Yrityslainaa autokorjaamolle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa autokorjaamolle

Autokorjaamoilla investointipaineet ovat merkittävimmät yritystoiminnan alkuvaiheessa, mutta myös liiketoiminnan laajentuminen voi vaatia merkittäviä investointeja. Investoinnit painoittuvat ensisijaisesti toimitlojen, työkalujen ja laitteiden hankintaan, mutta myöskään markkinoinnin merkitystä ei voi väheksyä. Syntyipä investointipaine mistä tahansa, voi ulkopuolisesta rahoitukselle olla tarvetta.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Autokorjaamolle yrityslainaa

Rahoitusvaihtoehtoja on autokorjaamoille paljon tarjolla ja niiden välistä vertailua kannattaa tehdä ennen kuin päättää mikä rahoitusmuoto parhaiten sopii investointiin. Yrityksen luottokortilla voidaan tehdä pieniä työkaluhankintoja, mutta isommissa investoinneissa yrityslaina on järkevin vaihtoehto. Mitä tahansa rahoitusta ei kannata käyttää, vaan eri vaihtoehtojen kustannukset kannattaa vertailla huolellisesti.

Summarum on pitkään auttanut yrittäjiä vertailemaan erilaisia yrityslainoja. Vertailu on nyt entistä helpompaa, kun erilaisista yrityslainoista on laadittu selkeä taulukko, josta löytää nopeasti omia tarpeitaan vastaavan yrityslainan ja sen kustannukset. Taulukko on suuntaa antava, mutta sen avulla saa selkeän kuvan luotonantajan tyypillisestä korkotasosta ja se toimii hyvänä työkaluna autokorjaamon investointien rahoituksia suunniteltaessa.

Onko yrityslaina autokorjaamolle aina paras?

Autokorjaamon investointi määrittelee sen millainen rahoitusratkaisu on missäkin tilanteessa paras. Tyypillisesti pieniä investointitarpeita on olemassa jatkuvasti ja niistä voi muodostua melkoinen kuluerä, johon autokorjaamon kassa ei kovin helposti taivu. Silloin yrityslaina on hyvä vaihtoehto rahoittaa useita pieniä investointeja kerralla, mutta näitäkin kannattaa vertailla huolellisesti.

Yrityksen luottokortti

Jos autokorjaamo tarvitsee nopeasti jonkin yksittäisen työkalun tai laitteen, voi yrityksen luottokortti olla silloin nopein vaihtoehto rahoittaa hankinta. Luottokortin kustannukset voivat kuitenkin olla korkeat, jolloin se soveltuu huonosti laajempien hankintojen tekemiseen.

Lähtökohtaisesti luottokortin korkotaso on jo merkittävästi korkeampi kuin yrityslainoissa ja tämän päälle tulee vielä tilinhoitopalkkiot ja laskutuslisät. Luottokortilla kuitenkin autokorjaamo usein pystyy myös säätelemään lyhennyserän määrää ja hankinnan voi maksaa yleensä ilman kuluja pois eräpäivään mennessä. Korot ja kulut alkavat juosta vasta tämän jälkeen. Pienissä ja akuuteissa investoinneissa tämä antaa hieman maksuaikaa, mutta harvoin yli kuukautta.

Haasteeksi voi tulla myös luottokortin luottoraja, joka ei riitä tehtäviin hankintoihin. Rajaa pystyy nostamaan jonkin verran, mutta se voi vaatia neuvotteluja luottoyhtiön kanssa. Korkea luottoraja tulee myöskin merkittävästi kalliimmaksi kuin vastaavan kokoinen yrityslaina, joka sekin kannattaa huomioida rahoitusvaihtoehtoja vertailtaessa.

Oma pankki

Erilaisia yrityslainoja on tarjolla myös omassa pankissa ja sieltä kannattaakin pyytää lainatarjous vertailun pohjalle. Pankin myöntämässä lainassa joudutaan usein tekemään tarkkoja selvityksiä ja laskelmia, että yrityslaina voidaan myöntää. Pankki saattaa vaatia myös kokonaisvaltaisempaa rahoitusratkaisua, jossa mukana on myös esimerkiksi Finnveran takaus tai reaalivakuuksia.

Oman pankin tekemä henkilökohtainen lainatarjous voi olla edullinen, mutta ehdoiltaan kankea. Pankit myös tyypillisesti sitovat lainansa korkomarginaalin 3 kuukauden Euriboriin, jolloin korko voi muuttua nopeastikin ja vielä usein. Yleinen korkotaso on pitkään ollut alhainen ja korkojen voi odottaa nousevan ennemmin tai myöhemmin. Pientä nousupainetta on jo rahoitusmarkkinoilla ollut havaittavissa vaikka se ei vielä yrityslainojen koroissa näykään.

Yksityiset rahoittajat

Yhä useampi yksityinen luotonantaja tarjoaa kuluttajille suunnattujen lainojen lisäksi myös yrityslainoja, joita on helppo ja nopea hakea netissä. Nämä luotonantajat mielletään kalliiksi rahoitusvaihtoehdoksi, mutta todellisuudessa myös yksityisten luotonantajien lainat voivat olla varsin kilpailukykyisiä kustannuksiltaan. Rahoitusmarkkinoilla on kova kilpailu laina-asiakkaista ja kilpailu kiristyy koko ajan entisestään, joka pitää korkotason edullisena myös yksityisillä luotonantajilla.

Yksityisten luotonantajien lainojen korko muodostuu niin ikään yleisestä korkotasosta ja luotonantajan omasta marginaalista ja korko voi pikavilkaisulla vaikuttaa hieman korkeammalta kuin pankin tarjoamassa lainassa. Korkojen erona on kuitenkin se, että ykstiysen luotonantajan korko voi olla kiinteä, jolloin se ei myöskään nouse laina-aikana vaikka yleinen korkotaso nousisikin.

Yrityslainaa autokorjaamolle ilman vakuuksia

Autokorjaamon rahoitustarve ratkaisee sen millaista yrityslainaa on järkevä hakea. Jos investointitarve on iso, tarvitaan siihen usein enemmän ulkopuolista rahoitusta kuin pienempiin investointeihin. Isommissa rahoitustarpeissa voi pankki vaatia kokonaisvaltaisempia rahoitusneuvotteluja, jolloin iso osa lainasta saadaan pankilta hyödyntämällä takaajia tai reaalivakuuksia. Näissä tilanteissa pankki harvoin tarjoaa rahoitusta koko investoinnille ja silloin loppuosaan rahoitusta on järkevää hakea yksityiseltä luotonantajalta yrityslainaa ilman vakuuksia.

Jos investointitarve on kokonaisuudessaan pienempi, voi vakuudeton yrityslaina olla nopein ja edullisin tapa rahoittaa investointi. Omalla pankillakin voi olla tarjolla vakuudettomia lainoja autokorjaamolle, mutta näissä lainasummat ovat usein pienemmät kuin yksityisillä luotonantajilla.

Yhtiömuodon vaikutus haettaessa yrityslainaa ilman vakuuksia

Ilman vakuuksia tarjottavissa yirtyslainoissa yrittäjä toimii itse lainan takaajana yhtiömuodosta riippumatta. Näin myös silloin, kun kysessä on osakeyhtiö. Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi hakea lainaa yksinään, mutta muissa yhtiömuodoissa lainahakemukseen tarvitaan myös muut yhtiön osakkaat tai yhtiökumppanit, joilla on yrityksessä nimenkijroitusoikeus. Osakkaita ja yhtiökumppaneita käsitellään hakemuksessa rinnakkaishakijoina ja tämä parantaa etenkin suuremman yrityslainan myöntämisedellytyksiä.

Hae yrityslainaa autokorjaamolle heti tilille

Yrityslainan hakeminen on tehty helpoksi ja koko hakuprosessin pystyy nykyään hoitamaan netissä. Myös lainahakemusten käsittelyajat ovat nopeita ja parhaimmillaan lainan saa nostettua autokorjaamon tilille jo samana päivänä. Vertailuun ja kilpailutukseen kannattaa kuitenkin varata pari päivää, että löytyy omia rahoitustarpeita vastaava edullisin yrityslaina.

Yrityslainojen vertailu kannattaa

Erilaisia yrityslainoja on tarjolla runsaasti ja niiden vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa. Yrityslainojen kilpailutukseen erikoistuneita sivustojakin on netissä useita tarjolla ja näiden kautta saa henkilökohtaiset lainatarjoukset suoraan omaan sähköpostiin. Haasteeksi on viime aikoina muodostunut luotonantajien runsas määrä ja yhä koveneva kilpailu laina-asiakkaista, jolloin lainatarjouksia voi parhaimmillaan tulla kymmeniä. Näiden huolellinen tarkastelu on jo vähintäänkin työläs ja aikaa vievä prosessi.

Summarumin ylläpitmästä taulukosta saa helposti käsityksen tarjolla olevista yrityslainoista ja niiden kustannuksista. Vaikka taulukko ei kaikkia mahdollisia tilanteita katakaan eikä siinä voida huomioida jokaisen yrittäjän yksilöllistä tilannetta, toimii se silti suuntaa antavana työkaluna lainojen vertailussa. Taulukon pohjalta voi kilpailuttaa muutaman luotonantajan tarjoamat lainat hallitusti.

Kilpailuta autokorjaamon yrityslainat hallitusti

Kun muutama sopiva luotonantaja on löytynyt taulukon perusteella, pyydetään henkilökohtaiset lainatarjoukset täyttämällä lainahakemus suoraan luotonantajan sivuilla. Hakemuksen täyttämiseen menee joitakin minuutteja ja lainatarjouksia voi odottaa omaan sähköpostiin muutaman tunnin sisällä.

Näin vertaat lainatarjouksia

Rahoitusmarkkinoilla on pitkään markkinoitu lainoja nimelliskoroilla. Tämä kertoo kuitenkin varsinaisista lainan kustannuksista hyvin vähän. Nimelliskorko muodostuu yleisestä korkotasosta ja luotonantajan omasta marginaalista, jolloin se vaikuttaa usein hyvin edulliselta. Pankit usein sitovat korkomarginaalinsa 3 kuukauden Euriboriin, jolloin korko voi muuttua nopeastikin ja varsin usein. Yksityinen luotonantaja taas voi tarjota jopa kiintää korkoa, jolloin korko ei muutu vaikka rahoitusmarkkinoiden korkotasossa nähtäisi merkittäviä korotuspaineita.

Nimelliskoron lisäksi yrityslainaan tulee aina myös muita kuluja, kuten lainan avausmaksu, tilinhoitopalkkiot ja mahdolliset laskutuslisät. Näistä muodostuu todellinen vuosikorko, joka kertoo jo lainan kustannuksista paljon enemmän kuin nimelliskorko. Todellisen vuosikoron lisäksi autokorjaamon kannattaa tarkastella myös lainan kokonaiskustannuksia, jossa on myös huomioitu laina-aika. Lainan kokonaiskustannuksista näkee jo selkeästi onko laina kallis vain edullinen.

Yrityslainat kannattaa vertailla kokonaisuutena, jolloin myös lainaan liittyvät muut ehdot on hyvä arvioida. Hyvä laina joustaa yrityksen tilanteen mukaan ja tilapäisinä hiljaisina aikoina voi olla tarpeen hyödyntää lyhennys- tai maksuvapaa jakso. Yrityslainoissa tällainen jakso voi olla kuukausia tai joissakin tapauksissa jopa vuosi.

Hyväksy tai hylkää lainatarjous helposti

Sopivan lainatarjouksen löydyttyä, on se helppo hyväksyä netissä luotonantajan ohjeiden mukaisesti. Tähän tarvitaan pankkitunnukset, joilla saadaan lainasopimus allekirjoitettua sähköisesti. Luotonantaja vahvistaa lainasopimuksen omalta osaltaan ja siirtää lainan maksuun. Nyt yrittäjä voi nostaa lainan autokorjaamon käyttöön.

Jos autokorjaamon yhtiömuoto on osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö, tarvitaan lainatarjouksen hyväksyntä myös kaikilta yrityksen osakkailta tai yhtiökumppaneilta, joilla on nimenkirjoitusoikeus. Yksityinen elinkeinonharjoittaja sen sijaan vahvistaa lainan itse ja muita takaajia ei välttämättä tarvita.

Jos mikään saaduista lainatarjouksista ei tunnu sopivalta, ei yrittäjän tarvitse tehdä mitään. Lainatarjous raukeaa määräajan umpeuduttua automaattisesti. Kilpailutus on aina maksutonta eikä se velvoita hyväksymään tarjousta, joka ei vastaa omia tarpeita.

Autokorjaamon rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Pienen autokorjaamon rahoitustarpeet ovat moninaiset ja investoinneille olisi aina tarvetta. Työkalujen hankinta on arkipäivää ja etenkin aloittavan autokorjaamon kannattaa panostaa markkinointiin. Samoin silloin, kun liiketoiminta laajenee ja muutetaan uusiin toimitiloihin. Autokorjaamolla voi olla myös vanhoja ja kalliita lainoja, joiden uudelleen järjestelyllä voidaan saada tuntuvia säästöjä lainojen kustannuksiin.

Työkaluinvestoinnit ovat autokorjaamon arkea

Autokorjaamolla tarvitaan monenlaisia työkaluja ja ne ovat yritystoiminnassa kuluvia osia. Vaikka ammattikäyttöön tehdyt työkalut ovat tehty kestämään kovaa käyttöä, eivät nekään ikuisesti kestä ja aina toisinaan niitäkin on pakko uusia. Uudet autot voivat niin ikään vaatia uusia työkaluja, joita ei aiemmin ole tarvittu ja investointina näihin voi tarvita ulkopuolista rahoitusta.

Autokorjaamon kannattaa panostaa markkinointibudjettiin

Autokorjaamoita on joka kaupungissa useita ja kilpailu asiakkaista on usein kovaa. Yhä useammin asiakkaat valitsevat yksityisen autokorjaamon merkkiliikkeen sijasta, jolloin auton korjaus voi olla merkittävästi edullisempaa ja nopeampaa. Silti autokorjaamo tarvitsee markkinointia menestyäkseen, että asiakkaat löytävät yrityksen palvelut. Etenkin yritystoiminnan alkuvaiheessa kannattaa markkinointiin panostaa, mutta myös silloin jos yritys muuttaa uusiin toimitiloihin.

Markkinoinnista voi aiheutua kuitenkin merkittävästi kustannuksia, jolloin niihin voi tarvita pientä rahoitusta. Pieni yrityslaina ilman vakuuksia ja lyhyellä laina-ajalla voi olla silloin hyvä lisäpanostus markkinointibudjettiin, ja se voi maksaa itsensä monin verroin takaisin.

Toimitilojen hankinnassa voi tarvita ulkopuolista rahoitusta

Etenkin aloittava autokorjaamo tarvitsee tilat, jossa toimia. Omassa autotallissa aloitetusta sivutoimisesta yrittäjyydestä voi muodostua kokopäiväinen työ, ja silloin oma autotalli jää nopeasti pieneksi ammattimaiselle liiketoiminnalle. Kodin autotalliin harvoin mahtuu myöskään nosturia, jolle korjattavan auton saisi ja alustan töitä voisi tehdä sujuvasti.

Samoin toiminnan laajentuessa kokopäiväiseksi erilaisille laite- ja työkaluinvestoinneille on tarvetta. Ammattikäyttöön suunnitellut työkalut ja laitteet tekevät työskentelystä tehokasta ja turvallista, mutta niiden hintataso on merkittävästi korkeampi kuin kuluttajille suunnatuissa työkaluissa ja laitteissa, ja harva pystyy näitä investointeja tekemään ilman yrityslainaa. Näihin panostaminen kuitenkin kannattaa, koska työkalut ovat tehty kovaan käyttöön ja investointina ne kestävät pitkään.

Vanhojen lainojen uudelleen järjestelyllä voi saada säästöjä lainojen kustannuksissa

Pidempään toimineella autokorjaamolla voi olla jäljellä vielä vanhoja ja kalliita investointilainoja, joiden korkotaso ja kustannukset eivät vastaa tämän päivän tasoja. Jäljellä olevat lainat ja niiden kustannukset kannattaa laskea yhteen ja vertailla niitä tämän päivän kustannustasoon. Isommissa lainoissa voidaan puhua säästöstä jo tuhansissa. Vanhojen lainojen uudelleen järjestelyllä voidaan saada selkeitä ja näkyviä säästöjä nopeasti yrityksen menoissa.

Järjestelyyn valittavista lainoista ja luotoista kannattaa tarkistaa ensin mahdollistaako ehdot maksusuunnitelmaa nopeamman lainan takaisinmaksun. Joissakin tapauksissa tästä voi aiheutua ylimääräisiä kustannuksia lainaan, mutta harvoin niin suuria, että järjestely ei olisi silti kannattava.