Autolaina yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Autolaina yritykselle

Yleisesti käytetty perinteinen autorahoitus ei aina ole edes vaihtoehto. Yksityiseltä myyjältä autoa ostettaessa sitä ei ole edes aina välttämättä tarjolla. Mutta sen sijaan vakuudellinen tai vakuudeton autolaina ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä autolainan saa silloin suoraan yrityksen tilille. Tämä mahdollistaa auton ostamisen helposti myös yksityiseltä. Lainaa kannattaa hakea hyvissä ajoin, mutta ennen sitä se kannattaa kilpailuttaa.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yrityslainaa autoa varten

Perinteinen autorahoitus tarkoittaa usein autoliikkeestä hankittavaa rahoitussopimusta, mikä mahdollistaa auton maksamisen erissä. Tämän ohella auto on kuitenkin mahdollista rahoittaa myös autolainalla. Jokaisessa autorahoitustyypissä on puolensa, joten sen vuoksi onkin hyvä tutustua huolellisesti erilaisiin vaihtoehtoihin ja löytää sitä kautta yritykselle sopivin vaihtoehto.

Autorahoitus liikkeestä

Suoraan autoliikkeestä otettu autorahoitus on perinteisin vaihtoehto auton rahoittamiseen. Useat autoliikkeet tarjoavat autorahoitusta yhdessä rahoitusyhtiön kanssa. Tätä rahoitusmuotoa käytettäessä ostettava auto toimii lainan vakuutena. Täten ostaja ei saa aluksi autoa omiin nimiinsä, vaan auto on niin kauan rahoitusyhtiön nimissä, kunnes viimeinen lainaerä on maksettu.

  • Myönnetään vain autoliikkeestä ostettaviin autoihin
  • Auto on rahoitusyhtiön nimissä, kunnes viimeinen maksuerä on maksettu
  • Lainan korko vaihtelee, mutta vakuus vaikuttaa alentavasti korkotasoon

Vakuudellinen autolaina

Pankista haettavaa lainaa kutsutaan vakuudelliseksi lainaksi. Vakuutena toimii jokin hakijan omaisuus, esimerkiksi asunto tai arvopaperit. Tämän vuoksi lainalle on mahdollista saada edullisempi korko. Joskus vakuudellisella autolainalla ostettava auto toimii rahoituksen vakuutena. Pankit voivat myös tehdä yhteistyötä autoliikkeen kanssa. Vakuudellista autolainaa hakiessa on myös varauduttava, että se voi viedä aikaa, sillä pankki selvittää yrityksen taustatieoja arvioidakseen yrityksen maksukyvyn ja luottokelpoisuuden. Hakuprosessi sisältää myös papereiden täyttämistä ja mahdollisesti myös konttorilla käyntiä. Tämän kaiken lisäksi vakuudellisen lainan saanti ei ole itsestäänselvyys.

  • Lainan saanti vaatii ulkopuolisen vakuuden
  • Korko yleensä alhaisempi kuin vakuudettomassa lainassa
  • Aikaa vievä lainaprosessi

Vakuudeton autolaina

Autolaina ilman vakuuksia on helppo ja nopea vaihtoehto. Yritys voi hakea sitä suoraan pankista tai rahoitusyhtiöltä. Myös niiden kilpailuttaminen on mahdollista ja ennen kaikkea suotavaa. Vakuudeton autolaina on kätevä hakea suoraan netistä yhdellä hakemuksella ilman mitään ylimääräisiä liitteitä. Kymmenet lainantarjoajat tarjoavat lainaa ilman mitään vakuuksia tai takaajia. Lainan saa tilille heti tai viimeistään seuraavana päivänä. Tämä mahdollistaa ajoneuvon maksamisen jopa suoraan käteisellä. Vakuudettoman lainan korko on kuitenkin isompi mitä vakuudellisessa lainassa, sekä se sisältää myös avaus-ja tilinhoitomaksuja.

  • Helppo ja yksinkertainen lainaprosessi
  • Mahdollisuus ostaa auto mistä vaan
  • Korkeampi korko, kuin vakuudellisessa lainassa sekä muita lisäkuluja
  • Autorahoitus yksityiseltä ostaessa

Yrityslainaa autoon ilman vakuuksia

Vakuudeton autolaina on nopea ja yksinkertainen ratkaisu yrityksen auton hankintaan. Sen hakemisprosessi ei ole monimutkainen, vaan hyvin suoraviivainen eikä neuvotteluja tarvita, kuten ei yleensä myöskään vakuuksia. Lainaa on mahdollista saada hyvinkin nopealla aikataululla, joten tästä syystä se soveltuu hyvin myös muihin akuutteihin yrityksen rahoitustarpeisiin.

Kun vakuudettoman autolainan kilpailuttaa, näin on mahdollista saada lainalle mahdollisimman pieni korko. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se pitää sisällään koron lisäksi myös avaus-ja tilinhoitomaksun. Muutenkin on hyvä tutustua eri lainantarjoajien lainaehtoihin huolellisesti.

Vakuudettoman autolainan ehdot

Hakiessa yritykselle vakuudetonta autolainaa, on tärkeää tutustua lainaehtoihin etukäteen. Ne ovat vakuudellista lainaa huomattavasti joustavammat ja kokonaisuudessaan hakuprosessi on myös nopeampi. Vakuudettomassa lainassa korot ovat vakuudellista lainaa korkeammat, koska lainan vakuudettomuus kasvattaa luottotappion riskiä. Mutta jos yritys tai yrittäjä pystyy kuitenkin todistamaan, että on kykeneväinen selviytymään laskuista ongelmitta, voi tällöin vakuudettomankin lainan saada edullisempaan hintaan.

Eri lainantarjoajista riippuen, vakuudettoman lainan saamiseksi yrityksen pitää olla Suomen rekisterissä, sillä pitää olla suomalainen pankkitili ja vähintään yksi tilikausi takanaan. Lisäksi yrityksen tai yrittäjän luottotietojen täytyy olla puhtaat.

Paljonko autolainaa voi saada?

Autolainan määrään vaikuttaa useat tekijät. Lähtökohtaisesti lainantarjoaja määrittelee yrityksen esittämien tietojen pohjalta, paljonko lainaa voidaan mahdollisesti myöntää. Tästä johtuen lopullisessa lainatarjouksessa oleva summa voikin olla haettua summaa pienempi.

Lainan käyttötarkoitus, onko lainalle esittää vakuuksia sekä paljonko yrityksellä on omaa rahoitusta määrittelevät sen, kuinka paljon lainaa voidaan yritykselle myöntää. Vakuudellisten lainojen summat ovat yleisesti ottaen suurempia, kuin vakuudettomien, sillä pankit uskaltavat myöntää isompia lainasummia panttia vastaan.

Myös vakuudetonta lainaa on mahdollista hakea kymmenien tuhansien eurojen edestä, joten tällä summalla voidaan rahoittaa myös yrityksen auton hankintaa. Korkokuluissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä vakuudettomien lainojen koroissa voi esiintyä yllättävänkin suuria vaihteluja. Tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen on suositeltavaa.

Korot ja kulut

Autolainan korkoon vaikuttaa useampi tekijä. Vakuudellista lainaa myöntävät pankit sekä vakuudetonta lainaa myöntävät rahoitusyhtiöt käyttävät yrityksen luottokelpoisuuden arviointiin suurin piirtein samoja kriteerejä. Mitä paremman maksukyvyn yritys pystyy lainalleen esittämään, sitä paremmalla korolla olevaa lainaa se pystyy myös saamaan.

Lainantarjoajat arvioivat yrityksen luottokelpoisuutta vakavaraisuuden, kannattavuuden sekä omavaraisuuden perusteella. Myös mahdollisilla vakuuksilla on vaikutusta sekä niiden korolla ja myyntikelpoisuudella. Lainan takaisinmaksuajalla on myös vaikutusta, sillä mitä nopeammin laina maksetaan takaisin, sitä vähemmän se ehtii myös kerryttää korkoa ja muita kuluja. Yrityksen oma rahoitus sekä lainan käyttötarkoitus myös vaikuttavat luottokelpoisuuden arvioimiseen.

Autolainan korko perustuu lainantarjoajan viitekorkoon ja marginaalikorkoon. Tämän lisäksi voi tulla myös muita kustannuksia, kuten avausmaksuja sekä tilinhoitomaksuja. Lisäkustannukset saattavatkin kasvattaa lainan lopullista summaa merkittävästi. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää tutustua lainantarjoajan ehtoihin ennen lainan hakemista. Erityisesti todelliseen vuosikorkoon tulee kiinnittää huomiota. Se koostuu nimelliskoron lisäksi myös muista mahdollisista kuluista.

Autolainan takaisinmaksu

Yrittäjän on syytä kartoittaa huolellisesti takaisinmaksumahdollisuudet ennen autolainan hakemista. On mietittävä tarkkaan omaa takaisinmaksukykyä sekä sovittaa lainan takaisinmaksuaikataulu omien menojen ja tulojen mukaan.

Autolainan takaisinmaksu kannattaa sovittaa tarkoin lainasummaan, sillä liian pitkä laina-aika saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia. Lyhyt laina-aika sen sijaan voi johtaa yrityksen putoamisen pois maksuaikataulusta ja tästäkin voi aiheutua lisäkuluja. Lainan takaisinmaksun yksityiskohdat on sovittu jo lainasopimusta tehdessä. Useimmiten lainan takaisinmaksu tapahtuu siten, että sitä lyhennetään kuukausittain samansuuruisena eränä. Tämän lisäksi lainasummaan sisältyy myös luonnollisesti korko ja muut kulut.

Jos autolainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, on silloin yrittäjän tärkeä olla heti yhteydessä lainantarjoajaan. Yleensä näihin tilanteisiin pystytään neuvottelemaan molempia osapuolia miellyttävä ratkaisu. Yksi näistä on lyhennysvapaa kuukausi, jonka aikana lainasta ei tarvitse maksaa kuin korko ja kulut. Tämä onkin usein tarpeellinen etenkin yrityksillä, jotka ovat vasta aloittaneet toimintansa. Lainan voi myös maksaa etukäteen kokonaan pois, jos rahatilanne sen sallii.

On tärkeää ottaa huomioon, että jos autolainan takaisinmaksuun joudutaan tekemään muutoksia, ne eivät olekaan välttämättä ilmaisia. Jokaisesta muutoksesta yritys voi joutua maksamaan erillisen palvelumaksun, mikä yleensä lisätään pääomaan ja maksetaan lainan mukana. Tämän vuoksi onkin hyvä lainaa neuvoteltaessa selvittää millaisia kuluja voi takaisinmaksuaikataulun muuttamisesta yritykselle mahdollisesti koitua.

Autolainan kilpailuttaminen

Vakuudettomia autolainoja on tärkeää verrata keskenään ennen lainasopimuksen solmimista, sillä niiden ehdot ja korkokulut voivat poiketa suurestikin toisistaan. Siksi kilpailuttaminen onkin järkevä vaihtoehto, sillä vain sitä kautta yritys voi löytää sen kaikista edullisimman lainan.

Autolainan kilpailuttaminen tapahtuu helposti verkossa, mistä voi valita itselleen sopivan lainanvälityspalvelun. Ensimmäisen lainatarjouksen voi saada sähköpostiin jo parin tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä. Ei ole kuitenkaan järkevintä tarttua heti ensimmäiseen tarjoukseen, sillä se ei läheskään aina ole se kaikista edullisin vaihtoehto. Siksi kannattaa odottaa kärsivällisesti vielä muidenkin lainantarjoajien tarjouksia.

Lainatarjouksissa on yleensä viikko aikaa tutustua ehdotukseen, mikä voi tosin vaihdella lainantarjoajien mukaan. Jos tarjous ei miellytä, sille ei tarvitse tehdä silloin mitään. Sen sijaan, jos joukosta löytyykin yritykselle sopiva tarjous, sen voi hyväksyä verkkopankkitunnuksilla. Autolainarahat onkin täten mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä. Lainan siirtoaika vaihtelee sen mukaan, mitä pankkia yritys ja lainantarjoaja käyttävät.

Autolaina kannattaa siis aina kilpailuttaa. Vain kilpailuttamalla on mahdollista löytää yritykselle se sopivin ja halvin autolaina. Perinteisellä tyylillä kilpailuttaminen tapahtuu kysymällä tarjousta suoraan useasta pankista ja autoliikkeestä. Näin eri rahoitustarjouksia pystyy vertaamaan keskenään ja valitsemaan sen halvimman vaihtoehdon.

Autolainan kilpailuttaminen onnistuu kuitenkin paljon helpommin ja nopeammin netissä täyttämällä vain yhden lomakkeen. Lainanvälityspalvelu välittää sen suoraan kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiöille arviointia varten. Jokainen lainantarjoaja voi tehdä oman henkilökohtaisen tarjouksen ja yritys voi valita niistä sen sopivimman.

On tärkeää myös muistaa, että lainan kilpailuttaminen sekä hakeminen ovat maksuttomia eivätkä siinä vaiheessa sido yritystä tekemään vielä minkäänlaisia sopimuksia.

Yhteenveto

Autolainan kilpailuttaminen kannattaa monesta syystä. Yritys voi saada paremmat lainaehdot, pienemmän kuukausierän ja paremman koron. Paras autolaina ei ole aina sama, vaan se voi vaihdella paljonkin yksilöllisesti, sekä yleisen taloustilanteen mukaisesti

Esimerkiksi yrityksen taloustilanteen muuttuessa on mahdollista kilpailuttaa paremmat lainaehdot ja pienemmän kuukausierän. Näin laina-aika pitenee, mutta pystyy saamaan enemmän joustovaraa talouden hallintaan.

Pienempi kuukausierä pidemmän laina-ajan kanssa taas puolestaan tarkoittaa yleensä suurempia kokonaiskustannuksia, mutta halutessaan yritys voi aina maksaa lainaa nopeammin tai jopa tilanteen salliessa kokonaan pois, jolloin säästyy korko- ja lainanhoitokustannukset.

Autolaina kannattaa kilpailuttaa myös silloin, jos yritys miettii auton vaihtoa. Näin on mahdollista saada korotettua olemassa olevaa lainan pääomaa tai hankittua uuden suuremman lainan, jolla voi hankkia auton sekä maksaa mahdolliset edelliset lainat pois.

Jos lainoja on useampia, yritys voi kätevästi maksaa olemassa olevaa lainaa samalla tavalla takaisin. Pienemmällä kuukausierällä ja halvemmilla lainanhoitokuluilla on mahdollisuus saada esimerkiksi paremman auton tai vaikka tarvittavat lisävarusteet autoon.

Autolaina yritykselle – Yrityslainaa auton/ajoneuvon hankintaa varten
Usealle yritykselle auto on tärkeä osa yritystoimintaa, olipa sitten kyseessä yhden ihmisen toiminimiliike tai isompi kansainvälinen yritys. Autoja tarvitaan monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja sen vuoksi niiltä vaaditaan myös erilaisia ominaisuuksia. Joskus vanha pakettiauto ajaa asiansa hyvin, kun taas joissain tapauksissa auton pitää olla edustuskelpoinen. Toisinaan yritys tarvitsee ulkopuolisen rahoituksen saadakseen käyttöönsä sille sopivimman ajoneuvon.

Auto voi olla yhtä aikaa kallis investointikohde ja tärkeä työkalu. Useamman auton ostaminen voi maksaa yritykselle kymmeniä tuhansia euroja. Niitä on mahdollisuus ostaa useasta paikasta ja sovitella kokonaishinta, mutta ylipäätänsä auton hankkiminen on aina iso investointi, olipa sitten kyse yrityksestä tai yksityishenkilöstä. Siksi onkin hyvä varmistaa autoa hankkiessa, että on kykeneväinen rahoittamaan sen.

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä voi olla jo yrityksen perustamisesta alkaen autoille tarvetta, mutta kuitenkaan liiketoiminta ei ole vielä niin suurta, että se voisi investoida niihin omalla pääomallaan. Tämä voi osaltaan vaikuttaa jopa yritystoiminnan alkuun pääsemiseen. Onneksi tämän ongelman voi helposti ratkaista hakemalla autolainaa.