Yrityslainaa liiketoiminnan kehittämiseen

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa liiketoiminnan kehittämiseen

Yrityksen liiketoiminnan kehittäminen on yrityksen toiminnan kannalta elintärkeää ja liiketoiminnan kehittäminen yleensä vaatii aina jonkin verran myös investointeja. Joissakin tapauksissa liiketoiminnan kehittämispaine on päässyt kasvamaan jo niin mittavaksi, että se on tehtävä nopeasti tai lopetettava yritys. Jos kassa ei silloin anna myöden liiketoiminnan kehittämiseen tarvittaviin investointeihin, niin laina on melkein ainoa vaihtoehto. Ja viime vuodet ovat olleet lähes jokaisella toimialalla haastavia ja investointeihin ei kovin helposti löydy varoja aivan tuosta vaan.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Liiketoiminnan kehittämiseen yrityslainaa

Yritykselle kehityslainaa tarjoavia luotonantajia on runsaasti markkinoilla, ja eri yhtiöiden ehdot, korkotasot ja lainarajat vaihtelevat merkittävästi. Siksi eri vaihtoehtojen vertailu onkin tärkeää, että voidaan löytää edullisin vaihtoehto yrityksen kehitystarpeisiin nähden. Summarumin taulukosta saa nopeasti ja selkeästi käsityksen millaisilla ehdoilla voi kehityslainaa yrityksille saada, ja lainahakemus on helppo ja nopea täyttää netissä.

Lainojen korkotasoja kannattaa vertailla huolellisesti

Yleinen korkotaso on ollut alhainen jo pidemmän aikaa, ja se näkyy myös yrityslainoissa. Silti mitä tahansa yrityslainaa ei kannata hakea, vaan yrityslainojen kustannukset kannattaa vertailla huolellisesti, että voidaan yrityksen liiketoimintaa kehittää mahdollisimman kustannustehokkaasti ja parantaa yrityksen tulosta.

Lainojen korkotason vertailuun yleensä on täytettävä tarjouspyyntölomake, jolla saadaan lainatarjoukset suoraan omaan sähköpostiin. Helpompaa on kuitenkin vertailla lainoja suoraan taulukosta, jossa lainatarjoukset esitetään samassa muodossa eikä sähköposteja tarvitse selailla edes takaisin löytääkseen parhaimman tarjouksen. Me Summarumilla olemmekin halunneet yksinkertaistaa kehityslainojen vertailua ja olemme koonneet taulukkoon eri lainojen korkotasot. Esitämme ne myös aina saman muotoisina ja todellisilla kustannuksilla, joilloin mitään piilokuluja ei jää huomaamatta.

Taulukko esittää lainat yhdenvertaisesti

Olemme koonneet yrityslainojen yhteyteen taulukkoon muun muassa eri lainojen todelliset vuosikorot, jotka sisältävät lainojen kaikki kustannukset. Taulukko on selkeä ja se helpottaa lainojen vertailua, kun jokaista tarjousta ei tarvitse erikseen sähköpostista etsiä. Voit vertailla lainoja suoraan näytöllä ja pyytää tarjousta parhaimmalta tuntuvalta luotonantajalta suoraan. Tällä voidaan vähentää merkittävästi tarjouspyyntöjen sähköpostiliikennettä ja niiden käsittelyyn kuluvaa aikaa. Myös lainatarjouksen hyväksyminen onnistuu nopeasti verkkopankkitunnuksilla tehtävällä sähköisellä allekirjoituksella.

Yrityslainaa liiketoiminnan kehittämistä varten

Yrityksen liiketoimintaa tulee kehittää vastaamaan alati muuttuvien markkinoiden tarpeita vastaavaksi eikä se useinkaan onnistu ilman investointeja. Investoinneista huolimatta pitkällä tähtäimellä liiketoiminnan kehittäminen voi tuoda tuntuvia säästöjä kustannuksiin, ja sitä kautta myös parantaa yrityksen tulosta ja kannattavuutta.

Esimerkiksi investointi uuteen ohjelmistoon voi olla aiheellista, jos uusi ohjelmisto on monipuolinen ja tekee kaiken sen johon nykytilanteessa tarvitaan useita eri ohjelmistoja. Etenkin etätyöskentelyssä tällainen investointi voi olla hyvinkin tarpeen ja sillä voidaan tehostaa työntekijöiden työtä ja saada leikattua tehokkaasti ohjelmistojen lisenssikustannuksia.

Liiketoiminnan kehittäminen voi kohdistua kuitenkin mihin yrityksen osa-alueeseen tahansa. Täysin kivijalkaliikkeenä toiminut yritys voi muuttuneessa tilanteessa joutua panostamaan verkkokauppaan tai kuljetuspalveluihin, jolloin investoinnit voivat olla isoja. Yrityslainalla saadaan nopeasti vastattua muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja esimerkiksi verkkokaupan myötä yrityksellä on merkittävät edellytykset kasvuun vaikka ajat olisivatkin haastavat.

Myös mittavat investoinnit voivat olla mahdollisia yrityksen kehittämislainalla

Yksityiset luotonantajat myöntävät suhteellisen suuria lainoja yrityksen kehittämiseen, mutta lainaa ei kannata hakea kuin sen mitä todella tarvitsee. Silloinkin lainojen kustannukset kannattaa vertailla huolellisesti ja pyytää tarjoukset itselleen edullisimmilta luotonantajilta. Kun yrityslainat ovat usein merkittävästi suurempia kuin kuluttajien hakemat lainat, on lainojen todellisilla kustannuksillakin suurempi merkitys yrityksen tuloksessa.

Yrityslainaa liiketoiminnan kehittämiseen ilman vakuuksia

Ensimmäisenä varmasti tulee mieleen hakea lainaa omasta pankista, mutta oman pankin yrityslaina liiketoiminnan kehittämiseen ei välttämättä ole se paras ja edullisin vaihtoehto. Nopeasti muuttuneessa maailmassa useat pankit ovat joutuneet kiristämään lainojensa myöntämiskriteereitä. Pankki voi vaatia vakuuksia ja rahoituksen saamiseksi kokonaisvaltaisempaa ratkaisua ja esimerkiksi Finnveran takausta. Hakuprosessi on hidas ja vaatii monitahoisia neuvotteluja ja runsaasti paperityötä, johon kuluva aika on pois muusta yrityksen toiminnasta.

Sen sijaan monet yksityiset luotonantajat ja rahoituspalvelut voivat tarjota kehityslainaa yrityksen liiketoimintojen kehittämiseen jopa ilman vakuuksia tai takaajia. Näidenkin yhtiöiden kehityslainojen korkotasoissa on merkittäviä eroja. Kun erilaiset kehityslainat on esitetty selkeästi yhdessä taulukossa, on lainojen vertailu helppoa ja nopeampaa ja aika ei ole pois muusta yrityksen toiminnasta.

Hakemuksessa kysyttäviä tietoja

Lainahakemuksessa kysyttävät tiedot ovat hyvin yhtenevät jokaisella luotonantajalla. Joitakin pieniä eroja hakemuksissa voi olla, mutta pääpiirteittäin hakemukset noudattavat samaa linjaa. Tiedot kannattaa etsiä valmiiksi esille, jolloin niistä on helppo syöttää kysytyt tiedot ja liitteet ovat heti saatavilla kun sopivan lainatarjouksen haluaa hyväksyä. Tämä nopeuttaa koko hakuprosessia merkittävästi.

Yrityksen perusteidot ja nimekirjoitusoikeudet ovat olennainen asia, jota hakemuksessa kysytään. Myöskin yrityksen liikevaihdolla ja tuloksella on merkitystä, kun lainatarjousta laaditaan. Yrityslainoissa voidaan joskus kysyä myös investointikohdetta, mutta yksityiset luotonantajat eivät tätä välttämättä kysy. Lainasumma ja laina-aika kannattaa pohtia realistisesti, koska markkinoilla tilanne voi muuttua hyvin nopeasti. Realistinen maksusuunnitelma myös helpottaa lainan saamista.

Takaajia ja vakuuksia ei aina tarvita

Suuremmissa lainoissa joskus kysytään vakuuksia tai takaajia, mutta pienemmät investoinnit onnistuvat usein täysin ilman vakuuksia. Pankit kysyvät yrityslainoissa useammin takauksia ja reaalivakuuksia ja näiden lisäksi mysö tarkkoja selvityksiä investointikohteista. Yksityisillä luotonantajilla taas ei näitä välttämättä kysytä.

Jos yrityksessä on useampi tasavertainen osakas, tarvitaan kaikkien osakkaiden hyväksyntä lainaan – olipa lainan myöntäjänä sitten oma pankki tai yksityinen luotonantaja. Näissä tapauksissa ei yhden osakkaan henkilökohtainen luottohäiriömerkintä automaattisesti estä lainan myöntämistä, kunhan muilla osakkailla tai yrityksellä luottohäiriömerkintöjä ei ole. Tämä tosin voi vaatia lisäselvityksiä, ja myös jonkinlaisia takauksia tai vakuuksia ennen lainan myöntämistä.

Hae yrityslainaa liiketoiminnan kehittämiseen heti tilille

Kun yritykselle sopiva laina on löytynyt, on se myös helppo hakea palvelumme kautta. Lainahakemus kannattaa ttäyttää huolellisesti, että saa parhaan mahdollisen henkilökohtaisen lainatarjouksen. Saatu kehityslainatarjous voi hieman poiketa taulukon suuntaa antavasta laskelmasta, ja lainatarjousta ei tarvitse hyväksyä, jos se ei vastaa odotuksia tai tarpeita.

Kun lainatarjous on mieleinen ja vastaa odotuksia, on se myös helppo hyväksyä luotonantajan ohjeiden mukaisesti netissä. Missään vaiheessa ei tarvitse lähteä käymään konttorilla allekirjoittamassa sopimuksia, vaan koko prosessi hoituu täysin netissä. Hyväksymisen yhteydessä toimitetaan myös pyydetyt liitteet ja lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla.

Molemminpuolisesti hyväksytyn lainatarjouksen jälkeen laina lähtee luotonantajalta maksuun ja kehityslaina on nostettavissa heti yrityksen tilille ja käytettävissä liiketoiminnan kehittämistä vaativiin kohteisiin, olipa ne sitten laiteinvestointeja tai yrityksen sisäisten toimintojen kehittämistä. Lainaa lyhennetään maksusuunnitelman mukaisesti takaisin.

Kehityslaina voi elää tarpeen mukaan

Toisinaan alkuperäinen maksusuunnitelma voi muuttua matkan varrella ja sitä voi joutua muokkaamaan. Silloin kannattaa olla mahdollisimman nopeasti luotonantajaan yhteydessä ja neuvotella eräpäivän siirrosta tai lyhennys- tai maksuvapaasta kuukaudesta tai jaksosta.

Aina muutos ei kuitenkaan ole ikävä yllätys ja yrityksellä voi tulla tarve maksaa liiketoiminnan kehittämiseen haettu yrityslaina ennakoitua nopeammin takaisin. Useimmiten se onnistuu ilman ylimääräisiä kuluja, mutta asiasta kannattaa sopia luotonantajan kanssa etukäteen.

Kehityslainaa eri tarkoituksiin

Tyypillisesti omasta pankista haettaessa lainaa, voi joutua tekemään tarkat selvitykset investoinnin kohteesta, johon kehityslainaa ollaan hakemassa. Eikä pelkästään pankille vaan myös sama selvitys tarvitaan usein takaajille. Vaikka yrityksen liiketoiminnan kehittämisen kannalta tarkat suunnitelmat ja laskelmat ovatkin tarpeen tehdä, niin näissä voi tapahtua merkittäviä muutoksia hyvinkin nopeasti epävakaan maailman tilanteen takia. Tämän takia pankit ovat tiukentaneet myös kehityslainojen myöntämiskriteereitä.

Kuitenkin nopeasti muuttuvassa maailmassa on myös yrityksen pystyttävä kehittämään liiketoimintaansa nopeasti markkinoiden äkillisiin muutoksiin. Pitkissä rahoitusneuvotteluissa saattaa paras aika liiketoiminnan kehittämisen livahtaa ohi tai tilanne muuttua markkinoilla niin radikaalisti, että alkuperäisille liiketoiminnan kehittämissuunnitelmille ei ole enää toteutusedellytyksiä ja joudutaankin panostamaan johonkin toiseen osa-alueeseen.

Markkinoinnin kehittämiseen kehityslainaa

Markkinointi on usein varsin iso kustannuserä yrityksen liiketoiminnassa ja myös sen kehittäminen on äärettömän tärkeää. Se mikä markkinoinnissa toimi vielä 5 vuotta sitten ei toimi läheskään yhtä hyvin tänä päivänä. Myös uudet markkinointisuuntaukset vaativat investointeja joihin ei välttämättä markkinointibudjetti veny. Esimerkiksi kotisivujen päivitys on aiheellista tehdä säännöllisesti, että sivut toimivat sujuvasti uusimmallakin tekniikalla.

Suureen suosioon noussut suosittelijamarkkinointi voi vaatia tunnettuja nimiä somekampanjoihin ja näiden saaminen mukaan ei välttämättä ole kovin yksinkertaista. Sähköisissä kanavissa markkinointi vaatii myös paljon tietotaitoa, jota ei välttämättä itseltä löydy ja silloin on parempi ulkoistaa markkinointi sellaiselle, jolla on siitä kattava osaaminen. Tai vaihtoehtoisesti palkata yritykseen sitä varten oma henkilö.

Jos taas itse haluaa huolehtia markkinoinnista kaikissa sähköisissä kanavissa voi se vaatia kalliiden koulutusten käymistä, että markkinoinnissa päästään haluttuihin tuloksiin. Ilman täsmäkoulutuksia on iso riski, että sähköisten kanavien markkinoinnissa mennäänkin ojasta allikkoon ja tavoitellut tulokset jäävät laihoiksi ja kustannukset ovat olleet korkeita.

Kehityslainalla uusia liiketoimintamalleja

Kahityslainalla voidaan myös laajentaa yrityksen toimintaa moneen suuntaan. Siinä missä aiemmin ei välttämättä ole ollut aihetta panostaa nettikauppaan tai muihin sähköisiin palveluihin, niin pandemiavuosien jälkeen sähköiset palvelut ovat nousseet lähes perusedellytyksiksi jokaisella toimialalla.

Verkkokaupan tai sähköisten kanavien käyttöönotto vaatii usein merkittäviä investointeja niin itse kotisivuihin kuin myös jonkin verran laitehankintoja. Hintahaarukka näissäkin on merkittävä, joten vertailua kannattaa tehdä ja pohtia tarkkaan ja realistisesti mitä tarpeita yrityksellä on juuri investointihetkellä ja lähitulevaisuudessa.

Etenkin verkkokaupan kohdalla investointitarve ei jää pelkästään verkkokaupan pystyyn saamiseen vaan siihen liittyy myös logistiikka- ja varastointikysymykset. Kun verkkokauppa ottaa tuulta alleen voi tulla nopeasti vastaan tarve myös palkata lisää henkilöstöä, että toimitusajat asiakkaiden suuntaan saadaan pidettyä mahdollisimman lyhyinä. Myös verkkokaupan lanseerausta tulee markkinoida, että uusi aluevaltaus saadaan asiakkaiden tietoisuuteen nopeasti.

Kehityslainalla toiminnan laajentamista

Yrityksen kehityslainalla on mahdollista laajentaa myös yrityksen toimintaa. Laina voi olla tarvittava lisä esimerkiksi uuden jakelukanavan käyttöönottoon. Vaikka kauppa-autot melkein ehtivät kuolla sukupuuttoon, niin yhä useampi kauppa pohtii mikä olisi paras tapa toimittaa asiakkaiden tilaukset perille.

Lihantuottaja, esimerkiksi porotila, voi myydä myös omia lihojaan suoraan asiakkaalle, mutta silloin tarvitaan investointeja asianmukaiseen kuljetuskalustoon ja jakelureitin suunnitteluun. Jakelureitti voi olla pitkä ja tämä lisää vaatimuksia kuljetuskalustolle, jolloin myöskään mikä tahansa pakettiauto ei sovellu kuljetukseen. Haastavina aikoina ilman tällaista liiketoiminnan kehittämistä olisi yritys pahimmillaan voinut joutua lopettamaan.

Vastaavasti suomalaisilla lammastiloilla on jo pitkään villat joutuneet hävitykseen. Moni tila onkin nyt käsityöbuumin myötä huomannut villan kysynnän kasvaneen ja kotimaisesta lamaasta tehtyä villaa on jälleen saatavilla. Sitä myöskin osataan arvostaa. Kehräämön perustaminen kuitenkin vaatii laiteinvestointeja, kun kotimaisia kehräämöitä ei juuri ole ja vanhojen kehräämöiden laitteisto on jo vanhanaikaista.