Moottoripyörälaina – hae ajoneuvolainaa helposti

Vertaile ja kilpailuta moottoripyörälainat hetkessä Summarumin kautta. Parhaat vinkit moottoripyörälainan ottamiseen alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Moottoripyörälaina – vertaile ja löydä edullisin korko

   Kuten minkä tahansa muunkin lainan suhteen, myös moottoripyörälainoja tulee aina vertailla. Vertailun avulla hakija saa aina paremman kokonaiskuvan siitä, mitä muita kuluja lainaan tulee sisältymään.

   Tässä vertailussa tärkeää roolia esittää lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut, sillä ne voivat kasvattaa lainan kokonaiskuluja huomattavasti.

   Moottoripyörälainaa voi hakea useammasta eri pankista. Suomessa moottoripyörälainaa myöntävät esimerkiksi seuraavat pankit

   • OP
   • Nordea
   • Santander
   • POP-pankki
   • Komplett Bank
   • Svea
   • S-pankki
   • Handelsbanken

   Pankit myöntävät moottoripyörälainaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana.

   Vakuudellisen moottoripyörälainan tapauksessa lainan ehdot ja korko neuvotellaan aina erikseen pankin kanssa. Vakuudellisten lainojen tapauksessa moottoripyörälainojen keskimääräiset korot liikkuvat 2-5 prosentissa.

   Vakuudettomat moottoripyörälainat kulkevat pankista riippuen monella ei nimellä, mutta vastaavat sisällöltään normaalisti kulutukseen suunnattua kulutusluottoa.

   Esimerkiksi OP-pankista hakija voi hakea Täsmäluottoa, POP-pankista POP Joustoa tai POP Pikalainaa. Nordeasta kuluttaja taas voi hakea Nordea Joustoluottoa tai Nordea Kulutusluottoa.

   Vakuudeton laina poikkeaa pankkien vakuudellisesta lainasta siinä, että sen hakeminen on huomattavasti nopeampi prosessi, koska lainan saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää pankille erillisiä vakuuksia.

   Tyypillisesti esimerkiksi OP-pankin tarjoamien vakuudettomien moottoripyörälainojen korot liikkuvat 6-8 prosentissa, Santanderilla 5-10 prosentissa, Komplett Bankilla 5-20 prosentissa ja Nordealla 3-16 prosentissa. Koska vakuudettomien lainojen koroissa on näin suuri ero, kannattaa myös moottoripyörän ostoon suunnatut lainatarjoukset kilpailuttaa.

   Vakuudettoman moottoripyörälainan lopullinen korko määräytyy useiden tekijöiden mukaan. Lopulliseen korkoon vaikuttavat esimerkiksi seuraavat tekijät lainaan sekä sen hakijaan liittyen

   • Lainamäärä
   • Takaisinmaksuaika
   • Kuukausierä
   • Hakijan tausta
   • Hakijan tulot ja menot
   • Olemassa olevat velat
   • Maksukyky

   Jotkut pankit myöntävät vakuudetonta luottoa vain omille asiakkailleen, kun taas toisissa pankeissa lainaa voivat hakea myös toisen pankin asiakkaat omilla verkkopankkitunnuksillaan.

   Vakuudetonta moottoripyörälainaa voi saada pankista riippuen aina muutamasta tuhannesta eurosta lähtien jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Maksuaika vaihtelee lainasumman ja lainaehtojen mukaan, mutta tyypillisesti se on 2-10 vuotta.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Moottoripyörälainaa nopeasti verkosta

   Rahoitus unelmien moottoripyörään hoituu tänä päivänä helposti suoraan verkossa. Vakuudetonta moottoripyörälainaa hakiessa hakemus täytetään ja lähetetään verkossa, jonka jälkeen lainapäätös on mahdollista saada lähes heti.

   Tilanteesta riippuen rahat voidaan maksaa hakijan pankkitilille parhaimmillaan jo muutaman tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Vakuudellisen lainan tapauksessa pankin lainatarjouksen saa taas normaalisti 1-3 päivän kuluessa, jonka jälkeen rahat maksetaan tilille heti.

   Vakuudellisen ja vakuudettoman moottoripyörälainan lisäksi pankeista voi hakea myös kätevää osamaksua. Osamaksu voi osoittautua helpoksi ja nopeaksi vaihtoehdoksi silloin, kun moottoripyörä halutaan ostaa suoraan liikkeestä.

   Osamaksun tapauksessa lainan vakuutena toimii ostettava moottoripyörä, jolloin lainanhakijan ei normaalisti tarvitse esittää pankille muita vakuuksia. Joissakin tapauksissa osamaksusopimus voi kattaa esimerkiksi 80 % moottoripyörän ostohinnasta, jolloin loput lainanhakijan on annettava käsirahana.

   Monet valitsevat osamaksun sen mutkattomuuden takia, mutta samalla tämän lainamuodon ehtoja ja korkoja tulee verrata tarkkaan muiden vaihtoehtojen kanssa, sillä se ei yllättäen aina olekaan vakuudetonta moottoripyörälainaa automaattisesti edullisempi vaihtoehto.

   Edullisimman moottoripyörälainan löytäminen

   Moottoripyörälainan etuna on se, että sen ehdot ja korko ovat neuvoteltavissa hakijan oman taloudellisen tilanteen mukaan. Edullisimman moottoripyörälainan löytäminen riippuu monista eri asioista. Alle on eritelty muutama tekijä jotka vaikuttavat merkittävästi siihen millä hinnalla moottoripyörälaina on mahdollista löytää.

   Lainasumma

   Lainasummalla on ilmiselvät vaikutukset sekä lainan kokonaiskustannuksiin, että myös korkotasoon.

   Kuluttajan tulisi lainasummaa arvioidessa miettiä realistisesti minkälainen lainasumma halutun hankinnan tekemiseen todellisuudessa riittää. Lainasumma kannattaa pyrkiä asettamaan mahdollisimman lähelle tätä suunnitellun hankinnan hintaa.

   Mikäli tarkka hankintahinta ei ole vielä tiedossa, kannattaa lainaan jättää hieman mukautumisvaraa ja nostaa lainasummaa hieman ennakoitua ylemmäs.

   Lainasumma kannattaa asettaa tässä tapauksessa mieluummin ylä- kuin alakanttiin, sillä kokonaan uusi laina tarkoittaa usein myös kokonaan uusia avauskustannuksia.

   Vakuudella vai ilman

   Ensinnäkin koron suuruteen vaikuttaa se, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Siinä missä vakuudettomien lainojen korot voivat olla käytännössä katsoen lähes mitä tahansa 5-20 prosentin välillä, vakuudellisen lainan koron saa usein neuvoteltua niinkin alhaiseksi kuin 2-3 prosenttiin.

   Jos hakijalla vain on esittää vakuuksia, ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

   Toisaalta, jos kyseessä on suhteellisen pieni moottoripyörälaina, voi myös vakuudeton laina olla yhtä taloudellinen vaihtoehto, ja varsinkin silloin, kun hakijalla on esittää maksukykyä, jonka ansiosta myös pankki näkee turvalliseksi laskea lainan korkoa.

   Lainojen vertailu

   Edullisin moottoripyörälaina selviää luonnollisesti lainoja vertailemalla. Verkossa toimii tänä päivänä lukuisia maksuttomia lainojen vertailupalveluita, joiden avulla hakija voi vertailla kymmenien eri lainatarjousten korkoja ja kuluja.

   Hakemuksen täyttäminen tapahtuu yhdessä ja samassa paikassa, jonka jälkeen palveluun liitetyt pankit antavat hakijalle oman lainatarjouksensa. Monissa vertailupalveluissa on mukana lukuisia kotimaisia pankkeja, minkä ansiosta hakija vastaanottaa heti useita lainatarjouksia.

   Hakijan tulot ja menot

   Hakijan tulot ja menot vaikuttavat myös merkittävästi lainan hintatasoon.

   Pankit ja rahalaitokset toteuttavat lainaa myöntäessään aina riskiarvion lainaa hakevasta kuluttajasta. Hakijan tulotaso on yksi merkittävimmistä tekijöistä siihen minkälaisen riskin lainaa myöntävä taho näkee ottavansa.

   Säännölliset kuukausitulot ovat tämän johdosta yksi merkittävä tekijä, jonka avulla kuluttaja voi vastaanottaa halvempaa lainaa

   Omistaja-asiakkuus

   Pankkien omistaja-asiakkaana lainanhakijan on syytä pitää mielessä, että omasta pankista haettaessa laina kerryttää myös bonuksia.

   Näitä bonuksia voi myöhemmässä vaiheessa käyttää esimerkiksi OP-pankissa moottoripyörän vakuutusmaksujen tai vaikkapa itse lainan kulujen maksamiseen.

   Lisäksi joissakin pankeissa, kuten Nordeassa, pankin niin kutsutuille Premium-asiakkaille on tarjolla todella kilpailukykyisiä korkoja, joten mikäli lainanhakijalla on jo entuudestaan tällainen etulyöntiasema, kannattaa se ehdottomasti ottaa lainan haussa huomioon.

   Takaisinmaksusuunnitelma

   Myös lainan takaisinmaksusuunnitelman sisältö vaikuttaa pitkälti siihen, kuinka edullisesta lainasta loppujen lopuksi voidaan puhua. Näin ollen, mitä suurempi lainasumma on, mitä pitempi lainan takaisinmaksuaika on ja mitä pienemmät lainan kuukausierät ovat, sitä korkeammaksi myös lainan lopulliset kulut nousevat.

   Myös se, millaisen koron hakija valitsee lainaan, vaikuttaa lainan lopullisiin kuluihin. Esimerkiksi silloin, jos moottoripyörälainan korko on sidottu kolmen kuukauden Euriboriin, korko tarkastetaan kolmen kuukauden välein.

   Tästä syystä onkin tärkeää, että lainanhakija laatii aina tarkan maksusuunnitelman ja varautuu myös yllättäviin tilanteisiin, joissa lainan takaisinmaksu voi vaarantua. Näistä poikkeustilanteista sekä muista lainan yksityiskohdista kannattaa aina keskustella yhdessä lainaa myöntävän pankin kanssa.

   Edullisin korko moottoripyörälainaan

   Kuten edellä on jo huomattu, vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen koroissa on varsin suuri ero. Tämä ero vaikuttaa myös merkittävällä tavalla siihen, kumpi vaihtoehdoista tulee edullisemmaksi.

   Jos vakuudellinen laina ei ole syystä tai toisesta mahdollinen, myös vakuudettomaan moottoripyörälainaan on mahdollista saada varsin kilpailukykyinen korko.

   Se, mikä ratkaisee lainan lopullisen koron, on tietysti hakijan tausta. Mitä luotettavampi ja omavaraisempi hakija on taloudelliselta tilanteeltaan ja takaisinmaksukyvyltään, sitä paremman koron ja lainaehdot hakija tulee myös lainaansa saamaan.

   Moottoripyörälainan korkotasoon vaikuttavat monet eri tekijät. Hakijan säännöllisten kuukausitulojen lisäksi pankki haluaa tietää, millaisessa työssä hakija on ja onko kyseessä esimerkiksi osa-aikainen vai kokoaikainen, määräaikainen vai vakituinen työpaikka. Palkan lisäksi hakijan on selvitettävä pankille myös kaikki muut tulonsa.

   Hakijan tulojen tulee luonnollisesti kattaa kaikki menot sekä tietysti tulevan lainan kuukausierät kokonaisuudessaan. Myös hakijan luottotiedot ja entiset velat tai lainat tarkistetaan, jonka lisäksi pankki arvioi yleisellä tasolla hakijan maksukyvyn sekä taloudellisen tilanteen.

   Lyhyesti sanottuna, jos hakijan tulot kattavat menot ja niistä jää vielä ylikin, hän on maksanut laskunsa ajallaan, hänellä on säännölliset kuukausitulot ja puhtaat luottotiedot, edullisemman koron neuvotteleminen on täysin mahdollista myös vakuudettomaan moottoripyörälainaan. Lopullisen koron ja lainaehdot määritteleekin aina lainaa myöntävä pankki.

   Halvin hinta kilpailutuksen avulla

   Kuten muissakin lainan muodoissa, myös moottoripyörälainassa halvin vaihtoehto löytyy aina lainojen kilpailuttamisen avulla. Kuluttajan saattaa olla erittäin vaivalloista ja aikaa vievää hakea jokaiselta lainantarjoajalta yksittäin lainatarjous.

   Kilpailuttamalla lainan, kuluttajan on mahdollista yhden lomakkeen avulla vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri toimijoilta.

   Kuluttaja syöttää lainalta haluamansa tiedot ylös, jonka jälkeen lainat kilpailuttava taho kerää näiden tietojen perusteella lainatarjouksia useilta eri toimijoilta.

   Kilpailuttamalla lainat kuluttaja kääntää myös markkinoiden asetelman hieman päälaelleen. Sen sijaan, että kuluttaja etsisi itse parasta lainan tarjoajaa, kilpailutuksen avulla lainan tarjoajat laitetaan kilpailemaan kuluttajasta.

   Lainojen kilpailutus mahdollistaa näin ollen matalamman hinnan haluttuun lainaan. Lisäksi kilpailutuksen avulla kuluttajan on helppoa valita monista vaihtoehdoista itselleen paras ja sopivin laina.

   Lopuksi

   Tänä päivänä moottoripyörän rahoittaminen hoituu kätevästi joko omalla käsirahalla tai lainalla – ja toisinaan myös näiden kahden yhdistelmällä.

   Moottoripyörän ostaminen on monelle iso päätös ja jos ajoneuvo aiotaan hankkia lainarahalla, on tärkeää, että parhaiden lainaehtojen takaamiseksi lainanhakija vertailee eri lainatarjouksia keskenään.

   Eri pankkien myöntämien moottoripyörälainojen ehdot ja korot vaihtelevat suuresti, joten lainojen vertailun avulla hakijalle selviää, mikä lainatarjous on kaikkein edullisin.

   Lainojen kilpailuttaminen voi esimerkiksi 20 000 euron arvoisen moottoripyörälainan kuluissa säästää useita satoja euroja. Verkossa toimivien ilmaisten vertailupalveluiden kautta lainojen vertailu onnistuu todella kätevästi.

   Lisäksi lainan lopulliseen summaan vaikuttavat monet muut tekijät, kuten hakijan oma tausta, maksukyky sekä lainalle valittu kuukausierä ja laina-aika. Nämä seikat kannattaakin suunnitella tarkkaan ennen lainatarjouksen hyväksymistä sekä pohtia, millainen maksusuunnitelma sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Moottoripyörälaina – selvitä todellinen hinta laskurin avulla

   Kuten tekstissä jo aiemmin esiteltiin, voi lainan todellinen vuosikorko vaihdella merkittävästi lainan nimelliskorosta. Tämän takia kuluttajan kannattaakin lainaa valitessa vertailla nimenomaan lainojen todellisia vuosikorkoja.

   Kuluttajan on myös mahdollista arvioida lainansa todellinen vuosikorko lainalaskurin avulla. Mikäli hankinnan kohteena on moottoripyörälaina laskuri auttaa kuluttajaa arvioimaan lainan todelliset kustannukset.

   Lainalaskuriin syötetään arvioitavan lainatarjouksen ominaislukuja, jonka jälkeen lainalaskuri arvioi kuinka paljon moottoripyörälaina tulee lopulta kustantamaan.

   Usein kysyttyä

   Miten voin hakea moottoripyörälainaa?
   Vakuudetonta moottoripyörälainaa kannattaa hakea netistä, jossa lainat pystyy kätevästi kilpailuttamaan ennen lainan nostamista. Lainavertailun pystyt tekemään esimerkiksi Summarumin lainavertailun kautta.
   Mikä on sopiva korko vakuudettomaan moottoripyörälainaan?
   Lainojen korot vaihtelevat paljon rahalaitoksen ja henkilön oman taloustilanteen mukaan. Edullinen korko moottoripyörälainaan lähtentelee 5%.
   Miksi moottoripyörälainat kannattaa kilpailuttaa?
   Vakuudettomien lainojen korot ovat korkeampia kuin vakuudellisten, minkä lisäksi ne vaihtelevat suuremmalla skaalalla. Kilpailuttamalla lainat löydät markkinoiden edullisimman koron tai muuten sinulle sopivimman, vakuudettoman luoton.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen