Edullinen moottoripyörälaina helposti netistä

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Moottoripyörälainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja moottoripyörälainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea moottoripyörälainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

  • Olet vähintään 25-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa 
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Moottoripyörälainoja kannattaa vertailla

Kuten minkä tahansa muunkin lainan suhteen, myös moottoripyörälainoja tulee aina vertailla. Vertailun avulla hakija saa aina paremman kokonaiskuvan siitä, mitä muita kuluja lainaan tulee sisältymään. Tässä vertailussa tärkeää roolia esittää lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut, sillä ne voivat kasvattaa lainan kokonaiskuluja huomattavasti.

Moottoripyörälainaa voi hakea useammasta eri pankista. Suomessa moottoripyörälainaa myöntävät esimerkiksi OP, Nordea, Santander, POP-pankki, Komplett Bank, Svea, S-pankki ja Handelsbanken. Nämä pankit myöntävät moottoripyörälainaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudellisen moottoripyörälainan tapauksessa lainan ehdot ja korko neuvotellaan aina erikseen pankin kanssa. Vakuudellisten lainojen tapauksessa moottoripyörälainojen keskimääräiset korot liikkuvat 2-5 prosentissa.

Vakuudettomat moottoripyörälainat kulkevat pankista riippuen monella ei nimellä, mutta vastaavat sisällöltään normaalisti kulutukseen suunnattua kulutusluottoa. Esimerkiksi OP-pankista hakija voi hakea Täsmäluottoa, POP-pankista POP Joustoa tai POP Pikalainaa ja Nordeasta Nordea Joustoluottoa tai Nordea Kulutusluottoa. Vakuudeton laina poikkeaa pankkien vakuudellisesta lainasta siinä, että sen hakeminen on huomattavasti nopeampi prosessi, koska lainan saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää pankille erillisiä vakuuksia.

Tyypillisesti esimerkiksi OP-pankin tarjoamien vakuudettomien moottoripyörälainojen korot liikkuvat 6-8 prosentissa, Santanderilla 5-10 prosentissa, Komplett Bankilla 5-20 prosentissa ja Nordealla 3-16 prosentissa. Koska vakuudettomien lainojen koroissa on näin suuri ero, kannattaa myös moottoripyörän ostoon suunnatut lainatarjoukset kilpailuttaa.

Vakuudettoman moottoripyörälainan lopullinen korko määräytyy lainamäärän, takaisinmaksuajan ja kuukausierän mukaan. Lisäksi siihen vaikuttaa hakijan tausta, tulot ja menot, olemassa olevat velat sekä yleinen maksukyky. Jotkut pankit myöntävät vakuudetonta luottoa vain omille asiakkailleen, kun taas toisissa pankeissa lainaa voivat hakea myös toisen pankin asiakkaat omilla verkkopankkitunnuksillaan. Vakuudetonta moottoripyörälainaa voi saada pankista riippuen aina muutamasta tuhannesta eurosta lähtien jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Maksuaika vaihtelee lainasumman ja lainaehtojen mukaan, mutta tyypillisesti se on 2-10 vuotta.

Moottoripyörälainaa saa nopeasti verkosta

Rahoitus unelmien moottoripyörään hoituu tänä päivänä helposti suoraan verkossa. Vakuudetonta moottoripyörälainaa hakiessa hakemus täytetään ja lähetetään verkossa, jonka jälkeen lainapäätös on mahdollista saada lähes heti. Tilanteesta riippuen rahat voidaan maksaa hakijan pankkitilille parhaimmillaan jo muutaman tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Vakuudellisen lainan tapauksessa pankin lainatarjouksen saa taas normaalisti 1-3 päivän kuluessa, jonka jälkeen rahat maksetaan tilille heti.

Vakuudellisen ja vakuudettoman moottoripyörälainan lisäksi pankeista voi hakea myös kätevää osamaksua. Osamaksu voi osoittautua helpoksi ja nopeaksi vaihtoehdoksi silloin, kun moottoripyörä halutaan ostaa suoraan liikkeestä. Osamaksun tapauksessa lainan vakuutena toimii ostettava moottoripyörä, jolloin lainanhakijan ei normaalisti tarvitse esittää pankille muita vakuuksia. Joissakin tapauksissa osamaksusopimus voi kattaa esimerkiksi 80 % moottoripyörän ostohinnasta, jolloin loput lainanhakijan on annettava käsirahana.

Monet valitsevat osamaksun sen mutkattomuuden takia, mutta samalla tämän lainamuodon ehtoja ja korkoja tulee verrata tarkkaan muiden vaihtoehtojen kanssa, sillä se ei yllättäen aina olekaan vakuudetonta moottoripyörälainaa automaattisesti edullisempi vaihtoehto.

Mistä edullisin moottoripyörälaina?

Moottoripyörälainan etuna on se, että sen ehdot ja korko ovat neuvoteltavissa hakijan oman taloudellisen tilanteen mukaan. Edullisimman moottoripyörälainan löytäminen riippuu monista eri asioista. Ensinnäkin koron suuruteen vaikuttaa se, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Siinä missä vakuudettomien lainojen korot voivat olla käytännössä katsoen lähes mitä tahansa 5-20 prosentin välillä, vakuudellisen lainan koron saa usein neuvoteltua niinkin alhaiseksi kuin 2-3 prosenttiin.

Jos hakijalla vain on esittää vakuuksia, ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Toisaalta, jos kyseessä on suhteellisen pieni moottoripyörälaina, voi myös vakuudeton laina olla yhtä taloudellinen vaihtoehto, ja varsinkin silloin, kun hakijalla on esittää maksukykyä, jonka ansiosta myös pankki näkee turvalliseksi laskea lainan korkoa.

Edullisin moottoripyörälaina selviää luonnollisesti lainoja vertailemalla. Verkossa toimii tänä päivänä lukuisia maksuttomia lainojen vertailupalveluita, joiden avulla hakija voi vertailla kymmenien eri lainatarjousten korkoja ja kuluja. Hakemuksen täyttäminen tapahtuu yhdessä ja samassa paikassa, jonka jälkeen palveluun liitetyt pankit antavat hakijalle oman lainatarjouksensa. Monissa vertailupalveluissa on mukana lukuisia kotimaisia pankkeja, minkä ansiosta hakija vastaanottaa heti useita lainatarjouksia.

Pankkien omistaja-asiakkaana lainanhakijan on syytä pitää mielessä, että omasta pankista haettaessa laina kerryttää myös bonuksia. Näitä bonuksia voi myöhemmässä vaiheessa käyttää esimerkiksi OP-pankissa moottoripyörän vakuutusmaksujen tai vaikkapa itse lainan kulujen maksamiseen. Lisäksi joissakin pankeissa, kuten Nordeassa, pankin niin kutsutuille Premium-asiakkaille on tarjolla todella kilpailukykyisiä korkoja, joten mikäli lainanhakijalla on jo entuudestaan tällainen etulyöntiasema, kannattaa se ehdottomasti ottaa lainan haussa huomioon.

Myös lainan takaisinmaksusuunnitelman sisältö vaikuttaa pitkälti siihen, kuinka edullisesta lainasta loppujen lopuksi voidaan puhua. Näin ollen, mitä suurempi lainasumma on, mitä pitempi lainan takaisinmaksuaika on ja mitä pienemmät lainan kuukausierät ovat, sitä korkeammaksi myös lainan lopulliset kulut nousevat. Myös se, millaisen koron hakija valitsee lainaan, vaikuttaa lainan lopullisiin kuluihin. Esimerkiksi silloin, jos moottoripyörälainan korko on sidottu kolmen kuukauden Euriboriin, korko tarkastetaan kolmen kuukauden välein.

Tästä syystä onkin tärkeää, että lainanhakija laatii aina tarkan maksusuunnitelman ja varautuu myös yllättäviin tilanteisiin, joissa lainan takaisinmaksu voi vaarantua. Näistä poikkeustilanteista sekä muista lainan yksityiskohdista kannattaa aina keskustella yhdessä lainaa myöntävän pankin kanssa.

Edullisin korko moottoripyörälainaan

Kuten edellä on jo huomattu, vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen koroissa on varsin suuri ero. Tämä ero vaikuttaa myös merkittävällä tavalla siihen, kumpi vaihtoehdoista tulee edullisemmaksi. Jos vakuudellinen laina ei ole syystä tai toisesta mahdollinen, myös vakuudettomaan moottoripyörälainaan on mahdollista saada varsin kilpailukykyinen korko.

Se, mikä ratkaisee lainan lopullisen koron, on tietysti hakijan tausta. Mitä luotettavampi ja omavaraisempi hakija on taloudelliselta tilanteeltaan ja takaisinmaksukyvyltään, sitä paremman koron ja lainaehdot hakija tulee myös lainaansa saamaan.

Moottoripyörälainan korkotasoon vaikuttavat monet eri tekijät. Hakijan säännöllisten kuukausitulojen lisäksi pankki haluaa tietää, millaisessa työssä hakija on ja onko kyseessä esimerkiksi osa-aikainen vai kokoaikainen, määräaikainen vai vakituinen työpaikka. Palkan lisäksi hakijan on selvitettävä pankille myös kaikki muut tulonsa.

Hakijan tulojen tulee luonnollisesti kattaa kaikki menot sekä tietysti tulevan lainan kuukausierät kokonaisuudessaan. Myös hakijan luottotiedot ja entiset velat tai lainat tarkistetaan, jonka lisäksi pankki arvioi yleisellä tasolla hakijan maksukyvyn sekä taloudellisen tilanteen.

Lyhyesti sanottuna, jos hakijan tulot kattavat menot ja niistä jää vielä ylikin, hän on maksanut laskunsa ajallaan, hänellä on säännölliset kuukausitulot ja puhtaat luottotiedot, edullisemman koron neuvotteleminen on täysin mahdollista myös vakuudettomaan moottoripyörälainaan. Lopullisen koron ja lainaehdot määritteleekin aina lainaa myöntävä pankki.

Lopuksi

Tänä päivänä moottoripyörän rahoittaminen hoituu kätevästi joko omalla käsirahalla tai lainalla – ja toisinaan myös näiden kahden yhdistelmällä. Moottoripyörän ostaminen on monelle iso päätös ja jos ajoneuvo aiotaan hankkia lainarahalla, on tärkeää, että parhaiden lainaehtojen takaamiseksi lainanhakija vertailee eri lainatarjouksia keskenään.

Eri pankkien myöntämien moottoripyörälainojen ehdot ja korot vaihtelevat suuresti, joten lainojen vertailun avulla hakijalle selviää, mikä lainatarjous on kaikkein edullisin. Lainojen kilpailuttaminen voi esimerkiksi 20 000 euron arvoisen moottoripyörälainan kuluissa säästää useita satoja euroja. Verkossa toimivien ilmaisten vertailupalveluiden kautta lainojen vertailu onnistuu todella kätevästi.

Lisäksi lainan lopulliseen summaan vaikuttavat monet muut tekijät, kuten hakijan oma tausta, maksukyky sekä lainalle valittu kuukausierä ja laina-aika. Nämä seikat kannattaakin suunnitella tarkkaan ennen lainatarjouksen hyväksymistä sekä pohtia, millainen maksusuunnitelma sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Tutustu lainoihin