Yrityslainaa
ravintolalle baarille pubille

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa ravintolalle baarille pubille

Vaikka näkymät ovat asiakasmäärien suhteen suotuisat, niin ravintola-ala kärsii yhä pandemiarajoitusten aiheuttamista kassa- ja henkilöstövajeista. Yrityslaina voi olla tässä kasvuvaiheessa pelastus ravintolalle, baarille tai pubille. Kasvuvaiheessa haetun lainan ei tarvitse olla suuri ja sen laina-aika voi olla lyhyt – se voi olla juuri se lisä, jolla suotuisista näkymistä saadaan ravintola-alalla kaikki hyöty irti.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Vertaa ja kilpailuta ravintola-alan yrityslainat

Mitä tahansa yrityslainaa ei ravintoloitsijan kannata lähteä nostamaan vaan lainat kannattaa vertailla ja kilpailuttaa, että löydetään kustannustehokkain vaihtoehto. Lainojen kilpailutus on ollut pitkään jo helppoa tehdä netissä, mutta Summarum on halunnut tätä vertailua helpottaa entisestään ja sivuiltamme löytyykin taulukko, josta tarjolla olevien yrityslainojen korkotason voi nähdä nopeasti.

Taulukko on suuntaa antava ja se toimii hyvänä työkaluna, kun arvioi millainen laina voisi olla omalle ravintolalle paras vaihtoehto. Varsinainen henkilökohtainen lainatarjous voi poiketa taulukossa esitetyistä hieman, mutta poikkeama harvoin on merkittävä.

Varsinaisen kilpailutuksen voi tehdä muutamassa minuutissa täyttämällä kilpailutuslomakkeen ja lähettämällä sen usealle luotonantajalle yhdellä kertaa. Lomakkeella kysytään:

  • Yrityksen perustiedot
  • Haettava lainamäärä
  • Toivottu laina-aika
  • Tulot ja menot

Näiden tietojen syöttämisessä kannattaa olla huolellinen, koska niiden perusteella lasketaan henkilökohtainen lainatarjous. Lainatarjouksia voi odottaa saapuvaksi omaan sähköpostiinsa jo muutamassa tunnissa ja niiden vertailuun kannattaa paneutua rauhassa.

Hyvä yrityslainatarjous on joustava

Yrityslainatarjouksia kannattaa tarkastella kustannusten lisäksi kokonaisuutena ja tarkistaa myös lainan muut ehdot. Hyvä yrityslaina joustaa maksusuunnitelmaltaan, jos kassavirtaan tulee tilapäinen notkahdus. Tällainen jousto voi olla masku- tai lyhennysvapaa kuukausi.

Vastaavasti näkymien ollessa positiiviset voi tulla tarve maksaa yrityslaina alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin pois. Joillakin luotonantajilla tästä ei aiheudu ylimääräisiä kustannuksia, kun toisilla se voi vaatia jäljellä olevan lainan uudelleen neuvottelua.

Molempien joustotarpeiden ehdot kannattaa käydä huolellisesti läpi ennen kuin lainaa hyväksyy, että tietää millaisissa tilanteissa laina joustaa, miten joustoja otetaan käyttöön ja millaisia kustannuksia niistä lainan kokonaiskustannuksiin aiheutuu.

Yrityslainaa ravintola-alan yritykselle

Olipa ravintola-alan yritys sitten ruokaravintola, baari tai pubi, kärsi jokainen alan yritys enemmän tai vähemmän pandemian rajoituksista. Tämän myötä yrityksen on vaikea vastata piristyneeseen asiakasvirtaan ja rahoitustarvetta olisi yritystoiminnan jokaisella osa-alueella. Tärkeää onkin määritellä mikä tai mitkä ovat ne olennaisimmat rahoitustarpeet, jolla voidaan kasvuvaiheeseen vastata ja hakea yrityslainaa näiden investointien toteuttamiseen. Vähemmän akuutit investointitarpeet on siirrettävä myöhemmäksi.

Yrityslainan hakeminen onnistuu kokonaan netissä ja pitkiä neuvotteluja konttorilla ei tarvitse käydä. Hakuprosessi on myös helppo ja lainahakemuksen täyttäminen vie vain joitakin minuutteja. Ennen varsinaista lainojen kilpailuttamista on hyvä tarkastella tarjolla olevia ravintola-alan yrityslainoja taulukosta, että saa selkeän kuvan millaisella korkotasolla yrityslainaa voi saada.

Summarumin ylläpitämästä taulukosta erilaiset yrityslainat löytyvät helposti ja taulukon perusteella voi pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset suoraan luotonantajalta. Lainojen kilpailuttaminen on aina hakijalle maksutonta ja se ei velvoita hyväksymään mitään tiettyä lainaa, jos henkilökohtainen lainatarjous ei vastaa odotuksia tai ravintolan rahoitustarpeita.

Yrityslainaa ravintola-alan yritykselle ilman vakuuksia

Monet luotonantajat tarjoavat yrityslainoja ilman vakuuksia. Oma pankkikin voi tarjota pieniä vakuudettomia lainoja, mutta yksityiseltä luotonantajalta voi saada isomman lainan ilman vakuuksia. Pankin vakuudettoman lainan hakuprosessi voi vaatia tarkempia selvityksiä kuin yksityisen luotonantajan tarjoama laina ja yksinkertaisempi hakuprosessi nopeuttaa lainan käsittelyä ja säästää ravintola-alan yrittäjän aikaa.

Yksityiset luotonantajat mielletään helposti kalliiksi rahoitusvaihtoehdoksi, mutta todellisuus on usein toinen. Kaikilla luottoja ja lainoja tarjoavilla yhtiöillä on kova kilpailu laina-asiakkaista ja tämä näkyy lainojen korkotasoissa yhdessä edullisen yleisen korkotason kanssa. Vakuudeton laina on aina luotonantajille riskilaina, mutta yrityslainoissa lainasummat ovat usein isompia kuin kuluttajille suunnatuissa lainoissa ja laina-ajat lyhyempiä, joten riski on luotonantajalle kannattava.

Vaikka lainaa hakiessa sille ei vaadita reaalivakuuksia, toimii yrittäjä henkilökohtaisesti lainan takaajana yritysmuodosta riippumatta. Yrityksen yhtiömuodolla on kuitenkin merkitystä lainaa haettaessa ja osakeyhtiössä kaikkien osakkaiden tulee hyväksyä lainatarjous. Samoin avoimessa yhtiössä ja kommandiittiyhtiössä yhtiökumppaneiden tulee myös hyväksyä laina.

Hae yrityslainaa ravintola-alan yritykselle heti tilille

Ravintola-alan yrityslainan hakeminen käy nopeasti ja hakuprosessi on helppo. Kun tarvitttava rahoitussumma investointeja varten on tiedossa, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ensin taulukosta. Tämän jälkeen prosessi etenee lainojen kilpailutukseen.

Kilpailutus tapahtuu yksikertaisesti täyttämällä lainahakemus netissä. Sen voi tehdä esimerkiksi Summarumin kilpailutuslomakkeella tai täyttää suoraan luotonantajien sivuilla. Kilpailutuslomakkeella saa useammat lainatarjouksen yhdellä kertaa omaan sähköpostiinsa ja ensimmäisiä henkilökohtaisia yrityslainatarjouksia voi odottaa jo muutamassa tunnissa.

Lainoja on helppo vertailla keskenään, kun tarkastellaan todellista vuosikorkoa ja lainan todellisia kokonaiskustannuksia. Näistä saa selkeän kuvan mikä henkilökohtaisista lainatarjouksista on oman ravintolan tarpeisiin edullisin ja kustannustehokkain.

Henkilökohtainen ravintola-alan yrityslainatarjous on nopea hyväksyä netissä

Omia rahoitustarpeita vastaavan lainatarjouksen hyväksyminen käy netissä pankkitunnuksilla. Lainatarjouksen hyväksynnän yhteydessä toimitetaan luotonantajan pyytämät liitteet hakemuksen tueksi. Kaikki luotonantajat käyttävät viesti- ja rahaliikenteessään vahvasti salattua yhteyttä, joten yrityksen arkaluotoiset asiakirjat liikkuvat verkossa turvallisesti.

Kun liitteet on toimitettu luotonantajalle ja tarjous hyväksytty, tarkistaa luotonantaja vielä ne ja omalta osaltaan hyväksyy yrityslainatarjouksen sekä siirtää lainan maksuun. Tämän jälkeen yrittäjä voi nostaa lainan yrityksen tilille.

Nopeimmillaan koko hakuprosessin voi saada suoritettua yhdessä päivässä, mutta parin arkipäivän käsittelyaikoihin kannattaa varautua. Käytännössä kuitenkin ravintola voi saada yrityslainan nostettua käyttöönsä merkittävän nopeasti.

Ravintola-alan yrityksen rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Tiukkojen rajoitusten jälkeen ravintola-alalla toimivilla yrityksillä on rahoituspaineita jokaisella osa-alueella, mutta kaikkia niitä ei voida kerralla toteuttaa. Kun näkymät alkavat hiljalleen elpymään ja ihmiset uskaltavat taas ulos syömään ja juhlimaan, onkin tärkeintä vakiinnuttaa paikkaa taas markkinoilla ja asiakkaiden keskuudessa.

Vakiinnuttaminen voi vaatia monia toimia, joihin kassasta ei yksinkertaisesti tahdo löytyä juuri nyt liikkumavaraa eikä vähäisin niistä ole henkilöstövaje. Lomautusten jälkeen moni työntekijä ei enää halua palata raskaaseen ja työhön, jonka poliitikot voi viedä yhdessä yössä. Alan palkkaus laahaa myös pahasti perässä, mutta parempaa palkkaakaan ei pystytä maksamaan vaikka haluja olisi.

Näihin haasteisiin voi yrityslainalla saada helpostusta rahoituksen muodossa ja samalla vakiinnuttaa yrityksen toimintaa markkinoilla. Lainalla tehdyn investoinnin ei tarvitse olla iso, että se kannattaa. Pienikin yrityslainalla tehty investointi maksaa kyllä itsensä nopeasti takaisin ja ravintola saa kasvuvaiheesta kaiken hyödyn irti.

Lisähenkilöstön palkkaus auttaa sesongissa

Henkilöstövaje on merkittävä este ravintolan kasvussa ja pahimmillaan se näkyy asiakkaiden suuntaan huonompana asiakaspalveluna. Hyviä työntekijöitä on niin ikään vaikea löytää ja sopivalta tuntuvan työntekijän palkkatoive voi olla yrityksen resursseihin liikaa.

Ammattinsa osaavaan henkilökuntaan kannattaa kuitenkin investoida ja pienellä yrityslainalla kuitenkin voidaan henkilöstön palkkaukseen saada lisää budjettia ja hyvä työntekijä saadaan palkattua. Kun palkkaus on hieman enemmän kuin alan minimi TES:n mukainen palkkaus, alkaa myös sana kiirimään alan työntekijäiden keskuudessa ja ravintola alkaa kiinnostaa myös työntekijöitä.

Tyypillisesti ravintola-alalla on kaksi selkeää sesonkiaikaa, jolloin henkilöstöä tarvitaan eniten ja jolloin ravintolan tulokset tehdään. Näissä sesongeissa kannattaa panostaa henkilöstön palkkaukseen esimerkiksi aluksi määräaikaisilla työsuhteilla. Henkilöstöä voidaan hankkia myös välitysfirmojen kautta, mutta myös näissä yrityksissä on ravintola-alan henkilöstöstä pulaa.

Markkinointi vaatii resursseja

Asiakkailla voi olla vaikeuksia löytää uudelleen ravintolan palveluiden ja tuotteiden pariin, kun ovet on jouduttu sulkemaan viranomaisten määräyksestä pitkäksi aikaa. Toiminnan taas pyöriessä onkin erittäin tärkeää panostaa markkinointiin, että asiakkaat taas tavoitetaan ja saadaan vakiinnutettua asiakaskunta entiselleen.

Tehokkaasti toteutettuun markkinointiin ei välttämättä löydy kassasta varoja, kun kaikki vähäisetkin tulot ovat menneet ravintolan juoksevien kulujen hoitamiseen. Silloin yrityslaina voi olla hyvä apu ja se maksaa itsensä nopeasti takaisin kasvaneena asiakas- ja kassavirtana. Ravintolan kannattaa panostaa etenkin nopeisiin digitaalisiin markkinointikanaviin ja tarvittaessa ulkoistaa se näihin erikoistuneelle markkinointitoimistolle tai freelancerille.

Markkinointibudjetti yleensä vaihtelee yrityskohtaisesti ja tyypillisesti siihen varataan 5-10% yrityksen liikevaihdosta. Kun ravintola-alalla on rajoitusten myötä käytännössä markkinointibudjetti jouduttu laittamaan yrityksen muihin kuluihin, niin budjetin määritteleminen ei ole aivan niin yksinkertaista. Se kannattaakin määritellä tulostavoitteesta ja sen perusteella määritellä markkinointiin tarvittavaa yrityslainan tarvetta.

Yrityslainalla ohjelmapalveluita

Pubi tai baari voi kaivata pientä potkua asiakasvirtaan etenkin ilta-aikaan ja tässä erilaiset ohjelmapalvelut voivat toimia hyvänä vetonaulana. Esimerkiksi bändin tai DJ:n hankkiminen voi olla varteenotettava vaihtoehto, jolla saadaan asiakkaita ilta-aikaan paikalle. Nämä eivät kuitenkaan esiinny ilman palkkioita ja palkkiota varten ravintolan voi olla tarpeen hakea yrityslainaa.

Sopiva bändi houkuttelee asiakaskuntaa helposti tuvan täyteen ja bändin palkkiot tulee nopeasti katettua lisääntyneestä myynnistä. Vaikka yhdestä illasta ei paljon jää voittoa, saadaan sillä kuitenkin vakiinnutettua pubin tai baarin mainetta asiakkaiden mielissä. Silloin asiakkaat poikkeavat helpommin paikalle vaikka paikalla ei olisikaan esiintyjää.

Pelkkä bändin tai DJ:n hankinta ei vielä tupaa saa täyteen, vaan esiintyjää tulee myös markkinoida aktiivisesti, että asiakkaat tietävät tulla paikan päälle nauttimaan keikasta. Mitä tunnetumpi esiintyjä on kyseessä ja mitä laajemmin sitä on markkinoitu, sitä varmemmin tupa tulee täyteen.

Ruokalistan päivitys voi vaatia rahoitusta raaka-aineisiin

Haastavien aikojen jälkeen voi olla tarpeen päivittää myös menua. Uudistetun menun myötä ruokaravintola voi nostaa hintojaan, mutta vastaavasti raaka-aineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi ja näiden hankintaan voidaan tarvita pientä yrityslainaa.

Päivitetty ruokalista houkuttele paikalle myös uusia asiakkaita ja jo vanhat asiakkaat pitävät yleensä myös vaihtelusta. Pieni panostus ruokalistaan ja annosten raaka-aineisiin voi nostaa ravintolan imagoa ja yleistä hintatasoa, jolla saadaan myös ravintolan kannattavuutta parannettua. Hyvistä ruokapaikoista puhutaan etenkin työpaikoilla ja sen parempaa ja edullisempaa markkinointia yritys ei voi saadakaan.

Pubi voi tietyin edellytyksin laajentaa toimintaansa

Tietyin edellytyksin pubi voi toimia myös lounaspaikkana. Tämä vaatii viranomaisilmoituksia ja jonkin verran investointeja, mutta investoinnit voivat olla hyvin kannattavia, jos muutoin arkipäivisin asiakasvirta on vähäisempää. Nämä investoinnit ovat hieman isompia ja usein vaativat yrityslainaa rahoitukseksi.

Yrityslainalla tällainen toiminnan laajennus on kuitenkin suhteellisen nopea toteuttaa kunhan viranomaisilmoitukset on hoidettu. Menua suunnitellessa kannattaa huomioida käytettävissä olevat välineet ja niiden soveltuvuus lounastarjoiluun. Koska lounas ei ole pubin pääasiallista toimintaa, voi lounaslista voi koostua muutamasta annoksesta ja niitä voidaan tarjoilla annos kerrallaan, jolloin hävikki saadaan minimoitua.

Lounastarjoilun lanseeraaminen vaatii myös markkinointia, mutta tämäkin maksaa itsensä nopeasti takaisin kasvaneen asiakasvirran muodossa.