Yrityslainaa uuden työntekijän palkkaamiseen

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa uuden työntekijän palkkaamiseen

Uuden työntekijän palkkaamisella, eli rekrytoinnilla, on tärkeä osa yrityksen menestystä. Oikeiden työntekijöiden löytämisellä voidaan säästää rahaa ja saada yrityksen toiminta kasvamaan. Parhaiten soveltuvan työntekijän löytäminen ei ole aina helppoa, eikä sitä kannata tehdä kiireellä.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Uuden työntekijän palkkaamiseen yrityslainaa

Nykyään käytetään paljon nettiä hyödyksi uusien työntekijöiden löytämiseen. Työpaikkailmoitus on helppo jättää erilaisille netin työpaikkasivustoille ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Ilmoitukseen vastaaminen tapahtuu useimmiten sähköpostilla tai sähköisellä lomakkeella. Vastauksia voi tulla kymmeniä, joten niistä parhaimpien löytäminen voi olla vaikeaa.

Koska rekrytointiprosessi on työlästä sekä aikaa vievää, siksi siihen palkataankin usein ulkoinen rekrytointiin erikoistunut yritys auttamaan. Rekrytoinnilla luodaan yritykselle henkilökunta, joiden toiminnasta yrityksen tulevaisuus on riippuvainen, sen vuoksi siihen kannattaakin suhtautua vakavasti.

Mitä lainarahaa rekrytointiin?

Uuden työntekijän palkkaaminen ei ole halpaa, sillä siihen käytetty aika on aina pois varsinaisesta työn suorittamisesta. Siksi palkkaamalla ulkoisen rekrytointiyrityksen, yrittäjällä on mahdollisuus säästää omaa aikaansa muuhun yrityksen toiminnan ylläpitämiseen. Rekrytointi kuitenkin vie rahaa, jota yritykseltä ei aina välttämättä itseltä löydy, sen vuoksi sopiva ratkaisu tähän on hakea yrityslainaa.

Kun rekrytointitarve on löydetty, voidaan alkaa suunnitella keinoja millä uutta työntekijää etsitään. Netti-ilmoitukset ovat yleensä käteviä ja halpoja vaihtoehtoja. Myös yrityksen omalla sivulla voidaan julkaista työpaikkailmoitus, mikä ei välttämättä vaadi yritykseltä mitään kustannuksia.

Rekrytointia suunniteltaessa on hyvä myös varmistaa, että rekrytointia hoitava henkilö on tarpeeksi pätevä soveltuvan henkilön valitsemiseen haussa olevaan työpaikkaan. Joskus työyhteisöstä saattaakin löytyä jo palkattuna olevista henkilöistä tehtävään sopiva työntekijä.

Osaamisen päivittäminen

Yrityslainaa on mahdollista hyödyntää monin eri tavoin rekrytointia varten. Lainalla voidaan esimerkiksi parantaa yrityksellä jo käytössä olevaa rekrytointimallia ja tätä kautta kehittää myös työnantajakuvaa. Voi olla myös vaikea pysyä kehityksen mukana päivittäisen työn ohella, siksi oman tiedon päivittäminen on myös rekrytoinnin osalta toisinaan tarpeellista. Jos yrityksiin ei ole vuosiin tarvittu uusia työntekijöitä, on syytä miettiä, voisiko esimerkiksi haastattelutekniikkaa tai hakemusta jotenkin kehittää.

Usein pienillä ja keskisuurissa yrityksillä rekrytoinnista vastaa esimies. Rekrytointiosaamista ei välttämättä myöskään löydy ollenkaan. Kouluttamalla on kuitenkin mahdollista parantaa tai päivittää osaamista.

Digitaalisen maailman kehittyessä koko ajan markkinoinnin ja viestinnän osa-alueet näyttelevät entistä tärkeämpää roolia päivittäisessä työskentelyssä. Siksi henkilökunnan osaamisen lisääminen on aina sijoitus yrityksen tulevaisuutta ajatellen.

Rekrytoinnin tarvekartoitus

Aina on tärkeää tehdä ensin hyvä alkutyö ja profiloida haettava henkilö huolellisesti ennen varsinaisen rekrytoinnin käynnistämistä. Täytettävästä työtehtävästä on hyvä olla täysin perillä siksi, että osataan etsiä siihen tarvittavat ominaisuudet hakijoiden joukosta. Tehtävään perusteellisella perehtymisellä ja sitä tekevän henkilön profiloinnilla on tärkeä osa rekrytoinnissa, sillä se säästää aikaa myöhemmässä vaiheessa prosessia.

Uutta työtehtävää luodessa yrityksen lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet on hyvä ottaa huomioon sekä määrittää millä tavoin uusi työntekijä voi auttaa yritystä pääsemään tavoitteisiinsa. Kartoittamalla huolellisesti, mitä uudelta työntekijältä odotetaan tai uuteen tehtävään koulutetulta vanhalta työntekijältä, auttaa välttämään virheellisen rekrytoinnin riskejä.

Yrityslainaa rekrytointiin

Kovin kevein perustein ei kannata yrityslainaa kuitenkaan ottaa. Se kannattaa käyttää mahdollisimman parhaalla ja tehokkaalla tavalla. Yrityksen rekrytoinnissa yleisimpiä rahoitustarpeita ovat esimerkiksi palkkabudjetti sekä muut kulut, mitä prosessi voi aiheuttaa. On aina myös yrityskohtaista, milloin on kannattavaa hankkia lisää rahoitusta rekrytointia varten.

Uuden henkilön palkkaamisesta aiheutuu paljon muitakin kuluja, kuin vain palkkakulut, sillä jokaiselle työntekijälle pitää maksaa myös tapaturmavakuutusta, sairaslomakorvauksia sekä eläkettä. Siispä rekrytointiin käytettävä yrityslaina on hyvä ratkaisu, sillä se voi myöhemmin osoittautua erinomaiseksi hyödyksi yrityksen menestymisen kannalta.

Yrityslainaa soveltuvuusarviointia varten

Potentiaalisten hakijoiden osaamista ja soveltuvuutta voidaan testata moniin eri tavoin ennen lopullista päätöstä. Erilaiset testit voivat auttaa löytämään selkeitä eroja useiden osaamiseltaan saman tyyppisten henkilöiden joukosta. Soveltuvuutta voidaan arvioida erityyppisillä ominaisuuksilla, joita työtehtävässä suoriutumiseen vaaditaan.

Esimerkiksi kielitaito, ongelmanratkaisukyky, työpersoona ja muita kyseisessä työtehtävässä vaativia taitoja voidaan testata sekä niiden kehittymiskelpoisuutta. Hyvin kartoitettu työtehtävä kertoo millaisia ominaisuuksia siihen valitulta henkilöltä toivotaan ja mitkä niistä ovat tärkeimpiä.

Tarkasti ja huolellisesti tehty soveltuvuusarviointi osana rekrytointia on sijoitus yrityksen menestykseen myöhemmässä vaiheessa ja siksi sitä ei pidä jättää tekemättä. Kun työtehtävä on kartoitettu valmiiksi kaikkine vaadittavineen ominaisuuksineen, on hakijoiden joukosta helppo löytää ne sopivimmat henkilöt.

Onnistunut rekrytointiprosessi

Rekrytointiprosessia käynnistäessä on hyvä huomioida sen vaikutus yrityksestä muodostuvaan työnantajamielikuvaan. Työnhakijoiden keskuudessa on paljon kokemuksia erilaisista yrityksistä. Kun arviointi tapahtuu asiallisessa ja positiivisessa hengessä, tällöin hakijakin välittää yrityksestä positiivista kuvaa ympäristöönsä.

Siksi selkeän ja sujuvan rekrytointiprosessin luomiseksi yrityslainan ottamisesta voi olla hyötyä. Yleisin työnhakijoiden kesken kielteiseksi koettu asia on liian vähäinen tiedottaminen rekrytointiprosessin etenemisestä.

Yrityslainasta voi olla myös apua toimivan viestinnän suunnittelemiseen ja luomiseen, koska silloin yrittäjän ei itse välttämättä tarvitse hoitaa hakijoiden kanssa viestimistä muiden töiden ohella.

On myös tärkeää, että viestintä on positiivista ja kannustavaa, sillä sen merkitys kasvaa rekrytointiprosessin edetessä. Viestiminen osapuolten välillä muuttuu myös yhä henkilökohtaisemmaksi hakijoiden karsiutuessa. Siispä tietoja valintojen etenemisestä ei tulisi viivyttää kovin pitkään.

Rekrytoinnin aikana jokaisella kohtaamisella on mahdollisuus vaikuttaa hakijakokemukseen sekä myös yritysmielikuvaan. Lisäksi jokaisella kontaktilla on mahdollisuus parantaa yrityksen markkinointia sekä lisätä myyntiä. Yrityksen menestymisen kannalta rekrytoinnilla onkin oma merkittävä asemansa oikean työntekijän palkkaamisen sekä siinä samalla tapahtuvan mielikuvan synnyttämiseen.

Yrityslainaa rekrytointiin ilman vakuuksia
Yrityksillä on useita vaihtohehtoja hakea rahoitusta niiden toiminnalle, kuten esimerkiksi uusien työntekijöiden rekrytoimiseen. Nämä rahoitusvaihtoehdot voidaan jakaa vakuudettomiin ja vakuudellisiin lainoihin.

Vakuudetonta lainaa voi hakea kaikenkokoiset yritykset, henkilöyhtiöt sekä toiminimet. Se sopii eritoimialojen yrityksiin ja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Vakuudetonta lainaa haetaan usein laitteiden hankintaan tai korjaamiseen, kassavajeen paikkaamiseen, yritystoiminnan laajentamiseen sekä myös henkilöstön palkkaamiseen, eli rekrytointiin.

Yrityksen rahoitusvaihtoehdoista vakuudeton yrityslaina on sopivin erityisesti niille, jotka tarvitsevat nopeasti yrityslainaa sekä myös luottotiedoista huolehtivalle yrittäjälle, jonka yritystoiminta on ollut käynnissä vähintään puoli vuotta.

Mikä on yrityslaina ilman vakuuksia?

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa reaalivakuudetonta lainaa, mikä tyypillisesti vaatii omavelkaisen takauksen, jotta laina voitaisiin myöntää. Lainantarjoajat myöntävät sitä vastuullisemmin ja edullisemmin, kuin täysin vakuudetonta yrityslainaa. Hakemisprosessi on myös tässä tapauksessa nopeampaa verrattuna reaalivakuudet vaativan lainan hakemiseen.

Omavelkaisella takauksella, eli henkilötakauksella tarkoitetaan sitä, että yrittäjä itse on asettunut vastuuseen hoitaakseen yrityslainan maksun, jos yritys ei siihen pysty. Reaalivakuudettoman yrityslainan kohdalla ei siis tarvitse fyysisitä vakuuksia, kuten esimerkiksi rahaa, kiinteistöjä tai muuta omaisuutta, mitä ei uudella yrityksellä välttämättä vielä edes ole.

On myös olemassa täysin vakuudeton yrityslaina, jonka saaminen ei edellytä mitään vakuuksien esittämistä. Nämä lainat sisältävät kuitenkin suuremman riskin lainantarjoajan näkökulmasta, minkä vuoksi lainasummat eivät ole yleensä kovin isoja. Suurempi riski aiheuttaa yleensä lainan hinnan korotuksen.

Joskus yrittäjällä on kuitenkin tarve saada nopeaa käyttöpääomaa, joten yrityslaina ilman vakuuksia voikin olla juuri se paras ratkaisu, vaikka se voi maksaa hieman enemmän verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Voi olla myös sellaisiakin tilanteita, ettei yrittäjällä tai yrityksellä ole mahdollisuutta saada muualta lainaa, jolloin yrityslaina ilman vakuuksia voikin olla se ainoa vaihtoehto.

Lainansaanti ehdot

Yrityslainan hakemiseen ja myöntämiseen liittyvät ehdot ovat pitkälti samantyyppiset kuin yksityishenkilöille lainaamisessa, mutta on kuitenkin asioita, mitkä vaikuttaa lainasumman myöntämiseen.

Yritykselle myönnettävään lainaan vaikuttavia tekijöitä ovat:

 • Yrityksen ikä
 • Liikevaihto
 • Kassavirta
 • Yrityksen luottotiedot
 • Lainan käyttötarkoitus
 • Kuuluminen kaupparekisteriin
 • Vastuuhenkilöt asuvat Suomessa
 • Suomalainen pankkitili ja osoite
 • Korot ja muut kulut

Yrityslainojen hinnat voivat poiketa hieman yksityishenkilöille suunnattujen lainojen hinnoittelusta. Useimmiten laina on koroton, mutta siitä peritään kuukausimaksua. Joissakin lainoissa on sen sijaan korko, mutta ei kuukausimaksua.

Tyypillisimpiä hinnoittelutapoja ovat:

 • Lainassa ei yleensä kuulu sivukuluja, kuten nostopalkkiota tai tilinhoitomaksuja
 • Lainaan sisältyy korko, joka on määritellään aina yrityskohtaisesti
 • Laina voi olla koroton mutta siitä sisältyy kuukausimaksu, mikä voi olla esimerkiksi 1,75 % lainan summasta kuukaudessa
 • Lainaan ei sisälly korkoa, mutta siitä maksetaan vain yksi toimitusmaksu, mikä pitää sisällään kaikki lainan kulut
 • Takaisinmaksu

Yrityslainan takaisinmaksumuoto tapahtuu lainantarjoajan kanssa sovitun maksuaikataulun mukaan. Yleensä käytetään kuukausittaisia tasaeriä, joissa lyhennys on aina saman kokoinen, mutta korko pienenee samalla kun lainapääoma vähenee.

Maksukyvyn muutoksista voi aina yrittää neuvotella lainantarjoajan kanssa. Usein on mahdollisuus pitää lyhennysvapaa kuukausi, jolloin itse lainaerää ei tarvitse maksaa, mutta mahdollisia muita kuluja silti pitää. Myös nopeutettu maksuaikataulu tai lainan maksaminen kokonaan pois, on myös mahdollinen vaihtoehto, jos yrityksen rahatilanteessa tapahtuu selvää kohenemista.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että usein lainanmaksuun liittyvät muutokset ovat maksullisia, joten on syytä olla lainaa hakiessa myös tietoinen mitä kuluja mahdollisista lyhennysvapaista tai takaisinmaksuaikataulun muuttamisesta voi yritykselle aiheutua.

Pankin ja rahoitusyhtiön erot

Pankit ja yksityiset rahoitusyhtiöt voivat myöntää yrityslainaa. Hakemisprosessissa on kuitenkin eroja näiden kesken, joista on syytä olla tietoinen. Molemmilta löytyy myös sekä hyvät, että huonot puolet lainan suhteen.

Yksityisiin rahalaitoksiin verrattuna pankkilainoissa on yleensä matalammat korot. Myös takaisinmaksu on joustavampaa, sillä maksuaikataulun muokkaaminen uusiksi on halvempaa mitä rahoitusyhtiöllä. Lainan saaminen on sen sijaan pankilla hitaampaa rahoitusyhtiöön verrattuna, sillä se vaatii enemmän papereiden täyttämistä ja joskus jopa konttorilla käymistä. Myöskään ei ole täysin varmaa voiko lainaa saada, ellei ole tarpeeksi vakuuksia esitettäväksi. Rahoitusyhtiöiden tarjoamat lainat ovat yleensä kalliimpia johtuen siitä, että ne voidaan myöntää ilman vakuuksia.

Kilpailuttaminen

Yrityslainan hakeminen onnistuu ilman reaalivakuuksia helposti ja nopeasti verkossa. Lainahakemuksen täyttämiseen tarvitaan yrityksen sekä henkilötakaajan toimivan vastuuhenkilön tiedot. Hakemuksen lähettämisen jälkeen ensimmäiset lainatarjoukset voivat tulla sähköpostiin jo saman vuorokauden aikana.

Onkin tärkeää, ettei heti tartu ensimmäiseen tarjoukseen vaan odottaa muitakin vaihtoehtoja. Vertailu kannattaa, sillä lainantarjoajien koroissa ja kuluissa voi olla eroja. Myöskään lainatarjoajien kilpailuttaminen saati tarjouksen vastaanottaminen ei sido yritystä vielä mihinkään lainasopimuksen solmimiseen. Kaiken lisäksi kilpailutus eri vaiheineen on täysin ilmaista.

Yhteenveto

Yrityslaina ilman vakuuksia voi olla hyvä vaihtoehto yritykselle, kun lainantarve on äkillinen ja lyhytaikainen sekä jos se on mahdollista maksaa pois kohtalaisen lyhyessä ajassa. Tämä onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi rekrytoinnin avuksi.

Eri lainantarjoajia on kuitenkin hyvä verrata huolellisesti ennen kuin tekee lainapäätöstä, sillä yleensä aina kilpailutuksen jälkeen tarjotaan ensin halvinta tarjousta, mutta usein se tarkoittaa sitä, että loppupeleissä se tulee maksamaankin enemmän kuin mihin oli varautunut. On myös syytä muistaa, että varsinaisilla yrityslainoilla ei ole kulutusluottojen kaltaista korkokattoa. Vertailu on silti kuitenkin yleensä se paras tapa löytää sopivin lainantarjoaja.