Edullinen laina – hae lainaa edullisesti verkosta

Edullinen laina sisältää tiettyjä ominaispiirteitä, joista kuluttajan tulisi olla tietoinen. Mitä nämä lainan ominaispiirteet ovat ja miten vastaanottaa laina edullisesti? Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Edullinen laina – tällainen se on

   Edullinen laina on sellainen, jonka kokonaiskustannukset ovat lainan tyyppiin sekä sen hetkiseen markkinatilanteeseen peilaten matalat. Lainan muodon huomioiminen on tärkeää, sillä lainan korko vaihtelee merkittävästi eri lainatyyppien välillä. Esimerkiksi sellainen korko joka saattaa kulutusluoton kohdalla olla hyvinkin edullinen, voi taas esimerkiksi asuntolainassa olla todella kallis.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainaa edullisesti kilpailutuksen avulla

   Kuluttajan on mahdollista löytää mahdollisimman edullinen laina aina kilpailuttamalla lainan tarjoajien lainatarjoukset. Kilpailutettu lainatarjous on usein hinnaltaan muita matalampi. Lainojen kilpailutus toteutuu kuluttajan kohdalla niin, että lainaa hakeva henkilö täyttää yksinkertaisen hakemuksen haluaman lainan tietoihin liittyen.

   Tämän jälkeen lainat kilpailuttava yritys lähettää kuluttajan lainahakemuksen eteenpäin useille lainaa tarjoaville yrityksille. Lähetettyään tiedot eteenpäin, kilpailuttava yritys kerää seuraavaksi lainatarjoukset pankeilta sekä rahalaitoksilta ja välittää kuluttajalle ne tarjoukset, joiden avulla henkilö voi vastaanottaa lainaa edullisesti.

   Kuluttajalle jää näin ollen tehtäväksi ainoastaan valita näistä itselle sopivin lainatarjous. Mikäli kuluttaja päättää olla tekemättä hankintapäätöstä, voi hän halutessaan tehdä myös niin. Pelkkä lainojen kilpailutus vielä sido kuluttajaa mihinkään hankintapäätökseen.


   Sinua voisi kiinnostaa myös nämä aiheet

   Hyödynnä vakuuksia ja vastaanota paras edullinen laina

   Kaikki lainat voidaan niiden tyypistä riippuen jaotella kahteen eri kategoriaan, vakuudettomiin sekä vakuudellisiin lainoihin.

   Vakuudeton laina on laina, jota hakiessa kuluttaja ei aseta lainalle mitään vakuutta tai panttia. Vakuudeton laina ei vakuuden puutteen lisäksi myöskään sisällä ketään lainan takaajana, mikä voisi varmistaa lainan tarjoajalle sujuvan takaisinmaksun. Näin ollen lainaajan riskitaso on hieman korkeampi vakuudettomissa lainoissa.

   Vakuudellinen laina taas pitää sisällään lainaa hakevan henkilön asettaman pantin tai vakuuden. Vakuudellinen laina voi lisäksi olla myös vaihtoehtoisesti jonkun henkilön tai instituutin takaamaa.

   Vakuudellinen laina on paras keino kuluttajalle vastaanottaa lainaa edullisesti. Vakuudellinen laina mahdollistaa on edullinen laina sen takia, että vakuuden asettaminen pienentää lainan tarjoajan ottamaa riskiä. Matalampi riski tarkoittaa yleensä lainoja käsitellessä myös matalampia lainakuluja.

   Vakuudeksi kelpaavat asiat

   Vakuudellinen laina on siis paras keino hakea ja vastaanottaa lainaa edullisesti. Kuluttajan on mahdollista asettaa lainan vakuudeksi monipuolisesti lukuisia erilaisia hyödykkeitä. Lainan vakuudeksi käyvät yleisesti ottaen muun muassa seuraavat asiat.

   Näin tunnistat edullisen lainan

   Edullinen laina on yleisesti ottaen sellainen, jonka korko on matala. Lainan hintaa tarkastellessa on todella tärkeää eritellä nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan.

   Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan lainan nimelliskoron, eikä siihen ole sisällytettynä lainan muita kuluja. Tällaisiin lainan muihin kuluihin saattaa kuulua kuluja, kuten esimerkiksi avausmaksut tai lainanhoitokulut.

   Todellinen vuosikorko sisällyttää itseensä nimelliskoron lisäksi myös lainan kaikki muut kulut. Todellinen vuosikorko on lainatarjouksia tarkastellessa paras mittari lainan todelliselle korkotasolle. Vastaanottaakseen edullinen laina, kuluttajan tulisi siis tarkastella todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan.

   Nimelliskorkoa tarkastellessa kuluttaja ottaa riskin, että häneltä jää huomaamatta lainan piilotettuja kuluja. Todellinen vuosikorko taas sisällyttää automaattisesti itseensä kaikki lainan kustannukset.

   Lainan muut kulut – yllättävä hinnan nostaja

   Kuten aiemmissa kappaleissa jo käsiteltiin, lainaan saattaa sisältyä koron lisäksi myös muita mahdollisia kustannuksia. Moni kuluttaja saattaa yllättyä siitä, miten moneen lainaan sisältyy useita erilaisia lisäkustannuksia. Tällaisia koron ulkopuolisia kustannuksia saattavat olla esimerkiksi seuraavat.

   Avausmaksu on summa, joka maksetaan lainan avaamisen yhteydessä. Avausmaksu on yleensä sitä suurempi, mitä suurempi lainasumma on kyseessä. Kaikki lainat eivät kuitenkaan sisällytä itseensä avausmaksua, vaan lainan avaaminen voi monilla palvelun tarjoajilla olla myös ilmaista.

   Nostopalkkiota esiintyy yleisimmin erilaisten joustoluottojen yhteydessä. Joustoluoton toimintalogiikka perustuu siihen, että kuluttajalle myönnetään jokin summa, jonka sisällä henkilö voi tehdä haluamansa määrän nostoja. Nostopalkkio onkin jokaisesta näistä nostoista erikseen veloitettava summa.

   Tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä ovat yleensä jokaiseen kuukausittaiseen lyhennykseen lisättävä rahallinen summa. Tilinhoitomaksu on tyypillinen kulu, joka sisältyy moneen eri lainaan. Edullinen laina onkin yleensä sellainen, jonka tilinhoitomaksu ei nouse erittäin korkeaksi.

   Lainaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota etenkin tällaisiin kuluihin, kuten tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä. Pieneltä tuntuvat summat saattavat kuukausittain maksettuna aiheuttaa yllättävänkin merkittäviä muutoksia lainan kokonaiskustannuksissa.

   Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan vielä tarkemmin sitä, miten kuluttaja voi välttää tällaiset ikävät yllätykset.

   Lainalaskuri – selvitä lainan todelliset kulut

   Tarkastellaan hieman edellä mainittujen muiden kulujen vaikutusta lainan kokonaishintaan. Summarumin lainalaskuri auttaa kuluttajaa tarkastelemaan helposti ja kätevästi lainan todellisia kustannuksia.

   Otetaan esimerkin vuoksi tarkasteluun kaksi 10 000 euron kulutusluottoa viiden vuoden laina-ajalla. Kulutusluotot ovat nimelliskoron osalta yhteneväisiä, mutta sisältävät erilaiset lainan muut kulut.

   Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
   4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
   4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

   Taulukosta huomaa selvästi, miten lainan muut kulut vaikuttavat merkittävästi myös lopulliseen lainan hintaan. Pienet, mutta säännölliset kuukausittaiset kustannukset nostavat esimerkissä lainan hintaa ja johtavat lopulta aina 710 euron suuruiseen eroon lainojen välillä.

   Summarumin lainalaskuri pitää huolen, että kuluttaja pysyy aina perillä lainan todellisista kustannuksista. Edullinen laina on aina sellainen, joka kestää lainalaskurin todellisten kustannusten varmistuksen.

   Koroton laina – liian hyvää ollakseen totta?

   Moni lainan tarjoaja mainostaa verkossa kokonaan korotonta lainaa. Edullinen laina ilman mitään korkokuluja kuulostaa yleensä liian hyvältä ollakseen totta ja useimmiten näin myös on.

   Korottomaksi mainostettu laina saattaa todellisuudessa olla sellainen, jonka korot nousevat tietyn päivämäärän jälkeen todella korkeiksi. Kuluttajan kannattaakin siis olla tarkkana, sillä monesti tällaisilta lainan tarjoajilta ei todellisuudessa ole mahdollista saada lainaa edullisesti.

   Todellisesti paras edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen kautta. Summarumin lainakilpailutus kerää lainatarjouksia kymmeniltä kotimaisilla markkinoilla toimivilta pankeilta sekä rahalaitoksilta.

   Lainaa edullisesti – eri lainan muodot

   Kuluttajan on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa edullisesti useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on edullinen laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta. Seuraavissa kappaleissa pyritään tarkastelemaan konkreettisesti hieman sitä, mikä saattaa olla edullinen laina missäkin lainan muodossa. Tarkasteltavat lainan muodot ovat seuraavat.

    

   Joustoluotto edullisesti

   Joustoluotto on laina, jossa kuluttajalle myönnetään maksimisumma, jonka sisällä lainaa hakenut henkilö voi tehdä nostoja vapaasti. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

   Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden, voidaan joustoluoton todeta olevan melko edullinen todellisen vuosikoron koron ollessa 4,5 % tai alle tämän. Joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

   Kulutusluotto edullisesti

   Kulutusluotto on lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja. Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 4,5 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan edullinen laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

   Yhdistelylaina edullisesti

   Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla kuluttaja voi yhdistää useammat lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sitä hakevaa henkilöä säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään kuluttajan talouden hallinnasta helpompaa.

   Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Edullisimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

   Edullista laina eri elämäntilanteissa

   Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä myös henkilön taloudellinen tilanne saattaa muuttua samalla. Kuluttajalla saattaa tulla muuttuneessa elämäntilanteessa vastaan tilanne, jossa kyseinen henkilö tarvitsee lainaa. Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla kuluttajilla voi olla.

   Edullinen laina työttömälle

   Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli henkilö kokee samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen saattaa olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

   Edullinen laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työtön vastaanottaa kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämä säännöllisiksi tuloiksi. Työtön henkilö voikin siis vastaanottaa lainaa näiltä lainan tarjoajilta.

   Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselle erittäin edullinen laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

   Edullinen laina opiskelijalle

   Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa henkilö tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa edullinen laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

   Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Valtion takaama opintolaina tarkoittaa, että lainan takaajana toimii Suomen valtio. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

   Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

   Lainaa heti edullisesti

   Monen kuluttajan tahtotilana saattaa olla vastaanottaa edullinen laina heti tilille. Edullinen laina heti on kuitenkin todellisuudessa hyvin haastavaa vastaanottaa.

   Kuten tekstissä aiemmin mainittiin, on vakuudellinen laina paras keino vastaanottaa edullinen laina. Vakuudellisen lainan käsittely kestää aina lainan tarjoajan osalta hiukan pidempään kuin, mitä vakuudettoman lainan käsittely kestää.

   Tämä johtuu siitä, että lainan tarjoajan tulee aina tarkistaa vakuuden oikeellisuus sekä toteuttaa arvio sen todellisesta arvosta. Vasta tämän arvion toteuttamisen jälkeen, laina voidaan myöntää ja lähettää sitten vastaanottajan tilille.

   Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa edullinen laina ilman vakuuksia, mutta vakuuksien kanssa hintataso tippuu vielä tästä alemmas. Näiden syiden takia lainan nopea saatavuus ja matala hinta ovat yleensä toisiaan poissulkevia tekijöitä.

   Pienikorkoinen laina – ota tämä huomioon

   Kuluttaja on mahdollista vastaanottaa matalakorkoinen laina lainavertailun avulla. Lainojen keskinäinen vertailu on olennaista, mikäli kuluttajan tavoitteena on löytää mahdollisimman halpakorkoinen laina.

   Kolmannen osapuolen teettämä lainavertailu toteuttaa lainojen keskinäisen vertailun automaattisesti, jolloin kuluttajan on huomattavasti helpompi valita lainoista sopivin vaihtoehto itselle. Ilman kolmannen osapuolen lainavertailua, lainojen keskinäinen vertailu olisi kuluttajan kannalta äärimmäisen aikaa vievää sekä vaivalloista.

   Summarumin lainavertailun avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa nopeasti tieto siitä, mitä vaihtoehtoja kuluttajalla on saada mahdollisimman matalakorkoinen laina. Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintaan, vaan lainaa hakeva henkilö voi vapaasti tarkastella vaihtoehtoja ja toteuttaa, tai jättää toteuttamatta, niiden perusteella lopullisen hankintapäätöksen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa edullisesti?
   Kuluttajan on mahdollista saada lainaa edullisesti pankeista sekä rahalaitoksista. Edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.
   Minkälainen on edullinen laina?
   Edullinen laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta matalampi verrattuna markkinoiden sen hetkiseen tilanteeseen. Lisäksi edullinen laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
   Minkälainen laina ei ole edullinen?
   Mikäli lainan korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja, ei kyseessä yleensä ole edullinen laina. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, ei ole muihin vaihtoehtoihin verrattuna edullinen laina.