Edullinen laina – hae lainaa edullisesti verkosta

Etistkö edullista lainaa? Löydä se Summarum kautta täyttämällä lainahakemus, jonka avulla kilpailutat hetkessä joukon pankkeja ja luontonantajia. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Kokeile heti ja säästät niin aikaa kuin rahaakin.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Näin haet edullista lainaa netistä

   Jokainen lainanhakija haluaa löytää itselleen parhaimmilla lainaehdoilla varustetun lainan. Tämä tarkoittaa lainaehdoiltaan ja kuluiltaan mahdollisimman edullista lainaa. Yleensä suurimmat kulut lainoissa ovat korkokulut. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että lainoissa on myös muita vaihtuvia kuluja.

   Näitä ovat esimerkiksi tilinhoitomaksu, avausmaksu ja lainojen lisäpalveluista veloitettavat maksut. Näistä syistä lainoja todellakin kannattaa vertailla. Erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Kun puhutaan todellisesta vuosikorosta tarkoitetaan lainaan sisältyviä kaikkia lisäkuluja.

   Omatoiminen lainojen vertailu on haastavaa senkin takia, että lainamarkkinoilla on nykyään kymmeniä lainantarjoajia, joiden hinnat vaihtelevat suuresti.

   Erityisesti pitkillä laina-ajoilla olevien lainojen kulut voivat vaihdella suuresti. Lainapäätöstä ei todellakaan kannata tehdä heppoisin perustein tai hetken mielijohteesta. Kysymys on kuitenkin sinun taloudestasi, ja siksi kannattaa olla tarkkana.

   Lainojen vertailu on nykyään lähes välttämätöntä, koska tarjontaa on hyvin paljon. Lainojen vertailupalvelun avulla voit löytää juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan mahdollisimman edullisen lainan. Vertailussa näet kaikki kerralla: lainasumman, todellisen vuosikoron, laina-ajan kaikki muut tiedot. Hae edullinen laina netistä vertailemalla lainoja.

   Tähän tarvitset apua, sillä vertailtavia luotonantajia on kymmeniä. Voit toki itsenäisestikin vertailla lainoja, jos sinulla on tiedossa juuri luottolaitokset, joilta lainan haluat.

   Kuitenkin suosittelemme vertailupalvelun käyttöä, koska luottolaitoksia on nykyään markkinoilla kymmeniä ja lisää tulee koko ajan.

   Edullinen laina – tällainen se on

   Edullinen laina on sellainen, jonka kokonaiskustannukset ovat lainan tyyppiin sekä sen hetkiseen markkinatilanteeseen peilaten matalat.

   Lainan muodon huomioiminen on tärkeää, sillä lainan korko vaihtelee merkittävästi eri lainatyyppien välillä.

   Esimerkiksi sellainen korko joka saattaa kulutusluoton kohdalla olla hyvinkin edullinen, voi taas esimerkiksi asuntolainassa olla todella kallis.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Edullinen laina heti tilille

   Kuten elämässä yleensäkin myös hankintoihin liittyvät asiat tapahtuvat yleensä yllättäen, vaikka olisitkin tehnyt pitkän pohjatyön. Esimerkiksi käytetyn auton etsimisessä tai edullisessa lomamatkassa, niin sopiva tulee usein vastaan yllättäen. Siksi on tärkeää, että saat rahat nopeasti tilillesi.

   Yllättävä rahoitustarve voi tulla siis mihin vuodenaikaan ja kellonaikaan vaan. Ja tarvitset nopeasti rahaa tilillesi.

   Monet luotonantajat mahdollistavatkin sen, että rahat siirtyvät tilillesi jopa minuuteissa. Tällöin voit hakea verkkolomakkeella lainaa vaikka saman tien ja saat lainapäätöksen saman tien ja rahat tilillesi nopeasti. Jotkut luotonantajat tarjoavat limiittitiliä.

   Eli voit saada esimerkiksi 2000 euron luottorajan, jota voit sitten tarpeen vaatiessa aina käyttöön vuorokauden ajasta riippumatta. Monet palvelut tarjoavat siirrot 24 tuntia vuorokaudessa. Joustoluottoa voit käyttää aina kun tarvitset rahaa. Luoton nostamisesta usein veloitetaan erikseen nostokulu.

   Tosin joskus nostot ovat kuluttomia. Nämä kannattaa asiat kannattaa aina tarkastaa ennen kuin allekirjoitat luottotilisopimuksen. Useimmiten nopea laina siirretään heti tilillesi. Vertaile ja hae edullinen laina netistä.

   On kuitenkin hyvä muistaa, että luotonantajalla on velvollisuus tarkastaa maksukykysi. Siksi suuremmissa hankinnoissa voidaan pyytää todisteena joitakin dokumentteja, jotka osoittavat tulosi. Pienemmät lainat maksetaan pääsääntöisesti ilman sen kummempia dokumenttien lähettämisiä.

   Silloinkin kun sinulta pyydetään lähettämään tulotositteita, niin lainapäätös on jo lähes valmis. Tositteilla voit osoittaa, että maksukykysi on riittävä.

   Edullinen laina pitkällä maksuajalla

   Edullinen laina pitkällä maksuajalla on monien lainanhakijoiden tavoitteena. Kuitenkin totuus on se, että mitä pidempi laina on, sitä korkeammaksi lainan todelliset vuosikulut nousevat. Tämä johtuu siitä, että lainankokonaiskustannukset kasvavat samassa suhteessa laina-aikaan nähden.

   Kuitenkin joskus voi olla järkevää ottaa pitkä laina-aika, jos sinulla esimerkiksi ei ole mahdollista lyhentää lainaa kuukausittain, kuin pienellä summalla.

   Lainoja vertaillessa nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lyhyempi laina on lähes jokaisessa tapauksessa kokonaiskustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin pitkä. Eli jos etsit kokonaiskustannuksiltaan edullisinta lainaa. Kannattaa sinun valita lyhyempi laina-aika.

   Miksi ihmiset sitten valitsevat pitkiä laina-aikoja? Tähän on kuitenkin selvät syyt. Pitkässä laina-ajassa on juuri se etu, että kuukausittainen lyhennys on kokonaisuudessaan pienempi.

   Näin ollen lainanottaja voi varmistua, että saa lainan hoidettua myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa. Tämä on tärkeä asia, koska toisinaan taloudellinen tilanteemme muuttuu ja niin käy lähes jokaiselle. Yllättävät kustannukset ovat nimensä mukaisesti yllättäviä.

   Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi ylimääräiset verot tai autoon tai asuntoon liittyvät yllättävät menot. Myös lomamatkat ja lasten kustannukset ovat ylimääräisiä menoja. Vaikka ottaisit lainan pidemmällä maksuajalla, niin sinun on mahdollista lyhentää sitä enemmän kuukaudessa kuin minimisumma.

   Eli hae edullinen laina netistä. Useimmiten voit vaikuttaa laina-aikaan ja kustannuksiin myös lainanottamisen jälkeen.

   Lainaa edullisesti kilpailutuksen avulla

   Kuluttajan on mahdollista löytää mahdollisimman edullinen laina aina kilpailuttamalla lainan tarjoajien lainatarjoukset. Kilpailutettu lainatarjous on usein hinnaltaan muita matalampi.

   Lainojen kilpailutus toteutuu kuluttajan kohdalla niin, että lainaa hakeva henkilö täyttää yksinkertaisen hakemuksen haluaman lainan tietoihin liittyen.

   Tämän jälkeen lainat kilpailuttava yritys lähettää kuluttajan lainahakemuksen eteenpäin useille lainaa tarjoaville yrityksille. Lähetettyään tiedot eteenpäin, kilpailuttava yritys kerää seuraavaksi lainatarjoukset pankeilta sekä rahalaitoksilta ja välittää kuluttajalle ne tarjoukset, joiden avulla henkilö voi vastaanottaa lainaa edullisesti.

   Kuluttajalle jää näin ollen tehtäväksi ainoastaan valita näistä itselle sopivin lainatarjous. Mikäli kuluttaja päättää olla tekemättä hankintapäätöstä, voi hän halutessaan tehdä myös niin. Pelkkä lainojen kilpailutus ei vielä sido kuluttajaa mihinkään hankintapäätökseen.


   Lainaa edullisesti ilman vakuuksia

   Lainat, joita netissä on tarjolla ovat yleensä vakuudettomia lainoja, eli tarvitse reaalivakuutta niiden saamiseksi.

   Nykyään myös vakuudettomien lainojen korkotaso on kilpailukykyinen suhteessa vakuudellisiin lainoihin. Toisaalta pienempiin kulutusluottoihin ei pyydetäkään vakuuksia. Hae edullinen laina netistä ilman vakuuksia. Perinteisesti pankit ovat kysyneet lainan käyttötarkoitusta.

   Vakuudettomissa lainoissa käyttötarkoitusta ei tarvitse selvittää. Tämä onkin vakuudettoman lainan, eli kulutusluoton paras puoli. Voit suomeksi sanottuna siis käyttää rahat ihan mihin haluat.

   Luotonantaja on kiinnostunut ainoastaan siitä, että maksat luottoa takaisin aikataulussa. Sinua kuitenkin pyydetään ilmoittamaan, että mihin lainarahat käytät, mutta syy on sinun valittavissasi.

   Perinteisesti kun lainaa on saanut autoa, asuntoa tai vastaavaa varten. Nykyään vakuudettomissa kulutusluotoissa ei ole vaatimusta sen käyttämiseksi tiettyyn tarkoitukseen.

   Se kuinka edullista vakuudetonta lainaa sinun on mahdollista saada, riippuu sekä luotonantajasta että sinun luottostatuksestasi.

   Luotonantajat tekevät riskianalyysia lainanhakijoista, mitä paremmin olet hoitanut raha-asiasi ja mitä vakavaraisempi taloudellinen tilanteesi on, sitä paremmilla lainaehdoilla voit luottoa saada. Lainoissa on myös suuria eroja.

   Toiset luotonantajat tarjoavat edullisimpia lainoja kuin toiset. Lainoihin tullut korkokatto suojaa sinua täysin ylisuurilta koroilta. Kuitenkin korkokaton puitteissakin on suuria eroja lainojen hinnoissa. Eli vertailu kannattaa.

   Vertailemalla mahdollisimman monia lainoja keskenään löydät oikeasti edullisimman lainan, joka sopii juuri sinun tilanteeseesi.

   Hyödynnä vakuuksia ja vastaanota paras edullinen laina

   Kaikki lainat voidaan niiden tyypistä riippuen jaotella kahteen eri kategoriaan, vakuudettomiin sekä vakuudellisiin lainoihin.

   Vakuudeton laina on laina, jota hakiessa kuluttaja ei aseta lainalle mitään vakuutta tai panttia. Vakuudeton laina ei vakuuden puutteen lisäksi myöskään sisällä ketään lainan takaajana, mikä voisi varmistaa lainan tarjoajalle sujuvan takaisinmaksun. Näin ollen lainaajan riskitaso on hieman korkeampi vakuudettomissa lainoissa.

   Vakuudellinen laina taas pitää sisällään lainaa hakevan henkilön asettaman pantin tai vakuuden. Vakuudellinen laina voi lisäksi olla myös vaihtoehtoisesti jonkun henkilön tai instituutin takaamaa.

   Vakuudellinen laina on paras keino kuluttajalle vastaanottaa lainaa edullisesti. Vakuudellinen laina mahdollistaa on edullinen laina sen takia, että vakuuden asettaminen pienentää lainan tarjoajan ottamaa riskiä. Matalampi riski tarkoittaa yleensä lainoja käsitellessä myös matalampia lainakuluja.

   Vakuudeksi kelpaavat asiat

   Vakuudellinen laina on siis paras keino hakea ja vastaanottaa lainaa edullisesti. Kuluttajan on mahdollista asettaa lainan vakuudeksi monipuolisesti lukuisia erilaisia hyödykkeitä. Lainan vakuudeksi käyvät yleisesti ottaen muun muassa seuraavat asiat.

   • Omistusasunto tai muu kiinteistö
   • Maa- tai metsäpalsta
   • Arvopaperi
   • Käteistalletus
   • Valtiontakaus
   • Rahasto

   Edullinen laina | Eri lainojen osuus Summarumilla lokakuussa 2021

   Lokakuussa 2021 asiakkaamme ovat hakeneet aktiivisesti useita erilaisia lainoja. Yhdistelylaina on ollut suosituin laina muoto, mutta myös muita lainoja on haettu aktiivisesti. Kilpailuta lainatarjoukset ja löydä edullinen laina Summarumin avulla:

   Kilpailuta nykyiset lainasi kätevästi tästä

   Näin tunnistat edullisen lainan

   Edullinen laina on yleisesti ottaen sellainen, jonka korko on matala. Lainan hintaa tarkastellessa on todella tärkeää eritellä nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan.

   Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan lainan nimelliskoron, eikä siihen ole sisällytettynä lainan muita kuluja. Tällaisiin lainan muihin kuluihin saattaa kuulua kuluja, kuten esimerkiksi avausmaksut tai lainanhoitokulut.

   Todellinen vuosikorko sisällyttää itseensä nimelliskoron lisäksi myös lainan kaikki muut kulut. Todellinen vuosikorko on lainatarjouksia tarkastellessa paras mittari lainan todelliselle korkotasolle. Vastaanottaakseen edullinen laina, kuluttajan tulisi siis tarkastella todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan.

   Nimelliskorkoa tarkastellessa kuluttaja ottaa riskin, että häneltä jää huomaamatta lainan piilotettuja kuluja. Todellinen vuosikorko taas sisällyttää automaattisesti itseensä kaikki lainan kustannukset.

   Edullinen laina saatavilla ympäri vuorokauden

   Yksi netissä olevien kulutusluottojen etu on se, että voit hakea niitä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Riippuen luotonantaja, voit saada alustavan tai lopullisen lainapäätöksenkin toimistoaikojen ulkopuolella. Nykyään monet luotonantajat palvelevat asiakkaitaan myös viikonloppuisin, eli enää ei lainapäätöstä tarvitse välttämättä odottaa seuraavaan arkipäivään.

   On kuitenkin hyvä tiedostaa, että lainapäätöksen saamiseen kuluvassa ajassa on eroja luotonantajien välillä. Toiset antavat suurehkollekin lainalle päätöksen melkein saman tien. Toisilla taas hakemuksen käsittelyaika voi olla useita päiviä. Tähän vaikuttaa myös hakemasi luoton suuruus ja muut asiat.

   Lisäksi jos on kyse suuremmasta lainasta, niin luotonantajat monesti haluavat nähdä palkkakuittisi ja verotodistuksesi.

   Hae edullinen laina netistä. Vaikka lainaa saa ympäri vuorokauden, niin kannattaa silti pitää aina lainaa hakiessasi maltti ja järki mukana. Vaikka hakemuksen voi jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa, niin ennen lainanhakemista kannattaa vertailla kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

   Näin saat koroiltaan ja kuluiltaan edullisimman lainan. Kulutusluoton tarve voi tulla nopeastikin ja tällöin on hyvä käyttää lainavertailua, joka listaa sinulle alustavat lainatarjoukset.

   Näistä voit valita sinulle helpoimman lainan ja hyväksyä sen. Nopeimmillaan saat lainan tilillesi saman päivän aikana. Toisinaan viikonloppuna hyväksytyt lainat maksetaan tilillesi seuraavana arkipäivänä.

   Mikäli saat alustavan lainapäätöksen, niin sinua usein pyydetään toimittamaan liitteitä. Voit jättää liitteet verkon kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa.

   Lainan muut kulut – yllättävä hinnan nostaja

   Kuten aiemmissa kappaleissa jo käsiteltiin, lainaan saattaa sisältyä koron lisäksi myös muita mahdollisia kustannuksia. Moni kuluttaja saattaa yllättyä siitä, miten moneen lainaan sisältyy useita erilaisia lisäkustannuksia. Tällaisia koron ulkopuolisia kustannuksia saattavat olla esimerkiksi seuraavat.

   • Avausmaksu
   • Nostopalkkio
   • Tilinhoitomaksu
   • Laskutuslisä
   • Muut hallintokulut

   Avausmaksu on summa, joka maksetaan lainan avaamisen yhteydessä. Avausmaksu on yleensä sitä suurempi, mitä suurempi lainasumma on kyseessä. Kaikki lainat eivät kuitenkaan sisällytä itseensä avausmaksua, vaan lainan avaaminen voi monilla palvelun tarjoajilla olla myös ilmaista.

   Nostopalkkiota esiintyy yleisimmin erilaisten joustoluottojen yhteydessä. Joustoluoton toimintalogiikka perustuu siihen, että kuluttajalle myönnetään jokin summa, jonka sisällä henkilö voi tehdä haluamansa määrän nostoja. Nostopalkkio onkin jokaisesta näistä nostoista erikseen veloitettava summa.

   Tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä ovat yleensä jokaiseen kuukausittaiseen lyhennykseen lisättävä rahallinen summa. Tilinhoitomaksu on tyypillinen kulu, joka sisältyy moneen eri lainaan. Edullinen laina onkin yleensä sellainen, jonka tilinhoitomaksu ei nouse erittäin korkeaksi.

   Lainaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota etenkin tällaisiin kuluihin, kuten tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä. Pieneltä tuntuvat summat saattavat kuukausittain maksettuna aiheuttaa yllättävänkin merkittäviä muutoksia lainan kokonaiskustannuksissa.

   Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan vielä tarkemmin sitä, miten kuluttaja voi välttää tällaiset ikävät yllätykset.

   Lainalaskuri – selvitä lainan todelliset kulut

   Tarkastellaan hieman edellä mainittujen muiden kulujen vaikutusta lainan kokonaishintaan. Summarumin lainalaskuri auttaa kuluttajaa tarkastelemaan helposti ja kätevästi lainan todellisia kustannuksia.

   Otetaan esimerkin vuoksi tarkasteluun kaksi 10 000 euron kulutusluottoa viiden vuoden laina-ajalla. Kulutusluotot ovat nimelliskoron osalta yhteneväisiä, mutta sisältävät erilaiset lainan muut kulut.

   Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
   4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
   4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

   Taulukosta huomaa selvästi, miten lainan muut kulut vaikuttavat merkittävästi myös lopulliseen lainan hintaan. Pienet, mutta säännölliset kuukausittaiset kustannukset nostavat esimerkissä lainan hintaa ja johtavat lopulta aina 710 euron suuruiseen eroon lainojen välillä.

   Summarumin lainalaskuri pitää huolen, että kuluttaja pysyy aina perillä lainan todellisista kustannuksista. Edullinen laina on aina sellainen, joka kestää lainalaskurin todellisten kustannusten varmistuksen.

   Koroton laina – liian hyvää ollakseen totta?

   Moni lainan tarjoaja mainostaa verkossa kokonaan korotonta lainaa. Edullinen laina ilman mitään korkokuluja kuulostaa yleensä liian hyvältä ollakseen totta ja useimmiten näin myös on.

   Korottomaksi mainostettu laina saattaa todellisuudessa olla sellainen, jonka korot nousevat tietyn päivämäärän jälkeen todella korkeiksi. Kuluttajan kannattaakin siis olla tarkkana, sillä monesti tällaisilta lainan tarjoajilta ei todellisuudessa ole mahdollista saada lainaa edullisesti.

   Todellisesti paras edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen kautta. Summarumin lainakilpailutus kerää lainatarjouksia kymmeniltä kotimaisilla markkinoilla toimivilta pankeilta sekä rahalaitoksilta.

   Lainaa edullisesti – eri lainan muodot

   Kuluttajan on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa edullisesti useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on edullinen laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta. Seuraavissa kappaleissa pyritään tarkastelemaan konkreettisesti hieman sitä, mikä saattaa olla edullinen laina missäkin lainan muodossa. Tarkasteltavat lainan muodot ovat seuraavat.

   • Joustoluotto
   • Kulutusluotto
   • Yhdistelylaina

    

   Joustoluotto edullisesti

   Joustoluotto on laina, jossa kuluttajalle myönnetään maksimisumma, jonka sisällä lainaa hakenut henkilö voi tehdä nostoja vapaasti. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

   Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden, voidaan joustoluoton todeta olevan melko edullinen todellisen vuosikoron koron ollessa 4,5 % tai alle tämän. Joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

   Kulutusluotto edullisesti

   Kulutusluotto on lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja. Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 4,5 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan edullinen laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

   Yhdistelylaina edullisesti

   Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla kuluttaja voi yhdistää useammat lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sitä hakevaa henkilöä säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään kuluttajan talouden hallinnasta helpompaa.

   Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Edullisimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Kokemuksia edullisesta lainasta

   Monesti luotonantajat kertovat sivuillaan ihmisten kokemuksia edullisesta lainasta. Nämä kokemukset ovat osa lainojen markkinointia

   Kokemuskuvauksissa ja videoissa iloiset ja helpottuneet ihmiset kehuvat haettavaa luotonantajaa ja ylistävät luottoa, joka heille on myönnetty. Kokemuksista lukiessa, niistä kuultaessa ja niitä katseltaessa kannattaa kuitenkin olla terveen kriittinen. Mainokset ovat aina mainoksia ja niiden tavoite on saada sinut valitsemaan juuri kyseinen lainantarjoaja.

   Paras tapa saada totuus luotosta selville on yksinkertaisesti vertailla mikä tarjotuista vaihtoehdoista on sinulle sopivin. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota kuukausierään, nimelliskorkoon ja luottokustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat kaikki luotosta tulleet kulut. Nämä faktat puhuvat puolestaan.

   Kokemuksia on tietysti hyvä kuunnella, jos tiedät että ne ovat luotettavia. Esimerkiksi ystävät ja perheenjäsenet saattavat suositella jotain luotonantajaa ja niin edelleen. Myös internetissä on arvostelusivustoja, joissa kerrotaan arvioita luotonantajista ja heidän asiakaspalvelustaan.

   Lainojen vertailu kuitenkin on se kaikista varmin tapa saada tietää, mikä on se edullisin vaihtoehto, joka on sinulle tarjolla. Vertaile siis vaihtoehtoja ja sen jälkeen hae edullinen laina netistä. Vertailun helpottamiseksi kannattaa tietenkin käyttää lainavertailua.

   Näin saat vertailuun mukaan myös ne luottolaitokset, joita et olisi muuten edes osannut harkita. Monesti ihmiset kysyvät lainaa yhdestä tai kahdesta paikasta. Luottoja vertailemalla saat tarjouksia jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

   Edullista laina eri elämäntilanteissa

   Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä myös henkilön taloudellinen tilanne saattaa muuttua samalla.

   Kuluttajalla saattaa tulla muuttuneessa elämäntilanteessa vastaan tilanne, jossa kyseinen henkilö tarvitsee lainaa. Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla kuluttajilla voi olla.

   Edullinen laina työttömälle

   Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli henkilö kokee samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen saattaa olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

   Edullinen laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työtön vastaanottaa kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämä säännöllisiksi tuloiksi. Työtön henkilö voikin siis vastaanottaa lainaa näiltä lainan tarjoajilta.

   Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselle erittäin edullinen laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

   Edullinen laina opiskelijalle

   Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa henkilö tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa edullinen laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

   Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Valtion takaama opintolaina tarkoittaa, että lainan takaajana toimii Suomen valtio. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

   Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

   Lainaa heti edullisesti

   Monen kuluttajan tahtotilana saattaa olla vastaanottaa edullinen laina heti tilille. Jos haluaa lainaa heti edullisesti, kannattaa kilpailuttaa lainat vertailun avulla.

   Kuten tekstissä aiemmin mainittiin, on vakuudellinen laina kaikista edullisin lainamuoto. Vakuudellisen lainan käsittely kestää aina lainan tarjoajan osalta hiukan pidempään kuin, mitä vakuudettoman lainan käsittely kestää.

   Tämä johtuu siitä, että lainan tarjoajan tulee aina tarkistaa vakuuden oikeellisuus sekä toteuttaa arvio sen todellisesta arvosta. Vasta tämän arvion toteuttamisen jälkeen, laina voidaan myöntää ja lähettää sitten vastaanottajan tilille.

   Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa edullinen laina ilman vakuuksia, mutta vakuuksien kanssa hintataso tippuu vielä tästä alemmas. Näiden syiden takia lainan nopea saatavuus ja matala hinta eivät aina korreloi, joten kuluttajan on hyvä miettiä, onko lainan nopea saatavuus tärkeämpää kuin ero korkojen välillä.

   Pienikorkoinen laina – ota tämä huomioon

   Kuluttaja on mahdollista vastaanottaa matalakorkoinen laina lainavertailun avulla. Lainojen keskinäinen vertailu on olennaista, mikäli kuluttajan tavoitteena on löytää mahdollisimman halpakorkoinen laina.

   Kolmannen osapuolen teettämä lainavertailu toteuttaa lainojen keskinäisen vertailun automaattisesti, jolloin kuluttajan on huomattavasti helpompi valita lainoista sopivin vaihtoehto itselle. Ilman kolmannen osapuolen lainavertailua, lainojen keskinäinen vertailu olisi kuluttajan kannalta äärimmäisen aikaa vievää sekä vaivalloista.

   Summarumin lainavertailun avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa nopeasti tieto siitä, mitä vaihtoehtoja kuluttajalla on saada mahdollisimman matalakorkoinen laina. Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintaan, vaan lainaa hakeva henkilö voi vapaasti tarkastella vaihtoehtoja ja toteuttaa, tai jättää toteuttamatta, niiden perusteella lopullisen hankintapäätöksen.

   Edullisin lainatarjous sähköpostiin

   Jos mietit mistä saa halpaa lainaa, niin kilpailuta edullisin lainatarjous Summarumin lainapalvelun kautta. Lainojen kilpailuttamiseen menee vain 5 minuuttia. Voit myös vain katsoa, millaista lainaa sinun on mahdollista saada.

   Edullisin lainatarjous löytyy, kun vertailet sähköpostiisi tulleet lainatarjoukset keskenään. Suosittelemme aina kuluttajalle edullisinta lainaa puolueettomasti.

   Voit löytää edullisen lainan kotoa käsin, eikä sinun tarvitse juosta pankista toiseen hakemaan edullisinta lainatarjousta. Helppoa, vai mitä?

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Edullista lainaa etsiessä sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Muita edulliseen lainaan liittyviä sivuja

   Usein kysyttyä

   Mistä lainaa edullisesti?
   Kuluttajan on mahdollista saada lainaa edullisesti pankeista sekä rahalaitoksista. Edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.
   Minkälainen on edullinen laina?
   Edullinen laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta matalampi verrattuna markkinoiden sen hetkiseen tilanteeseen. Lisäksi edullinen laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
   Minkälainen laina ei ole edullinen?
   Mikäli lainan korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja, ei kyseessä yleensä ole edullinen laina. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, ei ole muihin vaihtoehtoihin verrattuna edullinen laina.
   Onko edullinen laina mahdollista saada pitkällä maksuajalla?
   Lyhyellä maksuajalla varustetut lainat ovat pitkällä tähtäimellä edullisia, sillä lainojen korot ja kulut kasvatat sen mukaan kuinka pitkä laina-aika sinulla on. Vaikka vuosikorko säilyisi muuttumattomana, niin maksat silti enemmän korkoa, mitä pitempi maksuaika sinulla on. Toisaalta pitkien maksuaikojen vahva etu on pienempi kuukausierä. Mitä pidemmän maksuajan valitset, sitä pienemmäksi jää sinun kuukausittainen maksueräsi. Käytännössä useimmilla lainanhakijoilla ei ole mahdollisuutta maksaa suurta kuukausittaista erää ja näin ottaa mahdollisimman lyhyellä maksuajalla suurta lainaa. Tässäkin asiassa täytyy silloin tehdä kompromisseja. Suuret lainat ovatkin usein pitkillä maksuajoilla. Tällöin kulut ovat suuremmat, mutta selviät niistä kuukausittain ja saat lainan lopulta hoidettua. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos otat lainan pitkällä maksuajalla, niin sinun on mahdollista maksaa se nopeammin pois ja silloin kulut eivät ole niin suuret kuin laskelmassa. Et siis välttämättä menetä mitään ottamalla kerralla lainan pitkällä maksuajalla. Lainavertailun avulla voit vertailla mikä olisi sinulle edullisin laina pitkällä maksuajalla. Vaihtoehtoja on paljon, sillä suurin osa kulutusluottojen tarjoajista mahdollistavat 5-10 vuoden maksuajan. Lisäksi erilaisissa limiittilainoissa luotto tulee käytettäväksesi samalla kuin lyhennät sitä. Maksat aina käytetystä luotosta korkoa, et käyttämättömästä. Tässäkin asiassa kannattaa lainaehdot lukea tarkasti läpi. Niissä kerrotaan muun muassa luoton ennen aikaisesta takaisinmaksusta.
   Mistä tiedän, että laina on edullinen?
   Tähän on helppo vastata. Tiedät milloin laina on edullinen, kun vertailet lainoja. Lainavertailuissa voit tarkastaa tarjotuista vaihtoehdoista mikä on edullisin vaihtoehto. Lainanantajat kilpailevat asiakkaistaan ja siksi monet tarjoavat erilaisia etuja. Kuten lyhennysvapaita kuukausia, kuluttomia nostoja ja niin edelleen. Lainoja vertaillessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita näihin perusasioihin: lainan kuukausikorko, nostokulu, nimellinen vuosikorko ja todellinen vuosikorko. Suomessa käytössä oleva kulutusluoton korkokatto tarkoittaa, että vuosikorko ei saa ylittää 20 prosenttia. Tämä laki syntyi ylisuurten pikavippien ja luottojen takia. Suomessa toimivat rahoituslaitokset ovat sitoutuneet tähän ja siksi voit luottaa ainakin siihen, että tätä kattoa ei vuosikorko ylitä. Jos näin käy. Asian voi riitauttaa tuomioistuimessa.