Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Edullinen laina

Edullisin laina löytyy kilpailuttamalla. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Edullisin laina löytyy kilpailuttamalla. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Edullinen laina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan edullisen lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae edullista lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae edullista lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea edullista lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa miten edullisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta edullista lainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile edulliset lainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja rahoitusyhtiöt puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle edullista lainaa ilman vakuuksia.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa edullista lainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla saamiasi tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin laina.

Kilpailuttamalla edulliset lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Vinkki

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan edullista lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojesi kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen laina netistä pienellä korolla

Mistä edullisin laina löytyy? Summarumin kautta tavoitat samalla hakemuksella jopa kymmeniä eri rahoitusyhtiöitä.

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertaileminen on prosessi, jossa sinun on hyvä kiinnittää huomiota edullisimman lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Matalakorkoinen laina voi olla vain yhden hakemuksen päässä, joten täytä hakemus sivustollamme jo tänään!

Vakuudeton edullinen laina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, valitsemasi edullisin laina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin laina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan, edullisen lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Edullinen laina haussa? Löydä se nyt Summarum kautta täyttämällä lainahakemus. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Kokeile heti ja säästät niin aikaa kuin rahaakin!

Näin haet edullista lainaa netistä

Kesto: noin 5 minuuttia

Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset nämä

 • Tietokone, tabletti tai älypuhelin
 • Internet-yhteys

Lainan nostamista varten tarvitset nämä

 • Verkkopankkitunnukset
 • Palkkakuitti tai muu todistus tuloihin liittyen* (* jos haet suurikokoista lainaa)

Vaihe 1: Valitse lainasumma

Valitse laskurista tarvitsemasi lainasumma ja laina-aika.

Pienin sallittu summa on 1000 € ja suurin 60 000 €.

Vaihe 2: Täytä lainahakemus

Hakemuksessa kysytään luotonannon kannalta tärkeitä perustietoja.

Näitä ovat esim. yhteystiedot, tulotiedot sekä olemassaolevat lainat.

Vaihe 3: Vertaile lainatarjouksia

Suurin osa pankeista käsittelee hakemukset automatisoidusti – näet edulliset lainatarjoukset heti.

Vertaile lainatarjouksia, erityisesti niiden todellisia vuosikorkoja.

Vaihe 4: Valitse edullinen lainatarjous

Valitse edullisin lainatarjous ja nosta rahat tilille!

Jos et ole tarjouksiin tyytyväinen, voit hylätä tarjoukset helposti.

Edullisen lainan hakeminen

Summarumin kautta edullisen lainan hakeminen tapahtuu maksuttomasti ja nopeasti suoraan verkossa. Et myöskään sitoudu tässä mihinkään, vaan voit yksinkertaisesti tarkistaa, millaisia tarjouksia voisit saada.

Kaikki lähtee oman tilanteesi arvioimisesta. Mihin käyttöön tarvitset rahaa ja miten paljon? Kun tiedät sopivan lainasumman, voit laatia hakemuksen ja täyttää siihen kaikki tietosi.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi meille, saat tarjouksia nopeasti omaan sähköpostiisi. Täällä voit vertailla tarjouksia ja valita niiden joukosta kannaltasi edullisimman lainan. Parhaassa tapauksessa edullisin laina on tililläsi vielä samana päivänä.

Muista nämä

Jokainen lainanhakija haluaa varmasti löytää itselleen parhaimmilla lainaehdoilla varustetun lainan. Tämä tarkoittaa ehdoiltaan ja kuluiltaan mahdollisimman edullista lainaa ilman vakuuksia. Yleensä suurimmat kulut missä tahansa lainoissa ovat korkokulut.

Sinun on kuitenkin hyvä tiedostaa, että lainoissa on useimmiten myös muita vaihtuvia kuluja.

Edullinen laina koostuu ennen kaikkea näistä

 • mahdollinen tilinhoitomaksu
 • korkokulut
 • mahdollinen avausmaksu
 • lainojen lisäpalveluista veloitettavat maksut.

Edellä mainituista syistä johtuen kaikkia lainoja kannattaa aina vertailla. Erityisesti sinun tulisi kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Kun puhutaan todellisesta vuosikorosta tarkoitetaan lainaan sisältyviä kaikkia lisäkuluja.

Omatoiminen lainojen vertailu on haastavaa senkin takia, että lainamarkkinoilla on nykyään kymmeniä lainantarjoajia, joiden hinnat vaihtelevat suuresti. Kun haet netistä lainaa, muista kuitenkin seuraava.

Erityisesti pitkillä laina-ajoilla olevien lainojen kulut voivat vaihdella suuresti. Päätöstä lainan ottamisesta sinun ei koskaan kannata tehdä heppoisin perustein tai hetken mielijohteesta. Kysymys on kuitenkin sinun taloudestasi, ja siksi näissä kannattaa olla tarkkana.

Edullisin laina löytyy vertailun kautta

Edullisimmat lainat löydät vain vertailemalla. Tarjontaa on tänä päivänä hyvin paljon, ja yksittäisten rahoitusyhtiöiden tarjousten hakeminen vaivalloista. Vertailua ei kannata silti jättää tekemättä, vaan jättää se meidän huoleksemme. Näin edullinen lainatarjous – tai itse asiassa useampikin – voi olla edessäsi vielä tänään.

Suosittelemme, että otat lainavertailupalvelumme käyttöösi. Se on sinulle täysin maksuton ja tuo eteesi markkinoiden edullisimmat lainat nopeasti ja turvallisesti. Vertailun kautta saaduissa tarjouksissa näet kaiken kerralla:

 • lainasumman
 • todellisen vuosikoron
 • laina-ajan
 • ja kaikki muut tiedot.

Rahoitusyhtiöitä on jo nyt monta kymmentä ja lisää saapuu markkinoille jatkuvasti. Me kilpailutamme puolestasi kaikki parhaat ja luotettavat toimijat monen vuoden kokemuksella.

Lainaa edullisesti kilpailutuksen avulla

Mahdollisimman edullinen laina löytyy aina vain kilpailuttamisen kautta. Kilpailutettu lainatarjous on usein hinnaltaan muita matalampi.

Lainojen kilpailutus tapahtuu meillä niin, että täytät ensin hakemuksen sivuillamme.

Tämän jälkeen me Summarumilla lähetämme hakemuksesi eteenpäin useille lainaa tarjoaville yrityksille. Seuraavaksi keräämme saadut tarjoukset ja lähetämme ne sinulle. Näin halvin laina löytyy helposti ja nopeasti.

Hakemuksen lähettämisen lisäksi muuta ei siis tarvita. Kun olet saanut tarjoukset tulee sinun enää vain valita niistä se sopivin ja edullisin laina. Muista, että yhtään lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä. Pelkkä edullisten lainojen kilpailutus ei siis vielä sido sinua mihinkään hankintapäätökseen.

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä edullisista lainoista ja niiden kustannuksista.

Kenelle edullista lainaa myönnetään?

Useimmat Summarumin luotettavat yhteistyökumppanit myöntävät edullista lainaa 18 ikävuodesta ylöspäin. Joillakin yhtiöillä lainan myöntämisen edellytyksenä on kuitenkin jopa 25 vuoden ikä. Muita ehtoja edullisen lainan saamiselle ovat mm.

 • vakituinen osoite Suomessa
 • säännölliset tulot
 • puhdas maksuhistoria

Edullinen laina – tällainen se on

Edullinen laina on käytännössä sellainen, jonka kokonaiskustannukset ovat lainan tyyppiin sekä sen hetkiseen markkinatilanteeseen peilaten matalat.

Lainan muodon huomioiminen on tärkeää, sillä lainan korko vaihtelee merkittävästi eri lainatyyppien välillä.

Esimerkiksi sellainen korko joka saattaa kulutusluoton kohdalla olla hyvinkin edullinen, voi taas esimerkiksi asuntolainassa olla todella kallis.

Edullinen laina heti tilille

Kuten elämässä yleensäkin myös hankintoihin liittyvät asiat tapahtuvat yleensä yllättäen, vaikka olisitkin tehnyt pitkän pohjatyön. Esimerkiksi käytettyä autoa tai edullista lomamatkaa etsiessä  sopiva tulee usein vastaan yllättäen.

Siksi on tärkeää, että saat rahat nopeasti tilillesi. Halvin autolaina tai lomareissu ei kuitenkaan ilmesty eteesi kuin taikaiskusta. Yllättävä rahoitustarve voi tulla eteesi siis mihin vuodenaikaan ja kellonaikaan tahansa. Ja silloin edullinen laina tulee tarpeeseen nopeasti.

Edullisin laina voi olla todella joustava

Monet luotonantajat mahdollistavat nykyisin sen, että rahat siirtyvät tilillesi jopa minuuteissa. Tällöin voit saada lainaa edullisesti ja rahat tilillesi nopeasti. Jotkut luotonantajat tarjoavat sinulle kertalainan sijaan limiittitiliä, joka on erityisen joustava.

Tämä tarkoittaa sitä, että sinulle tarjotaan esimerkiksi 2 000 euron luottorajaa. Sinun ei tarvitse nostaa koko summaa kerralla,  vaan voit tarpeen vaatiessa nostaa sitä käyttöösi vuorokauden ajasta riippumatta. Monet palvelut tarjoavat rahansiirtoja 24 tuntia vuorokaudessa. Joustoluottoa voit käyttää aina kun tarvitset rahaa.

Luoton nostamisesta usein veloitetaan erikseen nostokulu, mutta toisinaan ja sopimuksesta riippuen ne voivat olla myös kuluttomia. Nämä asiat sinun kannattaa aina tarkastaa ennen kuin allekirjoitat luottotilisopimuksen.

Useimmiten nopea edullinen laina siirretään heti tilillesi.

Muista kuitenkin, että luotonantajalla on velvollisuus tarkastaa maksukykysi. Siksi suuremmissa hankinnoissa sinulta voidaan pyytää todisteena joitakin dokumentteja, jotka osoittavat tulosi. Pienemmät lainat maksetaan pääsääntöisesti ilman sen kummempia dokumenttien lähettämisiä.

Silloinkin kun sinulta pyydetään lähettämään tulotositteita, on lainapäätös jo lähes valmis. Tositteilla voit osoittaa, että maksukykysi on riittävä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Edullinen laina pitkällä maksuajalla on monen lainanhakijan tavoitteena. Kuitenkin totuus on se, että mitä pidempi pankkilaina on, sitä korkeammaksi lainan todelliset vuosikulut nousevat. Tämä johtuu siitä, että lainankokonaiskustannukset kasvavat samassa suhteessa laina-aikaan nähden.

Kuitenkin joskus voi olla järkevää ottaa pitkä laina-aika. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sellaiset, joissa sinulla ei esimerkiksi ole mahdollisuutta lyhentää lainaa kuukausittain kuin hyvin pienellä summalla. Ja mitä sitten, jos tähtäimessäsi onkin erityisesti laina pienellä kuukausierällä?

Hyvä tietää

Lainoja vertaillessa nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lyhyempi laina on lähes jokaisessa tapauksessa kokonaiskustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin pitkä. Jos siis etsit kokonaiskustannuksiltaan edullisinta lainaa, on fiksuin valinta lyhyempi laina-aika.

Miksi ihmiset sitten valitsevat pitkiä laina-aikoja? Pitkässä laina-ajassa on juuri se etu, että kuukausittainen lyhennys on kokonaisuudessaan pienempi.

Näin ollen lainanottaja voi varmistua siitä, että saa lainan hoidettua myös tiukemmassa taloudellisessa tilanteessa. Tämä on tärkeää huomioida ja ennakoida, sillä toisinaan taloudellinen tilanteemme muuttuu ja niin käy lähes jokaiselle. Yllättävät kustannukset ovat nimensä mukaisesti yllättäviä.

Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi ylimääräiset verot tai autoon tai asuntoon liittyvät yllättävät menot. Myös lomamatkat ja lasten harrastustoiminnan kustannukset ovat ylimääräisiä menoja.

Vaikka ottaisit lainan pidemmällä maksuajalla, voit tyypillisesti halutessasi lyhentää sitä enemmän kuukaudessa kuin mitä sovittu minimisumma on. Useimmiten voit vaikuttaa laina-aikaan ja kustannuksiin myös lainan ottamisen jälkeen.

Hae edullinen laina netistä avullamme!

Lainaa edullisesti ilman vakuuksia

Lainat, joita netissä on tarjolla ovat yleensä vakuudettomia lainoja, eli et tarvitse reaalivakuutta niiden saamiseksi.

Nykyään myös vakuudettomien lainojen korkotaso on kilpailukykyinen suhteessa vakuudellisiin lainoihin. Toisaalta pienempiin kulutusluottoihin ei pyydetäkään vakuuksia. Nykyään edullinen laina netistä ilman vakuuksia on siis yhtä hyvä vaihtoehto pankista saamillesi tarjouksille.

Edullisin vakuudeton kulutusluotto voi sisältää jopa alle 5 prosentin koron.

Saako edullista lainaa pankista?

Mistä edullinen kulutusluotto löytyy? Sekä verkosta että pankeista. Edullista lainaa pankista on tyypillisesti saatu vain vakuutta vastaan. Nykyisin kuitenkin myös kotimaiset pankit myöntävät edullisia lainoja vakuudettomina. Perinteisesti pankit ovat kuitenkin kysyneet hakijalta aina selkeää lainan käyttötarkoitusta.

Kun kyseessä on edullinen vakuudeton laina rahoitusyhtiöltä, käyttötarkoitusta ei tarvitse selvittää. Tämä onkin vakuudettoman lainan, eli kulutusluoton paras puoli: voit käyttää rahat kuten haluat. Luotonantaja on kiinnostunut ainoastaan siitä, että edullinen laina tulee maksettua takaisin aikataulussa.

Edullisin vakuudeton laina löytyy Summarumin palvelun kautta!

Miten edullista vakuudetonta lainaa saa?

Se kuinka edullista vakuudetonta lainaa sinun on mahdollista saada, riippuu sekä luotonantajasta että luottostatuksestasi.

Luotonantajat tekevät aina riskianalyysin jokaisesta lainanhakijasta erikseen. Mitä paremmin olet hoitanut raha-asiasi ja mitä vakavaraisempi taloudellinen tilanteesi on, sitä paremmilla lainaehdoilla voit luottoa saada.

Toiset luotonantajat tarjoavat edullisempia lainoja kuin toiset. Lainoihin tullut korkokatto suojaa sinua ylisuurilta koroilta. Kuitenkin korkokaton puitteissakin on suuria eroja lainojen hinnoissa ja juuri tästä syystä edullinen laina tulisi aina hakea kilpailutuksen kautta.

Vertailemalla mahdollisimman monia lainoja keskenään edullisin vakuudeton laina, joka sopii juuri omaan tilanteeseesi, löytyy varmemmin.

Hyödynnä vakuuksia ja saa paras edullinen laina

Kaikki lainat voidaan niiden tyypistä riippuen jaotella kahteen eri kategoriaan, vakuudettomiin sekä vakuudellisiin lainoihin.

 • Vakuudeton laina on laina, jota hakiessasi et aseta lainalle mitään vakuutta tai panttia. Vakuudeton laina ei vakuuden puutteen lisäksi myöskään sisällä ketään lainan takaajana, mikä voisi varmistaa lainan tarjoajalle sujuvan takaisinmaksun. Näin ollen lainaajan riskitaso on hieman korkeampi vakuudettomissa lainoissa.
 • Vakuudellinen laina taas pitää sisällään lainanhakijan asettaman pantin tai vakuuden. Vakuudellinen laina voi lisäksi olla myös vaihtoehtoisesti jonkun henkilön tai instituutin takaamaa.

Vakuudellinen laina on paras keino saada lainaa edullisesti. Vakuudellinen laina on niin edullinen laina siksi, että vakuuden asettaminen pienentää lainan tarjoajan ottamaa riskiä. Matalampi riski tarkoittaa yleensä lainoja käsitellessä myös matalampia lainakuluja.

Edullinen luotto voi edellyttää vakuuksia

Vakuudellinen laina on siis paras keino hakea ja saada edullinen luotto. Sinun on mahdollista asettaa lainan vakuudeksi monipuolisesti lukuisia erilaisia hyödykkeitä.

Edullinen luotto voi edellyttää vakuudeksi käyvät yleisesti ottaen muun muassa seuraavat asiat:

 • Omistusasunto tai muu kiinteistö
 • Maa- tai metsäpalsta
 • Arvopaperi
 • Käteistalletus
 • Valtiontakaus
 • Rahasto

Edullisin luotto on tosiaan vakuudellinen, mutta onneksi nykyisin useat rahoitusyhtiöt, kilpailun ja ehtojen kiristyttyä, voi tarjota varsin edullista lainaa ilman vakuuttakin. Näin edulliset luotot ovat ulottuvillasi monessa eri paikassa.

Edullisimmat lainat tunnistat näin

Edullinen laina on yleisesti ottaen sellainen, jonka korko on matala. Lainan hintaa tarkastellessa on todella tärkeää eritellä nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan.

Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan lainan nimelliskoron, eikä siihen ole sisällytettynä lainan muita kuluja. Tällaisiin lainan muihin kuluihin saattaa kuulua kuluja, kuten esimerkiksi avausmaksut tai lainanhoitokulut.

Edullisin lainan korko paljastuu vasta, kun kiinnität huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisällyttää itseensä nimelliskoron lisäksi myös lainan kaikki muut kulut. Siksi se onkin lainatarjouksia tarkastellessa paras mittari lainan todelliselle korkotasolle.

Kun tavoitteenasi on saada lainaa edullisella korolla, tulisi sinun siis tarkastella todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan.

Nimelliskorkoa tarkastellessasi otat riskin siitä, että sinulta jää huomaamatta lainan piilotettuja kuluja. Todellinen vuosikorko taas sisällyttää automaattisesti itseensä kaikki lainan kustannukset.

Edullinen laina saatavilla ympäri vuorokauden

Yksi netissä olevien kulutusluottojen etu on se, että voit hakea niitä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Riippuen luotonantajasta, voit saada alustavan tai lopullisen lainapäätöksenkin toimistoaikojen ulkopuolella. Nykyään monet luotonantajat palvelevat asiakkaitaan myös viikonloppuisin, eli enää ei lainapäätöstä tarvitse välttämättä odottaa seuraavaan arkipäivään.

Sinun on kuitenkin hyvä tiedostaa, että lainapäätöksen saamiseen kuluvassa ajassa on eroja luotonantajien välillä. Toiset antavat suurehkollekin lainalle päätöksen melkein saman tien. Toisilla taas hakemuksen käsittelyaika voi olla useita päiviä. Tähän vaikuttaa myös hakemasi luoton suuruus ja muut asiat.

Lisäksi jos on kyse suuremmasta lainasta, haluavat luotonantajat monesti nähdä palkkakuittisi ja verotodistuksesi.

Hae lainaa edullisesti ja nopeasti kauttamme

Hae edullista lainaa netistä palveluamme hyödyntäen. Olemme tehneet hakuprosessista ja kilpailuttamisesta kannaltasi äärimmäisen helppoa.

Muista kuitenkin, että vaikka nykyään saat lainaa edullisesti ja nopeasti jopa ympäri vuorokauden, kannattaa aina pitää maltti mukana. Muista siis ensin tarkastella omaa taloudellista tilannettasi realistisesti ja sen jälkeen tutustu myös saamiisi tarjouksiin rauhassa. Kulutusluoton tarve voi tulla nopeastikin ja tällöin on hyvä käyttää lainavertailua, joka listaa sinulle alustavat lainatarjoukset.

Näin toimimalla varmistat sen, että edullinen kulutusluotto löytyy nopeasti ja luotettavasti.

Edullinen laina ilman vakuuksia – huomioi yllättävä hinnan nostaja

Edullisin laina ilman vakuuksia ei ole itsestäänselvyys. Jokaiseen lainaan saattaa sisältyä koron lisäksi myös muita kustannuksia. Moni saattaakin yllättyä siitä, miten useaan lainaan sisältyy erilaisia lisäkustannuksia. Tällaisia koron ulkopuolisia kustannuksia saattavat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Avausmaksu
 • Nostopalkkio
 • Tilinhoitomaksu
 • Laskutuslisä
 • Muut hallintokulut

 • Avausmaksu on summa, joka maksetaan lainan avaamisen yhteydessä. Avausmaksu on yleensä sitä suurempi, mitä suurempi lainasumma on kyseessä. Kaikki lainat eivät kuitenkaan sisällytä itseensä avausmaksua, vaan lainan avaaminen voi monilla palvelun tarjoajilla olla myös ilmaista.
 • Nostopalkkiota esiintyy yleisimmin erilaisten joustoluottojen yhteydessä. Joustoluotot toimivat siten, että lainanhakijalle myönnetään jokin summa, jonka sisällä henkilö voi tehdä haluamansa määrän nostoja. Nostopalkkio onkin jokaisesta näistä nostoista erikseen veloitettava summa. Edullinen joustoluotto pitää kulut matalina.
 • Tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä ovat yleensä jokaiseen kuukausittaiseen lyhennykseen lisättävä rahallinen summa. Tilinhoitomaksu on tyypillinen kulu, joka sisältyy moneen eri lainaan. Edullinen laina onkin yleensä sellainen, jonka tilinhoitomaksu ei nouse erittäin korkeaksi.
 • Lainaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota etenkin tällaisiin kuluihin, kuten tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä. Pieneltä tuntuvat summat saattavat kuukausittain maksettuna aiheuttaa yllättävänkin merkittäviä muutoksia lainan kokonaiskustannuksissa.

Seuraavassa kappaleessa tarkastelemme vielä tarkemmin sitä, miten voi välttää tällaiset ikävät yllätykset.

Lainahakemusten jakauma Summarumilla 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan 2023 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Lainalaskurilla selvität edullisen lainan todelliset kulut

Tarkastellaan hieman edellä mainittujen muiden kulujen vaikutusta lainan kokonaishintaan. Summarumin lainalaskuri auttaa kuluttajaa tarkastelemaan helposti ja kätevästi lainan todellisia kustannuksia.

Otetaan esimerkin vuoksi tarkasteluun kaksi 10 000 euron kulutusluottoa viiden vuoden laina-ajalla. Kulutusluotot ovat nimelliskoron osalta yhteneväisiä, mutta sisältävät erilaiset lainan muut kulut.

Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

Taulukosta huomaa selvästi, miten lainan muut kulut vaikuttavat merkittävästi myös lopulliseen lainan hintaan. Pienet, mutta säännölliset kuukausittaiset kustannukset nostavat esimerkissä lainan hintaa ja johtavat lopulta aina 710 euron suuruiseen eroon lainojen välillä.

Summarumin lainalaskuri pitää huolen, että pysyt aina perillä lainan todellisista kustannuksista. Edullinen laina on aina sellainen, joka kestää lainalaskurin todellisten kustannusten varmistuksen.

Lainaa edullisella korolla tai korottomana– liian hyvää ollakseen totta?

Moni lainan tarjoaja mainostaa verkossa kokonaan korotonta lainaa. Edullinen laina ilman korkoja kuulostaa yleensä liian hyvältä ollakseen totta ja useimmiten näin myös on.

Korottomaksi mainostettu laina saattaa todellisuudessa olla sellainen, jonka korot nousevat tietyn päivämäärän jälkeen todella korkeiksi. Sinun kannattaakin siis olla tarkkana, sillä monesti tällaisilta lainan tarjoajilta ei todellisuudessa ole mahdollista saadakaan lainaa edullisesti.

Tosiasiassa paras edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen kautta. Summarumin lainakilpailutus kerää tarjouksia kymmeniltä kotimaisilla markkinoilla toimivilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta. Hae lainaa siis kauttamme jo tänään!

Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Lainaa edullisesti – eri lainan muodot

Voit hakea ja saada lainaa edullisesti ja nopeasti useilta eri lainan tarjoajilta. Se, mikä on edullinen laina, riippuu merkittävästi haettavan lainan muodosta. Seuraavissa kappaleissa tarkastelemme konkreettisesti sitä, mikä voisi olla edullinen laina missäkin lainan muodossa. Tarkasteltavat muodot ovat seuraavat:

 • Joustoluotto
 • Kulutusluotto
 • Yhdistelylaina

Joustoluotto edullisesti

Joustoluotto on laina, jossa myönnetään maksimisumma, jonka sisällä voit nostaa lainaa täysin vapaasti. Joustoluotto on vakuudeton laina, joka saattaa tehdä siitä joihinkin muihin lainan tyyppeihin verrattuna hieman kalliimpaa.

Joustoluottojen yleiseen hintatasoon nähden voidaan joustoluoton todeta olevan melko edullinen todellisen vuosikoron koron ollessa 4,5 % tai alle tämän. Joustoluoton korko on rajattu korkokaton alle Suomen lainsäädännön toimesta.

Edullinen kulutusluotto

Kulutusluotto on lainan muoto, jota haetaan nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotot ovat usein lainasumman osalta pieniä, vakuudettomia, lainoja.

Kuten jousto-, myös kulutusluotossa alle 4,5 % todellisen vuosikoron sisältämän lainan voidaan katsoa olevan edullinen laina kulutusluottojen yleiseen hintatasoon verraten.

Yhdistelylaina edullisesti

Yhdistelylaina on lainan muoto, jonka avulla voit yhdistää useammat lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi. Yhdistelylaina eli lainojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään lainojen kuluissa sekä tekemään taloutesi hallinnasta helpompaa.

Yhdistelylaina on yleisesti ottaen korkokulujen osalta hieman halvempaa kuin kulutusluotto tai joustoluotto. Erot lainojen välissä ovat kuitenkin erittäin pieniä. Edullisimmillaan yhdistelylaina on mahdollista saada hieman yli 4 % todellisella vuosikorolla.

Edullinen yrityslaina

Myös yrityksille on nykyisin tarjolla erilaisia lainatuotteita muuallakin kuin perinteisissä pankeissa. Edullinen yrityslaina voi olla tarpeellinen yllättävissä tilanteissa aivan kuten kuluttajalle tavallinen lainakin.

Käytännössä yrityslainoihin ei tänä päivänä tarvita välttämättä vakuuksia lainkaan, mutta toisaalta henkilötakaus on useimmissa tapauksissa oltava.

Edullinen laina kokemuksia kuluttajilta

Monesti luotonantajat kertovat sivuillaan kuluttajien kokemuksia edullisesta lainasta. Nämä kokemukset ovat osa lainojen markkinointia.

Kokemuskuvauksissa ja videoissa iloiset ja helpottuneet ihmiset kehuvat haettavaa luotonantajaa ja ylistävät luottoa, joka heille on myönnetty. Kokemuksista lukiessa, niistä kuultaessa ja niitä katseltaessa kannattaa kuitenkin olla terveen kriittinen. Mainokset ovat aina mainoksia ja niiden tavoite on saada sinut valitsemaan juuri kyseinen lainantarjoaja.

Paras tapa saada totuus luotosta selville on yksinkertaisesti vertailla mikä tarjotuista vaihtoehdoista on sinulle sopivin. Tällöin sinun kannattaa siis kiinnittää huomiota

 • kuukausierään
 • nimelliskorkoon ja luottokustannuksiin
 • todelliseen vuosikorkoon

Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat kaikki luotosta tulleet kulut. Nämä faktat puhuvat puolestaan.

Kokemuksia on tietysti hyvä kuunnella, jos tiedät että ne ovat luotettavia. Esimerkiksi ystävät ja perheenjäsenet saattavat suositella jotain luotonantajaa. Myös verkossa on arvostelusivustoja, joissa kerrotaan arvioita luotonantajista ja heidän asiakaspalvelustaan.

Lainojen vertailu kuitenkin on se kaikista varmin tapa saada tietoa siitä, millaisia edulliset lainat ovat ja mitkä niistä ovat tarjolla juuri sinulle. Vertaile siis vaihtoehtoja ja sen jälkeen hae edullinen laina netistä.

Käyttämällä Summarumin palvelua saat vertailuun mukaan myös ne rahoitusyhtiöt, joita et olisi muuten edes osannut harkita. Monesti kuluttajat kysyvät lainaa yhdestä tai kahdesta paikasta. Luottoja vertailemalla saat tarjouksia jopa kymmeniltä yhteistyökumppaneiltamme.

Hyödyt ja haitat

Hyvät puolet Huonot puolet
Edullisten lainojen korot ovat nykyisin järkevällä tasolla. Et voi saada edullista lainaa, jos sinulla on maksutiedoissasi merkintöjä.
Edullisia lainoja tarjoavia yhtiöitä on paljon. Osa kuluttajista voi hakea edullista lainaa liian heppoisin perustein.
Edullisen lainan hakeminen netissä on todella yksinkertaista.
 Vertailu säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja.

Edullista lainaa nopeasti eri elämäntilanteisiin

Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Elämäntilanteen muuttuessa yleensä myös taloudellinen tilanne voi muuttua merkittävästi.

Muuttuneessa elämäntilanteessa rahan tarve voi muuttua ja saatat tarvita edullista lainaa nopeasti. Seuraavissa kappaleissa käsitellään minkälaisia lainan tarpeita eri elämäntilanteissa olevilla voi yleisesti olla.

Edullinen laina työttömälle

Työttömyys saattaa osua kenen tahansa kohdalle varoittamatta ja pikaisesti. Mikäli henkilö kokee samanaikaisesti myös talousvaikeuksia, saattaa tilanne olla hyvinkin vaikea. Joskus tällaisessa tilanteessa lainan ottaminen saattaa olla väliaikainen apu talousvaikeuksiin.

Edullinen laina työttömälle saattaa olla haastava löydettävä säännöllisten palkkatulojen puuttumisen takia. Työtön saa kuitenkin monesti esimerkiksi ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea ja osa lainan tarjoajista laskee nämä säännöllisiksi tuloiksi. Tällöin lainaa työttömälle voi olla tarjolla.

Huom!

Työttömän on kuitenkin verrattain haastavaa löytää itselle erittäin edullinen laina ilman työstä saatavia vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat tarkastelevat aina lainan myöntämisen riskiä, joka vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan.

Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, jolloin lainan kulut yleensä hieman nousevat.

Edullinen laina opiskelijalle

Opiskelija saattaa kohdata monesti tilanteen, jossa henkilö tarvitsee rahaa esimerkiksi opiskelumateriaalien tai yleisesti elämisensä kustantamiseen. Tällaisessa rahan tarpeessa edullinen laina opiskelijalle voi olla ratkaisu ongelmaan.

Yleisin ja paras lainavaihtoehto opiskelijalle on Suomen valtion takaama opintolaina. Valtion takaama opintolaina tarkoittaa, että lainan takaajana toimii Suomen valtio. Suomen valtio takaa opintolainan kaikille opiskelijoille, joille Kela on myöntänyt opintorahaa.

Opintolaina on edullinen laina opiskelijalle juurikin sen takia, koska se on valtion takaamaa vakuudellista lainaa. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika sekä korko sovitaan erikseen pankin kanssa.

Muita olennaisia artikkeleja aiheesta:

Laina edullisesti yhdessä

Yhteislaina on nykyisin todella suosittu lainatuote, eikä ihme. Sen suosio perustuu siihen, miten paljon säästöä voidaan saada helposti aikaiseksi. Yhteislainassa on aina vähintään kaksi hakijaa, jotka voivat olla esimerkiksi avio- tai avopuolisoita.

Edulliseksi järjestelyn tekee se, että rahoitusyhtiöt ja pankit saavat kaksi henkilöä vastuuseen lainasta, jolloin niillä on pienemmät riskit kuin vain yhden hakijan kohdalla. Se, kuinka paljon lainaa voitte yhteishakijoina saada, vaihtelee eri yhtiöittäin.

Lainaa heti edullisesti

Monen tahtotilana saattaa olla vastaanottaa edullinen laina heti tilille. Jos haluat lainaa heti edullisesti, sinun kannattaa kilpailuttaa lainat vertailun avulla.

Kuten tekstissä aiemmin mainittiin, on vakuudellinen laina kaikista edullisin lainamuoto. Vakuudellisen lainan käsittely kestää aina lainan tarjoajan osalta hiukan pidempään kuin mitä vakuudettoman lainan käsittely tyypillisesti kestää.

Tämä johtuu siitä, että lainan tarjoajan tulee aina tarkistaa vakuuden oikeellisuus sekä toteuttaa arvio sen todellisesta arvosta. Vasta tämän arvion toteuttamisen jälkeen laina voidaan myöntää ja lähettää sitten tilillesi.

Sinun on mahdollista vastaanottaa edullinen laina ilman vakuuksia, mutta vakuuksien kanssa hintataso tippuu vielä tästä alemmas. Näiden syiden takia lainan nopea saatavuus ja matala hinta eivät aina korreloi, joten on hyvä miettiä, onko lainan nopea saatavuus tärkeämpää kuin ero korkojen välillä.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pienikorkoinen laina – ota tämä huomioon

Summarumin lainavertailun avulla voit saada matalakorkoista lainaa. Lainojen keskinäinen vertailu on olennaista, mikäli tavoitteenasi on löytää mahdollisimman halpakorkoinen laina.

Kolmannen osapuolen teettämä lainavertailu toteuttaa lainojen keskinäisen vertailun automaattisesti, jolloin sinun on huomattavasti helpompi valita lainoista sopivin vaihtoehto itselle.

Ilman kolmannen osapuolen lainavertailua, lainojen keskinäinen vertailu olisi kannaltasi äärimmäisen aikaa vievää sekä vaivalloista.

Summarumin lainavertailu on erinomainen työkalu Sen avulla saat varsin nopeasti tiedon siitä,  millaisia vaihtoehtoja on saatavilla. Lainojen vertailu ei sido sinua vielä mihinkään hankintaan, vaan voit aivan vapaasti tarkastella vaihtoehtoja ja toteuttaa, tai jättää toteuttamatta, niiden perusteella lopullisen hankintapäätöksen.

Edullisin lainatarjous sähköpostiin

Jos mietit mistä saa edullista lainaa, kilpailuta tarjoukset Summarumin lainapalvelun kautta. Lainojen kilpailuttamiseen menee vain 5 minuuttia. Voit myös vain katsoa, millaista lainaa sinun on mahdollista saada.

Edullisin lainatarjous löytyy, kun vertailet sähköpostiisi tulleet tarjoukset keskenään. Suosittelemme aina edullisinta lainaa puolueettomasti.

Voit löytää edullisen lainan kotoa käsin, eikä sinun tarvitse juosta pankista toiseen hakemaan edullisinta lainatarjousta. Helppoa, vai mitä?

Muista myös kilpailuttaa sähkösopimuksesi: löydä seuraavaksi edullinen sähkösopimus avullamme!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Edullinen laina – Usein kysyttyä

Mistä lainaa edullisesti?
Kuluttajan on mahdollista saada lainaa edullisesti pankeista sekä rahalaitoksista. Edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen avulla.
Minkälainen on edullinen laina?
Edullinen laina on sellainen, joka on korkojen sekä muiden lainakulujen osalta matalampi verrattuna markkinoiden sen hetkiseen tilanteeseen. Lisäksi edullinen laina sisältää yleensä vakuuden, sillä se pienentää lainan myöntäjän riskitasoa.
Minkälainen laina ei ole edullinen?
Mikäli lainan korkokulut ovat korkeat tai se sisältää paljon ylimääräisiä kuluja, ei kyseessä yleensä ole edullinen laina. Yleensä myös laina, jossa ei ole vakuutta, ei ole muihin vaihtoehtoihin verrattuna edullinen laina.
Onko edullinen laina mahdollista saada pitkällä maksuajalla?
Lyhyellä maksuajalla varustetut lainat ovat pitkällä tähtäimellä edullisia, sillä lainojen korot ja kulut kasvatat sen mukaan kuinka pitkä laina-aika sinulla on. Vaikka vuosikorko säilyisi muuttumattomana, niin maksat silti enemmän korkoa, mitä pitempi maksuaika sinulla on. Toisaalta pitkien maksuaikojen vahva etu on pienempi kuukausierä. Mitä pidemmän maksuajan valitset, sitä pienemmäksi jää sinun kuukausittainen maksueräsi. Käytännössä useimmilla lainanhakijoilla ei ole mahdollisuutta maksaa suurta kuukausittaista erää ja näin ottaa mahdollisimman lyhyellä maksuajalla suurta lainaa. Tässäkin asiassa täytyy silloin tehdä kompromisseja. Suuret lainat ovatkin usein pitkillä maksuajoilla. Tällöin kulut ovat suuremmat, mutta selviät niistä kuukausittain ja saat lainan lopulta hoidettua. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos otat lainan pitkällä maksuajalla, niin sinun on mahdollista maksaa se nopeammin pois ja silloin kulut eivät ole niin suuret kuin laskelmassa. Et siis välttämättä menetä mitään ottamalla kerralla lainan pitkällä maksuajalla. Lainavertailun avulla voit vertailla mikä olisi sinulle edullisin laina pitkällä maksuajalla. Vaihtoehtoja on paljon, sillä suurin osa kulutusluottojen tarjoajista mahdollistavat 5-10 vuoden maksuajan. Lisäksi erilaisissa limiittilainoissa luotto tulee käytettäväksesi samalla kuin lyhennät sitä. Maksat aina käytetystä luotosta korkoa, et käyttämättömästä. Tässäkin asiassa kannattaa lainaehdot lukea tarkasti läpi. Niissä kerrotaan muun muassa luoton ennen aikaisesta takaisinmaksusta.
Mistä tiedän, että laina on edullinen?
Tähän on helppo vastata. Tiedät milloin laina on edullinen, kun vertailet lainoja. Lainavertailuissa voit tarkastaa tarjotuista vaihtoehdoista mikä on edullisin vaihtoehto. Lainanantajat kilpailevat asiakkaistaan ja siksi monet tarjoavat erilaisia etuja. Kuten lyhennysvapaita kuukausia, kuluttomia nostoja ja niin edelleen. Lainoja vertaillessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita näihin perusasioihin: lainan kuukausikorko, nostokulu, nimellinen vuosikorko ja todellinen vuosikorko. Suomessa käytössä oleva kulutusluoton korkokatto tarkoittaa, että vuosikorko ei saa ylittää 20 prosenttia. Tämä laki syntyi ylisuurten pikavippien ja luottojen takia. Suomessa toimivat rahoituslaitokset ovat sitoutuneet tähän ja siksi voit luottaa ainakin siihen, että tätä kattoa ei vuosikorko ylitä. Jos näin käy. Asian voi riitauttaa tuomioistuimessa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja