Yrityskaupan rahoitus

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityskaupan rahoitus

Jos pohdit yrittäjäksi ryhtymistä, on hyvä tutustua myytäviin yrityksiin, sillä yrityskauppa on riskitön vaihtoehto verrattuna uuden yrityksen perustamiseen. Uusista yrityksistä nimittäin jopa puolet lopettaa toimintansa viiden vuoden kuluessa.

Onnistumiseen vaikuttavat yritystoiminnan kannattavuuden lisäksi kauppahinta, markkinatilanne ja ostajan kyvykkyys saada liiketoiminta alkuun. Yrityskaupalla saadaan valmis asiakaskunta ja kassavirta.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yrityslainaa yrityksen ostoa varten

Vaihtoehtona yrityksen perustamiselle on ostaa yritys. Toimivan yrityksen ostossa on tyypillistä se, että ostetaan liiketoiminta sisältäen laitteistot ja asiakaskunnan. Myös kehitystä on helpompi suunnitella vanhalle pohjalle.

Yrityksen osto on suosittu tapa alkaa yrittäjäksi, jos ei halua aloittaa nollasta. Netistä löytyy kaikenlaisia kauppapaikkoja, joissa myydään yrityksiä. Yrityskauppa voidaan tehdä joko liiketoimintakauppana tai osakekauppana.

Yrityksen ostaminen ei ole ilmaista, vaan toimivasta yrityksestä joutuu maksamaan suurenkin hinnan. Arvoon vaikuttaa muun muassa odotettavat tuotot. Etenkin suurissa yrityskaupoissa kannattaa myyjän käyttää eri alojen asiantuntijoita apuna arvon määrittämisessä. Pk-yritysten kaupoissa kauppahinta taas on se, minkä ostaja on valmis maksamaan ja millä myyjä myymään.

Hae yrityslainaa yrityksen ostoon heti tilille

Tuskin koskaan on varaa hankkia valmis yritys käteiskaupalla, joten erilaista rahoitusta tarvitaan. Yrityslainaa yrityksen ostoa varten voi saada perinteisistä pankeista ja muista rahoituslaitoksista, joista yrityslainaa yrityksen ostoon voi pienemmissä summissa saada jopa ilman vakuuksia.

Summarumin lainavertailutaulukon avulla voi tutkia erilaisia vaihtoehtoja yrityksen ostoon yrityslainalla ilman vakuuksia. Pk-yritysten ostosummat ovat usein sen verran pieniä, että niiden rahoitusta voi löytää vakuudettomia yrityslainoja myöntäviltä rahoittajilta.

Yrityskaupan eri rahoitusmahdollisuudet

Yrityskauppaa varten tarvitaan yrityslainaa. Suomessa yrityskaupoissa rahoittajina toimivat perinteisesti kivijalkapankit ja Finnvera, mutta tällä hetkellä myös erilaiset rahoituslaitokset tarjoavat esimerkiksi vakuudettomia yrityslainoja yrityksen ostoon, jos kauppasumma on riittävän pieni.

Joskus rahoituksessa voidaan käyttää lisänä vakuudetonta yrityslainaa etenkin liiketoimintakaupassa vaikkapa kaluston hankintaan. Kun vertailet yrityslainoja Summarumin lainavertailutaulukon avulla, saat monia tarjouksia eri rahoituslaitoksilta, joista voit valita sujuvasti itsellesi sopivimman yrityslainen.

Mistä yrityslaina ja miten sitä haetaan?

Sopivan yrityksen kohdalla kannattaa tutustua kohteeseen huolella ja käyttää tarvittaessa asiantuntija-apua. Mikäli tarkemman tutustumisen jälkeen yritys tuntuu edelleen mukavalta vaihtoehdolta ja hintapyyntökin on sopiva, on selvitettävä rahoitus yrityksen ostoa varten.

Suurta lainaa haettaessa kohde on usein perinteinen pankki. Rahoituslaitokset tarjoavat vakuudettomia yrityslainoja yrityksen ostoon joko koko rahoitukseksi tai osaksi suurempaa lainasummaa esimerkiksi pankkilainan vakuudeksi. Summarumin lainavertailutaulukon avulla löydät itsellesi parhaat vakuudettomat yrityslainatarjoukset.

Yrityksen osto hoituu yrityslainalla

Tarjoamme yrityskaupan rahoittamiseen monenlaisia vaihtoehtoja, joista voi valita lainavertailutaulukon avulla sopivan. Muutamalla klikkauksella pääset perehtymään useisiin rahoituslaitoksiin, joiden yrityslainatarjonnasta löydät varmasti miellyttävän rahoitusvaihtoehdon.

Yrityskauppaa voidaan rahoittaa perinteisellä pankkilainalla, jos yrityksellä on lupaavat tulevaisuuden näkymät. Kaupan jälkeen lainaa maksetaan takaisin yrityksen kassavirralla. Suurta pankkilainaa on kuitenkin perinteisiltä pankeilta vaikea saada, jos yrityksen tulevaisuus on hieman epävarma tai yritys on kooltaan pieni.

Tällöin hyväksi vaihtoehdoksi nousee erilaisten rahoituslaitosten myöntämät vakuudettomat yrityslainat yrityksen ostoa varten. Lainavertailussa Summarumin kautta löydät yrityksen ostoon sinulle parhaiten sopivan lainan.

Yrityksen ostamiseen tarvittava rahoitus hoituu esimerkiksi pankkilainalla, jota voidaan täydentää muiden rahoittajien vakuudettomilla yritysluotoilla tai omistajien rahoituksella. Pankkilainan ottaminen voi edellyttää vakuuksia, jolloin pk-yritysten voi olla vaikeaa saada lainaa perinteisestä pankista. Toisaalta vakuuksien ja lainan eritysehtojen avulla voidaan vaikuttaa lainan hintaan, joka taas on vakuudettomissa lainoissa kalliimpi.

Kilpailuttamalla vakuudettomat yrityslainat yrityksen ostoa varten uusi yrittäjä voi helposti täydentää halvempaa pankkilainaa lisärahoituksella. Tällöin vakuudeton kalliimpi yrityslaina maksetaan ensin pois ja sen jälkeen aletaan maksaa suurempaa pankkilainaa.

Vertailutaulukosta sopiva laina yrityksen ostoon

Rahoitusratkaisuun vaikuttaa se, miten suuri yrityskauppa on kyseessä. Pienet kaupat rahoitetaan ostajan omilla rahoilla ja vakuudettomalla yrityslainalla yrityksen ostoa varten. Kun kauppasumma kasvaa, tarvitaan muitakin rahoitusmuotoja. Tällöinkin lainavertailun avulla löytyvä vakuudeton yrityslaina täydentää perinteistä pankkilainaa sopivasti.

Vakuudeton yrityslaina yrityksen ostoa varten löytyy lainoja kilpailuttamalla. Vakuudettoman luoton etu on myös nopeus, sillä sen voi parhaimmillaan saada tilille heti seuraavana pankkipäivänä! Hakemus otetaan käsittelyyn aina välittömästi. Hae siis yrityslainaa yrityksen ostoa varten heti tilille.

Jokainen yrityskauppa on yksilöllinen ja hyville kaupoille löytyy lainaa. Tutki lainavertailutaulukkoamme ja löydä tarpeisiisi parhaiten sopivat ratkaisut!

Rahoittaja arvioi automatisoidulla luottoluokituspäätöksellä luottokelpoisuutta y-tunnuksen avulla, joten yrityslainan hakeminen on nopeaa ja helppoa eikä paperisotaa tarvita. Saamiensa tietojen pohjalta tehdään analyysi kyvystä selviytyä lainan lyhennyksistä, ja päätöksen saa nopeasti.

Paljonko yrityksen ostoa varten saa lainaa?

Rahoituksen järjestymisen edellytyksenä on, että hanke on suunniteltu hyvin ja riskit on huomioitu. Kauppahinnan maksua varten otettu laina tulee kyetä maksamaan pois nopeassa aikataulussa, jotta vakuudeton yrityslaina yrityksen ostoa varten on mahdollinen.

Vakuudetonta yrityslainaa yrityksen ostoa varten ei saa satoja tuhansia euroja, joten suurempiin yrityskauppoihin tarvitaan rahoitusta myös perinteisestä pankkilainasta. Vakuudeton yritysluotto täydentää kuitenkin näissäkin tapauksissa hyvin suurempaa lainaa.

Hae vakuudetonta yrityslainaa vaivatta

Rahoituksessa pullonkauloiksi voivat muodostua pankkilainalle vaadittavat vakuudet ja omarahoitusosuus. Mikäli sinulta puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, Summarumin kautta löytyvä vakuudeton yrityslaina voi auttaa rahoituksen järjestymisessä.

Lainavertailutaulukosta pystyt etsimään itsellesi ja ostoksellesi parhaan mahdollisen lainavaihtoehdon – on se sitten pankkilainaa täydentävä yrityslaina tai kokonaisen pk-yrityksen ostoa varten vaadittava laina.

Yrityslainaa yrityksen ostoa varten eri tilanteissa

Yrityskaupan rahoitustilanteet vaihtelevat ja jokainen kauppa edellyttää omaa ratkaisuaan. Kaikille sopivaa yksittäistä pakettia ei ole rahoituslaitoksilla tarjolla.

Mikäli kaupan toteuttaminen edellyttää lainoitusta, pohditaan ensin se, riittävätkö yrityksen kassavirrat perinteisen pankkilainan ehtoihin. Pankki vaatii tiukkoja laskelmia, joilla riittävyys osoitetaan.

Vakuudetonta yrityslainaa yrityksen ostoa varten voi saada helpommin, mutta se on tietenkin perinteistä pankkilainaa kalliimpaa. Täydentävänä rahoituksena se toimii kuitenkin hyvin isommissakin yrityskaupoissa.

Muut rahoituslähteet yrityksen ostoa varten

Perinteisen pankkirahoituksen ja muiden rahoituslaitosten vakuudettomien luottojen lisäksi käytössä voi olla muitakin rahoitusmahdollisuuksia. Yrityskaupan rahoitusta suunniteltaessa yrityksen tase saattaa auttaa, sillä sieltä voi löytää rahoitukseen keinoja. Jos yhtiön taseessa on irtainta omaisuutta, voidaan nämä siirtää rahoitusyhtiön omistukseen ja vapauttaa näin käyttöpääomaa.

Mikäli taas yhtiöön on kertynyt vapaita jakokelpoisia varoja, voidaankin osa hinnasta maksaa yrityksen varoilla. Tämä tapahtuu niin, että yritys ostaa itselleen osan myyjän osakkeista jäljelle jääneiden ollessa kaupan kohteena. Myyjä saa näin osan kauppahinnasta yritykseltään ja loput ostajilta.

Osakeyhtiölaki velvoittaa käyttämään yhtiön jakokelpoisia varoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yrityksessä pitäisi olla rahaa, sillä yritys voi ottaa hankintaan yrityslainaa.

Yrityslainan suunnittelu yrityksen ostoa varten

Rahoituslaitoksen, mutta myös ostajan kannalta on keskeistä, että ostetun yrityksen tuotot riittävät vakuudettoman yrityslainan hoitoon. Rahoituksen pitää perustua kassavirtalaskelmiin. Laskelmissa pitää huomioida myös tulevat investoinnit.

Nykyisessä tilanteessa perinteinen pankki asettaa aiempaa kireämmät kriteerit arvioidessaan kaupan toteutumisedellytyksiä. Tämän vuoksi suuret pankkilainat eivät aina toteudu, joten lainojen kilpailuttaminen muistakin rahoituslaitoksista on järkevää. Vakuudeton yrityslaina on nopeasti saatavilla ja helposti kilpailutettavissa lainavertailutaulukon avulla Summarumin sivuilla.

Yrityksen oston kauppasumma

Vain harvoin yrityksen ostaja maksaa kauppasumman omista rahoistaan. Silloin kun näin käy, ostajana on ostettavaa kohdetta huomattavasti suurempi yritys. Lähes jokaisessa muussa kaupassa pankki tai rahoituslaitos ovat mukana antamassa yrityslainaa.

Yleensä vakuudettomien lainojen takaisinmaksuajat ovat vain joitain kuukausia. Yrityksen tuotoilla yrityslaina, joka yrityksen ostoon on saatu, tulee kyetä nopeasti maksamaan rahoittajalle takaisin. Yrityslaina yrityksen ostoa varten on syytä myös maksaa pian takaisin, sillä sen korot ovat yleensä varsin korkeat.

Jos perinteinen pankki ei myönnä rahoitusta, se ei tarkoita, ettei yrityskauppa olisi mahdollinen. Huonosti mietitty kaupan toteutustapa tai epärealistinen rahoitusrakenne johtavat kielteisiin rahoituspäätöksiin perinteisissä pankeissa. Lisäksi pankkien halukkuus rahoittaa omistajanvaihdoksia vaihtelee, joten yrityslaina yrityksen ostoa varten kannattaa kilpailuttaa myös muissa rahoituslaitoksissa. Mitään yhtenäistä kieltäytymiskäytäntöä ei kivijalkapankeilla ole, vaikka joskus voi sellaisenkin kuvan saada. Kannattaa vertailla siis lainat Summarumin lainavertailutaulukon avulla, jos perinteinen pankki ei hankkeesta innostu.

Rahoituksen saanti tyssää siihen, että vakuuksia ei onnistuta järjestämään. Tällöin kauppahintakin voi olla liian suuri. Mitä korkeampi on yrityksen hinta suhteessa varallisuuteen, sen moninaisempia rahoitusratkaisuja tarvitaan. Vakuudeton yrityslaina, jonka saa usein heti tilille, on helppo käsiraha isompaa lainaa varten.

Lainansaantivaikeudet

Rahoituksen järjestyminen voi olla vaikeaa, jos ostettavassa yrityksessä on vähän varallisuutta ja hinnassa on suuri liikearvon osuus. Näissä tapauksissa on syytä kääntyä heti Summarumin lainavertailutaulukon puoleen, jotta mahdolliset yrityslainat on helppo kilpailuttaa ja löytää itselle sopivin. Kauppa, johon ei saada rahoitusta, jää haaveeksi. Siksi rahoituksen realiteetit ovat niin myyjän kuin ostajan huolena.

Jos rahoituksen saaminen tuottaa vaikeuksia, kannattaa hakea rohkeasti vakuudetonta yrityslainaa, jonka saa nopeasti tilille. Vertailemalla lainoja pystyt kertavilkaisulla tutkimaan itsellesi parhaat vaihtoehdot, ja saat lainapäätöksen nopeasti. Parhaimmillaan saat rahat tilille jo seuraavana päivänä ja pisimmilläänkin prosessi kestää korkeintaan muutamia päiviä.

Yrityskauppaprosessista yleisesti

Yrityskauppaprosessi vaatii suunnittelua ja perehtymistä rahoitusvaihtoehtoihin, yrityksen talouteen sekä toimialaan.

Yrityksen osto on pitkähkö tie, jossa pätee sanonta “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Yrityskaupan valmistelu ja sopimusten laatiminen ja dokumentaatio on tärkeää, jotta pykälät ovat selvillä kaikille osapuolille.

Yrityskauppalaki velvoittaa suurten yrityskauppojen ilmoittamisesta kilpailu- ja kuluttajaviranomaiselle. Lain mukaan tällaisia yrityskauppoja ei saa tehdä ennen kuin kilpailuviranomainen on hyväksynyt ne. Pienten yritysten kaupoissa liikevaihtorajat ylittyvät vain harvoin, joten ilmoitusvelvollisuuttakaan ei ole.

Yleensä siis näitä pienyritysten kauppoja ei tarvitse ilmoittaa kilpailuviranomaiselle, mutta kaupatessa kymmenien miljoonien liikevaihdolla toimivaa yritystä on tehtävä ilmoitus.

Yrityskauppahinnoittelu

Yrityskaupan hinta on tietenkin merkittävä seikka sekä ostajan että myyjän kannalta. Erityisesti tulee huomioida ostettavan yrityksen odotettavissa olevaa kassavirtaa ja siihen liittyviä riskejä, sillä vakuudetontakin yrityslainaa maksetaan yrityksestä saaduilla tuloilla. Lainanhakijan on hyvä huomata varsinkin toiminimellä toimiessaan, että hakija vastaa yrityksen veloista henkilökohtaisesti.

Mitä todellisempi yrityksen hinta on arvoon nähden, sitä helpommin ostajat saavat yrityslainan hankittua kauppoja varten ja näin tietysti kaupantekokin on helpompaa.

Mikä on yrityksen arvo?

Kannattavuuden laskeminen on ehdottoman merkittävää. Se on luonnollisesti osa johtamista ja helpottaa myös kehitystyöt. Tiedä aina yrityksesi todellinen arvo, vaikket olisikaan sitä myymässä.

Joillain aloilla perussääntönä voidaan laskea, että arvo on kolme kertaa käyttökate. Myyjä tarkastelee menneitä lukuja, kun taas ostajaa kiinnostaa tulevaisuuden kassavirta.

Yhteenveto

Yrityslaina yrityksen ostoa varten on helppo vertailla lainavertailutaulukon avulla. Sen kautta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan ja voit tutustua riskittä ja vaivattomasti lainojen erilaisiin ehtoihin.

Vertaile yrityslaina yrityksen ostoa varten ja lähde huolettomin mielin toteuttamaan haaveitasi yrittäjyydestä.