Investointilaina yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Investointilaina yritykselle

Yrityselämässä vastaan tulee toisinaan yllättäviä mahdollisuuksia, joihin olisi yrityksen menestyksen kannalta pystyttävä tarttumaan. Erilaisilla investoinneilla saadaan usein tehtyä kaivattua liiketoiminnan kasvua. Kun tämän hetkinen kassavirta ei ole riittävän suuri kattamaan tarvittavaa hankintaa, yrityslainalla saadaan rahoitus tarvittaviin investointeihin helposti, nopeasti ja vaivattomasti.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yritykselle investointilainaa

Yrityslainalle on useita erilaisia vaihtoehtoja niin lainamallin kuin sitä tarjoavan tahonkin saralla. Verkossa lainan hakeminen käy helposti, nopeasti ja kuluttomasti. Lainaa yrityksen investointeja varten voi hakea vasta alkava tai jo liiketoimintaansa vakavaraisessa asemassa suorittava yritys. Vertailemalla lainoja netissä haet yrityksellesi edullisimman ja sopivimman investointilainan.

Investoinnit voivat olla luonteeltaan aineellisia tai aineettomia. Aineellisia hankintoja ovat erilaiset tuotantoa lisäävät tai tehostavat koneet ja työvälineet. Aineettomia investointeja puolestaan voivat olla esimerkiksi erilaiset yrityksen toimintaan liittyvät tutkimukset tai tuotekehitykset. Investoinnit ovat yleensä pitkäikäisiä, joten niiden tuottamat tuotot voivat viipyä myös pitkään. Yrityslaina yrityksen investointeja varten luo turvaa ja rohkeutta tarttua hankintojen tuomiin mahdollisuuksiin.

Yrityslainaa yrityksen investointeja varten

Olipa yrityksesi investointi suuri työväline- tai laitteistohankinta tai muu yritystoimen laajennus, yrityslainalla saat rahoituksen investoinnille nopeasti. Yrityslainan maksuerät ja laina-aika ovat yleensä sovitettavissa jokaisen yrityksen tarpeiden mukaisiksi. Siten takaisin maksusta ei koidu yrityksesi liiketoimelle liiaksi haittaa, kun kustannukset voidaan hajauttaa useammallekin vuodelle.

Miten löydät yrityksellesi sopivimman investointilainan?

 1. Suunnittele lainantarpeesi tarkasti
 2. Vertaile eri lainantarjoajien mahdollisuuksia Summarumilla
 3. Valitse mieleisesi lainatarjous
 4. Siirry lainantarjoajan sivustolle sopimaan lainasta

Lainamarkkinoilla valikoiman paljous voi helposti pistää pään pyörälle. Siksi on tärkeää, että tietää, mitä etsii. Lainan hakuprosessi alkaakin aina huolellisesta suunnittelusta ja budjetoinnista. Summarumin kaltaisten palveluiden avulla sinun ei tarvitse käyttää omia resursseja oikean lainan ja rahoittajan etsimiseen. Kirjaamalla sivustolle toiveesi investointilainasta palvelumme muodostaa lainanvertailutaulukon eri rahoittajien mahdollisuuksista.

Yrityslainaa yrityksen investointeja varten ilman vakuuksia

Yrityslainoja on tarjolla monenlaisia. Investointilainaa voi hakea joko ilman vakuuksia tai vakuuksien kanssa. Ilman vakuuksia haettavat lainat sopivat mainiosti yrityslainaksi investointeja varten silloin, kun lainasumma on pieni ja takaisinmaksu halutaan suorittaa lyhyellä aikavälillä.

Yrityslaina ilman vakuuksia pähkinän kuoressa:

 • Lyhyt maksuaika
 • Pieni lainasumma
 • Perustuu yrityksen luottokelpoisuuteen
 • Voidaan myöntää nopeammalla aikataululla

Useimmat yrityslainat vaativat vakuudeksi joko reaalivakuuden tai takaajan. Tarkoituksena on taata lainasumman takaisin saanti rahoittajalle. Investointilainan vakuudeksi kelpaa esimerkiksi hankittava omaisuus tai yrityksen kiinteistö. Takaajana voi toimia kuka tahansa yrityksen jäsen, jolla on hyvät luottotiedot.

Hae yrityslainaa yrityksen investointeja varten heti tilille

Halutusta lainamallista riippuen yrityslaina yrityksen investointeja varten voidaan saada vaikka heti tilille. Kuten aiemmin mainittiin vakuudetonta, lyhyempi aikaista lainaa on mahdollista saada nopeallakin aika välillä yrityksen tilille. Jokaisen lainahakemuksen yhteydessä lainantarjoaja tekee hakijan maksukyvystä riskianalyysin.

Vakuudeton laina myönnetään yrityksen luottokelpoisuuteen perustuen, tällöin rahoittajan ei tarvitse tarkastella vakuuden arvoa tai takaajan maksuhäiriötietoja. Pieni, vakuudeton investointilaina voidaan siis myöntää nopeammin tilille kuin suurempi vakuudellinen yrityslaina. Tarkasti ja huolellisesti täytetty lainahakemus jouduttaa lainan myöntämisessä kuluvaa aikaa.

Verkossa haettava yrityslaina yrityksen investointeja varten on mahdollista hakea täysin sähköisesti, eikä välttämättä vaadi sen suurempia lainaneuvotteluja tai virallista vierailua pankkikonttorilla. Mikäli kyseessä on pieni lainasumma, on lainaajan riski menettää rahansa pienempi. Summarumin vertailutaulukosta löydät tarpeisiisi sopivimman lainantarjoajan nopeasti ja pääset solmimaan lainasopimuksen vielä saman päivän aikana.

Sopivin yrityslaina yrityksen investointeja varten

Erilaisia yrityslainoja on yhtä monta kuin yrityksiäkin. Sopivan lainan etsimiseen kuluu paljon arvokasta aikaa, jonka jokainen yrittäjä käyttäisi ennemmin liiketoiminnan kasvattamiseen ja varsinaisen työn suorittamiseen. Miten lainaviidakosta sitten löytää juuri omiin tarpeisiin istuvimman investointilainan helposti ja nopeasti?

Paras yrityslaina yrityksen investointeja varten löytyy vaivattomasti vertailemalla eri lainatuotteita Summarumin sivustolla.

 • Löydä markkinoiden edullisin laina
 • Ei sido mihinkään
 • Nopein mahdollinen tapa vertailla eri vaihtoehtoja
 • Ei maksa mitään

Yrityslainaa haettaessa on tärkeää kilpailuttaa eri lainantarjoajien vaihtoehdot, siten löytyy yrityksen investointeja varten sopivin lainamalli. Lainojen ehdoissa on usein isojakin eroja, siksi on tärkeää tutustua huolellisesti jokaisen lainan ehtoihin ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Millainen yrityslaina investointeja varten on sopiva?
Jokaisen yrityksen lainatarve on hieman erilainen. Juuri sinun yrityksellesi sopivin investointilaina löytyy vain tutustumalla mahdollisimman moneen vaihtoehtoon. Summarumin lainanvertailutaulukosta löydät tärkeimmät tiedot eri lainamalleista ja lainantarjoajista. Voit itse asettaa lainallesi toivomuksia, joiden mukaan taulukko muodostetaan.

Taulukosta löytyvät muun muassa

 • Laina-aika
 • Ehdot ja korot
 • Muut mahdolliset kulut
 • Maksuerät ja
 • Muut asiakkuudet valitun rahoittajan kanssa

Yrityslainaa yrityksen investointeja varten voidaan hakea niin perinteisiltä valtiollisilta pankeilta kuin yksityisiltä rahoittajilta. Summarumin vertailutaulukosta sinut ohjataan valitsemasi rahoittajan sivustolle tarkastelemaan kyseisen lainantarjoajan lainakäytänteitä lähemmin. Lainaehdot on syytä käydä huolellisesti ja ajan kanssa läpi ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Näin voidaan välttyä yllättäviltä maksuilta takaisin maksun koettaessa.

Investointilainan hinnoittelu

Lainojen hintoja tarkasteltaessa on syytä aina katsoa kokonaisuutta yksittäisten lyhennyserien sijaan. Lainan kokonaishintaan lasketaan kaikki lainan mukana tulevat erinäiset kulut. Lyhennyserien ja laina-ajan yhteissumma ei välttämättä paljasta lainan lisäksi tulevien kulujen määrää.

Yrityslainan hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa

 • Yrityksen taloudellinen tilanne
 • Lainasumma
 • Rahoittajan omat korot ja marginaalit
 • Laina-aika ja maksuerien määrä
 • Riskianalyysin tulos
 • Henkilö- ja yrityskohtaiset maksuhäiriöt
 • Yrityksen ikä
 • Maksukyky

Yrityslainaa yrityksen investointeja varten lyhennetään kuten muitakin lainoja, yleensä kuukausittaisina maksuerinä. Lyhennyserä koostuu lainasumman osuudesta sekä muista kuluista, kuten tilinhoito- ja avausmaksusta. Yrityslainan korkoina ovat viitekorko ja pankin marginaali.

Investointilainan käyttökohteet

Yrityksen elinkaaren aikana eteen voi tulla useita tarvittavia investointeja. Yrityslainan ottaminen investointeja varten lisää rohkeutta ja valmiutta tehdä tarvittavia hankintoja riittävällä nopeudella. Toisinaan liiketoiminnalla tehty kassavirta ei tuota riittävästi tuloja, mutta tehdyn investoinnin jälkeen saatavalla kasvulla voidaan taata nopea lainan takaisinmaksu.

Yrityslaina yrityksen investointeja varten voidaan käyttää useisiin erilaisiin kohteisiin.

 • Työvälineet
 • Koneet ja muut laitteistot
 • Ohjelmistot
 • Toimitilat
 • Tutkimukset
 • Tuotekehittelyt

Investoinnilla tarkoitetaan yleisiä yritystoimintaan tarvittavia tuotantohyödykkeitä, joilla voidaan lisätä yrityksen tuottoja. Kyseessä on usein pitkäikäinen hanke, joista koituu yritykselle suuria hankinta- ja käyttökustannuksia. Niillä saadut tuotot jakautuvat usealle vuodelle, suuret investoinnit ovat yleensä strategisia päätöksiä.

Milloin investointeja tehdään?

Investointeja on tehtävä, kun halutaan lisätä tai tehostaa yrityksen tuotantoa. Myös ympäristön suojeluun, viranomaismääräyksiin tai työnteon helpottamiseen voidaan investoida. Erilaiset hankkeet tulevat tarpeen, kun havaitaan jonkin laitteen viallisuus tai vanhanaikaisuus. Laitteiston päivittäminen voi perustua myös työturvallisuusriskien vähentämiseen.

Yrityslainaa yrityksen investointeja varten on hyvä hakea esimerkiksi silloin, kun koetaan tarpeelliseksi teettää erilaisia tutkimuksia yrityksen toiminnasta. Esimerkiksi markkinatutkimus tai tuotekehitykset voivat tulla kalliiksi, mutta tehostavat myöhemmin yrityksen liiketoimintaa. Markkinatutkimuksilla ja tuotekehityksillä saadaan lisättyä ja kohdennettua tarjontaa juuri oikeanlaisen yleisön toiveiden mukaiseksi.

Investoinnin kannattavuus

Investointi on usein strateginen päätös, joka kannattaa suunnitella tarkasti ennen toteuttamista. Kun investointi on suunniteltu huolellisesti, voidaan hakea juuri oikeanlaista yrityslainaa sitä varten. Ennen hankinnan ja lainan ottamista on järkevää laskea myös investoinnin kannattavuus, eli selvittää tullaanko sillä lopulta tekemään jonkinlaista voittoa yrityksen liiketoiminnassa.

 • Investointi tuottaa enemmän voittoa kuin sen hankinnasta ja käytöstä koituu menoja
 • Hankinnan käyttöikä
 • Investoinnista toivottu tuotto
 • Hankinnan hinta yritykselle
 • Koneen käytöstä poistamisesta koituvat tulot ja menot

Järkevä investointi tuottaa enemmän tuloja kuin menoja koko sen käyttöiän ajan. Esimerkiksi erilaisten koneiden käyttöön otto, ylläpito ja käytöstä poistaminen voivat tuoda mukanaan menoja, jotka on hyvä ottaa huomioon jo sen hankintaa suunniteltaessa. Investoinnin kannattavuutta laskiessa voidaan hyödyntää erilaisia laskentamenetelmiä, kuten esimerkiksi nykyarvomenetelmää tai pääoman tuottoasetetta. Laskennat voidaan myös ulkoistaa kirjanpitäjälle.

Investoinnin riskit

Jokaisen yrityksen tekemän hankinnan pohjalla tulisi olla tarkka suunnitelma, joka kattaa sen tuottamat hyödyt ja haitat yrityksen toiminnalle. Investoinnista koituvat menot ja sen tuottamat tulot olisi hyvä laskea koko sen elinkaaren ajalta. Esimerkiksi uuden koneen käyttöönotossa voi olla yhtä paljon kuluja kuin sen hävittämisessä.

Investoinnit ovat harvoin äkillisiä päähän pistoksia. Yrityksen tarvitsemat isommat hankinnat, kuten uudet koneet, ovat usein tiedossa jo vuosia etu käteen. Kannattaakin miettiä tarkoin, voisiko tarvittavat koneet enemmin vuokrata kuin ostaa uutena. Konetta tai tuotantoa määrittävät viranomaismääräykset on hyvä huomioida jo sitä ostaessa. Myös koneen käyttöiän tulisi olla mahdollisimman pitkä.

Ennen ostoksille lähtöä on hyvä arvioida, kuinka paljon konetta todellisuudessa käytetään tuotannossa. Mahdolliset työturvallisuusriskit on myös hyvä arvioida jo ostovaiheessa. Lisäksi on hyvä myös miettiä, miten rahan arvo muuttuu investointihankkeen aikana. Järkevä investointi tuottaa enemmän kuin siihen kuluu rahaa.

Investointilainan kannattavuus

Vaikka yrityslainan ottaminen tuokin tarvittavaa rohkeutta tarttua uusiin mahdollisuuksiin, on sen hakeminen yhtä lailla strateginen päätös kuin itse investointi. Yrityslaina yrityksen investointeja varten on aina suunniteltava tarkoin, kuinka paljon rahaa tarvitaan ja millaisin lainaehdoin.

Yrityksen investoinnit voidaan rahoittaa vieraalla pääomalla esimerkiksi silloin, kun

 • Sen oma pääoma ei riitä, eikä sitä saada riittävän nopeasti lisää
 • Lainan ottaminen olisi edullisempaa kuin pääoman kerryttäminen
 • Et halua luopua yrityksen omistusosuuksista

Liiketoiminnassa tarvittavat hankinnat voidaan rahoittaa niin yrityksen omalla pääomalla kuin vieraalla, lainatulla rahalla. Jokainen yrityslaina tulee aina suunnitella huolellisesti ja budjetoida siten, että sen takaisin maksusta koituu yritykselle mahdollisimman vähän taloudellista haittaa. Yrityslainan suunnittelussa on hyvä pyrkiä huomioimaan mahdollisimman tarkasti myös tulevaisuuden tuomat taloudelliset muutokset yrityksen toimimalla alalla.

Millainen on hyvä yrityslaina investointeja varten?

Hyvin suunniteltu yrityslaina yrityksen investointeja varten tuottaa itsensä ajan saatossa takaisin monin kertaisena. Esimerkiksi investoimalla uuteen tuotantokoneeseen yritys voi lisätä tuotannon tehokkuutta ja määrää, siten kasvattaa liiketoimintaansa ja lopulta saamaansa tulosta. Toisinaan työturvallisuutta lisäävä investointi voi vähentää työtapaturmien määrää ja sairaustapauksia. Se puolestaan vähentää yrityksen tuotantoon meneviä kuluja, mikä puolestaan lisää luotoja tuloksia.

Summarum vertaa yrityslainat yrityksen investointeja varten

Investointitarpeen syntyessä ei pelkällä liiketoiminnalla tuotettu tulos aina riitä pikaisen hankinnan suorittamiseen. Yrityslainan avulla saadaan nopeasti ja helposti varmuutta tarttua investoinnin luomiin mahdollisuuksiin. Lainamarkkinoilla vallitsevan valikoiman paljouden vuoksi lainojen kilpailuttaminen ja vertailu on nyt entistäkin tärkeämpää. Yhdelläkään yrityksellä ei varmasti ole riittävästi pääomaa turhien kulujen ja korkojen maksamiseen.

Miksi käyttää Summarumin lainanvertailutaulukkoa yrityslainan valitsemiseen?

 1. Se on helppoa
 2. Ilmainen palvelu
 3. Ei sido mihinkään
 4. Saat lainasopimuksen nopeasti
 5. Lainasumma siirtyy nopeasti tilille
 6. Ei turhia vierailuja pankkikonttorille

Lainavertailutaulukko yhdistää yrityksesi ja rahoittajan helposti. Kirjaamalla toiveesi muun muassa yrityslainan ehdoista, laina-ajasta ja lyhennyseristä Summarum hakee kaikkien toiveitasi vastaavien rahoittajien erilaiset lainatarjoukset yhteen paikkaan. Taulukosta pääset tarkastelemaan saamaasi tarjousta lähemmin ja lopulta solmimaan lopullisen lainasopimuksen valitsemasi rahoittajan kanssa. Kaikki hoituu helposti ja nopeasti, vaikka omasta työtuolista käsin.