Kuljetuskaluston rahoitus

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Kuljetuskaluston rahoitus

Monilla toimialoilla joudutaan pohtimaan logistiikan toimivuutta olipa kyseessä sitten materiaalien hankinta tai tuotteiden toimittaminen asiakkaille. Erilaiset kuriiripalveluyhtiöt voivat hoitaa toimituksia, mutta silloin rahtikustannukset voivat nousta korkeiksi ja toimitusajat voivat olla pitkiä. Joissakin tapauksissa voikin olla järkevämpää hankkia yritykselle oma auto, jolla hoidetaan niin materiaalien haku kuin valmiiden tuotteiden toimitus asiakkaalle. Kuljetuskalustoa tarvitaan jo pelkästään tuotteiden viemiseksi rahtiyhtiölle, ellei heidän kanssa ole sovittu noudosta.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Rahoitus kuljetuskalustoa varten

Kuljetuskaluston hankinta yritykseen voi olla hyvin korkea investointi ja sen rahoitusta kannattaa pohtia tarkkaan. Vaikka kyseessä olisi polkupyörällä toimitettavat pienet tilaukset lähialueelle, kannattaa kaluston laatuun panostaa. Jos taas kuljetaan elintarvikkeita, tulee kuljetuskalustolle lakisääteisiä kriteereitä jotka on otettava huomioon kuljetuskaluston hankinnassa.

Kuljetuskaluston rahoitukseen on monia eri vaihtoehtoja ja eri vaihtoehtojen vertailu on tärkeää. Autoliikkeet voivat tarjota omia rahoitusmalleja ja osamaksusopimuksia, mutta nämä voivat tulla hyvin kalliiksi ja kalusto ei ole silloin yrityksen nimissä. Leasing sopimus voi joissakin tapauksissa olla toimiva vaihtoehto, mutta ehkä edullisin tapa rahoittaa kuljetuskaluston hankinta on hakea sitä varten yrityslainaa.

Vertaile yrityslainat kuljetuskaluston hankintaan helposti

Yleensä lainoja vertaillaan kilpailuttamalla eri luotonantajat, jolloin lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiinsa. Tätä varten netistä löytyy useita kilpailutusivustoja, jossa yhdellä lomakkeella voi helposti pyytää tarjoukset. Parhaimmillaan sähköpostiin voi tulla kymmeniä lainatarjouksia. Näiden vertailu keskenään voi olla jo hyvin aikaa vievä prosessi.

Summarum on koonnut tyypillisimmät yrityslainat kuljetuskaluston hankintaa varten yhteen taulukkoon, josta nopealla vilkaisulla näkee luotonantajan yleisen korkotason. Taulukko on suuntaa antava ja henkilökohtainen lainatarjous voi hieman poiketa taulukossa ilmoitetusta. Se kuitenkin nopeuttaa lainojen vertailua, kun lainatarjouksen voi pyytää niiltä muutamilta luotonantajilta joiden yrityslaina tuntuu sopivan parhaiten omiin kuljetuskaluston rahoitustarpeisiin.

Yrityslainaa kuljetuskaluston hankintaa varten

Kuljetuskaluston hankintaan tarvittava rahoitus voidaan toteuttaa monella tavalla, mutta todennäköisesti yrityslaina on aina edullisin vaihtoehto muihin rahoitusmuotoihin nähden. Joissakin tilanteissa pienimuotoisen kuljetuskaluston hankinnan, kuten sähköpolkupyörän hankinnan, voisi periaatteessa rahoittaa myös yrityksen luottokortilla, mutta luottokortin korkokustannukset, tilinhoitopalkkiot ja laskutuslisät voivat tehdä tästä rahoitusmuodosta varsin kalliin.

Yrityslainalla saa rahoitettua niin isommat kuin pienemmän kuljetuskaluston hankinnat ja korkotaso on usein merkittävän edullinen. Silti ensimmäistä mahdollista yrityslainaa ei kannata lähteä suin päin nostamaan vaan yrityslainojen todelliset kustannukset ja muut lainaan liittyvät ehdot kannattaa vertailla.

Monille oma pankki tuntuu luonnollisimmalta paikalta kysyä rahoitusta kuljetuskaluston hankintaa varten. Ja omasta pankista kannattaakin pyytää yrityslainatarjous, mutta lainatarjouksia kannattaa pyytää myös muilta pankeilta ja yksityisiltä luotonantajilta. Silloin voi löytää merkittävästi edullisemman lainatarjouksen ja paremmilla ehdoilla ja säästää lainakustannuksissa.

Yrityslaina kannattaa vertailla kokonaisuutena

Pankeilla ja yksityisillä luotonantajilla on kova kilpailu laina-asiakkaista ja se osaltaan pitää lainojen korkotasoa alhaisena, vaikka hienoista painetta korkojen nousulle onkin jo havaittavissa. Pelkkä nimelliskorko ei vielä tee lainasta edullista ja vertailussa kannattaakin kiinnittää huomiota myös lainan muihin kustannuksiin, kuten tilinhoitopalkkioihin, mahdollisiin laskutuslisiin ja lainojen avausmaksuihin, ja vertailla lainoissa todellisia vuosikorkoja nimelliskoron sijasta.

Korkotasokaan ei kerro lainasta koko totuutta. Vaikka korkotaso olisikin alhainen, niin lainan muut ehdot voivat tehdä siitä yrityksen tarpeisiin nähden kankean. Yrityksen kuljetuskaluston rahoitusta suunnitellessa kannattaakin olla realistinen ja tarkistaa millaisia ehtoja lainaan liittyy mahdollisten tilapäisten kassavirran notkahdusten varalta. Monissa yrityslainoissa on mahdollista saada maksu- tai lyhennysvapaa jakso, mutta jakson pituus vaihtelee ja siitä voi aiheutua lisäkustannuksia.

Yrityslainaa kuljetuskaluston hankintaan ilman vakuuksia

Kuljetuskaluston hankintaa varten tarvittavaa yrityslainaa voi saada myös ilman takaajia tai reaalivakuuksia. Etenkin pienempiä kuljetuskaluston hankintaan haettuja lainoja voidaan myöntää ilman vakuuksia. Näissä vakuudettomissa lainoissa yrittäjä kuitenkin itse on vastuussa yrityslainasta yhtiömuodosta riippumatta.

Yhtiömuodolla on kuitenkin vaikutusta yrityslainaa haettaessa. Jos yhtiömuoto on kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osakeyhtiö, voi muiden yhtiökumppanien ja osakkaiden mukana olo olla positiivinen asia etenkin isompaa lainaa haettaessa. Muita osakkaita käsitellään lainanhakuprosessissa rinnakkaishakijoina, jolloin luotonantajalla on lainan takaisinmaksusta suurempi varmuus ja yritys voi helpommin saada isomman yrityslainan kuljetuskaluston hankintaa varten ilman vakuuksia. Myös jokainen osakas tai yhtiökumppani vastaa näissä tapauksissa lainasta henkilökohtaisesti.

Hae yrityslainaa kuljetuskaluston hankintaan heti tilille

Yrityslainen hakeminen kuljetuskaluston hankintaa varten on nykyään vielä entistä helpompaa kuin ennen. Lisäksi hakuprosessi on nopea.

 • Vertaa taulukosta eri yrityslainoja
 • Pyydä kiinnostavilta luotonantajilta henkilökohtainen lainatarjous kuljetuskaluston hankintaa varten
 • Vahvista parhaiten vastaava lainatarjous luotonantajan ohjeiden mukaisesti
 • Nosta yrityslaina yrityksen käyttöön

Kun vertailutaulukosta on löytynyt oman yrityksen tarpeisiin vastaava yrityslaina kannattaa muutamalta sopivalta tuntuvalta luotonantajalta pyytää henkilökohtainen lainatarjous yrityksen kuljetuskaluston hankintaa varten. Lainatarjous pyydetään täyttämällä lainahakemuslomake huolellisesti ja hakemuksen täyttäminen onnistuu täysin netissä. Hakemus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla, jolloin siihen tulee myös vahva tunnistus.

Hakemuslomakkeen voi täyttää kilpailutussivustolla, jolloin yrityslainatarjouksia voi tulla kymmeniä. Tarjouskilpailutusta voi yksinkertaistaa pyytämällä vain muutamilta luotonantajilta tarjoukset suoraan. Nopeasti saatu lainatarjous on nimenomaan tarjous ja jos sen sisältö ei vastaa odotuksia, ei yrittäjällä ole velvoitetta hyväksyä tarjousta.

Kun sopiva lainatarjous on löytynyt ja se halutaan vahvistaa, tapahtuu se pankkitunnuksilla luotonantajan ohjeiden mukaisesti. Samassa yhteydessä toimitetaan myös hakemukseen tarvittavat liitteet sähköisesti. Kaikki luotonantajat käyttävät liitteiden lähettämisessä ja rahaliikenteessä vahvasti salattua yhteyttä, joka pitää yrityksen arkaluotoiset tiedot turvassa.

Mitä tietoja yrityslainahakemuksessa tarvitaan?

Eri yrityslainoja tarjoavien tahojen hakuprosessit vaihtelevat hieman toisistaan. Yrityslainahakemuksessa kysytään aina yrityksen perustiedot, tuloihin ja menoihin liittyvät tiedot ja toivottu lainasumma ja maksuaikataulu. Näiden perusteella pystytään laskemaan yritykselle henkilökohtainen lainatarjous kuljetuskaluston hankintaa varten.

Riippuen luotonantajasta ja lainasummasta, ei välttämättä takaajia tai reaalivakuuksia tarvita. Isommissa lainoissa voidaan näitä kuitenkin kysyä. Myöskään lainan käyttötarkoituksesta ei välttämättä tarvitse tehdä selvityksiä, etenkään yksityiselle luotonantajalle. Lähes poikkeuksetta pankit kysyvät lainan käyttötarkoitusta ja voivat haluta hyvinkin tarkkoja suunnitelmia, laskelmia ja selvityksiä.

Pankit niin ikään usein vaativat takaajia tai reaalivakuuksia yrityslainan myöntämiseksi ja se voi vaatia monitahoisia, pitkiä ja hitaita neuvotteluja. Etenkin Finnveran ja Business Finlandin rahoituspäätöksen saamisessa voi kulua useita viikkoja ja sekään ei takaa myönteistä päätöstä.

Kuljetuskaluston rahoitus käytettyyn kalustoon

Toisinaan sopiva ja vähän käytetty kuljetuskalusto voi löytyä netin eri kauppakanavista. Silloin etenkin on tärkeää saada rahoitus järjestymään nopeasti ettei hyvä kaupat pääse livahtamaan sivu suun. Erilaisia kauppapaikkoja ovat

 • Huutokaupat
 • Netin käyttettyjen autojen ja koneiden myyntisivut
 • Autoliikkeet
 • Yrittäjien omat verkostoitumiskanavat

Edullsimmillaan vähän käytetyn kuljetuskaluston voi saada huutokaupasta vain muutamilla tuhansilla. Huutokaupan sulkeuduttua tulee kuitenkin kauppa saada maksettua heti. Myös muissa myyntikanavissa kaupat pitää saada lyötyä nopeasti lukkoon, koska näissä kaupoissa nopeus on valttia.

Yrityslaina kuljetuskaluston hankintaa varten kannattaakin hakea valmiiksi vaikka vielä varsinaista kalustoa ei olisikaan tiedossa. Kun laina on jo nostettu tilille, voi kaupat lyödä lukkoon saman tien. Etenkin tässä tapauksessa yksityisten luotonantajien tarjoamat yrityslainat ovat hyvä vaihtoehto, kun lainahakemuksessa ei välttämättä kysytä edes lainan käyttötarkoitusta.

Tarvittavan lainasumman määrittelyä varten on hyvä tutkia sopivia vaihtoehtoja käytetyn kuljetuskaluston hankintaa varten eri myyntikanavista. Samalla saa hyvän käsityksen investointiin tarvittavasta budjetista. Vaikka tinkiminen ei aktiivisesti kuulu suomalaiseen kulttuuriin, kannattaa se muistaa kaupan käynnin yhteydessä ja aloittaa kaupankäynti tekemällä hieman edullisempi tarjous pyyntihinnasta. Tarjouksessa kannattaa kuitenkin pysytellä kohtuullisuudessa.

Kuljetuskaluston ominaisuudet näkyvät hinnoissa

Hankittaessa kuljetuskalustoa yrityksen käyttöön, kannattaa myös kiinnittää huomiota kaluston ominaisuuksiin. Yrityksen imagon ja brändin kannalta voi olla hyvä panostaa ekologisuuteen, jolloin sähköllä tai kaasulla toimiva kuljetuskalusto voisi korostaa yrityksen pientä hiilijalanjälkeä ja ekologisuutta. Tällainen valinta antaa yrityksestä vastuullisen mielikuvan.

Ekologisuutta tärkeämpää on kuitenkin se miten kuljetuskalusto soveltuu yrityksen tarpeisiin. Sähköllä tai kaasulla toimivan kaluston toimintasäde ei välttämättä riitä pitkiin siirtymiin eikä lataus tai tankkaus mahdollisuuksiakaan ole vielä joka paikassa.

Jos kuljetuskalustossa vaaditaan esimerkiksi kylmäkoneita tai muista vastaavia lisälaitteita, nostavat nämä luonnollisesti hintaa. Kun taas kuljetuskalustoksi riittää tavallinen pakettiauto tai farmastiauto, päästään huomattavasti pienemmillä kustannuksilla.

Kuljetuskaluston hankinta vaatii paperitöitä

Kun sopiva kuljetuskalusto on hankittu, tulee vielä muistaa kaupan jälkeiset paperityöt. Paperitöiden muistilistana voi karkeasti pitää

 • Ilmoitus Trafille
 • Valitse sopiva vakuutus
 • Elintarvikekuljetuksiin käytettävästä kalustosta on tehtävä ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle
 • Omavalvontasuunnitelman päivitys, jos kuljetuskalusto hankitaan elintarvikkeiden kuljetukseen
 • Muista tarkistaa viimeisimmät huollot
 • Tarkista seuraava katsastusajankohta

Kuljetuskalustosta tulee tehdä ilmoitus Trafille, että se saadaan siirrettyä yrityksen nimiin ja sille tulee ottaa asianmukaiset vakuutukset. Tämän lisäksi on hyvä tarkistaa viimeisimmät huollot ja katsastukset, ja tarvittaessa hoitaa ne ennen kuin ottaa kalustoa käyttöön.

Jos kalustoa käytetään elintarvikkeiden kuljettamiseen, tulee muistaa tehdä ilmoitus myös terveydensuojeluviranomaiselle ennen kuin kalustoa voidaan ottaa käyttöön. Lisäksi kuljetuskalusto tulee päivittää myös omavalvontasuunnitelmaan.

Kuljetuskaluston huollot kannattaa suunnitella etukäteen ja säännöllisiksi, jolloin kalusto pysyy myös toimintakuntoisena. Toisinaan kuitenkin jokin osa kuljetuskalustosta hajoaa ja silloin kattava vakuutus on nopea pelastus, kun kaluston saa nopeasti korjaamolle ja joissakin tilanteissa voidaan käyttää sijaiskalustoa yrityksen kuljetusten hoitamiseksi.

Nopea yrityslainan hakuprosessi säästää yrittäjän aikaa ja hermoja

Nykyaikaiset modernit yrityslainojen hakuprosessit säästävät merkittävästi yrittäjien aikaa ja samalla myös hermoja. Nopeus perustuu pitkälle automatisoituun toimintaan, jolloin vain lainan vahvistus ja siirtäminen maksuun vaatii selkeästi manuaalista käsittelyä luotonantajilla. Tämä näkyy selvästi myös yksityisten luotonantajien lainahakemusten käsittelyajoissa, jolloin yrityslainan voi saada nopeimmillaan jo samana päivänä yrityksen käyttöön.

Vain päivän käsittelyaika tarkoittaa aamulla täytettyä hakemusta, johon on liitteet varattu jo valmiiksi käsille ja ne saadaan toimitettua luotonantajalle muutamassa minuutissa lainatarjousta hyväksyttäessä. Useimmat luotonantajat käsittelevät hakemuksia virastoaikoina, mutta luotonantajien runsaasta joukosta löytyy myös poikkeuksia, joilla on laajennetut palveluajat. Rahaliikenne sen sijaan keskittyy vain virka-aikaan ja viikonloppu tai arkijuhlapyhä voi viivästyttää rahaliikennettä.

Pankkien vaatimat takaukset voivat vaatia pitkiä selvityksiä, laskelmia ja monitahoisia neuvotteluja, jotka ovat aina yrittäjän ajasta pois, ja usein tämä aika kohdistuu yrityksen ydintoimintoihin.

Yrityslainan kuljetuskaluston hankintaa varten saa netistä nopeasti

Koko yrityslainan hakuprosessin voi hoitaa netin kautta, sen voi tehdä myös ilta- tai yöaikaan, jolloin yrityksen ydintoiminnot eivät kärsi yrityslainan hakemisesta. Iltamyöhäisellä lähetetty hakemus käsitellään yksityisellä luotonantajalla aamulla ja koko prosessi on nopeasti ohi.

Toisinaan yrityslainojen hakemisessakin voi esiintyä ruuhkahuippuja, joten hakuprosessiin on hyvä varata pari arkipäivää ja katsoa pyydetyt liitteet valmiiksi jo hakemuksen täyttämisen yhteydessä. Kun pyydetyt liitteet ovat valmiina jo hakemusta täytettäessä on niistä helppo tarkistaa myös pyydetyt tiedot. Etenkin yrityksen tulot, menot ja nykyiset lainat kannattaa merkitä sentilleen oikein, että saa parhaimman mahdollisen lainatarjouksen kuljetuskaluston hankintaa varten.