Autorahoitus – tien päälle autorahoituksen avulla

Etsitkö autorahoitusta uuden menopelin käynnistämiseksi? Mitä eri autorahoituksen muotoja on ja mikä niistä sopisi parhaiten juuri sinulle? Lue lisää alta ja kilpailuta rahoituksen tarpeesi Summarumin kautta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Autorahoitus

   Auton hankkiminen tulee suurimmalle osalle ihmisistä ajankohtaiseksi jossain vaiheessa elämän aikana.

   Henkilö saattaa löytää itsensä ajoittain tilanteesta, jossa arkielämän liikkuminen paikasta toiseen vaatii auton omistamista, mutta rahatilanne ei kuitenkaan vielä salli suoraa auton ostamista.

   Tällaisissa tilanteissa autorahoitus voi edesauttaa toteuttamaan halutun autohankinnan. Auton hankinnalla saattaa usein olla elämänlaatuun vaikuttavia merkittäviä positiivisia vaikutuksia, jolloin autorahoituksen hakeminen on täysin perusteltua.

   Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin siihen, minkälaisia eri autorahoituksia on olemassa ja mistä lainan hakijan on mahdollista löytää halvin autorahoitus.


   Löydä edullisin autorahoitus

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan autorahoituksen. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Autorahoituksen eri muodot

   Autorahoitus on mahdollista hakea muutamassa eri muodossa. Alla olevaan listaan on esitelty neljä yleisintä muotoa, joissa autorahoitusta esiintyy.

   • Vakuudellinen autorahoitus
   • Vakuudeton autorahoitus
   • Osamaksu
   • Leasing-sopimus

   Edellä mainittuja autorahoituksen muotoja tarjoavat perinteiset pankit, kuten Nordea, OP sekä Danske Bank. Lisäksi palveluntarjoajilta, kuten Santander ja Svea on mahdollista vastaanottaa autorahoitus.

   Seuraavissa luvuissa esitellään hieman tarkemmin edellä listattuja autorahoituksen muotoja sekä sitä, mitä eri ominaisuuksia ne pitävät sisällään.


   Vakuudellinen autorahoitus

   Vakuudellinen autorahoitus on rahoituksen muoto, joss rahoitukselle myönnetään jokin vakuus tai pantti.

   Vakuudeksi autorahoituksen vastaanottamista varten kelpaavat useimmiten muun muassa seuraavat vakuuden tyypit

   • Omistusasunto
   • Mökki
   • Rahatalletus
   • Arvopaperit
   • Metsätila

   Vakuudeksi voidaan siis asettaa muun muassa erilaisia kiinteistöjä sekä arvopapereita. Yleisimpiä rahoitusta varten asetettavia vakuuksia ovat omistusasunnot.

   Vakuudellisen autorahoituksen ehdottomasti suurimpia hyötyjä on rahoituksen matalat korkokulut. Vakuuden myöntäminen laskee rahoituksen myöntämisen riskitasoa sen tarjoajan kannalta. Riskitason laskiessa myös autorahoituksen korko sivukuluineen pienenee.

   Tästä syystä sinun onkin vakuuden myöntämisen johdosta mahdollista löytää itsellesi halvin autorahoitus.

   Vakuudellisen autorahoituksen kääntöpuolena, rahoituksen myöntäminen toisaalta kestää useasti huomattavasti pidempään, kuin mitä esimerkiksi vakuudettoman autorahoituksen myöntäminen kestää.

   Rahoituksen myöntäjä joutuu arvioimaan myönnetyn vakuuden arvon ja hyväksymään tai hylkäämään sen, ennen kuin voit vastaanottaa rahoituksen tilillesi. Tämä pitkittää hieman rahoituksen hakemisen ja vastaanottamisen prosessia.

   Vakuudeton autorahoitus

   Vakuudeton autorahoitus eroaa edellä käsitellystä rahoituksen tyypistä siinä, ettei hakijan tarvitse vakuudettoman autorahoituksen vastaanottamista varten asettaa rahoitukselle mitään panttia tai vakuutta.

   Vakuudettoman autorahoituksen ehdoton etu on, että sen hakeminen ja vastaanottaminen on huomattavasti suoraviivaisempaa, kuin mitä vakuudellisen autorahoituksen hakeminen on.

   Rahoituksen myöntäjän ei tarvitse arvioida myönnetyn pantin arvoa, joten sinunon mahdollista vastaanottaa autorahoitus tilille jo muutamien tuntien päästä sen hakemisesta.

   Kääntöpuolena, vakuudeton autorahoitus on taas korkokuluiltaan usein vakuudellista rahoitusta kalliimpi. Autorahoitus ja sen kokonaissumma ovat myös usein pienempiä ilman vakuutta.

   Esimerkiksi OP myöntää vakuudetonta autorahoitusta vain 15 000 euroon asti, siinä missä vakuudelliseen autorahoitukseen ei ole olemassa mitään ylärajaa.

   Svean tai Santanderin autorahoitus on mahdollista kuitenkin saada ilman vakuutta isommallekin rahasummille.

   Rahoitusta harkitsevan henkilön tulisi pohtia omaa tilannetta ja miettiä kumpi autorahoituksen muodoista hänelle sopii paremmin.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Osamaksu

   Osamaksu eroaa hieman kahdesta edellisestä tavasta, joilla voit vastaanottaa autorahoituksen.

   Osamaksulla auton ostoa rahoittaessasi teet ostamisen yhteydessä sopimuksen auton osittaisesta maksamisesta. Osamaksulla autorahoitus, sen korko sekä maksuerä pysyvät kiinteinä kuluina koko sopimuskauden ajan.

   Autorahoitus on mahdollista vastaanottaa yleisimmin 1-6 vuoden takaisinmaksuajalla. Osamaksujen takaisinmaksuajoissa saattaa kuitenkin olla eri rahoituksen tarjoajien välillä merkittäviäkin eroja.

   Osamaksujen korkotason vaihtelu kannattaa myös huomioida. Osamaksujen korkotaso vaihtelee aina sen mukaan, mistä liikkeestä autorahoitus hankitaan.

   Osamaksu ei vaadi erillisten vakuuksien asettamista sitä haettaessa, sillä osamaksun vakuutena toimii hankittava auto itsessään. Osamaksusopimukseen on yleensä kirjattu, että auton omistus pysyy liikkeellä siihen asti, kunnes viimeinen maksusuoritus auton hankinnasta on tehty.

   Leasing-sopimus

   Auton leasing tarkoittaa sopimusta, jossa auto vuokrataan tietyin kuukausittaisin kustannuksin. Leasing-sopimus eroaakin esimerkiksi auton osamaksusta siten, että leasingissä asiakas ei sitoudu ostamaan vuokrattua autoa.

   Leasing-sopimuksissa autoa vuokraavalla henkilöllä on usein myös sopimuksellinen mahdollisuus lunastaa auto itselleen hieman suurempaa vuokraerää vastaan.

   Auton vuokrasopimuksissa saattaa olla ehtoja palautettavan auton kunnosta tai esimerkiksi ajetuista kilometreistä. Asiakkaan tulisikin olla tietoinen kaikista sopimusehdoista leasing-sopimusta tehdessään.

   Käsiraha – mikä se on ja mihin sitä tarvitsee

   Käsiraha on rahasumma, jonka maksat auton myyjälle hankinnan yhteydessä. Käsiraha voi olla autoa hankkiessa rahaa, vanha autosi tai näiden kahden yhdistelmä.

   Yleisin autorahoituksen käsirahan muoto on juuri vanha auto, joka myydään uuden auton ostamisen yhteydessä vaihtona autoliikkeelle. Käsirahan voi kuitenkin maksaa myös säästöistä.

   Mitä suurempi käsirahan summa on, sitä nopeammin autorahoitus on mahdollista maksaa myös pois

   Käsiraha on uutena hankituissa autoissa yleensä noin 10-20 % auton hinnasta. Käytetyissä autoissa käsirahan määrä on yleisimmin 10-30 % välillä.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Autorahoitus ilman käsirahaa

   Autorahoitus on mahdollista hankkia myös ilman käsirahaa. Mikäli autorahoitus hankitaan osamaksulla suoraan autoliikkeestä, voidaan rahoituksen hakijan ja tarjoajan kesken sopia hieman muita eriä suuremmasta viimeisestä maksuerästä.

   Autorahoituksen vastaanottaminen ilman käsirahaa vaatii yleensä, että muutama rahoituksen takaisinmaksun mahdollistava taustatekijä on kunnossa rahoituksen tarjoajan näkökulmasta.

   Mikäli haluat autorahoituksen osamaksusopimuksella ilman käsirahaa, tulee useimmiten seuraavien ehtojen täyttyä:

   • Säännölliset kuukausitulot
   • Luottotiedot kunnossa
   • Todistettu kyky henkilökohtaiseen talouden hallintaan

   Kun tavoitteena on vastaanottaa autorahoitus ilman käsirahaa, tulee sinulla yleensä olla säännölliset kuukausitulot vakituisesta työpaikasta. Säännölliset kuukausitulot mahdollistavat autorahoituksen myöntäjällä pienemmän riskitason.

   Lisäksi sinulla tulee olla todistettu kyky henkilökohtaisen talouden hallintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aiempien rahoitusten takaisinmaksu on sujunut ongelmitta ja omaat puhtaat luottotiedot.

    


   Miksi hakea rahoitusta Summarumilta?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen rahoituksen ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Rahoitustarjousten kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   HAE RAHOITUSTA

   Summarum Logo


   Autorahoitus yritykselle

   Autorahoitus on mahdollista hankkia myös yritykselle. Mikäli yritys päättää hankkia itselleen rahoituksen auton hankintaan, voi yritys valita jonkun muutamista rahoituksen tarjoajien eri vaihtoehdoista.

   Yritys voi hankkia autorahoituksen samanlaisella osamaksusopimuksella kuin yksityishenkilö. Etuna yrityksen auton rahoituksessa on kuitenkin organisaation kannalta se, että yrityksen on mahdollista vähentää autoilusta koituvia kustannuksia tehokkaammin omassa verotuksessaan.

   Edullinen autorahoitus

   Edullinen autorahoitus löytyy vertailemalla rahoituksia. Rahoitusten keskinäisen vertailun itsekseen toteuttaminen on hidasta sekä vaivalloista. Säästä aikaa sekä rahaa ja tee yksinkertainen lainavertailu Summarumin avulla.

   Summarumin lainavertailu on palvelu, joka kerää sinulle rahoitustarjoukset kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä. Lainavertailun tarkoituksena on auttaa lainanhakijaa löytämään markkinoiden edullisin lainatarjous.

   Vertaillessasi lainoja täytät ainoastaan yhden hakulomakkeen, jonka jälkeen vertailun toteuttava toimija kerää lainatarjouksia useilta eri toimijoilta. Vertailuta lainat Summarumin kautta jo tänään ja vastaanota rahoitustarjouksia yli 25 kotimaiselta lainan myöntäjältä!

   Autorahoituslaskuri – selvitä autorahoituksen kulut

   Hakiessa autorahoitusta on tärkeää pyrkiä selvittämään rahoituksen todelliset kokonaiskustannukset. Autorahoituslaskuri auttaa tämän toteuttamisessa. Autorahoituslaskuri laskee vastaanotetun lainatarjouksen perusteella seuraavat oleelliset tiedot

   • Kuukausierä
   • Todellinen vuosikorko
   • Lopullinen summa
   • Korkojen ja muiden kulujen osuus lopullisesta summasta

   Autorahoituslaskuri auttaa selvittämään hintaa, joka muutoin saattaisi jäädä epäselväksi. Moniin rahoitustarjouksiin on sisällytetty pieniä kuukausittaisia kuluja, jotka eivät kuitenkaan näy rahoitustarjouksen nimelliskorossa. Tämän takia sinun kannattaa hyödyntää autorahoituslaskuria ja selvittää sen avulla rahoituksen todelliset kustannukset.

   Halvin autorahoitus

   Mistä löytää sitten hyvä ja edullinen autorahoitus? Hakiessasi autorahoitusta, kannattaa aina ensin kilpailuttaa eri palveluntarjoajien rahoitukset. Kilpailuttamalla autolainan netissä, voit löytää halvimman vaihtoehdon monien tarjousten joukosta.

   Rahoituksen hakijana lähetät ensin haluamasi rahoituksen ehtojen perusteella ehdotuksen. Kilpailutuksen jälkeen vastaanotat eri palveluntarjoajilta useita tarjouksia, jonka jälkeen yksinkertaiseksi tehtäväksesi jää valita itsellesi halvin autorahoitus.

   Rahoitusten kilpailutusten avulla voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman autorahoituksen. Kilpailutus ei sido sinua vielä minkään rahoituksen hankkimiseen.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi autorahoituksen ottamista, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Autorahoitus – yhteenveto

   Tässä lista arikkelin tärkeimmistä tiedoista koskien autorahoitusta:

   • Neljä yleisintä rahoitusmuotoa ovat osamaksu, leasing-sopimus sekä vakuudellinen- ja vakuudetonlaina.
   • Käsiraha on uutena hankituissa autoissa yleensä noin 10-20 % auton hinnasta.
   • Käytetyissä autoissa käsirahan määrä on yleisimmin 10-30 % välillä.
   • Autorahoitus on mahdollista hankkia myös ilman käsirahaa, mikäli hänellä on mm. säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot sekä henkilökohtainen talous hyvällä tolalla.
   • Auto laina kannattaa aina kilpailuttaa. Autorahoituslaskuri auttaa tämän hoitamisessa.

   Usein kysyttyä

   Mikä on autorahoitus?
   Autorahoitus on kuluttajan tai yrityksen hankkima rahoituksen muoto, jossa hankittavan rahoituksen käyttökohteena on auto.
   Minkälaisia eri vaihtoehtoja autorahoitukseen on?
   Autorahoitukseen on useita eri vaihtoehtoja, joita ovat muun muassa vakuudellinen autorahoitus, vakuudeton autorahoitus, osamaksu sekä leasing-sopimus.
   Mikä on käsiraha autorahoituksessa?
   Käsiraha on autorahoituksessa rahasumma, jonka kuluttaja maksaa auton myyjälle hankinnan yhteydessä. Käsiraha voi olla autoa hankkiessa esimerkiksi rahasumma, kuluttajan vanha auto tai näiden kahden yhdistelmä.
   Voiko autorahoituksen saada ilman käsirahaa?
   Autorahoituksen voi saada ilman käsirahaa. Se kuitenkin edellyttää hakijalta säännöllisiä kuukausituloja sekä puhtaita luottotietoja.
   Mistä halvin autorahoitus?
   Halvin autorahoitus on mahdollista löytää kilpailuttamalla eri rahoitukset keskenään. Kilpailutuksen avulla kuluttaja varmistaa, että hän löytää markkinoiden parhaan rahoitustarjouksen.