Yrityslainaa nopeasti

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Yrityslainaa nopeasti

Aina välillä tulee odottamattomia tilanteita, joissa yritys tarvitsee esimerkiksi uusia investointeja, uutta työvoimaa, uudet työtilat tai jopa kassavirran tasausta. Silloin usein joudutaankin turvautumaan ulkopuolisen apuun ja ottamaan lainaa. Myös uudet aloittelevat yritykset tarvitsevat usein lainaa päästäkseen alkuun toiminnassaan. Onneksi näihin tilanteisiin on mahdollista saada yrityslaina nopeasti.

Millainen on yrityslaina, joka hankitaan nopeasti?

Yrityslaina on tarkoitettu yritystoiminnan käynnistämiseen, pyörittämiseen ja laajentamiseen. Sitä on mahdollista saada joko pankista tai yksityiseltä rahoituslaitoksesta. Sen hinta vaihtelee lainantarjoajien ehtojen mukaan. Jos yritykselle otetaan vakuudeton laina, tällöin se on todennäköisesti hieman kalliimpi vakuudelliseen lainaan verrattuna.

Auttaminen yrityksen alkuun pääsemisessä sekä toiminnan kehittäminen, ovat yrityslainan pääpointteja. Laina rekisteröidään yrityksen nimiin ja yritys itse vastaa lainanlyhennyksistä. Sen sijaan yksityishenkilön kohdalla laina on ottajan nimissä ja hän vastaa myös itse lainan takaisinmaksusta.

Suurin osa lainatarjoajista myöntää yrityslainaa osakeyhtiöille, yksityisille elinkeinonharjoittajille, kommandiittiyhtiöille sekä avoimille yhtiöille. Lainan summa vaihtelee yleensä 1000-250 0000 euron välimaastossa. Myös tätä suurempiakin lainoja on mahdollista hakea. Laina-aika on yrityksille hieman lyhyempi verrattuna yksityishenkilöille myönnetyissä saman suuruisissa lainoissa. Takaisinmaksuaika vaihtelee yleisesti kuukaudesta noin viiteen vuoteen riippuen lainan määrästä. Yrityksellä on yleensä mahdollisuus saada ensimmäinen laina lyhyemmällä maksuajalla, kuin mitä mahdolliset seuraavat lainat.

Yrityksen pohtiessa yrityslainan eri vaihtoehtoja, on lainaprosessin kesto yksi tärkeimmistä kriteereistä. Taloudellinen tilanne saattaa äkillisesti muuttua esimerkiksi kaluston rikkoutuessa, vahinkoja korvattaessa tai työntekijöiden sairastellessa. Kun rahoitustarve tulee yllättäen, silloin rahaa tarvitaan nopeasti. Yritys voi tarvita yrityslainaa nopeasti tärkeisiin investointeihin kasvunsa kannalta. Investointi voi olla esimerkiksi uusien laitteiden tai koneiden hankinta. Uusi laitteisto voi tuoda yritykselle merkittäviä säästöjä, jolloin rahoitusta onkin hyvä saada mahdollisimman nopeasti, jotta toiminta olisi mahdollista saada pian tuottamaan entistä enemmän. Mitä nopeammin ja sujuvammin lainan saa, sitä pikemmin voi jälleen keskittyä yrityksen pyörittämiseen.

Yrityslaina nopeasti ilman vakuuksia

Vakuudetonta yrityslaina saa eri tyyppisistä rahoituslaitoksista, mutta niiden korko on yleensä isompi, mitä vakuudellisissa lainoissa. Yrityslaina ilman vakuuksia toimii hinnallisesti samaan tapaan kuin vakuudeton kulutusluotto. Vakuudet sen sijaan antavat turvaa pankille lainantarjonnassa, minkä vuoksi lainaehdot ovat yleensä paremmat kuin vakuudettomassa lainassa.

Yrityksen pitää täyttää tietyt ehdot hakiessaan pankista yrityslainaa. Lainan saamiseksi on yrityksellä oltava ainakin luottotiedot kunnossa sekä riittävät vakuudet lainan saamiseksi. Pankki selvittää aina yrityksen maksukyvyn ennen lainan myöntämistä. Jos maksukyky arvioidaan riskialttiiksi, tällöin ei lainaa saa. Yrittäjän tai yrityksen on omattava riittävät vakuudet, joita ovat esimerkiksi yrittäjän henkilökohtainen omaisuus. Myös eläkesäästöt, arvopaperiomistukset ja asunto voivat kelvata vakuudeksi.

Mikäli yritys ei selviydy lainan takaisinmaksusta, pankilla on tällöin mahdollisuus lunastaa itselleen lainan takeeksi annetut vakuudet. Joissain tapauksissa pankki voi myös myöntää lainaa ilman vakuuksia, esimerkiksi kulutusluottona, mutta on kuitenkin edullisempaa ottaa vakuudellinen laina.

Vakuudettoman yrityslainan haku sekä saaminen rahoituslaitokselta on kokonaisuudessaan nopeampi ja helpompi prosessi, mitä vakuudellisen lainan hakeminen ja saaminen pankista.

Miten yrityslainaa haetaan nopeasti?

Yrityslainan hakuprosessi vaihtelee sen mukaan, mistä lainaa on tarkoitus hakea. Pankista hakiessa kannattaa varata kattavia tietoja yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä tietoja yrityksen tulevaisuudennäkymästä.

Pankki haluaa nähdä viimeisimmän virallisen tilinpäätöksen, kuluvan kuukauden kirjanpidon. kuvauksen yrityksen liiketoiminnasta, investointi- ja hankesuunnitelman, kaupparekisteriotteen, sopimukset sekä tarjolla olevat vakuudet. Yrityslaina merkitään yrityksen nimiin ja sen takaisinmaksusta ovat vastuussa yrityksen avainhenkilöt henkilökohtaisella omaisuudellaan. Ero tavalliseen yksityislainaan ei ole kovinkaan suuri verrattuna yrityslainan hakemiseen, käyttämiseen ja vakuuksiin.

Yrityslainan suuruus riippuu useista tekijöistä. Näitä ovat esimerkiksi yrityksen luottokelpoisuus, yrityksen vakuudet, yrityksen omavarainen rahoitus, lainan käyttötarkoitus sekä takaisinmaksuajan pituus. Yleisesti ottaen yrityslaina on summaltaan hieman suurempi, sillä sitä käytetään usein esimerkiksi investointien tekemiseen. Yrityksellä on kuitenkin mahdollisuus ottaa pienempikin laina.

Yrityslaina nopeasti – hakeminen ja kilpailutus

Netissä on mahdollisuus hakea yrityslainaa nopeasti ja helposti täyttämällä lomakkeen. Hakemuksen täyttävältä henkilöltä vaaditaan yrityksen edustusoikeus. Hakeminen tapahtuu yleensä näin:

Yritys täyttää hakemuksen ja lähettää sen
Lainatarjous/lainapäätös annetaan usein jopa tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä
Yritys voi tutustua tarjoukseen ja päättää hyväksyykö sen
Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina on mahdollisuus saada heti tilille
Yrityksellä on myös mahdollisuus kilpailuttaa lainantarjoajia. Sen voi tehdä halutun lainanvälityspalvelun nettisivun kautta. Yhdellä hakemuksella on mahdollista saada useampi lainatarjous, mistä yritys voi valita itselleen sen sopivimman. Aina ei kuitenkaan kannata tarttua heti ensimmäiseen tarjoukseen, vaan on hyvä vertailla tarjouksia keskenään etenkin korkojen ja muiden ehtojen näkökulmasta.

On tärkeää muistaa, että yrityslainan hakeminen ja tarjousten saaminen ei vielä veloita yritystä siinä vaiheessa mihinkään sopimuksen solmimiseen, kuten ei myöskään kilpailutus. Ja kaikki tämä on lisäksi maksutonta.

Milloin yrityslaina maksetaan?

Kun yritys hakee yrityslainaa netin kautta, se on mahdollista saada jopa heti tilille ainakin rahoituslaitoksista. Rahojen näkyminen tilillä voi kuitenkin kestää muutaman pankkipäivän, riippuen siitä mitä pankkia rahoituslaitos ja yritys käyttävät. Mutta yleensä se on tilillä viimeistään seuraavana päivänä.

Mistä yrityslaina kannattaa ottaa?

Yrityksen tilanne vaikuttaa olennaisesti siihen, mistä yrityslaina kannattaisi ottaa. On myös pidettävä mielessä, että onko lainaa ylipäätänsä mahdollista saada. Yleisesti ottaen pankkilaina vakuuksilla tulee korkojen suhteen edullisemmaksi, kuin yksityiseltä rahoituslaitokselta otettu vakuudeton laina. Lainan kuluihin vaikuttavat yrityksen luottokelpoisuus, annetut vakuudet sekä laina-aika. Pankista ottaessa laina kustantaa yleensä korkoja, mitkä muodostuvat viitekorosta sekä marginaalikorosta. Tämän lisäksi voi tulla vielä palvelumaksuja.

Pankkilainaa sekä vakuudetonta yrityslainaa ottaessa on järkevä vertailla todellisen vuosikoron määrää. Vakuudeton laina pitää sisällään korkokulujen arvion lisäksi arviot muun muassa avaus- ja käsittelymaksuista ja muista lainan sisältämistä palvelukuluista. Pankkilaina sisältää tyypillisesti matalamman koron, mitä rahoituslaitokselta otetussa lainassa. Sen lisäksi maksuehdot voivat olla joustavampia, mitä rahoituslaitoksella. Tarkemmat lainaehdot selviävät parhaiten olemalla suoraan yhteydessä lainantarjoajaan

Miksi ottaa yrityslaina?

Yrityslainalle voi olla monenlaisia käyttötarvetta. Vakuudetonta yrityslainaa sekä vakuudellista pankkilainaa voi hyödyntää monin eri tavoin. Joissakin tapauksissa vakuudetonta lainaa voidaan käyttää vakuutena pankista otettavan yrityslainan saamiseksi.

Yrityslainan yleisimmät käyttökohteet:

 • Käyttöpääoma
 • Kone-ja laitehankinnat
 • Uuden työntekijän palkkaaminen
 • Pienten yrityslainojen tai velkojen yhdistäminen
 • Kasvu ja investoinnit
 • Yrityslainan myöntämisen ehdot

Yrityksen on täytettävä tiettyjä ehtoja, jotta se voisi saada yrityslainaa. Lainasummaan vaikuttavat monenlaiset asiat, joista tärkeimpiä ovat:

 • Yrityksen ikä
 • Liikevaihto
 • Kassavirta
 • Yrityksen luottotiedot
 • Lainan käyttötarkoitus
 • Löytyy kaupparekisteristä
 • Vastuuhenkilöt asuvat Suomessa
 • Pankkitili ja osoite ovat Suomessa

Riittävä liikevaihto lainan saamiseen

Yrityslainaa myönnettäessä yrityksen liikevaihdolla on suuri painoarvo. Yleisesti ottaen lainan myöntäminen edellyttää, että yrityksellä tulee olla liikevaihtoa tuottavaa toimintaa. Osalla rahoituslaitoksista on raja minimiliikevaihdolle. Mitä suurempi yrityksen liikevaihto on, sitä suurempi laina on mahdollista saada. Liikevaihto antaa myönteisen kuvan yrityksen maksukyvystä. Jos sen määrä ei ole riittävä hakemaan lainasummaan suhteutettuna, silloin yrityksen voi olla mahdollista saada hieman pienempi lainasumma.

Luottotietojen merkitys

Yrityslainaa haettaessa yrityksen edustusoikeuden omaavan henkilön luottotiedot tarkistetaan ennen lainapäätöksen tekemistä. Rahoituslaitokset eivät yleensä myönnä lainaa, jos henkilöllä on häiriötä luottotiedoissa. Myös yrityksen luottotiedoilla on lainan saannin kannalta merkitystä, sillä sen mahdollinen luottohäiriömerkintä vaikeuttaa lainan saamista. Lisäksi yrityksen luottoluokituksella on vaikutus siihen, kuinka suuren lainasumman se voi saada ja millä hinnalla.

Yrityksen ikä

Rahoituslaitoksilla on erilaisia vaatimuksia yrityksen iän suhteen. Minimivaatimuksena on se, että yrityksen pitää löytyä kaupparekisteristä. Joskus vaatimuksena on yrityksen vähintään puolen vuoden toiminta-aika. Mitä kauemmin yritys on ollut toiminnassa, sitä enemmän siitä on mahdollista saada tietoja, millä on vaikutusta lainasumman määrään ja lainan myöntämiseen.

Kauan toiminnassa olevan yrityksen toiminnan kassavirtaa ja tuloksellisuutta on helpompi arvioida eteenpäin, kuin täysin uuden yrityksen, jolla ei vielä ole ollenkaan näyttöä alalla toiminnastaan. Aivan vastikään perustettu yritys, jolla ei ole ollenkaan liikevaihtoa, on siis heikommassa asemassa yrityslainan saamisen suhteen. Joten tuoreelle yritykselle toinen rahoitusvaihtoehtona yrityslainan sijaan voisi olla starttiraha tai henkilökohtainen laina.

Nopea yrityslaina

Yrityslaina auttaa yritystä saamaan tarvittavan rahasumman jopa samana päivänä lainahakemuksen jättämisestä. Tällä tavoin on mahdollisuus säästyä ja selvitä tiukoista tilanteista ja muista rahavaikeuksista.

Kassavirran muutoksiin olisi syytä aina varautua etukäteen, mutta se ei aina ole mahdollista. Hyvin menestyväkin yritys voi joskus kohdata ongelmia huomatessaan, että kassassa tai käyttötilillä ei olekaan rahaa. Velat on maksettava, rahojen kotiutuminen myyntisaamisista tapahtuu hitaasti, investoinnit on toteutettava kasvun mahdollistamiseksi ja yrityksellä on muita tilapäisiä tai sesongista riippuvaisia ongelmia liittyen kassavirtaan, tällöin voi nopea yrityslaina olla pelastus kaikkeen.

Nopean yrityslainan avulla yritys voi päästä akuuttien rahavaikeuksien yli ja pystyä jatkamaan toimintaansa haasteista huolimatta. Esimerkiksi yllättävät menot, kuten hajonnut laite, asiakkaiden viivästyneet maksut voi helposti ja nopeasti kuitata yrityslainalla.

Aina rahaa ei silti tarvitse vain selviytymiseen, sillä useat yritykset keskittyvät loppuvuodesta jo investointeihin tulevan vuoden kasvun mahdollistamiseksi. Kun uusia tuotteita pitää saada kuitenkin varastoon tai halutaan investoida esimerkiksi uuteen laitteeseen, on tällöin yrityslaina hyvä ratkaisu.

Pienet ja keskisuuret yritykset hankkivat usein yrityslainaa pankista, mutta rahoituslaitoksista on mahdollisuus saada yrityslainaa nopeasti ja ilman vakuuksia.

Lainan hakeminen on helppo prosessi ja se hoituu muutamassa minuutissa. Lainatarjous on sähköpostissa jo yleensä samana päivänä. Hakeminen ja tarjouksen vastaanottaminen eivät sido yritystä vielä mihinkään. Tarjoukseen onkin hyvä tutustua rauhassa ja maksuton kilpailutus olisi enemmän kuin suotavaa löytääkseen se paras ja sopivin yrityslaina.

Vakuudettoman yrityslainan hyvät puolet

 • Helppo ja nopea hakuprosessi – koko prosessi tapahtuu netissä ja vie enintään muutaman minuutin
 • Nopea päätös lainan myöntämisestä tai mahdollisesta hakemuksen hylkäämisestä – rahoituslaitosten luottoluokituskäytännöt ovat pitkälti automatisoituja, jolloin ne saavat yrityksen y-tunnuksen sekä antamien henkilötietojen avulla selvitettyä nopeasti tarvittavat tiedot
 • Laina on parhaimmassa tapauksessa tilillä heti – riippuen hakijan ja lainantarjoajan pankkipalvelusta, yleensä kuitenkin viimeistään seuraavana päivänä
 • Hakeminen on maksutonta ja ei sido mihinkään – lainatarjouksen voi huoletta hylätä ilman mitään kustannuksia

Vakuudettoman yrityslainan huonot puolet

 • Kalliimpi kuin vakuudellinen laina – sisältää korkeamman koron sekä mahdollisia muita kustannuksia, kuten esimerkiksi avausmaksun ja tilinhoitopalkkion
 • Henkilökohtainen takaus – vaikka ei tarvita reaalivakuuksia, yrittäjä vastaa silti velasta kuin omastaan
 • Korkoja ei ole säädelty – erot eri palveluntarjoajien hinnoitteluissa voi olla suuria

Onko lainan hakeminen verkossa turvallista?

Joskus voi yrityksellä, kuten myös yksityisellä henkilölläkin herätä mietteitä ja kysymyksiä turvallisuuteen liittyvistä asioista netissä, etenkin raha-asioita hoidettaessa, kuten esimerkiksi juuri lainaa hakiessa. Tämä on ihan ymmärrettävää ja on aiheellistakin ja jopa suositeltavaa olla joskus varovainen sen suhteen, mitä tietoja netissä ylipäätänsä jakaa ja kenelle niitä jakaa.

Lainahakemukset ja kaikki niihin sisältyvät henkilötiedot suojataan samoilla tietoturvaratkaisuilla, mitä verkkokaupat ja perinteiset pankitkin käyttävät. Palvelun ajantasainen tietoturva ja käyttöturvallisuus ovat toiminnan perusedellytyksiä mille tahansa yritykselle, joka toimii rahoitusalalla. Joten tästä syystä myös yrityslainan hakeminen verkossa on erittäin turvallista.

Tietoa yrityslainoista

Yrityslainaa voi hakea kaikki yritykset yritysmuodosta riippumatta. Yleisimpiä yritysmuotoja, jotka hakevat yrityslainaa ovat:
osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt ja toiminimet.

Myöskään toimiala ei ole rajoite yrityslainan hakemiselle. Yrityslainat ovat yleisiä mm. seuraavilla toimialoilla:
teollisuus, autokorjaamot, eläinlääkäriasemat, hammaslääkärit, huoltoasemat, kauneushoitolat, kauppiaat, start-upit, konsulttiyritykset, kuntosalit, logistiikka- ja kuljetusyritykset, LVI-yritykset, maa- ja metsätilat, matkailuyritykset, parturi-kampaamot, rakennusyritykset, ravintolat, baarit ja pubit, siivousyritykset, taksiyritykset, vähittäis- ja tukkukaupat, sekä verkkokauppiaat.

Yrityslainaa haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä yrityslainan käyttökohteita ovat:
autolaina yritykseelle, kuljetuskaluston rahoitus, investoinnit, kassavaje, toimitilan hankinta tai remontointi, käyttöpääoma, markkinointi, kone- ja laiterahoitus, yrityskaupan rahoitus, kansainvälistyminen, kasvurahoitus, liiketoiminnan kehittäminen, sukupolvenvaihdoksen rahoitus, uuden työntekijän palkkaaminen tai vaikkapa verkkokaupan perustaminen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: