Yrityslainaa kansainvälistymiseen

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa kansainvälistymiseen

Yrityksen kansainvälistyminen on tullut toisaalta helpommaksi kuin koskaan ennen, mutta toisaalta siihen sisältyy myös paljon haasteita. Digitalisaation ja nopeiden nettiyhteyksien myötä lähes minkä toimialan yritys tahansa voi lähteä valloittamaan kansainvälisiä markkinoita. Osa uusista yrityksistä suuntaa kansainvälisille markkinoille heti yrityksen toiminnan ensi askeleista lähtien.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Kansainvälistymiseen yrityslainaa

Vaikka kansainvälisissä markkinoissa nähdään suurta potentiaalia ja isoja mahdollisuuksia, nousee kansainvälistymisessä yrityksen brändäys ja massasta erottumisen tärkeys aivan uusiin ulottuvuuksiin. Siinä missä Suomessa markkinat ovat rajalliset ja kilpailu tarkemmin säädeltyä ja rajoitetumpaa, niin kansainvälisillä markkinoilla kilpailijoita on todennäköisesti moninkertainen määrä ja markkinoinnissakin voi lakipykälät poiketa merkittävästi Suomen lainsäädännöstä. Yrityksen brändäys ja kansainvälinen markkinointi vaatiikin usein tuntuvia investointeja, johon yrityksen kassa ei välttämättä anna tähän kovin helposti mahdollisuuksia.

Kansainvälistymistä voi lähteä toteuttamaan myös yrityslainalla, jolloin investointiin saadaan myös maksuaikaa ja sitä voidaan silloin toteuttaa laajamittaisemmin ja huolellisemmin kuin pelkän kassan varassa. Kun yrityksen brändi on hiottu huippuunsa, myös kansainvälistymisen onnistumisedellytykset ovat merkittävästi isommat. Myös yrityskonsulttien käyttöä kannattaa harkita kansainvälistymistä suunnitellessa.

Vertaile ja kilpailuta yrityslainat

Yrityslainoja tarjoavia luotonantajia on tarjolla runsaasti omasta pankista lähtien aina yksityisiin luotonantajiin asti. Vaikka korkotaso onkin pitkään ollut hyvin alhainen, niin yrityslainojen kustannuksissa on merkittäviä eroja ja vain vertailemalla eri lainoja voi löytää edullisimman vaihtoehdotn yrityksen investointitarpeisiin nähden.

Tyypillisesti lainojen vertailu tapahtuu erilaisten lainojen kilpailutuspalveluiden kautta yhdellä lomakkeella. Silloin lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin, josta niitä voi vertailla. Vaikka tämä vertailutapa onkin jo varsin paljon nopeampi kuin pyytää jokaiselta yhtiöltä laintarjous erikseen, niin se silti tuottaa jonkin verran työtä, kun lainatarjouksia joutuu etsimään sähköpostista kaikkien muiden sähköpostien joukosta. Joskus voi jopa paras tarjous päätyä roskpostikansioon ja siksi mennä sivusuun.

Me Summarumilla otimme tämän haasteen vakavasti ja päädyimme hyvin yksinkertaiseen ratkaisuun. Haluamme säästää yrittäjien kallisarvoista aikaa ja siksi laadimme erilaisista lainoista selkeän vertailutaulukon, josta voi helposti yhdellä silmäyksellä nähdä eri luotonantajien tarjoamien lainojen todelliset kustannukset. Taulukko ei tosin ole absoluuttinen totuus vaan siitä saa selkeää suuntaa kenen luotonantajan lainatarjous voisi vastata omiin kansainvälistymisen investointitarpeisiin parhaiten.

Yrityslaina kansainvälistymiseen omasta pankista vai yksityiseltä luotonantajalta?

Yrityslainaa harkitessa helposti kysytään lainatarjous omasta pankista ja se kannattaakin pyytää lainoja kilpailuttaessa. Mutta samalla kannattaa kysyä myös lainatarjous yksityiseltä luotonantajalta, koska lainamarkkinoilla on kova kilpailu laina-asiakkaista, etenkin yrityslainoissa. Tämän takia yksityinen luotonantaja voi tarjota yrityslainaa varsin kilpailukykyisellä korolla.

Lainoja kannattaa vertailla huolellisesti ja nopeiten lainoja saa vertailtua suuntaa antavasta taulukosta. Taulukosta saa selkeän käsityksen luotonantajan yleisestä korkotasosta yhdellä nopealla vilkaisulla. Taulukko itsessään ei takaa juuri siinä ilmoitettua lainaa tai sen kustannuksia, mutta sen pohjalta on helpompi valita luotonantajat joilta voi suoraan pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset. Henkilökohtainen lainatarjous voi siten poiketa taulukossa ilmoitetusta, mutta harvoin merkittävästi.

Yrityslainaa kansainvälistymistä varten

Kun mielenkiintoinen ja oman yrityksen investointitarpeisiin parhaimmalta vaikuttava luotonantaja on löytynyt taulukosta voi lainatarjouksen pyytää suoraan yhtiöltä, jolloin se myös löytyy helpommin sähköpostista eikä pääse hukkumaan muun sähköpostiliikenteen joukkoon. Laiantarjous kannattaa pyytää myös omalta pankilta ja parilta parhaimmalta tuntuvalta luotonantajalta, jolloin lainoista löytyy todennäköisimmin se edullisin ja yrityksen tarpeita parhaiten vastaava yrityslaina.

Kun lainoja vertaillaan, niin kustannuksissa kannattaa kiinnittää huomiota todellisiin vuosikorkoihin, jotka sisältävät jo kaikki lainaan liittyvät kulut. Pelkkä todellinen vuosikorko ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainasta, vaan yrityksen kannattaa tarkistaa lainan ehdot huolellisesti. Paras yrityslaina joustaa myös markkinatilanteen muuttuessa yrityksen tarpeita vastaavaksi esimerkiksi maksu- tai lyhennysvapaina jaksoina tai mahdollisuuten maksaa laina maksusuunnitelmaa nopeammin takaisin.

Yrityslainaa kansainvälistymiseen ilman vakuuksia

Oma pankki saattaa suhtautua nihkeästi yrityslainan myöntämiseen – ainakin ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä on toki varsin ymmärrettävääkin, koska pandemia ja sen aiheuttamat rajoitukset aiheutti paljon haasteita lähes jokaisella toimialalla. Vaikka nyt tiukkojen rajoitusten aika alkaa olla ylitetty, niin pankit joutuvat yhä olemaan tiukkoina lainojen myöntämiskriteereiden kanssa ja usein haluavat varmistaa yrityslainan takaisinmaksun vakuuksilla tai takaajilla.

Kun jo pelkästään kotimaan markkinoilla on haastavaa päästä kunnolla kasvuun, niin pankki ei välttämättä näe kansainvälistymistä samanlaisena potentiaalina kuin yrittäjä. Pankitkin kyllä myöntävät lainaa yrityksen kansainvälistymiseen, mutta voivat vaatia kokonaisvaltaisempia rahoitusratkaisuja yrityslainan myöntämiseksi, ja se voi vaatia hitaita neuvotteluja esimerkiksi Finnveran ja Business Finlandin kanssa. Vaikka kansainvälisille markkinoille ei hypätäkään tuosta noin vaan, voi lainanhakuprosessi silti olla tuskastuttavan hidas ja sen aikana paras aika valloittaa kansainvälisiä markkinoita livahtaa ohi.

Yksityinen luotonantaja voi myöntää yrityslainaa kansainvälistymiseen ja välttämättä lainan käyttötarkoitusta ei edes kysytä. Tässä on luotonantajakohtaisia eroja, joten kansainvälistymissuunnitelmat ja -laskelmat kannattaa tehdä huolellisesti, jolloin lainanhakuprosessi on nopea. Näiden suunnitelmien ja laskelmien pohjalta nähdään myös selvästi miten isoa lainaa kansainvälistymiseen tarvitaan ja on helpompi suunnitella maksuaikatauluakin.

Voiko yksityiseltä luotonantajalta saada yrityslainaa kansainvälistymiseen ilman vakuuksia?

Vastaus on yksinkertaisesti kyllä. Pankit harvoin myöntävät kansainvälistymiseen lainaa ilman vakuuksia, mutta yksityiset luotonantajat voivat näin tehdäkin. Isompaa lainaa haettaessa vakuudet tai takaajat voivat helpottaa lainan myöntämistä, mutta etenkin pienemmät lainat voi saada täysin ilman vakuuksia. Tällainen laina on toki luotonantajalle riskilaina, mutta luotonantajat ovat huomanneet, että riski kannattaa ottaa ja yrityslainat ovat varsin kannattavia kilpailukykyisistä koroista huolimatta.

Usein yrityslainojen laina-aika on selvästi lyhyempiä kuin kuluttajien vastaavan suuruiset lainat. Vakuudettomien yrityslainojen lainasummat voivat olla myös isompia mitä voidaan tarjota kuluttajille suunnatussa lainassa, joten luotonantajalle tämä on matalallakin korolla kannattava riski.

Hae yrityslainaa kansainvälistymiseen heti tilille

Lainan hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa eikä vaadi konttorissa käytäviä pitkiä neuvotteluja. Lainanhaun voi suorittaa kokonaan netissä. Hakuprosessi menee yksikertaisuudessaan seuraavan polun mukaisesti:

  • Vertaile taulukosta eri lainoja
  • Pyydä lainatarjous itselle parhaalta tuntuvalta luotonantajalta täyttämällä lainahakemus
  • Hyväksy lainatarjous luotonantajan ohjeiden mukaisesti
  • Nosta laina yrityksen tilille

Summarumin taulukosta näkee nopeasti yhdellä vilkaisulla millaisia lainoja ja millaisilla kuluilla on markkinoilla tarjolla. Kun kiinnostava luotonantaja löytyy taulukosta voi lainatarjouksen pyytää helposti täyttämällä lainahakemus netissä. Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja sitä varten etsiä esille yrityksen kirjanpito, josta selviää helposti yrityksen tulot ja menot.

Lainatarjous tulee nopeasti omaan sähköpostiin, yleensä jo tunnissa tai parissa. Jos lainatarjous ei tunnu oman yrityksen tarpeisiin sopivalta, ei sitä ole pakko hyväksyä. Kun taas lainatarjous vastaa odotuksia, hyväksytään se luotonantajan ohjeiden mukaisesti pankkitunnuksilla. Samalla myös lähetetään pyydetyt liitteet sähköisesti luotonantajalle.

Lainasopimus syntyy ja laina siirtyy maksuun, kun se on hyväksytty pankkitunnuksilla tehtävällä sähköisellä allekirjoituksella. Tämän jälkeen yrittäjä voi nostaa lainan omaan käyttöönsä ja käyttää sen suunnitelmansa mukaisesti kansainvälistymiseen. Nopeimmillaan laina saattaa olla käytössä jo samana päivänä, mutta hakuprosessiin kannattaa kuitenkin varata pari päivää aikaa.

Entäpä jos lainamarkkinatilanne muuttuu?

Nykyään maailmalla tilanne muuttuu hyvin nopeassa syklissä ja myös suunnitelmia voi joutua muuttamaan jopa yhdessä yössä. Pankki haluaa yleensä tietää tarkalleen miten laina käytetään ja lainan käyttötarkoitukseen ei joustoja heru. Maksusuunnitelman muuttaminenkin voi vaatia neuvotteluja ja se saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia lainaan.

Yksityisillä luotonatajilla lainoissa on usein myös varauduttu tilapäisiin kassaheilahteluihin ja maksu- tai lyhennysvapaa jakso voi olla lainaehdoissa mahdollinen. Yleensä tämä pidentää hieman maksuaikataulua ja siitä voi aiheutua joitakin kuluja, mutta harvoin merkittävän suuruisia. Nämä on eritelty kuitenkin tarkasti lainaehdoissa. Maksusuunnitelman tilapäisistä ja lyhytaikaisistakin muutoksista kannattaa olla mahdollisimman nopeasti yhteydessä luotonantajaan.

Aina muutos ei ole negatiivinen, vaan toisinaan voi tulla vastaan tilanne jolloin yrityksen kannattaa maksaa laina maksusuunnitelmaa nopeammin pois. Pankilla saattaa tässäkin tilanteessa tulla ylimääräisiä kuluja, kun taas yksityinen luotonantaja harvoin tästä lisämaksuja perii. Asiasta kannattaa kuitenkin sopia luotonantajan kanssa etukäteen, että maksut kohdistuvat oikein ja mitään maksuja ei jää kummittelemaan luotonantajan järjestelmiin.

Mitä kannattaa huomioida yrityksen kansainvälistymistä suunnitellessa?
Yrityksen kansainvälistymistä suunnitellessa kannattaa tarkastella yrityksen brändiä hyvin tarkasti. Vaikka kotimaisilla markkinoilla olisi lähes Aurinkokuninkaan asema ja kilpailu vähäistä, niin kansainvälisillä markkinoilla tilanne voikin olla kokonaan toinen. Yrityksen kansainvälistymisessä kannattaa huomioida ainakin seuraavia asioita

  • Ulkoinen näkyvyys
  • Kotisivujen kielet
  • Markkinoinnissa käytettävä materiaali
  • Markkinointikanavat
  • Logistiikka

Yrityksen brändäys kansainvälisille markkinoille voi vaatia yrityksen ulkoasun hiomista erottuvaksi. On tärkeää miettiä miten kotisivut toimivat, millainen tunnelma niistä välittyy, vastaako logo ja valittu fontti yrityksen imagoa ja brändiä. Jos ulkoista näkyvyyttä ei ole hiottu huippuunsa voi kansainvälisten markkinoiden valloitus osoittautua flopiksi. Visuaaliseen puoleen kannattaa pyytää ulkopuolista apua graafiselta suunnittelijalta tai mainostoimistolta, jolloin saadaan ulkopuolinen näkemys yrityksen ulkoasusta.

Kotisivujen kielellä on suuri merkitys, kun yritys lähtee kansainvälisille markkinoille. Kotisivut tulee silloin kääntää vähintään englanniksi ja jos oma englannin kielen taito ei ole lähes toisen äidinkielen tasoa, on varmempi luottaa kääntäjän ammattitaitoon, jolloin mitään kielikukkasia ei pääse kotisivuille vahingossa lipsahtamaan.

Graafinen suunnittelija tai mainostoimisto avuksi

Graafisen suunnittelijan hinnoitteluissa on huikeita hitnaeroja. Sopivan suunnittelijan valinnassa kannattaa panostaa ennemmin työnäytteiden laatuun kuin hintaan, että saadaan varmasti toimiva ulkoasu. Kallein suunnittelija ei silti aina tarkoita parasta ja edullisin ei tarkoita huonointa.

Mainostoimiston kanssa solmittu yhteistyösopimus voi olla varsin kannattava, jolloin saadaan kokonaisvaltainen näkemys kansainvälistymiseen. Samalla voidaan vertailla asiantuntijan avulla yrityksen tavoitteisiin nähden parhaimmat markkinointikanavat ja yhtenäinen suunnitelma, joka tukee yrityksen imagoa ja brändiä.

Kustannukset markkinointitoimiston käyttämisestä voivat nousta varsin korkeiksi, mutta yrityslainalla kustannuksiin saadaan myös maksuaikaa ja investointeja saadaan maksettua pienemmissä erissä.

Logistiikka haastaa suomalaisen yrityksen

Siirryttäessä kansainvälisille markkinoille on tärkeää myös pohtia logistiikka. Etenkin, jos tarkoitus on toimittaa asiakkaalle fyysisiä tuotteita voi logistiikka muodostua varsin isoksi haasteeksi. Tavaroiden toimittaminen Suomesta käsin maailmalle voi olla varsin hintavaa ja logistisesti kannattamatonta. Kotimaasta tuotteita lähetettäessä kannattaa rahtiyhtiöt kilpailuttaa huolellisesti, jolloin saadaan rahtikustannukset pidettyä kohtuullisina.

Ratkaisu voi löytyä sivutoimipisteestä tai varastosta, joka sijaitsee esimerkiksi Keski-Euroopassa. Sivutoimipisteen tai varaston hankkiminen Euroopasta vaatii jonkin verran investointeja ja myös voi olla varsin byrokraattinen prosessi, mutta kustannuksiltaan pidemmällä aikavälillä varsin kustannustehokas tapa. Niin ikään byrokratiaa ei kannata lähteä tekemään omin päin vaan siihenkin kannattaa etsiä konsultin apua, joka tietää paikallisen lainsäädännön ja on auttanut muitakin yrittäjiä sijoittumaan kohdemaahan.

Kansainvälistymissuunnitelmissa ja -laskelmissa kannattaakin huomioida myös mahdollisten yrityskonsulttien käyttö ja heidän palkkiot. Vaikka palkkiot voivat tuntua korkeilta, niin asiantuntevan yrityskonsultin käyttö voi säästää monelta harmilta, kun jokainen pienikin yksityiskohta on otettu huomioon.