Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Kertalaina

Hae kertalainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae kertalainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Kertalaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan kertalainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae kertalainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae kertalainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme yhdellä hakemuksella jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea kertalainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Kertalainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta kertalainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile kertalainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle kertalainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa kertalainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin kertalaina.

Kilpailuta kertalainat netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan kertalainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen kertalaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman kertalainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu kannattaa tehdä niin, että huomioit erityisesti

 • kertalainan korot
 • kuukausierän
 • takaisinmaksuajan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta kertalainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Täytä hakemus sivustollamme ja pienikorkoinen laina voi olla tililläsi vielä tänään!

Vakuudeton kertalaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen kertalainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, maksetaan kertalaina heti tilille ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Kertalaina netistä & kertaluotto – tätä ne tarkoittavat

Kertalaina on kerralla vastaanotettava laina, jota haetaan kulutustarkoitukseen. Kertalainan ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi riippuen lainan tarjoajasta, jolta sitä haetaan.

Moni lainaa tarjoava yritys myöntää kertalainaa useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Markkinoilla on lisäksi pienempiä kertalainoja, jotka saattavat lainasummalta olla ainoastaan muutamia satoja. Nämä pienemmät kertalainat pitävät sisällään tiettyjä riskejä, joita käsitellään myöhemmin artikkelissa.

Tiesitkö?

Suurempien kertahankintojen tekeminen toteutetaan usein kulutusluoton avulla. Kertalaina ja kertaluotto ovatkin verrattavissa kulutusluottoon, sillä lainat toimivat pitkälti samalla toimintalogiikalla.


Löydä edullisin kertalaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan kertalainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Miten kertalainaa haetaan?

Kertalainan hakeminen on helppoa. Toimi näin:

 • Selvitä ensin oma budjettisi realistisesti. Miten paljon sinulle jää pakollisten menojen jälkeen rahaa kertalainan lyhennyksiin?
 • Kun budjetti on selvä, täytä hakemus sivuillamme.
 • Lähetä hakemus meille.
 • Kilpailutamme sen yhteistyökumppaneillamme.
 • Mikäli täytät yhteistyökumppaneidemme kriteerit, saat kertalainatarjoukset nopeasti sähköpostiisi.

Kenelle kertalaina myönnetään?

Kertalainaa voit saada kauttamme, kun täytät seuraavat kriteerit:

 • Olet vähintään 18 vuotta.
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja.
 • Asut vakituisesti Suomessa.
 • Maksuhistoriasi on moitteeton.

Pieni kertalaina – huomioi nämä

Kertalainaa hakiessasi sinun kannattaa huomioida muutama olennainen seikka. Mikäli kyseessä on pieni kertalaina, haetaan sitä yleensä vakuudettomana. Vakuudeton kertalaina tarkoittaa sitä, että sitä hakiessa sinun ei tarvitse asettaa panttia tai takaajaa.

Yleensä lainasummaltaan pienet kertalainat haetaan ilman vakuuksia. Kertalaina ilman vakuuksia mahdollistaa lainan nopean saamisen ja voitkin parhaimmillaan vastaanottaa kertalainan jo samana päivänä kun teit hakemuksen.

Kertalaina netistä otettuna kannattaa kilpailuttaa, jotta varmistut löytäväsi mahdollisimman edullisen lainavaihtoehdon. Kilpailuta kertalainat Summarumin lainakilpailutuksen avulla jo tänään ja saa edullista kertalainaa alkaen 4,5% korolla!

Tyypilliset kertalainasummat

Kertalaina on mahdollista hakea useille eri lainasummille. Kertalainaa on mahdollista lainan tarjoajasta riippuen saada tosiaan aina muutamista sadoista euroista kymmeniin tuhansiin saakka.

Lainan todelliset kustannukset kannattaa aina tarkastaa lainalaskurista ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Summarumin lainalaskuri kertoo paljonko kertalaina todellisuudessa tulee maksamaan kuukausittain.

Alla on esitelty kaikista yleisimpiä kertalainasummia hieman tarkemmin sekä käyty samalla läpi sitä, mitkä kyseisten lainasummien yleisimmät käyttötarkoitukset ovat.

Kertalaina 500 euroa

Kertalainaa on mahdollista saada aina pienimmistä lainasummista saakka. Kertalaina 500 euron arvosta on pienimpiä summia, joita useilta lainaa tarjoavilta yrityksiltä voi hakea.

500 euron kertalaina saatetaan hakea usein esimerkiksi jonkun huonekalun tai pienemmän kodinkoneen hankintaa varten. Äkillisesti hajonnut tiskikone saattaa esimerkiksi vaatia uuden hankintaa, jolloin sen voi rahoittaa kertalainan avulla.

Kertalaina 1000 euroa

Kertalaina 1000 euron arvosta on pieni lainasumma, jota haetaan yleensä ilman vakuuksia. Lainaa 1000 eurolla saatetaan hakea esimerkiksi äkillisiin lääkärikuluihin. Myös lemmikin äkillinen hoidon tarve saattaa aiheuttaa tilanteen, jossa kertalaina 1 000 euron suuruudelta muodostuu hyödylliseksi.

Myös pitkään harkinnassa ollut ajokortin hankinta voi olla työsuhteen kannalta olennainen investointi, joten ajokorttilainan hakeminen kertainvestointina voi olla järkevää myös työelämää ajatellen.

Mikäli hankinnan kohteena on pieni kertalaina, kannattaa sinun varmistaa aina lainan todellinen vuosikorko ennen sen hankkimista. Todellisen vuosikoron tarkistat kätevästi Summarumin lainalaskurin avulla.

Kertalaina 2000 euroa

Kertalaina 2000 euron arvosta saatetaan hakea esimerkiksi äkillisiin huoltokuluihin auton hajoamisen johdosta. Kalliimmat korjaukset saattavat herkästi nostaa auton huollon kokonaiskustannuksia jopa useampaan tuhanteen euroon saakka.

Tällaisissa tilanteissa nopea kertalaina saattaa osoittautua monesti hyvinkin hyödylliseksi vaihtoehdoksi välttämättömän liikennevälineen huoltoon. Sopimusehtoja lukiessasi sinun kannattaa kuitenkin olla aina tarkkana. Lainasopimuksesta kannattaa varmistaa etenkin se, ettei hankittavan lainan hinta nouse äkillisesti korkokaton päättymisen jälkeen.

LUE LISÄÄ: Lainaa 2000 euroa

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Kertalaina 3000 euroa

Kertalaina 3000 euron arvosta haetaan esimerkiksi hieman kalliimpiin huonekalu- tai taidehankintoihin. Esimerkiksi laadukas sohvaryhmä saattaa herkästi kustantaa useita tuhansia euroja.

Myös tällaisen hankinnan tekemiseen on mahdollista hakea kertalainaa. Lainasummalta pienet vakuudettomat kertalainat ovat kuitenkin yleensä lainoja, joiden kokonaiskustannukset saattavat herkästi nousta hyvinkin korkeiksi.

Tällaisten lainojen hankkiminen kulutustarkoitukseen ei välttämättä ole aina kaikista järkevin ratkaisu. Mikäli vain mahdollista, kaikista pienimmät lainasummat kannattaa lainata läheisiltä tai perheenjäseniltä.

LUE LISÄÄ: Lainaa 3000 euroa

Kertalaina 4000 euroa

Kertalaina 4000 euron lainasummalta on mahdollista hakea ja saada useilta eri lainaa tarjoavilta yrityksiltä. Kyseinen lainasumma saattaa tulla tarpeeseen esimerkiksi mikäli hankinnan alla on käytetty auto tai muu kulkuväline.

Auton hankinta toteutetaan autoliikkeissä usein osamaksulla. Käytettyjen autojen kaupassa kertalaina saattaa kuitenkin joissakin tapauksissa osoittautua hyvin hyödylliseksi.

Mikäli sinulla on tarve auton hankintaan ja olet tarkastellut lainaehtoja riittävän tarkasti, saattaa tällainenkin kertalainan hankinta olla perusteltu.

LUE LISÄÄ: Lainaa 4000 euroa

Kertalaina 5000 euroa

5000 euron kertalaina saatetaan hakea esimerkiksi pientä kodin remonttia varten. Laaja-alaiset remontit menevät yleensä remontin kustannusten osalta tämän summan yli, mutta pienemmän remontin tekeminen on 5000 eurollakin mahdollista.

Samoin kuten muidenkin lainasummien kohdalla, kannattaa sinun kertalainaa 5000 euron arvosta hakiessasi tarkastella sopimuksen ehdot tarkasti läpi ennen lainan vastaanottamista. Vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko kannattaa lisäksi tarkistuttaa vielä Summarumin lainalaskurin avulla.

LUE LISÄÄ: Lainaa 5000 euroa

Kertalaina on pieni kulutus- tai joustoluotto

Lainan hakijana saatat törmätä termiin kertalaina ja ihmetellä, miten se eroaa esimerkiksi kulutusluotosta tai joustoluotosta. Vastaus on yksinkertainen: näiden luoton tyyppien välillä ei ole useimmiten suuria eroja.

Kertalaina on pieni kulutusluotto, jota lainaa hakeva saa kuluttamista varten. Moni kertalaina toimii kuten kulutusluotot eli siten, että lainan hakija saa koko lainasumman kerralla tililleen.

Joustoluottoa hakiessa lainan hakija taas saa maksimisumman, jonka sisällä on mahdollista tehdä nostoja tilille haluamansa verran. Valtaosa kertaluotoista toimii tästä eroavalla toimintatavalla, mutta poikkeuksiakin markkinoilla on.

Pankit, jotka tarjoavat kertalainaa

Kertalaina on mahdollista saada useilta eri luotonmyöntäjiltä. Alle on listattu muutamia pankkeja, joista voit hakea kertalainaa. Kyseisten lainanantajien kertalainoja on pyritty avaamaan lyhyesti toimijoiden itse tarjoamien tietojen perusteella. Lainatyyppien tiedot on kerätty pankkien verkkosivuilta.

Käsitellyt rahoitusalan toimijat ovat

 • Danske Bank
 • Aktia
 • Risicum

Danske Bank kertalaina

Danske Bankin kertalaina on perinteinen velkakirjalaina, jota voit käyttää hieman suurempiin rahoituksen tarpeisiin. Danske Bank kertalaina on mahdollista nostaa pienimmillään 10 000 euron lainasummana.

Danske Bank kertalaina on vakuudellinen, eli sen saaminen vaatii jonkin pantin tai vakuuden asettamista. Danske Bankin verkkosivuilla nähty hintaesimerkki antaa 25 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla todelliseksi vuosikoroksi 2,75 prosenttiyksikköä.

Aktia kertalaina

Aktialla, kuten monella muullakin lainaa tarjoavalla yrityksellä kertalainaa vastaava palvelu on nimeltään käyttölaina. Aktian käyttölaina on vakuudeton, eli sen saaminen ei edellytä pantin tai vakuuden asettamista. Voit saada Aktian kertalainan alkaen 2500 eurosta aina 20 000 euroon saakka.

Aktian verkkosivuilla esitellyissä hintaesimerkeissä 8000 euron lainan todellinen vuosikorko viiden vuoden maksuajalla oli 9,58 prosenttiyksikköä.

Risicum kertalaina

Risicum kertalaina on laina, joka on mahdollista nostaa alkaen 4000 eurosta aina 10 000 euroon saakka. Risicum kertalaina on lainaa ilman vakuuksia, jonka takia se on mahdollista saada parhaimmillaan hyvin nopeasti.

Risicumin verkkosivujen hintaesimerkissä 7000 euron kertalainan todellinen vuosikorko neljän vuoden laina-ajalla oli 24-28 prosenttiyksikköä.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Kertalainan korko – kallis vai edullinen?

Kertalaina on vakuudeton laina, mikä tarkoittaa sitä ettei lainan hakija aseta sitä hakiessa mitään panttia tai vakuutta. Tällaiset lainat sisältävät lainanmyöntäjän toimesta aina hieman enemmän riskin ottamista, mikä näkyy myös lainojen hinnoissa.

Hyvä tietää

Vakuudeton kertalaina on yleensä vakuudellista kertalainaa kalliimpaa.

Kertalainan korko voidaan siis katsoa olevan yleisesti ottaen vakuudellista lainaa kalliimpaa. Kertalainan korot sijoittuvat useimmilla lainaa tarjoavilla yrityksillä 4-10 prosenttiyksikön väliin.

Kertalainan korkoon vaikuttavat vahvasti

 • hakijan tiedot, kuten kuukausittaiset tulot
 • aiempi maksuhistoria.

Lisäksi lainamarkkinoiden tilanne sekä valtiolliset säännöstelyt saattavat vaikuttaa kertalainojen koron määrään. Edullisin kertalaina löytyy kuitenkin aina lainavertailun avulla. Lainavertailun kautta  pystyt tunnistamaan ja hakemaan lainamarkkinoiden edullisimman lainan.

LUE MYÖS: Paljonko lainaa voi saada

Paljon kertalaina maksaa?

Tavallisesti kertalainaa haetaan muutamalle tuhannelle eurolle, jolloin takaisinmaksuaika on parista kuukaudesta muutamaan vuoteen. Kun puhutaan parin tuhannen euron kertalainoista, ovat maksuerät n. 100 euron molemmin puolin.

Mikäli tarvitset suurempaa kertalainaa, on hyvä varautua myös suurempiin kuukausieriin.

Kertalainan kokonaishinta muodostuu lainasummasta ja muista kuluista.

Kertalainan hyödyt ja riskit – huomioi nämä ennen lainan nostamista

Edut Haitat
Kertalainaa saa nykyisin useilta eri rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Jos sinulle kertyy useita kertalainoja, voivat yhteenlasketut kustannukset olla suuria.
Parhaassa tapauksessa kertalaina maksetaan heti tilillesi. Kertalainaa voi tulla hakeneeksi myös harkitsematta riittävän tarkasti omaa maksukykyä.
Kertalainojen kilpailutus on Summarumin kautta maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kertalainaa harkitessa on olemassa muutama asia, josta sinun kannattaa olla etukäteen tietoinen. Ensimmäinen tärkeä huomioitava asia on, että kertalainan ottamista ei pitäisi tehdä harkitsemattomasti. Kuten muissakin lainoissa, myös kertalainassa piilee omat riskinsä, mikäli lainan hakeminen toteutetaan harkitsemattomasti.

Hakijan kannattaa aina muistaa tarkastella kertalainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan. Siinä missä todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset, pelkkä nimelliskorko kuvaa ainoastaan lainan korkotasoa.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Kertalainaa heti – pankista vai netistä?

Mikäli sinulla on tarve saada laina heti, on kertalaina mahdollista saada tarvittaessa nopeasti käyttöön. Mikäli hankinnan kohteena oleva laina on vakuudeton, on useimmiten kyseessä myös nopeasti saatavissa oleva laina. Tämä johtuu siitä, että lainaa myönnettäessä lainan tarjoajan ei tarvitse erikseen käsitellä ja hyväksyä lainan vakuutta.

Nopein kertalaina on yleensä saatavissa netistä pankin sijaan. Summarumin lainojen kilpailutuksen kautta voit löytää nopeasti itselleen sopivimman kertalainan.

Paras kertalaina on edullisin

Moni saattaa pohtia nyt, minkälainen on paras kertalaina. Paras kertalaina on yleensä se edullisin. Edullisin ja paras kertalaina löytyy Summarumin lainavertailun avulla. Syöttämällä haluamasi lainan tiedot sekä omat tietosi, voit nopeasti vertailla useita kertalainoja keskenään.

Kertalainojen vertailu auttaa sinua löytämään itselle sopivimman lainan nopeasti. Jätä kilpailuttaminen Summarumin huoleksi: edullinen laina löytyy avullamme helposti.

Esimerkkejä kertalainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista kertalainoista sekä niiden kustannuksista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Korkokaton vaikutus kertalainaan

Kuten tekstissä jo aiemmin on tullut esiin, vaikuttaa korkokatto myös kertalainoihin merkittävästi. Korkokatto on säännöstely, joka rajaa lainojen korkoja tietyn rajapinnan alapuolelle.

Korkokattoa säännöstellään vuosittain estämään kansalaisten velkaantumista sekä huolehtimaan yleisesti kansalaisten talouden tasapainossa pysymisen.

Koska korkokattoa säännöstellään vuosittain, tulisi myös sinun olla perillä siitä, mikä kunkin vuoden korkokatto on. Tämä johtuu siitä, että osa rahoitusalan toimijoiden myöntävistä lainoista on sopimuksiltaan sellaisia, että niiden korkotaso nousee merkittävästi korkokaton ummettua.

Kertalaina – Usein kysyttyä

Mikä on kertalaina?
Kertalaina on kerralla vastaanotettava laina, jota haetaan yleensä kulutustarkoitusta varten. Kertalainan hinta voi vaihdella lainan tarjoajasta riippuen vain muutamista sadoista euroista aina kymmeniin tuhansiin saakka. Kertalaina on mahdollista saada joko vakuudettomana tai vakuudellisena lainana.
Kertalaina pankista vai netistä?
Kuluttajan kannattaa yleisesti ottaen pyrkiä hakemaan kertalaina netistä. Kilpailuttamalla lainat, kuluttaja varmistaa vastaanottavansa lainatarjouksia mahdollisimman monelta lainaa tarjoavalta yritykseltä ja tämän johdosta yleensä löytää halvimman hinnan.
Minkälainen kertalaina on paras?
Edullisin kertalaina on yleensä paras. Kuluttajan kannattaa tutustua lainan ehtoihin ja varmistaa, ettei lainan kustannukset nouse laina-ajan aikana.
Mistä kertalainaa nopeasti?
Kuluttajan on mahdollista saada kertalaina nopeasti netistä. Nopein kertalaina on yleensä saatavissa ilman vakuuksia, sillä vakuuden hyväksyminen vie aina hieman aikaa.
Mitä riskejä kertalainassa on?
Kertalainan riskit liittyvät yleensä siihen, että kyseinen lainan muoto on suhteellisen kallis verrattuna muihin lainan tyyppeihin. Lisäksi moni kertalaina saattaa olla kuluttajalle epäedullinen lainaehdoilta. Tämän takia kertalainan lainaehdot kannattaa lukea tarkasti läpi ennen allekirjoittamista.