Luottokortti yritykselle vai yrityslaina?

Menestyvällekin yritykselle saattaa tulla tilanteita, jolloin rahoitusta tarvitaan pikaisesti. Laiterikko, toimitilan uudistaminen tai tilapäinen kassavaje voi saada yrityksen pohtimaan rahoitustarvetta. Luottokortin käyttäminen on saattanut olla yrittäjän mielessä, mutta myös vakuudettoman yrityslainan hakeminen voisi olla hyvä vaihtoehto. Yrityslainojen vertaileminen onnistuu Summarumin kautta helposti.

Vertaile ja löydä sopiva yrityslaina

Sivustollamme oleva lainojenvertailutaulukko kertoo sinulle ja yrityksellesi olennaisimmat tiedot yrityslainojen kustannuksista. Vertaile vaihtoehdoista yrityksesi tarpeisiin soveltuva lainavaihtoehto ja tee laina hakemus sivustollamme.

Hae yrityslaina ilman vakuutta

Yrityslainahakemuksen tekeminen on helppoa, eikä vie paljoakaan aikaa. Sen voit tehdä silloin, kun se omiin aikatauluihisi soveltuu parhaiten, kellon ajasta ja viikonpäivästä riippumatta. Yrityslainahakemuksen tekeminen ei ole sinulle tai yrityksellesi sitovaa ja se on täysin maksutonta.

Lainapäätöksen yritys saa jopa seuraavan tunnin kuluttua lainahakemuksen vastaanottamisesta. Voit tutustua rauhassa yrityksellesi suunnattuun lainatarjoukseen ja päättää onko lainatarjous yrityksesi tarpeita vastaava.

Hyväksy yrityslainatarjous ja yritys saa rahat heti tilille

Yrityslainatarjouksen hyväksyminen tapahtuu nopeasti yrityksen verkkopankkitunnuksilla. Hyväksymisen jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat yrityksen tilille välittömästi. Rahat yritys saa käyttöönsä, pankista riippuen joko heti tai parin päivän kuluessa.

Yrityslaina ilman vakuutta – helposti ja nopeasti

Palvelumme kautta yrityslainan hakeminen ilman vakuutta sujuu helposti ja nopeasti. Pankkineuvotteluja ei tarvita, sillä lainahakemuksen täyttäminen riittää. Vakuudettoman yrityslainan hyvänä puolena on nimenomaan sen hakemisen helppous ja sen saamisen nopeus.

Vakuudettomissa yrityslainoissa lainakustannukset voivat olla hieman korkeammat kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuus tuo aina turvaa lainanmyöntäjälle, ellei yritys suoriudukaan lainan takaisinmaksusta. Jokainen lainatarjous on kuitenkin yrityskohtainen ja määräytyy yrityksen luottokelpoisuuden mukaan.

Lainakustannukset vakuudettomassa yrityslainassa

Vakuudettoman yrityslainan kustannukset määrittyvät yrityskohtaisesti. Korkoon lisätään marginaali, joka määrittyy yrityskohtaisesti, yrityksen luottokelpoisuuden perusteella. Korosta ja marginaalista käytetään yhteisnimitystä nimelliskorko.

Nimelliskoron lisäksi yrityslainalle tulee myös muita kustannuksia, kuten lainan järjestelypalkkio, kuukausittaiset lainhoitokustannukset sekä muut kustannukset. Yhdessä kaikki yrityslainakustannukset muodostavat todellisen vuosikoron, joka kertoo lainan todelliset kustannukset.

Lainalaskuri avuksi yrityslainaa suunnitellessa

Myös yrityslainaa hakiessa kannattaa tutustua sivustollamme olevaan lainalaskuriin. Sen avulla pystyy hahmottelemaan helposti lainan määrän, takaisinmaksuajan ja kustannusten perusteella, mitä laina yritykselle tulisi maksamaan. Samalla pystyy arvioimaan kuukausittaisen maksuerän suuruutta.

Laskurin avulla yritys pystyy myös suunnittelemaan tarvittavan rahoituksen sopivuutta kuukausittaiseen maksuliikenteeseen.

Yritysluottokortti vaihtoehtona

Yritys voi harkita luottokortin käyttämistä tilapäiseen rahoitustarpeeseen. Luottokortin käyttäminen voi olla järkevää jos yritys tietää suoriutuvansa käytetyn luoton takaisinmaksusta noin kuukauden kuluttua. Tällöin käytetylle luotolle ei kerry korkeita luottokustannuksia.

Rahoitustarve riippuu olennaisesti tehtävästä hankinnasta, pienhankinnoissa luottokorttia voi olla järkevää käyttää. Isommissa hankinnoissa, kuten äkillinen laiterikko tai toimitilan muutos, voi olla kuitenkin järkevämpää hakea vakuudetonta yrityslainaa.

Jos luottokortilta käytettyä luottoa lyhennetään kuukausittain yritykselle määritellyn minimilyhennyksen mukaisesti, saattaa todelliset luottokustannukset olla hyvinkin korkeat ja varsinainen luotto ei välttämättä lyhene riittävästi. Moni yritys haluaakin tehdä pienhankinnat luottokortilla, mutta eivät halua käyttää sitä isompien hankintojen tekemiseen.

Pienemmät ostot yritysluottokortilla

Useassa yrityksessä luottokorttia käytetään pienhankintojen tekemiseen. Luottokortin käyttäminen selkeyttää yrityksen kirjanpidon tekemistä, jos kassasta tehtyjä käteisnostoja pyritään välttämään.

Sen käyttäminen tuo pientä joustoa arkisten hankintojen tekemiseen ja monet yrityskorttien tarjoajat mahdollistavat ostosten siirtämisen suoraan kirjanpitoon kuitteineen. Matkustukseen luottokortti tuo myös turvaa ja yrityksen pienostoja voi tehdä maailmanlaajuisesti matkustaessa.

Yleistä yrityslainan hakemisesta

Yrityslainaa ilman vakuuksia voi hakea kaupparekisterissä oleva yritys, joka sijaitsee Suomessa. Yrityksen ja sen päättäjien tulee olla luottokelpoisia. Yrityslainantarjoajaa kiinnostaa yrityksen maksuvalmiudesta ja kannattavuudesta kertovat tunnusluvut. Yritystoiminnassa kassavirran kuuluisi olla tasaista, jotta yritys pystyy suoriutumaan lainantakaisinmaksusta. Jos tuore yritys hakee yrityslainaa ilman vakuuksia, sen tulisi olla ollut toiminnassa jo muutaman kuukauden ajan ja sen kassavirran tasaista.

Tarvittavan lainanmäärä ja laina-aika on olennainen tieto lainantarjoajalle, joka tekee oman arvionsa lainan soveltuvuudesta yritykselle. Lainantarjoajaa kiinnostaa myös lainan käyttötarkoitus. Taloudellisesti kannattava yritys saattaa tarvita rahoitusta toimintansa laajentumiseen tai vastaavasti toinen yritys tarvita rahoitusta tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen, jos asiakkaan maksut tulevat myöhässä. Tärkeintä on varmasti huomioida, että yrityslainaa ei kannata hakea kannattamattoman yritystoiminnan pitämiseen toiminnassa.

Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea 200 eurosta 100 000 euroon, takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen. Yrityksillekin tehdään aina lainaa haettaessa luottotietojen tarkistus.

Yrityslainan käyttötarkoitus

Rahoitustarpeita on varsin erilaisia, usein yrityslainaa ilman vakuuksia haetaan silloin, kun lainaa tarvitaan nopeasti ja helposti. Lainan käyttötarkoituksia voi olla monia, mutta useimmiten lainaa haetaan seuraaviin tarkoituksiin.

  • Kone- tai laiterikko
  • Toimitilan uusiminen
  • Uuden henkilöstön palkkaaminen
  • Käsirahan osuudeksi vakuudelliseen lainaan
  • Yrityslainojen yhdistelyyn
  • Tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen

Tarpeita on varsin erilaisia ja yrityskohtaiset tarpeet voivat poiketakin toisistaan hyvinkin paljon. Sitä ainutta ja oikeaa käyttötarkoitusta ei ole olemassakaan. Olennaista yrityslainan hakemisessa on se, että lainaa tarvitaan kannattavan liiketoiminnan jatkamiseen tai sen kehittämiseen. Yrityksen toiminnan tulee olla vakaalla pohjalla, menneisyydessä ei saa olla maksuhäiriöitä ja yrityksen tulevaisuuden näkymät tulee olla suotuisat.

Vakuudellinen yrityslaina

Jos yritys tarvitsee suurta yrityslainaa ja sen on helppo antaa yrityslainalle reaalivakuus, voi vakuudellinen yrityslaina olla myös sopiva vaihtoehto. Lainan saamiseksi yritys tarvitsee vakuuden, joka voi olla esimerkiksi rahatalletus, kiinteistö tai tontti.

Vakuudellisen yrityslainan saamiseksi tarvitaan pankkineuvottelu, joten kovin nopealla aikataululla lainaa yritys ei käyttöönsä saa. Lainakustannukset saattavat olla vakuudellisessa lainassa alhaisemmat, mutta laina-aika on yleensä myös huomattavasti pitempi kuin vakuudettomassa yrityslainassa ja kustannukset kasvavat laina-ajan myötä.

Summarum auttaa sopivan yrityslainan löytymisessä

Yrityselämässä on muutenkin vauhdikasta ja aika on rajallista. Summarum on halunnut tehdä yrityslainojen vertailemisesta helppoa. Olemme suomalainen vertailupalvelu, joka tekee yhteistyötä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat erittäin luotettavia.

Vertaile yrityksellesi sopiva yrityslaina, täytä yrityslainahakemus ja tutustu yrityksesi saamaan lainatarjoukseen. Jos yrityslainatarjous soveltuu kustannuksiltaan sekä muilta ehdoiltaan yrityksesi tarpeisiin, hyväksy yrityslainatarjous yrityksen verkkopankkitunnuksilla.

Ellei lainatarjous vastaa yrityksesi odotuksia, sinun tai yrityksesi ei tarvitse tehdä mitään ja hakemus peruuntuu.

Lainanmyöntäjä siirtää rahat yrityksen tilille välittömästi hyväksymisen jälkeen. Rahat yritys saa siis nopeasti käyttöönsä.

Kokosimme alle vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin yrityslainasta ilman vakuutta ja sen hakemisesta palvelumme kautta.

Millainen yritys voi hakea yrityslainaa ilman vakuutta?

Yrityslainaa ilman vakuutta voi hakea kaupparekisterissä oleva yritys, joka toimii Suomessa. Yrityksen ja sen päättäjien tulee olla luottokelpoisia.

Miten yrityslainan kustannukset määrittyvät?

Yrityslainakustannukset määrittyvät aina yrityskohtaisesti, yrityksen luottokelpoisuuden perusteella. Jokainen lainatarjous on tehty yrityskohtaisesti.

Miksi yrityslainoja kannattaa vertailla?

Yrityslainojen lainakustannukset vaihtelevat hyvinkin paljon eri lainantarjoajien välillä. Vertailemalla edullisimman lainan, yritys voi säästää jopa tuhansia euroja.

Miten voin hakea yritykselleni vakuudetonta yrityslainaa?

Vertaile sopiva laina ensin sivustollamme olevan lainavertailutaulukon avulla ja täytyä sen jälkeen lainahakemus sivustollamme.

Kuinka nopeasti yritys saa rahat käyttöönsä?

Lainanmyöntäjä siirtää rahat heti yrityksen tilille lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen. Rahat ovat yrityksen käytettävissä viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Yritykseni ei tarvitsekaan yrityslainaa, mitä teen?

Yrityksen tai sen edustajan ei tarvitse tehdä mitään lainahakemuksen peruuttamiseksi. Hakemus peruuntuu itsestään ja ei aiheuta kustannuksia yritykselle.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: