Lainaa pienyrittäjälle

Pienyritys on usein enemmän kuin vain tulonlähde tai työpaikka. Myös sitä se tietenkin on: jokainen tarvitsee elämäänsä tuloja, ja mikä olisikaan parempi ja palkitsevampi – vaikka ainakin toisinaan myös raskas ja työläs – tapa hankkia elantonsa kuin tehdä se omalla työllä. Pienyrittäminen on usein kuitenkin myös elämäntapa ja intohimon kohde. Töitä tehdään välillä kelloon ja kalenteriin katsomatta. Monesti yrittäjyys on myös asia, joka koskettaa koko perhettä.

Jotta pienyritys kukoistaa ja menestyy, sen rahoituksen pitää olla ehdottoman kunnossa. Rahoitus mahdollistaa yrityksen perustamisen, ja rahoitus varmistaa toiminnan jatkumisen tulevaisuudessa. Kaiken perustana on taloudellinen vakaus, joka myös mahdollistaa yrityksen kasvamisen haluttuun ja realistiseen kokoluokkaan. Lainaan liittyvät kysymykset kannattaa tehdä itselleen selväksi, jotta tietää, millaisia mahdollisuuksia rahoituspuolella on, ja osaa tehdä oikeita, yrityksen parhaaksi olevia valintoja.

Lainaa pienyrittäjälle ilman vakuuksia

Kun yrityksen rahoitustarve on ajankohtainen, on aika selvittää eri lainavaihtoehtoja. Toisinaan ajatus rahoitusvaihtoehtojen etsimisestä, analysoimisesta, vertailemisesta ja kilpailuttamisesta uuvuttaa jo ennen kuin on päästy edes alkuun. Rahoitusta antavat tahot ovat ympäri nettiä, tiedot hajallaan eri nettisivuilla sekä sielläkin eri alaotsikoiden alla. Jokainen taho on myös esittänyt lainojen ehdot omalla tavallaan, joten lainojen vertailu on hyvin haastavaa.

Mieleen saattaa tulla myös kysymys siitä, onko mahdollista, että lainaa ei myönnetä lainkaan tai vain mahdottomin ehdoin. Vaikka pienyrityksen tulevaisuudenvisio olisi omassa mielessä selkeä ja samoin tieto siitä, että työmotivaatiota löytyy, entä, jos rahoittajataho on eri mieltä? Silloin koko lainan hakeminen on ollut täydellistä ajan ja rahan hukkaa.

Jos säästöjä tai ylimääräistä rahaa ei juuri lainanhakuhetkellä ole kylliksi, Summarumin kautta on mahdollista löytää lukuisia rahoitusmahdollisuuksia, joissa lainaa saa myös ilman omia vakuuksia ja takaajia. Tällöinkin lainan tulee luonnollisesti olla oikein mitoitettu, ja takaisinmaksusuunnitelman pitää olla toteuttamiskelpoinen. Pienyrityksen rahoitus on kuitenkin täysin mahdollisuuksien rajoissa, joten yrityksen käynnistämisen tehostaminen tai kehittäminen ei ole kiinni takaajien tai säästösumman puutteesta.

Löydä edullisin laina pienyrittäjälle

Summarum on kartoittanut pienyrittäjälle edullisimmat lainat kaikkine kuluineen ja ehtoineen. Se on kerännyt eri rahoittajatahot yhteen samoin kuin kaikkien lainojen kulut – myös sellaiset piilokulut, joita moni tulee harvoin ajatelleeksi, kuten aloitusmaksut tai tilinhoitomaksut. Kaikki tiedot ovat siis yhdessä paikassa ja keskenään vertailukelpoisia.

Kun täytät lainahakemuksen Summarumin kautta, saat useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Sinun ei tarvitse täyttää lukuisia mutkikkaita hakemuksia ja perehtyä moniin ehtoihin, vaan riittää, että täytät yhden selkeän hakemuksen huolellisesti. Sen täyttäminen onnistuu helposti netissä, ja on luonnollisesti kaikin tavoin täysin luottamuksellista. Hakemukseen täytetään tulotiedot sekä tiedot muista mahdollisista lainoista sekä muista menoista.

Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat usein jo saman päivän aikana. Sinun tehtäväksesi jää rauhassa tutustua lainoihin ja valita se, mikä sopii elämäntilanteeseesi parhaiten ja on sinulle edullisin. Saamasi lainatarjoukset eivät sido sinua mitenkään mihinkään. Jos tuntuu, ettei laina sittenkään ole tällä kertaa ajankohtainen, olet kuitenkin saanut tarjousten perusteella hyvän käsityksen nykyhetken markkinatilanteesta ja siitä, millaista lainaa yksinyrittäjälle on mahdollista nyt saada, ja millaisilla ehdoilla.

Laina pienyrittäjälle heti tilillle

Mitä suuremmat ja säännöllisemmät tulosi ovat, sen suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada lainaa. Toisaalta pienetkään tulot eivät ole este lainan myöntämiselle, mikäli aikaisemmat raha-asiansa on hoitanut hyvin. Nopeimmillaan lainahakemuksen ja sen hyväksymisen jättämisen jälkeen rahat voi saada heti tilille. Sen takia onkin tärkeää pohtia lainanlyhennyskykynsä valmiiksi jo etukäteen. Näin lainapäätökseen voi halutessaan tarttua heti ja jatkaa yrittämistä visioimaansa suuntaan ilman tarpeettomia katkoksia tai hidasteita.

Lainamaksukykyään miettiessään kannattaa ottaa mukaan kaikki tulonsa ja menonsa. Myös rahoituslaitos selvittää samoja asioita, sillä sen tehtävä on sekä omasta että asiakkaan puolesta olla varma, että asiakas kykenee suoriutumaan hänelle myönnettävästä lainasta. Se on lopulta kaikkien etu. Asiakkaalla saattaa olla maksukyvystään liian ositiivinen kuva, mikäli hän jättää osan menoistaan ottamatta laskelmassaan huomioon tai suurentelee tulojaan. Tämä ei missään nimessä kannata. Mitä realistisempi on, sitä turvatumpi on tulevaisuus ja sen vakaampaa on myös pienyrittäminen.

Jotkut taas saattavat haluta ottaa lainaa koko sen enimmäismäärän, minkä pankki on heille valmis myöntämään. Tämäkään ei välttämättä ole järkevä vaihtoehto, ei ainakaan ennen kuin omat kulutustottumuksensa tietää. Millainen on yrityksen liikevaihto nyt, mikä on sen realistinen kasvupotentiaali? Paljonko arkikulutuksessa menee rahaa vaikkapa perheen ruokalaskuun? Onko tämä faktoihin porustuvaa tietoa, vai epämääräinen arvio? Lainaa pohtiessa on hyvä selvittää itselleen lukuisia suuria ja pienempiä kysymyksiä – myös sellaisia, joita kukaan ei välttämättä kysy suoraan.

Helposti ja nopeasti lainaa pienyrittäjälle

Kun perehdyt saamiisi lainatarjouksiin, sinun on erityisen tärkeää keskittää huomiosi todelliseen vuosikorkoon. Älä unohda panna merkille myöskään lainan avauspalkkiota ja sitä, mitkä ovat lainanhoitokulut kuukausi- ja vuositasolla. Nämä kaikki luvut kertovat siitä, minkä verran sinulta tulevaisuudessa tulee kulumaan rahaa pienyrityslainasi lyhentämiseen.

Se, minkä suuruista lainaa haet ja kuinka pitkäksi laina-ajaksi, riippuu luonnollisesti tarpeistasi, tilanteestasi ja maksukyvystäsi. Lainaa kannattaa hakea mieluummin hieman enemmän kuin todellinen tarve on, kuin alakanttiin. Laina on mahdollista maksaa pois etuajassa, mikäli niin haluaa. Sen sijaan liian suureksi mitoitettu lainan kuukausierä tekee elämästä liian tiukkaa, joka taas heijastuu kaikille osa-alueille negatiivisesti.

Laina kuuluu nykyään jossain elämänvaiheessa lähes jokaisen yrittäjän elämään, joten sen hakemista ei kannata lykätä, problematisoida tai arastella turhaan. Mikäli lainan ottaa vastuullisesti ja oman takaisinmaksukykynsä huomioiden, se on osa turvallista elämää, eikä riskeeraa tai rajoita sitä millään tavalla. Laina on yksinkertaisesti tapa rahoittaa sellaisia elämän suurempia maksuja ja hankintoja, jotka eivät muuten olisi mahdollisia.

Kannattaa myös muistaa, että monet rahoituslaitokset saattavat olla jopa joustavampia kuin mitä osoittavat olevansa ensimmäisessä antamassaan lainatarjouksessa. Nykyään kilpailu asiakkaista on kovaa, ja se kääntyy tietenkin potentiaalisten asiakkaiden eduksi. Mikäli toivoo johonkin seikkaan, kuten lyhennysvapaisiin kuukausiin vuodessa tai lainaturvajärjestelyihin, joustavuutta tai haluaa tietää jostakin mieltä askarruttavasta seikasta lisää, kannattaa ottaa ehdottomasti yhteyttä lainantarjoajatahoon. Sen edustajat auttavat ja neuvovat mielellään, sillä he ovat asiakaspalvelijoita eli asiakkaan palveluksessa.

Laina pienyritykselle kannattaa

Pienyrityksissä on suuri osa Suomen tulevaisuutta, ja näissä yrityksissä on toteutettu monta henkilökohtaista tai perheen ja suvun unelmaa. Laina, joka on otettu järkevästi unelman toteuttamista ja työn tekemistä varten, on yleensä myös viisas laina. Se mahdollistaa yrityksen kasvun ja sen, että yritys puolestaan välillisesti työllistää muita ja lisää vaurautta.

Rahoitusmahdollisuudet ovat nykyään monipuolisemmat ja notkeammat kuin koskaan aikaisemmin. Niihin kannattaa suhtautua avoimesti ja nähdä myös vaihtoehdot perinteisten pankkien rinnalla. Silloin löytää parhaan vaihtoehdon itselleen ja yritykselleen, eikä jätä yhtäkään potentiaalista rahoitusvaihtoehtoa epähuomiossa ainakin harkitsematta. Summarumin avustama lainojen vertailu tuo kaikki vaihtehdot esiin yhteismitallisina ja helposti tulkittavina, jolloin paras päätös mahdollistuu. Nyt on hyvä aika hakea yrityslainaa pienyrittäjälle, joka on laatinut tulevaisuuden toiminnalleen realistisen ja toteuttamiskelpoisen suunnitelman.

Tietoa yrityslainoista

Yrityslainaa voi hakea kaikki yritykset yritysmuodosta riippumatta. Yleisimpiä yritysmuotoja, jotka hakevat yrityslainaa ovat:
osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt ja toiminimet.

Myöskään toimiala ei ole rajoite yrityslainan hakemiselle. Yrityslainat ovat yleisiä mm. seuraavilla toimialoilla:
teollisuus, autokorjaamot, eläinlääkäriasemat, hammaslääkärit, huoltoasemat, kauneushoitolat, kauppiaat, start-upit, konsulttiyritykset, kuntosalit, logistiikka- ja kuljetusyritykset, LVI-yritykset, maa- ja metsätilat, matkailuyritykset, parturi-kampaamot, rakennusyritykset, ravintolat, baarit ja pubit, siivousyritykset, taksiyritykset, vähittäis- ja tukkukaupat, sekä verkkokauppiaat.

Yrityslainaa haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä yrityslainan käyttökohteita ovat:
autolaina yritykseelle, kuljetuskaluston rahoitus, investoinnit, kassavaje, toimitilan hankinta tai remontointi, käyttöpääoma, markkinointi, kone- ja laiterahoitus, yrityskaupan rahoitus, kansainvälistyminen, kasvurahoitus, liiketoiminnan kehittäminen, sukupolvenvaihdoksen rahoitus, uuden työntekijän palkkaaminen tai vaikkapa verkkokaupan perustaminen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: