Remonttilaina – kilpailuta ja hae lainaa remonttia varten

Saat edullisen ja sopivan rahoituksen tulevaan projektiisi kun teet remonttilainojen vertailun Summarum.fi -palvelun tarjoaman lainavertailun kautta. Rahoitusvaihtoehtoja on erilaisia, minkä vuoksi kerromme tässä artikkelissa niistä tärkeimmät tiedot.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Remonttilainojen vertailu – sopiva rahoitus tulevaan projektiin

Onko suunnitelmissa kodin remontti? Asunnon remontointi on investointi, joka nostaa asunnon arvoa. Remontti voidaan rahoittaa omakustanteisesti, ottamalla vakuudeton remonttilaina tai hakemalla remonttilaina asuntolainan yhteyteen.

Oli kyseessä sitten pieni tai iso remontti, Summarumin kautta voit vertailla lainoja ja hakea lainaa remonttiasi varten. Kerromme artikkelissa remonttilainoista ja siitä, miten saat edullista remonttilainaa.

Palvelumme kautta teet lainavertailun usean eri lainanantajan väliltä. Tee lainavertailu ja täytä ilmainen hakemus täältä. Lainavertailun tekeminen ei sido ottamaan lainaa.

Summarum.fi -palvelun remonttilainan vertailussa voit määrittää:

 • Minkä kokoista lainaa tarvitset? 1000 – 60 000 €
 • Mikä on laina-aika? 1 – 15 vuotta

Lainan kuukausierän suuruus määrittyy lainasumman, laina-ajan ja lainakustannusten perusteella.

Vaiheet:

 1. Täytä tietosi
 2. Katso tarjoukset – lainojen korot alkaen 4,5%
 3. Nosta laina tilillesi

Remonttisuunnitelmien valmistuttua ja budjettia laskiessa on aika huolehtia, että remontin rahoitus on kunnossa. Hyvissä ajoin, ennen remontin aloittamista haettu rahoituspäätös turvaa maksuhetken yllättävien tilanteiden varalta.

Remonttilaina kannattaa kilpailuttaa ja erilaisiin tilanteisiin on saatavilla erilaisia lainoja. Niitä ovat vakuudeton remonttilaina tai vakuudellinen laina sekä remonttilaina asuntolainan yhteydessä.

Vakuudeton remonttilaina

Remonttilainaa haetaan omistusasunnon, sijoitusasunnon tai mökin remontointia varten kiinteistön omistajan toimesta. Vakuudeton remonttilaina toimii kuten mikä tahansa laina, eikä tällaiselle lainalle tarvitse asettaa vakuuksia tai lainantakaajaa.

Vakuudettoman remonttilainan kohteen päättää hakija itse ja sillä on mahdollista kattaa remontin työosuus, materiaalikulut sekä muut remontoinnin aikana tehdyt hankinnat kohteeseen.

Vakuudetonta lainaa voi hakea yksin tai rinnakkaishakijan kanssa ilman takaajaa. Jos haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa, teillä on paremmat mahdollisuudet saada edullista lainaa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso.

Summarum.fi-palvelun kautta voit saada remonttilainaa, jonka suuruus voi olla 1000 – 60 000 euron väliltä ja laina-aika jopa 1 – 15 vuotta.

Vakuudellinen remonttilaina

Jos sinulla on asettaa hyvät vakuudet lainalle, se voi parantaa mahdollisuuksiasi saada paremmat lainaehdot. Lainanmyöntäjät katsovat hakijan tietoja kokonaisuuksina, minkä vuoksi joku voi saada lainaa jostain pankista parempaa lainaa kuin toinen.

Vakuudellinen remonttilaina voi olla vaihtoehto, jos haluat ottaa remonttilainaa esimerkiksi vanhan asuntolainan lisäksi, muttet halua ottaa vakuudetonta remonttilainaa.

Mikä on hyvä vakuus lainalle?

Remonttilainan vakuudeksi käy:

Muista vaihtoehdoista kannattaa neuvotella pankkivirkailijan kanssa. Jos sinulla ei ole vakuuksia, vakuudeton remonttilaina voi olla ratkaisu tilanteeseesi.

Tietoa erilaisista remonttilainoista

Remonttilaina on yksinkertaisimmillaan samanlaista lainaa kuin mikä tahansa muukin kulutusluotto, mutta tietyissä tilanteissa siihen voi liittyä omia kiemuroitaan. Lue alta lisätietoja remonttilainoista ja siitä, miten remonttilaina eroaa tavallisesta vakuudettomasta kulutusluotosta.

Taloyhtiön remonttilaina

Isoja remontteja varten taloyhtiö ottaa yleensä yhteistä taloyhtiölainaa. Yksittäinen asukas maksaa nämä lähtökohtaisesti taloyhtiön rahoitusvastikkeena. Taloyhtiölainalla tehtyä remonttia ei voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Taloyhtiöt ottavat yleensä 5-10 vuoden mittaisia remonttilainoja välttääkseen lainojen päällekkäisyyttä. Usein asukkaiden kannalta optimaalista olisi kuitenkin ottaa 15-20 vuoden mittainen laina. Tällöin kuukausierät pysyisivät kohtuullisen matalina, mutta lainan korkomenot eivät vielä kuitenkaan nousisi kohtuuttomiksi.

Taloyhtiön kannattaa tietenkin kilpailuttaa laina näin isojen summien ollessa kyseessä. Lainavertailun avulla voi säästää jopa useita tuhansia euroja.

Henkilökohtaiset remonttilainat

Nyrkkisääntönä asukkaan kannattaa muuttaa taloyhtiön laina omalta osalta henkilökohtaiseksi remonttilainaksi seuraavista syistä:

 • Henkilökohtaiselle lainalle voi saada pidemmän maksuajan.
 • Henkilökohtaisen lainan ehdot ovat joustavammat ja helpommin muutettavissa.
 • Oman lainan voi lukea asuntolainaksi ja saada näin verovähennyksiä.

Summarum.fi -palvelun kautta voit saada lainatarjoukset sähköpostiisi. Vertaa pankkien tarjoukset ja valitse sinulle paras vaihtoehto. Voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksillasi ja saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Lainan kilpailutus tehdään yhteistyökumppaniemme välityksellä, mutta sopimus tehdään sinun ja lainanmyöntäjän välille. Remonttilaina maksetaan tasaerissä joka kuukausi ellei pankin kanssa toisin sovita.

Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen

Remonttilainan yhdistäminen suoraan olemassa olevaan asuntolainaan voi olla mahdollista. Tämä voi tehdä remonttilainasta edullisempaa.

Ilman lainojen yhdistämistä remonttilainan hinta on normaalien kulutusluottojen tasolla. Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan tarkoittaa, että lainaehdot neuvotellaan uudelleen myös asuntolainan kohdalta uusiksi. Pankit harvemmin myöntävät remonttilainaa asuntolainan yhteyteen samoilla ehdoilla kuin vaikka 10 vuotta sitten myönnettyyn lainaan.

Pankki voi siis edellyttää asuntolainan ehtojen muuttamista niin, että asuntolainan hinta nousee samalla käytännössä hieman. Lainaehtojen muutoksien kanssa täytyy olla tarkkana ja laskea niiden vaikutukset.

Korko määrää remonttilainan hinnan

Lainojen tarjonta on Suomessa kirjavaa, kun pankkien lisäksi verkossa lainoja myöntävien rahoituslaitosten määrä on lisääntynyt.

Tämän vuoksi lainavertailun tekeminen Summarum.fi -palvelun kautta on järkevää, sillä saat lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Remonttilaina

Remonttilainan koron kilpailuttaminen on oiva keino säästää paljon rahaa. Todellinen vuosikorko on avainluku, jonka avulla vertailet helposti lainan kokonaiskustannuksia.

Lainojen kokonaiskustannukset voivat koostua erilaisista kuluista kuten korko, tilinhoitomaksu ja luoton perustamismaksu.

Selvitä rahoituksen hinta etukäteen lainalaskurilla

Kun remonttisuunnitelma on valmis ja budjetti laskettu, on varmasti tehty päätös siitä, miten remontti maksetaan. Joskus remontin tekeminen vaatii erilaisten rahoitusvaihtoehtojen vertailua, kun omat säästöt eivät riitä sen maksamiseen.

Laske täältä paljonko remonttilaina maksaa ja tarkista mitä sinun tarvitsee tietää ennen lainan ottamista.

Jos remontoija päätyy lainarahoitukseen, on remonttilainan kilpailutus järkevä toimenpide, koska parhaimmassa tapauksessa edullinen korko takaa tuhansien eurojen säästöt.

Tätä varten olemme laatineet sivuillemme lainalaskurin, jonka avulla voit selvittää lainakustannukset oli kyseessä sitten remonttilaina tai jokin muu kuten asuntolaina tai autolaina.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Remonttilainaa on mahdollista hakea myös asuntolainan yhteydessä. Remonttilaina asuntolainan yhteydessä voi olla edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat kulutusluotot.

Voit hakea remonttilainaa asuntolainan yhteydessä kun:

Omistat jo asunnon ja sinulla on olemassa oleva asuntolaina

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan voi nostaa olemassa olevan asuntolainan kuluja, jos asuntolaina on neuvoteltu aikaisemmin todella edulliseksi. Pankit myöntävät uutta remonttilainaa harvemmin samoilla ehdoilla kuin vaikka 10 vuotta sitten myönnettyyn asuntolainaan.

Asuntolainaan yhdistetty remonttilaina voi kuitenkin helpottaa lainojen maksua ja alentaa remonttilainan hintaa.

Katso täältä miten Summarum.fi asuntolainalaskuri toimii apuna asuntolainakustannusten laskemisessa.

Jos et halua yhdistää remonttilainaa pitkittämään asuntolainaasi, pankin kanssa voi neuvotella uudesta vakuudellisesta remonttilainasta jonka summa voi olla esimerkiksi 1000 – 60 000 euron väliltä. Vakuudeksi voi käydä auto, arvopaperit tai asunto.

Olet ostamassa asuntoa, taloa tai mökkiä

Jos olet ostamassa kiinteistöä, kannattaa kartoittaa kohteen tarve remontille. Onko tarvetta isommalle peruskorjaukselle vai haluatko remontoida asunnosta itsellesi mieluisamman?

Remontin osuessa asuntolainan ottamisen yhteyteen, voi saada remontin kulut katettua edullisimmin, kun remontti katetaan asuntolainalla.

Huom! Jos suunnittelet kerros- tai rivitaloasunnon ostoa ASP-lainalla, kannattaa tiedustella etukäteen tulevia remontteja taloyhtiöltä, sillä ASP-laina on tarkoitettu ainoastaan asunnon ostoon, ei remontointiin.

Remonttilaina ja verovähennys

Tiesitkö, että voit saada peruskorjausremonttiin sijoittamia rahojasi takaisin verovähennysten kautta?

Jos olet hakenut henkilökohtaista lainaa remonttiasi varten, voit saada verovähennyksiä. Taloyhtiölainalla tehty remontti ei oikeuta verovähennyksiin.

Vapaa-ajan asunnon tai kodin remontista aiheutuvan työn osuuden voi vähentää kotitalousvähennyksenä. Jos sinulla on kakkosasunto toisessa kaupungissa tai asut vuokra-asunnossa, on remontin kotitalousvähennys myös mahdollinen.

Kohdetta ei tarvitse itse omistaa, kunhan remontoitava kohde on sinun käytössä. Sijoitusasunnon remonttia ei saa vähennettyä verotuksessa.

Peruskorjauksen itse tehdystä tai palkatusta työosuudesta voi saada verovähennyksiä, mutta tarvikkeet ja matkakulut jäävät tämän ulkopuolelle.

Kotitalousvähennyksiin oikeuttavaksi peruskorjaukseksi ja -parannukseksi lasketaan muun muassa:

Kodin remontti ja kotitalousvähennys pähkinänkuoressa

 • Kodin tai vapaa-ajan asunnon peruskorjauksesta voi saada kotitalousvähennyksiä verotuksessa.
 • Remontoitava kohde täytyy olla omassa käytössä.
 • Vähennystä voi saada jos tekee itse remontin tai palkkaa remonttiyrityksen. Laskujen täytyy sisältää erittely mm. työosuudesta ja muista kuluista.
 • Kalenterivuosikohtainen. Huomioi tämä, jos remontti ajoittuu useamman vuoden ajalle.

Yleisestä tietoa verovähennyksistä voit lukea täältä. 

Usein kysyttyä

Miten haen remonttilainaa?

Helpoin tapa: hae lainaa netissä.

 1. Tee remonttilainavertailu - valitse summa, laina-aika ja täytä tietosi
 2. Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta - korot alkaen jopa 4,5%
 3. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi
Miksi remonttilainoja kannattaa vertailla?

Riippuen remontin budjetista, on kyseessä yleensä sellainen summa rahaa, että kilpailuttamalla voi säästää satoja ellei jopa tuhansia euroja.

Remonttilainojen korot voivat vaihdella paljonkin, joten saamalla pienemmän koron ja paremmat ehdot lainallesi voit jättää rahaa käytettäväksi johonkin muuhun.

Remonttilainan kilpailuttaminen on ilmaista puolueettoman Summarum.fi -palvelun kautta. Suosittelemme kuluttajille aina edullsinta lainaa.

Mikä on sopiva korko remonttilainaan?

Remonttilainan korko on sopiva silloin, kun lainan kustannukset ovat edulliset ja saat pidettyä taloutesi tasapainossa.

Lainakorkojen vertailu ja remonttilainan kilpailutus mahdollistaa edullisen rahoituksen remontoinnille. Joskus voi olla kannattavaa yhdistää lainat ja hakea remonttilaina asuntolainan yhteyteen.yhdistää lainat ja hakea remonttilaina asuntolainan yhteyteen.

Miksi on kannattavaa ottaa remonttilaina?

Ottamalla remonttilainan, voit hajauttaa remontista koituvia kustannuksia pidemmälle aikavälille, mikä helpottaa taloutesi suunnittelua.

Remonttilaina mahdollistaa remontoinnin, mikä on aina investointi, joka nostaa kohteen arvoa.

Vapautat pääomaa muuhun käyttöön kuten esimerkiksi sijoittamiseen.

Muuta remonttiin liittyvää