Etusivu » Lainat » Remonttilaina

Lähetä ilmainen hakemus ja vertaile remonttilainoja

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan..

Remonttilainan kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Remonttilainan kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Mikä on remonttilaina?

Remonttilainaa haetaan kodin tai vapaa-ajan asunnon parannustöitä varten.  Remonttilainat voit pahimillaan olla erittäin kalliita, joten lue tarkkaan, ja hae edullisin.

Vaikka remonttilaina on tarkoitettu kodin remontoimiseen, todellisuudessa lainalla tehtyjä hankintoja ei valvota. Kyseessä on siis tavallinen luotto, jota jotkut käyttävät jopa autolainan korvikkeena.

Remonttilainan tarjoamat verohelpotukset ovat kuitenkin laillisia vain, jos laina on todella otettu oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kehittämiseen. Tällöin se luetaan teknisesti ottaen asuntolainaksi.

Tietoa erilaisista remonttilainoista

Remonttilaina on yksinkertaisimmillaan samanlaista lainaa kuin mikä tahansa muukin kulutusluotto, mutta tietyissä tilanteissa siihen voi liittyä omia kiemuroitaan. Lue alta lisätietoja remonttilainan ominaispiirteistä ja siitä, miten remonttilaina eroaa tavallisesta vakuudettomasta kulutusluotosta.

Taloyhtiön remonttilaina

Isoja remontteja varten taloyhtiö ottaa yleensä yhteistä lainaa. Yksittäinen asukas maksaa nämä lähtökohtaisesti taloyhtiön rahoitusvastikkeena.

Taloyhtiöt ottavat yleensä 5-10 vuoden mittaisia remonttilainoja välttääkseen lainojen päällekkäisyyttä. Usein asukkaiden kannalta optimaalista olisi kuitenkin ottaa 15-20 vuoden mittainen laina. Tällöin kuukausierät pysyisivät kohtuullisen matalina, mutta lainan korkomenot eivät vielä kuitenkaan nousisi kohtuuttomiksi.

Taloyhtiöt myös usein unohtavat kilpailuttaa lainansa. Näin isojen summien ollessa kyseessä tämä tulisi todella tarpeeseen.

Henkilökohtaiset remonttilainat

Nyrkkisääntönä asukkaan kannattaa muuttaa taloyhtiön laina omalta osalta henkilökohtaiseksi remonttilainaksi seuraavista syistä:

  • Henkilökohtaiselle lainalle voi saada pidemmän maksuajan.
  • Henkilökohtaisen lainan ehdot ovat joustavammat ja helpommin muutettavissa.
  • Oman lainan voi lukea asuntolainaksi ja saada näin verovähennyksiä.

Yhtiölaina on asukkaalle järkevä vaihtoehto lähinnä tilanteessa, jossa pankki ei suostu myöntämään hänelle kyllin suurta henkilökohtaista luottoa. Näin voi käydä, jos hakija on vähävarainen, hänen luottotietonsa eivät ole kunnossa tai hänellä on paljon lainaa entuudestaan.

Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen

Remonttilainan voi yhdistää suoraan olemassa olevaan asuntolainaan. Tämä tekee remonttilainasta lähes poikkeuksetta halvemman. Ilman lainojen yhdistämistä remonttilainan hinta on normaalien kulutusluottojen tasolla. Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan laskee lainan hinnan asuntolainan tasolle. Toisinaan pankki voi kuitenkin edellyttää asuntolainan ehtojen muuttamista niin, että asuntolainan hinta nousee samalla käytännössä hieman. Tämän kanssa kannattaa olla tarkkana.

Remonttilainan verovähennykset

Remonttilainan koron voi vähentää verotuksessa, kun se on osana asuntolainaa. Asuntolainan korkovähennykset ovat pienentyneet viime vuosiona melkoisesti, aina vuoden 2016 55 prosentista vuoden 2020 viiteentoista prosenttiin.

Korot ovat verovähennyskelpoisia, kun asuntolaina käytetään perheen vakituisen asunnon hankintaan tai peruskorjaukseen. Asunnoksi lasketaan asuinhuoneisto ja omakotitalo.

Verovähennyskelpoiset korot vähennetään lähtökohtaisesti pääomatuloista, mutta jos niitä ei ole (tai niitä on vähemmän kuin hyvitettäviä korkoja), syntyy alijäämä, josta 30 % luetaan alijäämähyvitykseksi ja se vähennetään ansiotulojen verotuksessa.

Esimerkki alijäämähyvityksestä

Kaksilapsisella perheellä on asuntolainaa, josta he ovat maksaneet 2000 euroa korkoa vuodessa. Vuoden 2019 verotuksessa (verkvähennys 25 %) he pystyvät vähentämään korkoa 500 euroa (2000 e x 25 %). Heillä ei ole pääomatuloja, mikä tarkoittaa sitä, että alijäämähyvitys siirtyy ansiotulojen verotukseen. Koroista vähennetään alijäämähyvityksenä 30 %, joten alijäämähyvityksen arvo on 150 euroa (500 e x 30 %).

Mistä ja millaista remonttilainaa?

Remonttilainaa kannattaa ensisijaisesti hakea samalta yritykseltä, jolta on hankkinut asuntolainan. Jos asuntolainaa ei entuudestaan ole, edullisinta on hankkia laina pankin vakuudellisena kulutusluottona. Vakuudettomat kulutusluotot ovat miltei kaksin verroin kalliimpia. Pankkien ulkopuoliset remonttilainat ovat vielä hintavampia.

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan ei aina onnistu, etenkin, jos rahaa haetaan pienempiin peruskorjauksiin kuten esim. tapetointiin tai lattiapintojen uusimiseen. Aina ei ole myöskään mahdollista saada vakuudellista lainaa ja tällöin vakuudeton remonttilaina on ainut vaihtoehto.

Niitä tarjoavat pankit sekä rahoitusyhtiöt, ja niiden korot ovat luonnollisesti vakuudellisia lainoja korkeampia. Koroissa voi olla hyvinkin isoja eroja, joten lainatarjoukset on tärkeää kilpailuttaa.

Voit tehdä kilpailutuksen helposti sivun yläosassa olevalla lomakkeella!