Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Remonttilaina

Kilpailuta ja hae remonttilaina netistä 2 000 – 60 000 €

Hae remonttilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Remonttilainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan remonttilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae remonttilainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Onko remonttilaina ajatuksissa? Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae remonttilainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea remonttilainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Remonttilainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta remonttilainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton remonttilainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta.

Kilpailuta ja vertaile remonttilainat helposti ja nopeasti

Kun remonttilainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa remonttiin.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa remonttilainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin remonttilaina.

Kilpailuta remonttilainat netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan remonttilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen remonttilaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman remonttilainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Kun vertaat tarjouksia, sinun kannattaa kiinnittää huomiota näihin:

 • remonttilainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta remonttilainojen korot ja kustannukset ovat paikka, jossa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Paras remonttilaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen remonttilainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on tehty, remonttilaina maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin remonttilaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan remonttilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Kannattaako remonttilaina ottaa?

Parhaassa tapauksessa remontti parantaa asuntosi viihtyvyyttä merkittävästi. Joissain tapauksissa remonttilaina voi taas tuoda tulevaisuudessa jatkuvasti rahallisia säästöjä, mikäli lainaa remonttiin haetaan esimerkiksi ikkunoita varten.

Mutta mistä tietää, kannattaako remonttilaina ottaa? Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa asiaa lähteä pohtimaan jopa päinvastaiselta suunnalta. Mitä jos en tee tai teetä remonttia ja hae remonttilainaa? Mitä tällaisessa tilanteessa käy?

Kuten edellä mainittu, remontti voi parhaimmillaan säästää sinun lompakkoasi pienentämällä esimerkiksi lämmityskuluja tai toisessa tapauksessa parantaa asuntosi viihtyvyyttä merkittävästi. Uusi terassi pihalla voi tuoda lukuisia ilon hetkiä ruokaa grillatessa kevätauringossa.

Remonttilainan hakeminen on aina yksilöllistä ja sen kannattavuus riippuu remontin luonteesta ja tarpeellisuudesta. Toisinaan remonttilainaan voi sisältyä myös tonttilaina, vaikka useammin sitä haetaankin rakennuslainan tai asuntolainan yhteydessä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Kenelle remonttilainaa myönnetään?

Voit hakea remonttilainaa, jos täytät seuraavia kriteerejä:

 • Olet täyttänyt 18 vuotta.
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Maksutiedoissasi ei ole merkintöjä.
 • Asut vakituisesti Suomessa

Jos haet vakuudellista remonttilainaa, on sinulla oltava antaa myös vakuuksia tai takaus lainalle.

Remonttilainan korko määrää hinnan

Remonttilainojen tarjonta on Suomessa kirjavaa, kun pankkien lisäksi verkossa lainoja myöntävien rahoitusyhtiöiden määrä on lisääntynyt.

Tämän vuoksi lainavertailun tekeminen Summarum.fi -palvelun kautta on järkevää, sillä saat remonttilainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Remonttilainan korko on seikka, johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota jokaisen tarjouksen kohdalla. Tämä on oiva keino säästää paljon rahaa. Lainan todellinen vuosikorko on avainluku, jonka avulla vertailet helposti remonttilainan kokonaiskustannukset.

Kokonaiskustannukset voivat koostua erilaisista kuluista kuten korko, tilinhoitomaksu ja luoton perustamismaksu.

Remonttilainalaskuri auttaa laskemaan hinnan

Kun remonttisuunnitelma on valmis ja budjetti laskettu, on varmasti tehty päätös siitä, miten remontti maksetaan. Joskus remontin tekeminen vaatii erilaisten rahoitusvaihtoehtojen vertailua, kun omat säästöt eivät riitä sen maksamiseen.

Summarumin remonttilainalaskuri on kätevä työkalu.

Laske sen avulla paljonko remonttilaina maksaa ja tarkista mitä sinun tarvitsee tietää ennen lainan ottamista.

Jos päädyt lainarahoitukseen, on remonttilainan kilpailutus järkevä toimenpide, koska parhaimmassa tapauksessa edullinen korko takaa tuhansien eurojen säästöt.

Tätä varten olemme laatineet sivuillemme lainalaskurin, jonka avulla voit selvittää lainakustannukset oli kyseessä sitten halvin remonttilaina tai jokin muu kuten asuntolaina tai autolaina.

Remonttilaina ja verovähennys

Tiesitkö?

Voit saada peruskorjaukseen sijoittamia rahojasi takaisin verovähennysten kautta. Jos olet hakenut henkilökohtaista lainaa remonttiasi varten, voit saada verovähennyksiä. Tarkista siis onko lainan tarpeesasi kyse peruskorjauslainasta vai taloyhtiön lainasta.

Taloyhtiölainalla tehty remontti ei oikeuta verovähennyksiin.

Kodin remontti ja kotitalousvähennys pähkinänkuoressa

 • Kodin tai vapaa-ajan asunnon peruskorjauksesta voi saada kotitalousvähennyksiä verotuksessa.
 • Remontoitava kohde täytyy olla omassa käytössä.
 • Vähennystä voi saada jos tekee itse remontin tai palkkaa remonttiyrityksen. Laskujen täytyy sisältää erittely mm. työosuudesta ja muista kuluista.
 • Kalenterivuosikohtainen. Huomioi tämä, jos remontti ajoittuu useamman vuoden ajalle.

Vapaa-ajan asunnon tai kodin remontista aiheutuvan työn osuuden voit vähentää kotitalousvähennyksenä. Jos sinulla on kakkosasunto toisessa kaupungissa tai asut vuokra-asunnossa, on remontin kotitalousvähennys myös mahdollinen.

Kohdetta ei tarvitse itse omistaa, kunhan remontoitava kohde on käytössäsi. Sijoitusasunnon remonttia ei saa vähennettyä verotuksessa.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä on usein varsin fiksu vaihtoehto. Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen voi olla edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat kulutusluotot.

Voit hakea remonttilainaa asuntolainan yhteydessä kun:

 1. Omistat asunnon ja sinulla on jo entuudestaan asuntolainaa
 2. Olet ostamassa uutta asuntoa, taloa tai mökkiä

Omistat jo asunnon ja sinulla on olemassa oleva asuntolaina

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan voi nostaa olemassa olevan asuntolainan kuluja, jos asuntolaina on neuvoteltu aikaisemmin todella edulliseksi. Pankit myöntävät uutta remonttilainaa harvemmin samoilla ehdoilla kuin vaikka kymmenen vuotta sitten myönnettyyn asuntolainaan.

Asuntolainaan yhdistetty remonttilaina voi kuitenkin helpottaa lainojen maksua ja alentaa näin remonttilainan hintaa merkittävästi.

Jos olet miettimässä asuntolainaa, ota käyttöösi Summarumin asuntolainalaskuri. Se kertoo sinulle nopeasti, millaisia tarjouksia voit saada.

Jos et halua yhdistää remonttilainaa pitkittämään asuntolainaasi, pankin kanssa voi neuvotella uudesta vakuudellisesta remonttilainasta jonka summa voi olla esimerkiksi 1 000 – 60 000 euron väliltä. Vakuudeksi voi silloin käydä esimerkiksi arvopaperit tai asunto.

Olet ostamassa asuntoa, taloa tai mökkiä

Jos olet ostamassa kiinteistöä, kannattaa kartoittaa kohteen tarve remontille. Onko tarvetta isommalle peruskorjaukselle jolloin tarvitaan peruskorjauslaina, vai haluatko remontoida asunnosta itsellesi mieluisamman?

Remontin osuessa asuntolainan ottamisen yhteyteen, voit saada remontin kulut katettua edullisimmin, kun remontti katetaan asuntolainalla.

Huom!

Jos suunnittelet kerros- tai rivitaloasunnon ostoa ASP-lainalla, kannattaa tiedustella etukäteen tulevia remontteja taloyhtiöltä, sillä ASP-laina on tarkoitettu ainoastaan asunnon ostoon, ei remontointiin.

Remonttilainojen vertailu – sopiva rahoitus tulevaan projektiin

Asunnon remontointi on investointi, joka nostaa asunnon arvoa. Remontti voidaan rahoittaa

 • omakustanteisesti
 • ottamalla remonttilainaa vakuudetta
 • hakemalla remonttilaina asuntolainan yhteyteen.

Oli kyseessä sitten pieni tai iso remontti, Summarumin kautta voit hakea lainaa remonttia varten ja vertailla saatuja tarjouksia. Palvelumme kautta voit saada hyvinkin edullista remonttilainaa.

Summarumin kautta teet lainavertailun usean eri lainanantajan väliltä. Tee remonttilainavertailu ja täytä ilmainen hakemus meillä – voit saada lainaa jopa samana päivänä. Muista, että lainavertailun tekeminen ei vielä velvoita sinua ottamaan remonttilainaa.

Remontin rahoitus kuntoon

Remonttisuunnitelmien valmistuttua ja budjettia laskiessa on aika huolehtia, että remontin rahoitus on kunnossa. Hyvissä ajoin, ennen remontin aloittamista haettu rahoituspäätös turvaa maksuhetken yllättävien tilanteiden varalta.

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa. Muista, että erilaisiin tilanteisiin on saatavilla erilaisia lainoja. Niitä ovat

Vakuudeton remonttilaina

Remonttilainaa haetaan omistusasunnon, sijoitusasunnon tai mökin remontointia varten kiinteistön omistajan toimesta. Vakuudeton remonttilaina toimii kuten mikä tahansa laina, eikä tällaiselle siis tarvitse asettaa vakuuksia tai takaajaa.

Vakuudettoman remonttilainan kohteen päätät hakijana itse. Remonttilainan avulla on mahdollista kattaa mm.

 • remontin työosuus
 • materiaalikulut
 • muut remontoinnin aikana tehdyt hankinnat kohteeseen.

Vakuudetonta remonttilainaa voit hakea yksin tai rinnakkaishakijan kanssa ilman takaajaa. Jos haet remonttilainaa rinnakkaishakijan kanssa, teillä on paremmat mahdollisuudet saada edullista lainaa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso.

Summarum.fi-palvelun kautta voit saada remonttilainaa, jonka suuruus voi olla 2 000 – 60 000 euron väliltä ja laina-aika jopa 1 – 15 vuotta.

Summarumin tarkka lainalaskuri antaa sinulle osviittaa siitä, millaisia tarjouksia voisit saada.

Vakuudellinen remonttilaina

Jos sinulla on asettaa hyvät vakuudet remonttilainalle, se voi parantaa mahdollisuuksiasi saada paremmat lainaehdot. Lainanmyöntäjät katsovat hakijan tietoja aina kokonaisuuksina, ja tästä johtuen joku voi saada parempaa remonttilainaa pankista kuin toinen.

Vakuudellinen remonttilaina voi olla vaihtoehto, jos haluat ottaa remonttilainaa esimerkiksi vanhan asuntolainan lisäksi, muttet halua ottaa vakuudetonta remonttilainaa.

Mikä on hyvä vakuus lainalle?

Remonttilainan vakuudeksi käy esimerkiksi:

 • auto
 • arvopaperit
 • asunto
 • vene

Muista vaihtoehdoista kannattaa neuvotella pankkivirkailijan kanssa. Jos sinulla ei ole vakuuksia, vakuudeton remonttilaina voi olla ratkaisu tilanteeseesi. Voit hakea sellaista lainaa pankista ja rahoitusyhtiöiltä.


Remonttilaina eri pankeista

 • Nordea – Nordean Joustoluotto mahdollistaa remontin ja muutostöiden tekemisen joustavasti.
 • OP peruskorjauslaina ja remonttilaina – Osuuspankki tarjoaa remonttilainaa ilman vakuuksia ja vakuudellista lainaa. OP remonttilainaa voi hakea myös rahoituksen muodossa suoraan remonttiyrityksen kautta.
 • S-Pankki remonttilaina – Vakuudeton remonttilaina S-Pankista käy remonttilainaksi kodin korjaustöihin ja remonttiin. S-lainassa on pitkä maksuaika ja sitä on helppo hakea verkossa.
 • Danske Bank – Kotilaina Danske Bankilta on yksi vaihtoehto remontin rahoittamiseksi, kun asuntolainaa on lyhennetty tarpeeksi tai kokonaan. Silloin se toimii vakuutena Kotilainalle, jota voi käyttää remonttiin.

Lainaa remonttia varten

Remonttilaina on yksinkertaisimmillaan samanlaista lainaa kuin mikä tahansa muukin kulutusluotto, mutta tietyissä tilanteissa siihen voi liittyä omia kiemuroitaan. Lue alta lisätietoja remonttilainoista ja siitä, miten remonttilaina eroaa tavallisesta vakuudettomasta kulutusluotosta.

Taloyhtiön remonttilaina

Isoja remontteja varten taloyhtiö ottaa yleensä yhteistä taloyhtiölainaa. Yksittäinen asukas maksaa nämä lähtökohtaisesti taloyhtiön rahoitusvastikkeena. Taloyhtiölainalla tehtyä remonttia ei voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Taloyhtiöt ottavat yleensä 5-10 vuoden mittaisia remonttilainoja välttääkseen lainojen päällekkäisyyttä. Usein asukkaiden kannalta optimaalista olisi kuitenkin ottaa 15-20 vuoden mittainen taloyhtiön remonttilaina. Tällöin kuukausierät pysyisivät kohtuullisen matalina, mutta lainan korkomenot eivät vielä kuitenkaan nousisi kohtuuttomiksi.

Taloyhtiön kannattaa tietenkin kilpailuttaa remonttilaina näin suurten summien ollessa kyseessä. Lainavertailun avulla voit säästää jopa useita tuhansia euroja.

Henkilökohtaiset remonttilainat

Nyrkkisääntönä asukkaan kannattaa muuttaa taloyhtiön laina omalta osalta henkilökohtaiseksi remonttilainaksi seuraavista syistä:

 • Henkilökohtaiselle lainalle voi saada pidemmän maksuajan.
 • Henkilökohtaisen lainan ehdot ovat joustavammat ja helpommin muutettavissa.
 • Oman lainan voi lukea asuntolainaksi ja saada näin verovähennyksiä.

Summarum.fi -palvelun kautta voit saada lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi. Vertaa pankkien tarjoukset ja valitse sinulle paras vaihtoehto. Voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksillasi ja saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Remonttilainan kilpailutus tehdään yhteistyökumppaniemme välityksellä, mutta sopimus tehdään sinun ja lainanmyöntäjän välille. Remonttilaina maksetaan tasaerissä joka kuukausi ellei pankin kanssa toisin sovita.

Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan voi olla mahdollista. Tämä voi tehdä remonttilainasta edullisempaa.

Ilman lainojen yhdistämistä remonttilainan hinta on normaalien kulutusluottojen tasolla. Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan tarkoittaa sitä, että lainaehdot neuvotellaan uudelleen myös asuntolainan kohdalta uusiksi. Pankit harvemmin myöntävät remonttilainaa asuntolainan yhteydessä samoilla ehdoilla kuin vaikka 10 vuotta sitten myönnettyyn lainaan.

Pankki voi siis edellyttää asuntolainan ehtojen muuttamista niin, että asuntolainan hinta nousee samalla käytännössä hieman. Lainaehtojen muutoksien kanssa täytyy olla tarkkana ja laskea niiden vaikutukset.

Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen on järkevää, joten aina kun sinulle ilmenee siihen mahdollisuus, suosittelemme hyödyntämään sen.

Esimerkkejä remonttilainoista

Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

Mihin remonttilainaa voi hakea?

Peruskorjauksen itse tehdystä tai palkatusta työosuudesta voi saada verovähennyksiä, mutta tarvikkeet ja matkakulut jäävät tämän ulkopuolelle.

Kotitalousvähennyksiin oikeuttavaksi peruskorjaukseksi ja -parannukseksi lasketaan muun muassa:

Yleisestä tietoa verovähennyksistä voit lukea täältä. 


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Ikkunaremontti

Netti on pullollaan vinkkejä ikkunaremonttiin ja ilmaisia oppaita löytyy myös rakennusalan yritysten sivuilta. Kannattaa valita ikkunaremonttiin ammattitaitoinen yritys kilpailuttamalla remonttitarjoukset. Ikkunaremontin hinta voi nousta suureksi, joten muista kilpailuttaa myös remonttilaina.

Hyvin toteutettu ikkunaremontti edistää talouden energiatehokkuutta hyvän lämmöneristyksen myötä – samalla asuminen on mukavampaa, kun ikkunat ei vedä tai puske siitepölyjä sisälle keväisin. Vaikka ikkunaremontin hinta tuntuisikin suurelta, voit säästää sen avulla lämmityskuluissa satoja euroja vuodessa.

Ikkunaremontti voi vaatia sellaista osaamista, jota ei välttämättä kaikilta heti löydy. Ikkunaremontti sisältää huolellista suunnittelua, oikeiden tuotteiden valitsemista mukaan lukien oikeaa mitoitusta ja tuotteiden asennusta sekä käyttöönottoa.

Kattoremontti

Kattoremontin hinta riippuu monista tekijöistä kuten esimerkiksi katon korkeudesta, pinta-alasta ja siitä mitä sille ollaan tekemässä. Usein kuitenkin kattoremontin hinta määräytyy monista eri tekijöistä, joista vain asiantuntija pystyy antamaan tarkempaa arviota.

Putkiremontin ja ikkunaremontin lisäksi kattoremontti kuuluu niihin remontteihin, jotka asiakas tulee todennäköisesti tilaamaan remonttifirmalta. Tämän vuoksi kannattaa kilpailuttaa kattoremonttitarjous useilta eri yhtiöiltä. Remonttilainan kilpailuttaminen on hyvä tehdä sen jälkeen, kun on saanut arvion kattoremontin hinnasta.

Keittiöremontti

Ehkä yksi yleisimmistä itsetehtävistä remonteista on keittiöremontti. Etenkin aikaisemman keittiön purkutyöt tehdään itse, mutta keittiökalusteiden asennusta tehdään usein myös omin avuin, jos taidot siihen riittävät. Usein voi kuitenkin olla kannattavaa turvautua ammattilaiseen, jos oma osaaminen vähääkään epäilyttää.

Jos aiotaan tehdä kokonaisvaltainen keittiöremontti, muodostuu keittiöremontin hinta useammasta tekijästä, jolloin hinnan arvioiminenkin saattaa olla haastavampaa. Tällaisissa tapauksissa keittiösuunnittelijalta voi pyytää apua keittiöremontin suunnittelussa ja budjetoinnissa.

Säästä rahaa kilpailuttamalla keittiöremonttitarjous ja jos teet itse, kilpailuta remonttilaina avullamme.

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti nostaa huomattavasti asunnon arvoa. Kylpyhuoneen remontointiin saattaa kuitenkin upota helposti useampi tuhat euroa, minkä takia se kannattaa suunnitella tarkkaan.

Vain harvassa tapauksessa kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä itse. Suosi siis ammattilaisia.

Mökin remontointi

Mökin kuntoa kannattaa ylläpitää ja tarkastaa säännöllisesti, jotta pahemmilta korjaustarpeilta vältyttäisiin. Kokonaisvaltainen mökkiremontti voi olla järkevää toteuttaa osissa, jos aikaa ja energiaa remontointiin on rajallisesti.

Kun korjattavaa on enemmän, voi tietysti olla parempi hoitaa kaikki remontoitavat asiat kerralla yhdessä projektijaksossa remonttiyrityksen toimesta, niin mökki ei jää ikuisuusprojektiksi. Jos itse tekeminen on lähellä sydäntä, remonttilainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen mökkiremontin aloittamista, mikäli omat säästöt eivät siihen riitä.

Mökkiremontin hinta määräytyy sen laajuudesta – onko tarve tehdä vain pintaremonttia vai tehdäänkö kokonaisvaltaisempaa remonttia tai esimerkiksi rakenteisiin kohdistuvaa remontointia.

Hyviä mökin remontointiin liittyviä vinkkejä löytyy netistä ja remonttilehdistä.

Lattiaremontti

Kun miettii mikä on lattiaremontin hinta, täytyy muistaa, että lattiaremontti on tehokas keino nostaa asunnon arvoa ja ilmettä. Lattiaremontti voi olla hintava, mutta se maksaa kyllä itsensä takaisin.

Lattiaremontin suunnitteluvaiheessa on hyvä tietää millaista käyttöä lattian tulee kestää ja tehdäänkö lattia uusiksi puhtaasti myyntiä varten vai onko tarkoituksena jäädä asumaan kohteeseen. Joka tapauksessa lattian tulee kestää elämää ja olla siten pitkäkestoinen investointi.

Lattiaremontissa täytyy olla varautunut mahdollisiin yllätyksiin. Et voi etukäteen välttämättä tietää sitä, mitä vanhan lattian alta voi paljastua – joskus sen alle on voinut päästä kosteutta tai vanha lattia voi olla rakennettu epätasaiselle alustalle. Onneksi uuden lattian asentaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa, minkä vuoksi monet tekevätkin lattiaremontin itse.

Joissakin tapauksissa uusi lattia voidaan rakentaa vanhan päälle tai vanha lattia hioa ja maalata, jolloin siitä saadaan uuden veroinen.

Jos tee-se-itse lattiaremontti ei houkuta, voi turvautua ammattilaisen puoleen ja kilpailuttaa remonttitarjoukset eri firmoilta. Kun kyseessä on isompi ja kalliimpi lattiaremontti, on myös remonttilainan kilpailutus järkevää.

Pintaremontti

Pintojen remontoinnilla saadaan uutta ilmettä kotiin pienellä rahalla. Se, millaiseksi pintaremontin hinta muodostuu lopullisesti, riippuu tietysti käsiteltävien seinien ja pintojen pinta-alasta ja materiaalivalinnoista.

Jos pintaremonttiin kuuluu remontointi lattiasta kattoon, voi hintalappu remontille olla kymmeniä tuhansia euroja, kun taas maalaus- , tapetointi- tai laatoitusremontit yleensä pienissä kohteissa maksavat sadoista euroista muutamaan tuhanteen euroon. Tällöin kyseessä on huoneistoremontti.

Sisustuslehdet ja rautakauppojen verkkosivut, sisustusblogit sekä Pinterest ovat pullollaan vinkkejä pintaremonttiin, joista voi ammentaa inspiraatiota omaa pintaremonttia varten.

Pintaremontin tekeminen voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta käytännön vinkkejä kannattaa etsiä ja kysyä kokeneemmilta, jos kokemusta remontoinnista ei vielä ole päässyt kertymään.

Putkiremontti

Putkiremontti on iso ja kallis remontti, jonka kohdalla käännytään aina asiantuntijan puoleen. Putkiremontin prosessi on hieman erilainen, riippuen siitä onko kyseessä omakotitalo, kerrostalo- tai rivitaloasunto.

Mikäli epäilet tarvetta putkien remontoinnille tai niiden kunnon tarkistukselle, kannattaa olla heti yhteydessä taloyhtiöön ja isännöintifirmaan.

Yleensä putkiremontti toteutetaan 30-50 vuoden välein, mutta sen ajankohtaan vaikuttaa myös pesutilojen kuntotaso ja havaitut ongelmat. Olisi tärkeää kiirehtiä putkiremontin aloittamista, jos jotakin vaurioita on havaittu, sillä vakuutusyhtiöt eivät katso hyvällä, jos korjauksia laiminlyödään.

Putkiremontti on suhteellisen työläs remontti ja putkiremontin hinta  saattaa mietityttää monia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että talot, joissa putkiremontti on juuri tehty, ovat asuntomarkkinoilla houkuttelevampia ostokohteita kuin ne, joihin sellainen saattaa olla lähivuosina tulossa.

Jos putkiremontti osuu kohdalle ja tarvitset lainaa remonttia varten, kilpailuta remonttilaina Summarumin lainavertailu-palvelun avulla.

Saat tietää nopeasti kuinka paljonko lainaa voit saada ja millä ehdoilla sitä olisi tarjolla.

Saunaremontti

Saunaremonttia voi tehdä pienelläkin rahalla, eikä välttämättä lainaa saunaremonttiin aina tarvitse hakea ellei halua remontoida saunaa täysin uusiksi.

Saunaremontin hinta jää usein kohtuullisen pieneksi, sillä monesti saunaan saa raikasta ilmettä jo pienillä toimenpiteillä kuten:

 • lauteiden vaihtaminen – lauteiden hionta, maalaus ja käsittely
 • valaistuksen uusiminen – lisää tunnelmaa pienillä led-valoilla
 • saunan seinien uusiminen – käsittely esimerkiksi saunavahalla
 • saunan oven vaihtaminen – lasisella ovella saa saunaan valoisuutta, puisella perinteikkyyttä
 • kiukaan uusiminen – huomioi saunan koko ja tyypillinen käyttö: onko aina valmis kiuas tarpeellinen?

Joskus myös pelkkä kiuaskivien uusiminen parantaa löylyjä, vaikka uuden Harvian kiukaan tilaaminen voisikin olla hyvä sijoitus. Ideoita saunaremonttiin löytyy rautakauppojen verkkosivuilta ja inspiraatiota voi hakea myös eri kylpylöiden saunoista.

Jos innostut tekemään isompaa saunaremonttia, kilpailuta remonttilaina avullamme.

Vertaa lainoja ja valitse niistä sopivin!

WC-remontti

WC-remontin hinta vaihtelee paljon. Riippuen siitä kuinka iso WC on kyseessä ja vaihdetaanko wc-kalusteita, avataanko laattapintoja tai korjataanko kosteusvaurioita, hintalappu wc-remontille voi olla muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin.

Märkätilan remontoinnissa kannattaa turvautua ammattilaisyrityksen palveluihin, jotta työt tulee tehtyä laadukkaasti.

WC-remontin välillisiä kustannuksia voi koitua myös siitä, ettei WC-remontin aikana asunnossa voi välttämättä asua hetkeen, joten kannattaa ottaa tuo seikka huomioon remonttisuunnitelmia tehdessä.

Remonttilainan hakeminen on yleistä wc- ja kylpyhuoneremonttien kohdalla.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Kannattaako remonttilaina ottaa vakuudellisena vai vakuudettomana?

Vakuudellinen remonttilaina Vakuudeton remonttilaina
On aina se edullisempi vaihtoehto. Voi olla todella kallis.
Haettavissa verkosta, edellyttää yleensä silti neuvotteluja pankin kanssa. Ei edellytä neuvotteluja, saat remonttilainan jopa saman päivän aikana.
Vakuudellista remonttilainaa saat vain pankeista. Vakuudettomia remonttilainoja voi hakea kymmeniltä eri yhtiöiltä.
Vakuudellinen remonttilaina vaatii vakuuksia tai takauksen. Ei edellytä vakuuksia tai takaajia.

Valitse kauttamme halvin remonttilaina

Jos olet hyvissä ajoin suunnittelemassa remonttilainan hakemista, sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää halvin remonttilaina kilpailuttamalla remonttilainojen tarjoukset.

Se, mistä halvin remonttilaina löytyy, riippuu osittain taloudellisesta tilanteestasi sekä esimerkiksi siitä, oletko hakemassa samalla myös asuntolainaa. Edullisin remonttilaina vaatii usein hyviä vakuuksia tai sitä, että se otetaan asuntolainan yhteydessä. Mitä useammasta paikasta haet remonttilainatarjouksen, sitä isommalla todennäköisyydellä edullinen remonttilaina myös löytyy.

Tilanteita on kuitenkin erilaisia, minkä vuoksi kannattaakin aina kilpailuttaa halvin laina netissä, niin tulee saaneeksi useiden pankkien eri lainatarjoukset yhdellä nopealla lainahakemuksella.

Aloita siis remonttisi suunnittelu remonttilainan kilpailuttamisella, ja halvin remonttilaina löytyy ajoissa.

Remonttilaina – Usein kysyttyä

Miten haen remonttilainaa?

Helpoin tapa: hae lainaa netissä.

 1. Tee remonttilainavertailu - valitse summa, laina-aika ja täytä tietosi
 2. Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta - korot alkaen jopa 4,5%
 3. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi
Miksi remonttilainoja kannattaa vertailla?

Riippuen remontin budjetista, on kyseessä yleensä sellainen summa rahaa, että kilpailuttamalla voi säästää satoja ellei jopa tuhansia euroja.

Remonttilainojen korot voivat vaihdella paljonkin, joten saamalla pienemmän koron ja paremmat ehdot lainallesi voit jättää rahaa käytettäväksi johonkin muuhun.

Remonttilainan kilpailuttaminen on ilmaista puolueettoman Summarum.fi -palvelun kautta. Suosittelemme kuluttajille aina edullsinta lainaa.

Mikä on sopiva korko remonttilainaan?

Remonttilainan korko on sopiva silloin, kun lainan kustannukset ovat edulliset ja saat pidettyä taloutesi tasapainossa.

Lainakorkojen vertailu ja remonttilainan kilpailutus mahdollistaa edullisen rahoituksen remontoinnille. Joskus voi olla kannattavaa yhdistää lainat ja hakea remonttilaina asuntolainan yhteyteen.yhdistää lainat ja hakea remonttilaina asuntolainan yhteyteen.

Miksi on kannattavaa ottaa remonttilaina?

Ottamalla remonttilainan, voit hajauttaa remontista koituvia kustannuksia pidemmälle aikavälille, mikä helpottaa taloutesi suunnittelua.

Remonttilaina mahdollistaa remontoinnin, mikä on aina investointi, joka nostaa kohteen arvoa.

Vapautat pääomaa muuhun käyttöön kuten esimerkiksi sijoittamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja