Käyttöpääomalaina yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Käyttöpääomalaina yritykselle

Yrityslainaa on mahdollista hakea nykyään moneen eri tarpeeseen. Lainoja myöntäviä rahoituslaitoksia ja pankkeja on paljon, mikä on lisännyt kilpailua niiden välillä. Tämä on sinun kannaltasi erinomainen asia, sillä sen ansiosta lainojen hintakilpailutus on mahdollista – ja usein varsin kannattavaa.

Tarvitseeko yrityksesi väliaikaista tukea käyttöpääomavirtoihin? Summarumin kautta vertailet helposti lainatarjouksia ja haet nopeasti lainaa yrityksen käyttöpääoman rahoittamiseen.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Miksi käyttöpääomaa on tärkeää olla riittävästi?

Käyttöpääoma ja siihen liittyvät toiminnot kuuluvat yrityksen elintärkeisiin rahaprosesseihin, ja niiden on oltava kunnossa, jotta yrityksen toimintavarmuus säilyy. Käyttöpääoman eriin kuuluvat esimerkiksi yrityksen myyntisaamiset, ostovelat ja vaihto-omaisuus eli varastot. Näiden erien hallinta on erittäin tärkeää yrityksen talouden kannalta tarkasteltuna.

Mikäli käyttöpääomaa ei ole riittävästi, yritykselle voi seurata siitä lukuisia ongelmatilanteita. Sen kassavirta voi päästä ehtymään, minkä myötä yritys ei pysty suoriutumaan ostoveloistaan aikataulujen mukaisesti. Tästä aiheutuu suurempia korkokuluja ja mahdollisesti kolauksia yrityksen maineeseen.

Varastojen hupeneminen taas voi ajaa toimitusvaikeuksiin tai tuotanto-ongelmiin. Tämä vaikuttaa suoraan tuloihin, kun myytävää tuotetta ei ole, mutta myös kustannuksiin. Tuotannon ongelmien parissa kamppaileva yritys voi joutua turvautumaan esimerkiksi hätätoimituksiin, joiden ostohinnat ovat yleensä aina korkeammat.

Käyttöpääoman tarve olisi hyvä pyrkiä pitämään mahdollisimman pienenä. Tässä voi toimia apuna esimerkiksi tuotannon tehostus, hävikin vähentäminen, myyntilaskujen maksuaikojen lyhennys tai toimintojen ulkoistaminen. Kun järkeviä keinoja tarpeen vähentämiseen ei ole, ja käyttöpääoman määrä on väliaikaisesti liian pieni, voi laina olla apuna rahoituksessa.

Vakuudetonta lainaa yrityksen käyttöpääoman kasvattamiseen

Kun tarvitset lainaa yrityksen käyttöpääoman kasvattamiseen, rahoittamiseen tai vahvistamiseen, sinun tulee päättää, haluatko hakea vakuudellista vai vakuudetonta lainaa. Ensimmäinen näistä on edullisempaa, mutta sen saamiseen tarvitaan vakuus eli jokin rahanarvoinen pantti, joka toimii lainan turvaajana.

Vakuus toimii lainanantajan turvana: jos lainasumma jää suorittamatta takaisin, rahoituslaitos tai pankki voi lunastaa vakuuden itselleen. Vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi kiinteistöjä, arvopapereita tai muuta arvo-omaisuutta.

Etenkin aloittelevilla yrityksillä ei kuitenkaan välttämättä ole riittäviä resursseja vakuuksien järjestämiseen. Toinen varteenotettava vaihtoehto on silloin käyttöpääomalaina ilman vakuutta. Edellä mainitun rahoituslaitoksen riskin takia sen hinta on hieman korkeampi, mutta sitä kompensoi lainan saannin helppous ja nopeus.

Vakuudetonta lainaa yrityksen käyttöpääoman vahvistamiseen on mahdollista hakea ilman minkäänlaista reaaliomaisuutta. Tällöin riittää, että yritys/yrittäjä täyttää lainanmyöntäjän asettamat kriteerit, kuten luottokelpoisuuden. Vakuudettomien yrityslainojen kohdalla saatetaan pyytää takaajaa, joka ottaa vastuulleen lainan takaisinmaksun varmistuksen. Tämä ei kuitenkaan ole kaikissa tapauksissa välttämätöntä, joten asia kannattaa tarkistaa lainatarjouksesta.

Käyttöpääomalainaa ilman vakuuksia on helppo hakea verkon kautta. Voit jättää hakemuksen sivuillamme ja saat vastaukseksi useita lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Sitten voit halutessasi valita niistä sopivimman ja solmia lainasopimuksen nopealla aikataululla.

Kuka voi hakea lainaa yrityksen käyttöpääoman rahoittamiseen?

Lainaa yrityksen käyttöpääoman rahoittamiseen on mahdollista hakea yrityksen kokoon ja toimimuotoon katsomatta. Olipa yrityksesi toiminimi, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai muu, voit täyttää lainahakemuksen.

Lainan myöntämiseen vaikuttaa kuitenkin usea asia, eikä sitä myönnetä kaikille. Ensinnäkin käytännössä aina yrityksen tulee olla rekisteröity Suomeen, ja sillä täytyy olla jo toimintaa takanaan. Toiseksikin sekä yrityksen että yrittäjän luottotietojen tulee olla kunnossa. Tässä saatetaan tehdä poikkeuksia siinä tapauksessa, jos kyseessä on osakeyhtiö, ja vain yhdellä osakkaista on maksuhäiriömerkintä.

Myöntämisen kriteerit voivat vaihdella hieman eri rahoituslaitosten ja pankkien mukaan, mutta yllä olevat ovat yleisiä käytäntöjä. Lisäksi myöntökriteereihin voi vaikuttaa se, onko kyseessä vakuudeton laina, takaajaton laina vai vakuudellinen laina.

Paljonko yrityslainaa käyttöpääoman vahvistamiseen voi saada?

Yrityslainan suuruuteen vaikuttaa moni asia. Yleisesti ottaen rahoituslaitokset myöntävät hieman pienempiä lainoja kuin pankit, joiden lainasummat voivat olla suuryhtiöille jopa miljoonia. Käyttöpääomalainoista puhuttaessa lainojen määrät ovat kuitenkin normaalisti tätä huomattavasti maltillisempia.

Myös yrityksesi luottoluokitus vaikuttaa siihen, kuinka ison käyttöpääomalainan voit ottaa. Mikäli se on hyvällä tasolla, voit saada helpommin suuremman lainan. Lisäksi yrityksen koko voi vaikuttaa päätökseen, joka tehdään aina tapauskohtaisesti luotonantajan toimesta sen omien laskelmien pohjalta.

Haettavan lainan määrä riippuu luonnollisesti siitä, mihin tarkoitukseen tarvitset käyttöpääomaa. Tarpeellisen käyttöpääomalainan summan suuruus on hyvä laskea melko tarkkaan, sillä ei ole järkevää maksaa korkokuluja rahasta, jota ei välttämättä tarvita. Voi olla järkevää ottaa välttämättömän summan päälle hieman puskuria, ettet joudu pienen ajan kuluttua maksamaan uusia lainanavauskuluja ja niin edelleen.

Käyttöpääomalainan kustannukset

Lainakulut vaihtelevat muun muassa sen mukaan, onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton käyttöpääomalaina. Vakuudelliset yrityslainat ovat pääsääntöisesti aina edullisempia, kun taas vakuudettomien lainojen hinnoissa näkyy luotonantajan riski. Lisäksi hintaan vaikuttaa yrityksen tilanne ja sen perusteella tehty analyysi.

Lainan hinta itsessään taas muodostuu korosta ja muista kustannuksista. Korkoon vaikuttaa asiakaskohtaisen analyysin lisäksi esimerkiksi lainattavan käyttöpääomasumman suuruus sekä lainan pituus. Hintaan alentavasti vaikuttavia tekijöitä voivat olla muun muassa muut asiakassuhteet rahoituslaitoksen tai pankin kanssa, vahva maksukyky ja hyvät tulevaisuuden näkymät.

Koron lisäksi käyttöpääomalainaan voi liittyä muitakin kustannuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu ja laskutuslisä. Etenkin pienempien lainasummien ollessa kyseessä, näihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä niiden osuus on tällöin suhteessa suurempi.

Käyttöpääomalaina kannattaa pyrkiä joka tapauksessa suorittamaan pois mahdollisimman nopealla aikataululla, niin korkokulut pysyvät mahdollisimman pieninä. Lainaa otettaessa onkin tärkeää suunnitella takaisinmaksun aikataulu ja kuukausittaisten lyhennyserien suuruus. Joskus sinun on mahdollista pitää välissä lyhennysvapaita kuukausia, mutta tästä saatetaan veloittaa erillinen maksu.

Löydä edullisin käyttöpääomalaina

Kuten edempänä mainittu, lainoja myöntäviä rahoituslaitoksia ja pankkeja on tätä nykyä todella runsaasti. Lainoista on tullut kauppatavaraa, ja asiakkailla on valta valita, mistä lainarahat halutaan ottaa. Kun siis huomaat yrityslainan tarpeen, sinun kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa tarjoukset.

Kilpailuttamisen avulla pystyt löytämään helposti sinulle edullisimman käyttöpääomalainan. Me täällä Summarumilla teemme yhteistyötä yli 30 luotonantajan kanssa, joten saat kattavan katsauksen tarjontaan kauttamme.

Kun jätät lainahakemuksen, yhteistyökumppanimme antavat sinulle tarjouksensa joko sähköpostitse tai puhelimitse. Voit tutustua tarjouksiin ja poimia niistä sitten halutessasi parhaan. Jos taas sopivaa ei löydy, ei huolta – tarjoukset eivät sido sinua mihinkään ja raukeavat ilman vastaustasi.

Käyttöpääomalainaa voidaan hakea moneen tarkoitukseen

Missä tilanteissa käyttöpääomalainaa sitten kannattaa hakea? Helppo ja nopeasti tilillesi siirtyvä laina on toimiva apu, kun yrityksen talous kaipaa väliaikaista tukea. Käyttöpääomalainaa voidaan tarvita esimerkiksi kassavajeen paikkaamiseen, kasvun tukemiseen tai apuna rahoitukseen. Syitä voi olla monia: ani harva yritys pystyy toimimaan tukeutumatta lainkaan vieraaseen pääomaan.

Käyttöpääomalaina voi tukea hetkellistä kassavajetta

Joskus voi tulla vastaan tilanteita, joissa esimerkiksi myyntilaskujen suoritukset ovat viivästyneet normaalista poikkeavasti. Tämä vaikuttaa suoraan yrityksen käytössä olevaan käteiskassaan. Jos käteisvirrassa on viivästyksiä, se taas vastaavasti voi estää yritystä selviytymästä omista velvoitteistaan, kuten toimitilavuokrista, ostolaskujen makuista, veroista ja muusta. Samoin varaston hankinnat voivat hankaloitua.

Kassavaje vaikuttaa negatiivisesti moneen yrityksen kannalta elintärkeään asiaan, joten sen paikkaaminen käyttöpääomalainalla voi olla järkevää. Kannattaa kuitenkin aina tutkia syyt vajeen taustalla ja varmistaa, että kyseessä on vain väliaikainen tilanne, joka korjaantuu ajan kanssa.

Asiaa voidaan tarkastella myös positiivisesta näkökulmasta. Esimerkiksi sesonkiaikoina tietyt tuotteet voivat myydä valtavia määriä, mikä tietää isoja myyntituottoja. Jos yrityksellä ei löydy riittävästi käyttöpääomaa varaston äkilliseen kasvattamiseen, lainan avulla varasto voidaan laajentaa vastamaan kysyntään.

Käyttöpääomalaina kasvun tukena tai rahoituksessa

Yrityksen kasvu vaatii tuekseen resursseja, joita ei aina välttämättä oman taseen vastattavaa-puolelta löydy. Esimerkiksi uusien toimitilojen hankinta tai vanhojen remontointi, laitteiden ja kaluston uusinta sekä markkinointi tuovat mukanaan kustannuksia. Etenkin jos näillä tavoitellaan kasvua, voi käyttöpääomalainan ottaminen olla järkevää.

Rahoitusta voidaan tarvita myös erilaisille projekteille, jotka tähtäävät yrityksen markkina-arvon parantamiseen ja -aseman tukevoittamiseen. Esimerkiksi tuotekehittely voi olla hinnakasta, eikä siihen välttämättä löydy omasta käyttöpääomasta riittävää siivua. Kehitys on kuitenkin erittäin tärkeää, jotta kilpailukyky pystytään säilyttämään muuttuvalla markkinalla.

Yrityslainaa käyttöpääoman rahoitukseen onkin mahdollista ottaa myös kehitystyön tukemiseen. Yrittäjän on aina hyvä punnita, millaisia tuottoja korollisella lainalla mahdollistettu toiminta voi tuoda tulevaisuudessa. Vastaavasti on hyvä ymmärtää, millaisia menetyksiä voi olla tiedossa, jos kyseisiä toimintoja ei pystytä suorittamaan käyttöpääoman puutteen vuoksi.

Muista nämä, kun haet lainaa yrityksen käyttöpääomanvahvistamiseen

Käyttöpääomalainan hakeminen onnistuu helposti verkossa, mutta sinun kannattaa aina ennen lainan ottamista puntaroida tilanne huolellisesti. Tällä tapaa pystyt tekemään päätöksiä, jotka ovat aidosti hyväksi yritystoiminnallesi. Lainaa ottaessa sinun on hyvä tehdä ainakin nämä asiat:

  • Määritä mahdollisimman tarkkaan, mihin tarvitset käyttöpääomalainaa.
  • Laske, kuinka suuren lainan todellisuudessa tarvitset. Älä ota suotta liian isoa lainaa, niin kulut pysyvät mahdollisimman matalina.
  • Varmista, että pystyt suoriutumaan lainan takaisinmaksusta ongelmitta. Käyttöpääomalainan on tarkoitus olla väliaikainen apua, ei pysyvä ratkaisu.
  • Tee selkeä suunnitelma maksueristä ja ota se huomioon tilikauden laskelmissa.
    Kilpailuta käyttöpääomalainat. Vertaile lainojen hintoja ja selvitä niiden mahdolliset muut kulut.
  • Valitse omaan tarpeeseesi sopivin laina. Ota huomioon lainansaannin nopeus ja helppous sekä sen kustannukset.

Hae yrityslainaa käyttöpääoman kasvattamiseen heti tilille
Tarvitsetko yritykseesi lisää käyttöpääomaa nopealla aikataululla? Älä anna väliaikaisen käyttöpääoman puutteen aiheuttaa ongelmia tai estää lupaavaa kasvua. Käyttöpääomalaina toimii apuna, kun kassavaje painaa tai rahoitustarve iskee.

Summarumin kautta kilpailutat lainat helposti ja vaivattomasti. Täytä vain lainahakemus, niin alat saada yhteistyökumppaneiltamme tarjouksia jo muutaman tunnin sisään. Kun sopiva lainatarjous on löytynyt, voit solmia lainasopimuksen ja saat rahat pikaisesti tilillesi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mihin tarkoitukseen käyttöpääomalainaa voi hakea?
Lainan käyttökohde on oman harkintasi mukainen, eikä rahoituslaitos tai pankki rajoita sen käyttöä. Tyypillisesti käyttöpääomalaina käytetään esimerkiksi hetkellisen kassavajeen paikkaamiseen, varaston täydennyksiin tai kasvun tukemiseen.
Paljonko voin saada lainaa yrityksen käyttöpääoman rahoitukseen?
Käyttöpääomalainan suuruus riippuu monista tekijöistä. Niitä ovat esimerkiksi yrityksen koko, luottoluokitus sekä se, haluatko vakuudellisen vai vakuudettoman lainan. Päätös lainan mahdollisesta suuruudesta arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Kuka voi hakea yrityslainaa käyttöpääoman vahvistamiseen?
Kaiken kokoiset yritykset voivat hakea käyttöpääomalainaa aina toiminimiyrittäjästä suuriin osakeyhtiöihin. Yrityksen tulee kuitenkin olla rekisteröity Suomeen, sillä tulee olla aktiivista toimintaa ja sen tulee olla luottokelpoinen.
Voiko käyttöpääomalainaa saada ilman vakuuksia ja takaajaa?
Lainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia. Useimmissa tapauksissa lainalle tarvitaan kuitenkin takaaja. Voit yrittäjän toimia itse takaajana, mikäli luottotietosi ovat kunnossa. Joissain tapauksissa myös takaajan tarpeesta voidaan neuvotella, mutta yleensä hinta on tuolloin korkeampi.
Miten löydän edullisimman käyttöpääomalainan?
Edullisin käyttöpääomalaina löytyy kätevästi lainavertailunavulla. Tutustu yhteistyökumppaneidemme tarjouksiin kätevästi yhdellä tarjouspyynnöllä ja löydä omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva käyttöpääomalaina.