Edullinen venelaina helposti netistä

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Venelainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja venelainojenlainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea venelainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

  • Olet vähintään 25-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa 
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Venelaina – sijoitus vapaa-aikaan

Niin kuin autoihin, voidaan veneen ostamiseenkin ottaa lainaa. Useimmiten siihen myös tarvitaan lainaa, sillä harvalla on tilillään ylimääräistä könttäsummaa vain lojumassa ja odottamassa jotain mukavaa vapaa-ajan ostosta. Tämän tekstin on tarkoitus antaa eväitä sinulle, joka harkitset venelainaa ja auttaa sinua miettimään, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon venelainaa hakiessasi. Ennen kaikkea kannattaa ajatella, että venelaina on sijoitus ansaitun vapaa-ajan mukavuuksiin.

Venelainaa haetaan lähtökohtaisesti johonkin soutuvenettä suurempaan hankintaan, joka voi olla purje- tai moottorivene tai jopa pieni merikelpoinen laiva. Tällaisten veneiden hankintahinnat ovat yleensä niin sanotusti ylittäneet kipurajan, eli suurimmalla osalla meistä ei ole saman tien saatavilla moisia varoja.

Venelainoja kannattaa vertailla

Autolainaa tarjoaa Suomessa jokainen pankki tai rahoituslaitos. Suurin osa näistä tarjoaa myös venelainaa, mikä ei sinänsä yllätä: ovathan vene ja auto kulkuneuvoja, mutta myös rakkaita harrastuksia yhä useammalle suomalaiselle.

Siinä missä autolainojakin vertaillaan, on myös venelainojen vertailu hyvin tärkeä osa lainan hakuprosessia. Venelainojen tarjoajien määrä on nimittäin melkoinen: OP, Nordea, Santander, POP Pankki, Ferratum, Komplett ja S-Pankki. Ja tässäkin oli vain muutama esimerkki. Huomaat myös, että tuttujen perinteisten pankkien rinnalle on noussut paljon uusia rahoituslaitoksia, joiden olet ehkä kuullut tarjoavan vain jotain yhden tyyppistä lainaa. Tyypillisesti venelainan hakija vertailee muutamaa kymmentä eri lainan myöntäjää.

Mutta missä venelainoja voi sitten vertailla? Tarjoajien määrä on sen verran iso, ettei ole järkevää, tai edes mahdollista, kilpailuttaa lainoja marssimalla pankkiin ja pyytämällä lainatarjous. Netistä löytyy onneksi muutamakin oikein hyvä työkalu erilaisten lainojen vertailuun. Niiden avulla on helppo selvittää lainan kokonaiskustannukset eli itse lainan ja koron lisäksi maksettavat sivukustannukset, jotka lankeavat näiden kulujen päälle.

Venelainat ovat vielä melko pieniä lainoja verrattuna esimerkiksi asuntolainaan. Näin ollen niitä voi hakea monelta lainan tarjoajalta niin vakuuksilla kuin ilman vakuuksiakin. Esimerkiksi OP tarjoaa tällaista vaihtoehtoa: hakija saa itse päättää, hakeeko hän lainaa vakuuksilla vai ilman. Nordea taasen tarjoaa ensimmäisenä vakuudetonta venelainaa nimellä Joustoluotto, mutta kyse on samasta asiasta, vaikka nimi onkin eri: samaa lainatyyppiä voi Nordean mukaan hakea myös muunlaisiin vähän isomman kokoluokan hankintoihin. Noin nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että venelainaa tarjotaan 2 000–50 000 euron väliltä.

Venelainaa nopeasti netistä

Venelainan saamisen nopeuttamiseen on olemassa parikin niksiä. Niistä ensimmäinen on luonnollisesti se, että tietää, mitä on hankkimassa. Ota siis selvää vertailemalla, paljonko lainaa on mahdollista saada. Tämä pakottaa sinut miettimään myös veneen budjettia ja sitä, millaisen veneen olet oikeasti hankkimassa. Kun olet saanut selville, millainen vene on hankinnassa ja paljonko se maksaa, on paljon helpompi hakea sen rahoitukseen lainaa.

Lainojen vertailuun kannattaa käyttää aikaa, sillä kuten sanottu, netin työkalujen avulla pääset vertailemaan monen eri lainantarjoajan venelainoja kerralla. Näin säästät kosolti aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse muuta kuin valita mieleisesi laina.

Ennen kuin alkaa etsimään venelainojen myöntäjiä, kannattaa myös tarkistaa, että itse täyttää tietyt perusedellytykset, joiden avulla lainan hakeminen ja saaminen on jälleen piirun verran nopeampaa. Lainan hakijan odotetaan asuvan vakituisesti Suomessa ja omaavan puhtaat luottotiedot. Säännölliset tulot, oli se sitten palkkaa, eläkettä tai vuokratuloa, ovat myös lähes kaikkien pankkien vaatimus. Hakijan pitää olla täysi-ikäinen, mutta melkeinpä kaikki odottavat vähintään 20 vuoden ikää, jottei esimerkiksi varusmiespalvelus painan lainan kanssa samaan aikaan päälle. Joillain lainan myöntäjillä on myös yläikäraja (yleensä 65–75 vuotta).

Edullista venelainaa vakaan talouden myötä

Se miten edullinen jokin venelaina on verrattuna johonkin toiseen, riippuu koroista ja erilaisista sivukustannuksista. Joihinkin kuluihin voi itsekin päästä vaikuttamaan. Esimerkiksi, jos lainan hakijalla on luottotiedot kunnossa ja aikaisemmat lainat on maksettu moitteettomasti pois, palkitaan niistä toisinaan myös alemmilla koroilla. Myös vakuudet hankkimalla saa itselleen melkeinpä aina hieman halvemman lainan. Merkittävä osa venelainoista on vakuudettomia, mikä saattaa kuulostaa houkuttelevalta, mutta mikäli pienellä etsimisellä on saanut venelainalleen vakuudet, on lainan kustannuksissa saattanut säästää merkittävästi.

Korkojen kyttäämisellä ei kuitenkaan saavuta mitään, ellei lainaa näe kokonaisuutena. Korkojen lisäksi on tärkeää, että pidät silmällä myös lainan sivukuluja. Näihin kuuluvat muun muassa tilin avausmaksu sekä tilin hoitokustannukset. Mikäli maksuaikataulua ja lainan lyhennyksen maksettavaa erää on tarve muuttaa, voi siitäkin aiheutua yllättäviä kustannuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Jotkin vertailutyökalut auttavat sinua selvittämään nämä sivukulut ja niiden suuruudet, mutta vastuullinen lainan hakija muistaa kysyä ne vielä itse, ennen kuin allekirjoittaa yhtään mitään paperia.

Edullisen venelainan etsiminen kannattaa, sillä itse veneen lisäksi veneilystä aiheutuu juoksevia kuluja. Näistä merkittävin on säilytys: veneen satamapaikka voi maksaa satoja euroja joka kuukausi ja suurin osa veneen omistajista joutuu hankkimaan veneelleen vähintään talvisijoituspaikan. Lisäksi moottoriveneiden bensa maksaa siinä missä autonkin, eli yhä vain enemmän. Venettä joutuu ainakin jossain vaiheessa myös kunnostamaan, mikä maksaa rahaa. Näiden juoksevien kulujen sivussa venelainaa joutuu lyhentämään joka kuukausi.

On myös hyvä muistaa, että yksi edullisen lainan tunnusmerkeistä on se, että sen lyhentäminen sujuu verkkaisesti eikä häiritse arjessa selviytymistä. Tästä syystä lähes kaikki venelainan myöntäjät kysyvät säännöllisten tulojen perään. Tulojen säännöllisyyden lisäksi olisi myös hyvä, jos niiden summa olisi mahdollisimman hyvin ennustettavissa, jotta henkilökohtainen taloudenhoito olisi helpompaa. Mitä pienemmän siivun lainan lyhennys vie kuukausittaisesta budjetistasi, sitä vähemmän stressiä lainan lyhentämisestä aiheutuu ja veneilystäkin voi nauttia täysin rinnoin. Venelainoissa hieman alle 200 euron kuukausittainen lyhennys viiden vuoden ajan on se kaikkein tyypillisin.

Matala korko venelainaan

Isoin ja tärkein sivukulu venelainoissa, niin kuin kaikissa muissakin lainoissa, ovat kuitenkin luonnollisesti niiden korot, eli rahan hinta siltä ajalta, jolloin lainasumma ei ole lainan myöntäjän käytössä. Onkin tärkeää yrittää saada lainaa niin pienellä korolla kuin mahdollista, sillä siten takaisin maksettavan lainan lyhennys ei tunnu niin raskaalta.

Venelainat, jotka myönnetään joustoluottojen periaatteiden mukaisesti, toimivat pääsääntöisesti samalla tavalla kuin pikavipit, eli korot ovat perinteisiä lainoja isommat johtuen siitä, että takaisinmaksun odotetaan olevan nopeampaa kuin perinteisten lainojen kohdalla. Venelainoissa takaisinmaksuajoissa löytyy kyllä ihan jokaiselle hakijalle sopiva vaihteluväli: nopeimmillaan se voi olla yksi vuosi, tai lainan lyhennyksen voi pilkkoa pidemmälle ajalle kuten 20 vuodelle. Korkoja vertaillaan myös netin vertailutyökalujen avulla. Venelainojen, ja kaikkien muidenkin lainojen, korkoja saa madallettua melko yksinkertaisella tavalla: vertailemalla lainan myöntäjien tarjouksia huolellisesti. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että korkoihin voi, kuten jo aiemmin mainittu, vaikuttaa myös jonkin verran itse. Valitsemalla mahdollisimman pienen lainasumman, mahdollisimman lyhyen takaisinmaksuajan sekä omistamalla erinomaiset luottotiedot. Kun on valinnut lainan myöntäjän, myös mahdollisimman pitkälle suunniteltu ja realistinen takaisinmaksusuunnitelma voi auttaa saamaan lainaa hieman pienemmällä korolla tai muuten paremmilla ehdoilla.

Lainojen nimellinen vuosikorko vaihtelee yleensä 4–20 prosentin välillä. Tähän päälle tulevat sitten sivukustannukset. Korkoja vertailtaessa kannattaakin mieluummin vertailla nimelliskoron sijaan todellista vuosikorkoa: todellisessa vuosikorossa lainan kaikki sivukustannukset on otettu huomioon ja niin sanotusti leivottu nimelliskorkoon sisään.

Tutustu lainoihin