Venelaina – rahoitusta venehankintaan

Hae Summarumin kautta venelainaa vaivatta suoraan verkosta. Täytä maksuton lainalomake viipymättä ja hae rahoitusta veneelle.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Hae venelainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea venelainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Venelainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vaakudetonta venelainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.


   Löydä edullisin venelaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan venelainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Kilpailuta ja vertaile venelainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle venelainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa venelainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin venelaina.

   Kilpailuttamalla venelainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan venelainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Venerahoitus Summarumin kautta

   Summarum on omassa liiketoiminnassaan erikoistunut erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Siksi myös venerahoitus on helppo hakea Summarumin kautta.  Tavalliselle henkilöasiakkaalle Summarumin palvelujen käyttö on täysin maksutonta.

   Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman venelainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomio tärkeimmät lainaan liittyvät tekijät, kuten lainasumman ja laina-ajan ja pyytää tämän jälkeen yli 30 eri lainantarjoajalta lainatarjousta näiden tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

   Venerahoituksen hakijana sinun ei tarvitse sitoutua tai saamiisi lainatarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys lainalaskurin käyttöön on siten olematon. Laskuri auttaa sinua jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

   Löydä edullinen venelaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman venelainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton venelaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen venelainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Millainen on venelaina?

   Venelaina on laina, jota otetaan veneen rahoittamista varten. Kuten auton, myös veneen hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa pankilta tai eri lainanmyöntäjiltä.

   Venelainat ovat useimmiten vakuudettomia lainoja, mutta myös vakuudellisia venelainoja myönnetään lainatarjoajien toimesta riippuen haetusta lainasummasta.

   Vakuudeton venelaina tarkoittaa sitä, ettei henkilö sitä haettaessa aseta lainalle minkäänlaista vakuutta tai vakuuttajaa.

   Vakuudellinen venelaina taas vaatii lainan hakemisen yhteyteen aina jonkun pantin tai vakuuttajan sen hakijalta.

   Vakuudeton venelaina mahdollistaa lainan saannin vakuudellista lainaa nopeammalla aikajänteellä. Toisaalta kääntöpuolena vakuudeton venelaina on lainasummaltaan usein pienempi ja sen kokonaiskustannukset ovat monesti vakuudellista lainaa suuremmat.Vakuudellinen venelaina

   Nimensä mukaisesti vakuudellinen venelaina on pankista haettava laina, jonka saamiseksi hakijan on esitettävä lainasummalle sopivat vakuudet. Usein pankit ovat vaativia vakuuksien ja panttien suhteen, jotta vakuudellista lainaa myönnetään venettä varten.

   Yleensä kalliimpiin venehankintoihin haetaan vakuudellista venelainaa, sillä niiden ylärajoja ei usein ole rajoitettu. Vakuudetonta lainaa usein myönnetään tiettyyn summaan saakka, jotkin pankit myöntävät vakuudetonta lainaa 15 000€ asti, toiset taas jopa 50 000€ saakka.

   Vakuudeksi voi käydä esimerkiksi:

   • arvopaperit
   • rahatalletus
   • auto
   • asunto
   • vene

   Vakuudellisen lainan saaminen on hitaampaa verrattuna vakuudettoman lainan saamiseen, vaikkakin lainaehdot voivat olla hieman edullisemmat.

   Vakuudellinen laina täytyy käyttää juuri siihen ostotarkoitukseen, kuten lainasopimukseen on kirjattu.

   Vakuudeton venelaina

   Vakuudettoman lainan sen sijaan saa nopeammin, ja sen voi käyttää vapaasti kuten itse tahtoo. Eli jos päättääkin ennen ostohetkeä muuttaa mieltää, ja haluaakin ostaa itselleen auton tai moottoripyörän, voi halutessaan niin tehdä.

   Koska lainan hakemiselle ei tarvitse esittää vakuuksia, on lainahakemuksen käsittelyprosessi paljon nopeampi kuin vakuudellista lainaa hakevalla. Useat toimijat ovat automatisoineet tämän prosessin eli ne käyttävät lainapalveluissaan automaattista päätöksentekoprosessia.

   Vakuudettoman lainan korko on usein hieman korkeampi kuin vakuudellisen, mutta jokaisen lainanhakijan on mahdollista kilpailuttaa lainat ilmaiseksi. Lainavertailun tekeminen on helppoa ja pelkästään yhdellä lomakkeella on mahdollista saada paras mahdollinen henkilökohtainen lainatarjous.

   Lainaesimerkkien korot ovat vain esimerkkejä, joten lainatarjousten korot voivat olla matalammat tai korkeammat sinun kohdallasi, sillä lainaa myönnetään aina jokaisen henkilökohtaisen profiilin perusteella.

   Hyvin hoidetulla taloudella, yhteishakijalla ja kilpailuttamalla lainatarjoukset voi saada edulliset ehdot venelainaan.

   Venelaina ja vene vakuutena

   Vakuudellisissa venelainoissa vene voi myös toimia vakuutena aivan kuten autorahoituksissa tai asuntolainoissa on tapana. Tällöin veneen omistajuus yleensä säilyy rahoittajalla siihen saakka, kunnes venelaina on kokonaan maksettu takaisin.

   Venelainaa hakiessa kannattaa kartoittaa, käykö vene vakuutena ja tarvitaanko sen lisäksi vielä jotakin muita vakuuksia rahoituksen takaisinmaksun varmistamiseksi.

   Useat toimijat myöntävät kuitenkin venelainoja vakuudettomina, joten ei haittaa, jos sinulla ei olisikaan esittää isoja vakuuksia venelainaa varten.

   Venelaina ja mihin sitä haetaan

   Venelainaa haetaan yleensä purje- tai moottoriveneen hankintaa varten. Ei ole kuitenkaan täysin poikkeuksellista, että venelaina haetaan esimerkiksi merikelpoisen laivan tai jonkun muun isomman aluksen kustantamiseksi.

   Tyypilliset suomalaisilla vesistöillä käytettävät moottoriveneet liikkuvat useimmiten 1 000 euron ja 15 000 euron hintahaarukassa.

   Tällaisten hankintojen kustantaminen siten, että asiakas ylläpitää samalla taloutensa tasapainossa, voi vaatia lainan hakemista pankilta tai muulta rahoituslaitokselta.

   Veneen hankinta ei ole useimmiten määriteltävissä täysin välttämättömäksi elinkustannukseksi.

   Seurauksena tästä, venelainan voidaan useimmiten katsoa olevan enemmänkin ylellisyystuote, joka hankitaan pikemminkin elintason nostamista, kuin välttämätöntä elinkustannusta varten.

   Venelainojen yleistyminen markkinoilla johtuukin nimenomaisesti siitä, että aiakkaat haluavat nykyaikana satsata rahallisesti hyödykkeisiin, jotka nostavat heidän koettua elämänlaatua.


   Edullinen venelaina

   Kilpailuta venelaina, niin saat usealta eri pankilta ja luotontarjoajilta lainatarjoukset.

   Edullinen venelaina löytyy huomattavasti helpommin, mitä useammalta pankilta saat lainatarjouksia. Summarumin lainavertailun avulla tavoitat jopa 30 pankkia ja muuta eri lainantarjoajaa.

   Valitse lainatarjouksista edullisin venelaina, niin säästät rahaa.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Venelainojen hinnat 2022

   Venelainat ovat epätavallisen edullisia vielä joitakin kuukausia. Venelainat ovat käytännössä kulutusluottoja eli vakuudettomia lainoja joten niiden hinnat noudattavat yleisesti kulutusluottomarkkinan kehitystä.

   Hallitus asetti koronakriisin takia luotoille 10% korkokaton 2020. Tämä korkokatto erääntyi syyskuussa 2021. Venelainojen, sekä muidenkin lainojen korot voivat lähteä nousuun vuonna 2022.  Korkojen nousu tulee useimmiten yllätyksenä, koska kukaan ei osa sanoa varmuudella, milloin tämä tapahtuu. Siksi lainojen korkojen nousuun on hyvä varautua jo siinä vaiheessa, kun ne ovat alhaalla.

   Mikä on edullinen venelaina?

   Matala korko tekee venelainasta edullisen, etenkin jos myös muut kulut pysyvät pieninä. Kun katsot lainatarjouksia, katso mitkä ovat niiden todelliset vuosikorot. Todellinen vuosikorko on luku, joka auttaa lainan kokonaishinnan laskemisessa.

   Edullinen venelaina on mitoitettu oikean suuruiseksi, jotta talous kestää sen lyhentämisen koko laina-ajan. Lyhyempi laina-aika tulee isossa kuvassa edullisemmaksi, kun korot eivät pääse juoksemaan pitkään.

   Laina-ajalla on aina vaikutusta koron suuruuteen, joten tarkista lainan myöntäjän sivulta, miten sen muuttaminen vaikuttaa lainan korkoon.

   Edullinenkin venelaina voi tulla kalliiksi, jos sen valitsee pelkästään (nimellis)koron perusteella. Kiinnitä huomiota luoton perustamismaksuihin, toimisto- ja laskutusmaksuun. Paljonko piilokulut tekevät lainalle hintaa koron lisäksi?

   Käytä apunasi lainalaskuria ja selvitä lainasi kustannukset.

   Veneen hankinta – asioita joita huomioida

   Ennen venelainan hankkimista, sinun tulisi pohtia, mitkä ovat veneen hankinnan oleellisimmat kriteerit lainanhakijan kannalta.

   Sinun on hyvä miettiä vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin pohtiessa sitä, minkälaisen veneen lainanhakija haluaa hankkia lainarahalla.

   • Tuleeko vene käyttöön suolaisessa vedessä vai makeassa vedessä
   • Moottorivene vai purjevene
   • Jos moottorivene, minkälainen moottori tarvitaan
   • Kuinka monta henkilöä veneeseen tulee mahtua
   • Onko veneessä tarkoitus yöpyä
   • Kuinka nopean veneen asiakas haluaa

   Lisäksi, jo ennen kuin vakuudellinen tai vakuudeton venelaina otetaan, henkilön tulisi laatia itselleen budjetti venelainan hankintaan. Omaan budjettiin tulisi kirjata ainakin seuraavat tekijät, joiden perusteella venelainan ottamista voidaan harkita.

   • Kuukausittaiset tulot
   • Kuukausittaiset menot
   • Veneen hankintahinta
   • Veneen käyttökustannukset

   Seuraavissa kappaleissa käydään läpi, miten edellä mainittuja tekijöitä tulisi ottaa huomioon pohtiessasi venelainan hankkimista.

   Kuukausittaiset tulot

   Henkilön tulisi määritellä budjettiin tarkasti, miltä henkilön sen hetkiset kuukausitulot näyttävät. Kuukausittaisia tuloja ovat esimerkiksi henkilön palkkatulot tai muut kuukausittain toistuvat tulot.

   Mikäli ennen venelainan hankkimista lainanhakijan kuukausittaiset tulot ovat epäsäännölliset, kannattaa sinun taulukoida henkilökohtaiseen budjettiisi kuukausittaiset tulot ennemmin keskiarvon ala- kuin yläpuolelle.

   Näin ei ahdista itseään nurkkaan taloudellisesti, mikäli kuukausittaiset tulot jäävätkin joskus useamman kuukauden ajan hetkellisesti keskiarvoa matalemmiksi.

   Tulojen budjetoinnin ensisijaisena tarkoituksena onkin mahdollistaa taloudellisesti tiukempina kuukausina henkilön maksukyky lyhentää venelainaa sovitun takaisinmaksusopimuksen mukaisesti.

   Kuukausittaiset menot

   Venelainaa suunnittelevan kannattaa sisällyttää myös kuukausittaiset menot budjettiin. Kuukausittaisia menoja voivat henkilöllä olla esimerkiksi seuraavat menot.

   • Vuokra
   • Sähkölasku
   • Vesilasku
   • Puhelinlasku
   • Laajakaistaliittymä
   • Vakuutukset
   • Viihdykkeet

   Vuokra, sähkö- ja vesilasku ovat tyypillisiä kuukausittaisia menoja, joita ihmiset maksavat. Näiden lisäksi myös kaikki muut säännölliset palvelut joista tyypillisesti maksetaan, kannattaa sisällyttää budjettiin.

   Esimerkiksi erilaiset viihdykkeet, kuten musiikin ja elokuvien suoratoistopalvelut sekä lehtitilaukset ovat yleisimpiä säännöllisiä menoja, joita ihmiset unohtavat sisällyttää henkilökohtaiseen budjettiin.

   Kuukausittaisten menojen määrittämisen tarkoituksena on luoda mahdollisimman realistinen kuva siitä, millä ehdoin henkilön kannattaa hakea venelaina.

   Tämä kuukausittaisten tulojen ja menojen keskinäinen suhde on kriittinen komponentti, jota henkilön tulisi pohtia aina ennen lainan hakemista.

   Venelaina, kuten muutkin lainat, kannattaa ottaa ainoastaan sellaisissa tilanteissa, joissa sinun säännölliset tulosi mahdollistavat lainan kuukausittaisen lyhennyksen, sekä muiden kuukausittaisten menojen maksamisen ongelmitta.

   Veneen hankintahinta

   Veneen kustannukset määräytyvät veneen hankintahinnan sekä käyttökustannusten mukaan. Kuten aiemmin mainittua, tyypillisten suomalaisten veneilijöiden hankkimien moottoriveneiden hankintakustannukset sijoittuvat yleisimmin 1 000 – 15 000 euron väliin.

   Purjeveneet liikkuvat yleisesti ottaen hiukan moottoriveneitä kalliimmassa hintaluokassa ja niiden hankintahinta uutena sijoittuu keskimäärin 5 000 – 50 000 euron välille.

   Tarkkoja hintahaarukoita on kuitenkin mahdotonta määrittää, sillä veneiden hankintahinnat nousevat niin korkeiksi, kuin mitä asiakas on valmiita maksamaan.

   Vene saattaa olla monille ylellisyystuote, johon halutaan panostaa mahdollisimman paljon. Tämä aiheuttaa erilaisten veneiden suurta hintahaarukkaa, sillä osa veneihmisistä arvottaa veneen hankinnassa käytännöllisyyttä, ylellisyyden sijaan.

   Ylellisiä moottoriveneitä on esimerkiksi käytettyjen veneiden markkinoilla Suomessa myynnissä aina 500 000 euroon saakka.

   Veneen käyttökustannukset

   Venelainan hankkimista varten tulisi arvioida pelkän hankintahinnan lisäksi myö muita tulevan hankinnan käyttökustannuksia. Tällaisia edellä mainittuja muita käyttökustannuksia saattavat venelainan tapauksessa olla esimerkiksi:

   • Varusteet
   • Huollot
   • Talvisäilytys
   • Vesille nosto ja lasku
   • Vakuutus
   • Venepaikka
   • Polttoaine

   Pohtiessasi venelainan haluttua lainasummaa, saattaa ajatus liikkua pääsääntöisesti veneen hankintahinnassa.

   Listaa tarkasteltaessa on kuitenkin huomattavissa, että venelainaan kannattaa budjetoida hankintahinnan lisäksi myös veneen käyttökustannuksia.

   Lainasumma tulisikin määritellä siten, että lainanhakija säilyttää tarvittavan maksukyvyn hoitaa myös näitä edellä mainittuja käyttökustannuksia.

   Käyttökustannusten suuruus saattaa ajoittain yllättää henkilöasiakkaan, jonka johdosta lainan hankinnan käyttökustannuksia olisi hyvä määrittää aina etukäteen.


   Miksi kilpailuttaa venelainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen venelainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Venelainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Venelaina ja sen ehtojen määrittely

   Venelaina ja summa johon asti sitä myönnetään, vaihtelee lainan tarjoajasta riippuen muutamista tuhansista euroista lähes 100 000 euroon saakka. Tunnetuista pankkipalveluista esimerkiksi Nordea tarjoaa venelainaa aina 50 000 euroon saakka.

   Aiemmin määritellyn budjetin perusteella lainan hakijan on ennen lainan kilpailuttamista syytä laskea takaisinmaksuaika henkilön maksukyvyn mukaan.

   Venelainalaskuri auttaa sinua suhteuttamaan lainasummaa sekä takaisinmaksuaikaa. Laskuri auttaa venelainan suunnittelemisessa ja sen arviolla voit arvioida viitteellistä lainan takaisinmaksuaikaa.

   Venelainan kilpailutus

   Kun päätös venelainan hankkimisesta on tehty, halutut lainaehdot määritelty ja venelainalaskurin avulla arvioitu, hyvä tavoite on seuraavaksi löytää omiin ehtoihin parhaiten soveltuva lainatarjous.

   Paras ja edullisin venelaina löytyy ainoastaan kilpailuttamalla venelainat. Kilpailuttaessa lainat, kilpailuttava taho kerää useilta eri lainan tarjoajilta lainatarjouksia, joita lainanhakija voi sen jälkeen vertailla helposti keskenään.

   Kilpailutus mahdollistaa sen, että lainantarjoajat päätyvät kilpailemaan asiakkaasta sen sijaan, että hakija kilpailisi lainantarjoajien huomiosta. Kilpailutus on olennainen osa parhaan venelainan löytämistä eikä se sitouta vielä henkilö mihinkään hankintapäätökseen.

   Lue täältä miten Summarumin lainavertailu toimii.

   Hae venelainaa pankista

   Veneen osto vaatii usein ison rahallisen panoksen, johon monella ei ole välttämättä valmiina säästöjä. Tässä tilanteessa venelaina voi olla paikallaan, jotta pilvettömistä kesäpäivistä pääsee nauttimaan järven tai meren laineille.

   Venerahoitus onnistuu hakemalla pankkilainaa pankista tai muulta rahoitusyhtiöltä.

   Kun venelainaa haetaan oman pankin kautta, pankki usein tietää ennalta taloudellisen tilanteesi. Tämä voi olla hakijan kannalta iso etu lainan ehdoista neuvotellessa, mikäli pankki näkee jo ennalta hakijan hoitaneen raha-asiansa aiemmin moitteettomasti.

   Alle on koottu tiivistelmä pankeista ja rahoituslaitoksista, jotka tarjoavat lainaa veneen hankintaa varten:

   Osuuspankin venelaina

   Osuuspankin kautta sinulla on mahdollisuus hakea lainaa helposti ja turvallisesti netistä.

   Venelainaa voi hakea joko vakuuksien kanssa tai ilman. Jos haluat venelainaa OP:sta ilman vakuuksia, hae siinä tapauksessa Täsmäluottoa.

   Hakijan kannattaa kuitenkin miettiä onko hänellä jotain vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. OP:n tarjoama vakuudellinen Pankkilaina on koroltaan edullisempi vaihtoehto hakijalle. Vakuudellinen laina kerryttää myös OP – bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaille.

   POP Pankin venelaina

   Olit sitten hankkimassa moottorivenettä, purjevenettä tai pientä laivaa, POP pankin kautta järjestät juuri itsellesi sopivan rahoitusratkaisun unelmiesi veneen hankintaa. Venelainaa ei kuitenkaan kannata hakea koskaan ilman harkintaa. Laina tulee sovittaa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi suuruudeltaan ja laina-ajaltaan.

   POP Pankilla ei ole olemassa erillistä venelainaa, vaan lainahakemus jätetään yleisen lainahakemuskaavan kautta.

   Aktian venelaina

   Mikäli haet Aktiasta lainaa veneeseen ilman vakuuksia, sinun kannattaa kääntyä Aktian Käyttölainan puoleen. Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, joka sopii muun muassa eri kulkupelien hankintaa varten.

   Käyttölainan hakeminen onnistuu hyvin nopeasti verkossa, mutta lainan ehtoihin kannattaa tutustua ennalta huolellisesti.

   Nordean venelaina

   Nordeassa venerahoitus onnistuu Joustoluoton avulla, oli sitten kiikarissa käytetty vene tai isompi jahti. Joustoluotto on tuotteena kätevä lainatuote, joka toimii loistavasti myös venelainana. Joustoluoton maksuohjelma on hyvin joustava ja maksuaikataulu voidaan neuvotella hakijan talouteen sopivaksi.

   Santanderin venelaina

   Santanderin venelainalla purjehdit vesille ilman vakuuksia ja lainan takaajia. Lainaa on mahdollista hakea netistä turvallisesti ja vaivattomasti. Lainan takaisinmaksu myös joustaa tarvittaessa. Lainaa voi lyhentää halutessaan sovittua kuukausierää enemmän ilman ylimääräisiä kuluja.

   S-Pankin venelaina

   S-Pankin kautta voit laskea juuri itsellesi sopivan suuruisen lainan verkossa. Lainan hakemiseen et tarvitse lainan takaajia tai vakuuksia, vaan voit jättää lainahakemuksen täysin itsenäisesti verkossa. Lainapäätöksen voit saada jopa saman päivän aikana.

   Venelaina – tiedä nämä asiat

   Kun haetaan lainaa veneeseen, on hyvä tiedostaa muutamia keskeisiä asioita. Alle on koottu pieni lista asioita, joita hakijan on syytä pitää mielessään venelainaa hakiessaan:

   • Veneen hankkimiseen liittyy paljon muita kuluja
   • Vakuuksien avulla on mahdollista saada edullisempaa lainaa
   • Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan
   • Lainan hakeminen ei vielä sido sen nostamiseen
   • Venelaina on aina syytä kilpailuttaa
   • Rahoituslaskuri auttaa venelainan ottamisen suunnittelemisessa

   Selvitä rahoituslaskurilla venelainan kustannukset

   Vaikka veneen hankkiminen olisi vielä ajatuksen tasolla, sinun on hyvä aloittaa suunnittelu rahoituslaskurin avulla.

   Rahoituslaskurin avulla hakija pystyy suhteuttamaan lainasumman sekä takaisinmaksuajan kätevästi keskenään.

   Laskuri auttaa myös hahmottamaan lainan todelliset kustannukset, jotka eivät aina käy selvästi ilmi pankkien ja rahoituslaitosten sivuilla.

   Edullinen venerahoitus = matala korko

   Jotta veneilystä ei tulisi liian kallis harrastus, on syytä kiinnittää rahoituslaskurissa erityistä huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon. Tämä korko ottaa huomioon lainan nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut.

   Mitä matalamman todellisen vuosikoron hakija pystyy itselleen saamaan, sitä edullisempaa hänen veneenrahoittamisestaan tulee.

   Hakijan kannattaa myös harkita vakuuksien hyödyntämistä veneen hankinnan yhteydessä. Mikäli hakijalla on vakuudeksi kelpaava asunto, auto tai vaikka palanen metsää, hän voi käyttää tätä hyväkseen ja pienentää venelainansa korkoa lainaneuvotteluissa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Vertaile venerahoitustarjouksia oikein

   Usein veneen hankintaa suunniteltaessa ensimmäisenä tulee mieleen hakea venelaina pankista. Sinun ei kuitenkaan kannata unohtaa vertailla lainoja netissä myös muiden rahoituslaitosten kesken.

   Veneen hankinnan rahoituksessa kannattaa selvittää kaikki vaihtoehdot ja siksi venelaina kannattaa aina kilpailuttaa.

   Kilpailutettu lainatarjous on useimmiten edullisempi ja mahdollistaa sinulle näin ollen rahallista säästöä.

   Lainatarjouksen vastaanottaminen ei myöskään sido sinua vielä lainan ottamiseen.

   Tämän takia olisikin suositeltavaa pyytää lainatarjouksia useammasta pankista sekä lainoittajilta yksittäisen toimijan sijaan.

   Tässä prosessissa apunasi toimii Summarumin lainavertailu palvelu netissä.

   Venerahoitus ilman luottotietoja – onko se mahdollista?

   Useimmilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on tiettyjä ehtoja lainan myöntämiselle. Näistä yksi hyvin yleinen ehto on puhtaat luottotiedot. Tämä tekee venerahoituksesta hyvin vaikeaa.

   Yleisellä tasolla voidaan miltei sanoa, että rahoitusta ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja suurimmista suomalaisista pankeista.

   Usein kysyttyä

   Mikä on venelaina?
   Venelaina on vakuudeton tai vakuudellinen laina, jota haetaan veneen hankkimista varten.
   Minkälaisille summille venelainaa myönnetään?
   Venelainan lainasummat vaihtelevat lainan tarjoajasta riippuen muutamista tuhansista euroista jopa sataan tuhanteen euroon saakka. Yleisimmät lainasummat ovat kuitenkin välillä 2 000 - 15 000 euroa.
   Onko venelaina vakuudeton vai vakuudellinen laina?
   Venelaina on mahdollista saada joko vakuudettomana tai vakuudellisena lainana.
   Mitä asioita tulisi huomioida venelainaa hakiessa?
   Venelainaa hakiessa tulisi huomioida hakijan kuukausittaiset menot ja tulot sekä lisäksi veneestä aiheutuvat kustannukset.
   Mistä halvin venelaina?
   Halvin venelaina löytyy kilpailuttamalla lainat. Venelainan kilpailutus kerää tarjouksia useilta lainan tarjoajilta ja esittää ne kuluttajalle selkeässä muodossa.