Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Venelaina

Kilpailuta ja hae venelainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Kilpailuta ja hae venelainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Täytä hakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Venelaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan veneen hankintaa varten. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Näin venelainan hakeminen Summarum.fi -palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae venelainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Hae venelainaa Summarumin kautta vaivatta suoraan verkosta. Täytä maksuton lomake viipymättä ja hae lainaa veneeseen.

Summarumin kautta voit hakea venelainaa netistä helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Venelainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla tavoitat jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta venelainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta.

Kilpailuta ja vertaile venelainat helposti ja nopeasti

Kun venelainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle edullista venelainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa venelainaa. Ensimmäiset alustavat venelainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa.

Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin venelaina.

Kilpailuttamalla venelainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan venelainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen venelaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivinta ja edullisinta venelainaa pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan. Vain näin edullinen venelaina voi todellisuudessa löytyä.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton venelaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen venelainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun venelainatarjous on hyväksytty, maksetaan rahat useimmiten heti tilillesi.

Rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana arkisin.

Kenelle venerahoitus on tarkoitettu?

Venerahoitus on tarjolla käytännössä kaikille täysi-ikäisille. Summarumin kaikki yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja vakavaraisia rahoitusalan toimijoita. Meidän kauttamme paras venelaina löytyy nopeasti ja luotettavasti, kun täytät lisäksi seuraavat kriteerit:

 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Maksuhäiriöissäsi ei ole merkintöjä.
 • Virallinen kotiosoitteesi on Suomessa.

Löydä edullisin venelaina

Summarumin kautta sinulle sopiva venelaina löytyy nopeasti. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Venelaina Summarumin kautta

Me Summarumilla olemme erikoistuneet erilaisten lainojen kilpailuttamiseen. Siksi myös venelainaa on varsin helppo hakea kauttamme.  Tavalliselle henkilöasiakkaalle Summarumin palvelujen käyttö on aina täysin maksutonta.

Voit kilpailuttaa lainalaskurillamme juuri itsellesi edullisimman venelainan vain muutamassa minuutissa. Lainalaskurimme huomioi tärkeimmät venelainaan liittyvät tekijät kuten lainasumman ja laina-ajan.

Sen jälkeen järjestelmämme pyytää venelainatarjouksia yli 30 eri rahoitusyhtiöltä antamiesi tietojen pohjalta. Käytännössä täytät vain yhden lomakkeen ja me hoidamme loput.

Venerahoituksen hakijana sinun ei tarvitse sitoutua tai saamiisi tarjouksiin, vaan voit edelleen miettiä mitä teet lainan suhteen. Kynnys venelainalaskurin käyttöön on siten olematon.

Venelainalaskuri auttaa sinua jo lainan harkintavaiheessa arvioimaan lainan todellista hintaa.

Venelaina pähkinänkuoressa

Lainan määrä Lainan määrä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika Laina-aika 1 – 15 vuotta
Maksuerien lukumäärä Maksuerien lukumäärä 6 – 180 kpl
Nimelliskorko Nimelliskorko 4 – 20 %
Todellinen vuosikorko Todellinen vuosikorko alkaen 4,5 %
Lyhennystavat Lyhennystavat Annuiteetti, tasaerä tai tasalyhennys
Lainanantajat Lainanantajat 35+ kpl
Keskim. haettu lainasumma Keskim. haettu lainasumma 17 000 €
Keskim. laina-aika Keskim. laina-aika 10 vuotta
Alaikäraja Alaikäraja 18 vuotta
Lainatyyppi Lainatyyppi Vakuudeton laina
Käsittelyaika Käsittelyaika Heti

Millainen on venelaina?

Venelaina on laina, jota otetaan veneen rahoittamista varten. Kuten auton, myös veneen hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa pankilta tai eri lainanmyöntäjiltä.

Venelainat ovat useimmiten vakuudettomia lainoja, mutta myös vakuudellisia venelainoja myönnetään lainatarjoajien toimesta riippuen haetusta lainasummasta.

 • Vakuudeton venelaina tarkoittaa sitä, ettet sitä haettaessasi tarvitse minkäänlaista vakuutta tai vakuuttajaa.
 • Vakuudellinen venelaina taas vaatii lainan hakemisen yhteyteen sinulta aina jonkun pantin tai vakuuttajan.

Vakuudeton venelaina mahdollistaa lainan saannin vakuudellista lainaa nopeammalla aikajänteellä. Toisaalta kääntöpuolena vakuudeton venelaina on lainasummaltaan usein pienempi ja sen kokonaiskustannukset ovat monesti vakuudellista venelainaa suuremmat.

Sama tilanne on myös silloin, kun kyseessä ovat esimerkiksi autolainat.

Vakuudellinen venelaina

Nimensä mukaisesti vakuudellinen venelaina on pankista haettava laina, jonka saamiseksi sinun on esitettävä lainasummalle sopivat vakuudet. Usein pankit ovat vaativia vakuuksien ja panttien suhteen, jotta sinulle voidaan myöntää vakuudellista lainaa venettä varten.

Yleensä kalliimpiin venehankintoihin haetaan nimenomaan vakuudellista venelainaa, sillä niiden ylärajoja ei usein ole rajoitettu. Vakuudetonta venelainaa myönnetään usein tiettyyn summaan saakka, jotkin pankit myöntävät vakuudetonta lainaa 15 000 euroon asti, toiset taas jopa 60 000 euroon saakka.

Vene lainalla voi edellyttää vakuudeksi mm.

 • arvopaperit
 • rahatalletus
 • auto
 • asunto
 • vene

Vakuudellisen lainan saaminen on hitaampaa verrattuna vakuudettoman lainan saamiseen, vaikkakin lainaehdot voivat olla hieman edullisemmat. Entä käykö venelainan vene vakuutena? Monessakin tapauksessa kyllä.

On myös hyvä muistaa, että vakuudellinen venelaina sinun on käytettävä juuri siihen ostotarkoitukseen, kuten lainasopimukseen on kirjattu.

Vakuudeton venelaina

Vakuudettoman venelainan sen sijaan saat nopeammin, ja sen voit käyttää vapaasti kuten itse tahdot. Eli jos päätätkin vaikka hieman ennen ostohetkeä muuttaa mieltäsi, ja haluatkin ostaa lainarahalla itsellesi auton, moottoripyörän tai jotakin muuta, voit näin tehdä.

Vakuudeton laina antaa sinulle siis enemmän joustavuutta.

Koska tällaisen lainan hakemiselle ei tarvitse esittää vakuuksia, on vakuudettoman venelainahakemuksen käsittelyprosessi paljon nopeampi kuin jos hakisit vakuudellista venelainaa.

Useat toimijat ovat automatisoineet tämän, eli ne käyttävät lainapalveluissaan automaattista päätöksentekoprosessia.

Venelainan korko

Vakuudettoman venelainan korko on usein hieman korkeampi kuin vakuudellisen, mutta lainanhakijana sinun on on mahdollista kilpailuttaa venelainat ilmaiseksi.

Venelainavertailun tekeminen on helppoa ja pelkästään yhden lomakkeen täyttämällä henkilökohtainen lainatarjous saapuu sähköpostiisi useammalta eri rahoitusyhtiöltä.

Lainaesimerkkien korot ovat aina vain esimerkkejä, joten venelainojen korot voivat olla matalammat tai korkeammat sinun kohdallasi. Tämä johtuu siitä, että sillä mitä tahansa lainaa myönnetään aina jokaisen henkilökohtaisen profiilin perusteella.

Hyvä tietää

Hyvin hoidetulla taloudella, yhteishakijalla ja kilpailuttamalla venelainatarjoukset voit saada varsin edulliset ehdot venelainaan.


Veneluotto ja mihin sitä haetaan

Millainen vene lainalla sitten rahoitetaan ja miksi veneluotto on suosittu lainatuote?

Venelainaa haetaan yleensä purje- tai moottoriveneen hankintaa varten. Ei ole kuitenkaan täysin poikkeuksellista, että venelaina haetaan esimerkiksi merikelpoisen laivan tai jonkun muun isomman aluksen kustantamiseksi.

Tiesitkö?

Tyypilliset suomalaisilla vesistöillä käytettävät moottoriveneet liikkuvat useimmiten 1 000 euron ja 15 000 euron hintahaarukassa.

Tällaisten hankintojen kustantaminen siten, että asiakas ylläpitää samalla taloutensa tasapainossa, voi vaatia lainan hakemista pankilta tai muulta rahoitusyhtiöltä.

Veneen hankinta ei ole useimmiten määriteltävissä täysin välttämättömäksi elinkustannukseksi. Seurauksena tästä venelainan voidaan useimmiten katsoa olevan enemmänkin ylellisyystuote, joka hankitaan pikemminkin elintason nostamista kuin välttämätöntä elinkustannusta varten.

Venelainojen yleistyminen markkinoilla johtuukin nimenomaisesti siitä, että asiakkaat haluavat nykyaikana satsata rahallisesti hyödykkeisiin, jotka nostavat heidän koettua elämänlaatua.

Venelainan vene vakuutena

Vakuudellisissa venelainoissa vene voi myös toimia vakuutena aivan kuten autorahoituksissa tai asuntolainoissa on tapana. Tällöin veneen omistajuus yleensä säilyy rahoittajalla siihen saakka, kunnes venelaina on kokonaan maksettu takaisin.

Venelainaa hakiessa kannattaa kartoittaa, käykö vene vakuutena ja tarvitaanko sen lisäksi vielä jotakin muita vakuuksia rahoituksen takaisinmaksun varmistamiseksi.

Useat toimijat myöntävät kuitenkin venelainoja vakuudettomina, joten ei haittaa, jos sinulla ei olisikaan esittää isoja vakuuksia venelainaa varten.


Edullinen venelaina

Kilpailuta venelaina, niin saat usealta eri pankilta ja luotontarjoajilta lainatarjoukset. Edullinen venelaina löytyy huomattavasti helpommin, mitä useammalta pankilta saat lainatarjouksia.

Summarumin lainavertailun avulla tavoitat jopa 30 pankkia ja muuta eri lainantarjoajaa. Valitse lainatarjouksista edullisin venelaina, niin säästät selvää rahaa.

Venelaina laskuri

Lainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Summarumin venelainalaskuri auttaa sinua selvittämään suuntaa antavasti, millaiset venelainatarjoukset sinua voivat eri yhteistyökumppaneillamme odottaa. Muista silti, että kaikki laskurin antamat lukemat ovat tosiaan vain viitteellisiä.

Varsinainen venelainatarjous voi olla jokaisella yhtiöllä sinulle omanlaisensa.

Venelainojen hinnat 2023

Venelainat ovat käytännössä kulutusluottoja, eli vakuudettomia lainoja, joten niiden hinnat noudattavat yleisesti kulutusluottomarkkinan kehitystä.

Hallitus asetti koronakriisin takia luotoille 10% korkokaton vuonna 2020. Tämä korkokatto erääntyi syyskuussa 2021. Venelainojen, sekä muidenkin lainojen korot eivät kuitenkaan ole lähteneet mitenkään järisyttävään nousuun vuoden 2022 aikana.

Korkojen nousu tulee silti useimmiten yllätyksenä, koska kukaan ei osa sanoa varmuudella, milloin tämä tapahtuu. Siksi lainojen korkojen nousuun on hyvä varautua jo siinä vaiheessa, kun ne ovat alhaalla.

Venelaina vertailu 2023

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä olevassa taulukossa on esitelty erilaisia venelainoja ja niiden kustannuksia.

Millainen on edullinen venelaina?

Matala korko tekee venelainasta edullisen, etenkin jos myös muut kulut pysyvät pieninä. Kun katsot venelainatarjouksia, katso mitkä ovat niiden todelliset vuosikorot. Todellinen vuosikorko on luku, joka auttaa lainan kokonaishinnan laskemisessa ja hahmottamisessa.

Edullinen venelaina on mitoitettu oikean suuruiseksi, jotta talous kestää sen lyhentämisen koko laina-ajan. Lyhyempi laina-aika tulee isossa kuvassa edullisemmaksi, kun korot eivät pääse juoksemaan pitkään.

Laina-ajalla on aina vaikutusta koron suuruuteen, joten tarkista lainan myöntäjän sivulta se. miten sen muuttaminen vaikuttaa lainan korkoon.

Varoitus

Halpa venelaina voi sekin tulla kalliiksi, jos sen valitsee pelkästään (nimellis)koron perusteella.

Kiinnitä siis huomiota luoton perustamismaksuihin sekä toimisto- ja laskutusmaksuun. Paljonko piilokulut tekevät lainalle hintaa koron lisäksi?

Ota käyttöösi Summarumin lainalaskuri ja selvitä venelainasi kustannukset.

Veneen hankinta – asioita joita huomioida

Ennen venelainan hankkimista sinun tulisi pohtia, mitkä ovat veneen hankinnan oleellisimmat kriteerit lainanhakijan kannalta.

Sinun on hyvä miettiä vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin pohtiessa sitä, minkälaisen veneen haluat hankkia lainarahalla.

 • Tuleeko vene käyttöön suolaisessa vedessä vai makeassa vedessä
 • Moottorivene vai purjevene. Jos moottorivene, minkälainen moottori tarvitaan
 • Kuinka monta henkilöä veneeseen tulee mahtua
 • Onko veneessä tarkoitus yöpyä
 • Kuinka nopean veneen haluat

Lisäksi, jo ennen kuin vakuudellinen tai vakuudeton venelaina haetaan, sinun olisi hyvä laatia itsellesi budjetti venelainan hankintaan. Omaan budjettiin tulisi kirjata ainakin seuraavat tekijät, joiden perusteella venelainan ottamista voidaan harkita.

 • Kuukausittaiset tulot
 • Kuukausittaiset menot
 • Veneen hankintahinta
 • Veneen käyttökustannukset

Seuraavissa kappaleissa käydään läpi miten edellä mainittuja tekijöitä tulisi ottaa huomioon, kun pohdit venelainaa netistä.

Kuukausittaiset tulot

Sinun on syytä selvittää budjettiin tarkasti, miltä tämän hetkiset kuukausitulosi näyttävät.  Kuukausittaisia tuloja ovat esimerkiksi palkkatulot tai muut kuukausittain toistuvat tulot.

Mikäli ennen venelainan hankkimista kuukausittaiset tulosi ovat epäsäännölliset, kannattaa sinun taulukoida henkilökohtaiseen budjettiisi kuukausittaiset tulot ennemmin keskiarvon ala- kuin yläpuolelle.

Näin et ahdista itseäsi nurkkaan taloudellisesti, mikäli kuukausittaiset tulot jäävätkin joskus useamman kuukauden ajan hetkellisesti keskiarvoa matalammiksi.

Tulojen budjetoinnin ensisijaisena tarkoituksena onkin mahdollistaa taloudellisesti tiukempina kuukausina se, että sinulla säilyy riittävä maksukyky ja että venelainan takaisinmaksaminen onnistuu ongelmitta.

Kuukausittaiset menot

Sinun kannattaa sisällyttää myös kuukausittaiset menosi budjettiin. Kuukausittaisia menoja olla esimerkiksi seuraavat

 • Vuokra
 • Sähkölasku
 • Vesilasku
 • Puhelinlasku
 • Laajakaistaliittymä
 • Vakuutukset
 • Viihdykkeet

Vuokra, sähkö- ja vesilasku ovat tyypillisiä kuukausittaisia menoja. Näiden lisäksi myös kaikki muut säännölliset palvelut, joista tyypillisesti maksetaan, kannattaa sisällyttää budjettiin.

Esimerkiksi erilaiset viihdykkeet, kuten musiikin ja elokuvien suoratoistopalvelut sekä lehtitilaukset ovat yleisimpiä säännöllisiä menoja, joita moni unohtaa sisällyttää henkilökohtaiseen budjettiinsa.

Kuukausittaisten menojen määrittämisen tarkoituksena on luoda mahdollisimman realistinen kuva siitä, millä ehdoin sinun todellisuudessa kannattaa hakea venelainaa.

Tämä kuukausittaisten tulojen ja menojen keskinäinen suhde on siis kriittinen komponentti, jota sinun tulisi tarkastella huolellisesti ennen venelainan hakemista.

Venelaina, kuten muutkin lainat, kannattaa ottaa ainoastaan sellaisissa tilanteissa, joissa säännölliset tulosi mahdollistavat lainan kuukausittaisen lyhennyksen, sekä muiden kuukausittaisten menojen maksamisen ongelmitta.

Veneen hankintahinta

Veneen kustannukset määräytyvät veneen hankintahinnan sekä käyttökustannusten mukaan. Kuten aiemmin mainittua, tyypillisten suomalaisten veneilijöiden hankkimien moottoriveneiden hankintakustannukset sijoittuvat yleisimmin 1 000 – 15 000 euron väliin.

Purjeveneet liikkuvat yleisesti ottaen hiukan moottoriveneitä kalliimmassa hintaluokassa ja niiden hankintahinta uutena sijoittuu keskimäärin 5 000 – 50 000 euron välille.

Tarkkoja hintahaarukoita on kuitenkin mahdotonta määrittää, sillä veneiden hankintahinnat nousevat niin korkeiksi, kuin mitä asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

Vene saattaa olla monille ylellisyystuote, johon halutaan panostaa mahdollisimman paljon. Tämä aiheuttaa erilaisten veneiden suurta hintahaarukkaa, sillä osa veneihmisistä arvottaa veneen hankinnassa käytännöllisyyttä ylellisyyden sijaan.

Ylellisiä moottoriveneitä on esimerkiksi käytettyjen veneiden markkinoilla Suomessa myynnissä aina 500 000 euroon saakka.

Veneen käyttökustannukset

Venelainan hankkimista varten sinun tulisi arvioida pelkän hankintahinnan lisäksi myös muita tulevan hankinnan käyttökustannuksia. Tällaisia edellä mainittuja muita käyttökustannuksia saattavat venelainan tapauksessa olla esimerkiksi

 • Varusteet
 • Huollot
 • Talvisäilytys
 • Vesille nosto ja lasku
 • Vakuutus
 • Venepaikka
 • Polttoaine

Pohtiessasi venelainan haluttua lainasummaa, saattaa ajatus liikkua pääsääntöisesti veneen hankintahinnassa.

Listaa tarkasteltaessa on kuitenkin huomattavissa, että venelainaan kannattaa budjetoida hankintahinnan lisäksi myös veneen käyttökustannuksia. Lainasumma tulisikin määritellä siten, että säilytät tarvittavan maksukyvyn hoitaa myös näitä edellä mainittuja käyttökustannuksia.

Käyttökustannusten suuruus saattaa ajoittain yllättää. Siksi venelainan hankinnan käyttökustannuksia olisi hyvä määrittää aina etukäteen.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Venelaina ja sen ehtojen määrittely

Venelaina ja summa johon asti sitä myönnetään, vaihtelee lainan tarjoajasta riippuen muutamista tuhansista euroista lähes 100 000 euroon saakka. Tunnetuista pankkipalveluista esimerkiksi Nordea tarjoaa venelainaa aina 50 000 euroon saakka.

Aiemmin määritellyn budjetin perusteella lainan hakijan on ennen  laskea takaisinmaksuaika henkilön maksukyvyn mukaan.

Venelainalaskuri auttaa sinua suhteuttamaan lainasummaa sekä takaisinmaksuaikaa. Laskuri auttaa venelainan suunnittelemisessa ja sen arviolla voit arvioida viitteellistä lainan takaisinmaksuaikaa.

Kilpailuta venelaina

Kun päätös venelainan hankkimisesta on tehty, halutut lainaehdot määritelty ja venelainalaskurin avulla arvioitu, hyvä tavoite on seuraavaksi löytää omiin ehtoihin parhaiten soveltuva venelainatarjous.

Paras ja edullisin venelaina löytyy ainoastaan kilpailuttamalla venelainat. Summarumilla venelainan kilpailuttaminen tapahtuu yhtäaikaisesti useilta eri lainan tarjoajilta. Saat siis monta erilaista tarjousta, joita voit sitten vertailla rauhassa.

Venelainan kilpailutus mahdollistaa sen, että lainantarjoajat päätyvät kilpailemaan sinusta asiakkaana sen sijaan, että sinä joutuisit kilpailemaan lainantarjoajien huomiosta.

Venerahoituksen kilpailutus onkin olennainen osa prosessia, jonka lopputuloksena on paras venelaina omaan tilanteeseesi. Lainan kilpailutus ei  sitouta sinua mihinkään hankintapäätökseen.

Hae venelainaa pankista

Veneen osto vaatii usein ison rahallisen panoksen, johon monella ei ole välttämättä valmiina säästöjä. Tässä tilanteessa pankkilaina voi olla paikallaan, jotta pääset nauttimaan pilvettömistä kesäpäivistä järven tai meren laineille.

Venerahoitus onnistuu hakemalla pankkilainaa pankista tai muulta rahoitusyhtiöltä.

Kun venelainaa haetaan oman pankin kautta, pankki usein tietää ennalta taloudellisen tilanteesi. Tämä voi olla hakijan kannalta iso etu lainan ehdoista neuvotellessa, mikäli pankki näkee jo ennalta hakijan hoitaneen raha-asiansa aiemmin moitteettomasti.

Alle on koottu tiivistelmä pankeista ja rahoituslaitoksista, jotka tarjoavat lainaa veneen hankintaa varten:

OP venelaina

Osuuspankin OP venerahoitus on tarjolla sekä vakuudettomana että vakuudellisena. Osuuspankin venelaina ilman vakuuksia on nimeltään Täsmäluotto.

Pankin venelaina voi edellyttää vakuutta ja silloin sinun kannattaakin jo etukäteen pohtia, millainen omaisuutesi kelpaisi vakuudeksi. Vakuudellinen pankkilaina venettä varten on tyypillisesti koroiltaan edullisempi vaihtoehto. Vakuudellinen venelaina kerryttää myös OP – bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaille.

POP Pankin venerahoitus

Olit sitten hankkimassa moottorivenettä, purjevenettä tai pientä laivaa, POP pankin kautta järjestät juuri itsellesi sopivan rahoitusratkaisun unelmiesi veneen hankintaan.

Venelainaa ei kuitenkaan kannata hakea koskaan ilman harkintaa, vaan se tulee sovittaa omaan elämäntilanteeseesi sopivaksi suuruudeltaan ja laina-ajaltaan.

POP Pankilla ei ole olemassa erillistä venelainaa, vaan lainahakemus jätetään yleisen lainahakemuskaavan kautta.

Aktian venelaina

Mikäli haet Aktiasta lainaa veneeseen ilman vakuuksia, sinun kannattaa kääntyä Aktian Käyttölainan puoleen. Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, joka sopii muun muassa eri kulkupelien hankintaa varten.

Käyttölaina on näppärä ja sen hakeminen onnistuu vaivattomasti netissä. Muista silti tutustua lainan ehtoihin jo etukäteen niin huolellisesti kuin mahdollista.

Nordea venelaina

Nordeassa venerahoitus onnistuu Joustoluoton avulla, oli sitten kiikarissasi käytetty vene tai isompi jahti. Joustoluotto on tuotteena kätevä ja toimii loistavasti myös venelainana.

Joustoluoton maksuohjelma on hyvin joustava ja maksuaikataulu voidaan neuvotella hakijan talouteen sopivaksi.

Santanderin venelaina

Santanderin venelainalla purjehdit vesille ilman vakuuksia ja lainan takaajia. Venelainaa on mahdollista hakea netistä turvallisesti ja vaivattomasti.

Lainan takaisinmaksu myös joustaa tarvittaessa. Voit lyhentää venelainaa halutessasi sovittua kuukausierää enemmän ilman ylimääräisiä kuluja.

S-Pankin venelaina

S-Pankin kautta voit laskea juuri itsellesi sopivan suuruisen venelainan verkossa. Lainan hakemiseen et tarvitse lainan takaajia tai vakuuksia, vaan voit jättää hakemuksen täysin itsenäisesti netissä.

Venelainapäätöksen voit saada jopa saman päivän aikana.

Vene laina – tiedä nämä asiat

Kun harkitset lainaa veneeseen, on hyvä tiedostaa muutamia keskeisiä asioita. Alle on koottu pieni lista asioita, joita sinun on syytä pitää mielessä:

 • Veneen osto ja ylläpito sisältää muitakin kuluja
 • Vakuuksien avulla on mahdollista saada edullisempaa venelainaa
 • Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan
 • Venelainan hakeminen ei vielä sido sen nostamiseen
 • Kilpailuta venelaina ja voit säästää sievoisia summia rahaa kuluissa
 • Rahoituslaskuri auttaa venelainan ottamisen suunnittelemisessa

Selvitä paras venerahoitus ja kustannukset lainalaskurilla

Vaikka veneen hankkiminen olisi vielä ajatuksen tasolla, sinun on hyvä aloittaa suunnittelu rahoituslaskurin avulla.

Rahoituslaskuri on kätevä työkalumme, jolla voit suhteuttaa lainasumman ja takaisinmaksujaan nopeasti keskenään.

Laskuri auttaa myös hahmottamaan lainan todelliset kustannukset, jotka eivät aina käy selvästi ilmi pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilla.

Halpa venelaina matalalla korolla

Jotta veneilystä ei tulisi liian kallis harrastus, sinun on syytä kiinnittää rahoituslaskurissa erityistä huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon. Tämä korko ottaa huomioon lainan nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut.

Mitä matalamman todellisen vuosikoron hakija pystyt itsellesi löytämään, sitä edullisempaa veneen rahoittamisesta kokonaisuutena tulee.

Sinun kannattaa myös harkita vakuuksien hyödyntämistä veneen hankinnan yhteydessä. Mikäli sinulla on vakuudeksi kelpaava asunto, auto tai vaikka palanen metsää, voit käyttää tätä hyväksesi ja pienentää venelainan korkoa lainaneuvotteluissa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Vertaile venelainatarjouksia oikein

Usein veneen hankintaa suunniteltaessa ensimmäisenä tulee mieleen hakea venelaina pankista. Sinun ei kuitenkaan kannata unohtaa vertailla venelainoja netissä myös muiden rahoitusyhtiöiden kesken.

Veneen hankinnan rahoituksessa sinun kannattaakin selvittää kaikki vaihtoehdot. Nimenomaan tästä syystä venelainan kilpailuttaminen on enemmän kuin suositeltavaa.

Kilpailutettu lainatarjous on useimmiten edullisempi ja mahdollistaa sinulle näin ollen rahallista säästöä.

Venalainatarjouksen vastaanottaminen ei myöskään sido sinua vielä lainan ottamiseen.

Tämän takia olisikin suositeltavaa pyytää lainatarjouksia useammasta pankista sekä lainoittajilta yksittäisen toimijan sijaan.

Tässä prosessissa apunasi toimii Summarumin lainavertailu netissä.

Veneen rahoitus ja eri vaihtoehdot kertauksena

Lainaa veneeseen voit saada pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Summarumilla me kilpailutamme venelainahakemuksesi jopa 30 eri rahoitusalan toimijalla. Kauttamme voit hakea toistaiseksi ainoastaan vakuudettomia venelainoja.

Vakuudellinen tai vakuudeton venelaina pankista tai rahoitusyhtiöiltä

Vakuudelliset venelainat ovat tarjolla tällä hetkellä siis vain suomalaisissa pankeissa. Mikäli suuri venelaina on tarpeellinen, kannattaa sinun miettiä vakuudellista vaihtoehtoa. Silloin sinulle voidaan suuremmalla todennäköisyydellä tarjota venelaina pienellä korolla ja muilla kustannuksilla.

Jos taas tarvitset venelainaa hieman pienemmälle summalle, voi vakuudeton vaihtoehto olla se järkevin. Sen saat tilillesi nopeasti, eikä erillisiä vakuuksia tai takaajia tosiaan tarvita.

Vene osamaksulla

Vene osamaksulla on käytännössä sama asia kuin vakuudellinen tai vakuudeton venelaina. Maksat venelainaasi takaisin osissa kuukausittain, eikä sinulla tarvitse siis olla koko summaa kerralla säästössä.

Osa veneisiin erikoistuneista liikkeistä voi tarjota vaihtoehtoa, jossa venerahoitus hoituu liikkeen yhteistyökumppanin kautta. Tyypillisesti tällaisissa sopimuksissa korot ja muut kulut ovat melko korkeita.

Venelaina ilman luottotietoja – onko se mahdollista?

Veneen rahoitus onnistuu tänä päivinä monella eri tavalla, mutta saako venelainaa ilman luottotietoja? Useimmilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on tiettyjä ehtoja lainan myöntämiselle. Näistä yksi hyvin yleinen ehto on puhtaat luottotiedot. Tämä tekee venerahoituksen saamisesta ilman luottotietoja hyvin vaikeaa.

Yleisellä tasolla voidaan todeta sanoa, että  venelaina ilman luottotietoja on miltei mahdotonta saada suurimmista suomalaisista pankeista.

Vene lainarahalla – hyödyt ja haitat

Paras venerahoitus voi tehdä unelmistasi totta jopa parissa päivässä siitä kun lähetit meille lainahakemuksesi. Yhteistyökumppanimme ovat tunnettuja ja luotettavia. Muista, että sinulla ei tarvitse olla veneen hankintaa varten koko myyntihintaa säästössä.

Hyvät puolet Huonot puolet
Vakuudeton venelaina voi olla käytössäsi jopa parin päivän kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Vakuudelliset venelainat edellyttävät nimensä mukaisesti vakuutta tai takaajaa.
Voit hakea venelainaa kulutusluottona, jolloin voit itse päättää miten sen käytät. Jos et kilpailuta venelainaa, et välttämättä löydä edullista vaihtoehtoa.
Pankeista saatu vakuudellinen venelaina on ehdoiltaan ja maksuiltaan monesti varsin edullinen.
Venelainan kilpailutus voi tuoda suuriakin säästöjä.

Venelaina kokemuksia

Rahoitusta veneeseen voi nykypäivänä saada useammallakin eri tavalla. Millaisia kokemuksia venelainoista suomalaisilla kuluttajilla on? Tutkimustemme mukaan varsin positiivisia. Summarumin kautta venelainaa hakeneet asiakkaamme ovat olleet järjestelyihin tyytyväisiä.

Vene lainarahalla on järjestynyt avullamme nopeasti ja helposti. Hakemuksen täyttäminen on yksinkertaista ja ensimmäiset venelainatarjoukset ovat saapuneet sähköpostiin vain muutamissa minuuteissa.

Asiointi rahoitusyhtiöiden kanssa on myös venelainaan liittyvien kysymysten ja järjestelyjen kohdalla ollut sujuvaa. Venelainan lisäksi tai vaihtoehdoksi sille, voi myös mökkilaina tulla ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin.

Lainaa veneeseen – Usein kysyttyä

Mikä on venelaina?
Venelaina on vakuudeton tai vakuudellinen laina, jota haetaan veneen hankkimista varten.
Minkälaisille summille venelainaa myönnetään?
Venelainan lainasummat vaihtelevat lainan tarjoajasta riippuen muutamista tuhansista euroista jopa sataan tuhanteen euroon saakka. Yleisimmät lainasummat ovat kuitenkin välillä 2 000 - 15 000 euroa.
Onko venelaina vakuudeton vai vakuudellinen laina?
Venelaina on mahdollista saada joko vakuudettomana tai vakuudellisena lainana.
Mitä asioita tulisi huomioida venelainaa hakiessa?
Venelainaa hakiessa tulisi huomioida hakijan kuukausittaiset menot ja tulot sekä lisäksi veneestä aiheutuvat kustannukset.
Mistä halvin venelaina?
Halvin venelaina löytyy kilpailuttamalla lainat. Venelainan kilpailutus kerää tarjouksia useilta lainan tarjoajilta ja esittää ne kuluttajalle selkeässä muodossa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja