Edullinen yrityslaina

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Edullinen yrityslaina

Maailman tilanteen ollessa monella tavalla hyvin haastava, painivat yritykset myös isojen haasteiden edessä. Periaatteessa pandemian jäljiltä kasvua olisi tiedossa ja yrityksen toiminnalle olisi edellytyksiä laajentaakin toimintaa, mutta käytännössä kassa ja nykyinen inflaatio eivät välttämättä anna laajennusinvestointeihin mahdollisuuksia ilman lainaa.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yrityslainaa edullisesti

Iso kysymys onkin, mistä löytää edullinen yrityslaina ja mieluiten myös nopeasti, kun investointipaine on nyt ja kasvuaaltoon olisi päästävä mukaan.

Siinä missä ennen laina haettiin tyypillisesti omasta pankista tai yritykset kääntyivät Business Finlandin tai Finnveran puoleen, niin nykyään edullinen laina löytyy netistä. Yksityiset luotonantajat tarjoavat myös yrityslainaa edullisesti erilaisiin investointitarpeisiin ja kilpailutuspalvelua hyödyntämällä on jopa mahdollista löytää edullinen yrityslaina ilman vakuuksia.

Yrityslainaa matalalla korkolla

Yritysten investointien rahoittajana Business Finland on tullut tutuksi tarjoamalla yrityslainaa matalalla korolla. Lainaa voi hakea nykyään myös netin kautta, mutta lainahakemuksen käsittelyprosessi on silti suhteellisen hidas verrattuna yksityisiin luotonantajiin.

Pahimmillaan hakemuksen päätöstä voi joutua odottamaan useita viikkoja, ja kun investointipaine on akuutti, ei yrityksillä välttämättä ole tähän aikaa. Hidas prosessi ei myöskään takaa myönteistä päätöstä. Nopeasti muuttuvassa maailmassa myös yritysten tulee pystyä reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Myös pankit ovat tuttuja yritysten investointien rahoittajia, mutta pankit ovat joutuneet kiristämään lainojen myöntämiskriteereitään muuttuneessa maailman tilanteessa ja lainojen ehdot voivat osoittautua yrityksen tarpeisiin nähden joustamattomiksi.

Yleensä myös vaaditaan vakuuksia, joko reaalivakuuksia tai takaajia, lainan myöntämiseksi ja neuvotteluja voidaan joutua käymään myös kasvotusten konttorissa. Pankki saattaa vaatia myös kokonaisvaltaisempia ja monitahoisempia rahoituksen kokonaisratkaisuja myönteisen lainapäätöksen taustalle, jolloin hakuprosessi hidastuu merkittävästi.

Matalan korkotason aika on tullut päätökseensä

Korkotaso on ollut lainoissa jo pitkään alhainen, mutta tilanne ei enää jatku samanlaisena. Korot ovat nousseet ja nyt onkin hyvä aika kilpailuttaa lainat, jos yrityksellä on investointipaineita. Se voi olla juuri tarvittava sysäys yrityksen liiketoiminnan kasvuun haastavien aikojen jälkeen.

Tyypillisesti perinteiset rahoittajat vaativat tarkat selvitykset lainan käyttötarkoituksesta ja kannattavuuslaskelmat sekä muut selvitykset, ja lainaa ei voi käyttää mihinkään muuhun kuin myönnettyyn tarkoitukseen.

Rahoituksen myöntämiseksi voidaan vaatia myös monitahoisia neuvotteluja useiden eri tahojen kanssa, jolloin hakuprosessi on kömpelö. Yksityinen luotonantaja ei aina kysele edes lainan käyttötarkoitusta ja se antaa yrittäjälle enemmän vapauksia toimia joustavammin.


Löydä paras tieto edullisista yrityslainoista

Summarumin kautta löydät selkeää tietoa edullisesta yrityslainasta.

Lue lisää tästä

Summarum Logo

Muuta yrittäjyyteen liittyvää

Kilpailuttamalla löytää yrityslainaa edullisesti

Erilaiset luotonantajat ovat tulleet tutuiksi kuluttajille suunnatuista edullisista lainoista, ja yhä useampi luotonantaja tarjoaa myös lainaa yritykselle edullisesti. Korot ja ehdot poikkeavat jonkin verran kuluttajille suunnatuista lainoista, mutta hintataso on varsin kilpailukykyinen pankkien yrityslainoihin nähden. Lisäksi näiden yhtiöiden ehdoton etu on mahdollisuus hakea edullinen yrityslaina netistä nopeasti.

Ehdot ja kustannukset näissä lainoissa vaihtelevat merkittävästi, joten lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeää, että löytyy se yrityksen omiin tarpeisiin kaikkein edullisin laina. Netissä tehty kilpailutus ei velvoita nostamaan mitään tiettyä lainaa, vaan tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden saada selkeät lainatarjoukset, joita voi vertailla rauhassa.

Lainoja vertailtaessa kannattaa kuitenkin kustannusten lisäksi vertailla myös lainan ehtoja, koska niissä voi olla merkittäviä eroja.

Jotkut lainat mahdollistavat lyhennysvapaat kuukaudet tai jopa vuodet, toisissa taas pienikin myöhästyminen voi antaa mahdollisuuden lainan erääntymiseen ja siksi ehtojen vertailu on erittäin tärkeää.

Joissakin tapauksissa taas lyhennys- tai maksuvapaa voi onnistua neuvottelemalla lainan ehtoja uudelleen, mutta siitä voi koitua merkittäviä kustannuksia ja kaikki nämä käy ilmi lainojen ehdoista. Edullinen laina voikin olla varsin tiukka ehdoiltaan ja ilman huolellista vertailua se voi koitua yritykselle kalliiksi.

Yksityisen luotonantajan valtti on edullinen yrityslaina ilman vakuuksia

Netistä löytyvistä yrityslainoista voi löytyä myös edullinen yrityslaina ilman vakuuksia. Tällainen laina on toki luotonantajalle riskilaina, mutta yrittäjän kannalta se on selkeä ja yksinkertainen hakea. Vakuuksia hyödyntämällä kuitenkin saada edullisemman tarjouksen kuin ilman vakuuksia.

Edullinen yrityslaina ilman vakuuksia haetaan samalla hakemuksella, jolla muutkin yrityslainat kilpailutetaan. Kilpailutuksessa saaduista tarjouksista valitaan yrityksen tarpeisiin nähden edullisin vaihtoehto ja laina hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti.

Käytännössä koko prosessin voi hoitaa jopa päivässä ja täysin netin kautta, jolloin aikaa säästyy yrityksen ydintoimintoihin. Luotonantajat laittavat tyypillisesti lainan maksuun heti kun lainahakemus on molemmin puolin hyväksytty. Aikaa kuitenkin kannattaa varata hieman enemmän, että ehtii vertailla lainat rauhassa.

Edullinen yrityslaina heti tilille

Laskurahoituksella tai factoringilla tulee edullinen yrityslaina heti tilille. Näissä vaihtoehdoissa yrityksen avoimet asiakaslaskut toimivat vakuutena, mutta palvelumaksuissa voi olla merkittäviä eroja. Kilpailuttamalla näistäkin löytyy edullisin vaihtoehto, ja ehtoja ja palvelumaksuja kannattaa punnita tarkasti.

Laskurahoitus toimii kertaluontoisemmissa akuuteissa rahoitustarpeissa, kun taas factoringilla voidaan ulkoistaa koko yrityksen asiakkaille lähtevän laskutuksen ja nopeuttaa näin yrityksen rahankiertoa. Parhaimmillaan se voi jopa vähentää yrityksen investointipainetta lainarahalla tai toimia tarvittavana pääomana isomman investoinnin rahoitusneuvotteluissa. Lisäksi se voi vapauttaa myös resursseja yrityksen ydintoimintoihin ja näin ollen tehostaa yrityksen toimintaa.

Palvelumaksut lasketaan näissä rahoitusmuodoissa avoimen laskun loppusummasta ja palvelumaksun suuruuteen vaikuttaa muun muassa myytävien laskujen suuruus, maksuehdot ja toistuvuus. Huomioitavaa on, että laskut tulee olla riidattomia, joten laskutuksessa tulee maksuehdon määrittelemä reklamaatioaika olla jo ummessa ennen kuin laskuja voidaan myydä laskurahoituksen kautta.

Yksityiseltä luotonantajalta voi saada edullisen yrityslainan heti tilille

Myös yksityinen luotonantaja saattaa mainostaa yrityslainaa edullisesti ja heti tilille. Käytännössä hakuprosessi on kuitenkin sama kaikilla luotonantajilla, mutta hakuprosessi on silloin pitkälle automatisoitu, joka nopeuttaa hakuprosessia olennaisesti.

Pelkästään nopean yrityslainan varaan ei kuitenkaan kannata investointia laskea, vaan rahoitusvaihtoehtoja on hyvä punnita monesta näkökulmasta. Nopeimmillaan edullinen yrityslaina voi tulla lähes heti tilille, mutta käytännössä siihen menee kuitenkin päivä tai pari.

Yrityksen investoiminen joukkorahoituksella

Joukkorahoitus on tullut tutuksi ennemminkin start up -yritysten rahoitusmuotona, mutta sillä voidaan rahoittaa myös pitkäikäisten yritysten investointitarpeita. Yritykseltä se vaatii kuitenkin merkittävästi enemmän panostusta kuin laskurahoitus tai suora laina. Ja prosessina joukkorahoitus saattaa olla hidas ja monimutkainen, vaikka eri joukkorahoitusta tarjoavat palvelut ovatkin pyrkineet tarjoamaan yksinkertaisen alustan sijoittajien hakemiseen.

Joukkorahoitus vaatii yritykseltä selkeää viestintää rahoituspalvelussa ja tässä on tärkeää saada myös yrityksen investointi-idea erottumaan runsaasta massasta. Mitään takeita ei rahoitustarpeen kokoon saamisesta ei voida antaa ja tarvittava summa voi tulla kokoon nopeasti tai hitaasti. Kaikki riippuu pitkälle siitä miten yritys onnistuu erottumaan massasta ja herättämään sijoittajien kiinnostuksen viestinnällään.

Vaikka rahoitus saataisi kokoonkin, ei yrityksen viestintäpaine sijoittajille päin silti pääty siihen vaan yrityksen on hyvä viestiä sijoittajille investointien etenemisestä palvelun kautta. Joukkorahoituspalvelussa yritys toimii anonyymisti sijoittajille päin, mutta liittyessä palveluun yrityksen taustatiedot tarkistetaan palveluntarjoajan puolesta ja sijoittajat seuraavat sijoituksiaan palvelun kautta.

Maksuhäiriömerkinnän vaikutus lainan saantiin

Eri yhtiöt myöntävät lainaa eri kriteerein, mutta joitakin yhteneviä ehtoja on myös yrityslainojen myöntämisessä. Luotonantajat arvioivat yrityksen lainan takaisinmaksukykyä vertailemalla tuloja ja menoja ja tarkistamalla yrityksen taustat. Vaikka laina tuleekin yritykselle, silti myös yrittäjän taustat tarkistetaan.

Loppupeleissä yrittäjä on yleensä itse henkilökohtaisesti vastuussa yrityksen lainoista. Maksuhäiriömerkintä yrityksen tai yrittäjän tiedoissa ei näin ollen välttämättä johda lainahakemuksen hylkäämiseen. Vakuuksia hyödyntämällä voi lainan silti saada, kunhan velka on todistetusti hoidettu.

Perinteisissä pankkilainoissa ja Business Finlandin lainoissa osakeyhtiön laina on yrityksen lainaa eikä yrittäjä niistä ole henkilökohtaisesti vastuussa. Jotkin yksityiset luotonantajat voivat kuitenkin vaatia yrittäjän henkilökohtaista takausta lainan myöntämiseksi yrityksen yhtiömuodosta riippumatta.

Pankki taas saattaa vaatia Finnveran myönteisen takauspäätöksen lainan myöntämiseksi, mikä hidastaa hakuprosessia olennaisesti. Jos yrittäjän henkilökohtausta lainatakausta vaaditaan, tulee se selkeästi ilmi lainoja kilpailuttaessa ja yrittäjän kannalta on olennaista kiinnittää siihen huomiota.

Mitkä kelpaa vakuuksina, jos on vanha maksuhäiriömerkintä?

Maksuhäiriötilanteissa yrityksen vakuus voi olla reaalivakuus tai takaus. Reaalivakuutena käy esimerkiksi yrityksen omistuksessa oleva kiinteistö, kone tai maa-ala ja takaus hoituu usein yrittäjän henkilökohtaisena takauksena tai yhtiökumppanin takauksena. Oma pankki voi vaatia Finnveran takausta ja se käytännössä estää lainan kilpailuttamisen. Finnvera vaatii myönteiseen takauspäätökseen lainan hakemista omasta pankista ja näin ollen yksityisen luotonantajan tarjousta ei Finnveran takauksella voi hyväksyä.

Yksityiselle luotonantajalle riittää usein, että velka on kokonaisuudessaan maksettu ja merkintä vain roikkuu vielä varoajan tiedoissa. Jos merkintä on yrityksellä, niin yrittäjän nuhteeton tausta voi tuoda myönteisen lainapäätöksen. Sama toimii myös toisin päin – jos yrittäjällä on vanha maksuhäiriömerkintä tiedoissaan, mutta yrityksellä nuhteeton tausta voi lainan silti saada. Etenkin, jos yhtiökumppanilla ei maksuhäiriömerkintää ole.

Summarumin kilpailutuspalvelu on nopea

Lainojen vertailu on ennen ollut pitkä ja työläs prosessi, kun jokainen tarjous on pitänyt pyytää erikseen luotonantajilta. Hakemuksissa kysytään kuitenkin aina samoja tietoja, joten se on voitu digitalisoida ja automatisoida. Yksi ja sama hakemus kattaa kaikki tarvittavat tiedot, joita luotonantajat tarvitsevat lainatarjousta varten, ja se voidaan lähettää kaikille luotonantajille yhtä aikaa.

Kotimainen Summarum onkin tästä tullut monelle tutuksi ja sen nopeuteen lainojen kilpailuttajana luotetaan. Yhdellä hakemuksella saa useiden luotonantajien lainatarjoukset helposti luettavassa muodossa ja nopeasti omaan sähköpostiin. Summarumia käyttämällä yrittäjä säästää kallisarvoista aikaansa lainojen vertailussa ja löytää helposti lainaa yritykselle edullisesti.

Edullinen yrityslaina -tarjous on helppo hyväksyä

Kun edullinen yrityslaina -tarjous on löytynyt kilpailuttamalla, on sen yhteydessä myös tullut luotonantajalta ohjeet lainatarjouksen hyväksymiseen. Parhaimmillaan edullinen tarjous sisältää yrityslainaa matalalla korolla ja se on mahdollista nostaa heti tilille. Luotonantajan ohjeita noudattamalla laina saattaa olla yrityksen tilillä jo yhden arkipäivän aikana, mutta tyypillisesti noin viikon sisällä.

Vaikka prosessi onkin nykyään helppo ja nopea, niin siihen kannattaa varata silti aikaa ja ennen kaikkea rauhallinen aika. Tarjouksen ehdot kannattaa lukea huolella ja tarjouksissa saattaa olla mukana myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, joita kannattaa puntaroida huolellisesti. Kiireessä tehty päätös voi koitua yritykselle kalliiksi vaikka tarkoituksena olikin löytää edullinen yrityslaina.

Kilpailuttaminen ei velvoita mihinkään

Kilpailuttamalla voi löytää yrityslainaa edullisesti, mutta mitään velvoitetta ei ole hyväksyä lainatarjousta, jos kustannukset tai ehdot eivät ole sopivat. Kilpailutus on kuitenkin ainoa vaihtoehto löytää edullinen yrityslaina ja nopeutensa vuoksi se on myös yhä suositumpaa.

Kilpailutuspalveluja on yhä enemmän netissä tarjolla, mutta Summarum on saanut suomalaisten luottamuksen puolelleen puolueettomana kotimaisena lainojen kilpailuttajana. Erityistä kiitosta on tullut laajasta luotontarjoajien määrästä, kilpailutuksen yksinkertaisuudesta ja nopeudesta. Lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin ja ne esitetään aina ilman piilokuluja, jolloin lainan todelliset kustannukset tulevat selkeästi esille ja lainojen kustannuksia on helppo vertailla. Tarjouksen yhteydessä esitetään myös kaikki lainaan liittyvät ehdot ja niihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen kuin lainan hyväksyy.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi yrityksesi asioita sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti omia kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Mitä laskurahoitus tarkoittaa?
Laskurahoitus tarkoittaa laskun myymistä rahoituslaitokselle tai muulle luotonantajalle luottoa vastaan. Laskurahoituksen avulla yritys pystyy pienentämään luottoriskiä, nopeuttamaan kassavirran kiertoa ja parantamaan maksuvalmiuttaan.
Kuinka paljon laskurahoitus maksaa?
Laskurahoituksen hinta riippuu erityisesti yrityksen luottokelpoisuudesta, laskun ehdoista sekä luottoriskin jakautumisesta.
Mikä on laskurahoituksen tyypillinen hinta?

Laskurahoituksen hinta hinta sovitaan aina erikseen yrityksen ja rahoituslaitoksen välillä. Hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottokelpoisuus, laskun summa ja maksuaika sekä luottoriskin jakautuminen yrityksen ja rahoitusyhtiön välillä.

Tyypillisesti rahoitusyhtiön provisiopalkkio asettuu 2-10% väliin laskun kokonaissummasta.

Miksi käyttää laskurahoitusta?
Laskurahoituksen avulla yritys saa nopeammin maksusaatavat käyttöönsä. Kun raha on nopeammin käytössä, parantaa se yrityksen maksuvalmiutta esimerkiksi äkillisen investoinnin kanssa. Lisäksi yritys voi laskea maksusaamisten luottoriskiä hyödyntämällä laskurahoitusta.
Miten laskurahoituksen luottoriski määräytyy?
Rahoitusyhtiön palkkio on suurempi jos yhtiö kantaa vastuun siitä riskistä, että yrityksen asiakas ei pystykään maksamaan laskua. Myös yrityksen luottokelpoisuus sekä laskun sisältö vaikuttavat omalta osaltaan siihen, miten luottoriski arvioidaan sopimukseen.