Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Häälaina

Kilpailuta ja hae häälainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae häälainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Häälainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan häälainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae häälainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa häitä varten luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa häihin helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Häälainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta häälainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile häälainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle häälainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia tarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa häälainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin häälaina.

Kilpailuta häälainat netissä aikaa ja rahaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan häälainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen häälaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman häälainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen kannattaa tehdä niin, että kiinnität huomiota näihin:

 • häälainan korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta häälainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudetonta lainaa häihin heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen häälainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty ja sopimus allekirjoitettu, näkyy parhaimmillaan häälaina heti tilillä. Arkisin rahat ovat tililläsi jopa 15 minuutissa, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin häälaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen teille sopivan häälainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Mikä on häälaina?

Häälainalla tarkoitetaan lainaa, jonka käyttötarkoitus on häistä aiheutuvien kulujen maksaminen. Häälaina toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin kulutusluotto, joita ovat esimerkiksi autolaina tai remonttilaina.

Ikimuistoisen hääpäivän tai häämatkan järjestäminen vaatii rahaa, ja kustannukset voivat nousta yllättäen varsin suuriksi. Jos sinulla ei ole riittävästi säästöjä, hae häälainaa unelmiesi päivää varten. Kerromme alla miten häälainaa kannattaa kilpailuttaa ja hakea kauttamme.

Suurimmat hääkulut aiheutuvat yleensä

 • juhlapaikan vuokrasta
 • tarjoiluista
 • juhlapuvuista
 • sormuksista
 • häämatkasta.

Nämä jo yksinään voivat kustantaa useita tuhansia euroja.

Myös valokuvaus ja mahdollinen videokuvaus lohkaisevat tuntuvan summan hääbudjetista.

Mistä lainaa häitä varten?

Häiden suunnittelu vie paljon aikaa ja edellyttää hyviä hermoja. Kaikkeen eitaina voi varautua, mutta budjetti kannattaa laatia monesti hieman yläkanttiin yllättävien kulujen varalta.

Omaa aikaa ja vaivaa lainojen kilpailuttamisen suhteen voit säästää käyttämällä Summarumin lainojen kilpailuttamiseen tarkoitettua palvelua. Lähetämme täyttämäsi lainahakemuksen yli 30 rahoitusta tarjoavalle yritykselle. Näin saat välittömästi tiedon mistä sinun kannattaa hakea edullisinta häälainaa.

Summarumin kautta voit kilpailuttaa lainan tarjoajia maksutta, sekä ilman velvollisuutta sitoutua lainatarjouksiin. Voit siis kokeilumielessä katsoa, kuinka suurella korolla juuri sinulla olisi mahdollisuus saada lainaa häitä varten.

Hae laina netistä näin

Summarum lainavertailu on kehitetty kannaltasi mahdollisimman yksinkertaiseksi. Toimi seuraavasti ja saat lainaa häihin helposti:

 1. Täytä häälainahakemus. Ilmoita siinä haluamasi lainasumma, toivomasi laina-aika ja omat yhteys- ja tulotiedot.
 2. Jos haette häälainaa yhdessä, täytä myös yhteishakijan tiedot.
 3. Lähetä hakemus meille.
 4. Välitämme hakemuksesi heti eteenpäin ja saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi.
 5. Vertaile saadut tarjoukset.
 6. Valitse sopivin häälaina ja solmi sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Tarjousten hakeminen ja vertailu eivät siis vielä sido sinua mihinkään.

Esimerkkejä häälainoista

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä häälainoista sekä niiden kustannuksista.

Huomioi nämä menot hääbudjetissa

 • juhlapaikka
 • vaatteet, kampaukset, meikit ja muu kauneudenhoito
 • sormukset ja muut korut
 • juhlien ruoka- ja juomatarjoilu
 • juhlien viihde- ja ohjelmanumerot; etenkin musiikki
 • koristeet ja kukat
 • kutsut ja kiitoskortit
 • valokuvaus
 • hääauto ja muut mahdolliset kuljetukset
 • häämatka

Kuinka paljon häihin sitten käytetään rahaa?

Hääbudjetti riippuu monista asioista, kuten juhlapaikasta ja vierasmäärästä. Häiden kokonaiskustannukset ovat tyypillisesti tuhansia, toisinaan jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Monet parit säästävät etukäteen ainakin osan häiden kustannuksista, mutta varsinkaan nuorilla tai lapsiperheillä ei välttämättä ole mahdollisuutta säästää koko hääbudjetin rahamäärää.

Laina häitä varten on nykyisin jo aika lailla normaali käytäntö, eikä se tee kenestäkään huolimatonta rahankäyttäjää. Tärkeää on kuitenkin muistaa arvioida oman maksukykynsä realiteetit, jotta lainan takaisinmaksu hoituu suunnitelman mukaisesti.

Kun siis pohditte sitä, miten paljon lainaa voitte saada häitänne varten, laatikaa budjettinne ensin täysin realistisesti.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Häälainojen vertailu

Häälainan hakeminen ja kilpailutus onnistuu helposti samanaikaisesti Summarumin lainavertailun avulla. Yhdellä hakemuksella voit saada lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja lainantarjoajilta.

Ennen lainojen vertailua kannattaa pohtia seuraavia kysymyksiä:

 • Kuinka paljon häälainaa tarvitsette? Hääbudjeteilla on taipumus hieman kasvaa suunnitelmiin nähden, joten myös lisälainalle voi olla käyttöä. Tämä mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon lainoja vertailtaessa.
 • Kuinka pitkän laina-ajan haluatte? Tuhansien eurojen lainojen takaisinmaksuajat ovat kuukausia, jopa vuosia. Omaa talouttaan ei kannata ajaa liian ahtaalle, joten kuukausittainen lainalyhennys kannattaa pitää kohtuullisena.
 • Kuinka paljon korkoa olette valmiita maksamaan? Häälainojen korot vaihtelevat, ja joissakin tapauksissa lainan korko määräytyy yksilöllisesti luoton riskiluokituksen mukaan.
 • Haetteko häälainaa yhdessä vai hakeeko jompikumpi lainaa yksin? Yhteishakijan käyttö lisää myönteisen luottopäätöksen todennäköisyyttä. Koska naimisiin ei mennä yksin, on myös häiden rahoituksen järjestäminen yhdessä luontevasti kahden ihmisen yhteinen projekti.

Hyödyllisiä vinkkejä häiden järjestämiseen:

 1. Toivokaa häälahjojen sijasta vapaavalintaista rahalahjoitusta

  Monet laittavat hääkutsuun tilinumeron ja kertovat kutsussa, mihin käyttöön kutsuvieraiden lahjoittamat rahasummat tulevat.

  Yhdet pyytävät avustusta ikimuistoista häämatkaa varten, toiset sanovat laittavansa lahjoitukset asp-tilille yhteisen asunnon hankkimiseksi, kolmannet taas käyttävät lahjasummat häiden järjestämisestä aiheutuneiden kustannuksien maksamiseen.

 2. Ruokatarjoilujen tarkka mitoittaminen 

  Catering-puolta miettiessä voi ajatella niin, että tarjoilujen ulkoistaminen voi säästää hermoja ja energiaa, mutta  toisaalta taas itse tekemällä voi säästää pitkän pennin, etenkin jos apuna on isompi joukko ystäviä. Miettikää mikä sopii teidän tilanteeseenne parhaiten.

 3. Suunnitelkaa itsenne näköiset häät ja hääohjelma

  Kyseessä on pariskunnan yksi tärkeimmistä päivistä,. Siksi on tärkeää, että pari saa juuri sellaiset häät kuin he itse haluavat.

  Vaikka hääetiketti kannattaa pitää mielessä, voi tuntua turhauttavalta laittaa joihinkin asioihin rahaa, jos ne eivät tunnu itselle tärkeiltä. Vieraslista voi myös helposti venyä pitkäksi, joten miettikää tarkkaan, keitä haluatte kutsua juhlistamaan päivää kanssanne.

 4. Hyödyntäkää netistä löytyviä oppaita häiden suunnitteluun 

  Sosiaalisen median eri kanavat ovat pullollaan sisältöä eri bloggaajien, vloggaajien ja tubettajien häävalmisteluista. Ottakaa oppia ja ideoita niistä, ja miettikää, miten voisitte toteuttaa niitä omalla kohdallanne.

  Kannattaa silti pitää mielessä, että miltei kaikki ”somehäät” ovat rahoitettu sponsorirahalla, joten omia häitä ei ehkä kannata suoraan verrata niihin, joita somessa näkee.

 5. Joustava budjetti auttaa tekemään muutoksia lennosta 

  Tarkan budjetin määrittäminen voi toisaalta olla hyvä asia, sillä monesti häiden kustannukset saattavat kasvaa suunnitelmien edetessä ja yllättävien muutosten kohdatessa.

  Hääpaikkojen ja catering-yritysten harmillisten tuplabuukkausten takia voi tulla tukalia tilanteita, joten kaikkeen kannattaa varautua. Pieni puskuri on hyvä säilyttää.

 6. Kilpailuta häälaina

  Mikäli haluatte järjestää unelmienne häät, eikä häihin säästetyt rahat aivan riitä siihen, on laina häihin varteenotettava vaihtoehto. Sitä kannattaa hakea yhdessä, sillä yhdessä hakevat saavat keskimäärin paremmat lainaehdot, kuin yksin häälainaa hakeva.

  Kilpailuttamalla häälainan voit säästää kustannuksissa jopa satoja euroja.

Häälainaa nopeasti

Häitä suunnitellaan yleensä melko pitkään, kuukausia tai jopa vuosia. Suosituimmat juhlapaikat ja kirkot on varattu vuosiksi eteenpäin, joten päivämäärä täytyy päättää hyvissä ajoin.

Myös hääbudjetin suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin sekä tietysti myös sopivan rahoituksen miettiminen. Varsinaista lainapäätöstä ei kuitenkaan tarvitse odottaa kauaa, sillä nykyään voit saada lainaa nopeasti ja helposti sekä arkisin että viikonloppuisin. Kun tarvitset lainaa häihin, saat sitä jopa vuorokaudessa tarvittaessa.

Pankkikonttoreissakaan ei tarvitse enää nykyään jonottaa, sillä lainahakemuksen ja kaikkien mahdollisten liitteiden lähettäminen onnistuu näppärästi verkossa.

Laina häihin – Kilpailuttamisen hyödyt

Hyödyt Riskit
Voit vertailla häälainoja kauttamme ja löytää pienellä vaivalla itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Jos vertailet häälainat itse, vie se runsaasti aikaasi.
Voit hakea häälainaa ympäri vuorokauden paikasta riippumatta. Houkutus ottaa liikaa häälainaa voi kasvaa, jos et ole täysin tietoinen budjetistasi.
Voit lähettää kaikki tarvittavat liitteet sähköisesti.
Saat lainapäätöksen ja rahat tilillesi nopeasti.
Voit pyytää lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.
Voit valita häälainan, jossa on juuri sinulle sopivat lainaehdot.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Löydä edullisin häälaina

Kuluttajat etsivät mahdollisimman edullista häälainaa, mutta sen löytäminen itse netissä surffaillen ei välttämättä ole helppoa. Eri lainapalvelut nimittäin ilmoittavat lainaehdot hieman eri tavoin, ja on tärkeää ymmärtää, mitä kriteerejä vertailussa kannattaa katsoa. Vain näin sopiva juhlalaina löytyy varmasti.

Laske lainan kustannukset etukäteen

Nimellisen koron vertaaminen ei kerro koko totuutta lainan kustannuksista.

Tämän vuoksi vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota nimellisen koron sijasta todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää pelkän koron lisäksi myös mahdolliset muut häälainasta aiheutuvat kustannukset.

Näitä muita kustannuksia saattavat olla esimerkiksi nostokulut, tilinhoitomaksut ja lyhennyksen eräpäivän siirtämisestä aiheutuvat kustannukset. Kun haet lainaa häihin huomioi myös se, miten monet rahoitusyhtiöt tarjoavat myös mahdollisuutta maksuvapaaseen kuukauteen. Tämä ei ole aina maksutonta.

Häälainan kustannusten laskeminen lainalaskurilla helpottaa budjetin suunnittelua ja selkeyttää talouden hallintaa. Ota siis käyttöösi Summarumin lainalaskuri.

Laske stressitasoja ennen häitä

Edullisimman häälainan löytäminen on vaivatonta, kun sitä varten tehdään lainavertailu.

Hyödyntämällä helppokäyttöistä lainavertailutyökaluamme, lasket myös omaa stressitasoasi häiden alla. Tämä on tärkeää juhlien onnistumisen kannalta, haluathan olla häissäsi parhaimmillasi ja nauttia päivästä ilman rahahuolia.

Häämatka tehdään yleensä heti häiden jälkeen. Kun hääjuhla on ohi, myös häiden järjestämiseen liittyvä stressi on poissa ja matkasta voi nauttia täysillä.

Monet parit haluavat häämatkalta tavallista lomamatkaa enemmän, mikä yleensä näkyy myös hinnassa. Sviitti, retket ja hemmotteluhoidot nostavat hintaa, mutta monien mielestä häämatka on juuri se ajankohta elämässä, kun rahaa saa käyttää hyvällä omallatunnolla ylellisyyksiin.

Ennen häälainan etsimistä ja vertailusivuston käyttöä hahmottele ainakin seuraavia asioita:

 1. Häiden budjetti. Onko häät tarkoitus rahoittaa kokonaisuudessaan häälainalla vai katetaanko osa kuluista säästöillä? Onko tärkeää, että kulujen kasvaessa odottamattoman suuriksi lainaa voi tarvittaessa nostaa lisää?
 2. Takaisinmaksuaika. Ilmaisia lainoja ei ole, joten lähtökohtaisesti kaikki lainat kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin. Lainan takaisinmaksusuunnitelmaa laadittaessa on kuitenkin tärkeää olla realisti, sillä tuoreen avioparin ei kannata kiristää kukkaron nyörejä liian tiukalle. Tutkimusten mukaan raha on eräs yleisimmistä riidan aiheista parisuhteissa.
 3. Yhteinen hakemus vai toisen oma henkilökohtainen laina. Häitä suunnittelevan parin osapuolten taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen. Jos toisella on jo paljon lainaa entuudestaan, pari voi yhdessä sopia, että häälaina on vain toisen nimissä.

Näin saat häälainalla bonuksia häämatkaa varten

Nostettuasi edullisen häälainan voit keskittyä hääjärjestelyihin ja ostoksiin. Hankintoja ja varauksia tehdessä kannattaa miettiä, millä maksuvälineellä ne kannattaa maksaa.

Luottokortti on hyvä maksuväline, sillä kortilla maksaessasi pääset kerryttämään bonuksia ostoksistasi. Monissa luottokorteissa on loistavat bonuspisteohjelmat ja etenkin matkailuun liittyviä etuja ja tarjouksia, joita voitte häämatkallanne hyödyntää.

Maksa siis hääjärjestelyihin liittyvät varaukset ja ostokset luottokortilla, ja maksa luottokorttilaskut sitten kokonaisuudessaan pois häälainalla. Näin saat parhaan hyödyn häälainastasi (lentopisteiden, lounge-etujen ja majoitustarjousten muodossa), sillä monien luottokorttien edut painottuvat juuri matkailualalle.

Matala korko häälainaan

Parhaat häät ovat pariskunnan itsensä näköiset. Häihin ei tarvitse käyttää kymmeniä tuhansia euroja rahaa, jos pienet häät tuntuvat omaan tilanteeseen sopivimmalta ratkaisulta.

Vinkki

Muistathan, että voitte saada lainalle edullisemman koron, jos haette lainaa yhdessä kumppanisi kanssa!

Häälainan suuruudellakaan ei ole alarajaa, sillä lisärahoitusta voi hakea juuri sen verran kuin juhlien järjestämisen kannalta on välttämätöntä.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Kuka voi hakea häälainaa?

Jotta voit hakea häälainaa kauttamme, sinun on täytettävä tietyt ehdot. Näitä ovat:

 • Täysi-ikäisyys
 • Luottokelpoisuus (ei luottohäiriömerkintöjä)
 • Säännölliset tulot
 • Vakituinen koti Suomessa

Häälainoja ja muita luottoja voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, luottokelpoiset henkilöt. Hakuprosessissa tarkistetaan yleensä hakijoiden luottotiedot, joten maksuhäiriömerkintöjä ei saisi olla.

Pienempien häälainojen hakemista varten sinun ei yleensä tarvitse toimittaa palkkakuitteja, mutta suurempia, kymmenien tuhansien eurojen lainoja varten tulotositteiden lähettäminen hakemuksen liitteeksi on monesti tarpeellista.

Minimituloille ei ole asetettu vaatimuksia, vaan lainoja myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt arvioivat hakemuskohtaisesti maksukyvyn suhteessa haettavaan lainaan.

Eri yritysten kriteerit lainan myöntämiselle poikkeavat hieman toisistaan, joten häälainaa voi hakea toisilta lainantarjoajilta, vaikka jokin tietty yritys ei lainaa olisikaan sinulle myöntänyt.

Helpoiten häälainan hakeminen sujuu netissä. Muista vertailla jokainen varma laina ennen hakemista. Vertailemalla löydät edullisimman koron häälainallesi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Kilpailuta häälaina ja säästä rahaa

Sopivin ja halvin häälaina löytyy avullamme.  Häälainojen kilpailutus ei sido itsessään sinua vielä mihinkään hankintaan.

Hae häälainaa nyt!

Häälaina – Usein kysyttyä

Miten järjestetään häät edullisesti?

Häiden järjestäminen vie runsaasti aikaa, energiaa ja rahaa. Onneksi hyvällä ja ajoissa aloitetulla suunnittelulla, itse tekemällä ja ystävien avulla häiden suunnittelu ja toteutus onnistuu helpommin ja edullisemmin.

Kirkkovaraus on pieni erä hääbudjetista, mutta se kannattaa tehdä ajoissa, etenkin jos häiden ajankohta osuu suositulle hääsesongille.

Catering eli tarjoilu ja juhlapaikka, bändi ja häämatka ovat hyviä mahdollisuuksia säästää häiden kustannuksissa. Monet ostavat sormukset vasta myös sopivan tarjouksen tullessa kohdalle.

Jos hääbudjettiin tarvitaan rahoitusta, häälainan kilpailuttaminen kannattaa tehdä, jotta voi säästää lainakuluissa pidemmällä aikavälillä.

Mistä lainaa häitä varten?

Häälaina kannattaa kilpailuttaa kuten muutkin lainat.

Summarum.fi:n lainavertailun avulla kilpailutat itsellesi edullisimman häälainan usealta pankilta ja rahalaitokselta. Lainan nostettuasi voit keskittyä olennaiseen, eli itse hääjärjestelyihin.

Kuinka suuri on häälainan korko?

Häälainan korko voi alimmillaan olla vain 4,5%. Pelkkään nimelliskorkoon ei kuitenkaan kannata keskittyä, vaan todellinen vuosikorko on se avainluku, joka määrää lainan hinnan.

Jos mietit mistä voi saada parhaan koron häälainaan, tee lainavertailu ja saat lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahalaitoksilta. Voit valita parhaan koron ja edullisimman lainan häiden järjestämiseen.

Kuka maksaa häät?

Joidenkin perinteiden mukaan vanhemmat tai isovanhemmat osallistuvat hääkuluihin tai jopa maksavat ne kokonaisuudessaan. Tätä tapahtuu kuitenkin nykypäivänä entistä vähemmän.

Jos vanhemmat maksavat häät, he saattavat haluta myös osallistua häiden suunnitteluun, minkä vuoksi häistä ei välttämättä tule hääparin näköiset.

Tämä voi olla yksi syy sille, että yhä useampi hääpari haluaa maksaa itse omat hääjärjestelyt. Minkä vuoksi ihmiset säästävätkin häitä varten ja yhä useammin myös kattavat häiden järjestämisen häälainalla osittain tai ihan kokonaan.