Täytä ilmainen hakemus ja nosta häälaina

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

 

Häälainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Häälainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

 • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
 • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
 • Kauttamme hakemuksesi lähtee pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
  • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea häälainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

 • Olet vähintään 25-vuotias
 • Asut vakituisesti Suomessa 
 • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Mikä häälaina on?

Häälainalla tarkoitetaan lainaa, jonka käyttötarkoitus on häistä aiheutuvien kulujen maksaminen. Suurimmat hääkulut aiheutuvat yleensä juhlapaikan vuokrasta, tarjoiluista, juhlapuvuista ja sormuksista sekä häämatkasta, joka jo yksinään voi useita tuhansia euroja. Myös valokuvaus ja mahdollinen videokuvaus lohkaisevat tuntuvan summan hääbudjetista.

Hääbudjetin laadinnassa kannattaa huomioida ainakin seuraavat seikat:

 • juhlapaikka
 • vaatteet, kampaukset, meikit ja muu kauneudenhoito
 • sormukset ja muut korut
 • juhlien tarjoilut (myös juomat)
 • juhlien viihde (erityisesti musiikki)
 • koristeet ja kukat
 • kutsut ja kiitoskortit
 • valokuvaus
 • hääauto ja muut mahdolliset kuljetukset
 • häämatka

Kuinka paljon häihin sitten käytetään rahaa? Hääbudjetti riippuu monista asioista, kuten juhlapaikasta ja vierasmäärästä. Häiden kokonaiskustannukset ovat tyypillisesti tuhansia euroja, toisinaan jopa kymmeniä tuhansia euroja. Monet parit säästävät ainakin osan häiden kustannuksista etukäteen, mutta varsinkaan nuorilla tai lapsiperheillä ei välttämättä ole mahdollisuutta säästää koko hääbudjetin rahamäärää. Lainan hakeminen on normaalia, eikä se tee kenestäkään huolimatonta rahankäyttäjää. Tärkeää on muistaa arvioida oma maksukykynsä realisesti, jotta lainan takaisinmaksu hoituu suunnitelman mukaisesti.

Häälainojen vertailu

Ennen häälainan hakemista on tärkeää käyttää hieman aikaa ja vaivaa sopivan lainan löytämiseen. Sopivaa lainaa voi etsiä netin hakukoneiden avulla, mutta tällöin haasteena on se, että mahdollisia lainavaihtoehtoja on markkinoilla valtava määrä. Lainojen ehdot poikkeavat toisistaan, joten lainojen kokonaiskustannusten vertailu voi olla odotettua haastavampaa.

Lisätietoa lainojen kilpailuttamisesta saat täältä. 

Ennen lainojen vertailua kannattaa pohtia seuraavia kysymyksiä:

 • Kuinka paljon lainaa tarvitsette? Hääbudjeteilla on taipumus hieman kasvaa suunnitelmiin nähden, joten myös lisälainalle voi olla käyttöä. Tämä mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon lainoja vertailtaessa.
 • Kuinka pitkän laina-ajan haluatte? Tuhansien eurojen lainojen maksuajat ovat kuukausia, jopa vuosia. Omaa talouttaan ei kannata ajaa liian ahtaalle, joten kuukausittainen lainalyhennys kannattaa pitää kohtuullisena.
 • Kuinka paljon korkoa olette valmiita maksamaan? Lainojen korot vaihtelevat, ja joissakin tapauksissa lainan korko määräytyy yksilöllisesti luoton riskiluokituksen mukaan.
 • Haetteko lainaa yhdessä vai hakeeko jompikumpi lainaa yksin? Yhteishakijan käyttö lisää myönteisen luottopäätöksen todennäköisyyttä. Kukaan ei mene naimisiin yksin, joten myös häiden rahoituksen järjestäminen yhdessä on luontevasti kahden ihmisen yhteinen projekti.

Häälainaa nopeasti

Häitä suunnitellaan yleensä melko pitkään, kuukausia tai jopa vuosia. Suosituimmat juhlapaikat ja kirkot on varattu vuosiksi eteenpäin, joten päivämäärä täytyy päättää hyvissä ajoin. Myös hääbudjetin hahmottelu kannattaa aloittaa ajoissa sekä tietysti myös rahoituksen miettiminen. Varsinaista lainapäätöstä ei kuitenkaan tarvitse odottaa kauaa, sillä nykyään lainaa voi saada helposti ja nopeasti sekä arkisin että viikonloppuisin. Pankkikonttoreissakaan ei tarvitse enää nykyään jonottaa, sillä lainahakemuksen ja kaikkien mahdollisten liitteiden lähettäminen onnistuu näppärästi verkossa.

Seuraavassa lyhyesti netin lainapalveluiden hyödyt:

 • Voit vertailla lainoja vertailusivustolla ja löytää pienellä vaivalla itsellesi parhaiten sopivan lainan.
 • Voit hakea lainaa ympäri vuorokauden paikasta riippumatta.
 • Voit lähettää kaikki tarvittavat liitteet sähköisesti.
 • Saat lainapäätöksen ja rahat tilillesi nopeasti, jopa minuuteissa.
 • Voit pyytää lainatarjouksia useilta eri lainanantajilta. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.
 • Voit valita lainan, jossa on juuri sinulle sopivat lainaehdot, kuten takaisinmaksuajan.

Löydä edullisin häälaina

Ihmiset etsivät mahdollisimman edullista lainaa, mutta sen löytäminen itse netissä surffaillen ei välttämättä ole helppoa. Eri lainapalvelut nimittäin ilmoittavat lainaehdot hieman eri tavoin, ja on tärkeää ymmärtää, mitä kriteerejä vertailussa kannattaa katsoa. Nimellisen koron vertaaminen ei välttämättä kerro koko totuutta lainan kustannuksista. Tämän vuoksi vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota nimellisen koron sijasta todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää nimellisen koron lisäksi myös mahdolliset muut lainasta aiheutuvat kustannukset. Näitä muita kustannuksia saattavat olla esimerkiksi nostokulut, tilinhoitomaksut ja lyhennyksen eräpäivän siirtämisestä aiheutuvat kustannukset. Monet rahoituslaitokset tarjoavat myös mahdollisuutta maksuvapaaseen kuukauteen, mutta se ei ole aina maksutonta.

Edullisimman häälainan löytäminen on lähes vaivatonta lainavertailun avulla. Olet löytänyt ihmisen, jonka kanssa haluat mennä naimisiin ja viettää loppuelämäsi. Tuskin haluat käyttää enää päivä- tai viikkokausi häiden rahoituksen etsimiseen. Hyödyntämällä helppokäyttöistä lainavertailua lasket myös omaa stressitasoasi häiden alla, mikä on tärkeää myös juhlien onnistumisen kannalta. Haluathan olla häissäsi parhaimmillasi ja nauttia päivästä ilman rahahuolia.

Häämatka tehdään yleensä heti häiden jälkeen. Kun hääjuhla on ohi, myös häiden järjestämiseen liittyvä stressi on poissa ja matkasta voi nauttia täysillä. Monet parit haluavat häämatkalta tavallista lomamatkaa enemmän, mikä yleensä näkyy myös hinnassa. Sviitti, retket ja hemmotteluhoidot nostavat hintaa, mutta monien mielestä häämatka on juuri se ajankohta elämässä, kun rahaa saa käyttää hyvällä omallatunnolla ylellisyyksiin.

Ennen häälainan etsimistä ja vertailusivuston käyttöä hahmottele ainakin seuraavia asioita:

 1. Häiden budjetti. Onko häät tarkoitus rahoittaa kokonaisuudessaan häälainalla vai katetaanko osa kuluista säästöillä? Onko tärkeää, että kulujen kasvaessa odottamattoman suuriksi lainaa voi tarvittaessa nostaa lisää?
 2. Takaisinmaksuaika. Ilmaisia lainoja ei ole, joten lähtökohtaisesti kaikki lainat kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin. Lainan takaisinmaksusuunnitelmaa laadittaessa on kuitenkin tärkeää olla realisti, sillä tuoreen avioparin ei kannata kiristää kukkaron nyörejä liian tiukalle. Tutkimusten mukaan raha on eräs yleisimmistä riidan aiheista parisuhteissa.
 3. Yhteinen hakemus vai toisen oma henkilökohtainen laina. Häitä suunnittelevan parin osapuolten taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen. Jos toisella on jo paljon lainaa entuudestaan, pari voi yhdessä sopia, että häälaina on vain toisen nimissä.

Matala korko häälainaan

Parhaat häät ovat pariskunnan itsensä näköiset. Häihin ei tarvitse käyttää kymmeniä tuhansia euroja rahaa, jos pienet häät tuntuvat omaan tilanteeseen sopivimmalta ratkaisulta. Häälainan suuruudellakaan ei ole alarajaa, sillä lisärahoitusta voi hakea juuri sen verran kuin juhlien järjestämisen kannalta on välttämätöntä. Häiden järjestäminen on melko yleinen syy lainan hakemiselle. Muita tyypillisiä lainarahoituksella tehtäviä hankintoja ovat esimerkiksi asunto, auto ja kesämökki.

Häälainoja ja muita luottoja voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, luottokelpoiset henkilöt. Hakuprosessissa tarkistetaan yleensä hakijoiden luottotiedot, joten maksuhäiriömerkintöjä ei saisi olla. Pienempien lainojen hakemista varten ei tarvitse toimittaa palkkakuitteja, mutta suurempia, kymmenien tuhansien eurojen lainoja varten tulotositteiden lähettäminen hakemuksen liitteeksi on yleensä tarpeellista. Minimituloille ei ole asetettu vaatimuksia, vaan lainoja myöntävät pankit ja rahoituslaitokset arvioita hakemuskohtaisesti hakijan maksukyvyn suhteessa haettavaan lainaan. Eri yritysten kriteerit lainan myöntämiselle poikkeavat hieman toisistaan, joten lainaa hakea toisista lainapalvelusta, vaikka joku toinen yritys ei lainaa olisikaan sinulle myöntänyt.

Helpoiten häälainan hakeminen sujuu netissä. Muista vertailla lainat ennen hakemista. Vertailemalla löydät myös edullisimman koron häälainallesi.