Lainalaskuri

Summarumin yleinen lainalaskuri on työkalu, jonka avulla selvität nopeasti, kuinka paljon mahdollinen lainasi tulee todellisuudessa maksamaan. Laskurilla lasket kätevästi eri kokoisten lainojen, kuten yhdistelylainan, autolainan tai remonttilainan todelliset kulut.

Lainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Lainalaskurin käyttövaiheet

Lainalaskuri kertoo sinulle, kuinka paljon maksat todellisuudessa lainastasi korkojen ja muiden kulujen jälkeen. Tarkka lainalaskuri myös näyttää sen, mitä kuluja maksamaasi summaan sisältyy.

Hyvä tietää

Laskuri huomioi seuraavat asiat:

 • Lainasumma
 • Maksuaika
 • Korkoprosentti
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu

Nämä ovat tyypillisimpiä asioita, joita lainasopimuksessa otetaan huomioon. Näiden tietojen perusteella laskuri laskee sinulle

 1. kuukausittain maksettavan lainaerän
 2. todellisen vuosikoron
 3. yhteissumman, joka lainasta maksetaan takaisin pankille tai luotonantajalle.

Lainan korkolaskuri antaa sinulle selkeän kuvan siitä, kuinka paljon lainatilin avaaminen maksaa, kuinka paljon tilin ylläpitomaksu tulee olemaan, kuinka pitkä maksuaika on ja mikä on lainan todellinen vuosikorko.

Kaikki laskurin sisältämät asiat ovat neuvoteltavissa. Kun siis laskeskelet lainakuluja, kannattaa kaikki tieto ottaa talteen, ja viedä ne mukanasi lainaneuvotteluun.

Näiden lisäksi korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu ovat kilpailutettavissa.

Eripituisilla lainoilla avausmaksu voi myös vaihdella. Esimerkiksi on tyypillistä, että pitkällä laina-ajalla maksetaan mahdollisesti enemmän korkoa, mutta avausmaksu on pieni tai se puuttuu kokonaan. Vuosikorkolaskuri näyttää sinulle myös näitä seikkoja.

Esimerkki 10 000€ kulutusluoton ottamisesta

Pekka tarvitsee 10 000 euroa lainaa keittiöremonttiin. Hän saa tarjouksen pankilta, jossa vakuudettoman kulutusluoton korko on 7%, avausmaksu 100 euroa ja tilinhoitomaksu 2 euroa kuukaudessa. Ennakkotiedoissa Pekka on toivonut, että saisi lainalle viisi vuotta maksuaikaa.

Lainalaskurilla selviää Pekan takaisin maksettava summa. Viiden vuoden maksuajalla Pekka vähentää remonttilainaa 201,99 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko, eli:

Lainan korko + muut sivukulut = 8,1 %

Yhteensä Pekka maksaa takaisin 12119,53€, josta 2119,53€ on koron osuus.

 • Lainasumma. Lainasummalla tarkoitetaan sitä pääomaa, jonka lainanantaja tarjoutuu antamaan sinulle. Toivomasi lainasumman mukaan pankki neuvottelee kanssasi sen ehdoista.
 • Maksuaika, eli laina-aika mitataan lainasummasta riippuen kuukausissa tai vuosissa. Voit myös lyhentää lainaa suuremmissa erissä, jos taloustilanteesi antaa periksi. Näin myös lopulliset korkokustannukset pienenevät.
 • Korkoprosentti. Lainatyypistä riippuen korkoprosentti on kiinteä, tai se voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.
 • Avausmaksu. Perustamismaksu tai avausmaksu on pääoma, jonka pankki veloittaa lainan antamisesta. Tämä on yksi kuluista, joka kannattaa ottaa huomioon tarkasti. Pankki voi tarjota esimerkiksi halvan avausmaksun, mutta korkoprosentti kasvaa sen mukana, tai päinvastoin.
 • Tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksulla tarkoitetaan kulua, jonka pankki velottaa kuukausittain lainan hallinnoimisesta.

Seuraava taulukko esittelee vielä erilaisten lainojen kuukausierät ja arvioidut kokonaiskustannukset. Huomaat siten, kuinka tärkeää on ennalta arvioida:

 1. Maksetaanko laina nopeasti pois, vai
 2. Sopiiko sinulle pienemmät kuukausierät, mutta isommat kokonaiskustannukset.
6 000€ laina: 8% korolla, avausmaksu 200€, tilinhoitomaksu 1,5 €/kk
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 281,91 € 152,86 € 110,21 € 89,15 € 76,72 €
Koron osuus 765,82 € 1 337,29 € 1 934,84 € 2 558,15 € 3 206,77 €
10 000€ laina: 6,5% korolla, avausmaksu 200€, tilinhoitomaksu 0 €/kk
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 454,37 € 241,89 € 171,46 € 136,54 € 115,82 €
Koron osuus 904,92 € 1 610,84 € 2 345,21 € 3 107,80 € 3 898,27 €
30 000€ laina: 4,00% korolla, avausmaksu 0€, tilinhoitomaksu 0 €/kk
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 1 302,75 € 677,37 € 469,36 € 365,68 € 303,74 €
Koron osuus 1 265,94 € 2 513,84 € 3 793,60 € 5 105,11 € 6 448,25 €

Lainan kokonaiskustannuslaskuri erilaisten lainojen toteuttamiseen

Lainalaskuria voit käyttää lukuisten vakuudettomien lainojen kululaskentaan. Alla näet esimerkkejä lainoista, joissa yleinen lainalaskuri auttaa näkemään kustannukset.

Myös muiden pankkilainojen sekä asuntolainan harkinnassa on järkevää hyödyntää etuja, joita yleinen lainalaskuri tuo.

Lainalaskuri auttaa myös vertaislainojen arvioinnissa

Vertaislaina on ajatuksena maanläheisempi kuin pankkilaina. Siinä ihminen lainaa toiselle ihmiselle ilman, että välissä on pankkia tai rahoitusyhtiötä Tätä kutsutaan maailmalla p2p tai peer to peer -lainaksi.

Myös tämänkaltaisessa lainatyypissä lainalaskuri auttaa. Olet sitten lainan antavana tai ottavana osapuolena, sinun on hyvä kuitenkin käyttää lainoihin erikoistunutta sivustoa. Näin varmistat, että kaikki sujuu lain mukaisesti, eikä kenellekään tule lainaamisesta haittoja.

Lainatessa rahaa tulevat korot aina jossain vaiheessa esille. Vertaislainassa on kuitenkin se hyvä puoli, että lainanantaja voi ehdottaa millaisella korolla haluisi lainansa. Lainanottaja voi myös antaa oman näkemyksensä asiasta.

Summa voi vaihdella isosta pieneen ja laina-aika sen mukaisesti pitenee tai lyhenee. Tässä parasta onkin se, että kaikki on sovittavissa. Näin sijoittaja saattaa saada pitkäaikaisen lainasopimuksen, missä hänelle maksetaan kohtuullista kuukausilyhennystä ja näin kumpikin osapuoli on tyytyväinen.


Löydä laskurin avulla edullisin laina

Summarumin kautta sinulle sopiva, edullisin laina löytyy helposti. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainalaskuri apunasi ennen kuin lainaat

Lainalaskuri on helppo, mutta tärkeä työkalu, jonka avulla voit löytää tulotasoasi vastaavan lainan. Tarkka lainalaskuri kertoo kuukausierän koon ja lainan kokonaiskustannukset halutulle lainasummalle.

Näiden lukujen perusteella on helppo määrittää pienlainan määrä omaan talouteesi parhaiten sopivalla kuukausierällä.

Vinkki

Lainalaskurit sopivat erinomaisesti sekä lyhyt- että pitkäaikaisten lainojen kustannusten laskemiseen, sillä laina-aika voidaan ilmoittaa joko vuosissa tai kuukausissa.

Käytä lainalaskuria näin

Summarumin lainalaskuri on varsin helppokäyttöinen.

 1. Laske budjettisi realistisesti.
 2. Syötä lainalaskuriin syöttää vähintään lainan määrä, laina-aika sekä vuotuinen nimelliskorko.

Ennen laskurin käyttöä on erittäin tärkeää aloittaa siitä, että todella ymmärtää lainojen luonteen. Monet ottavat lainaa rahoittaakseen ostoja, joihin heillä ei muuten riitä säästöt. Vaikka lainat voivat olla hyviä taloudellisia välineitä, ne voivat myös aiheuttaa ongelmia.

Jotta velkasi ei nouse liian suureksi, sinun tulisi ymmärtää, kuinka lainat toimivat. Loppupeleissä lainat ovat iso bisnes, joita käytetään rahan tuottamiseen lainanantajille.

Siksi mikään lainanantaja ei halua lainata rahaa jollekin taholle saamatta jotain vastineeksi. Pidä tämä mielessä kilpailuttaessasi lainoja, sillä huolimattomuus valmistautuessa lainan ottoon voi aiheuttaa suuria määriä velkaa.

Selvitä laskurilla markkinoiden halvimmat lainat!

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Löydä sopiva tuote lainalaskurin avulla

Lainalaskurin käyttö on helppoa. Mieti ensin, kuinka suuria eriä voit maksaa kuukausittain. Syötä sitten laskuriin alkuperäinen lainasumma ja haluttu laina-aika.

Lainalaskurin suurimpia hyötyjä on, että sen avulla mahdollista löytää kaikista edullisin laina. Lainan todellisten kulujen arvioiminen saattaa monesti olla haastavaa pelkän lainatarjouksen perusteella.

Lainalaskurin avulla voit kuitenkin selvittää nämä todelliset kulut yksinkertaisesti ja nopeasti. Lainatarjous ja sen tiedot voit syöttää laskuriin. Sen jälkeen voit vaivatta tarkastella lainatarjouksen avainmuuttujia.

Näitä avainmuuttujia ovat muun muassa seuraavat tekijät

 • Keskimääräinen kuukausittainen lyhennyssumma
 • Todellinen vuosikorko
 • Lainan kokonaissumma
 • Korkojen ja kulujen osuus lainakuluista

Yllä lueteltujen muuttujien avulla voit helposti tarkastella lainan hankkimisen kannattavuutta. Edullisin laina on aina sellainen, joka on todelliselta vuosikoroltaan mahdollisimman pieni.

Laina-aika vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä pidemmän aikaa yleisesti ottaen myös lainan korkokuluja tulee maksaa takaisin.

Laina-aikaa ei kannata kuitenkaan tästä huolimatta asettaa liian lyhyeksi. Lainaa voi yleisesti ottaen lyhentää takaisin ennakkoa suurempia summia helposti.

Tämän takia laina-aika kannattaa mitoittaa sellaiseksi, että velallinen saa varmuudella aina kuukausittaiset lyhennyksensä hoidettua. Pienikorkoinen laina on aina paras vaihtoehto.

Vuotuisen koron laskuri kulutusluottoja varten

Harkitsetko remonttia, lomaa, uusia huonekaluja tai jotain muuta? Kulutusluotto on laina, jonka avulla voit toteuttaa arkisetkin yllätykset tai pidemmän aikavälin suunnitelmat joustavasti ja helposti. Voit hakea lainaa moneen eri tarpeeseen.

Lainan hakeminen on helppoa, koska voit hakea kulutuslainaa helposti verkossa. Saat lainaa tilillesi heti, kun olemme käsitelleet sähköisesti allekirjoitetun luottosopimuksen positiivisen luottopäätöksen jälkeen.

Helppokäyttöisellä lainalaskurilla näet, kuinka paljon lainaa tarvitset ja arvioit, mikä olisi sinulle sopiva kuukausierä ja laina-aika. Kun olet tyytyväinen lainalaskelmaan, voit hakea lainaa heti verkossa. Meiltä Summarumilta löytyy lainalaskuri lainoille kuten esimerkiksi kulutusluotolle.

Lainalaskin on järkevä työkalu, sillä se auttaa sinua suunnittelemaan juuri omiin tarpeisiisi sopivan lainan. Tietysti laskimen avulla on helppo vertailla eriä ja laina-aikoja kulutusluottoa varten.

Kulutuslaina on siis helppo ja joustava vaihtoehto sinulle, joka suunnittelet lainaa ja tarvitset vapauksia takaisinmaksun suhteen. Suunnittelussa sinua avustaa Summarumin vuotuisen koron laskuri.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät puolet Huonot puolet
Lainalaskuri on helppokäyttöinen. Lainalaskuri ei aina anna täysin tarkkoja lukuja.
Yleinen lainalaskuri antaa selkeän kuvan tarjouksista. Lainalaskurin kautta voit kilpailuttaa myös nykyiset lainasi.
Lainalaskurin käyttäminen on sinulle täysin ilmaista. Osa tarjouksista sisältää kalliit ehdot.
Laskurin käyttö voi säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja.

Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Lainahakemusten jakauma Summarumilla 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin 2023 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Lainalaskuri yhdistelmälainaa varten

Yhdistelmälainalla talous tasapainoon. Kun haluat yhdistää luottosi yhdeksi helpommin hallittavaksi lainaksi, lainojen yhdistäminen voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Yhdistelmälainalla maksat vain yhden yhdistelmälainan usean lainan sijaan. Järjestämällä lainojasi voit näin tasapainottaa taloutesi ja keskittyä saamaan taloutesi kuntoon.

Yhdistelmälaina voi sopia esimerkiksi, jos sinulla on usean lainan aiheuttama kierre, paljon velkaa, laiminlyöntilaina tai ulosottovelka. Sen lisäksi, että helpotat taloudenhallintaa, säästät myös kuukausittaisissa lainakustannuksissa ja saat meiltä ammattitaitoista palvelua ja neuvoja.

Yhdistelylainan etuna on, että kaikki eri lainanantajilta otetut lainat yhdistetään yhdeksi hallittavammaksi kokonaisuudeksi. Maksamalla vain yhden lainan yhdelle lainanantajalle sen sijaan, että maksaisit useamman kuin yhden lainan usealle lainanantajalle, sinun on helpompi seurata omia lainakulujasi ja takaisinmaksettavia velkojasi.

Sinun tarvitsee vain maksaa yhdistelmälainan hinta, jossa ei ole yllätyksiä. Lisäksi yhdistelmälaina alentaa usein kuukausittaisia ​​lainakustannuksia, jotka selvittää lainalaskuri.

Tarkka lainalaskuri joustoluottoa varten

Joustoluotto unelmiisi tai yllättäviin käänteisiin. Onko mielessäsi suurempi unelma tai tapahtuiko elämässäsi yllättävä käänne? Me autamme, kun lainan tarve yllättää sinut ja varmistamme, että laina sopii sinulle kaikissa elämäntilanteissasi.

Joustoluotto on esimerkiksi laina, josta voit neuvotella oman laina-asiantuntijasi kanssa, ennen kuin sinulla on todellinen lainantarve. Voit nostaa joustoluottoa aina tarvittaessa verkkopankkisi kautta tai paikan päällä juuri niin paljon kuin tarvitset sillä hetkellä.

Joustolaina sopii myös isompien unelmien ja hankintojen toteuttamiseen, sillä joustolainaa voi myöntää kohtalaisiakin summia. Joustavassa lainassa myös takaisinmaksu on joustavaa: voit maksaa lisälyhennyksissä tai koko joustoluoton kerralla pois. Tässäkin auttaa sivuiltamme löytyvä lainalaskuri.

Käytä laskinta kokeillaksesi eri vaihtoehtoja valitsemalla ensin, haluatko laskea lainan sinulle sopivan kuukausierän, lainasumman tai laina-ajan mukaan ja vertaa tuloksia siirtämällä palkkia. Laskin antaa sinulle alustavan lainalaskelman, josta voit helposti hakea lainaa.

Lainalaskuri venelainaa varten

Valitse lainatarpeisiisi sopivin rahoitusvaihtoehto ja osta juuri se vene, josta haaveilet. Vertaile lainoja, ja hae venerahoitusta suoraan verkossa. Vertaa venelainoja ja laita lainalaskuri hyötykäyttöön.

Valitse sinulle järkevin tapa rahoittaa veneostosi. Voit hakea vakuudellista tai vakuudetonta lainaa uuden veneen rahoittamiseen. Eri venelainoissa korot, lainan enimmäismäärät ja vakuudet vaihtelevat.

Jos haluat lainan ilman vakuuksia, voit hakea mukautettua luottoa. Kun vertaat eri venerahoitusta, kiinnitä erityistä huomiota lainan kokonaiskustannuksiin. Lainaan liittyy aina muitakin kuluja korkojen ja lainan avauspalkkioiden lisäksi.

Saamasi lainatarjous perustuu elämäntilanteeseesi ja siihen, miten selviät taloudellisista kuluistasi tuloillasi. Haluamme aina varmistaa, että lainan koko on oikea tilanteeseesi, ja ettei sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia. Hae venerahoitusta verkossa – saat lainapäätöksen nopeasti.

Pikavippi laskuri

Pikavipillä on sanana huono kaiku johtuen vuosikymmenen takaa toimineista yhtiöistä. Alun perin pikavipeillä oli todella korkeat korot eikä alalla ollut kunnollista säännöstelyä. Tilanne on sittemmin korjaantunut lainsäädännön ja alan sisäisen sääntelyn johdosta.

Pikavipeistä puhutaan nykyisin oikeastaan enää pienten lainasummien kohdalla. Tyypillisesti pikavippi voi olla muutamista sadoista euroista noin tuhanteen euroon asti. Pikavippilaskuri paljastaa sinulle parhaat tarjoukset ja lainasi kulut.

Lainalaskuri asuntolainaa varten

Asuntolainalaskuri toimii samoin kuin lainalaskuri, jolloin sinun tulee vain syöttää asuntolainalaskuriin haluamasi

 • lainasumma
 • korkoprosentti
 • aloitusmaksu
 • kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Näin laskuri näyttää lainan kuukausierän, kokonaiskustannukset ja todellisen vuosikoron.

Kuukausierä riippuu siitä, minkä lyhennysmuodon lainalle asiakas on valinnut. Lainatarjouksia kannattaa siis mahdollisesti vertailla todellisen vuosikoron avulla.

Todellinen vuosikorkolaskuri

Todellinen vuosikorko määräytyy kaikkien asuntolainan kustannuksien mukaan, ja muutetaan siten vuotuiseksi koroksi.

Laina voidaan myöntää myös ilman vakuuksia, mutta tässä tapauksessa korko on yleensä korkeampi, koska pankin luottotappioriski kasvaa. Lainanantajan arvioon takaisinmaksukyvystäsi vaikuttavat esimerkiksi tulotasosi, omaisuutesi, mahdollisten nykyisten velkojen määrä sekä tulojesi suhde kuluihisi.

Mitä luotettavammin pankki uskoo sinun olevan lainan takaisinmaksussa, sitä paremmat ehdot saat lainaasi. Lainan takaisinmaksun laskuri voi antaa sinulle osviittaa siitä, millaisia tarjouksia saat.

Pankin lainalaskuri kertoo sinulle tyypillisesti samanlaiset seikat kuin Summaruminkin.

Vuotuinen korkoprosentti on luku, joka edustaa kaikkia lainan tai luoton kustannuksia vuosikorkona. Todellisen koron lisäksi todellinen vuosikorko ottaa siis huomioon myös muut lainaan liittyvät kustannukset, kuten mahdolliset avausmaksut, laskutuslisät ja tilinhoitomaksut.

Todellinen vuosikorko on pääsääntöisesti hyvä mittari eri lainavaihtoehtojen vertailuun. Se ei kuitenkaan sovi optimaalisesti lyhytaikaisiin lainoihin.

Jos lainaat 100 euroa kuukauden takaisinmaksuajalla ja kuluja kertyy 10 euroa, realistinen vuosikorko nousee yli 200 prosenttiin. Lukema kuulostaa hurjalta, vaikka euroiksi muunnettuna hinta ei noussut yli 10 euroon. Apuun rientää todellisen vuosikoron lainalaskuri.

Laske todellinen vuosikorko Summarumin laskurilla!

Tiesitkö?

Todellinen vuosikorko = lainan korko + muut sivukulut

Kun tiedät todellisen vuosikoron, voit lähteä miettimään sinulle sopivaa lyhennysmuotoa.

Lyhennysmuotoja ovat:

Asuntolainoihin voit tutustua tarkemmin Asuntolainat -sivulla.

Esimerkki 100 000€ lainan ottamisesta

Pekka tarvitsee 100 000€ asuntolainaa uuden asunnon ostamiseen. Hän saa neuvoteltua itsellensä asuntolainan 1,00% korolla, 0€ avausmaksulla, ja 4€/kk tilinhoitokustannuksilla.

Laina-aika 10 vuotta 15 vuotta 20 vuotta 25 vuotta 30 vuotta
Kuukausierä 880,04€ 602,49€ 463,89€ 380,87€ 325,64€
Koron osuus 5604,95€ 8449,01€ 11334,63€ 14241,74€ 17230,23€

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Lainalaskuri autolainaa varten

Autolainat ovat erittäin yleinen lainan muoto suomalaisten keskuudessa. Summarumin autolainalainalaskuri sopii myös autolainan kustannusten arviointiin.

Lainalaskuri auttaa auton hankintaa pohtivaa arvioimaan haluamansa lainan todellisia kustannuksia. Vaihtoehtoisesti lainalaskurin avulla jokainen kykenee vertailemaan useamman eri autolainatarjouksen kustannuksia keskenään.

Jokaisen tulee hyödyntää lainalaskuria autolainan kulujen arvioimiseen samalla tavalla kuin mikäli lainan kohteena olisi mikä tahansa muu hankinta. Lainalaskuri auttaa tiedostamaan lainan todellisia vuosittaisia kustannuksia.

Lainalaskuri remonttilainaa varten

Suomalaiset ovat yleisesti ottaen omistusasujia. Monet haaveilevat omasta omakotitalosta tai rivitalopätkästä jo nuorena.

Omistusasuminen vaatii totta kai aina veronsa. Yksi kuluerä joka melkeinpä väistämättä osuu jokaisen omistusasujan kohdalle on remontti. Remonttia vasten on hyvin tyypillistä hakea remonttilainaa.

Summarumin remonttilainalaskuri on loistava työkalu, jonka avulla voit arvioida juuri sinulle parasta lainavaihtoehtoa useiden tarjousten joukosta remonttia varten. Lainalaskuria kannattaa kokeilla jo remontin suunnitteluvaiheessa.

Kaikki lainalaskurit

Lainan korkolaskuri kertoo kulut käyttötarkoituksesta huolimatta

Kulutusluoton avulla voit toteuttaa yllätykset tai pidemmän aikavälin suunnitelmat helposti ja laskea ne lainalaskurilla sinulle sopivaksi. Voit hakea vakuudetonta lainaa moneen eri tarpeeseen.

Lainan hakeminen on helppoa, koska voit hakea kulutuslainaa helposti verkossa. Helppokäyttöinen lainalaskuri kertoo kuinka paljon lainaa tarvitset ja arvioit, mikä olisi sinulle sopiva kuukausierä ja laina-aika. Summarumilta löydät laskurin erilaisille lainoille, kuten juuri kulutusluotolle.

Lainalaskinta kannattaa käyttää, sillä laskin auttaa sinua suunnittelemaan sinulle sopivan vaihtoehdon. Laskimen avulla on myös helppo vertailla eriä ja laina-aikoja. Lainalaskin antaa arvion lainan hinnasta haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Lainan antajalla on taas omat laskurit eri lainoille.

Mihin tahansa tarvitsetkaan lainaa, siihen avun antaa Summarumin helppo lainalaskuri. Tarvitsit lainaa sitten mihin tahansa, voit luottaa lainalaskuriin, joka kertoo lainan käyttötarkoituksesta riippumatta kaiken tarvittavan.

Korkolaskuri auttaa laskemaan kulut tarkemmin

Korkoprosentin käsite on hyvin tärkeä tuntea ennen lainan nostamista.

Korkoprosentti voidaan ajatella hintana, joka lainasta maksetaan. Miten lainan korko lasketaan? Yksinkertainen kaava vuotuisen koron laskemiselle on seuraava:

(k x p x t) / 100.

Tässä kaavassa:

 • k = pääoma eli lainasumma
 • p = korkoprosentti, kuten nimelliskorko tai todellinen vuosikorko
 • t = lainanmaksuaika, kuten 10 vuotta

Seuraavassa kappaleessa avataan tarkemmin nimelliskoron ja todellisen vuosikoron merkityksiä ja eroja. Koron laskeminen lainalle on haastavaa erityisesti sen takia, että olemassa on lukuisia eri käsitteitä korkoprosentille, jotka tarkoittavat hieman eri asiaa.

Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron käsitteiden tuntemisella pääsee kuitenkin jo pitkälle.

Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron erot

Lainalaskuri auttaa lainakulujen arvioimisessa. Jokaisen tulisi kuitenkin jo ennen lainalaskurin käyttöä tiedostaa muutama tärkeä laina-aiheinen käsite. Ennen lainan hankintaa tulee tiedostaa ainakin, mitkä ovat nimelliskoron sekä todellisen vuosikoron erot.

Nimelliskorko pitää sisällään ainoastaan lainan koron määrän. Se on vain yksi osatekijä lainan kokonaiskustannuksissa, jonka takia pelkälle lainan nimelliskorolle ei tulisi antaa liikaa painoarvoa.

Monien lainojen kokonaiskustannuksiin on sisällytetty ylimääräisiä kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitokuluja tai esimerkiksi laskutuspalkkioita. Pieneltä tuntuvista rahavirroista saattaa kasvaa suurempi kokonaisuus, jonka takia nimelliskorkoa tarkkaillessa tulisi olla kykeneväinen huomaamaan, että se on vain osa lainan kokonaiskustannuksia

Kuten aiemmin mainittiin, todelliseen vuosikorkoon taas on sisällytetty lainan kaikki kustannukset. Todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron lisäksi lainan kaikki muut kulut.

Monet luotonantajat pyrkivät markkinoimaan tarkoituksen mukaisesti pelkkää nimelliskorkoa lainoissaan. Lainanhakijan tulisikin pystyä tällaisissa tilanteissa havaitsemaan, ettei nimelliskorko sisällytä vielä lainan kaikkia kuluja.

Summarumin lainalaskurin avulla selvität lainatarjouksen todelliset vuosikustannukset.

Esimerkki nimelliskoron ja todellisen vuosikoron eroista

Alle on taulukoitu muutama esimerkki erilaisista lainoista. Kaikki taulukon lainoista sisältävät saman 5 % nimelliskoron. Esimerkistä voidaan tarkastella minkälaisia eroja lainojen todelliseen vuosikorkoon ja koron osuuteen saattaa aiheutua avaus- sekä tilinhoitomaksujen johdosta.

Taulukon tiedot ovat kaikki 25 000 euron lainasta kahdeksan vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan kustannukset on laskettu lainalaskurin avulla.

Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitomaksu Todellinen vuosikorko Koron osuus
5 % 20e 0e 5,13 5 408e
5 % 110e 2e 5,41 5 709e
5 % 180e 6e 5,83 6 179e
5 % 400e 9e 6,36 6 734e

Taulukosta voidaan havaita, että vaikka nimelliskorko säilyy joka esimerkissä samana, on todellisessa vuosikorossa lopulta yli prosenttiyksikön suuruinen ero.

Esimerkin lainasumman ja takaisinmaksuajan kanssa tämä tarkoittaa 1 326 euron suuruista eroa lopullisiin kustannuksiin halvimman ja kalliimman lainan välillä. Nimelliskorko on jokaisessa lainassa sama, joten ylimääräiset kustannukset tulevat puhtaasti tilinhoito- sekä avausmaksuista.

Monet lainantarjoajat saattavat markkinoida kovaan ääneen lainojensa nimelliskorkoja. Nykyiset lainojen markkinointia säätelevät direktiivit vaativat myös lainan todellisen vuosikoron esittämistä näkyviin lainoja markkinoidessa. Lainanhakijana sinun tulisikin pyrkiä huolehtimaan siitä, että tarkkailet lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

Mikäli haluat laskea lainallesi nimelliskoron ja muiden lainaan sisältyvien kulujen perusteella lainan todellisen vuosikoron, mahdollistaa Summarumin lainalaskuri sen näppärästi.

Kuluista selvää ottavan henkilön tarvitsee vain syöttää lainan tiedot oikeisiin kohtiin ja lainalaskuri laskee henkilölle lainan todellisen vuosikoron sekä maksettavan koron osuuden summasta.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Yrityksille ja yrittäjille oma laskuri

Yrityksille tarjotaan kuluttajista erillistä lainaa. Kuten kulutusluotoja, myös yrityslainaa on mahdollista saada ilman vakuutta. Takaaja sen sijaan tarvitaan yrityslainoille miltei poikkeuksetta. Summarumin kautta kilpailutat yrityslainat nopeasti ja turvallisesti.

Yrityslainatarjousten kuluja voit tarkastella jo etukäteen käyttämällä yrityslainalaskuriamme.

Yleinen lainalaskuri kannattaa hyödyntää

Aiemmin tällä sivulla esitetyssä esimerkissä käytiin läpi asioita, jotka tulee selvittää ennen lainakulujen laskemista. Ennen lainalaskurin käyttöä lainanhakijana sinun pitäisi pystyä vastaamaan vähintään seuraaviin kysymyksiin:

 • Minkä kokoisen lainasumman tarvitsen?
 • Kuinka paljon tarvitsen maksuaikaa?
 • Kuinka paljon pystyn lyhentämään lainaa kuukausittain?
 • Kuinka paljon pystyn maksamaan koko lainasummasta korkoa?
 • Minkälaiseen korkoprosenttiin minulla on mahdollisuus?
 • Kuinka paljon on lainan avausmaksu?
 • Kuinka paljon on lainan tilinhoitomaksu kuukaudessa?
 • Mitä eroa on nimelliskorolla ja todellisella vuosikorolla?

Kuten jo aiemmin mainitsimme, lainan kulut, eli korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, on syytä kilpailuttaa. Vakuudettoman lainan korkoprosentti on mahdollista saada lähelle 4 %, minkä vuoksi lainojen kilpailuttamiseen kannattaa käyttää aikaa.

Myös lukuisat eri pankit ja muut luotonantajat tarjoavat vakuudetonta lainaa kokonaan ilman avausmaksua tai hoitokuluja.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainalaskurin käyttöä, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Helppo lainalaskuri – Usein kysytyt kysymykset

Miten lainalaskuri toimii?
Sinun tulee vain syöttää lainalaskuriin haluamasi lainasumma, korkoprosentti, aloitusmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Näin laskuri näyttää lainan kuukausierän, kokonaiskustannukset ja lainan todellisen vuosikoron.
Kuinka todellinen vuosikorko lasketaan?
Todellinen vuosikorko määräytyy kaikkien lainan kustannuksien, eli lainan koron ja muiden lisäkustannuksien mukaan. Lainalaskurilla voit kätevästi visualisoida lainasi todellisen vuosikoron.
Mitkä asiat voin kilpailuttaa lainaneuvotteluissa?
Voit ainakin kilpailuttaa lainan kulut, eli korkoprosentin, avausmaksun, sekä tilinhoitomaksun. Vakuudettoman lainan korkoprosentti on mahdollista saada lähelle 4%, ja siksi kilpailuttamiseen on syytä käyttää aikaa.
Mitä lainan lyhennysmuotoja on olemassa?
Lyhennysmuotoa voi alkaa ihmetellä sen jälkeen, kun lainan todellinen korkoprosentti on selvitetty. Lyhennysmuotoja ovat muuttuva annuiteetti, tasaerälaina, ja tasalyhennys.
Miten lainan korko lasketaan?
Lainan korko määräytyy lainatarjouksen mukaan. Todellinen vuosikorko määräytyy kaikkien lainan kustannuksien, eli lainan koron ja muiden lisäkustannuksien mukaan. Lainalaskurilla voit kätevästi visualisoida lainasi todellisen vuosikoron. Lue lisää täältä.
Mihin lainoihin lainalaskuria voi käyttää?
Lainalaskurilla saat nopeasti selville lainan lopulliset kustannukset. Suunnittele lainakulut ja korot helposti etukäteen lainalaskurilla. Lainalaskuri laskee puolestasi lainan kuukausierän ja samalla saat tarvittavat tiedot, että voit kilpailuttaa lainasi. Tämä säästää sinua myöhemmiltä ikäviltä yllätyksiltä, etkä joudu maksamaan liikaa lainastasi. Laskuri näyttää suoraan lainasi kokonaiskustannukset, jotta tiedät heti, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa. Lainalaskurin tulos on ohjeellinen arvio. Lainan kokonaiskustannukset voivat itse asiassa vaikuttaa moniin asioihin. Viitekorko voi muuttua laina-ajan aikana, mikä voi nostaa tai laskea lainan kokonaiskustannuksia. Laina-aika tai takaisinmaksuaikataulu voi myös muuttua alkuperäisestä, jos maksat lainan takaisin etuajassa tai vaihtoehtoisesti käytät muutaman lyhennysvapaan kuukauden. Lainasopimukseen saattaa liittyä myös muita pieniä lisäkustannuksia. Lainojen kustannusrakenteet voivat vaihdella suuresti, joten laskuri on hyödyllinen työkalu eri vaihtoehtojen vertailuun ja lainan kokonaiskustannusten määrittämiseen. Laskurin avulla näet myös helposti, kuinka laina-ajan pidentäminen nostaa kokonaiskustannuksia.