Etusivu » Lainat » Lainalaskuri – selvitä lainasi kustannukset

Lainalaskuri – selvitä lainasi kustannukset

Lainalaskurilla selvität, kuinka paljon laina tulee todellisuudessa maksamaan. Summarumin lainalaskurilla lasket kätevästi eri kokoisten lainojen, kuten yhdistelmälainan, autolainan tai remonttilainan kulut.

Lainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on
Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

Lainalaskuri siis näyttää, kuinka paljon sinulle jää maksettavaksi korkojen ja muiden kulujen jälkeen. Lainaa ajatellen laskuri huomioi seuraavat asiat:

 • Lainasumma
 • Maksuaika
 • Korkoprosentti
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu

Nämä ovat tyypillisimpiä asioita, joita lainasopimuksessa otetaan huomioon. Näiden tietojen perusteella laskuri laskee kuukausittain maksettavan lainaerän, todellisen vuosikoron sekä yhteissumman, joka lainasta maksetaan takaisin pankille tai luotonantajalle.

Kaikki laskurin sisältämät asiat ovat neuvoteltavissa. Kun siis laskeskelet lainakuluja, kannattaa kaikki tieto ottaa talteen, ja viedä ne mukanasi lainaneuvotteluun. Lisäksi korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu ovat kilpailutettavissa. 

Esimerkki 10 000€ kulutusluoton ottamisesta: 

Pekka tarvitsee 10 000 euroa keittiöremonttiin. Hän saa tarjouksen pankilta, jossa vakuudettoman kulutusluoton korko on 7%, avausmaksu 100 euroa ja tilinhoitomaksu 2 euroa kuukaudessa. Ennakkotiedoissa Pekka on toivonut, että saisi lainalle viisi vuotta maksuaikaa.

Lainalaskurilla selviää Pekan takaisin maksettava summa. Viiden vuoden maksuajalla Pekka vähentää remonttilainaa 201,99 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko, eli:

laina korko + muut sivukulut = 8,1 %

Yhteensä Pekka maksaa takaisin 12119,53€, josta 2119,53€ on korkoa.

Ennen kuin lainaat

Ymmärrä lainoja! Monet ihmiset ottavat lainaa rahoittaakseen ostoja, joihin heillä ei muuten riitä säästöt. Vaikka lainat voivat olla hyviä taloudellisia välineitä, ne voivat myös aiheuttaa ongelmia. Jotta velkasi ei nouse liian suureksi, sinun tulisi ymmärtää, kuinka lainat toimivat.

Loppupeleissä lainat ovat iso bisnes, jota käytetään rahan tuottamiseen lainanantajille. Siksi mikään lainanantaja ei halua lainata rahaa jollekin saamatta jotain vastineeksi. Pidä tämä mielessä kilpailuttaessasi lainoja, sillä huolimattomuus valmistautuessa lainan ottoon voi aiheuttaa suuria määriä velkaa.

Ennen kuin kuin siis otat lainan, sinun on tärkeä tietää, kuinka lainat toimivat. Kun ymmärrät paremmin, mitä lainojen takana piilee, voit säästää rahaa ja tehdä parempia päätöksiä. Voit lukea lisää asuntolainan kilpailuttamisesta itse täältä.

Muista nämä asiat! 

Edellä esitetyssä esimerkissä käydään läpi ne asiat, jotka tulee selvittää ennen lainakulujen laskemista. Ennen lainalaskurin käyttöä lainanhakijan pitäisi pystyä vastaamaan vähintään seuraaviin kysymyksiin: 

 • Minkä kokoisen lainasumman tarvitsen? 
 • Kuinka paljon tarvitsen maksuaikaa? 
 • Kuinka paljon pystyn lyhentämään lainaa kuukausittain? 
 • Kuinka paljon pystyn maksamaan koko lainasummasta korkoa? 
 • Minkälaiseen korkoprosenttiin minulla on mahdollisuus? 
 • Kuinka paljon on lainan avausmaksu? 
 • Kuinka paljon on lainan tilinhoitomaksu kuukaudessa?

Kuten jo aiemmin mainitsimme, lainan kulut, eli korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, on syytä kilpailuttaa. Vakuudettoman lainan korkoprosentti on mahdollista saada lähelle 4 %, minkä vuoksi lainojen kilpailuttamiseen kannattaa käyttää aikaa.

Myös lukuisat eri pankit ja muut luotonantajat tarjoavat vakuudetonta lainaa kokonaan ilman avausmaksua tai hoitokuluja.