Etusivu » Lainat » Lainalaskuri – selvitä lainasi kustannukset

Lainalaskuri – selvitä lainasi kustannukset

Lainalaskurilla selvität, kuinka paljon laina tulee maksamaan korkojen ja muiden kulujen jälkeen. Summarumin lainalaskurilla lasket kätevästi eri kokoisten lainojen, kuten yhdistelmälainan, autolainan tai remonttilainan kulut.

Lainalaskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausierä

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Lainaa ajatellen laskuri huomioi lainasumman, maksuajan, korkoprosentin, avausmaksun sekä tilinhoitomaksun. Nämä ovat tyypillisimpiä asioita, joita lainasopimuksessa otetaan huomioon. Näiden tietojen perusteella laskuri laskee kuukausittain maksettavan lainaerän, todellisen vuosikoron sekä yhteissumman, joka lainasta maksetaan takaisin pankille tai luotonantajalle.

Esimerkki 10 000€ kulutusluoton ottamisesta: 

Pekka tarvitsee 10 000 euroa keittiöremonttiin. Hän saa tarjouksen pankilta, jossa vakuudettoman kulutusluoton korko on 7%, avausmaksu 100 euroa ja tilinhoitomaksu 2 euroa kuukaudessa. Ennakkotiedoissa Pekka on toivonut, että saisi lainalle viisi vuotta maksuaikaa. 

Lainalaskurilla selviää Pekan takaisin maksettava summa. Viiden vuoden maksuajalla Pekka vähentää remonttilainaa 201,99 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko – eli laina korko + muut sivukulut – on 8,1%. Yhteensä Pekka maksaa takaisin 12119,53€, josta 2119,53€ on korkoa.

Ota nämä asiat haltuun! 

Edellä esitetyssä esimerkissä käydään läpi ne asiat, jotka tulee selvittää ennen lainakulujen laskemista. Ennen lainalaskurin käyttöä lainanhakijan pitäisi pystyä vastaamaan vähintään seuraaviin kysymyksiin: 

  • Minkä kokoisen lainasumman tarvitsen? 
  • Kuinka paljon tarvitsen maksuaikaa? 
  • Kuinka paljon pystyn lyhentämään lainaa kuukausittain? 
  • Kuinka paljon pystyn maksamaan koko lainasummasta korkoa? 
  • Minkälaiseen korkoprosenttiin minulla on mahdollisuus? 
  • Kuinka paljon on lainan avausmaksu? 
  • Kuinka paljon on lainan tilinhoitomaksu kuukaudessa?

Lainan kulut, eli korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, on syytä kilpailuttaa. Vakuudettoman lainan korkoprosentti on mahdollista saada lähelle 4%, minkä takia lainojen kilpailuttamiseen kannattaa käyttää aikaa. Myös lukuisat eri pankit ja muut luotonantajat tarjoavat vakuudetonta lainaa kokonaan ilman avausmaksua tai hoitokuluja.

Kilpailuta lainat