Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainojen ikärajat

   Kilpailuta ja hae lainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Lainojen ikärajat – Mistä lainaa 18, 19 ja 20-vuotiaille?

   Kaikki lainanmyöntäjät, erityisesti pankit, eivät myönnä lainoja alle 20-vuotiaille. Siksi pikavipit ja monet lainapalvelut ovat ainoa lainavaihtoehto nuorelle lainan tarpeeseen. Pelkkä pikavippi ei aina ole vaihtoehto, jos lainalle on tarvetta, vaan myös joustoluottoa voi saada joistakin pankeista. Myös opintolaina on laina, jota moni opiskelija voi saada valtion takaamana.

   Ennen kuin lainan lähtee ottamaan, on hyvä miettiä, mihin lainaa tarvitaan ja miten aiot maksaa lainan takaisin. Kun nuori on selvillä omista rahantarpeistaan ja maksukyvystä, ei tulevaisuudesta tarvitse kantaa huolta lainan maksun suhteen.

   Lainatuotteet ja lainapalvelut

   Joskus on tilanteita, kun rahallinen tarve yllättää ja tarvitsee hankkia lainaa. Pieniä summia pystyy lainaamaan satunnaisesti ystäviltä tai perheeltä, jos heidän rahatilanteensa mahdollistaa sen. Takaisinmaksu näissäkin tapauksissa kannattaa suorittaa mahdollisimman pian. Kuitenkin kannattaa rauhassa tutustua eri lainapalveluihin sekä heidän lainatuotteisiinsa. Liikkeelle kannattaa lähteä siitä, että kilpailuttaa lainat. Useat lainapalvelut tekevät tämän puolestasi.

   Kilpailutuksen tuloksena saat lainatarjouksia, joita kannattaa verrata huolellisesti. Vertailun jälkeen valitse itsellesi sopivin lainavaihtoehto. Pienempiä summia hakiessa lainaehdotkin ovat suppeammat, usein 18-vuoden ikä sekä puhtaat luottotiedot. Isompia summia hakiessa ehtoja saattaa tulla enemmän, kuten säännölliset tulot.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Pikavippi, joustoluotto vai kulutusluotto?

   Joustoluotot ja pikavipit ovat monelle nuorelle ensimmäinen vaihtoehto, joka tulee mieleen lainaa haettaessa. Vaihtoehdoissa on myös kulutusluotto.

   Pikavippi

   Pikavipit ovat usein kertaluontoisia maksuja tilille, jotka maksetaan kerralla pois sovittuna eräpäivänä. Pikavippien nostot sopivat hyvin pienille summille. Näissä kuitenkin monesti saattaa olla hyvin korkea korko ja ehdot voivat olla todella tiukat. Onkin syytä aina tutustua pikavippien ehtoihin. Ikävimmissä tilanteissa pikavippiä voidaan joutua maksamaan uusilla pikavipeillä takaisin.

   Erilaiset pikalainat ovat nopea saada omalle tilille ja ne tuntuvat helpolta vaihtoehdolta. Pitkiä lainanhakuprosesseja ei tarvitse käydä läpi, jos pikavippiä hakee. Monesti sen saa vain viestiä lähettämällä. Erityinen hyöty tällaisesta lainasta on silloin, kun rahan tarve on hyvin akuutti.

   Joustoluotot

   Joustoluotto on luottotili, jossa voit nostaa luottotililtä tarpeen mukaan lainaa sovittuun summaan asti. Luottotiliä lyhennetään kuukausittain vähintään minimisumman verran. Kyseessä on vakuudeton luotto. Yleensä nuorien ei ole mahdollista saada isoja kulutusluottoja. Luotto voidaan myöntää yhdelle tai yhteiseksi kahdelle vähintään 18-vuotiaalle hakijalle. Tämä lainamuoto on hyvä, jos maksukykysi on vakaa.

   Joustoluottojen saanti edellyttää usein vakinaisia tuloja sekä sitä, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

   Näistä kahdesta vaihtoehdosta joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto hankkia lainaa. Joskus joustoluottoa on mahdollista hakea pankista, vaikka olisikin 18-, 19- tai 20-vuotta. Kaikki pankit eivät kuitenkaan joustoluottoa myönnä, joten tutustuthan pankin tarjoamiin lainoihin etukäteen.

   Kulutusluotto

   Pankista saatavat normaalit kulutusluotot vaativat usein hieman enemmän työtä ja luottohistorian on oltava myös kunnossa, jotta nuori voi saada lainan. Suurien pankkien lainat ovat kuitenkin yleensä koroissa myös edullisempia, koska pankit huolehtivat, että asiakkaiden maksukyky on hyvässä kunnossa. Tällöin riski lainan antamiseen on pienempi. Tämä riski on taas suurempi esimerkiksi pikavipeissä, jonka voi saada kuka tahansa. Tästä johtuen pikavippien korot ovat usein suuret. Jos saat siis kulutusluottoa pankista, se voi olla parempi vaihtoehto.

   Mitä riskejä pikavippeihin sisältyy?

   Etenkin 18-19-vuotiaalle pikavippi on myös riskialtis laina. Rahankäyttötaidot ja rahan hallinnan taidot eivät tämän ikäisillä nuorilla ole aina parhaimmat mahdolliset. Lainan kanssa voi helposti unohtaa, että se tulee maksaa myös määräaikaan mennessä takaisin. Korkea korko voi aiheuttaa sen, että nuori joutuu helposti maksuvaikeuksiin. Tämä aiheuttaa monelle nuorelle luottotietojen menetyksen. Tästä johtuen pikavipit ovat hyvin riskisiä lainoja ja niiden ottamista täytyy aina miettiä tarkkaan. Kierre alkaa hyvin helposti, joten on syytä miettiä tarkkaan, mikä on takaisinmaksukykysi ennen kuin otat pikavipin.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Opintolaina saatavilla myös alle 20-vuotiaille opiskelijoille

   Opintolainalla tarkoitetaan lainaa, jonka esimerkiksi korkeakouluopiskelijat voivat saada, kun he ovat 18-vuotiaita ja he opiskelevat korkeakoulussa. Lainan voi saada nuorempanakin toisen asteen tutkintoon, mutta tällöin lainaehdot toimivat eri tavalla. Tässä tekstissä perehdymme vain yli 18-vuotiaiden lainoihin, jotka opiskelevat korkeakouluissa.

   Lainan takaajana toimii valtio ja lainasta hyvitetään 40 prosenttia aina 18 000 euroon asti, jos opiskelija valmistuu ajoissa. Lainojen ehdot ovat nuorille hyvin suotuisat. Takaisinmaksu aloitetaan yleensä pari vuotta valmistumisen jälkeen. Laina haetaan omasta pankista ja sen takaisinmaksusta sovitaan myös oman pankin kanssa.

   Lainalle ei tarvitse muuta vakuutta, koska valtio takaa lainasi. Takaus on voimassa enintään 30 vuotta ensimmäisen lainaerän nostamisesta. Opintolainaa voi saada, jos sinulla on mahdollisuus nostaa Kelasta opintorahaa. Tätä korkeakoulutetuille suunnattua lainaa voi saada siihen tutkintoon, johon nostat myös opintotukea. Muissa tutkinnoissa kannattaa tutustua erikseen lainansaantimahdollisuuksiin esimerkiksi Kelan sivuilta. Tilanteissa, joissa opintolainaa jo peritään takaisin, ei voi saada uutta lainaa.

   Luottokortti

   Luottokortillakin jäät velkaa. Se on ehkäpä turvallisin vaihtoehto ottaa itselleen lainaa. Luottokorteissa on aina sovittu vähimmäissumma, joka tulee maksaa takaisin aina kerran kuussa. Kuitenkin luottoa voi lyhentää myös suuremman summan tai koko laskun verran aina kun haluat.

   Kortin lainattu summa kerryttää myös sovittua korkoa pankille, joten jos summaa ei maksa heti pois, kerryttää se korkoa, joka tulee maksettavaksi asiakkaalle. Luottokorttia on mahdollista hakea, kun on täyttänyt 18-vuotta. Luottokortille saatava summa riippuu yleensä luottokorttia hakevan henkilön omista tuloista. Työssäkäyvän 18-vuotiaan on siis mahdollista saada itselleen luottokortti. Korttia kannattaa kysyä omasta pankista, jossa muutenkin omat pankkipalvelut ovat.

   Vertailemalla voi säästää lainoissa

   Kilpailuttamalla lainat, voit säästää huomattaviakin summia. Kun olet päättänyt, minkälaista lainaa aiot hankkia, kannattaa selvittää, mistä saat parhaimman tarjouksen. Maksuajat ja todelliset vuosikorot vaihtelevat aina lainan tarjoavan yrityksen mukaan.

   Erityisesti laina-aikojen ja korkojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Useat pikavipit ja kulutusluoto on sidottu tiettyyn kuukausittaiseen korkoon ja usein takaisinmaksuaikaakin on vain vuosi. Joskus takaisinmaksuaika voi olla pidempi.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Onko lainan nostaminen järkevää?

   Usein ajatellaan, että lainan ottaminen ei olisi ikinä järkevää. Jokaisen on kuitenkin syytä miettiä itse mikä on sellainen syy, mihin on syytä nostaa lainaa. Lainojen ehdot voivat olla kohtuulliset lainan nostajalle. Kuitenkin ehtoihin on aina syytä tutustua etukäteen, jotta välttyy ikäviltä yllätyksiltä. On syytä myös muistaa, että alle 20-vuotiaille raha-asiat eivät aina ole välttämättä selkeimpiä. Apua voi kysyä omasta pankista, perheenjäseniltä tai ystäviltä, jotka ymmärtävät jotain raha-asioista.

   Lainaa voi käyttää järkeviin kohteisiin ja meillä onkin monia asioita, ´joita emme pystyisi elämässämme rahoittamaan ilman lainaa.

   Yksinkertaisesti lainan ottaminen voi olla järkevää, jos sille on vastuullista käyttöä. Itselle tärkeiden asioiden rahoittaminen voi olla myös järkevä syy nostaa lainaa. Lainan otto on perusteltua, jos pystyt maksamaan sen myös takaisin. Pelkän arjen rahoittaminen lainalla, paitsi opintojen aikana, ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto. Opiskelujenkin aikana laina kannattaa olla opintolainaa.

   Syitä, miksi lainaa voi olla järkevä nostaa

   Nuorelle esimerkiksi auton osto voi olla tilanne, jossa lainaa otetaan. Vaikka auton arvo aleneekin käytännössä aina, auton omistaminen säästää aikaa ja voi helpottaa esimerkiksi töihin pääsemistä. Autolla voi kulkea mihin tahansa omien aikataulujen mukaan.

   Yrityksen perustaminenkin voi tarvita lainaa. Joskus yrityksen perustamiseen tarvitaan pääomaa, jolloin laina voi olla järkevä vaihtoehto.

   Tärkeän harrastuksenkin voi rahoittaa lainalla, jos oma taloustilanne on vakaa. Jotkut harrastukset vaativat esimerkiksi välineitä, jotka ovat todella kalliita. Harrastuksen aloitusvaiheessa ei kuitenkaan kannata ostaa kallista harrastevälinettä, jos ei ole varmaa, aikooko harrastusta jatkaa.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen