Yritystoiminta – rahoitus & toiminnan aloittaminen

Tavallisten kuluttajien lisäksi haluamme Summarumilla tukea ja auttaa yrityksiä liiketoiminnan aloittamisessa ja ylläpitämisessä. Yritystoiminnassa menestyminen vaatii lukuisten asioiden hallintaa, kuten rahoitukseen liittyvää osaamista, kattavaa liiketoimintaosaamista sekä kykyä käsitellä riskejä ja kantaa vastuuta. Tavoitteemme on tuottaa laadukkaita palveluita ja tietopaketteja, jotta yrityksellä on mahollisuus menestyä ja tehdä tuottoa.

sijoittaminen

Suosituimmat yrittäjyyteen liittyvät palvelumme: 

Muuta yrittäjyyteen liittyen: 

Usein kysyttyä

Mitä on yrittäjyys?
Yrittäjyys on muun muassa:
  • Markkinoiden puutteisiin ja mahdollisuuksiin vastaamista
  • Parhaimmillaan vapaata ja inspiroivaa itsensä toteuttamista
  • Vastuun kantamista ja kykyä sietää epävarmuutta
  • Tapa työllistää itsensä
Mitä yrittäjyys vaatii?
Hyvä yrittäjä on ns. jokapaikanhöylä, joka hallitsee sopivalla tasolla niin liiketoiminnan osa-alueet, kuten myös lukuisia muita käytännön asioita. Äärimmäisen tärkeää on, että henkilö uskoo omaan liikeideaansa ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Yrittäjyys vaatii siis osaamista, aikaa ja omistautumista. Myös rohkeus ja periksiantamattomuus ovat menestyvän yrittäjän ominaisuuksia. Lisäksi yrittäjän on pystyttävä käsittelemään epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä, kuten erilaisia riskejä markkinoilla.
Miten rahoittaa yritystoiminta?

Yritys voi rahoittaa toimintaansa joko omalla tai vieraalla pääomalla. Aloittava yritys voi myös hakea ilmaista rahoitustukea TE-toimistolta, jota kutsutaan starttirahaksi. Normaalisti alussa yritys tarvitsee jonkin verran vierasta pääomaa, jota haetaan usein pankeilta. Yrityslaina ja laskurahoitus ovat hyviä vaihtoehtoja aloittelevalla yritykselle. jotta liiketoiminta saadaan käyntiin ja laskurahoituksen avulla pääoma nopeasti kiertoon.

Yritysrahoituksesta voit lukea tarkemmin täältä

Mitä tarkoittaa sisäinen yrittäjyys?
Sisäisellä yrittäjyydellä tarkoitetaan henkilön yrittäjäismäistä tapaa työskennellä toisen yrityksen palveluksessa. Henkilö siis tekee työtä yhtä sitoutuneesti kuin kyseessä olisi hänen oma yrityksensä. Luonnollisesti tämän tyylistä asennetta jokainen työnantaja tavoittelee työntekijöissään.
Mitä tarkoittaa ulkoinen yrittäjyys?
Ulkoinen yrittäjyys liittyy enemmän siihen miten "yrittäjyys" esiintyy ihmisissä. Ulkoinen yrittäjyys on vahva henkilöllä, joka haluaa työskennellä itselleen ja olla vastuussa omasta työstään. Ulkoinen yrittäjyys heijastuu usein uuden yrityksen perustamisena tai siirtymisenä omistajaksi / osakkaaksi nykyiseen yritykseen.