Lähetä ilmainen hakemus ja vertaile joustoluottoja 

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan..

Joustoluottojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Joustoluottojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

  • Olet vähintään 25-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa 
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Miten joustoluotto on ”joustava”?

Joustoluotto on saanut nimensä siitä, että se joustaa hyvin hakijan tilanteen mukaan. Kyseinen luotto toimii siten, että pankki tai rahoituslaitos myöntää hakijalle henkilökohtaisen limiitin eli luottorajan, jonka puitteissa luottoa voi käyttää. Yleisimmin myönnetty luottoraja on 2 000 euroa, mutta luottoraja voi olla alle tuon summan tai jopa enemmän kuin 2 000 euroa. Kaikki riippuu hakijan tuloista, menoista ja muistakin tiedoista.

Luottoa ei tarvitse nostaa kerralla omalle pankkitilille, vaan sitä voi nostaa aina silloin, kun tarvitsee rahaa. Näin se toimii aivan luottokortin tapaan. Luottoa myös palautuu käyttöön sitä mukaa, kun sitä maksetaan takaisin. Jos luotto käytetään kerralla, joudutaan luottoa maksamaan takaisin ennen kuin sitä voi käyttää uudelleen. Joustoluotto toimii tähän tapaan ja on kätevä pelastus monessa tilanteessa, jos rahaa tarvitsee suurempia summia täysin yllättäen.

Mistä voi hakea joustoluottoa?

Tänä päivänä joustoluottoa tarjoavat lähes kaikki pankit ja rahoituslaitokset. Sitä voi hakea kätevästi suoraan pankkien ja rahoituslaitosten sivulta täyttämällä hakemuksen. Joskus hakemuksen liitteeksi tulee lähettää tositteita, kuten verotodistus tai palkkakuitti. Pienempien summien kohdalla tällaisia tositteita ei kuitenkaan vaadita.

Koska pankkeja ja rahoituslaitoksia on moneen lähtöön, on hakijan syytä olla tarkkana. Joustoluoton ehtoja ja sääntöjä tulee vertailla, jotta löytää varmasti edullisimman. Lainan nimelliskorko ei vielä kerro läheskään kaikkea. Se, mikä ratkaisee, on todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu aivan kaikki lainasta koituvat kulut, kuten tilin avausmaksu sekä kuukausittaiset lainanhoitomenot. Kun todellinen vuosikorko on edullinen, silloin kyseessä on hyvä joustoluotto.

Hyvä tapa tehdä vertailua eri luotontarjoajien välillä on kilpailuttaa lainat, minkä pystyt tekemään kätevästi täältä. Tällöin sama hakemus lähetetään jopa yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle. Nämä antavat oman lainatarjouksensa yleensä todella nopeasti, jolloin hakija pääsee vertailemaan tarjouksia välittömästi. Kun edullisin lainatarjous on löytynyt, on syytä kiinnittää huomiota vielä esimerkiksi maksuaikaan ja joustavuuteen. Jotkut luotonantajat antavat mahdollisuuden pitää lyhennysvapaita kuukausia, kun taas toiset eivät anna mahdollisuutta tällaiseen. Jossakin tapauksessa lyhennysvapaa kuukausi tulee kuitenkin tarpeeseen, joten yllättävien menojen varalta on hyvä varautua.

Parhaimmat joustoluotot

Paras joustoluotto riippuu siitä, miten suurta luottoa ollaan hakemassa ja kuinka pian se on tarkoitus maksaa takaisin. Pankeilla ja rahoituslaitoksilla voi olla menossa kampanjoita, jotka antavat mahdollisuuden täysin kuluttomaan joustoluottoon, jos se maksetaan takaisin tietyn ajan sisällä. Tällaiset kampanjat löytyvät aina kunkin luotonantajan sivuilta ja ne kannattaa hyödyntää. Jää siis jokaisen hakijan vastuulle löytää itselleen paras joustoluotto.

Suomalaiset kuluttajat luottavat suomalaisiin pankkeihin, joten on selvää, että perinteiset pankit ovat monen valinta. Suurista suomalaisista pankeista niin Nordea, OP, Danske Bank kuin S-Pankki myöntävät joustoluottoa. Oman henkilökohtaisen luottorajansa saa tietoon täyttämällä hakemuksen ja lähettämällä sen pankille.

Ulkomaisten pankkien ja rahoituslaitosten osuus luotonantajina on kuitenkin noussut viime vuosien aikana. Esimerkiksi norjalainen Bank Norwegian pystyy tarjoamaan edullisia luottoja, joihin kuluttajat ovat olleet tyytyväisiä. Muita hyviä arvosanoja saaneita pankkeja ja rahoituslaitoksia ovat Instabank, Everyday ja Credigo. Kaikki näistä tarjoavat hakijan tarpeisiin räätälöityjä joustoluottoja. Kaikille näille luotonantajille kannattaa siis ehdottomasti lähettää lainahakemus.

Lainalaskurilla lasket joustoluoton kustannukset

Mikä tekee joustoluotosta edullisen?

Kuten jo aikaisemmin todettiin, todellinen vuosikorko kertoo kaiken oleellisen lainasta. Jos todellinen vuosikorko nousee korkeaksi, ei kyseessä missään nimessä ole edullinen laina. Tällaisia lainoja kannattaakin välttää viimeiseen asti, sillä niistä koituvat kulut saattavat jopa tuplata varsinaisen luoton määrän. Ne tulevat kuluttajalle kalliiksi, kun edullisempiakin on saatavilla.

Hakijan kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikki luotonantajilla käytössä olevat kampanjat. Hyvällä tuurilla hakija voi saada luoton jopa täysin ilman avausmaksua. Tällä on jo suuri taloudellinen hyöty, sillä avausmaksusta saattaa helposti joutua maksamaan jopa 100 euroa. Avausmaksu maksetaan yleensä ensimmäisen laskun yhteydessä.

Koska joustoluotto on tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, on säännöillä ja ehdoilla merkitystä. On hyvin tärkeää, että hakija ei joudu maksamaan kuluja niiltä kuukausilta, kun joustoluottoa ei ole käytetty. Jotkut luotonantajat saattavat nimittäin laskuttaa kuukausittaisia maksuja riippumatta siitä, käytetäänkö joustoluottoa vai ei. Hakijan kannattaa siis ehdottomasti tarkastaa, että kuluja ei joudu maksamaan, jos luottoa ei käytä. Tämä on yksi niistä seikoista, jotka monelta hakijalta jäävät tarkastamatta. Tällaiset yllättävät kulut eivät ole monenkaan mieleen, eikä joustoluotosta kannata missään nimessä maksaa turhaan.

Tietyllä tavalla myös joustoluoton joustavuus tekee luotosta edullisen. Jos luotonantaja pystyy joustamaan esimerkiksi hakijan huonon taloudellisen tilanteen kohdalla, on se aina hyvä asia. Tällaisissa tilanteissa luotonantaja voi myöntää lisää maksuaikaa ilman erillisiä kuluja. Toisaalta joillekin kuukausille voidaan myöntää myös maksuvapaata ilman, että siitäkään koituu hakijalle ylimääräisiä kuluja. Joustavat luotonantajat ovat monen hakijan mieleen, eikä se ole mikään ihme. Taloudellinen tilanne voi nimittäin muuttua hyvinkin nopeasti ja on tärkeää, että luotonantaja pystyy joustamaan vaikeiden tilanteiden edessä.

Joustoluoton hakeminen suoraan netistä

Kaikki pankit ja rahoituslaitokset antavat mahdollisuuden hakea joustoluottoa suoraan netistä löytyvällä hakemuksella. Kaikkein järkevintä on täyttää lainavertailuhakemus, joka lähetetään kerralla useille kymmenille luotonantajille. Tämä säästää huomattavasti hakijan aikaa ja vaivaa, kun samaa hakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiselle. Netin kautta joustoluoton saa myös paljon nopeammin kuin varaamalla ajan konttoriin ja tekemällä lainahakemuksen siellä. Kun joustoluottoa haetaan netistä, on tärkeää kirjata omat tietonsa oikein. Joskus luotonantaja voi tarkastaa hakijan tiedot esimerkiksi palkkakuiteista tai suoraan verohallinnolta. Jos tiedot on ilmoitettu väärin, hakemus hylätään automaattisesti.

Netin kautta joustoluottojen kohdalla on helppo tehdä vertailua. Vertailu kertoo sen, mikä joustoluotto sopii parhaiten itselle. Joskus voi olla tilanne, että yksi luotonantaja tarjoaa suurta joustoluottoa korkeammalla korolla ja toinen pienempää joustoluottoa matalammalla korolla. Tällöin hakijan tulee pohtia omaa tilannettaan ja miettiä, riittääkö pienempi joustoluotto vai onko tarvetta suuremmalle lainarahalle. Rahan tarve voi siis myös määrittää sen, millainen joustoluotto on itselle paras.

Vertaile korkoja

Korkojen vertailua ei voi painottaa liikaa. Nimelliskorko sinällään ei kerro vielä kaikkea, joten vertailun kohteeksi on syytä ottaa todellinen vuosikorko. Todellisia vuosikorkoja vertailemalla hakija voi löytää sen luoton, joka on kaikista edullisin. Todelliseen vuosikorkoon sisällytetään aivan kaikki luotosta koituvat kulut ja kerrotaan, kuinka paljon luotto loppujen lopuksi tulee maksamaan milläkin takaisinmaksuajalla. Älä siis unohda tarkastaa todellista vuosikorkoa.