Joustoluotto – lähetä ilmainen hakemus ja nosta joustava luotto

Joustoluotto on vakuudeton laina, jonka eri osat joustavat lainanottajan tarpeen mukaan. Tutustu kyseisen luottotyypin ominaisuuksiin alapuolelta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Joustoluotto – tätä se tarkoittaa

   Joustoluotto on eräänlainen vakuudeton laina, jota lainanhakija voi myönnytyksen saatuaan nostaa omalle pankkitililleen omien tarpeidensa mukaisesti. Sen toiminta perustuu lainan tarjoajan kuluttajalle myöntämään jatkuvaan luottoon, joka mahdollistaa lainan saajalle tarvittaessa hyvinkin nopean rahan tilille nostamisen.

   Joustolainojen lainasummat ovat yleensä suhteellisen pieniä, vaihdellen yleisimmin 100 – 10 000 euron välillä. Yleisimpiä myönnettyjä summia, joilla kuluttajat nostavat joustoluottoa on 2000 euroa. Useammat lainantarjoajat myöntävät kuitenkin joustoluottoa yli 2000 euron. Jotkut luottojen tarjoajat aina jopa 60 000 euroon saakka.

   Joustolaina yleisesti ja mikä tekee siitä joustavan

   Joustoluoton joustavuus syntyy siitä, että se joustaa vahvasti lainan hakijan tilanteen mukaan. Lainantarjoaja myöntää hakuprosessin jälkeen kuluttajalle henkilökohtaisen limiitin eli luottorajan, jonka puitteissa kuluttaja voi nostaa luottoa tililleen.

   Kuluttajan ei tarvitse nostaa kaikkea luottoa kerralla, vaan sitä voi nostaa aina silloin, kun henkilö tarvitsee rahaa. Mikäli kuluttaja käyttää kaiken luottonsa kerralla, tulee luotto maksaa takaisin ennen kuin sitä voidaan käyttää uudelleen. Joustoluotto onkin tästä syystä hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa lainan hakija tarvitseekin yllättäen suurempia summia.

   Joustoluotto toimii siten, että kuluttaja maksaa lainan korkoa vain tililleen nostamasta rahallisesta osuudestaan koko lainalle myönnetyn summan sijaan. Sitä mukaa, kun kuluttaja lyhentää lainaansa myös luottoa vapautuu kuluttajan luottotilille lisää. Joustolainan toimintatapa vastaakin näiltä osin paljon luottokortin toimintaa.

   Joustoluoton joustavuus toimii kuluttajasta katsottuna myös toiseen suuntaan. Lainanottajan on mahdollista halutessaan maksaa koko laina pois jo ennen takaisinmaksuajan päättymistä.


   Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

   Joustoluoton hyödyt

   Joustoluotto pitää sisällään kuluttajan perspektiivistä katsottuna useita eri hyötyjä. Kuluttajan kannalta joustoluoton merkittävimpiä hyötyjä ovat:

   Joustavuus mahdollistaa sen, että kuluttajan ei tarvitse tietää etukäteen, milloin ja kuinka paljon hän saattaa tarvita rahaa tililleen. Haettuaan joustolainaa, kuluttajalle määritellään kattosumma, jonka sisällä henkilö voi nostaa rahaa tililleen tarpeensa mukaisesti. Etenkin yllättävien kuluerien kohdalla joustoluotto saattaa osoittautua monesti hyödylliseksi.

   Joustoluoton nopeus mahdollistaa kuluttajalle rahan saamisen tilille hyvinkin pienellä viiveellä. Kuluttaja voi hakea joustoluottoa verkossa vain muutamassa minuutissa ja myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan kuluttajan tilille lähes välittömästi.

   Ainoana poikkeuksena joustoluoton nopeudessa on, ettei lainan tarjoaja ole oikeutettu siirtämään ensimmäistä joustolainaa lainanhakijan tilille kello 23-07 välisenä aikana. Kyseistä lainaa voi hakea edellä mainittuun aikaan, mutta ensimmäinen rahan nostaminen silloin ei ole mahdollista.

   Joustoluoton vakuudettomuus tarkoittaa sitä, ettei lainan vakuudeksi aseteta omaisuutta. Kuluttaja ei myöskään tarvitse joustoluottoa hakiessaan takaajaa lainalleen. Lainan vakuudettomuutta avataan vielä lisää myöhemmin tässä tekstissä.

   Joustoluottojen vertailu

   Kuten kaikkia muitakin lainoja ottaessa, myös joustavaa lainaa harkittaessa lainojen keskinäinen vertailu on oleellista. Joustolainojen vertailussa kannattaakin ottaa huomioon useita tekijöitä lainaan liittyen. Seuraavassa kappaleessa on pyritty avaamaan niitä asioita, joita kuluttajan tulisi ottaa huomioon löytääkseen itselle parhaiten soveltuva laina.

   Suomalaisten kuluttajien luottamus perinteisiin ja Suomessa ennenkin toimineisiin pankkeihin on suuri. Tämän takia perinteiset pankit ovat monen kuluttajan valinta parasta joustoluottoa etsiessä. Suurista Suomessa toimivista pankeista esimerkiksi Nordea, OP, Danske Bank sekä S-Pankki, kaikki tarjoavat joustoluostoja palveluissaan.

   Suomalaisten pankkien lisäksi myös isojen ulkomaisten palveluntarjoajien osuus on noussut. Esimerkiksi toimijat, kuten Instabank, Everday ja Credigo, ovat jo yleisiä toimijia myös suomalaisten kuluttajien keskuudessa.

   Joustoluottojen vertailu pitää sisällään monia avainasioita. Lainan koron sekä takaisinmaksun lisäksi myös lainan saannin kiireellisyys saattaa monesti vaikuttaa palveluntarjoajan valintaan. Mikäli lainan saanti on kiireellinen, kuluttajan olisi syytä tietää perinteisten pankkien lainanhakuprosessien olevan hitaampia kuin netissä toimivien lainantarjoajien.

   Näin löydät parhaan joustoluoton

   Internet ja pankkimaailma ovat täynnä joustolainoja tarjoavia lainayhtiöitä. Paras ja edullisin joustoluotto voi olla kuluttajalle usein kuitenkin vaikea löytää. Löytääkseen itsensä kannalta paras mahdollinen joustoluotto, henkilön tulisi ottaa lainan ominaisuuksista ainakin alla listatut asiat huomioon:

   Lainan hakijan tulisi ensi alkuun miettiä, minkälainen lainan kokonaismäärä on kuluttajan omien tarpeiden kannalta olennainen. Useimmilla lainantarjoajilla kokonaiskattoa voi korottaa ilmaiseksi, joka tekee lainan hakemisesta hyvin joustavaa. Kuluttajan tulisi kuitenkin tarkastella lainatarjouksesta, onko kokonaissumman korottaminen maksullista ja pohtia kuinka suuri mahdollisesti myöhemmin tuleva tarve tähän on.

   Kuten muissakin lainoissa myös joustolainan takaisinmaksuaika vaikuttaa oleellisesti lainan ottamiseen sekä sen kuluihin. Kuluttajan tulisi jo lainoja vertaillessa luoda itselleen alustava aikataulu ja suunnitelma lainan takaisinmaksua varten.

   Joustoluottojen keskinäisessä vertailussa kaikista tärkein tekijä on kuitenkin lainan kokonaiskulut. Oleellista kuluttajan kannalta on verrata lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan. Paras joustoluotto löytyy usein tarkastellen ensisijaisesti lainan todellista vuosikorkoa, sillä siihen useimmiten sisältyy lainan kaikki kulut. Pelkän nimelliskoron tarkastelu ei anna kuluttajalle riittävää kuvaa siitä, mikä on henkilön tilanteen kannalta paras joustoluotto.

   Lainan saannin kesto on hyvä huomioida, mikäli kuluttajalla on kiire lainan saannissa. Joustoluotot ovat kuitenkin pääosin hyvin nopeasti saatavissa. Useimmiten pienet joustolainat saattavat olla tilillä jo muutamissa minuuteissa, eikä isompien lainojen saantiinkaan useimmiten mene yli 24 tuntia.

   Esimerkiksi alle 2000 euron joustoluotto on yleensä nopea saada tilille. Mikäli kuluttajalla on kiire lainan saannille on, joustoluoton saannin viive kannattaa tarkistaa etukäeten lainan ehdoista.

   Joustoluottojen keskinäinen vertailu

   Joustoluottojen vertailu on paras tapa selvittää kuluttajalle sopivin vaihtoehto. Eri lainantarjoajien välillä saattaa olla ajoittain todella paljon eroavaisuuksia, joten paras joustoluotto voi olla ilman apua melko työläs löytää. Saadakseen tiedon siitä, mikä kuluttajan kannalta paras joustoluotto on, tulisi henkilön selvittää mitkä lainantarjoajat palvelua tarjoavat ja millä ehdoin.

   Seuraavissa kappaleissa esitellään, miten kuluttajan kannattaa joustoluoton vertailu toteuttaa. Kuten kaikissa muissakin lainoissa, myös ennen päätöstä joustolainan ottamista, kuluttajan tulisi kriittisesti tarkastella omaa tarvettaan lainan ottamiseen. Kuluttajan ei tulisi hakea joustoluottoa tarpeettomaan kuluttamiseen tai turhiin ostoksiin.

   Joustoluottolaskurilla selvität helposti koron

   Aivan ensimmäiseksi kuluttajan tulisi miettiä paljonko hän tarvitsee rahaa käyttöönsä ja mikä mahdollinen takaisinmaksuaika näillä tiedoilla olisi kannattavin olla. Joustoluottojen vertailu kannattaa aloittaa lainalaskuria hyödyntämällä laskien joustoluoton arvioidun kuukausierän.

   Joustoluottolaskuri auttaa kuluttajaa arvioimalla kuukausittain lyhennettävän lainaerän suuruuden. Kuluttaja voi tämän tiedon avulla heti alkuun vaikuttaa kuukausierän määrään muuttaen lainansa suuruutta tai vaihtoehtoisesti sen maksuaikaa. Maksuaika kannattaa miettiä sellaiseksi, josta kuluttajan on mahdollista pitää joka kuukausi kiinni.

   Lainahakemuksen avulla paras joustoluotto

   Kun kuluttaja on arvioinut mikä haluamansa joustoluoton summa ja takaisinmaksuaika ovat, kannattaa kuluttajan seuraavaksi täyttää jonkun palveluntarjoajan lainahakemus. Lainahakemus kilpailuttaa kuluttajan haluaman lainan ja välittää eri lainantarjoajien tekemät tarjoukset.

   Tämä kaikki mahdollistaa sen, että kuluttajan olisi mahdollisimman helppoa valita eri vaihtoehtojen perusteella paras luottojousto. Lainahakemuksen tekeminen ei sido kuluttajaa vielä mihinkään. Joustoluottojen vertailu kannattaakin tehdä kaikessa rauhassa ottaen huomioon lainan kokonaiskulut ja ehdot.

   Joustoluotto erilaisiin tarkoituksiin

   Suomalaiset kuluttajat hakevat joustoluottoa useisiin erilaisiin tarkoituksiin. Yleinen syy, jonka johdosta kuluttajat hakevat joustolainaa ovat arjen yllättävät menot. Joustoluotto saattaa tulla tarpeeseen myös esimerkiksi tilanteissa, joissa kuluttaja tietää esimerkiksi tulevan remontin saattavan aiheuttaa tulevaisuudessa menoja, mutta menoerät ovat epäsäännöllisiä ja niiden kustannukset saattavat vaihdella paljon.

   Joustoluotto mahdollistaa kuluttajalle lainakaton, johon asti hän voi nostaa lainaa tarvittaessa. Alle on listattu esimerkkejä yleisistä syistä joustoluoton hakemiseen.

   Kuten muitakaan lainoja, myöskään joustoluottoa ei tulisi hankkia kevyin perustein. Kuluttajan kannattaa aina pohtia omaa tilannettaan ja kysyä itseltään, onko henkilön mahdollista selvitä tilanteesta ilman lainan ottamista. Mikäli vastaus kysymykseen on ei, voi lainan ottaminen olla perusteltua.

   Kuluttajan kannattaa esimerkiksi miettiä ennen joustoluoton ottamista, olisiko hänellä joku ystävä tai sukulainen, keneltä rahan voisi lainata. Myös irtaimiston ja käyttämättä jääneiden tavaroiden myyminen on kuluttajalle usein hyvä tapa hankkia itselleen hieman rahaa. Monissa tilanteissa joustoluotto on kuitenkin perusteltu ratkaisu ja voi auttaa kuluttajan henkilökohtaista taloutta.

   Muut joustoluoton ominaisuudet

   Joustoluotto sisältää kuluttajan kannalta useita hyötyjä verrattuna muihin lainan tyyppeihin. Aiemmin esiteltyjen hyötyjen lisäksi lainaan sisältyy myös muutamia ominaisuuksia, jotka saattavat tehdä siitä kuluttajan kannalta hyvän vaihtoehdon:

   Jatkuva luotto mahdollistaa sen, että laina on jatkuvasti kuluttajan uudelleen käytettävissä. Kuluttajan ei kannattaisikaan tämän johdosta nostaa maksimaalista lainasummaa välittömästi, ellei sille ole aivan välttämätöntä tarvetta. Kuluttaja maksaa korkoja pelkästään tilille nostetusta summasta, joten nostojen kanssa kannattaa aina olla erityisen harkitsevainen.

   Josutava takaisinmaksu mahdollistaa sen, että kuluttaja voi halutessaan maksaa vaikka koko lainasumman kerralla takaisin. Joustoluottoa hakiessa kuluttaja sopii useimmiten lainan tarjoajan kanssa minimilyhennyksen ehdot. Näistä sovituista ehdoista huolimatta kuluttaja voi kuitenkin aina halutessaan maksaa lainansa pois sovittua nopeammin. Joustoluotto kuten muutkin lainat, kannattaa maksaa aina pois niin nopeasti kuin mahdollista.

   Yksinkertainen ja nopea hakea. Haku on mahdollista toteuttaa kokonaan internetissä ja lainan tilille saaminen tapahtuu useimmiten alle päivässä. Lainan vertailu kannattaa toteuttaa kilpailuttamalla eri lainatarjoukset, jotta kuluttaja säästäisi aikaa sekä vaivaa.

   Edullinen vaihtoehto verrattuna esimerkiksi pikavippeihin. Joustoluotto mahdollistaa nopean rahojen käyttöön saamisen, mutta useimmiten edullisella todellisella vuosikorolla. Kyseinen lainan muoto onkin monesti erinomainen vaihtoehto kuluttajalle, joka tarvitsee rahaa arjen yllättäviin menoihin.

   Vakuudeton joustoluotto

   Joustava luotto on poikkeuksetta vakuudetonta lainaa. Vakuudellisuus lainassa tarkoittaa sitä, että lainanhakijan tarvitsee hakiessaan lainaa omata lainan takaaja tai lainavakuuksia. Tällaisia vakuuksia lainan saamista varten saattavat olla esimerkiksi:

   Joustoluotto on kuitenkin täysin vakuudeton laina. Luottoa hakiessa lainanhakijan ei tarvitse omata takaajaa tai vakuuksia. Vakuudettomuus tekeekin joustoluoton hakemista suoraviivaisempaa. Koska lainanhakijan ei tarvitse neuvotella lainan tarjoajan kanssa vakuuksista, lainanhakuprosessi on kokonaisuudessaan huomattavasti nopeampi.

   Kokemuksia joustoluotosta

   Suomalaisten kuluttajien joustoluoton kokemuksia selvittäessä, nousee muutamia kokemuksia esiin toistuvasti. Alla on esiteltynä tarkemmin suomalaisten kuluttajien kokemuksia joustolainan hakemisesta ja vastaanottamisesta.

   Yleisimpiä joustoluottoon liittyviä kokemuksia on lainan hakemisen ja saamisen nopeus. Kuluttajien joustoluoton hakuun liittyviä kokemuksia yhdistää lähes aina, että lainan hakeminen on koettu yksinkertaiseksi ja nopeaksi prosessiksi.

   Lainan hakemisen yksinkertaisuus johtuu paljon siitä, että vakuudettomuuden takia kyseisen lainan hakeminen onnistuu helposti internetin avulla. Etenkin pienempää lainaa hakiessa hakuprosessi on nopea eikä kuluttajan useimmiten tarvitse toimittaa mitään ylimääräisiä dokumentteja, kuten lisäselvityksiä tuloista lainantarjoajalle.

   Lainan tilille saamisen nopeus yllättää myös usein monet kuluttajat. Monet lainantarjoajat ovat automatisoineet joustolainan prosessinsa, jolloin päätöksenteko näillä yrityksillä nojautuu vahvasti koneiden tekemään päättelytyöhön. Lainapäätökset toteutuvat nopeammin myös sen takia, koska kuluttajan ei tarvitse pienemmille summille hakiessa useimmiten toimittaa erillisiä liitetiedostoja kuten tulotietoja.

   Palveluntarjoajien määrä myös yllättää useimmat kuluttajat. Etsiessä tietoa siitä, mikä on kuluttajalle paras joustoluotto, törmää lainanhakija usein yleiseen ongelmaan. Lainantarjoajia on olemassa valtava määrä. Tämän takia yksittäisen kuluttajan onkin äärimmäisen aikaa kuluttavaa sekä yleisesti ottaen vaikeaa lähteä ilman apua vertailemaan lainojen ehtoja keskenään sekä tarkastelemaan lainojen todellisia vuosikorkoja.

   Edellä mainittujen kokemusten johdosta, kuluttajilla on joustoluoton hakemiseen liittyen yleensä hyvin positiivisia kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta. Kilpailuttamalla lainansa, kuluttaja ilmoittaa haluamansa lainaehdot ja kilpailuttamisen tuottava yritys kerää eri lainaa tarjoavista yrityksiltä tarjouksia kuluttajalle. Tämä säästää kuluttajan aikaa sekä tekee helpoksi lainojen keskinäisen vertailun.

   Kun kilpailutuksen suorittanut taho on lähettänyt kuluttajalle lainatarjoukset, kuluttajan on helppo valita vaihtoehdoista paras joustoluotto. Joustoluoton vertailu kannattaa toteuttaa harkitusti ja tarkastella lainatarjouksista etenkin todellista vuosikorkoa.

   Todellisten vuosikorkojen vaihtelu on myös yksi yleisiä suomalaisilta kuluttajilta kerättyjä kokemuksia joustoluotosta. Kuluttajat yllättyvät usein siitä, kuinka iso ero eri palveluntarjoajien todellisten vuosikorkojen välillä saattaa olla. Vaikka nimelliskorko saattaa vaikuttaa ensiksi suhteellisen samalta lainan tarjoajien välillä, voi tarkemmin tarkasteltuna todellisen vuosikoron ero nousta hyvinkin merkittäväksi.

   Joustoluoton ja luottokortin väliset erot

   Joustoluotto ja luottokortti pitävät sisällään monia samankaltaisia ominaisuuksia. Joustoluottoa hakiessa kuluttaja saa itselleen luottotilin, josta henkilö voi nostaa tililleen rahaa aina luottorajan saavuttamiseen asti. Toimintalogiikka vastaa tältä osin hyvin paljon luottokortin periaatteita, sillä luottokortti perustuu myös hyvin pitkälti lainan tarjoajan myöntämään jatkuvaan luottoon.

   Kahden eri luoton tyypin välillä on kuitenkin oleellisia eroja, jotka tekevät joihinkin tilanteisiin toisesta selkeästi paremman vaihtoehdon lainan hakemiseen. Merkittävimmät erot luottokortin ja luoton välillä ovat:

   Joustoluoton ja luottokortin erottaa toisistaan muutama oleellinen osatekijä. Kenties olennaisin erottava tekijä kuluttajan kannalta on, että joustoluotto on useimpina vuosina säännöstelty korkokaton sisään. Korkokatot säännöstellään joka vuosi ja matalampi korkokatto mahdollistaa sen, että joustolainassa korot pysyvät useina vuosina luottokortin korkoja matalempana. Kuluttajan olisi lainapäätöstä tehdessä tärkeä tarkistaa aina uusimmat vuosittaiset tiedot korkokatosta.

   Joustoluotto on usein mahdollista saada huomattavasti nopeammin kuin luottokortti. Luottokortin hakeminen kestää useimmiten muutamia arkipäiviä. Koska luottokortti perustuu vahvasti vielä fyysisen kortin omaamiseen, kestää näin ollen myös varojen käyttöön saaminen yleensä useita pankkipäiviä.

   Joustoluotossa taas kuluttajan hakemat rahat ovat käytettävissä välittömästi ilman pitkien käsittelyaikojen aiheuttamia viiveitä. Kuluttajan on käytännössä mahdollista saada erittäin nopeasti lainaa käyttöön, usein jopa muutamissa tunneissa.

   Pankit, joista saa joustoluottoa

   Joustoluoton hinta, ominaisuudet sekä ehdot riippuvat hyvin pitkälti siitä, miltä luoton tarjoajalta joustoluottoa haetaan. Joustoluottoa on mahdollista hakea useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta. Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamia suosituimpia pankkeja sekä niiden tarjoamia joustoluottoja. Suosittuja pankkeja, joista kuluttaja voi nostaa joustoluotto on muun muassa

   Nordea joustoluotto

   Nordea tarjoaa verkkosivuillaan joustoluottoa kuluttajille. Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa Nordean joustoluotto muutamista tuhansista aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Nordea mainostaa joustoluoton olevan avausmaksun osalta ilmainen, eli kuluttajan ei tarvitse maksaa siitä erillistä avausmaksua.

   Lisäksi Nordea mainostaa verkkosivuillaan joustoluottoon liittyvän vuosittain mahdollisuus kahdesta lyhennysvapaasta kuukaudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajan ei tarvitse lyhentää takaisin maksettavaa luottoa näinä kuukausina ollenkaan. Joustoluoton takaisinmaksuaika on Nordealla 1-5,5 vuotta.

   OP joustoluotto

   Myös OP tarjoaa asiakkailleen joustavaa lainapalvelua joustoluoton muodossa. OP:n vakuudeton joustoluotto eroaa haettavissa olevasta lainasummasta esimerkiksi Nordean vastaavasta. Kuluttajan on mahdollista hakea OP:n joustoluottoa hieman matalemmille lainasummille kuin esimerkiksi Nordealla.

   Nostaessa joustoluoton OP:lta, kuluttaja saa pankilta takuun yhdestä maksuvapaasta kuukaudesta joka vuosi. Lainapäätös on mahdollista saada pankin kautta parhaimmillaan erittäin nopeasti. Joustoluotto on mahdollista saada OP:lta nopeimmillaan heti hakemisen jälkeen, mutta viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

   Danske Bank joustoluotto

   Danske Bankin joustoluotto kulkee hieman muista pankeista poiketen käyttölainan nimellä. Danske Bankin joustoluotto eli käyttölaina on saatavilla muutamista tuhansista euroista noin 10 000 euroon saakka. Danske Bankin joustoluotto on pankin verkkosivujen mukaan mahdollista vastaanottaa kahden vuosittain toistuvan maksuvapaan kuukauden kanssa.

   Danske Bankin joustoluotto on mahdollista hakea kuluttajan halutessa erittäin nopeasti ja vaivattomasti yrityksen verkkosivuilta. Lisäksi Danske Bank, kuten monet muutkin pankkialan toimijat, tarjoavat vielä myös kasvokkain tapahtuvia pankkitapaamisia niitä kaipaaville asiakkaille.

   S-Pankki joustoluotto

   S-Pankki kertoo verkkosivuillaan, ettei pankki tarjoa asiakkailleen enää joustoluottoa. S-Pankki on verkkosivujen mukaan päättänyt joustoluottojen myöntämisen, mutta voimassa olevat pankin joustoluotot jäävät käyttöön kuitenkin normaalisti. S-Pankki keskittyy palveluiden tarjoamisessa joustoluoton Visa Credit-palveluun, joka toimii myös joustavasti pankkikortin avulla.

   Säästöpankki joustoluotto

   Myös Säästöpankki tarjoaa pankkipalveluissaan jatkuvasti käyttö olevaa joustoluottoa. Säästöpankin joustoluotto voidaan myöntää kahdella eri tavalla. Joustoluotto voidaan myöntää toistaiseksi voimassa olevana kulutusluottona tai vaihtoehtoisesti määräaikaisena. Säästöpankki myöntää joustoluottoa aina useampaan kymmeneen tuhanteen euroon saakka.

   Luotettava joustoluotto

   Moni kuluttaja saattaa miettiä vastausta kysymykseen siitä, kuinka luotettava joustoluotto on. Joustoluoton, kuten minkä tahansa muunkin lainamuodon, luotettavuus muodostuu hyvin pitkälti sitä myöntävän pankin tai rahalaitoksen luotettavudesta. Esimerkiksi edellisissä kappaleissa mainituilta merkittäviltä pankkialan toimijoilta on mahdollista vastaanottaa erittäin suurella todennäköisyydellä luotettava joustoluotto.

   Kuluttajan kannattaa kuitenkin olla tarkkana toimijaa valitessa. Harkitessa joustoluoton tarjoajaa kuluttajan kannattaa suosiolla suosia toimijoita, jotka ovat aktiivisia suomalaisilla lainamarkkinoilla. Lisäksi kuluttajan kannattaa ottaa selvää muiden henkilöiden kokemuksista siitä, mistä heille on mahdollisesti löytynyt luotettava joustoluotto aiemmin.

   Joustoluotto heti

   Joustoluotto on erittäin nopeasti saatavissa olevaa lainaa. Kuluttajan on mahdollista vastaanottaa joustoluotto heti, sillä se ei omaa hakijan puolesta asetettavaa vakuutta tai panttia. Vakuuden puute tekee lainahakemuksen käsittelyprosessista nopeampaa, sillä lainan tarjoajan ei tarvitse arvioida erikseen asetetun pantin riittävyyttä.

   Kuluttajan on edellä mainitusta syystä mahdollista vastaanottaa joustoluotto heti tilille. Joustoluoton nopeus riippuu hyvin pitkälti lainan tarjoajasta, mutta useammista pankeista sekä rahalaitoksista kuluttajan on mahdollista vastaanottaa joustoluotto heti hakemisen jälkeen. Käytännössä tämä voi tarkoittaa ainoastaan muutamia minuutteja, mutta pisimmilläänkin joustoluotto on yleensä mahdollista vastaanottaa seuraavien päivien aikana.

   Usein kysyttyä

   Mikä on joustoluotto?
   Joustoluotto on vakuudeton laina, jota lainanhakija voi nostaa omalle pankkitililleen tarpeidensa mukaan. Sen toiminta perustuu lainan tarjoajan myöntämään jatkuvaan luottoon, joka mahdollistaa kuluttajalle nopean rahan nostamisen tarvittaessa.
   Mikä tekee luotosta joustavan?
   Joustoluotossa lainantarjoaja myöntää kuluttajalle henkilökohtaisen luottorajan, jonka puitteissa kuluttaja voi luottoa nostaa. Kuluttajan ei tarvitse nostaa kaikkea luottoa kerralla, vaan sitä voi nostaa aina silloin, kun henkilö tarvitsee rahaa.
   Mitä tarkoittaa vakuudeton joustoluotto?
   Vakuudeton joustoluotto tarkoittaa, että sitä hakiessa lainanhakijan ei tarvitse omata takaajaa tai vakuuksia lainan saamista varten.
   Miten joustoluotto toimii?
   Joustoluotto toimii siten, että kuluttaja maksaa lainan korkoa vain tililleen nostamasta rahallisesta osuudestaan koko lainalle myönnetyn summan sijaan. Kun kuluttaja lyhentää lainaansa, myös luottoa vapautuu kuluttajan luottotilille lisää.
   Miten joustoluotto eroaa muista lainan muodoista?
   Joustoluotto eroaa muista lainan muodoista siten, että lainan tarjoaja myöntää kattosumman jatkuvaan luottoon, jonka sisällä kuluttajan on mahdollista tehdä rahansiirtoja. Korkoja maksetaan vain nostetusta summasta.

   Muita lainatyyppejä