Kulutusluotto ilman vakuuksia – jopa 60000 euroon asti

Kilpailuta kulutusluotot helposti ja nopeasti Summarumin lomakkeella. Saat yhdellä lainahakemuksella useita tarjouksia – vertaile kulutusluotot ja valitse edullinen kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea kulutusluottoa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Kulutusluoton hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

    


   Löydä edullisin kulutusluotto

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan kulutusluoton. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Kilpailuta ja vertaile kulutusluotot helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle kulutusluottoa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa kulutusluottoa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin kulutusluotto.

   Kilpailuttamalla kulutusluotot netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netistä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan kulutusluottoa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen kulutusluotto netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman kulutusluoton pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Vakuudeton kulutusluotto heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen kulutusluoton, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Kilpailuta kulutusluotto netissä – yksi hakemus, useita tarjouksia

   Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen kertalaina ja sen lainasumma vaihtelee tarpeen mukaan. Lue kyseisestä lainan muodosta sekä sen ominaisuuksista lisää alta.

   Kulutusluotto on yleinen lainan muoto, jota haetaan kertasummana kulutustarkoitusta varten. Kulutusluotto on lainasummaltaan vaihteleva ja sitä onkin mahdollista vastaanottaa aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Summarumin avulla on mahdollista kilpailuttaa ja vertailla vakuudettomia kulutusluottoja aina 60 000 euroon asti.

   Kulutusluottojen kilpailuttaminen Summarumin lainapalveluiden kautta mahdollistaa lainaa hakevalle henkilölle rahalliset säästöt sekä vaivattoman lainanhakuprosessin.

   Kulutusluottojen kilpailutus perustuu siihen, että kilpailutusprosessi asettaa lainoja tarjoavat yritykset kilpailemaan keskenään lainanhakijoista. Kulutusluottojen kilpailutuksen avulla lainaa hakevan henkilön on mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia useilta pankeilta sekä luotonantajilta nopeasti.

   Näin helppoa kulutusluottojen kilpailuttaminen on

   Lainojen kilpailuttaminen onnistuu erittäin yksinkertaisesti ja helposti. Mikäli pohdit kulutusluoton hankintaa, lainan kilpailutus onnistuu muutaman nopean vaiheen kautta. Ensimmäiseksi syötät sekä omat, että haluamasi lainan tiedot lainahakemukseen.

   Lainahakemukseen syötetään yleensä kulutusluoton olennaisimmat tiedot, kuten lainasumma ja takaisinmaksuaika. Lisäksi kulutusluoton myöntämistä varten lainantarjoaja tarvitsee yleensä lainaa hakevalta henkilöltä kyseisen henkilön perustiedot.

   Syötettyäsi nämä tiedot, lainahakemus välitetään lukuisille rahoitusalan toimijoille, jotka tekevät hakemuksen perusteella omat lainatarjouksensa.

   Lainat kilpailuttava yritys välittää parhaat tarjoukset lainaa hakeneelle henkilölle, jolloin sinun ainoaksi tehtäväksi jää sopivan kulutusluoton valitseminen.

   Kulutusluottohakemusten osuus Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti kulutusluottoa sekä yhdistelylainoja. Huhtikuussa 2022 yhdistelylainoja haettiin lähes kaksi kertaa enemmän kuin kulutusluottoja.

   Kilpailuta kulutusluotot kätevästi tästä

   Vakuudeton kulutusluotto helposti ja nopeasti – jopa 60 000 euroon asti

   Sinun on siis mahdollista saada kulutusluotto ilman vakuuksia nopeasti pienellä vaivalla. Samanaikaisesti nopea ja edullinen kulutusluotto on mahdollista vastaanottaa ainoastaan kilpailuttamalla lainatarjoukset.

   Lainojen kilpailutus asettaa lainaa tarjoavat yritykset kilpailemaan sinun asiakkuudesta. Kulutusluottojen kilpailuttaminen tuo asiakkaan eteen markkinoiden edullisimmat lainatarjoukset.

   Lainojen kilpailutus on mahdollista toteuttaa täyttämällä nopea lainahakemus, jonka jälkeen lainanhakijana vastaanotat lainatarjouksia useilta yrityksiltä.

   Lainatarjoukset vastaanotettuasi voit tehdä hankintapäätöksen sen mukaan löytyikö kilpailutuksen avulla sopiva laina. Mikäli löytyi, on sinun helppo hyväksyä lainatarjous suoraan sähköpostiin saadusta linkistä.

   Mikäli mieleistä lainaa ei löytynyt, voit aina yksinkertaisesti jättää reagoimatta tarjouksiin mitenkään. Kilpailutuspalvelun käyttäminen ei sido lainan kilpailuttajaa mihinkään, ja lisäksi se on täysin maksutonta.

   Kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia

   Sinun on mahdollista vastaanottaa vakuudeton kulutusluotto ilman, että asetat minkäänlaista omaisuutta tai esineistöä lainan tarjoajalle vakuudeksi.

   Pantin sijaan vakuudettomissa lainoissa lainan tarjoaja toteuttaa yleensä nopean sähköisen tarkastuksen, jonka perusteella rahoituslaitos arvioi lainaa hakevan henkilön maksukyvyn.

   Kulutusluotto ilman vakuuksia on yleisesti ottaen kuluiltaan hieman vakuudellista lainaa kalliimpi. Vakuudettoman lainan hakeminen sekä vastaanottaminen on kuitenkin erittäin helppoa.

   Kulutusluotto ilman vakuuksia saattaa olla sen hakemisesta parhaimmillaan jo muutamien tuntien päästä hakijan tilillä.

   Sinun onkin syytä miettiä omaa henkilökohtaista tilannetta ja pohtia kumpi kulutusluoton muoto on henkilön kannalta parempi. Mikäli tämä on lainan hakijan kannalta mahdollista, kannattaa aina harkita vakuudellisen lainan ottamista tilanteissa, joissa lainan saanti ei ole kiireellinen.

   Mikäli sinulla ei ole kiire ja lisäksi sinulla on mahdollisuuksia asettaa lainalle vakuus, voit lainan kokonaiskuluissa säästää kelpo summia. Lainan tilille saamisen kiire toisaalta voi olla erittäin pätevä syy hakea vakuudetonta lainaa.

   Tärkeintä olisi, että miettisit itse omaa tilannettasi erityisesti peilaten sitä eri lainan muotoihin ja niiden ominaisuuksiin.

   Tutustu vakuudettomiin lainoihin

   Vakuudellinen kulutusluotto – hae pankista

   Vakuudellinen laina vaatii lainanhakijalta yleensä jonkin vakuuden tai pantin asettamista, jotta lainantarjoaja voisi myöntää haetun lainasumman mahdollisimman pienellä riskillä.

   Lainalle asetettava pantti vastaa siitä, että lainantarjoaja saa tavalla tai toisella lopulta lainaa vastaavan summan takaisin itselleen.

   Vakuudellisen kulutusluoton vakuudeksi käy mikä tahansa rahoituslaitoksen kelpuuttama omaisuus. Lainanhakijan kulutusluottoa varten panttaama vakuus voikin olla esimerkiksi jokin seuraavista.

   • Arvopaperi
   • Asunto
   • Kesämökki
   • Metsätila

   Vakuudellisen lainan hinta on usein hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi. Kääntöpuolena vakuudellisen kulutusluoton kannalta taas on, ettei sen hakeminen ja saaminen ole yhtä nopeaa tai helppoa.

   Vakuudellinen kulutusluotto vaatii pankilta tai rahoituslaitokselta aina vakuuden arvon varmentamisen, joka hidastaa lainanhakuprosessia hakijan kannalta.

   Yleisimpiä pankkeja hakea kulutusluotto ovat esimerkiksi Nordea, Aktia sekä OP. Vakuudellinen kulutusluotto haetaan hyvin usein joltakin suurimmista pankkialan toimijoista.

   Kulutusluotto on kuitenkin mahdollista vastaanottaa myös netissä toimivilta lainanantajilta.

   Kulutusluottovertailu – mitä kannattaa ottaa huomioon?

   Kuten kaikissa muissakin lainoissa, myös kulutusluotoissa luoton sisältö, ehdot sekä ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Pankkien ja rahalaitosten lisääntyminen on korostanut kulutusluottojen vertailun roolia luoton hankkimisessa.

   Kulutusluottovertailu on sinun kannalta oleellinen toiminto, mikäli haluat löytää sen itselle halvimman mahdollisen luoton.

   Koska kulutusluoton lopullinen hinta sekä ehdot riippuvat rahoituslaitoksen lainatarjouksesta, on erittäin tärkeää, että lainanhakija toteuttaa lainojen keskinäistä vertailua ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.

   Mikäli harkinnassasi on kulutusluottovertailu Summarumin lainapalveluiden avulla, saattat säästää merkittäviäkin rahallisia summia. Kulutusluottovertailu helpottaa luottoa hakevan henkilön toimintaa useilla eri tavoilla.

   Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamia asioita, joita sinun tulisi lainanhakijana ottaa huomioon toteutettaessa kulutusluottojen keskinäistä vertailua.

   Siirry lainavertailuun tästä

   Kulutusluottojen hinta, korot ja kustannukset

   Kulutusluoton kokonaishinta määräytyy lainan todellisen vuosikoron sekä mahdollisten luoton avaus- ja käsittelymaksujen mukaan. Todellinen vuosikorko on selvästi merkittävin yksittäinen tekijä, josta kulutusluoton kokonaiskustannukset syntyvät.

   Haetun lainan korkoon vaikuttavat muun muassa lainasumma, takaisinmaksuaika sekä rahoituslaitoksen tekemä riskiarvio hakijasta. Kuten aiemminkin käsiteltiin, myös se onko lainalle asetettu vakuutta vai ei, vaikuttaa haetun kulutusluoton korkotasoon.

   Mikäli mahdollista, sinun kannattaa sekä toteuttaa vertailu, että hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Esimerkiksi puolison kanssa kulutusluottoa hakiessa pankki katsoo riskinsä olevan pienempi, mikäli lainan kustannuksia jakaa kaksi henkilöä yhden sijaan.

   Tästä syystä sinun kannattaakin mahdollisuuksien mukaan harkita lainan rinnakkaishakemista jonkun muun henkilön kanssa.

   Kuukausierät, lyhennystavat ja takaisinmaksuaika

   Kulutusluoton hankkivan kannattaa käyttää aikaa pohtiessaan sitä; minkälainen lainatarjous on hänen kannaltaan halvin. Mietittäviä asioita ovat esimerkiksi kuukausierän suuruus, takaisinmaksuaika sekä lyhennystapa.

   Kuukausierä sekä lyhennystapa tulisi valita oman maksukyvyn mukaan, oli kyseessä sitten suuremmat tai pienemmät kuukausierät.

   Monet miettivät kannattaako lainaa hakea pitkällä maksuajalla? Vastauksen tähän saat tästä artikkelista.

   Kulutusluoton kuukausierää ja lyhennystapaa pohtiessasi sinun kannattaa miettiä nykyistä tulotasoasi ja sitä, onko olemassa mahdollisuutta, että muut yllättävät menot aiheuttaisivat hetkellisen kyvyttömyyden maksaa lainan kuukausierää.

   Jos vastaus on kyllä, kannattaa kuukausierän määrää tiputtaa hieman alaspäin.

   Kulutusluoton kuukausierän ja takaisinmaksuajan pohtiminen on tasapainottelua, jossa kuitenkaan ei kannata ottaa mitään riskejä. Mikäli asiakas haluaa, voi hän lyhentää lainaansa enemmän kuin mitä luoton tarjoajan kanssa on etukäteen sovittu.

   Joskus sinun eteesi sattuu tilanne, jossa seuraavien kuukausierien etukäteinen maksaminen on mahdollista. Tämä mahdollisuus kannattaa käyttää hyödyksi aina jos mahdollista.

   Ennenaikaisesti kulutusluottoa lyhentäessäsi luoton korot, sekä muut kulut jäävät yleensä pienemmiksi kuin lainan tarjoajan kanssa sovittuun tahtiin lyhentäessä.

   Esimerkki 1 – kulutusluoton hinta

   Kulutusluoton hinta riippuu täysin hakijan tiedoista, haetusta lainasta sekä lainaa tarjoavasta yrityksestä. Seuraavassa esimerkissä kuitenkin tarkastellaan esimerkkiä siitä minkälainen vakuudettoman kulutusluoton hinta saattaa esimerkiksi olla.

   Kuluttaja nimeltä Matti hakee lainaa 20 000 euron lainasummalta. Matti saa lainalleen 6 % koron 7 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan avausmaksu on 20 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa.

   Näillä summilla lainan kuukausierä on 224 euroa, takaisinmaksettava summa 18 951 euroa sekä todellinen vuosikorko on 6,94 prosenttiyksikköä.

   Esimerkki 2 – kulutusluoton takaisinmaksu

   Esimerkin kulutusluoton kuukausieräksi jäi siis 224 euroa kuukaudessa. Matti lyhentää kuukausittaisen summan lainastaan, kunnes viimeisinä vuosina vastaanottaa merkittävän perinnön.

   Perinnön vastaanottamisen jälkeen Matti päättää maksaa heti jäljellä olevan lainasumman kokonaan pois. Matti maksaa lainansa pois ja säästää näin useita satoja euroja lainan tilinhoitokuluissa, joita Matin ei luonnollisesti tarvitse enää maksaa.

   Kulutusluottojen yleisimmät käyttökohteet

   Kulutusluottoa haetaan henkilöstä riippuen monenlaisia eri käyttötarkoituksia varten. Yleisimpiä käyttötarkoituksia joihin kulutusluotto haetaan, ovat erilaiset kodin kulutustarvikkeiden hankinnat.

   Kulutusluotto haetaan usein myös remontointia, ajoneuvon ostamista tai lainojen yhdistämistä varten. Lisäksi kulutusluotto haetaan usein äkillisiä ja yllättäviä menoja varten.

   Seuraavissa kappaleissa käsitellään kulutusluoton yleisimpiä käyttötarkoituksia vielä tarkemmin.

   Kodin hankinnat ja remontointi

   Erilaiset kodin hankinnat sekä remontointi ovat yleisiä käyttökohteita, kun kulutusluotto on vastaanotettu. Tyypillisiä kodin hankintoja ovatkin erilaiset huonekalut, kodinkoneet sekä taide.

   Huonekalujen sekä kodinkoneiden hinta voi vaihdella aina muutamista sadoista useisiin tuhansiin euroihin.

   Kodin remonttien hinta vaihtelee myös paljon remontin tarpeen myötä. Yksinkertainen pintaremontti kustantaa vähimmillään ainoastaan muutamia satoja euroja.

   Perinpohjainen kiinteistön kunnostus taas voi viedä esimerkiksi kymmeniä tuhansia euroja. Remonttilaina on yleinen tapa rahoittaa kodin remontteja. Lisäksi lainnahakija voi hakea lainaa esimerkiksi kodin sisustamista tai uuden kodin rakentamista varten.

   Hae vakuudetonta remonttilainaa

   Ajoneuvon ostaminen

   Ajoneuvon ostaminen on yleisimpiä syitä hakea kulutusluotto. Ajoneuvon ostaminen toteutetaan usein lainarahalla joko pankilta tai rahalaitokselta vastaanotettuna, tai vaihtoehtoisesti autokaupan osamaksun avulla.

   Markkinoilla on olemassa myös nimenomaan ajoneuvon ostamista varten suunnattuja lainan muotoja. Yleisin ajoneuvon ostamiseen haettu laina on erilainen autolaina.

   Muita kuluttajien hyödyntämiä lainan muotoja ovat moottoripyörälaina, venelaina tai ajokorttia varten otettava laina.

   Hae vakuudetonta autolainaa

   Pienten lainojen yhdistäminen

   Eräs yleinen käyttökohde johon kulutusluotto haetaan, on pienten lainojen yhdistäminen. Pienten lainojen yhdistäminen tarkoittaa prosessia, jossa asiakas yhdistää useamman pienen lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi.

   Pienten lainojen ja osamaksujen yhdistämisen avulla jokainen voi usein säästää lainan kustannuksissa. Kilpailuttamalla yhdistelylainan kenen tahansa kuluttajan on mahdollista löytää edullisempi korko lainaan.

   Lisäksi yhdistelylainan hankittuaan lainanottaja maksaa lainan tilinhoitomaksua ja muita kuukausittaisia lisäkustannuksia enää yhtä lainaa varten.

   Yhdistelylainan avulla myös henkilökohtainen talouden hallinta saattaa helpottua, sillä näin voit lyhentää ainoastaan yhtä lainaa usean pienemmän lainan sijaan.

   Laskuja ei yhdistelylainan myötä tipahtele postiluukkuun enää ympäri kuukauden, vaan voit vastaanottaa maksuista ainoastaan yhden laskun.

   Yllättävät menot

   Ihmisille saattaa joskus elämänsä aikana tulla äkillinen rahantarve yllättävien menojen takia. Tällaisia yllättäviä menoja voivat olla esimerkiksi äkillinen remontin tarve, kuten vesivahinko tai auton hajoaminen.

   Käyttölaina on kulutusluotto, jota haetaan usein äkillisiä käyttötarkoituksia varten. Sinun on mahdollista saada vakuudeton käyttöluotto erittäin nopeasti hakemisen jälkeen. Käyttölainan avulla lainaa hakeva henkilö voi nopeasti kattaa äkilliset kulut.

   Tyypilliset lainasummat kulutusluotolle

   Lainasummat kulutusluotolle vaihtelevat tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin saakka. Kaikista tyypillisimmät lainasummat ovat yleensä joidenkin tuhansien eurojen suuruisia.

   Seuraavissa kappaleissa käydään hieman läpi yleisimpiä kulutusluoton lainasummia sekä siitä, mitä käyttötarkoituksia varten niitä haetaan.

   Kulutusluottoa 1000 euroa

   Lainaa 1000 euron lainasummalla haetaan yleensä pienempiin hankintoihin. Tällaisia hankintoja saattavat olla esimerkiksi erilaisten kodinkoneiden hankinta.

   Mikäli tavoitteenasi on hakea lainaa 1000 euroa, kannattaa sinun tarkastella melko tarkasti lainan kustannuksia. Pieni laina saattaa nousta kuluiltaan ajoittain yllättävän kalliiksi, minkä takia lainanhakijan tulisi aina tarkastella lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Kulutusluottoa 5000 euroa

   Lainaa 5000 euroa on lainasumma, jota haetaan usein kulutustarkoitusta varten. 5000 euron laina saattaa osoittautua tarpeelliseksi esimerkiksi kulkuvälineen hankkimiseen tai erilaisten juhlatapahtumien, kuten häiden, rahoittamiseen.

   Muita käyttötarkoituksia 5000 euron lainaan saattaa olla esimerkiksi äkillinen remontin tarve tai kodin huonekaluhankinta. Hakiessa lainaa 5000 euron edestä, sinun kannattaa kilpailuttaa laina. Lainat kilpailuttamalla voit löytää sen itsellesi edullisimman ja sopivimman lainan hetkessä.

   Kulutusluottoa 10000 euroa

   Lainaa 10 000 euroa haetaan useita erilaisia käyttötarkoituksia varten. Lainaa 10000 euron edestä haetaan esimerkiksi paljon erilaisia remontteja varten. Tällaisia remontteja kyseistä lainasummaa varten voi olla esimerkiksi laajempi pintaremontti tai kodin kattoremontti.

   Kulutusluottoa 10 000 euron edestä on mahdollista saada valtaosalta pankeista sekä rahalaitoksista. Mikäli rahantarpeesi ei ole akuutti, laina kannattaa pyrkiä hakemaan vakuuden kanssa.

   Mikäli tähän ei ole mahdollisuutta tai lainantarve on kiireellinen, kannattaa tässä tapauksessa hakea vakuudeton kulutusluotto.

   Kulutusluotto netistä vai pankista?

   Kulutusluotto on mahdollista hakea netistä tai pankista. Rahoitusalan toiminta on perinteisesti keskittynyt vahvasti kivijalkapankkien toiminnan ympärille. Teknologian kehittymisen myötä edellisten vuosikymmenten aikana on kuitenkin yleistynyt kulutusluoton hakeminen netistä.

   Kulutusluoton hakemisella netistä ja pankista on molemmissa hyvät sekä huonot puolensa. Hakemalla kulutusluotto netistä on mahdollista usein toteuttaa lainanhaku huomattavasti pienemmällä vaivalla ja panostuksella kuin pankista.

   Pankista hakiessa kuluttajan on mahdollista saada henkilökohtaista asiakaspalvelua, mitä verkossa ei välttämättä ole. Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan hieman tarkemmin eri toimijoita, jotka tarjoavat lainoja kuluttajille Suomessa.

   Kulutusluottoja tarjoavia lainanantajia ja pankkeja Suomessa

   Kuten aiemmin mainittiin, eri pankkien ja rahalaitosten tarjoamien luottojen välillä on sisällöllisiä eroja. Suomessa on useita kulutusluottoa tarjoavia pankkeja sekä lainapalveluita.

   Lukuisat näistä pankeista sekä rahalaitoksista omaavat erilaisia lainapalveluita, joita ne pyrkivät markkinoimaan aktiivisesti kuluttajille. Seuraavissa kappaleissa esitellään muutamia suomen suosituimpia pankkeja sekä niiden asiakkailleen tarjoamia kulutusluottoja.

   OP kulutusluotto

   OP tarjoaa kuluttajilleen sekä vakuudetonta, että vakuudellista kulutusluottoa. OP markkinoi kulutusluottoa muun muassa kilpailukykyisellä hinnalla sekä joustavalla takaisinmaksulla.

   Kuluttaja voi maksaa OP:n kulutusluoton takaisin alkuperäistä nopeammalla aikavälillä halutessaan.

   Tämän lisäksi kuluttaja voi tarvittaessa myös hakea lyhennysvapaata, mikäli luoton omaavan henkilön tilanne tällaista vaatii. OP markkinoi vakuudetonta kulutusluottoaan nopeasti saatavissa olevana luottona, jonka hinta on edullinen.

   Nordea kulutusluotto

   Nordea markkinoi yrityksen kulutusluoton olevan luotto, jota haetaan nimensä mukaan kuluttamista varten. Kuluttajan on mahdollista hakea Nordean kulutusluottoa joko vakuudettomana tai vaihtoehtoisesti vakuuden kanssa.

   Nordea kertoo verkkosivuillaan pankin vakuudettoman kulutusluoton kulkevan joustoluoton nimellä. Nordean osalta ero kulutusluottojen sekä joustoluottojen välillä onkin melko häilyvä. Pankki omaa kuitenkin lukuisia eri lainapalveluita vastaamaan kuluttajien tarpeisiin.

   S-Pankki kulutusluotto

   S-Pankin kulutusluotto eroaa hieman aiemmin mainituista pankeista. S-Pankki markkinoi verkkosivuillaan pääasiallisesti kahta kulutusluoton tyyppiä, vakuudetonta luottoa sekä luottokorttia.

   S-Pankki eroaa kahdesta edellä esitellystä pankista siinä, ettei pankki markkinoi yhtä selvästi kulutusluottoa vakuuden kanssa.

   Kuluttajan on mahdollista kuitenkin hakea S Pankilta kulutusluottoa kilpailukykyiseen hintaan. S-Pankin lainapalveluita hyödynnettäessä, kuluttaja saattaa hakea S-Pankin vakuudetonta kulutusluottoa kätevästi S-mobiilin kautta.

   Lisäksi kulutusluoton hakeminen pankin verkkosivuilta on pyritty tekemään asiakkaille mahdollisimman sujuvaksi.

   Danske Bank kulutusluotto

   Danske Bank eroaa kolmesta edellä käsitellystä pankista siinä, ettei Danske Bank varsinaisesti aktiivisesti mainitse verkkosivuillaan kulutus- tai joustoluottoa. Danske Bankilla on kuitenkin hyvin samoja ominaisuuksia täyttäviä lainan muotoja, mutta hieman eri tavoin nimettyinä.

   Eräs Danske Bankin markkinoimista lainapalveluista on haavelaina. Haavelainan voidaan katsoa olevan kyseisen pankin vakuudeton kulutusluotto.

   Tämän lisäksi Danske Bank käsittelee vakuudellista lainaansa kertalaina-termin alla. Eri nimistä huolimatta luottojen sisällölliset ominaisuudet eivät kuitenkaan eroa merkittävästi edellä esitellyistä pankeista.

   Risicum kulutusluotto

   Risicumin kulutusluotto on vakuudeton laina, joka kuluttajan on mahdollista saada hyvin nopeasti tilille. Risicum kulutusluotto käsitellään yrityksen verkkosivuilla nimellä kertalaina. Käytännössä kyseessä on kuitenkin kaikilta ominaisuuksiltaan hyvin tyypillinen vakuudeton kulutusluotto.

   Risicum kulutusluotto on mahdollista hakea 4 000 eurosta 10 000 euroon saakka

   Lainahakemus toteutetaan verkossa ja kulutusluotto maksetaan hakijan tilille kerralla.

   Säästöpankki kulutusluotto

   Kuluttajan on mahdollista hakea kulutusluotto myös Säästöpankilta näin halutessaan. Säästöpankki kyllä mainitsee kulutusluotosta sivuillaan, mutta pankin verkkosivuilla ei ole tietoa kyseisestä lainan muodosta kovin laaja-alaisesti.

   Sivuilta löytyvät tiedot kertovat, että Säästöpankin kulutusluotto on mahdollista vastaanottaa kolmella eri lyhennyksen tavalla. Kuluttajan on mahdollista lyhentää säästöpankin kulutusluotto tasaeränä, tasalyhennyksenä tai annuiteettina.

   Aktia kulutusluotto

   Aktia kulutusluotto on mahdollista vastaanottaa kahdella eri tavalla. Kulutusluoton voi vastaanottaa Aktian kautta vakuuksien kanssa tai ilman. Aktian vakuudeton käyttölaina on 2500–20 000 euron suuruinen kertaluotto, johon lainaa hakeva henkilö ei tarvitse takaajaa tai vakuutta.

   Aktian vakuudellinen kulutusluotto taas on perinteisempi pankkilaina, jota kuluttajan on mahdollista hakea 10 000 eurosta alkaen. Vakuudelliseen kulutusluottoon tarvitaan vakuutta, esimerkiksi oma asunto.

   Vakuudellisen kulutusluoton korko sekä maksusuunnitelma sovitaan Aktian palveluissa erikseen lainaneuvotteluja toteuttaessa.

   Kulutusluottoa netistä näiltä toimijoilta

   Lainanhakijan on mahdollista hakea kulutusluottoa netistä lähes kaikilta Suomen markkinoille toimivilta rahalaitoksilta. Lainojen ehdot sekä hinnat vaihtelevat kuitenkin keskenään paljon, minkä takia lainaa harkitsevan kannattaa vertailuttaa lainansa ennen hankintapäätöksen tekoa.


   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   Voit siis hakea kulutusluottoa internetin välityksellä tai vaihtoehtoisesti jonkun rahoituslaitoksen kivijalkaliikkeestä eli pankista. Kulutusluoton hakeminen internetin välityksellä mahdollistaa kuitenkin monia asioita, joita pankista lainan hakeminen ei mahdollista.

   Netissä kulutusluottovertailun hyvät puolet:

   Netissä kulutusluottojen vertailu sisältää monia hyviä puolia. Voit vertailla kulutusluottoja keskenään siihen aikaan päivästä, kuin itsellesi parhaiten sopii ja lainan saat palvelumme kautta joustavasti.

   Kulutusluottojen kilpailuttaminen ja vertailu ei myöskään sido kilpailuttajaa mihinkään, vaan hän voi rauhassa käyttää aikaa eri vaihtoehtojen tarkasteluun.

   Netissä lainanhakuprosessi on useimmiten automatisoitu. Tämä mahdollistaa sen, ettei lainanhakijan tarvitse toimittaa lukuisia fyysisiä kopioita eri papereista lainaa hakiessa.

   Henkilön maksukyky voidaan tarkistaa täysin automaattisesti ja sähköinen maksukyvyn tarkistus mahdollistaa myös hakijalle itselle optimoidut lainatarjoukset.

   Hyvin oleellinen seikka on myös, että ilman lainojen vertailua on äärimmäisen vaikea löytää kaikista edullisin kulutusluotto.

   Erot säästöissä saattavat lainojen koosta riippuen olla suurimmillaan jopa tuhansia euroja, joten jokaisen kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainatarjouksensa.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Pankkien huonot puolet:

   Pankissa asioimisen huono puoli on tapaamisajan sopimisen jäykkyys. Pankissa asioitaessa tulee jokaisen sopia etukäteen asiointiaika, jonka tulisi ajoittua pankin aukioloaikoihin. Useimmilla ihmisillä on omat henkilökohtaiset kiireensä, joiden lomaan asiointiin varatun ajan sovittelu saattaa vaatia yllättävän paljonkin vaivannäköä.

   Pitkät lainaneuvottelut pankissa saattavat herkästi myös venyä, eikä kuluttaja välttämättä kykene muodostamaan objektiivisesti parasta kulutuspäätöstä, mikäli hänelle aktiivisesti pyritään myymään samanaikaisesti pankin lainatuotteita.

   Toinen merkittävä huono puoli on, että kulutusluottoa hakiessa pankista, kuluttaja kerää itselleen ainoastaan yksittäisen toimijan lainatarjouksia.

   Mikäli kuluttaja tekee päätöksen kulutusluoton hankkimisesta pelkästään yksittäisten toimijoiden tarjouksien perusteella, jää häneltä havaitsematta valtaosa markkinoiden tarjoajien lainoista.

   Siirtämällä lainanvertailu ja -hakuprosessinsa nettiin pankin sijaan kuluttaja saakin käyttöönsä monia merkittäviä etuja. Alla olevassa listassa on vielä yhteenvetona kaikki kuluttajan vastaanottamat hyötytekijät:

   • Verkkoasioinnin joustavuus
   • Edullisempi hinta
   • Helpompi muodostaa kokonaiskuva markkinoista
   • Ei paperisotaa

   Joustava kulutusluotto pitkällä maksuajalla

   Kuten tekstissä on jo aiemmin mainittu, kulutusluottojen lainasummat ovat yleensä melko pieniä ja lainan takaisinmaksuaika suhteellisen lyhyt. Lyhyestä takaisinmaksuajasta huolimatta kulutusluotto on usein mahdollista hakea pitkälläkin maksuajalla.

   Lainanhakijan tulee tästä huolimatta huomioida, että vaikka pidempi maksuaika pienentää lainan kuukausierää, kasvaa lainan kokonaiskustannukset kuitenkin sitä enemmän, mitä pidempään korko- sekä muita kuluja maksetaan.

   Vaikka lainaa hakeva henkilö päätyisi pitkään takaisinmaksuaikaan on lainan ennenaikainen lyhentäminen tai pois maksaminen silti aina mahdollista vaikkei asiasta olisikaan erikseen lainan tarjoajan kanssa sovittu.

   Kulutusluotto yhteishakijan kanssa

   Kulutusluotto on mahdollista hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa lainan hakeminen on usein lainanhakijan kannalta edullisempaa, sillä toinen lainaa hakeva henkilö pienentää lainan myöntäjän ottamaa riskiä.

   Rinnakkaishakijana toimii yleensä puoliso tai joku muu perheenjäsen. Rinnakkaishakijan kanssa yhdessä haettu yhteislaina on usein korkokuluiltaan halvempaa lainan myöntämisen pienentyneen riskin takia.

   Lainaa hakevan henkilön kannattaakin aina varmistaa, mikäli hänellä on mahdollisuus hakea kulutusluotto yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

   Mikäli tämä on mahdollista, voit parhaimmillaan säästää merkittäviäkin rahasummia rinnakkaishakemisen avulla.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Huomioi hintatakuu kulutusluottojen vertailussa

   Monet lainapalvelut tarjoavat kulutusluotoilleen hintatakuuta.

   Hintatakuulla tarkoitetaan tarjousta, jossa lainantarjoaja lupaa hyvittää lainan ottajalle erotuksen, mikäli asiakkaan on mahdollista vastaanottaa muualta vastaava laina edullisemmilla ehdoilla. Lainan kokonaissumman, ehtojen sekä hintojen tulee olla molemmissa lainoissa identtiset.

   Hintatakuu edellyttää yleensä, että löydetyn lainan tulee vastata parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan nykyistä lainaa. Esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien tulee olla monilla lainantarjoajilla asiakkaan kulutusluottojen välillä samat, jotta hintatakuun kriteerit täyttyisivät:

   • Lainaehdot
   • Lainasumma
   • Laina-aika
   • Yhteisvastuullisissa lainoissa sama lainan hakija

   Aktivoidakseen hintatakuun käyttöönsä, lainaajan tulee olla yhteydessä nykyiseen lainan tarjoajaan ja esittää vastaanotettu edullisempi tarjous liittäen riittävät tiedot kyseisestä lainasta nykyiselle lainantarjoajalle.

   Tämä onnistuu kätevästi esimerkiksi olemalla sähköpostitse yhteyksin kulutusluoton tarjoajaan.

   Hintatakuu ei yleensä kata tarjouksia, jotka liittyvät jollain tapaa asiakkaan jäsenyyteen. Hintatakuulla on usein myös jokin aikaraja, jonka sisällä uuden tarjouksen saamisesta lainanhakijan tulee olla nykyiseen lainantarjoajaansa yhteyksissä.

   Lainaa harkitsevan kannattaakin tutustua tarkasti mahdollisen hintatakuun ehtoihin ennen luottosopimuksen allekirjoittamista.

   Kulutusluotto yritykselle – kilpailutamme myös yritysluotot

   Yrityksen on mahdollista vastaanottaa monipuolisesti erilaisia lainoja. Varsinaista kulutusluottoa pankit ja rahalaitokset eivät kuitenkaan yleensä tarjoa. Yleisimmät yrityksille myönnettävät yrityslainat ovat vakuudellisia lainoja.

   Mikäli yrityksellä on kuitenkin tarve pienelle vakuudettomalle yrityslainalle, on tällaisen vastaanottaminen tavalla tai toisella yleensä mahdollista. Lainojen kilpailutuksen avulla kuluttajan on helppo selvittää, minkälaisia vaihtoehtoja lainaa hakevalle henkilölle on olemassa.

   Kilpailutuksen avulla yrittäjän on myös mahdollista löytää kaikista edullisin yrityslaina.

   Hae yrityslainaa tästä


   Olemassa olevien kulutusluottojen yhdistäminen

   Olemassa olevien kulutusluottojen yhdistäminen on toimenpide, jonka avulla kuluttaja voi säästää merkittävästi rahaa sekä vähentää useiden laskujen aiheuttamaa taloudellista stressiä.

   Kulutusluottojen yhdistäminen voi tulla hyödylliseksi tilanteessa, jossa kuluttajalla on samanaikaisesti useampi laina takaisin maksettavana.

   Tällaisissa tilanteissa usean pienemmän lainan yhdistäminen yhdeksi laajemmaksi voi pienentää lainan korkoprosenttia. Lisäksi lainojen muut kulut yleensä pienenevät, sillä kuluttaja maksaa tilinhoitomaksuja sekä muita hallinnointikuluja ainoastaan yhdestä lainasta useamman sijaan.

   Lainojen yhdistäminen voi helpottaa lainat omaavaa kuluttajaa henkilökohtaisen talouden hallinnan kanssa. Usean lainan samanaikainen lyhentäminen saattaa vaikeuttaa kuukausittaisten menojen seuraamista ja epätietoisuus aiheuttaa usein lievää stressiä.

   Yhdistelylainan avulla kuluttaja lyhentää ainoastaan yhtä lainaa ja pysyy näin ollen paremmin selvillä siitä, paljonko rahaa kuukausittain kuluu.

   Helpompi talouden hallinta ja pienemmät kokonaiskustannukset ovat etuja, joihin kuluttajan kannattaa tarttua, mikäli mahdollista.

   Halvimman yhdistelylainan kuluttaja löytää lainavertailun avulla. Lainavertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintaan, joten henkilö voi vertailun avulla selvittää mahdollisen yhdistelylainan edut ilman sitoutumisia.

   Kulutusluottoihin liittyvä lainsäädäntö

   Kulutusluottoja sekä muita lainoja säännöstellään vahvasti Suomen lain toimesta. Lain mukaan luotontarjoajan pitää toimissaan noudattaa tarkasti hyvää luotonantotapaan.

   Hyvään luotonantamistapaan sisältyy esimerkiksi se, että luotonantajan on ennen luottosopimuksen solmimista arvioitava realistisesti, kykeneekö lainanhakija täyttämään luottosopimuksen ehdot omalta puoleltaan.

   Mikäli kulutusluoton ehtojen täyttäminen ei vaikuta realistiselta, ei lainantarjoajalla ole oikeutta myöskään myöntää lainaa.

   Lainanhakijalle tulee lain mukaan tarjota myös riittävästi tietoa riittävän selkeällä tavalla. Luotonantajan tulee tarjota riittävän selkeät selvitykset kulutusluoton tiedoista, jotta hakija voisi arvioida mikä luotonantajan tarjoamista luoton vaihtoehdoista sopii hänelle itselleen parhaiten.

   Lain mukaan kulutusluoton tiedot tulevat olla niin selkeästi esillä, että lainanhakija voi arvioida perusteellisesti etukäteen onko henkilön mahdollista selvitä lainan takaisinmaksusta ajallaan.

   Lainsäädäntö kulutusluottoihin liittyen on luotu suojelemaan kuluttajaa lainamarkkinoilla. Lainsäädännöllisten tekijöiden johdosta kuluttajan on nyt entistä helpompaa selvittää itselleen oikeasti halvin ja paras kulutusluotto.

   Säännöstelyt ovat samanaikaisesti myös selkeyttäneet paljon lainojen hinnoittelulogiikkaa sekä luottojen kokonaiskustannuksia

   Seuraavassa kappaleessa kerrotaan, miten vuosittain säännösteltävä korkokatto vaikuttaa kulutusluottoihin.

   Korkokaton vaikutus kulutusluottoihin

   Rahoitusalaa muokkasivat merkittävästi ensi kertaa vuonna 2013 toteutetut lainsäädännölliset muokkaukset, jossa asetettiin pienlainojen koroille maksimimäärät.

   Muutokset muovasivat rahoitusalaa kovalla kädellä ja siihen asti tunnetut pikalainat hävisivät markkinoilta kokonaan.

   Vuoden 2021 alussa säännöstellyn korkokaton johdosta kulutusluottojen lainan korko voi säännöstellyn ajanjakson sisällä nousta maksimissaan 10 prosenttiin. Katto koskee kulutusluottoja, mutta esimerkiksi luottokorttien tai autoluottojen korko voi nousta maksimissaan 20 prosenttiin.

   Kulutusluottojen säännöstely ei kuitenkaan laske automaattisesti vanhoja lainoja uuden korkokaton piiriin, vaan ne tulisi kilpailuttaa uudestaan, mikäli hän haluaa saada korkojen katon käyttöönsä.

   Lainanhakijan tulisi myös tiedostaa, että vaikka korkojen määrä on rajattu säännöstelyn johdosta, kulutusluotoista voi vielä silti periä vuositasolla 150 euroa muita tilinhoitomaksuja.

   Tämän johdosta lainaa haettassa tulisi jokaisen tarkastella lainan kaikkia mahdollisia kuluja pelkän korkotason sijaan.

   Tutustu lainojen korkokattoon

   Edullinen kulutusluotto heti tilille – jopa saman päivän aikana

   Kulutusluotto on mahdollista saada monissa tapauksissa hyvinkin nopeasti tilille. Mikäli  tällainen tarve on olemassa, ja kulutusluotto halutaan saada heti käyttöön, kannattaa lainanhakijan ottaa selvää eri luotontarjoajien vaihtoehdoista.

   Tämän lisäksi on hyvä selvittää kuinka nopeasti voi saada kulutusluoton käyttöön luoton tarjoajasta riippuen.

   Kulutusluotto on vakuudetonta luottoa. Erilaiset vakuudettoman luoton tyypit, kuten kulutusluotto, ovat yleensä niitä niin kutsuttuja nopeimpia luottoja. Vakuudeton luotto on mahdollista vastaanottaa heti tilille, sillä luoton käsittely ei vaadi vakuuden hyväksymistä.

   Tämä nopeuttaa merkittävästi hakuprosessia ja mahdollistaa, että kulutusluotto on mahdollista saada heti tilille.


   Miksi kilpailuttaa kulutusluotot Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen kulutusluoton ja tehdä näin tuntuvaa säästöä lainakuluissa.
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja muuta lainanantajaa.
   • Kulutusluottojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään.

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Näistä syistä kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa

   Kilpailuttamalla kulutusluottosi, sinun on mahdollista vastaanottaa useita eri hyötyjä. Kulutusluottojen kilpailutus säästää aikaa sekä rahaa. Lisäksi sinulla voi olla monta useita hyviä syitä kilpailuttaa kulutusluotto.

   Alla olevassa listassa on eritelty seitsemän syytä, minkä takia kulutusluottojen kilpailutus kannattaa. Syitä kilpailuttaa luotot avataan vielä yksityiskohtaisemmin artikkelin seuraavissa kappaleissa.

   • Löydä sopivin kulutusluotto ja kuukausilyhennys
   • Nopea lainapäätös ja useita lainatarjouksia
   • Halvin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla
   • Lainan kilpailuttaminen ei sido ottamaan lainaa
   • Todennäköisyys kulututusluoton saamiselle kasvaa
   • Säästät rahaa lainakuluissa
   • Kulutusluottojen kilpailuttaminen itse työlästä

   1. Löydä sopivin kulutusluotto ja kuukausilyhennys

   Ensimmäinen syy kilpailutukseen on, että kilpailuttamalla kulutusluotot on mahdollista löytää itselle kaikista sopivin kulutusluotto. Sinulle sopivin kulutusluotto on aina sellainen, jonka lainaehdot vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla sinun vaatimuksiin.

   Sopivin kulutusluotto on yleensä kustannuksiltaan halvin, mutta sen lisäksi ominaisuuksiltaan mahdollisimman sopiva. Esimerkiksi kuukausittaisten lainanlyhennysten summa on oleellinen tekijä, jota sinun tulisi etukäteen lainaa hakiessa pohtia.

   Sopivat lainanlyhennykset helpottavat huomattavasti lainan takaisinmaksua.

   2. Nopea lainapäätös ja useita lainatarjouksia

   Toinen syy kilpailuttaa kulutusluotto on, että kilpailutuksen avulla lainaa hakevan henkilön on mahdollista saada erittäin nopea lainapäätös. Vakuudeton kulutusluotto on mahdollista kilpailuttaa nopeasti, sillä lainaa tarjoavan yrityksen ei tarvitse tarkistaa erikseen lainan vakuuden arvoa.

   Nopeuden lisäksi vastaanotat yhdellä kilpailutuksella useita lainatarjouksia. Kulutusluottojen ja muiden lainojen kilpailutus auttaa sinua keräämään useita lainatarjouksia ainoastaan yhden lomakkeen täyttämällä. Edellä mainittujen etujen lisäksi lainojen kilpailutus on avuksi halvimman lainan löytämisessä.

   3. Halvin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

   Yksi tärkeimmistä syistä lainojen kilpailutukseen on, että ainoastaan sen avulla lainaa hakeva henkilö voi löytää markkinoiden edullisimman kulutusluoton.

   Asettamalla lainantarjoajat keskinäiseen kilpailuun, sinun on yleensä mahdollista tiputtaa lainan kokonaiskustannuksia.

   Matala kokonaishinta on luonnollisesti yksi tärkeimpiä asioita, joita sinun kannattaa arvioida lainapäätöstä tehdessäsi. Halvan kulutusluoton löytäminen ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä sujuvaa ja vaivatonta.

   4. Lainojen kilpailuttaminen ei sido ottamaan lainaa

   Kulutusluottojen ja lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua vielä toteuttamaan hankintapäätöstä kyseiseen lainaan. Lainaa hakeva henkilö voikin siis kilpailuttaa lainat ainoastaan tarkastellakseen markkinoiden sen hetkistä hintatasoa.

   Näin voitkin hieman testata kepillä jäätä ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä. Mikäli kulutusluotto sopivilla lainaehdoilla löytyy, voit sen jälkeen halutessasi tehdä rauhassa lopullisen päätöksen lainatarjouksen hyväksymisestä.

   5. Todennäköisyys kulututusluoton saamiselle kasvaa

   Kilpailuttamalla kulutusluotot, myös todennäköisyys saada kulutusluotto kasvaa. Lainoja ja luottoja tarjoavilla palveluilla on kaikilla omat lainaehdot sekä vaatimukset lainanhakijaan liittyen, jotta laina voitaisiin myöntää.

   Mikäli lainaa hakeva henkilö ei syystä tai toisesta täytä jonkin lainan tarjoajan vaatimuksia, on kuitenkin täysin mahdollista, että sama henkilö vastaanottaa lainatarjouksia muilta rahoitusalan toimijoilta.

   Tällaisissa tilanteissa kulutusluottojen kilpailutus voi olla mahdollisuus löytää kulutusluotto, jota olisi muuten vaikeampi saada.

   6. Rahallinen säästö

   Yksi kaikista parhaista syistä kilpailuttaa kulutusluotot on aiemmin jo sivuttu rahallinen säästö. Sinun onkin mahdollista ennen kaikkea säästää itseltä aikaa ja rahaa kilpailuttamalla luotot.

   Lainojen kilpailutuksen avulla lainaa hakevan henkilön on mahdollista löytää itselleen kaikista edullisin kulutusluotto. Kilpailuttaessa lainoja tulet vastaanottamaan yleensä lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja lainanantajilta.

   Parhaiden lainatarjousten vastaanottaminen auttaa sinua havaitsemaan helposti, mikä tarjotuista kulutusluotoista on kaikista edullisin.

   7. Kulutusluottojen itse kilpailuttaminen on työlästä

   Edullisimman kulutusluoton löytäminen vaatii lähes aina lainojen kilpailutusta. Mikäli haluat itse kerätä lainatarjoukset jokaiselta yksittäiseltä lainamarkkinoiden toimijalta, on tämä kyllä periaatteessa mahdollista.

   Lainojen itsenäinen kilpailuttaminen on kuitenkin äärimmäisen aikaa vievää sekä muutenkin vaativaa toimintaa. Joudut täyttämään käytännössä jokaisen pankin lainahakemuksen erikseen.

   Tämä saattaa pahimmillaan viedä henkilöltä aikaa jopa kymmeniä tunteja riippuen kuinka laajalta otannalta henkilö haluaa lainatarjouksia saada.

   Mikäli kulutusluottojen kilpailutuksen hoitaa jokin siihen erikoistunut verkkopalvelu, on kilpailuttaminen taas huomattavasti vaivattomampaa. Lainahakemuksen välitysprosessi on tällaisilla toimijoilla automatisoitu, mikä tarkoittaa nopeampaa prosessia.

   Sinun on näin ollen mahdollista löytää yhden lainahakemuksen avulla halvin kulutusluotto.

   Edullisin kulutusluotto 2022

   Moni varmasti pohtii, mistä löytää edullisin kulutusluotto vuonna 2022. Kuten tekstissä on jo aiemmin esitelty, kulutusluotot voidaan karkeasti jakaa kahteen eri tyyppiin, vakuudettomiin sekä vakuudellisiin kulutusluottoihin. Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan, minkälainen on edullisin kulutusluotto 2022.

   Edullisin vakuudeton kulutusluotto

   Edullisin laina riippuu muutamasta olennaisesta tekijästä. Ensinnäkin lainan hakijan taloudellinen tilanne määrittelee merkittävästi sitä, mistä on mahdollista saada lainaa ja minkälaisilla lainaehdoilla.

   Edullisin vakuudeton kulutusluotto on mahdollista löytää kilpailuttamalla lainat. Lainamarkkinoiden tilanne vaihtelee jatkuvasti ja lainan tarjoajien mukauttavat hintojaan koko ajan.

   Pysyäkseen perillä sen hetkisestä lainamarkkinoiden tilanteesta kannattaa kaikki lainat aina kilpailuttaa kun haetaan vakuudetonta kulutusluottoa.

   Edullisin vakuudellinen kulutusluotto

   Edullisin vakuudellinen kulutusluotto on yleensä huomattavasti halvempi kuin laina ilman vakuuksia. Edullisin kulutusluotto vakuudella on mahdollista selvittää kilpailuttamalla pankkien sekä rahalaitosten lainatarjoukset.

   Kilpailuttamalla lainaa se onkin kuluttaja, joka kääntää markkinoiden kilpailutilanteen päälaelleen, jolloin lainantarjoajat kilpailevatkin lainanhakijasta eikä toisinpäin. Markkinatilanne sekä rahoitusalan toimijoiden omat tilanteet vaikuttavat kaikki siihen, minkälainen on edullisin vakuudellinen kulutusluotto.

   Kokemuksia kulutusluottojen kilpailuttamisesta

   Tarkastellessa suomalaisten kokemuksia kulutusluottojen kilpailuttamisesta, on kommenteista havaittavissa muutamia toistuvia kokemuksia.

   Kulutusluottojen tarjoajat sekä kilpailuttajat keräävät aktiivisesti kokemuksia kulutusluotoista ja alla on esiteltynä suomalaisten lainanottajien yleisimpiä ajatuksia kulutusluottojen kilpailuttamiseen liittyen

   • Kulutusluoton hakeminen netin kautta on nopeaa
   • Lainojen kilpailuttaminen on yksinkertaista
   • Korot ja lainakulut ovat palveluissa eriteltynä selkeästi

   Yleisiä kokemuksia kulutusluotoista on, että lainan hakeminen internetin välityksellä on nopeaa ja yksinkertaista.

   Laskemalla lainalaskurin avulla kulutusluoton mahdolliset kulut ja täyttämällä tämän jälkeen lainahakemuksen, hakijan on mahdollista saada kulutusluottoa hyvinkin pienellä viiveellä. Viiveeseen vaikuttaa otetun lainan suuruus sekä se, onko lainalla vakuutta.

   Muita yleisiä kokemuksia kulutusluotoista on, että korko- sekä muut lainakulut ovat kilpailuttamista tarjoavilla palveluille todella selkeästi esillä. Tämä on lainaa harkitsevan kannalta hyvin oleellista, jotta hän kykenisi valitsemaan itselleen aidosti parhaan vaihtoehdon.

   Lainsäädäntöön on kirjattu, että lainan oleellisten hintatietojen tulee olla selkeästi esillä, mutta kilpailuttamalla lainansa voi jokainen varmistaa, että kulutusluottojen kilpailuttaja esittää korot sekä muut kulut mahdollisimman selkeästi.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Kun harkitset kulutusluottoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Mikä on kulutusluotto?
   Kulutusluotto on vakuudeton tai vakuudellinen kertalaina, jonka kuluttaja hakee itselleen yleensä kuluttamista varten. Kulutusluottoja myönnetään useimmin 1000 euron ja 60 000 euron väliltä.
   Minkälainen kulutusluotto on edullinen?
   Edullinen kulutusluotto on sellainen jonka kokonaiskustannukset ovat kuluttajalle mahdollisimman pienet. Edullisimman kulutusluoton löydät lainojen vertailun ja kilpailuttamisen avulla.
   Kuinka paljon kulutusluottoa voi saada?
   Kulutusluottoa myönnetään yleisimmin 60 000 euroon saakka. Jotkut lainantarjoajat saattavat kuitenkin tarjota myös hieman yli 60 000 euron luottoja.
   Mikä on sopiva korko kulutusluotolle?
   Kulutusluoton korko määräytyy haetun lainasumman sekä lainan tarjoajan riskiarvion mukaan. Edullisimmat kulutusluottojen korot alkavat yleisimmin 4 prosenttiyksiköstä.
   Miksi kulutusluottoja kannattaa vertailla?
   Vertailemalla eri lainantarjoajien kulutusluottoja keskenään, kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sekä halvin, että ehdoiltaan sopivin laina.
   Mistä halvin kulutusluotto?
   Edullisin kulutusluotto on vakuudellinen kulutusluotto, joita pankit tarjoavat eri vakuuksia vasaan. Halvin vakuudeton kulutusluotto kannattaa etsiä esimeriksi Summarumilta löytyvän lainavertailun avulla.
   Tarvitsenko vakuuksia kulutusluotolle?
   Et tarvitse. Sinun on kuitenkin mahdollista käyttää hyväksesi vakuuksia hakiessasi kulutusluottoa. Vakuudet tekevät lainasta hakijalle aina edullisempaa.
   Voinko hakea kulutusluottoa vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?
   Voi hakea. Lainan saaminen on tosin tässä tapauksessa useimmiten hankalampaa. Osa rahoituslaitoiksista myöntää myös kulutusluottoa, vaikka olisit saanut aiemmin maksuhäiriömerkinnän.
   Voinko hakea kulutusluottoa, jos saan valtion etuuksia tai eläkettä?
   Voit hakea. Etuudet katsotaan useimmiten tuloksi, joka taas helpottaa kulutusluoton saamista. Voit merkitä siis saamsi etuudet kohtaan "tulot".