Täytä ilmainen lomake ja vertaile kulutusluottoja 

Hakemuslomake

Nimelliskorko aina alle 10 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan..

Kulutusluottojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Kulutusluottojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

 • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
 • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
 • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
  • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

 • Olet vähintään 25-vuotias
 • Asut vakituisesti Suomessa 
 • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Kulutusluotto pieniin ja suuriin hankintoihin

Kulutusluotto on yksi lainan suosituimmista muodoista. Kulutusluotto on usein suuruudeltaan suhteellisen pieni tai keskikokoinen laina, joka on suunnattu nimensä mukaisesti kulutukseen. Lyhyesti sanottuna kulutusluotto on siis suunnattu arjen pienempiin ja vähän suurempiin hankintoihin.

Pääasiassa kulutusluotoksi voidaan kutsua kaikkia sellaisia lainoja, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

 • Kulutusluotto on suunnattu arjen eri hankintoihin, kuten matkan varaamiseen, auton ostamiseen, remontointiin tai vaikkapa kodin elektroniikan hankintaan.
 • Kulutusluotto voi olla sekä jatkuvasti nostettavissa oleva joustoluotto tai kertaluonteinen laina.
 • Kulutusluottoa voidaan myöntää sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudetonta kulutusluottoa on mahdollista hakea suoraan verkossa. Vakuudellista kulutusluottoa taas voidaan hakea esimerkiksi omasta pankista.
 • Kulutusluoton määrä voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Kulutusluoton keskimääräiset summat liikkuvat kuitenkin muutamissa tuhansissa euroissa ja laina-aika on yleensä mahdollista saada 1-3 vuoden ajaksi.

Kulutusluottovertailu eri pankkien välillä

Kulutusluoton sisältö ja ehdot vaihtelevat pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Monilla pankeilla ja lainapalveluilla on useita lainatuotteita, jotka kantavat kulutusluoton nimeä, mutta niiden sisältö, kuten lainan määrä, korko, muoto ja takaisinmaksuaika, eivät vastaa toisiaan. Kulutusluotto onkin terminä varsin moninainen laina, jonka sisälle kuuluu monia eri lainamuotoja. Lisäksi joissakin tapauksissa laina, joka on todellisuudessa kulutusluotto, voi kulkea toisella nimellä, kuten käyttöluoton tai käyttölainan nimellä.

Suomessa kulutusluottoa tarjoavia pankkeja ja lainapalveluita ovat esimerkiksi Osuuspankki, Nordea, Svea, Säästöpankki, Ålandsbanken, Danske Bank, Santander ja Instabank. Koska kulutusluottojen määrät ja ehdot riippuvat pitkälti pankin tai lainapalvelun tekemästä tarjouksesta, on tärkeää, että lainanhakija vertailee lainoja keskenään ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.

Kulutusluottojen hintoja vertaillessa hakijan kannattaa kiinnittää tarkkaa huomiota kaikkiin lainan kustannuksiin. Esimerkiksi lainatarjouksissa usein selkeästi esillä oleva nimelliskorko kertoo vain sen, paljonko kulutusluotosta tullaan maksamaan korkoa. Nimelliskorossa ei kuitenkaan ole otettu huomioon muita tärkeitä kuluja, kuten lainan avausmaksua, laskutuslisiä tai tilinhoitomaksuja. Erityisesti korkeat lainan avausmaksut voivat nostaa edulliselta vaikuttavan kulutusluoton todellisia kustannuksia odottamattoman korkeiksi.

Kulutusluottovertailun avulla hakija pystyy helposti vertailemaan lainatarjousten todellisia vuosikorkoja, jotka kertovat hakijalle kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut. Tämä puolestaan antaa hakijalle paremman kuvan siitä, mitä laina tulee viime kädessä maksamaan. Lainavertailun avulla hakijan on myös helpompi vertailla eri pankkien ja lainapalveluiden tarjoamia lainaehtoja sekä lainan takaisinmaksuaikoja.

Vertaile lainoja ja löydä paras kulutusluotto

Monet kulutusluoton hakemista suunnitelleet ovat varmasti jo pohtineet mielessään sitä, millainen kulutusluotto olisi juuri paras laina omaan tilanteeseen. Vaikka kulutusluoton hakemiseen voidaan tarjota tiettyjä vinkkejä, viime kädessä hakijan itse on tiedettävä, millaiseen tarkoitukseen ja millaisilla ehdoilla kulutusluottoa kannattaa hakea.

Paras kulutusluotto on aina sellainen laina, joka vastaa hyvin hakijan omia tarpeita. Tästä syystä hakijan tuleekin miettiä tarkkaan ennen lainan hakemista, kuinka paljon lainaa todellisuudessa tarvitaan ja mihin tarkoitukseen. Jos kulutusluottoa haetaan esimerkiksi uuden kodinkoneen ostoon, sitä ei kannata ottaa sen enempää kuin mitä kodinkone maksaa. Tässä mielessä myös kertaluontoinen kulutusluotto on joustoluottoa parempi vaihtoehto.

Jos taas lainaa haetaan pitemmälle ajalle tai useampien kuukausien ajalle jaettuihin hankintoihin, jatkuva joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto. Lainaa ei myöskään kannata hakea sen enempää kuin sitä on valmis maksamaan takaisin, sillä liian suuri laina liian pitkällä takaisinmaksuajalla nostattaa vain lainan ylimääräisiä kuluja pilviin.

Lainalaskurilla lasket kulutusluoton kustannukset

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Markkinoiden edullisimman kulutusluoton löytäminen voi kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, mutta se on onneksi varsin helppoa. Netissä toimii tänä päivänä lukuisia lainojen vertailupalveluita, joiden kautta kuluttajat voivat vertailla markkinoiden eri lainapalveluiden lainatarjouksia keskenään.

Lainahakemuksen täyttäminen tapahtuu vain muutamassa minuutissa, jonka jälkeen lainapalvelut lähettävät tarjouksensa hakijan täyttämiin tietoihin pohjautuen. Lainatarjousten vertailun jälkeen hakija valitsee tarjouksista parhaimman ja hyväksyy sen, ja tapauksissa, joissa mikään tarjouksista ei miellytä, hakijan ei tarvitse tehdä mitään.

Myös lainan takaisinmaksuajalla on merkitystä kulutusluoton lopulliseen summaan. Mitä pitemmän takaisinmaksuajan hakija valitsee, sitä enemmän hän myös joutuu maksamaan lainasta kuluja ja korkoa. Tästä syystä edullisimman kulutusluoton löytämiseksi hakijan kannattaakin valmistella mahdollisimman realistinen ja tarkka maksusuunnitelma, jonka avulla selvitetään, miten, missä ja milloin laina tullaan maksamaan pois.

Monet lainapalvelut tarjoavat kulutusluotoilleen myös hintatakuun. Hintatakuu viittaa siihen, että lainapalvelu antaa asiakkaalle takuun siitä, että heidän kulutusluottonsa on aina markkinoiden paras vaihtoehto. Jos lainanhakija kuitenkin saa paremman tarjouksen muualta, hän voi toimittaa tarjouksen kyseiselle lainapalvelulle, jonka jälkeen lainapalvelu halutessaan tekee hakijalle uuden tarjouksen paremmilla lainaehdoilla ja edullisemmalla korolla.

Kulutusluottoa saa nopeasti

Kulutusluoton hakeminen on tänä päivänä nopeaa ja helppoa. Vakuudetonta luottoa on mahdollista hakea suoraan netistä kotoa poistumatta, sillä monet lainapalvelut tarjoavat kulutusluottoa verkossa. Lainan saamiseksi hakijan on täytettävä hakemukseen pyydetyt tiedot sekä liitettävä hakemukseen mahdolliset kuitit säännöllisesti kuukausitulojen todistamiseksi.

Näissä tapauksissa myös tunnistautuminen ja henkilöllisyyden todentaminen tapahtuvat nopeasti verkkopankkitunnusten kautta. Monet lainapalvelut käsittelevät hakemuksia myös toimistoaikojen ulkopuolella, jolloin hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada saman vuorokauden sisällä ja lainarahat tilille jopa muutamissa minuuteissa. Vakuudellisen kulutusluoton tapauksessa hakuprosessi on hieman pitempi ja se vaatii usein myös fyysistä käyntiä luottoa myöntävässä pankissa. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä on kuitenkin tärkeää, että hakija vertailee vastaanotettuja lainahakemuksia keskenään.

Vakuudellinen kulutusluotto laskee korkoa

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa ensisijaisesti se, onko kyseessä vakuudeton vai vakuudellinen laina. Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä lainaa haetaan verkossa ja lainapäätös tehdään yleensä jo saman vuorokauden aikana. Vakuudellisella lainalla taas tarkoitetaan sellaista lainaa, jonka saamiseksi hakijan on esitettävä pankille tai lainapalvelulle vakuuksia tai lainantakaajan. Vakuuden tai lainantakaajan avulla luotonmyöntäjä varmistaa, että laina tullaan maksamaan takaisin tavalla tai toisella, ja tästä samaisesta syystä se voi tarjota hakijalle myös normaalia kilpailukykyisemmän koron.

Vakuuksien lisäksi lainanhakijan taustalla on suuri merkitys kulutusluoton korkoon. Vakuudettomissa luotoissa korot pyörivät normaalisti noin 8-15 prosentissa, kun taas vakuudellisissa lainoissa samainen korko on vain 4-6 prosentin luokkaa. Vakuudet esittävä hakija, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset kuukausitulot, voikin saada kulutusluottoa todella kilpailukykyisellä korolla.

Usein hakija voi myös saada tietyn pankin asiakkaana muita parempia lainatarjouksia, ja tästä syystä kulutusluoton hakeminen kannattaa aloittaa pyytämällä lainatarjous omasta pankista. Tähän tarjoukseen ei toki kannata ensi-istumalta tyytyä, sillä yllättäen parempi tarjous voi löytyä myös kilpailevasta pankista. Pankin omistaja-asiakkaina monet hakijat voivat kuitenkin kerryttää lainastaan bonuksia ja muita etuja, joten lainaehtojen ja korkojen neuvottelu kannattaa ehdottomasti aloittaa oman pankin kautta.

Lopuksi

Kulutusluotto on nopea ja helppo laina, jota voi hakea tänä päivänä kätevästi suoraan verkossa. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä on kuitenkin tärkeää, että hakija vertailee saamiaan lainatarjouksia keskenään ja kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut.

Lisäksi pankkien ja lainapalveluiden kulutusluotot eroavat sisällöltään suuresti toisistaan ja lainaa voidaan hakea sekä vakuudettomana että vakuudellisena. Tästä syystä hakijan kannattaa miettiä tarkkaan, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan ja millä ehdoin sitä ollaan valmiita ottamaan.