Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Kulutusluotto

Hae kulutusluotto ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae kulutusluotto ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Kulutusluotto 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Laina-aika: 1 – 15 vuotta.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan kulutusluoton. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Näin kulutusluoton hakeminen Summarum.fi -palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae kulutusluottoa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Kilpailuta kulutusluotto helposti ja nopeasti Summarumin lomakkeella. Saat yhdellä lainahakemuksella useita tarjouksia – vertaile ja valitse edullinen kulutusluotto ilman vakuuksia jo tänään!

Summarumin kautta voit hakea kulutusluottoa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Kulutusluoton hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia kulutusluottotarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton kulutusluottohakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile kulutusluotot heti helposti ja nopeasti

Kun kulutusluottohakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle kulutusluottoa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa kulutusluottoa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin kulutusluotto.

Vinkki

Kilpailuta kulutusluotot netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna kulutusluottojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan kulutusluottoa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen kulutusluotto netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimmat tarjoukset. Avullamme saat edullista kulutusluottoa pienellä korolla – ilman piilokuluja.

Vertaile lainoja, mutta muista aina kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan. Kun käytät palveluamme, vertaamme parhaat kulutusluotot heti.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Kauttamme saat lainaa pienellä korolla vain yhdellä hakemuksella.

Etsi halpa kulutusluotto kauttamme näin

Halpa kulutusluotto löytyy kauttamme nopeasti ja vaivattomasti. Kilpailutuksemme ideana on nimenomaan pyrkiä saamaan kulut alas, jotta saisit säästöjä aikaan. Toimi siis näin:

 1. Siirry kulutusluottohakemukseen.
 2. Täytä siihen tarvittavat tiedot.
 3. Lähetä hakemus.
 4. Kilpailutamme kulutusluotot yhteistyökumppaneillamme.
 5. Saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi jopa muutamassa minuutissa.
 6. Tarkastele tarjouksia ja poimi joukosta paras vaihtoehto.

Mikä on kulutusluotto?

Luotettava kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen kertalaina ja sen lainasumma vaihtelee tarpeen mukaan. Tyypillinen tällainen luotto on annuiteettilaina.

Se on lainasummaltaan vaihteleva, ja sitä onkin mahdollista saada aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Summarumin avulla on voit kilpailuttaa ja vertailla vakuudettomia kulutusluottoja aina 60 000 euroon asti.

Nykyisin lainojen hakeminen ja saaminen on parhaassa tapauksessa todella nopeaa. Mutta maksetaanko kulutusluotto heti tilille? Joissakin tapauksissa kyllä.

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta parhaan vaihtoehdon, on seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, vakuudeton kulutusluotto maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

Kenelle kulutusluottoa myönnetään?

Summarumin palvelu kilpailuttaa luotot puolestasi. Ennen hakemuksen tekemistä sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että yhteistyökumppanimme edellyttävät kaikilta lainanhakijoilta vähintään seuraavia asioita:

 • Olet täysi-ikäinen.
 • Virallinen kotiosoitteesi on Suomessa.
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Maksutiedoissasi ei ole merkintöjä.
 • Vakuudeton kulutusluotto heti tilille kotoa poistumatta

Kulutusluotto pähkinänkuoressa

Lainan määrä Lainan määrä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika Laina-aika 1 – 15 vuotta
Maksuerien lukumäärä Maksuerien lukumäärä 6 – 180 kpl
Nimelliskorko Nimelliskorko 4 – 20 %
Todellinen vuosikorko Todellinen vuosikorko alkaen 4,5 %
Lyhennystavat Lyhennystavat Annuiteetti, tasaerä tai tasalyhennys
Lainanantajat Lainanantajat 35+ kpl
Keskim. haettu lainasumma Keskim. haettu lainasumma 17 000 €
Keskim. laina-aika Keskim. laina-aika 10 vuotta
Alaikäraja Alaikäraja 18 vuotta
Lainatyyppi Lainatyyppi Vakuudeton laina
Käsittelyaika Käsittelyaika Heti

Kilpailuta kulutusluotto netissä – yksi hakemus, useita tarjouksia

Kulutusluottojen kilpailuttaminen Summarumin lainapalveluiden kautta voi tuoda sinulle jopa merkittäviä rahallisia säästöjä. Takaamme sinulle vaivattoman lainahakuprosessin.

Kulutusluottojen kilpailutus perustuu siihen, että kilpailutusprosessi asettaa lainoja tarjoavat yritykset kilpailemaan keskenään lainanhakijoista. Kilpailutuksen avulla saat tarjouksia useilta pankeilta sekä luotonantajilta pikaisesti ja vain yhdellä hakemuksella.

Kun tarpeesi on saada kulutusluotto nopeasti, käytä palveluamme.

Näin helppoa kulutusluottojen kilpailuttaminen on

Lainan kilpailuttaminen onnistuu erittäin yksinkertaisesti ja helposti. Kulutusluoton kilpailutus onnistuu muutaman nopean vaiheen kautta. Ensimmäiseksi syötät sekä omat että haluamasi lainan tiedot lainahakemukseen.

Lainahakemukseen syötetään yleensä kulutusluoton olennaisimmat tiedot, kuten lainasumma ja takaisinmaksuaika. Lisäksi kulutusluoton myöntämistä varten lainantarjoaja tarvitsee yleensä sinulta myös omat perustietosi.

Syötettyäsi nämä tiedot, lainahakemus välitetään lukuisille rahoitusalan toimijoille, jotka tekevät hakemuksen perusteella omat lainatarjouksensa. Paras lainatarjous jää sinun päätettäväksesi.

Kulutusluotot kilpailuttava yritys eli Summarum välittää tarjoukset suoraan sähköpostiisi, jolloin tosiaan ainoa tehtäväsi on vain valita paras kulutusluotto eri tarjousten väliltä.


Löydä edullisin kulutusluotto

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan kulutusluoton. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon tarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Vakuudeton kulutusluotto helposti ja nopeasti – jopa 60 000 euroon asti

Kauttamme kulutusluotto ilman vakuuksia voi hoitua todella nopeasti ja varsin pienellä vaivalla. Samanaikaisesti nopea ja edullinen kulutusluotto löytyy vain kilpailuttamalla tarjoukset.

Kulutusluoton kilpailutus asettaa lainaa tarjoavat yritykset kilpailemaan sinun asiakkuudesta. Kilpailuttaminen tuokin eteesi markkinoiden edullisimmat kulutusluotot.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen tehdään siis nopealla hakemuksella. Sen täyttäminen ei vie kuin korkeintaan muutaman minuutin. Sen jälkeen me välitämme hakemuksen yhteistyökumppaneillemme, jotka tekevät tarjouksensa omien kriteeriensä mukaisesti.

Tarjoukset vastaanotettuasi voit tehdä päätöksen sen mukaan löytyikö kilpailutuksen avulla sopiva vaihtoehto. Mikäli löytyi, on sinun helppo hyväksyä tarjous suoraan sähköpostiin saamastasi linkistä.

Hyvä tietää

Mikäli mieleistä kulutusluottoa ei löytynyt, voit aina yksinkertaisesti jättää reagoimatta tarjouksiin mitenkään. Kilpailutuspalvelun käyttäminen ei siis koskaan itsessään sido sinua mihinkään. Kaiken lisäksi palvelumme käyttäminen on täysin maksutonta.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Sinun on mahdollista saada vakuudeton kulutusluotto ilman, että asetat minkäänlaista omaisuutta tai esineistöä lainan tarjoajalle vakuudeksi.

Pantin sijaan vakuudettomissa kulutusluotoissa rahoitusyhtiö tai pankki tekee yleensä nopean sähköisen tarkastuksen. Tämän perusteella rahoitusyhtiö arvioi maksukykysi, joka taas vaikuttaa suoraan mm. kulutusluoton korkoihin.

 • Kulutusluotto ilman vakuuksia on yleisesti ottaen kuluiltaan hieman vakuudellista luottoa kalliimpi.
 • Kulutusluotto ilman vakuutta saattaa olla sen hakemisesta parhaimmillaan jo muutamien tuntien päästä omalla pankkitililläsi!

Sinun onkin syytä miettiä omaa henkilökohtaista tilannettasi ja pohtia kumpi kulutusluoton muoto on kannaltasi parempi. Mikäli rahan tarve ei ole kovin kiireellinen, kannattaa sinun aina harkita nimenomaan vakuudellista kulutusluottoa, koska siinä kulut ovat todennäköisesti edullisempia.

Mikäli sinulla ei ole kiire ja lisäksi sinulla on mahdollisuuksia asettaa lainalle vakuus, voit siis säästää kelpo summia luoton kokonaiskuluissa. Rahojen tilille saamisen kiire toisaalta voi olla erittäin pätevä syy hakea vakuudetonta kulutusluottoa.

Tärkeintä olisi, että miettisit itse omaa tilannettasi erityisesti peilaten sitä eri lainan muotoihin ja niiden ominaisuuksiin.

Tutustu vakuudettomiin lainoihin

Kulutusluotto ilman takaajia

Kulutusluotto ilman takaajia tarkoittaa käytännössä sitä, että et tarvitse ketään takaamaan lainaasi. Toisin sanoen, olet itse vastuussa kulutusluotosta ja sen takaisin maksamisesta. Laina on saatavissa varsin lyhyessä ajassa, ja parhaassa tapauksessa nopea kulutusluotto on tililläsi jopa samana päivänä.

Takaajien löytäminen ei monelle ole mikään helppo juttu, etkä välttämättä edes haluaisi kysyä takaajaksi ketään lähipiiristäsi. Siksi vakuudettomat kulutusluotot ovat loistava vaihtoehto, ja kaikeksi onneksi nykyisin myös miltei yhtä edullinen kuin vakuudellinen kulutusluotto.

Summarumin kautta saaduilla kulutusluotoilla ei tarvita takaajia. Hae kulutusluottoa avullamme jo tänään. Meillä kilpailutat myös tililuotot.

Vakuudellinen kulutusluotto pankista

Mistä pankista edullisin kulutusluotto voi löytyä? Siihen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta, sillä kaikki lainanantajat tekevät jokaisesta hakijasta aina henkilökohtaisen riskikartoituksen.

Vakuudellinen laina vaatii sinulta lainanhakijana yleensä jonkin vakuuden tai pantin asettamista, jotta rahoitusyhtiö voisi myöntää haetun lainasumman mahdollisimman pienellä riskillä.

Lainalle asetettava pantti vastaa siitä, että lainantarjoaja saa tavalla tai toisella lopulta kulutusluottoa vastaavan summan takaisin itselleen.

Vakuudellisen kulutusluoton vakuudeksi käy mikä tahansa rahoitusyhtiön kelpuuttama omaisuus. Kulutusluottoa varten panttaamasi vakuus voikin olla esimerkiksi jokin seuraavista:

 • Arvopaperi
 • Asunto
 • Kesämökki
 • Metsätila

Vakuudellisen lainan hinta on usein hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi. Kääntöpuolena vakuudellisen kulutusluoton kannalta taas on, ettei sen hakeminen ja saaminen ole yhtä nopeaa tai helppoa. Muista, että kulutusluotto pankista ei välttämättä ole se paras vaihtoehto, vaan parempia tarjouksia voit saada myös muilta rahoitusyhtiöiltä kauttamme.

Mistä halvin kulutusluotto – pankista vai verkosta?

Kun lainalle tulee tarve, nousee mieleen ensimmäisenä kysymys siitä, mistä halvin kulutusluotto voisi löytyä. Me Summarumilla tiedämme! Kaikki yhteistyökumppanimme antavat tarjouksiaan järkevillä ehdoilla, toki oman henkilökohtaisen tilanteesi huomioiden.

Vakuudellinen kulutusluotto vaatii pankilta tai rahoitusyhtiöltä aina vakuuden arvon varmentamisen, joka hidastaa lainanhakuprosessia hakijan, eli sinun kannaltasi.

Yleisimpiä pankkeja hakea tätä lainamuotoa ovat esimerkiksi Nordea, Aktia sekä OP. Vakuudellinen laina haetaan hyvin usein joltakin suurimmista pankkialan toimijoista. Lainaa on kuitenkin mahdollista saada myös useilta netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä, joiden kanssa mekin teemme tiivistä yhteistyötä.

Kulutusluottovertailu – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista kulutusluotoista ja niiden kustannuksista.

Kuten kaikissa muissakin lainoissa, myös kulutusluotoissa luoton sisältö, ehdot sekä ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä. Pankkien ja rahoitusyhtiöiden lisääntyminen on korostanut kulutusluottojen vertailun roolia luoton hankkimisessa.

Kulutusluottovertailu on kannaltasi oleellinen toiminto, mikäli haluat löytää sen itsellesi edullisimman mahdollisen luoton.

Koska kulutusluoton lopullinen hinta sekä ehdot riippuvat rahoitusyhtiön lainatarjouksesta, on erittäin tärkeää, että teet kulutusluottojen vertailua ennen lainatarjouksen allekirjoittamista.

Mikäli harkinnassasi on kulutusluotto vertailu Summarumin palvelun avulla, saatat säästää merkittäviäkin rahallisia summia. Kulutusluottojen vertailu helpottaa lopullisen päätöksen tekemisessä.

Seuraavissa kappaleissa on esitelty muutamia asioita, joita sinun tulisi lainanhakijana ottaa huomioon kulutusluottojen vertailussa.

Siirry lainavertailuun tästä

Kulutusluottojen hinta, korot ja kustannukset

Kulutusluoton kokonaishinta määräytyy lainan todellisen vuosikoron sekä mahdollisten luoton avaus- ja käsittelymaksujen mukaan. Lainan todellinen vuosikorko on selvästi merkittävin yksittäinen tekijä, josta kulutusluoton kokonaiskustannukset syntyvät.

Haetun kulutusluoton korko muodostuu muun muassa näistä:

 • lainasumma
 • takaisinmaksuaika
 • rahoitusyhtiön tekemä riskiarvio hakijasta

Kuten aiemmin jo totesimme, myös se onko kulutusluotolle asetettu vakuutta vai ei, vaikuttaa tarjousten sisältämään korkotasoon.

Mikäli mahdollista, sinun kannattaa sekä toteuttaa vertailu, että hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Esimerkiksi puolison kanssa kulutusluottoa hakiessa pankki katsoo riskinsä olevan pienempi, jakaahan kulutusluoton kustannukset kaksi henkilöä yhden sijaan.

Tästä syystä sinun kannattaakin mahdollisuuksien mukaan harkita lainan rinnakkaishakemista jonkun muun henkilön kanssa.

Miten kulutusluoton korko muodostuu?

Kulutusluoton korko muodostuu jokaiselle hakijalle yksilöllisesti. Tyypillisesti kulutusluottojen korot lähtevät neljästä prosentista ja voivat vaihdella aina kahteenkymmeneen prosenttiin saakka.

Korkoihin vaikuttavat mm. taloudellinen tilanteesi, maksuhistoriasi ja muut pankkien sekä rahoitusyhtiöiden asettamat kriteerit. Kun käytät erilaisia lainalaskureita meillä tai muissa palveluissa, saat niistä vain suuntaa-antavat korot kulutusluotoille.

Vain hakemalla tarjouksia selvität varsinaiset kulutusluottojen korot.

Alla on kaksi esimerkkiä erilaisista kulutusluotoista ja niiden kuluista.

Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

Kuukausierät, lyhennystavat ja takaisinmaksuaika

Kun haet kulutusluottoa, sinun kannattaa käyttää aikaa pohtiaksesi sitä, millainen on halvin laina juuri sinun kannaltasi. Mietittäviä asioita ovat esimerkiksi kuukausierän suuruus, takaisinmaksuaika sekä lyhennystapa.

Kulutusluotto pienellä kuukausierällä

Kuukausierä sekä lyhennystapa tulisi aina valita oman maksukyvyn mukaan, oli kyseessä sitten suurempi summa tai laina pienellä kuukausierällä.

Järkevää on toki aina hakea kulutusluotto pienellä maksuerällä, mutta samalla on hyvä muistaa, että mitä pienempi kuukausierä on sitä pidemmäksi laina-aika todennäköisesti muuttuu.

Tämä taas tietää lähes poikkeuksetta suurempia kokonaiskustannuksia.

Kulutusluotto pitkällä maksuajalla

Monet miettivät myös, kannattaako hakea lainaa pitkällä maksuajalla?

Kulutusluoton kuukausierää ja lyhennystapaa pohtiessasi sinun kannattaa miettiä nykyistä tulotasoasi ja sitä, onko olemassa sellaista mahdollisuutta, että muut yllättävät menot aiheuttaisivat hetkellisen kyvyttömyyden maksaa kulutusluoton kuukausierää.

Jos vastaus on kyllä, kannattaa kuukausierän määrää tiputtaa hieman alaspäin ja hakea kulutusluotto pitkällä maksuajalla.

Kulutusluoton kuukausierän ja takaisinmaksuajan pohtiminen on tasapainottelua, jossa kuitenkaan ei kannata ottaa mitään riskejä. Mikäli haluat, voit lyhentää lainaasi enemmän kuin mitä luoton tarjoajan kanssa on etukäteen sovittu.

Joskus eteesi sattuu tilanne, jossa seuraavien kuukausierien etukäteinen maksaminen on mahdollista. Tämä mahdollisuus kannattaa käyttää hyödyksi aina jos vain suinkin mahdollista.

Ennenaikaisesti kulutusluottoa lyhentäessäsi luoton korot, sekä muut kulut jäävät yleensä pienemmiksi kuin lainan tarjoajan kanssa sovittuun tahtiin lyhentäessä.

Esimerkki 1 – kulutusluoton hinta

Kulutusluoton hinta riippuu täysin hakijan tiedoista, haetusta lainasta sekä lainaa tarjoavasta yrityksestä. Seuraavassa esimerkissä kuitenkin tarkastellaan esimerkkiä siitä minkälainen vakuudettoman kulutusluoton hinta saattaa esimerkiksi olla.

Kuluttaja nimeltä Matti hakee lainaa 20000 euron lainasummalta. Matti saa kulutusluotolleen 6 % koron 7 vuoden takaisinmaksuajalla. Luoton avausmaksu on 20 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa.

Näillä summilla kulutusluoton kuukausierä on 224 euroa, takaisinmaksettava summa 18 951 euroa sekä todellinen vuosikorko on 6,94 prosenttiyksikköä.

Esimerkki 2 – kulutusluoton takaisinmaksu

Esimerkin kulutusluoton kuukausieräksi jäi siis 224 euroa kuukaudessa. Matti lyhentää kuukausittaisen summan lainastaan, kunnes viimeisinä vuosina vastaanottaa merkittävän perinnön.

Perinnön vastaanottamisen jälkeen Matti päättää maksaa heti jäljellä olevan kulutusluottonsa kokonaan pois. Matti myös tekee niin, ja säästää näin useita satoja euroja lainan tilinhoitokuluissa, joita hänen ei luonnollisesti tarvitse enää maksaa.

Mihin kulutusluottoja käytetään yleisimmin?

Edullista kulutusluottoa haetaan henkilöstä riippuen monenlaisia eri käyttötarkoituksia varten. Yleisimpiä käyttötarkoituksia joihin kulutusluotto haetaan, ovat erilaiset kodin kulutustarvikkeiden hankinnat. Näihin halvat kulutusluotot voi saada suhteellisen helposti.

Kulutusluottoja haetaan usein myös remontointia, ajoneuvon ostamista tai lainojen yhdistämistä varten. Lisäksi kulutusluottoa haetaan usein kattamaan äkillisiä ja yllättäviä menoja.

Seuraavissa kappaleissa käsittelemme kulutusluoton yleisimpiä käyttötarkoituksia vielä tarkemmin.

Kodin hankinnat ja remontointi

Erilaiset kodin hankinnat sekä remontointi ovat yleisiä käyttökohteita, joihin tätä lainaa käytetään. Tyypillisiä kodin hankintoja ovatkin erilaiset huonekalut, kodinkoneet sekä taide. Huonekalujen sekä kodinkoneiden hinta voi vaihdella aina muutamista sadoista useisiin tuhansiin euroihin.

Kodin remonttien hinta vaihtelee myös paljon remontin tarpeen myötä. Yksinkertainen pintaremontti kustantaa vähimmillään ainoastaan muutamia satoja euroja.

Perinpohjainen kiinteistön kunnostus taas voi viedä esimerkiksi kymmeniä tuhansia euroja. Remonttilaina on yleinen tapa rahoittaa kodin remontteja. Lisäksi kulutusluottoa voidaan hakea esimerkiksi kodin sisustamista tai uuden kodin rakentamista varten.

Hae vakuudetonta remonttilainaa

Ajoneuvon ostaminen

Ajoneuvon ostaminen on yleisimpiä syitä hakea kulutusluotto. Ajoneuvon ostaminen toteutetaan usein lainarahalla joko pankilta tai rahoitusyhtiöltä vastaanotettuna, tai vaihtoehtoisesti autokaupan osamaksun avulla.

Markkinoilla on olemassa myös nimenomaan ajoneuvon ostamista varten suunnattuja lainan muotoja. Yleisin ajoneuvon ostamiseen haettu laina on erillinen autolaina. Kulutusluotto autoa varten voi olla muutamista tuhansista jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Hae vakuudetonta autolainaa

Yhdistä kulutusluotot ja säästä kuluissa

Eräs yleinen käyttökohde johon uusi kulutusluotto haetaan, on pienten lainojen yhdistäminen. Pienten lainojen yhdistäminen tarkoittaa prosessia, jossa yhdistät useamman pienen lainansa yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi.

Pienten lainojen ja osamaksujen yhdistämisen avulla jokainen voi usein säästää lainan kustannuksissa. Kilpailuttamalla yhdistelylainan kenen tahansa on mahdollista löytää edullisempi korko lainaan.

Lisäksi yhdistelylainan hankittuasi maksat tilinhoitomaksua ja muita kuukausittaisia lisäkustannuksia enää yhtä lainaa varten.

Yhdistelylaina on erinomainen vaihtoehto, koska sen avulla myös henkilökohtainen talouden hallintasi saattaa helpottua. Voit jatkossa lyhentää ainoastaan yhtä lainaa usean pienemmän lainan sijaan.

Laskuja ei yhdistelylainan myötä tipahtele postiluukkuun enää ympäri kuukauden, vaan saat maksuista ainoastaan yhden laskun. Yhdistä kulutusluotot, ja elämäsi helpottuu huomattavasti.

Yllättävissä menoissa nopea kulutusluotto auttaa

Jokaiselle saattaa joskus elämänsä aikana tulla äkillinen rahantarve yllättävien menojen takia. Tällaisia yllättäviä menoja voivat olla esimerkiksi äkillinen remontin tarve, kuten vesivahinko tai auton hajoaminen.

Käyttölaina on kulutusluotto, jota haetaan usein äkillisiä käyttötarkoituksia varten. Sinun on mahdollista saada vakuudeton käyttöluotto erittäin nopeasti hakemisen jälkeen. Käyttölainan avulla voit nopeasti kattaa äkilliset kulut.

Kulutusluoton lyhentäminen

Kulutusluoton lyhentäminen tapahtuu aina lainasopimuksessa määritellyin ehdoin.

Tyypillisesti kulutusluotoissa lainaa lyhennetään kuukausittain etukäteen sovitulla summalla. Summaan vaikuttavat lainasopimuksen tekohetkellä mm. oma taloudellinen tilanteesi, korot, tilinhoitomaksut ja takaisinmaksuaika.

Voit pyrkiä neuvottelemaan rahoitusyhtiön kanssa siitä, millaisella tahdilla haluat maksaa kulutusluottoa takaisin, mutta tyypillisesti rahoitusyhtiöt määrittelevät summat itse.

Ennenaikainen kulutusluoton lyhentäminen

Halutessasi voit lyhentää kulutusluottoa nopeammalla tahdilla kuin mitä alkuperäisessä sopimuksessa sanotaan. Nopeampi lainanlyhennys on kulutusluottojen kohdalla jopa enemmän kuin suositeltavaa.

Kaikki korkeakorkoiset kulutusluotot kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman pian kokonaisuudessaan pois.

Kulutusluoton lyhennysvapaat

Useimmat rahoitusyhtiöt ja pankit tarjoavat kulutusluotoille myös lyhennysvapaita kuukausia. Nämä voivat olla monelle helpotus muiden menojen keskellä.

Toisaalta jokainen kulutusluoton lyhennysvapaa pidentää laina-aikaa tai vaihtoehtoisesti kasvattaa seuraavia kuukausieriä.

Edullisimmat kulutusluotot ja niiden tyypilliset lainasummat

Lainasummat kulutusluotolle vaihtelevat tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin saakka. Kaikista tyypillisimmät lainasummat ovat yleensä joidenkin tuhansien eurojen suuruisia.

Seuraavissa kappaleissa käymme läpi yleisimpiä kulutusluoton lainasummia sekä siitä, mitä käyttötarkoituksia varten niitä haetaan.

Kulutusluotto 1000 euroa

Lainaa 1000 euron lainasummalla haetaan yleensä pienempiin hankintoihin. Tällaisia hankintoja saattavat olla esimerkiksi erilaisten kodinkoneiden hankinta.

Mikäli tavoitteenasi on hakea kulutusluotto 1000 euron summalla, kannattaa sinun tarkastella melko tarkasti lainan kustannuksia. Pieni kulutusluotto saattaa nousta kuluiltaan ajoittain yllättävän kalliiksi, minkä takia sinun tulisi aina tarkastella lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

Kulutusluotto 2000 euroa

2000 euron kulutusluotto on laina, jonka voit ottaa käyttöösi erilaisiin henkilökohtaisiin tarpeisiin, kuten kodin remonttiin, matkustamiseen tai yllättäviin kuluihin. Rahoitusyhtiö tai pankki veloittaa korkoa ja mahdollisesti muita kuluja myös 2000 euron kulutusluotosta. Sen korko määräytyy yleensä luottokelpoisuutesi perusteella.

Kuten kaiken suuruisten kulutusluottojen myös tämän kohdalla on olennaista tutustua lainatarjouksen ehtoihin. Vain ne tutkimalla tiedät, onko kulutusluotto 2000 eurolle ylipäänsä järkevää ottaa.

Kulutusluotto 5000 euroa

Lainaa 5000 euroa on lainasumma, jota haetaan usein kulutustarkoitusta varten. 5000 euron laina saattaa osoittautua tarpeelliseksi esimerkiksi kulkuvälineen hankkimiseen tai erilaisten juhlatapahtumien, kuten häiden, rahoittamiseen.

Muita tarkoituksia, joihin kulutusluotto 5000 euron summalla saatetaan käyttää, voivat olla esimerkiksi äkillinen remontin tarve tai kodin huonekaluhankinta.

Hakiessa kulutusluottoa 5000 euron edestä, sinun kannattaa kilpailuttaa kulutusluotot. Ne kilpailuttamalla voit löytää sen itsellesi edullisimman ja sopivimman kulutusluoton hetkessä.

Kulutusluotto 10000 euroa

Lainaa 10 000 euroa haetaan useita erilaisia käyttötarkoituksia varten. Kulutusluotto 10000 euron edestä voi olla tarpeen esimerkiksi erilaisten remonttien kohdalla. Tällaisia remontteja kyseistä lainasummaa varten voivat olla esimerkiksi laajempi pintaremontti tai kodin kattoremontti.

Kulutusluottoa 10 000 euron edestä on mahdollista saada valtaosalta pankeista sekä rahoitusyhtiöistä.

Kulutusluotto netistä vai pankista?

Kulutusluotto on mahdollista hakea netistä tai pankista. Rahoitusalan toiminta on perinteisesti keskittynyt vahvasti kivijalkapankkien toiminnan ympärille. Teknologian kehittymisen myötä edellisten vuosikymmenten aikana on kuitenkin yleistynyt kulutusluoton hakeminen netistä.

Kulutusluoton hakemisella netistä ja pankista on molemmissa hyvät sekä huonot puolensa. Hakemalla kulutusluotto netistä on mahdollista usein toteuttaa lainanhaku huomattavasti pienemmällä vaivalla ja panostuksella kuin pankista.

Pankista hakiessa sinun on mahdollista saada henkilökohtaista asiakaspalvelua, mitä verkossa ei välttämättä ole tarjolla. Seuraavissa kappaleissa tarkastelemme hieman tarkemmin eri toimijoita, jotka tarjoavat kulutusluottoja kuluttajille Suomessa.

Vaihtoehtoja kulutusluotoille

Kulutusluottojen lisäksi on useita muita rahoitusvaihtoehtoja, joita voit harkita henkilökohtaisten tarpeidesi ja taloudellisen tilanteesi perusteella. Tällaisia ovat mm. luottokortit, joustoluotot, osamaksut, pikavipit ja vertaislainat.

Paras tilanne on se, missä sinulla on omia säästöjä, joita voit käyttää esimerkiksi yllättävässä rahatilanteessa. Aina näin ei kuitenkaan ole. Silloin erilaiset vaihtoehdot kulutusluotoille voivat olla pelastus.

Kulutusluotto vai pikavippi?

Kulutusluotto ja pikavippi ovat ainakin joiltakin osin kaksi erilaista lainatuotetta, ja niillä on omat ominaisuutensa ja hyödyt. Sinun tulisi valita niiden välillä sen mukaan, mikä sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Kulutusluotto Pikavippi
Lainasummat suurempia, jolloin puhutaan jo esimerkiksi useista tuhansista tai kymmenistä tuhansista euroista. Lainasummat yleensä varsin pieniä, ja puhutaan muutamista tuhansista euroista.
Pidemmät takaisinmaksuajat. Lyhyempi maksuaika.
Korko yleensä matalampi. Korot tyypillisesti suht korkeita.
Lainaehtojen selvitykset voivat olla kattavammat. Lainaehdot eivät välttämättä kovinkaan selkeät.

Valinta kulutusluoton ja pikavipin välillä tulisi tehdä aina mahdollisimman huolellisesti ja omaan tilanteeseen realistisesti peilaten. Jos tarvitset nopeaa, mutta summaltaan hieman pienempää lainaa ja olet valmis maksamaan siitä hieman korkeampaa korkoa, pikavippi voi olla sopivampi vaihtoehto.

Kulutusluotto vai joustoluotto?

Kuten pikavipin ja kulutusluoton tilanteessa myös joustoluottoon vertaillessa eroavaisuuksia on nähtävissä jonkin verran, tai itse asiassa jopa enemmän.

Kulutusluotto Joustoluotto
Kiinteä lainasumma Jatkuva laina
Selkeä maksusuunnitelma sisältäen maksuerät ja takaisinmaksuajan Takaisinmaksu joustavaa
Sopii suunniteltuihin hankintoihin ja tarpeisiin Sopii odottamattomiin kuluihin
Yleensä kiinteä korko Yleensä muuttuva korko

Valinta kulutusluoton ja joustoluoton välillä riippuu siitä, millaista rahoitusta ja joustavuutta takaisinmaksulle ja rahoituksen käyttämiselle todellisuudessa tarvitset.  Muista tutkia ja vertailla eri rahoitusyhtiöiden ehtoja ennen päätöksen tekemistä.

Kulutusluotto vai luottokortti?

Luottokortti on päivittäiseen käyttöön huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kulutusluotto, mutta se sopii hyvin myös kerralla tehtäviin, suurempiin hankintoihin.

Kulutusluotto Luottokortti
Kiinteä lainasumma Jatkuva luotto
Selkeä maksusuunnitelma Joustava takaisinmaksu
Korot ja kulut monesti matalampia Tyypillisesti korkeammat korot ja kulut
Sopii erityisesti suurempiin kertahankintoihin Sopii päivittäiseen asiointiin

Halvimmat kulutusluotot näiltä tarjoajilta Suomessa

Kuten aiemmin mainitsimme, eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamien luottojen välillä on sisällöllisiä eroja. Suomessa on useita kulutusluottoa tarjoavia pankkeja sekä lainapalveluita.

Lukuisat näistä pankeista sekä rahoitusyhtiöistä ovat sellaisia, joilla on tarjolla lainapalveluita. Näitä ne pyrkivät markkinoimaan aktiivisesti kuluttajille.

Lainanhakijana sinun on mahdollista hakea kulutusluottoa netistä lähes kaikilta Suomen markkinoille toimivilta rahoitusyhtiöiltä. Kulutusluottojen ehdot sekä hinnat vaihtelevat kuitenkin keskenään paljon, minkä vuoksi sinun on aina fiksua kilpailuttaa kulutusluotot ennen varsinaisen hankintapäätöksen tekoa.

Voit siis hakea kulutusluottoa netistä tai vaihtoehtoisesti jonkun rahoitusyhtiön kivijalkaliikkeestä eli pankista. Kulutusluoton hakeminen netistä mahdollistaa kuitenkin monia asioita, joita pankista lainan hakeminen ei mahdollista.

Muista, että myös vertaislaina voi olla hyvä vaihtoehto lainoille.

Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Kulutusluotto netistä – hyvät puolet

Kulutusluottojen kilpailutus ja vertailu netissä sisältää monia hyviä puolia. Voit vertailla kulutusluottoja keskenään siihen aikaan päivästä, kuin itsellesi parhaiten sopii ja saat näin palvelumme kautta lainaa joustavasti.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen ja vertailu ei myöskään sido sinua vielä mihinkään, vaan voit rauhassa käyttää aikaa kaikkien vaihtoehtojen perusteelliseen tarkasteluun.

Netissä kulutusluottojen hakuprosessi on useimmiten automatisoitu. Tämä mahdollistaa sen, ettei sinun tarvitse toimittaa lukuisia fyysisiä kopioita eri papereista kulutusluottoa hakiessasi.

Maksukykysi voidaan tarkistaa täysin automaattisesti ja sähköinen maksukyvyn tarkistus mahdollistaa myös sinulle itsellesi optimoidut kulutusluottotarjoukset.

Hyvin oleellinen seikka on myös se, että ilman kulutusluottojen vertailua on äärimmäisen vaikea löytää kaikista edullisin kulutusluotto. Erot säästöissä saattavat kulutusluottojen koosta riippuen olla suurimmillaan jopa tuhansia euroja, joten aivan jokaisen kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainatarjoukset kaikissa tilanteissa.


Pankin kulutusluotto ja sen huonot puolet

Pankissa asioimisen huono puoli on tapaamisajan sopimisen jäykkyys. Pankissa asioidessasi sinun tulee sopia etukäteen asiointiaika, jonka tulisi ajoittua pankin aukioloaikoihin. Useimmilla meistä on omat henkilökohtaiset kiireemme, joiden lomaan asiointiin varatun ajan sovittelu saattaa vaatia yllättävän paljonkin vaivannäköä.

Pitkät lainaneuvottelut pankissa saattavat herkästi myös venyä, etkä välttämättä kykene muodostamaan objektiivisesti parasta kulutuspäätöstä, mikäli sinulle pyritään aktiivisesti myymään samanaikaisesti pankin lainatuotteita.

Toinen merkittävä huono puoli on, että hakiessasi kulutusluottoa pankista, keräät itsellesi ainoastaan yksittäisen toimijan lainatarjouksia.

Mikäli teet päätöksen kulutusluoton hankkimisesta pelkästään yksittäisten toimijoiden tarjousten perusteella, sinulta jää havaitsematta valtaosa markkinoiden tarjoajien luotoista. Pankin kulutusluotto ei automaattisesti ole se paras vaihtoehto.

Siirtämällä kulutusluottovertailu- ja hakuprosessin nettiin pankin sijaan saatkin käyttöösi monia merkittäviä etuja. Alla olevassa listassa on vielä yhteenvetona kaikki hyötytekijät:

 • Verkkoasioinnin joustavuus
 • Edullisempi hinta
 • Helpompi muodostaa kokonaiskuva markkinoista
 • Ei paperisotaa

Joustava kulutusluotto pitkällä maksuajalla

Kulutusluottojen lainasummat ovat yleensä melko pieniä ja lainan takaisinmaksuaika suhteellisen lyhyt. Lyhyestä takaisinmaksuajasta huolimatta kulutusluotto on usein mahdollista hakea pitkälläkin maksuajalla.

Tästä huolimatta on tärkeää huomioida, että vaikka pidempi maksuaika pienentää kulutusluoton kuukausierää, kasvaa kokonaiskustannukset kuitenkin sitä enemmän, mitä pidempään korko- sekä muita kuluja maksetaan.

Vaikka päätyisitkin pitkään takaisinmaksuaikaan, on lainan ennenaikainen lyhentäminen tai pois maksaminen silti aina mahdollista vaikkei asiasta olisikaan erikseen lainan tarjoajan kanssa sovittu.

Kulutusluotto yhteishakijan kanssa

Rinnakkaishakijan kanssa lainan hakeminen on usein kannaltasi edullisempaa, sillä toinen kulutusluottoa hakeva henkilö pienentää aina lainan myöntäjän ottamaa riskiä.

Rinnakkaishakijana toimii yleensä puoliso tai joku muu perheenjäsen. Rinnakkaishakijan kanssa yhdessä haettu yhteislaina on usein korkokuluiltaan halvempaa, koska kulutusluoton myöntämiseen liittyvät riskit pienentyvät.

Tästä syystä sinun kannattaakin aina varmistaa olisiko sinun mahdollista hakea kulutusluotto yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Näin toimimalla voit parhaimmillaan säästää merkittäviäkin rahasummia. Jos siis mahdollisuuksia on, hae lainaa yhteishakijan kanssa.

Kulutusluotto opiskeluihin

Opintoja on mahdollista rahoittaa nykyisin opintotuella, opintolainalla ja työssä käymisellä. Lainaa opiskeluun voit hakea myös kulutusluoton muodossa. Käytännössä opiskelijoiden kannattaa kuitenkin jättää tämä aivan viimeiseksi vaihtoehdoksi ja vain sellaisiin tilanteisiin, jossa ilmenee äkillistä suurempaa rahan tarvetta.

Kulutusluottoa voidaan myöntää opiskelijoille, sillä esimerkiksi opintotuki katsotaan säännölliseksi tuloksi.

Kulutusluotot heti tilille – Huomioi myös hintatakuu

Monet lainapalvelut tarjoavat kulutusluotoilleen hintatakuuta.

Hintatakuulla tarkoitetaan tarjousta, jossa lainantarjoaja lupaa hyvittää sinulle erotuksen, mikäli sinun on mahdollista saada muualta vastaava kulutusluotto edullisemmilla ehdoilla. Lainan kokonaissumman, ehtojen sekä hintojen tulee olla molemmissa kulutusluotoissa identtiset.

Hintatakuu edellyttää yleensä sitä, että löydetyn kulutusluoton tulee vastata parhaalla mahdollisella tavalla nykyistä lainaasi. Esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien tulee olla monilla lainantarjoajilla asiakkaan kulutusluottojen välillä samat, jotta hintatakuun kriteerit täyttyisivät:

 • Kulutusluoton ehdot
 • Lainasumma
 • Laina-aika
 • Yhteisvastuullisissa kulutusluotoissa sama lainan hakija

Aktivoidaksesi tällaisen hintatakuun käyttöösi, tulee sinun olla yhteydessä nykyiseen lainan tarjoajaan ja esittää vastaanotettu edullisempi tarjous liittäen riittävät tiedot kyseisestä lainasta nykyiselle lainantarjoajalle.

Tämä onnistuu kätevästi esimerkiksi olemalla sähköpostitse yhteyksin kulutusluoton tarjoajaan.

Hintatakuu ei yleensä kata tarjouksia, jotka liittyvät jollain tapaa asiakkaan jäsenyyteen. Hintatakuulla on usein myös jokin aikaraja, jonka sisällä uuden tarjouksen saamisesta lainanhakijan tulee olla nykyiseen lainantarjoajaansa yhteyksissä.

Muista siis tutustua tarkasti mahdollisen hintatakuun ehtoihin ennen luottosopimuksen allekirjoittamista. Vaikka parhaassa mahdollisessa tapauksessa saatkin kulutusluotot heti tilille, on kaikkiin ehtoihin syytä tutustua ensin rauhassa.

Kulutusluotto yritykselle – kilpailutamme myös yritysluotot

Yrityksen on mahdollista hakea ja saada monipuolisesti erilaisia lainoja. Varsinaista kulutusluottoa pankit ja rahoitusyhtiöt eivät kuitenkaan yleensä tarjoa. Yleisimmät yrityksille myönnettävät yrityslainat ovat vakuudellisia lainoja.

Mikäli yrityksellä on kuitenkin tarve pienelle vakuudettomalle yrityslainalle, on tällaisen saaminen tavalla tai toisella yleensä mahdollista. Lainojen kilpailutuksen avulla myös yritysten on helppo selvittää, minkälaisia vaihtoehtoja olisi tarjolla.

Hae yrityslainaa tästä


Olemassa olevien kulutusluottojen yhdistäminen

Olemassa olevien kulutusluottojen yhdistäminen on toimenpide, jonka avulla voit säästää merkittävästi rahaa sekä vähentää useiden laskujen aiheuttamaa taloudellista stressiä.

Kulutusluottojen yhdistäminen voi tulla hyödylliseksi tilanteessa, jossa sinulla on samanaikaisesti useampi laina takaisin maksettavana.

Tällaisissa tilanteissa usean pienemmän kulutusluoton yhdistäminen yhdeksi laajemmaksi voi pienentää lainan korkoprosenttia. Lisäksi lainojen muut kulut yleensä pienenevät, sillä maksat tilinhoitomaksuja sekä muita hallinnointikuluja ainoastaan yhdestä kulutusluotosta useamman sijaan.

Kulutusluottojen yhdistely voi helpottaa sinua henkilökohtaisen taloutesi hallinnan kanssa. Usean lainan samanaikainen lyhentäminen saattaa vaikeuttaa kuukausittaisten menojen seuraamista ja epätietoisuus aiheuttaa usein lievää stressiä.

Yhdistelylainan avulla lyhennät ainoastaan yhtä kulutusluottoa ja pysyt näin ollen paremmin selvillä siitä, paljonko rahaa kuukausittain kuluu. Helpompi talouden hallinta ja pienemmät kokonaiskustannukset ovat etuja, joihin sinun kannattaa ehdottomasti tarttua aina kun mahdollista.

Kulutusluottoihin liittyvä lainsäädäntö

Kulutusluottoja sekä muita lainoja säännöstellään vahvasti Suomen laissa. Lain mukaan luotontarjoajan pitää toimissaan noudattaa tarkasti hyvää luotonantotapaa.

Hyvään luotonantamistapaan sisältyy esimerkiksi se, että luotonantajan on ennen luottosopimuksen solmimista arvioitava realistisesti, kykeneekö lainanhakija täyttämään luottosopimuksen ehdot omalta puoleltaan.

Mikäli kulutusluoton ehtojen täyttäminen ei vaikuta realistiselta, ei lainantarjoajalla ole oikeutta myöskään myöntää lainaa.

Lainanhakijalle tulee lain mukaan tarjota myös riittävästi tietoa riittävän selkeällä tavalla. Luotonantajan tulee tarjota riittävän selkeät selvitykset kulutusluoton tiedoista, jotta hakija voisi arvioida mikä luotonantajan tarjoamista luoton vaihtoehdoista sopii hänelle itselleen parhaiten.

Lain mukaan kulutusluoton tiedot tulevat olla niin selkeästi esillä, että lainanhakija voi arvioida perusteellisesti etukäteen onko henkilön mahdollista selvitä lainan takaisinmaksusta ajallaan.

Lainsäädäntö kulutusluottoihin liittyen on luotu suojelemaan kuluttajaa lainamarkkinoilla. Lainsäädännöllisten tekijöiden johdosta kuluttajan on nyt entistä helpompaa selvittää itselleen oikeasti halvin ja paras kulutusluotto.

Säännöstelyt ovat samanaikaisesti myös selkeyttäneet paljon lainojen hinnoittelulogiikkaa sekä luottojen kokonaiskustannuksia

Seuraavassa kappaleessa kerromme miten vuosittain säännösteltävä korkokatto vaikuttaa kulutusluottoihin.

Korkokaton vaikutus kulutusluottoihin

Rahoitusalaa muokkasivat merkittävästi ensi kertaa vuonna 2013 toteutetut lainsäädännölliset muokkaukset, jossa asetettiin koroille, joita pienlainat voivat sisältää, maksimimäärät. Muutokset muovasivat rahoitusalaa kovalla kädellä ja siihen asti tunnetut pikaluotot hävisivät markkinoilta kokonaan.

Vuoden 2021 alussa säännöstellyn korkokaton johdosta kulutusluottojen lainan korko voi säännöstellyn ajanjakson sisällä nousta maksimissaan 10 prosenttiin. Katto koski kulutusluottoja, mutta esimerkiksi luottokorttien tai autoluottojen korko voi yhä nousta maksimissaan 20 prosenttiin.

Kulutusluottojen säännöstely ei kuitenkaan laskenut automaattisesti vanhoja lainoja uuden korkokaton piiriin, vaan ne tuli kilpailuttaa uudestaan, mikäli halusi saada korkojen katon käyttöönsä.

Aina kun haet kulutusluottoa sinun olisi syytä tiedostaa, että vaikka korkojen määrä voi olla rajattu säännöstelyn johdosta, kulutusluotoista voi vielä silti periä vuositasolla muita maksuja.

Tämän johdosta kulutusluottoa hakiessasi sinun tulisi tarkastella huolellisesti kaikkia mahdollisia kuluja pelkän korkotason sijaan.

Tutustu lainojen korkokattoon

Mistä edullinen kulutusluotto heti tilille – jopa saman päivän aikana?

Mistä edullinen kulutusluotto löytyy? Summarumin palvelusta tietenkin. Kilpailutamme yhteistyökumppanimme puolestasi ja laina on mahdollista saada monissa tapauksissa hyvinkin nopeasti tilille. Mikäli tällainen tarve on olemassa, ja rahat pitäisi saada heti käyttöön, kannattaa sinun ottaa viipymättä selvää eri luotontarjoajien vaihtoehdoista.

Tämän lisäksi on hyvä selvittää kuinka nopeasti voit saada kulutusluoton käyttöösi.

Kulutusluotto on vakuudeton luotto. Erilaiset vakuudettoman luoton tyypit, kuten kulutusluotto, ovat yleensä niitä niin kutsuttuja nopeimpia luottoja. Vakuudeton luotto on mahdollista vastaanottaa heti tilille, sillä luoton käsittely ei vaadi vakuuden hyväksymistä.

Tämä nopeuttaa merkittävästi hakuprosessia ja mahdollistaa sen, että rahat voivat näkyä tililläsi varsin nopeasti.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Kilpailuta kulutusluotot näistä syistä

Kilpailuttamalla kulutusluottosi voit saavuttaa useita eri hyötyjä. Kulutusluottojen kilpailutus säästää aikaa sekä rahaa. Lisäksi sinulla voi olla monta useita hyviä syitä kilpailuttaa kulutusluotto.

Alla olevassa listassa on eritelty seitsemän syytä sille, miksi kulutusluottojen kilpailutus kannattaa. Syitä kilpailuttaa luotot avataan vielä yksityiskohtaisemmin artikkelin seuraavissa kappaleissa.

 1. Löydä sopivin kulutusluotto ja kuukausilyhennys
 2. Nopea lainapäätös ja useita tarjouksia
 3. Halvimmat kulutusluotot löytyvät kilpailuttamalla
 4. Kulutusluoton kilpailuttaminen netissä ei sido ottamaan lainaa
 5. Todennäköisyys kulutusluoton saamiselle kasvaa
 6. Säästät rahaa lainakuluissa
 7. Kulutusluottojen kilpailuttaminen itse on todella työlästä

1. Löydä edullinen kulutusluotto ja kuukausilyhennys

Ensimmäinen syy kilpailutukseen on se, että kilpailuttamalla edullinen kulutusluotto löytyy nopeasti. Sinulle sopivin ratkaisu on aina sellainen, jonka lainaehdot vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla henkilökohtaisiin vaatimuksiisi.

Edullisin kulutusluotto on yleensä kustannuksiltaan halvin, mutta sen lisäksi ominaisuuksiltaan mahdollisimman sopiva. Esimerkiksi kuukausittaisten lainanlyhennysten summa on oleellinen tekijä, jota sinun tulisi etukäteen lainaa hakiessa pohtia.

Sopivat lainanlyhennykset helpottavat huomattavasti lainan takaisinmaksua.

2. Nopea lainapäätös ja monta tarjousta varmistavat että paras kulutusluotto löytyy

Toinen syy kilpailuttaa vaihtoehdot on se, että kilpailutuksen avulla voit saada lainapäätöksen todella nopeasti. Luotto ilman vakuuksia voidaan kilpailuttaa nopeasti, sillä lainaa tarjoavan yrityksen ei tarvitse tarkistaa erikseen lainan vakuuden arvoa.

Nopeuden lisäksi vastaanotat yhdellä kilpailutuksella useita kulutusluottotarjouksia. Kulutusluottojen kilpailutus auttaa sinua keräämään useita lainatarjouksia ainoastaan yhden lomakkeen täyttämällä. Edellä mainittujen etujen lisäksi kilpailutus on avuksi, jotta edullisin kulutusluotto löytyy.

3. Halvin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla

Yksi tärkeimmistä syistä kulutusluottojen kilpailutukseen on se, että voit löytää sen avulla markkinoiden edullisimmat kulutusluotot.

Asettamalla lainantarjoajat keskinäiseen kilpailuun, sinun on yleensä mahdollista tiputtaa lainan kokonaiskustannuksia jopa merkittävästi.

Matala kokonaishinta on luonnollisesti yksi tärkeimpiä asioita, joita sinun kannattaa arvioida lainapäätöstä tehdessäsi. Halpa kulutusluotto ja sen löytäminen ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä sujuvaa ja vaivatonta.

4. Kulutusluottojen kilpailuttaminen ei sido ottamaan lainaa

Kulutusluottojen kilpailuttaminen ei sido sinua vielä toteuttamaan hankintapäätöstä. Voit käyttää palveluamme siis ainoastaan tarkastellaksesi markkinoiden sen hetkistä hintatasoa.

Näin voit hieman testata kepillä jäätä ennen lopullisen hankintapäätöksen tekemistä.

5. Todennäköisyys kulutusluoton saamiselle kasvaa

Kilpailuttamalla kulutusluotot, myös todennäköisyys saada kulutusluotto kasvaa. Lainoja ja luottoja tarjoavilla palveluilla on kaikilla omat lainaehdot sekä vaatimukset lainanhakijaan liittyen, jotta kulutusluotto voitaisiin myöntää.

Mikäli et syystä tai toisesta täytä jonkin lainan tarjoajan vaatimuksia, on kuitenkin täysin mahdollista, että saat kulutusluottotarjouksia muilta rahoitusalan toimijoilta.

Tällaisissa tilanteissa kulutusluottojen kilpailutus voi olla mahdollisuus löytää sopimus, jota olisi muuten vaikeampi saada.

6. Rahallinen säästö

Yksi selkeimmistä syistä kilpailuttaa kulutusluotot on aiemmin jo sivuttu rahallinen säästö. Sinun onkin mahdollista ennen kaikkea säästää itseltä aikaa ja rahaa kilpailuttamalla luotot.

Kulutusluottojen kilpailutuksen avulla voit löytää itsellesi kaikista edullisin kulutusluotto. Kilpailuttaessa lainoja tulet vastaanottamaan yleensä tarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Parhaiden lainatarjousten vastaanottaminen auttaa sinua havaitsemaan helposti, mikä tarjotuista kulutusluotoista on kaikista edullisin.

7. Kulutusluottojen itse kilpailuttaminen on työlästä

Edullisimman kulutusluoton löytäminen vaatii lähes aina kilpailutusta. Mikäli haluat itse kerätä lainatarjoukset jokaiselta yksittäiseltä lainamarkkinoiden toimijalta, on tämä kyllä periaatteessa mahdollista.

Kulutusluottojen itsenäinen kilpailuttaminen on kuitenkin äärimmäisen aikaa vievää sekä muutenkin vaativaa toimintaa. Joudut täyttämään käytännössä jokaisen pankin lainahakemuksen erikseen.

Tämä saattaa pahimmillaan viedä jopa kymmeniä tunteja riippuen kuinka laajalta otannalta haluat kulutusluottotarjouksia saada.

Mikäli kulutusluottojen kilpailutuksen hoitaa siihen erikoistunut verkkopalvelu kuten Summarum, on kilpailuttaminen taas huomattavasti vaivattomampaa. Lainahakemuksen välitysprosessi on meillä automatisoitu, mikä tarkoittaa nopeampaa prosessia.

Sinun on näin ollen mahdollista löytää yhden lainahakemuksen avulla halvimmat kulutusluotot.

Edullisin kulutusluotto 2023

Moni varmasti pohtii, mistä löytää edullisimmat kulutusluotot 2023.

Kuten tekstissä on jo aiemmin esitelty, kulutusluotot voidaan karkeasti jakaa kahteen eri tyyppiin: vakuudettomiin sekä vakuudellisiin kulutusluottoihin. Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan, minkälainen on edullisin kulutusluotto 2023.

Edullisin vakuudeton kulutusluotto

Edullisin laina on helppo tunnistaa muutamasta olennaisesta tekijästä. Ensinnäkin oma taloudellinen tilanteesi määrittelee merkittävästi sitä, mistä sinun on todellisuudessa mahdollista saada kulutusluottoa ja minkälaisilla lainaehdoilla.

Edullisin vakuudeton kulutusluotto on mahdollista löytää kilpailuttamalla lainat. Lainamarkkinoiden tilanne vaihtelee jatkuvasti ja lainan tarjoajien mukauttavat hintojaan koko ajan.

Pysyäksesi perillä tämän hetkisestä lainamarkkinoiden tilanteesta, sinun kannattaa kilpailuttaa kaikki kulutusluotot aina.

Edullisin vakuudellinen kulutusluotto

Edullisin vakuudellinen kulutusluotto on yleensä huomattavasti halvempi kuin laina ilman vakuuksia. Edullisin kulutusluotto vakuudella on mahdollista selvittää kilpailuttamalla pankkien sekä rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset.

Kilpailuttamalla kulutusluotot se oletkin sinä, joka käännät markkinoiden kilpailutilanteen päälaelleen. Kilpailutuksessa lainantarjoajat kilpailevatkin sinusta eikä toisinpäin. Markkinatilanne sekä rahoitusalan toimijoiden omat tilanteet vaikuttavat kaikki siihen, minkälainen on edullisin vakuudellinen kulutusluotto.

Edut ja haitat, joita kaikki kulutusluotot voivat sisältää

Hyvät puolet Huonot puolet
Kulutusluottoa on tarjolla monessa eri yhtiössä. Et saa kulutusluottoa, mikäli sinulla on maksutiedoissa merkintöjä.
Kulutusluoton takaisinmaksuun on tarjolla joustavuutta. Osa kuluttajista voi hakea kulutusluottoa liian heppoisin perustein.
Kulutusluoton hakeminen netissä on yksinkertaista ja maksutonta.
Tarjousten vertailu säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja.

Kulutusluotto kokemuksia kilpailuttamisesta

Tarkastellessa suomalaisten kokemuksia kulutusluottojen kilpailuttamisesta, on kommenteista havaittavissa muutamia toistuvia kokemuksia.

Kulutusluottojen tarjoajat sekä kilpailuttajat keräävät aktiivisesti kokemuksia kulutusluotoista ja alla on esiteltynä suomalaisten lainanottajien yleisimpiä ajatuksia kulutusluottojen kilpailuttamiseen liittyen

 • Kulutusluoton hakeminen netin kautta on nopeaa
 • Kulutusluottojen kilpailuttaminen on yksinkertaista
 • Korot ja lainakulut ovat palveluissa eriteltynä selkeästi

Yleisiä kokemuksia kulutusluotoista on, että niiden hakeminen netistä on nopeaa ja yksinkertaista.

Kulutusluottolaskuri auttaa löytämään parhaat vaihtoehdot

Summarumin kulutusluottolaskuri on kätevä. Sen avulla kaikki kulutusluotot, joita voisit saada, tulevat selville mahdollisine kuluineen nopeasti. Lainahakemuksen tekemällä ja lähettämällä voit saada kulutusluoton käyttöösi jopa hyvin pienellä viiveellä.

Se, ilmestyykö kulutusluotto heti tilillesi, riippuu mm. siitä, millainen on otetun kulutusluoton suuruus sekä se, onko sille vakuutta.

Muita yleisiä kokemuksia kulutusluotoista on se, että korko- sekä muut lainakulut ovat kilpailuttamista tarjoavilla palveluille todella selkeästi esillä. Tämä on jokaisen kulutusluottoa harkitsevan kannalta hyvin oleellista. Vain lainakulut näkemällä ja ymmärtämällä voit päättää, mikä on kannaltasi järkevin ja halvin kulutusluotto.

Lainsäädäntöön on kirjattu, että lainan oleellisten hintatietojen tulee olla selkeästi esillä, mutta kilpailuttamalla kulutusluottosi voit varmistaa, että kulutusluottojen kilpailuttaja esittää korot sekä muut kulut mahdollisimman selkeästi. Älä aikaile, vaan testaa Summarumin yleinen lainalaskuri ja kilpailuta kulutusluotto avullamme jo tänään!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Paras kulutusluotto heti tilille – Usein kysyttyä

Mikä on kulutusluotto?
Kulutusluotto on vakuudeton tai vakuudellinen kertalaina, jonka kuluttaja hakee itselleen yleensä kuluttamista varten. Kulutusluottoja myönnetään useimmin 1000 euron ja 60 000 euron väliltä.
Minkälainen kulutusluotto on edullinen?
Edullinen kulutusluotto on sellainen jonka kokonaiskustannukset ovat kuluttajalle mahdollisimman pienet. Edullisimman kulutusluoton löydät lainojen vertailun ja kilpailuttamisen avulla.
Kuinka paljon kulutusluottoa voi saada?
Kulutusluottoa myönnetään yleisimmin 60 000 euroon saakka. Jotkut lainantarjoajat saattavat kuitenkin tarjota myös hieman yli 60 000 euron luottoja.
Mikä on sopiva korko kulutusluotolle?
Kulutusluoton korko määräytyy haetun lainasumman sekä lainan tarjoajan riskiarvion mukaan. Edullisimmat kulutusluottojen korot alkavat yleisimmin 4 prosenttiyksiköstä.
Miksi kulutusluottoja kannattaa vertailla?
Vertailemalla eri lainantarjoajien kulutusluottoja keskenään, kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sekä halvin, että ehdoiltaan sopivin laina.
Mistä halvin kulutusluotto?
Edullisin kulutusluotto on vakuudellinen kulutusluotto, joita pankit tarjoavat eri vakuuksia vasaan. Halvin vakuudeton kulutusluotto kannattaa etsiä esimeriksi Summarumilta löytyvän lainavertailun avulla.
Tarvitsenko vakuuksia kulutusluotolle?
Et tarvitse. Sinun on kuitenkin mahdollista käyttää hyväksesi vakuuksia hakiessasi kulutusluottoa. Vakuudet tekevät lainasta hakijalle aina edullisempaa.
Voinko hakea kulutusluottoa vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?
Voi hakea. Lainan saaminen on tosin tässä tapauksessa useimmiten hankalampaa. Osa rahoituslaitoiksista myöntää myös kulutusluottoa, vaikka olisit saanut aiemmin maksuhäiriömerkinnän.
Voinko hakea kulutusluottoa, jos saan valtion etuuksia tai eläkettä?
Voit hakea. Etuudet katsotaan useimmiten tuloksi, joka taas helpottaa kulutusluoton saamista. Voit merkitä siis saamsi etuudet kohtaan "tulot".

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: