Täytä ilmainen hakemus ja löydä tarpeisiisi sopiva laina

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

Summarum mediassa

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

 

 

Summarum mediassa

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Lainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

 • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
 • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
 • Välitämme hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
  • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – suosittelemme aina kuluttajalle edullisinta lainaa. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

 Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea lainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

 • Olet vähintään 25-vuotias
 • Asut vakituisesti Suomessa 
 • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Tietoa lainan hakemisesta

Summarum.fi tarjoaa kattavat oppaat monista lainoihin liittyvistä teemoista. Tässä suosituimpia laina-aiheisia sisältöjämme.

Korkokatto 2020 ja korona

Korona on vaikuttanut lainansaamiseen monella tavalla. Pankit ovat irtisanomisia ennakoidessaan kiristäneet luotonannon kriteerejä, mikä vaikeuttaa lainan saamista. Tämän vuoksi hakemukseen kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan yhteishakija.

Suomen hallitus on esittänyt uutta korkokattoa vuodelle 2020 koronan takia. Jos ehdotus menee läpi, lainoista ei vuonna 2020 saa periä yli 10 % korkoa riippumatta siitä, mitä sopimuksessa lukee. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että korkeampi korko voi tulla voimaan vuoden 2020 jälkeen. Siksi myös korona-aikana kannattaa käyttää Summarum.fi-palvelua, josta saat lainatarjouksen ensisijaisesti aina alle 10 % korolla.

Lainalaskurilla lasket lainojen kustannukset

Lainalaskuri ottaa huomioon lainan määrän ja kulut. Lainalaskuria kannattaa hyödyntää esimerkiksi siinä tapauksessa, kun vertailet eri lainatarjouksia lainojen kilpailuttamisen jälkeen. Lainalaskurilla voit myös laskea tai selvittää etukäteen ne kustannukset, jotka olet valmis maksamaan lainasta.

Lainalaskuriin syötetään lainasumma, maksuaika, korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu. Tuloksena lainalaskuri antaa lainan kuukausierän, todellisen vuosikoron sekä summan, joka kokonaisuudessaan maksetaan takaisin luotonantajalle. Todellinen vuosikorko tarkoittaa sitä prosenttiosuutta, joka muodostuu laina korosta ja muista sivukuluista. Lainalaskurissa muita lainakuluja ovat avausmaksu sekä tilinhoitomaksu, jotka tyypillisesti lainasta peritään.

Avaa lainalaskuri

Lainojen yhdistäminen on osa lainavertailua

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan kahden tai useamman rahalainan yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että henkilö ottaa yhden suuremman lainan, jolla maksetaan pois aiemmat lainat, kuten pienet kulutusluotot. Pienten lainojen yhdistämisellä saadaan leikattua pois kuluja, minkä ansiosta uudesta lainasta voi tulla merkittävästi edullisempi.

Lainojen yhdistämisen hyödyt:

 • Yhdistelmälainan pienemmät kustannukset
 • Talouden sujuvampi hallinnointi
 • Pienistä lainoista aiheutuvien riskien minimointi
Lue lisää lainojen yhdistämisestä

Ole tarkkana autolainan kanssa

Auton hankinta on omistusasunnon hankinnan lisäksi yksi suurimmista rahallisista sijoituksista, jonka useat ihmiset tekevät elämänsä aikana. Eroten asunnon hankinnasta, auto on huono sijoitus arvon säilymisen näkökulmasta. Tämän takia auton hankintaan kannattaa tehdä huolellinen rahoitussuunnitelma.

Summarumilla pystyt helposti kilpailuttamaan nykyisen autolainasi, laskemaan autolaskurillamme autolainan kustannukset tai etsimään kokonaan uuden autolainan uuden – tai vaikka käytetyn – nelipyörän hankintaan!

Hae vakuudetonta autolainaa Autolainalaskuri

Rahoitusta kodin remontointiin

Remontin tekeminen on tyypillisesti suuri investointi. On kyseessä sitten keittiön remontointi, pintaremppa tai terassin rakentaminen, remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa eri luotonantajilla. Summarum auttaa sinua remonttilainan etsimisessä ja kilpailuttaa soveltuvia pankkeja ja muita rahoittajia remonttirahoituksen tiimoilta.

Tyypillisimmät vaihtoehdot remonttilainan:

 • Vakuudeton kulutusluotto
 • Vakuudellinen kulutusluotto
 • Remontin rahoittaminen asuntolainalla
Hae vakuudetonta remonttilainaa

Kilpailuta asuntolaina jos vain mahdollista

Asunnon hankinta on tyypillisesti ihmisen suurin investointi. Autolainan tapaan asuntolaina kannattaa kilpailuttaa – on kyseessä sitten nykyisen lainan kilpailutus tai kokonaan uusi laina asunnon ostoa varten. Summarumin yhteistyökumppanit on valittu tarkasti asuntolainojen vertailuun, jotta sinulla olisi mahdollisuus löytää markkinoiden edullisin asuntolaina. Pystyt kilpailuttamaan myös jo valmiiksi matalakorkoisen ASP-lainan.

Asuntolainan kulujen kanssa kannattaa olla tarkkana, minkä takia lainan kulut ja todellinen vuosikorko kannattaa tarkistaa asunotolainalaskurilla. Asuntolainalaskuri kertoo kuukausittain maksettavan lyhennyksen, todellisen vuosikoron sekä yhteissumman, joka lainasta maksetaan takaisin pankille tai muulle luotonantajalle.

Kilpailuta asuntolaina

Kilpailuta laina säännöllisesti

Säännöllinen lainan kilpailuttaminen on kannattavaa. Lainan kilpailuttaminen on kannattaa, sillä sen kautta on mahdollista tehdä tuhansien eurojen säästöt. Lainat voi kilpailuttaa soittamalla tai lähettämällä sähköpostia pankille tai muulle lainantarjoajalle. Toinen vaihtoehto on selailla netissä lainatarjouksia ja ottaa niistä parhaat ylös. Paras tapa on kuitenkin hyödyntää lainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita, kuten Summarumia.

Me Summarumilla haluamme, että löydät lainallesi mahdollisimman edulliset kustannukset. Kustannusten painaminen alas on samalla suurin syy sille, miksi lainat on syytä kilpailuttaa. Etsimme sinulle 10 000 – 60 000 suuruisen lainan. Olemme sulkeneet pois suuria korkoja perivät rahoituslaitokset lainavertailuistamme.

Lainan kilpailuttaminen tiputtaa lainan kuluja, mutta mistä muista syistä se kannattaa tehdä? Lainavertailun tekeminen Summarum-sivustolla kestää muutaman minuutin, eikä se sido sinua mihinkään. Tänä päivänä lainojen kilpailuttaminen netissä onnistuu niin nopeasti, että sen voi – ja kannattaakin – tehdä jo pienestäkin mielijohteesta. Lisäksi kun teet hakemuksen Summarumin kautta, et tarvitse lainalle takaajaa tai muita vakuuksia.

Usein kysyttyä lainoista

Mihin hakemukseni tiedot välitetään, kun täytän lomakkeen?
Kun lähetät hakemuksen Summarum-palveluun, hakemuksesi välitetään 14 yhteistyökumppanipankille ja muulle rahoitusalan toimijalle lainanvälittäjäpartneriemme kautta. Saat yhdellä hakemuksella alustavan lainatarjouksen jopa kaikilta 14 toimijalta ilman mitään sitoumuksia.
Miksi laina kannattaa kilpailuttaa Summarumin avulla?
Summarum-palvelun avulla saat kerralla vastauksen jopa 14 pankilta ja rahoituslaitokselta, eli säästät paljon omaa aikaasi ja vaivaasi. Palvelumme kautta tulevat tarjoukset eivät ole sitovia, joten jos et ole tarjouksiin tyytyväinen, voit hylätä vaikka kaikki vastaanottamasi tarjoukset hiiren klikkauksella.
Miten haen lainaa?
Lainaa on helppo hakea suoraan netistä Summarum.fi-palvelussa. Täytä yksinkertainen hakemus ja saat alustavan tarjouksen yli 10 pankilta. Voit valita edullisimman ja nostaa lainan vielä samana päivänä.
Maksaako lainan hakeminen?
Lainan hakeminen ei maksa mitään. Lainan hakeminen on aina ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit tehdä ilmaisen hakemuksen, tutkia tarjouksia ja nostaa mieluisen lainan. Jos tarjoukset eivät mielestäsi ole sopivia, voit myös hylätä kaikki tarjoukset.
Kuinka paljon voin saada lainaa?
Voit hakea lainaa 10000 eur - 60000 eur. Henkilökohtaiset tarjoukset riippuvat aina taloudellisesta tilanteestasi. Kannattaa ottaa mukaan yhteishakija. Tämä parantaa huomattavasti mahdollisuuksia saada suuria lainatarjouksia.
Kuinka pitkän maksuajan voin lainalle saada?
Lainaan voi saada maksuaikaa jopa 15 vuotta. Yleensä lainat maksetaan takaisin 1 vuoden - 15 vuoden kuluessa.
Voinko hakea lainaa yhdessä jonkun kanssa?
Kyllä. Kannattaa ottaa mukaan yhteishakija aina kun mahdollista sillä yhteishakijan kanssa saat edullisempia ja suurempia tarjouksia.
Tarvitaanko lainalle vakuuksia tai takaajaa?
Et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Tämä tarkoittaa, että voit saada lainaa kätevästi vielä samana päivänä.
Kuka voi nähdä henkilötietoni?
Vain me (Summarum Media Oy) ja pankit, jotka tekevät tarjouksia. Käsittelemme henkilötietojasi noudattaen GDPR-asetusta ja suojaamme tiedot SSH-menetelmin, joten voit hakea lainaa turvallisesti.
Milloin laina maksetaan pankkitililleni?
Pankista tai rahoitusyhtiöstä riippuen, laina maksetaan sinulle yleensä muutaman tunnin ja parin päivän välillä. Mitä pienempi summa on kyseessä, sitä nopeammin laina on tilillä. Lainaa voi hakea milloin tahansa, mutta lainojen maksu voidaan suorittaa lain mukaan vain 7.00-23.00 välisenä aikana. Kannattaa siis hakea lainaa aikaisin niin saat luoton todennäköisesti vielä samana päivänä.
Mistä löydän lainan edullisesti?
Edullisimman lainatarjouksen saat Summarum.fi-palvelusta. Me tarjoamme sinulle ensisijaisesti lainaa alle 10% korolla.
Voinko maksaa lainan etuajassa?
Voit aina maksaa lainan pois etuajassa. Kuluttajaluoton voi maksaa etuajassa kokonaan, sillä se on lakisääteinen oikeus, vaikka sitä ei olisi erikseen kirjattu sopimusehtoihin. Luotonantaja voi vaatia korvausta ennenaikaisesta maksamisesta, jos luotto maksetaan ennenaikaisesti takaisin jaksolla, jonka osalta on sovittu kiinteästä lainakorosta. Luotonantajan korvaus ei kuitenkaan saa ylittää määrältään yhtä prosenttia ennenaikaisesti takaisinmaksetun luoton määrästä, jos luotto maksetaan takaisin vähintään vuotta ennen luottosopimuksen päättymistä. Lainoihin pätee kuitenkin 14 päivän palautusoikeus jolloin lainan voi aina maksaa takaisin ilman kustannuksia.

Lue lisää eri lainatyypeistä: