Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainaa

Lainaa netistä jopa 60 000 € ilman vakuuksia. Täytä maksuton lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Lainaa netistä jopa 60 000 € ilman vakuuksia. Täytä maksuton lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae lainaa jopa 60 000 euroa kauttamme

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa vain muutamassa minuutissa. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Summarumin kautta voit hakea lainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile lainat helposti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutaman minuutin kuluessa. Kun kaikki tarjoukset ovat saapuneet voit vertailla niitä ja valita niiden joukosta parhaiten tarkoituksiisi ja elämäntilanteeseesi sopivan lainan.

Kilpailuttamalla lainaa netistä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailutus netissä käy avullamme nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei tarvitse lähteä hakemaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Löydä pienikorkoinen laina nopeasti

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Kauttamme halpakorkoinen laina löytyy vaivattomasti ja turvallisesti.

Kaikki yhteistyökumppanimme antavat sinulle fiksuja tarjouksia, mutta muista silti kiinnittää huomiota saaduissa tarjouksissa ennen kaikkea todelliseen vuosikorkoon; se kun kertoo lainan kokonaiskustannukset toisin kuin nimelliskorko.

Vertaa lainat ja luotot, säästät rahaa

Lainojen vertailu on järkevää tehdä aina, kun tarkoitus on hakea lainaa. Useampi tarjous mahdollistaa niiden vertailun, joka taas paljastaa edullisimman lainan järkevimmillä ehdoilla. Rahan säästämiseksi onkin siis ensiarvoisen tärkeää kiinnittää huomiota saadussa tarjouksessa korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan. Vain näin löydät parhaat lainat ja luotot.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat todellisuudessa useimmiten melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Lainan hakeminen kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

Kun se on hyväksytty, lainaraha maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Hae laina avullamme näin

Kun tarvitset lainaa, täytä hakemuksemme ja anna meidän kilpailuttaa kymmeniä eri lainantarjoajia nopeasti ja luotettavasti. Hae laina näin:

 1. Täytä hakemus sivustollamme.
 2. Ilmoita pyydetyt tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
 3. Lähetä hakemus.
 4. Saat tarjouksia muutamassa minuutissa.

Lainaa verkkopankkitunnuksilla helposti ja turvallisesti

Nykyisin voit hakea lainaa verkkopankkitunnuksilla. Verkkopankkitunnusten käyttäminen lainanhakuprosessissa on nopeuttanut toimintoja merkittävästi. Tunnusten ansiosta voit saada alustavan lainatarjouksen jopa parissa minuutissa.

Voit hakea lainaa juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii, eikä sinun enää tarvitse varata aikaa pankin lainaneuvotteluihin. Verkkopankkitunnukset tekevät prosessista paitsi nopean myös turvallisen, onhan kyseessä vahva tunnistautumistapa. Lainan haku tapahtuu salatussa yhteydessä mikä takaa sen, että kaikki tiedot sinun ja lainantarjoajan välillä siirtyvät aina turvallisesti.

Lainatyypit eri käyttötarkoituksiin

Eri lainatyypit on tarkoitettu erilaisiin tarkoituksiin. Tämän vuoksi lainaehdot vaihtelevat lainamuotojen välillä. Seuraavaksi avaamme tarkemmin eri lainatyyppejä ja niiden ominaisuuksia sekä käyttötarkoituksia.

Joustoluotto joustaa tarpeen mukaan

Joustoluotot ovat joustavia lainoja ja tilille nostettavaa luottoa, jotka joustavat tarpeen mukaan.

Tärkeää huomioitavaa joustoluotossa on se, että korkoa maksetaan vain tilille nostetun luoton rahallisesta osuudesta, eikä koko luoton lainasummasta. Jousto-ominaisuus toimii tässä lainatyypissä samalla tavalla kuin luottokortissa, jolloin luoton käyttäjän lyhentäessä joustoluottoa vapauttaa tämä yhtäaikaisesti luottotilille lisää rahaa.

Kulutusluotto arjen puskurina

Kulutusluotto on ylivoimaisesti Suomen suosituin lainatyyppi. Suomen Pankin teettämän tilaston mukaan vuoden 2020 lopulla lähes puolet suomalaisten ottamista kotitalouslainoista oli kulutusluottoja.

Kulutusluotolla tarkoitetaan kertaluontoista yksityislainaa, joka voi olla myös kertaluotto. Se nostetaan erityisesti kuluttamista ja arkista elämää varten, kuten esimerkiksi reissua tai uutta menopeliä varten. Tällaisia ovat mm.

Kulutuslainojen kohdalla puhutaan useimmiten vakuudettomasta lainasta, vaikkakin joskus kulutusluotto voi olla myös vakuudellinen tai laina, joka on otettu omaisuutta vastaan.

Tutustu tarkemmin kertaluoton ominaisuuksiin kertalainaa käsittelevässä sisällössämme.

Yhdistelylaina yhdistää useammat lainat yhdeksi

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden lainojen, osamaksujen ja yllättävien menojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Silloin kyseessä on lainojen uudelleenjärjestely. Sinulla saattaa olla samaan aikaa useita lainoja, kuten kulutus- ja joustoluottoja, joiden organisointi voi muuttua haastavaksi.

Laskuja tulee useammasta eri paikasta ja eräpäiviä on pitkin kuukautta. Silloin laskuja saattaa epähuomiossa jäädä jopa kokonaan maksamatta. Esimerkiksi tästä syystä lainojen yhdistäminen on järkevää.  Pienet lainat kuitataan yhdellä suuremmalla lainalla, jonka lyhennystä jatkat usean lainan sijaan. Lainaa maksetaankin siis enää vain yhteen paikkaan.

Osamaksujen yhdistäminen lainalla

Osamaksujen yhdistäminen edellä kuvatulla tavalla on kannattavaa, koska näin toimimalla kuukausittaiset lainan korko- ja muut kulut samalla kaventuvat, jolloin sinulla on käytettävänäsi itse lainan lyhentämiseen enemmän rahaa. Voit siis säästää kuluissa ja samalla lyhentää lainaa nopeammin.

Parhaassa tapauksessa säästät yhdistämällä lainalla osamaksut jopa useita satoja euroja vuodessa.

Lainaa edellisten velkojen maksamiseen

Yhdistelylaina on saanut kritiikkiä siitä, että tässä uudella lainalla kuitataan vanhempia velkoja.

Lainaa vanhojen velkojen maksuun kannattaakin ottaa ainoastaan siinä tapauksessa, kun näin toimiminen on sekä talouden että käytännön kannalta aidosti järkevää.

Vertaislaina yksityishenkilöiden välillä

Vertaislaina on ainakin vielä toistaiseksi hieman harvinaisempi lainatyyppi Suomessa. Sillä tarkoitetaan lainasopimusta yksityishenkilöiden välillä jolloin kyseessä on yksinkertaisesti laina yksityishenkilöltä – ilman pankkia tai rahoitusyhtiötä välissä.

Haluamme korostaa, että Summarumin kautta et voi ainakaan toistaiseksi hakea tai vertailla vertaislainoja. Voit kuitenkin halutessasi tutustua tarkemmin aiheeseen artikkelissamme Vertaislaina.

Opintolaina – valtion takaama laina matalalla korolla

Opintolaina on lainatuote, jonka korkoa on todellisuudessa hyvin vaikea kilpailuttaa. Ensinnäkin se on valtion takaamaa lainaa ja toiseksi siinä on hyvin matala, lähes olematon korko jo valmiiksi. Suomen Pankin tilaston mukaan suomalaiset opiskelijat nostivat vuoden 2020 loppuun mennessä opintolainoja noin 4,5 miljardin euron edestä.

Tahti on sittemmin kiihtynyt ja esimerkiksi vuoden 2022 tammikuussa opintolainaa nostettiin jo miltei 350 milj. euroa. Se on lähes 7 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin vastaavana ajankohtana.

Vuoden 2022 alussa opintolainan korko on ollut historiallisesti jo lähellä nollaa. Vuoden 2023 alkuun tultaessa korkotaso on muuttunut huomattavasti vuoden takaisesta, 12 kuukauden euriborin ollessa yli 3 prosenttia. Odotamme Suomen Pankin päivittyvää tilastoa opintolainojen keskikorosta.

12/2020 1/2021 1/2022 1/2023
Opintolainat / keskikorko 0,39 0,36 0,09 2,20

Lähde: Suomen Pankki 

Opintolainaa myöntävät perinteiset pankit, kuten esimerkiksi Osuuspankki ja Danske Bank. Näiden ja muiden opintolainaa tarjoavien pankkien opintolainat sinun kannattaa kuitenkin vertailla vasta sitten, kun opiskelupaikka on varmistunut.

Edulliseen ja matalakorkoiseen opintolainaan kannattaa ehdottomasti tutustua, sillä se avaa esimerkiksi hyvän mahdollisuuden sijoitustoiminnan aloittamiseen. Sijoittaminen opintolainalla onkin nykyisin varsin suosittua.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Mistä lainaa eri elämäntilanteissa?

Edellä on kuvattu lainatyyppejä eri tarkoituksiin. Eri lainatyypit liittyvät elämäntilanteisiin, joissa lainaraha on tarpeen tavalla tai toisella.

Näitä tilanteita ovat muun muassa äkilliset rahatarpeet johonkin aineelliseen tai aineettomaan hankintaan, isompi investointi esimerkiksi asuntoon tai yllättävä muutos elämässä, kuten irtisanoutuminen vakituisesta työstä, veronpalautusten ennakkoon hankkiminen tilille tai perintöveron maksamista varten haettava laina.

Myös yhtäkkinen isompi summa, kuten useamman kuukauden suuruinen vuokravakuus, tai menopelin kuten vaikkapa sähköpyörän hankinta voidaan hakea vakuudettomana luottona. Joskus elämäntilanteet voivat kuljettaa sinut myös tilanteeseen, jossa lainaa pitää hakea vanhan lainan maksamiseen.

Olemme keränneet kattavan listan, jossa kerromme mistä lainaa saa vaihtelevissa elämäntilanteissa. Alla luettelemme esimerkkejä lainoista ja niiden käyttötarkoituksista.

Lainaa arjen hankintoihin tai tilanteisiin

Arjessa eteesi voi tulla varsin yllättäenkin tilanne, jossa ylimääräiselle rahalle on tarvetta. Pesukone saattaa reistailla, sohva rikkoontua tai kuntosalilaitteet lainalla voi olla sijoitus terveyteen ja hyvinvointiin – jos säästöjä ei kuitenkaan ole kertynyt tarpeeksi, tarvitaan arkisen hankinnan rahoittamiseksi usein lainaa.

Arjen hankinnoiksi voidaan lukea myös esimerkiksi osamaksuilla maksettavat ostokset verkossa, joten monelle meistä pieniä kulutusluottoja kertyykin hiljalleen, vaikka varsinaista lainaa ei olisikaan haettu suoraan rahoituslaitoksilta tai pankeista.

Lainaa arjen hankintoihin kannattaisi aina hakea samoilla periaatteilla kuin suurempiikin hankintoihin. Korkoja ja muita kuluja olisi jokaisen tarjouksen kohdalla hyvä vertailla. Siksi sinunkin kannattaa kilpailuttaa myös pikkulainat, vaikka kyse olisikin vain pienistä ostosrahoituksista – niidenkin välillä kun saattaa olla tuntuvia eroja.

Lainaa yksin vai yhdessä?

Vakuudetonta lainaa voidaan erilaisiin tarpeisiin hakea niin yksin kuin yhdessä. Rinnakkaishakijan kanssa tulee toki olla tarkkana sen suhteen, ettei päädy tilanteeseen jossa toinen lainanottaja maksaa yksin yhteislainaa takaisin lainanantajalle. Lainoja haetaan Suomessa pariskuntina suhteellisen paljon erityisesti suurempien lainojen, kuten asuntolainojen kohdalla. Lainan hakeminen yksin tai yhdessä on hyvin tilanne kohtaista, lainan kilpailuttaminen auttaa hakijaa tai hakijoita arvioimaan lainakokonaisuutta erittäin tarkasti.

Laina vuokravakuutta varten

Vuokramarkkinoilla voit törmätä tänä päivänä todella korkeisiin vuokravakuuksiin. Osa vuokranantajista voi edellyttää jopa kahden tai kolmen kuukauden vuokravakuutta. Tällaisia summia ei välttämättä löydy valmiina säästöistä, jolloin vuokravakuuslaina on hyvä ratkaisu.

Kun haet lainaa vuokravakuutta varten, saat maksettua summaa takaisin pienemmissä erissä ja tällöin sinulle jää myös rahaa muihin hankintoihin, joita uusi koti monesti kaipaa. Asumiseen ja muuttamiseen on saatavilla myös muita lainoja, kuten esimerkiksi erilaiset remonttilainat tai laina ulkomaille muuttoa varten tai

Veronpalautusta ennakkoon

Aikaisemmin veronpalautuksia maksettiin vain vuoden loppupuoliskolla, mutta nykyisin osa kansalaisista saa palautuksensa jo aikaisemminkin. Vuonna 2022 veronpalautuksia on maksettu heinäkuusta lähtien.

Ajatellaanpa, että saat veronpalautukset elokuun alussa. Tilanteesi on kuitenkin taloudellisesti sellainen, että veronpalautuksille olisi tarvetta jo tätä aikaisemmin. Silloin voit hakea lainaa veronpalautusta vastaan, tai pikemminkin haet lainan, jonka saat kuitattua takaisin heti veronpalautusten saavuttua tilillesi.

Lainaraha perintöveron maksamiseen

Perintö voi tulla kohdallesi joskus äkillisesti ja summaltaan se saattaa olla huomattavankin suuri. Tietyissä tapauksissa perintö voi olla todellinen ongelma, etenkin jos sinulla ei ole riittävää varallisuutta perintöveron maksamisen hetkellä. Perintöveroa maksetaan tyypillisesti yhdessä tai useammassa erässä.

Erien määrä riippuu perintöveron määrästä. Eräpäivät maksuille ovat parin kuukauden välein, joka ei maksun suuruudesta ja omasta tilanteestasi riippuen ole välttämättä riittävä. Ongelmia voi koitua etenkin sellaisen perinnöksi saadun omaisuuden kanssa, jota ei ole helppo muuttaa nopeasti rahaksi. Tällaisessa tilanteessa laina perintöveroa varten voi tulla ajankohtaiseksi.

Laina lainojen maksamiseen

Lainaa lainojen maksuun kannattaa hakea tilanteessa, jossa sinulle on alkanut kertyä pienempiä lainoja useampaan eri paikkaan. Yksinkertaistettuna kysymyksessä on järjestely, jossa ensin summaat yhteen kaikkien nykyisten lainojesi todelliset kulut ja määrät.

Sen jälkeen haet yhtä suurempaa lainaa, jolla kuittaat kaikki pienemmät lainat pois. Jatkossa maksat vain yhtä lainaa. Tämä helpottaa arkeasi: maksettavia laskuja on vähemmän ja samalla myös korot ja muut kulut ovat todennäköisesti aikaisempaa pienempiä.

Sijoitus- tai investointilaina

Joskus lainantarve ei koske arkisia asioita, vaan sillä tavoitellaan sijoitustoiminnassa jotain varmaksi arvioitua voittoa. Tällainen sijoittaminen on pääosin vain ammattilaisia koskevaa invenstointisijoittamista, ja sitä ei suositella harrastelijasijoittajille velkakierteeseen joutumisen riskin vuoksi. Sijoituslainat ovat usein vakuudellisia lainoja, mutta osa sijoituslainoista ei kuitenkaan suoraan lukeudu tähän kategoriaan kuten esimerkiksi metsälainat, jotka voidaan hakea suoraan netistä.

Lainaa omistusasuntoon

Suomalaiset nostavat edelleen innokkaasti asuntolainaa sekä investoivat asumiseen, oli kyseessä sitten remonttilaina tai laina asumisoikeusasuntoon. Suomen Pankin teettämän mukaan asuntolainoja nostettiin normaalia enemmän vuoden 2020 loppupuolella – COVID-19 huolimatta.

Vuoteen 2019 verrattuna asuntolainoja nostettiin noin 4,5% enemmän vuonna 2020. Maaliskuun 2022 lopussa asuntolainoja suomalaisilla kotitalouksilla oli yhteensä 107,3 mrd. Uudet asuntolainat olivat suurempia kuin aikaisemmin, ja maailmantilanteesta johtuen myös korot alkoivat nousta.

Asuntolainojen nostamisen aktiivisuutta selittää erityisesti ennätyksellisen matalalla pitkään pysytellyt korkotaso, jota päivitämme aktiivisesti.

Asuntolainojen kilpailuttaminen kannattaa toteuttaa säännöllisesti, jotta lyhennät asuntolainaa edullisesti nykyisen korkotason mukaan. Asuntolainavertailumme kautta voit myös kilpailuttaa pankkien ASP-lainat.

Summarumin asuntolainalaskuri on näppärä työkalu, jolla selvität kätevästi asuntolainan kulut.

Lainalaskuri

Summarumin lainalaskuri on erinomainen työkalu, jonka myötä lainan koron laskeminen nopeutuu merkittävästi.

Laske sopiva lainan määrä

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on
Lainan komponenttien tunteminen helpottaa huomattavasti lainan hakemista. Tärkeimmät komponentit ovat:

 • Lainasumma
 • Maksuaika
 • Korkoprosentti
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu

Näiden tietojen perusteella pystyt selvittämään mikä on lainan todellinen vuosikorko. Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan todellisen hinnan vuodessa. 

Lainalaskurimme kertoo myös paljonko lainaa tulee lyhentää kuukausittain, jotta saat maksettua lainan pois maksusuunnitelman mukaan. Tämä helpottaa oman henkilökohtaisen talouden suunnittelua.

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Kilpailuta tarjouksia säännöllisesti

Lainatarjousten kilpailuttaminen on tärkeää, sillä vain kilpailuttamalla voit löytää sen edullisimman. Oli kyseessä sitten esimerkiksi vuosia sitten otettu autolaina, asuntoautolaina, tulevan remontin uusi laina tai se vanha tuttu asuntolaina on tärkeää huomioida, että kaikkia lainoja on mahdollista kilpailuttaa ilman sitoumuksia. Tarkempaa tietoa siitä kannattaako auto hankkia osamaksulla vai lainalla saat täältä.

Hyvä tietää

Nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, sillä pankkien ja rahoitusyhtiöiden korot vaihtelevat jatkuvasti, tarjoten näin mahdollisuuksia nykyistä edullisempaan lainaa, ja jopa korotonta lainaa.

Nykyisiä lainoja sinulla voi olla yksi tai useampia. Jälkimmäisessä tapauksessa yhdistelylainan ottaminen saattaa olla järkevää – ainakin silloin, kun uudelle lainalle on tarjolla edullisempi korko kuin nykyisten lainojen kokonaiskorko.

Lainavertailu koskee vanhojen lainojen lisäksi myös uuden lainan nostamista. Kilpailuttamalla pankit ja luotonantajat saat pikaisesti selville markkinoiden nykyisen korkotason, jonka perusteella pystyt selvittämään mistä saat lainaa sinulle parhaiten sopivaan hintaan, tai ehkäpä lainaa sinulle selkeällä hinnoittelulla.

Lue seuraavasta tarkemmin siitä, miten palvelumme toimii ja miten kilpailutamme lainat.

Lainatarjousten vertailu

Kilpailuttaessasi lainat kauttamme saat lainatarjoukset sähköpostiisi – mikäli lainanmyöntäjän vaatimukset lainan antamiselle vain ovat täyttyneet. Lainatarjouksesta selviää muun muassa tarjottu lainasumma sekä todellinen vuosikorko, joka koostuu koroista sekä muista kuluista.

Monet pohtivat lainanhakemisen kohdalla myös sitä, onko lainan saaminen mahdollista ilman piilokuluja. Voit halutessasi tutustua tarkemmin siihen, millainen on lainatarjouksen rakenne ja ominaisuudet, artikkelissamme lainatarjous.

Nämä rahalaitokset tavoitat kauttamme

Summarumin kautta tavoitat yli 30 kotimaista pankkia ja muuta rahalaitosta

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Tarkempaa tietoa lainapalvelustamme, yhteistyökumppaneistamme ja meidän kautta tavoitettavista pankeista saat täältä.

Lainan haku kannattaa tehdä vastuullisesti

Lainan haku verkosta on perinteistä hakemista nopeampaa, voihan lainan saada lähes välittömästi. Kun siis on tarve saada äkkiä lainaa, täytä hakemus sivustollamme ja anna Summarumin hoitaa kilpailutus puolestasi. Näin saat tarjouksia nopeasti mutta myös vastuullisesti. Me teemme yhteistyötä vain hyvämaineisten ja vakavaraisten kumppanien kanssa. Saat avullamme tarjoukset nopeasti sähköpostiisi.

Kun lainaa haetaan verkosta, on prosessi huomattavasti perinteistä hakuprosessia ketterämpi ja lähestulkoon aina pääset vertailemaan tarjouksia vielä hakemuksen jättöpäivänä.

Jos haet lainaa muualta kuin kauttamme, muista huomioida

 • rahoitusyhtiön tai pankin luottoluokitus
 • tietoturva
 • yrityksen kotimaa ennen lainan hakemista.

Huomioi seuraavat asiat lainat haussa

 • Tarkista pankin tai luotonantajien turvallisuus ja luotettavuus
 • Älä luovuta henkilötietojasi tai verkkopankkitunnuksia epäluotettavalle sivustolle
 • Mieti etukäteen minkälaiseen lainaan sinulla on varaa

Velkasuhteiden keskeisimmät asiat

Seuraavaksi pureudumme syvemmin lainan käsitteeseen ja siihen, mitä laina tarkalleen ottaen tarkoittaa. Jokaisen lainanottajan on tärkeä ymmärtää, mitä asioita velkasuhteeseen liittyy ja minkälainen on tyypillisen lainasopimuksen sisältö. Kaikki seikat on hyvä ymmärtää, hait sitten suurta tai pientä lainaa.

Lainan osapuolet

Lainaa voi ottamaan sekä tavallinen täysi-ikäinen ihminen (luonnollinen henkilö) tai juridinen toimija, kuten pankki tai yritys. Lainasopimukseen kuuluu aina vähintään kaksi osapuolta. Laina on mahdollista maksaa pois joko kerralla tai osissa. Lainanmyöntäjällä on mahdollisuus periä lainasta korkoa erilaisten ehtojen mukaan.

Luonnollinen henkilö

 • Luonnollinen henkilö viittaa aina ihmiseen
 • Ihminen ei voi luopua oikeuskelpoisuudestaan
 • Lainasuhteessa luonnollinen henkilö on esimerkiksi tavallinen ihminen

Juridinen henkilö

 • Toiselta nimeltään oikeushenkilö
 • Kyseessä voi olla henkilöiden ja pääomien yhteenliittymä
 • Lainasuhteessa juridinen henkilö voi olla esimerkiksi pankki, yhdistys tai yritys

Velkasuhde

Lainasopimuksen osapuolille syntyy velkasuhde: lainanantajasta, kuten pankista, tulee lainan velkoja, jolle lainaa maksetaan korkoineen. Lainanottajasta taas tulee velallinen, jonka tehtävä on huolehtia lainan lyhentämisestä lainasopimuksen ehtojen mukaisesti.

Suomessa myös kaksi henkilöä voi olla samassa velkasuhteessa lainanottaja. Tällöin kyseessä on yhteislaina, jonka tyyppisessä sopimuksessa lainanmaksajia kutsuaan yhteisvelallisiksi.

Laina koostuu useista eri komponenteista. Ennen lainan hakemista sinun olisi syytä pystyä vastaamaan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

Mitä tarkoittaa vakuudeton laina?

Katso vastaus

Miten lainaa pystyy lyhentämään?

Katso vastaus

Miten lainan korko muodostuu?

Katso vastaus

Minkä korkoinen laina on edullinen?

Katso vastaus

Me Summarumilla haluamme tukea sinua kaikkiin talouteesi liittyvissä asioissa, kuten edellä mainituissa lainaan liittyvissä kysymyksissä. Jos siis mietit, onko halpakorkoisia lainoja olemassakaan, löydät aiheeseen liittyviä selkeitä vastauksia sivuiltamme. Seuraavaksi vastaamme edellä esitettyihin kysymyksiin, jotta sinun olisi jatkossa helpompaa:

 1. hakea lainaa järkevästi.
 2. vertailla saatuja lainatarjouksia.
 3. tehdä lainasopimus siten, että se on linjassa oman henkilökohtaisen taloustilanteesi kanssa

Vertaa tarjouksia aina kun haet uutta lainaa, sillä vain sitä kautta syntyy säästöjä.

Vakuudeton laina – tätä se tarkoittaa

Vakuudeton laina tarkoittaa nimensä mukaan lainaa ilman vakuuksia. Tällöin lainaa myönnetään ilman vakuuksia, eli lainanantaja ottaa suuremman riskin siinä, että lainanottaja joutuu yllättäen esimerkiksi maksukyvyttömäksi eikä kykene maksamaan lainaa takaisin. Tästä syystä suurempiin lainoihin, kuten asuntolainoihin, vaaditaan yleensä jonkinlaisia vakuuksia tai koko lainan takaus.

Suurin osa Summarumin kautta tavoitettavista lainoista on vakuudettomia. Kun lainanantajan näkökulmasta riski lainan takaisin saamiselle kasvaa, nostetaan myös lainan korkoa ja muita kuluja. Tästä syystä vakuudeton laina on sinulle yleensä hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina.

Nykyisin tällainen laina on mahdollista saada silti hyvin edullisesti. Tämä johtuu jo vuosia vallinneesta, yleisestä matalasta korkotasosta. Edullisin vakuudeton laina löytyy lainojen kilpailutuksen kautta, jonka avulla saat selville markkinoiden vakuudettomien lainojen, kuten kulutus- ja joustoluottojen, yleisen hintatason.

Vakuudettomien lainojen kohdalla sinun  kannattaa kiinnittää huomioita erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko yhdistää lainan korot muiden kustannusten kanssa. Kun siis vertailet eri luotonmyöntäjien lainatarjouksia, kiinnitä huomioita ennen kaikkea tarjousten todelliseen vuosikorkoon.

Vakuudellinen laina – tätä se on

Vakuudellinen laina on sellainen lainatuote, jota haetaan yleensä aina suoraan pankeista. Valtaosa verkossa toimivista rahoitusyhtiöistä ei siis myönnä vakuudellisia lainoja lainkaan, mutta poikkeuksia toki löytyy.

Yleisesti pankit edellyttävät vakuudeksi esimerkiksi omistamasi asunnon, kiinteistön tai muun reaalivakuuden. Laina-aika vakuudellisille lainoille vaihtelee eri pankkien välillä, mutta tyypillisesti takaisinmaksuaikaa on kahdesta jopa kolmeenkymmeneen vuoteen saakka.

Lainaa omaisuutta vastaan

Kun esimerkiksi omistusasuntosi toimii vakuutena, on kyseessä lainaa omaisuutta vastaan. Tällaisessa järjestelyssä omistusasuntosi toimii siis lainan panttina. Silloin lainantarjoajalla on huomattavasti pienempi riski ja saat todennäköisemmin lainan – ja vieläpä varsin hyvillä ehdoilla.

Hakiessasi tällaista lainaa on pankilla aina oikeus realisoida asettamasi pantti, mikäli et siis muutoin kykenekään maksamaan lainaa takaisin.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Laina ilman takaajia tai vakuuksia

Lainaa ilman takaajia menee usein sekaisin vakuudettoman lainan kanssa. Se on täysin ymmärrettävää, sillä molemmissa logiikka on sama ja termitkin muistuttavat toisiaan.

Lainan takaus voidaan helposti erottaa lainan vakuuksista siten, että takauksen kohdalla puhutaan useimmiten ihmisestä. Sen sijaan laina vakuutena toimii useimmiten jokin reaalivakuus, kuten asunto tai sijoitus.

Tyypillisimmät laina takauksen muodot ovat:

 • Henkilötakaus – tyypillisin takauksen muoto
 • Valtiontakaus – mahdollisesti tuttu esimerkiksi ASP-lainasta
 • Omatakaus – ylimääräinen palvelu, joka toimii lainassa vakuutuksen tavoin

Laina ilman korkoa

Laina ilman korkoa – onko kysymyksessä myytti vai todellinen lainatuote? Käytännössä lainan todellinen hinta muodostuu aina muustakin kuin lainattavasta summasta. Tuon summan päälle kun tulee myös muita kuluja. Näitä ovat mm. lainatilin avausmaksu ja kuukausittainen hoitomaksu. Summasta maksetaan toki myös jonkinlaista korkoa.

Käytännössä miltei kaikkiin lainoihin liittyy korko, mutta on olemassa muutamia poikkeuksia. Osa lainapalveluista tarjoaa korotonta lainaa pienemmille summille todella lyhyellä maksuajalla. Tyypillisesti lainasumma on 50 – 1 000 euroa ja sen laina-aika vain 30 päivää.

Kenelle lainaa myönnetään?

Kun haet lainaa kumppaneiltamme, tulee sinun täyttää tiettyjä kriteerejä. Jokaisella yhtiöllä voi olla omat ehdot lainan saamiselle, mutta yleisesti lainaa hakevalta edellytetään seuraavia asioita:

 • suomalainen pankkitili ja siihen liitetyt verkkopankkitunnukset
 • vakituinen osoite Suomessa
 • täysi-ikäisyys
 • ei maksuhäiriömerkintöjä
 • henkilökohtainen matkapuhelinnumero

Tyypilliset lainojen ikärajat edellyttää lainan hakijalta 20 tai jopa 24 vuoden ikää.

Tiesitkö?

Pankit ja rahoitusyhtiöt ovat velvoitettuja tarkistamaan hakijan luottokelpoisuus sekä nykyinen taloudellinen tilanne.

Mikäli maksutiedoissasi on merkintöjä, on melko todennäköistä että et voi saada lainaa. Markkinoilta löytyy muutamia sellaisiakin yhtiöitä, jotka voivat myöntää kokonaisarvionsa perusteella lainaa myös ilman luottotietoja. Tämä on kuitenkin harvinaista. Selvitä täältä tarkemmin se, miten voit saada luottotiedot takaisin.

Sopivin laina sinulle

Ennen kuin lähdet hakemaan lainaa, on sinun hyvä tutustua omaan taloudelliseen tilanteesi varsin tarkasti, jos et ole siitä jo entuudestaan hyvin perillä. Laadi aivan ensimmäiseksi realistinen budjetti, jossa otat huomioon kaikki kuukausittaiset tulosi ja menosi.

Muista myös lainasummaa miettiessäsi olla realistinen ja ota huomioon, että esimerkiksi remonteissa kustannukset voivat helposti kasvaa kuviteltua suuremmiksi. Varaudu siis arvioidun summan lisäksi ylimääräisiin menoihin.

Kun olet laatinut budjetin ja tiedät tarvitsemasi lainasumman, voit hakea lainaa Summarumin kilpailutuspalvelun kautta. Lainatarjouksia vastaanotettuasi kannattaa pitää mielessä myös lainan tyyppi: onko sinun esimerkiksi mahdollista nostaa myös lisälainaa jatkossa?

Kertaluonteiset pikalainat maksetaan tyypillisesti kerralla takaisin kun laina-aika päättyy. Joustavissa lainavaihtoehdoissa sen sijaan voi olla mahdollisuus lisälainan nostamiselle.

Muista huomioida nämä

 1. Arvioi omat tulosi ja menosi realistisesti.
 2. Tutustu rahoitusyhtiöiden lisäpalveluihin.
 3. Harkitse takaisinmaksuturvan ottamista, sillä se tuo turvaa esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden varalta.

Lainan lyhentäminen – kolme eri tapaa

Lainan lyhentäminen on syytä huomioida suurempien lainojen kohdalla, kuten asunto-, auto sekä- mökkilainan tai siirtolapuutarhamökin rahoituksen kohdalla. Koska kyseessä on suuri laina, suunnitelma laina lyhentämiselle on vaatimus, jotta laina saadaan maksettua pois aikataulussa. Lisätietoa aiheesta olemme keränneet asuntolainan lyhentämistä käsittelevään sisältöömme.

Lainan lyhennysmenetelmiä on yleisesti käytössä kolme:

 1. Annuiteettilaina
 2. Tasaerälaina
 3. Tasalyhennyslaina

Annuiteettilaina on tyypillinen esimerkki asuntolainasta. Annuiteetti-nimitys tulee siitä, että laina-aika pysyy aina samana. Jos asuntolainan maksuajaksi sovitaan 20 vuotta, se ei tule muuttumaan missään kohtaa sopimuskaudella. Sen sijaan koron, kuten lainaan sovitun viitekoron noustessa, lainan kuukausittainen maksuerä muuttuu.

Tasaerälaina tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että kuukausittaiset maksuerät ovat aina saman suuruisia. Korkotason noustessa laina-aika kasvaa automaattisesti.

Tasalyhennyslaina sekoitetaan usein helposti tasaerälainaan, sillä niiden nimet ovat lähes synonyymejä toisilleen. Tasalyhennykselle on ominaista se, että alussa kuukausittain lyhennettävät maksuerät ovat suurempia. Tämän jälkeen maksuerät pienenevät, sillä koron osuus pienenee. Tämä vaatii kuitenkin sen, että korkotaso pysyy jatkuvasti samana.

Lainan korko on sama asia kuin lainan hinta

Lainan korko on kompleksi kokonaisuus, joka koostuu lukuisista eri osista. Lainaa haettaessa on suositeltavaa, että tunnet ainakin seuraavat termit:

 • Nimelliskorko
 • Todellinen vuosikorko
 • Viitekorko
 • Marginaalikorko

Lainatarjouksissa ja -sopimuksissa puhutaan usein nimelliskorosta. Nimelliskorko tarkoittaa lainan korko-osuutta, josta ei ole poistettu inflaation tai deflaation vaikutusta. Tästä huolimatta sitä käytetään useimmiten rahoituslaitosten talletus- ja lainasopimuksissa.

Lainanhakijalle tärkeintä on lainatyypistä huolimatta tuntea todellisen vuosikoron merkitys lainan takaisinmaksun suhteen. Todellinen vuosikorko tarkoittaa todellista vuotuista korkoprosenttia, jossa yhdistyvät luotosta perityt korot sekä muut lainaa koskevat kustannukset.

EU:n kuluttajansuojalain mukaan lainan todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa lainailmoituksessa.

Todelliseen vuosikorkoon lukeutuvia muita kuluja ovat tyypillisesti esimerkiksi

 • Avausmaksut
 • Käsittelymaksut
 • Ilmoituskulut
 • Tilinhoitomaksut
 • Laskutuspalkkiot
 • Muut kuukausimaksut

Viitekorkoon sidottu laina tarkoittaa sitä, että lainan korko seuraa tiettyä, tasaisin väliajoin muuttuvaa korkoa. Käytetyimpiä viitekorkoja ovat asuntolainojen kohdalla käytetyt euribor-korot sekä pankkien itse määräämät prime-korot.

Lainan marginaalikorko on se hinta tai korkoprosentti, jonka pankki laittaa viitekoron päälle. Marginaalikorko on täten se osa korkoa, jolla pankki tekee itselleen voittoa ja suojautuu riskiltä.

Edullinen laina – näin löydät sopivan koron lainaan

Erityisesti vakuudettomia kulutusluottoja kannattaa vertailla keskenään siihen soveltuvalla palvelulla, jotta edullinen laina löytyy varmemmin. Edullinen laina tarkoittaa sitä, että lainasta perittävä korkoprosentti on matala.

Muista kuitenkin, että ainoastaan matala korkoprosentti ei tee lainasta edullista. Korkoprosentin lisäksi lainoihin kuuluu muita käsittelykuluja, jotka nostavat lainan kokonaiskustannuksia.

Kuten edellä jo kerrottiin, lainan korkojen ja muiden kulujen summaa kutsutaan todelliseksi vuosikoroksi. Edullinen laina on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on matala suhteessa muihin markkinoilla oleviin lainoihin.

Lainaa pienellä korolla

Todellinen vuosikorko on se luku, jota kannattaa tarkastella eri lainatarjousten välillä. Esimerkiksi 2-4% todellisen vuosikoron sisältämä laina on aidosti laina pienellä korolla. Kun lainan korko on tätä luokkaa, kyseessä on useimmiten vakuudellinen laina, kuten asuntolaina.

Suurin osa pienemmistä lainoista on kuitenkin vakuudettomia. Vuoden 2020 loppuun mennessä suomalaiset maksoivat kulutusluotoista keskimäärin hieman alle viiden prosentin korkoa:

11/2020 12/2020 1/2021 12/2021
Kulutusluotot / keskikorko 4,69 4,70 4,76 4,30

Lähde: Suomen Pankki 

Rahoitusyhtiöt ja pankit perivät suurempaa korkoa vakuudettomista lainoista, sillä ne ottavat suuremman riskin rahojen takaisinsaamisen suhteen. Kun lainan todellinen vuosikorko lähentelee viittä prosenttia, voidaan puhua edullisesta vakuudettomasta lainasta.

Vakuudettomien lainojen korkoprosentit vaihtelevat paljon, minkä takia niiden kilpailuttamisen merkitys korostuu. Normaalitilanteessa kulutusluotosta saa periä jopa 20 prosentin nimelliskorkoa.

Lainaa pienellä kuukausierällä

Jokainen meistä toivoo saavansa lainan pienimmällä mahdollisella korolla, sillä miksi maksaa ylimääräistä, jos voi päästä edullisemminkin? Paras keino löytää laina pienellä kuukausierällä on kilpailutuksen kautta. Kun teet hakemuksen sivustomme kautta, saat nopeasti kaikki markkinoiden parhaat tarjoukset omaan sähköpostiisi.

Kuukausierän suuruus voi kuitenkin tarjouksissa vaihdella hakemukseen laittamastasi, sillä jokainen rahoitusyhtiö ja pankki tekee tietoihisi perustuen omat laskelmansa, riskikartoituksen ja näitä kautta sitten myös lopullisen tarjouksen.

Lainaa pitkällä vai lyhyellä maksuajalla?

Edullista lainaa hakiessasi ensimmäiset huomioon otettavat asiat ovat tosiaan lainan korko ja muut kulut. Näiden lisäksi sinun on syytä kiinnittää huomioita lainan takaisinmaksuajan pituuteen.

Lainan korko määrittelee sen kannattaako lainaan ottaa pitkä vai lyhyt maksuaika. Tyypillisesti suurempiin lainoihin otetaan pitkä maksuaika, jotta lainaa saadaan lyhennettyä sopivissa erissä pidemmän aikaa. Pieni korko on myös suurten lainojen tyypillinen ominaispiirre. Päinvastoin pienemmillä lainoilla on usein lyhyt maksuaika, mutta myös suurempi korko.

Täten optimaalinen tilanne olisikin se, että lainalla olisi matala korko ja lyhyt maksuaika. Mitä nopeammin maksat lainaa takaisin, sitä vähemmän se ehtii silloin kasvaa korkoa.

Lainaa lyhyellä maksuajalla

Lyhytaikainen laina voi olla parempi vaihtoehto kuin pitkällä takaisinmaksuajalla varustettu laina. Tämä johtuu siitä, että lyhytaikaiset lainat on yleensä helpompi taata. Joissakin tapauksissa takaajia ei tarvita näihin lainkaan.

Nopea laina on hyvä valinta silloin, kun tarvitset lainaa hyvin kohtuullisen hintaiseen hankintaan tai vaikkapa äkilliseen laskuun. Esimerkiksi eläinlääkärikulut  voivat nousta nopeasti korkeiksi. Mikäli sinulla ei ole vakuutusta lemmikillesi, tai vakuutus ei kata tarvittavia toimenpiteitä, voi laina lyhyellä maksuajalla olla hyvä vaihtoehto.

Lainaa pitkällä maksuajalla

Laina pitkällä maksuajalla haetaan yleensä silloin, kun haettava lainasumma on suuri. Tyypillisiä lainoja pitkällä maksuajalla ovat esimerkiksi asuntolaina ja mökkilaina. Jos haet lainaa pidemmällä maksuajalla hyvin pienelle lainasummalle, saattaa se tulla sinulle kokonaisuutena kalliiksi.

Yksittäinen kuukausierä voi toki olla tällaisissa sopimuksissa pieni, mikä on arjessa tietenkin suuri etu, mutta samaan aikaan lainan kokonaiskustannukset voivat kohota varsin korkealle.

Näin saat varmat ja halvat lainat

Varma laina tai halpa laina on taattu yleensä seuraavissa tapauksissa:

 • Hakijalla on säännölliset tulot
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintää
 • Hakijan taloudelliset asiat ovat muuten kunnossa

Lainaa ilman selvitystä tuloista

Oman talouden paljastaminen saattaa monelle olla varsin henkilökohtainen asia. Tästä syystä moni toivookin, että haettavissa on myös lainaa ilman tuloselvitystä. Lainaa onkin toisinaan mahdollista hakea ilman selvityksiäkin, ainakin joidenkin rahoitusyhtiöiden kohdalla.

Vakituinen palkkatyö ei ole aina ehdoton edellytys sille, että saat myönteisen lainapäätöksen. Myös esimerkiksi eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät voivat todellisuudessa saada lainaa.

Lainahakemuksia voit tehdä useimmissa tapauksissa kokonaan ilman tuloselvitystä. Täytät vain hakemuksen ja pian saat alustavat lainatarjoukset suoraan sähköpostiisi.

Luotto – näin se eroaa lainasta

Luottoa voidaan pitää lainan synonyyminä. Sen sijaan rahoitus käsitteenä liittyy vahvasti sekä henkilöasiakkaisiin että yrityksiin. Rahoituksesta kerromme tarkemmin seuraavassa pääkappaleessa.

Luotto tarkoittaa lainan tapaan luotonantajan sekä luotonottajan välistä suhdetta, jossa ensimmäinen tarjoaa jälkimmäiselle sovitun rahasumman tai muun vastineen. Luotolle ominaista on se, että maksu suoritetaan myöhemmin – tietyn ajan päästä luoton myöntämisen jälkeen.

Suomessa tunnetuimmat luottotyypit ovat:

Joustoluotto ja luottokortti kuvastavat hyvin luoton logiikkaa, jossa luottotilille nostetusta velasta maksetaan korkoa. Korkoa ja aikaisempia velkoja pois maksettaessa luottoa vapautuu uudelleen käytettäväksi.

Rahoitus – henkilöasiakkaille sekä yrittäjille

Rahoituksen periaate poikkeaa lainasta ja luotosta jossain tapauksissa. Rahoituksen avulla rahoitetaan velalla esimerkiksi jokin hanke, tuote tai muu investointi – jossain tapauksissa rahoitusta on mahdollista saada jopa nollakorolla.

Henkilöasiakkaille tyypillisin rahoitustyyppi on autorahoitus, jonka ottamista jokainen voi suunnitella kätevän autorahoituslaskurin avulla. Rahoitus voidaan kuitenkin hakea myös lukuisiin muihin eri tarkoituksiin, kuten remonttiin tai häiden järjestämiseen.

Rahoituksen hakemisen tukena kannattaa hyödyntää kätevä Summarumin rahoituslaskuri, jonka olemme rakentaneet rahoituksen kustannusten laskemiseksi ja laskemiseksi.

Samalla kun laina ja luotto yhdistetään vahvemmin henkilöasiakkaisiin, rahoituksen kohdalla voidaan puhua myös yritystoiminnasta. Laina yrittäjälle saattaa kohdistua lukemattomiin eri tarpeisiin, kuten erilaisiin investointeihin. Tavoite on yleensä tasapainottaa tilapäistä kassavajetta.

Yritysrahoitus on synonyymi yrityslainalle, ja sen turvin yritys voi rahoittaa pitkäaikaisia investointeja. Yritysrahoituksessa muun muassa lainasumma, takaisinmaksuaika ja yrityksen taloudellinen menestys markkinoilla vaikuttavat siihen, että millaisella korolla yritys saa rahoitusta.

Lainaa pankista

Etsitkö rahoitusta veneeseen, asuntoon tai vaikkapa mökkiin? Pankkilaina on ihmisten keskuudessa hyvin suosittu rahoitusmuoto, etenkin isompien hankintojen tekemiseen.

Voit hakea lainaa pankista joko vakuuksilla tai ilman. Se, mikä on fiksuin vaihtoehto juuri sinulle, riippuu monesta eri asiasta. Mikäli tarvitset lainaa vain hyvin vähän ja lyhyelle ajan jaksolle, voi vakuudeton laina olla paras vaihtoehto.

Mikäli kaavailtu lainasumma on suuri, ja laina-aika mahdollisesti vuosia, on hyvä miettiä, käyttäisitkö lainan vakuutena jotakin omaisuuttasi. Vakuuden asettaminen lainalle tekee lainan ottamisesta yleensä halvempaa, vaikkakin lainan hakuprosessi tulee tällöin myös kestämään.

Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa?

Siihen, mikä pankki myöntää helpoiten lainaa, ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Jokainen lainatarjous tehdään aina sinulle henkilökohtaisesti. Tarjoukset perustuvat hakemuksessa antamiisi tietoihin. Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä voivat toki irrotella kukkaroidensa nyörejä helpommin kuin toiset.

Lähtökohtaisesti yleistyksiä on näistä silti mahdotonta tehdä. Saat tietää pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka myöntävät sinulle lainaa vain hakemuksen tekemällä.

Näin Summarumilla haettiin erilaisia lainoja alkuvuonna 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti esimerkiksi yhdistelylainoja.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Lainaa heti – luottoa nopealla aikataululla

Verkko mahdollistaa sen, että lainaa voi nykyisin saada hyvinkin nopeasti tilille. Mistä rahaa nopeasti? Käytännössä kaikkia vakuudettomia lainoja. kuten kulutusluottoa ja joustoluottoa, saat tyypillisesti nopeasti pankeilta ja muilta lainanmyöntäjiltä.

Jos tarvitset lainaa heti, sinun kannattaa hyödyntää verkosta löytyviä vertailupalveluita. Esimerkiksi Summarumin lainapalvelussa kilpailutat nopeasti yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa, joka nopeuttaa lainan saantia tilille merkittävästi.

Vaikka lainan hakeminen verkosta on nykypäivänä nopeaa, tulee sinun muistaa olla tarkkana erityisesti lainan koron kanssa. Tämä päivänä jo onneksi harvassa olevat pikavippiyhtiöt tarjoavat lainaa nopeasti kohtalaisen huonoilla ehdoilla, mikä ilmenee usein lyhyenä maksuaikana ja korkeana korkona.

Sen sijaan, että lainaa haetaan nopealla aikataululla, kannattaa lainan hakemiseen, tai pikemminkin lainatarjousten vertailemiseen, kuitenkin käyttää aikaa ja harkintaa.

Näin saat lainaa netistä nopeasti

Lainaa on mahdollista saada nopeasti tietyissä tilanteissa. Yleensä lainaa tarvitaan nopeasti yllättävän tai pakollisen menon kohdalla, jolloin nettilaina tulee ajankohtaiseksi.

Muista, että lainaa ei tule koskaan hakea nopeasti ilman tarkkaa tutustumista lainasopimuksen ehtoihin. Nopea laina on nimittäin pääsääntöisesti aina vakuudeton. Silloin korko on tyypillisesti vakuudellista lainaa korkeampi.

Lainan saamisen nopeus liittyy usein juurikin siihen, tarvitaanko lainaan jokin vakuus tai takaus. Jos laina ei vaadi vakuuksia tai takauksia, saat sen yleensä nopeasti. Mikäli lainaan tarvitaan vakuus, on rahoitusyhtiön tai pankin ensin selvitettävä vakuuden pätevyys.

Lainasummat pienestä suureen

Lainasummat, joita Summarumin kautta saat haettua, vaihtelevat 2 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Pieni laina on tyypillisesti suuruudeltaan muutamista sadoista euroista tuhansiin, kun taas suuri laina on tavallisesti jo kymmeniä tuhansia euroja.

Haettavan lainan määrä riippuu mm. siitä, millaisia säästöjä sinulla on entuudestaan sekä tietenkin lainan käyttötarkoituksesta. Suosittelemme, että haet lainaa aina vain sen verran kuin mitä todellisuudessa tarvitset. Älä siis sorru ottamaan liian suuria lainoja vain siksi, että sinulle sellaisia tietojesi perusteella voidaan myöntää ja helppo laina järjestyisi nopeasti.

Ole tarkkana pienten lainojen kanssa!

Lainaa hakevien on syytä olla tarkkana pienten lainojen kanssa. Pienissä lainoissa on tyypillisesti korkea korko – erityisesti kun kyseessä on vakuudeton laina tai luotto.

Tyypillisiä pieniä, korkeakoroisia pieniä lainoja ovat mm.

Olemme kirjoittaneet oman artikkelin kullekin pienlainatyypille. Sivuilla kerromme mitä asioita kunkin pikalainan kohdalla on syytä huomioida.

Pienet lainat kannattaa yhdistää

Jos sinulla on useampia pienempiä lainoja lyhennettävänä, kannattaa harkita edellä mainittua lainojen yhdistämistä. Erityisesti pienet lainat kannattaa yhdistää ja keskittää yhteen pankkiin tai rahoitusyhtiöön; se helpottaa huomattavasti velan lyhentämistä ja useimmiten vähentää merkittävästi lainan kokonaiskuluja.

Vaikka nimellinen korko olisi pienissä lainoissa pienempi kuin yhdistelmälainassa, monista pienistä lainosta syntyvät tilinhoitomaksut ja muut lisäkulut nostavat summan helposti kalliimmaksi kuin yhdistelemällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pienlainojen yhdistäminen kannattaa, kokeile siis hakea tarjouksia Summarumin hakemuksen kautta jo tänään!

Hae lainaa netistä – näin se onnistuu

Nykyaikana lainan saaminen on merkittävästi aiempaa helpompaa. Sinun on mahdollista hakea ja vastaanottaa lainaa verkosta hyvin pienellä vaivalla joustavasti sekä erittäin nopeasti.

Kehittynyt teknologia on mahdollistanut myös sen, että kaikki vaadittavat liitetiedostot on mahdollista lähettää lainaa tarjoavalle yritykselle nykyään  sähköisesti. Siinä missä ennen lainan saanti saattoi vaatia pankissa asioimista, onnistuu nykyään lainan haku vaivattomasti netin avulla.

Hae lainaa netistä ja sinun on mahdollista säästää merkittävästi aikaa sekä vaivaa. Netistä haettu laina kannattaa vertailla Summarumin lainavertailun avulla. Kauttamme saat tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti.

Lainaa joustavasti Summarumin kautta

Hae lainaa kauttamme. Summarumin avulla saat haettua lainaa joustavasti ja vaivattomasti. Sinun tulee vain täyttää yksinkertainen hakemuksemme ja me hoidamme loput.

Kilpailutamme lainatarjoukset kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta nopeasti ja luotettavasti. Mikäli täytät kumppaneidemme kriteerit, saat lainatarjouksia jo muutamien minuuttien kuluessa.

Lainat: hyvät ja huonot puolet

Lainan hakemisella voi olla paljon puoltavia tekijöitä.

Hyödyt Haitat
Voit saada kilpailuttamalla tarjouksia jopa kymmeniltä eri yhtiöiltä vain yhdellä hakemuksella. Koska lainaa voi hakea niin helposti, houkutus ottaa lainaa silloinkin kun et sitä tarvitse, kasvaa.
Laina voi auttaa tiukassa rahatilanteessa, kun eteen tulee jokin yllättävä kulu. Harkitsematon lainan ottaminen voi johtaa taloudellisiin ongelmiin.
Laina auttaa saavuttamaan suurempia unelmia, kuten oman asunnon ostaminen.
Nykyisin lainamarkkinoilla on paljon kilpailua, mikä johtaa parempiin tarjouksiin kuluttajille.
Nykyinen lainsäädäntö säätelee markkinoita ja lainatarjoukset ovat aikaisempaa reilumpia sekä turvallisempia – pikavippikierteet eivät enää tapahdu.

Hae lainaa ilman piilokuluja eri tarkoituksiin

Kuten tässä artikkelissa olemme osoittaneet nostetaan lainaa eri tarkoituksia varten erilaisilla summilla. Kauttamme saat lainaa ilman piilokuluja kaikenlaiseen tarkoitukseen. Pienempiä lainoja (joita käytiin läpi jo aikaisemmin) otetaan esimerkiksi nopeita hankintoja ja kulutusta varten. Lainasummat kasvavat sitä mukaa, mitä isompi investointi on kyseessä.

Suuremmilla lainoilla voidaan rahoittaa muun muassa veneen, auton tai vapaa-ajan asunnon hankinta. Hae laina kauttamme jo tänään!

Valitse itsellesi sopiva lainasumma
Lainaa 500 € Lainaa 600 € Lainaa 700 € Lainaa 800 €
Lainaa 900 € Lainaa 1000 € Lainaa 1500 € Lainaa 2000 €
Lainaa 2500 € Lainaa 3000 € Lainaa 4000 € Lainaa 5000 €
Lainaa 6000 € Lainaa 7000 € Lainaa 8000 € Lainaa 9000 €
Lainaa 10 000 € Lainaa 15 000 € Lainaa 20 000 € Lainaa 25 000 €
Lainaa 30 000 € Lainaa 35 000 € Lainaa 40 000 € Lainaa 45 000 €
Lainaa 50 000 € Lainaa 55 000 € Lainaa 60 000 € Lainalaskuri

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Usein kysyttyä lainoista

Kuinka paljon voin saada lainaa?
Laina saamiseen vaikuttaa olennaisesti se, että kuinka paljon tienaat kuukaudessa. Lue täältä muut ehdot lainan saamiselle! 
Mikä on hyvä korko lainaan?
Hyvä tai sopiva korko riippuu siitä, että onko kyseessä vakuudellinen vai vakuudeton laina. Lisäksi korkoprosenttiin vaikuttaa lainasumma. Edullinen vakuudettoman lainan korko lähentelee neljää prosenttia, kun taas vakuudellisen lainan korko selkeästi neljän prosentin alapuolella.
Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa?
Pankit ja rahalaitokset tarkistavat yleensä tarkasti hakijan taustat, kuten maksukyvyn ja ansiotulot. Pankki myöntää nopeasti ja helposti sellaista lainaa, jossa lainaehdot, kuten korkoprosentti, eivät suosi hakijaa. Helposti saavat lainaa ne hakijat, jotka kykenevät osoittamaan vakaan maksykyvyn pankille.
Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?
Pankit hyödyntävät henkilöasiakkaiden arvioinnissa niin kutsuttua pistejärjestelmää, jonka kautta selvitetään lainanhakijan luottokelpoisuus. Tähän vaikuttaa muun muassa henkilön tulotaso, ammatti, muut lainat ja mahdolliset luottohäiriöt.
Miten lainojen korkokatto 2022 vaikuttaa lainan saamiseen?
Vuonna 2020 lainoille asetettiin 10% korkokatto, jota on päätettiin jatkaa vuoden 2021 syyskuun loppuun asti. Tämän jälkeen korkokatto asetettiin korkoon 20%, mikä on edelleen voimassa. Korkokatto koskee pienempiä lainoja, kuten kulutusluottoja ja joustoluottoja. Matala korkokatto tarkoittaa lainanhakijan kannalta sitä, että pankit ovat entistä kriittisempiä lainojen myöntämisen suhteen.

Summarumin oppaita ja laskureita