Lähetä ilmainen hakemus ja yhdistä lainat

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan..

Miten palvelu toimii?

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylainan nimi kertoo kaiken olennaisen: se tarkoittaa aiempien lainojen ja luottojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tätä kutsutaan lainojen yhdistämiseksi.

Yhdistettäviä lainoja ovat esimerkiksi kulutusluotot, vakuudettomat lainat, pikavipit, osamaksusopimukset sekä luottokorttivelat. Ideana on maksaa lainat pois yhdellä edullisemmalla lainalla.

Elämä helpottuu ja rahaa säästyy kun lyhennyksiä ei tarvitse tehdä moneen paikkaan. Yhdistelylainan tuoma säästö tulee pitkälti pienemmästä korosta ja pienemmästä kuukausittaisesta perusmaksusta.

Useat pienet lainat maksavat enemmän kuin yksi suuri laina. Tästä syystä lainojen yhdistäminen voi olla järkevä tapa ehkäistä velkakierre tilanteessa, jossa maksettavana on esimerkiksi useita pieniä kulutusluottoja.

Mitä hyötyjä kuluttaja saa yhdistämällä lainat?

Kuluttajalle yhdistelylaina tarjoaa muutaman selvän hyödyn:

  • lainan korko on pienempi, sillä kuluttaja voi saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron. Pankit tekevät lainatarjouksen riskiarvioon perustuen, joten jos hakijoita on kaksi (esim. avo- tai aviopuoliso) yhdistelylainan saa usein edullisemmalla korolla.
  • kuukausierä on pienempi, joten yhdistelylainan voi sovittaa paremmin omaan talouteen sopivaksi.
  • kuluttajan ei tarvitse maksaa turhia laskutuslisiä tai tilinhoitomaksuja, kun kulut tulevat vain yhdestä lainasta.
  • oman talouden hoitaminen selkiytyy ja helpottuu, kun lainoja on vain yksi.
  • yhdistelylainalle voi saada joustavan maksusuunnitelman ja sen maksaminen onnistuu myös pidemmällä maksuajalla.

Esimerkki yhdistelylainasta

Otetaan esimerkki yhdistelylainasta: kuluttajalla on kolme lainaa, joiden kuukausierät ovat yhteenlaskettuna 470,50 euroa. Hän hakee yhdistelylainaa 15 000 euron edestä viiden vuoden laina-ajalla. Lainalla on 13,5 prosentin korko ja kuukausittain veloitetaan viiden euron tilinhoitomaksu.

Yhdistelylainan kuukausierä on 350,15 euroa, joten kuluttaja säästää yhdistelylainan avulla kuukaudessa 120,35 euroa.

Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

Yhdistelylainaa voi hakea kuka tahansa henkilö, joka täyttää kulutusluoton hakijalle asetetut vähimmäiskriteerit. On tärkeää huomata, että myöntämisen kriteerit vaihtelevat eri rahoitusyhtiöissä ja ne on tarkastettava suoraan luotonmyöntäjältä. Määrällisesti yhdistelylainaa haetaan yleensä 10 000 – 20 000 euron verran.

Voit tehdä yhdistelylainojen kilpailutuksen sivun yläosassa olevalla lomakkeella!

Yhdistelylainan ominaisuuksia

Yhdistelylaina on tarkoitettu useiden lainojen yhdistämiseen yhdeksi sekä arjen hankintoihin. Lainasummat vaihtelevat 5000 ja 60 000 euron välillä, mutta poikkeustapauksissa voidaan puhua isommistakin summista.

Nimelliskorot ovat yhdistelylainoissa n. viidestä kahteenkymmeneen prosenttiin. Vakuuksia ei tarvita, mutta pankin myöntämiin yhdistelylainoihin on mahdollista hakea myös vakuudellista yhdistelylainaa.

Lainojen yhdistäminen – riskit

Yhdistelylainaa hakiessa on tärkeää perehtyä tarkkaan lainaehtoihin ja vertailla lainanantajien velottamat lisäkulut.

Mikäli yhdistelylainaa hakee velkatilanteen helpottamiseksi, on syytä kiinnittää huomiota rahankäyttöön, jotta velkatilanne ei uusiudu. Ylivelkaantunut ihminen saattaa hakea yhdistelylainaa, mutta jättää muut velkansa maksamatta ja käyttää rahansa muihin tarkoituksiin.

Velkaa ei pitäisikään maksaa velalla, sillä ylivelkaantumisen riski kasvaa huomattavasti.

Yhdistelylainan voi saada, vaikka ei omaisi kykyä hallita omaa taloutta. Yhdistelylainan hoidossa tiukka kontrolli rahan käytössä siis äärimmäisen tärkeää.

Lakiuudistuksen myötä lainojen yhdistäminen kannattaa

Vuonna 2019 syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astui laki, joka säätelee vakuudettomien lainojen korkoa. Kyseisen korkokattouudistuksen myötä korko ei saa olla yli 20 prosenttia ja muut kulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa.

Ennen lakiuudistusta joustoluottojen ja pikavippien todelliset vuosikorot olivat järjestäen yli 50 prosenttia.

Lakiuudistus ei muuta vanhojen lainojen korkoa, vaan saadakseen hyödyn uudistuksesta, on kuluttajan haettava monelle lainalle yhdistelylainaa.

Kilpailutus kannattaa, vaikka korko olisi alle 20 prosenttia, sillä on mahdollista saada aiempaa parempi lainatarjous.

Mitä kannattaa muistaa yhdistelylainaa hakiessa?

Nopeasta mielijohteesta lainoja ei kannata yhdistää, vaan ensin kannattaa kilpailuttaa lainanantajat ja laskea tarkkaan uuden lainan hinta. Hakijan on syytä muistaa ainakin seuraavat asiat:

  • yhdistelylainan hakemin tarkoittaa uuden lainan ottamista ja kuten lainanhakemisessa yleensä, myös tässä tapauksessa kannattaa kilpailuttaa luotonantajat.
  • yhdistelylaina ei ole taikasauva lainanmaksukykyyn liittyvään ongelmaan: se ei poista velkaa, vaan ainoastaan helpottaa pienentämällä takaisinmaksuja.
  • yhdistelulainaa hakiessa ei kannata jäädä odottelemaan maksuvaikeuksia, vaan kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Tällä tavoin saa todennäköisemmin hyvän lainatarjouksen.

Mikäli harkitset yhdistelylainan ottamista, voi käyttää sivun yläosassa olevaa lomaketta ja kilpailuttaa lainat.

Sosiaalinen luotto

Tässä yhteydessä on syytä mainita myös sosiaalisesta luotosta, joka on tarkoitettu lainaksi välttämättömiin menoihin tai lainojen ja velkojen maksuun. Sen myöntämisestä päättää kunta ja sitä on tarjolla noin kolmessakymmenessä kunnassa eri puolilla Suomea.

Sosiaalisen luoton avulla on tarkoitus ehkäistä syrjäytymistä.

Mikäli tarvitset sosiaalista luottoa, sinun kannattaa tarkastaa oman kuntasi nettisivuilta onko kunnassasi sosiaalista luototusta. Luotto myönnetään ainoastaan oman kunnan asukkaalle ja sitä ei voi hakea esimerkiksi naapurikunnasta.

Kunnasta riippuen sosiaalista luottoa voi saada parista sadasta eurosta jopa yli 10 000 euroon asti, joskin yleisimmät summat ovat 2000 tai 5000 euroa.

Mihin tarkoitukseen sosiaalista luottoa myönnetään?

  1. välttämättömiin ja kohtuuhintaisiin hankintoihin tai menoihin (esim. kodinkonehankintoihin, lasten harrastusvälineisiin, työllistymisen vuoksi tarvittaviin ajoneuvoon tai työvälineisiin jne.)
  2. rästikulujen ja velkojen poismaksuun

Luoton saamiseen on myös edellytyksiä: saajan on oltava pienituloinen ja vähävarainen, mutta maksukykyinen. Ne jotka eivät täytä maksukykyisyyden vaatimusta, voivat saada harkinnanvaraista toimeentulotukea menoihinsa tai hankintoihinsa.

Sosiaalisen luoton negatiivisena puolena on ollut se, että esimerkiksi vuonna 2019 Salossa päätöstä sen myöntämisestä sai odottaa noin kolme kuukautta.

Usein kysyttyä

Mikä on yhdistelylaina?
Yhdistelylainalla tarkoitetaan yleensä suurempaa luottoa, jolla maksetaan pois pienet, kalliimmat luotot. Näin asiakkaan taloudellinen tilanne selkiytyy, kun usean lyhennyksen sijaan hän voi lyhentää yhtä, edullisempaa luottoa.
Miten yhdistän lainat?
Yhdistelylainan hakeminen Summarum.fi ei maksa mitään. Lainan hakeminen on aina ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit tehdä ilmaisen hakemuksen, tutkia tarjouksia ja nostaa mieluisen lainan. Jos tarjoukset eivät mielestäsi ole sopivia, voit myös hylätä kaikki tarjoukset.