Lainojen yhdistäminen – hae yhdistelylainaa ja säästä!

Yhdistä nykyiset pienet lainat yhdeksi lainaksi kotimaisen Summarumin kautta. Lainojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään lainakuluissa ja samalla selkeytät reippaasti omaa talouttasi.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Yhdistelylaina – lainaa lainojen yhdistämiseen

   Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi, sitä kutsutaan myös järjestelylainaksi tai jälleenrahoittamiseksi – tällöin vanhojen lainojen maksamiseen ei tarvitse hakea jatkuvasti uusia lainoja.

   Yksityishenkilöllä saattaa elämänsä aikana tulla vastaan tilanne, jossa hänellä on useita pienlainoja takaisin maksettavana.

   Henkilö saattaa maksaa jokaisesta yksittäisestä lainastaan erillisiä kuluja ja tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen olisi kyseisen henkilön kannalta taloudellisesti kannattavampaa.

   Lainojen yhdistämisellä mahdollistetaan pienempien lisäkulujen lisäksi myös pienemmät korot ja näin ollen edullisemmat kokonaiskulut. Samanaikaisesti useiden pienlainojen yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi selkeyttää henkilön talouden hallintaa merkittävästi.

   Seuraavassa kappaleessa on listattu lainojen yhdistämisen suurimpia hyötyjä.


   Löydä edullisin yhdistelylaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan yhdistelylainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo


   Näistä syistä lainojen yhdistäminen kannattaa

   Lainojen yhdistäminen kannattaa useista erinäisistä syistä. Yhdistelylaina auttaa säästämään sekä helpottamaan henkilön omaa talouden hallintaa monipuolisilla tavoilla. Seuraavassa kappaleessa on listattuna kaikista tärkeimpiä hyötyjä, joita lainojen yhdistäminen tuo.

   Lainojen yhdistämisen hyödyt

   Jokaisen on mahdollista hyötyä lainojensa yhdistämisestä useilla eri tavoilla. Alla on listattu lyhyesti lainojen yhdistämisen tärkeimpiä hyötyjä. Yhdistelmälainan hyötyjä käsitellään tarkemmin vielä tämän sivun myöhemmissä kappaleissa.

   • Edullisempi korko – yhdistämällä lainansa, voi saavuttaa aiempaa edullisemman yhdistelylainan vuosikoron.
   • Turhien laskutuslisien välttäminen – yhdistelylainan avulla henkilö voi välttää maksamasta jokaisesta erillisestä lainastaan erillisiä laskutusmaksuja.
   • Tilinhoitokulujen minimointi – tilinhoitomaksut maksetaan yhdistelainoissa vain yhdestä lainasta useamman pienemmän lainan sijaan.

   Helpompi talouden hallinta – lainat yhdistämällä on mahdollista säästää paljon aikaa sekä vaivaa, sillä lainanottajan tarvitsee muistaa kuukausittainen lainan takaisinmaksu vain yhtenä eräpäivänä kuukaudessa.

   Lisäksi henkilön on mahdollista pysyä paremmin selvillä omista menoistaan, jolloin henkilökohtainen talouden hallinta helpottuu.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Hae yhdistelmälainaa ja säästä

   Maksaessaan useampaa lainaa kerrallaan, maksaa yleensä tietämättään useampaa kulua jokaisen lainansa kohdalla. Alla on eritelty erilaisia kuluja, joita saattaa maksaa jokaisen yksittäisen lainan kohdalta tietämättään asiasta:

   • Lainan korkokulut
   • Laskutuslisät
   • Tilinhoitopalkkiot

   Lainojen yhdistämisen avulla voit pienentää merkittävästi maksamiasi korkokustannuksia. Lainojen yhdistäminen pienellä korolla on mahdollista, sillä korkokulujen määrään vaikuttaa hyvin oleellisesti muutama asia, kuten lainan takaisinmaksuaika.

   Mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika on, sen pienemmät myös korkokulut yleensä ovat. Tästä syystä lainaa kannattaa usein hakea pitkällä maksuajalla. 

   Lainantarjoajia kannattaakin verrata huolellisesti keskenään ennen lainan ottamista. Hakijan kannattaa myös miettiä omaa maksukykyä ja tehdä tämän perusteella päätös lainan takaisinmaksuajasta.

   Pienemmät lainat kerryttävät usein myös laskutuslisiä. Lainojen tarjoajat perivät usein laskutuslisiä, mikäli rahoitukseksi valitsee jonkun pääsääntöisestä maksutavasta poikkeavan tavan.

   Lainojen maksussa e-laskut ja suoraveloitukset osoittautuvat usein erittäin hyödylliseksi, sillä niiden avulla saattaa kokonaan välttyä esimerkiksi paperilaskujen sisältämiltä erillisiltä laskutuslisiltä.

   Useampia pienempiä laskuja maksaessa velallinen voi maksaa myös tilinhoitomaksut jokaisesta lainastaan erikseen. Pienet menoerät saattavat kasvaa vuositasolla merkittäviksi kertyessään useista eri laskuista.

   Esimerkiksi vain viiden euron tilinhoitomaksun kautta velallinen maksaa kuuden vuoden laina-ajasta yhteensä 360 euroa.

   Jos velallisella on useampia vastaavia pienlainoja maksettavana, voivat yhdistettyjen laskujen säästöt pienistä tilinhoitomaksuista nousta vuosien mittaan jopa tuhansien eurojen suuruisiksi. Lainojen yhdistäminen mahdollistaa sen, että velallinen maksaa tilinhoitomaksuja ainoastaan vain yhdistelylainastaan.

   Edellä mainitut tekijät vaikuttavat myös siihen, miksi asiakkaamme hakevat aktiivisesti yhdistelmälainaa palvelumme kautta.

   Yhdistelmälainahakemusten osuutta muista lainatyypeistä havainnoidaan seuraavassa kuviossa.

   Yhdistelmälainahakemusten osuus Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti yhdistelylainoja.

   Kilpailuta yhdistelylainat kätevästi tästä

   Yhdistä lainat ja tasapainota taloutesi

   Lainat yhdistämällä on mahdollista myös tasapainottaa oma taloutensa. Maksaessaan useampaa samanaikaista lainaa, saattaa menojen seuraaminen osoittautua velallisen kannalta usein hyvin vaikeaksi.

   Useat eräpäivät ja lainanlyhennysten epäsäännöllisyys saattavat aiheuttaa epätietoisuutta henkilön todellisesta taloudellisesta tilanteesta. Yhden yhdistetyn lainan avulla velallinen pysyy koko ajan selvästi kartalla siitä, kuinka paljon hänen kuukausittaiset menot lainanlyhennykseen ovat.

   Lainojen yhdistäminen voi siis auttaa parantamaan kuvaa omasta henkilökohtaisesta rahankäytöstään.

   Yhdistämällä lainat jokainen voi myös vähentää stressiään laskujen eräpäivien suhteen. Maksamalla vain yhtä lainaa useamman lainan sijasta, on helpompi pitää yksittäisen laskun eräpäivä muistissa. Samalla voi säästää aikaa, joka muuten menisi yksittäisten lainojen maksamiseen.

   Isoimpia taloutta tasapainottavia tekijöitä on kuitenkin, että yhdistämällä lainat sinulla on mahdollisuus säästää kuukausittain merkittävä määrä rahaa.

   Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan hieman tarkemmin niitä syitä, minkä takia yhdistelmälaina on monesti taloudellisesti kannattava ja samalla muihin lainoihin verratessa edullisin ratkaisu.

   Lainojen yhdistely – helppoa ja järkevää

   Lainojen yhdistely on yksinkertainen prosessi, joka vaatii kuitenkin lainaa harkitsevalta pohdintaa ja oman taloustilanteen ennakointia. Lainojen yhdistely kannattaa suunnitella selkeästi etukäteen, jotta siitä saadaan mahdollisimman paljon hyötyä irti.

   Alle on listattuna lainojen yhdistelyn neljä tärkeintä vaihetta. Näiden neljän vaiheen avulla on mahdollista varmistaa, että henkilö onnistuu löytämään itselle sopivimman lainojen kokonaisuuden.

   Selvitä nykyiset lainakulut

   Ennen lainojen yhdistelyä tulee ensiksi selvittää, minkälaiset sinun nykyiset lainasopimuksesi ovat.

   Mikäli velallisella on useita samanaikaisia lainoja, saattaa niiden kulujen selvittäminen olla työllistävää hommaa. Nykyisten lainakulujen selvittäminen on kuitenkin olennainen osa lainojen yhdistelyä.

   Nykyisistä lainoista tulee selvittää ainakin seuraavat asiat:

   • Jäljellä olevan velan määrä
   • Lainojen kokonaiskustannukset
   • Lainojen todelliset vuosikorot
   • Lainojen eräpäivät

   Ensimmäisenä velallisen tulee selvittää jäljellä oleva velan määrä sekä lainojen kokonaiskustannukset. Tämän jälkeen lainojen yhdistelyä harkitsevan olisi hyvä olla tietoinen yksittäisten lainojen todellisista vuosikoroista sekä eräpäivistä.

   Näiden tietojen valossa voit jatkaa eteenpäin selvittämään seuraavaksi nykyisten kulujen sekä menojen tasapainoa.

   Laske kuukausittaisten tulojen ja menojen tasapaino

   Tässä vaiheessa velallinen on tarkistuttanut nykyisten lainojensa kustannukset sekä jäljellä olevan velan määrän. Seuraavaksi henkilön, jonka tavoitteena on lainojen yhdistely, olisi hyvä tarkastella objektiivisesti sitä, minkälaiset henkilön kuukausittaiset tulot ja menot todellisuudessa ovat.

   Kuukausittaisten tulojen sekä menojen tasapaino on mahdollista arvioida karkeasti hyvin helposti. Laske kuukausittaiset menosi, kuten vuokra-, ruoka- ja muut elämän ylläpidon kulut.

   Kun henkilön kuukausittaiset menot ovat hahmottuneet, on kasassa todennäköisesti myös aikaisempaa parempi kokonaistieto myös siitä, paljonko henkilölle jää omista tuloista kuukausittain käteen.

   Tämän tiedon perusteella henkilön on mahdollista toteuttaa entistä paremmin lainojen yhdistely, kun yhdistelylainan hinta voidaan ruuvata mahdollisimman sopivaksi.

   Etsi sopiva laina yhdistelylle

   Kun nykyisten lainojen kustannukset on selvitetty, sekä kuukausittaiset menot ja kulut laskettu, on aika seuraavaksi pyrkiä etsimään paras laina, jolla toteuttaa lainojen yhdistely.

   Lainojen yhdistely kannattaa toteuttaa kilpailuttamalla yhdistelylainat. Kilpailutuksen avulla on mahdollista löytää itselle sopiva lainavaihtoehto, joka on samalla mahdollisimman edullinen.

   Huomioi lainoittajan riskiä vähentävät tekijät

   Hakiessa lainaa jokaisen kannattaa huomioida lainan myöntäjän riskiä vähentävät tekijät. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi seuraavat asiat:

   • Vakuudet
   • Rinnakkaishakija
   • Takaaja

   Yllä olevat tekijät ovat tekijät ovat yleisimpiä, joiden avulla voi vähentää lainan myöntäjän riskiä, kun tarkoituksena on lainojen yhdistely. Lainan vakuus on pantti, joka myönnetään lainan hakemisen yhteydessä. Vakuus voivat olla esimerkiksi kiinteistö tai arvopaperi.

   Vaihtoehtoisesti lainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa tai henkilötakaajan avulla. Molemmissa vaihtoehdoissa riskiä vähentämässä on toinen henkilö lainanhakijan kanssa, joka pienentää lainojen yhdistelyn riskiä sekä näin ollen myös lainakuluja.

   Pankit, joissa voit yhdistää lainasi

   Lainojen yhdistäminen pankissa on turvallinen tapa päästä eroon useista lainoista, ja vaihtaa tilalle yksi luotettava laina, jonka lyhentämistä jatketaan useiden sijasta. Lainojen yhdistäminen onnistuu lähes kaikissa suomalaisissa pankeissa, mutta lainan saamisen ehdot saattavat olla korkeat.

   Tästä syystä monet yhdistelylainaa hakevat joutuvat kääntymään pienemmän rahalaitoksen puoleen, jossa lainojen yhdistäminen onnistuu pienemmillä vaatimuksilla.

   Rahalaitosten kohdalla yhdistelylainan koron kanssa on syytä olla tarkkana, vaikkakin ne tarjoavat usein lainaa, jonka korko on hyvin lähellä suurempien pankkien tarjoamaa korkoa.

   Lainojen yhdistäminen onnistuu esimerkiksi seuraavissa pankeissa:

   Santander yhdistelylaina

   Santander ei aktiivisesti markkinoi yhdistelylainaa pankin tuotevalikoimassa. Mikäli tavoitteena on lainojen yhdistäminen, tulee sitä harkitsevan henkilön toimia oma-aloitteisesti hakien sitä itse Santanderin edullisen kulutusluottoa hyödyntäen.

   Hakemalla Santanderin tarjoamaa kulutusluottoa pankin tuotevalikoimasta, voi pyrkiä vastaanottamaan useita pieniä lainojaan vastaavan suuremman lainakokonaisuuden.

   Velallinen joutuu kuitenkin hoitamaan pienten lainojen lyhentämisen suurella todennäköisyydellä itse, jolloin talouden hallinta ei henkilökohtaisella tasolla juuri helpotu.

   S-Pankin yhdistelylaina

   Santanderin tavoin myöskään S-Pankki ei mainitse tuotevalikoimassaan yhdistelylainaa. S-Pankin sivuilla kuitenkin mainitaan, että lainaa hakevan henkilön kannattaa olla yhteydessä pankin edustajaan, mikäli henkilöllä on ajatuksena lainojen yhdistäminen uudeksi suuremmaksi lainaksi.

   Käytännössä sinun siis voi olla mahdollista yhdistää lainansa myös S-pankin lainapalveluiden avulla. Asiaa miettivän kannattaa olla suoraan yhteydessä S-Pankin pankin edustajaan mahdollisuuksia selvittääkseen.

   Nordea yhdistelylaina

   Sinun on mahdollista yhdistää lainansa Nordean pankkipalveluiden avulla. Nordea käyttää lainojen yhdistämisestä termiä ”lainojen siirtäminen”. Lainojen siirtäminen toimii täysin samoilla toimintalogiikoilla kuin muiden pankkien ja rahalaitosten yhdistelylaina. y

   Yhdistelylainaa hakevan henkilön on mahdollista hakea lainojen siirtämistä Nordeasta, mikäli henkilö on kyseisen pankin asiakas, omaa säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

   Nordean lainojen siirtäminen saattaa olla joillekin henkilöille tuttu TV:stä, jossa pankki on mainostanut palveluaan suhteellisen aktiivisesti.

   OP yhdistelylaina

   OP yhdistelylaina toimii hyvin samoilla tavoin kuin Nordean vastaava. OP on vasta melko vastikään ottanut käyttöönsä yhdistelylainaa vastaavan pankkipalvelun. Samoilla tavoin kuten Nordealla, myös OP:n lainojen yhdistämisen mahdollisuus kulkee ”lainojen siirtämisen” nimellä.

   Siirtämällä lainansa OP:n palveluita hyödyntäen, on mahdollista keskittää nykyiset lainat yhdelle pankille. Seurauksena sinun on mahdollista helpottaa omaa talouden hallintaansa sekä myös säästää merkittäviä rahasummia pienempien kokonaiskustannusten johdosta.

   Danske Bank yhdistelylaina

   Samoilla tavoin, kuten Santanderilla, myös Danske Bankilla yhdistelylaina puuttuu pankin palvelukatalogista. Sinun on myös Danske Bankin avulla mahdollista hakea tavallinen vakuudeton kulutusluotto ja maksaa omatoimisesti sen avulla pienempiä lainoja pois.

   Näin toimimalla ei velalliselle kuitenkaan realisoi suurinta osaa niistä hyödyistä, joita todellisella yhdistelylainalla olisi mahdollista saavuttaa.

   Lainojen yhdistämistä harkitsevan henkilön kannattaa kuitenkin selvittää henkilökohtaisesti vielä Danske Bankin mahdollisuus yhdistää lainoja. Joissakin tapauksissa pankit kykenevät räätälöimään palveluitaan henkilökohtaisesti, eikä kysymällä menetä mitään!

   Säästöpankki yhdistelylaina

   Osuuspankin ja Nordean tavoin myös Säästöpankissa sinun on mahdollista keskittää nykyiset pienemmät lainansa yhdelle palveluntarjoajalle. Säästöpankki korostaa kuitenkin sivuillaan selkeästi sitä, että lainojen yhdistäminen ei aina onnistu tai ole järkevää.

   Syynä siihen, ettei lainojen yhdistäminen aina onnistu, on pankit tiukat lainanmyöntökriteerit. Säästöpankki kertoo verkkosivuillaan, että pankin yhdistelylaina on palvelu, jonka ehdot eivät juurikaan jousta esimerkiksi luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle yksilölle.

   Puhtaat luottotiedot omaavan sinun on kuitenkin mahdollista vastaanottaa yhdistelylaina Säästöpankin palveluiden kautta.

   Aktia yhdistelylaina

   Aktia ei tarjoa erillistä lainatuotetta lainojen yhdistämistä varten. Sinun on mahdollista vastaanottaa Aktia yhdistelylaina hakemalla pankin vakuudeton käyttölaina.

   Hakemalla Aktian vakuudettoman käyttölainan, henkilö voi itse löytää edullisemman lainakokonaisuuden, jonka avulla maksaa pienempiä lainojaan pois.

   Yleensä lainojen yhdistäminen kuitenkin helpottaa talousasioiden hoitamista. Aktian vakuudeton käyttölaina lisää kuitenkin yhden muistettavan maksupäivän lisää, jolloin sinun talouden hallinta ei tältä osin helpotu.

   Sinun kannattaa kuitenkin olla aktiivisesti yhteydessä Aktiaan, mikäli toiveissa olisi heidän yhdistelmälaina. Joiltakin pankeilta tai rahalaitoksilta on mahdollista vastaanottaa yhdistelylaina, vaikka pankki ei aktiivisesti sitä palvelukatalogissaan mainosta.

   Fellow Finance yhdistelylaina

   Fellow Finance on suomalainen rahoitusalan toimija, jonka päätoimisto sijaitsee Helsingissä. Fellow Finance on yksi merkittävimmistä rahoitusalan toimijoista Suomessa ja sinun on mahdollista vastaanottaa lainojen yhdistäminen Fellow Finance -rahoitusyhtiön kautta.

   Fellow Finance tarjoaa lainojen yhdistämistä 20 000 euroon saakka. Fellow Finance yhdistelmälaina on mahdollista saada jopa kymmenen vuoden laina-ajalla tarvittaessa. Lainan voi lisäksi maksaa kokonaan pois milloin tahansa.

   Sinun kannattaa kuitenkin harkita yhdistelylainan takaisinmaksuajan mitoitus sen mukaan, mikä henkilön taloustilanteen mukaan on järkevin.

   Takaisinmaksuaika kannattaa mitoittaa mahdollisimman lyhyeksi, mutta huolehtien samalla kuitenkin ettei lainan erän summa nouse myöskään liian korkeaksi.

   Nordax yhdistelylaina

   Nordax on vuonna 2004 perustettu ruotsalainen pankki, joka toimii kotimaansa Ruotsin lisäksi myös Suomen, Saksan sekä Norjan lainamarkkinoilla. Sinun on mahdollista vastaanottaa Nordax yhdistelylaina 1000 eurosta aina 60 000 euroon saakka.

   Laina-ajan voit säätää haluamasi mukaan 1 vuoden sekä 15 vuoden välillä.

   Yhdistelylainan korkoprosentiksi Nordax mainostaa 4,9% – 19,9%. Korkoprosentti riippuu kuitenkin hyvin pitkälti siitä, mitkä lainan sekä hakijan muut tiedot ovat. Sinun kannattaa muistaa tarkastella nimenomaisesti lainan todellista vuosikorkoa yhdistelylainaa hakiessa.

   Nordax yhdistelylaina voidaan pankin nettisivujen mukaan myöntää 23 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on asunut vakituisesti Suomessa vähintään kolme vuotta. Yhdistelylainan hakijan vakituiset vuositulot tulisivat ovat vähintään 15 000 euroa.

   Ferratum yhdistelylaina

   Ferratum on yksi Suomen suosituimmista lainantarjoajista ja yrityksellä onkin toimintaa yli 20 maassa. Ferratum oli Euroopan ensimmäinen pankki, jonka palveluiden kautta oli mahdollista lainata rahaa mobiililaitteen välityksellä.

   Vuodesta 2005 asti toiminut Ferratum on jo lähes perinteinen lainantarjoaja suomalaisilla digimarkkinoilla.

   Sinun on mahdollista vastaanottaa Ferratumin kautta yhdistelylaina aina 30 000 euroon saakka. Laina-aika Ferratumin kautta on mitoitettavissa 1-15 vuoden välillä.

   Ferratumin kautta yhdistelylainaa voi hakea vähintään 23-vuotias henkilö, jolla on vakituinen osoite Suomessa sekä puhtaat luottotiedot. Lisäksi lainaa hakevalta henkilöltä vaaditaan säännöllisiä tuloja.

   Muut lainanantajat, joilta voit hakea yhdistelmälainaa

   Yhdistelylaina on lisäksi mahdollista hakea monelta muultakin luotonantajalta, joita ei edellisissä kappaleissa mainittu. Yksilön on mahdollista selvittää itsenäisesti, mistä kaikkialta yhdistelylaina on mahdollista saada.

   Koska pankkeja sekä rahalaitoksia on olemassa valtava määrä, voi lainojen kilpailutus olla myös kätevä tapa selvittää, mistä kaikkialta yhdistelylainan voi saada. Kilpailuttamalla lainat, kilpailuttaja kerää lainatarjoukset kymmeniltä lainaa tarjoavilta yrityksiltä.

   Lue lisää lainojen yhdistämisestä eri pankeissa täältä.


   Pankit, jotka tavoitat Summarumin kautta

   Yhdistä lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

   Velallisen on siis yhdistelylainan avulla saavuttaa yksi edullinen yhdistelylaina useamman pienemmän lainan sijaan. Kun tavoitteena on löytää edullinen yhdistelylaina, tulisi lainaa hakevan henkilön ottaa huomioon aina lainan todellinen korkotaso, maksuaika sekä sen hallinnointikulut.

   Lainojen yhdistämisen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti ja lainanottajan tulisi miettiä minkälainen maksuaika on henkilön maksukyvyn kannalta paras.

   Lainan yhdistämisen vertailua tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa, että edullinen yhdistelylaina on usein kaikista parhain. Mikäli etsinnässä on edullinen yhdistelylaina, kannattaakin ensimmäisenä pyrkiä löytämään yhdistetyn lainan edullisin mahdollinen vuosikorko, jonka jälkeen tarkastella tarkemmin lainan muita kuluja.

   Edullinen vuosikorko mahdollistaa parhaiten yhdistelylainan kokonaisuuden edullisuuden.

   Paras yhdistelylaina – näistä ominaisuuksista sen tunnistaa

   Paras yhdistelylaina on käsite, joka voidaan jakaa muutamaan tärkeimpään komponenttiin. Paras yhdistelylaina on aina halpa. Lainan edullisuutta käsiteltäessä on tärkeää huomioida muutama olennainen asia.

   Yhdistelylainan edullisuuden määrittää korkoprosentti, maksuaika sekä muut lainakulut yhdistettynä. Tarkastellessa pelkästään korkoprosenttia, ei velallinen todennäköisesti kykene arvioimaan lainan kokonaiskuvaa.

   Lainan korkoprosenttia tarkastellessa on lisäksi hyvä erottaa nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan. Kuten tekstissä jo aiemmin mainittiin, lainan nimelliskorko kertoo ainoastaan nimellisen koron määrän.

   Todelliseen vuosikorkoon on taas sisällytetty koron lisäksi myös kaikki muut ylimääräiset lainakulut.

   Halvan hinnan lisäksi paras yhdistelylaina on myös helppo hakea. Helppohakuisuus näkyy siten, ettei kenenkään tarvitse käyttää muutamaa minuuttia pidempään lainahakemuksen täyttämiseen.

   Paras yhdistelylaina onkin sellainen, jonka lainahakemuksen täyttämiseen ei mene muutamaa minuuttia pidempään.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Parhaat tavat hakea yhdistelylainaa

   Tavat hakea yhdistelylaina voidaan karkeasti jaotella kahteen eri tapaan. Ensimmäisessä tavassa, yhdistelylainan hakeminen hoidetaan kokonaan itse. Vaihtoehtoinen tapa hakea yhdistelylaina on taas jättää hakuprosessin työläimmät vaiheet jollekin muulle toimijalle.

   Paras tapa hakea yhdistelylainaa on yleensä sellainen, joka täyttää kaksi tärkeää ominaisuutta. Ensimmäisenä, paras tapa hakea yhdistelylainaa auttaa henkilöä löytämään itselle sopivimman sekä edullisimman lainakokonaisuuden.

   Toisena, paras tapa hakea yhdistelylainaa auttaa henkilöä säästämään aikaa. Molemmat kahdesta ominaisuudesta täyttyvät lainavertailun avulla.

   Seuraavissa kappaleessa kerrotaan tarkemmin, miten lainavertailu auttaa säästämään aikaa sekä rahaa, mikäli hankinnan kohteena on lainavertailu.

   Halvin yhdistelylaina lainavertailun avulla

   Lainavertailun avulla on mahdollista saavuttaa halvin yhdistelylaina. Lainavertailu on kolmannen osapuolen toteuttama vertailu, jossa vertaileva taho kerää lainatarjouksia useilta pankeilta sekä rahalaitoksilta.

   Summarumin lainavertailun avulla on mahdollista vertailla kymmenien pankkien sekä rahalaitosten yhdistelylainoja keskenään.

   Lainatarjouksia kerätään laajalta rintamalta, mikä edesauttaa siihen, että yksilölle löytyy todellisuudessa kaikista halvin yhdistelylaina. Halvin yhdistelylaina löytyykin aina ainoastaan laajamittaisen tarjousten keräämisen seurauksena.

   Tutustu halvan lainan ominaisuuksiin tästä. 

   Yhdistelylainojen vertailu helposti netissä

   Yhdistelylainojen toinen etu rahallisten säästöjen lisäksi on, että se säästää myös henkilön aikaa. Mikäli hankinnan kohteena on yhdistelylaina, vertailu toteutuu helposti netin kautta.

   Lainaa hakeva henkilö täyttää lainavertailuun kohdistetun lomakkeen, jonka jälkeen vertaileva taho alkaa kerätä lainatarjouksia pankeilta sekä rahalaitoksilta.

   Yhdistelylaina vertailu onnistuu samalla tavalla kuin minkä tahansa muun lainan vertailu. Mikäli henkilön tavoitteena on lainojen yhdistäminen, vertailu on monesti kaikista helpoin toteuttaa netissä.

   Vertaa lainoja tästä

   Yhdistelylaina pienellä korolla

   Yhdistelylaina pienellä korolla on mahdollista vastaanottaa edellisten kappaleiden avainasioita huomioon ottamalla. Yhdistelylaina pienellä korolla löytyy siten, että lainojen välistä vertailua toteutetaan systemaattisesti, ottamatta ensimmäistä eteen tulevaa yhdistelylainaa.

   Se, minkälainen on yhdistelylaina matalalla korolla, riippuu aina sen hetkisestä taloustilanteesta. Yhdistelylaina matalalla korolla saattaa esimerkiksi vuoden päästä olla jo sen hetken yleiseen hintatasoon nähden kallista.

   Tämän takia henkilön kannattaa osallistaa lainan hakemisen prosessiin kilpailuttava taho, jonka avulla lainaa hakevan henkilön on mahdollista löytää yhdistelylaina matalalla korolla.


   LUE LISÄÄ: Miten lainaa saa pienellä korolla netistä?

   Esimerkki lainojen yhdistämisestä

   Kuvitellaan esimerkki, jossa henkilöllä nimeltä Janne, on olemassa kolme lainaa, joiden kuukausierät ovat yhteenlaskettuina 470,50 euroa. Janne tekee päätöksen yhdistää kolme lainaansa ja hakeekin yhdistelylainaa 15 000 euron edestä viiden vuoden laina-ajalla.

   Lainalla on 13,5 prosentin korko ja kuukausittain veloitetaan viiden euron tilinhoitomaksu.

   Uuden lainojen yhdistelyn avulla haetun yhdistelylainan kuukausierä on 350,15 euroa. Janne päätyykin lopulta säästämään lainojen yhdistämisen avulla 120,35 euroa kuukaudessa ja Jannen vuosittainen säästö nouseekin näin lähes 1500 euroon.

   Voit tehdä oman laskelmasi kätevästi lainalaskurillamme.

   Hae yhdistelylainaa erilaisten luottojen yhdistämiseen

   Jokainen henkilö on yksilöllinen ja niin on aina myös henkilön taloudellinen tilanne. Lainoja ennalta omaavan henkilön on mahdollista vastaanottaa yhdistelylainaa useisiin eri tilanteisiin.

   Seuraavissa kappaleissa käsittelemme erilaisia lainojen sekä miten yhdistelylaina niihin soveltuu. Hae yhdistelylainaa Summarumin kautta ja löydä itsellesi sopivin yhdistelylaina.

   Pienten lainojen yhdistäminen

   Pienten lainojen yhdistäminen auttaa yksilöä sellaisissa tilanteissa, joissa lainat omaava henkilö kokee jäävänsä taloudellisesti ahtaille useamman pienlainansa kanssa. Pienten lainojen yhdistäminen on toimenpide, joka sitoo useamman pienen laina yhdeksi lainaksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi.

   Lainasummalta pienet lainat saattavat monesti olla lainan kulujen osalta yllättävänkin suuria. Mitä pienempi laita, sitä suurempi monesti sen suhteellinen korkoprosentti on.

   Pienten lainojen yhdistäminen on näppärä tapa pienentää lainan todellista vuosikorkoa ja näin ollen myös mahdollistaa taloudelliset säästöt yksilölle.

   LUE LISÄÄ: Näin pienten lainojen yhdistäminen helpottaa talouden hallintaa 

   Luottokorttivelkojen yhdistäminen

   Entistä useampi yksilö elää siten, että henkilöllä on käytössä useita eri luottokortteja. Tällaisissa tilanteissa luottokortit omaava henkilö maksaa samalla useille eri luottokorttiyhtiöille myös lyhennyksiä, kuluja sekä korkoja.

   Yhdistämällä useat eri luottokorttivelat yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi, yksilö kykenee varmistamaan, että kuluja sekä korkoja maksetaan ainoastaan yhteen kertaan. Seurauksena tästä luottokorttivelkojen yhdistäminen mahdollistaa yksilölle myös rahalliset säästöt.

   LUE LISÄÄ: Yhdistä kalliit luottokorttivelat yhdeksi edulliseksi lainaksi 

   Osamaksujen yhdistäminen

   Useampien osamaksujen yhdistäminen onnistuu myös tarvittaessa yhdistelylainan avulla. Osamaksut ovat hankintoja, jotka on tehty kuukausittaisella maksusopimuksella. Tämän johdosta osamaksuissa on yleensä korkoprosentti, jota osamaksuja takaisin maksava henkilö samalla maksaa.

   Osamaksujen yhdistäminen onnistuu yhdistelylainan avulla samoin, kuten tavallistenkin lainojen. Summarumin lainavertailun avulla yksilön on mahdollista löytää itselleen edullisin ja sopivin laina, jonka avulla osamaksujen yhdistäminen onnistuu.

   Pikavippien ja muiden pikalainojen yhdistäminen

   Pikavipit ovat lainasumman osalta pieniä lainoja, jotka olivat suosiossa etenkin 2000-luvun alussa Suomessa. Pikavippejä oli mahdollista vastaanottaa tilille erittäin nopeasti, mutta lainan todelliset kustannukset nousivat useimmiten yksilön tiedostamatta valtavan korkeiksi.

   Suomen lainsäädäntöä on pyritty muokkaamaan niin, että samanlaiset korot eivät olisi enää mahdollisia. Pikavippejä kuitenkin myönnetään vielä niiden rajojen sisällä, jotka korkokatto mahdollistaa. Pikavippien ja muiden pikalainojen yhdistäminen onnistuu siinä missä muidenkin lainojen.

   Mikäli epäilet maksavasi lainakuluja liikaa siihen nähden minkälaisia yhdistelylainoja markkinoilta voi saada, kannattaa yhdistelylainat ehdottomasti kilpailuttaa.

   Pikavippien yhdistäminen voi helposti mahdollistaa henkilölle jopa tuhansien eurojen vuosittaiset säästöt, jos lainakustannukset ovat nousseet kovin suuriksi.

   Yhdistelylaina velkojen maksuun

   Yhdistelylaina velkojen maksuun on yksi tapa, jota varten lainojen yhdistämistä toteutetaan. Yhdistelylaina velkojen maksuun kannattaa hankkia, mikäli yhdistelylaina on sitä hakevalle henkilölle taloudellisesti kannattava.

   Lainojen yhdistäminen velkojen maksuun voi tuoda myös helpotusta talousasioista johtuvaan stressiin. Monesti useiden velkojen samanaikainen maksaminen johtaa tilanteeseen, jossa henkilö omaa epävarmuutta todellisesta taloudellisesta tilanteestaan.

   Epävarmuus aiheuttaa stressiä ja yhdistelylaina voi olla lääke, jonka avulla stressiä on mahdollista lievittää.

   LUE LISÄÄ: Tässä tilanteessa lainaa kannattaa nostaa lainojen maksuun 

   Lainojen yhdistäminen talouden sujuvoittamisen kannalta

   Kuten edellisessä kappaleessa mainittiin, voi yhden laskun maksaminen useampien sijaan, helpottaa yksilön talouden hallitsemista. Joissakin tapauksissa lainojen yhdistäminen voi olla perusteltua pelkästään tämän syyn takia.

   Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa yksilön olisi mahdollista vastaanottaa yhdistelylaina täysin identtisillä kuluilla, mitä henkilö maksaa sillä hetkellä yhteensä useista lainoista.

   Tässä kuvitellussa esimerkissä yksilön kannattaisi silti hakea yhdistelylaina, mikäli henkilö kokee sen auttavan häntä talouden hallinnan kanssa merkittävästi.

   Hae järjestelylainaa vaikeissa tilanteissa

   Järjestelylaina on laina, jonka avulla lainoja omaava henkilö järjestelee vapaaehtoisesti velkojaan. Järjestelylaina yhdistää useat pienemmät lainat yhdeksi ja helpottaa näin ollen niiden takaisin maksamista.

   Järjestelylaina on mahdollista saada kunnan tai Takuusäätiön takaamana. Kunnan takaama laina tunnetaan myös nimellä sosiaalinen luotto.

   Takuusäätiön toiminta taas keskittyy auttamaan velkaantuneita ja säätiö takaa tietyin perustein suomalaisten henkilöiden hakemia järjestelylainoja.

   Muiden luottojen yhdistäminen

   Myös muiden luottojen yhdistäminen onnistuu yksilön niin halutessa. Esimerkiksi, mikäli henkilö omaa useamman kulutusluoton, näiden yhdistäminen onnistuu yksilön niin halutessa. Lisäksi esimerkiksi joustoluotot ovat yleisiä yhdistelylainan kohteita.

   Ota nämä asiat huomioon lainan yhdistyksessä

   Mitä kaikkea henkilön tulisi sitten ottaa huomioon lainoja yhdistäessä? Pohtiessa useampien lainojen yhdistämistä, henkilön tulisi miettiä muutamia oleellisia seikkoja tarkkaan ja harkitusti.

   Alle on listattu muutamia olennaisista asioita, joita henkilön tulisi ottaa huomioon, kun hänen tavoitteena on lainojen yhdistäminen:

   • Paljonko nykyistä velkaa on ja kenelle
   • Mitkä ovat nykyisten lainojen korot sekä muut kulut
   • Mitkä ovat kuukausittaiset menot kuluihin sekä lainan lyhennyksiin
   • Paljonko henkilöllä on rahaa käytettävissä kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen

   yksilön tulisi käydä hyvin tarkasti läpi yllä olevia avainasioita ennen päätöksentekoa lainojen yhdistämisessä. Nykyisten lainojen korkojen sekä kulujen ymmärtäminen on olennaista, sillä sen avulla henkilö yleensä ymmärtää, miten lainojen yhdistäminen voi tarjota hänelle edullisemman vaihtoehdon.

   Mikäli henkilö päätyykin lopulta yhdistämään lainansa, tulisi henkilön vertailla eri lainan tarjoajien yhdistelylainoja keskenään.

   yksilön olisi hyvin oleellista myös pohtia, kuinka paljon hänellä on käytettävissä rahaa kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen. Tämän tiedon perusteella yksilö kykenee tekemään realistisen suunnitelman lainan takaisinmaksuun, joka on oleellista lainojen yhdistämisessä.

   Lainojen yhdistämisen riskit ja haasteet

   Kuten oletettavaa on, lainojen yhdistämiseen sisältyy myös joitakin haasteita. henkilön on hyvä olla tietoinen mahdollisista riskeistä, joita lainojen yhdistäminen saattaa pitää sisällään.

   henkilön tulisikin olla ennen lainan hakemista tietoinen ainakin alla olevista riskeistä, joita lainojen yhdistämiseen saattaa sisältyä:

   Kulutustottumukset eivät muutu

   Yhdistelmälainaa haetaan aina, koska hakijalla on useampia lainoja samanaikaisesti pois maksettavana. Mikäli henkilön velkaantumisen päällimmäisenä syynä ovat hänen kulutustottumuksensa, ei yhdistelmälaina ratkaise kokonaan tätä henkilön ongelmaa.

   Yhdistelmälainan hakijan tulisikin ensin tarkastella kriittisesti omia kulutustottumuksia ja miettiä voisiko niitä muuttaa henkilökohtaisen talouden tilanteen parantamiseksi.

   Vanhojen lainojen kulut ei riittävän tiedossa

   Lainojen yhdistämisessä erittäin oleellista on, että yhdistelylainan avulla saavutetaan edulliset kokonaiskulut lainoille.

   Tämän takia on tärkeää, että vanhojen lainojen kokonaiskulut selvitetään, jotta voidaan arvioida yhdistelmälainan ottamisen kannattavuutta.Ilman tietoa vanhojen lainojen kuluista, vertailun teko ei ole myöskään kannattavaa.

   Saman asian puolesta puhuu myös korkovartija.fi -lainatietosivusto, jonka mukaan päätöstä lainojen yhdistelemisestä ei pitäisi tehdä tunteella, vaan laskimella. Sivuston yksinkertainen ohje on, että yhdistä lainat silloin, kun uusi järjestelylaina on nykyisiä luottoja edullisempi.

   Jos ei ole, niin yhdistämisessä ei ole järkeä. Voit tässä tapauksessa kokeilla pyytää lainatarjouksia useammista pankeista tai yrittää etsiä muita keinoja velkataakan pienentämiseen.

   Epäsopiva takaisinmaksuaika

   Laina-ajalla tarkoitetaan lainan hakijan ja myöntäjän kesken yhdessä sovittua aikaa, jossa laina on määrä maksaa takaisin. Yksi lainojen yhdistämisen riskeistä on, että laina-aika mitoitetaan epäsopivaksi.

   Liian pitkä laina-aika kerryttää ylimääräistä korkoa maksettavaksi. Liian lyhyessä laina-ajassa taas kuukausittaiset lainanlyhennykset nousevat maksajalle hyvin korkeiksi.

   Lyhyempi laina-aika saattaa heikentää lainanottajan maksuvaraa hetkellisesti. Laina-aikaa valitessa tulisi pohtia paljonko hakijalla on varaa maksaa kuukausittain lainaa pois ja tehdä päätös tämän pohdinnan perusteella.

   Laina-aika kannattaa mitoittaa aina mieluummin liian pitkäksi kuin liian lyhyeksi, sillä henkilön on mahdollista halutessaan lyhentää lainaa aina myös sopimusta suuremmalla summalla.

   Haasteet talouden hallinnassa

   Lainojen yhdistämisen yksi riski on, että sinun on usein mahdollista saada yhdistelmälaina nimiinsä, vaikka henkilöllä ei olisi kykyä hallita omaa talouttaan riittävästi.

   Yhdistelylainoja verratessa sinun tulisikin perehtyä tarkasti lainan eri ehtoihin ja vertailla lainanantajien tarjouksista mahdollisia muita lisäkuluja, joita lainaan sisältyy.

   Kun päätös yhdistelylainan hakemisesta on tehty, kannattaa sinun aina vertailuttaa eri lainantarjoajia keskenään. Vasta kun yksilö vertaa tai vertailuttaa palveluntarjoajien kautta yhdistelainoja keskenään, on hakijan mahdollista löytää itselleen edullisin lainatarjous.

   Yhdistelylaina heti

   Yksilön on halutessaan mahdollista saada yhdistelylaina heti tilille. Yhdistelylaina on monissa tapauksissa vakuudeton laina, mikä tarkoittaa sitä, ettei sen vastaanottaminen vaadi minkään erillisen pantin tai vakuuden asettamista.

   Yksilön on mahdollista vastaanottaa yhdistelylaina heti, mutta näin halutessaan kannattaa varmistua lainan vakuudettomuudesta. Nopeimmillaan Yksilön on mahdollista vastaanottaa yhdistelylaina heti tilille, jopa tuntien sisällä hakemuksen lähettämisestä.


   Tarvitsetko lainaa heti? Tässä artikkelissa kerromme miten lainaa saa heti netistä.

   Helpoin yhdistelylaina on vaivaton hakea

   Helpoin yhdistelylaina on yleensä sellainen, jonka hakeminen on mahdollisimman vaivatonta. Helpoin yhdistelylaina on kuitenkin ainoastaan harvoin edullisimmasta päästä muihin lainoihin verrattuna.

   Tämä johtuu siitä, että vakuudeton laina on useimmiten kaikista helpoin yhdistelylaina hakea. Vakuudeton laina haetaan ilman panttia, joten hakemuksen täyttäminen on huomattavasti helpompaa.

   Vakuudeton laina on kuitenkin lainan koron osalta yleensä suhteellisen kallista lainaa. Henkilön onkin syytä muistaa, että helpoin yhdistelylaina ei yleensä ole edullisin yhdistelylaina.

   Täältä voit lukea, miten lainaa saa helposti netistä.

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia tarkoittaa edellisessä kappaleessa käsiteltyä tapaa hakea laina, jossa yksilö ei aseta lainalle mitään vakuutta. Lainaa ilman vakuuksia on mahdollista saada suurimmalta osalta lainaa tarjoavista rahoitusalan toimijoista.

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia onnistuu, mikäli yksilö täyttää lainan hakemiseen riittävän iän sekä omaa puhtaat luottotiedot.

   Yhdistelylaina ilman vakuuksia on mahdollista saada nopeasti käyttöön, sillä lainan tarjoajan ei tarvitse tarkistaa vakuuden oikeellisuutta hyväksymisprosessin yhteydessä.

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajia

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajia tarkoittaa hyvin pitkälti samaa, kuin mitä edellisessä kappaleessa käsiteltiin vakuuksien puuttumisesta. Siinä missä lainan vakuus on useimmiten jokin arvopaperi, kiinteistö tai muu omaisuus, lainan takaaja on taas henkilö.

   Lainaa hakeva henkilö voi siis saada lainan takaajaksi myös jonkun henkilön, joka takaa maksavansa lainan, mikäli sitä hakeva henkilö ei siihen jostain syystä pysty.

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajia onnistuu suurimmalta osalta lainaa tarjoavista yrityksistä. Paras yhdistelylaina ilman takaajaa löytyy Summarumin lainapalveluiden kautta

   Tutustu takuudettomiin lainoihin lukemalla tämä artikkeli. 

   Yhdistelylaina netistä pankin sijaan

   Nykyaikana alkaa olla jo erittäin yleistä, että yhdistelylaina haetaan netistä pankin sijaan. Henkilön etuina haettaessa netistä on ehdottomasti lainan hakemisen vaivattomuus.

   Sähköisen lomakkeen täyttäminen onnistuu netissä kätevästi ja sinun on helpompi kilpailuttaa useiden lainantarjoajien lainapalvelut.

   Mahdollisina riskeinä netin kautta toimiessa on, että henkilö tekee päätökseen lainan hakemisesta harkitsematta hankintapäätöstä riittävän huolellisesti.

   Lainan hakeminen on tehty nykyaikana niin helposti, että lainan vastaanottaminen onnistuu lähes heti siitä, kun ensimmäinen ajatus sen hankkimisesta on tullut. Sinun kannattaa kuitenkin aina pohtia tarkasti oma tarve lainalle ja miettiä onko lainasta todellisuudessa apua.

   Yhdistelylaina pienillä tuloilla

   Lainaa hakevan henkilön on mahdollista saada yhdistelylaina pienillä tuloilla. Vaikka pienet tulot on hyvin subjektiivinen käsite, on suurimman osan yksilöistä mahdollista saada yhdistelylaina pienillä tuloilla.

   Pankeille sekä rahalaitoksille kaikista tärkeintä on, että lainaa hakevalla henkilöllä on säännöllisiä tulonlähteitä. Säännölliset tulot antavat lainaa tarjoavalle yritykselle varmuutta siitä, että pankki tai rahalaitos voi luottaa henkilön kykenevän maksamaan velkansa takaisin.

   LUE TÄÄLTÄ miten pienituloinen voi saada lainaa pankista ja netistä. 

   Lainojen yhdistäminen järkevästi

   Lainojen yhdistäminen järkevästi on mahdollista toteuttaa yksilön huomioidessa muutaman tärkeän asian yhdistelylainan hakemiseen liittyen. Yksilön tulisi huomioida, että lainojen yhdistäminen järkevästi on mahdollista ainoastaan, mikäli seuraavat asiat huomioidaan

   • Huolehdi, että tiedät nykyisten lainojen todelliset kulut
   • Käytä aikaa yhdistelylainojen kilpailutukseen
   • Varmista, että yhdistelylainan korko on matala

   Huolehdi, että tiedät nykyisten lainojen todelliset kulut

   Yksilön tulisi heti ensi alkuun varmistaa, että henkilöllä on realistinen kuva siitä, paljonko ja mihin henkilö lyhentää kuukausittain lainojaan.

   Helpoiten nykyisten lainojen kulujen selvittäminen onnistuu henkilön etsiessä maksamiensa laskujen tiedot, sekä laskien paljonko niiden kuukausittaiseksi kokonaissummaksi tulee.

   Vasta kun henkilön on täysi varmuus nykyisten lainojen todellisista kuluista, kannattaa henkilön siirtyä yhdistelylainan hakemisessa seuraaviin vaiheisiin.

   Käytä aikaa yhdistelylainojen kilpailutukseen

   Kun nykyisten lainojen todelliset kulut ovat tiedossa, yksilön tulisi käyttää aikaa yhdistelylainojen kilpailutukseen. Ilmaisu on osittain harhaanjohtava, sillä kilpailuttaminen ei välttämättä vie juuri ollenkaan yksilön aikaa.

   Mikäli yksilöllä ei ole valtavasti aikaa käytettävissä, kilpailuttaminen kannattaa jättää siihen erikoistuneen yrityksen tehtäväksi. Lainojen kilpailuttaminen mahdollistaa sen, että henkilö löytää itselleen edullisimman ja lainaehdoilta sopivimman lainan.

   Varmista, että yhdistelylainan korko on matala

   Viimeisenä yksilön tulee varmistaa, että tarjotun yhdistelylainan korko on todellisuudessa matala. Mikäli henkilö haluaa varmistaa yhdistelylainan todellisen vuosikoron, käy se helposti esimerkiksi Summarumin lainalaskurin avulla.

   Varmistaessa tarjotun yhdistelylainan korkoa, kannattaa sinun hyödyntää aiemmissa vaiheessa toteutettua vanhojen laskujen kulujen selvitystä.

   Sinun tietäessä täysin lainojen sen hetkiset kulut, hän kykenee helposti arvioimaan, onko tarjottu yhdistelylaina todellisuudessa edullisempi kuin nykyiset. Näin ollen henkilö kykenee tekemään helposti itsensä kannalta parhaan hankintapäätöksen.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Näin paljon yhdistelylainaa haetaan

   Yhdistelylainan lainasummat vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen. Osalta lainaa tarjoavista yrityksistä on mahdollista saada yhdistelylaina aina jopa 60 000 euroon saakka. Erilaisia yhdistelylainan lainasummia on lähes yhtä paljon kuin lainaa hakevia henkilöitä.

   Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan yleisimpiä summia hakea yhdistelylaina. Lisäksi kappaleissa tarkastellaan hieman minkälaisia lainoja eri henkilöt näillä lainasummilla tyypillisimmin yhdistelevät

   10 000€ yhdistelylaina

   10 000 euron yhdistelylaina on vielä suhteellisen pieni yhdistelmälaina ja siihen sisältyy vaihteleva määrä pienempiä lainoja. Yleensä 10 000 euron yhdistelmälaina pitää sisällään vakuudettomia pienlainoja.

   Yhdistelylaina 10 000 euron arvosta saatetaan esimerkiksi hakea tilanteissa, joissa yksilöllä on samanaikaisesti monta pienempää lainaa takaisin maksettavana.

   Talouden hallinta on usean pienen lainan takia hankaloitunut ja henkilö hakee lainojen yhdistämisen avulla apua talouden sujuvoittamiseen. Lainaehdoista sopiva yhdistelmälaina onkin hyvä keino helpottaa talouden hallitsemista.

   Siirry katsomaan 10 000 euron lainaa suoraan tästä:

   20 000€ yhdistelylaina

   20 000 euron yhdistelmälaina koostuu yleensä myös useista pienemmistä lainoista. Ero 10 000 euron yhdistelylainaan on, että 20 000 euroa sisällyttää lainasumman osalta jo usein muitakin lainan tyyppejä.

   Yhdistelylaina 20 000 euron arvosta saatetaan hakea esimerkiksi tilanteisiin, joissa yksilöllä on muutama pienempi kulutusluotto tai joustoluotto takaisin maksettavana.

   Useamman lainan lyhentämisen sijaan yksilö saattaa saada paremmat lainaehdot yhdistämällä lainat yhdeksi laajemmaksi lainojen kokonaisuudeksi.

   Siirry katsomaan 20 000 euron lainaa suoraan tästä:

    30 000€ yhdistelylaina

   Yhdistelylaina 30 000 euron arvosta alkaa olla jo lainasumman osalta sen verran iso, että siihen sisältyy useampia kulutusluottoja sekä joustoluottoja. 30 000 euron yhdistelylaina saattaa sisältää esimerkiksi useampia muutaman tuhannen euron arvoisia kulutus- sekä joustoluottoja.

   Vaihtoehtoisesti samaan lainasummaan saattaa sisältyä hyvin myös kaksi tai kolme isompaa lainaa, jotka yksilö on todennut saavansa halvemmalla yhdistelylainan avulla.

   Siirry katsomaan 30 000 euron lainaa suoraan tästä:

   40 000€ yhdistelylaina

   40 000 euron yhdistelmälaina on lainasumma, joka on mahdollista vastaanottaa suurimmalta osalta yhdistelylainaa tarjoavista yrityksistä.

   Yhdistelylaina 40 000 euron arvosta pitää monesti sisällään yhden tai useamman suuremman lainan pienempien kulutusluottojen lisäksi.

   Onkin yleistä, että 40 000 euron yhdistelylaina pitää sisällään esimerkiksi remonttilainoja, joiden avulla on tehty hieman laajempia remontteja, kuten mökki- tai putkiremontteja.

   Siirry katsomaan 40 000 euron lainaa suoraan tästä:

   50 000€ yhdistelylaina

   50 000 euron yhdistelylaina pitää sisällään monesti muutamia suurempia lainoja. Tällaisia lainoja saattavat olla esimerkiksi suuremmat remonttilainat, autolaina tai esimerkiksi venelaina. Yhdistämällä kyseiset lainat laajemmaksi lainaksi, yksilö voi säästää merkittäviä summia lainan kuluissa.

   Siirry katsomaan 50 000 euron lainaa suoraan tästä:

   60 000€ yhdistelylaina

   60 000 euron yhdistelylaina on usealla lainaa tarjoavista yrityksistä kaikista suurimpia summia, joille lainojen yhdistäminen voidaan hakea. 60 000 euron yhdistelylaina pitää usein sisällään laajempia lainasummia sisältäviä lainoja, kuten asuntolaina, venelaina, autolaina tai esimerkiksi remonttilaina.

   Siirry katsomaan 60 000 euron lainaa suoraan tästä:


   Miksi yhdistää lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen yhdistäminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Käytännön vinkkejä lainojen yhdistämiseen

   Hakiessa lainojen yhdistämistä, lainan tarjoaja toteuttaa aina riskiarvion lainanhakijan tietojen perusteella. Lainanmyöntäjän etu on selvittää muutamia asioita, jotta myöntäjä voisi varmistua lainanhakijan maksukyvystä maksaa lainansa takaisin.

   Yksilön on myös hyvä pohtia seuraavia asioita, jotka vaikuttavat hänen henkilökohtaiseen talouteensa

   Asumismuoto

   Hakiessa lainan yhdistämistä, käyttäjän tulisi kriittisesti arvioida omaa asumismuotoaan. Mikäli asumismuoto on vuokra-asuminen, tulisi vuokran suuruutta arvioida suhteessa sen hetkiseen asuntojen vuokratarjontaan.

   Pienet säästöt asumiskuluissa voivat vapauttaa kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen sen verran rahaa, että yksilön on mahdollista yhdistää lainansa edullisemmalla korolla lisääntyneen maksukyvyn johdosta.

   Asumismuodon lisäksi yksilön olisi hyvä säännöllisesti kilpailuttaa kuukausittaiset asumiseen liittyvät palvelunsa. Esimerkiksi sähkön kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti Summarumin sähkövertailun avulla.

   Työtilanne

   Myös vakituiset tulot mahdollistavat lainan yhdistämisen hakijalle edullisen korkotason. Yksilön tulisikin pyrkiä omassa elämässään tilanteeseen, jossa hänellä olisi mahdollisimman säännölliset eläke- tai työtulot.

   Kuukausittaisten tulojen avulla yksilö pystyy myös lainan tarjoajalle osoittamaan kykenevänsä maksaa kulut, jolloin lainojen yhdistämisen korko on edullisin mahdollinen.

   Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

   Yhdistelylaina kannattaa harkita silloin kun nykyiset lainasit kaipaavat kilpailutusta. Yleisimmät yhdistelylainan kokemukset liittyvät yleisesti ottaen joihinkin seuraavista asioista

   • Hakemisen vaivattomuus
   • Lainojen vertailun tärkeys
   • Helpompi talouden hallinta

   Monet ovat kehuneet yhdistelylainan hakemisen vaivattomuutta. Etenkin verkossa toteutettu yhdistelylaina ja sen hakeminen on koettu erittäin vaivattomaksi tehdä.

   Toinen eri yksilöiden yleisesti esiin nostama kokemus on se, kuinka tärkeää lainojen keskinäinen vertailu todellisuudessa on. Moni yksilö on huomannut löytäneensä lainavertailun avulla huomattavasti edullisemman lainan, kuin mitä henkilö kokee, että olisi ilman lainavertailua löytänyt.

   Lisäksi lainojen yhdistämisen on koettu monissa tapauksissa helpottaneen yksilön henkilökohtaisen talouden hallitsemista. Yhden laskun lyhentämisen useamman sijaan on koettu helpottavan taloudellisen kokonaiskuvan ylläpitämistä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainojen yhdistämistä, sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?
   Lainat yhdistämällä kuluttaja yhdistää olemassa olevat lainansa yhdeksi. Pienistä yksittäisistä lainoista muodostuva yhdistelylaina kokoaa lainat yhteen, pienentää niiden kulua sekä sujuvoittaa kuluttajan henkilökohtaista talouden tasapainottamista.
   Miten lainat yhdistetään?
   Lainojen yhdistäminen käy kätevästi Summarumin lainapalveluiden avulla. Voit hyödyntää lainojen yhdistämiseen Summarumin ilmaista laskuria ja mikäli päädyt yhdistämään lainasi, voit täyttää maksuttoman lomakkeen jonka jälkeen kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi.
   Miksi lainat kannattaa yhdistää?
   Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen kokonaiskuluja, sillä kuluttaja maksaa kuluja yhdestä lainasta useampien sijaan. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa kuluttajan henkilökohtaista taloudenhallintaa.
   Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?
   Lainojen yhdistäminen ei onnistu, mikäli hakija on alle 20-vuotias tai ei omaa säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Lainojen yhdistäminen ei myöskään onnistu, mikäli hakijalla on olemassa olevia maksuhäiriömerkintöjä.
   Kuinka paljon voin säästää yhdistämällä lainat?
   Lainojen yhdistämisen avulla kuluttajan saavuttama säästö on riippuvaista sekä vanhojen lainojen, että uuden yhdistelylainan korkojen ja muiden kulujen yhteenlasketuista suuruuksista. Yhteenlasketut säästöt ovat kuitenkin merkittäviä ja monille kuluttajille jopa tuhansien eurojen arvoisia.
   Kannattaako lainojen yhdistäminen?
   Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti, jos yhdistelylainan (uuden lainan) korko on matalampi kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdestä lainasta huolehtiminen on myös huomattavasti helpompaa kuin useampien.
   Mitä lainoja voin yhdistää?
   Yleisimmin yhdistettäviä lainoja ovat erilaiset kulutusluotot sekä joustoluotot sekä maksusopimukset.
   Onko mahdollista saada maksuvapaata tai lyhennysvapaata yhdistelylainalle?
   On. Osa pankeista myöntää yhdistelylainoille maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia.