Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Lainojen yhdistäminen

   Yhdistä lainat yhdeksi ja säästä. Kilpailuta ja hae yhdistelylainaa edullisella korolla.

   Hae lainojen yhdistämistä ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Yhdistelylaina 2 000–60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan yhdistelylainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Yhdistelylaina – lainaa lainojen yhdistämiseen

   Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tyypillisesti yhdistelylaina selkeyttää taloudellista tilannettasi jopa merkittävästi, sillä sen avulla saat pienennettyä useasta lainasta kertyviä kuluja sekä velkojen maksamiseen käytettävää aikaa.

   Kun yhdistät lainat, voit saavuttaa pienemmät kokonaiskulut, kun esimerkiksi tilinhoitomaksujen määrä ja korot pienenevät. Talouden hallinta on jatkossa paljon helpompaa, onhan sinulla enää vain yksi laina lyhennettävänä.


   Löydä edullisin yhdistelylaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan yhdistelylainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo


   Yhdistä lainat ja nauti hyödyistä

   Lainojen yhdistäminen kannattaa useista syistä. Yhdistelylaina auttaa säästämään sekä helpottamaan talouden hallintaa monin eri tavoin. Mutta millaisia hyötyjä lainojen yhdistäminen todellisuudessa tuo?

   Lainojen yhdistämisen hyödyt

   Voit hyötyä lainojen yhdistämisestä mm. seuraavilla tavoilla:

   • Edullisempi korko – yhdistämällä lainat voit saavuttaa aikaisempaa edullisemman vuosikoron.
   • Turhien laskutuslisien välttäminen – yhdistelylainan avulla voit välttyä maksamasta jokaisesta erillisestä lainasta erillisiä laskutusmaksuja.
   • Tilinhoitokulujen minimointi – tilinhoitomaksut maksetaan yhdistelainoissa vain yhdestä lainasta useamman pienemmän lainan sijaan.
   • Helpompi talouden hallinta – lainat yhdistämällä on mahdollista säästää paljon aikaa sekä vaivaa. Usean eräpäivän sijaan sinun tarvitsee muistaa vain yksi.

   Kun pienet lainat yhdistetään yhdeksi suuremmaksi, pysyt myös jatkuvasti paremmin kartalla omasta taloudellisesta tilanteestasi.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Hae yhdistelmälainaa ja säästä

   Kun maksat useampaa lainaa monelle eri yhtiölle, maksat yleensä myös tietämättäsi useampaa kulua jokaisen lainasi kohdalla. Tällaisia kuluja ovat pääasiassa

   • Lainan korkokulut
   • Laskutuslisät
   • Tilinhoitopalkkiot

   Korkokulut pienentyvät kun yhdistät lainat yhdeksi kokonaisuudeksi

   Lainojen yhdistämisen avulla voitkin  pienentää merkittävästi maksamiasi korkokustannuksia. Tämä on mahdollista, sillä korkokulujen määrään vaikuttaa muutamakin asia, kuten lainan takaisinmaksuaika.

   Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika on, sen pienemmät myös korkokulut yleensä ovat. Juuri siksi sinun kannattaakin hakea lainaa usein pitkällä maksuajalla.

   Hyvä tietää

   Pankkeja ja rahoitusyhtiöitä kannattaa verrata huolellisesti keskenään ennen lainan ottamista.

   Sinun on myös hyvä miettiä omaa maksukykyäsi ja tehdä tämän perusteella realistinen päätös lainan takaisinmaksuajasta.

   Laskutuslisät ja tilinhoitopalkkiot vähenevät

   Pienemmät lainat kerryttävät usein myös laskutuslisiä. Rahoitusyhtiöt ja pankit perivät monesti ylimääräisiä maksuja, mikäli valitset jonkun pääsääntöisestä maksutavasta poikkeavan menetelmän.

   Lainojen maksussa e-laskut ja suoraveloitukset osoittautuvat usein erittäin hyödylliseksi, sillä niiden avulla saatat välttyä kokonaan esimerkiksi paperilaskujen sisältämiltä erillisiltä laskutuslisiltä. Useampia pienempiä laskuja maksaessa voit joutua maksamaan tilinhoitomaksut jokaisesta lainastaan erikseen. Pienet menoerät saattavat kasvaa vuositasolla merkittäviksi kertyessään useista eri laskuista.

   Esimerkiksi vain viiden euron tilinhoitomaksun kautta maksat kuuden vuoden laina-ajasta yhteensä 360 euroa.

   Jos sinulla on useampia vastaavia pienlainoja maksettavanasi, voivat yhdistettyjen laskujen säästöt pienistä tilinhoitomaksuista nousta vuosien mittaan jopa tuhansien eurojen suuruisiksi. Luotettava ja paras lainojen yhdistäminen sen sijaan mahdollistaa sen, että maksat tilinhoitomaksuja ainoastaan vain yhdistelylainasta.

   Edellä mainitut tekijät ovat yksi syistä sille, miksi asiakkaamme hakevat aktiivisesti yhdistelmälainaa palvelumme kautta.

   Yhdistelmälainahakemusten osuutta muista lainatyypeistä havainnoidaan seuraavassa kuviossa.

   Yhdistelmälainahakemusten osuus Summarumilla 2023

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti yhdistelylainoja.

   Kilpailuta yhdistelylainat kätevästi tästä

   Yhdistä lainat ja tasapainota taloutesi

   Kun niputat lainat yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi, voit samalla tasapainottaa omaa talouttasi. Menojen seuraaminen voi olla todella hankalaa, jos maksettavana on useita eri lainoja monelle eri yhtiölle.

   Useat eräpäivät ja lainanlyhennysten epäsäännöllisyys saattavat aiheuttaa epätietoisuutta todellisesta taloudellisesta tilanteestasi. Lainan uudelleenrahoitus on keino, jonka avulla pysyt koko ajan tietoisena siitä, kuinka paljon kuukausittaiset menosi lainanlyhennykseen ovat.

   Lainojen yhdistäminen voi siis auttaa parantamaan kuvaa omasta henkilökohtaisesta rahankäytöstäsi ja tuoda näin mielenrauhaa.

   Stressi vähenee

   Yhdistä kalliit lainat, ja stressisi laskujen eräpäivien suhteen. Maksamalla vain yhtä nopeaa lainaa useamman lainan sijasta, sinun on helpompi pitää yksittäisen laskun eräpäivä muistissa. Samalla voit säästää kallisarvoista aikaa, joka muuten kuluisi yksittäisten lainojen selvittämiseen ja maksamiseen.

   Isoimpia taloutta tasapainottavia tekijöitä on kuitenkin se, että yhdistämällä lainat sinun on mahdollista säästää kuukausittain merkittävä määrä rahaa.

   Seuraavassa kappaleessa tarkastelemme tarkemmin niitä syitä, joiden ansiosta yhdistelmälaina on monesti taloudellisesti kannattava – ja samalla muihin lainoihin verratessa edullisin ratkaisu.

   Hae yhdistelylainaa Summarumin kautta

   Yhdistelylainat kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailutus voi säästää vuositasolla jopa satoja tai tuhansia euroja. Hae yhdistelylainaa avullamme näin:

   1. Laske kaikkien nykyisten lainat kaikkine kuluineen yhteen.
   2. Täytä hakemus sivustollamme.
   3. Lähetä yhdistelylainahakemus.
   4. Vastaanotat ensimmäisiä tarjouksia parhaassa tapauksessa jopa minuuteissa.
   5. Vertaile saadut yhdistelylainatarjoukset ja valitse niistä sopivin.

   Lainojen yhdistely on helppoa ja järkevää

   Lainojen yhdistely on yksinkertainen prosessi, joka vaatii kuitenkin lainaa harkitsevalta aina huolellista pohdintaa ja oman taloustilanteen ennakointia. Lainojen yhdisteleminen kannattaakin suunnitella selkeästi etukäteen, jotta saat siitä mahdollisimman paljon hyötyä irti.

   Alle on listattuna lainojen yhdistämisen neljä tärkeintä vaihetta. Näiden neljän vaiheen avulla varmistat onnistumisen sopivimman lainojen kokonaisuuden löytämisessä.

   Selvitä nykyiset lainakulut

   Ennen lainojen yhdistämistä sinun tulee ensin selvittää, millaisia nykyisiä lainasopimuksia sinulla on voimassa.

   Mikäli sinulla on useita samanaikaisia lainoja, saattaa niiden kulujen selvittäminen olla työllistävää ja turhauttavaa puuhaa. Älä silti luovuta, sillä nykyisten lainakulujen selvittäminen on kuitenkin olennainen osa lainojen yhdistämistä.

   Nykyisistä lainoista on selvitettävä ainakin nämä:

   • Jäljellä olevan velan määrä
   • Lainojen kokonaiskustannukset
   • Lainojen todelliset vuosikorot
   • Lainojen eräpäivät

   Ensimmäisenä sinun tulee siis selvittää jokaisen olemassa olevan velan määrä sekä lainojen kokonaiskustannukset. Ota selvää yksittäisten lainojen todellisista vuosikoroista. Selvitä lisäksi jokaisen lainan eräpäivät.

   Näiden tietojen valossa voit jatkaa eteenpäin selvittämään seuraavaksi nykyisten kulujen ja menojen tasapainoa.

   Laske kuukausittaisten tulojen ja menojen tasapaino

   Tässä vaiheessa olet siis tarkistanut nykyisten lainojesi kustannukset sekä jäljellä olevan velan määrän. Seuraavaksi sinun olisi hyvä tarkastella objektiivisesti sitä, minkälaiset kuukausittaiset tulosi ja menosi todellisuudessa ovat.

   Kuukausittaisten tulojen sekä menojen tasapaino voidaan arvioida karkeasti hyvin helposti. Merkitset vain ylös kaikki kuukausittaiset menosi, kuten vuokra-, ruoka- ja muut elämän ylläpidon kulut. Monesti nämä menot on hyvä arvioida hieman yläkanttiin. Lisäksi on fiksua sisällyttää budjettiin osa yllättäviä kuluja varten.

   Kun kuukausittaiset menosi on hahmotettu, on sinulla kasassa todennäköisesti aikaisempaa parempi kokonaistieto siitä, paljonko sinulle jää omista tuloistasi kuukausittain käteen.

   Juuri tämän tiedon perusteella lainojen siirto toiseen pankkiin yhdistämällä onnistuu tehokkaasti ja tuloksellisesti. Voit ruuvata haettavan yhdistelylainan hintaa mahdollisimman sopivaksi omaan tilanteeseesi. Yhdistä kalliit lainat vasta, kun sinulla on selkeä kokonaiskuva nykytilanteestasi.

   Yhdistä kalliit lainat kilpailuttamalla

   Kun nykyisten lainojen kustannukset on selvitetty sekä kuukausittaiset menot ja kulut laskettu, on seuraavaksi aika etsiä paras yhdistelylainatarjous.

   Tämä on parasta tehdä kilpailuttamalla yhdistelylainat. Lainojen kilpailuttaminen paljastaa sinulle nopeasti itsellesi sopivan, edullisen lainavaihtoehdon nopeasti. Me Summarumilla teemme kilpailutuksen puolestasi luotettavasti ja maksuttomasti.

   Huomioi lainoittajan riskiä vähentävät tekijät

   Hakiessasi yhdistelylainaa on hyvä huomioida sellaiset tekijät, jotka vähentävät lainanmyöntäjän riskiä. Näitä ovat esimerkiksi:

   • Vakuudet
   • Rinnakkaishakija
   • Takaaja

   Nämä ovat yleisimpiä tekijöitä, joiden avulla voit vähentää lainan myöntäjän riskiä. Lainan vakuus on pantti, joka myönnetään lainan hakemisen yhteydessä. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö tai arvopaperi.

   Vaihtoehtoisesti voit hakea yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa tai henkilötakaajan avulla. Molemmissa vaihtoehdoissa riskiä vähentämässä on toinen henkilö. Tämä pienentää lainojen yhdistämisen riskiä sekä näin myös lainakuluja.

   Järjestelylaina ja jälleenrahoituslaina

   Yhdistelylainasta näkee käytettävän myös termiä järjestelylaina. Vaikka käytettävä termi on erilainen, on kysymys silti tismalleen samasta asiasta. Järjestelylainalla voit siis yhdistää useita eri lainoja yhdeksi kokonaisuudeksi, ja näin saat taloutesi takaisin tasapainoon. Järjestelylainaa hakemalla voit

   • pienentää korkokuluja
   • saada ylimääräiset laskutuslisät poistettua
   • vähentää tilinhoitomaksuja
   • helpottaa talouden hallintaa

   Järjestelylainaa voit saada myös kunnan tai Takuusäätiön takaamana. Kunnan takaama laina tunnetaan nimellä sosiaalinen luotto. Takuusäätiön toiminta taas keskittyy auttamaan velkaantuneita ja säätiö takaa tietyin perustein haettuja järjestelylainoja.

   Kuten järjestelylaina myös lainojen jälleenrahoitus koskee nimenomaan lainojen yhdistämistä. Jälleenrahoittamalla vanhat lainasi voit saavuttaa jopa useiden satojen eurojen arvoisia säästöjä kuukausitasolla.

   Lainojen maksaminen lainalla

   Kun tarvitset lainaa lainojen maksuun, kannattaa sinun kääntyä Summarumin puoleen. Me emme myönnä lainoja, mutta autamme sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivaa yhdistelylainaa. Teemme tällä hetkellä yhteistyötä useiden eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien kanssa, jolloin voimme kilpailuttaa yhdistelylainat puolestasi jopa muutamissa minuutissa.

   Mikäli rahoitusyhtiöt voivat tarjota sinulle yhdistelylainaa, saat ensimmäiset tarjoukset yleensä muutamissa minuuteissa sähköpostiisi.

   Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

   Voit hakea yhdistelylainaa eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, kun täytät seuraavat kriteerit:

   • Olet vähintään 18-vuotias.
   • Asut virallisesti ja vakituisesti Suomessa.
   • Sinulla on säännölliset tulot.
   • Luottotietosi ovat kunnossa.

   Säännöllisiä tuloja voi olla niin työssäkäyvillä, opiskelijoilla kuin eläkeläisilläkin. Vakituinen työsuhde ei siis ole edellytys yhdistelylainan saamiselle. Huomaathan, että osa rahoitusyhtiöistä edellyttää hakijoiltaan korkeampaa ikää kuin 18 vuotta.

   Entä yhdistelylaina luottotiedottomalle?

   Luottotietojen menetys tekee elämästä monesti taloudellisesti vaikeaa. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikeuttaa mm. asunnon vuokraamista, puhelinliittymän avaamista ja lainan saamista. Vain harvat pankit tai rahoituslaitokset antavat yhdistelylainaa luottotiedottomalle.

   Tähän on varsin yksinkertainen selitys: yhdistelylaina luottotiedottomalle on rahoitusyhtiöille todella suuri riski, sillä aikaisemmat kulutustottumukset ja raha-asioiden hoito voivat kertoa paljon myös tulevasta käyttäytymisestä. Näin ei toki ole aina, mutta rahoitusyhtiöt ovat yleensä haluttomia ottamaan tällaista riskiä.

   Esimerkkejä yhdistelmälainan tuomista säästöistä

   Yhdistelmälaina Laina-aika Nimelliskorko Laskutuslisä Tilinhoitokulut Kuukausierä Kokonaismäärä
   3000e 3v 4,9% 2e 4e 96e 3448e
   2000e 2v 5,1% 1e 2e 91e 2180e
   1500e 2v 4,5% 3e 3,5e 93e 1671e
   3500e 4v 5% 1,5e 4e 110e 3974e

   Pankit, joissa voit yhdistää lainasi

   Lainojen yhdistäminen pankissa on turvallinen tapa päästä eroon useista lainoista, ja vaihtaa tilalle yksi luotettava laina. Vakuudeton lainojen yhdistäminen onnistuu lähes kaikissa suomalaisissa pankeissa, mutta yhdistelylainan saamisen ehdot saattavat olla korkeat.

   Tästä syystä monet yhdistelylainaa hakevat joutuvat kääntymään pienempien rahoitusyhtiöiden puoleen. Näissä lainojen yhdistäminen onnistuu pienemmillä vaatimuksilla.

   Lainojen yhdistäminen onnistuu esimerkiksi seuraavissa pankeissa

   Santander yhdistelylaina

   Santander ei aktiivisesti markkinoi yhdistelylainaa tuotevalikoimassaan. Mikäli lainojen yhdistäminen on tavoitteenasi, tulee sinun olla oma-aloitteinen ja hakea sitä itse Santanderin edullista kulutusluottoa hyödyntäen.

   Tämä tapahtuu käytännössä niin, että haet Santanderin tarjoamaa kulutusluottoa summalla, joka kattaa kaikki aikaisemmat lainasi. Tämän jälkeen sinun tulisi ottaa yhteyttä kaikkiin tahoihin, joiden kanssa sinulla on olemassa olevat lainasopimukset, ja tarjoutua maksamaan luotot pois kerralla. Jatkossa maksettavanasi on ainoastaan yksi kulutusluotto suoraan Santanderille.

   S-Pankin yhdistelylaina

   Santanderin tavoin myöskään S-Pankki ei mainitse tuotevalikoimassaan yhdistelylainaa. S-Pankin sivuilla kuitenkin mainitaan, että lainaa hakevan kannattaa olla yhteydessä pankin edustajaan, mikäli ajatuksena on lainojen yhdistäminen uudeksi suuremmaksi lainaksi.

   Käytännössä sinun siis voi olla mahdollista yhdistää lainasi myös S-pankin lainapalveluiden avulla. Jos olet jo S-Pankin asiakas, kannattaa sinun olla yhteydessä suoraan S-Pankkiin ja selvittää mahdollisuudet sieltä.

   Nordea yhdistelylaina

   Sinun on mahdollista yhdistää lainasi Nordean pankkipalveluiden avulla. Nordea käyttää lainojen yhdistämisestä termiä ”lainojen siirtäminen”. Lainojen siirtäminen toimii täysin samalla logiikalla kuin muiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden yhdistelylaina – termi vain on erilainen.

   Lainojen siirto Nordeassa onnistuu jos olet pankin asiakas, sinulla on säännölliset tulot ja luottotietosi ovat kunnossa.

   Nordean lainojen siirtäminen saattaa olla sinullekin tuttu TV:stä, jossa pankki on mainostanut palveluaan suhteellisen aktiivisesti.

   OP yhdistelylaina

   OP yhdistelylaina toimii hyvin samoilla tavoin kuin Nordean vastaava. OP:lta voit saada esimerkiksi lainaa 20000 euroa yhdistelemistä varten. Kuten Nordeassa, myös OP:ssa lainojen yhdistämisestä käytetään termiä lainojen siirtäminen. Käytännössä voit siirtää muualta hankkimiasi lainoja OP:lle, jolloin ne maksetaan pois aikaisemmalle velkojalle. Sen jälkeen maksat enää vain yhtä suurempaa lainaa Osuuspankille.

   Näin voit helpottaa omaa talouden hallintaasi ja tietenkin myös säästää merkittäviä rahasummia pienempien kokonaiskustannusten johdosta.

   Danske Bank yhdistelylaina

   Kuten Santanderilla, myös Danske Bankilla yhdistelylaina sellaisenaan puuttuu kokonaan pankin palvelukatalogista. Jos siis haluat kuitata aikaisemmat lainasi pois Danske Bankin lainalla, on sinun haettava tavallista vakuudellista kulutusluottoa ja maksaa sitten omatoimisesti sen avulla pienempiä lainoja pois.

   Näin toimimalla et kuitenkaan saa järjestelystä irti suurinta osaa niistä hyödyistä, joita todellisella yhdistelylainalla olisi mahdollista saavuttaa.

   Säästöpankki yhdistelylaina

   Osuuspankin ja Nordean tavoin myös Säästöpankissa voit keskittää nykyiset pienemmät lainasi yhdelle palveluntarjoajalle. Säästöpankki korostaa kuitenkin sivuillaan selkeästi sitä, että lainojen yhdistäminen ei sen kautta aina onnistu tai ole edes järkevää.

   Syynä siihen, että vakuudeton lainojen yhdistäminen ei onnistu on yhtiön varsin tiukat lainanmyöntökriteerit. Säästöpankki kertoo verkkosivuillaan, että pankin yhdistelylaina on palvelu, jonka ehdot eivät juurikaan jousta esimerkiksi luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle. Toisin sanoen, vain jos luottotietosi ovat kunnossa, voi yhdistelylaina Säästöpankin kautta aueta.

   Aktia yhdistelylaina

   Aktia ei tarjoa erillistä lainatuotetta lainojen yhdistämistä varten. Aktia yhdistelylaina onnistuu siis vain hakemalla pankin tuotteista vakuudetonta käyttölainaa. Näin voit löytää itse edullisemman lainakokonaisuuden, jolla maksat muita lainojasi pois.

   Jos toiveissa on nimenomaan Aktian yhdistelylaina, kannattaa sinun olla suoraan pankkiin yhteydessä. Toisinaan on näet niin, että pankki voi tarjota yhdistelylainaa siitäkin huolimatta, ettei tällaista tuotetta mainosta.

   Fellow Pankki yhdistelylaina

   Fellow Pankki on yksi merkittävimmistä rahoitusalan toimijoista Suomessa. Se tarjoaa asiakkailleen monta erilaista lainatuotetta, joista yhdistelylaina on yksi esimerkki.

   Fellow Pankilla lainojen yhdistäminen onnistuu aina 30 000 euroon asti.  Fellow Pankki yhdistelmälaina on joustava, sillä takaisinmaksuaikaa on tarjolla jopa 15 vuotta. Halutessasi voit yhdistelylainan kokonaisuudessaan pois koska tahansa.

   Takaisinmaksuaika on fiksua mitoittaa mahdollisimman lyhyeksi, mutta huolehtien samalla siitä, ettei lainan erän summa nouse myöskään liian korkeaksi.

   Nordax yhdistelylaina

   Nordax on vuonna 2004 perustettu ruotsalainen pankki, joka toimii kotimaansa Ruotsin lisäksi myös Suomen, Saksan sekä Norjan lainamarkkinoilla. Nordax yhdistelylaina on määritetty 1 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka.

   Laina-ajan voit säätää haluamasi mukaan 1 vuoden sekä 15 vuoden välillä.

   Yhdistelylainan korkoprosentiksi Nordax mainostaa 4,9 % – 19,9 %. Korkoprosentti riippuu hyvin pitkälti siitä, mitkä lainan ja hakijan muut tiedot ovat. Sinun kannattaa muistaa tarkastella nimenomaisesti lainan todellista vuosikorkoa, kun haet yhdistelylainaa Nordaxilta tai miltä tahansa muulta rahoitusyhtiöltä.

   Nordax yhdistelylaina voidaan pankin nettisivujen mukaan myöntää

   • 23 vuotta täyttäneelle, joka on asunut vakituisesti Suomessa vähintään kolme vuotta.
   • Yhdistelylainan hakijan vakituiset vuositulot tulisivat ovat vähintään 15 000 euroa.

   Ferratum yhdistelylaina

   Vuodesta 2005 asti toiminut Ferratum on yksi Suomen suosituimmista lainantarjoajista ja nykyisin yrityksellä on toimintaa jo yli 20 maassa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakaan, että Ferratum oli Euroopan ensimmäinen pankki, jonka palveluiden kautta oli mahdollista lainata rahaa myös suoraan mobiililaitteen välityksellä.

   Ferratumin yhdistelylainaa voit saada jopa 30 000 euroon saakka. Laina-aika on mitoitettavissa 1 – 15 vuoden välille.

   • Ferratumin kautta yhdistelylainaa voi hakea vähintään 23-vuotias, jolla on vakituinen osoite Suomessa sekä puhtaat luottotiedot.
   • Lisäksi lainaa hakevalta vaaditaan säännöllisiä tuloja.

   Muut lainanantajat, joilta voit hakea yhdistelmälainaa

   Yhdistelylainaa voit tietenkin hakea monelta muultakin luotonantajalta, joita ei edellisissä kappaleissa mainittu. Yhteistyökumppaneistamme monet tarjoavat yhdistelylainaa muiden lainatuotteiden ohella. Täytä siis hakemus kauttamme ja anna meidän tehdä kilpailutus puolestasi.

   Lainojen yhdistäminen on näin huomattavan paljon kätevämpää ja nopeampaa kuin jos lähestyt itse jokaista rahoitusyhtiötä tai pankkia erikseen.


   Pankit ja lainanantajat, jotka tavoitat Summarumin kautta

   • Aktia logo
   • Fellow Pankki logo
   • Bluestep Bank logo
   • Kaarna logo
   • Avida logo
   • Balanzia logo
   • Bank Norwegian logo
   • Bigbank logo
   • Halino logo
   • Instabank logo
   • Credigo logo
   • Credit24 logo
   • LainaFI logo
   • Lainaamo logo
   • MyLender logo
   • Nordax Bank logo
   • Risicum logo
   • Resurs Bank logo
   • TF Bank logo
   • Bondora logo
   • Komplett Bank logo
   • Lainasto logo
   • Aasa logo
   • Collector Bank logo

   Yhdistä lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

   Yhdistelylainan avulla voit saavuttaa  tuntuvia säästöjä, kun maksat usean lainan kustannusten sijaan vain yhdestä. Edullinen yhdistelylaina löytyy tehokkaasti rahoitusyhtiöt kilpailuttamalla. Muista aina lainaa hakiessasi tarkistaa tarjouksista lainan todellinen korkotaso, maksuaika sekä sen mahdolliset hallinnointikulut.

   Lainojen yhdistämisen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti. Tarjouksia saat kilpailutuksemme kautta sähköpostiisi jopa muutamissa minuuteissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun olisi tehtävä päätös yhtä nopeasti. Muista siis vertailla saatuja tarjouksia kaikessa rauhassa ja valitse tarjouksista sellainen, joka on oman maksukykysi ja tilanteesi huomioon ottaen paras.

   Halpa yhdistelylaina on tietenkin kannaltasi viisain vaihtoehto. Edullisuuden saat selville tutustumalla etenkin yhdistelylainan vuosikorkoon. Tarkista se siis aina ensimmäiseksi ja tutustu tarjouksen muuhun sisältöön vasta tämän jälkeen.  Edullinen vuosikorko takaa tyypillisesti sen, että uusi yhdistelylaina on kokonaisuutena järkevin.

   Paras yhdistelylaina – näistä ominaisuuksista tunnistat sen

   Paras yhdistelylaina on käsite, joka voidaan jakaa muutamaan tärkeimpään komponenttiin. Paras yhdistelylaina on ensinnäkin aina halpa. Lainan edullisuutta käsiteltäessä on tärkeää huomioida muutama olennainen asia.

   Yhdistelylainan edullisuuden määrittävät korkoprosentti, maksuaika sekä muut lainakulut yhdistettynä. Tarkastellessa pelkästään korkoprosenttia, et todennäköisesti kykene arvioimaan lainan kokonaiskuvaa.

   Lainan korkoprosenttia tarkastellessa onkin hyvä erottaa nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan. Kuten tekstissä jo aiemmin mainittiin, lainan nimelliskorko kertoo ainoastaan nimellisen koron määrän. Todelliseen vuosikorkoon sen sijaan taas sisällytetty koron lisäksi myös kaikki muut ylimääräiset lainakulut.

   Edullisuuden lisäksi paras yhdistelylaina on myös helppo hakea. Helppohakuisuus näkyy siinä, ettei lainahakemuksen täyttämiseen tarvitse käyttää muutamaa minuuttia enempää.

   LUE LISÄÄ: Edullista lainaa

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Parhaat tavat hakea yhdistelylainaa

   Tavat hakea yhdistelylaina voidaan karkeasti jaotella kahteen eri tapaan:

   1. Yhdistelylainan hakeminen hoidetaan kokonaan itse.
   2. Vaihtoehtoinen tapa hakea yhdistelylaina on taas jättää hakuprosessin työläimmät vaiheet esimerkiksi Summarumille.

   Paras tapa hakea yhdistelylainaa on yleensä sellainen, joka täyttää ainakin kaksi tärkeää ominaisuutta. Ensimmäiseksi, paras tapa hakea yhdistelylainaa auttaa sinua löytämään itsellesi sopivin sekä edullisin lainakokonaisuus nopeasti ja turvallisesti.

   Toiseksi, paras tapa hakea yhdistelmälainaa auttaa sinua säästämään aikaa. Molemmat kahdesta ominaisuudesta täyttyvät Summarumin kilpailutuksen avulla.

   Mutta miten lainavertailu auttaa säästämään aikaa ja rahaa? Siitä kerromme seuraavaksi.

   Halvin yhdistelylaina löytyy lainavertailun avulla

   Lainavertailun avulla sopiva yhdistelylaina voi löytyä varsin nopeasti.. Lainavertailussa kysymys on siitä, että kolmas osapuoli hakee sinulle useita erilaisia tarjouksia pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

   Summarumin lainavertailu on näppärä järjestelmä, jonka avulla sinun on mahdollista vertailla jopa kymmenien pankkien sekä rahoitusyhtiöiden tarjoamia yhdistelylainoja keskenään.

   Keräämme lainatarjouksia laajalta rintamalta. Tämä takaa sen, että kaikista halvin yhdistelylaina löytyy tarpeisiisi luotettavasti ja helposti. Edullisin yhdistelylaina tavoitetaan miltei aina ainoastaan laajamittaisen tarjousten keräämisen seurauksena.

   LUE LISÄÄ: Halpa laina

   Yhdistelylainojen vertailu netissä

   Yhdistelylainojen edut löytyvät rahan ja ajan säästämisessä. Kun haet yhdistelylainaa kauttamme, täytät vain sivustoltamme löytämäsi lomakkeen. Välittömästi lomakkeen lähetettyäsi alamme keräämään lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme.

   Yhdistelylainan vertailu netissä on nopea, luotettava ja fiksu prosessi, jonka lopputuotteena on tilanteeseesi parhaiten soveltuva yhdistelylainatarjous.

   LUE LISÄÄ: Paras lainatarjous

   Vertaa lainoja tästä

   Yhdistelylaina pienellä korolla

   Sinun on mahdollista löytää itsellesi parhaiten sopiva yhdistelylaina pienellä korolla, kun otat huomioon tässä artikkelissa jo esiin tulleet seikat ja noudatat niitä lainanhakuprosessin kaikissa vaiheissa.

   Yhdistelmälaina pienellä korolla löytyy siis käytännössä siten, että kilpailutat tarjouksia ja vertailet niitä huolellisesti. Ensimmäistä vastaan tulevaa yhdistelylainatarjousta ei siis kannata heti hyväksyä. Sen sijaan kehotamme sinua tutustumaan kaikkiin tarjousiin rauhassa.

   Se, millainen yhdistelylaina matalalla korolla on todellisuudessa, riippuu aina sen hetkisestä taloustilanteesta. Yhdistelylaina matalalla korolla saattaa esimerkiksi vuoden päästä näyttää jo aivan toiselta kuin mitä se on tällä hetkellä.

   Tästä syystä yhdistelylaina kannattaa tarkistuttaa aika ajoin kilpailuttamisen kautta. Näin pidät yllä saatua yhdistelylainaa pienellä korolla myös jatkossa. Yhdistä lainasi ja säästät jopa satoja euroja helposti!

   LUE LISÄÄ: Matalakorkoinen laina


   Miten yhdistelmälaina toimii käytännössä?

   Yhdistelylaina saattaa olla käsitteenä hankala ymmärtää, jos lainojen yhdistämisestä ei ole aikaisempaa kokemusta. Havainnollistamme yhdistelylainaa käytännön esimerkin kautta.

   Jannella on kolme lainaa, joiden yhteenlasketut kuukausierät ovat 470,50 euroa. Janne tekee viisaan päätöksen yhdistää nämä kolme lainaansa ja hakeekin yhdistelylainaa 15 000 euron edestä viiden vuoden laina-ajalla.

   Uudella yhdistelylainalla on 13,5 prosentin korko ja kuukausittain veloitetaan viiden euron tilinhoitomaksu.

   Uuden yhdistelylainan kuukausierä on 350,15 euroa. Janne päätyy säästämään lainojen yhdistämisen avulla 120,35 euroa kuukaudessa ja vuosittainen säästö nousee näin lähes 1500 euroon.

   Summarumin lainalaskuri antaa sinulle osviittaa siitä, millaisia yhdistelylainatarjouksia ja säästöjä voit saada.

   Hae yhdistelylainaa erilaisten luottojen yhdistämiseen

   Jokaisen taloudellinen tilanne on yksilöllinen. Siksi myös yhdistelmälainatarjoukset ovat aina yksilöllisiä. Et siis todennäköisesti saa samanlaisia tarjouksia kuin vaikkapa naapurin Liisa, vaikka hakisitte tismalleen samaa summaa tismalleen samalla takaisinmaksuajalla. Teillä molemmilla on omat tulonne ja menonne. Maksukykyänne arvioidaan yksilöllisesti jokaisen rahoitusyhtiön toimesta.

   Seuraavissa kappaleissa käsittelemme erilaisia lainatyyppejä sekä sitä, miten yhdistelylaina niihin todellisuudessa soveltuu. Hae yhdistelylainaa Summarumin kautta ja löydä itsellesi sopivin yhdistelylaina jo tänään!

   Muista, että myös vertaislainoja voidaan hyödyntää lainojen yhdistämiseen. Kerromme aiheesta lisää artikkelissamme Vertaislainat.

   Pienten lainojen yhdistäminen

   Pienten lainojen yhdistäminen auttaa sinua sellaisissa tilanteissa, joissa koet jääväsi taloudellisesti ahtaille useamman pienlainasi kanssa. Kyseessä on yksinkertaisesti toimenpide, joka sitoo useamman pienen lainan yhdeksi lainaksi laajemmaksi kokonaisuudeksi.

   Lainasummalta pienet lainat saattavat monesti olla lainan kulujen osalta yllättävänkin suuria. Mitä pienempi laina, sitä suurempi monesti sen suhteellinen korkoprosentti on.

   Vakuudeton lainojen yhdistäminen on näppärä tapa pienentää lainan todellista vuosikorkoa ja näin ollen myös mahdollistaa taloudelliset säästöt.

   LUE LISÄÄ: Pienten lainojen yhdistäminen

   Luottokorttivelkojen yhdistäminen

   Monella meistä on nykyisin useampi kuin yksi luottokortti. Luottokortteja tarjotaan tänä päivänä monessa eri yhteydessä loistavilla eduilla, mutta monesti kulujen tarkistaminen jää hoitamatta. Silloin käy nopeasti niin, että luottokorttien kustannukset nousevat kuukausi- ja vuositasolla yllättävänkin suuriksi.

   Yhdistämällä useat eri luottokorttivelat yhdeksi laajemmaksi lainakokonaisuudeksi varmistat sen, että jatkossa maksat kuluja ja korkoja ainoastaan yhteen paikkaan. Kuten arvata saattaa, tuo tämä sinulle runsaasti säästöjä.

   LUE LISÄÄ: Luottokorttilainojen yhdistäminen

   Osamaksujen yhdistäminen

   Useampien osamaksujen yhdistäminen onnistuu sekin tarvittaessa yhdistelylainan avulla. Osamaksut ovat hankintoja, jotka on tehty kuukausittaisella maksusopimuksella. Koska sopimuksen mukaan voit maksaa ostokset pidemmän ajan kuluessa, sisältyy siihen myös korko ja mahdollisesti muitakin kuluja.

   Osamaksujen yhdistäminen onnistuu yhdistelylainan avulla samalla tavalla kuin muidenkin lainojen. Summarumin lainavertailun avulla voit löytää tilanteeseesi sopivimman yhdistelmälainan ja maksaa sillä osamaksut pois.

   LUE LISÄÄ: Yhdistä osamaksut

   Pikavippien ja muiden pikalainojen yhdistäminen

   Pikavipit ovat lainasumman osalta pieniä lainoja, jotka olivat suosiossa etenkin 2000-luvun alussa Suomessa. Pikavippejä oli mahdollista vastaanottaa tilille erittäin nopeasti, mutta lainan todelliset kustannukset nousivat useimmiten valtavan korkeiksi.

   Suomen lainsäädäntöä on sittemmin pyritty jo useampaan otteeseen muokkaamaan niin, että vastaavanlaiset, todella korkeat korot eivät olisi enää mahdollisia. Pikavippejä kuitenkin myönnetään vielä niiden rajojen sisällä, jotka nykyinen korkokatto mahdollistaa. Pikavippien ja muiden pikalainojen yhdistäminen onnistuu siinä missä muidenkin lainojen.

   Mikäli epäilet maksavasi lainojen kuluja liikaa siihen nähden mitä voisit maksaa pikalainat yhdistämällä, kannattaa yhdistelylainat ehdottomasti kilpailuttaa.

   Pikavippien yhdistäminen voi helposti tuoda sinulle jopa tuhansien eurojen vuosittaiset säästöt, jos lainakustannukset ovat nousseet kovin suuriksi.

   LUE LISÄÄ: Luotettava pikalaina

   Yhdistelylaina velkojen maksuun

   Yhdistelylaina velkojen maksuun kannattaa, mikäli sinulle on kertynyt useita velkoja ja haluaisit saada pienennettyä niiden kuluja. Kuten jo edellä todettu, yhdistämällä velat voit saada helpotusta talousasioista johtuvaan stressiin. Monesti useiden velkojen samanaikainen maksaminen johtaa tilanteeseen, jossa et edes välttämättä enää tiedä varmuudella omaa taloudellista tilannettasi.

   Tällainen epävarmuus on omiaan aiheuttamaan stressiä ja ylimääräistä huolta. Yhdistelylaina voi vähentää stressiä tehokkaasti.

   LUE LISÄÄ: Laina velkojen maksuun

   Lainojen yhdistäminen talouden sujuvoittamisen kannalta

   Yhden suuremman laskun maksaminen voi tosiaan helpottaa talouden hallintaa jopa merkittävästi. Siksi useimmissa tapauksissa yhdistelylainan hakeminen on perusteltua jo pelkästään tästä syystä.

   Ajatellaanpa esimerkiksi tilannetta, jossa voisit saada yhdistelylainan täysin samanlaisilla kuluilla kuin mitä maksat niistä tällä hetkellä useista lainoista yhteensä. Vaikka rahaakaan ei siis tässä vielä säästyisi, helpottuisi taloutesi hallinta huomattavasti.

   Paras lainojen yhdistäminen – Ota huomioon nämä

   Mitä kaikkea sinun tulisi muistaa ottaa huomioon lainoja yhdistäessä?

   • Paljonko nykyistä velkaa sinulla on ja kenelle
   • Mitkä ovat nykyisten lainojen korot sekä muut kulut
   • Mitkä ovat kuukausittaiset menosi kuluihin sekä lainan lyhennyksiin
   • Paljonko rahaa sinulla on todellisuudessa käytettävissä kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen

   Näitä sinun olisi hyvä siis käydä läpi tarkasti ennen kuin haet lainojen yhdistämistä. Nykyisten lainojen korkojen sekä kulujen ymmärtäminen on olennaista, sillä tätä kautta sinulle on selkeämpää miksi yhdistelylaina on tyypillisesti aina sinulle se edullisempi vaihtoehto.

   Mikäli päädyt siihen, että lainojen yhdistäminen on kannaltasi järkevä ratkaisu, muista myös vertailla lainatarjouksia keskenään.

   Lainojen yhdistämisen riskit ja haasteet

   Kuten oletettavaa on, lainojen yhdistämiseen sisältyy myös joitakin haasteita. Näistä onkin hyvä olla tietoinen:

   Kulutustottumukset eivät muutu

   Yhdistelmälainaa haetaan aina siksi, että lainaa hakevalla on useampia lainoja pois maksettavana. Jos päällimmäisenä syynä velkaantumiselle ovat kulutustottumukset, ei yhdistelmälaina ratkaise suoraan taloudenhallintaan liittyviä ongelmia.

   Jos siis aiot hakea yhdistelylainaa, muista tarkastella realistisesti omia kulutustottumuksiasi. Mieti, voisitko muuttaa niissä jotakin, jotta taloudellinen tilanteesi kohenisi ja pysyisi hyvänä myös jatkossa.

   Vanhojen lainojen kulut ei riittävän tiedossa

   Yhdistelylainan avulla saat edulliset kokonaiskulut lainoillesi.

   Tämän vuoksi onkin tärkeää, että selvität vanhojen lainojesi kokonaiskulut mahdollisimman tarkasti. Näiden kautta voit arvioida sitä, onko yhdistelmälaina todellisuudessa sinulle kannattava ratkaisu. Useimmissa tapauksissa se on, mutta ilman ajankohtaista tietoa nykyisten lainojesi kuluista, ei vertailun teko yhdistelmälainan kuluihin välttämättä ole kovinkaan kannattavaa.

   Nyrkkisääntönä tässä voidaankin pitää sitä, että lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun uusi järjestelylaina on nykyisiä lainojasi edullisempi.

   Epäsopiva takaisinmaksuaika

   Laina-ajalla tarkoitetaan lainan hakijan ja myöntäjän kesken yhdessä sovittua aikaa, jossa pankkilaina on määrä maksaa takaisin. Yksi lainojen yhdistämisen riskeistä on, että laina-aika mitoitetaan epäsopivaksi.

   Liian pitkä laina-aika kerryttää ylimääräistä korkoa maksettavaksi. Liian lyhyessä laina-ajassa taas kuukausittaiset lainanlyhennykset nousevat maksajalleen hyvin korkeiksi.

   Lyhyempi laina-aika saattaa heikentää maksuvaraasi hetkellisesti. Laina-aikaa valitessa tulisikin pohtia paljonko sinulla on varaa maksaa kuukausittain lainaa pois ja tehdä päätös tämän pohdinnan perusteella.

   Laina-aika kannattaa mitoittaa aina mieluummin liian pitkäksi kuin liian lyhyeksi, sillä useimmissa tapauksissa sinun on mahdollista halutessasi lyhentää lainaa aina myös sopimusta suuremmalla summalla.

   Haasteet talouden hallinnassa

   Yksi lainojen yhdistämisen riskeistä on se, että yhdistelmälainan voi saada, vaikka hakijalla ei olisi kykyä hallita omaa talouttaan riittävästi.

   Yhdistelylainoja verratessa sinun tulisikin perehtyä tarkasti lainan eri ehtoihin ja vertailla lainanantajien tarjouksista mahdollisia muita lisäkuluja, joita lainaan sisältyy.

   Kun päätös yhdistelylainan hakemisesta on tehty, kannattaa sinun siis aina vertailuttaa eri lainantarjoajia keskenään. Vain vertailemalla saatuja tarjouksia on mahdollista löytää se edullisin vaihtoehto.

   Yhdistelylaina heti

   Kuinka kauan kestää, että yhdistelylaina on tilillä? Nopeimmillaan yhdistelylaina saapuu tilillesi vielä saman päivän aikana siitä, kun teit hakemuksen. Monesti yhdistelmälaina on luonteeltaan vakuudeton. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ei vaadi minkään erillisen pantin tai vakuuden antamista.

   Tästä syystä sinun on mahdollista saada yhdistelylaina heti. Muista kuitenkin varmistua siitä, että hakemasi yhdistelylaina on todellisuudessa vakuudeton.


   Tarvitsetko lainaa heti? Tässä artikkelissa kerromme miten saat lainaa heti netistä.

   Helpoin yhdistelylaina on vaivaton hakea

   Helpoin yhdistelylaina on yleensä sellainen, jonka hakeminen on mahdollisimman vaivatonta. Helppo yhdistelylaina on kuitenkin ainoastaan harvoin edullisimmasta päästä muihin lainoihin verrattuna.

   Tämä johtuu siitä, että vakuudeton laina on useimmiten kaikista helpoin yhdistelylaina hakea. Tällainen laina haetaan ilman panttia, joten hakemuksen täyttäminen on huomattavasti helpompaa.

   Vakuudeton yhdistelylaina on kuitenkin korkojen osalta yleensä suhteellisen kallista lainaa. Siksi onkin hyvä pitää mielessä, että helpoin yhdistelylaina ei yleensä ole edullisin yhdistelylaina.

   LUE LISÄÄ: Miten lainaa saa helposti netistä

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia tarkoittaa siis yksinkertaisesti sellaista lainatuotetta, jonka saamiseksi sinulta ei vaadita takausta tai vakuutta. Laina ilman vakuuksia on tänä päivänä saatavilla suurimmalta osalta lainaa tarjoavista rahoitusalan toimijoista.

   Lainojen yhdistäminen ilman vakuutta onnistuu, mikäli täytät yhdistelylainan hakemiseen tarvittavat kriteerit, kuten riittävän iän sekä moitteettoman maksuhistorian. Vakuudeton lainojen yhdistäminen on kätevä keino nopeuttaa lainan maksua ja vähentää siitä koituvia kuluja.

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajia

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajia tarkoittaa hyvin pitkälti samaa kuin mitä kerroimme edellisessä kappaleessa vakuuksien puuttumisesta. Siinä missä lainan vakuus on useimmiten jokin arvopaperi, kiinteistö tai muu omaisuus, lainan takaajana taas toimii luonnollinen henkilö.

   Lainaa hakevana voit siis saada lainan takaajaksi myös vaikkapa sukulaisen tai ystävän. Hän takaa sopimuksessa maksavansa yhdistelylainan, mikäli sinä et siihen syystä tai toisesta pysty.

   Lainojen yhdistäminen ilman takaajaa on mahdollista saada useimmilta rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Paras yhdistelylaina ilman takaajaa löytyy Summarumin lainan kilpailutuspalveluiden kautta. Täytä siis hakemus ja hae yhdistelylainaa jo tänään – ensimmäisiä tarjouksia voit saada jopa muutamissa minuuteissa hakemuksen lähettämisestä!

   LUE LISÄÄ: Lainaa ilman takaajia

   Yhdistelylaina netistä pankin sijaan

   Nykyaikana alkaa olla jo varsin yleistä, että yhdistelylaina haetaan netistä oman luottopankin sijaan. Kun haet yhdistelylainaa netistä, saat useampia tarjouksia kerralla ja voit näin nopeasti sekä vaivattomasti löytää edullisimman vaihtoehdon parhailla ehdoilla.

   Sähköisen lomakkeen täyttäminen onnistuu kätevästi ja lyhyen hakemuslomakkeen täyttämisen jälkeen sinun on helpompi kilpailuttaa useiden lainantarjoajien lainapalvelut yhdellä kertaa. Summarumin kilpailutuspalvelu tekee prosessista nopean ja jouhevan. Kun olet lähettänyt hakemuksen, kilpailutamme jopa kymmeniä rahoitusyhtiöitä ja pankkeja puolestasi.

   Yhdistelylainan hakeminen on tehty nykyaikana niin helpoksi, että lainan vastaanottaminen onnistuu jopa saman päivän aikana hakemuksen lähettämisestä. Nopea lainaprosessi on tietyllä tapaa riski: yhdistelylainaa saatetaan toisinaan hakea myös hetken mielijohteesta.

   Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että pohdit ennen yhdistelylainan hakemista realistisesti, onko sinulla tarvetta sille ja miten paljon siitä todellisuudessa hyödyt. Tutki taloustilannettasi ja yhdistä lainat vasta sitten!

   Yhdistelylaina pienillä tuloilla

   Lainojen yhdistäminen kiinnostaisi, mutta et ole varma riittävätkö omat tulosi uuden, suuremman lainan saamiselle? Nykyisin on täysin mahdollista saada myöntävä yhdistelylainapäätös myös pienemmillä tuloilla.

   Pankeille sekä rahalaitoksille tärkeintä on se, että lainanhakijalla on säännöllisiä tulonlähteitä. Säännölliset tulot antavat lainaa tarjoavalle yritykselle varmuutta siitä, että se voi luottaa hakijan kykenevän maksamaan velkansa takaisin. Näin yhdistelylaina pienillä tuloilla on täysin mahdollinen. Tieto siitä millaisia tarjouksia saat, on vain yhden hakemuksen päässä.

   LUE LISÄÄ: Laina pienituloiselle

   Lainojen yhdistäminen järkevästi

   Lainojen yhdistäminen järkevästi on mahdollista toteuttaa, kun huomioit tietyt tärkeät seikat yhdistelylainan hakemiseen liittyen. Järkevä yhdistelylainasopimus saavutetaan, kun otat huomioon seuraavat asiat:

   1. Huolehdi siitä, että tiedät nykyisten lainojesi todelliset kulut
   2. Käytä aikaa yhdistelylainojen kilpailutukseen
   3. Varmista, että valitsemasi yhdistelylainan todellinen vuosikorko on matala

   Tiedä nykyisten lainojen todelliset kulut

   Nykyisten lainojen kulujen tarkistaminen on tärkeää ja onneksi yksinkertaisempaa kuin voisi kuvitella. Helpoiten nykyisten lainojen kulujen selvittäminen onnistuu, kun etsit maksamiesi laskujen tiedot ja lasket, paljon niiden kuukausittaiseksi kokonaissummaksi tulee. Jos et vielä aikaisemmin ole tehnyt selkeää listausta erilaisista lainoista ja muistakin kuluista, kannattaa tähän käyttää aikaa ja tehdä listaus kerralla kuntoon.

   Vinkki

   Laskujen maksamiseen liittyvää ahdistusta helpottaa huomattavasti, kun tiedät minne on menossa mitäkin ja milloin. Lisää listallesi myös oma osio tuloista, jolloin näet kokonaisuuden yhdellä vilkaisulla. Budjetoinnin myötä sinulle selviää myös varsin helposti se, minne rahaasi kuluu eniten.

   Tämä tieto taas on olennainen, jos haluat saada arjessa säästöjä aikaiseksi. Tieto on valtaa!

   Käytä aikaa yhdistelylainojen kilpailutukseen

   Kun nykyisten lainojen todelliset kulut ovat tiedossa, on seuraava askel yhdistelylainojen kilpailuttaminen. Tämä kannattaa jättää Summarumin tehtäväksi. Täytä siis yhdistelylaina hakemus sivustollamme ja me lähetämme sen useille eri yhteistyökumppaneillemme.

   Kilpailutuksen lopputuloksena voit saada useita erilaisia tarjouksia, joiden joukosta saattaa se kannaltasi paras yhdistelylaina löytyä nopeammin kuin uskotkaan!

   Varmista, että yhdistelylainan korko on matala

   Kun saat tarjouksia, muista tutkia korkoa. Säästämisen kannalta on hyvin tärkeää, että yhdistelylainan korko on todellisuudessa matala. Todellisen vuosikoron arvioita voit tarkistaa etukäteen laskurimme avulla. Muista kuitenkin, että tulokset ovat suuntaa-antavia, ja lopullisen tarjouksen saat suoraan yhteistyökumppaneiltamme.

   Varmistaessasi tarjotun yhdistelylainan koron tasoa, sinun kannattaa hyödyntää aiemmissa vaiheessa toteutettua vanhojen laskujen kulujen selvitystä.

   Kun tiedät kaikkien nykyisten lainojesi kulut, voit helposti arvioida, onko tarjottu yhdistelylaina todellisuudessa edullisempi kuin nykyiset.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Näin paljon yhdistelylainaa haetaan

   Yhdistelylainan suuruus vaihtelee lainantarjoajasta riippuen. Osa yhtiöistä myöntää yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon saakka.

   Seuraavissa kappaleissa tarkastellaan yleisimpiä summia, joille yhdistelylainaa haetaan.

   Yhdistelylaina 10 000 €

   10 000 euron yhdistelylaina on vielä suhteellisen pieni yhdistelmälaina. Yleensä 10 000 euron yhdistelmälainaa haetaan useiden pienten vakuudettomien lainojen ja osamaksujen maksamiseen.

   Yhdistelylaina 10 000 euron arvosta haetaan siis tyypillisesti tilanteessa, jossa lainanhakijalla on samaan aikaan monta pienempää lainaa maksettavana.

   Talouden hallinta on voinut jo hankaloitua ja lainojen yhdistämisellä tavoitellaan raha-asioiden sujuvoittamista jatkossa.

   Yhdistelylaina 20 000 €

   20 000 euron yhdistelmälaina koostuu sekin yleensä useista pienemmistä lainoista. Erona 10 000 euron yhdistelylainaan on pääasiassa se, että 20 000 euroa voi sisältää lainasumman osalta jo usein muitakin lainan tyyppejä.

   Yhdistelylaina 20 000 euron arvosta saattaa tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa hakijalla on jo entuudestaan vaikkapa kulutusluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttilaskuja maksettavanaan.

   Pienet lainat yhdistämällä voidaan nopeasti saavuttaa säästöjä, joiden myötä lainaa on myös mahdollista lyhentää kerralla suurempia summia.

   Yhdistelylaina 30 000 €

   Yhdistelylaina 30 000 euron arvosta alkaa olla jo lainasumman osalta sen verran suuri, että hakijalta löytynee taustalta useita kulutusluottoja, joustoluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkaa.

   30 000 euron yhdistelylaina voi pitää sisällään myös esimerkiksi pankista haettua remontti- tai autolainaa, jolle nyt halutaan etsiä kilpailutuksen kautta parempia lainaehtoja.

   Yhdistelylaina 40 000 €

   40 000 euron yhdistelmälaina on varsin suuri summa, mutta sekin voi kertyä erilaisten lainojen myötä kasaan hyvinkin nopeasti.

   Yhdistelylaina 40 000 euron arvosta voi tuoda merkittäviä säästöjä. Jos sinulle on ehtinyt kertyä pienemmistä lainoista tai muutamasta suuremmasta velkaa jopa 40 000 euroa, on lainojen yhdistäminen enemmän kuin kannattavaa. Lainasumma ei toki järjestelyn avulla itsessään pienene, mutta tulet mitä suurimmalla todennäköisyydellä säästämään reilusti erilaisissa kuluissa.

   40 000 euron yhdistelylaina pitää monesti sisällään esimerkiksi remonttilainoja, joiden avulla on tehty hieman laajempia muutostöitä, kuten mökki- tai putkiremontteja.

   Yhdistelylaina 50 000 €

   50 000 euron yhdistelylaina pitää sisällään monesti muutamia suurempia lainoja. Tällaisia saattavat olla esimerkiksi suuremmat remonttilainat, autolaina tai vaikkapa lainaa veneeseen. Yhdistämällä kyseiset lainat laajemmaksi kokonaisuudeksi, voit säästää merkittäviä summia lainan kuluissa.

   Yhdistelylaina 60 000 €

   60 000 euron yhdistelylaina on usealla lainaa tarjoavista yrityksistä kaikista suurimpia summia, joille lainojen yhdistämistä voidaan hakea. 60 000 euron yhdistelylaina pitää usein sisällään laajempia lainasummia sisältäviä lainatuotteita.Näitä ovat esimerkiksi asuntolaina, venelaina ja autolaina.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Käytännön vinkkejä lainojen yhdistämiseen

   Kun haet lainojen yhdistämistä, tekee jokainen rahoitusyhtiö ja pankki sinusta oman riskiarvonsa. Tällainen tehdään, jotta voidaan arvioida riskiä, jonka rahoitusyhtiö ottaa myöntämällä lainan. Mikäli maksukykysi ei tunnu riittävältä, on rahoitusyhtiöllä suuri riski menettää rahojaan ennemmin tai myöhemmin.

   Koska tyypillisesti rahoitusyhtiöt eivät edellytä vakuutta lainan saamiseksi, näkyy tämä koroissa. Sinun on hyvä pohtia myös seuraavia seikkoja, kun haet yhdistelylainaa:

   • Asumismuoto
   • Työtilanne

   Asumismuoto

   Jos asut vuokralla, sinun kannattaa tarkastella vuokrasi tasoa. Vuokran suuruutta olisi hyvä arvioida suhteessa saman alueen asuntojen senhetkiseen vuokratasoon. Jopa varsin pienet säästöt asumiskuluissa voivat nimittäin vapauttaa käyttöösi lisää rahaa kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen. Mitä enemmän sinulla on maksukykyä, sitä paremmat ehdot voit saada yhdistelylainallesi.

   Asumismuodon lisäksi olisi aina hyvä säännöllisesti kilpailuttaa kuukausittaiset asumiseen liittyvät palvelut. Esimerkiksi sähkön kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti Summarumin sähkövertailun avulla.

   Työtilanne

   Rahoitusyhtiöt edellyttävät lainaa myöntäessään, että sinulla on säännölliset tulot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinulla olisi oltava vakituinen työsuhde. Säännöllisiksi tuloiksi katsotaan myös esimerkiksi eläke. Säännölliset tulot takaavat sen, että saat parempia yhdistelylainatarjouksia, joissa on edulliset korkotasot.

   Tämä johtuu siitä, että kuukausittaisten tulojen avulla voit osoittaa lainanmyöntäjälle, että sinulla on jatkuvaa maksukykyä. Mitä paremmat tulot, sitä helpommin ja edullisemmin myös vakuudeton lainojen yhdistäminen siis onnistuu.

   Miksi ei saa yhdistelylainaa?

   Toisinaan voi käydä niin, ettei rahoitusyhtiö myönnäkään yhdistelylainaa, vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa. Yleisin syy sille, miksi et saa yhdistelylainaa on se, että olet hakenut sitä pankista tai rahoitusyhtiöstä, jonka lainatuotteisiin tämä ei kuulu. Tästäkin syystä kannattaa siis antaa Summarumin kilpailuttaa yhdistelylainat: näin säästät aikaa ja vaivaa etkä tee turhia hakemuksia.

   Toinen syy sille, että yhdistelylainapäätös onkin kielteinen on se, että tulosi eivät yksinkertaisesti riitä lainan takaisinmaksuun. Voi olla, että nykyiset tulosi kattaisivat lainasta koituvat kulut, mutta ne eivät läpäise rahoituslaitosten tekemiä riskiarvioita. Näissä testataan maksukykyäsi tilanteessa, jossa korot ovat todella korkealla.

   Lainojen yhdistämisen hyödyt ja haitat

   Lainojen yhdistäminen varmasti on pääasiassa aina kannattavaa. Vain harvassa tapauksessa saat sellaisia tarjouksia, joissa lainoista koituvia kuluja ei saisi vähennettyä uuden sopimuksen myötä.

   Hyödyt Haitat
   Matalammat korot ja edullisempi kokonaislaina Koska yhdistelmälainojen kilpailutus on niin helppoa, voidaan lainoja hakea myös hetken mielijohteesta
   Ei turhia laskutuslisiä Yhdistelmälaina ei itsessään auta korjaamaan haitallisia kulutustottumuksia
   Tilinhoitokulut minimiin Jos et kilpailuta yhdistelylainoja esimerkiksi Summarumin kautta vaan teet sen itse, et välttämättä saa montaa erilaista tarjousta
   Oman talouden hallinnan helpottaminen ja sitä kautta stressin väheneminen
   Lainojen yhdistäminen on helppoa kilpailutuksen kautta

   Myös yrittäjä voi hakea lainojen yhdistämistä

   Yhdistelylaina yritykselle on kannattava, jos yrityksellesi on kertynyt useita lainoja tai osamaksuja. Aivan kuten kuluttajat, myös yrittäjät saavat yrityslainojensa yhdistämisestä merkittäviä hyötyjä.

   Olennaisin niistä on rahan säästäminen, mutta toki myös yrittäjälle kallisarvoista aikaa säästyy tässä huomattavasti. Kun useampi yrityksen laina yhdistetään, voidaan lainanhoitokuluissa säästää ja tämä säästö taas ohjata vaikka suoraan yritystoiminnan kehittämiseen.

   Yrityksillekin on tarjolla vakuudetonta yhdistelylainaa. Sellainen voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli yrityksellä ei ole riittäviä vakuuksia ja rahantarve on kuitenkin olemassa. Yritysten yhdistelylaina voi olla muutamasta sadasta eurosta jopa 100 000 euroon.

   Esimerkki lainojen yhdistämisen tuottamista säästöistä kilpailutuksen kautta

   Yhdistelylaina Laina-aika Korko Kulut Kokonaismäärä
   18 000 euroa 7 vuotta 4,8 % avaus 70 euroa, lainanhoitokulut 2,50 euroa/kk 21 521 euroa
   18 000 euroa 7 vuotta 19,5 % avausmaksu 300 euroa, lainanhoitokulut 6,50 euroa/kk 34 220 euroa

   Lainojen yhdistäminen – kokemuksia hakijoilta

   Yhdistelylaina on järkevä ratkaisu silloin, kun nykyiset lainasi kaipaavat kilpailuttamista. Nykyisen lainan kilpailutus voi säästää sinulta sievoisia summia rahaa ja mikä parasta, sen tekeminen ei maksa sinulle mitään.

   Summarumin kautta voit kilpailuttaa yhdistelylainat nopeasti, ilmaisesti ja näppärästi. Teet vain hakemuksen, lähetät sen ja jäät odottamaan saapuvia tarjouksia. Nopeimmillaan niitä saapuu sähköpostiisi jo muutamassa minuutissa.

   Yleisimmät yhdistelylaina kokemukset liittyvät yleisesti ottaen näihin

   • Hakemisen vaivattomuus
   • Lainojen vertailun tärkeys
   • Helpompi talouden hallinta

   Lainojen yhdistäminen kokemuksia leimaa helppous. Monet ovat kehuneet yhdistelylainan hakemisen vaivattomuutta. Etenkin yhdistelylaina netistä ja sen hakeminen on koettu vaivattomaksi.

   Toinen hakijoiden yleisesti esiin nostama kokemus on se, kuinka tärkeää lainojen keskinäinen vertailu todellisuudessa on. Moni on huomannut löytäneensä lainavertailun avulla huomattavasti edullisemman lainan kuin mitä uskoo löytäneensä ilman vertailua. Oli kyseessä sitten useampi suuri tai pieni laina, kannattaa yhdistäminen aina.

   Monelle on myös tullut yllätyksenä se, miten helposti yhdistelylaina pienillä tuloilla on mahdollista saada. Useimmilla hakijoilla on ollut väärä mielikuva siitä, millaiset tulot ja taloustilanne lopulta riittävät yhdistelylainan saamiseen.

   Lisäksi lainojen yhdistämisen on koettu monissa tapauksissa helpottaneen henkilökohtaisen talouden hallitsemista. Yhden laskun lyhentämisen useamman sijaan on koettu helpottavan taloudellisen kokonaiskuvan ylläpitämistä.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainojen yhdistäminen – Usein kysyttyä

   Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?
   Lainat yhdistämällä kuluttaja yhdistää olemassa olevat lainansa yhdeksi. Pienistä yksittäisistä lainoista muodostuva yhdistelylaina kokoaa lainat yhteen, pienentää niiden kulua sekä sujuvoittaa kuluttajan henkilökohtaista talouden tasapainottamista.
   Miten lainat yhdistetään?
   Lainojen yhdistäminen käy kätevästi Summarumin lainapalveluiden avulla. Voit hyödyntää lainojen yhdistämiseen Summarumin ilmaista laskuria ja mikäli päädyt yhdistämään lainasi, voit täyttää maksuttoman lomakkeen jonka jälkeen kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi.
   Miksi lainat kannattaa yhdistää?
   Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen kokonaiskuluja, sillä kuluttaja maksaa kuluja yhdestä lainasta useampien sijaan. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa kuluttajan henkilökohtaista taloudenhallintaa.
   Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?
   Lainojen yhdistäminen ei onnistu, mikäli hakija on alle 20-vuotias tai ei omaa säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Lainojen yhdistäminen ei myöskään onnistu, mikäli hakijalla on olemassa olevia maksuhäiriömerkintöjä.
   Kuinka paljon voin säästää yhdistämällä lainat?
   Lainojen yhdistämisen avulla kuluttajan saavuttama säästö on riippuvaista sekä vanhojen lainojen, että uuden yhdistelylainan korkojen ja muiden kulujen yhteenlasketuista suuruuksista. Yhteenlasketut säästöt ovat kuitenkin merkittäviä ja monille kuluttajille jopa tuhansien eurojen arvoisia.
   Kannattaako lainojen yhdistäminen?
   Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti, jos yhdistelylainan (uuden lainan) korko on matalampi kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdestä lainasta huolehtiminen on myös huomattavasti helpompaa kuin useampien.
   Mitä lainoja voin yhdistää?
   Yleisimmin yhdistettäviä lainoja ovat erilaiset kulutusluotot sekä joustoluotot sekä maksusopimukset.
   Onko mahdollista saada maksuvapaata tai lyhennysvapaata yhdistelylainalle?
   On. Osa pankeista myöntää yhdistelylainoille maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia.