Lainojen yhdistäminen – hae yhdistelylainaa ja säästä!

Yhdistä nykyiset pienet lainat yhdeksi suureksi lainaksi alapuolelta. Lainojen yhdistäminen auttaa sinua säästämään lainakuluissa, kuten myös selkeyttää lainan lyhentämistä.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Lainojen yhdistäminen – mitä se tarkoittaa?

   Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan usean yksittäisen lainan yhdistämistä yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi. Yksityishenkilöllä saattaa elämänsä aikana tulla vastaan tilanne, jossa hänellä on useita pienlainoja takaisin maksettavana. Henkilö saattaa maksaa jokaisesta yksittäisestä lainastaan erillisiä kuluja ja tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen olisi kyseisen henkilön kannalta taloudellisesti kannattavampaa.

   Lainojen yhdistämisellä mahdollistetaan pienempien lisäkulujen lisäksi myös pienemmät korot ja näin ollen edullisemmat kokonaiskulut. Samanaikaisesti useiden pienlainojen yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi selkeyttää henkilön talouden hallintaa merkittävästi. Seuraavassa kappaleessa on listattu lainojen yhdistämisen suurimpia hyötyjä.

   Lainojen yhdistämisen hyödyt

   Kuluttajan on mahdollista hyötyä lainojensa yhdistämisestä useilla eri tavoilla. Alla on listattu lyhyesti lainojen yhdistämisen tärkeimpiä hyötyjä. Yhdistelmälainan hyötyjä käsitellään tarkemmin tämän sivun myöhemmissä kappaleissa.

   Edullisempi korko – yhdistämällä lainansa, kuluttaja voi saavuttaa aiempaa edullisemman yhdistelylainan vuosikoron.

   Turhien laskutuslisien välttäminen – yhdistelylainan avulla henkilö voi välttää maksamasta jokaisesta erillisestä lainastaan erillisiä laskutusmaksuja.

   Tilinhoitokulujen minimointi – tilinhoitomaksut maksetaan yhdistelainoissa vain yhdestä lainasta useamman pienemmän lainan sijaan.

   Helpompi talouden hallinta – lainat yhdistämällä kuluttajan on mahdollista säästää paljon aikaa sekä vaivaa, sillä lainan ottajan tarvitsee muistaa kuukausittainen lainan takaisinmaksu vain yhtenä eräpäivänä kuukaudessa. Lisäksi henkilön on mahdollista pysyä paremmin selvillä omista menoistaan, jolloin henkilökohtainen talouden hallinta helpottuu.


   Muuta lainojen yhdistämiseen liittyvää

   Esimerkki lainojen yhdistämisestä

   Kuvitellaan esimerkki, jossa kuluttajalla nimeltä Janne, on olemassa kolme lainaa joiden kuukausierät ovat yhteenlaskettuina 470,50 euroa. Janne tekee päätöksen yhdistää kolme lainaansa ja hakeekin yhdistelylainaa 15 000 euron edestä viiden vuoden laina-ajalla. Lainalla on 13,5 prosentin korko ja kuukausittain veloitetaan viiden euron tilinhoitomaksu.

   Uuden lainojen yhdistelyn avulla haetun yhdistelylainan kuukausierä on 350,15 euroa. Janne päätyykin lopulta säästämään lainojen yhdistämisen avulla 120,35 euroa kuukaudessa ja Jannen vuosittainen säästö nouseekin näin lähes 1500 euroon.

   Voit tehdä oman laskelmasi kätevästi lainalaskurillamme.

   Pankit, joissa voit yhdistää lainasi

   Lainojen yhdistäminen pankissa on turvallinen tapa päästä eroon useista lainoista, ja vaihtaa tilalle yksi luotettava laina, jonka lyhentämistä jatketaan useiden sijasta. Lainojen yhdistäminen onnistuu lähes kaikissa suomalaisissa pankeissa, mutta lainan saamisen ehdot saattavat olla korkeat.

   Tästä syystä monet yhdistelylainaa hakevat joutuvat kääntymään pienemmän rahalaitoksen puoleen, jossa lainojen yhdistäminen onnistuu pienemmillä vaatimuksilla. Rahalaitosten kohdalla yhdistelylainan koron kanssa on syytä olla tarkkana, vaikkakin ne tarjoavat usein lainaa, jonka korko on hyvin lähellä suurempien pankkien tarjoamaa korkoa.

   Lainojen yhdistäminen onnistuu esimerkiksi seuraavissa pankeissa:

   Lainojen yhdistäminen Santanderilla

   Santander ei aktiivisesti markkinoi yhdistelylainaa tuotevalikoimassaan, vaan lainojen yhdistän tulee oma-aloitteisesti hakea edullista kulutusluottoa pankin tuotevalikoimasta, ja kuitata tällä vanhat luottonsa.

   Lainojen yhdistäminen S-Pankissa

   Santanderin tavoin S-Pankki ei mainitse tuotevalikoimassaan yhdistelylainaa, mutta sen sijaan he neuvovat lainanhakijaa olemaan yhteydessä pankin edustajaan, mikäli hänellä on ajatuksena yhdistää lainat uudeksi suuremmaksi lainaksi.

   Lainojen yhdistäminen Nordealla

   Nordea käyttää lainojen yhdistämisen sijaan termiä “lainojen siirto”, joka toimii yhdistelyinana kanssa täysin identtisesti. Nordean Siirto saattaa myös olla joillekin tuttu televisiosta, missä pankki mainostaa palveluaan aktiivisesti.

   Lainojen yhdistäminen Osuuspankilla

   Osuuspankki on vastikään ottanut käyttöönsä Lainojen siirtäminen -nimeä kantavan palvelun, jossa vanhat lainat tai luotot keskitetään pankille. OP:n lainojen yhdistäminen toimii siis hyvin samalla tavalla kuin Nordealla.

   Lainojen yhdistäminen Danskella

   Danske Bank liittyy Santanderin ja S-Pankin seuraan tarjoamalla tavallista kulutusluottoa lainojen yhdistämisen tarpeeseen. Tarkempaa tietoa lainojen yhdistämisestä kannattaa aina kysyä pankin edustajalta!

   Lainojen yhdistäminen Säästöpankissa

   Osuuspankin ja Nordean tavoin lainojen keskittäminen onnistuu Säästöpankissa, mutta pankki korostaa sivuillaan sitä, että lainojen yhdistäminen ei aina onnistu. Syynä on pankit tiukat lainanmyöntökriteerit, jotka eivät esimerkiksi jousta luottotiedottomille tai maksuhäiriöisille.

   Lue lisää lainojen yhdistämisestä eri pankeissa täältä.

   Yhdistä lainat ja tasapainota taloutesi

   Lainat yhdistämällä kuluttajan on mahdollista myös tasapainottaa oma taloutensa. Maksaessaan useampaa samanaikaista lainaa, saattaa menojen seuraaminen osoittautua kuluttajan kannalta usein hyvin vaikeaksi.

   Useat eräpäivät ja lainanlyhennysten epäsäännöllisyys saattavat aiheuttaa epätietoisuutta henkilön todellisesta taloudellisesta tilanteesta. Yhden yhdistetyn lainan avulla kuluttaja pysyy koko ajan selvästi kartalla siitä, kuinka paljon hänen kuukausittaiset menot lainanlyhennykseen ovat. Lainojen yhdistäminen voi siis auttaa parantamaan kuluttajan kuvaa omasta henkilökohtaisesta rahankäytöstään.

   Yhdistämällä lainat kuluttaja vähentää myös stressiä laskujen eräpäivien suhteen. Maksamalla vain yhtä lainaa useamman lainan sijasta, on helpompi pitää yksittäisen laskun eräpäivä muistissa. Samalla kuluttaja säästää aikaa, joka muuten menisi yksittäisten lainojen maksamiseen.

   Isoimpia taloutta tasapainottavia tekijöitä on kuitenkin, että yhdistämällä lainat kuluttajalla on mahdollisuus säästää kuukausittain merkittävä määrä rahaa. Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan hieman tarkemmin niitä syitä, minkä takia yhdistelmälaina on monesti taloudellisesti kannattava ja samalla muihin lainoihin verratessa edullisin ratkaisu.

   Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä

   Maksaessaan useampaa lainaa kerrallaan, kuluttaja maksaa yleensä tietämättään useampaa kulua jokaisen lainansa kohdalla. Alla on eritelty erilaisia kuluja, joita kuluttaja saattaa maksaa jokaisen yksittäisen lainan kohdalta tietämättään asiasta:

   Lainojen yhdistämisen avulla voit pienentää merkittävästi maksamiasi korkokustannuksia. Lainojen yhdistäminen pienellä korolla on mahdollista, sillä korkokulujen määrään vaikuttaa hyvin oleellisesti muutama asia, kuten lainan takaisinmaksuaika. Mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika on, sen pienemmät myös korkokulut yleensä ovat. Lainantarjoajia kannattaakin verrata huolellisesti keskenään ennen lainan ottamista. Hakijan kannattaa myös miettiä omaa maksukykyä ja tehdä tämän perusteella päätös lainan takaisinmaksuajasta.

   Pienemmät lainat kerryttävät usein myös laskutuslisiä. Lainojen tarjoajat perivät usein laskutuslisiä, mikäli kuluttaja valitsee jonkun pääsääntöisestä maksutavasta poikkeavan tavan. Lainojen maksussa e-laskut ja suoraveloitukset osoittautuvat usein erittäin hyödylliseksi, sillä niiden avulla kuluttaja saattaa kokonaan välttyä esimerkiksi paperilaskujen sisältämiltä erillisiltä laskutuslisiltä.

   Useampia pienempiä laskuja maksaessa kuluttaja maksaa myös tilinhoitomaksut jokaisesta lainastaan erikseen. Pienet menoerät saattavat kasvaa vuositasolla merkittäviksi kertyessään useista eri laskuista. Esimerkiksi viiden euron tilinhoitomaksulla kuluttaja maksaa kuuden vuoden laina-ajasta yhteensä 360 euroa. Jos kuluttajalla on useampia vastaavia pienlainoja maksettavana, voivat yhdistettyjen laskujen säästöt pienistä tilinhoitomaksuista nousta vuosien mittaan jopa tuhansien eurojen suuruisiksi. Lainojen yhdistäminen mahdollistaa sen, että kuluttaja maksaa tilinhoitomaksuja ainoastaan yhdistelylainastaan.

   Edullisin yhdistelylaina on paras

   Yhdistelylainoja vertaillessa tulisi ottaa huomioon aina lainan todellinen korkotaso, maksuaika sekä sen hallinnointikulut. Lainojen yhdistämisen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti ja lainanottajan tulisi miettiä minkälainen maksuaika on henkilön maksukyvyn kannalta paras.

   Lainan yhdistämisen vertailua tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa, että paras yhdistelylaina on kaikista edullisin laina. Edullisinta lainaa etsiessä kuluttajan kannattaakin ensimmäisenä pyrkiä löytämään yhdistetyn lainan edullisin mahdollinen vuosikorko, jonka jälkeen tarkastella tarkemmin lainan muita kuluja. Edullinen vuosikorko mahdollistaa parhaiten yhdistelylainan kokonaisuuden edullisuuden.

   Lainojen yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa

   Koska lainan myöntäminen vaatii lainan tarjoajalta aina riskinarviointia, on lainan yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa lainan hakijan kannalta usein taloudellisesti kannattavaa. Lainojen yhdistämisellä rinnakkaishakijan kanssa tarkoitetaan tilannetta, jossa lainaa hakee kaksi henkilöä yhden sijaan. Rinnakkaishakija on useimmiten yhdistelylainaa hakiessa esimerkiksi alkuperäisen hakijan avo- tai aviopuoliso.

   Lainojen yhdistämisen rinnakkaishakeminen puolison kanssa mahdollistaa lainan tarjoajalle lainan myöntämisen matalammalla riskillä. Riskitason laskemisen johdosta myös lainan korkotaso laskee. Hakemalla lainojen yhdistämistä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, on kuluttajan mahdollista näin ollen saada kokonaisuudessaan edullisempi yhdistelmälaina.

   Nämä lainat on mahdollista yhdistää

   Mahdollisuus lainojen yhdistämisestä ei ole sidottu tiettyihin lainan tyyppeihin. Kuluttaja voikin hakea yhdistelylainaa mihin tahansa lainoihin, joissa hän uskoo pystyvänsä säästämään rahaa. Alla muutamia esimerkkejä erilaisista lainoista, joita on yhdistelylainan avulla mahdollista yhdistää:

   Opintolaina

   Opintolainan yhdistäminen muiden lainojen kanssa on mahdollista. Valtion takaama opintolaina on usein kuitenkin korolta niin matala, että useimmissa tapauksissa sen yhdistäminen muiden lainojen kanssa ei kannata. Opintolainan yhdistämistä muiden lainojen kanssa kannattaa kuitenkin miettiä, mikäli henkilö haluaa säästää aikaa ja vaivaa kuukausittaisten lainojen takaisinmaksun kanssa ja onnistuu löytämään kustannustehokkaan yhdistelmälainan.

   ASP-laina

   ASP-laina on valtion tukema järjestelmä, jonka tarkoitus on tukea kansalaisia ensiasunnon ostamisessa. ASP-lainan ottaja tekee pankin kanssa sopimuksen, jossa lainan ottaja sitoutuu säästämään osan lainasummasta ASP-tilille, jolloin pankki myöntää loput ensiasunnon kauppasummasta asuntolainana. ASP-lainan yhdistäminen muiden lainojen kanssa on täysin mahdollista ja yleinen tapa yhdistää lainat. Muiden lainojen yhdistäminen erilaisiin asuntolainoihin on hyvin yleinen keino hyödyntää lainojen yhdistämisen hyötyjä.

   Muut kulutusluotot

   Myös muita kulutusluottoja on mahdollista hyödyntää lainoja yhdistäessä. Erilaisia tarkoituksia, kuten auton hankintaa tai kodin remonttia, varten otetut kulutusluotot ovat yleisiä lainoja, joita ihmiset yhdistävät yhdistelylainoissaan. Monet kuluttajat yhdistävätkin kulutusluottojaan esimerkiksi luottokorttilainan kanssa.

   Ota nämä asiat huomioon lainojen yhdistämisessä

   Mitä kaikkea kuluttajan tulisi sitten ottaa huomioon lainoja yhdistäessä? Pohtiessa useampien lainojen yhdistämistä, kuluttajan tulisi miettiä muutamia oleellisia seikkoja tarkkaan ja harkitusti. Alle on listattu muutamia olennaisista asioita joita kuluttajan tulisi ottaa huomioon, kun hänen tavoitteena on lainojen yhdistäminen:

   Kuluttajan tulisi käydä hyvin tarkasti läpi ylläolevia avainasioita ennen päätöksentekoa lainojen yhdistämisessä. Nykyisten lainojen korkojen sekä kulujen ymmärtäminen on olennaista, sillä sen avulla kuluttaja yleensä ymmärtää, miten lainojen yhdistäminen voi tarjota hänelle edullisemman vaihtoehdon. Mikäli kuluttaja päätyykin lopulta yhdistämään lainansa, tulisi henkilön vertailla eri lainan tarjoajien yhdistelylainoja keskenään.

   Kuluttajan olisi hyvin oleellista myös pohtia, kuinka paljon hänellä on käytettävissä rahaa kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen. Tämän tiedon perusteella kuluttaja kykenee tekemään realistisen suunnitelman lainan takaisinmaksuun, joka on oleellista lainojen yhdistämisessä.

   Lainojen yhdistämisen haasteet

   Kuten oletettavaa on, lainojen yhdistämiseen sisältyy myös joitain haasteita. Kuluttajan on hyvä olla tietoinen mahdollisista riskeistä, joita lainojen yhdistäminen saattaa pitää sisällään. Kuluttajan tulisikin olla ennen lainan hakemista tietoinen ainakin alla olevista riskeistä, joita lainojen yhdistämiseen saattaa sisältyä:

   Lainanottajan kulutustottumukset eivät muutu

   Yhdistelmälainaa haetaan aina, koska hakijalla on useampia lainoja samanaikaisesti pois maksettavana. Mikäli henkilön velkaantumisen päällimmäisenä syynä ovat hänen kulutustottumukset, ei yhdistelmälaina ratkaise kokonaan tätä kuluttajan ongelmaa. Yhdistelmälainan hakijan tulisikin ensin tarkastella kriittisesti omia kulutustottumuksia ja miettiä voisiko niitä muuttaa henkilökohtaisen talouden tilanteen parantamiseksi.

   Vanhojen lainojen kulut ei ole riittävän tiedossa yhdistelmälainaa hakiessa

   Lainojen yhdistämisessä erittäin oleellista on, että yhdistelylainan avulla saavutetaan edulliset kokonaiskulut lainoille. Tämän takia on tärkeää, että vanhojen lainojen kokonaiskulut selvitetään, jotta voidaan arvioida yhdistelmälainan ottamisen kannattavuutta. Ilman tietoa vanhojen lainojen kuluista, vertailun teko ei ole myöskään kannattavaa.

   Saman asian puolesta puhuu myös korkovartija.fi -lainatietosivusto, jonka mukaan päätöstä lainojen yhdistelmisestä ei pitäisi tehdä tunteella, vaan laskimella. Sivuston yksinkertainen ohje on, että yhdistä lainat silloin, kun uusi järjestelylaina on nykyisiä luottoja edullisempi. Jos ei ole, niin yhdistämisessä ei ole järkeä. Voit tässä tapauksessa kokeilla pyytää lainatarjouksia useammista pankeista tai yrittää etsiä muita keinoja velkataakan pienentämiseen.

   Laina-aika mitoitetaan liian lyhyeksi tai pitkäksi

   Laina-ajalla tarkoitetaan lainan hakijan ja myöntäjän kesken yhdessä sovittua aikaa, jossa laina on määrä maksaa takaisin. Yksi lainojen yhdistämisen riskeistä on, että laina-aika mitoitetaan epäsopivaksi. Liian pitkä laina-aika kerryttää ylimääräistä korkoa maksettavaksi. Liian lyhyessä laina-ajassa taas kuukausittaiset lainanlyhennykset nousevat maksajalle hyvin korkeiksi.

   Lyhyempi laina-aika saattaa heikentää lainanottajan maksuvaraa hetkellisesti.

   Laina-aikaa valitessa tulisi pohtia paljonko hakijalla on varaa maksaa kuukausittain lainaa pois ja tehdä päätös tämän pohdinnan perusteella. Laina-aika kannattaa mitoittaa aina mieluummin liian pitkäksi kuin liian lyhyeksi, sillä henkilön on mahdollista halutessaan lyhentää lainaa aina myös sopimusta suuremmalla summalla.

   Haasteet talouden hallinnassa

   Lainojen yhdistämisen yksi riski on, että kuluttajan on usein mahdollista saada yhdistelmälaina nimiinsä, vaikka henkilöllä ei olisi kykyä hallita omaa talouttaan riittävästi. Yhdistelylainoja verratessa kuluttajan tulisikin perehtyä tarkasti lainan eri ehtoihin ja vertailla lainanantajien tarjouksista mahdollisia muita lisäkuluja, joita lainaan sisältyy.

   Kun päätös yhdistelylainan hakemisesta on tehty, kannattaa kuluttajan aina vertailuttaa eri lainantarjoajia keskenään. Vasta kun kuluttaja vertaa tai vertailuttaa palveluntarjoajien kautta yhdistelainoja keskenään, on hakijan mahdollista löytää itselleen edullisin lainatarjous.

   Käytännön vinkkejä lainojen yhdistämiseen

   Hakiessa lainojen yhdistämistä, lainan tarjoaja toteuttaa aina riskiarvion lainanhakijan tietojen perusteella. Lainanmyöntäjän etu on selvittää muutamia asioita, jotta myöntäjä voisi varmistua lainanhakijan maksukyvystä maksaa lainansa takaisin. Myös kuluttajan on hyvä pohtia seuraavia asioita, jotka vaikuttavat hänen henkilökohtaiseen talouteensa

   Asumismuoto

   Hakiessa lainan yhdistämistä, kuluttajan tulisi kriittisesti arvioida omaa asumismuotoaan. Mikäli asumismuoto on vuokra-asuminen, tulisi vuokran suuruutta arvioida suhteessa sen hetkiseen asuntojen vuokratarjontaan. Pienet säästöt asumiskuluissa voivat vapauttaa kuukausittaiseen lainojen lyhentämiseen sen verran rahaa, että kuluttajan on mahdollista yhdistää lainansa edullisemmalla korolla lisääntyneen maksukyvyn johdosta.

   Asumismuodon lisäksi kuluttajan olisi hyvä säännöllisesti kilpailuttaa kuukausittaiset asumiseen liittyvät palvelunsa. Esimerkiksi sähkön kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti Summarumin sähkövertailun avulla. 

   Työtilanne

   Myös vakituiset tulot mahdollistavat lainan yhdistämisen hakijalle edullisen korkotason. Kuluttajan tulisikin pyrkiä omassa elämässään tilanteeseen, jossa hänellä olisi mahdollisimman säännölliset eläke- tai työtulot. Kuukausittaisten tulojen avulla kuluttaja pystyy myös lainan tarjoajalle osoittamaan kykenevänsä maksaa kulut, jolloin lainojen yhdistämisen korko on edullisin mahdollinen.

   Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

   Ihmisiltä kerätyt kokemukset osoittavat, että lainojen yhdistämisellä on mahdollista helpottaa suuresti yksilön talouden hallintaa. Alle on kerätty yleisimpiä kokemuksia, joita suomalaiset lainan hakijat ovat vastaanottaneet yhdistettyä lainansa.

   Perheen kokonaiskulut laskivat

   Kaikista yleisimpiä esiin nousevia kokemuksia on, että yhden henkilön tai koko perheen kotitalouden kokonaiskulut pienenivät. Kokemukset suomalaisista kodeista kertovat myös, että positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä on ollut etenkin tilanteista, joissa kuluttajat ovat kärsineet useammista kalliista pienlainoista ennen lainojen yhdistämistä.

   Arjen talousasioiden hoitaminen on helpottunut

   Kokemukset osoittavat myös, että arjen talousasioiden hoitaminen on useimmiten helpottunut lainojen yhdistämisen johdosta. Positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisen vaikutuksista arjen talousasioiden hoitamiseen ovat tuottaneet etenkin menojen ja tulojen seuraamisen helpottuminen sekä laskujen eräpäivien yhtenäistyminen. Arjen helpottuminen on ollut yksi yleisimmistä positiivisista kokemuksista lainojen yhdistämisessä.

   Yhdistelylainan hakeminen on vaivatonta

   Yleisiä kuluttajien kokemia kokemuksia on myös, että yhdistelylainan hakeminen on koettu yleisesti hyvin vaivattomaksi prosessiksi. Etenkin verkon kautta tapahtuvista lainojen yhdistämisen hakemisista on positiivisia kokemuksia. Lainojen yhdistämisen hakeminen verkon kautta on koettu kuluttajien puolesta hyvin yksinkertaiseksi.

   Yhdistelylainaa haetaan vielä liian usein arvioimatta kuluja

   Verkosta löytyy useita kokemuksia, jossa yhdistelylainaa on haettu ilman nykyisien lainojen sekä tulevan yhdistelainan vertailua tai vertailuttamista. Kokemukset näissä tapauksissa ovat yleensä olleet, että yhdistelainan hakeminen ei ole auttanut kuluttajia talouden hallinnassaan. Kokemuksia ei pidä jättää huomioimatta, joten kaikkien lainan yhdistämistä hakevien kannattaakin tutustua nykyisien lainojensa kuluihin sekä vertailuttaa eri lainantarjoajia ennen kuin päätös lainojen yhdistämisestä tehdään.

   Yhdistelylaina heti

   Yhdistelylaina on yleensä vakuudeton laina. Tämä lainan vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että kuluttajan on useimmiten mahdollista saada yhdistelylaina nopeasti käyttöön. Yhdistelylaina saattaa nopeimmillaan olla kuluttajan käytössä jo minuuteissa hakemuksen lähettämisestä. Pisimmilläänkin kuluttajan ei tarvitse odottaa lainan saantia muutamaa päivää enemmän.

   Yhdistelylaina on siis mahdollista vastaanottaa heti tilille. Kuluttajan kannattaa kuitenkin aina tehdä ennemmin harkittu hankintapäätös pikaisen lainan hankkimisen sijaan. Vasta kun hankintapäätös on riittävän tarkkaan puntaroitu, kannattaa varsinainen lainan hakemisen prosessi aloittaa.


   Muut lainatyypit

   Usein kysyttyä

   Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?
   Lainat yhdistämällä kuluttaja yhdistää olemassa olevat lainansa yhdeksi. Pienistä yksittäisistä lainoista muodostuva yhdistelylaina kokoaa lainat yhteen, pienentää niiden kulua sekä sujuvoittaa kuluttajan henkilökohtaista talouden tasapainottamista.
   Miten lainat yhdistetään?
   Lainojen yhdistäminen käy kätevästi Summarumin lainapalveluiden avulla. Voit hyödyntää lainojen yhdistämiseen Summarumin ilmaista laskuria ja mikäli päädyt yhdistämään lainasi, voit täyttää maksuttoman lomakkeen jonka jälkeen kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi.
   Miksi lainat kannattaa yhdistää?
   Lainojen yhdistäminen pienentää lainojen kokonaiskuluja, sillä kuluttaja maksaa kuluja yhdestä lainasta useampien sijaan. Lainojen yhdistäminen myös helpottaa kuluttajan henkilökohtaista taloudenhallintaa.
   Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?
   Lainojen yhdistäminen ei onnistu, mikäli hakija on alle 20-vuotias tai ei omaa säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Lainojen yhdistäminen ei myöskään onnistu, mikäli hakijalla on olemassa olevia maksuhäiriömerkintöjä.
   Kuinka paljon voin säästää yhdistämällä lainat?
   Lainojen yhdistämisen avulla kuluttajan saavuttama säästö on riippuvaista sekä vanhojen lainojen, että uuden yhdistelylainan korkojen ja muiden kulujen yhteenlasketuista suuruuksista. Yhteenlasketut säästöt ovat kuitenkin merkittäviä ja monille kuluttajille jopa tuhansien eurojen arvoisia.
   Kannattaako lainojen yhdistäminen?
   Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti, jos yhdistelylainan (uuden lainan) korko on matalampi kuin yhdistettävien lainojen kokonaiskorko. Yhdestä lainasta huolehtiminen on myös huomattavasti helpompaa kuin useampien.