Yrityslainaa toiminimelle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa toiminimelle

Yrityslainan kilpailuttaminen toiminimelle onnistuu kauttamme helposti. Täytä sähköinen lainahakemus muutamassa minuutissa ja se siirtyy yhteistyökumppaneillemme heti. Saat tarjouksia jopa tunnin kuluttua tai viimeistään seuraavana päivänä hakemuksen lähettämisestä sähköpostiisi. Vertaile rauhassa ja valitse toiminimellesi paras ja edullisin vaihtoehto.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Lainan hakeminen toiminimelle

Kun tarvitset lainaa toiminimelle, täytä sivuillamme sähköinen hakemus. Hakemus koostuu kahdesta osasta: ensimmäisessä osassa kysytään yrityksen perustiedot ja toisessa osassa voi liittää hakemukseen liitetiedostoja.

Yhteistyökumppanimme vastaanottavat hakemuksen reaaliajassa. He ottavat yhteyttä jopa seuraavan tunnin aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Hakemuksen lähettäminen on maksutonta eikä sido sinua tai toiminimeäsi mihinkään.

Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Tutustu rauhassa saamiisi lainatarjouksiin ja valitse toiminimellesi sopivin ja edullisin vaihtoehto. Jos jostain syystä sopivaa yrityslainaa toiminimelle ei ole löytynyt, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lainahakemus peruuntuu automaattisesti eikä aiheuta kustannuksia.

Hyväksy laina

Sopivan lainan löytyessä, hyväksy laina sähköisesti pankkitunnusten avulla. Toiminimen yrityslaina siirtyy tilille pankista riippuen, joko lähes heti tai muutaman päivän kuluessa. Myönnetty laina on toiminimen käytössä nopeasti.

Miksi valita Summarum, kun etsit yrityslainaa toiminimelle?

Palvelumme käyttö on turvallista, helppoa ja maksutonta. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja hoituu muutamassa minuutissa.

Yksi hakemus tavoittaa kaikki yhteistyökumppanimme heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Yhteistyökumppanimme ovat luotettavia ja ottavat yhteyttä jopa seuraavan tunnin aikana. Voit vertailla ja valita toiminimellesi parhaiten sopivimman vaihtoehdon ja hyväksyä tarjouksen sähköisesti.

Toiminnan luotettavuus ja turvallisuus

Hakemuksen välityksessä yhteistyökumppaneillemme käytetään suojattua yhteyttä ja yrityksen tietoja sekä henkilötietoja käsitellään GDPR lain mukaisesti. GDPR on henkilötietojen käsittelyä sääntelevä laki, joka antaa paremman suojan henkilötietojen käsittelyyn.

Yhteistyökumppaniksemme valitut rahoittajat ovat luotettavia ja lainvoimaisia toimijoita.

Lainaa toiminimelle voi hakea 200 eurosta 100 000 euroon. Maksuaika vaihtelee kahdesta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Lainanmyöntäjät arvioivat toiminimen kannattavuuden, maksuvalmiuden ja muiden tunnuslukujen pohjalta myös kuinka paljon he toiminimelle myöntävät lainaa.

Ei sitoutumista eikä maksuja

Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua tai yritystäsi mihinkään. Ellei sopivaa yrityslainaa toiminimelle löydy, sinun ei tarvitse tehdä mitään ja hakemus peruuntuu ilmaiseksi. Palvelun käyttö on siis riskitöntä ja ilmaista.

Nopeat lainatarjoukset

Yrityslainaa toiminimelle hakiessa lainanmyöntäjät ottavat yhteyttä mahdollisimman pian. Tarjouksen tai lisäselvityskyselyn voi saada jopa tunnin kuluessa, mutta viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lainanhakuprosessiin ei siis tarvitse varata aikaa sen enempää ja lainavertailun voit tehdä sinulle sopivana ajankohtana.

Hyväksy yrityslaina ja käytä

Sopivan tarjouksen löydyttyä, toiminimen yrityslaina hyväksytään pankkitunnuksilla. Hyväksynnän jälkeen laina siirretään ilmoitetulle tilille lähes välittömästi. Pankista riippuen laina voi siirtyä heti toiminimen tilille tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Toiminimi saa siis rahat tarvitsemaansa käyttöön nopeasti.

Miksi kannattaa vertailla lainatarjouksia?

Moni rahoittaja tarjoaa lainaa elinkeinonharjoittajalle, mutta tarjouksissa on eroja. Kun etsii yrityslainaa toiminimelle, kannattaa käyttää hetki aikaa lainatarjousten vertailemiseen.

Toiminimelle tarjottavassa yrityslainassa on rahoittajakohtaisia eroja. Tarjouksesta ilmenee yrityslainan kuukausittaisen maksuerän lisäksi korkokustannukset, mahdollinen marginaali ja muut kustannukset.

Muita kustannuksia voi olla esimerkiksi lainan avaamiskustannukset, hallinnointikulut tai laskutuslisä. Vertailemalla voi säästää tuhansia euroja, kun kiinnittää huomiota lainakustannuksiin.

Lainakustannusten määrittyminen

Lainanmyöntäjät arvioivat yrityskohtaisesti lainaehdot, kun tarjoavat lainaa elinkeinonharjoittajalle. Lainalle määritellään korko, marginaali ja muut kustannukset laina ja yrityskohtaisesti.

Lainaehdot on määritelty lainanmyöntäjän lähettämässä tarjouksessa ja niihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Yleisimmät toiminimen yrityslainatarpeet

Kannattavassakin liiketoiminnassa tulee tilanteita, kun tarvitaan pikaisesti lisärahoitusta. Yleisempiä rahoitustarpeita ovat toiminnan laajentaminen, yllättävät laitehankinnat, työntekijän palkkaaminen, kausikysynnän vaihtelun tasaaminen tai käsirahan tarvitseminen suurempaa lainaa varten.

Lainaa toiminimelle yritystoiminnan kehittämiseen

Kannattavalle, toimintaa kehittävälle tai toimintaa laajentavalle toiminimelle voi tulla tilanteita, jolloin tarvitaan uutta liiketilaa, uusia laitteita tai tarve palkata lisähenkilöstöä. Näihin tilanteisiin lainan ottaminen toiminimelle voi olla järkevää. Kehittyvä liiketoiminta voi tuoda lisäkustannuksia, mutta tarvittava rahoitus voi auttaa kasvattamaan liikevaihtoa ja parantamaan liiketoiminnan tulosta ja on pitemmällä tähtäimellä katsottuna järkevä sijoitus.

Äkillinen lainatarve

Sanotaan, että vahinko ei tule kello kaulassa. Tarvittavien koneiden tai laitteiden rikkoutuminen tapahtuu todennäköisesti juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa tai siihen ei ole voinut varautua. Näissä tilanteissa on järkevää hakea lainaa toiminimelle, koska koneiden ja laitteiden toimiminen on edellytys liiketoiminnan jatkuvuudelle. Laina yleensä tarvitaan pikaisesti ja toiminimelle tarjottava yrityslaina on käytettävissä nopeasti.

Tarve käsirahalle

Isompia hankintoja tehtäessä voi olla tilanne, että toiminimi tarvitsee lainaa käsirahan osuuden kattamiseksi. Silloin lyhemmän aikavälin yrityslaina voi toimia vaihtoehtona. Käsirahaksi tarkoitettu yrityslaina maksetaan takaisin lyhemmässä ajassa jo suurempien kustannusten vuoksi.

Uudelle toiminimelle lainaa

Kattava ja perusteellinen liiketoimintasuunnitelma on kaiken yritystoiminnan perusta ja useimmiten lainanmyöntäjä haluaa perehtyä suunnitelmaan. Tuore toiminimi voi saada yrityslainaa, jos sen toiminta on kestänyt muutamia kuukausia ja kassavirta on tasaista. Aloittelevan toiminimen lainanmyöntämistä voidaan arvioida liiketoimintasuunnitelman perusteella ja täysin uuden yritystoiminnan aloittamisessa yrityslainan saaminen voi olla haasteellista.

Mitä vaaditaan, kun haetaan yrityslainaa toiminimelle?

Kun tarvitaan lainaa toiminimelle tulee yritystoiminnan olla kannattavaa, toiminimen maksuvalmius tulee olla hyvällä tasolla ja maksuhäiriöitä ei saa olla. Tulevaisuuden näkymät tulee olla suotuisat. Toiminimen täytyy toimia Suomessa ja yrittäjän asua Suomessa. Jokainen hakemus käsitellään yrityskohtaisesti. Kannattamattoman liiketoiminnan jatkuvuuteen lainaa toiminimelle ei kannata hakea.

Kun haetaan lainaa toiminimelle on tärkeintä olla realistinen toiminimen maksuvalmiudesta ja kannattavuudesta suhteessa haettavan lainan määrään. Kannattaakin pohtia etukäteen, että millaisista lainakustannuksia toiminimi selviytyy kevyesti kuukausittain maksettavan lainan maksuerän osalta.

Lainaa toiminimelle haettaessa on hyvä muistaa, että yrittäjä takaa lainan takaisinmaksun henkilökohtaisesti omalla omaisuudellaan.

Yrityslainalaskuri sopivan lainankartoittamiseen

Yrityslainalaskurilla voi kokeilla ja vertailla eri lainasummia, maksuaikoja ja arvioida toiminimelle tarvittavan lainan tulevia kustannuksia. Lainalaskurin avulla pystyy realistisesti kartoittamaan eri vaihtoehtoja ja saamaan käsityksen siitä minkälaista lainaa toiminimelle kannattaa hakea.

Tarvittavaa lainasummaa ja sen takaisinmaksua arvioidessa on tärkeintä olla realistinen. Liian suurta lainaa liian pienellä maksuajalla ei ole kannattavaa hakea, ettei liiketoiminnan oheiskustannukset kasva liian suuriksi ja vähennä toiminimen maksuvalmiutta muihin kustannuksiin nähden.

Mistä sopivin vaihtoehto toiminimen tarpeisiin?

Pienyrittäjän voi olla hankalaa saada lainaa toiminimelle perinteisestä pankista. Perinteisesti pankkien myöntämä yrityslaina toiminimelle on edullinen, mutta vaatimustaso vakuuksien ja takaajien osalta on korkea. Lisäksi pankit arvioivat kriittisemmin toiminimen kannattavuutta ja maksuvalmiutta.

Pankkien kautta tehtävä lainaprosessi on usein hidas ja työläs, eikä rahoitusta saada tarpeeksi nopeasti.

Yrityslainaa toiminimelle hakiessa muilta lainanmyöntäjiltä on hyvä kartoittaa realistisesti kuinka paljon lainaa tarvitaan, miten pikainen on rahoituksentarve ja millaisella maksuaikataululla laina maksetaan takaisin.

Vakuudellinen yrityslaina toiminimelle

Yrityslaina vakuuksilla tarkoittaa sitä, että lainalle tarvitaan kiinteää vakuutta. Vakuutena voi toimia yrittäjän omistama kiinteistö, tontti, rahatalletus tai muu kiinteä omaisuus. Vakuudellinen laina on yleensä hieman edullisempi kuin yrityslaina ilman vakuutta. Vakuudellisessa yrityslainassa lainanmyöntäjän ottama riski on vakuuksien johdosta pienempi ja lainankulut myös edullisemmat.

Milloin kannattaa valita vakuudellinen yrityslaina?

Vakuudellinen yrityslaina kannattaa valita vaihtoehdoksi silloin, jos vakuus tai vakuuksia on saatavilla toiminimen yrityslainalle. Yleensä vakuudellisia lainoja hakiessa lainantarve ja tarvittava maksuaika on pidempi kuin vakuudettomissa lainoissa. Tällöin myös kuukausittaiset lainakustannukset ovat matalammat ja lainan kokonaiskustannukset alhaisemmat kuin vakuudettomissa lainoissa.

Yrityslaina toiminimelle ilman vakuutta

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa yrityslainaa, jolle ei tarvita kiinteää vakuutta. Useimmissa tapauksissa tarvitaan henkilötakaaja tai henkilötakaajat vastaamaan takaisinmaksusta, jos toiminimi ei siihen syystä tai toisesta pysty.

Henkilötakaajana toimii yleensä yrittäjä tai yrittäjät itse. Jos toiminimi ei suoriudu lainan maksamisesta takaisin, takaajan tai takaajien velvoitetaan maksamaan laina takaisin lainanmyöntäjälle kokonaisuudessaan, korkoineen ja kuluinen sekä perintäkuluineen.

Milloin hakea vakuudetonta yrityslainaa toiminimelle?

Vakuudeton yrityslaina toiminimelle on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitaan pienempää rahoitusta ja lyhemmän aikavälin tarpeisiin. Se on varteenotettava vaihtoehto myös niissä tilanteissa, joissa riittävää vakuutta ei ole saatavilla lainan vakuudeksi.

Yrityslaina toiminimelle ilman vakuutta on riski lainanmyöntäjälle ja sen kokonaiskustannukset ovat siitä syystä myös kalliimmat kuin vakuudellisen yrityslainan kustannukset.

Kustannuksiin vaikuttaa olennaisesti tarvittavan lainanmäärä ja takaisinmaksu aika. Kaikissa lainoissa korkokustannukset ja muut lisäkustannukset ovat yrityskohtaisesti määriteltyjä. Vakuudettomissa lainoissa maksuaika on tyypillisesti lyhempi.

Luotollinen yritystili

Jos vakuudeton yrityslaina tai vakuudellinen yrityslaina ei sovi toiminimen tarpeisiin, voi luotollinen yritystili olla sopivampi vaihtoehto. Luotollisessa yritystilissä on ennalta sovittu luottoraja, jonka puitteissa luotolta nostoja voi tehdä tarpeen mukaan. Luottoa lyhennetään vähintään sovitun maksuerän mukaisesti.

Luotollisen yritystilin käyttö on parempi vaihtoehto silloin, kun rahoitusta tarvitaan toiminimen tarpeisiin useammin ja kerralla pienempiä määriä.

Joihinkin luotollisiin yritystileihin on saatavilla lyhennysvapaita kuukausia, jolloin luottolimiitistä maksetaan pelkästään luoton korot. Lyhennysvapaista kuukausista neuvotellaan luotollisen yritystilin tarjoajan kanssa.

Lainan takaisinmaksu

Toiminimelle lainaa haettaessa on lainanmyöntäjä tehnyt tarjouksen, jonka hyväksyessään toiminimen edustaja on sitoutunut lainan takaisinmaksuun sovituilla ehdoilla. Yleisesti yrityslainaa lyhennetään kuukausittain kiinteällä tasaerälyhennyksellä, joka sisältää koron, marginaalin ja muut kulut. Eroja kuitenkin on ja muitakin lyhennystapoja voi olla myös saatavilla.

Lainaan voi olla mahdollista sopiva lyhennysvapaita kuukausia. Näiden kuukausien aikana lyhennetään ainoastaan lainan korkokustannukset.

Myös maksuvapaista kuukausista voi tarvittaessa myös neuvotella lainanmyöntäjän kanssa. Maksuvapaiden kuukausien aikana lyhennyksiä ei tarvitse tehdä ollenkaan, luonnollisesti laina-aika pitenee ja ei lyhene näiden kuukausien aikana.

Annuiteetti

Joissakin lainoissa lyhennystapana voi olla annuiteetti. Lyhennystavalle tyypillistä on, että laina-ajan alussa maksetaan pienempää lyhennystä lainapääomasta ja korkojen osuus on suurempi. Maksuerän suuruus muuttuu, jos korko muuttuu. Lyhennystapana sopiva vaihtoehto silloin, kun halutaan tarkalleen pitäytyä laina-ajassa.

Tasalyhennys

Lyhennystapana tasalyhennys toimii silloin, kun halutaan laina-ajan alussa maksaa suurempia maksueriä. Käytännössä maksuerän suuruus vaihtelee koron vaihtelun mukaisesti, varsinainen lyhennysosuus pysyy kuitenkin aina samana.

Kiinteä tasaerä

Paras vaihtoehto on kiinteä tasaerä silloin, kun halutaan etukäteen tietää tarkalleen maksettavan lainanlyhennyksen määrä. Korkojen noustessa laina-aika pitenee ja vastaavasti korkojen laskiessa laina-aika lyhenee.

Vertailu kannattaa

Ensin kannattaa kartoittaa eri pankkien tarjoaman yrityslainan mahdollisuus, matalampien lainakustannusten vuoksi. Jos pankkien tarjonta ei kohtaa toiminimesi tarpeita tai pankkilainan saaminen tuntuu haasteellista, kannattaa yrityslaina kilpailuttaa kauttamme.

Toiminimen yrityslainan kilpailuttaminen ei vie montaa minuuttia aikaa Summarumin kautta tehtynä. Pienemmätkin tarvittavat lainat toiminimelle kannattaa kilpailuttaa, sillä pienissäkin lainoissa kustannukset voivat vaihdella yllättävän paljon. Pieneltä tuntuvan lainan kokonaiskustannukset voivat olla kohtuuttomankin suuret, jolloin lainan ottaminen ei ole järkevää.

Lainamyöntäjien tarjouksien vertailua ei voi liikaa korostaa, sillä ei ole järkevää maksaa korkeakorkoista ja korkeakuluista lainaa. Varsinkin jos lainan voi saada toiselta rahoittajalta huomattavasti edullisemmin.