Lainahakemus – ensimmäinen askel lainan saamiseen

Lainan saamikseksi sinun tulee ensin täyttää ja lähettää lainahakemus. Summarumin lainahakemus tavoittaa jopa 30 eri pankkia. Alla kirkastamme sitä, minkälaisia asioita hakemusta tehdessä tulisi ottaa huomioon.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Lainahakemus netissä – tätä se tarkoittaa

   Lainahakemus netissä on huomattavasti nopeampi tapa tehdä lainahakemus, kuin jos sen tekisi paperisena. Lainahakemus täytetään lainaa hakiessa luoton hakijan toimesta. Lainahakemuksen avulla rahoituslaitos tai pankki suorittaa arvion hakijasta ja tekee sen perusteella päätöksen lainan myöntämisestä.

   Lainahakemukseen täytetään olennaisia tietoja koskien haluttua lainaa. Tällaisia olennaisia tietoja ovat lainahakemusta täyttäessä esimerkiksi lainasumma sekä maksuaika. Lainan ominaisuuksien lisäksi lainahakemukseen täytetään erinäisiä tietoja lainanhakijasta.

   Lainojen kilpailutus meidän kauttamme mahdollistaa sinulle sen, että säästät aikaa ja rahaa, eikä sinun tarvitse täyttää kuin yksi laina hakemus netissä.


   Löydä edullisin lainatarjous täyttämällä lainahakemus

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Täytä lainahakemus netissä

   Täytä lainahakemus netissä, saat useita lainatarjouksia eri pankeilta, vertaa ne ja valitse niistä paras lainatarjous.

   Lainahakemus täytetään joko digitaalisesti tai paperisesti riippuen siitä, minkä rahoituslaitoksen kanssa ja missä asioi. Lainahakemus ja sen sisältö ovat aina riippuvaisia siitä, minkä lainan tarjoajan palveluita hakija käyttää.

   Summarumin lainojen kilpailutus jättää kuitenkin useat lainahakemukset turhiksi, sillä yhden laina hakemuksen täyttämällä voit saada tarjoukset usealta lainan myöntäjältä.

   Näistä edellä mainituista lainan myöntäjien välisistä eroista huolimatta, lainantarjoajat haluavat kuitenkin pääosin vastauksia samankaltaisiin kysymyksiin. Lainaa myöntäviä tahoja kiinnostaa yleensä ensisijaisesti millainen lainanhakijan taloudellinen tilanne on.

   Summarumin laina hakemus on nopeasti täytettävissä eikä sen tekemiseen mene yleensä kymmentä minuuttia pidempään, mikäli olet valmistautunut etukäteen jo lainahakemuksen täyttämiseen.

   Jos haluat täyttää lainahakemuksen helposti ja nopeasti, kannattaa sinun jättää lainahakemus netissä paperisen lainahakemuksen sijaan.

   Lainan tarjoajan valitseminen

   Lainan hakijan tulisi jo ennen lainahakemuksen täyttämistä miettiä, mikä on juuri kyseisen luotonhakijan kannalta ratkaiseva tekijä lainan tarjoajan valitsemisessa. Yleisin kriittisin tekijä lainaa valittaessa on lainan hintataso.

   Joillakin kuitenkin arvovalinnat ohjaavat vahvasti lainan hankkimisessa päätöksentekoa. Avaamme seuraavissa kappaleissa hieman hintatason sekä arvomaailmaan liittyvien valintojen vaikutusta lainahakemuksen tekemiseen.

   Lainan hintataso

   Mikäli haetun lainan hintataso on kriittisin yksittäinen tekijä rahoituslaitoksen valitsemisen kannalta, kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainat. Lainojen kilpailutus onnistuu helposti sähköisesti eikä vie muutamaa minuuttia enempää aikaa.

   Kilpailuttaessasi lainatarjouksia syötät lainalta haluamasi ominaisuudet, jonka jälkeen kilpailuttava taho hakee lainatarjouksia useilta eri lainan myöntäjiltä.

   Kilpailutuksen jälkeen vastaanotat yleensä tarjouksia useammilta eri luoton tarjoajilta. Prosessi hoituu nopeasti, sillä kilpailuttaja kerää kaikki tarjoukset sen sijaan, että sinä itse manuaalisesti pyytäisit jokaiselta palveluntarjoajalta lainatarjouksen.

   Lainan hintatasoa vertaillessa tulisi tarkastella todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan. Nimelliskorossa on huomioitu pelkät lainan korkokulut, kun taas todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki muutkin lainasta kertyvät maksut.

   Tällaisia ylimääräisiä kulueriä voivat olla lainapalveluissa esimerkiksi erilaiset lainan hallinnointi- sekä avausmaksut.

   Yrityksen vastuullisuus

   Joissakin tapauksissa ratkaiseva tekijä saattaa liittyä myös rahoituslaitoksien toiminnan vastuullisuuteen. Entistä useammat tarkastelevat nykyaikana kriittisesti organisaatioita, joita eri talousalojen markkinoilta löytyy ja tekevät kulutuspäätöksiä arvomaailmaan pohjautuvista syistä

   Ihmiset edellyttävät jatkuvasti entistä enemmän sitä, että hyödyntämiensä palveluiden omaavien yritysten arvomaailma peilaa vahvasti myös henkilön omaa arvomaailmaa.

   Henkilön tekemät arvovalinnat peilautuvat tällaisissa tapauksissa usein erilaisiin arvoihin, joita saattavat olla esimerkiksi vastuullisuus tai erilaisuuden arvostaminen.

   Myös ympäristönsuojeluun liittyvien arvovalintojen priorisoiminen on lähiaikoina yleistynyt vahvasti etenkin nuorten aikuisten parissa.


   Lainahakemuksen perustiedot

   Lainahakemus vaatii hakijaa täyttämään lomakkeeseen tietoja itsestään oikeellisesti. Lainan hakeminen toteutetaan yleensä yksin, mutta useamman henkilön toteuttama yhteinen lainan hakeminen on myös yleistä.

   Lainahakemusta täyttäessä rahoituslaitokset haluavat ainakin seuraavat tiedot kaikista lainaa hakevista henkilöistä.

   • Nimi
   • Henkilötunnus
   • Osoite
   • Pankkitili lainasumman siirtämiselle
   • Yhteystiedot
   • Palkkatiedot
   • Tiedot perheestä
   • Nykyiset lainat ja muut taloudelliset velvoitteet

   Lisäksi lainahakemusta täyttäessä lainantarjoaja haluaa tietää tarkemmin hakijan muista tuloista. Mikäli lainaa hakee eläkeläinen, lainahakemukseen vaaditaan eläkepäätöksen liittäminen.

   Mikäli lainaa hakee taas vaihtoehtoisesti yrittäjä, tulisi hakijan toimittaa lainahakemuksen yhteydessä henkilökohtainen verotuspäätös sekä viimeisin vahvistettu tilinpäätös.

   Lainahakemuksen tekemistä ennen olisi suositeltavaa varata kaikki tarvittavat liitetiedostot valmiiksi jo ennen hakemuksen täyttämisen aloittamista. Näin teet hakuprosessista itsellesu mieluisamman sekä nopeutat prosessia huomattavasti.

   Päätöksen saaminen lainahakemukseen

   Päätöksen saamisen kesto on aina riippuvainen haetun lainan tyypistä. Vakuudettomat luotot, kuten esimerkiksi tililuotto, joustoluotto sekä käyttöluotto ovat lainoja, joiden lainapäätös on mahdollista saada hyvinkin nopeasti.

   Edellä mainittu johtuu siitä, että kyseisissä luotoissa lainalle ei aseteta minkäänlaista vakuutta tai panttia. Pantin puuttumisen johdosta lainanhakuprosessi suoraviivaistuu, sillä lainan myöntäjän ei tarvitse arvioida tämän arvoa ja sopivuutta haetun lainan vakuuttamiseen.

   Lainapäätöksen saamisen nopeutta voi nostaa myös lainojen kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla lainat saat automaattisesti lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta.

   Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiseen

   Lainahakemus on prosessi, jossa lainantarjoaja arvioi hakijan maksukykyä. Maksukyvyn arviointi toteutuu useimmiten niin, että rahoituslaitos suhteuttaa haetun lainan ominaisuuksia sitä hakevan henkilön relevantteihin tietoihin, kuten nykyisiin tuloihin sekä aiempaan maksukykyyn.

   Vaikka useimmat lainapäätökset ovat myöntäviä, lainantarjoajat myös hylkäävät lainahakemuksia säännöllisesti. Alle on listattu yleisimpiä syitä, miksi lainahakemus saatetaan rahoituslaitoksen toimesta hylätä.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS
   • Lainasumman suuruus
   • Aiemmat maksuun liittyvät ongelmat
   • Säännöllisten tulojen puute tai vähyys
   • Luottotiedot
   • Virheellisesti täytetty lomake

   Lainasumman suuruus

   Lainasumman suuruus saattaa osoittautua usein syyksi, joka on todellisuudessa hylkäävän lainapäätöksen takana. Lainasumman suuruus kannattaa suhteuttaa hakijan säännöllisiin tuloihin ja varmistaa, ettei näiden välillä ole liian suuria ristiriitaisuuksia.

   Lainaa tarjoavat palvelut vastaavat kuitenkin tällaisissa tilanteissa useimmiten hakijalle tarjoten pienempää myönnettävää lainasummaa. Saatatkin saada monesti rahoituslaitokselta vastauksen, jossa lainasummaa on mukautettu vastaamaan rahoituslaitoksien toteuttamaa maksukyvyn arviointia paremmin.

   Suurin osa markkinoiden rahoituslaitoksista toimii edellä mainitulla tavalla. Mikäli vastineena ei kuitenkaan tule pienempää lainasummaa, kannattaa sinun mukauttaa itse lainasummaa pienemmäksi ja toteuttaa kokonaan uusi lainahakemus.

   Luottotiedot ja yleisen maksukyvyn puute

   Luottotiedot ja hakijan yleinen maksukyky saattavat osoittautua ongelmaksi, mikäli hakijalla on ollut aiemmin haasteita luottojen takaisinmaksun kanssa. Mikäli rahoituslaitos katsoo asiakkaan yleisen maksukyvyn olevan liian heikko, lainapäätös on usein kielteinen.

   Lainamarkkinoilla on olemassa kuitenkin myös toimijoita, jotka saattavat aiemmista lainan maksamiseen liittyvistä haasteista huolimatta myöntää hakijalle luottoa.

   Rahoituslaitokset, kuten esimerkiksi Bluestep, ovat alkaneet lähiaikoina mahdollistaa jopa asuntolainan saamista aiemmista maksuhaasteista huolimatta. Bluestepin kaltaisten yritysten lainanhakuprosessi perustuu useimmiten siihen, että lainalle myönnetään hakijan toimesta jokin vakuus tai vakuuttaja.

   Virheellisesti täytetty lainahakemus

   Lainahakemus saatetaan palauttaa kielteisen vastauksen kera takaisin, mikäli hakija täyttää lainahakemuksen jollain tapaa virheellisesti. Esimerkiksi kirjoitusvirheet henkilötiedoissa tai väärän päiväyksen huomaamatta kirjaaminen aiheuttavat kieltävän päätöksen lainahakemukseen.

   Lainahakemus tulisi täyttää aina huolellisesti ja varmistaa vielä täyttämisen jälkeen, että kaikki kohdat on täytetty oikeellisesti. Näin säästät myös omaa aikaasi ja varmistat, ettet joudu täyttämään samaa lainahakemusta myöhemmin uudestaan virheiden takia.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lainahakemus useaan pankkiin

   Lainaa hakiessa on hyvin tärkeää muistaa kilpailuttaa laina. Summarumin sivujen kautta tavoitat jopa yli 30 rahoituksen myöntäjää.

   Lainan kilpailutus voi tuoda merkittävää rahallista sekä ajallista säästöä. Palvelun avulla sinun ei tarvitse itse nähdä aikaa ja vaivaa eri toimijoiden vertailuun.

   Yhden lainahakemuksen täyttäminen auttaa löytämään edullisimman lainan useamman kymmenen eri pankin ja rahoituslaitoksen joukosta.

   Lainanhakuprosessi on helppoa ja turvallista aloittaa lainanhakemuksen täyttämisellä Summarumin sivuilla. Hakemuksen jättäminen on ilmaista ja se vie usein vain muutamia minuutteja, mikäli oleellisimmat tiedot on selvillä lainan hakemiseen liittyen.

   Hakemuksen tekeminen ei myöskään sido mihinkään jatkotoimenpiteisiin. Palvelun avulla saat vain paremman käsityksen lainojen hinnoista, sekä juuri sinulle edullisimmasta vaihtoehdosta.

   Nopea lainapäätös ja rahat heti tilille

   Hae vakuudetonta lainaa Summarumin kautta, jos nopea lainapäätös ja rahat heti tilille kiinnostavat. Parhaimmillaan lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti, jonka jälkeen sinun lainahakemus välittyy usealle eri rahoitusalan yhtiölle.

   Nopea lainapäätös tarkoittaa sitä, että lainahakemus käsitellään yleensä saman aikana, jonka jälkeen voit hyväksyä tarjouksen ja odottaa lopullista lainan myöntämistä, jotta pääset nostamaan rahat heti tilille.

   Vakuudeton laina on nopein tapa saada laina heti tilille, sillä vakuuksien arviointi vie aikaa. Automaattisen päätöksenteon tuloksena on nopea lainapäätös.

    


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
   • Täytä yksinkertainen lainahakemus ja saat lainatarjoukset tyypillisesti samana päivänä

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Tyypillisiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle

   Lainahakemuksen hylkäämiselle on luonnostaan useita mahdollisia syitä. Jonkun kohdalla syynä voi olla tulojen puuttuminen ja toisella aiempi maksuhäiriömerkintä. Alle on koottu muutama hyvin yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle.

   • Lainasumman suuruus
   • Maksuhäiriömerkintä
   • Et täytä lainaan liittyviä ehtoja
   • Tulojen puute tai niiden pienuus
   • Virheellisesti täytetty lomake

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainahakemuksen tekoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainahakemus eri pankeilla

   Lainan hakemisprosessissa saattaa olla joitakin eroavaisuuksia eri pankkien välillä. Lainahakemuksen nopeus on yleensä myös hyvin riippuvainen haetun lainan tyypistä sekä suuruudesta.

   Pienemmät lainat, kuten kulutusluotot sekä joustoluotot, on mahdollista hakea ja vastaanottaa hyvinkin nopeasti. Laajemmat lainat, kuten esimerkiksi asuntolainat, taas vaativat enemmän toimenpiteitä.

   Alla olevissa kappaleissa on esiteltynä Suomen suurimpia pankkitoimijoita sekä mitä kyseisen pankin verkkosivuille kerrotaan pankin lainahakemuksesta.

   Lainahakemus Nordea

   Mikäli tavoitteena on toteuttaa lainahakemus Nordean kautta, onnistuu lainahakemuksen tekeminen muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa.

   Ensimmäisenä sinun on mahdollista arvioida alustavasti paljonko henkilön tarvitseman lainan kuukausittainen erä olisi valitsemallasi takaisinmaksuajalla.

   Alustavan lainalaskelman jälkeen seuraavana on vuorossa varsinaisen lainahakemuksen täyttäminen. Nordea päivittää automaattisesti lainahakemukseen ne tiedot, jotka hakija täytti alustavaan lainalaskelmaan.

   Näitä tietoja voi kuitenkin halutessaan vielä mukauttaa lainahakemusta täyttäessä. Lähetettyään lainahakemuksen, Nordea on yhteydessä ja, lainasta riippuen, pyrkii sopimaan tapaamisesta.

   Kyseisessä tapaamisessa neuvotellaan lainan lopulliset ehdot suurempiin lainoihin, kuten esimerkiksi asuntolainoihin. Lainaneuvottelut on mahdollista käydä joko pankissa tai vaihtoehtoisesti sähköisesti

   Lainahakemus OP

   Lainahakemus OP verkkopalveluissa toteutuu hyvin samalla kaavalla Nordean kautta. Käynnistäessäsi OP:n lainahakemusta, olet aluksi yhteydessä pankkiin täyttämällä lainahakemuksen pankin verkkosivuilla.

   Tämän jälkeen OP on sinuun yhteydessä ja pyrkii järjestämään molemmille osapuolille sopivan ajan lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelu voidaan käydä myös OP:lla digitapaamisella tai vaihtoehtoisesti kivijalkapankissa.

   Päästyään yhteisymmärrykseen lainan ehdoista, on mahdollista allekirjoittaa lainasopimus. Lainasopimuksen allekirjoitus on mahdollista toteuttaa sähköisesti, mikäli niin haluat.

   Usein kysyttyä

   Mikä on lainahakemus?
   Lainahakemus on lomake tai dokumentti, joka täytetään lainaa haettaessa. Lainahakemus voi olla sähköinen tai paperinen.
   Minkälaisia tietoja lainahakemuksessa vaaditaan?
   Lainahakemuksessa vaaditaan tietoja hakijoiden tuloista, aiemmista lainoista sekä muita yleisiä perustietoja, kuten henkilötunnusta ja katuosoitetta.
   Millä perustein laina myönnetään?
   Rahoituslaitos tuottaa lainapäätöstä tehdessään riskiarvion hakijasta. Riskiarvio perustuu hakijan laskettuun maksukykyyn, johon vaikuttaa muun muassa henkilön säännölliset kuukausitulot sekä aiempi maksuhistoria.
   Kauanko lainapäätöksen saaminen kestää?
   Lainapäätöksen saamisen kesto riippuu haetun lainan tyypistä. Päätökset vakuudettomista luotoista saattavat tulla parhaimmillaan esimerkiksi minuuteissa, kun taas vakuudellisten lainojen päätökset kestävät joskus useampia päiviä.
   Mitkä ovat yleisimpiä syitä kielteiseen lainapäätökseen?
   Yleisimpiä syitä kielteiseen lainapäätökseen ovat esimerkiksi virheellisesti täytetty lainahakemus, aiemmat haasteet luottojen maksamisessa sekä epäsuhtaisuus lainasumman ja hakijan kuukausitulojen välillä.