Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainahakemus

Täytä ilmainen lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Täytä ilmainen lainahakemus ja katso henkilökohtainen korkotasosi – saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä lainahakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Täytä lainahakemus ja saa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia

Täytä lainahakemus netissä Summarumin kautta ja hae lainaa luotettavasti, maksuttomasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea lainaa helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainahakemukset ovat kauttamme aina ilmaisia eivätkä ne sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä ilmainen lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta lainat ja tee ilmainen lainahakemus helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla niitä ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin vaihtoehto.

Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä tekemään lainahakemusta erikseen jokaisessa pankissa, vaan saat yhdellä lainahakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Yksi hakemus korvaa monet lainahakemukset

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Paras lainavertailu on sellainen, jossa kiinnität huomiota lainan

 • korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vain yksi lainahakemus ja vakuudeton laina tilillesi kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin lainatarjous täyttämällä lainahakemus

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Lainahakemus netissä – tätä se tarkoittaa

Lainahakemus netissä on huomattavasti nopeampi tapa tehdä lainahakemus, kuin jos tekisit sen paperisena. Lainahakemus verkossa täytetään lainaa hakiessa aina suoraan luoton hakijan toimesta. Lainahakemuksen avulla rahoitusyhtiö tai pankki suorittaa arvion hakijasta ja tekee sen perusteella päätöksen lainan myöntämisestä.

Hyvä tietää

Lainahakemukseen täytetään olennaisia tietoja koskien haluttua lainaa. Tällaisia olennaisia tietoja ovat lainahakemusta täyttäessä esimerkiksi lainasumma sekä maksuaika. Lainan ominaisuuksien lisäksi lainahakemukseen täytetään erinäisiä tietoja lainanhakijasta.

Lainojen kilpailutus kauttamme mahdollistaa sinulle sen, että säästät aikaa ja rahaa, eikä sinun tarvitse täyttää kuin yksi laina hakemus netissä.

Kuka voi täyttää lainahakemuksen?

Me Summarumilla teemme yhteistyötä vain hyvämaineisten ja luotettavien rahoitusyhtiöiden sekä pankkien kanssa. Jokaisella näistä on omat kriteerinsä ja riskiarvionsa hakijoista, mutta tyypillisesti sinun tulisi täyttää nämä kriteerit:

 • täysi-ikäinen
 • vakituinen kotiosoite Suomessa
 • säännölliset tulot
 • ei maksuhäiriömerkintöjä

Täytä lainahakemus verkossa näin

Täytä lainahakemus netissä, ja saat pian useita lainatarjouksia eri pankeilta. Vertaa sitten ne, ja valitse niiden joukosta paras lainatarjous.

 1. Mieti millaisen summan lainaa tarvitset.
 2. Täytä lainahakemus sivustollamme.
 3. Lähetä se.
 4. Saat tarjouksia, valitse niistä sopivin vaihtoehto

Lainahakemus täytetään joko digitaalisesti tai paperisesti riippuen siitä, minkä rahoitusyhtiön kanssa ja missä asioit. Lainahakemus ja sen sisältö ovat aina riippuvaisia siitä, minkä lainan tarjoajan palveluita käytät.

Vinkki

Summarumin lainojen kilpailutus jättää useat lainahakemukset turhiksi, sillä yhden lainahakemuksen täyttämällä voit saada tarjoukset usealta lainan myöntäjältä nopeasti ja turvallisesti.

Näistä edellä mainituista lainan myöntäjien välisistä eroista huolimatta, lainantarjoajat haluavat kuitenkin pääosin vastauksia samankaltaisiin kysymyksiin. Lainaa myöntäviä tahoja kiinnostaa yleensä ensisijaisesti millainen taloudellinen tilanteesi on.

Summarumin laina hakemus on nopeasti täytettävissä eikä sen tekemiseen mene yleensä kymmentä minuuttia pidempään, mikäli olet valmistautunut etukäteen jo lainahakemuksen täyttämiseen.

Jos haluat täyttää lainahakemuksen helposti ja nopeasti, kannattaa sinun jättää lainahakemus netissä paperisen lainahakemuksen sijaan.

Lainan tarjoajan valitseminen

Lainan hakijana sinun tulisi jo ennen lainahakemuksen täyttämistä miettiä, mikä on juuri kyseisen luotonhakijan kannalta ratkaiseva tekijä lainan tarjoajan valitsemisessa. Yleisin kriittisin tekijä lainaa valittaessa on lainan hintataso.

Joillakin kuitenkin arvovalinnat ohjaavat vahvasti lainan hankkimisessa päätöksentekoa. Avaamme seuraavissa kappaleissa hieman hintatason sekä arvomaailmaan liittyvien valintojen vaikutusta lainahakemuksen tekemiseen.

Lainan hintataso

Mikäli haetun lainan hintataso on kriittisin yksittäinen tekijä rahoitusyhtiön valitsemisen kannalta, kannattaa sinun ehdottomasti kilpailuttaa lainat. Lainojen kilpailutus onnistuu helposti sähköisesti eikä vie muutamaa minuuttia enempää aikaa.

Kilpailuttaessasi lainatarjouksia syötät lainalta haluamasi ominaisuudet, jonka jälkeen kilpailuttava taho hakee lainatarjouksia useilta eri lainan myöntäjiltä.

Kilpailutuksen jälkeen vastaanotat yleensä tarjouksia useammilta eri luoton tarjoajilta. Prosessi hoituu nopeasti, sillä kilpailuttaja kerää kaikki tarjoukset sen sijaan, että sinä itse manuaalisesti pyytäisit jokaiselta palveluntarjoajalta lainatarjouksen.

Lainan hintatasoa vertaillessa tulisi tarkastella todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan. Nimelliskorossa on huomioitu pelkät lainan korkokulut, kun taas todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki muutkin lainasta kertyvät maksut.

Tällaisia ylimääräisiä kulueriä voivat olla lainapalveluissa esimerkiksi erilaiset lainan hallinnointi- sekä avausmaksut.

Yrityksen vastuullisuus

Joissakin tapauksissa ratkaiseva tekijä sille, mihin lainahakemus halutaan tehdä, saattaa liittyä myös rahoitusyhtiöiden toiminnan vastuullisuuteen. Entistä useammat tarkastelevat nykyaikana kriittisesti organisaatioita, joita eri talousalojen markkinoilta löytyy ja tekevät kulutuspäätöksiä arvomaailmaan pohjautuvista syistä

Kuluttajat edellyttävät jatkuvasti entistä enemmän sitä, että hyödyntämiensä palveluiden taustalla olevien yritysten arvomaailma peilaa vahvasti myös heidän omaa arvomaailmaansa.

Kuluttajan tekemät arvovalinnat peilautuvat tällaisissa tapauksissa usein erilaisiin arvoihin, joita saattavat olla esimerkiksi vastuullisuus tai erilaisuuden arvostaminen.

Myös ympäristönsuojeluun liittyvien arvovalintojen priorisoiminen on lähiaikoina yleistynyt vahvasti etenkin nuorten aikuisten parissa.


Lainan hakeminen ja perustiedot

Lainahakemus vaatii hakijaa täyttämään lomakkeeseen tietoja itsestään oikeellisesti. Lainan hakeminen toteutetaan yleensä yksin, mutta useamman henkilön toteuttama yhteinen lainan hakeminen on myös yleistä.

Lainahakemusta täyttäessä rahoitusyhtiöt haluavat ainakin seuraavat tiedot kaikista lainaa hakevista henkilöistä:

 • Nimi
 • Henkilötunnus
 • Osoite
 • Pankkitili lainasumman siirtämiselle
 • Yhteystiedot
 • Palkkatiedot
 • Tiedot perheestä
 • Nykyiset lainat ja muut taloudelliset velvoitteet

Lisäksi lainahakemusta täyttäessä lainantarjoaja haluaa tietää tarkemmin hakijan muista tuloista. Mikäli lainaa hakee eläkeläinen, lainahakemukseen vaaditaan eläkepäätöksen liittäminen.

Jos tasa lainaa hakee vaihtoehtoisesti yrittäjä, tulisi hakijan toimittaa lainahakemuksen yhteydessä henkilökohtainen verotuspäätös sekä viimeisin vahvistettu tilinpäätös.

Ennen lainahakemuksen tekemistä sinun olisi suositeltavaa varata kaikki tarvittavat liitetiedostot valmiiksi. Näin teet hakuprosessista itsellesi mieluisamman sekä nopeutat prosessia huomattavasti.

Päätöksen saaminen lainahakemukseen

Päätöksen saamisen kesto on aina riippuvainen haetun lainan tyypistä. Vakuudettomat lainat, kuten esimerkiksi

ovat lainoja, joiden lainapäätös on mahdollista saada hyvinkin nopeasti.

Edellä mainittu johtuu siitä, että kyseisissä luotoissa lainalle ei aseteta minkäänlaista vakuutta tai panttia. Pantin puuttumisen johdosta lainanhakuprosessi suoraviivaistuu, sillä lainan myöntäjän ei tarvitse arvioida tämän arvoa ja sopivuutta haetun lainan vakuuttamiseen.

Lainapäätöksen saamisen nopeutta voi nostaa myös lainojen kilpailuttaminen. Kilpailuttamalla lainat saat automaattisesti lainatarjouksia useilta eri rahoitusyhtiöiltä.

Lainahakemuksen tekeminen – hyödyt ja haitat

Edut Haitat
Lainahakemuksen tekeminen Summarumille on ilmaista. Lainahakemus voidaan myös hylätä.
Yksi lainahakemus kilpailuttaa kymmenet rahoitusyhtiöt ja pankit. Lainahakemuksen teko voi johtaa ongelmiin, mikäli haet liian suurta lainaa.
Lainahakemuksen laatiminen on yksinkertaista ja nopeaa.

Lähetetty lainahakemus ei sido sinua mihinkään. Voit siis lähettää sen rauhassa ja tutustua eri tarjouksiin.

Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiseen

Lainahakemus on prosessi, jossa lainantarjoaja arvioi hakijan maksukykyä. Maksukyvyn arviointi toteutuu useimmiten niin, että rahoitusyhtiö suhteuttaa haetun lainan ominaisuuksia sitä hakevan relevantteihin tietoihin, kuten nykyisiin tuloihin sekä aiempaan maksukykyyn.

Vaikka useimmat lainapäätökset ovat myöntäviä, lainantarjoajat myös hylkäävät lainahakemuksia säännöllisesti. Alle on listattu yleisimpiä syitä, miksi lainahakemus saatetaan rahoitusyhtiön toimesta hylätä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina
 • Lainasumman suuruus
 • Aiemmat maksuun liittyvät ongelmat
 • Säännöllisten tulojen puute tai vähyys
 • Luottotiedot
 • Virheellisesti täytetty lomake

Lainasumman suuruus

Pankkilaina saatetaan hylätä. Lainasumman suuruus saattaa osoittautua usein syyksi, joka on todellisuudessa hylkäävän lainapäätöksen takana. Lainasumman suuruus kannattaakin siksi aina suhteuttaa säännöllisiin tuloihisi ja menoihisi ja varmistaa, ettei näiden välillä ole liian suuria ristiriitaisuuksia.

Lainaa tarjoavat palvelut vastaavat kuitenkin tällaisissa tilanteissa useimmiten hakijalle tarjoten pienempää myönnettävää lainasummaa. Saatatkin saada monesti rahoitusyhtiöltä sellaisen vastauksen, jossa lainasummaa on mukautettu vastaamaan yhtiön toteuttamaa maksukyvyn arviointia paremmin.

Suurin osa markkinoiden rahoitusyhtiöistä toimii edellä mainitulla tavalla. Mikäli vastineena ei kuitenkaan tule pienempää lainasummaa, kannattaa sinun mukauttaa itse lainasummaa pienemmäksi ja täyttää kokonaan uusi lainahakemus.

Luottotiedot ja yleisen maksukyvyn puute

Luottotiedot ja hakijan yleinen maksukyky saattavat osoittautua ongelmaksi, mikäli hakijalla on ollut aiemmin haasteita luottojen takaisinmaksun kanssa.

Mikäli rahoitusyhtiö katsoo yleisen maksukykysi olevan liian heikko, lainapäätös on usein kielteinen.

Lainamarkkinoilla on olemassa kuitenkin myös toimijoita, jotka saattavat aiemmista lainan maksamiseen liittyvistä haasteista huolimatta myöntää sinulle luottoa.

Rahoitusyhtiöt kuten esimerkiksi Bluestep, ovat alkaneet lähiaikoina mahdollistaa jopa asuntolainan saamista aiemmista maksuhaasteista huolimatta. Bluestepin kaltaisten yritysten lainanhakuprosessi perustuu useimmiten siihen, että lainalle myönnetään hakijan toimesta jokin vakuus tai vakuuttaja. Näitä asuntolainat edellyttävät poikkeuksetta.

Virheellisesti täytetty lainahakemus

Lainahakemus saatetaan palauttaa kielteisen vastauksen kera takaisin, mikäli hakija täyttää lainahakemuksen jollain tapaa virheellisesti.

Esimerkiksi kirjoitusvirheet henkilötiedoissa tai väärän päiväyksen huomaamatta kirjaaminen aiheuttavat kieltävän päätöksen lainahakemukseen.

Lainahakemus tulisikin siksi täyttää aina huolellisesti ja varmistaa vielä täyttämisen jälkeen, että kaikki kohdat on täytetty oikeellisesti. Näin säästät myös omaa aikaasi ja varmistat, ettet joudu täyttämään samaa lainahakemusta myöhemmin uudestaan virheiden takia.

Nopea lainapäätös ja rahat heti tilille

Hae vakuudetonta lainaa Summarumin kautta, jos nopea lainapäätös ja rahat heti tilille kiinnostavat. Parhaimmillaan lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti, jonka jälkeen tekemäsi lainahakemus välittyy usealle eri rahoitusalan yhtiölle.

Nopea lainapäätös tarkoittaa sitä, että lainahakemus käsitellään yleensä saman aikana, jonka jälkeen voit hyväksyä tarjouksen ja odottaa lopullista lainan myöntämistä, jotta pääset nostamaan rahat heti tilille.

Vakuudeton laina on nopein tapa saada laina heti tilille, sillä vakuuksien arviointi vie aikaa. Automaattisen päätöksenteon tuloksena on nopea lainapäätös.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Lainahakemus useaan pankkiin

Lainaa hakiessa on hyvin tärkeää, että muistat kilpailuttaa rahoitusyhtiöt. Summarumin sivujen kautta tavoitat jopa yli 30 rahoituksen myöntäjää ja kilpailutat ne vaivattomasti vain yhdellä hakemuksella.

Lainan kilpailutus voi tuoda merkittävää rahallista sekä ajallista säästöä. Palvelun avulla sinun ei tarvitse itse nähdä aikaa ja vaivaa eri toimijoiden vertailuun. Yhden lainahakemuksen täyttäminen auttaa löytämään edullisimman lainan useamman kymmenen eri pankin ja rahoitusyhtiön joukosta.

Lainanhakuprosessi on helppoa ja turvallista aloittaa lainanhakemuksen täyttämisellä Summarumin sivuilla. Hakemuksen jättäminen on ilmaista ja se vie usein vain muutamia minuutteja, mikäli oleellisimmat tiedot on selvillä lainan hakemiseen liittyen.

Lainahakemuksen tekeminen ei myöskään sido mihinkään jatkotoimenpiteisiin. Palvelun avulla saat vain paremman käsityksen lainojen hinnoista, sekä juuri sinulle edullisimmasta vaihtoehdosta.

Lainan hakemisprosessissa saattaa olla joitakin eroavaisuuksia eri pankkien välillä. Lainahakemuksen nopeus on yleensä myös hyvin riippuvainen haetun lainan tyypistä sekä suuruudesta.

Pienemmät lainat, kuten kulutusluotot sekä joustoluotot, on mahdollista hakea ja vastaanottaa hyvinkin nopeasti. Laajemmat lainat, kuten esimerkiksi asuntolainat, taas vaativat enemmän toimenpiteitä.

Alla olevissa kappaleissa on esiteltynä Suomen suurimpia pankkitoimijoita sekä mitä kyseisen pankin verkkosivuille kerrotaan pankin lainahakemuksesta.

Lainahakemus Nordea

Mikäli tavoitteenasi on lähettää lainahakemus Nordean kautta, onnistuu lainahakemuksen tekeminen muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa.

Ensimmäisenä sinun on mahdollista arvioida alustavasti paljonko tarvitsemasi lainan kuukausittainen erä olisi valitsemallasi takaisinmaksuajalla.

Alustavan lainalaskelman jälkeen seuraavana on vuorossa varsinaisen lainahakemuksen täyttäminen. Nordea päivittää automaattisesti lainahakemukseen ne tiedot, jotka täytit alustavaan lainalaskelmaan.

Näitä tietoja voit kuitenkin halutessasi vielä mukauttaa lainahakemusta täyttäessä. Lähetettyäsi lainahakemuksen Nordea on yhteydessä ja, lainasta riippuen, pyrkii sopimaan tapaamisesta.

Kyseisessä tapaamisessa neuvotellaan lainan lopulliset ehdot suurempiin lainoihin, kuten esimerkiksi asuntolainoihin. Lainaneuvottelut on mahdollista käydä joko pankissa tai vaihtoehtoisesti sähköisesti.

Nordealta valikoimasta löytyy sekä vakuudeton että vakuudellinen laina.

Lainahakemus OP

Lainahakemus OP verkkopalveluissa toteutuu hyvin samalla kaavalla Nordean kautta. Käynnistäessäsi OP:n lainahakemusta, olet aluksi yhteydessä pankkiin täyttämällä lainahakemuksen pankin verkkosivuilla.

Tämän jälkeen OP on sinuun yhteydessä ja pyrkii järjestämään molemmille osapuolille sopivan ajan lainaneuvotteluun. Lainaneuvottelu voidaan käydä myös OP:lla digitapaamisella tai vaihtoehtoisesti kivijalkapankissa.

Päästyään yhteisymmärrykseen lainan ehdoista, on mahdollista allekirjoittaa lainasopimus. Lainasopimuksen allekirjoitus on mahdollista toteuttaa sähköisesti, mikäli niin haluat.

Hae lainaa nopeasti avullamme!

Muista myös yrityksen lainahakemus

Yrityksen lainahakemus täytetään sivustollamme toisaalla. Jos olet siis yrittäjä ja tarvitset lainaa liiketoimintaasi varten, siirry linkistä suoraan sivulle Yrityslainat. Saat kilpailutettua yhdellä hakemuksella useita yrityslainoja tarjoavia yhtiöitä maksutta ja nopeasti.

Kuten kuluttajille suunnatuissa lainoissa, myöskään yrittäjänä et vielä hakemuksen lähettämällä sitoudu mihinkään.

Tyypillisiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle – Kertaus

Lainahakemuksen hylkäämiselle on luonnostaan useita mahdollisia syitä. Jonkun kohdalla syynä voi olla tulojen puuttuminen ja toisella aiempi maksuhäiriömerkintä. Alle on koottu muutama hyvin yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle.

 • Lainasumman suuruus
 • Maksuhäiriömerkintä
 • Et täytä lainaan liittyviä ehtoja
 • Tulojen puute tai niiden pienuus
 • Virheellisesti täytetty lomake

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainahakemus – Usein kysyttyä

Mikä on lainahakemus?
Lainahakemus on lomake tai dokumentti, joka täytetään lainaa haettaessa. Lainahakemus voi olla sähköinen tai paperinen.
Minkälaisia tietoja lainahakemuksessa vaaditaan?
Lainahakemuksessa vaaditaan tietoja hakijoiden tuloista, aiemmista lainoista sekä muita yleisiä perustietoja, kuten henkilötunnusta ja katuosoitetta.
Millä perustein laina myönnetään?
Rahoituslaitos tuottaa lainapäätöstä tehdessään riskiarvion hakijasta. Riskiarvio perustuu hakijan laskettuun maksukykyyn, johon vaikuttaa muun muassa henkilön säännölliset kuukausitulot sekä aiempi maksuhistoria.
Kauanko lainapäätöksen saaminen kestää?
Lainapäätöksen saamisen kesto riippuu haetun lainan tyypistä. Päätökset vakuudettomista luotoista saattavat tulla parhaimmillaan esimerkiksi minuuteissa, kun taas vakuudellisten lainojen päätökset kestävät joskus useampia päiviä.
Mitkä ovat yleisimpiä syitä kielteiseen lainapäätökseen?
Yleisimpiä syitä kielteiseen lainapäätökseen ovat esimerkiksi virheellisesti täytetty lainahakemus, aiemmat haasteet luottojen maksamisessa sekä epäsuhtaisuus lainasumman ja hakijan kuukausitulojen välillä.