Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle

Logistiikka- ja kuljetusala elää jatkuvien investointitarpeiden alla ja näiden rahoitus vaatii yleensä merkittävää rahoitusta. Investointeja pyritään tekemään hallitusti ja niiden kokoluokasta johtuen investointeja toteutetaan suhteellisen harvakseltaan. Samaan aikaan kaikkien yrityksen toimintaan liittyvien kustannusten noustessa joudutaan väistämättä pohtimaan erilaisia investointien rahoitusratkaisuja huolellisesti.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle yrityslainaa

Yrityslaina on edullinen rahoitusmuoto, mutta tarjolla olevien lainojen kustannukset voivat silti vaihdella merkittävästi. Ensimmäinen vastaan tuleva yrityslainatarjous harvoin on se edullisin. Siksi lainojen vertailu onkin tärkeää ja luotonantajien korkotasoa kannattaa seurata, että saa kattavan kuvan markkinoilla olevien luotonantajien korkotasosta.

Olemme Summarumilla koonneet selkeään taulukkoon tavallisimmat yrityslainat ja niiden kustannukset. Taulukosta näkee nopeasti millaisella korkotasolla lainaa voi saada. Henkilökohtainen lainatarjous voi tästä hieman poiketa, mutta poikkeama on yleensä pieni ja silti taulukko toimii hyvin suuntaa antavana työkaluna logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen investointitarpeiden rahoituksen suunnittelussa.

Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle

Logistiikka- ja kuljetusalan yritysten yrityslainatarve on rahoituksessa yleensä sen verran suuri, että ensimmäisenä helposti kysytään lainaa omasta pankista. Henkilökohtainen lainatarjous kannattaakin pyytää, koska se toimii hyvänä vertailupohjana, mutta samalla kannattaa lainoja kilpailuttaa laajemminkin. Yhä useammin yksityiset luotonantajat voivat tarjota varsin isojakin yrityslainoja ja vielä kilpailukykyisillä koroilla ja ehdoilla, jolloin oman pankin tarjous ei aina olekaan se kaikkein paras yrityksen tarpeisiin nähden.

Oma pankki voi harvoin myöntää lainaa kokonaisuudessaan investointitarpeisiin nähden, joten yksityisiltä luotonantajilta voi hakea rahoitustarpeen loppuosaan myös yrityslainaa. Pankki voi vaatia myös kokonaisvaltaisempia neuvotteluja eri tahojen kanssa, kuten Finnveran lainantajausta. Tämän saamisessa voi kulua useita viikkoja ja takauspäätös ei silloinkaan ole varmaa.

Yksityisillä luotonantajilla koko hakuprosessi on kokonaisuudessaan yksinkertaisempi ja nopeampi, jonka takia niistä on tullut varsin varteenotettava vaihtoehto myös logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen investointien rahoittajana. Myös korkotaso voi olla omaan pankkiin nähden varsin kilpailukykyinen ja lainojen ehdot myös joustavammat.

Lainan korkotyypillä on väliä yrityslainoissa

Oma pankin tarjoama korko muodostuu yleisestä korkotasosta ja pankin omasta marginaalista, joka tyypillisesti on sidottu 3 kuukauden Euriboriin. Vaikka korot ovat pitkään olleet alhaiset, on markkinoilla ollut havaittavissa painetta korkotason nousuun. Tämä ei vielä näy kokonaiskorkotasossa, mutta Euriboriin sidottu korko voi muuttua nopeasti ja jopa varsin usein, jos paine korkotason nousuun käy voimakkaaksi.

Yksityinen luotonantaja voi tarjota logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle yrityslainaa jopa kiinteällä korolla. Silloin lainan korko ei pääse laina-aikana muuttumaan ja luotonantaja ottaa itse riskin korkotason noususta. Vaikka korko on kiinteä, voi se silti olla pankin korkoon nähden varsin kilpailukykyinen.

Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle ilman vakuuksia

Yksityiset luotonantajat ovat lanseeranneet markkinoille vakuudettomat lainat ja suuntaus on siirtynyt myös yrityslainoihin. Pankit ovat olleet pakotettuja seuraamaan perässä tätä suuntausta, mutta heidän tarjoamat vakuudettomat yrityslainat ovat usein verrattain pieniä logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen rahoitustarpeeseen nähden. Yksityinen luotonantaja voi sen sijaan tarjota varsin suurtakin lainaa ilman vakuuksia, vaikka kaikkein isoimmissa lainoissa vakuuksia voidaankin vaatia.

Vakuudettomassa lainassa yrittäjä itse toimii lainan takaajana yritysmuodosta riippumatta. Tämä koskee myös osakeyhtiöitä. Yhtiömuoto vaikuttaa myös lainaa haettaessa ja hakemukseen tarvitaan tiedot kaikista yrityksen osakkaista ja yhtiökumppaneista, joilla on nimenkirjoitusoikeudet. Kaikkien heidän tulee myös hyväksyä lainatarjous.

Hae yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle heti tilille

Ennen kuin yrityslainaa haetaan yrityksen investointitarpeisiin, kannattaa eri lainavaihtoehtoja vertailla Summarumin ylläpitämästä yrityslainataulukosta. Silloin saa selkeän kuvan tarjolla olevista lainoista ja voi suunnitella paremmin yrityksen investointien rahoitusta. Kun korko- ja kustannustaso on pääpiirteittäin hahmoteltu, on helpompi erottaa henkilökohtaisista lainatarjouksista oman yrityksen tarpeisiin huonosti sopivat lainat.

  • Laske investoinnin rahoitustarve ja määrittele sen perusteella tarvittava laina
  • Vertaile erilaisia tarjolla olevia lainoja taulukosta
  • Kilpailuta yrityslainat hallitusti
  • Tarkastele saamiasi henkiolökohtaisia yrityslainatarjouksia kokonaisuutena
  • Valitse omia investointitarpeitasi vastaava yrityslaina ja hyväksy se luotonantajan ohjeiden mukaisesti
  • Nosta laina yrityksen käyttöön

Yrityslainan hakeminen on näin yksinkertainen prosessi, ja lainojen kilpailutuksella voi löytää omiin investointitarpeisiin kaikkein edullisimman lainan.

Yrityslainat kannattaa kilpailuttaa hallitusti

Lainat voi myös kilpailuttaa kilpailusivuston kautta, mutta tästä voi muodostua varsin työläs prosessi. Kilpailutuspalvelua voi hyödyntäviä luotonantajia voi olla kymmeniä ja kaikkien lainatarjousten huolellinen vertailu vie runsaasti aikaa.

Taulukon perusteella voi valita muutama sopivalta vaikuttavan luotonantajan, joilta voi pyytää suoraan henkilökohtaiset lainatarjoukset. Lainatarjousten vertailu on silloin selkeämpää ja sen saa tehtyä nopeasti.

Kiinnitä huomiota korkotasoon ja todellisiin kustannuksiin

Luotonantajien yrityslainojen markkinoinnissa käytetään lähes poikkeuksetta nimelliskorkoa ja lainan muut kulut kerrotaan pienemmällä. Kuitenkin nimelliskoron lisäksi tulee myös lainaan liittyvät muut kulut ja ne on sisällytetty aina todelliseen vuosikorkoon. Todellisen vuosikoron lisäksi henkilökohtaisia lainatarjouksia kannattaa tarkastella myös lainan kokonaiskustannuksia vertailemalla, jolloin saa parhaiten käsityksen siitä miten edullinen tai kallis lainatarjous loppujen lopuksi onkaan.

Muista tarkistaa yrityslainan muutkin ehdot

Yrityslainan muut ehdot voivat painaa sopivaa lainaa valitessa kustannuksia enemmän vaakakupissa. Näin on etenkin silloin kun lainatarjousten kustannukset ovat hyvin lähellä toisiaan. Silloin logistiikka- ja kuljetusalan yrittäjän voi olla kannattavampaa valita joustavammilla ehdoilla oleva yrityslaina.

Ehdoissa joustavuutta kannattaa tarkastella etenkin maksusuunnitelman muutoksien varalta olivatpa ne sitten lyhennyserän siirtoon liittyviä tai lainan nopeampaan takaisinmaksuun liittyviä. Näissä ehdoissa voi olla merkittäviä eroja ja niiden hyödyntämisestä voi joillakin luotonantajilla aiheutua lisäksutannuksia lainaan. Yleensä lainan voi maksaa ennakoitua nopeammin pois ilman lisäkustannuksia, mutta joillakin luotonantajille alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeampi lainan takaisinmaksu voi vaatia lainan uudelleen neuvottelua.

Kaikista maksusuunnitelmaan liittyvistä muutoksista kannattaa olla luotonantajaan yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, myös silloin kun laina halutaan maksaa nopeammin pois.

Joskus omaehtoisesti suuremmista lyhennyseristä voi muodostua luotonantajan järjestelmiin haamulaskuja, kun maksut eivät kohdistu oikein ja niiden selvittäminen vaatii työtä sekä yrittäjältä että luotonantajalta.

Yrityslaina on helppo ja nopea hyväksyä netissä

Logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen investointitarpeisiin haettu yrityslaina on helppo ja nopea hyväskyä netissä. Henkilökohtaisen lainatarjouksen yhteydessä tulee tähän selkeät ohjeet ja niitä seuraamalla lainasopimus saadaan sähköisesti allekirjoitettua. Tähän tarvitaan vain pankkitunnukset.

Jos yrityksen yhtiömuoto on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö, tarvitaan lainan hyväksyntä myös muilta nimenkirjoitusoikeuden omaavilta osakkailta ja yhtiökumppaneilta ennen kuin luotonantaja voi omalta osaltaan vahvistaa laiansopimuksen ja siirtää lainan maksuun. Kun laina on siirretty maksuun, voi yrittäjä nostaa sen yrityksen tilille.

Koko prosessi on nopeimmillaan hoidettu yhdessä päivässä, eli lainan voi käytännössä saada heti tilille. Varmempi on kuitenkin yrityslainan hakuun varata pari päivää, että ehtii rauhassa vertailemaan lainoja ennen sopivan lainatarjouksen hyväksymistä. Eri pankkien välillä raha liikkuu yleensä vain arkipäivisin, joten juhlapyhät ja viikonloput voivat viivästyttää lainan siirtymistä yrityksen tilille.

Logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Erilaisia investointitarpeita logistiikka- ja kuljetusalan yrityksillä on jatkuvasti. Polttoaineiden ja muiden yrityksen liiketoimintaan liittyvien hintojen nousu ei kuitenkaan helposti anna investointeihin mahdollisuuksia ilman rahoitusta. Eri rahoitusvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla, mutta usein investointipaine vaatii isompaa rahoitusta, jolloin yirtyslaina on järkevä tapa rahoittaa logistiikka- ja kuljetusalan investointeja.

Yrityslainalla kuljetuskaluston uusinta

Logistiikka- ja kuljetusalan yritysten kalustoa tarvitsee uusia verrattain harvoin, koska ajoneuvot ovat tehty raskaaseen käyttöön. Oikein huollettuna niillä ajetaan vuosikausia, mutta ennemmin tai myöhemmin nekin jäävät kustannustehokkuudessa uusien jalkoihin ja kalustoa on aiheellista päivittää uudempaan.

Joissakin tapauksissa myös yhteistyökumppani voi asettaa sopimuksissaan vaatimuksia kaluston kunnolle ja edellyttää tuoretta kalustoa. Ajoneuvot ovat kuitenkin sen verran suuria investointeja, että niitä ei ilman yrityslainaa saada rahoitettua.

Kaluston uusimisen yhteydessä on hyäv myös tarkastella myös ekologisuutta, vaikka toistaiseksi vielä sähköiset ajoneuvot soveltuvat lähinnä kaupungin sisäisiin logistiikka- ja kuljetuspalveluihin. Vähänkään pidemmillä matkoilla voi ajoneuvon lataus muodostua varsin haatavaksi ja siksi kaikkein uusimmat uusiutuvilla energialähteillä toimivat ajoneuvot eivät vielä sovellu Suomen pitkille linjoille.

Kaluston huolto- ja muutoskustannukset voivat olla iso kuluerä

Logistiikka- ja kuljetusalan yrityksissä kaluston säännölline huolto on liiketoiminnan kannalta tärkeää. Kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tullaan pisteesen, jossa on aiheellista pohtia vieläkö vanhaa kalustoa kannattaa huoltaa. Ennen sitä huolloista on voinut koostua jo melkoisesti kustannuksia. Pakolliset rengashankinnat ovat aina alan yrityksissä isompi panostus ja toisinaan tulee autoon isompaa vikaa tienpäälle.

Myös uudistetut lait ja direktiivit voivat vaatia muutoksia muutoksia kuljetusalan kalustoon, joista aiheutuu pakollisia investointeja. Näin on käynyt esimerkiksi kuljetuskaluston rahtitilan koon määräyksissä ja digipiirturin tullessa pakolliseksi.

Yleisen kustannustason muutenkin noustua ja pysyessä korkealla voi olla tarpeen rahoittaa ajoneuvon huolto pienellä yrityslainalla. Silloin auto saadaan nopeasti tien päälle ja päästään tienaamaan.

Kuljettajien ammattipätevyydet pätevyydet ja lupa -koulutuksien rahoittaminen

Heti kun logistiikka- ja kuljetusalan yrityksellä on enemmän kuin yksi auto, tarvitaan myös henkilöstöä. Kuljettajilta vaaditaan ammattipätevyyksien päivittämistä säännöllisesti ja palkallinen kuljettaja ei näitä mielellään itse kustanna. Vaikka pätevyyskorttien suorittaminen tapahtuu harvakseltaan, vain 5 vuoden välein, tulee näistä kuitenkin kustannuksia ja niiden rahoituksessa voi pieni yrityslaina olla paikallaan.

Kokonaan toisenlaisista kustannuksista puhutaan sitten, jos kuljettaja tarvitsee työssään vaarallisten aineiden kuljetuslupia eli ADR- tai VAK-lupia. Nämä koulutukset ovat aina olleet kalliita ja niiden hintataso on nousussa edelleen.

Koulutukset ovat kuljettajille pakollisia, että voi työskennellä alalla. Kun hyvistä kuljettajista on muutenkin pulaa, niin logistiikka- ja kuljetusalan yrittäjän kannattaa maksaa näiden lupien ja korttien ylläpitäminen ja osoittaa näin olevansa hyvä työnantaja. Jos yrityksen kassa ei anna pätevyyksien päivittämiseen tai ADR- ja VAK -koulutuksiin resursseja on järkevää kustantaa ne työntekijälle pienellä lainalla.

Vanhojen ja kalliiden lainojen uudelleen järjestely voi tuoda tuntuvia säästöjä

Logistiikka- ja kuljetusalan yritykselle voi olla kertynyt vuosien saatossa vanhoja investointilainoja, joiden korkotaso on merkittävästi korkeampi kuin nykyinen korkotaso. Muiden kustannusten noustessa on tarpeellista tarkistaa kaikki mahdolliset yirtystoiminnan osa-alueet, joissa voidaan kustannuksia säästään ja vanhojen lainojen uudelleen järjestelyssä voidaan saada tuntuvia säästöjä aikaan.

Uudelleenjärjestely on suhteellisen helppo toteuttaa laskemalla kaikki vanhat lainat ja luotot yhteen, erittelemällä niiden tilinhoitopalkkiot ja laskutuslisät ja vertailemalla niitä nykyisin tarjolla oleviin yirtyslainoihin. Jo Summarumin ylläpitämästä taulukosta saa selkeän kuvan voisiko lainojen uudelleen järjestelyllä saada säästöjä aikaan. Tämän jälkeen kannattaa pyytää muutama sopivalta tuntuva yrityslainoja tarjoava luotonantaja ja tarkistaa henkilökohtaisen lainatarjouksen pohjalta mahdollinen säästö.

Kun sopiva lainatarjous on löytynyt ja laina hyväksytty, kannattaa sopia vanhan kalliin lainan kokonaan pois maksamisesta vanhan luotonantajan kanssa. Silloin luotonantaja saa kohdistettua maksun oikein eikä vahingossakaan pääse syntymään järjestelmiin haamulaskuja, joita pitäisi selvittää. Vanhojen lainojen uudelleen järjstelyn kautta saatu säästö näkyy nopeasti yrityksen tuloksessa, mutta säästö ei vielä ole merkittävä. Vuositasolla säästö voi kuitenkin olla merkittävä.