Nimelliskorko

Moni tekee lainan hakemisessa kalliin virheen tietämättään. Lue alta Summarumin kattava infopaketti ja auta itseäsi löytämään laina parhain mahdollisin lainakuluin.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Nimelliskorko – tätä se tarkoittaa

   Nimelliskorko on tunnusluku, jota käytetään esittämään lainan korkotasoa. Nimelliskorko ilmaistaan prosenttiyksiköissä ja koron tehtävä on toimia korvauksena palveluntarjoajalle lainasumman lainaamisesta.

   Voit törmätä usein nimelliskoron käsitteeseen erilaisiin lainoihin tutustuessasi. Lainaa hakevan henkilön tulisi kuitenkin olla tietoinen, mitä nimelliskoron käsitteellä täsmällisesti tarkoitetaan.

   Nimelliskorko saattaa käsitteenä olla hyvinkin vahvasti esillä lainantarjoajan toimiessa, kun asiakas selvittää mahdollisuuksia hakea lainaa. Nimelliskorko sekä sen käsite on usein vahvasti myös lainojen mainostamisessa läsnä.

   Nimelliskorko ei kuitenkaan ole riittävä mittari kuvaamaan lainan hintatasoa. Avaamme seuraavassa kappaleessa sitä, minkä takia on tärkeä ymmärtää minkälaisia eroja nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko sisältävät.


   Löydä edullisin korko lainallesi

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainavaihtoehdon. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Kuinka nimelliskorko eroaa todellisesta vuosikorosta

   Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron välillä on hyvin merkittävä ero.

   Siinä missä nimelliskorko kuvaa ainoastaan lainatuotteen korkoa, todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty lainatuotteen kaikki kustannukset.

   Useita lainan eri muotoja haettaessa, lainaan saatetaan sisällyttää esimerkiksi seuraavanlaisia lisäkuluja korkokulujen lisäksi

   • Avausmaksu
   • Käsittelymaksut
   • Tilinhoitokulut
   • Ilmoitusmaksut
   • Laskutuskulut
   • Muut kuukausimaksut

   Kuten yllä olevasta listasta on helppo huomata, saattaa lainaan sisältyä hyvinkin suuri määrä muita kuluja nimelliskoron lisäksi.

   Seurauksena tästä, pelkkä nimelliskoron tarkastelu itselleen sopivinta lainaa valitessa saattaa osoittautua hyvin kalliiksi.

   Lainaa valitessa, kannattaa aina tarkastella lainan todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan.

   Pelkkää nimelliskorkoa tarkastelemalla on lähes mahdoton muodostaa todellista kuvaa siitä, minkälainen lainan hintataso oikeasti on.

   Todellinen vuosikorko mahdollistaa taas sen, että voit muodostaa itsellesi realistisen kuvan siitä, mitkä lainan todelliset kustannukset ovat.

   Mikä on matala nimelliskorko?

   Pankkien viitekorkoon vaikuttaa aina vallitseva taloustilanne. Useampi vuosikymmen sitten korot olivat huomattavasti nykyistä tasoa korkeammalla.

   Nyt viitekorot ovat pysyneet ennätyksellisen alhaalla viimeisten vuosikymmenien ajan. Matalien korkojen aikakausi sai alkunsa kutakuinkin vuonna 2008 Yhdysvalloissa alkaneesta talouskriisistä.

   Nimelliskoron sisältämä pankin tai rahalaitoksen marginaaliosuus vaihtelee taas lainasumman, vakuuksien sekä pankin arvion mukaan hakijan maksukyvystä.

   Rahoitusyhtiöiden nimelliskoron marginaali on vaihdellut 4,5-19 % väliltä. Vaihtelun ylärajana on toiminut 2019 voimaan asetettu korkokatto 20 prosenttiin.

   Korona-aikana nimelliskorkoa säädettiin eduskunnan taholta vielä tätäkin alhaisemmalle.

   LUE LISÄÄ: Laina matalalla korolla

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Esimerkki nimelliskorosta

   Otetaan esimerkiksi henkilö nimeltä Mika. Mika tutustuu erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja päätyy hakemaan 20 000 euron lainaa kuuden vuoden takaisinmaksuajalla.

   Mika tarkastelee eri lainan tarjoajien korkotasoja ja on tyytyväinen löytämäänsä lainatarjoukseen 12 % nimelliskorolla.

   Mikalta jää kuitenkin muutama oleellinen asia huomaamatta.

   Mikan valitsemassa lainassa on 350 euron avausmaksu, 7,5 euron kuukausittainen käsittelymaksu sekä 3,5 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

   Lisäksi lasku lainasta lähetetään kirjeitse, mikä kustantaa Mikalle vielä ylimääräiset kaksi euroa kuukaudessa.

   Ensimmäisten lainalyhennysmaksujen saapuessa Mika huomaa lainansa kustantavan kuukausitasolla 19 euroa enemmän, mitä Mika alun perin ajatteli.

   Herättyään tarkastelemaan lainan todellisia kokonaiskustannuksia Mika huomaakin lainan tulevan lopulta takaisinmaksuajan päätteeksi yli 1 500 euroa ennakoitua kalliimmaksi.

   Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko

   Monesti lainoihin liittyvässä puheessa erotellaan nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko toisistaan. Mikä näiden kahden koron tyypin ero sitten on?

   Nimelliskorko, kuten mainittu aiemmin, kertoo lainaa harkitsevalle kuinka suuri lainan korko tulee olemaan. Pelkkä lainan nimelliskorko ei kuitenkaan vielä kerro tarkasti lainan kokonaiskustannuksista.

   Suurin osa haettavissa olevista lainoista sisältää avaus-, tilinhoito- sekä muita kuluja. Näiden kulujen kautta myös lainan kokonaiskustannukset lisääntyvät pelkästä nimelliskorosta.

   Lainan todellinen vuosikorko sisällyttää taas itseensä lainan kaikki kustannukset. Todellisen vuosikoron avulla lasket helposti, mitkä lainan kokonaiskustannukset tulevat olemaan.

   Selvitä enemmän kuin nimelliskorko lainalaskurin avulla

   Tällaisten väärinkäsitysten välttämiseksi kannattaa huomioida ennen kaikkea lainan todellista vuosikorkoa lainanhakemisen prosessin yhteydessä.

   Huomioimalla pelkkä nimelliskorko, et kykene realistisesti arvioimaan halutun lainan kuukausittaisia tai todellisia kokonaiskustannuksia.

   Mikäli lainan todellisten kustannusten arviointi tuntuu hankalalta, kannattaa ehdottomasti turvautua lainalaskuriin.

   Laskurin avulla voit selvittää nopeasti sekä vaivattomasti halutun lainan todelliset kokonaiskustannukset annettujen tietojen perusteella.

   Huomioitavaa on myös, että osa lainan tarjoajista esittää lainojensa todelliset kokonaiskustannukset olettaen, että lainaa hakevalla on pantti tai takaaja lainalle. Jos näin ei ole, saattavat lainan kokonaiskulut nousta ennakoitua korkeammaksi.

   Näiden tekijöiden johdosta sinun kannattaakin turvautua lainan kokonaiskustannuksia laskiessa lainalaskurin tarjoamaan apuun.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Vuotuinen nimelliskorko

   Vuotuinen nimelliskorko on käsite, jota kuulee usein käytettävän nimelliskorosta puhuttaessa. Sitä käytetään useimmiten kuvaamaan koron sen hetkisiä säännöstelyjä.

   Vuotuinen nimelliskorko kuvaa yleisesti ottaen korkokaton asettamaa koron maksimia, joka asetetaan vuosittain lakien ja muiden säännöstelyjen toimesta.

   Kilpailu- ja kuluttajavirasto on esimerkiksi linjannut, että vuoden 2019 syyskuusta alkaen tehtyjen lainasopimusten vuotuinen nimelliskorko voi olla enintään 20 %.

   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen koron ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Kokemuksia nimelliskorosta

   Monilla on erilaisia kokemuksia nimelliskorosta.

   Yksi yleisimmistä kokemuksista siihen liittyen on virheellinen ajatus siitä, että pelkkä nimelliskorko riittäisi kuvaamaan lainan kokonaiskustannuksia.

   Monilla on negatiivisia kokemuksia siitä, että he ovat pelkkää nimelliskorkoa tarkastellen kuvitelleet vastaanottaneensa halvemman lainan, kuin mitä todellisuudessa on ollut.

   Seurauksena tästä markkinoille on pyritty luomaan erilaisia direktiivejä. Näiden direktiivien tarkoitus on ollut pyrkiä varmistamaan, että jokainen yksittäinen kykenisi tunnistamaan tarjotun lainan todelliset kustannukset ja silloin laina pankista tai rahoitusyhtiöltä on selkeämpää ottaa.

   Lainoja tarjoavat yritykset ovatkin nykyään velvollisia ilmoittamaan lainan todellisen vuosikoron lainatarjouksen yhteydessä.

   Lainanhakijan kannattaakin aina muistaa tarkastella todellisia vuosikustannuksia pelkän nimelliskoron sijaan.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi nimelliskorkoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainojen kilpailuttaminen

   Kokonaiskuluiltaan halvin laina on mahdollista löytää helpoiten kilpailutuksen avulla.

   Lainojen kilpailuttamisessa ilmoitat ensin haluamasi lainan tiedot. Oleellisia tietoja ovat lainan muoto, lainasumman määrä sekä takaisinmaksuaika.

   Kilpailuttava taho vie nämä tiedot eteenpäin lainoja tarjoaville yrityksille ja välittää niiden perusteella vastaanotetut lainatarjoukset sinulle takaisin.

   Lainojen omatoiminen selvittely ja eri yritysten palveluiden keskinäinen vertailu on usein hyvin vaivalloista ja aikaa vievää.

   Kilpailuttamalla lainat voit kuitenkin hoitaa tämän prosessin nopeasti ja vaivattomasti. Et sitoudu lainojen kilpailutusta toteuttaessasi hankkimaan mitään lainaa, eli kilpailutuksen voi tehdä myös pelkästään kokeilumielessä. Kilpailuta lainat nyt!

   Nimelliskorko – Usein kysyttyä

   Mikä on nimelliskorko?
   Nimelliskorko on sen koron määrä, jota haetusta lainasta maksetaan.
   Mitä eroa on nimelliskorolla ja todellisella vuosikorolla?
   Nimelliskorkoa käytetään esittämään, mitkä lainan korkokulut ovat. Todellinen vuosikorko taas sisällyttää itseensä lainan nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut ylimääräiset kulut ja palkkiot.
   Mikä on vuotuinen nimelliskorko?
   Vuotuinen nimelliskorko on vuosittain kuluttajaviraston säännöstelemä koron maksimitaso.
   Minkälaisia kokemuksia suomalaisilla on nimelliskorkoon liiittyen?
   Useilla kuluttajilla on omakohtainen tai läheisen kautta jaettu kokemus siitä, että nimelliskoron on kuviteltu kuvaavan kaikkia lainan kustannuksia. Näin ei kuitenkaan ole, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa negatiivisia, mikäli laina on ollut luultua hinnakkaampaa.