Yrityslainaa rakennusalan yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa rakennusalan yritykselle

Useimmiten rahoitusta tarvitseva rakennusalan yrittäjä kääntyy ensimmäisenä pankin puoleen. Aluksi se voikin tuntuakin parhaalta vaihtoehdolta, mutta on silti hyvä ottaa huomioon muutama seikka ennen kuin hakee pankista yrityslainaa.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yrityslainaa rakennusalan yritykselle nopeasti ilman vakuuksia

Pankit myöntävät vakuudellista yrityslainaa, joten yrittäjän täytyy antaa jokin pantiksi lainaa vasten (esimerkiksi asunto) tai tarvitaan henkilötakaaja. Pankkien lainaprosessi on hitaampi ja työläämpi verrattuna verkossa haettaviin rahoitusyhtiöiden lainoihin, joten kiireellisessä rahantarpeessa pankkilainan hakeminen ei ole se kaikista paras idea. Lisäksi pankit perivät korkojen ohella muitakin ylimääräisiä maksuja, mikä voi nostaa lainan hintaa turhan kalliiksi. Esimerkiksi lainan allekirjoittamisen yhteydessä voidaan veloittaa perustamismaksu sekä jokaisen lyhennyksen yhteydessä lisäksi käsittelymaksu.

Vakuudelliseen pankkilaina verrattuna vakuudeton yrityslaina on sen sijaan kokonaisuudessaan parempi vaihtoehto rakennusalan yrityksen rahoittamistarpeisiin.

Vakuudeton yrityslaina helposti ja nopeasti

Tyypillisesti lyhytaikaiseen ja usein myös yllättäviin lainatarpeisiin käytetty vakuudeton yrityslaina on paras vaihtoehto tilanteisiin, jolloin rahat tarvitaan nopeasti yrityksen tilille. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi koneen tai laitteen rikkoutuminen ja kassavajeen paikkaaminen.

Muita yrityslainan käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi yrityksen laajentaminen, tuotevalikoiman kasvattaminen tai uuden työntekijän palkkaaminen. Lainan korot ovat yleensä verotuksessa vähennyskelpoisia, mikäli laina on käytetty yritystoimintaan.

Yksityisten rahoitusyhtiöiden tarjoamaa yrityslainaa on helppo ja nopea hakea verkossa rakennusalan yrityksen toiminnan tueksi. Sitä voi hakea pienet kuin suuremmatkin yritykset sekä myös yritystoiminnan alkumetreillä olevat yritykset. Lainaa voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille, kuten muun muassa kommandiittiyhtiölle, osakeyhtiölle ja toiminimellä toimivalle yritykselle.

Yritykseltä ei edellytetä pitkää toimintahistoriaa, mutta yrityslainan takaajana pitää olla kuitenkin vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilöistä, kuten esimerkiksi osakkeenomistaja, toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen. Takaajalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka hakea vakuudetonta yrityslainaa?

Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea yrityksessä nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Hakeminen tapahtuu yhdellä verkkolomakkeella ilman mitään liitteitä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Palvelu ei sido mihinkään ja se on ilmaista ja turvallista käyttää.

Yrityslainahakemukseen määritetään lainasumma ja laina-aika sekä tiedot lainan käyttötarkoituksesta, takaajista ja yrityksestä. Ennen hakemuksen täyttämistä on hyvä laskea yrityksen tarvitsema lainamäärä. Se olisi hyvä suhteuttaa lainatarpeeseen ja takaisinmaksukykyyn. Ennen lainan hakemista on myös tärkeää tehdä realistiset takaisinmaksusuunnitelmat. Hakemuksen lähettämisen jälkeen se käsitellään yleensä välittömästi. Yritykselle yksityiskohtaisesti laskettu lainatarjous lähetetään sähköpostiin tyypillisesti yhden arkipäivän sisällä. Jos tarjouksen haluaa hyväksyä, lainaraha on mahdollista saada tilille jopa samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä.

Yrityslainojen kilpailuttaminen

Vakuudeton yrityslaina on mahdollista kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella. Se on helppo ja nopea tehdä verkossa. Ensimmäiset yrityslainatarjoukset saapuvat sähköpostiin jo muutaman tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. Niitä kannattaakin vertailla huolella, sillä vertailemalla on mahdollista löytää juuri se sopivin laina rakennusalan yrityksen rahoittamiseen ja säästää samalla rahaa. Kilpailuttaminen on myös maksutonta eikä sido mihinkään.

Yritykselle tarjottavassa yrityslainatarjouksessa ilmenee lainasumma, korot, takaisinmaksuajat, kuukausierät ja muut lainaehdot. Lainojen kulut muodostuvat pääosin koroista, mutta sen lisäksi voidaan peritä myös avausmaksuja ja käsittelymaksuja. Lainaehdoissa voi olla suuriakin vaihteluja, joten tarjoukseen kannattaa tutustua tarkasti ennen lainan hyväksymistä.

Kun yrityksen rahoitustarpeisiin sopivin yrityslainatarjous löytyy, se hyväksytään sähköisesti. Yrityksen vastuuhenkilöt ja takaajat hyväksyvät ja allekirjoittavat laina- ja takausehdot sähköisesti. Lainantarjoaja käsittelee hakemuksen heti tarkistamalla ensin yrityksen luottokelpoisuuden ja takaukset. Myös haettava lainan määrällä on vaikutusta lainanmyöntämiseen.

Yrityslaina on tyypillisesti tilillä 1-2 pankkipäivän kuluessa riippuen lainanhakuajankohdasta ja siitä missä pankissa tili on, sillä jos yrityksellä on sama pankki lainantarjoajan kanssa voi lainan saada tilille jopa samana päivänä.

Yhteenveto vakuudellisesta yrityslainasta

Vakuudellinen yrityslaina sopii suurempiin kertahankintoihin, kuten esimerkiksi työauton vaihtamiseen tai toimitilojen hankintaan. Sitä haetaan pankista ja sen saamiseksi käydään lainaneuvottelu, jossa kartoitetaan yrityksen taloudellisen tilanteen lisäksi myös vaadittavat vakuudet. Hakuprosessi on kokonaisuudessaan aikaa vievä paperitöineen ja neuvotteluineen sekä voi vaatia myös fyysistä konttorilla käyntiä.

Vakuudet

Vakuudelliseen yrityslainaan tarvitaan kattava vapaana olevan vakuus. Vakuutena voi käyttää esimerkiksi yrittäjän omaa asuntoa, mikäli se ei ole jo esimerkiksi vakuutena asuntolainalle. On hyvä huomata, että lainantarjoajat arvioivat vakuudet tapauskohtaisesti ja joissain tapauksissa esimerkiksi vakuudeksi käytettävän asunnon nykyarvo pitää arvioida kiinteistövälittäjän toimesta, jotta se on mahdollista hyväksyä lainan vakuudeksi.

Korot

Vakuudellisen yrityslainan korko ja takaisinmaksuohjelma sovitaan aina yrityskohtaisesti. Korko on usein edullisempi kuin vakuudettomassa lainassa, sillä lainaan käytettävä vakuus luonnollisesti vähentää pankille kohdistuvaa riskiä. Vakuudelliseen lainaan liittyy koron lisäksi myös muita kuukausittain veloitettavia hoitokuluja sekä lisäksi mahdollisia nostokuluja. Näistä pankki ilmoittaa aina lainatarjouksen yhteydessä.

Muut kustannukset

Vakuudelliseen yrityslainaan liittyy usein varsinaisten lainakustannusten lisäksi myös muita kuluja, mitkä vakuuksien järjesteleminen aiheuttaa ja ne vaihtelevat käytettävän vakuuden mukaan. Pankki saattaa esimerkiksi vaatia kattavampaa vakuutusta vakuutena käytettävään asuntoon tai kiinteistöön. Lisäksi erinäisten todistusten hankkiminen sekä vakuusjärjestelyihin liittyvät muut toimenpiteet aiheuttavat usein lisäkustannuksia. Myös mahdollinen välittäjän arvio vakuutta varten yleensä maksaa.

Etukäteen takaisinmaksu

Mahdollisuudesta vakuudellisen yrityslainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun sovitaan aina lainaehdoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että ehdot määrittelevät yrityksen mahdollisuutta maksaa lainaa takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ilman ylimääräisiä kustannuksia. Se koskee myös lainaan liittyviä ylimääräisiä lyhennyksiä. Useimmiten esimerkiksi kiinteäkorkoisen lainan ennenaikaisen takaisinmaksun yhteydessä tulee pankille maksaa korvaus.

Yhteenveto vakuudettomasta yrityslainasta

Vakuudettomalla yrityslainalla yritys voi rahoittaa niin pienet kuin hieman isommatkin hankinnat koneiden uusimisesta uuden auton ostamiseen. Lainaan ei tarvita vakuuksia, eikä sen saamiseksi vaadita varsinaisia lainaneuvotteluja. Hakuprosessi on kokonaisuudessaan lyhyt ja yksinkertainen.

Käsittelyaika

Vakuudettoman yrityslainan käsittely on nopea prosessi. Nopeimmillaan päätöksen saa jo muutamassa minuutissa lainahakemuksen jättämisen jälkeen, mutta viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lainan hakemisessa vältytään raskaasta paperisodasta, tapaamisista pankeissa ja pitkältä odottelulta. Joissain tapauksissa jotkut lainantarjoajat saattavat kuitenkin edellyttää lainahakemuksen liitteeksi tiettyjä dokumentteja, esimerkiksi todistusta palkka- tai eläketuloista.

Korko

Vakuudettoman yrityslainan korko määräytyy lainasumman sekä lainantarjoajan tekemän riskiarvion mukaan. Lainan kokonaiskustannukseen sisältyy korot, tilinhoitomaksut ja mahdolliset avaus- ja käsittelymaksut. Mitä suurempi lainasumma on, sitä pienempi korko usein on. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että vakuudettomassa lainassa on yleensä vakuudellista lainaa korkeampi korkoprosentti.

Muut kustannukset

Vakuudettomaan yrityslainaan ei liity muita ylimääräisiä kuluja lainatarjoajan mukaisten korkojen ja kulujen lisäksi. Koska lainaan ei sisälly vakuuksia, ei se sisällä myöskään siihen liittyviä kuluja.

Etukäteen takaisinmaksu

Vakuudeton yrityslainan saa maksaa pois kokonaisuudessaan milloin tahansa. Oikeus vakuudettoman lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun on laissa määritetty, jonka vuoksi siitä ei tarvitse erikseen mainita luottoehdoissa. Myös sovittua isommat maksuerät ovat mahdollisia ja vähentävätkin luonnollisesti lainan kuluja.

Vertaile ja kilpailuta yrityslainat

Yrityslaina ilman vakuuksia on varteenotettava vaihtoehto vakuudelliselle lainalle, sillä sen hakemiseen ei liity vakuuksien järjestelyyn liittyviä kustannuksia sekä paperisotaa ja neuvotteluja. Yrityslainahakemus käsitellään kaiken lisäksi nopeasti ja myönnetty laina maksetaan yrityksen tilille jopa samana päivänä. Ennen lainan hakemista laina olisi kuitenkin hyvä kilpailuttaa, sillä sitä kautta on mahdollista löytää yrityksen tarpeisiin juuri se sopivin ja edullisin lainatarjous.

Vakuudettomien yrityslainojen kilpailuttaminen on todella helppoa tehdä netissä. Yhdellä lainahakemuksella on mahdollisuus tavoittaa kymmeniä eri lainantarjoajia ja valita se kaikista edullisin lainatarjous. Ensimmäistä tarjousta pääsee yleensä tarkastelemaan jo muutaman tunnin kuluessa hakemuksen jättämisestä. On kuitenkin syytä muistaa, että ensimmäinen tarjous ei aina ole kuitenkaan se kaikista edullisin vaihtoehto, joten siksi on syytä odottaa kärsivällisesti muitakin tarjouksia. Tarjouksiin kannattaa siksi tutustua huolellisesti ja tutustumiseen onkin yleensä myönnetty viikko aikaa. Jos tarjous ei miellytä, sen voi hylätä tekemättä mitään ilmoittamatta siitä lainantarjoajalle. Sen sijaan sopivan tarjouksen löydyttyä se hyväksytään pankkitunnuksilla. Lainasumma saapuu tilille jopa saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä riippuen hakijan ja lainantarjoajan käyttämistä pankkipalveluista.

Yrityslainan kilpailuttaminen siis kannattaa, koska sitä kautta on mahdollista säästää aikaa ja rahaa ja samalla löytää se sopivin rahoitus yrityksen investointeihin. Kaiken lisäksi kilpailuttaminen on ilmaista eikä se sido mihinkään.

Yrityslainaa rakennusalan yritykselle

Koko ajan tarvitaan lisää uusia rakennuksia, sillä niiden tarve syntyy väestönkasvun keskittymisestä kaupunkiseuduille, yhden aikuisen talouksien lisääntymisestä sekä asuntokannasta poistuvien vanhojen asuntojen korvaamisesta uusilla asunnoilla. Rakennusalan yrityksille se on tietysti hyvä asia kasvun kannalta, mutta samalla yrityksen kasvu vaatii kuitenkin pääomaa. Rakennusalalla etenkin sen tarve korostuu, sillä esimerkiksi koneet ja laitteet eivät ole halpoja investointeja.

Asunnon tarpeesta on rakennusalan yrityksille luonnollisesti hyötyä. Haasteena on kuitenkin se, että rakennusalan kasvua edellyttävät investoinnit vaativat paljon pääomaa. Rahaa tarvitaan työntekijöiden lisäksi esimerkiksi materiaaleihin, koneisiin ja laitteisiin, ajoneuvoihin sekä alihankkijoiden maksuihin.

Toisena yleisenä haasteena on rakennusalan yritysten heikko maksuvalmius. Se aiheuttaa hankaluutta etenkin pienempien yritysten toiminnan kohdalla. Tämä johtuu muun muassa siitä, että alalla käytetään maksuissa pääasiassa laskutusjärjestelmää. Lisäksi asiakkaat yleensä maksavat vasta projektin valmistumisen jälkeen, joten se johtaa helposti pienempään kassavirtaan

Yrityslaina onkin rakennusalan yritykselle hyvä vaihtoehto, etenkin jos tarkoituksena on panostaa kasvuun tai parantaa kassavirtaa.

Rakennusalan yrityksen yleisimmät rahoitustarpeet

Puute ammattimaisista työntekijöistä on yksi rakennusalan yritysten suurimmista haasteista. Jos työntekijät eivät ole riittävän päteviä, vaarana on tehokkuuden ja lopputuloksen kärsiminen. Yrityslainasta voi kutienkin olla apua ammattitaittoisia työntekijöitä palkatessa. Tällöin on mahdollisuus saada kokoon työporukka, jonka avulla pystyy tarjoamaan asiakkaille laadukasta jälkeä sovitun aikataulun mukaisesti. Siitä seuraa lisääntynyt asiakastyytyväisyys, mikä puolestaan lisää toimeksiantoja myös tulevaisuudessa.

Rakennusalan yrityksen perustarpeisiin kuuluvat ajoneuvot sekä erilaiset koneet ja laitteet. Yrityslainan avulla niitä voi päivittää sekä uusia ja tätä kautta parantaa työn tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Näin samalla säästyy yrityksen aikaa, energiaa ja rahaa varsinkin pidemmällä tähtäimellä ajateltuna. Koneita voi myös vuokrata (leasing), kuten suurin osa rakennusalan yrityksistä tekeekin. Yhteen leasingin tärkeimpiin etuihin kuuluu se, että yrityksen ei tarvitse huolehtia aikaa ja vaivaa vaativista huolloista ja korjauksista. Näin ollen ajan voi käyttää yrityksen varsinaisen toiminnan pyörittämiseen ja kasvattamiseen. Useimmat rakennusalan yritykset tarvitsevat myös toimisto-ja varastotiloja. Lainalla voi vuokrata tai ostaa tarpeiden mukaiset toimitilat tai kunnostaa jo käytössä olevat.

Maksuvalmius on yleinen haaste rakennusalan yritysten keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat yleensä riippuvaisia ​​laskujen lähettämisestä ja maksamisesta. Yrityslainan avulla onkin mahdollisuus parantaa kassavirtaa ja kattaa juoksevia sekä yllättäviä kuluja.

Markkinointiin kannattaa ehdottomasti panostaa, jos rakennusalan yritys haluaa kasvaa ja saada lisää toimeksiantoja. Sijoittamalla kunnolliseen markkinointistrategiaan yrityksen mahdollisuudet tavoittaa uusia asiakkaita paranevat huomattavasti. Uusista ja myös vakiintuneista kilpailijoista voi erottua hyvin suunnitellulla ja toteutetulla markkinoinnilla.