Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Rakennuslaina

Kilpailuta ja hae rakennuslaina netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

Hae rakennuslainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Rakennuslainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan rakennuslainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae rakennuslainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae rakennuslainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta voit hakea rakennuslainaa netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Rakennuslainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta rakennuslainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile rakennuslainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle rakennuslainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa rakennuslainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin rakennuslaina.

Kilpailuta rakennuslainat netissä rahaa ja aikaa säästääksesi. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan rakennuslainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen rakennuslaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman rakennuslainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailussa sinun kannattaa kiinnittää huomiota rakennuslainan

 • korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta rakennuslainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Vakuudeton rakennuslaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen rakennuslainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun se on hyväksytty, rakennuslaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.


Löydä edullisin rakennuslaina

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan rakennuslainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Rakennuslaina – lainaa rakentamiseen

Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan yleisimmin kattamaan joko talon, vapaa-ajan mökin tai sijoitusasunnon rakennuskustannuksia.

Rakennuslaina on tyypiltään melko samanlainen kuin remonttilaina. Rakennuslaina eroaa remonttilainasta kuitenkin siinä, että sitä haetaan usein huomattavasti suuremmalle summalle kuin remonttilainaa. Lisäksi rakennuslaina on useammin ehdoiltaan vakuudellista lainaa.

Hyvä tietää

Rakennuslaina toimii monilta osin hyvin pitkälti kuin asuntolaina. Rakennuslainaa saatetaan kuitenkin hakea ja myöntää usein pienemmissä osissa suuremman kertasumman sijaan. Tämä johtuu rakennuttamisen kulujen jakautumisesta pidemmälle rakennusjaksolle.

Eräs rakennuslainan ominaispiirre on myös se, että hakemisen yhteydessä inun tulee yleensä toimittaa lainaa tarjoavalle pankille tai rahoitusyhtiölle ammattilaisen toteuttama arvio rakennustyön kustannuksista. Lainan tarjoaja toteuttaa lainapäätöksen tähän arvioon pohjautuen.

Kilpailuta rakennuslaina

Oli hakemisen kohteena sitten vakuudellinen tai vakuudeton rakennuslaina, kannattaa sinun aina ennen lainatarjousten hyväksymistä kilpailuttaa laina.

Lainan kilpailutuksella tarkoitetaan toimintaa, jossa lainan hakija kerää keskenään kilpailevia lainatarjouksia useammilta lainaa tarjoavilta pankeilta tai rahoitusyhtiöiltä.

Rakennuslainan kilpailutuksen hyödyt

Rakennuslainan kilpailutus tuo mukanaan useita etuja. Tärkein hyöty  on rahallinen säästö edullisen lainan löytämisen johdosta.

Säästät rahan lisäksi myös aikaasi, sillä sinun ei tarvitse täyttää ja lähettää lomakkeita jokaiselle lainan tarjoajalle erikseen palveluiden omilta nettisivuilta. Rakennuslainan kilpailutus Summarumin kautta mahdollistaa sen, että saat yhdellä lomakkeella tarjouksia useilta pankeilta ja muilta lainanmyöntäjiltä.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Rakennuslainan kilpailuttaminen tehdään näin

Summarumin kautta kilpailutat rakennuslainan tarjoajat nopeasti ja vaivattomasti. Alle on listattuna kilpailutuksen vaiheet, joiden avulla sinun on mahdollista löytää mahdollisimman edullinen rakennuslaina.

 1. Selvitä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika.
 2. Täytä ja lähetä rakennuslainahakemus.
 3. Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse sopivin.
 4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti.
 5. Rakennuslaina maksetaan tilillesi.

Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla sopivin ja halvin rakennuslaina löytyy varmasti.

Monet tyytyvät hakemaan rakennuslainaa ainoastaan yhdeltä pankilta. Tämä kuitenkin sulkee kokonaan pois mahdollisuuden saada halpa rakennuslaina joltakin muulta tarjoajalta. Oma pankkisi ei siis aina ole se paras vaihtoehto.

Näiden syiden johdosta kilpailuttaminen on ylivoimaisesti paras tapa löytää kannaltasi edullisin rakennuslaina.

Kenelle rakennuslainaa myönnetään?

Tavallisesti rakennuslainaa haetaan pariskuntana ja vain n. 10 prosentissa tapauksista hakija toimii yksin. Tyypillinen rakennuslainan hakija on asunut jo hetken omistusasunnossa. Vanha asunto myydään silloin alta pois ja omarahoitusta saadaan tätä kautta helposti. Toisaalta hakijoilla voi olla myös säästöt rakennuslainaa varten, tai sitä haetaan vakuutta kuten kesämökkiä vastaan.

Tonttien hinnat vaikuttavat siihen, millainen rakennuslaina tarvitaan. Jotkut kunnat voivat myöntää tontteja parilla kymmenellä tuhannella eurolla, mutta mm. pääkaupunkiseudulla tontin hinta voi lähteä n. 100 000 eurosta.

Perinteiset ehdot on täytettävä, jotta voit saada rakennuslainaa. Näitä ovat:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Puhtaat luottotiedot

Rakennuslainalaskuri

Rakennuslainalaskuri on oiva työkalu rakennuslainan hakemiseen. Rakennuslainalaskuri mahdollistaa sen, että selvität sinulle tarjolla olevien lainojen todelliset kustannukset nopeasti ja vaivattomasti.

Laskurin käyttö on äärimmäisen helppoa. Sinun tulee syöttää laskuriin vastaanotetun lainatarjouksen perusteella ainoastaan seuraavat tiedot

 • Lainasumma
 • Maksuaika
 • Korkoprosentti
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu

Kun yllä olevat tiedot on syötetty, arvioi rakennuslainalaskuri mitkä rakennuslainan todelliset kokonaiskustannukset tulevat olemaan. Rakennuslainan kustannukset ilmoitetaan muutamin eri mittarein.

Rakennuslainalaskuri kertoo sinulle mitkä rakennuslainan kuukausittaiset lyhennykset tulevat olemaan. Kuukausittaisten lyhennysten tiedostaminen on oleellista, jotta kykenet arvioimaan miten kuukausimaksu vertautuu omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Laskuri ilmoittaa sinulle myös lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko eroaa nimelliskorosta siinä, että lainan nimelliskorkoon on sisällytetty ainoastaan lainan korkoprosentti. Todellinen vuosikorko taas sisältää korkotason lisäksi lainan kaikki muut kulut.

Lisäksi laskurin avulla voit saada helposti selville rakennuslainasta kokonaisuudessaan takaisin maksettavan summan.

Rakennuslainalaskuri erottelee kokonaissummasta koron määrän, jolloin voit helposti tarkastella mikä maksamansa lainan todellinen koron osuus tulee olemaan.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Rakennuslaina – vakuudella vai ilman?

Rakennuslaina on mahdollista hakea joko vakuuden kanssa tai vaihtoehtoisesti ilman vakuutta. Sopivampi näistä kahdesta vaihtoehdosta valikoituu sinulle sen hetkisen tilanteen mukaan.

Pienemmissä remonttilainoissa on melko yleistä, että lainaa haetaan ilman vakuutta. Rakennuslaina vakuudella on yleensä suuruudeltaan suurempi. Rakennuslainan vakuus on yleensä rakennuksen kohteena oleva asunto tai vaihtoehtoisesti tontti, jolle asuntoa ollaan rakentamassa.

Sekä vakuudellisissa että vakuudettomissa lainoissa on molemmissa hyvät ja huonot puolensa.

Vakuudellinen rakennuslaina

Vakuudellinen laina tulee yleensä lainan hakijalle halvemmaksi kuin laina ilman vakuutta. Matalampi hinta johtuu siitä, että lainalle asetettu vakuus tai pantti vähentää lainan tarjoajan riskin ottamista.

Vakuudellisen lainan kääntöpuolena on se, missä ajassa rakennuslainan saaminen tapahtuu. Vakuuden asettaminen viivästyttää yleensä lainan saamista. Rakennuslainan saamisen viivästyminen johtuu vakuuden käsittelyn kestosta, sillä lainan tarjoaja joutuu käsittelemään vakuuden kelpoisuuden ennen lainan myöntämistä.

Vakuudeton rakennuslaina

Vakuudeton laina on yleensä korkokuluilta hieman vakuudellista rakennuslainaa kalliimpaa. Toisaalta vakuudeton rakennuslaina on mahdollista hakea ja saada hyvinkin nopeasti, mikäli niin vain haluat. Tämä lainan saamisen nopeus johtuu siitä, että lainan tarjoajan ei tarvitse käsitellä erikseen pantin riittävyyttä.

Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan edut ja kääntöpuolet johtavat monesti siihen, että vakuudetonta lainaa haetaan äkillisiin pienempiin kustannuksiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden huollon tarve tai vaihtoehtoisesti nopean aikataulun pintaremontti.

Vakuudellinen rakennuslaina taas sopii ominaispiirteidensä johdosta paremmin pitkäaikaisiin projekteihin, kuten esimerkiksi asunnon tai kesämökin rakentamiseen. Myös tonttilaina voi olla todellisuudessa osa rakennuslainaa.

Rakennuslaina ilman vakuuksia Summarumin kautta

Mikäli olet teettämässä remonttia ulkopuolisen yrityksen kautta, olet ehkä tehnyt hieman hintavertailua eri remonttiyritysten kesken. Ehkä jopa kilpailuttanut heitä keskenään parhaimman tarjouksen saamiseksi.

Yksinkertaisesti asia puettuna; miksi maksaa ylimääräistä, jos saman palvelun saa toisaalta halvemmalla?

Sama on hyvä pitää mielessä kun etsinnässäsi on rakennuslaina ilman vakuuksia. Voit tänä päivänä saada samalle lainarahalle hyvin monelta eri yritykseltä lainatarjouksia. Summarumin kautta haettu rakennuslaina ilman vakuuksia edellyttää vain yhden lomakkeen täyttämistä. Tällä samaisella lomakkeella kilpailutamme puolestasi yli 30 rahoitusmarkkinoilla toimivaa yritystä.

Ajallisesti rakennuslainan kilpailuttaminen on huomattavasti nopeampaa, kuin remonttiyritysten kilpailutus. Lähetettyäsi lainahakemuksen saat hetkessä listan kaikista tarjolla olevista lainatarjouksista, joista voit poimia juuri itsellesi sopivimman. Koska rakennuslainaa haetaan ilman vakuuksia, lainahakemuksen käsittelyaika on todella lyhyt.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Rakennuslainan vakuudet

Pankkien ja luotonmyöntäjien mielestä rakennuslainan myöntäminen on riskialttiimpaa keskeneräistä taloa varten kuin asuntolainan myöntäminen valmista asuntoa varten. Tämän syynä on se, että mikäli rakentaminen jää kesken, on keskeneräisen talon myyminen hankalampaa kuin valmiin rakennuksen.

Hyvät rakennuslainan vakuudet pienentävät rakennuslainan korkoa, vaikka se hidastaakin hieman hakuprosessia.

Mikä voi olla rakennuslainan vakuus?

 • Rakennettava talo
 • Tontti
 • Sijoitusomaisuus
 • Rahatalletukset

Eri pankeilla voi olla erilaisia käytäntöjä rakennuslainan vakuuksien suhteen, joten on hyvä valmistautua esittämään rakennuksen tontin ja asunnon lisäksi myös jokin muu vakuus rakennuslainalle.

Jos sen sijaan sinulla ei ole esittää vakuuksia ja tarvitset rakennuslainaa nopeasti tai suuruudeltaan pienempää rakennuslainaa, voit hakea myös vakuudetonta rakennuslainaa netistä helposti.

Edullisin vakuudeton rakennuslaina löytyy Summarumin työkalun avulla. Vertaa lainat siis jo tänään!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Esimerkkejä vakuudettomista lainoista Summarumin kautta

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näet esimerkkejä erilaisista lainoista sekä niiden kustannuksista.

Omakotitalon rakennuslaina

Omakotitalon rakennuslainassa vakuutena toimii tyypillisesti rakennettava kiinteistö, mutta myös tontin vuokraoikeus sekä tontilla sijaitseva omakotitalo.

Omakotitalon rakennuslaina on yleensä määrältään varsin suuri. Esimerkiksi vuonna 2022 Suomessa myönnettiin omakotitalojen rakentamiseen lainoja 100 000 ja 400 000 euron välillä.

Talonyhtiön rakennuslaina

Rakennuslainaa haetaan ajoittain myös talonyhtiön toimesta. Talonyhtiön rakennuslaina on lainan muoto, jossa rakennuslainan hakemisesta vastaa pääasiallisesti asuntoyhtiö.

Suomi on rakennuslainoihin liittyen hieman poikkeuksellinen maa verrattuna moneen muuhun. Suomessa erilaiset kodin remontit, kuten putkiremontit toteutetaan usein talonyhtiön nimissä.

Talonyhtiön rakennuslaina mahdollistaa sen, että kyseisen talonyhtiön talossa asuvan ei tarvitse olla huolissaan onko lainan saaminen yksityishenkilönä mahdollista.

Tämä johtuu siitä, että talonyhtiön rakennuslaina hoidetaan neuvotteluineen talonyhtiön toimesta. Remontti- tai rakennuslainaa ei näissä tapauksissa haeta siis ollenkaan yksilön nimissä, vaan hakuprosessista vastaa taloyhtiö. Rivitalon rakentamisen rahoitus haetaan siis yhteisesti.

LUE MYÖS: Edullisin laina

Rakennuslaina – Usein kysyttyä

Mikä on rakennuslaina?
Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan kattamaan talon, kesämökin tai muun kiinteistön rakennuksen kuluja.
Onko rakennuslaina vakuudellista vai vakuudetonta lainaa?
Rakennuslaina on mahdollista vastaanottaa joko vakuuden kanssa tai ilman vakuutta. Molemmilla lainan muodoilla on hyödyt ja haittansa, joten kuluttajan kannattaa suhteuttaa valinta aina omaan tilanteeseen ja tarpeisiinsa.
Mistä löytää halvin rakennuslaina?
Halvin rakennuslaina löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla rakennuslainan kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta yhden sijaan. Tämä mahdollistaa yleensä myös edullisimman lainan löytämisen.
Mikä on talonyhtiön rakennuslaina?
Talonyhtiön rakennuslaina on kiinteistöjen rakennukseen tai remontoimiseen haettava laina, jonka hakemisesta vastaa talonyhtiö talossa asuvien ihmisten sijaan.