Rakennuslaina – rakennushaaveita toteuttamassa

Monen kuluttajan haaveena on elämänsä aikana rakennuttaa itselle ja perheelle oma talo tai kesämökki. Tulevaisuuden kodista tai vapaa-ajan asunnosta haaveileminen on mahdollista muuttaa todeksi rakennuslainan avulla.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Rakennuslaina

   Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan yleisimmin kattamaan joko talon, vapaa-ajan mökin tai sijoitusasunnon rakennuskustannuksia.

   Rakennuslainassa on paljon samaa remonttilainan kanssa. Rakennuslaina eroaa remonttilainasta kuitenkin siinä, että sitä haetaan usein huomattavasti suuremmalle summalle kuin remonttilainaa. Lisäksi rakennuslaina on remonttilainaa useammin vakuudellista lainaa.

   Rakennuslaina toimii monilta osin hyvin pitkälti asuntolainan tavoin. Rakennuslainaa saatetaan kuitenkin hakea ja myöntää usein pienemmissä osissa isomman kertasumman sijaan. Tämä johtuu rakennuttamisen kulujen jakautumisesta pidemmälle rakennusjaksolle.

   Eräs rakennuslainan ominaispiirre on myös, että sen hakemisen yhteydessä tulee yleensä toimittaa lainaa tarjoavalle pankille tai rahalaitokselle ammattilaisen toteuttama arvio rakennustyön kustannuksista. Lainan tarjoaja toteuttaa lainapäätöksen arvioon pohjautuen.

   Rakennuslainalaskuri

   Rakennuslainalaskuri on kuluttajan työkalu rakennuslainan hakemiseen. Rakennuslainalaskuri mahdollistaa, että sitä käyttävä henkilö selvittää kuluttajalle tarjotun lainan todelliset kustannukset nopeasti ja vaivattomasti.

   Laskurin käyttö on äärimmäisen helppoa. Kuluttajan tulee syöttää laskuriin vastaanotetun lainatarjouksen perusteella ainoastaan seuraavat tiedot

   Kun yllä olevat tiedot on syötetty kuluttajan toimesta, arvioi rakennuslainalaskuri mitkä lainan todelliset kokonaiskustannukset tulevat kuluttajan kannalta olemaan. Lainan kustannukset ilmoitetaan muutamin eri mittarein.

   Rakennuslainalaskuri kertoo lainaa etsivälle kuluttajalle, mitkä lainan kuukausittaiset lyhennykset tulevat olemaan. Kuukausittaisten lyhennysten tiedostaminen on oleellista, jotta kuluttaja kykenee arvioimaan miten kuukausimaksu vertautuu omaan taloudelliseen tilanteeseensa.

   Laskuri ilmoittaa kuluttajalle myös lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko eroaa nimelliskorosta siinä, että lainan nimelliskorkoon on sisällytetty ainoastaan lainan korkoprosentti. Todellinen vuosikorko taas sisältää korkotason lisäksi lainan kaikki muut kulut.

   Lisäksi laskurin avulla kuluttaja saa helposti selville lainasta kokonaisuudessaan takaisin maksettavan summan.

   Rakennuslainalaskuri erottelee kokonaissummasta koron määrän, jolloin kuluttaja voi helposti tarkastella mikä maksamansa lainan todellinen koron osuus tulee olemaan.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Rakennuslaina – vakuudella vai ilman?

   Rakennuslaina on mahdollista hakea joko vakuuden kanssa tai vaihtoehtoisesti ilman vakuutta. Sopivampi näistä kahdesta vaihtoehdosta valikoituu kuluttajalle hakijan sen hetkisen tilanteen mukaan.

   Pienemmissä remonttilainoissa on melko yleistä, että lainaa haetaan ilman vakuutta. Suurempi rakennuslaina taas haetaan usein vakuuden kanssa. Rakennuslainaan asetetaan monesti vakuudeksi rakennuksen kohteena oleva asunto tai vaihtoehtoisesti tontti, jolle asuntoa ollaan rakentamassa.

   Sekä vakuudellisissa, että vakuudettomissa lainoissa on molemmissa hyvät ja huonot puolensa.

   Vakuudellinen rakennuslaina

   Vakuudellinen laina tulee yleensä kuluttajalle halvemmaksi kuin laina ilman vakuutta. Matalampi hinta johtuu siitä, että lainalle asetettu vakuus tai pantti vähentää lainan tarjoajan riskin ottamista.

   Vakuudellisen lainan kääntöpuolena on lainan saamisen kesto. Vakuuden asettaminen viivästyttää yleensä lainan vastaanottamista. Vastaanottamisen viivästyminen johtuu vakuuden käsittelyn kestosta, sillä lainan tarjoaja joutuu käsittelemään vakuuden kelpoisuuden ennen lainan myöntämistä.

   Vakuudeton rakennuslaina

   Vakuudeton laina on yleensä korkokuluilta hieman vakuudellista lainaa kalliimpaa. Toisaalta vakuudeton rakennuslaina on mahdollista hakea ja vastaanottaa hyvinkin nopeasti, mikäli kuluttaja niin haluaa. Tämä lainan vastaanottamisen nopeus johtuu siitä, että lainan tarjoajan ei tarvitse käsitellä erikseen pantin riittävyyttä.

   Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan edut ja kääntöpuolet johtavat monesti siihen, että vakuudetonta lainaa haetaan äkillisiin pienempiin kustannuksiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden huollon tarve tai vaihtoehtoisesti nopean aikataulun pintaremontti.

   Vakuudellinen rakennuslaina taas sopii ominaispiirteidensä johdosta paremmin pitkäaikaisiin projekteihin, kuten esimerkiksi asunnon tai kesämökin rakennutukseen.

   Kilpailuta rakennuslaina

   Oli hakemisen kohteena sitten vakuudellinen tai vakuudeton rakennuslaina, kannattaa kuluttajan aina ennen lainatarjousten hyväksymistä kilpailuttaa lainansa.

   Lainan kilpailutuksella tarkoitetaan toimintaa, jossa kuluttaja kerää keskenään kilpailevia lainatarjouksia useammilta lainaa tarjoavilta pankeilta tai rahalaitoksilta.

   Rakennuslainan kilpailutuksen hyödyt

   Lainan kilpailutus tuo mukanaan useita etuja lainaa hakevalle henkilölle. Tärkein hyöty, jonka kuluttaja voi kilpailutuksen avulla vastaanottaa on rahallinen säästö edullisen lainan löytämisen johdosta.

   Kuluttaja säästää rahan lisäksi myös aikaansa, sillä hänen ei tarvitse täyttää ja lähettää lomakkeita jokaiselle lainan tarjoajalle erikseen palveluiden omilta nettisivuilta. Rakennuslainan kilpailutus mahdollistaa, että kuluttaja vastaanottaa yhden lomakkeen avulla tarjouksia useilta pankeilta ja rahalaitoksilta.

   Kilpailutuksen vaiheet

   Summarumin kautta kilpailutat lainan tarjoajat nopeasti ja vaivattomasti. Alle on listattuna kilpailutuksen vaiheet, joiden avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa mahdollisimman edullinen rakennuslaina.

   1. Selvitä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
   2. Täytä ja lähetä lainahakemus
   3. Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse sopivin
   4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
   5. Saat rahat tilille

   Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa halvin ja sopivin rakennuslaina.

   Monet kuluttajat tyytyvät hakemaan lainaa ainoastaan yhdeltä pankilta. Toimiessaan näin, kuluttaja sulkee itseltään kokonaan pois mahdollisuuden vastaanottaa halvempi laina joltakin muulta pankilta tai rahalaitokselta.

   Näiden syiden johdosta lainan kilpailuttaminen on ylivoimaisesti paras tapa vastaanottaa edullisin mahdollinen rakennuslaina.

   Talonyhtiön rakennuslaina

   Rakennuslainaa haetaa ajoittain myös talonyhtiön toimesta. Talonyhtiön rakennuslaina on lainan muoto, jossa rakennuslainan hakemisesta vastaa pääasiallisesti asuntoyhtiö.

   Suomi on rakennuslainoihin liittyen hieman poikkeuksellinen maa verrattuna moneen muuhun. Suomessa erilaiset kodin remontit, kuten putkiremontit myönnetään sekä toteutetaan usein talonyhtiön nimissä.

   Talonyhtiön rakennuslaina mahdollistaa, että kyseisen talonyhtiön talossa asuvan henkilön ei tarvitse olla huolissaan onko lainan saaminen kyseiselle kuluttajalle mahdollista.

   Tämä johtuu siitä, että talonyhtiön rakennuslaina hoidetaan neuvotteluineen talonyhtiön toimesta. Lainaa ei näissä tapauksissa haeta siis ollenkaan kuluttajan nimissä, vaan hakuprosessista vastaa talonyhtiö.

   Usein kysyttyä

   Mikä on rakennuslaina?
   Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan kattamaan talon, kesämökin tai muun kiinteistön rakennuksen kuluja.
   Onko rakennuslaina vakuudellista vai vakuudetonta lainaa?
   Rakennuslaina on mahdollista vastaanottaa joko vakuuden kanssa tai ilman vakuutta. Molemmilla lainan muodoilla on hyödyt ja haittansa, joten kuluttajan kannattaa suhteuttaa valinta aina omaan tilanteeseen ja tarpeisiinsa.
   Mistä löytää halvin rakennuslaina?
   Halvin rakennuslaina löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla rakennuslainan kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta yhden sijaan. Tämä mahdollistaa yleensä myös edullisimman lainan löytämisen.
   Mikä on talonyhtiön rakennuslaina?
   Talonyhtiön rakennuslaina on kiinteistöjen rakennukseen tai remontoimiseen haettava laina, jonka hakemisesta vastaa talonyhtiö talossa asuvien ihmisten sijaan.

   Muut lainatyypit