Rakennuslaina

Kannattaako rakennuslainaa ottaa? Entä mistä löytää halvin rakennuslaina? Kilpailuta rakennuslaina Summarumin rakennuslainalaskurilla ja löydä edullisimmat vaihtoehdot juuri sinulle minuuteissa.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Rakennuslaina – lainaa rakentamiseen

   Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan yleisimmin kattamaan joko talon, vapaa-ajan mökin tai sijoitusasunnon rakennuskustannuksia.

   Rakennuslainassa on paljon samaa remonttilainan kanssa. Rakennuslaina eroaa remonttilainasta kuitenkin siinä, että sitä haetaan usein huomattavasti suuremmalle summalle kuin remonttilainaa. Lisäksi rakennuslaina on remonttilainaa useammin vakuudellista lainaa.

   Rakennuslaina toimii monilta osin hyvin pitkälti asuntolainan tavoin. Rakennuslainaa saatetaan kuitenkin hakea ja myöntää usein pienemmissä osissa isomman kertasumman sijaan. Tämä johtuu rakennuttamisen kulujen jakautumisesta pidemmälle rakennusjaksolle.

   Eräs rakennuslainan ominaispiirre on myös, että sen hakemisen yhteydessä tulee yleensä toimittaa lainaa tarjoavalle pankille tai rahoituslaitokselle ammattilaisen toteuttama arvio rakennustyön kustannuksista. Lainan tarjoaja toteuttaa lainapäätöksen arvioon pohjautuen.


   Löydä edullisin rakennuslaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan rakennuslainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Hae rakennuslainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea rakennuslainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. rakennuslainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta rakennuslainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Löydä edullinen rakennuslaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman rakennuslainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Kilpailuta ja vertaile rakennuslainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle rakennuslainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa rakennuslainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin rakennuslaina.

   Kilpailuttamalla rakennuslainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan rakennuslainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Vakuudeton rakennuslaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen rakennuslainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Rakennuslainalaskuri

   Rakennuslainalaskuri on oiva työkalu rakennuslainan hakemiseen. Rakennuslainalaskuri mahdollistaa, että sitä käyttävä henkilö selvittää hänelle tarjotun lainan todelliset kustannukset nopeasti ja vaivattomasti.

   Laskurin käyttö on äärimmäisen helppoa. Käyttäjän tulee syöttää laskuriin vastaanotetun lainatarjouksen perusteella ainoastaan seuraavat tiedot

   • Lainasumma
   • Maksuaika
   • Korkoprosentti
   • Avausmaksu
   • Tilinhoitomaksu

   Kun yllä olevat tiedot on syötetty käyttäjän toimesta, arvioi rakennuslainalaskuri mitkä lainan todelliset kokonaiskustannukset tulevat hänen kannalta olemaan. Lainan kustannukset ilmoitetaan muutamin eri mittarein.

   Rakennuslainalaskuri kertoo lainaa etsivälle henkilölle, mitkä lainan kuukausittaiset lyhennykset tulevat olemaan. Kuukausittaisten lyhennysten tiedostaminen on oleellista, jotta hän kykenee arvioimaan miten kuukausimaksu vertautuu omaan taloudelliseen tilanteeseensa.

   Laskuri ilmoittaa sinulle myös lainan todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko eroaa nimelliskorosta siinä, että lainan nimelliskorkoon on sisällytetty ainoastaan lainan korkoprosentti. Todellinen vuosikorko taas sisältää korkotason lisäksi lainan kaikki muut kulut.

   Lisäksi laskurin avulla voit saada helposti selville lainasta kokonaisuudessaan takaisin maksettavan summan.

   Rakennuslainalaskuri erottelee kokonaissummasta koron määrän, jolloin voit helposti tarkastella mikä maksamansa lainan todellinen koron osuus tulee olemaan.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Rakennuslaina – vakuudella vai ilman?

   Rakennuslaina on mahdollista hakea joko vakuuden kanssa tai vaihtoehtoisesti ilman vakuutta. Sopivampi näistä kahdesta vaihtoehdosta valikoituu sinulle sen hetkisen tilanteen mukaan.

   Pienemmissä remonttilainoissa on melko yleistä, että lainaa haetaan ilman vakuutta. Rakennuslaina vakuudella on yleensä suuruudeltaan suurempi.

   Rakennuslainan vakuus on yleensä rakennuksen kohteena oleva asunto tai vaihtoehtoisesti tontti, jolle asuntoa ollaan rakentamassa.

   Sekä vakuudellisissa, että vakuudettomissa lainoissa on molemmissa hyvät ja huonot puolensa.

   Vakuudellinen rakennuslaina

   Vakuudellinen laina tulee yleensä lainan hakijalle halvemmaksi kuin laina ilman vakuutta. Matalampi hinta johtuu siitä, että lainalle asetettu vakuus tai pantti vähentää lainan tarjoajan riskin ottamista.

   Vakuudellisen lainan kääntöpuolena on lainan saamisen kesto. Vakuuden asettaminen viivästyttää yleensä lainan vastaanottamista. Vastaanottamisen viivästyminen johtuu vakuuden käsittelyn kestosta, sillä lainan tarjoaja joutuu käsittelemään vakuuden kelpoisuuden ennen lainan myöntämistä.

   Vakuudeton rakennuslaina

   Vakuudeton laina on yleensä korkokuluilta hieman vakuudellista lainaa kalliimpaa. Toisaalta vakuudeton rakennuslaina on mahdollista hakea ja vastaanottaa hyvinkin nopeasti, mikäli hakija niin haluaa. Tämä lainan vastaanottamisen nopeus johtuu siitä, että lainan tarjoajan ei tarvitse käsitellä erikseen pantin riittävyyttä.

   Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan edut ja kääntöpuolet johtavat monesti siihen, että vakuudetonta lainaa haetaan äkillisiin pienempiin kustannuksiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden huollon tarve tai vaihtoehtoisesti nopean aikataulun pintaremontti.

   Vakuudellinen rakennuslaina taas sopii ominaispiirteidensä johdosta paremmin pitkäaikaisiin projekteihin, kuten esimerkiksi asunnon tai kesämökin rakentamiseen. Myös tonttilaina voi olla todellisuudessa osa rakennuslainaa.

   Rakennuslaina ilman vakuuksia Summarumin kautta

   Mikäli olet teettämässä remonttia ulkopuolisen yrityksen kautta, olet ehkä tehnyt hieman hinta vertailua eri remonttiyritysten kesken. Ehkä jopa kilpailuttanut heitä keskenään parhaimman tarjouksen saamiseksi.

   Yksinkertaisesti asia puettuna; miksi maksaa ylimääräistä, jos saman palvelun saa toisaalta halvemmalla?

   Sama on hyvä pitää mielessä, kun etsinnässäsi on rakennuslaina ilman vakuuksia. Voit tänä päivänä saada samalle lainarahalle hyvin monelta eri yritykseltä lainatarjouksia. Summarumin kautta haettu rakennuslaina ilman vakuuksia edellyttää vain yhden lomakkeen täyttämistä. Tällä samaisella lomakkeella kilpailutamme puolestasi yli 30 rahoitusmarkkinoilla toimivaa yritystä.

   Ajallisesti rakennuslainan kilpailuttaminen on huomattavasti nopeampaa, kuin remonttiyritysten kilpailutus. Lähetettyäsi lainahakemuksen saat hetkessä listan kaikista tarjolla olevista lainatarjouksista, joista voit poimia juuri itsellesi sopivimman. Koska rakennuslainaa haetaan ilman vakuuksia, lainahakemuksen käsittelyaika on todella lyhyt.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Rakennuslainan vakuudet

   Pankkien ja luotonmyöntäjien mielestä rakennuslainan myöntäminen on riskialttiimpaa keskeneräistä taloa varten kuin asuntolainan myöntäminen valmista asuntoa varten. Tämän syynä on se, että mikäli rakentaminen jää kesken, niin keskeneräisen talon myyminen on hankalampaa kuin valmiin rakennuksen.

   Hyvät rakennuslainan vakuudet pienentävät rakennuslainan korkoa, vaikka se hidastaakin hieman hakuprosessia.

   Mikä voi olla rakennuslainan vakuus?

   • Rakennettava talo
   • Tontti
   • Sijoitusomaisuus
   • Rahatalletukset

   Eri pankeilla voi olla erilaisia käytäntöjä rakennuslainan vakuuksien suhteen, joten on hyvä valmistautua esittämään rakennuksen tontin ja asunnon lisäksi myös jokin muu vakuus rakennuslainalle.

   Jos sen sijaan sinulla ei ole esittää vakuuksia ja tarvitset rakennuslainaa nopeasti tai suuruudeltaan pienempää rakennuslainaa, voit hakea myös vakuudetonta rakennuslainaa netistä helposti.

   Edullisimman vakuudettoman rakennuslainan etsiminen on helppoa Summarum.fi tarjoaman lainavertailun avulla.

   Kilpailuta rakennuslaina

   Oli hakemisen kohteena sitten vakuudellinen tai vakuudeton rakennuslaina, kannattaa sinun aina ennen lainatarjousten hyväksymistä kilpailuttaa laina.

   Lainan kilpailutuksella tarkoitetaan toimintaa, jossa lainan hakija kerää keskenään kilpailevia lainatarjouksia useammilta lainaa tarjoavilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta.

   Rakennuslainan kilpailutuksen hyödyt

   Lainan kilpailutus tuo mukanaan useita etuja lainaa hakevalle henkilölle. Tärkein hyöty, jonka voit kilpailutuksen avulla vastaanottaa on rahallinen säästö edullisen lainan löytämisen johdosta.

   Hakija säästää rahan lisäksi myös aikaansa, sillä hänen ei tarvitse täyttää ja lähettää lomakkeita jokaiselle lainan tarjoajalle erikseen palveluiden omilta nettisivuilta. Rakennuslainan kilpailutus mahdollistaa, että henkilö vastaanottaa yhden lomakkeen avulla tarjouksia useilta pankeilta ja muilta lainanmyöntäjiltä.


   Miksi kilpailuttaa rakennuslainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen rakennuslainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Rakennuslainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Kilpailutuksen vaiheet

   Summarumin kautta kilpailutat lainan tarjoajat nopeasti ja vaivattomasti. Alle on listattuna kilpailutuksen vaiheet, joiden avulla kilpailuttajan on mahdollista vastaanottaa mahdollisimman edullinen rakennuslaina.

   1. Selvitä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
   2. Täytä ja lähetä lainahakemus
   3. Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse sopivin
   4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
   5. Saat rahat tilille

   Näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla kilpailuttajan on mahdollista vastaanottaa halvin ja sopivin rakennuslaina.

   Monet ihmiset tyytyvät hakemaan lainaa ainoastaan yhdeltä pankilta. Toimiessaan näin, henkilö sulkee itseltään kokonaan pois mahdollisuuden vastaanottaa halvempi laina joltakin muulta pankilta tai lainantarjoajilta.

   Näiden syiden johdosta lainan kilpailuttaminen on ylivoimaisesti paras tapa vastaanottaa edullisin mahdollinen rakennuslaina.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Talonyhtiön rakennuslaina

   Rakennuslainaa haetaan ajoittain myös talonyhtiön toimesta. Talonyhtiön rakennuslaina on lainan muoto, jossa rakennuslainan hakemisesta vastaa pääasiallisesti asuntoyhtiö.

   Suomi on rakennuslainoihin liittyen hieman poikkeuksellinen maa verrattuna moneen muuhun. Suomessa erilaiset kodin remontit, kuten putkiremontit myönnetään sekä toteutetaan usein talonyhtiön nimissä.

   Talonyhtiön rakennuslaina mahdollistaa, että kyseisen talonyhtiön talossa asuvan henkilön ei tarvitse olla huolissaan onko lainan saaminen kyseiselle henkilölle mahdollista.

   Tämä johtuu siitä, että talonyhtiön rakennuslaina hoidetaan neuvotteluineen talonyhtiön toimesta. Lainaa ei näissä tapauksissa haeta siis ollenkaan yksilön nimissä, vaan hakuprosessista vastaa taloyhtiö.

   LUE MYÖS: Edullisin laina

   Usein kysyttyä

   Mikä on rakennuslaina?
   Rakennuslaina on lainan muoto, jota haetaan kattamaan talon, kesämökin tai muun kiinteistön rakennuksen kuluja.
   Onko rakennuslaina vakuudellista vai vakuudetonta lainaa?
   Rakennuslaina on mahdollista vastaanottaa joko vakuuden kanssa tai ilman vakuutta. Molemmilla lainan muodoilla on hyödyt ja haittansa, joten kuluttajan kannattaa suhteuttaa valinta aina omaan tilanteeseen ja tarpeisiinsa.
   Mistä löytää halvin rakennuslaina?
   Halvin rakennuslaina löytyy aina kilpailutuksen kautta. Kilpailuttamalla rakennuslainan kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta yhden sijaan. Tämä mahdollistaa yleensä myös edullisimman lainan löytämisen.
   Mikä on talonyhtiön rakennuslaina?
   Talonyhtiön rakennuslaina on kiinteistöjen rakennukseen tai remontoimiseen haettava laina, jonka hakemisesta vastaa talonyhtiö talossa asuvien ihmisten sijaan.