Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Autolaina

   Kilpailuta ja hae autolainaa netistä jopa ilman vakuuksia 60 000 euroa.

   Hae autolainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Autolaina 2 000–60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan autolainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Autolainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Hae nyt autolainasi netistä kotimaisen Summarum kautta. Summarumin palvelu ei sido sinua mihinkään ja saat yhdellä hakemuksella joukon toinen toistaan parempia autolainatarjouksia. Testaa vaikka heti!

   Summarumin kautta voit hakea autolainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Autolainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vaakudetonta autolainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Löydä edullinen autolaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman autolainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Kilpailuta ja vertaile autolainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle autolainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa autolainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin autolaina.

   Kilpailuttamalla autolainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainan kilpailutus netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan autolainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Vakuudeton autolaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen autolainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

   Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Kilpailuta autolaina ilmaiseksi netissä – yksi hakemus, useita tarjouksia

   Onko mielessä uuden tai käytetyn auton ostaminen ja autolainan hakeminen? Aina eivät omat säästöt riitä järkevän auton hankkimiseen, joten auton ostamisessa voi olla kannattavaa hyödyntää autolainaa oman käsirahan lisäksi.

   Auton ostaminen on nykyään mahdollista kokonaan lainalla ilman käsirahaa. Autolainaa voi hakea vakuudella tai ilman vakuuksia uuteen tai käytettyyn autoon. Mutta mistä paras autolaina ja miten löytää halvin korko autolainalle?

   Lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä netissä, sillä se on helppoa ja yhdellä lomakkeella kilpailutat autolainat usealta eri pankilta ja rahalaitokselta.

   Autoliikkeiden autorahoitusten ja eri pankkien lainatarjousten vertaileminen itse voi olla työlästä ja monimutkaista, koska valinnanvaraa on todella paljon. Kilpailuta autolaina Summarumin avulla netissä, niin säästät aikaa ja rahaa.

   Rahoitussopimusten ja lainatarjousten ehdot ovat erilaisia ja hinnat määrittyvät eri tavoin. Pankeista ja rahoituslaitoksista haettava autolaina on käytännössä kulutusluotto, jonka korko riippuu aina hakijan tiedoista ja luotonantajan linjasta.

   Näin autolainan kilpailuttaminen toimii Summarumilla

   Vertaa lainoja tekemällä hakemus jopa alle 3 minuutissa. Vertailuhakemus ei ole sitova, eli voit vain tarkistaa, millaista lainaa sinun olisi mahdollista saada.

   Täytä hakemuksen tiedot, joiden perusteella lainanmyöntäjät antavat tarjouksensa.

   • Välitämme tiedot Yhteistyökumppaneillemme, jotka antavat tietojesi perusteella parhaan lainatarjouksensa
   • Palvelumme hakee luotonvälittäjiemme avulla lainatarjoukset usealta pankilta ja rahoitusyhtiöltä
   • Saat sähköpostiisi tiedot sinulle myönnetyistä lainatarjouksista
   • Mikäli sinua miellyttävä tarjous osuu kohdallesi, voit siirtyä lainantarjoajan sivulle ja allekirjoittaa lainatarjouksen sähköisesti sekä nostaa lainan tilillesi netissä!

   Hae lainaa aina oman taloutesi puitteissa ja muista tutustua tarkasti lainaehtoihin.

   Summarum.fi puolueettomana palveluna suosittelee kuluttajille aina edullisinta lainaa. Ilmoitamme myös aina selkeästi, jos et voi saada edullista lainaa.

   Lue täältä lisää miten lainapalvelumme toimii.

   Autolainahakemusten osuus Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti autolainoja. Autolainoja haettiin huhtikuussa 2022 yli 15 prosenttia kaikista lainatyypeistä.

   Kilpailuta autolainat kätevästi tästä

   Miksi autolaina kannattaa kilpailuttaa?

   Me Summarumilla olemme laatineet palvelun, jonka avulla kilpailutat autolainan helposti ja löydät sen, mikä on paras ja edullisin autolainatarjous juuri sinulle.

   Autolainan kilpailuttaminen käy nopeasti, eikä kilpailutus sido sinua mihinkään, haluamme vain auttaa sinua löytämään edullisen ja parhaan lainan!

   Olet sitten ostamassa autoa yksityiseltä myyjältä tai suoraan autoliikkeestä, kun kilpailutat autolainan kauttamme, voit käyttää lainan juuri niin kuin haluat.

   6 syytä, miksi kilpailuttaminen on kannattavaa:

   1. Löydä edullinen autolaina pienellä korolla

   Palvelumme avulla kilpailutat yhdellä lomakkeella autolainan usealta eri pankilta ja rahalaitokselta. Mitä useammalta saat tarjouksen, sitä isommalla todennäköisyydellä tulet säästämään rahaa kilpailutuksella. Voit valita sellaisen lainan, jossa on edullisin todellinen vuosikorko tai muuten sinulle sopivat lainaehdot.

   2. Valitse sinulle sopivin autolaina ja kuukausilyhennys

   Säästät tietysti kustannuksissa, mitä nopeammin saat lainan maksettua pois. Voit valita sinulle sopivan aikataulun, miten maksat lainaa takaisin. Autolainalaskurimme avulla selvität miten eri laina-ajat vaikuttavat lainan kokonaishintaan.

   3. Nopea lainapäätös ja saat useita lainatarjouksia

   Lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja itse lainapäätökset ovat myös nopeita, sillä pankit käyttävät automaattista päätöksentekoprosessia lainapäätöksiä tehdessään. Kun teet lainavertailun, saat yhdellä lomakkeella useita tarjouksia, joista valita se paras laina.

   4. Lainojen kilpailutus itse hidasta

   Perinteisesti lainan hakeminen pankista on hidasta, puhumattakaan yhden lainan kilpailuttamisesta usealta pankilta. Säästät aikaa täyttämällä Summarumin lainavertailun netissä. Lomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen alat saamaan lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta.

   5. Lainan kilpailuttaminen ei sido ottamaan lainaa

   Saatuasi lainatarjouksia sähköpostiisi, voit valita niistä itsellesi parhaan, jos niistä jokin on kiinnostava. Jos tuletkin toisiin ajatuksiin tai sopivaa lainaa ei sinulle tarjoa, ei sinun tarvitse huolehtia, sillä lainojen vertailu ei maksa sinulle mitään. Tulet sitoutuneeksi vasta, kun hyväksyt jonkin lainan pankin sivuilla.

   6. Suurten pankkien tiukat lainaehdot

   Autorahoituksella tai pankkilainalla ostettua autoa varten usein tarvitaan vakuus tai takaaja. Kun kilpailutat autolainan Summarumin lainapalvelun kautta, et tarvitse vakuuksia tai ketään takaamaan lainaa. Tämä tekee lainan saamisesta myös nopeaa ja sinun on helpompaa ostaa myös auto yksityishenkilöltä.

   Vakuudettomissa lainoissa voit itse päättää miten käytät nostamasi lainan. Päätösvalta on sinulla, ostatko auton Torista tai autoliikkeestä, tai haluatko sittenkin ostaa esimerkiksi veneen vai käytätkö rahat remonttiin.

   Näin helppoa autolainan kilpailuttaminen ja hakeminen on

   Autolainan kilpailuttaminen ja hakeminen on ilmaista, nopeaa sekä ennen kaikkea helppoa, kun sen tekee netissä.

   Yhden lomakkeen tietojen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen palvelumme hakee lainatarjouksia luotonvälittäjiemme avulla. Näin taataan se, että saat helposti lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahalaitoksilta, jotta sinun ei itse sitä tarvitse tehdä.

   Lainan kilpailutus tai lainahakemuksen lähettäminen ei vielä ole sitovaa, vaan voit vaikka vain tarkistaa helposti, millaista lainaa sinä voit saada.

   Kun kilpailutat autolainan netissä, ei sinun tarvitse juosta autoliikkeestä tai pankista toiseen hakeaksesi autorahoitusta tai roikkua eri pankkien maksullisissa puhelinpalveluissa kysyäksesi lainatarjouksia, vaan sen voit tehdä esimerkiksi kotisohvalta käsin. Helppoa, vai mitä?

   Hae autolainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti jopa 60 000 euroa

   Autolainan hakeminen ilman vakuuksia onnistuu nopeasti ja helposti, sillä sen voi kilpailuttaa ja hakea samalla lomakkeella.

   Pankit ja rahalaitokset hyödyntävät automaattista päätöksentekoprosessia, minkä vuoksi autolainan saaminen käy vaivattomasti. Valitset vain tarjouksista itselle parhaan, niin rahat voivat olla tililläsi jo parin päivän sisällä.

   Vakuudeton laina, joka tässä tapauksessa on autolaina, voidaan myöntää, mikäli hakijan luottotiedot ovat kunnossa ja talouden hoitaminen on sujunut mallikkaasti. Autolainaa voidaan myöntää jopa 60 000 euroa, joten se usein riittää halutun ajoneuvon rahoittamiseksi.

   Lainatarjoukset riippuvat haetun lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta sekä hakijan profiilista eli taloudellisesta tilanteesta.

   Pankit tarkastelevat lainahakemuksia aina kokonaisuuksina, minkä vuoksi joku voi saada autolainaa hieman edullisemmalla korolla, kun taas toiselle tarjotaan hieman kalliimpaa korkoa.

   Autolainalaskuri – laske tarvitsemallesi autolainalle sopiva määrä ja kuukausierä

   Autolainaa hakevan on hyvä tietää hakemansa autolainan kustannukset. Voit laskea autolainan kustannukset autolainalaskurilla, joka auttaa sinua hakemaan sopivan määrän autolainaa.

   Saat selville hyvän kuukausierän suuruuden, kun arvioit kuukausittaisia menoja ja sopeutat kuukausierän suuruuden niin, että rahat eivät mene liian tiukille kuun lopussa. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä pienempänä lainan kokonaiskustannukset pysyvät.

   Autolainan korko on merkittävä tekijä lainakulujen muodostumisessa, mutta se ei aina kerro kaikkea. Luoton aloitusmaksu ja muut lainanhoitoon liittyvät maksut saattavat nostaa luoton hintaa kokonaisuudessaan, vaikka autolainan korko olisikin matala.

   Laske autolainan kustannukset autolainalaskurin avulla täältä.

   Esimerkki Summarum autolainalaskurin käytöstä

   Jaana on selaillut autoja Tori.fi -sivulta sekä Nettiautosta, ja hän aikoo hakea autolainaa auton hankkimista varten.

   Jaana tekee ensin lainavertailun ja syöttää lainalaskuriin vertailusta saadut lainatarjouksen tiedot. Tällä tavoin hän pystyy näkemään lainan kokonaiskustannukset sekä miten ne muuttuvat, jos valitsisikin erilaiset lainaehdot autolainalleen.

   Jaana on iskenyt silmänsä noin 9500 € maksavaan käytettyyn täyssähköautoon ja sitä varten hän aikoo hakea lainaa 10 000 €.

   Hän syöttää lainalaskuriin sähköpostiinsa saadun lainatarjouksen sisältämän nimelliskoron 6,7 %. Ehdoissa sanotaan, että tilinhoitomaksu on kuukaudessa 6 € ja lainan perustamismaksu on 0 €. Hän haluaa saada lainan maksettua takaisin 5 vuodessa.

   Syötettyään tiedot laskuriin Jaana näkee lainan:

   • Kuukausierän suuruuden: 202,60 € / kk 
   • Todellisen vuosikoron: 8,26 %
   • Lainan kokonaiskustannukset: 12 155,98 €, josta korkojen ja kulujen osuus on 2 155,98 €.

   Tuo reilu 2000 € korkokuluja tuntuu Jaanasta kuitenkin liian paljolta, minkä vuoksi hän laskeskelee kuukausittaisia tuloja ja menojaan sekä toteaa, että hänen olisi mahdollista lyhentää autolainaa ainakin 300 €:lla kuukaudessa ilman, että hänen taloutensa menisi liian tiukille.

   Jaana säätää autolainan takaisinmaksuaikaa laskurissa niin, että kuukausierä on viimein lähellä kolmea sataa.

   Uusi kuukausierä: 313 € / kk, kun suunnitelmana olisi, että laina on maksettu 3 vuoden sisällä. Laskuri antaa näin lainan kokonaishinnaksi 11 282 euroa.

   Tällä tavoin Jaana saa säästettyä lainakuluissa vajaan tonnin (2155 – 1282 = 873 euroa), kun hän käytti lainalaskuria laskiessaan budjettiinsa sopivamman kuukausierän.

   Jaana valitsee lainaan itselleen sopivat ehdot, nostaa autolainan tililleen ja ottaa yhteyttä automyyjään.

   Parin päivän sisällä hänellä on allaan uusi ekologinen henkilöauto, jolla hän pystyy liikkumaan päästöttömästi.

   Autolainaa netistä näiltä toimijoilta

   Lainanhakijan on mahdollista hakea autolainaa netistä lähes kaikilta Suomen markkinoille toimivilta rahalaitoksilta. Lainojen ehdot sekä hinnat vaihtelevat kuitenkin keskenään paljon, minkä takia lainaa harkitsevan kannattaa vertailuttaa lainansa ennen hankintapäätöksen tekoa.


   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   Voit siis hakea autolainaa internetin välityksellä tai vaihtoehtoisesti jonkun rahoituslaitoksen kivijalkaliikkeestä eli pankista. Autolainan hakeminen internetin välityksellä mahdollistaa kuitenkin monia asioita, joita pankista lainan hakeminen ei mahdollista.

   Paras autolaina on edullinen ja tilanteeseen sopiva

   Paras autolaina riippuu aina auton ostajan tilanteesta. Joskus autolaina tulee tarpeeseen, kun täytyy ostaa auto nopeasti, joka on tarkoitus maksaa pois seuraavana palkkapäivänä.

   Tällöin paras autolaina on tilanteeseen sopiva, kun sen saa haettua nopeasti kilpailuttamalla eikä se sisällä suuria perustamismaksuja ja sen saa maksettua joustavassa tahdissa pois, vaikka heti kun haluaa.

   Joku taas saattaa hakea autolainaa autoa varten, jonka maksamiseen menee vuosia. Silloin paras autolaina on edullinen laina pienellä korolla. Erityisesti tällaisessa tapauksessa lainojen hintaerot korostuvat ja kilpailuttamisella saadut säästöt voivat nousta jopa tuhansiin euroihin.

   Huolehdi, että valitset tilanteeseesi sopivan:

   • Laina-ajan – Yleensä 1-15v, maksuaikataulun voi itse määrittää, minkä vuoksi on hyvä arvioida omaa taloudellista tilannetta lainanmaksun aikana.
   • Kuukausierän suuruuden – riippuu laina-ajasta ja lainan suuruudesta
   • Lainan kokonaishinnan – muodostuu siitä mikä on lainan kuukausimaksu, lainan korko, maksuaika tai aloitusmaksu.

   Näiden perusteella voi jokainen laskea, kuinka lainanmaksu sopii omaan kuukausibudjettiin. Mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä pienemmiksi tietenkin kokonaiskustannukset tulevat. Summarum.fi -sivujen autolainalaskurin avulla selvität helposti, miten eri tekijät vaikuttavat toisiinsa.

   Yksi näistä on todellinen vuosikorko, joka helpottaa lainan kokonaiskustannusten laskemista, koska se sisältää lainaan sisältyvät kulut, joten korkovertailua kannattaa tehdä mieluummin todellisten vuosikorkojen kuin lainojen nimelliskorkojen välillä.

   Autolainan ja autorahoituksen pieni kuukausierä ja pitkä maksuaika voivat houkuttaa autokuumetta potevaa ostajaa. Kannattaa ottaa huomioon lainasumman suuruus ja sen lyhentäminen suhteessa auton arvoon ja sen muutoksiin, ja suhteuttaa ne omaan maksukykyyn.

   Autorahoitusvertailu – autolaina, osamaksu vai leasing?

   Auton ostamista varten rahoitusvaihtoehtoina on autolaina, osamaksu tai leasing. Esittelemme tässä niiden tyypillisimmät piirteet.

   Autolaina ilman vakuuksia netistä

   Nopea ja helppo tapa saada rahoitusta auton ostoa varten on hakea vakuudetonta lainaa netistä.

   Lainalla voi ostaa minkälaisen auton tahansa, oli kyseessä sitten käytetty tai uusi auto joko autoliikkeestä tai yksityiseltä myyjältä.

   Lainan käyttötarkoitus ei ole kiveen hakattu, vaan sen voi myös halutessaan käyttää vaikkapa veneen tai moottoripyörän ostamiseen.

   Pankkien ja rahalaitosten vakuudettomien autolainojen lainasummat ovat yleensä 2000 – 60.000 euroa ja niitä lyhennetään kuukausierissä. Yleensä maksuajat ovat yhdestä vuodesta viiteentoista vuoteen.

   Auton omistajuus siirtyy ostajalle suoraan oston yhteydessä, kun auton ostaa lainalla. Osamaksulla ostettaessa asia ei usein ole näin.

   Lainavertailun avulla voi kätevästi kilpailuttaa autolainan samalla kun hakee lainaa netistä.

   Vakuudettoman autolainan hakemista varten ei siis tarvitse esittää vakuuksia, ja kyseessä on muutenkin lainaehdoiltaan suhteellisen joustava rahoitusmuoto.

   Tämän autorahoitusmuodon parhaimpana puolena voidaan pitää sitä, että auton ostohinnasta voidaan tinkiä ostohetkellä, joka ei välttämättä ole mahdollista, kun ostaa autoa osamaksulla tai autorahoituksella.

   Vakuudellinen autolaina pankista

   Pankista voi hakea myös vakuudellista autolainaa. Erona vakuudettomaan tietenkin on, että lainan saamiseksi asetetaan jokin rahan arvossa mitattava vakuus tai pantti, joka voi olla rahatalletus, omistusasunto tai metsäpalsta.

   Jotkin pankit määrittelevät, ettei autoa tai kulutustavaroita voida asettaa autolainan vakuudeksi.

   Pankin vakuudellisen autolainan etuna on sen edullisuus. Pankit tekevät lainapäätöksissään aina riskiarviointia, ja vakuuden asettaminen pienentää pankkien luottoriskiä, minkä vuoksi ne tarjoavat vakuudelliseen autolainaan pienempää korkoa, joka voi olla niinkin alhainen kuin 3 – 5 %.

   Joskus pankit myöntävät lainoja pelkästään pankin omille asiakkaille ja näissä tapauksissa keskittämisestä saatavia etuja kannattaa puntaroida, kun miettii, mistä pankista hakee vakuudellista autolainaa.

   On tapauksia, joissa lainan kilpailuttamisella saadaan paremmat lainaehdot, mitä keskittämisestä saadut edut ovat.

   Lainaa autoa vastaan – auto lainan panttina

   Autosa haaveilevan on lisäksi monissa tapauksissa mahdollista vastaanottaa lainaa autoa vastaan. Lainan vastaanottaminen autoa vastaan tarkoittaa, että velallinen asettaa autonsa uuden lainan vakuudeksi.

   Käytännön tasolla tämä tapahtuu useimmiten osamaksusopimuksella maksaessa.

   Lisäksi jotkut lainan tarjoajat mahdollistavat kuluttajille myös jousto- tai kulutusluoton, jossa lainaa hakeva henkilö voi vastaanottaa lainaa autoa vastaan. Auto voi siis toimia useilla eri tavoilla myös lainan vakuutena.

   Näissä tapauksissa auton omistajuus siirtyy asiakkaalle vasta, kun autolaina tai autorahoitus on maksettu kokonaisuudessaan luoton myöntäneelle taholle.

   Autorahoitus osamaksulla – ostettava auto toimii osamaksun vakuutena

   Autorahoitus on osamaksusopimus auton ostoa varten, jota voidaan hakea autoliikkeen kautta tai pankista.

   Myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen oston yhteydessä maksetaan mahdollinen käsiraha, minkä jälkeen ostaja voi ajaa autollaan ulos liikkeestä.

   Autorahoituksen osamaksusopimukset ovat yleensä enintään 6 vuotta, jonka aikana sitä maksetaan kuukausierissä. Näitä kuukausieriä voi maksaa nopeammallakin aikataululla, mikä vähentää tietysti rahoituksen kokonaiskustannuksia.

   Ehtojen kanssa täytyy olla tarkkana, sillä joissakin rahoitussopimuksissa viimeinen maksuerä voi olla huomattavasti yksittäistä kuukausierää suurempi summa.

   Omistajuus ja auton vakuutukset

   Huomionarvoista autorahoituksissa on, että auton omistajuus siirtyy ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun autorahoitus on maksettu kokonaisuudessaan pois, kun taas autolainalla ostettu auto on suoraan auton ostajan omistuksessa.

   Rahoitusyhtiöt myös vaativat monesti, että rahoitettavalle autolle ostetaan liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus, joka sisältää rahoitus- ja kolarointivakuutuksen.

   Autolainalla ostetulle autolle pakollinen on ainoastaan liikennevakuutus, sillä kasko on vapaaehtoinen. Lue tästä mitä hyötyä autovakuutuksesta on.

   Yksityisleasing – auto vakuutena, ei käsirahaa tai vakuuksia

   Yksityisleasing eli auton ”liisaus” on auton pitkäaikaista vuokraamista omaan käyttöön. Se on huoleton vaihtoehto henkilölle, joka ei halua sitoa autoon hirveästi omaa pääomaa eikä stressata auton arvon alenemisesta tai autoon liittyvistä huolloista.

   Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät yhteistyötä autoliikkeiden kanssa. Joistakin liikkeistä leasing-sopimuksen pystyykin tekemään suoraan tiskiltä tai netistä.

   Leasing-sopimuksia on lyhyitä alle vuoden mittaisia sopimuksia sekä hieman pitempiä sopimuksia, joiden pituus on yleensä kahdesta neljään vuotta.

   Auton saa liisattua käyttöönsä kuukausimaksulla, johon usein sisältyy jonkinlainen huoltopaketti, jos autoon tulee vikoja. Maksat vain tämän lisäksi polttoainekulut. Tarpeen mukaan lisärahalla saa yhteistyökumppanin autopesut sekä kattavamman huollon.

   Ota huomioon mitä kaikkea sopimus sisältää, kun vertailet leasing-sopimuksia. Kuuluuko kuukausimaksuun renkaiden vaihdot, pesut, vakuutus tai millainen huolto sopimukseen sisältyy?

   Jos vakuutusta ei sopimukseen kuulu, voi autoliike tai rahoittaja vaatia kasko -vakuutuksen ottamista. Joissakin sopimuksissa voi olla määritelty autolla ajettava kilometriraja, joten paljon ajavan kannattaa olla tarkkana tämän ehdon kohdalla.

   Yksityisleasingiä varten ei tarvita käsirahaa tai vakuuksia, vaan auto toimii vakuutena. Eli riittää kunhan auto palautetaan sopimuskauden loputtua.

   Autolaina pankista, autoliikkeestä vai netistä?

   Kun lähdet miettimään rahoitusta auton hankkimiseksi, sinun olisi hyvä miettiä ensin millaista autoa haluat lähteä etsimään tai oikeastaan mistä.

   Jos aikomuksenasi on ostaa käytetty ajoneuvo yksityiseltä myyjältä, jää vaihtoehdoksi vakuudeton autolaina netistä tai pankista. Tällöin voit käyttää autolaina aivan kuten itse haluat.

   Toki vakuudettoman lainan korkoehdot ovat hieman kalliimmat kuin pankista haettavassa vakuudellisessa lainassa, mutta etujakin on.

   Jos sen sijaan haluat ostaa uuden tai käytetyn auton autoliikkeestä, sinulla on mahdollisuuksina hakea autolainaa pankista sekä netistä tai hyödyntää autoliikkeen tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja.

   Autolainassa, jota haetaan pankista, on yleensä matalampi korko kuin netistä haettavissa lainoissa.

   Pankkilainoihin voi kuitenkin liittyä ehto, jossa auton omistajuus on pankilla niin pitkään, kunnes autolaina on kokonaan maksettu. Sama pätee yleensä autoliikkeistä haettaviin lainoihin ja rahoituksiin.

   Jos auton omistajuuden haluaa heti itselleen, voi harkita vakuudetonta autolainaa netistä. Tämän parhaimpana puolena voidaan pitää sitä, että autolainan nostaja voi käyttää lainan juuri niin kuten itse haluaa ja autokauppoja tehdessä hän voi tinkiä auton hinnasta, toisin kuin autoliikkeissä, jolloin on harvemmin pelivaraa.

   Lainan nostanut henkilö voi halutessaan käyttää rahat vaikkapa moottoripyörään, purjeveneeseen tai jos inspiraation kohteeksi muuttuukin kodin remontti, niin vaikka sitten remontointiin.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

   Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä autolainalla

   Käytetyt autot löytyvät helposti Nettiautosta sekä muun muassa Tori.fi:stä, ja moni käytetyn auton ostaja suunnistaakin ensisijaisesti näille sivustoille. Vaihtoehtoja näistä löytyy varmasti jokaiselle, eikä tarvitse pelätä uuden auton roimaa arvon alenemista heti kun ajaa autokaupan pihasta ulos.

   Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä autolainalla tai omilla säästöillä on hyvin yksinkertainen prosessi.

   Auton ostamisessa yksityiseltä myyjältä autolainalla on ehdottomasti se hyvä puoli, että ostaja voi nostaa lainan omalle tililleen ja tehdä rahoilla mitä haluaa.

   Yksityiseltä myyjältä auton ostamisessa kauppaa tehdään perinteiseen tyyliin, jossa molemmat osapuolet yrittävät löytää itselleen sopivaa hintaa kaupan kohteesta. Ostajan mahdollisuudet tinkiä auton hinnasta ovat paremmat kuin autorahoituksella ostettaessa.

   Auto

   Autorahoitus ja auton ostaminen ulkomailta

   Auton ostaminen ulkomailta voi houkuttaa, sillä autojen hinnat saattavat olla alhaisempia joissakin maissa. Tätä ennen on hyvä selvittää, miten tullaus, autoverotus ja auton käyttöönotto toimivat, kun haluaa tuoda auton ulkomailta Suomeen.

   Onneksi tarjolla on myös hyviä suomalaisia firmoja, jotka tarjoavat tuontirahoitus-palvelua auton tuomiseksi ulkomailta. Kyseessä on autorahoitus, joka sisältää auton tuonnin ulkomailta luotettavien automyyjien ja logistiikkafirmojen välityksellä.

   Nämä autorahoitukset voivat tulla kuitenkin huomattavasti kalliimmiksi, kuin jos auton toisi ulkomailta itse.

   Auton ostaminen ulkomailta itse

   Jos kuitenkin haluat hoitaa auton ostamisen ulkomailta itse ja säästää rahaa, tutustu tähän kappaleeseen ja etsi lisää tietoja netistä, sillä auton ostaminen ulkomailta vaatii jonkin verran asiaan perehtymistä ja suunnittelua.

   Auton tyyppi ja ostopaikka vaikuttavat tullaukseen. Tulliselvitystä ei tarvitse tehdä, mikäli auto on jo tullattu EU:n tulli- ja veroalueen sisällä tai se on valmistettu EU:n sisällä.

   Verohallinnon sivuilta löydät tarkemmin lisää tietoa, jos olet ostamassa autoa alueelta, joka sijaitsee EU:n tullialueella, muttei kuulu veroalueeseen. Tästä esimerkkinä Ahvenanmaa ja Kanariansaaret.

   Auton käyttöönottoon liittyy myös omat koukeronsa. Autosta on tehtävä käyttöönottoilmoitus sekä varmistettava, että auto on:

   • rekisteröity EU- tai ETA-maassa TAI
   • saanut siirtoluvan katsastustoimipaikasta JA
   • liikennevakuutettu.

   Ole myös tarkkana yksityisten automyyjien kanssa. Esimerkiksi Ruotsin autojärjestön Motormännen.se -verkkosivuilta löydät autokauppiaiden mustan listan, josta voit tarkistaa, kuuluuko myyjä kyseiselle listalle.

   Suosittelemme tutustumaan Autoliiton artikkeliin, jossa kerrotaan tarkemmin auton ostamisesta Ruotsista. Linkki sivulle löytyy tämän artikkelin lopusta.

   Käy myös läpi ystäväpiirisi ja mieti, onko joku heistä käynyt hakemassa auton ulkomailta, voit saada kullanarvoisia neuvoja!

   Autolaina

   Oma auto vai leasing?

   Autoa harkitsevan kannattaa miettiä onko oma tarve autolle sellainen, että tarvitsee nimenomaan omaa autoa, vai voisiko tilanteeseen sopia auto leasing-sopimuksella.

   Uusi vuokra-auto muutamaksi vuodeksi

   Auton “liisaus” tarkoittaa käytännössä auton vuokraamista pitkälle määräaikaiselle ajanjaksolle, yleensä noin 2 – 5 vuoden ajalle. Tämän vaihtoehdon bonuksena on, että autosta koituvat kustannukset ovat etukäteen suhteellisen hyvin tiedossa, sillä leasing-sopimukset sisältävät monenlaisia autoilijan palveluja kuten vuosihuollon ja pesut.

   Leasing-auton kilometriraja

   Joissakin leasing-sopimuksissa on määriteltynä enimmäiskilometrimäärä, mikä laskee sen kannattavuutta paljon autoilevalle. Jos siis haluat ajaa paljon, voi oman auton ostaminen olla sinulle järkevämpi ratkaisu.

   Leasing-sopimuksen päättyminen

   Toinen tärkeä asia leasing-sopimuksessa on lunastusoptio, joka määrittelee voiko auton lunastaa itselleen sopimuksen päätyttyä.

   Autorahoituksella ja autolainalla tulee yhtä lailla maksaneeksi kuukausimaksua kuten leasing-sopimuksellakin, mutta niissä kuitenkin auto jää itselle maksujen loputtua ja sen voi vaikka myydä eteenpäin, jos ei halua enää autoilla.

   Autorahoitus ja auton vaihto kesken rahoitussopimuksen

   Autorahoituksella ostetun auton voi vaihtaa kesken rahoitussopimuksen ja se on itseasiassa suhteellisen yleistäkin.

   Näissä tapauksissa autoliike lunastaa autosta jäljelle jääneen loppuvelan itselleen ja ostaa vaihdossa tulevan uuden tai käytetyn auton.

   Aikaisemmasta osamaksusopimuksesta jääneestä loppusummasta tulee useimmiten niin sanottu omarahoitusosuus seuraavaa autoa varten.

   Summarumin vinkit auton ostoon – ota nämä asiat huomioon autokaupoilla

   1. Hae päätös autorahoitukselle jo ennen autokauppoja – lainahakemus ei vielä sido mihinkään
   2. Tee kattava taustatyö auton hankintaan
   3. Selvitä autovero ja vakuutukset (pakollinen ja vapaaehtoinen)
   4. Ennakoi yllättävät tilanteet, kuten huollot ja muut menoerät
   5. Ennakoi auton myynti x-vuoden päästä sijoitusmielessä, mitä tapahtuu auton arvolle?
   6. Harkitse auton ostoa ulkomailta – hyvät ja huonot puolet

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Halvin autolaina 2022 löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla

   Etsinnässä halvin autolaina uuden tai käytetyn auton ostamiseen? Tässä kappaleessa kerromme mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun mielessäsi on halvin autolaina vuonna 2022.

   Summarum.fi -sivuston autolainavertailun avulla voit löytää halvimman autolainan, jonka palvelumme kilpailuttaa lainanvälittäjiemme kautta. Näin voit löytää halvimman autolainan pankkien ja rahalaitosten tarjousten seasta.

   Täytät vain yhden lomakkeen tiedot, niin pääset vertailemaan sinulle kohdennettuja autolainatarjouksia.

   Tee siis autolainavertailu sivun yläosasta ja valitse halvin autolaina 2022.

   Lainan hakeminen omasta pankista voi tuntua tutulta ja turvalliselta, mutta voit saada edullisempaa lainaa myös jostain muualta, joten lainan kilpailutus on fiksua.

   Parhaimman autolainan määrittely ei aina ole niin yksinkertaista, sillä tarpeita ja tilanteita on monenlaisia.

   Autolainaa harkitsevan kannattaa miettiä omaa taloudellista kokonaisuutta ja valita autolaina sen perusteella.

   Halvan autolainan kriteerit

   Halvin autolaina on matalakorkoinen, mutta se sisältää myös matalat luottokustannukset ja kuukausimaksut. Ei kuitenkaan riitä pelkästään, että autolainan korko on matala, sillä muut kustannukset voivat nostaa lainan hintaa yllättävästi.

   Vastaavasti liian pitkän lainan ottaminen voi tulla kalliiksi pitkällä aikavälillä matalasta korosta huolimatta. Valitse siis lainaan edullinen korko ja mitoita laina-aika itselle sopivaksi.

   Halvin laina koostuu matalasta korosta, kohtuullisista luottokustannuksista ja laina-ajasta. Halvin autolaina löytyy, kun kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se sisältää lainan hoitokustannukset kokonaisuudessaan.

   Pelkästään nimelliskorkoa ei siis saa tuijottaa, kun etsinnässä on halvin korko autolainaan.

   Autolainan tai autorahoituksen vakuudet ja käsiraha

   Vakuudeton autolaina tai vakuutena auto:

   Joidenkin autolainojen tapauksessa lainalle edellytetään vakuutta. Useimmiten autolainan vakuudeksi käy auto itse. Auto ei tällöin siirry ostajan omistukseen ennen kuin koko laina on maksettu takaisin.

   Nykyään autolainaa voi usein saada ilman vakuuksia pankista, jolloin autolainalla ostetun auton omistajuus luonnollisesti merkitään auton ostajalle. Yleensä lainoja on myönnetty ilman vakuuksia noin 15 000 euroon saakka, mutta sitä voi saada nykyään jopa 60.000 euroa.

   Sen sijaan autoliikkeiden myöntämissä autorahoituksissa auto toimii vakuutena ja sen omistajuus pysyy tällöin rahoituslaitoksella. Alempana tällä sivulla kerromme, kuinka auton vaihtaminen tapahtuu, kun kyseessä on autorahoitus.

   Käsiraha:

   Käsirahalla tarkoitetaan autorahoituksessa ostotilanteessa maksettavaa rahasummaa tai vanhasta autosta saatavaa vaihtohyvitystä.

   Pankit voivat myöntää autolainoja myös käsirahaa varten, mutta näissä tapauksissa kannattaa lainanhakijan käydä läpi tarkasti oma taloudellinen tilanne ja maksukyky.

   Autoliikkeet yleensä suosittelevat autorahoitusta varten käsirahaksi 10-15% auton hinnasta. Mitä suurempi käsiraha on, sitä pienemmäksi jää rahoitettava osuus ja sitä nopeammin auto on maksettu kokonaisuudessaan pois.

   Autorahoitusta voi myös saada ilman käsirahaa tai todella pienelläkin käsirahalla, mutta näissä tapauksissa kannattaa ottaa huomioon auton arvon aleneminen suhteessa lainasummaan.

   Tämän vuoksi etenkin vanhempaa käytettyä autoa ostavalle suositellaan käsirahan suuruudeksi noin kolmannesta auton hinnasta. Uudempaa autoa ostettaessa autoliikkeet suosittelevat vähintään 10 prosentin suuruista käsirahaa auton hinnasta.

   Esittelyssä pankkien tarjoamat autolainat

   Pankkien autolainat:

   • OP autolaina – Osuuspankilla on vakuudellinen autolaina (Pankkilaina), vakuudeton autolaina (Täsmäluotto) sekä autorahoitus (Osamaksu), jossa ostettava auto toimii vakuutena. Vaihtoehdot vaihtelevat vakuuksien, korkojen ja lainasummien osalta. Osa vaihtoehdoista on saatavilla vain OP:n asiakkaille.
   • Nordea autolaina – Nordea tarjoaa vakuudetonta autolainaa ja osamaksua autoliikkeestä ostettavaan uuteen tai käytettyyn autoon. Lisäksi vaihtoehtona on yksityisleasing, joka mahdollistaa huolettoman autoilun kätevällä kuukausimaksulla.
   • S-pankki autolaina – S-laina on S-pankin vaihtoehto auton ostajalle. S-lainaa voi hakea yksin tai yhdessä helposti verkossa tai S-mobiiliappin kautta. Kyseessä on edullinen vakuudeton autolaina.
    Säästöpankki autolaina – Säästöpankin kautta voi hakea joustavaa vakuudetonta autolainaa sekä joustoluottoa auton hankintaa varten. Autolainan maksuaikaa, summaa ja kuukausierän suuruutta voi muuttaa joustavasti elämäntilanteiden mukaan.
   • Danske Bank autolaina – Osamaksu, Haavelaina ja Kertalaina ovat Danske Bankin autolainatuotteita. Haavelaina on vakuudeton autolaina, kun taas Kertalaina vaatii vakuuden.
   • Santander autolaina – Suomen suosituimmalla autolainojen myöntäjällä on useita eri vaihtoehtoja: All-in-One, Osamaksu, Leasing sekä autolaina. Santander Bank All-in-One autorahoitus sisältää vielä 3 eri tasoa, jotta jokaiselle löytyy sopiva autorahoitus.
   • Aktia autolaina – Aktian valikoimassa ei ole varsinaista autolainaa, mutta pankki myöntää Aktia Käyttölainaa, jota voi esimerkiksi hakea auton ostoa varten. Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto.

   Yllä on esiteltynä vain pieni osa pankkien autolainoista ja rahoitusvaihtoehdoista auton ostamiseen, eli vaihtoehtoja on kokonaisuudessaan paljon.

   Tämän vuoksi lainavertailun tekeminen verkossa kannattaa, sillä yhdellä lomakkeella voi saada lainatarjouksia monesta eri pankista ja rahalaitoksesta kerralla.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Autolaina ilman käsirahaa

   Autolaina ilman käsirahaa on mahdollinen vaihtoehto, mikäli hakijan luottotiedot ovat kunnossa ja varallisuus ja työtilanne näyttävät vakailta. On myös hyvä valita sopivan lyhyt takaisinmaksuaika, jotta autolaina lyhentyy tarpeeksi nopeasti.

   Kun otetaan autolaina ilman käsirahaa, isoimpana haasteena pidetään sitä, että auton arvo laskee nopeammin, kuin autolainaa lyhennetään.

   Jos on ottanut pitkän takaisinmaksuajan autolainaan eikä ole maksanut yhtään käsirahaa ja maksukyvyssä tulee muutoksia, voi autolainan lyhentäminen loppuun aiheuttaa taloudellisia ongelmia. Tämän vuoksi täytyy hyvin tarkkaan harkita autolainan ottamista ilman käsirahaa.

   Autolaina osamaksulla ilman käsirahaa

   Suomessa saa autolainaa osamaksulla ilman käsirahaa autoliikkeiden kautta. Tällaista kuukausimaksullista autolainaa voi hakea verkossa tai suoraan autoliikkeen tiskiltä.

   On hyvä arvioida omaa taloudellista tilannetta nyt ja tulevien vuosien aikana, sekä miettiä miten toimia, jos maksukyvyssä tulee muutoksia tai kuinka auton arvon aleneminen tulee vaikuttamaan.

   Kuukausierän suuruus olisi hyvä mitoittaa tarpeeksi suureksi, jotta autolainaa lyhennetään tarpeeksi nopeasti. Jos ottaa liian pienen kuukausierän eikä ole maksanut käsierää, voi eteen tulla tilanne, jossa autolainan viimeinen erä on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmat kuukausierät.

   Yleisellä tasolla autolaina osamaksulla ilman käsirahaa on riskialttiimpi ja kalliimpi vaihtoehto kuin autolaina, jossa käsirahan suuruus on noin kolmanneksen auton hinnasta.

   Jos tilanteesi vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja haluat autolainan osamaksulla ilman käsirahaa, ei muuta kuin autokaupoille!

   Muista, että vanha autosi käy käsirahana, mikä omalta osaltaan pienentää lyhennettävän autolainan osuutta.

   Autolaina yhteishakijan kanssa

   Kuten asuntolainoissa ja muissakin lainoissa, autolaina rinnakkais- tai yhteishakijan kanssa voi taata paremmat lainaehdot. Hakijoiden yhteenlasketut tulot ja korkeampi maksukyky yhdessä pienentävät lainanmyöntäjän riskiä, mikä johtaa alhaisempaan autolainan korkoon.

   Hakiessasi autolainaa yhteishakijan kanssa, muista merkitä autolainahakemukseen, että teitä on kaksi hakemassa lainaa. Usein tämä toinen henkilö on oma puoliso.

   Hakemukseen täytetään siis yhden sijasta kahden henkilön varallisuus-, työllisyys- ja henkilötiedot.

   Summarumin autolainahakemuksen kautta voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

   Autolaina yritykselle – kilpailutamme myös yrityslainat

   Autoliikkeet ja rahoitusyhtiöt tarjoavat autorahoitusta yrityksille aivan kuten yksityishenkilöillekin. Yrityksen autorahoitukseen liittyviä leasing-sopimuksia ovat huoltoleasing- ja rahoitusleasing-sopimukset.

   Yrityksen etuna on se, että se saa vähennettyä autoilusta koituvat kustannukset verotuksessa.

   Ennen yritysauton hankkimista yrittäjän kannattaa tehdä tarkat laskelmat verotukseen ja autoetuun liittyvistä asioista, työautoilusta koituvista kuluista ja auton arvon laskusta.

   Autolainojen hinnoittelu ja takaisinmaksu – kuukausierät, korot ja kulut

   Pienin korko yhtä kuin halvin autolaina?

   Autolainan korko toimii kuten muissakin lainoissa. On syytä olla tarkkana, onko kyseessä nimelliskorko vai todellinen vuosikorko, etteivät piilokulut pääse yllättämään puun takaa.

   Korkoja vertaillessa pidä kuitenkin aina mielessä, että pankit ja rahalaitokset myöntävät lainoja henkilökohtaisen profiilisi perusteella.

   Sinulle myönnetyn lainan korko voi siis olla korkeampi tai alhaisempi kuin vertailuesimerkin korko. Täytä ilmainen lainavertailu ja saat tietää parhaan henkilökohtaisen koron, jonka voit saada.

   Mistä autolainan todellinen vuosikorko muodostuu?

   Autolainan todellinen vuosikorko koostuu:

   • nimelliskorko – yleisesti käytössä 3 kk EURIBOR -korkokanta ja pankin oma marginaali
   • luoton perustamismaksu – suuruus voi joskus olla jopa satoja euroja
   • toimisto- tai tilinhoitomaksu
   • laskutuslisä

   Pikaisella tarkastelulla halpa autolainan korko voi saada lainan näyttämään houkuttavalta, mutta edellä mainittujen mahdollisten kustannusten myötä lainan kokonaiskustannukset voivat muuttua ajateltua korkeammiksi.

   Käytä aina autolainalaskuria apuna, kun lasket autolainan hintaa.

   Auto 2

   Miten saada parempi laina ja pieni korko autolainaan?

   Kannattaa pitää mielessä, että pieni korko ei automaattisesti tarkoita parasta tai edullisinta lainaa. Lainan kokonaishinta muodostuu erilaisista kuluista ja tekijöistä. Liian pitkällä maksuajalla lainan hinta usein nousee korkeaksi, vaikka nimelliskorko olisikin pieni.

   Lainan myöntämiseen liittyvien riskien pienentämiseksi lainantarjoajat suorittavat riskiarvioinnin hakijan tietojen perusteella. Pankin arvioidessa lainan riskit korkealle, tulee lainalle myös korkeampi korko.

   • Hakijan olisi myös hyvä miettiä lainan hakemiseen vaikuttavia tekijöitä:
   • Hyvällä taloudenhoidolla voit saada paremmat ehdot lainallesi. Hyvän maksukyvyn omaavalla hakijalla on vakituinen työpaikka eikä maksuhäiriömerkintöjä. Vakituisen työpaikan lisäksi vähäiset muut lainat parantavat mahdollisuutta saada edullista lainaa.
   • Hae autolainaa rinnakkaishakijan kanssa, niin teillä on yhdessä paremmat mahdollisuudet saada edullinen autolaina, kuin yksin hakiessa. Rinnakkaishakija on yleensä oma puoliso.
   • Lyhyempi maksuaika pienentää lainan kokonaiskustannuksia, vaikka korko olisikin hieman suurempi. Eli mitoita lainan kuukausierä sopivan suureksi ilman, että kuukausibudjettisi joutuu liian koville.

   Autorahoitus, jossa viimeinen erä on suurempi

   Autorahoituksen viimeinen erä voi olla suurempi kuin ne erät, jolla autolainaa lyhennetään. Tämä on toiselta nimeltään jäännöserä, joka jää maksettavaksi rahoituskauden loppuun, mikäli autolainaa lyhennetään pienillä kuukausierillä.

   Tämä viimeinen suurempi erä mahdollistaa pienempien kuukausilyhennyksien maksamisen, mutta rahoituskauden lopussa se voi tuntua todella suurelta.

   Auton arvo on mahdollisesti ehtinyt alentumaan jo tuntuvasti, ja jos oma maksukyky on heikentynyt rahoituskauden loppua kohden, voi auton ulosmittaaminen vakuusarvollisesti jäädä liian pieneksi. Eli se ei välttämättä kata koko jäännöserän suuruutta.

   Ostaja joutuisi tällaisessa tapauksessa luopumaan autosta ja maksamaan sen lisäksi vielä loput rahoituskuluista.

   Tämän vuoksi on järkevä kartoittaa oman maksukyvyn riskitekijät ja autorahoituksen suuruus sopivaksi.

   Jos auton haluaa myydä lopuksi, kannattaa laskea viimeinen maksuerä pienemmäksi kuin autosta saatava jälleenmyyntihinta rahoituskauden lopussa.

   Koroton autolaina – onko sellaista olemassa?

   Täysin korotonta autolainaa harvemmin on mahdollista saada. Autoliikkeiden valikoimissa saattaa olla tarjolla korotonta autorahoitusta joksikin ajaksi, mutta usein joillakin tietyillä ehdoilla. Sen lisäksi asiakkaita houkutellaan hakemaan autolainaa ilman käsirahaa, joka taas ei ole korotonta.

   Saadaksesi pienen koron autolainaan sinulla tulisi olla hyvä maksukyky ja vakituinen työpaikka. Ja mitä isomman käsirahan pystyt autosta maksamaan, sitä pienemmäksi autolainan kustannukset muodostuvat kokonaiskuvassa.

   Autoliikkeet voivat markkinoida autorahoitusta nollakorkoisena, mutta näiden kanssa on hyvä kiinnittää huomiota rahoitussopimuksen ehtoihin – onko kyseessä nollakorkoinen lyhyt ajanjakso rahoituskaudella tai nouseeko korko, jos yksikin maksu myöhästyy.

   Nykyisen autolainan uudelleen kilpailuttaminen

   Jos lyhennät autolainaa, jonka olet ottanut yli puoli vuotta sitten, olisi sinun fiksua kilpailuttaa se uudelleen. Järkevään taloudenhoitoon kuuluu lainojen ja sopimusten säännöllinen kilpailuttaminen.

   Nykyisen autolainan uudelleen kilpailuttamisella voit saada pienennettyä autolainan kustannuksia, jos yleinen korkotaso on tippunut aikaisemmasta. Tarkista siis tasaisin väliajoin, millaisella korolla lainaa voi saada.

   Voit myös yhdistää useamman lainan yhdeksi lainaksi, jolloin takaisinmaksu sujuu selkeämmin.

   1. Voit kilpailuttaa nykyisen autolainan uudelleen yhdistelylainalla:
   2. Tee lainahakemus ja ilmoita hakemuksessa aikomuksesi maksaa lainalla aikaisempi laina pois.
   3. Valitse lainatarjouksista sellainen, jonka maksuehdot ovat paremmat kuin autolaina, joka sinulla on tällä hetkellä.
   4. Nosta rahat tilillesi ja maksa aikaisempi autolaina pois

   Sinulle jää enää tuo edullisempi laina maksettavaksi, ja säästät lainakustannuksissa!

   Täytä lainahakemus ja hae edullinen autolaina heti tilille

   Täytä lainahakemus vain 3 minuutissa, niin ilmainen lainavertailumme kilpailuttaa sinulle autolainan usealta eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

   Voit säästää jopa satoja euroja autolainan kustannuksissa, kun kilpailutat autolainan ja valitset niistä edullisen.

   Autolainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuuksia ja sitä voi saada jopa 60 000 euroon saakka.

   Myönteisen lainahakemuksen jälkeen hakija voi nostaa lainan tililleen ja suunnata autokaupoille joko autoliikkeeseen tai ostaa auton yksityiseltä myyjältä. Autolainan nostettuaan ostajalla on mahdollisuus tinkiä auton hinnasta.

   Autolainalle tehdään lainasuunnitelma, jonka mukaan sitä lyhennetään kuukausittain aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla. Yleisesti laina-aika on ollut 1-15 vuotta.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Autolaina – Usein kysytyt kysymykset

   Kuka voi kilpailuttaa ja hakea autolainaa Summarumin kautta?
   Summarum.fi palvelun kautta voi kilpailuttaa ja hakea autolainaa jos:
   • Asut vakituisesti Suomessa
   • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja
   • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
   Onko autolainan kilpailuttaminen ilmaista?
   Summarum.fi tarjoaman palvelun kautta autolainan kilpailuttaminen on ilmaista. Maksuttoman palvelun kautta voit tarkistaa, millaista autolainaa voit saada, eikä hakemuksen täyttäminen sido vielä mihinkään.
   Miksi autolaina kannattaa kilpailuttaa?
   Auto on yksityishenkilön elämässä yksi suurimmista yksittäisistä ostoista. Kilpailuttaminen on nopeaa ja helppoa, kun sen tekee verkossa, ja sillä voi säästää jopa satoja tai tuhansia euroja, kun valitsee itselle parhaimman autolainatarjouksen.
   Miten saada edullinen autolaina?

   Edullisimman autolainan löydät vertailemalla lainatarjouksia usealta eri lainantarjoajalta. Sen itse tekeminen voi olla monimutkaista ja haastavaa, minkä vuoksi Summarum.fi tarjoaa palvelua, joka kilpailuttaa autolainat puolestasi.

   • Täytät vertailuhakemuksen tiedot 3 minuutissa
   • Yhteistyökumppanimme hoitavat lainatarjousten hakemisen, ettei sinun tarvitse tehdä sitä itse.
   • Tämän jälkeen valitset vain itsellesi parhaimman tarjouksen niiden joukosta!
   Mikä on sopiva käsiraha autoa varten?

   Käytetyn auton käsirahaksi suositellaan noin kolmasosaa auton hinnasta. Uuden auton kohdalla käsirahan osuus voi olla pienempi - yleensä noin 10 - 15 prosenttia ostettavan auton hinnasta.

   Muista, että mitä suuremman käsirahan maksat ostaessasi autoa, sitä vähemmän jää maksettavaa myöhemmälle.

   Vanha auto kelpaa myös hyvin käsirahaksi.

   Miksi autorahoituksen viimeinen maksuerä on suurempi?

   Autorahoituksen viimeinen maksuerä eli jäännöserä voi olla huomattavastikin suurempi, kuin ne lyhennyserät, joita maksetaan rahoituskaudella.

   Syynä suureen jäännöserään voi olla, jos autolainaa tai rahoitusta maksetaan todella pienillä kuukausierillä eikä autorahoitusta ehditä maksaa kokonaan laina-ajan loppuun mennessä.

   Voinko myydä autoni, vaikka autorahoitusta on vielä maksettavana?

   Autorahoituksen aikana auton voi halutessaan myydä, mikäli se sopii autorahoituksen myöntäneelle taholle. Tämä on itseasiassa aika yleistäkin.

   Jos haluat myydä autosi kesken rahoituskauden, ota yhteys tahoon, joka on myöntänyt autorahoituksesi.

   Miten nykyisen autolainan kilpailutus tehdään?

   Nykyisen autolainan kilpailutus onnistuu vertailemalla lainatarjoukset ja valitsemalla sellainen autolaina, jossa on paremmat maksuehdot kuin nykyisessä autolainassasi.

   Tämän jälkeen maksat nykyisen autolainan pois uudella lainalla ja huolehdit edullisemman lainan takaisinmaksusta.

   Voiko autolainaa lyhentää ennalta sovittua nopeammin?
   Suurin osa autolainaa tarjoavista toimijoista mahdollistaa autolainan ennenaikaisen lyhentämisen. Tämä on monesti kuluttajan kannalta järkevää, sillä lainaa lyhentävä henkilö säästää näin rahaa korkokustannuksissa,
   Kuinka kattava Summarumin autolaina kilpailutus on?
   Summarumin kautta voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia keskenään. Palvelu laskee sinulle edullisimmat autolainat ja listaa ne järjestykseen halvimmasta kalleimpaan.
   Voiko eläkeläinen saada autolainaa?
   Kyllä voi. Eläkeläinen voi hakea autolainaa siinä missä kuka tahansa muukin.