Autolaina – kilpailuta ja hae lainaa autoa varten

Autolainojen vertailu kannattaa, kun mielessä on uuden tai käytetyn auton osto. Lainaa voi saada vakuudella tai ilman vakuuksia sekä mahdollisesti myös ilman käsirahaa. Lue artikkelimme autolainoista ja kilpailuta autolaina vertailun avulla.
Ladataan lomaketta..

Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

Summarum Mediassa

Pauli Saarnisto
Pauli Saarnisto
2021-04-29
Pirjo
Pirjo
2021-04-28
Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
Bogel Jari
Bogel Jari
2021-04-23
Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
Nina Leppänen
Nina Leppänen
2021-04-07
Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
PP
PP
2021-03-31
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
Jorma Saloranta
Jorma Saloranta
2021-03-08
sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
Seija Lindgren
Seija Lindgren
2021-03-01
Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.
Benita Rönnberg
Benita Rönnberg
2021-02-17
Antti
Antti
2021-02-01
Toimiva hakemus, sain tarjouksen ja nostin lainan.

Kilpailuta autolaina – mistä paras autolaina?

Mielessä uuden tai käytetyn auton ostaminen ja autolainan hakeminen? Aina eivät omat säästöt riitä järkevän auton hankkimiseen, joten auton ostamisessa voi olla kannattavaa hyödyntää autolainaa oman käsirahan lisäksi.

Auton ostaminen on nykyään mahdollista kokonaan lainalla ilman käsirahaa. Autolainaa voi hakea vakuudella tai ilman vakuuksia uuteen tai käytettyyn autoon. Mutta mistä paras autolaina ja miten löytää halvin korko autolainalle? Vastaus on kilpailuta autolaina.

Kilpailuta autolaina – se on kannattavaa, sillä voit säästää jopa satoja euroja!

Lainojen kilpailuttaminen on järkevää ja se kannattaa tehdä netissä.

Autoliikkeiden autorahoitusten ja eri pankkien lainatarjousten vertailu itse voi olla työlästä ja monimutkaista, koska valinnanvaraa on paljon. Kilpailuta autolaina netissä, niin säästät aikaa ja rahaa.

Rahoitussopimusten ja lainatarjousten ehdot ovat erilaisia ja hinnat määrittyvät eri tavoin. Pankeista ja rahoituslaitoksista haettava autolaina on käytännössä kulutusluotto, jonka korko riippuu aina hakijan tiedoista ja luotonantajan linjasta.

Tämän vuoksi me Summarumilla olemme laatineet palvelun, jonka avulla kilpailutat helposti mikä on paras ja edullisin autolainatarjous juuri sinulle.

Autolainan kilpailuttaminen käy nopeasti, eikä kilpailutus sido sinua mihinkään, haluamme vain auttaa sinua löytämään edullisen ja parhaan lainan juuri sinulle!

Lue täältä miten lainapalvelumme toimii.

Näin autolainan kilpailuttaminen toimii Summarumilla

Tee lainavertailun hakemus vain 3 minuutissa. Vertailuhakemus ei ole sitova eli voit vain tarkistaa millaista lainaa sinun olisi mahdollista saada.

Täytä hakemuksen tiedot, joiden perusteella lainanmyöntäjät antavat tarjouksensa

Hae lainaa aina oman taloutesi puitteissa ja muista tutustua tarkasti lainaehtoihin.

Summarum.fi puolueettomana palveluna suosittelee kuluttajille aina edullisinta lainaa. Ilmoitamme myös aina selkeästi, jos et voi saada edullista lainaa.

Miten saada parempi laina ja pieni korko autolainaan?

Kannattaa pitää mielessä, että pieni korko ei automaattisesti tarkoita parasta tai edullisinta lainaa. Lainan kokonaishinta muodostuu erilaisista kuluista ja tekijöistä. Isolla kuukausimaksulla ja pitkällä maksuajalla lainan hinta nousee usein suureksi vaikka nimelliskorko olisikin pieni.

Lainan myöntämiseen liittyvien riskien pienentämiseksi lainantarjoajat suorittavat riskiarvioinnin hakijan tietojen perusteella. Pankin arvioidessa lainan riskit korkealle, tulee lainalle myös korkeampi korko. Hakijan olisi myös hyvä miettiä lainan hakemiseen vaikuttavia tekijöitä:

Autolainojen vertailu kannattaa

Aivan kuten asuntolainan kilpailuttaminen, autolaina on suurudeltaan sitä luokkaa, että lainavertailun tekeminen on kannattavaa – voit säästää paljon rahaa, sillä halvin autolaina voi olla jopa tuhansia euroja edullisempi kuin muut lainatarjoukset.

Summarum.fi -sivuston tarjoaman palvelun kautta lainavertailusi tavoittaa jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä lainanvälittäjiemme avulla. Palvelumme on puolueeton ja suosittelemme kuluttajalle aina edullisinta autolainaa.

Ilmaisen lainavertailun tekemisessä menee vain pari minuuttia, jonka jälkeen pääset vertailemaan lainatarjouksia. Saat sähköpostiisi lainatarjouksia, joista voit valita parhaan lainan, mikäli jokin niistä tuntuu hyvältä. Rahat voivat olla tililläsi jopa tuntien sisällä.

Autolainavertailun tekeminen ei sido sinua mihinkään.

Edullisin autolaina 2021 – näin se löytyy

Summarum.fi -sivuston autolainavertailun avulla voit valita edullisimman autolainatarjouksen, jonka palvelumme kilpailuttaa lainanvälittäjiemme kautta. Tee autolainavertailu ja valitse halvin autolaina!

Lainan hakeminen omasta pankista voi tuntua tutulta ja turvalliselta, mutta voit saada edullisempaa lainaa myös jostain muualta, joten lainan kilpailutus on fiksua.

Parhaimman autolainan määrittely ei aina ole niin yksinkertaista, sillä tarpeita ja tilanteita on monenlaisia. Autolainaa harkitsevan kannattaa miettiä omaa taloudellista kokonaisuutta ja valita autolaina sen perusteella.

Halvin autolaina on matalakorkoinen

Etsinnässä halvin autolaina uuden tai käytetyn auton ostamiseen? Tuntuuko lainavertailujen tekeminen hankalalta? Ei hätää, me kerromme mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun mielessäsi on halvin autolaina.

Halvin autolaina sisältää matalan koron, mutta myös matalat luottokustannukset ja kuukausimaksut. Ei pelkästään riitä, että autolainan korko on matala, sillä muut kustannukset voivat nostaa lainan hintaa.

Vastaavasti liian pitkän lainan ottaminen voi tulla kalliiksi pitkällä aikavälillä matalasta korosta huolimatta. Valitse lainaan edullinen korko ja mitoita laina-aika siis itselle sopivaksi.

Halvin autolaina koostuu matalasta korosta, kohtuullisista luottokustannuksista ja laina-ajasta. Halvin autolaina löytyy, kun kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se sisältää lainan hoitokustannukset kokonaisuudessaan.

Pelkästään nimelliskorkoa ei siis saa tuijottaa, kun etsinnässä on halvin korko autolainaan.

Autolaina laskurilla selvität autolainan kulut

Autolainan korko on merkittävä tekijä lainakulujen muodostumisessa, mutta se ei aina kerro kaikkea. Luoton aloitusmaksu ja muut lainanhoitoon liittyvät maksut saattavat nostaa luoton hintaa kokonaisuudessaan vaikka autolainan korko olisikin matala. Tämän vuoksi me teemme sinulle autolainojen vertailusta helppoa.

Autolainavertailumme kertoo sinulle, mitkä ovat lainatarjouksen kulut lisämaksujen ja koron lisäksi. Voit myös siirtyä lainalaskuriimme, jolla voit suunnitella lainaasi.

Laske itsellesi sopiva kuukausierä autolainalaskurin avulla.

Autolainan korko – pienin korko yhtä kuin halvin laina?

Autolainan korko toimii kuten muissakin lainoissa. On syytä olla tarkkana, onko kyseessä nimelliskorko vai todellinen vuosikorko, etteivät piilokulut pääse yllättämään puun takaa.

Korkoja vertaillessa pidä kuitenkin aina mielessä, että pankit ja rahalaitokset myöntävät lainoja henkilökohtaisen profiilisi perusteella.

Sinulle myönnetyn lainan korko voi siis olla korkeampi tai alhaisempi kuin vertailuesimerkin korko. Täytä ilmainen lainavertailu ja saat tietää parhaan henkilökohtaisen koron, jonka voit saada.

Mistä autolainan todellinen vuosikorko muodostuu?

Autolainan todellinen vuosikorko koostuu:

Pikaisella tarkastelulla halpa autolainan korko voi saada lainan näyttämään houkuttavalta, mutta edellä mainittujen mahdollisten kustannusten myötä lainan kokonaiskustannukset voivat muuttua ajateltua korkeammiksi.

Käytä aina autolainalaskuria apuna, kun lasket autolainan hintaa.

Koroton autolaina – onko sellaista olemassa?

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden myöntämien autolainojen nimelliskorot vaihtelevat ja riippuvat hakijan profiilista eli taloudellisesta tilanteesta, lainan suurudesta sekä takaisinmaksuajasta.

Korotonta autolainaa ei pankit tai rahoitusyhtiöt juurikaan myönnä, vaan lainojen korot vaihtelevat keskimäärin 7-13 % paikkeilla.

Vakuudettomia lainoja sen sijaan on mahdollista saada jopa 15 000 euroon saakka.

Korotonta autolainaa ei ole mahdollista saada, mutta jotkin autoliikkeet saattavat tarjota korotonta ja kulutonta autorahoitusta esimerkiksi rahoituksen ensimmäisten 6 kk ajaksi. Tällainen kuluton ja koroton autorahoitus voi sisältää ehdon, että korot ja kulut maksetaan tältä alun jaksolta myöhemmin.

Paras autolaina on edullinen ja tilanteeseen sopiva

Paras autolaina on riippuu aina tilanteesta. Jollekin autolaina tulee tarpeeseen, kun täytyy ostaa edullinen auto nopeasti, joka on tarkoitus maksaa pois seuraavana palkkapäivänä.

Toinen taas saattaa hakea autolainaa autoa varten, jonka maksamiseen menee vuosia. Erityisesti tällaisessa tapauksessa lainojen hintaerot korostuvat ja kilpailuttamisella saadut säästöt voivat nousta jopa tuhansiin euroihin.

Tärkeitä autolainan ja autorahoituksen tekijöitä:

Näiden perusteella voi jokainen laskea, kuinka lainanmaksu sopii omaan kuukausibudjettiin. Mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä pienemmiksi tietenkin kokonaiskustannukset tulevat. Summarum.fi -sivujen autolainalaskuria voit käyttää apunasi lainakustannusten laskemisessa.

Todellinen vuosikorko on luku, joka helpottaa lainan kokonaiskustannusten laskemista, koska se sisältää lainaan sisältyvät kulut, joten korkovertailua kannattaa tehdä mieluummin todellisten vuosikorkojen kuin lainojen nimelliskorkojen välillä.

Autolainan ja autorahoituksen pieni kuukausierä ja pitkä maksuaika voivat houkuttaa autokuumetta potevaa ostajaa. Kannattaa ottaa huomioon lainasumman suuruus ja lyhentäminen suhteessa auton arvoon ja sen muutoksiin.

Autolaina vai autorahoitus?

Autolaina pankista tai rahoitusyhtiöltä

Autolaina on kulutusluotto – eli laina, jota voi hakea pankilta tai muulta rahoituslaitokselta autoa tai mitä tahansa muutakin kulkuvälinettä kuten venettä tai moottoripyörää varten.

Myönteisen lainahakemuksen jälkeen hakija voi nostaa lainan tililleen ja suunnata autokaupoille joko autoliikkeeseen tai ostaa auton yksityiseltä myyjältä. Autolainan nostettuaan ostajalla on mahdollisuus tinkiä auton hinnasta.

Autolainalle tehdään lainasuunnitelma, jonka mukaan sitä lyhennetään kuukausittain aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla. Yleisesti laina-aika on ollut 1-15 vuotta.

Autorahoitus suoraan autoliikkeestä tai pankista

Autorahoitus on osamaksusopimus auton ostoa varten, jota voidaan hakea autoliikkeen kautta tai pankista. Myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen oston yhteydessä maksetaan mahdollinen käsiraha, minkä jälkeen ostaja voi ajaa autollaan ulos liikkeestä.

Autorahoituksen osamaksusopimukset ovat yleensä enintään 6 vuotta, jonka aikana sitä maksetaan kuukausierissä. Näitä kuukausieriä voi maksaa nopeammallakin aikataululla, mikä vähentää tietysti rahoituksen kokonaiskustannuksia.

Ehtojen kanssa täytyy olla tarkkana, sillä joissakin rahoitussopimuksissa viimeinen maksuerä voi olla huomattavasti yksittäistä kuukausierää suurempi summa.

Omistajuus ja vakuutukset

Huomionarvoista autorahoituksissa on, että auton omistajuus siirtyy ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun autorahoitus on maksettu kokonaisuudessaan pois, kun taas autolainalla ostettu auto on suoraan auton ostajan omistuksessa.

Rahoitusyhtiöt myös vaativat monesti, että rahoitettavalle autolle ostetaan liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus, joka sisältää rahoitus- ja kolarointivakuutuksen.

Autolainalla ostetulle autolle pakollinen on ainoastaan liikennevakuutus ja kasko on vapaaehtoinen.

Autolaina pankista vai muualta?

Pankit myöntävät vakuudettomia autolainoja eikä hakijan aina tarvitse olla pankin oma asiakas. Pankkien omille asiakkaille voi olla joitakin hyötyjä, mutta jos edullisempi laina löytyy jostain muualta, niin yleensä edullisuus ajaa keskittämisestä saatavien hyötyjen edelle.

Yleisesti perinteisten ja tuttujen kivijalkapankkien lainat ovat olleet hieman kalliimpia kuin verkossa toimivien lainanmyöntäjien lainat, joten vertailua ei kannata unohtaa.

Kun haet pankista autolainaa, isoimpana etuna on se, että voit ostaa auton käteisellä. Autolaina on tilille nostettava kulutusluotto. Tämä mahdollistaa auton hinnasta tinkimisen autokauppoja tehdessä – teit kauppoja sitten autokaupassa tai yksityishenkilön kanssa.

Rahoitusvaihtoehtojen kohdalla tinkiminen on vaikeampaa, mutta autorahoituksen tekeminen onnistuu monesti suoraan autokaupan tiskiltä tai sitten pankilta.

Tiskiltä rahoitussopimuksen tekeminen vaatii kuitenkin erityistä malttia ja rahoitussopimuksen ehtoihin perehtymistä, sillä autokuume voi aiheuttaa harkintakyvyn heikentymistä.

Verkossa eri autorahoitusvaihtoehtojen sekä autolainojen vertailu onnistuu helposti kotoa käsin, ja samalla tulee vertailleeksi rauhassa useita eri vaihtoehtoja.

Autolainan tai autorahoituksen vakuudet ja käsiraha

Vakuudeton autolaina tai vakuutena auto:

Joidenkin autolainojen tapauksessa lainalle edellytetään vakuutta. Useimmiten autolainan vakuudeksi käy auto itse. Auto ei tällöin siirry ostajan omistukseen ennen kuin koko laina on maksettu takaisin.

Nykyään autolainaa voi usein saada ilman vakuuksia pankista, jolloin autolainalla ostetun auton omistajuus luonnollisesti merkitään auton ostajalle. Yleensä lainoja on myönnetty ilman vakuuksia noin 15 000 euroon saakka.

Sen sijaan autoliikkeiden myöntämissä autorahoituksissa auto toimii vakuutena ja sen omistajuus pysyy tällöin rahoituslaitoksella. Alempana tällä sivulla kerromme kuinka auton vaihtaminen tapahtuu, kun kyseessä on autorahoitus.

Käsiraha:

Käsirahalla tarkoitetaan autorahoituksessa ostotilanteessa maksettavaa rahasummaa tai vanhasta autosta saatavaa vaihtohyvitystä.

Pankit voivat myöntää autolainoja myös käsirahaa varten, mutta näissä tapauksissa kannattaa lainanhakijan käydä läpi tarkasti oma taloudellinen tilanne ja maksukyky.

Autoliikkeet yleensä suosittelevat autorahoitusta varten käsirahaksi 10-15% auton hinnasta. Mitä suurempi käsiraha on, sitä pienemmäksi jää rahoitettava osuus ja sitä nopeammin auto on maksettu kokonaisuudessaan pois.

Autorahoitusta voi myös saada ilman käsirahaa tai todella pienelläkin käsirahalla, mutta näissä tapauksissa kannattaa ottaa huomioon auton arvon aleneminen suhteessa lainasummaan. Tämän vuoksi etenkin vanhempaa käytettyä autoa ostavalle suositellaan käsirahan suurudeksi noin kolmannesta auton hinnasta.

Autolaina pankista

Pankkien autolainat:

Yllä on esiteltynä vain pieni osa pankkien autolainoista ja rahoitusvaihtoehdoista auton ostamiseen, eli vaihtoehtoja on kokonaisuudessaan paljon. Tämän vuoksi lainavertailun tekeminen verkossa kannattaa, sillä yhdellä lomakkeella voi saada lainatarjouksia monesta eri pankista ja rahalaitoksesta kerralla.

Autorahoitus ja auton vaihto

Autorahoituksella ostettua autoa voi vaihtaa kesken rahoitussopimuksen ja se on itseasiassa yleistäkin. Tällaisessa tapauksessa autoliike lunastaa autosta jäljelle jääneen loppuvelan itselleen ja ostaa vaihdossa tulevan uuden tai käytetyn auton.

Aikaisemmasta osamaksusopimuksesta jääneestä loppusummasta tulee useimmiten niin sanottu omarahoitusosuus seuraavaa autoa varten.

Oma auto vai leasing

Autoa harkitsevan kannattaa miettiä onko oma tarve autolle sellainen, että tarvitsee nimenomaan omaa autoa, vai voisiko tilanteeseen sopia auto leasing-sopimuksella.

Uusi vuokra-auto muutamaksi vuodeksi

Auton “liisaus” tarkoittaa käytännössä auton vuokraamista pitkälle määräaikaiselle ajanjaksolle, yleensä noin 2-5 vuoden ajalle. Tämän vaihtoehdon bonuksena on, että autosta koituvat kustannukset ovat etukäteen suhteellisen hyvin tiedossa, sillä leasing-sopimukset sisältävät monenlaisia autoilijan palveluja kuten vuosihuollon ja pesut.

Leasing-auton kilometriraja

Joissakin leasing-sopimuksissa on määriteltynä enimmäiskilometrimäärä, mikä laskee sen kannattavuutta paljon autoilevalle. Jos siis haluat ajaa paljon, voi oman auton ostaminen olla sinulle järkevämpi ratkaisu.

Leasing-sopimuksen päättyminen

Toinen tärkeä asia leasing-sopimuksessa on lunastusoptio, joka määrittelee voiko auton lunastaa itselleen sopimuksen päätyttyä.

Autorahoituksella ja autolainalla tulee yhtälailla maksaneeksi kuukausimaksua kuten leasing-sopimuksellakin, mutta niissä kuitenkin auto jää itselle maksujen loputtua ja sen voi vaikka myydä eteenpäin, jos ei halua enää autoilla.

Yrityksen autorahoitus

Autoliikkeet ja rahoitusyhtiöt tarjoavat autorahoitusta yrityksille aivan kuten yksityishenkilöillekin. Yrityksen etuna on se, että se saa vähennettyä autoilusta koituvat kustannukset verotuksessa.

Yrityksen autorahoitukseen liittyviä leasing-sopimuksia ovat huoltoleasing- ja rahoitusleasing-sopimukset.

Ennen yritysauton hankkimista rittäjän kannattaa tehdä tarkat laskelmat verotukseen ja autoetuun liittyvistä asioista, työautoilusta koituvista kuluista ja auton arvon laskusta.

Yhteenveto

Ennen auton ostamista kannattaa perehtyä eri rahoitusvaihtoehtoihin ja miettiä omaa auton tarvetta.

Autolainan ja autorahoituksen käyttäminen uuden tai käytetyn auton ostossa voi olla järkevää, jos oma rahatilanne ei juuri sillä hetkellä riitä auton hankkimiseen tai jos kyseessä on kalliimpi tai pitkäaikaisempi hankinta.

Lainojen kilpailuttaminen on aina suositeltavaa, mutta etenkin näiden suurempien lainasummien kohdalla edullisimman lainatarjouksen löytäminen voi säästää jopa tuhansia euroja.

Usein kysyttyä

Kuka voi hakea autolainaa?
Summarum.fi palvelun kautta lainaa voi hakea jos:
  • Asut vakituisesti Suomessa
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
Miten löydän edullisimman autolainan?

Edullisimman autolainan löydät vertailemalla lainatarjouksia usealta eri lainantarjoajalta. Sen itse tekeminen voi olla monimutkaista ja haastavaa, minkä vuoksi Summarum.fi tarjoaa palvelua, joka hoitaa sen puolestasi.

  • Täytät vertailuhakemuksen tiedot 3 minuutissa
  • Yhteistyökumppanimme hoitavat lainatarjousten hakemisen, ettei sinun tarvitse tehdä sitä itse.
  • Tämän jälkeen valitset vain itsellesi parhaimman tarjouksen niiden joukosta!
Miten autolaina toimii?

Autolaina on käytännössä sama asia kuin kulutusluotto. Sitä voi hakea pankilta tai muilta rahoitusyhtiöiltä.

Yleisesti laina-ajat ovat 1-15 vuotta ja lainaa lyhennetään kuten muitakin lainoja eli lainasuunnitelman mukaisesti kuukausierissä.

Autolainaa voi saada yleensä noin 15 000 euroa ilman vakuuksia.

Miten autorahoitus toimii?

Autorahoitusta voi hakea suoraan autoliikkeen kautta tai rahoitusyhtiöiltä.

Se toimii kuten osamaksu, jota lyhennetään kuukausierissä.

Autorahoituksessa auton omistajuus siirtyy ostajalle vasta kun koko lainasumma on maksettu, tätä ennen auto on rahoituslaitoksen tai autoliikkeen nimissä.

Joskus autorahoituksen viimeinen kuukausierä on huomattavasti suurempi kuin sopimuksen aikana lyhennetyt kuukausierät.

Muita lainatyyppejä