Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Autolaina

Hae autolainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae autolainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Autolaina 2 000–60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan autolainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Autolainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Hae nyt autolaina netistä Summarumin kautta. Palvelumme käyttäminen ei sido sinua mihinkään ja saat yhdellä hakemuksella joukon toinen toistaan parempia autolainatarjouksia. Testaa vaikka heti!

Summarumin kautta voit hakea autolainaa helposti jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Autolainan hakeminen on ilmaista eikä vielä velvoita sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia autolainatarjouksia saat.

Aloita täyttämällä maksuton autolainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät autolainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Löydä edullisin autolaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman autolainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti autolainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota

 • autolainan korkoihin
 • kuukausierään
 • takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja. Edullinen laina autoon löytyy avullamme kätevästi.

Mistä halvin autolaina? Kilpailuta ja vertaile autolainat helposti ja nopeasti

Mistä halvin autolaina sitten löytyy? Halvin autolaina löytyy ainoastaan kilpailutuksen kautta. Kun autolainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon siitä voimmeko löytää sinulle autolainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa autolainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla saadut autolainatarjoukset, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin autolaina.

Vinkki

Kilpailuttamalla autolainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainan kilpailutus netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan autolainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Vakuudeton autolaina heti tilille kotoa poistumatta

Vakuudeton autolaina löytyy avullamme nopeasti. Kun olet löytänyt tarjousten joukosta sopivimman ja edullisen autolainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous.

Kun tarjous on hyväksytty, järjestyy autolaina heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

Kilpailuta autolaina ilmaiseksi netissä – yksi hakemus, useita tarjouksia

Onko mielessä uuden tai käytetyn auton ostaminen ja autolainan hakeminen? Aina eivät omat säästöt riitä järkevän auton hankkimiseen, joten auton ostamisessa voi olla kannattavaa hyödyntää autolainaa oman käsirahan lisäksi.

Autolaina ilman käsirahaa on nykyisin varsin suosittu lainatuote. Voit hakea autolainaa vakuudella tai ilman vakuuksia niin uuteen kuin käytettyynkin autoon. Mutta mistä paras autolaina ja miten löytää järkevä autolaina pienellä korolla?

Kilpailuta autolainat verkossa nyt

Autolainan kilpailutus kannattaa tehdä netissä, sillä se on helppoa ja yhdellä lomakkeella kilpailutat tosiaan autolainat usealta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä.

Autoliikkeiden autorahoitusten ja eri pankkien lainatarjousten vertaileminen itse voi olla työlästä ja monimutkaista, koska valinnanvaraa on todella paljon. Kilpailuta autolaina Summarumin avulla, niin säästät aikaa ja rahaa.

Rahoitussopimusten ja lainatarjousten ehdot ovat erilaisia ja hinnat määrittyvät eri tavoin. Pankeista ja rahoituslaitoksista haettava autolaina on käytännössä kulutusluotto, jonka korko riippuu aina hakijan tiedoista ja luotonantajan linjasta.

Näin autolainan kilpailuttaminen toimii Summarumilla

Vertaa lainoja tekemällä hakemus jopa alle 3 minuutissa. Vertailuhakemus ei ole sitova, eli voit vain tarkistaa, millaista autolainaa sinun olisi mahdollista saada.

 1. Täytä hakemuksen tiedot, joiden perusteella lainanmyöntäjät antavat tarjouksensa.
 2. Välitämme tiedot yhteistyökumppaneillemme, jotka antavat tietojesi perusteella parhaan lainatarjouksensa
 3. Palvelumme hakee luotonvälittäjiemme avulla lainatarjoukset usealta pankilta ja rahoitusyhtiöltä
 4. Saat sähköpostiisi tiedot sinulle myönnetyistä lainatarjouksista
 5. Mikäli sinua miellyttävä tarjous osuu kohdallesi, voit siirtyä lainantarjoajan sivulle ja allekirjoittaa lainatarjouksen sähköisesti sekä nostaa lainan tilillesi netissä!

Hae autolainaa aina oman taloutesi puitteissa ja muista tutustua tarkasti lainaehtoihin.

Autolainahakemusten osuus Summarumilla 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan aktiivisesti autolainoja. Autolainoja haettiin 2023 yli 15 prosenttia kaikista lainatyypeistä.

Kilpailuta autolainat kätevästi tästä

Kuka voi saada lainaa autoa varten?

Halpa autolaina on haettavissa kun

 • olet vähintään 18-vuotias
 • sinulla on säännölliset tulot
 • virallinen kotiosoitteesi on Suomessa
 • olet hoitanut raha-asiasi kunnialla.

Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät voivat johtaa siihen, ettei laina autoa varten evätään.

Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja siksi autolainatarjous voi olla täysin erilainen kahden eri hakijan välillä.

Autolaina opiskelijalle?

Onko autolaina opiskelijalle täysin mahdoton ajatus? Itse asiassa ei. Useimmat yhteistyökumppanimme voivat myöntää sinulle autolainaa, vaikka et olisikaan suoraan työelämässä. Säännöllisiksi tuloiksi voidaan siis laskea myös opintotuki- ja laina, aivan kuten vaikkapa eläkekin.

Jos siis olet opiskelijana ja tarvitset autolainaa, täytä hakemus ja anna meidän kilpailuttaa autolainat puolestasi. Autolaina opiskelijalle voi järjestyä jopa muutamassa päivässä.

Autolainalaskuri – laske tarvitsemallesi autolainalle sopiva määrä ja kuukausierä

Autolainaa hakevan on aina hyvä tietää hakemansa autolainan kustannukset. Voit laskea autolainan kustannukset autolainalaskurilla, joka auttaa sinua hakemaan sopivan määrän autolainaa. Summarumin autolainalaskuri on näppärä ja maksuton työkalu.

Sopivan kuukausierän suuruuden saat tietoosi, kun arvioit kuukausittaisia menoja ja sopeutat kuukausierän suuruuden niin, että rahasi eivät mene liian tiukille kuun lopussa. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä nopeammin maksat autolainaa pois, sitä pienempänä lainan kokonaiskustannukset pysyvät.

Autolainan korko on merkittävä tekijä lainakulujen muodostumisessa, mutta se ei aina kerro kaikkea. Luoton aloitusmaksu ja muut lainanhoitoon liittyvät maksut saattavat nostaa luoton hintaa kokonaisuudessaan, vaikka autolainan korko itsessään olisikin matala.

Esimerkki laskurimme käyttämisestä

Jaanan tarkoitus on saada autolaina edullisesti. Nyt hän on selaillut autoja Tori.fi -sivulta sekä Nettiautosta, ja hän aikoo nyt hakea autolainaa uuden menopelin hankintaa varten.

Jaana tekee ensin lainavertailun ja syöttää lainalaskuriin vertailusta saadut lainatarjouksen tiedot. Tällä tavoin hän pystyy näkemään autolainan kokonaiskustannukset sekä miten ne muuttuvat, jos valitsisikin erilaiset lainaehdot.

Jaana on iskenyt silmänsä noin 9 500 € maksavaan käytettyyn täyssähköautoon ja sitä varten hän aikoo hakea lainaa 10 000 €.

Hän syöttää lainalaskuriin sähköpostiinsa saadun lainatarjouksen sisältämän nimelliskoron 6,7 %. Ehdoissa sanotaan, että tilinhoitomaksu on kuukaudessa 6 € ja lainan perustamismaksu on 0 €. Hän haluaa saada lainan maksettua takaisin 5 vuodessa.

Syötettyään tiedot laskuriin Jaana näkee lainan:

 • Kuukausierän suuruuden: 202,60 € / kk 
 • Todellisen vuosikoron: 8,26 %
 • Lainan kokonaiskustannukset: 12 155,98 €, josta korkojen ja kulujen osuus on 2 155,98 €.

Tuo reilu 2 000 € korkokuluja tuntuu Jaanasta kuitenkin liian paljolta. Hän laskeskelee kuukausittaisia tuloja ja menojaan sekä toteaa, että hänen olisi mahdollista lyhentää autolainaa ainakin 300 eurolla kuukaudessa ilman, että hänen taloutensa menisi liian tiukille.

Jaana säätää laskuria siten, että autolainan takaisinmaksu muodostaa kuukausieräksi lähemmäs kolmea sataa.

Uusi kuukausierä on 313 € / kk, kun suunnitelmana olisi, että laina autoa varten on maksettu 3 vuoden sisällä. Laskuri antaa näin lainan kokonaishinnaksi 11 282 euroa.

Tällä tavoin Jaana saa säästettyä lainakuluissa vajaan tonnin (2155 – 1282 = 873 euroa), kun hän käytti lainalaskuria laskiessaan budjettiinsa sopivamman kuukausierän.

Jaana valitsee lainaan itselleen sopivat ehdot, nostaa autolainan tililleen ja ottaa yhteyttä automyyjään.

Parin päivän sisällä hänellä on allaan uusi ekologinen henkilöauto, jolla hän pystyy liikkumaan päästöttömästi.

Autolaina vertailu

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

Yllä näkemäsi autolainavertailu on suuntaa-antava. Harva meistä haluaa maksaa autolainaa yli kymmentä vuotta, mutta otimme 15 vuoden maksuajan silti mukaan vertailuun, jotta erot autolainatarjousten välillä tulevat entistä selvemmiksi.

Miksi autolainojen kilpailutus kannattaa?

Me Summarumilla olemme laatineet palvelun, jonka avulla autolainojen kilpailutus tapahtuu helposti ja luotettavasti. Kilpailuta autolainat avullamme ja löydät sen, mikä on paras ja edullisin autolaina 2023 juuri sinulle.

Autolainan kilpailuttaminen käy nopeasti, eikä sido sinua mihinkään. Anna meidän auttaa – löydämme halvat autolainat jopa minuuteissa.

Olet sitten ostamassa autoa yksityiseltä myyjältä tai suoraan autoliikkeestä, kilpailuta autolaina kauttamme. Voit käyttää saamasi autolainan juuri niin kuin haluat.

Mistä autolaina kannattaa ottaa?

Kun mietit mistä autolaina kannattaa ottaa, on meillä sinulle hyviä uutisia. Olet juuri oikeassa paikassa. Me autamme sinua löytämään parhaat autolainatarjoukset nopeasti, vaivattomasti ja maksuttomasti.

Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia rahoitusalan toimijoita.

6 syytä sille miksi autolainan kilpailutus kannattaa

Jokaisen tavoitteena on tietenkin löytää se markkinoiden halvin autolaina. Tämä taas onnistuu vain kilpailutuksen kautta. Syyt sille, miksi autorahoituksen kilpailutus kannattaa, olemme listanneet alle:

 1. Löydät edullisen autolainan nopeasti.
 2. Saat valittua itsellesi parhaan tarjouksen.
 3. Autolainatarjouksia on monta.
 4. Autolainan kilpailuttaminen itse on vaivalloista.
 5. Et sitoudu mihinkään.
 6. Autolaina pankista on tyypillisesti ehdoiltaan tiukka.

1. Löydä edullinen autolaina pienellä korolla

Kilpailuta autolaina kätevässä palvelussamme. Sen avulla kilpailutat yhdellä lomakkeella autolainan usealta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Mitä useammalta saat tarjouksen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulet säästämään rahaa autolainan kuluissa.

Voit valita sellaisen autolainan, jossa on edullisin todellinen vuosikorko tai muuten sinulle sopivat lainaehdot.

2. Valitse sinulle sopivin laina autoa varten ja kuukausilyhennys

Säästät tietysti kustannuksissa, mitä nopeammin saat autolainan maksettua pois. Voit valita sinulle sopivan aikataulun sille miten maksat lainaa takaisin.

Autolainalaskurimme avulla selvität miten eri laina-ajat vaikuttavat lainan kokonaishintaan ja näin järkevä autolaina, joka voi olla tyypiltään annuiteettilaina, löytyy nopeasti.

3. Nopea lainapäätös ja useampi kuin yksi autolainatarjous

Autolainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja itse päätökset ovat myös nopeita, sillä pankit käyttävät automaattista päätöksentekoprosessia lainapäätöksiä tehdessään.

Kun teet lainavertailun, saat yhdellä lomakkeella useita tarjouksia, joista valita se paras autolaina.

4. Autolainojen kilpailutus itse hidasta

Perinteisesti autolainojen kilpailutus pankista on hidasta, puhumattakaan yhden lainan kilpailuttamisesta usealta pankilta. Säästät aikaa täyttämällä autolainahakemuksen kauttamme.

Lomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen alat saamaan lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahalaitoksilta.

5. Autolainan kilpailuttaminen ei sido ottamaan lainaa

Saatuasi autolainatarjouksia sähköpostiisi, voit valita niistä itsellesi parhaan, jos niistä jokin on kiinnostava. Mikäli tuletkin toisiin ajatuksiin tai sopivaa autolainaa ei sinulle tarjota, ei sinun tarvitse huolehtia.

Autolainojen vertailu ei maksa sinulle mitään. Tulet sitoutuneeksi lainasopimukseen vasta, kun hyväksyt jonkin autolainan sitä tarjoavan yhtiön sivulla.

6. Suurten pankkien tiukat lainaehdot

Jos tarkoitus on saada autolaina edullisesti, suurten pankkien kohdalla on hyvä olla tarkkana. Autorahoituksella tai pankkilainalla ostettua autoa varten usein tarvitaan vakuus tai takaaja.

Kun kilpailutat autolainan Summarumin lainapalvelun kautta, et tarvitse vakuuksia tai ketään takaamaan lainaa. Tämä tekee autolainan saamisesta myös nopeaa ja lisäksi sinun on helpompaa ostaa auto yksityishenkilöltä.

Vakuudettomissa lainoissa voit itse päättää miten käytät nostamasi lainan. Päätösvalta siitä, ostatko auton Torista tai autoliikkeestä, tai haluatko sittenkin ostaa esimerkiksi veneen vai käytätkö rahat remonttiin, on puhtaasti sinulla.

Näin helppoa autolainan kilpailuttaminen ja hakeminen on

Autolainan kilpailuttaminen ja hakeminen on ilmaista, nopeaa sekä ennen kaikkea helppoa, kun teet sen netissä.

Yhden lomakkeen tietojen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen palvelumme hakee lainatarjouksia luotonvälittäjiemme avulla. Näin takaamme sen, että saat helposti lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei itse sitä tarvitse tehdä.

Autolainan kilpailutus tai lainahakemuksen lähettäminen ei vielä ole sitovaa, vaan voit vaikka vain tarkistaa helposti, millainen autolaina voisi olla tarjolla.

Kun kilpailutat autolainan netissä, ei sinun tarvitse juosta autoliikkeestä tai pankista toiseen hakeaksesi rahoitusta tai roikkua eri pankkien maksullisissa puhelinpalveluissa kysyäksesi lainatarjouksia, vaan sen voit tehdä esimerkiksi kotisohvalta käsin. Helppoa, vai mitä?

Hae autolainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti jopa 60 000 euroa

Autolainan hakeminen ilman vakuuksia onnistuu nopeasti ja helposti, sillä sekä kilpailutus että hakeminen tapahtuvat samalla lomakkeella.

Pankit ja rahoitusyhtiöt hyödyntävät automaattista päätöksentekoprosessia. Tästä syystä autolainan saaminen käy vaivattomasti. Valitset vain tarjouksista itsellesi parhaan vaihtoehdon, ja rahat voivat olla tililläsi samana päivänä tai viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa.

Vakuudeton laina, joka tässä tapauksessa on siis autolaina, voidaan myöntää, mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja talouden hoitaminen on sujunut sinulta mallikkaasti. Autolainaa voidaan myöntää jopa 60 000 euroa, joten se usein riittää halutun ajoneuvon rahoittamiseksi.

Hyvä tietää

Autolainatarjoukset riippuvat haetun lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta sekä hakijan profiilista eli taloudellisesta tilanteesta.

Pankit tarkastelevat lainahakemuksia aina kokonaisuuksina. Tästä johtuen yksi hakija voi saada autolainaa hieman edullisemmalla korolla, kun taas toiselle tarjotaan kalliimpaa korkoa.

Summarumin vinkit auton ostoon – ota nämä asiat huomioon autokaupoilla

 1. Hae päätös autorahoitukselle jo ennen autokauppoja – lainahakemus ei vielä sido mihinkään
 2. Tee kattava taustatyö auton hankintaan
 3. Selvitä autovero ja vakuutukset (pakollinen ja vapaaehtoinen)
 4. Ennakoi yllättävät tilanteet, kuten huollot ja muut menoerät
 5. Ennakoi auton myynti x-vuoden päästä sijoitusmielessä, mitä tapahtuu auton arvolle?
 6. Harkitse auton ostoa ulkomailta – huomioi hyvät ja huonot puolet

Autolainaa netistä näiltä toimijoilta

Voit saada autolainaa Suomessa jo todella monelta eri rahoituslaitokselta sekä pankista. Autolainojen ehdot sekä hinnat vaihtelevat kuitenkin keskenään paljon. Siksi sinun kannattaakin aina vertailuttaa autolaina ennen varsinaista hankintapäätöstä.

Alla näet, mistä edullisin autolaina todennäköisimmin löytyy.


Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Voit siis hakea autolainaa netistä tai vaihtoehtoisesti jonkun rahoitusyhtiön kivijalkaliikkeestä eli pankista. Autolainan hakeminen netissä mahdollistaa kuitenkin monia asioita, joita pankista lainan hakeminen ei mahdollista.

Paras autolaina on edullinen ja tilanteeseen sopiva

Paras autolaina riippuu aina auton ostajan tilanteesta. Joskus pikalaina tulee tarpeeseen, kun täytyy ostaa auto nopeasti. Tilanne voi olla sellainen, jossa autolainan takaisin maksaminen on tarkoitus hoitaa jo heti seuraavana palkkapäivänä.

Tällöin paras autolaina on tilanteeseen sopiva, kun sen saa haettua nopeasti kilpailuttamalla eikä se sisällä suuria perustamismaksuja. Sopimuksessa tulisi myös olla lisäyksenä se, että autolainan lyhennys onnistuu kokonaisuudessaan pois heti kun haluat.

Voi myös olla, että tarvitset sellaisen autolainan, jota voit maksaa takaisin pikkuhiljaa pidemmällä aikavälillä. Silloin paras autolaina on edullinen autolaina pienellä korolla. Erityisesti tällaisessa tapauksessa lainojen hintaerot korostuvat ja kilpailuttamisella saadut säästöt voivat nousta jopa tuhansiin euroihin.

Autolaina edullisesti löytyy, kun huomioit nämä

 • Laina-ajan – Yleensä 1-15v. Maksuaikataulun voit määrittää itse minkä vuoksi sinun on tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta lainanmaksun aikana.
 • Kuukausierän suuruuden – Riippuu laina-ajasta ja lainan suuruudesta.
 • Lainan kokonaishinnan – Muodostuu siitä mikä on lainan kuukausimaksu, lainan korko, maksuaika tai aloitusmaksu.

Näiden perusteella voit laskea kuinka lainanmaksu sopii omaan kuukausibudjettiisi. Mitä nopeammin maksat autolainaa pois, sitä pienemmiksi tietenkin kokonaiskustannukset tulevat. Summarum.fi -sivujen autolainalaskurin avulla selvität helposti, miten eri tekijät vaikuttavat toisiinsa.

Autolaina pähkinänkuoressa

Lainan määrä Lainan määrä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika Laina-aika 1 – 15 vuotta
Maksuerien lukumäärä Maksuerien lukumäärä 6 – 180 kpl
Nimelliskorko Nimelliskorko 4 – 20 %
Todellinen vuosikorko Todellinen vuosikorko alkaen 4,5 %
Lyhennystavat Lyhennystavat Annuiteetti, tasaerä tai tasalyhennys
Lainanantajat Lainanantajat 35+ kpl
Keskim. haettu lainasumma Keskim. haettu lainasumma 17 000 €
Keskim. laina-aika Keskim. laina-aika 10 vuotta
Alaikäraja Alaikäraja 18 vuotta
Lainatyyppi Lainatyyppi Vakuudeton laina
Käsittelyaika Käsittelyaika Heti

Autolainan korko pankissa ja rahoitusyhtiöillä

Yksi näistä edellä mainituista tekijöistä on todellinen vuosikorko, joka helpottaa lainan kokonaiskustannusten laskemista. Todellinen korko sisältää lainaan liittyvät kulut, joten korkovertailua kannattaa tehdä mieluummin todellisten vuosikorkojen kuin autolainojen nimelliskorkojen välillä.

Autolainan ja autorahoituksen pieni kuukausierä ja pitkä maksuaika voivat houkuttaa autokuumetta potevaa ostajaa. Pahimmassakin autokuumeessa sinun kannattaa silti ottaa huomioon lainasumman suuruus ja autolainan lyhennys suhteessa auton arvoon ja sen muutoksiin, ja suhteuttaa nämä omaan maksukykyysi.

Autolainan korot voivat vaihdella merkittävästi eri rahoitusyhtiöiltä saamissasi tarjouksissa. Autolainan korko pankissa ei välttämättä olekaan se kaikista paras vaihtoehto, joten muista aina kilpailuttaa autolainat parhaan tarjouksen löytämiseksi.

Mahdollisten rahoitusten vertailu – autolaina, osamaksu vai leasing?

Auton ostamista varten rahoitusvaihtoehtoina on autolaina, osamaksu tai leasing. Esittelemme tässä niiden tyypillisimmät piirteet. Näin tiedät varmemmin jatkossa, miten ja mistä edullisin autolaina järjestyy.

Autolaina ilman vakuuksia netistä

Nopea ja helppo tapa saada rahoitusta auton ostoa varten on hakea lainaa kauttamme. Lainalla voit ostaa minkälaisen auton tahansa, oli kyseessä sitten käytetty tai uusi auto joko autoliikkeestä tai yksityiseltä myyjältä.

Oli kyseessä vakuudellinen autolaina tai laina ilman vakuuksia, ei sen käyttötarkoitus ei lopulta ole kiveen hakattu, vaan halutessasi voit käyttää sen myös käyttää vaikkapa veneen tai moottoripyörän ostamiseen.

Autolaina ilman vakuuksia voi järjestyä niin pankeista kuin rahoitusyhtiöistäkin. Molemmilla vakuudettomien autolainojen lainasummat ovat yleensä 2 000 – 60 000 euroa ja niitä lyhennetään kuukausierissä. Tyypillisesti maksuajat ovat yhdestä vuodesta viiteentoista vuoteen.

Auton omistajuus siirtyy ostajalle suoraan oston yhteydessä, kun auton ostaa lainalla. Osamaksulla ostettaessa asia ei kuitenkaan usein ole näin.

Autolainavertailu on kätevä tapa selvittää eri rahoitusyhtiöiden tarjoukset. Vakuudeton autolaina ei edellytä henkilötakausta tai muita vakuuksia, kuten jo termi itsessäänkin paljastaa.

Tämän rahoitusmuodon parhaimpana puolena voidaan pitää sitä, että auton ostohinnasta on mahdollista ostohetkellä. Tämä taas ei välttämättä ole mahdollista, kun ostat autoa osamaksulla tai autorahoituksella.

Vakuudellinen autolaina pankista vai rahoitus

Pankista voit hakea myös vakuudellista autolainaa. Erona vakuudettomaan tietenkin on se, että lainan saamiseksi asetetaan jokin rahan arvossa mitattava vakuus tai pantti. Tämä voi olla rahatalletus, omistusasunto tai metsäpalsta.

On silti hyvä huomata, että joidenkin pankkien mukaan autoa tai kulutustavaroita ei voida asettaa autolainan vakuudeksi.

Tiesitkö?

Pankin vakuudellisen autolainan etuna on sen edullisuus. Pankit tekevät lainapäätöksissään aina riskiarviointia, ja vakuuden asettaminen pienentää pankkien luottoriskiä.

Siksi ne tarjoavat vakuudelliseen autolainaan pienempää korkoa, joka voi olla niinkin alhainen kuin 3 – 5 %.

Joskus pankit myöntävät lainoja pelkästään omille asiakkailleen ja näissä tapauksissa keskittämisestä saatavia etuja kannattaa puntaroida. Vakuudellinen autolaina ei siis aina välttämättä edes onnistu.

On myös tapauksia, joissa lainan kilpailuttamisella saadaan paremmat lainaehdot, mitä keskittämisestä saadut edut ovat. Silloin kysymykseen siitä, ottaako autolaina pankista vai liikkeestä, ei ole täysin yksiselitteistä vastausta.

Lainaa autoa vastaan – auto lainan panttina

Jos haaveilet uudesta menopelistä, voit saada myös lainaa autoa vastaan. Lainan vastaanottaminen autoa vastaan tarkoittaa sitä, että asetat velallisena autonsa uuden lainan vakuudeksi.

Käytännön tasolla tämä tapahtuu useimmiten osamaksusopimuksella maksaessa.

Joustoluotto tai kulutusluotto voivat myös tulla kysymykseen. Auton omistajuus siirtyy näitä käyttämällä nimiisi välittömästi.

Autorahoitus osamaksulla – ostettava auto toimii osamaksun vakuutena

Autorahoitus on osamaksusopimus auton ostoa varten, jota voit hakea autoliikkeen kautta tai pankista.

Myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen oston yhteydessä maksetaan mahdollinen käsiraha, minkä jälkeen voit maksaa auton jo ulos liikkeestä.

Autorahoituksen osamaksusopimukset ovat yleensä enintään 6 vuotta, jonka aikana maksat autolainaa pois kuukausierissä. Näitä kuukausieriä on tyypillisesti mahdollista maksaa nopeammallakin aikataululla, mikä vähentää tietysti rahoituksen kokonaiskustannuksia.

Sinun kannattaa olla ehtojen kanssa tarkkana, sillä joissakin rahoitussopimuksissa viimeinen maksuerä voi olla huomattavasti yksittäistä kuukausierää suurempi summa.

Omistajuus ja auton vakuutukset

Huomionarvoista autorahoituksissa on, että auton omistajuus siirtyy ostajalle, eli sinulle, vasta siinä vaiheessa, kun rahoitus on maksettu kokonaisuudessaan pois. Autolainalla ostettu auto taas siirtyy omistajuuteesi tosiaan välittömästi.

Rahoitusyhtiöt myös vaativat monesti, että rahoitettavalle autolle ostetaan liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus, joka sisältää rahoitus- ja kolarointivakuutuksen.

Autolainalla ostetulle autolle pakollinen on ainoastaan liikennevakuutus, sillä kasko on vapaaehtoinen.  Mitä laajempi autovakuutus on, sitä parempi.

Yksityisleasing – auto vakuutena, ei käsirahaa tai vakuuksia

Yksityisleasing eli auton ”liisaus” on auton pitkäaikaista vuokraamista omaan käyttöön. Se on huoleton vaihtoehto sinulle silloin, kun et halua sitoa autoon hirveästi omaa pääomaasi etkä myöskään stressata auton arvon alenemisesta tai autoon liittyvistä huolloista.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät yhteistyötä autoliikkeiden kanssa. Joistakin liikkeistä leasing-sopimuksen pystyykin tekemään suoraan tiskiltä tai netistä.

Leasing-sopimuksia on lyhyitä alle vuoden mittaisia sopimuksia sekä hieman pitempiä sopimuksia, joiden pituus on yleensä kahdesta neljään vuotta.

Saat liisattua auton käyttöösi kuukausimaksulla, johon usein sisältyy jonkinlainen huoltopaketti, mikäli autoon tulee vikoja. Maksat vain tämän lisäksi polttoainekulut. Tarpeen mukaan lisärahalla saa yhteistyökumppanin autopesut sekä kattavamman huollon.

Ota huomioon mitä kaikkea sopimus sisältää, kun vertailet leasing-sopimuksia. Kuuluuko kuukausimaksuun renkaiden vaihdot, pesut, vakuutus tai millainen huolto sopimukseen sisältyy?

Jos vakuutusta ei sopimukseen kuulu, voi autoliike tai rahoittaja vaatia kasko-vakuutuksen ottamista. Joissakin sopimuksissa voi olla määritelty autolla ajettava kilometriraja, joten mikäli ajat paljon, kannattaa sinun olla erityisen tarkkana tämän ehdon kohdalla.

Yksityisleasingiä varten et tarvitse käsirahaa tai vakuuksia, vaan auto toimii vakuutena. Riittää siis, kunhan auto palautetaan sopimuskauden loputtua.

Autolaina pankista, autoliikkeestä vai netistä?

Kun lähdet miettimään rahoitusta auton hankkimiseksi, sinun olisi hyvä miettiä ensin millaista autoa haluat lähteä etsimään tai oikeastaan mistä. Lainaa netistä saat monesta paikasta ja pankeillakin on paljon vaihtoehtoja.

Autolaina yksityiseltä ostettaessa

Jos aikomuksenasi on ostaa käytetty ajoneuvo yksityiseltä myyjältä, jää vaihtoehdoksi vakuudeton autolaina netistä tai pankista. Autolaina yksityiseltä ostettaessa on fiksuinta hoitaa rahoitusyhtiöiden tarjoamilla autolainoilla, sillä ne voit käyttää kuten itse haluat.

Toki vakuudettoman lainan korkoehdot ovat hieman kalliimmat kuin pankista haettavassa vakuudellisessa lainassa, mutta etujakin on.

Jos sen sijaan haluat ostaa uuden tai käytetyn auton autoliikkeestä, sinulla on mahdollisuuksina hakea autolainaa pankista sekä netistä tai hyödyntää autoliikkeen tarjoamia rahoitusvaihtoehtoja.

Tiesitkö?

Autolainassa, jota haetaan pankista, on yleensä matalampi korko kuin netistä haettavissa lainoissa, mutta ei aina. Se, mistä halvin autolaina lopulta löytyy, selviää siis ainoastaan kilpailuttamalla

Pankkilainoihin voi kuitenkin liittyä ehto, jossa auton omistajuus on pankilla niin pitkään, kunnes autolaina on kokonaan maksettu. Sama pätee yleensä autoliikkeistä haettaviin lainoihin ja rahoituksiin.

Jos siis haluat auton omistajuuden välittömästi itsellesi, kannattaa sinun valita vakuudeton autolaina netistä. Tämän parhaimpana puolena voidaan pitää sitä, että autolainan nostajana voit käyttää lainan juuri niin kuten itse haluat. Autokauppoja tehdessäsi voit pyrkiä tinkimään auton hinnasta. Tätä mahdollisuutta ei ole autoliikkeissä, tai ainakin niissä pelivaraa on huomattavasti harvemmin.

Halutessasi voit käyttää rahat vaikkapa moottoripyörään, purjeveneeseen tai jos inspiraation kohteeksi muuttuukin kodin remontti, niin vaikka sitten remontointiin. Näin auton rahoitus yksityiseltä ostettaessa on tosiaan viisainta hoitaa kulutusluoton muodossa.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

Auton hankinnassa ehkä se ensimmäinen seikka, jota tulet ajatelleeksi, on ostaako käytetty vai uunituore ajoneuvo. Tämä voi vaikuttaa siihen, mistä halpa autolaina kannattaa pyrkiä hakemaan.

Paras autolaina omaan tilanteeseesi sopien löytyy ainoastaan kilpailuttamisen kautta.

Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä autolainalla

Käytetyt autot löytyvät helposti Nettiautosta sekä muun muassa Tori.fi:stä, ja moni käytetyn auton ostaja suunnistaakin ensisijaisesti näille sivustoille. Vaihtoehtoja näistä löytyy varmasti jokaiselle, eikä tarvitse pelätä uuden auton roimaa arvon alenemista heti kun ajaa autokaupan pihasta ulos.

Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä autolainalla tai omilla säästöillä on hyvin yksinkertainen prosessi.

Auton ostamisessa yksityiseltä myyjältä autolainalla on ehdottomasti se hyvä puoli, että voit tosiaan nostaa autolainan heti ja käyttää sen myös juuri kuten haluat.

Yksityiseltä myyjältä auton ostamisessa kauppaa tehdään perinteiseen tyyliin, jossa molemmat osapuolet yrittävät löytää itselleen sopivaa hintaa kaupan kohteesta. Ostajan mahdollisuudet tinkiä auton hinnasta ovat siis aina paremmat kuin autorahoituksella ostettaessa.

Auto

Auton ostaminen ulkomailta

Auton ostaminen ulkomailta voi houkuttaa, sillä autojen hinnat saattavat olla alhaisempia joissakin maissa. Tätä ennen sinun on hyvä selvittää, miten tullaus, autoverotus ja auton käyttöönotto toimivat, kun haluaa tuoda auton ulkomailta Suomeen.

Onneksi tarjolla on myös hyviä suomalaisia firmoja, jotka tarjoavat tuontirahoitus-palvelua auton tuomiseksi ulkomailta. Kyseessä on rahoitus, joka sisältää auton tuonnin ulkomailta luotettavien automyyjien ja logistiikkafirmojen välityksellä.

Nämä autorahoitukset voivat tulla kuitenkin huomattavasti kalliimmiksi, kuin jos toisit auton ulkomailta itse.

Auton ostaminen ulkomailta itse

Jos haluat hoitaa auton ostamisen ulkomailta itse ja säästää rahaa, tutustu tähän kappaleeseen ja etsi lisää tietoja netistä, sillä auton ostaminen ulkomailta vaatii jonkin verran asiaan perehtymistä ja suunnittelua.

Auton tyyppi ja ostopaikka vaikuttavat tullaukseen. Tulliselvitystä ei tarvitse tehdä, mikäli auto on jo tullattu EU:n tulli- ja veroalueen sisällä tai se on valmistettu EU:n sisällä.

Verohallinnon sivuilta löydät tarkemmin lisää tietoa, jos olet ostamassa autoa alueelta, joka sijaitsee EU:n tullialueella, muttei kuulu veroalueeseen. Tästä esimerkkinä Ahvenanmaa ja Kanariansaaret.

Auton käyttöönottoon liittyy myös omat koukeronsa. Autosta on tehtävä käyttöönottoilmoitus sekä varmistettava, että auto on:

 • rekisteröity EU- tai ETA-maassa TAI
 • saanut siirtoluvan katsastustoimipaikasta JA
 • liikennevakuutettu.

Ole myös tarkkana yksityisten automyyjien kanssa. Esimerkiksi Ruotsin autojärjestön Motormännen.se -verkkosivuilta löydät autokauppiaiden mustan listan, josta voit tarkistaa, kuuluuko myyjä kyseiselle listalle.

Suosittelemme tutustumaan Autoliiton artikkeliin, jossa kerrotaan tarkemmin auton ostamisesta Ruotsista. Linkki sivulle löytyy tämän artikkelin lopusta.

Käy myös läpi ystäväpiirisi ja mieti, onko joku heistä käynyt hakemassa auton ulkomailta, heiltä kun voit saada kullanarvoisia neuvoja!

Autolaina

Oma auto vai leasing?

Jos harkitset auton hankintaa, kannattaa sinun miettiä tarkasti onko oma tarpeesi autolle sellainen, että tarvitset nimenomaan omaa autoa.

Oma auto ei ole aina paras mahdollinen ratkaisu, vaan tilanteeseen voi sopia myös auto leasing-sopimuksella.

Uusi vuokra-auto muutamaksi vuodeksi

Auton “liisaus” tarkoittaa käytännössä auton vuokraamista pitkälle määräaikaiselle ajanjaksolle, yleensä noin 2 – 5 vuoden ajalle.

Tämän vaihtoehdon bonuksena on se, että autosta koituvat kustannukset ovat etukäteen suhteellisen hyvin tiedossa. Tämä johtuu siitä, ett leasing-sopimukset sisältävät monenlaisia autoilijan palveluja, kuten vuosihuollon ja pesut.

Leasing-auton kilometriraja

Joissakin leasing-sopimuksissa on määriteltynä enimmäiskilometrimäärä, mikä laskee sen kannattavuutta paljon autoilevalle. Jos siis haluat ajaa paljon, voi oman auton ostaminen olla sinulle järkevämpi ratkaisu.

Leasing-sopimuksen päättyminen

Toinen tärkeä asia leasing-sopimuksessa on lunastusoptio, joka määrittelee voiko auton lunastaa itselleen sopimuksen päätyttyä.

Autorahoituksella ja autolainalla tulee yhtä lailla maksaneeksi kuukausimaksua kuten leasing-sopimuksellakin, mutta niissä kuitenkin auto jää itselle maksujen loputtua ja sen voi vaikka myydä eteenpäin, jos ei halua enää autoilla.

Paras autolaina ja auton vaihto kesken rahoitussopimuksen

Autorahoituksella ostetun auton voi vaihtaa kesken rahoitussopimuksen ja se on itseasiassa suhteellisen yleistäkin. Paras autolaina on siis näin varsin joustava, voihan tällaisessa tapauksessa autoliike lunastaa autosta jäljelle jääneen loppuvelan itselleen ja ostaa vaihdossa tulevan uuden tai käytetyn auton.

Aikaisemmasta osamaksusopimuksesta jääneestä loppusummasta tulee useimmiten niin sanottu omarahoitusosuus seuraavaa autoa varten.

Halvin autolaina 2023 löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla

Etsinnässä halvin autolaina uuden tai käytetyn auton ostamiseen? Tässä kappaleessa kerromme mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun mielessäsi on edullisin autolaina 2023.

Summarum.fi -sivuston autolainavertailun avulla halpa laina voi löytyä varsin nopeasti. Kätevä palvelumme kilpailuttaa hakemuksesi useilla eri yhteistyökumppaneillamme. Näin saat edullisimman autolainan pankkien ja rahoituslaitosten tarjousten seasta.

Täytät vain yhden lomakkeen tiedot, niin pääset vertailemaan tarjouksia ja sinulle selviää varsin helposti, mistä halpa autolaina olisi järjestymässä.

Edullisin autolaina 2023 tuo säästöjä

Jokainen meistä haluaa säästää lainan kuluissa. Tee siis autolainavertailu sivun yläosasta ja valitse edullisin autolaina 2023.

Autolainan hakeminen omasta pankista voi tuntua tutulta ja turvalliselta, mutta voit saada edullisempaa lainaa myös jostain muualta, joten autolainan kilpailutus on fiksua.

Se, miten paras autolaina määritellään, ei aina ole niin yksinkertaista, sillä tarpeita ja tilanteita on monenlaisia.

Mikäli harkitset autolainan ottamista, mieti omaa taloudellista tilannettasi kokonaisuutena ja valitse sopiva autolaina sen perusteella.

Edullisin autolaina 2023 – Kriteerit

Edullisin autolaina on matalakorkoinen, mutta se sisältää myös matalat luottokustannukset ja kuukausimaksut. Ei kuitenkaan riitä pelkästään, että autolainan korko on matala, sillä muut kustannukset voivat nostaa lainan hintaa yllättävästi.

Vastaavasti liian pitkän maksuajan valitseminen autolainaan voi tulla kalliiksi pitkällä aikavälillä matalasta korosta huolimatta. Valitse siis autolainaan edullinen korko ja mitoita laina-aika itselle sopivaksi.

Edullisin laina koostuu matalasta korosta, kohtuullisista luottokustannuksista ja laina-ajasta. Halvin autolaina löytyy, kun kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se sisältää lainan hoitokustannukset kokonaisuudessaan.

Pelkästään nimelliskorkoa ei siis saa tuijottaa, kun etsinnässä on halvin korko autolainaan.

Autolainan tai autorahoituksen vakuudet ja käsiraha

Joidenkin autolainojen tapauksessa lainalle edellytetään vakuutta. Useimmiten autolainan vakuudeksi käy auto itse. Auto ei tällöin siirry ostajan omistukseen ennen kuin koko laina on maksettu takaisin.

Vakuudeton autolaina tai vakuutena auto

Nykyään autolainaa voi usein saada ilman vakuuksia pankista, jolloin autolainalla ostetun auton omistajuus luonnollisesti merkitään auton ostajalle. Yleensä lainoja on myönnetty ilman vakuuksia noin 15 000 euroon saakka, mutta sitä voi saada nykyään jopa 60 000 euroa.

Sen sijaan autoliikkeiden myöntämissä autorahoituksissa auto toimii vakuutena ja sen omistajuus pysyy tällöin rahoituslaitoksella.

Käsiraha

Käsirahalla tarkoitetaan autorahoituksessa ostotilanteessa maksettavaa rahasummaa tai vanhasta autosta saatavaa vaihtohyvitystä. Käsirahan suuruus vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaisilla ehdoilla saat sitä.

Pankit voivat myöntää autolainoja myös käsirahaa varten, mutta näissä tapauksissa sinun kannattaa käydä oma taloudellinen tilanteesi läpi tarkasti. Maksukykyä on syytä tarkastella varsin realistisesti.

Tyypillisesti autoliikkeet suosittelevat rahoitusta varten käsirahaksi 10-15% auton hinnasta. Mitä suurempi käsiraha on, sitä pienemmäksi jää rahoitettava osuus ja sitä nopeammin auto on maksettu kokonaisuudessaan pois.

Rahoitusta voi myös saada ilman käsirahaa tai todella pienelläkin käsirahalla, mutta näissä tapauksissa kannattaa ottaa huomioon auton arvon aleneminen suhteessa lainasummaan.

Tämän vuoksi etenkin vanhempaa käytettyä autoa ostavalle suositellaan käsirahan suuruudeksi noin kolmannesta auton hinnasta. Uudempaa autoa ostettaessa autoliikkeet suosittelevat vähintään 10 prosentin suuruista käsirahaa auton hinnasta.

Esittelyssä pankkien tarjoamat parhaat autolainat

Kotimaiset pankit myöntävät tunnetusti autolainoja sekä uusiin että vanhoihin ajoneuvoihin. Keräsimme alle esimerkkejä eri pankeista:

Pankkien autolainat

 • OP autolaina – Osuuspankilla on vakuudellinen autolaina (Pankkilaina), vakuudeton autolaina (Täsmäluotto) sekä autorahoitus (Osamaksu), jossa ostettava auto toimii vakuutena. Vaihtoehdot vaihtelevat vakuuksien, korkojen ja lainasummien osalta. Osa vaihtoehdoista on saatavilla vain OP:n asiakkaille.
 • Nordea autolaina – Nordea tarjoaa vakuudetonta autolainaa ja osamaksua autoliikkeestä ostettavaan uuteen tai käytettyyn autoon. Lisäksi vaihtoehtona on yksityisleasing, joka mahdollistaa huolettoman autoilun kätevällä kuukausimaksulla.
 • S-pankki autolaina – S-laina on S-pankin vaihtoehto auton ostajalle. S-lainaa voi hakea yksin tai yhdessä helposti verkossa tai S-mobiiliappin kautta. Kyseessä on edullinen vakuudeton autolaina.
  Säästöpankki autolaina – Säästöpankin kautta voi hakea joustavaa vakuudetonta autolainaa. Myös joustoluotto auton hankintaa varten on tarjolla. Autolainan maksuaikaa, summaa ja kuukausierän suuruutta voi muuttaa joustavasti elämäntilanteiden mukaan.
 • Danske Bank autolaina – Osamaksu, Haavelaina ja Kertalaina ovat Danske Bankin autolainatuotteita. Haavelaina on vakuudeton autolaina, kun taas Kertalaina vaatii vakuuden.
 • Santander autolaina – Suomen suosituimmalla autolainojen myöntäjällä on useita eri vaihtoehtoja: All-in-One, Osamaksu, Leasing sekä autolaina. Santander Bank All-in-One autorahoitus sisältää vielä 3 eri tasoa, jotta jokaiselle löytyy sopiva rahoitus.
 • Aktia autolaina – Aktian valikoimassa ei ole varsinaista autolainaa, mutta pankki myöntää Aktia Käyttölainaa, jota voi esimerkiksi hakea auton ostoa varten. Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto.

Yllä on esiteltynä pankkien autolainat, mutta vain murto-osa niistä. Vaihtoehtoja on kokonaisuudessaan paljon.

Tämän vuoksi lainavertailun tekeminen verkossa kannattaa, sillä yhdellä lomakkeella voi saada lainatarjouksia monesta eri pankista ja rahalaitoksesta kerralla.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Paras autolaina ilman käsirahaa

Autolaina ilman käsirahaa on mahdollinen vaihtoehto, mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja varallisuus ja työtilanne näyttävät vakailta. On myös hyvä valita sopivan lyhyt takaisinmaksuaika, jotta autolaina lyhentyy tarpeeksi nopeasti. Myös työttömänä voit saada autolainaa, mutta summat voivat silloin olla pienempiä. Lisää aiheesta voit lukea artikkelissamme Saako työtön lainaa.

Kun otetaan autolainaa ilman käsirahaa, isoimpana haasteena pidetään sitä, että auton arvo laskee nopeammin, kuin mitä autolainaa lyhennetään.

Jos olet ottanut pitkän takaisinmaksuajan autolainaan, et ole maksanut yhtään käsirahaa ja maksukykyysi tulee muutoksia, voi autolainan lyhentäminen loppuun aiheuttaa sinulle taloudellisia ongelmia. Tämän vuoksi täytyy hyvin tarkkaan harkita autolainan ottamista ilman käsirahaa.

Autolaina osamaksulla ilman käsirahaa

Suomessa saa autolainaa osamaksulla ilman käsirahaa autoliikkeiden kautta. Tällaista kuukausimaksullista autolainaa voit hakea verkossa tai suoraan autoliikkeen tiskiltä.

Ennen hakemista sinun on tosiaan hyvä arvioida omaa taloudellista tilannettasi nyt ja tulevien vuosien aikana. Fiksua on myös miettiä miten toimia, jos maksukykyyn tulee muutoksia tai kuinka auton arvon aleneminen tulee vaikuttamaan tilanteeseen-

Kuukausierän suuruus olisi hyvä mitoittaa tarpeeksi suureksi, jotta autolaina lyhenee riittävän nopeasti. Jos otat liian pienen kuukausierän etkä ole maksanut käsierää, voi eteesi tulla tilanne, jossa autolainan viimeinen erä on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmat kuukausierät.

Yleisellä tasolla autolaina osamaksulla ilman käsirahaa on riskialttiimpi ja kalliimpi vaihtoehto kuin autolaina, jossa käsirahan suuruus on noin kolmanneksen auton hinnasta.

Jos tilanteesi vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja haluat autolainan osamaksulla ilman käsirahaa, ei muuta kuin autokaupoille!

Muista, että vanha autosi käy käsirahana, mikä omalta osaltaan pienentää lyhennettävän autolainan osuutta.

Autolaina yhteishakijan kanssa

Kuten asuntolainat, myös autolaina onnistuu yhteishakijan kanssa. Autolaina rinnakkais- tai yhteishakijan kanssa voi taata paremmat lainaehdot. Hakijoiden yhteenlasketut tulot ja korkeampi maksukyky yhdessä pienentävät lainanmyöntäjän riskiä, mikä johtaa alhaisempaan autolainan korkoon.

Hakiessasi autolainaa yhteishakijan kanssa, muista merkitä autolainahakemukseen, että teitä on kaksi hakemassa lainaa. Usein tämä toinen henkilö on oma puoliso.

Hakemukseen täytetään siis yhden sijasta kahden henkilön varallisuus-, työllisyys- ja henkilötiedot.

Summarumin autolainahakemuksen kautta voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

Paras autolaina yritykselle – kilpailutamme myös yrityslainat

Autoliikkeet ja rahoitusyhtiöt tarjoavat autolainaa yrityksille aivan kuten yksityishenkilöillekin. Yrityksen autorahoitukseen liittyviä leasing-sopimuksia ovat huoltoleasing- ja rahoitusleasing-sopimukset.

Kun haet autolainaa yritykselle etuna on se, että se saa vähennettyä autoilusta koituvat kustannukset verotuksessa.

Ennen yritysauton hankkimista sinun kannattaa tehdä tarkat laskelmat verotukseen ja autoetuun liittyvistä asioista, työautoilusta koituvista kuluista sekä auton arvon laskusta.

Autolainojen hinnoittelu ja takaisinmaksu – kuukausierät, korot ja kulut

Autolainan takaisinmaksu on seikka, johon on syytä kiinnittää huomiota jo hyvissä ajoin ennen autolainan hakemista.

Autolainan lyhennys kannattaa miettiä varsin suunnitelmallisesti: paljonko autolainaa tarvitset ja miten nopeasti saat tai haluat maksettua sen kokonaan pois?

Autolainan määrä

Autolainan määrä tulee harkita tarkasti. Sinun tulisi ottaa huomioon taloudellinen tilanteesi täysin realistisesti. Ensin sinun kannattaa siis tehdä budjetti, johon kirjaat ylös kaikki kuukausittaiset menot ja tulot. Näitä kannattaa jopa viilata hieman yläkanttiin, ja lisäksi sinulla olisi hyvä olla puskuria yllättäviä tilanteita varten.

Mikäli näidenkin menojen jälkeen sinulle jää ylimääräistä rahaa, voit hakea autolainaa.

Yhteistyökumppaneiltamme voit hakea autolainaa muutamista sadoista euroista jopa 60 000 euroon.

Pienin korko yhtä kuin halvin autolaina?

Mikä on autolainan korko ja miten se määräytyy? Esimerkiksi pankin autolainan korko toimii kuten muissakin lainoissa. Sinun on syytä olla tarkkana siitä, onko kyseessä nimelliskorko vai todellinen vuosikorko, etteivät piilokulut pääse yllättämään puun takaa.

Korkoja vertaillessa pidä kuitenkin aina mielessä, että pankit ja rahoituslaitokset myöntävät autolainoja henkilökohtaisen profiilisi perusteella.

Sinulle myönnetyn autolainan korko voi siis olla korkeampi tai alhaisempi kuin vertailuesimerkin korko. Täytä ilmainen autolainavertailu ja saat tietää parhaan henkilökohtaisen koron, jonka voit saada. Näin paras autolainatarjous löytyy nopeasti ja säästät kuluissa helposti.

Mistä autolainan todellinen vuosikorko muodostuu?

Autolainan todellinen vuosikorko koostuu:

 • nimelliskorko – yleisesti käytössä 3 kk EURIBOR -korkokanta ja pankin oma marginaali
 • luoton perustamismaksu – suuruus voi joskus olla jopa satoja euroja
 • toimisto- tai tilinhoitomaksu
 • laskutuslisä

Pikaisella tarkastelulla halpa autolainan korko voi saada lainan näyttämään houkuttavalta, mutta edellä mainittujen mahdollisten kustannusten myötä autolainan kokonaiskustannukset voivat muuttua ajateltua korkeammiksi.

Käytä siis aina autolainalaskuriamme apuna, kun lasket autolainan hintaa.

Auto 2

Miten saada pieni korko autolainaan?

Kannattaa pitää mielessä, että autolainan pieni korko ei automaattisesti tarkoita parasta tai edullisinta diiliä. Autolainan kokonaishinta muodostuu erilaisista kuluista ja tekijöistä. Liian pitkällä maksuajalla autolainan hinta usein nousee korkeaksi, vaikka nimelliskorko olisikin pieni.

Autolainan myöntämiseen liittyvien riskien pienentämiseksi lainantarjoajat suorittavat riskiarvioinnin tietojesi perusteella. Pankin arvioidessa lainan riskit korkealle, tulee autolainalle ymmärrettävästi myös korkeampi korko.

Hakijana sinun olisi myös hyvä miettiä autolainan hakemiseen vaikuttavia tekijöitä

 • Hyvällä taloudenhoidolla voit saada paremmat ehdot lainallesi. Hyvän maksukyvyn omaavalla hakijalla on vakituinen työpaikka eikä maksuhäiriömerkintöjä. Vakituisen työpaikan lisäksi vähäiset muut lainat parantavat mahdollisuutta saada edullista autolainaa.
 • Hae autolainaa rinnakkaishakijan kanssa, niin teillä on yhdessä paremmat mahdollisuudet saada edullinen autolaina, kuin yksin hakiessa. Rinnakkaishakija on yleensä oma puoliso.
 • Lyhyempi maksuaika pienentää autolainan kokonaiskustannuksia, vaikka korko olisikin hieman suurempi. Eli mitoita kuukausierä sopivan suureksi ilman, että kuukausibudjettisi joutuu liian koville.

Autolaina, jossa viimeinen erä on suurempi

Autorahoituksen viimeinen erä voi olla suurempi kuin ne erät, jolla autolainaa lyhennetään. Tämä on toiselta nimeltään jäännöserä, joka jää maksettavaksi rahoituskauden loppuun, mikäli autolainaa lyhennetään pienillä kuukausierillä.

Tämä viimeinen suurempi erä mahdollistaa pienempien kuukausilyhennyksien maksamisen, mutta rahoituskauden lopussa se voi tuntua todella suurelta.

Auton arvo on mahdollisesti ehtinyt alentumaan jo tuntuvasti, ja jos oma maksukykysi on heikentynyt rahoituskauden loppua kohden, voi auton ulosmittaaminen vakuusarvollisesti jäädä liian pieneksi. Eli se ei välttämättä kata koko jäännöserän suuruutta.

Ostajana joutuisit tällaisessa tapauksessa luopumaan autosta ja maksamaan sen lisäksi vielä loput rahoituskuluista.

Tämän vuoksi on järkevää, että kartoitat oman maksukykysi riskitekijät ja säädät autorahoituksen suuruus sopivaksi.

Jos haluat myydä auton lopuksi, kannattaa viimeinen maksuerä laskea pienemmäksi kuin autosta saatava jälleenmyyntihinta rahoituskauden lopussa.

Koroton autolaina – onko sellaista olemassa?

Koroton autolaina hoituu ainoastaan lainaamalla rahaa autoa varten sukulaisilta tai tuttavilta. Rahoitusyhtiöillä täysin korotonta autolainaa on todella harvoin tarjolla. Autoliikkeiden valikoimissa saattaa olla tarjolla korotonta autolainaa joksikin ajaksi, mutta usein joillakin tietyillä ehdoilla. Sen lisäksi asiakkaita houkutellaan hakemaan autolainaa ilman käsirahaa, joka taas ei ole korotonta.

Saadaksesi pienen koron autolainaan sinulla tulisi olla hyvä maksukyky ja vakituinen työpaikka. Ja mitä isomman käsirahan pystyt autosta maksamaan, sitä pienemmäksi autolainan kustannukset muodostuvat kokonaiskuvassa.

Autoliikkeet voivat markkinoida nollakorkoista autolainaa, mutta näiden kanssa on hyvä kiinnittää huomiota rahoitussopimuksen ehtoihin – onko kyseessä nollakorkoinen lyhyt ajanjakso rahoituskaudella tai nouseeko korko, jos yksikin maksu myöhästyy.

Nykyisen autolainan uudelleen kilpailuttaminen

Jos lyhennät autolainaa, jonka olet ottanut yli puoli vuotta sitten, olisi sinun fiksua kilpailuttaa se uudelleen. Järkevään taloudenhoitoon kuuluu lainojen ja sopimusten säännöllinen kilpailuttaminen.

Nykyisen autolainan uudelleen kilpailuttamisella voit saada pienennettyä autolainan kustannuksia, jos yleinen korkotaso on tippunut aikaisemmasta. Tarkista siis tasaisin väliajoin, millaisella korolla lainaa voi saada.

Voit myös yhdistää useamman lainan yhdeksi lainaksi, jolloin takaisinmaksu sujuu selkeämmin.

Kilpailuta autolaina uudelleen – muistilistamme

 1. Voit kilpailuttaa nykyisen autolainan uudelleen yhdistelylainalla
 2. Tee autolainahakemus ja ilmoita hakemuksessa aikomuksesi maksaa lainalla aikaisempi laina pois.
 3. Valitse lainatarjouksista sellainen, jonka maksuehdot ovat paremmat kuin autolaina, joka sinulla on tällä hetkellä.
 4. Nosta rahat tilillesi ja maksa aikaisempi autolaina pois

Sinulle jää enää tuo edullisempi laina maksettavaksi, ja säästät lainakustannuksissa!

Autolainan hyödyt ja haitat

Autolainassa, kuten missä tahansa muussakin lainassa, on sekä hyviä että huonoja puolia. Kuten missä tahansa tilanteessa, ihanteellisinta olisi tietenkin se, ettei lainaa tarvitsisi ottaa lainkaan. Useimmille meistä tällainen ei kuitenkaan ole realistista, vaan tarvitsemme rahoitusta auton hankintaan.

Hyödyt Haitat
Voit saada autolainatarjouksia useilta eri yhtiöiltä, jolloin saat kuluja alas. Osa rahoitusmalleista ei anna omistajuutta sinulle ennen kuin olet maksanut autolainan takaisin.
Autolainarahoituksen malleja on monta – jokaiselle löytyy jotakin. Jos et kilpailuta autolainoja, voit maksaa paljon kuluja
Sinulla ei tarvitse olla koko auton ostohintaa säästettynä.

Hae autolainaa netistä: täytä hakemus nyt

Täytä autolainahakemus vain 3 minuutissa, niin ilmainen vertailupalvelumme kilpailuttaa sinulle autolainan usealta eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Autolainan kilpailutus voi säästää jopa satoja euroja lainan kustannuksissa. Autolainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuuksia ja sitä voit saada jopa 60 000 euroon saakka.

Myönteisen lainahakemuksen jälkeen voit nostaa lainan tilillesi ja suunnata autokaupoille joko autoliikkeeseen tai ostaa auton yksityiseltä myyjältä. Autolainan nostettuasi sinun on mahdollista tinkiä auton hinnasta.

Autolainalle tehdään suunnitelma, jonka mukaan lainaa lyhennetään kuukausittain aivan kuten muidenkin lainojen kohdalla. Yleisesti laina-aika on ollut 1-15 vuotta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Autolaina – Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi kilpailuttaa ja hakea autolainaa Summarumin kautta?
Summarum.fi palvelun kautta voi kilpailuttaa ja hakea autolainaa jos:
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
Onko autolainan kilpailuttaminen ilmaista?
Summarum.fi tarjoaman palvelun kautta autolainan kilpailuttaminen on ilmaista. Maksuttoman palvelun kautta voit tarkistaa, millaista autolainaa voit saada, eikä hakemuksen täyttäminen sido vielä mihinkään.
Miksi autolaina kannattaa kilpailuttaa?
Auto on yksityishenkilön elämässä yksi suurimmista yksittäisistä ostoista. Kilpailuttaminen on nopeaa ja helppoa, kun sen tekee verkossa, ja sillä voi säästää jopa satoja tai tuhansia euroja, kun valitsee itselle parhaimman autolainatarjouksen.
Miten saada edullinen autolaina?

Edullisimman autolainan löydät vertailemalla lainatarjouksia usealta eri lainantarjoajalta. Sen itse tekeminen voi olla monimutkaista ja haastavaa, minkä vuoksi Summarum.fi tarjoaa palvelua, joka kilpailuttaa autolainat puolestasi.

 • Täytät vertailuhakemuksen tiedot 3 minuutissa
 • Yhteistyökumppanimme hoitavat lainatarjousten hakemisen, ettei sinun tarvitse tehdä sitä itse.
 • Tämän jälkeen valitset vain itsellesi parhaimman tarjouksen niiden joukosta!
Mikä on sopiva käsiraha autoa varten?

Käytetyn auton käsirahaksi suositellaan noin kolmasosaa auton hinnasta. Uuden auton kohdalla käsirahan osuus voi olla pienempi - yleensä noin 10 - 15 prosenttia ostettavan auton hinnasta.

Muista, että mitä suuremman käsirahan maksat ostaessasi autoa, sitä vähemmän jää maksettavaa myöhemmälle.

Vanha auto kelpaa myös hyvin käsirahaksi.

Miksi autorahoituksen viimeinen maksuerä on suurempi?

Autorahoituksen viimeinen maksuerä eli jäännöserä voi olla huomattavastikin suurempi, kuin ne lyhennyserät, joita maksetaan rahoituskaudella.

Syynä suureen jäännöserään voi olla, jos autolainaa tai rahoitusta maksetaan todella pienillä kuukausierillä eikä autorahoitusta ehditä maksaa kokonaan laina-ajan loppuun mennessä.

Voinko myydä autoni, vaikka autorahoitusta on vielä maksettavana?

Autorahoituksen aikana auton voi halutessaan myydä, mikäli se sopii autorahoituksen myöntäneelle taholle. Tämä on itseasiassa aika yleistäkin.

Jos haluat myydä autosi kesken rahoituskauden, ota yhteys tahoon, joka on myöntänyt autorahoituksesi.

Miten nykyisen autolainan kilpailutus tehdään?

Nykyisen autolainan kilpailutus onnistuu vertailemalla lainatarjoukset ja valitsemalla sellainen autolaina, jossa on paremmat maksuehdot kuin nykyisessä autolainassasi.

Tämän jälkeen maksat nykyisen autolainan pois uudella lainalla ja huolehdit edullisemman lainan takaisinmaksusta.

Voiko autolainaa lyhentää ennalta sovittua nopeammin?
Suurin osa autolainaa tarjoavista toimijoista mahdollistaa autolainan ennenaikaisen lyhentämisen. Tämä on monesti kuluttajan kannalta järkevää, sillä lainaa lyhentävä henkilö säästää näin rahaa korkokustannuksissa,
Kuinka kattava Summarumin autolaina kilpailutus on?
Summarumin kautta voit kilpailuttaa yhdellä hakemuksella kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia keskenään. Palvelu laskee sinulle edullisimmat autolainat ja listaa ne järjestykseen halvimmasta kalleimpaan.
Voiko eläkeläinen saada autolainaa?
Kyllä voi. Eläkeläinen voi hakea autolainaa siinä missä kuka tahansa muukin.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja