Toimitilalaina

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Toimitilalaina

Yrityksen toiminnan käynnistäminen tai jo olemassa olevan yrityksen laajentaminen vaatii usein ylimääräistä rahaa. Yksi suurimmista menoeristä on yrityksen fyysinen sijainti. Etsinnässä voi olla joko tontti yritystoiminnalle, kiinteistön hankkiminen tai uusien toimitilojen löytäminen. Kyseessä on usein kuukausittain toistuva kustannus joko lainanlyhennyksen tai vuokran muodossa. Tähän onkin hyvä varautua etukäteen erityisesti alkuvaiheessa, koska myyntiä ei välttämättä ole vielä paljon ehtinyt kertyä.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Miten saada yrityslainaa toimitilaa varten?

Yrityslainan tarkoituksena on liiketoiminnallisten tarkoitusten rahoittaminen. Yleistä on käyttää lainaa esimerkiksi tontin tai toimitilan hankintaa. Yritys siis lainaa toiselta osapuolelta rahaa oman liiketoiminnan pyörittämisen avuksi.

Yrityksen hankintojen rahoituskustannukset kannattaa laskea tarkasti ja sen perusteella valita se kaikista paras vaihtoehto. Hyvä on myös varautua siihen, että neuvottelut voivat tosin kestää pitkäänkin, jos kyse on isommasta hankinnasta, kuten uusista toimitiloista. On sovittava esimerkiksi siitä miten investointi rahoitetaan, minkälaisia mahdollisia vakuuksia laina sisältää sekä yleisistä lainaehdoista. Lainan määrä riippuu luonnollisesti yrityksen tarpeesta ja tilanteesta.

Kannattaako toimitilat vuokrata vai ostaa?

Yritys voi joko vuokrata toimitilansa tai ostaa ne suoraan kokonaan itselleen. Yrityslainaa on mahdollista saada molempiin tarkoituksiin, eikä sitä yleensä tarvitse sen kummemmin erikseen määritellä. Aloittelevalle yritykselle usein vuokratut toimitilat ovat parempi vaihtoehto, sillä silloin reagoiminen muuttuviin tilanteisiin on yleensä joustavampaa. Yritystoiminnan vakiintuessa voi tilojen ostaminen tulla edullisemmaksi, mitä vuokralla toimiminen. Isoimmissa kaupungeissa vuokrat voivat muodostua hyvinkin kalliiksi myöhemmässä vaiheessa.

Toimitilojen ostaminen

Omien toimitilojen ostamisella voi olla hyvinkin myönteinen vaikutus yrityksen imagoon ja samalla se voi antaa uskottavaa kuvaa yrityksen vakavaraisuudesta. Se onkin suurella todennäköisellä se kaikkein tuottoisin vaihtoehto pidemmällä tähtäimellä ajateltuna, sillä hyvä sijainti voi nostaa tontin tai kiinteistön arvoa ajan kuluessa.

Myös vapaus lisääntyy omissa toimitiloissa, sillä yritys ei ole riippuvainen vuokranantajan päätöksistä ja mielipiteistä yrityksen tiloissa tehtäviin muutoksiin, kuten esimerkiksi remontteihin.

Lisäksi irtisanomisen vaaraa ei ole, mikä saattaisi olla muussa tapauksessa erittäin suuri takapakki yritystoiminnalle. Pitkäaikaisten suunnitelmien tekeminen onkin yleensä helpompaa silloin, kun saa itse määritellä yritykselle tarvittavat puitteet.

Yrityksellä on mahdollisuus ostaa toimitilat suoraan itselleen tai sitä varten voi myös perustaa oman kiinteistöosakeyhtiön. Toimitilat voi myös ostaa suoraan yksityishenkilöltä ja vuokrata niitä oman yrityksen käyttöön. Vaihtoehtoja on silti hyvä vertailla keskenään ja parhaan vaihtoehdon löytämiseen vaikuttaa luonnollisesti oma tilanne. Toimitilan hankkiminen voi horjuttaa tuntuvasti yrityksen taloudellista tilannetta, joten tästä syystä yrityslaina voi olla silloin paras ratkaisu.

Toimitilojen vuokraus

Jos yritys on vasta aloittamassa toimintaansa tai tiloille ei välttämättä ole tarvetta kovin pitkäksi aikaa, tällöin toimitilojen vuokraus voi olla järkevämpi vaihtoehto, kuin tilojen ostaminen. Useimmiten toimitilojen ostaminen sitoo paljon rahaa, joten vuokratessa rahaa jää käyttöön muuhunkin yritystoimintaan. Toimitilojen ylläpitokaan ei vaadi yhtä paljon vastuuta vuokralaiselta, kuin jos omistaa ne. Vuokrakulut voi myös vähentää yrityksen verotuksessa, mikä on vain hyvä asia yrityksen kannalta.

Joskus vuokratakauksen määrän noustessa korkeaksi voi lainaraha olla myös tarpeen toimitilojen vuokran maksamisessa. Irtisanomisaika on myös syytä pitää mielessä vuokrasopimusta tehtäessä. Sopimus tehdään joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi, jolloin se on voimassa ennalta määrätyn ajan. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on joustavampi vaihtoehto vuokranantajalle kuin vuokralaisellekin ja sopimus on mahdollista myös tarpeen tullen purkaa kummankin osapuolen toimesta hyvinkin nopealla aikataululla.

On myös hyvä kiinnittää huomiota muihinkin vuokrasopimuksessa mainittaviin asioihin, kuten esimerkiksi vuokran korottamisen ehtoihin, jotka voi mahdollisesti pitää sisällään vuosittaisen vuokran korottamisen jonkin indeksin mukaan. Myös lähiaikoina tehtävät remontit kannattaa selvittää, sillä niiden aikana vuokran hintaa voisi pystyä neuvottelemaan alaspäin. Lisäksi vuokrasopimukseen on mahdollista määritellä yritykselle esimerkiksi siivous-, postitus-, tai mahdollisia muita catering- palveluita vuokranantajan puolesta.

Huomioitavat seikat toimitiloja valitessa

Toimitilojen ostamisessa tai vuokraamisessa tulee ottaa huomioon esimerkiksi tilojen sijainti, viihtyvyys sekä niiden käyttötarkoitus yrityksen tulevaisuudennäkymiä ajatellen. Hyvällä valinnalla on vaikutusta yrityksen imagoon, työntekijöiden viihtyvyyteen, mikä vaikuttaa luonnollisesti työn tuottavuuteen. On myös tärkeä etukäteen varmistaa, että yrityksen rahoitus on kunnossa.

Yrityksen toimitiloja etsiessä sijainnilla on tärkeä merkitys. On myös miettiä, että sopiiko sijainti yrityksen imagoon. Onko kyseessä esimerkiksi asiantuntijayritys keskellä kaupunkia. Millaiset kulkuyhteydet yritykseen on asiakkaiden kannalta, kuin myös työntekijöidenkin. Entä pääseekö paikalle julkisilla kulkuneuvoilla tai löytyykö parkkitilaa.

Lähellä olevia palveluja kannattaa myös miettiä. Minkälaisia palveluja löytyy, entä onko lähellä kilpailevia yrityksiä. Joissain tapauksissa saman alan yritysten lähisijainti voi jopa auttaa oman yrityksen liiketoimintaa, mutta useimmiten se luo turhaa kilpailua.

Tärkeää on myös miettiä minkä tyyppisiä toimitiloja yritys tarvitsee. Onko tiloille jatkuvaa käyttöä vai tulevatko ne olemaan tyhjillään suurimman osan ajasta. Usein tiloihin liittyy myös tiettyjä välttämättömiä vaatimuksia, kuten esimerkiksi ravintolaa ei voi perustaa mihin tiloihin tahansa. Nämä kannattaakin selvittää ajoissa. Myös työntekijöiden viihtyvyys on huomioitava seikka, sillä siihen panostamalla panostaa samalla yrityksen kokonaiskannattavuuteen.

Lisäksi on syytä selvittää, että saako yritystä esimerkiksi mainostaa mainoksilla tilojen läheisyydessä. Myös perusasioihin on hyvä kiinnittää huomiota, esimerkiksi toimiiko valaistus ja ilmastointi. Yrityksen tulevaisuudennäkymillä on myös vaikutusta tilojen valintaan. Kannattaa esimerkiksi selvittää, että onko tiloja mahdollista kenties laajentaa, jos siihen tulee tarvetta myöhemmässä vaiheessa.

Yritystontit voivat olla yksi vaihtoehto miettiessä yrityksen toimitiloja. Etenkin isoimmissa kaupungeissa on niin kutusuttuja työpaikkatontteja ja yrityspuistoja, jotka ovat yritysten keskittymiä. Monet yrityspuistot omaavat jo valmiin imagon alueen oman imagonsa puolesta tai siellä jo aikaisemmin toimineiden yritysten johdosta. Jos liiketoiminnan sijoittaminen esimerkiksi yrityspuistoon kiinnostaa, kannattaa käyttää hyväkseen yritysalueella jo valmista olevaa imagoa ja miettiä, miten se voisi sopia oman yrityksen imagoon.

Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina on rahoitusmuoto, jota yritys voi hakea erilaisiin yritystoiminnan kuluihin aina menojen kattamisesta toiminnan kasvattamiseen. Suuri osa lainantarjoajista myöntää lainaa osakeyhtiöille, ammatin- tai elinkeinoharjoittajalle, kommandiittiyhtiölle tai avoimelle yhtiölle. Lainan hakemiseen ja myöntämiseen vaikuttavat suurin piirtein saman tyyppiset seikat, kuin yksityishenkilöiden kohdalla. Yritykselle myönnettävään lainasumaan vaikuttavat esimerkiksi liikevaihto, ikä, kassavirta, luottotiedot sekä lainan käyttötarkoitus.

Lähtökohtaisesti yrityslainan ideana on olla apuna yrittäjän akuutteihin tai kausiluonteisiin rahoitustarpeisiin. Pitkän ajan investointilainoiksikin yrityslaina käy joissakin tapauksissa, kuten yhtä hyvin myös pankkilaina. Useimmiten pankkilainoissa puhutaankin satojen tuhansien eurojen paketeista, kun taas tyypillisimmillään yrityslainat ovat kooltaan 10-30 000 euroa.

Yrityslaina soveltuu erinomaisesti pienempiin tarpeisiin. Esimerkiksi koronakriisi aiheutti ennakoimattomia tulonmenetyksiä useille yrityksille ja menoista oli silti pakko huolehtia normaaliin tapaan. Tällaisissa tapauksissa yrityslaina on saattanut olla useille yrityksille riittävä ratkaisu päästä pahimman yli.

Esimerkiksi yllättävät kulut, koneiden rikkoontuminen, tulojen viivästyminen, yllätysverot ja kausiluonteiset vaihtelut ovat tapauksia, joihin pienehkö ja lyhyt yrityslaina soveltuu mitä parhaiten. Tällöin yrityslainan kulutkin on mahdollista pysyä maltillisina, kun niitä käytetään vain tarpeeseen nähden soveltuva määrä ja mahdollisimman lyhyen aikaa. Liian suuret ja pitkät yrityslainat kerryttävät lähinnä tarpeettomia kustannuksia etenkin jos yrittäjä pyrkii selviytymään muutenkin haastavista ajoista. Tästä syystä yrityslainan tarve ja summa onkin syytä miettiä tarkkaan aina oman tilanteen mukaan.

Yleisimmät yrityslainan käyttökohteet:

 • Toimitilojen vuokraus tai osto
 • Liiketoiminnan laajeneminen
 • Markkinointi
 • Liiketoiminnan kansainvälistyminen
 • Kassavajeen tasaaminen
 • Liiketoiminnan kehittäminen
 • Uuden työntekijän palkkaaminen
 • Remonttikulut
 • Autolaina
 • Verkkokaupan perustaminen
 • Työkalujen ja laitteiden hankinta
 • Laina-aika

Yrityslainassa laina-aika on hieman lyhyempi, kuin yksityishenkilöille myönnettävissä samansuuruisissa lainoissa yleensä. Takaisinmaksuaika voi vaihdella kesimäärin kuukaudesta noin viiteen vuoteen lainasummasta riippuen. On myös hyvin yleistä, että yrityksellä on mahdollisuus saada ensimmäisen lainansa lyhyemmällä maksuajalla kuin seuraavat samalta lainantarjoajalta otetut lainat. Laina-aika siis pitenee asiakkuuden jatkuessa.

Korot ja kustannukset

Yrityslainan koron muodostumiseen vaikuttaa pohjakorko sekä lainantarjoajan kanssa sovittu korkomarginaali. Lainan lopullinen hinta pitää sisällään lainan pääomalle maksettavan koron sekä lainan nostoon ja hoitamiseen liittyvät kulut.

Lainaa hakiessa onkin hyvä kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Yrityslainojen kohdalla laki ei velvoita lainantarjoajia ilmoittamaan todellista vuosikorkoa, mutta yleensä lainantarjoajat ilmoittavat tämän.

Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki luoton kustannukset muutettuna vuotuiseksi koroksi. Todellisen vuosikoron avulla selviää lainan todelliset kustannukset ja niitä kannattaakin vertailla keskenään hakiessa yrityslainaa.

Takaisinmaksu

Yrityslainaa hakiessa takaisinmaksuaikataulu on sovittavissa lainantarjoajan kanssa. Laina-ajat ja maksuerät räätälöidään yritykselle sopivaksi, ettei lainasta aiheutuisi liikaa rasitusta yrityksen toiminnalle. Lisäksi se on mahdollista jakaa toivottuihin eriin ja jopa useammalle vuodelle.

Yleisin käytössä oleva yrityksen takaisinmaksumuoto on tasaerät, joissa lyhennys pysyy saman suuruisena joka kuukausi, mutta koron osuus pienenee sitä mukaan kun lainapääomakin pienenee.

Jos yrityksen maksukyky yhtäkkiä muuttuu, on yleensä mahdollista neuvotella lainan takaisinmaksusta lainantarjoajan kanssa. Joissakin tapauksissa lyhennysvapaa kuukausi on hyvä vaihtoehto antaa lisäaikaa maksamiseen, tosin tällöin lainasta pitää maksaa yleensä korot. Useimmiten lyhennysvapaa kuukausi on tarpeellinen yritystoiminnan alkumetreillä, koska tulovirrat eivät ole vielä silloin päässeet tasaantumaan.

Myös nopeutettu takaisinmaksu on mahdollista, jos yrityksen maksukyy on parantunut. Yrityslainan voi myös maksaa etukäteen kerralla pois. On kuitenkin syytä varautua siihen, että muutokset lainaan ovat usein maksullisia. Tämän vuoksi lainaa hakiessa on syytä selvittää, mitä kuluja mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet tai takaisinmaksuaikataulun muuttaminen voi mahdollisesti aiheuttaa.

Yrityslainaa toimitiloihin ilman vakuuksia

Useimmat netin kautta yksityisiltä rahayhtiöiltä haettavat yrityslainat ovat vakuudettomia. Ne eivät siis vaadi mitään yrityksen kiinteää omaisuutta tai esimerkiksi osakkeita takuuksi. Sen sijaan niissä vaaditaan henkilötakaaja. Pankit tarjoavat usein mahdollisuutta vakuuksiin tai takaajiin. Vakuudettoman yrityslainan koron määräytyminen on yrityskohtaista. Se säädetään yleensä yksilöllisesti yrityksen luottoluokituksen, toimialan, liikevaihdon sekä kassavirran perusteella.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on nopeampi prosessi, eikä se vaadi samanlaista paperityötä mitä perinteistä yrityslainaa pankista haettaessa. Tosin pankista myönnetty laina voi olla edullisempaa, mitä rahayhtiöltä haettu laina. Lainan saatavuus on sen sijaan useimmissa tapauksissa helpompaa rahayhtiöltä, sillä se ei vaadi hakijalta niin paljon taustatietoja, mitä pankki. Molemmat lainantarjoajat edellyttävät silti puhtaita luottotietoja. Joissain tapauksissa rahayhtiö voi myöntää pienen lainasumman maksuhäiriömerkinnän omaavalle hakijalle.

Kummassakin lainarahoituspalvelussa on siis hyvät ja huonot puolensa, mutta parhaan vaihtoehdon löytämiseksi yrityksen on syytä tehdä kilpailutus, minkä voi tehdä kätevästi netissä. Se ei vaadi kuin yhden lomakkeen täytön, jonka jälkeen ensimmäinen yrityslainatarjous voi mahdollisesti saapua sähköpostiin jo samana päivänä. Kannattaa kuitenkin olla kriittinen lainatarjousten suhteen, sillä aina se ensimmäinen tarjous ei ole se paras vaihtoehto.

On syytä vertailla eri tarjouksia keskenään ja kiinnittää erityisesti huomiota korkoihin sekä sääntöihin ja muihin ehtoihin. Huolellisesti vertailemalla on mahdollista löytää se paras yrityslaina, vaikka juuri yrityksen toimitilojen vuokraamista tai ostamista varten.