Yrityslainaa
maa- ja metsätilalle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa maa- ja metsätilalle

Nykypäivänä maa- ja metsätilat toimivat nimenomaan erilaisten koneiden varassa. Työmäärää ei saada tehtyä ilman kunnon traktoreita, puimureita, metsätyökoneita ja torjunta-aineita. Viimeaikaiset muutokset maailmalla ovat kuitenkin nostaneet hintoja kaikilla sektoreilla, mikä on tänä keväänä näkynyt etenkin torjunta-aineissa sekä lannoitteissa. Ei siis ole ihme, jos lainoille on nyt erityisen paljon kysyntää.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Maa- ja metsätilalle yrityslainaa

Tuottoja odotellessa on yritykseen sitoutettava rahaa. Kukaan ei ole koskaan ennustaa tulevaisuuttamme vuoren varmasti, mutta lainarahalla yllätyksistä on mahdollista selvitä. Ilman rahan sitouttumista ei synny tuloja, ja investointeja on tehtävä voittoa tavoiteltaessa.

Summarumin lainavertailutaulukon avulla pääset vertailemaan tarjolla olevia vakuudettomia yrityslainoja. Näet heti yleisen korkotason eri summille, ja pääset suunnittelemaan talouttasi. Tarvittaessa saat välittömästi rahaa tilillesi, ja pääset ostamaan toiminnalle välttämättömät aineet ja koneet.

Hae yrityslainaa maa- ja metsätilalle heti tilille

Lainan hakeminen netistä on helppoa ja nopeaa. Kun kyseessä on vakuudeton laina, vakuuksien tarkastamiseen ei mene aikaa. Lainatarjoukset ja -päätökset tehdään luottotietojen ja maksukyvyn mukaan, ja hakemusten käsittely on automatisoitu. Kun olet tehnyt hakemuksen, saat hyvin pian lainatarjoukset luotetuilta yhteistyökumppaneiltamme. Kilpailutamme lainasi luotetuilla pankeilla ja rahalaitoksilla, eikä sinun tarvitse lähestyä erikseen niitä jokaista. Näin säästät myös omaa aikaasi, ja voit käyttää sen tärkeämpiin töihin. Kilpailuttaminen ei vielä sido sinua mihinkään, ja voit tehdä päätöksesi rauhassa. Kun olet tehnyt sopimuksen jonkun lainanantajan kanssa, saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Rikkoutunut traktori, vesipumppu tai sähköpaimen saa siis korvaajan hyvinkin nopeasti!

Pääset vertailemaan näitä lainantarjoajia lainavertailutaulukossamme. Vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi sopivimman lainan kymmenien lainanantajien joukosta. Vertaa ainakin korkoprosentteja sekä käsittelykuluja. Huomioi myös se, miten eri laina-ajat vaikuttavat lainan kuluihin. Lainavertailutaulukko esittää kulut helposti ymmärrettävässä muodossa, eikä sinun tarvitse käyttää aikaasi näiden tietojen keräämiseen. Tämä ei sido sinua mihinkään, ja vasta valitun lainanantajan kanssa tehty sopimus siirtää rahat tilillesi ja aloittaa lainan takaisinmaksun.

LUE LISÄÄ: Lainaa heti

Yrityslainaa maa- ja metsätilalle

Kun toiminta perustuu karjankasvatukselle, viljelylle tai metsänkasvatukselle, rahan saaminen kestää pitkään. Tuotteet kasvatetaan itse, ajan kanssa. Samalla voi joutua tekemään suuriakin investointeja, kuten uusimaan koneita ja ostamaan kalliita torjunta-aineita. Ilman näitä investointeja tulot jäävät pieniksi.

Toiminta ei saa jäädä rahasta kiinni. Lainarahalla uudistukset voidaan toteuttaa ja rikkoutuneet koneet korjata tai korvata. Ilman kunnon metsäkonetta raha jää metsään mätänemään, kun rungot jäävät maahan. Mikäli maaperää ei kunnolla lannoiteta ja paranneta, kylvetyt siemenet eivät kasva odotetulla ja tarvittavat vauhdilla. Kun toiminta kasvaa, tarvitaan uusia rakennuksia. Tämä sitoo paljon pääomaa, ja tuottoa syntyy vasta ajan kanssa. Rakennuksetkin ovat pitkän ajan investointeja.

Koska lainan tarve voi olla hyvinkin äkillinen, lainan hakeminen netissä on todella nopeaa. Tutustu Summarumin lainanantajiin sekä lainavertailutaulukkoomme, jotta saat käsityksen nykyisistä lainoista ja niiden koroista!

Yrityslainaa maatalousyritykselle ilman vakuuksia

Perinteiset pankit myöntävät lainaa yleensä vain takaajia ja vakuuksia vastaan. Vakuutena voidaan tässä tapauksessa käyttää erilaisia koneita, mutta myös rakennuksia ja maata. Näiden arvioiminen on kuitenkin tehtävä ennen lainahakemuksen käsittelyä, ja siinä voi mennä hyvinkin kauan aikaa. Se ei siis ole kiireisen lainanhakijan valinta. Lisäksi arvio voi poiketa hyvinkin paljon sinun arviostasi, ja lisäksi vakuuksille asetetaan yleensä rajoitteita ja ehtoja.

Toinen perinteinen tapa taata laina on takaajan ottaminen. Jos et pysty hoitamaan lainaasi, se koituu takaajasi maksettavaksi. Tämä on uhkarohkeaa peliä, sillä takaaja ei tässä ole voittavassa asemassa, ja takaajaa voi olla hyvin vaikea löytää.

Vakuudeton laina myönnetään yrityksen ja hakijan luottotietojen sekä maksukyvyn perusteella. Korko on hieman suurempi kuin vakuudellisessa lainassa, sillä lainanantajan riski on tässä tapauksessa suurempi. Lainan käsittely on kuitenkin erittäin nopeaa, sillä tarvittavat tiedot saadaan automaattisesti tietopankeista. Saat lainatarjouksen hetkessä, ja pääset päättämään mistä otat lainan. Laina puolestaan siirtyy tilillesi jopa saman päivän aikana. Säästät siis sekä aikaa että rahaa, ja voit keskittyä olennaiseen: yrityksesi pyörittämiseen.

Maa- ja metsätilayrityksen rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Vielä sata vuotta sitten metsänhoidossa ja viljelyksessä pärjättiin hevosten voimin. Nyt hevosvoimia pitää löytyä koneista, sillä kannattava tilanhoito tarkoittaa valtavia määriä maata ja metsää. Yksittäisillä hevosilla sitä työtä ei enää saada tehtyä. Tarvitaan osaamista ja työkoneita, joissa on jokaisessa valtavasti hevosvoimia.

Jotta pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta, yritykseen on ensin laitettava rahaa. Lannoitteiden, maanparannusaineiden, eläinten ja koneiden ostaminen on välttämätöntä jokaisessa maa- ja metsätalousyrityksessä, joka tekee tulosta. Koko kasvukauden ja kasvatuksen ajan tehdään investointeja, jotka vaikuttavat eläinten, viljan ja metsän kasvuun, eli tulevat tuotot kasvavat. Ilman jatkuvia investointeja tuottoa eli tulosta ei kuitenkaan synny.

Erilaisten hyödykkeiden hinnat ja saatavuus ovat viime vuosina vaihdelleet ennalta-arvaamattomasti. Tällaisia muutoksia ei kukaan ole voinut arvata, eikä niihin ole oikein voitu varautuakaan. Jotta toiminta saadaan jatkumaan, laina on siihen hyvä apu.

Koneet

Traktorin rikkoutuminen kesken vaikkapa kylvöjen tai puimurin leviäminen kesken puinnin tarkoittaa töiden keskeytymistä. Kylvämätön siemen ei kuitenkaan idä, eikä puimatonta viljaa voi myydä. Varaosiin menee väistämättä rahaa, mutta joskus uuden koneen ostaminen on välttämätöntä. Se on myös investointi tulevaisuuteen, sillä uusi tai korjattu kone todennäköisesti kestää useita, jopa kymmeniä vuosia.

Konekannan päivittäminen on ajankohtaista jo ennen vanhojen rikkoutumista. Tekniikka päivittyy myös työkoneissa, ja nykyaikaiset traktorit ja metsäkoneet ovat aivan erilaisia kuin vielä kaksikymmentä vuotta sitten. Jos vanhoilla koneilla vielä pärjää, huolla niitä ahkerasti. Koneissakin investoinnit ovat pitkäaikaisia satsauksia, ja rahan käyttö helpottaa työntekoa pitkään.

Eläimet

Ilman kunnollista ruokaa eläimet eivät kasva, eivätkä sairaat eläimet mene kaupaksi. Jos omat varastosi ehtyvät kesken lihottamisen, on sitä tietenkin saatava lisää. Eläimet voivat myös yllättäen sairastua, jolloin tarvitaan eläinlääkäriä. Ruokaa voidaan tietenkin ostaa ja se harvemmin loppuu yllättäen, mutta eläinlääkäriä tarvitaan varsin usein yllättäen. Riippuen siitä, montako käyntiä ja millaista hoitoa eläimen sairaus vaatii, eläinlääkärin käynneistä voi koitua suuriakin laskuja. Näistä yllätyksistä selviää lainoilla, joita yhteistökumppanimme tarjoavat.

Myös eläimet itse ovat oma menoeränsä. Emolehmät, siitossonnit ja kasvattiporsaat siirtyvät tiloilta toisille kauppaa tehdessä, kunkin tilan erikoistumisen mukaan. Hyvän kasvattiporsaan kanssa on kaupanteon jälkeen vielä pitkä matka kuljettavana, ja porsaan kasvu on turvattava. Siitossonnien arvo näkyy vasta monen vuoden viiveellä, mutta hyvä perimä näkyy hyvin nopeasti. Hyväkasvuiset, terveet naudat kyllä kertovat, onko valinta osunut kohdalleen.

Aineet ja siemenet

Kun siemenviljan hinta nousee, sitä ei voi kuitenkaan jättää ostamatta. Yhtä lailla, vaikka hukkakauran torjunta-aineen hinta nousisi, sitäkin on hankittava tai sato pienenee. Maataloustarvikkeita myyvien kauppojen hinnat ovat nousseet viime aikoina roimasti, koska raaka-aineiden hinnat ovat pompanneet eikä kaikkea tarvittavaa edes saada markkinoilta ja tuottajilta yhtä paljon kuin ennen. Kulut ovat siis nousseet aivan kaikilla, ja hyvin pitkälti ne siirtyvät suoraan kuluttajahintoihin.

Jos kulut ovat nyt ylivoimaiset, tutki myös vaihtoehtoisia menetelmiä lannoittamiseen ja rikkakasvien torjuntaan. Myös Suomessa on kehitetty lannoitteita, joiden valmistus on pysynyt Suomessa. Tällainen tuotanto ei ole samalla tavalla haavoittuvainen kuin ulkomailla tapahtuva tuotanto ja kehitys, mikä on tietenkin meidän kannaltamme hyvä. Tutustu siis uusiin tuottajiin!

Työläiset

Tilan koosta riippuen voi näissäkin yrityksissä tarvita paljon työvoimaa. Koska tarve on kausiluontoista, myös työntekijöiden pestit ovat kausiluontoisia. Hyvien tekijöiden toivoo tulevan seuraavanakin vuonna, jotta kaikkea ei tarvitse opettaa joka kesä uudelleen jokaiselle työntekijälle. Palkan lisäksi työntekijää voi motivoida erilaisilla työetuuksilla, toisin sanoen huomioimalla työntekijöiden tarpeet kausityön ajan. Mansikkatilalle tarvitaan paljon lisäkäsiä lyhyen aikaa, ja nämä työläiset on järkevintä majoittaa tilalle. Huolehtimalla heidän perustarpeistaan, antamalla heille kunnon asuintilat ja antamalla työstä hyvän kokemuksen, saat todennäköisesti samat osaajat töihin myös seuraavana vuonna.

Erilaiset muutokset säässä voivat oleellisesti vaikuttaa siihen, missä ajassa sato kypsyy. Yllättävä lämmin ajanjakso voi kypsyttää sadon niin, että tarvitset nopeasti uusia käsipareja. Jotta tuottosi ei jää pellolle, on tarvittavan työvoiman palkkaaminen tällaisessa tapauksessa oikea liike. Kerääminen ja pakkaaminen ovat välttämättömiä työvaiheita, jotta tuotteesi pääsevät myyntiin ja sinä puolestaan saat oman palkkasi pitkäjänteisestä työstä.

Tuotantorakennukset

Jokaisella tilalla on hieman erilaiset tarpeet erilaisille rakennuksille. Lihakarjalle tarvitaan tietenkin navettoja, sioille sikaloita ja kanoille kanaloita. Lisäksi erilaiset konehallit, viljakuivurit ja vaikkapa siilot ovat olennainen osa maatiloja. Näiden huolellinen suunnittelu auttaa yritystä pitkällä aikavälillä saavuttamaan täyden potentiaalinsa, helpottaa työtä ja vastaa yrityksen tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Rakennukset ovat pitkän ajan investointeja, joihin kannattaa kerralla satsata kunnolla. Etenkin eläimiä kasvattaessa nimenomaan rakennukset voivat olla se pullonkaula, joka määrittää toiminnan laajuuden. Älä anna liian pienten tilojen rajoittaa tilasi tuotantoa, vaan tavoittele rohkeasti suuria laumoja ja parempia tuloksia.

Muutokset maa-/metsätilalla

Suuri menoerä muodostuu myös silloin, jos tilalla ryhdytään puuhaamaan sukupolvenvaihdosta tai vaikkapa luomuviljelyyn siirtymistä. Uudistukset maksavat ja nielevät rahaa, kun tarvitaan uusia koneita, erilaista siemenviljaa ja tiloja muunnellaan. Suunnittele muutokset huolella ja aloita varautuminen ajoissa. Siihen hetkeen, kun tilanne muuttuu tuottoisaksi, voi mennä useampikin vuosi. Tilan rahoitus ja pärjääminen on siis suunniteltava ja taattava etukäteen, ja yllätyksiin varauduttava. Koska kaikkiin yllätyksiin ei kuitenkaan voi varautua, on hyvä pitää mielessä lainan mahdollisuus. Sillä yllätykset voi nopeast eliminoida.

Sukupolvenvaihdos tarkoittaa usein vanhasta luopumista ja uuden omaksumista. Uuden tilanteen ja arjen opettelua helpottaa vakaa talous ja varautuminen yllätyksiin. Kuluja voi helposti muodostua yllättävän paljon, jos koneistoa päivittää kerralla paljon tai useita rakennuksia joudutaan korjailemaan. Jos edellinen sukupolvi jää samalle sijalle asumaan, on mietittävä mahtuvatko molemmat sukupolvet samaan pirttiin, vai onko edessä uuden asuinrakennuksen perustaminen.

Laina maa- ja metsätalousyritykselle

Jokainen yritys voi kohdata vastoinkäymisiä, varautumisesta ja suunnittelusta huolimatta. Jotta pitkäjänteinen työ ei valu hukkaan, on lainan otto joskus jopa pakollista. Sijoitukset auttavat yritystäsi joka tapauksessa, vaikka tuottoja voi joskus joutua odottelemaan hyvänkin aikaa.

Summarumin yrityslainavertailutaulukko auttaa sinua tekemään suunnitelmia kiireessäkin.

Vakuudeton laina on nopea apua silloin, kun nopeat toimet ovat välttämättömiä. Taulukon vuoksi sinun ei tarvitse etsiä samoja tietoja useilta eri lainanantajilta, vaan voit siirtyä suoraan vertailuun ja valintaan. Rahojen saaminen tilille tapahtuu usein jo saman päivän aikana, kun otat yhteyttä sopivaan lainantarjoajaan. Sinun ei myöskään tarvitse kertoa lainan käyttötarkoitusta, joten voit myös muuttaa suunnitelmiasi jos sellaiselle on tarvetta.