Pikalaina – lainaa välittömään käyttöön

Pikalaina on nopeasti saatavissa oleva vakuudeton laina. Mitkä pikalainan hyvät sekä huonot puolet ovat ja mitä sitä harkitessa tulisi ottaa huomioon? Lue lisää alta.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Terhi Kolehmainen
   Terhi Kolehmainen
   2021-08-07
   Vahvistettu
   En saanut hyvää lainaa
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   asiakas
   asiakas
   2021-07-28
   Vahvistettu
   Hyvin hallittua hakua! Hyvin hallittua hakutoimintaa ja opastusta. Tarvitaan jonkin verran viitseliäisyyttä käyttäjältä itseltään. Arvosanalla hyvä.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään

   Pikalaina – näin se toimii tänä päivänä

   Pikalaina on lainaa, joka hakijan on mahdollista saada käyttöönsä välittömästi. Pikalaina on yleensä vakuudeton laina, jonka hakeminen ja vastaanottaminen on tehty kuluttajan kannalta mahdollisimman nopeaksi.

   Pikalaina herättää monesti ensimmäisenä ajatuksena yhtäläisyyden “pikavippeihin”. Viime vuosikymmenen alussa paljon puhututtaneet pikavipit olivat kuluttajan kannalta erittäin epäedullisia lainan muotoja korkeiden kulujensa takia. Pikavippejä ei saa kuitenkaan enää nostettua muuttuneen lainsäädännön ansiosta.

   Pikalaina eroaa kuitenkin vanhoista pikavipeistä selvästi. Siinä missä pikavippien korko saattoi pahimmillaan nousta useisiin satoihin prosentteihin, moderni pikalaina on rajattu lainsäädännön avulla. Koron säännöstelyn takia pikalaina eroaakin totaalisesti vanhoista pikavipeistä.


   Miksi kilpailuttaa pikalainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Pikalainojen vertailu

   Pikalainan vertailu onnistuu siinä missä muidenkin vakuudettomien lainojen. Pikalainan vertailu on helppo toteuttaa Summarumin lainapalveluiden avulla. Summarumin yhteistyökumppanit kilpailuttavat yli 2 000 euron suuruisia lainoja. Vertailun tehtävänä on auttaa kuluttajaa löytämään henkilölle itselle sopivin ja halvin pikalaina.

   Pelkkä pikalainojen vertailu ei sido kuluttajaa lainan hankintaan. Kuluttajan onkin mahdollista vertailla helposti useita pikalainoja keskenään ilman sitoumuksia lainan hankkimisesta. Mikäli henkilö on hakemassa mitä tahansa lainaa, lainojen vertailu auttaa aina löytämään edullisimman lainan.

   Esimerkki pikalainoista

   Alle on taulukoituna muutamia esimerkkejä markkinoilla tarjolla olevista pikalainoista. Alla olevista esimerkeistä voidaan tarkastella helposti lainan eri ominaisuuksien vaikutusta kokonaiskustannuksiin sekä koron osuuteen.

   Lainasumma Maksuaika Nimelliskorko Avausmaksu Muut kulut Kuukausierä Todellinen vuosikorko Lopullinen summa Koron osuus
   10 000e 5v 7% 0e 0e 198e 7,23% 11 880e 1 880e
   12 500e 10v 8% 0e 0e 152e 8,3% 18 199e 5 699e
   10 000e 6v 9,5% 49e 5e 183e 9,92% 13 158e 3 158e
   10 000e 5v 9,5% 149e 5e 217,5e 11,76% 13 050e 3 050e

   Pikalainan esimerkeistä on selvästi havaittavissa, mitkä eri ominaisuudet nostavat lopullisen lainan kokonaishintaa. Selkeimmin taulukosta voi huomata lainan maksuajan vaikutuksen kokonaiskustannuksiin. Lyhyimmällä maksuajalla varusteltu laina on useimmiten myös halvin pikalaina.

   Taulukon maksuajat ovat kaikki kuitenkin suhteellisen pieniä ja summat suuria. Kuluttajan on usein mahdollista saada pienempi pikalaina 6kk maksuajalla. Maksuajan muutokset vaikuttavat luonnollisesti myös lainan kokonaiskustannuksiin.

   Lainan kuukausittaisten maksujen, kuten laskutuslisien vaikutus voidaan nähdä pikalainan kokonaiskustannuksissa. Kuluttajan tuleekin lainaehdoissa olla tarkkana siitä, sisältääkö pikalaina ylimääräisiä kuluja nimelliskoron lisäksi.

   Mikäli kuluttaja huomaa lainan sisältävän koron lisäksi muita kuluja, kannattaa avuksi ottaa lainalaskuri. Lainalaskurin avulla kuluttaja selvittää pikalainan todelliset kustannukset, mikäli niiden tarkastelu on vaikeaa. Laskurin käyttö ei sido kuluttajaa mihinkään hankintaan, joten sitä voi huoletta hyödyntää pikalainoja vertaillessa.

   Pikalainasummia

   Pikalaina on laina, jota haetaan kuluttajien toimesta useisiin eri käyttötarkoituksiin. Alle on annettu esimerkkejä muutamista hieman edellistä taulukkoa pienemmistä pikalainan summista sekä mahdollisista käyttötarkoituksia, joiden takia pienempiä pikalainoja haetaan.

   Pikalainaa 100

   Pikalaina 100e lainasummalta on pienimpiä pikalainoja, joita lainamarkkinoilta on mahdollista saada. Pikalaina 100e summalla haetaan yleensä johonkin pieneen, mutta yllättävään kuluerään jota varten kuluttaja tarvitsee pikaisen lainan. Tällainen menoerä saattaa olla esimerkiksi lasku, johon kuluttaja ei ole varautunut budjetissaan.

   Mikäli harkinnassa on pikalaina 100e summalle, kuluttajan kannattaa ehdottomasti miettiä, olisiko henkilöllä joku perheenjäsen tai ystävä keneltä kyseisen summan voisi lainata. Mikäli tämä on mahdollista, kannattaa näin pieni lainasumma lainata mieluummin läheiseltä välttääkseen turhien korkokulujen maksamisen.

   Pikalainaa 200

   Pikalaina 200e suuruisena pitää sisällään samoja käyttötarkoituksia kuin pikalaina 100e summalta. Pikalaina 200e summalta on yleinen käyttötarkoitus äkilliseen hankintaan tai pieneen remonttiin. Esimerkiksi kodinkoneen äkillinen hajoaminen ennen perhejuhlia, saattaa aiheuttaa välittömän laitehankinnan tarpeen.

   200 euron pikalainoissa pätee sama huomioitava asia kuin edellisessä kappaleessa. Kuluttajan kannattaa aina pohtia, olisiko laina mahdollista hakea joltain läheiseltä ilman korkokuluja. Mikäli tämä ei ole mahdollista kuluttajan kannattaa vielä arvioida kriittisesti hankinnan tarve.

   Pikalainaa 500

   Pikalaina 500e osalta käytetään paljon kustantamaan äkillisiä ja välttämättömiä kulueriä. Esimerkiksi auton hajoaminen saattaa johtaa tilanteeseen, jossa korjaaminen on pakko kustantaa välittömästi. Tällaisissa esimerkeissä pikalaina saattaa hyvin olla ainoa vaihtoehto, mikäli kuluttaja ei keksi muuta keinoa kustantaa autonsa korjaamista

   Kuluttajan on yleistä vastaanottaa edellä mainitun kaltainen pieni pikalaina 6kk takaisinmaksuajalla. Pieni pikalaina pyritään maksamaan monesti myös mahdollisimman pian pois, kun kuluttaja vastaanottaa rahaa takaisinmaksuun.

   Pikalainaa 1000

   Pikalaina 1000 arvosta on mahdollista hakea joustoluottona tai kulutusluottona jo osalta lainaa tarjoavilta yrityksiltä. Joustoluotto mahdollistaa rahojen joustavan tilille nostamisen, jonka ansiosta kuluttaja maksaa ainoastaan nostamasta rahasummasta koko lainasumman sijaan.

   Kulutusluotto taas on usein vakuudetonta lainaa, jota myönnetään kuluttamista varten. Yleisiä käyttötarkoituksia tällaisille lainasummille ovat muun muuassa lomamatkojen kustantaminen.

   Kuluttajan kaivatessa hieman arjen luksusta ja tietäessä esimerkiksi veronpalautusten saapuvan loma-ajan jälkeen, voi kuluttajan olla perusteltua hakea pikalaina 1000e arvosta lomamatkaa varten. Saatuaan veronpalautukset pikalaina kannattaa kuitenkin maksaa välittömästi pois välttääkseen ylimääräisten korkokustannusten maksamista.

   Pikalainaa 2000

   Pikalaina 2000e on jo yleinen summa vakuudettoman pikalainan ottamiseen. 2000 euroa on melko yleinen raja, mistä moni lainan tarjoaja alkaa tarjoamaan esimerkiksi joustoluottoa tai kulutusluottoa. Summarum kuuluu näihin lainan tarjoajiin. Summarumin lainapalveluiden kautta kuluttaja kykenee vertailemaan yli 2 000 euron suuruisia lainoja.

   Pikalainojen hyvät ja huonot puolet

   Kuten muillakin lainan tyypeillä, myös pikalainoilla on sekä hyvät, että huonot puolensa. Pikalainojen hyvänä puolena voidaan pitää lainan saamisen nopeutta. Uusi pikalaina voi auttaa kuluttajaa hetkellisesti äkilliseen rahantarpeeseen. Mikäli kuluttaja on varma omasta kyvykkyydestä maksaa pikalaina takaisin, saattaa pikalaina olla hyvä vaihtoehto.

   Hyvänä puolena voidaan pitää myös, että kuluttajan on lisäksi mahdollista saada pikalaina heti tilille. Automatisoitu lainan myöntämisprosessi yhdessä vakuudettomuuden kanssa mahdollistavat sen, että kuluttajan on mahdollista saada pikalaina heti tilille.

   Pikalainojen huonoja puolia ovat taas lainan yleisesti kallis hintataso. Vaikka korkojen kattosummaa säännöstellään vuosittain, on pikalaina moneen muuhun lainaan verrattuna silti kuluiltaan usein melko kallista lainaa. Kuluttajan kannattaa myös tarkastella mitkä ovat pikalainan myöhästymismaksut, sillä ajoittain myöhästymismaksut saattavat olla muita lainan tyyppejä kalliimmat.

   Pikalaina ulkomailta – ota nämä asiat huomioon

   Kuluttajan on myös mahdollista hakea pikalaina ulkomailta. Vaikka lainan hakeminen ulkomailta on mahdollista, ei se välttämättä tee siitä kuitenkaan järkevää. Kuluttajan, joka harkitsee pikalainan ottamista ulkomailta, kannattaisi ottaa ainakin seuraavat asiat huomioon

   Muutokset valuuttakursseissa ovat tärkeimpiä asioita, joita kuluttajan tulisi arvioida kriittisesti ennen kuin hankinnan kohteena on pikalina ulkomailta. Henkilön vaikutuksen ulkopuoliset valuuttakurssien heilahtelut saattavat tehdä muutoin kohtuuhintaisista lainoista sellaiset, joihin kuluttajalla ei ole enää varaa. Kurssimuutosten takia pikalaina ulkomailta on aina riskipeliä, johon ei kannata lähteä tiedostamatta niiden sisällä pitämiä riskejä.

   Haettaessa uusi pikalaina ulkomailta, kuluttajan voi olla haastava myös selvittää lainaajan luotettavuutta. Kotimaan lainamarkkinoilla toimivat lainantarjoajat on monella kuluttajalla kuitenkin pääosin jo tiedossa. Lisäksi kokemusten lukeminen tai kysyminen kotimaan markkinoilta on huomattavasti helpompaa.

   Lainaajan luotettavuuden selvittäminen saattaa ulkomaisten lainan tarjoajien kohdalla olla monesti erittäin haastavaa. Mikäli lainaa hakeva henkilö ei ole täysin varma palvelun tarjoajan luotettavuudesta, ei lainaa yleensä kannata hakea.

   Lisäksi jos kuluttaja kohtaa lainan vastaanottamisen jälkeen ongelmia, yhteydenpito lainan tarjoajaan voi olla monimutkaisempaa ja haastavampaa kuin kotimaan markkinoilla toimivan pikalainan tarjoajan kanssa.

   Lakimuutokset ja niiden vaikutus pikalainoihin

   Pikalainat ovat käyneet läpi muuksia lainsäädännön muuttumisen johdosta. Lainsäädännölliset muutokset ovat muovanneet myös lainamarkkinoita kuluttajien kannalta turvallisempaan ja parempaan suuntaan. Seuraavissa kappaleissa käydään läpi niitä lakimuutoksia, joita lainan antamiseen on säädetty sekä minkälainen vaikutus tällä on ollut lainamarkkinoihin.

   Ensimmäiset lakimuutokset

   Ensimmäinen muutos aiemmin markkinoilla olleisiin pikavippeihin liittyen tapahtui vuonna 2013. Suomen lainsäädäntö määräsi vuonna 2013, että alle 2000 euron suuruisten lainojen korkoprosentti ei saisi enää ylittää 50 prosenttia.

   Kyseisen lain säätämiseen asti useammat yritykset olivat tarjonneet kuluttajille pieniä pikavippejä lyhyen takaisinmaksuajan kanssa. Nämä lainat olivat yleensä todella kalliita ja ajoivat monia kuluttajia velkakierteeseen. Ensimmäiset muutokset lainsäädännössä saivat kuitenkin valtaosan lainan tarjoajista lopettamaan pikavippien tarjoamisen.

   Korkokatto vuonna 2019

   Vuonna 2019 toinen kuluttajien kannalta merkittävä säännöstely astui voimaan. Suomeen säädettiin vuoden 2019 aikana laki, joka asetti yli 2 000 euron luotoille 20 % korkokaton. Korkokaton alle kuuluivat kaikki vakuudettomat kulutusluotot, tililuotot sekä luottokortit.

   Edellä mainitun korkotason asettamisen lisäksi myös lainojen muita kuluja rajattiin lainsäädännön avulla. Luotosta perittävien muiden kulujen raja asetettiin 150 euroon vuodessa. Lisäksi maksuajan pidentämisen johdosta perittäviä kuluja sai vuonna 2019 periä vuosittain enää maksimissaan 20 euroa.

   Korkokatto vuonna 2021

   Korkokattoa on säädelty vuoden 2019 muutoksen jälkeen vuosittain. Vuoden 2021 korkokatto oli ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen vuoden 2019 korkokaton kanssa. Merkittävänä erona vuoden 2021 säännöstely rajasi vakuudettomien lainojen korkoprosentin kymmeneen prosenttiyksikköön.

   Säännöstely ei kuitenkaan laske aiemmin otettuja lainoja säännöstelyn alle automaattisesti. Mikäli kuluttaja kilpailuttaa pikalainan, tulevat säännöstelyt vasta kilpailutettaessa tarjoukset voimaan. Kuluttajan kannattaakin kilpailuttaa vuosittain lainansa löytääkseen edullisin pikalaina.

   Säännöstelyn vaikutus kuluttajan näkökulmasta

   Lukemalla edellisiä kappaleita kuluttaja voi huomata, että korkojen säännöstely on lisääntynyt ja lainojen hintataso laskenut. Voidaan siis todeta, että lainamarkkinat ovat muuttuneet säännöstelyjen ansiosta entistä kuluttajaystävällisemmiksi.

   Säännöstelyt ovat tehneet lainamarkkinoista kuluttajan kannalta turvallisemman. Säännöstely on myös käytännössä poistanut vanhan kaltaiset pikavipit lainamarkkinoilta. Lainantarjoajat ovat säännöstelyn takia joutuneet miettimään vaihtoehtoisia palveluita, joita tarjota kuluttajille.

   Edullisen pikalainan kriteerit

   Edullinen pikalaina on harvinaisuus, sillä kyseinen lainan muoto on muihin lainan tyyppeihin suhteutettuna yleensä kallis. Kaikista edullisin pikalaina pitää sisällään alla olevat kriteerit.

   Lyhyt takaisinmaksuaika

   Kuten aiempia hintaesimerkkejä tarkastellessa huomattiin, pidempi takaisinmaksuaika nostaa myös pikalainan hintaa. Monesti mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, niin edullinen pikalaina kuluttajan on mahdollista saada.

   Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kuluttajan kannattaa silmittömästi asettaa lainaa hakiessa takaisinmaksuaika mahdollisimman lyhyeksi. Omaa maksukykyä tulee arvioida kriittisesti ja suhteuttaa sen pituus vastaavasti.

   Maksuaika kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä, huolehtien samalla kuitenkin riittävän maksukyvyn säilymisestä. Kuluttajan tulisi äkillisten ja yllättävien menojen lisänä kyetä vielä maksamaan kuukausittainen pikalainan lainanlyhennys.

   Edullinen laina pienen koron avulla

   Kuluttajan tulisi arvioidessaan koron tasoa tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan. Nimelliskorko sisällyttää itseensä ainoastaan koron määrän. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy taas edellä mainitun lisäksi vielä kaikki muut kulut, joita pikalaina saattaa sisältää. Tällaisia muita kuluja voivat olla esimerkiksi erilaiset avausmaksut, laskutuslisät tai lainanhoitokulut.

   Pieni todellinen vuosikorko on suhteellinen käsite ja riippuu paljon halutusta lainatyypistä. Mikäli hankinnan kohteena on pikalaina, voidaan 5% lähimaille jäävää todellista vuosikorkoa pitää jo erittäin edullisena. Yleensä pikalainojen todellinen vuosikorko kulkeutuu kuitenkin jonnekin 7-10% väliin.

   Muuttumaton ja matala hinta

   Halvin pikalaina ei sisällä koron lisäksi muita ylimääräisiä kuluja. Kaikista edullisin pikalaina on todennäköisesti avausmaksulta ilmainen eikä sisällä muita kuukausittaisia maksuja. Pieneltä tuntuvat ylimääräiset kuukausimaksut, kuten tilinhoitokulut tai laskutuspalkkiot saattavat huomaamatta nostaa lainan lopullista hintaa merkittävästi.

   Vakuudettomien lainojen hintoja säännöstelevä korkokatto säädetään yleensä ylettymään alustavasti säädettävän vuoden syyskuuhun asti. Jotkut lainantarjoajat saattavat sopimusehdoissaan hyväksyttää kuluttajalle hintojen nousemisen korkokaton päätyttyä. Edullisin pikalaina on aina sellainen, jonka hintataso pysyy mahdollisimman vakaana läpi lainan takaisinmaksun.

   Kuluton pikalaina – pikalaina ilman korkoa

   Kuluton pikalaina saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mikäli lainamarkkinoilla joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, näin yleensä myös on. Kuluton pikalaina on käytännössä mahdotonta saada, ellei kuluttaja lainaa rahaa lähipiiriltä. Pikalaina on yleensä korolta vakuudellista lainaa merkittävästi kalliimpaa.

   Jotkut lainantarjoajat markkinoivat kuluttajalle ensimmäistä lainaa ilman kuluja. Yleensä korottomuus koskee kuitenkin vain jotain hyvin pientä osaa laina-ajasta. Tämän osuuden jälkeen lainan korkokulut palaavat normaaliksi

   Pikalaina sisältää suhteellisen korkean koron, joten kuluttajan ei kannata innostua liikaa markkinoiduista kuluttomista ensimmäisistä lainakerroista. Pahimmillaan lainan kulut saattavat nousta korottoman maksuajan jälkeen jopa huomattavasti normaalia korkeammalle tasolle.

   Pikalainan hakeminen netistä – huomioi nämä neljä asiaa

   On olemassa tiettyjä asioita, joita kuluttajan tulisi ottaa aina huomioon hakiessa pikalaina netistä. Kun tarkoituksena on hakea pikalaina netistä, kuluttajan tulisi ottaa huomioon joka kerta ainakin seuraavat neljä asiaa.

   Lainanantaja

   Kuluttajan tulisi arvioida lainanantajaa aina kriittisesti ennen lainan hakemista. Mikäli kuluttajalla on vaikeuksia arvioida lainanantajan luotettavuutta saattaa seuraavista kysymyksistä olla apua

   Kuluttajan kannattaa miettiä vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin lainantarjoajaa valitessa. Kuten artikkelissa aiemmin mainittiin, kannattaa pikalaina ehdottomasti hakea joltakin kuluttajan kotimaassa toimivalta lainan tarjoajalta.

   Todellinen vuosikorko

   Kuluttajan tulisi arvioida aina todellista vuosikorkoa lainaa hakiessa. Etenkin kun kyseessä on usein koron osalta kalliimpi pikalaina, tulee korkoa tarkastellessa olla tarkkana. Kuten artikkelin aiemmissa kappaleissa jo mainittiin lainan nimelliskorko kertoo ainoastaan lainan koron.

   Todellinen vuosikorko taas sisältää lainan kaikki kulut sisään laskettuna. Vaikka todellisen ja nimellisen koron ero saattaa ajoittain tuntua pieneltä, voi useamman vuoden maksuajalla pieni ero olla satoja tai jopa tuhansia euroja. Tämän takia kuluttajan kannattaa olla tarkkana ja tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Muut lainakulut

   Lainan muut kulut ovat tärkeä ottaa huomioon pikalainaa harkitessa. Pikalainat sisältävät monesti esimerkiksi muita lainoja suurempia myöhästymismaksuja. Kuluttajan kannattaa lainatarjouksen saatuaan lukea tarkkaan minkälaisia mahdollisia lisämaksuja laina saattaa sisältää.

   Korkokatto on luotu suojelemaan kuluttajaa, mutta lainan muita kuluja tarkastellessa lainaa hakeva henkilö saattaa löytää tarjouksesta osatekijöitä, jotka nostavat lainan hintaa merkittävästi.

   Korkotaso korkokaton päättymisen jälkeen

   Kuluttajan tulee huomioida lainan sopimusehdoista vielä yksi merkittävä tekijä. Osa pikalainaa tarjoavista lainan tarjoajista saattaa syyskuussa korkokaton lakattua vaikuttamasta nostaa lainansa hintatasoa moninkertaiseksi.

   Kuluttajan tulee olla erityisen tarkkana sen kanssa, että korkokaton päätyttyä syyskuun jälkeen, pikalainan hinta ei nouse dramaattisesti. Pahimmillaan moninkertainen hinnan nouseminen saattaa yllättää kuluttajan täysin ja aiheuttaa itsessään taloudellisia vaikeuksia. Kuluttajan kannattaa siis lukea sopimusehdot äärimmäisen tarkasti läpi pikalainaa harkitessaan.

   Pikalainoja tarjoavat rahalaitokset

   Summarumin kautta kuluttajan on mahdollista tavoittaa yli 30 kotimaista pankkia sekä muuta rahalaitosta. Summarumin kumppaneiden kautta kuluttajan on mahdollista vertailuttaa yli 2 000 euron suuruisia lainoja. Olemalla rahalaitoksiin erikseen yhteydessä, kuluttajan voi olla kuitenkin mahdollista vastaanottaa pikalainaa myös tätä pienemmältä summalta.

   Pikalaina kokemuksia

   Pyrimme selvittämään suomalaisten kuluttajien kokemuksia pikalainoista. Pikalainaan liittyviä kokemuksia selvitettiin suomen suosituimpien keskustelupalstojen kautta.

   Yleinen asenne pikalainoja kohti oli melko skeptinen, mutta poikkeuksiakin oli. Kuluttajien pikalainaan liittyviä kokemuksia varjosti usein kalliit kokonaiskustannukset sekä vaikeasti luettavissa olevat sopimusehdot. Muutamilla kuluttajilla oli kokemuksia siitä, että uusi pikalaina oli auttanut heitä sellaisena hetkenä kun lainan saaminen muualta ei ollut mahdollista.

   ”Olen akateeminen freelancer ja kerran olin puilla paljailla, koska palkkiot maksetaan aina vuoden lopussa. Tiesin, että voin maksaa muutaman satasen pikavipin varmuudella palkkapäivänä pois.”

   Kuluttajien pikalaina kokemuksia lukiessa esiin nousi myös useita käytännön neuvoja sekä ohjeita lainan ottamista varten. Esimerkiksi kehuja pikalainan osalta sai mahdollisuus vastaanottaa uusi pikalaina heti tilille hakemisen jälkeen. Alle on listattua muutamia neuvoja, joita pikalainoja hyödyntäneet kuluttajat omasivat.

   ”Katso tarkkaan, mistä pikalainan otat.”

    

   ”Katso, että näkyvillä ovat vakiomuotoiset eurooppalaiset lainaehdot ja tarkista todellinen vuosikorko.”

    

   ”Älä ota toista vippiä, ja jos on ihan pakko, hyödynnä toisen lainan tarjoajan tarjous.”

   Pääosin suomalaisten kuluttajien suhtautuminen pikalainoihin on siis sellainen, ettei niiden hakemista pidetä kannattavana. Mukana on kuitenkin myös poikkeuksia sellaisista tapauksista, joissa pikalainan hakeminen saattaa olla perusteltua. Näissä tapauksissa kuluttajan kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana lainaehtojen sekä pikalainan takaisinmaksamisen kanssa.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Usein kysyttyä

   Mikä on pikalaina?
   Pikalaina on vakuudeton laina, jonka hakija saa käyttöönsä välittömästi lainan hakemisen jälkeen. Pikalaina on yleensä kustannuksiltaan kallis verrattuna moneen muuhun lainan tyyppiin.
   Minkälainen on edullinen pikalaina?
   Edullinen pikalaina on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman pieni. Lisäksi lainan muiden kulujen tulisi pysyä mahdollisimman matalana. Myös takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka edullinen pikalaina on.
   Mistä pikalainaa saa edullisesti?
   Pikalaina on lainan kustannuksilta yleensä muita lainoja kalliimpaa. Jotkut lainaa tarjoavat tahot markkinoivat pikalainaa ilman korkoa, mutta tällaisten tarjouksien kanssa kannattaa olla lähtökohtaisesti skeptinen ja tutustua lainan ehtoihin hyvin tarkasti.
   Miksi pikalainoja kannattaa vertailla?
   Pikalainoja kannattaa vertailla, sillä niiden markkinoilla on erityisen paljon lainantarjoajia. Paras pikalaina löytyy lainan tarjoajalta, jonka muut kuluttajat ovat todenneet jo aiemmin luotettaviksi toimijaksi.
   Miksi pikalainaa saa nopeasti?
   Pikalainaa saa nopeasti, sillä se ei sisällä lainaa hakevan henkilön osalta vakuuden asettamista. Vakuudeton laina on aina mahdollista saada nopeammin tilille, sillä lainan tarjoajan ei tarvitse analysoida vakuuden kelpoisuutta ennen lainan myöntämistä.
   Ovatko joustoluotto ja kulutusluotto pikalainoja?
   Joustoluotto ja kulutusluotto eivät ole varsinaisesti pikalainoja. Vaikkakin molemmat lainan tyypeistä on mahdollista saada hyvin nopeasti, ei suurin osa lainantarjoajista kuitenkaan takaa yhtä pikaista tilisiirtoa kuin pikalainojen osalla.

   Tutustu muihin lainoihin