Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Pikalaina

Kilpailuta ja hae pikalainaa netistä 2 000 – 60 000 €

Hae pikalainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Pikalaina 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan Pikalainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Pikalainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Pikalaina on nopeasti käyttöön saatava vakuudeton laina. Kilpailuta ja vertaa ensin pikalainasi 2000-60 000 euron väliltä kotimaisen Summarumin sivuilla ilman sitoumuksia vaikka heti.

Summarumin kautta voit hakea pikalainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pikalainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pikalainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton pikalainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia.

Kilpailuta ja vertaile pikalainat helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli pikalainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle edullista pikalainaa.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia tarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pikalainaa. Ensimmäiset alustavat tarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pikalaina.

Pikalainojen kilpailuttaminen

Kilpailuta pikalainat netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pikalainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen pikalaina netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pikalainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertailu on prosessina sellainen, jossa sinun kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pikalainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Kenelle pikalainaa myönnetään?

Pikalainoja myönnetään tyypillisesti 18 vuotta täyttäneille kuluttajille. Osa yhteistyökumppaneistamme myöntää pikalainaa vasta 20-25 vuodesta ylöspäin. Muita edellytyksiä tarjousten saamiselle ovat:

 • säännölliset palkkatulot
 • puhtaat luottotiedot
 • vakituinen osoite Suomessa

Vakuudeton pikalaina heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen pikalainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun tarjous on hyväksytty, luotettava pikalaina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

Nopeaa pikalainaa saat helposti kauttamme, tee siis hakemus sivustollamme jo tänään!

Pikalaina – näin se toimii tänä päivänä

Pikalaina on lainaa, jonka voit saada käyttöösi miltei välittömästi.

Hyvä tietää

Pikalaina on yleensä vakuudeton laina, jonka hakeminen ja saaminen on tehty kannaltasi mahdollisimman nopeaksi.

Pikalaina herättää monesti ensimmäisenä ajatuksena yhtäläisyyden “pikavippeihin”. Viime vuosikymmenen alussa paljon puhututtaneet pikavipit olivat usean lainanhakijan kannalta erittäin epäedullisia korkeiden kulujensa vuoksi. Pikavippejä ei saa kuitenkaan enää nostettua muuttuneen lainsäädännön ansiosta, sillä niitä koskee sama korkokatto kuin muitakin lainoja.

Pikalaina eroaa vanhoista pikavipeistä selvästi. Siinä missä pikavippi korkoineen saattoi pahimmillaan nousta useisiin satoihin prosentteihin, on moderni pikalaina rajattu lainsäädännön avulla. Koron säännöstelyn takia pikalaina eroaakin totaalisesti vanhoista pikavipeistä.

LUE LISÄÄ: Pienet pikavipit

Pikalaina heti tilille

Pikalaina on nimensä mukaisesti laina, jonka saat helposti tilille jo muutamassa minuutissa. Pikalainoissa lainasummat liikkuvat yleensä muutamasta satasesta muutamaan tuhanteen euroon.

Pikalainan hakeminen on nopeaa ja helppoa, etkä tarvitse vakuuksia sitä varten. Pikalainaa myöntävät lainantarjoajat käyttävät automaattista luottotietojen tarkastusta, joten pikalainan voit saada vain, mikäli maksutiedoissasi ei ole merkintöjä.

Jos maksutiedot eivät ole kunnossa, vakuudetonta pikalainaa ei ole mahdollista saada. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, ainoa vaihtoehtosi on hakea vakuudellinen pikalaina. Siinä pikalainan takaukseen käytetään esimerkiksi kiinteää omaisuutta tai henkilötakausta.

LUE LISÄÄ: Lainaa heti

Mihin pikalainoja otetaan?

Pikalainoja otetaan hyvin moniin eri tarkoituksiin ja erilaisissa elämäntilanteissa. Aina se ei kuitenkaan ole järkevää ja lainan ottamista sinun kannattaakin aina harkita tarkkaan ja käydä läpi eri vaihtoehtoja itsellesi sopivimman ratkaisun löytämiseksi.

Eri lainantarjoajien välillä voi olla todella suuriakin eroja esimerkiksi lainan korossa ja muissa kustannuksissa. Pikalainan ottaminen on tänä päivänä hyvin yleistä sen helppouden takia, mutta samaa tahtia ovat yleistyneet myös taloudelliset ongelmat ja maksuhäiriömerkinnät.

Kun lainan hakemisesta ja saamisesta on tehty helppoa ja nopeaa, sitä saatetaan ottaa hetken mielijohteesta ilman, että takaisinmaksua tai lainan todellisia kustannuksia edes mietitään.

Näin syntyy helposti kierre, jossa uudella lainalla maksetaan vanha pikalaina pois. Tällaisesta kierteestä päästään usein irti vasta, kun saadaan luottotietoihin maksuhäiriömerkintä, joka estää uusien pikalainojen hakemisen.

Pikalainojen vertailu

Pikalainan vertailu onnistuu siinä missä muidenkin vakuudettomien lainojen. Pikalainojen vertailu on helppo toteuttaa Summarumin avulla. Summarumin yhteistyökumppanit kilpailuttavat lainaa alkaen 2 000 eurosta. Vertailun tehtävänä on auttaa  sinua löytämään itsellesi sopivin ja halvin pikalaina.

Pelkkä pikalainavertailu ei sido sinua lainan ottamiseen. Jokaisen onkin mahdollista vertailla helposti useita pikalainoja keskenään ilman sitoumuksia. Vertailu kannattaa tehdä, jotta näet millaisia pikalainoja sinulle voisi olla tarjolla.

Esimerkkejä pikalainoista

Alle on taulukoituna muutamia esimerkkejä markkinoilla tarjolla olevista pikalainoista. Alla olevista esimerkeistä voidaan tarkastella helposti lainan eri ominaisuuksien vaikutusta kokonaiskustannuksiin sekä koron osuuteen.

Pikalainasumma Maksuaika Nimelliskorko Avausmaksu Muut kulut Kuukausierä Todellinen vuosikorko Lopullinen summa Koron osuus
10 000e 5v 7% 0e 0e 198e 7,23% 11 880e 1 880e
12 500e 10v 8% 0e 0e 152e 8,3% 18 199e 5 699e
10 000e 6v 9,5% 49e 5e 183e 9,92% 13 158e 3 158e
10 000e 5v 9,5% 149e 5e 217,5e 11,76% 13 050e 3 050e

Pikalainan esimerkeistä on selvästi havaittavissa mitkä eri ominaisuudet nostavat lopullisen lainan kokonaishintaa. Selkeimmin taulukosta voit huomata pikalainan maksuajan vaikutuksen kokonaiskustannuksiin. Lyhytaikainen laina on useimmiten myös halvin pikalaina.

Pikalaina 6kk maksuajalla tai pidemmällä

Taulukon maksuajat ovat kaikki kuitenkin suhteellisen pieniä ja summat suuria. Sinun on mahdollista saada myös pieni pikalaina 6kk maksuajalla. Maksuajan muutokset vaikuttavat luonnollisesti myös lainan kokonaiskustannuksiin.

Lainan kuukausittaisten maksujen, kuten laskutuslisien vaikutus voidaan nähdä pikalainan kokonaiskustannuksissa. Lainaehtoihin tutustuessasi sinun kannattaakin olla tarkkana siitä, sisältääkö pikalaina ylimääräisiä kuluja nimelliskoron lisäksi.

Hyödynnä pikalainalaskuri

Mikäli huomaat lainan sisältävän koron lisäksi muita kuluja, kannattaa avuksi ottaa lainalaskuri.

Pikalainalaskuri auttaa sinua selvittämään tarjousten sisältämät todelliset kustannukset, mikäli niiden tarkastelu on muutoin vaikeaa. Laskurin käyttö ei sido sinua vielä mihinkään, joten sitä voi huoletta hyödyntää myös pikalainoja vertaillessa.

Tyypilliset pikalainasummat

Pikalaina on siis laina, jota haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Alle olemme koonneet esimerkkejä muutamista hieman edellistä taulukkoa pienemmistä pikalainan summista sekä mahdollisista käyttötarkoituksia, joiden takia pienet pikalainat ovat suosittuja.

Oli haettava summa mikä tahansa, kannattaa pikalainojen vertailu tehdä.

Pikalaina 100 euroa

Pikalaina 100 e lainasummalta on pienimpiä pikalainoja, joita lainamarkkinoilta on mahdollista saada. Pikalainaa 100e summalla haetaan yleensä johonkin pieneen, mutta yllättävään kuluerään. Tällainen menoerä saattaa olla esimerkiksi yllättävä lasku, joka tulee hoitaa aikataulussa.

Mikäli harkinnassa on pikalaina 100e summalle, kannattaa sinun ehdottomasti miettiä, olisiko sinulla joku perheenjäsen tai ystävä keneltä kyseisen summan voisit lainata. Mikäli tämä on mahdollista, kannattaa näin pieni lainasumma lainata mieluummin läheiseltä. Näin voit välttyä turhien korkokulujen maksamiselta.

Pikalaina 200e

Pikalaina 200e suuruisena pitää sisällään samoja käyttötarkoituksia kuin pikalaina 100e summalta. Pikalaina 200 euroa on summa, jolle varsin yleinen käyttötarkoitus on jokin äkillinen hankinta tai vaikkapa remonttilaina.

Myös esimerkiksi kodinkoneen äkillinen hajoaminen ennen perhejuhlia saattaa aiheuttaa välittömän laitehankinnan tarpeen.

200 euron pikalainoissa pätee sama huomioitava asia kuin edellisessä kappaleessa. Kehotamme sinua pohtimaan sitä, olisiko näin pientä lainaa mahdollista pyytää joltain läheiseltä ilman korkokuluja. Mikäli tämä ei ole mahdollista, sinun kannattaa vielä arvioida kriittisesti hankinnan tarve.

Pikalainaa 500 euroa

Pikalaina 500e osalta käytetään paljon kustantamaan äkillisiä ja välttämättömiä kulueriä. Esimerkiksi auton hajoaminen saattaa johtaa tilanteeseen, jossa korjaaminen on pakko kustantaa välittömästi. Tällaisissa esimerkeissä pikalaina saattaa hyvin olla ainoa vaihtoehto, mikäli tarpeeseen ei keksitä muuta keinoa.

On yleistä hakea edellä mainitun kaltainen pieni pikalaina 6kk takaisinmaksuajalla. Tällainen kulutusluotto pyritään maksamaan monesti myös mahdollisimman pian pois ja suosittelemme, että sinäkin teet niin.

Pikalainaa 1000 euroa

Pikalaina 1000 euron arvosta on mahdollista hakea joustoluottona tai kulutusluottona jo osalta lainaa tarjoavilta yrityksiltä. Joustoluotto mahdollistaa rahojen joustavan tilille nostamisen, jonka ansiosta maksat ainoastaan nostamasi rahasumman ja siihen liittyvät kulut, et  siis koko lainaa ellet sitä ota kokonaisuudessaan käyttöösi.

Kulutusluotto taas on usein vakuudetonta lainaa, jota myönnetään kuluttamista varten. Yleisiä käyttötarkoituksia tällaisille lainasummille ovat muun muassa lomamatkojen kustantaminen.

Jos kaipaat arjen luksusta ja tiedät esimerkiksi veronpalautusten saapuvan loma-ajan jälkeen, voi olla perusteltua hakea pikalaina 1000e arvosta lomamatkaa varten. Kun olet saanut veronpalautukset tilillesi pikalaina kannattaa kuitenkin maksaa välittömästi pois. Näin vältyt ylimääräisten korkokustannusten maksamiselta.

Pikalainaa 2000 euroa

Pikalaina 2000e on jo varsin yleinen summa vakuudettoman pikalainan ottamiseen. 2000 euroa on melko tavanomainen raja, mistä moni lainan tarjoaja alkaa tarjoamaan esimerkiksi joustoluottoa tai kulutusluottoa. Joustoluotto on näppärä ja käytössä, kuten nimikin paljastaa, joustava.

Summarumin palvelun avulla voit verrata keskenään kaikkia 2 000 euroa ylittäviä pikalainoja.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pikalainojen hyvät ja huonot puolet

Kuten muillakin lainan tyypeillä, myös pikalainoilla on sekä hyvät että huonot puolensa. Pikalainojen hyvänä puolena voidaan pitää lainan saamisen nopeutta. Uusi pikalaina voi auttaa hetkellisesti äkillisessä rahantarpeessa. Mikäli olet täysin varma omasta kyvykkyydestäsi maksaa laina takaisin, saattaa pikalaina tosiaan olla hyvä vaihtoehto.

Automatisoitu lainan myöntämisprosessi yhdessä vakuudettomuuden kanssa mahdollistavat sen, että pikalaina on mahdollista saada heti tilille.

Pikalainojen huonoja puolia ovat taas lainan suhteellisen kallis hintataso. Vaikka korkojen kattosummaa säännöstellään vuosittain, on pikalaina moneen muuhun lainaan verrattuna silti kuluiltaan usein melko kallista lainaa. Lainanhakijan kannattaa myös tarkastella mitkä ovat pikalainan myöhästymismaksut, sillä ajoittain myöhästymismaksut saattavat olla muita lainan tyyppejä kalliimmat.

Hyvät puolet Huonot puolet
Pikalainojen korot ovat nykyisin järkevällä tasolla. Pikalainoja et voi saada jos sinulla on maksutiedoissasi merkintöjä.
Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä on paljon. Osa kuluttajista voi hakea pikalainaa liian heppoisin perustein.
Pikalainan hakeminen netissä on todella yksinkertaista.
Pikalainojen vertailu säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja.

Pikalaina nopeasti

Jokainen meistä haluaa saada lainaa nopeasti ja helposti, oli kyseessä sitten pienempi tai suurempi rahantarve. Pikalainat netistä tai pankista toimivat tyypillisesti aina varsin vikkelästi: pikalainan hakeminen on tehty yksinkertaiseksi ja joustavaksi.

Kun kilpailutat pikalainat heti palvelussamme, voit saada ensimmäisiä tarjouksia jo muutamien minuuttien kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Tämän jälkeen tehtäväsi on vertailla pikalainatarjoukset ja valita niiden joukosta itsellesi sopivin vaihtoehto.

Sitten vain solmit sopimuksen pikalainaa hyvillä ehdoilla tarjonneen yhtiön kanssa ja parhaassa tapauksessa rahat näkyvät tililläsi jopa samana päivänä.

LUE LISÄÄ: Lainaa pikaisesti

Pikalaina ulkomailta? Ota nämä asiat huomioon

Pikalainaa voit hakea myös ulkomailta. Vaikka laina ulkomailta on täysin mahdollista hakea ja saada, ei se ole automaattisesti järkevää. Jos aiot hakea pikalainaa ulkomailta, pohdi näitä:

 • Muutokset valuuttakursseissa
 • Haastava selvittää lainaajan luotettavuus
 • Ongelmien selvittämisen vaikeus

Muutokset valuuttakursseissa ovat tärkeimpiä asioita, joita jokaisen lainanhakijan tulisi arvioida kriittisesti ennen kuin hankinnan kohteena on pikalaina ulkomailta.  Ulkopuoliset valuuttakurssien heilahtelut ovat seikkoja, joihin et voi itse henkilökohtaisesti vaikuttaa mitenkään.

Pahimmillaan ne saattavat tehdä muutoin kohtuuhintaisista lainoista sellaisia, ettei niihin olekaan enää käytännössä varaa. Kurssimuutosten takia pikalaina ulkomailta on aina riskipeliä, johon sinun ei kannata lähteä tiedostamatta niiden sisällä pitämiä riskejä.

Huom!

Kun haet uutta pikalainaa ulkomailta, voi sinun olla haastavaa selvittää onko rahoitusyhtiö todellisuudessa luotettava. Kotimaan lainamarkkinoilla toimivat lainantarjoajat ovat kuitenkin pääosin jo useampien tiedossa. Lisäksi kokemusten lukeminen tai kysyminen kotimaan markkinoilta on huomattavasti helpompaa.

Lainaajan luotettavuuden selvittäminen saattaa ulkomaisten lainan tarjoajien kohdalla olla monesti erittäin haastavaa. Mikäli et ole täysin varma palvelun tarjoajan luotettavuudesta, ei pikalainaa yleensä kannata hakea.

Lisäksi on hyvä muistaa, että mikäli eteesi tulee lainan hyväksymisen jälkeen ongelmia, yhteydenpito lainan tarjoajaan voi olla monimutkaisempaa ja haastavampaa kuin kotimaan markkinoilla toimivan pikalainan tarjoajan kanssa.

Lakimuutokset ja niiden vaikutus pikalainoihin

Pikalainat ovat käyneet läpi muutoksia lainsäädännön muuttumisen johdosta. Lainsäädännölliset muutokset ovat muovanneet myös lainamarkkinoita kuluttajien kannalta turvallisempaan ja parempaan suuntaan.

Seuraavissa kappaleissa käymme läpi niitä lakimuutoksia, joita pikalainan antamiseen on säädetty sekä minkälainen vaikutus tällä on ollut lainamarkkinoihin.

Ensimmäiset lakimuutokset

Ensimmäinen muutos aiemmin markkinoilla olleisiin pikavippeihin liittyen tapahtui vuonna 2013. Suomen lainsäädäntö määräsi vuonna 2013, että alle 2 000 euron suuruisten lainojen korkoprosentti ei saisi enää ylittää 50 prosenttia.

Kyseisen lain säätämiseen asti useammat yritykset olivat tarjonneet kuluttajille pieniä pikavippejä lyhyen takaisinmaksuajan kanssa. Nämä lainat olivat yleensä todella kalliita ja ajoivat monia kuluttajia velkakierteeseen.

Ensimmäiset muutokset lainsäädännössä saivat kuitenkin valtaosan lainan tarjoajista lopettamaan pikavippien tarjoamisen.

Pikalainojen korkokatto vuonna 2019

Vuonna 2019 toinen kuluttajien kannalta merkittävä säännöstely astui voimaan. Suomeen säädettiin vuoden 2019 aikana laki, joka asetti yli 2 000 euron luotoille 20 % korkokaton. Korkokaton alle kuuluivat kaikki

 • vakuudettomat kulutusluotot
 • tililuotot
 • luottokortit

Edellä mainitun korkotason asettamisen lisäksi myös lainojen muita kuluja rajattiin lainsäädännön avulla. Luotosta perittävien muiden kulujen raja asetettiin 150 euroon vuodessa. Lisäksi maksuajan pidentämisen johdosta perittäviä kuluja sai vuonna 2019 periä vuosittain enää maksimissaan 20 euroa.

Korkokatto vuonna 2020 ja siitä eteenpäin

Korkokattoa on säädelty vuoden 2019 muutoksen jälkeen vuosittain. Vuoden 2021 korkokatto oli ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen vuoden 2019 korkokaton kanssa. Merkittävänä erona vuoden 2021 säännöstely rajasi vakuudettomien lainojen korkoprosentin kymmeneen prosenttiyksikköön.

Säännöstely ei kuitenkaan laske aiemmin otettuja lainoja säännöstelyn alle automaattisesti. Sinun kannattaakin kilpailuttaa vuosittain rahoitusyhtiöt löytääksesi edullisimmat pikalainat.

Säännöstelyn vaikutus lainanhakijan näkökulmasta

Lukemalla edellisiä kappaleita voit huomata, että korkojen säännöstely on lisääntynyt ja lainojen hintataso laskenut. Voidaan siis todeta, että lainamarkkinat ovat muuttuneet säännöstelyjen ansiosta entistä kuluttajaystävällisemmiksi.

Säännöstelyt ovat tehneet lainamarkkinoista kannaltasi turvallisemman. Säännöstely on myös käytännössä poistanut vanhan kaltaiset pikavipit lainamarkkinoilta. Lainantarjoajat ovat säännöstelyn takia joutuneet miettimään vaihtoehtoisia palveluita, joita tarjota meille kuluttajille.

Edullisin pikalaina

Halpa pikalaina on harvinaisuus, sillä kyseinen lainan muoto on muihin lainatyyppeihin suhteutettuna yleensä kallis. Kaikista edullisin pikalaina pitää sisällään alla olevat kriteerit:

 • Lyhyt takaisinmaksuaika
 • Pieni todellinen vuosikorko
 • Ei ylimääräisiä kuluja

Kilpailuta pikalainat heti kauttamme – saat selville tarjousten ehdot ja rahaa nopeasti tilillesi.

Lyhyt takaisinmaksuaika

Kuten aiempia hintaesimerkkejä tarkastellessa huomattiin, pidempi takaisinmaksuaika nostaa myös pikalainan hintaa. Monesti mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, sitä edullisempi pikalaina on mahdollista saada.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun kannattaisi silmittömästi asettaa takaisinmaksuaikaa mahdollisimman lyhyeksi. Omaa maksukykyä tulee aina arvioida kriittisesti ja suhteuttaa sen pituus vastaavasti.

Pikalainan takaisinmaksuaika kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä, huolehtien samalla kuitenkin riittävän maksukyvyn säilymisestä. Sinun tulisi äkillisten ja yllättävien menojen lisänä kyetä vielä maksamaan kuukausittainen pikalainan lyhennys.

Halpa pikalaina pienellä korolla

Kun arvioit pikalainoja, tulisi sinun ottaa ensimmäiseksi tarkasteluun todellinen vuosikorko. Nimellinen vuosikorko ei vielä kerro sitä, millaiset pikalainan kokonaiskustannukset tulevat olemaan.

Nimelliskorko sisällyttää itseensä ainoastaan koron määrän. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy taas edellä mainitun lisäksi vielä kaikki muut kulut, joita pikalaina saattaa sisältää. Tällaisia muita kuluja voivat olla esimerkiksi

 • erilaiset avausmaksut
 • laskutuslisät
 • lainanhoitokulut

Pieni todellinen vuosikorko on suhteellinen käsite ja riippuu paljon halutusta lainatyypistä. Mikäli hankinnan kohteena on pikalaina, voidaan 5% lähimaille jäävää todellista vuosikorkoa pitää jo erittäin edullisena. Yleensä pikalainojen todellinen vuosikorko kulkeutuu kuitenkin jonnekin 7-10% väliin.

Muuttumaton ja matala hinta

Halvin pikalaina ei sisällä koron lisäksi muita ylimääräisiä kuluja. Kaikista edullisin pikalaina on todennäköisesti avausmaksulta ilmainen eikä sisällä muita kuukausittaisia maksuja. Pieneltä tuntuvat ylimääräiset kuukausimaksut, kuten tilinhoitokulut tai laskutuspalkkiot saattavat huomaamatta nostaa lainan lopullista hintaa merkittävästi.

Vakuudettomien pikalainojen hintoja säännöstelevä korkokatto säädetään yleensä ylettymään alustavasti säädettävän vuoden syyskuuhun asti. Jotkut lainantarjoajat saattavat sopimusehdoissaan hyväksyttää hintojen nousemisen korkokaton päätyttyä.

Edullisin pikalaina on aina sellainen, jonka hintataso pysyy mahdollisimman vakaana läpi lainan takaisinmaksun.

Kuluton pikalaina – pikalaina ilman korkoa

Kuluton pikalaina saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mikäli lainamarkkinoilla joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, näin yleensä myös on. Kuluton pikalaina on käytännössä mahdotonta saada, ellet lainaa rahaa lähipiiriltäsi. Pikalaina on yleensä koroiltaan vakuudellista lainaa merkittävästi kalliimpaa.

Jotkut lainantarjoajat markkinoivat ensimmäistä pikalainaa ilman kuluja. Yleensä korottomuus koskee kuitenkin vain jotain hyvin pientä osaa laina-ajasta. Tämän osuuden jälkeen lainan korkokulut palaavat normaaliksi ja näin ilmainen ensilaina ei olekaan kokonaisuudessa täysin kuluton.

Pikalaina sisältää suhteellisen korkean koron, joten kenenkään ei kannata innostua liikaa markkinoiduista kuluttomista ensimmäisistä lainakerroista. Pahimmillaan pikalainan kulut saattavat nousta korottoman maksuajan jälkeen jopa huomattavasti normaalia korkeammalle tasolle.

Pikalainaa netistä – huomioi nämä neljä asiaa

Kun tarkoituksena on hakea pikalainaa netistä, ota huomioon joka kerta ainakin seuraavat neljä asiaa

 1. Lainanantaja
 2. Todellinen vuosikorko
 3. Muut kulut
 4. Korkotaso korkokaton päättymisen jälkeen

Lainanantaja

Aina kun aikomus on hakea pikalaina netistä on tärkeää arvioida lainanantajaa kriittisesti jo ennen pikalainan hakemista. Mikäli arviointi tuottaa vaikeuksia, saattaa seuraavista kysymyksistä olla apua:

 • Olenko kuullut lainanantajasta ennen?
 • Vaikuttaako lainanantajan sisältö luotettavalta?
 • Löytyykö netistä kokemuksia kyseisestä lainanantajasta?
 • Ovatko kokemukset lainanantajasta pääosin positiivisia vai negatiivisia?

Mieti vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin lainantarjoajaa valitessa. Kuten artikkelissa aiemmin mainittiin, kannattaa pikalaina ehdottomasti hakea joltakin kotimaassa toimivalta lainan tarjoajalta. Turvallisinta on hakea pikalainaa kauttamme.

Pikalainojen todellinen vuosikorko

Kuten jo aiemmin kerroimme, on äärimmäisen tärkeää arvioida todellista vuosikorkoa pikalainaa hakiessa. Etenkin kun kyseessä on usein koron osalta kalliimpi pikalaina, tulee korkoa tarkastellessa olla aivan erityisen tarkkana. Nimelliskorko kertoo tosiaan aina vain lainan koron ja unohtaa muut mahdolliset maksut kokonaan.

Todellinen vuosikorko taas sisältää pikalainan kaikki kulut sisään laskettuna. Vaikka todellisen ja nimellisen koron ero saattaa ajoittain tuntua pieneltä, voi useamman vuoden maksuajalla pieni ero olla satoja tai jopa tuhansia euroja. Tämän takia sinun kannattaa olla tarkkana ja tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

Muut lainakulut

Pikalainan muut kulut ovat tärkeä ottaa huomioon pikalainaa harkitessa. Pikalainat sisältävät monesti esimerkiksi muita lainoja suurempia myöhästymismaksuja. Kannattaakin lainatarjouksen saamisen jälkeen lukea tarkkaan minkälaisia mahdollisia lisämaksuja uusi pikalaina saattaa sisältää.

Korkokatto on luotu suojelemaan velallista, mutta lainan muita kuluja tarkastellessa lainaa hakeva henkilö saattaa löytää tarjouksesta osatekijöitä, jotka nostavat lainan hintaa merkittävästi.

Pikalaina pankista vai netistä?

Kannattaako ottaa pikalaina pankista vai netistä? Vielä joitakin vuosia sitten vastaus tähän olisi ollut paljon nykyistä yksiselitteisempi. Monelle saattaa tulla tänä päivänä yllätyksenä se, miten vähän pankkien ja rahoitusyhtiöiden pikalainoissa on nykyään eroja.

Esimerkiksi me olemme testanneet pikalainan saamista omista pankeista ja yhteistyökumppaneiltamme ihan hiljattain. Lopputulos oli se, että pankki olisi tarjonnut vain vakuudellista pikalainaa jossa korko oli yllättävänkin korkea.

Sen sijaan yhteistyökumppaniemme tarjouksissa pikalainan korko oli varsin fiksulla tasolla, eikä vakuuksia tarvittu. Muista siis, että pikalainojen kilpailutus kannattaa aina.

Pikalaina kokemuksia

Pyrimme selvittämään suomalaisten kuluttajien kokemuksia pikalainoista. Pikalainaan liittyviä kokemuksia selvitettiin Suomen suosituimpien keskustelupalstojen kautta.

Yleinen asenne pikalainoja kohti oli melko skeptinen, mutta poikkeuksiakin oli. Kuluttajien pikalainaan liittyviä kokemuksia varjosti usein kalliit kokonaiskustannukset sekä vaikeasti luettavissa olevat sopimusehdot. Muutamilla kuluttajilla oli kokemuksia siitä, että uusi pikalaina oli auttanut heitä sellaisena hetkenä kun lainan saaminen muualta ei ollut mahdollista.

”Olen akateeminen freelancer ja kerran olin puilla paljailla, koska palkkiot maksetaan aina vuoden lopussa. Tiesin, että voin maksaa muutaman satasen pikalainan varmuudella palkkapäivänä pois.”

Kuluttajien pikalaina kokemuksia lukiessa esiin nousi myös useita käytännön neuvoja sekä ohjeita lainan ottamista varten. Esimerkiksi kehuja pikalainan osalta sai mahdollisuus vastaanottaa uusi pikalaina heti tilille hakemisen jälkeen. Alle on listattua muutamia neuvoja, joita pikalainoja hyödyntäneet antoivat:

”Katso tarkkaan, mistä pikalainan otat.”

 

”Katso, että näkyvillä ovat vakiomuotoiset eurooppalaiset lainaehdot ja tarkista todellinen vuosikorko.”

 

”Älä ota toista pikalainaa, ja jos on ihan pakko, hyödynnä toisen lainantarjoajan tarjous.”

Pääosin suomalaisten kuluttajien suhtautuminen pikalainoihin on siis sellainen, ettei niiden hakemista pidetä kannattavana. Mukana on kuitenkin myös poikkeuksia sellaisista tapauksista, joissa pikalainan hakeminen saattaa olla perusteltua.

Näissä tapauksissa sinun kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana lainaehtojen sekä pikalainan takaisinmaksamisen kanssa.

Pikalaina eri elämäntilanteissa

Kaikissa elämäntilanteissa pikalainan ottaminen ei syystä tai toisesta ole järkevää tai sitä ei edes ole mahdollista saada. Omaa taloudellista tilannetta ei ole koskaan järkevää yrittää paikata pikalainoilla. Siitä syntyy helposti kierre, josta on todella vaikea päästä irti.

Hyvä tietää

Jos taloudellinen tilanteesi on vain tilapäisesti ja lyhyen ajan huono, esimerkiksi auton tai kodinkoneen rikkoutuessa, voi pikalaina olla joskus hyvä apu. Kuitenkin jo valmiiksi huonoa taloudellista tilannetta ei koskaan saa korjattua lainojen ottamisella.

Aina pikalainaa hakiessa sinun on hyvä olla täysin varma siitä, että sinulla on varaa maksaa pikalaina ajallaan takaisin ilman, että oma taloutesi kärsii tästä.

Huonoja elämäntilanteita ja esteitä pikalainan saamiselle

 • työttömyys
 • liian pienet tulot
 • jo olemassa olevat velat
 • maksuhäiriömerkintä

Jos olet jo valmiiksi velkaantunut, kannattaa harkita erityisen tarkkaan, onko velkamäärää järkevää enää kasvattaa. Tässä vaiheessa maksuhäiriömerkintä tulee usein onneksi avuksi estämällä lainan ottamisen liian helposti.

Kun pikalainaa on mahdollista saada muutamalla klikkauksella parissa minuutissa, sitä tulee helposti otettua silloinkin, kun sille ei ole välttämätöntä tarvetta, esimerkiksi kesken shoppailureissun tai baari-illan.

Hetken mielijohteesta otetut pikalainat netistä usein kaduttavat viimeistään silloin, kun tulee takaisinmaksun aika.

Alta löydät muutaman esimerkin elämäntilanteista, joissa pikalainan ottaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta ja sen ottamista kannattaa harkita erityisen tarkkaan.

Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa pikalainan saamiseen?

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monella eri tavalla. Erityisesti se vaikeuttaa lainan saantia, eikä esimerkiksi vakuudeton pikalaina ole maksuhäiriömerkinnän saaneelle vaihtoehto. Maksuhäiriömerkintä estää yleensä myös erilaiset osamaksut.

Jotkut yritykset ovat kuitenkin valmiita tarjoamaan osamaksua ennakkoon maksettavaa vakuutta vastaan, joka voi olla esimerkiksi puolet osamaksulla ostettavan tuotteen hinnasta.

Maksuhäiriömerkintä ei kokonaan estä pikalainan saamista. Lainan myöntämisessä otetaan aina huomioon maksuhäiriön vakavuus sekä taloudellinen tilanteesi.

Poikkeukset

Sinulla ei välttämättä ole enää avoimia velkoja, vaikka maksuhäiriömerkintä löytyykin, koska sen poistuminen kestää kahdesta viiteen vuoteen ulosottoon edenneiden lainojen takaisinmaksun jälkeen.

Näissä tilanteissa voit toimittaa lainanantajalle todistuksen siitä, että avoimia pikalainoja ei enää ole. Tällöin luottotiedoissa on referenssimerkintä eli ref-merkintä, joka ilmoittaa, että maksuhäiriömerkinnän aiheuttanut velka on maksettu kokonaisuudessaan pois.

Tämä merkintä ei ilmesty luottotietoihin automaattisesti, vaan sitä täytyy erikseen pyytää. Kaikissa tapauksissa maksuhäiriömerkinnän omaava henkilö tarvitsee lainan saamista varten kuitenkin aina jonkinlaisen takauksen, esimerkiksi vakuuden tai henkilötakauksen.

Näin lainanmyöntäjä voi olla varma siitä, että pikalaina tulee tavalla tai toisella maksettua takaisin ajallaan. Lainan vakuudeksi kelpaa esimerkiksi

 • omistusasunto
 • metsäomaisuus
 • arvopaperit
 • toisen henkilön antama takaus

Myös esimerkiksi opintolainan takaa valtio, jolloin useimmat pankit uskaltavat myöntää lainan opiskelijalle vaikka tällä olisi maksuhäiriömerkintä. Luottokortin muodossa olevaa lainaa maksuhäiriömerkinnän omaavalla ei ole mahdollista saada edes takausta vastaan.

Pikalaina ilman luottotietoja

Pikalainaa ilman luottotietoja sinun ei ole pääsääntöisesti mahdollista saada, koska lainanmyöntäjät käyttävät automaattista luottotietotarkastusta lainahakemuksen nopeuttamiseksi.

Jotkut lainanmyöntäjät tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta hakea pikalainaa rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainan saaminen voi onnistua. Tämä toteutuu tyypillisesti silloin, jos toisella hakijalla on luottotiedot kunnossa.

Pikalaina ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto luottotiedottomalle. Tarjolla on myös monenlaisia muita vakuudellisia lainoja ja luottoja.

Tarjolla olevien vakuudellisten lainojenkaan saaminen ei kuitenkaan ole varmaa, vaan lainan myöntäminen riippuu paljon siitä

 • kuinka paljon sinulla on velkaa ennestään
 • kuinka monta maksuhäiriömerkintää tietoihisi on kirjattu ja
 • millainen talouden kokonaistilanne on pikalainan hakemishetkellä.

Pikalainaa pankista luottotiedottomalle

Varmimmin luottotiedoton saa vakuudellista pikalainaa omasta pankistaan. Silloin olet hakijana lainanantajalle ennestään tuttu ja lainaneuvottelut voidaan käydä kasvotusten.

Lainan myöntämisessä otetaan aina huomioon aina taloutesi kokonaistilanne ja samalla arvioidaan pikalainan myöntämisen riskit. Mitä parempi vakuus lainalle sinulla on antaa sitä varmemmin lainan myös saat. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi omistusasunto tai henkilötakaus.

Luottotiedoton tarvitsee usein enemmän vakuuksia ja usein joudutaan käyttämään omaisuuden lisäksi myös henkilötakausta. Henkilötakausta kannattaa harkita tarkkaan, sillä lainanmaksun laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan välirikkoon takaajan kanssa, kun pikalainan pois maksaminen jääkin kokonaan hänen harteilleen.

Henkilötakaajana käytetään useimmiten lähisukulaista, kuten omia vanhempia tai sisaruksia. Luottotiedottomalle myönnettävän lainan korko voi myös olla paljon suurempi kuin hakijalle, jonka luottotiedot ovat kunnossa. Pikalainaa ilman luottotietoja on siis hyvinkin mahdollista saada, mutta tässä kannattaa aina olla varovainen.

Pikalaina työttömälle

Pienituloisen ja työttömän on usein vaikeampi saada vakuudetonta pikalainaa. Vakuudellisen lainan saaminen on huomattavasti helpompaa, joskin vakuuden löytäminen voi itsessään olla haastavaa.

Varsinkaan kovin suurta vakuudetonta lainaa pienituloisille ei myönnetä, koska yleensä hakijalla ei katsota olevan riittävää maksukykyä lainan takaisin maksamiseksi.

Mitä suurempi lainasumma on kyseessä sitä suurempia ovat yleensä myös pikalainan kuukausierät. Tämä johtuu siitä, että pikalainoilla on suhteellisen lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna suurempiin kulutusluottoihin ja pankkilainoihin.

Lainantarjoajilla on käytössään automaattiset laskurit, joilla selvitetään jokaisen lainanhakijan taloudellista tilannetta ja takaisinmaksukykyä. Pieni pikalaina on kuitenkin mahdollista saada, mutta pienillä tuloilla sen ottamista kannattaa harkita tarkkaan.

Pikalaina pienituloiselle

Jos kuukausittaiset varasi eivät tahdo muutenkaan riittää elämiseen, onko pikalaina varmasti tarpeellinen ja onko sinun mahdollista maksaa se ajallaan takaisin?

Pikalainen ottaminen pienillä tuloilla tai työttömänä voi kuitenkin olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun rahan tarve on akuutti vaikkapa auton rikkoutuessa, eikä korjausta ole varaa maksaa kerralla.

Tietyissä tapauksissa pikalainan ottaminen saattaa myös tulla halvemmaksi kuin perinteisellä osamaksulla maksaminen. Tämä riippuu kuitenkin paljon tarvittavasta lainasummasta sekä halutusta kuukausierän suuruudesta.

Pikalainaa ei kannata ottaa esimerkiksi tavallisten arkimenojen tai laskujen maksamiseen, koska tästä syntyy helposti kierre. Siinä edellinen vanha pikalaina maksetaan pois uudella ja tämän kierteen katkaiseminen voi olla mahdotonta.

Tällöin seurauksena on maksuhäiriömerkintä, joka vaikeuttaa elämää muutenkin kuin lainan saamisen vaikeutena.

Pikalaina ilman vakuuksia tai takaajia

Pikalainaa ilman vakuuksia tai takaajia voivat saada ainoastaan ne hakijat, joiden luottotiedot ovat kunnossa ja takaisinmaksukyky katsotaan riittäväksi. Vakuudeton pikalaina on helppo ja nopea saada, mutta vakuudelliseen lainaan verrattuna esimerkiksi vuosikorko voi pikalainoissa olla huomattavasti suurempi.

Onneksi nykyään laki estää lainojen päätä huimaavat vuosikorot, joten ilman vakuuksia tai takaajiakin pikalainan saa suhteellisen kohtuuhintaisena.

Jos taloudellinen tilanteesi on kunnossa ja olet varma siitä, että pystyt maksamaan pikalainan takaisin, sinun kannattaa vakavasti harkita mieluummin vakuudellisen lainan ottamista. Hyvin pienille lainasummille ei kuitenkaan ole välttämättä edes mahdollista antaa vakuuksia tai takaajia.

Vakuudetonta pikalainaa myönnetään aina pelkästään taloudellisen kokonaistilanteen ja luottotietojen perusteella. Vakuudetonta pikalainaa hakiessa myös lainasumma on paljon pienempi kuin vakuuksien tai takaajien kanssa.

Usein vakuudetonta pikalainaa on mahdollista saada maksimissaan vain muutamia tuhansia euroja. Tätä suurempiin lainasummiin, esimerkiksi asuntolainaan, tarvitset lähes aina jonkinlainen vakuuden takaisinmaksun turvaamiseksi.

Mitä enemmän pikalainalle on antaa vakuuksia tai takaajia sitä suurempia lainasummia lainantarjoajat myöntävät. Myös lainan takaisinmaksuaika on vakuudettomissa pikalainoissa lyhyempi kuin vakuudellisissa, eikä maksuvapaita kuukausia ole yleensä mahdollista saada.

Pikalainaa ilman vakuuksia tai takaajia sinun kannattaakin hakea vain niissä tapauksissa, kun lainan tarve on akuutti ja olet varma siitä, että sinulla on varaa lainan takaisinmaksuun eikä esimerkiksi maksuvapaille kuukausille ole tarvetta.

Summarumin kautta tavoitat mm. seuraavat pankit ja lainanantajat

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Komplett Bank logo
 • Lainasto logo
 • Aasa logo
 • Collector Bank logo

Vakuudellinen pikalaina

Vakuudellinen pikalaina on aina parempi vaihtoehto varsinkin isompien hankintojen tekemiseen kuin vakuudeton laina. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi omistusasunto, metsäomaisuus tai muu kiinteä omaisuus sekä henkilötakaus.

Joissain tilanteissa on mahdollista käyttää molempia. Vakuuksien tai takaajien kanssa pikalainan saa usein matalammalla korolla kuin vakuudettoman, koska vakuus pienentää lainantarjoajalle kohdistuvaa riskiä.

Vakuudellisessa pikalainassa

 • lainasumma on suurempi
 • takaisinmaksuaika pidempi ja
 • takaisinmaksuun on mahdollista saada maksuvapaita kuukausia.

Elämäntilanteen äkillisesti muuttuessa myös lainan takaisinmaksun uudelleen neuvotteleminen on helpompaa, jos pikalainalle on annettu vakuuksia tai takaajia.

Koska lainantarjoajalla on vakuuden ansiosta varmuus siitä, että laina tulee lopulta maksetuksi tavalla tai toisella, he ovat joustavampia lainan takaisinmaksun suhteen. Vakuudellinen pikalaina on myös mahdollista maksaa kokonaisuudessaan takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ilman erillisiä kustannuksia.

Tämä koskee myös lainaan tehtäviä ylimääräisiä lyhennyksiä. Vakuudettomissa pikalainoissa ennenaikaisesta takaisinmaksusta voi joutua maksamaan ylimääräistä tai lainasumma pysyy samana, vaikka laina-aika lyhenisi esimerkiksi puolella.

Vakuudellista lainaa ei myöskään tule otettua hetken mielijohteesta ja sen tarpeellisuutta tulee arvioitua tarkemmin kuin vakuudettoman lainan ottamista, koska pelissä on myös omaa omaisuutta tai läheinen takaajana.

Vakuudellisia lainoja ovat esimerkiksi

Näissä vakuutena toimii kokonaan tai osittain lainan kohde, eli esimerkiksi lainalla ostettu auto tai asunto.

Huomioi nämä pikalainoja hakiessasi

Kun äkillinen rahantarve iskee, löydät netistä nopeasti suuren määrän lainantarjoajia ja rahaa saa tilille helposti jo muutamassa minuutissa. Pikalainaa hakiessa kannattaa kuitenkin ensin vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä, mikä pikalainoista on juuri sinulle se sopivin vaihtoehto.

Tässä vaiheessa valinnan avuksi kannattaa ottaa lainan kilpailutukseen erikoistuneet ammattilaiset eli meidät. Kilpailutamme pikalainoja tarjoavat yhtiöt ja kauttamme erilaisia lainoja onkin tarjolla monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Kaikki pikalainat sisältävät erilaiset ehdot, korot ja muut maksut, takaisinmaksuajat sekä kuukausierien suuruudet. Pikalainaa hakiessa kannattaa aina ottaa huomioon muutakin kuin lainantarjoajan etusivulta löytyvän lainalaskurin tulos.

Sinun on hyvä käydä lainaehdot ajatuksella läpi ja selvittää, mitä kaikkea lainasopimus todellisuudessa pitää sisällään. Halvin pikalaina ei välttämättä olekaan se paras vaihtoehto, vaikka niin saattaisi äkkiä kuvitella. Sinun ei koskaan kannata ottaa äkkiä lainaa, vaan käyttää vertailuun aikaa.

Älä ota pikalainaa harkitsematta

Pikalainaa ei kannata ottaa hetken mielijohteesta, sillä siitä voi seurata vakavia taloudellisia ongelmia, jotka johtavat lopulta suureen velkaantumiseen ja luottotietojen menetykseen.

Luottotietojen menetys eli maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämääsi useilla eri tavoilla myöhemmin. Aina, kun haet pikalainaa olisikin erityisen tärkeää miettiä

 1. onko rahantarve ja lainan ottaminen todellakin välttämätöntä
 2. onko pikalaina varmasti varaa maksaa takaisin sovitussa aikataulussa ilman, että taloudellinen tilanne kärsii.

Pikalainan hakemisen helppoudella ja nopeudella on siis sekä hyvät että huonot puolensa. Alle on listattu muutamia tärkeimpiä asioita, joita pikalainaa hakiessa on hyvä ottaa huomioon.

Halvin pikalaina ei ole aina paras

Pikalainaa hakiessa ihan ensimmäisenä on hyvä varmistua lainantarjoajan luotettavuudesta. Ihan mistä tahansa lainaa ei siis kannata ottaa.

Kilpailu laina-alalla on todella kovaa ja lainantarjoajia tulee koko ajan lisää, eivätkä kaikki uudet yhtiöt välttämättä toimi täysin rehellisesti. Meidän sivuiltamme löytyvät lainantarjoajat ovat kuitenkin kaikki luotettaviksi todettuja ja tarkkaan valittuja.

Itsellesi sopivan pikalainan valinnassa on syytä kiinnittää huomiota muuhunkin kuin lainan hintaan, eli korkoihin ja muihin lainakuluihin. Sinun kannattaa esimerkiksi tarkastaa, voiko pikalainan maksaa takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ilman lisäkustannuksia tai voiko pikalainaan tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Kukaan meistä ei varmastikaan halua sitoutua lainan takaisinmaksuun kahdeksi vuodeksi, jos taloudellinen tilanne mahdollistaa poismaksun kokonaisuudessaan jo paljon aiemmin. Yleensä pikalainan korko on sitä pienempi mitä suurempi lainasumma on kyseessä.

Tässä vaiheessa halvin pikalaina ei välttämättä ole kuitenkaan paras, koska lainaa ei kannata ottaa yhtään enempää kuin sitä oikeasti tarvitsee.

Pikalainan Turva

Lainan hintaan ja takaisinmaksuun liittyvien asioiden lisäksi kannattaa selvittää, kuinka joustava lainantarjoaja on, jos elämäntilanteesi muuttuu äkillisesti. Voiko laina-aikaa esimerkiksi pidentää kesken kaiken tai saada maksuvapaita kuukausia?

Useat lainantarjoajat antavat mahdollisuuden lisätä pikalainaan erillisen maksullisen lainaturvan. Ennen lainaturvan lisäämistä sopimukseen sinun on kuitenkin syytä tarkastaa huolella, mitä lainaturva käytännössä tarkoittaa ja missä tilanteissa siitä on hyötyä, jotta vältyt maksamasta turhasta.

Paras pikalaina on linjassa elämäntilanteen kanssa

Pikalainoja vertaillessa sinun kannattaa valita juuri se, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Pikalainasumman on hyvä olla juuri sen suuruinen, kuin sitä tarvitset – ei liikaa eikä liian vähän.

Sinun ei kannata ottaa useampaa pientä lainaa tai yhtä ylisuurta lainaa, koska tällöin taloudellinen tilanne voi nopeasti heikentyä tai pahimmassa tapauksessa romahtaa täysin. Pikalainan määrä tulee aina suhteuttaa omaan tarpeeseen sekä ennen kaikkea taloudelliseen tilanteeseen.

Paras pikalaina on siis sellainen, joka on täysin tarvitsemaasi summaan suhteutettu.

Helppo pikalaina saattaa kostautua

Kun pikalainan hakeminen onnistuu tänä päivänä todella helposti missä ja milloin tahansa muutamalla klikkauksella, esimerkiksi älypuhelimella, lainaa saattaa tulla otettua enemmän kuin olisi oikeasti varaa.

Pikalainaa saattaa tulla otettua myös, vaikka se ei olisi välttämätöntä. Hetken mielijohteesta otetut pikalainat alkavatkin usein nopeasti kaduttaa, kun huomataan vasta jälkeenpäin. Jälkikäteen voidaan sitten huomata kuinka paljon pikalainaa on tullut otettua, kuinka suuri takaisinmaksettava summa yhteensä on ja kuinka pian ne on maksettava takaisin.

Tällaisia pikalainoja on myös mahdollista ottaa useasta eri paikasta, jolloin kokonaiskustannukset nousevat todella korkeiksi ja takaisinmaksu voi olla vaikeaa, etenkin jos taloudellinen tilanne ei ole täysin kunnossa.

Lainantarjoajat käyttävät pääosin automaattista luottotietojen tarkastusta ja taloudellisen tilanteen laskureita, jolloin lainapäätöksen tekee tietokone. Näin lainahakemuksen käsittely on nopeaa. Toisaalta sinulla saattaa olla jo muita luottoja tai laskuja rästissä, jolloin uusi helppo pikalaina ei ole hyvä kummankaan osapuolen kannalta hyvä vaihtoehto.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Uusi pikalaina kannattaa aina kilpailuttaa

Pikalainat netistä eroavat paljon toisistaan niin suuruudeltaan, hinnoiltaan kuin muiltakin ehdoiltaan, joten niin kuin muutkin lainat. Juuri tästä syystä pikalaina kannattaa aina kilpailuttaa.

Eri lainantarjoajilla on erilaiset ehdot pikalainan myöntämiselle, esimerkiksi tulojen tai muiden lainojen osalta. Vaikka yhdestä paikasta tulisikin kielteinen päätös, voit saada pikalainaa toiselta lainantarjoajalta yhtä hyvillä ehdoilla.

Siksi pikalainojen kilpailuttaminen kannattaa – näin toimimalla säästät sekä aikaa että rahaa. Sen sijaan, että sinun tarvitsisi itse tutkia ja vertailla useita eri lainantarjoajia, yhdellä hakemuksella saat Summarumin kautta juuri itsellesi sopivia pikalainatarjouksia luotettavilta yhtiöiltä.

Miten pikalaina kilpailutetaan?

Pikalainojen kilpailuttamista varten sinun tarvitsee tehdä vain muutama pieni toimenpide, ja jättää sen jälkeen kaikki meidän huoleksemme.

 1. Siirry sivustollamme hakemukseen.
 2. Täytä siihen perustietoja, kuten halutun pikalainan määrä ja takaisinmaksuaika, henkilötiedot, yhteystiedot, tulo- ja menotiedot sekä tiedot mahdollisista muista avoimista lainoista.
 3. Erillisiä dokumentteja sinun ei tarvitse tässä vaiheessa lähettää.
 4. Tämän jälkeen Summarum välittää hakemuksen useille sopiville pankeille ja rahoitusyhtiöille, jotka pystyvät tarjoamaan sinulle toivotun lainasumman ja laina-ajan.

Pikalainatarjoukset tulevat kätevästi sähköpostiisi ja pääset tutustumaan eri lainantarjoajiin helposti. Mikäli jokin tarjouksista on sinulle kokonaisuutena mieluinen, on sen hyväksyminen helppoa ja rahat ovat usein pankkitililläsi jo samana päivänä.

Mikäli mikään pikalainatarjouksista ei tunnu sopivalta, tarjouksista ei tarvitse erikseen kieltäytyä. Pikalainojen vertaileminen ei siis sido mihinkään ja se on hakijalle täysin ilmaista.

Nopea pikalaina netistä ei ole ratkaisu maksuongelmiin

Nopeita pikalainoja ei tule koskaan ottaa sellaisissa tilanteissa, joissa niillä yritetään selvittää aiempien lainojen ottamisesta jo syntyneitä taloudellisia ongelmia.

Tällä tavalla ongelma vain siirtyy eteenpäin ja pahenee entisestään aiheuttaen useiden lainojen kierteen, jolle ei näy loppua. Tällaisessa tapauksessa paras vaihtoehto on kääntyä esimerkiksi talousneuvojan puoleen ja yrittää saada tilanne sitä kautta hoidettua kuntoon. Nopea pikalaina ei siis ole suositeltava kaikissa tilanteissa.

Lainan takaisinmaksussa kannattaa muistaa myös mahdolliset myöhästymiskulut, jotka voivat olla todella suuret. Lainojen takaisinmaksuun liittyvät ongelmat ovatkin yksi Suomen yleisimpiä syitä luottotietojen menetykseen.

Pikalainan ottaminen on kannattavaa vain silloin, kun se on oikeasti välttämätöntä ja takaisinmaksusta pystytään huolehtimaan ilman, että se aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

Esimerkiksi silloin, kun jokin elämääsi suuresti vaikuttava maksu on myöhästymässä eikä sen eräpäivää voi siirtää tai maksua pilkkoa osiin, pikalainat voivat olla hyvä vaihtoehto pelastaa tilanne. Esimerkiksi auton tai kodinkoneen rikkoutuessa pikalainalla saadaan apu nopeasti.

Kaikissa tilanteissa sinun kannattaa kilpailuttaa pikalainat. Vain sitä kautta voit löytää omaan elämäntilanteeseesi sopivan pikalainan. Muista myös perehtyä luottoehtoihin huolella, jotta vältyt myöhemmin ikäviltä yllätyksiltä.

Pikalainat netistä edellyttävät harkintaa

Kuten aiemmin mainittiin, pikalainaa ei tule koskaan ottaa hätiköidysti hetken mielijohteesta. Vaikka kyseessä on pikalaina, kannattaa sen hakemiseen käyttää tarpeeksi aikaa ja vertailla eri vaihtoehtoja.

Lainojen kilpailutuksella saat helposti ja vaivattomasti jo hyvän yleiskuvan siitä, millaisia pikalainoja on tarjolla juuri omaan tarpeeseesi. Kilpailuttamisella löydät myös nopeasti esimerkiksi kaikkein edullisimman tai suurimman saatavilla olevan vakuudettoman pikalainan.

Pikalainojen kilpailutus on ilmaista eikä sido sinua vielä mihinkään. Pelkän korkoprosentin perusteella sopimusta ei kuitenkaan kannata valita, koska edullisin pikalaina ei kaikissa tilanteissa aina olekaan se itsellesi paras vaihtoehto.

Myös lainantarjoajan luotettavuus sinun on hyvä varmistaa ennen lainan hakemista. Jos lainatarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa varmistaa, että kyseessä on tunnettu ja luotettava lainantarjoaja.

Me Summarumilla kilpailutamme lainoja ainoastaan luotettavilla ja tunnetuilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä.

Muista, että on erityisen tärkeää muistaa sopia ja suunnitella lainan takaisinmaksu niin, että se ei aiheuta haittaa taloudelliseen tilanteeseesi. Sinun kannattaakin varmistaa lainantarjoajalta, kuinka paljon he pystyvät joustamaan esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa elämäntilanteesi yhtäkkiä muuttuu eikä pikalainaa pystytäkään maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa.

Edullinen pikalaina – huomioi nämä seikat

Pikalainan ottamiseen liittyy vielä muutama tärkeä asia, joihin kannattaa perehtyä ennen sen hakemista. Alla on listattuna kaksi erittäin tärkeää seikkaa, joita sinun tulisi pohtia erityisen tarkkaan, mikäli pikalainaa on tarkoitus nyt hakea.

LUE LISÄÄ: Lainaa edullisesti

Koska pikalaina pitkällä maksuajalla kannattaa?

Pikalaina pitkällä takaisinmaksuajalla on kannattavaa silloin, kun lainattava summa on suuri ja haluat pitää kuukausierät kohtuullisina. Mitä suurempi lainattava summa on sitä pienempi on yleensä myös korko.

Pikalainaa ei kuitenkaan kannata ottaa enempää kuin on tarve vain sen takia, että korko on pienempi. Tällöin pidempi maksuaikakaan ei nosta lainan takaisin maksettavaa kokonaissummaa liian korkeaksi.

Pienten pikalainojen kohdalla pitkä maksuaika ei välttämättä ole kannattavaa, vaikka pienet kuukausierät kuulostavatkin houkuttelevilta. Pienissä pikalainoissa on nimittäin usein suuria lainoja korkeampi korko, jolloin pikalaina tulee pitkällä maksuajalla todella kalliiksi.

Maksuajassa sinun kannattaa ottaa koron lisäksi huomioon mahdolliset kuukausittaisen lainan hoitokulut. Näistä kertyy pitkällä maksuajalla paljon ylimääräistä maksettavaa, vaikka summa olisi kuukausitasolla vain muutaman euron.

Pitkällä maksuajalla ei kannata ottaa sellaista lainaa, jonka kuukausittaiset lainan hoitokulut ovat suuret. Pitkää takaisinmaksuaikaa harkittaessa kannattaa myös ottaa selville, onko pikalaina mahdollista maksaa takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ja voitko halutessasi tehdä siihen ylimääräisiä lyhennyksiä ilman ylimääräisiä maksuaikataulun muutoksista syntyviä kuluja.

Näin et jää jumiin pikalainaan vuosiksi, vaikka taloudellinen tilanteesi sallisikin lainan maksamisen kokonaisuudessaan pois sovittua aiemmin. Jos takaisinmaksu ei ole joustava, voit joutua maksamaan pikalainasta turhaan useammaltakin vuodelta korkoa ja muita hoitokuluja.

Edullinen pikalaina pitkällä maksuajalla löytyy helposti avullamme.

Muuttumaton ja matala hinta

Muuttumaton ja matala hinta pikalainassa tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko laina-ajan, kuukausierät ovat aina yhtä suuria sekä laina-aika pysyy samana, vaikka pikalainaan tehtäisiin ylimääräisiä lyhennyksiä.

Tällaisia lainoja ovat yleensä esimerkiksi suuret asuntolainat. Ei ole kuitenkaan mahdotonta, että pikalainoissakin noudatetaan muuttumatonta ja matalaa hintaa.

Kun kuukausierät pysyvät koko laina-ajan saman suuruisina, laina-ajan alussa kuukausierä muodostuu yleensä suurimmaksi osaksi lainatusta pääomasta, kun taas laina-ajan loppupuolella maksetaan pois enemmän laina-ajalta kertynyttä korkoa ja lainan hoitokuluja.

Lähes kaikissa pienemmissä lainoissa ja kulutusluotoissa korko pysyy samana koko laina-ajan, mutta suuremmissa lainoissa lainanhakijalla on mahdollisuus valita, haluaako koko laina-ajalle saman muuttumattoman koron vai haluaako käyttää euriborkorkoa.

Euriborkorko tarkastetaan esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden välein ja tällöin lainan korko voi joko nousta tai laskea seuraavan puolen vuoden tai vuoden ajaksi. Esimerkiksi suurin osa suomalaisista suosii asuntolainoissa 12 kuukauden euriborkorkoa.

Tällöin lainan korko tarkastetaan aina vuosittain ja lainanottaja tietää seuraavan vuoden koron määrän etukäteen. Pikalainan korko pysyy koko laina-ajan samana vaikka kilpailijat alkaisivat tarjota edullisempaa lainaa tai lakia muutettaisiin niin, että kyseisellä korolla ei enää saa myöntää uusia lainoja.

Pikalainat ovat siis sidottuja siihen korkoon, joka on voimassa lainasopimuksen kirjoitushetkellä.

Suosituimmat pikalainojen myöntäjät

Mikä tekee lainanmyöntäjästä suositun? Vaikea kysymys, sillä eri ihmiset toivovat pikalainaltaan eri asioita. Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia suosittuja lainan myöntäjiä ja se on luotettavuus.

Luotettavuuden jälleen toisille on tärkeintä, että pikalaina on mahdollisimman halpa, kun taas toisille tärkeintä on mahdollisimman joustava takaisinmaksu tai helposti tavoitettavissa oleva asiakaspalvelu.

Kaikkein suosituimpia pikalainojen myöntäjiä ovat siis luonnollisesti ne, jotka pystyvät tarjoamaan kaiken edellä mainitun. Listojen kärjessä pysyttelevät edelleen vahvasti pankit, vaikka paremman lainatarjouksen voisi saada muualta.

Rahoitusyhtiöiden suosio kuitenkin nousee koko ajan lisääntyneen mainonnan, tarjottavien lainasummien suuruuden sekä matalan koron ansiosta. Rahoitusyhtiöiltä on usein myös nopeampaa saada pikalainaa, mikä on monelle yksi tärkeimmistä lainan ominaisuuksista.

Kuitenkin hyvin usein pikalainaa haetaan vain yhdestä, jo entuudestaan itselleen tutusta paikasta ja esimerkiksi asuntolainoja suomalaiset ottavat edelleen omasta pankista vertaamatta muita lainantarjoajia, koska kokevat sen kaikkein turvallisimmaksi vaihtoehdoksi.

Suosituimpia pikalainojen myöntäjiä ovat usein ne, jotka tarjoavat useita erilaisia lainavaihtoehtoja, jolloin tavoitetaan suurempi määrä asiakkaita. Rahoitusyhtiöt eivät yleensä tarjoa luottokortteja kuten pankit, mikä voi olla osasyy pankkien hyvin pysyvään suosioon.

Pikalainojen myöntäjien suosioon vaikuttavat myös muilta ihmisiltä kuultu positiivinen palaute. Tämän hetken suosituimpia pikalainoja myöntäviä pankkeja ja rahoitusyhtiöitä ovat

 • POP-pankki
 • Osuuspankki
 • Lainasto
 • Fellow Pankki

Näistä tarkemmin tietoa alla.

POP pikalaina

POP pikalaina on POP Pankin myöntämä kaikkien pankkien asiakkaille tarkoitettu vakuudeton kulutusluotto. Olipa kyseessä sitten unelmaloma tai uuden auton hankinta, unelman rahoittaminen on helppoa POP pikalainalla.

Lainaa myönnetään hakijan taloudellisen tilanteen mukaan parista tuhannesta jopa pariin kymmeneen tuhanteen euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Hakemuksen tekeminen onnistuu helposti sähköisesti ja alustavan lainapäätöksen saa heti.

Hakemuksen käsittelyssä käytetään automaattista luottokäsittelyä ja henkilötiedot käsitellään joko osittain tai kokonaan automaattisessa luottopäätöksessä. Tietojen oikeanlaisen käsittelyn turvaamiseksi lainanhakija voi aina pyytää lainapäätöksen uudelleenkäsittelyä.

Parhaimmillaan rahat näkyvät tilillä jo samana arkipäivänä myönteisestä lainapäätöksestä. POP pikalainan hyviä puolia ovat muun muassa Euribor-korko sekä joustava takaisinmaksu. Lainaa voi lyhentää oman elämäntilanteen mukaan vain sovitun määrän kuukaudessa tai lainan voi maksaa milloin tahansa pois kokonaisuudessaan ilman lisäkuluja.

POP Pankki on jo pitkään toiminut luotettava lainantarjoaja ja POP pikalainan myöntää suomalainen Bonum Pankki Oyj, joka on osa POP Pankki -ryhmää. POP pikalainalla on myös mahdollista yhdistää jo olemassa olevat useat pienemmän lainat ja pienentää näin kuukausittain maksettavaa kokonaissummaa sekä erilaisia korko- ja lainan hoitokuluja.

POP pikalainan voivat saada ainoastaan hakijat, joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintää. Muita POP pikalainan hakemisen edellytyksiä ovat muun muassa

 • vähintään 23 vuoden ikä
 • suomalainen henkilötunnus
 • suomalainen pankkitili
 • riittävät säännölliset tulot.

OP pikalaina

OP pikalaina on suomalaisen Osuuspankin myöntämä vakuudeton kulutusluotto. Tätä pikalainaa voivat hakea ainoastaan Osuuspankin asiakkaat. Kulutusluottoja on tarjolla kahdenlaisia, täsmäluottoa ja joustoluottoa.

Täsmäluotto on kertalaina, eli myönnetyn lainasumman saa kokonaisuudessaan tilille ja kun luotto on käytetty loppuun, on täsmäluottoa haettava uudestaan. Joustoluotto on jatkuvasti käytössä oleva luotto, joka toimii luottokortin tavoin.

Myönnettyä lainaa voi nostaa tarvitsemansa määrän ja kun luottoa on maksettu takaisin, sitä voi nostaa uudelleen ilman uuden hakemuksen tekemistä. Joustoluotossa myönnettävä lainasumma on hieman kertaluottoa pienempi.

Näiden lainojen vertailu onnistuu helposti ja laskuri suosittelee halutun lainasumman sekä takaisinmaksuajan perusteella, sopiiko hakijalle paremmin täsmä- vai joustoluotto. Laskuri näyttää, kumpi vaihtoehdoista tulee hakijalle halvemmaksi.

Luottohakemuksen jälkeen pankki antaa lainatarjouksen, joka perustuu hakijan elämäntilanteeseen sekä tuloihin ja menoihin. Lainatarjouksen saa välittömästi hakemuksen tekemisen jälkeen ja rahat saa tilille heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

OP pikalainalla on aina kilpailukykyinen korko ja lainan takaisinmaksu on hyvin joustavaa, maksusuunnitelman muutosta voi hakea kätevästi verkkopankissa sekä luottoon kuuluu aina yksi maksuvapaa kuukausi vuodessa.

Tämän lisäksi kaikki lainan kulut ovat selkeästi nähtävillä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. OP pikalainan hakeminen onnistuu myös kätevästi mobiilisovelluksella.

Lainan myöntämisen edellytyksenä on

 • Osuuspankin asiakkuus
 • vähintään 23 vuoden ikä
 • säännölliset tulot
 • riittävä maksukyky
 • puhtaat luottotiedot.

Lainasto pikalaina

Lainasto eli GF Money Consumer Finance Oy on toiminut jo vuodesta 2011 asti ollen näin yksi Suomen pitkäaikaisimmista luotonantajista. Lainasto tarjoaa pikalainatuotteena Ostosrahan. Se on luottotili, johon on kytkettynä myös virtuaalinen Mastercard-kortti. Sen avulla ostosten tekeminen verkossa on kätevää.

Ostosraha on jatkuva, vakuudeton luotto jota voit saada jopa 3 000 euroon saakka. Luottoraja on alussa 300 euroa tai 500 euroa. Voit jatkossa hakea luottorajaan korotuksia.

Kun lainattua summaa on maksettu takaisin, voi luottokortilta nostaa tai käyttää lisää rahaa luottorajan puitteissa ilman uuden hakemuksen tekemistä. Virtuaalisen luottokortin parhaita puolia ovat ehdottomasti se, että luottokortissa ei ole erillistä vuosimaksua eikä erillistä pin-koodia tarvita.

Ostosrahan hakeminen on helppoa ja pikamaksun valinneiden asiakkaiden hakemukset käsitellään puolen tunnin sisällä lainahakemuksen täyttämisestä klo 7-23 välillä.

Normaali pikalainan käsittelyaika on noin viisi arkipäivää.

Pikalainan saamisen edellytyksiä ovat

 • 18 vuoden ikä
 • moitteettomat luottotiedot
 • säännölliset tulot
 • Suomen kansalaisuus
 • suomalainen pankkitili.

Lähes aina Lainasto pyytää hakijaa vahvistamaan tulotietonsa varmistuakseen hakijan maksukyvystä.

Fellow Pankki pikalaina

Suomalainen Fellow Pankki on pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa markkinoiden edullisimpia vakuudettomia luottoja jopa 30 000 euroon asti.

Se tavoittaa globaalisti yli 100 miljoonaa henkilöä Euroopassa. Muista lainantarjoajista poiketen Fellow Pankin pikalaina perustuu sijoitustoimintaan eli kyseessä on niin kutsuttu vertaislaina. Sijoittajina toimii aivan tavallisia ihmisiä, jotka mahdollistavat pikalainan saamisen edullisella korolla. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa ja lainapäätökseen saa heti.

Palkansaajien on toimitettava todistus tuloistaan. Tarvittavat liitteet voi liittää suoraan hakemukseen tai toimittaa ne myöhemmin sähköpostitse tai postitse.

Myönteisen lainapäätöksen ja lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat saa tilille samana arkipäivänä kello 9-17. Fellow Pankin lainaan on mahdollista liittää kattava lainaturva työttömyyden, pitkäaikaisen sairausloman ja kuoleman varalle.

Tässä pikalainassa ei ole mitään ylimääräisiä tilinhoito tai kuukausimaksuja ja lainaa on mahdollista lyhentää tai maksaa kokonaan pois milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja.

Pikalainan takaisinmaksuun on saatavilla myös maksuvapaita kuukausia. Tämän lisäksi lainaa on myös mahdollista korottaa kesken laina-ajan. Pikalainan hakemista ja hallinnointia voi helpottaa puhelimeen ladattavavalla Fellow Wallet -sovelluksella.

Fellow Pankin pikalainaa saa

 • vakituisesti Suomessa asuva
 • vähintään 25-vuotias
 • jonka luottotiedot ovat kunnossa
 • ja joka Fellow Pankin luottokelpoisuusarvioin mukaan pystyy maksamaan lainan takaisin.

Fellow Pankki tarjoaa myös lainojen yhdistelyluottoa, jossa he hoitavat puolestasi aiempien velkojen poismaksun.

Luotettava pikalaina – tarkista lainanmyöntäjän tausta

Kuinka tunnistaa luotettava pikalaina kaikkien tarjolla olevien luottojen seasta? Kilpailu laina-alalla on kovaa ja joukkoon mahtuu valitettavasti myös epärehellisiä toimijoita.

Pankkien luotonmyöntämiskriteerien tiukentuessa useat suomalaiset ovat alkaneet hakea pikalainaa ulkomaisilta lainantarjoajilta. Erilaiset lainahuijaukset ovat viime aikoina yleistyneet runsaasti, joten aina ennen kuin haet pikalainaa, sinun kannattaa ehdottomasti varmistaa että lainanmyöntäjä on luotettava toimija.

Yleisimmin tunnistat epärehellisen toimijan siitä, että ennen pikalainan saamista sinun tulisi maksaa ennakkoon lainan toimitusmaksuja tai muita ennakkomaksuja. Tässä vaiheessa hälytyskellojen tulisi soida.

Luotettavat lainantarjoajat eivät pyydä mitään maksuja ennakkoon, vaan kaikki kulut lisätään suoraan lainan pääomaan. Jo pelkästä lainantarjoajan nettisivun ulkoasusta voi päätellä luotettavuutta.

Jos sivusto on kirjoitettu huonolla suomen kielellä, kyseessä on todennäköisesti huijaus, sillä luotettavilla lainantarjoajilla on varaa panostaa laadukkaaseen sivustoon.

Epäluotettavat lainantarjoajat lupaavat usein myös todella suuria pikalainasummia ihan tavallisille ihmisille. Luotettavien lainantarjoajien yhteys- ja osoitetiedot ovat selvästi näkyvillä, samoin kuin muut perustiedot yrityksestä sekä tarkat tiedot lainan koroista ja muista ehdoista.

Luotettavan lainantarjoajan sivustolta löytyy aina myös tieto siitä, kuka lainantarjoajan toimintaa valvoo. Suomessa lainantarjoajien toimintaa valvovat Finanssivalvonta ja Aluehallintovirasto.

Luotettavat lainantarjoajat löytyvät myös aina suomalaisesta yritysrekisteristä. Lisäksi hyvä keino varmistua lainantarjoajan luotettavuudesta on etsiä netistä muiden kokemuksia.

Luotettavuuden merkki on myös se, että lainantarjoaja löytyy tunnettujen lainanvertaussivustojen listauksista. Summarum toimii yhteistyössä ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa.

Pikalaina ilman liitteitä

Lainantarjoajien välillä on suuria eroja siinä, missä vaiheessa esimerkiksi tuloista tarvitsee lähettää tosite. Lainantarjoaja haluaa varmistua tuloistasi pyytämällä sinulta esimerkiksi viimeisimmän palkkakuitin.

Kun pankki tai rahoitusyhtiö on varma siitä, että tulosi ja maksukykysi riittävät ja että myönnettävä lainasumma ei ole liian suuri. lainantarjoajan riski pienenee. Pieni pikalaina tai laina, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika ei useinkaan tarvitse minkäänlaisia liitteitä.

Suuremmissa pikalainoissa, esimerkiksi puhuttaessa useista kymmenistä tuhansista euroista, hakemukseen tarvitaan usein useita eri liitteitä, joista selviää tulojen lisäksi myös mahdolliset muut velat.

Pienissä lainoissa todistukseksi tuloista riittää usein pelkästään hakijan itse ilmoittamat tulot. Tämä on sekä hyvä että huono asia.

Pikalaina ilman liitteitä on siis nopeammin saatavilla, mutta toisaalta lainaa saattaa tulla otettua omaan maksukykyyn nähden liikaa tai omat tulonsa saattaa jopa valehdella suuremman lainan toivossa.

Sinun kannattaa toimittaa pikalainat aina kun vain mahdollista, koska silloin voit saada pikalainaa pienellä korolla.

Liitteiden sijaan jotkin lainantarjoajat käyttävät nopeaa Instantor-palvelua, joka tarkastaa automaattisesti tililläsi tapahtuneet tulot ja menot ja arvioi näin ilmoittamasi tietojen paikkaansa pitävyyttä ja maksukykyä.

Oman pankkitilin tapahtumien tarkastamisen luovuttaminen ulkopuoliselle saattaa tuntua pelottavalta, mutta Instantor on monien lainantarjoajien käyttämä luotettava palvelu, eikä se säilytä tai jaa kolmansille osapuolille mitään henkilökohtaisia tietojasi.

Myös muut lainat ilman liitteitä kannattaa aina kilpailuttaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Pikalaina – Usein kysyttyä

Mikä on pikalaina?
Pikalaina on vakuudeton laina, jonka hakija saa käyttöönsä välittömästi lainan hakemisen jälkeen. Pikalaina on yleensä kustannuksiltaan kallis verrattuna moneen muuhun lainan tyyppiin.
Minkälainen on edullinen pikalaina?
Edullinen pikalaina on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman pieni. Lisäksi lainan muiden kulujen tulisi pysyä mahdollisimman matalana. Myös takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka edullinen pikalaina on.
Mistä pikalainaa saa edullisesti?
Pikalaina on lainan kustannuksilta yleensä muita lainoja kalliimpaa. Jotkut lainaa tarjoavat tahot markkinoivat pikalainaa ilman korkoa, mutta tällaisten tarjouksien kanssa kannattaa olla lähtökohtaisesti skeptinen ja tutustua lainan ehtoihin hyvin tarkasti.
Miksi pikalainoja kannattaa vertailla?
Pikalainoja kannattaa vertailla, sillä niiden markkinoilla on erityisen paljon lainantarjoajia. Paras pikalaina löytyy lainan tarjoajalta, jonka muut kuluttajat ovat todenneet jo aiemmin luotettaviksi toimijaksi.
Miksi pikalainaa saa nopeasti?
Pikalainaa saa nopeasti, sillä se ei sisällä lainaa hakevan henkilön osalta vakuuden asettamista. Vakuudeton laina on aina mahdollista saada nopeammin tilille, sillä lainan tarjoajan ei tarvitse analysoida vakuuden kelpoisuutta ennen lainan myöntämistä.
Ovatko joustoluotto ja kulutusluotto pikalainoja?
Joustoluotto ja kulutusluotto eivät ole varsinaisesti pikalainoja. Vaikkakin molemmat lainan tyypeistä on mahdollista saada hyvin nopeasti, ei suurin osa lainantarjoajista kuitenkaan takaa yhtä pikaista tilisiirtoa kuin pikalainojen osalla.
Kuinka nopeasti pikalainan voi saada tilille?
Vakuudettomuuden johdosta, kuluttaja voi saada pikalainan tilille nopeimmillaan jo muutamissa minuuteissa. Hitaimmillaankin pikalaina tulee yleensä saman päivän aikana hakemisesta.
Voiko yritys hakea pikalainaa?
Suurin osa pikalainaa tarjovista yrityksistä myöntää pikalainaa ainoastaan henkilöasiakkaille. Yritysrahoituksen hakemista harkitsevan henkilön kannattaa kääntää katseensa esimerkiksi erilaisiin yrityslainoihin.