Pikalaina

Pikalaina on nopeasti käyttöön saatava vakuudeton laina. Kilpailuta ja vertaa ensin pikalainasi 2000-60 000 euron väliltä kotimaisen Summarumin sivuilla ilman sitoumuksia vaikka heti.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Pikalainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Summarumin kautta voit hakea pikalainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pikalainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vaakudetonta pikalainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile pikalainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle pikalainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pikalainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pikalaina.

   Kilpailuttamalla pikalainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pikalainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen pikalaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pikalainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton pikalaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen pikalainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa päiväsaikana.

   Pikalaina – näin se toimii tänä päivänä

   Pikalaina on lainaa, joka hakijan on mahdollista saada käyttöönsä välittömästi. Pikalaina on yleensä vakuudeton laina, jonka hakeminen ja vastaanottaminen on tehty lainanhakijan kannalta mahdollisimman nopeaksi.

   Pikalaina herättää monesti ensimmäisenä ajatuksena yhtäläisyyden “pikavippeihin”. Viime vuosikymmenen alussa paljon puhututtaneet pikavipit olivat usean lainanhakijan kannalta erittäin epäedullisia korkeiden kulujensa vuoksi. Pikavippejä ei saa kuitenkaan enää nostettua muuttuneen lainsäädännön ansiosta, sillä niitä koskee sama korkokatto kuin muitakin lainoja.

   Pikalaina eroaa vanhoista pikavipeistä selvästi. Siinä missä pikavippi korkoineen saattoi pahimmillaan nousta useisiin satoihin prosentteihin, moderni pikalaina on rajattu lainsäädännön avulla. Koron säännöstelyn takia pikalaina eroaakin totaalisesti vanhoista pikavipeistä.Pikalaina – lainaa nopeasti tilille

   Pikalaina on nimensä mukaisesti laina, jonka saa helposti tilille jo muutamassa minuutissa. Pikalainoissa lainasummat liikkuvat yleensä muutamasta satasesta muutamaan tuhanteen euroon.

   Tällaisen lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa, eikä lainaa varten tarvita vakuuksia. Pikalainaa myöntävät lainantarjoajat käyttävät automaattista luottotietojen tarkastusta, joten pikalainan voi saada vain sellainen henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää.

   Jos maksutiedot eivät ole kunnossa, vakuudetonta pikalainaa ei ole mahdollista saada. Jos lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, ainoa vaihtoehto on vakuudellinen laina, jossa lainan takaukseen käytetään esimerkiksi kiinteää omaisuutta tai henkilötakausta.

   Pikalainoja otetaan hyvin moniin eri tarkoituksiin ja erilaisissa elämäntilanteissa. Aina se ei kuitenkaan ole järkevää ja lainan ottamista kannattaa aina harkita tarkkaan ja käydä läpi eri vaihtoehtoja itselleen sopivimman lainan saamiseksi.

   Eri lainantarjoajien välillä voi olla todella suuriakin eroja esimerkiksi lainan korossa ja muissa kustannuksissa. Pikalainan ottaminen on tänä päivänä hyvin yleistä sen helppouden takia, mutta samaa tahtia ovat yleistyneet myös taloudelliset ongelmat ja maksuhäiriömerkinnät.

   Kun lainan hakemisesta ja saamisesta on tehty helppoa ja nopeaa, sitä saatetaan ottaa hetken mielijohteesta ilman, että takaisinmaksua tai lainan todellisia kustannuksia edes mietitään.

   Näin syntyy helposti kierre, jossa uudella lainalla maksetaan vanha laina pois ja tällaisesta kierteestä päästään usein irti vasta, kun saadaan luottotietoihin maksuhäiriömerkintä, joka estää uusien pikalainojen hakemisen.

   Pikalainojen vertailu

   Pikalainan vertailu onnistuu siinä missä muidenkin vakuudettomien lainojen. Pikalainan vertailu on helppo toteuttaa Summarumin lainapalveluiden avulla. Summarumin yhteistyökumppanit kilpailuttavat yli 2 000 euron suuruisia lainoja. Vertailun tehtävänä on auttaa lainanhakijaa löytämään henkilölle itselle sopivin ja halvin pikalaina.

   Pelkkä pikalainojen vertailu ei sido lainan hankintaan. Jokaisen onkin mahdollista vertailla helposti useita pikalainoja keskenään ilman sitoumuksia lainan hankkimisesta. Mikäli henkilö on hakemassa mitä tahansa lainaa, lainojen vertailu auttaa aina löytämään edullisimman lainan.

   Esimerkki pikalainoista

   Alle on taulukoituna muutamia esimerkkejä markkinoilla tarjolla olevista pikalainoista. Alla olevista esimerkeistä voidaan tarkastella helposti lainan eri ominaisuuksien vaikutusta kokonaiskustannuksiin sekä koron osuuteen.

   Lainasumma Maksuaika Nimelliskorko Avausmaksu Muut kulut Kuukausierä Todellinen vuosikorko Lopullinen summa Koron osuus
   10 000e 5v 7% 0e 0e 198e 7,23% 11 880e 1 880e
   12 500e 10v 8% 0e 0e 152e 8,3% 18 199e 5 699e
   10 000e 6v 9,5% 49e 5e 183e 9,92% 13 158e 3 158e
   10 000e 5v 9,5% 149e 5e 217,5e 11,76% 13 050e 3 050e

   Pikalainan esimerkeistä on selvästi havaittavissa, mitkä eri ominaisuudet nostavat lopullisen lainan kokonaishintaa. Selkeimmin taulukosta voi huomata lainan maksuajan vaikutuksen kokonaiskustannuksiin. Lyhyimmällä maksuajalla varusteltu laina on useimmiten myös halvin pikalaina.

   Taulukon maksuajat ovat kaikki kuitenkin suhteellisen pieniä ja summat suuria. Velallisen on usein mahdollista saada pienempi pikalaina 6kk maksuajalla. Maksuajan muutokset vaikuttavat luonnollisesti myös lainan kokonaiskustannuksiin.

   Lainan kuukausittaisten maksujen, kuten laskutuslisien vaikutus voidaan nähdä pikalainan kokonaiskustannuksissa. Velallisen tuleekin lainaehdoissa olla tarkkana siitä, sisältääkö pikalaina ylimääräisiä kuluja nimelliskoron lisäksi.

   Mikäli huomaat lainan sisältävän koron lisäksi muita kuluja, kannattaa avuksi ottaa lainalaskuri. Lainalaskurin avulla selvität pikalainan todelliset kustannukset, mikäli niiden tarkastelu on vaikeaa. Laskurin käyttö ei sido ketään mihinkään hankintaan, joten sitä voi huoletta hyödyntää myös pikalainoja vertaillessa.

   Pikalainasummia

   Pikalaina on laina, jota haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Alle on annettu esimerkkejä muutamista hieman edellistä taulukkoa pienemmistä pikalainan summista sekä mahdollisista käyttötarkoituksia, joiden takia pienempiä pikalainoja haetaan.

   Pikalainaa 100

   Pikalaina 100e lainasummalta on pienimpiä pikalainoja, joita lainamarkkinoilta on mahdollista saada. Pikalaina 100e summalla haetaan yleensä johonkin pieneen, mutta yllättävään kuluerään, Tällainen menoerä saattaa olla esimerkiksi yllättävä lasku, joka tulee hoitaa aikataulussa.

   Mikäli harkinnassa on pikalaina 100e summalle, kannattaa ehdottomasti miettiä, olisiko henkilöllä joku perheenjäsen tai ystävä keneltä kyseisen summan voisi lainata. Mikäli tämä on mahdollista, kannattaa näin pieni lainasumma lainata mieluummin läheiseltä välttääkseen turhien korkokulujen maksamisen.

   Pikalainaa 200 euroa

   Pikalaina 200e suuruisena pitää sisällään samoja käyttötarkoituksia kuin pikalaina 100e summalta. Pikalaina 200e summalta on yleinen käyttötarkoitus äkilliseen hankintaan tai pieneen remonttiin. Esimerkiksi kodinkoneen äkillinen hajoaminen ennen perhejuhlia, saattaa aiheuttaa välittömän laitehankinnan tarpeen.

   200 euron pikalainoissa pätee sama huomioitava asia kuin edellisessä kappaleessa, eli aina kannattaa pohtia sitä, olisiko lainaa mahdollista pyytää joltain läheiseltä ilman korkokuluja. Mikäli tämä ei ole mahdollista kannattaa kuitenkin vielä arvioida kriittisesti hankinnan tarve.

   Pikalainaa 500 euroa

   Pikalaina 500e osalta käytetään paljon kustantamaan äkillisiä ja välttämättömiä kulueriä. Esimerkiksi auton hajoaminen saattaa johtaa tilanteeseen, jossa korjaaminen on pakko kustantaa välittömästi. Tällaisissa esimerkeissä pikalaina saattaa hyvin olla ainoa vaihtoehto, mikäli tarpeeseen ei keksitä muuta keinoa.

   On yleistä vastaanottaa edellä mainitun kaltainen pieni pikalaina 6kk takaisinmaksuajalla. Pieni pikalaina pyritään maksamaan monesti myös mahdollisimman pian pois.

   Pikalainaa 1000 euroa

   Pikalaina 1000 arvosta on mahdollista hakea joustoluottona tai kulutusluottona jo osalta lainaa tarjoavilta yrityksiltä. Joustoluotto mahdollistaa rahojen joustavan tilille nostamisen, jonka ansiosta lainan ottaja maksaa ainoastaan nostamasta rahasummasta koko lainasumman sijaan.

   Kulutusluotto taas on usein vakuudetonta lainaa, jota myönnetään kuluttamista varten. Yleisiä käyttötarkoituksia tällaisille lainasummille ovat muun muuassa lomamatkojen kustantaminen.

   Kaivatessa arjen luksusta ja tietäen esimerkiksi veronpalautusten saapuvan loma-ajan jälkeen, voi olla perusteltua hakea pikalaina 1000e arvosta lomamatkaa varten. Saatuaan veronpalautukset pikalaina kannattaa kuitenkin maksaa välittömästi pois välttääkseen ylimääräisten korkokustannusten maksamista.

   Pikalainaa 2000 euroa

   Pikalaina 2000e on jo yleinen summa vakuudettoman pikalainan ottamiseen. 2000 euroa on melko yleinen raja, mistä moni lainan tarjoaja alkaa tarjoamaan esimerkiksi joustoluottoa tai kulutusluottoa. Summarum kuuluu näihin lainan tarjoajiin. Summarumin lainapalveluiden kautta jokainen voi verrata yli 2 000 euron suuruisia lainoja.

   Pikalainojen hyvät ja huonot puolet

   Kuten muillakin lainan tyypeillä, myös pikalainoilla on sekä hyvät, että huonot puolensa. Pikalainojen hyvänä puolena voidaan pitää lainan saamisen nopeutta. Uusi pikalaina voi auttaa montaa hetkellisesti äkillisessä rahantarpeesessa. Mikäli lainanhakija on varma omasta kyvykkyydestä maksaa pikalaina takaisin, saattaa pikalaina olla hyvä vaihtoehto.

   Hyvänä puolena voidaan pitää myös sitä, että pikalaina on mahdollista saada heti tilille. Automatisoitu lainan myöntämisprosessi yhdessä vakuudettomuuden kanssa mahdollistavat sen, että pikalaina on mahdollista saada heti tilille.

   Pikalainojen huonoja puolia ovat taas lainan yleisesti kallis hintataso. Vaikka korkojen kattosummaa säännöstellään vuosittain, on pikalaina moneen muuhun lainaan verrattuna silti kuluiltaan usein melko kallista lainaa. Lainanhakijan kannattaa myös tarkastella mitkä ovat pikalainan myöhästymismaksut, sillä ajoittain myöhästymismaksut saattavat olla muita lainan tyyppejä kalliimmat.

   Pikalaina ulkomailta? – ota nämä asiat huomioon

   Pikalainaa voi hakea myös ulkomailta. Vaikka lainan hakeminen ulkomailta on mahdollista, ei se välttämättä tee siitä kuitenkaan järkevää. Lainanhakijan, joka harkitsee pikalainan ottamista ulkomailta, kannattaisi ottaa ainakin seuraavat asiat huomioon

   • Muutokset valuuttakursseissa
   • Haastava selvittää lainaajan luotettavuus
   • Ongelmien selvittämisen vaikeus

   Muutokset valuuttakursseissa ovat tärkeimpiä asioita, joita jokaisen lainanhakijan tulisi arvioida kriittisesti ennen kuin hankinnan kohteena on pikalina ulkomailta. Henkilön vaikutuksen ulkopuoliset valuuttakurssien heilahtelut saattavat tehdä muutoin kohtuuhintaisista lainoista sellaisia, ettei niihin olekaan enää käytännössä varaa. Kurssimuutosten takia pikalaina ulkomailta on aina riskipeliä, johon ei kannata lähteä tiedostamatta niiden sisällä pitämiä riskejä.

   Haettaessa uutta pikalainaa ulkomailta, voi hakijan olla haastava myös selvittää lainaajan luotettavuutta. Kotimaan lainamarkkinoilla toimivat lainantarjoajat ovat kuitenkin pääosin jo useampien tiedossa. Lisäksi kokemusten lukeminen tai kysyminen kotimaan markkinoilta on huomattavasti helpompaa.

   Lainaajan luotettavuuden selvittäminen saattaa ulkomaisten lainan tarjoajien kohdalla olla monesti erittäin haastavaa. Mikäli lainaa hakeva henkilö ei ole täysin varma palvelun tarjoajan luotettavuudesta, ei lainaa yleensä kannata hakea.

   Lisäksi jos lainanhakija kohtaa lainan vastaanottamisen jälkeen ongelmia, yhteydenpito lainan tarjoajaan voi olla monimutkaisempaa ja haastavampaa kuin kotimaan markkinoilla toimivan pikalainan tarjoajan kanssa.

   Lakimuutokset ja niiden vaikutus pikalainoihin

   Pikalainat ovat käyneet läpi muutoksia lainsäädännön muuttumisen johdosta. Lainsäädännölliset muutokset ovat muovanneet myös lainamarkkinoita kuluttajien kannalta turvallisempaan ja parempaan suuntaan. Seuraavissa kappaleissa käydään läpi niitä lakimuutoksia, joita lainan antamiseen on säädetty sekä minkälainen vaikutus tällä on ollut lainamarkkinoihin.

   Ensimmäiset lakimuutokset

   Ensimmäinen muutos aiemmin markkinoilla olleisiin pikavippeihin liittyen tapahtui vuonna 2013. Suomen lainsäädäntö määräsi vuonna 2013, että alle 2000 euron suuruisten lainojen korkoprosentti ei saisi enää ylittää 50 prosenttia.

   Kyseisen lain säätämiseen asti useammat yritykset olivat tarjonneet kuluttajille pieniä pikavippejä lyhyen takaisinmaksuajan kanssa. Nämä lainat olivat yleensä todella kalliita ja ajoivat monia kuluttajia velkakierteeseen. Ensimmäiset muutokset lainsäädännössä saivat kuitenkin valtaosan lainan tarjoajista lopettamaan pikavippien tarjoamisen.

   Pikalainojen korkokatto vuonna 2019

   Vuonna 2019 toinen kuluttajien kannalta merkittävä säännöstely astui voimaan. Suomeen säädettiin vuoden 2019 aikana laki, joka asetti yli 2 000 euron luotoille 20 % korkokaton. Korkokaton alle kuuluivat kaikki vakuudettomat kulutusluotot, tililuotot sekä luottokortit.

   Edellä mainitun korkotason asettamisen lisäksi myös lainojen muita kuluja rajattiin lainsäädännön avulla. Luotosta perittävien muiden kulujen raja asetettiin 150 euroon vuodessa. Lisäksi maksuajan pidentämisen johdosta perittäviä kuluja sai vuonna 2019 periä vuosittain enää maksimissaan 20 euroa.

   Korkokatto vuonna 2020 ja siitä eteenpäin

   Korkokattoa on säädelty vuoden 2019 muutoksen jälkeen vuosittain. Vuoden 2021 korkokatto oli ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen vuoden 2019 korkokaton kanssa. Merkittävänä erona vuoden 2021 säännöstely rajasi vakuudettomien lainojen korkoprosentin kymmeneen prosenttiyksikköön.

   Säännöstely ei kuitenkaan laske aiemmin otettuja lainoja säännöstelyn alle automaattisesti. Kuluttajan kannattaakin kilpailuttaa vuosittain lainansa löytääkseen edullisin pikalaina.

   Säännöstelyn vaikutus lainanhakijan näkökulmasta

   Lukemalla edellisiä kappaleita voit huomata, että korkojen säännöstely on lisääntynyt ja lainojen hintataso laskenut. Voidaan siis todeta, että lainamarkkinat ovat muuttuneet säännöstelyjen ansiosta entistä kuluttajaystävällisemmiksi.

   Säännöstelyt ovat tehneet lainamarkkinoista lainnahakijan kannalta turvallisemman. Säännöstely on myös käytännössä poistanut vanhan kaltaiset pikavipit lainamarkkinoilta. Lainantarjoajat ovat säännöstelyn takia joutuneet miettimään vaihtoehtoisia palveluita, joita tarjota kuluttajille.

   Edullisen pikalaina

   Edullinen pikalaina on harvinaisuus, sillä kyseinen lainan muoto on muihin lainan tyyppeihin suhteutettuna yleensä kallis. Kaikista edullisin pikalaina pitää sisällään alla olevat kriteerit.

   • Lyhyt takaisinmaksuaika
   • Pieni todellinen vuosikorko
   • Ei ylimääräisiä kuluja

   Lyhyt takaisinmaksuaika

   Kuten aiempia hintaesimerkkejä tarkastellessa huomattiin, pidempi takaisinmaksuaika nostaa myös pikalainan hintaa. Monesti mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, niin edullisempi pikalaina on mahdollista saada.

   Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kenenkään kannattaisi silmittömästi asettaa takaisinmaksuaikaansa mahdollisimman lyhyeksi. Omaa maksukykyä tulee arvioida kriittisesti ja suhteuttaa sen pituus vastaavasti.

   Maksuaika kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä, huolehtien samalla kuitenkin riittävän maksukyvyn säilymisestä. Velallisen tulisi äkillisten ja yllättävien menojen lisänä kyetä vielä maksamaan kuukausittainen pikalainan lainanlyhennys.

   Edullinen laina pienen koron avulla

   Lainanhakijan tulisi arvioidessaan koron tasoa tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan. Nimelliskorko sisällyttää itseensä ainoastaan koron määrän. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy taas edellä mainitun lisäksi vielä kaikki muut kulut, joita pikalaina saattaa sisältää. Tällaisia muita kuluja voivat olla esimerkiksi erilaiset avausmaksut, laskutuslisät tai lainanhoitokulut.

   Pieni todellinen vuosikorko on suhteellinen käsite ja riippuu paljon halutusta lainatyypistä. Mikäli hankinnan kohteena on pikalaina, voidaan 5% lähimaille jäävää todellista vuosikorkoa pitää jo erittäin edullisena. Yleensä pikalainojen todellinen vuosikorko kulkeutuu kuitenkin jonnekin 7-10% väliin.

   Muuttumaton ja matala hinta

   Halvin pikalaina ei sisällä koron lisäksi muita ylimääräisiä kuluja. Kaikista edullisin pikalaina on todennäköisesti avausmaksulta ilmainen eikä sisällä muita kuukausittaisia maksuja. Pieneltä tuntuvat ylimääräiset kuukausimaksut, kuten tilinhoitokulut tai laskutuspalkkiot saattavat huomaamatta nostaa lainan lopullista hintaa merkittävästi.

   Vakuudettomien lainojen hintoja säännöstelevä korkokatto säädetään yleensä ylettymään alustavasti säädettävän vuoden syyskuuhun asti. Jotkut lainantarjoajat saattavat sopimusehdoissaan hyväksyttää hintojen nousemisen korkokaton päätyttyä. Edullisin pikalaina on aina sellainen, jonka hintataso pysyy mahdollisimman vakaana läpi lainan takaisinmaksun.

   Kuluton pikalaina – pikalaina ilman korkoa

   Kuluton pikalaina saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Mikäli lainamarkkinoilla joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, näin yleensä myös on. Kuluton pikalaina on käytännössä mahdotonta saada, ellei yksilö lainaa rahaa lähipiiriltä. Pikalaina on yleensä korolta vakuudellista lainaa merkittävästi kalliimpaa.

   Jotkut lainantarjoajat markkinoivat ensimmäistä lainaa ilman kuluja. Yleensä korottomuus koskee kuitenkin vain jotain hyvin pientä osaa laina-ajasta. Tämän osuuden jälkeen lainan korkokulut palaavat normaaliksi

   Pikalaina sisältää suhteellisen korkean koron, joten kenenkään ei kannata innostua liikaa markkinoiduista kuluttomista ensimmäisistä lainakerroista. Pahimmillaan lainan kulut saattavat nousta korottoman maksuajan jälkeen jopa huomattavasti normaalia korkeammalle tasolle.

   Pikalaina netistä – huomioi nämä neljä asiaa

   On olemassa tiettyjä asioita, joita jokaisen tulisi ottaa aina huomioon hakiessa pikalaina netistä. Kun tarkoituksena on hakea pikalaina netistä, ota huomioon joka kerta ainakin seuraavat neljä asiaa:

   1. Lainanantaja
   2. Todellinen vuosikorko
   3. Muut kulut
   4. Korkotaso korkokaton päättymisen jälkeen

   Lainanantaja

   Lainanhakijan tulisi arvioida lainanantajaa aina kriittisesti ennen lainan hakemista. Mikäli arviointi tuottaa vaikeuksia, saattaa seuraavista kysymyksistä olla apua:

   • Olenko kuullut lainanantajasta ennen?
   • Vaikuttaako lainanantajan sisältö luotettavalta?
   • Löytyykö netistä kokemuksia kyseisestä lainanantajasta?
   • Ovatko kokemukset lainanantajasta pääosin posiitivisia vai negatiivisia?

   Mieti vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin lainantarjoajaa valitessa. Kuten artikkelissa aiemmin mainittiin, kannattaa pikalaina ehdottomasti hakea joltakin kotimaassa toimivalta lainan tarjoajalta.

   Pikalainojen todellinen vuosikorko

   Jokaisen lainanhakijan tulisi arvioida aina todellista vuosikorkoa lainaa hakiessa. Etenkin kun kyseessä on usein koron osalta kalliimpi pikalaina, tulee korkoa tarkastellessa olla tarkkana. Kuten artikkelin aiemmissa kappaleissa jo mainittiin lainan nimelliskorko kertoo ainoastaan lainan koron.

   Todellinen vuosikorko taas sisältää lainan kaikki kulut sisään laskettuna. Vaikka todellisen ja nimellisen koron ero saattaa ajoittain tuntua pieneltä, voi useamman vuoden maksuajalla pieni ero olla satoja tai jopa tuhansia euroja. Tämän takia kannattaa olla tarkkana ja tarkastella todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Muut lainakulut

   Lainan muut kulut ovat tärkeä ottaa huomioon pikalainaa harkitessa. Pikalainat sisältävät monesti esimerkiksi muita lainoja suurempia myöhästymismaksuja. Kannattaakin lainatarjouksen saamisen jälkeen lukea tarkkaan minkälaisia mahdollisia lisämaksuja laina saattaa sisältää.

   Korkokatto on luotu suojelemaan velallista, mutta lainan muita kuluja tarkastellessa lainaa hakeva henkilö saattaa löytää tarjouksesta osatekijöitä, jotka nostavat lainan hintaa merkittävästi.

   Pikalaina kokemuksia

   Pyrimme selvittämään suomalaisten kuluttajien kokemuksia pikalainoista. Pikalainaan liittyviä kokemuksia selvitettiin suomen suosituimpien keskustelupalstojen kautta.

   Yleinen asenne pikalainoja kohti oli melko skeptinen, mutta poikkeuksiakin oli. Kuluttajien pikalainaan liittyviä kokemuksia varjosti usein kalliit kokonaiskustannukset sekä vaikeasti luettavissa olevat sopimusehdot. Muutamilla kuluttajilla oli kokemuksia siitä, että uusi pikalaina oli auttanut heitä sellaisena hetkenä kun lainan saaminen muualta ei ollut mahdollista.

   ”Olen akateeminen freelancer ja kerran olin puilla paljailla, koska palkkiot maksetaan aina vuoden lopussa. Tiesin, että voin maksaa muutaman satasen pikavipin varmuudella palkkapäivänä pois.”

   Kuluttajien pikalaina kokemuksia lukiessa esiin nousi myös useita käytännön neuvoja sekä ohjeita lainan ottamista varten. Esimerkiksi kehuja pikalainan osalta sai mahdollisuus vastaanottaa uusi pikalaina heti tilille hakemisen jälkeen. Alle on listattua muutamia neuvoja, joita pikalainoja hyödyntäneet omasivat.

   ”Katso tarkkaan, mistä pikalainan otat.”

    

   ”Katso, että näkyvillä ovat vakiomuotoiset eurooppalaiset lainaehdot ja tarkista todellinen vuosikorko.”

    

   ”Älä ota toista vippiä, ja jos on ihan pakko, hyödynnä toisen lainan tarjoajan tarjous.”

   Pääosin suomalaisten kuluttajien suhtautuminen pikalainoihin on siis sellainen, ettei niiden hakemista pidetä kannattavana. Mukana on kuitenkin myös poikkeuksia sellaisista tapauksista, joissa pikalainan hakeminen saattaa olla perusteltua. Näissä tapauksissa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana lainaehtojen sekä pikalainan takaisinmaksamisen kanssa.

   Pikalaina eri elämäntilanteissa

   Kaikissa elämäntilanteissa lainan ottaminen ei syystä tai toisesta ole järkevää tai sitä ei edes ole mahdollista saada. Omaa taloudellista tilannetta ei ole koskaan järkevää yrittää paikata pikalainoilla. Siitä syntyy helposti kierre, josta on todella vaikea päästä irti.

   Jos taloudellinen tilanne on vain tilapäisesti ja lyhyen ajan huono, esimerkiksi auton tai kodinkoneen rikkoutuessa, voi pikalaina olla joskus hyvä apu. Kuitenkin jo valmiiksi huonoa taloudellista tilannetta ei saa korjattua lainojen ottamisella.

   Aina lainaa hakiessa tulee kuitenkin olla täysin varma siitä, että se on varaa maksaa ajallaan takaisin ilman, että oma talous kärsii takaisinmaksusta.

   Huonoja elämäntilanteita lainan ottamiselle ovat esimerkiksi työttömyys, liian pienet tulot, jo olemassa olevat velat tai maksuhäiriömerkintä.

   Jos olet jo valmiiksi velkaantunut, kannattaa harkita erityisen tarkkaan, kannattaako velkamäärää enää kasvattaa. Tässä vaiheessa maksuhäiriömerkintä tulee usein onneksi avuksi estämällä lainan ottamisen liian helposti.

   Kun lainaa on mahdollista saada muutamalla klikkauksella parissa minuutissa, sitä tulee helposti otettua silloinkin, kun sille ei ole välttämätöntä tarvetta, esimerkiksi kesken shoppailureissun tai baari-illan.

   Hetken mielijohteesta otetut lainat usein kaduttavat viimeistään silloin, kun tulee takaisinmaksun aika, eikä sitä varten välttämättä olekaan rahaa.

   Alta löydät muutaman esimerkin elämäntilanteista, joissa pikalainan ottaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta ja sen ottamista kannattaa harkita erityisen tarkkaan.

   Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa pikalainan saamiseen?

   Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monella eri tavalla. Erityisesti se vaikeuttaa lainan saantia, eikä esimerkiksi vakuudeton pikalaina ole maksuhäiriömerkinnän saaneelle vaihtoehto. Maksuhäiriömerkintä estää yleensä myös erilaiset osamaksut.

   Jotkut yritykset ovat kuitenkin valmiita tarjoamaan osamaksua ennakkoon maksettavaa vakuutta vastaan, joka voi olla esimerkiksi puolet osamaksulla ostettavan tuotteen hinnasta.

   Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan kokonaan estä lainan saamista. Lainan myöntämisessä otetaaan aina huomioon maksuhäiriön vakavuus sekä henkilön talouden kokonaistilanne.

   Henkilöllä ei välttämättä ole enää avoimia velkoja, vaikka maksuhäiriömerkintä löytyykin, koska sen poistuminen kestää kahdesta viiteen vuoteen ulosottoon edenneiden lainojen takaisinmaksun jälkeen.

   Näissä tilanteissa lainanantajalle voi toimittaa todistuksen siitä, että avoimia lainoja ei enää ole. Tällöin luottotiedoissa on referenssimerkintä eli ref-merkintä, joka ilmoittaa, että maksuhäiriömerkinnän aiheuttanut velka on maksettu kokonaisuudessaan pois.

   Tämä merkintä ei ilmesty luottotietoihin automaattisesti, vaan sitä täytyy erikseen pyytää. Kaikissa tapauksissa maksuhäiriömerkinnän omaava henkilö tarvitsee lainan saamista varten kuitenkin aina jonkinlaisen takauksen, esimerkiksi vakuuden tai henkilötakauksen.

   Näin lainanmyöntäjä voi olla varma siitä, että laina tulee tavalla tai toisella maksettua takaisin ajallaan. Lainan vakuudeksi kelpaa esimerkiksi omistusasunto, metsäomaisuus, arvopaperit tai toisen henkilön antama takaus.

   Myös esimerkiksi opintolainan takaa valtio, jolloin useimmat pankit uskaltavat myöntää lainan opiskelijalle vaikka tällä olisi maksuhäiriömerkintä.

   Luottokortin muodossa olevaa lainaa maksuhäiriömerkinnän omaavalla ei ole mahdollista saada edes takausta vastaan.

   Pikalaina ilman luottotietoja

   Pikalainaa ilman luottotietoja ei ole pääsääntöisesti mahdollista saada, koska lainanmyöntäjät käyttävät automaattista luottotietotarkastusta lainahakemuksen nopeuttamiseksi.

   Jotkut lainanmyöntäjät tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainan saaminen voi onnistua jos toisella hakijalla on luottotiedot kunnossa.

   Pikalaina ei kuitenkaan ole ainoa lainavaihtoehto luottotiedottomalle. Tarjolla on myös monenlaisia muita vakuudellisia lainoja ja luottoja.

   Tarjolla olevien vakuudellisten lainojenkaan saaminen ei kuitenkaan ole varmaa, vaan lainan myöntäminen riippuu paljon siitä, kuinka paljon lainanhakijalla on velkaa ennestään, kuinka monta maksuhäiriömerkintää hakijalle on kirjattu ja millainen talouden kokonaistilanne on lainan hakemishetkellä.

   Varmimmin luottotiedoton saa vakuudellista lainaa omasta pankistaan, jolloin hakija on lainanantajalle ennestään tuttu ja lainaneuvottelut voidaan käydä kasvotusten.

   Lainan myöntämisessä otetaan aina huomioon hakijan talouden kokonaistilanne ja arvioidaan lainan myöntämisen riskit. Mitä parempi vakuus lainalle on antaa sitä varmemmin lainan saa. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi omistusasunto tai henkilötakaus.

   Luottotiedoton tarvitsee usein enemmän vakuuksia ja usein joudutaan käyttämään omaisuuden lisäksi myös henkilötakausta. Henkilötakausta kannattaa harkita tarkkaan, sillä lainanmaksun laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan välirikkoon takaajan kanssa, kun lainan pois maksaminen jääkin kokonaan hänen harteilleen.

   Henkilötakaajana käytetään useimmiten lähisukulaista, kuten omia vanhempia tai sisaruksia. Luottotiedottomalle myönnettävän lainan korko voi myös olla paljon suurempi kuin hakijalle, jonka luottotiedot ovat kunnossa.

   Pikalaina työttömälle tai pienillä tuloilla

   Pienituloisen ja työttömän on usein vaikeampi saada vakuudetonta lainaa. Vakuudellisen lainan saaminen on huomattavasti helpompaa, joskin vakuuden löytäminen voi olla haastavaa.

   Varsinkaan kovin suuria vakuudettomia lainasummia pienituloisille ei myönnetä, koska hakijalla ei katsota olevan riittävää maksukykyä lainan takaisin maksamiseksi.

   Mitä suurempi lainasumma on kyseessä sitä suurempia ovat yleensä myös lainan kuukausierät, koska pikalainoilla on suhteellisen lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna suurempiin kulutusluottoihin ja pankkilainoihin.

   Lainantarjoajilla on käytössään automaattiset laskurit, joilla selvitetään lainanhakijan taloudellista tilannetta ja takaisinmaksukykyä. Pieni pikalaina on kuitenkin mahdollista saada, mutta pienillä tuloilla sen ottamista kannattaa harkita tarkkaan.

   Jos kuukausittaiset varat eivät tahdo muutenkaan riittää elämiseen, onko laina varmasti tarpeellinen ja mahdollista maksaa ajallaan takaisin?

   Pienen pikalainen ottaminen pienillä tuloilla tai työttömänä voi kuitenkin olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun rahan tarve on akuutti esimerkiksi auton rikkoutuessa, eikä korjausta ole varaa maksaa kerralla.

   Tietyissä tapauksissa pikalainan ottaminen saattaa myös tulla halvemmaksi kuin perinteisellä osamaksulla maksaminen. Tämä riippuu kuitenkin paljon tarvittavasta lainasummasta sekä halutusta kuukausierän suuruudesta.

   Pikalainaa ei kannata ottaa esimerkiksi tavallisten arkimenojen tai laskujen maksamiseen, koska tästä syntyy helposti kierre, jossa edellinen laina maksetaan pois uudella ja tämän kierteen katkaiseminen voi olla mahdotonta.

   Tällöin seurauksena on maksuhäiriömerkintä, joka vaikeuttaa elämää muutenkin kuin lainan saamisen vaikeutena.

   Pikalaina ilman vakuuksia tai takaajia

   Pikalainaa ilman vakuuksia tai takaajia voivat saada ainoastaan ne hakijat, joiden luottotiedot ovat kunnossa ja takaisinmaksukyky katsotaan riittäväksi.

   Vakuudeton pikalaina on helppo ja nopea saada, mutta vakuudelliseen lainaan verrattuna esimerkiksi lainan vuosikorko voi olla huomattavasti suurempi.

   Onneksi nykyään laki estää lainojen päätä huimaavat vuosikorot, joten ilman vakuuksia tai takaajiakin lainan saa suhteellisen kohtuuhintaisena.

   Jos taloudellinen tilanne on kunnossa ja on varma siitä, että pystyy maksamaan lainan takaisin, kannattaa vakavasti harkita mieluummin vakuudellisen lainan ottamista. Hyvin pienille lainasummille ei kuitenkaan ole välttämättä edes mahdollista antaa vakuuksia tai takaajia.

   Vakuudetonta lainaa myönnetään aina pelkästään hakijan taloudellisen kokonaistilanteen ja luottotietojen perusteella. Vakuudetonta lainaa hakiessa myös lainasumma on paljon pienempi kuin vakuuksien tai takaajien kanssa.

   Usein vakuudetonta lainaa on mahdollista saada maksimissaan vain muutamia tuhansia euroja. Tätä suurempiin lainasummiin, esimerkiksi asuntolainaan, tarvitaan lähes aina jonkinlainen vakuus takaisinmaksun turvaamiseksi.

   Mitä enemmän lainalle on antaa vakuuksia tai takaajia sitä suurempia lainasummia lainantarjoajat myöntävät. Myös lainan takaisinmaksuaika on vakuudettomissa pikalainoissa lyhyempi kuin vakuudellisissa, eikä maksuvapaita kuukausia ole yleensä mahdollista saada.

   Pikalainaa ilman vakuuksia tai takaajia kannattaakin hakea vain niissä tapauksissa, kun lainan tarve on akuutti sekä on varma siitä, että lainan takaisinmaksuun on varaa eikä esimerkiksi maksuvapaita kuukausia tarvitse.


   Summarumin kautta tavoitat mm. seuraavat pankit ja lainanantajat

   Vakuudellinen pikalaina

   Vakuudellinen pikalaina on aina parempi vaihtoehto varsinkin isompien hankintojen tekemiseen kuin vakuudeton laina. Lainan vakuudeksi käy esimerkiksi omistusasunto, metsäomaisuus tai muu kiinteä omaisuus sekä henkilötakaus.

   Joissain tilanteissa on mahdollista käyttää molempia. Vakuuksien tai takaajien kanssa lainan saa usein matalammalla korolla kuin vakuudettoman, koska vakuus pienentää lainantarjoajalle kohdistuvaa riskiä.

   Vakuudellisessa lainassa myös lainasumma on suurempi, takaisinmaksuaika pidempi ja lainan takaisinmaksuun on mahdollista saada maksuvapaita kuukausia.

   Elämäntilanteen äkillisesti muuttuessa myös lainan takaisinmaksun uudelleen neuvotteleminen on helpompaa, jos lainalle on annettu vakuuksia tai takaajia.

   Koska lainantarjoajalla on vakuuden ansiosta varmuus siitä, että laina tulee lopulta maksetuksi tavalla tai toisella, he ovat joustavampia lainan takaisinmaksun suhteen. Vakuudellinen laina on myös mahdollista maksaa kokonaisuudessaan takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ilman erillisiä kustannuksia.

   Tämä koskee myös lainaan tehtäviä ylimääräisiä lyhennyksiä. Vakuudettomissa pikalainoissa ennenaikaisesta takaisinmaksusta voi joutua maksamaan ylimääräistä tai lainasumma pysyy samana, vaikka laina-aika lyhenisi esimerkiksi puolella.

   Vakuudellista pikalainaa ei myöskään tule otettua hetken mielijohteesta ja sen tarpeellisuutta tulee arvioitua tarkemmin kuin vakuudettoman lainan ottamista, koska pelissä on myös omaa omaisuutta tai läheinen takaajana.

   Vakuudellisia lainoja ovat esimerkiksi autolaina, asuntolaina sekä yrityslaina. Näissä vakuutena toimii kokonaan tai osittain lainan kohde, eli esimerkiksi lainalla ostettu auto tai asunto.

   Huomioi nämä pikalainaa hakiessa

   Kun äkillinen rahantarve iskee, netistä löytää nopeasti suuren määrän lainantarjoajia ja rahaa saa tilille helposti jo muutamassa minuutissa. Pikalainaa hakiessa kannattaa kuitenkin ensin vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä, mikä pikalainoista on juuri itselleen sopivin.

   Tässä vaiheessa valinnan avuksi kannattaa ottaa lainan kilpailutukseen erikoistuneet ammattilaiset. Erilaisia lainoja on tarjolla monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

   Kaikissa lainoissa on erilaiset ehdot, korot ja muut maksut, takaisinmaksuajat sekä kuukausierien suuruudet. Lainaa hakiessa kannattaa aina ottaa huomioon muutakin kuin lainantarjoajan etusivulta löytyvän lainalaskurin tulos.

   Lainaehdot on hyvä käydä ajatuksella läpi ja selvittää, mitä kaikkea lainasopimus todellisuudessa pitää sisällään. Halvin pikalaina ei välttämättä olekaan se paras vaihtoehto, vaikka niin saattaisi äkkiä kuvitella.

   Pikalainaa ei kannata ottaa hetken mielijohteesta, sillä siitä voi seurata vakavia taloudellisia ongelmia, jotka johtavat lopulta suureen velkaantumiseen ja luottotietojen menetykseen.

   Luottotietojen menetys eli maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää useilla eri tavoilla myöhemmin. Aina lainaa hakiessa kannattaa miettiä, onko rahantarve ja lainan ottaminen todellakin välttämätöntä ja onko se varmasti varaa maksaa takaisin sovitussa aikataulussa ilman, että taloudellinen tilanne kärsii.

   Lainan hakemisen helppoudella ja nopeudella on siis sekä hyvät että huonot puolensa. Alle on listattu muutamia tärkeimpiä asioita, joita pikalainaa hakiessa on hyvä ottaa huomioon.

   Halvin pikalaina ei ole aina paras

   Pikalainaa hakiessa ihan ensimmäisenä on hyvä varmistua lainantarjoajan luotettavuudesta. Ihan mistä tahansa lainaa ei siis kannata ottaa.

   Kilpailu laina-alalla on todella kovaa ja lainantarjoajia tulee koko ajan lisää, eivätkä kaikki uudet lainantarjoajat välttämättä toimi täysin rehellisesti. Meidän sivuiltamme löytyvät lainantarjoajat ovat kuitenkin kaikki luotettaviksi todettuja ja tarkkaan valittuja.

   Itselleen sopivan pikalainan valinnassa on syytä kiinnittää huomiota muuhunkin kuin lainan hintaan, eli korkoihin ja muihin lainakuluihin. Kannattaa esimerkiksi tarkastaa, voiko lainan maksaa takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ilman lisäkustannuksia tai voiko lainaan tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä.

   Eihän kukaan halua sitoutua lainan takaisinmaksuun kahdeksi vuodeksi, jos taloudellinen tilanne mahdollistaa lainan poismaksun kokonaisuudessaan jo paljon aiemmin. Yleensä lainassa korko on sitä pienempi mitä suurempi lainasumma on kyseessä.

   Tässä vaiheessa halvin pikalaina ei välttämättä ole kuitenkaan paras, koska lainaa ei kannata ottaa yhtään enempää kuin sitä oikeasti tarvitsee.

   Lainan hintaan ja takaisinmaksuun liittyvien asioiden lisäksi kannattaa selvittää, kuinka joustava lainantarjoaja on, jos elämäntilanne muuttuu äkillisesti. Voiko laina-aikaa esimerkiksi pidentää kesken kaiken tai saada maksuvapaita kuukausia.

   Useat lainantarjoajat antavat mahdollisuuden lisätä lainaan erillisen maksullisen lainaturvan. Ennen lainaturvan lisäämistä lainasopimukseen on syytä tarkastaa huolella, mitä lainaturva käytännössä tarkoittaa ja missä tilanteissa siitä on hyötyä, jotta välttyy maksamasta turhasta.

   Paras pikalaina on linjassa elämäntilanteen kanssa

   Pikalainoja vertaillessa kannattaa valita juuri se, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja elämäntilanteeseen. Lainasumman on hyvä olla juuri sen suuruinen, kuin sitä tarvitsee – ei liikaa eikä liian vähän.

   Ei kannata ottaa useampaa pientä lainaa tai yhtä ylisuurta lainaa, koska tällöin taloudellinen tilanne voi nopeasti heikkenentyä tai pahimmassa tapauksessa romahtaa täysin. Lainan määrä tulee aina suhteuttaa omaan tarpeeseen sekä ennen kaikkea taloudelliseen tilanteeseen.

   Pikalainan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon sekä muihin lainakuluihin. Lainojen koroissa voi olla todella suuria eroja, joten korkeaa korkoa ei kannata maksaa turhaan.

   Kuukausierien suuruus ja mahdolliset maksuvapaat kuukaudet on syytä tarkastaa lainaehdoista, jotta laina on elämäntilanteeseen ja maksukykyyn varmasti sopiva. Myös laina-aika sekä sen mahdollinen muuttaminen on tärkeä osa pikalainan valinnassa.

   Elämäntilanne voi aina äkillisesti muuttua ja tällöin on hyvä, jos on ottanut lainan sellaiselta luotonmyöntäjältä, joka pystyy joustamaan takaisinmaksun kanssa. Jos oma elämäntilanne on epävakaa, kannattaa katsoa, tarjoaako lainanantaja mahdollisuutta erilliseen lainaturvaan.

   Lainaturvan sisältöön ja ehtoihin kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti, jotta tietää, missä tilanteissa siitä on hyötyä. Kannattaa myös miettiä, onko kertaluontoinen pikalaina parempi vai sopisiko omiin tarpeisiin paremmin jatkuva kulutusluotto.

   Näissäkin lainatyypeissä on todella suuria eroja ja ennen päätöksen tekoa kannattaa lainatyyppejä vertailla huolellisesti.

   Helppo pikalaina saattaa kostautua

   Kun lainan hakeminen onnistuu tänä päivänä todella helposti missä ja milloin tahansa muutamalla klikkauksella, esimerkiksi älypuhelimella, lainaa saattaa tulla otettua enemmän kuin olisi oikeasti varaa.

   Lainaa saattaa tulla otettua myös, vaikka se ei olisi välttämätöntä. Hetken mielijohteesta otetut pikalainat alkavatkin usein nopeasti kaduttaa, kun huomataan vasta jälkeenpäin, kuinka paljon lainaa on tullut otettua, kuinka suuri takaisinmaksettava summa yhteensä on ja kuinka pian ne on maksettava takaisin.

   Tällaisia pikalainoja on myös mahdollista ottaa useasta eri paikasta, jolloin kokonaiskustannukset nousevat todella korkeiksi ja takaisinmaksu voi olla vaikeaa, jos taloudellinen tilanne ei ole täysin kunnossa.

   Lainantarjoajat käyttävät pääosin automaattista luottotietojen tarkastusta ja taloudellisen tilanteen laskureita, jolloin lainapäätöksen tekee tietokone. Näin lainahakemuksen käsittely on nopeaa, mutta lainanhakijalla saattaa olla jo muita luottoja tai laskuja rästissä, jolloin pikalaina ei ole hyvä kummankaan osapuolen kannalta hyvä vaihtoehto.

   Tämä aiheuttaa nopeasti kierteen, jossa heikossa taloudellisessa tilanteessa lainaa maksetaan takaisin uudella lainalla niin kauan, kunnes luottotietoihin tulee maksuhäiriömerkintä.

   Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa estää uusien vakuudettomien lainojen hakemisen ja voi vaikeuttaa myös monia muita arkisia asioita, kuten puhelinliittymän avaamista tai asunnon vuokrausta.

   Tästä syystä lainan ottamista on syytä harkita tarkkaan ja vertailla eri pikalainoja löytääkseen juuri omaan tarpeeseen ja elämäntilanteeseen sopivan.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Uusi pikalaina kannattaa aina kilpailuttaa

   Pikalainat eroavat paljon toisistaan niin suuruudeltaan, hinnoiltaan kuin muiltakin ehdoiltaan, joten niin kuin muutkin lainat, pikalaina kannattaa aina kilpailuttaa.

   Eri lainantarjoajilla on erilaiset ehdot lainan myöntämiselle, esimerkiksi tulojen tai muiden lainojen osalta. Vaikka yhdestä paikasta tulisikin kielteinen lainapäätös, lainaa voi saada toiselta lainantarjoajalta yhtä hyvillä ehdoilla.

   Siksi pikalainojen kilpailuttaminen kannattaa – näin säästyy sekä aikaa että rahaa. Lainojen kilpailuttaminen Summarumilla on helppoa ja vaivatonta.

   Sen sijaan, että kaikkia lainantarjoajia tarvitsisi itse tutkia ja vertailla, yhdellä hakemuksella saa juuri itselleen sopivia lainatarjouksia luotettavilta lainantarjoajilta.

   Lainojen kilpailuttamisella löytää helposti esimerkiksi kaikkein edullisimman lainan. Lainojen kilpailuttamista varten tarvitsee vain täyttää joitain perustietoja, kuten halutun lainan määrä ja takaisinmaksuaika, hakijan henkilötiedot, yhteystiedot, tulo- ja menotiedot sekä tiedot mahdollisista muista avoimista lainoista.

   Nämä tiedot kerätään ainoastaan sähköisesti, eikä erillisiä dokumentteja tarvitse lähettää. Tämän jälkeen Summarum välittää hakemuksen useille sopiville pankeille ja tahoituslaitoksille, jotka pystyvät tarjoamaan toivotun lainasumman ja laina-ajan.

   Lainatarjoukset tulevat kätevästi sähköpostiin ja pääset tutustumaan eri lainantarjoajiin helposti. Mikäli jokin lainatarjouksista on itselleen sopiva, sen hyväksyminen on helppoa ja rahat ovat usein pankkitilillä jo samana päivänä.

   Mikäli mikään lainatarjouksista ei tunnu itselleen sopivalta, tarjouksista ei tarvitse erikseen kieltäytyä. Lainojen vertaileminen ei siis sido mihinkään ja se on hakijalle täysin ilmaista.

   Nopea pikalaina netistä ei ole ratkaisu maksuongelmiin

   Nopeita pikalainoja ei tule koskaan ottaa sellaisissa tilanteissa, joissa niillä yritetään selvittää aiempien lainojen ottamisesta jo syntyneitä taloudellisia ongelmia.

   Tällä tavalla ongelma vain siirtyy eteenpäin ja pahenee entisestään aiheuttaen useiden lainojen kierteen, jolle ei näy loppua. Tällaisessa tapauksessa paras vaihtoehto on kääntyä esimerkiksi talousneuvojan puoleen ja yrittää saada tilanne sitä kautta hoidettua kuntoon.

   Pikalainaa ei tule koskaan ottaa hetken mielijohteesta tai turhiin menoihin, kuten shoppailua tai baari-iltaa varten, vaan sen ottamista tulee harkita tarkkaan.

   Lainan takaisinmaksussa kannattaa muistaa myös mahdolliset myöhästymiskulut, jotka voivat olla todella suuret. Lainojen takaisinmaksuun liittyvät ongelmat ovatkin yksi Suomen yleisimpiä syitä luottotietojen menetykseen.

   Pikalainan ottaminen on kannattavaa vain silloin, kun se on oikeasti välttämätöntä ja takaisinmaksusta pystytään huolehtimaan ilman, että se aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

   Esimerkiksi silloin, kun jokin elämään suuresti vaikuttava maksu on myöhästymässä eikä sen eräpäivää voi siirtää tai maksua pilkkoa osiin, pikalainat voivat olla hyvä vaihtoehto pelastaa tilanne. Tai esimerkiksi auton tai kodinkoneen rikkoutuessa pikalainalla saadaan apu nopeasti.

   Kaikissa tilanteissa pikalainat kannattaa aina kilpailuttaa omaan elämäntilanteeseen sopivan lainan löytämiseksi ja luottoehtoihin tulee perehtyä huolella, jotta välttyy myöhemmin ikäviltä yllätyksiltä.

   Käytä tarpeeksi aikaa pikalainan hakemiseen

   Kuten aiemmin mainittiin, pikalainaa ei tule koskaan ottaa hätiköidysti hetken mielijohteesta. Vaikka kyseessä on pikalaina, kannattaa sen hakemiseen käyttää tarpeeksi aikaa ja vertailla eri vaihtoehtoja.

   Lainojen kilpailutuksella saa helposti ja vaivattomasti jo hyvän yleiskuvan siitä, millaisia lainoja on tarjolla juuri omaan tarpeeseen. Kilpailuttamisella löytää myös nopeasti esimerkiksi kaikkein edullisimman tai suurimman saatavilla olevan vakuudettoman lainan.

   Lainojen kilpailutus on ilmaista eikä sido hakijaa mihinkään. Pelkän korkoprosentin perusteella lainaa ei kuitenkaan kannata valita, koska edullisin laina ei kaikissa tilanteissa aina olekaan se itselle paras vaihtoehto.

   Myös lainantarjoajan luotettavuus kannattaa varmistaa ennen lainan hakemista. Jos lainatarjous kuulostaa liian hyältä ollakseen totta, kannattaa varmistaa, että kyseessä on tunnettu ja luotettava lainantarjoaja.

   Me Summarumilla kilpailutamme lainoja ainoastaan luotettavilla ja tunnetuilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla. Eri lainantarjoajiin ja lainaehtoihin on myös tutustuttava huolellisesti, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään myöhemmin.

   On myös erityisen tärkeää muistaa sopia ja suunnitella lainan takaisinmaksu niin, että se ei aiheuta haittaa taloudelliseen tilanteeseen. Kannattaa varmistaa lainantarjoajalta, kuinka paljon he pystyvät joustamaan esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa hakijan elämäntilanne yhtäkkiä muuttuu eikä lainaa pystytäkään maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa.

   Tästä artikkelista löytyy tärkeimmät tiedot pikalainan hakemisesta ja lainojen eri ominaisuuksista, jotta lainan hakuprosessi olisi mahdollisimman selkeä ja sudenkuopilta vältyttäisiin.

   Edullinen pikalaina – huomioi nämä seikat

   Pikalainan ottamiseen liittyy vielä muutama tärkeä asia, joihin kannattaa perehtyä ennen lainan hakemista. Alla on listattuna kaksi erittäin tärkeää seikkaa, joita pikalainaa harkitsevan tulisi pohtia tarkkaan.

   Koska pikalaina pitkällä maksuajalla kannattaa?

   Pikalaina pitkällä takaisinmaksuajalla on kannattavaa silloin, kun lainattava summa on suuri ja kuukausierät halutaan pitää kohtuullisina. Mitä suurempi lainattava summa on sitä pienempi on yleensä myös korko.

   Lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa enempää kuin on tarve vain sen takia, että korko on pienempi. Tällöin pidempi maksuaikakaan ei nosta lainan takaisin maksettavaa kokonaissummaa liian korkeaksi.

   Pienten lainojen kohdalla pitkä maksuaika ei välttämättä ole kannattavaa, vaikka pienet kuukausierät kuulostavatkin houkuttelevilta. Pienissä lainoissa on usein suuria lainoja korkeampi korko, jolloin laina tulee pitkällä maksuajalla todella kalliiksi.

   Maksuajassa kannattaa ottaa koron lisäksi huomioon mahdolliset kuukausittaisen lainan hoitokulut. Näistä kertyy pitkällä maksuajalla paljon ylimääräistä maksettavaa, vaikka summa olisi kuukausitasolla vain muutaman euron.

   Pitkällä maksuajalla ei kannata ottaa sellaista lainaa, jonka kuukausittaiset lainan hoitokulut ovat suuret. Lainan pitkää takaisinmaksuaikaa harkittaessa kannattaa myös ottaa selville, onko laina mahdollista maksaa takaisin ennen sovitun laina-ajan päättymistä ja voiko lainaan halutessaan tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman ylimääräisiä maksuaikataulun muutoksista syntyviä kuluja.

   Näin lainaan ei jäädä jumiin vuosiksi, vaikka taloudellinen tilanne sallisikin lainan maksamisen kokonaisuudessaan pois sovittua aiemmin. Jos takaisinmaksu ei ole joustava, voi joutua maksamaan lainasta turhaan useammaltakin vuodelta korkoa ja muita lainan hoitokuluja.

   Edullisen pikalainan pitkällä maksuajalla löytää helposti lainojen kilpailutuksella.

   Muuttumaton ja matala hinta

   Muuttumaton ja matala hinta lainassa tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko laina-ajan, lainan kuukausierät ovat aina yhtä suuria sekä laina-aika pysyy samana, vaikka lainaan tehtäisiin ylimääräisiä lyhennyksiä. Tällöin kyseessä harvemmin on enää pikalaina.

   Tällaisia lainoja ovat yleensä esimerkiksi suuret asuntolainat. Ei ole kuitenkaan mahdotonta, että pikalainoissakin noudatetaan muuttumatonta ja matalaa hintaa.

   Kun kuukausierät pysyvät koko laina-ajan saman suuruisina, laina-ajan alussa kuukausierä muodostuu yleensä suurimmaksi osaksi lainatusta pääomasta, kun taas laina-ajan loppupuolella maksetaan pois enemmän laina-ajalta kertynyttä korkoa ja lainan hoitokuluja.

   Lähes kaikissa pienemmissä lainoissa ja kulutusluotoissa korko pysyy samana koko laina-ajan, mutta suuremmissa lainoissa lainanhakijalla on mahdollisuus valita, haluaako koko laina-ajalle saman muuttumattoman koron vai haluaako käyttää euriborkorkoa.

   Euriborkorko tarkastetaan esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden välein ja tällöin lainan korko voi joko nousta tai laskea seuraavan puolen vuoden tai vuoden ajaksi. Esimerkiksi suurin osa suomalaisista suosii asuntolainoissa 12 kuukauden euriborkorkoa.

   Tällöin lainan korko tarkastetaan aina vuosittain ja lainanottaja tietää seuraavan vuoden koron määrän etukäteen. Pikalainoissa korko pysyy koko laina-ajan samana vaikka kilpailijat alkaisivat tarjota edullisempaa lainaa tai lakia muutettaisiin niin, että kyseisellä korolla ei enää saa myöntää uusia lainoja.

   Pikalainat ovat siis sidottuja siihen korkoon, joka on voimassa lainasopimuksen kirjoitushetkellä.

   Suosituimmat pikalainojen myöntäjät

   Mikä tekee lainanmyöntäjästä suositun? Vaikea kysymys, sillä eri ihmiset toivovat pikalainaltaan eri asioita. Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia suosittuja lainan myöntäjiä ja se on luotettavuus.

   Luotettavuuden jälleen toisille on tärkeintä, että pikalaina on mahdollisimman halpa, kun taas toisille tärkeintä on mahdollisimman joustava takaisinmaksu tai helposti tavoitettavissa oleva asiakaspalvelu.

   Kaikkein suosituimpia pikalainojen myöntäjiä ovat siis luonnollisesti ne, jotka pystyvät tarjoamaan kaiken edellä mainitun. Listojen kärjessä pysyttelevät edelleen vahvasti pankit, vaikka paremman lainatarjouksen voisi saada muualta.

   Rahoituslaitosten suosio kuitenkin nousee koko ajan lisääntyneen mainonnan, tarjottavien lainasummien suuruuden sekä matalan koron ansiosta. Rahoituslaitoksilta on usein myös nopeampaa saada lainaa, mikä on useille yksi tärkeimmistä lainan ominaisuuksista.

   Kuitenkin hyvin usein lainaa haetaan vain yhdestä, jo entuudestaan itselleen tutusta paikasta ja esimerkiksi asuntolainoja suomalaiset ottavat edelleen omasta pankista vertaamatta muita lainantarjoajia, koska kokevat sen kaikkein turvallisimmaksi vaihtoehdoksi.

   Suosituimpia pikalainojen myöntäjia ovat usein ne, jotka tarjoavat useita erilaisia lainavaihtoehtoja, jolloin tavoitetaan suurempi määrä asiakkaita. Rahoituslaitokset eivät yleensä tarjoa luottokortteja kuten pankit, mikä voi olla osasyy pankkien hyvin pysyvään suosioon.

   Pikalainojen myöntäjien suosioon vaikuttavat myös muilta ihmisiltä kuultu positiivinen palaute. Tämän hetken suosituimpia pikalainoja myöntäviä pankkeja ja rahoituslaitoksia ovat POP-pankki, Osuuspankki, Lainasto sekä Fellow Finance. Näistä tarkemmin tietoa alla.

   POP pikalaina

   POP pikalaina on POP Pankin myöntämä kaikkien pankkien asiakkaille tarkoitettu vakuudeton kulutusluotto. Olipa kyseessä sitten unelmaloma tai uuden auton hankinta, unelman rahoittaminen on helppoa POP pikalainalla.

   Lainaa myönnetään hakijan taloudellisen tilanteen mukaan parista tuhannesta jopa pariin kymmeneen tuhanteen euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Hakemuksen tekeminen onnistuu helposti sähköisesti ja alustavan lainapäätöksen saa heti.

   Hakemuksen käsittelyssä käytetään automaattista luottokäsittelyä ja henkilötiedot käsitellään joko osittain tai kokonaan automaattisessa luottopäätöksessä. Tietojen oikeanlaisen käsittelyn turvaamiseksi lainanhakija voi aina pyytää lainapäätöksen uudelleenkäsittelyä.

   Parhaimmillaan rahat näkyvät tilillä jo samana arkipäivänä myönteisestä lainapäätöksestä. POP pikalainan hyviä puolia ovat muun muassa Euribor-korko sekä joustava takaisinmaksu. Lainaa voi lyhentää oman elämäntilanteen mukaan vain sovitun määrän kuukaudessa tai lainan voi maksaa milloin tahansa pois kokonaisuudessaan ilman lisäkuluja.

   POP Pankki on jo pitkään toiminut luotettava lainantarjoaja ja POP pikalainan myöntää suomalainen Bonum Pankki Oyj, joka on osa POP Pankki -ryhmää. POP pikalainalla on myös mahdollista yhdistäää jo olemassa olevat useat pienemmän lainat ja pienentää näin kuukausittain maksettavaa kokonaissummaa sekä erilaisia korko- ja lainan hoitokuluja.

   POP pikalainan voivat saada ainoastaan hakijat, joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintää. Muita POP pikalainan hakemisen edellytyksiä ovat muun muassa vähintään 23 vuoden ikä, suomalainen henkilötunnus, suomalainen pankkitili sekä riittävät säännölliset tulot.

   OP pikalaina

   OP pikalaina on suomalaisen Osuuspankin myöntämä vakuudeton kulutusluotto. Tätä pikalainaa voivat hakea ainoastaan Osuuspankin asiakkaat. Kulutusluottoja on tarjolla kahdenlaisia, täsmäluottoa ja joustoluottoa.

   Täsmäluotto on kertalaina, eli myönnetyn lainasumman saa kokonaisuudessaan tilille ja kun luotto on käytetty loppuun, on täsmäluottoa haettava uudestaan. Joustoluotto on jatkuvasti käytössä oleva luotto, joka toimii luottokortin tavoin.

   Myönnettyä lainaa voi nostaa tarvitsemansa määrän ja kun luottoa on maksettu takaisin, sitä voi nostaa uudelleen ilman uuden hakemuksen tekemistä. Joustoluotossa myönnettävä lainasumma on hieman kertaluottoa pienempi.

   Näiden lainojen vertailu onnistuu helposti ja laskuri suosittelee halutun lainasumman sekä takaisinmaksuajan perusteella, sopiiko hakijalle paremmin täsmä- vai joustoluotto. Laskuri näyttää, kumpi vaihtoehdoista tulee hakijalle halvemmaksi.

   Luottohakemuksen jälkeen pankki antaa lainatarjouksen, joka perustuu hakijan elämäntilanteeseen sekä tuloihin ja menoihin. Lainatarjouksen saa välittömästi hakemuksen tekemisen jälkeen ja rahat saa tilille heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

   OP pikalainalla on aina kilpailukykyinen korko ja lainan takaisinmaksu on hyvin joustavaa, maksusuunnitelman muutosta voi hakea kätevästi verkkopankissa sekä luottoon kuuluu aina yksi maksuvapaa kuukausi vuodessa.

   Tämän lisäksi kaikki lainan kulut ovat selkeästi nähtävillä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. OP pikalainan hakeminen onnistuu myös kätevästi mobiilisovelluksella.

   Lainan myöntämisen edellytyksenä on Osuuspankin asiakkuuden lisäksi vähintää 23 vuoden ikä, säännölliset tulot, riittävä maksukyky sekä puhtaat luottotiedot.

   Lainasto pikalaina

   Lainasto eli GF Money Consumer Finance Oy on toiminut jo vuodesta 2011 asti ollen näin yksi Suomen pitkäaikaisimmista luotonantajista. Lainasto tarjoaa kaksi vakuudetonta pikalaina vaihtoehtoa, pikavipin ja mastercardin.

   Pikavippi on muutaman sadan euron suuruinen kertalaina, joka maksetaan pois neljässä erässä. Pikavippi on mastercardia parempi vaihtoehto silloin, kun rahan tarve on pieni ja tilapäinen.

   Mastercard on virtuaalinen luottokortti, jonka luottoraja on jopa muuta tuhat euroa. Virtuaalinen luottokortti kulkee kätevästi mukana puhelimessa ja sillä on helppo maksaa ostoksia verkossa. Luottokortilta on myös helppo nostaa rahaa pankkitilille.

   Uusille asiakkaille myönnetään aina aluksi pieni luottoraja, mutta luottorajaa on mahdollista nostaa, jos takaisinmaksut ovat tapahtuneet moitteettomasti.

   Kun lainattua summaa on maksettu takaisin, voi luottokortilta nostaa tai käyttää lisää rahaa luottorajan puitteissa ilman uuden hakemuksen tekemistä. Virtuaalisen luottokortin parhaita puolia ovat ehdottomasti se, että luottokortissa ei ole erillistä vuosimaksua eikä erillistä pin-koodia tarvita.

   Sekä pikavipin että mastercardin hakeminen on helppoa ja pikamaksun valinneiden asiakkaiden hakemukset käsitellään puolen tunnin sisällä lainahakemuksen täyttämisestä klo 7-23 välillä.

   Normaali lainan käsittelyaika on noin viisi arkipäivää. Lainan saamisen edellytyksiä ovat 18 vuoden ikä, moitteettomat luottotiedot, säännölliset tulot sekä suomen kansalaisuus ja suomalainen pankkitili.

   Lähes aina Lainasto pyytää hakijaa vahvistamaan tulotietonsa varmistuakseen hakijan maksukyvystä.

   Fellow Pankki pikalaina

   Suomalainen Fellow Finance Oyj on pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa markkinoiden edullisimpia vakuudettomia luottoja jopa 30 000 euroon asti.

   Se tavoittaa globaalisti yli 100 miljoonaa henkilöä Euroopassa. Muista lainantarjoajista poiketen Fellow Financen pikalaina perustuu sijoitustoimintaan eli kyseessä on niin kutsuttu vertaislaina.

   Sijoittajina toimii aivan tavallisia ihmisiä, jotka mahdollistavat lainan saamisen edullisella korolla. Lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa ja lainapäätökseen saa heti.

   Palkansaajien on toimitettava todistus tuloistaan. Tarvittavat liitteet voi liittää suoraan hakemukseen tai toimittaa ne myöhemmin sähköpostitse tai postitse.

   Myönteisen lainapäätöksen ja lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat saa tilille samana arkipäivänä kello 9-17. Fellow Financen lainaan on mahdollista liittää kattava lainaturva työttömyyden, pitkäaikaisen sairausloman ja kuoleman varalle.

   Tässä lainassa ei ole mitään ylimääräisiä tilinhoito tai kuukausimaksuja ja lainaa on mahdollista lyhentää tai maksaa kokonaan pois milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja.

   Lainan takaisinmaksuun on saatavilla myös maksuvapaita kuukausia. Tämän lisäksi lainaa on myös mahdollista korottaa kesken laina-ajan. Lainan hakemista ja hallinnointiavoi helpottaa puhelimeen ladattavavalla Fellow Wallet -sovelluksella.

   Fellow Financen pikalainaa saa vakituisesti Suomessa asuva, vähintään 25-vuotias, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja joka Fellow Financen luottokelpoisuusarvioin mukaan pystyy maksamaan lainan takaisin.

   Fellow Finance tarjoaa myös lainojen yhdistelyluottoa, jossa he hoitavat puolestasi aiempien velkojen poismaksun.

   Luotettava pikalaina – tarkista lainanmyöntäjän tausta

   Kuinka tunnistaa luotettava pikalaina kaikkien tarjolla olevien luottojen seasta? Kilpailu laina-alalla on kovaa ja joukkoon mahtuu valitettavasti myös epärehellisiä toimijoita.

   Pankkien luotonmyöntikriteerien tiukentuessa useat suomalaiset ovat alkaneet hakea pikalainaa ulkomaisilta lainantarjojilta. Erilaiset lainahuijaukset ovat viime aikoina yleistyneet runsaasti, joten aina ennen lainan hakemista kannattaa varmistaa, että lainanmyöntäjä on luotettava.

   Yleisimmin epärehellisen toimijan tunnistaa siitä, että ennen lainan saamista hakijan tulisi maksaa ennakkoon lainan toimitusmaksuja tai muita ennakkomaksuja. Tässä vaiheessa hälytyskellojen tulisi soida.

   Luotettavat lainantarjoajat eivät pyydä mitään maksuja ennakkoon, vaan kaikki kulut lisätään suoraan lainan pääomaan. Jo pelkästä lainantarjoajan nettisivun ulkoasusta voi päätellä luotettavuutta.

   Jos sivusto on kirjoitettu huonolla suomenkielellä, kyseessä on todennäköisesti huijaus, sillä luotettavilla lainantarjoajilla on varaa panostaa laadukkaaseen sivustoon.

   Epäluotettavat lainantarjoajat lupaavat usein myös todella suuria lainasummia ihan tavallisille ihmisille. Luotettavien lainantarjoajien yhteys- ja osoitetiedot ovat selvästi näkyvillä, samoin kuin muut perustiedot yrityksestä sekä tarkat tiedot lainan koroista ja muista ehdoista.

   Luotettavan lainantarjoajan sivustolta löytyy aina myös tieto siitä, kuka lainantarjoajan toimintaa valvoo. Suomessa lainantarjoajien toimintaa valvovat Finanssivalvonta ja Aluehallintovirasto.

   Luotettavat lainantarjoajat löytyvät myös aina suomalaisesta yritysrekisteristä. Lisäksi hyvä keino varmistua lainantarjoajan luotettavuudesta on etsiä netistä muiden kokemuksia.

   Luotettavuuden merkki on myös se, että lainantarjoaja löytyy tunnettujen lainanvertaussivustojen listauksista.

   Pikalaina ilman liitteitä – mitä se tarkoittaa?

   Lainantarjoajien välillä on suuria eroja siinä, missä vaiheessa esimerkiksi tuloista tarvitsee lähettää tosite. Lainantarjoaja haluaa varmistua hakijan tuloista pyytämällä esimerkiksi viimeisimmän palkkakuitin.

   Kun pankki tai rahalaitos on varma hakijan tuloista ja maksukyvystä, myönnettävä lainasumma ei ole liian suuri ja lainantarjoajan riski pienenee. Pieni pikalaina tai laina, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika ei useinkaan tarvitse minkäänlaisia liitteitä.

   Suuremmissa lainoissa, esimerkiksi puhuttaessa useista kymmenistä tuhansista euroista, hakemukseen tarvitaan usein useita eri liitteitä, joista selviää tulojen lisäksi myös mahdolliset muut velat.

   Pienissä lainoissa todistukseksi tuloista riittää usein pelkästään hakijan itse ilmoittamat tulot. Tämä on sekä hyvä että huono asia.

   Ilman liitteitä pikalainan saa nopeammin, mutta lainaa saattaa tulla otettua omaan maksukykyyn nähden liikaa tai omat tulonsa saattaa jopa valehdella suuremman lainan toivossa.

   Jos vain mahdollista, liiteet kannattaa aina toimittaa, koska silloin lainan voi saada paljon pienemmällä korolla, kun lainantarjoaja on varmempi hakijan maksukyvystä.

   Liitteiden sijaan jotkin lainantarjoajat käyttävät nopeaa Instantor-palvelua, joka tarkastaa automaattisesti hakijan tilillä tapahtuneet tulot ja menot ja arvio näin hakijan ilmoittamien tulojen paikkaansa pitävyyttä ja maksukykyä.

   Oman pankkitilin tapahtumien tarkastamisen luovuttaminen ulkopuoliselle saattaa tuntua pelottavalta, mutta Instantor on monien lainantarjoajien käyttämä luotettava palvelu, eikä se säilytä tai jaa kolmansille osapuolille mitään henkilökohtaisia tietojasi.

   Myös muut lainat ilman liitteitä kannattaa aina kilpailuttaa.

   Pohtiessasi joustoluottoa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Pikalaina – Usein kysyttyä

   Mikä on pikalaina?
   Pikalaina on vakuudeton laina, jonka hakija saa käyttöönsä välittömästi lainan hakemisen jälkeen. Pikalaina on yleensä kustannuksiltaan kallis verrattuna moneen muuhun lainan tyyppiin.
   Minkälainen on edullinen pikalaina?
   Edullinen pikalaina on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman pieni. Lisäksi lainan muiden kulujen tulisi pysyä mahdollisimman matalana. Myös takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa siihen, kuinka edullinen pikalaina on.
   Mistä pikalainaa saa edullisesti?
   Pikalaina on lainan kustannuksilta yleensä muita lainoja kalliimpaa. Jotkut lainaa tarjoavat tahot markkinoivat pikalainaa ilman korkoa, mutta tällaisten tarjouksien kanssa kannattaa olla lähtökohtaisesti skeptinen ja tutustua lainan ehtoihin hyvin tarkasti.
   Miksi pikalainoja kannattaa vertailla?
   Pikalainoja kannattaa vertailla, sillä niiden markkinoilla on erityisen paljon lainantarjoajia. Paras pikalaina löytyy lainan tarjoajalta, jonka muut kuluttajat ovat todenneet jo aiemmin luotettaviksi toimijaksi.
   Miksi pikalainaa saa nopeasti?
   Pikalainaa saa nopeasti, sillä se ei sisällä lainaa hakevan henkilön osalta vakuuden asettamista. Vakuudeton laina on aina mahdollista saada nopeammin tilille, sillä lainan tarjoajan ei tarvitse analysoida vakuuden kelpoisuutta ennen lainan myöntämistä.
   Ovatko joustoluotto ja kulutusluotto pikalainoja?
   Joustoluotto ja kulutusluotto eivät ole varsinaisesti pikalainoja. Vaikkakin molemmat lainan tyypeistä on mahdollista saada hyvin nopeasti, ei suurin osa lainantarjoajista kuitenkaan takaa yhtä pikaista tilisiirtoa kuin pikalainojen osalla.
   Kuinka nopeasti pikalainan voi saada tilille?
   Vakuudettomuuden johdosta, kuluttaja voi saada pikalainan tilille nopeimmillaan jo muutamissa minuuteissa. Hitaimmillaankin pikalaina tulee yleensä saman päivän aikana hakemisesta.
   Voiko yritys hakea pikalainaa?
   Suurin osa pikalainaa tarjovista yrityksistä myöntää pikalainaa ainoastaan henkilöasiakkaille. Yritysrahoituksen hakemista harkitsevan henkilön kannattaa kääntää katseensa esimerkiksi erilaisiin yrityslainoihin.