Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Kilpailuta lainat

   Kilpailuta lainat ilmaiseksi ja löydä edullisin laina vertailusta – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Kilpailuta lainat ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka kilpailuttaa lainat puolestasi. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä. Kilpailuttamalla lainat Summarumin avulla säästät niin aikaa kuin rahaakin.

   Löydä edullisin lainatarjous

   Selkeä ja nopea lainahakemus

   Hakemus ei sido mihinkään

   Leif
   Leif
   2022-06-11
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Hyvä palvelu
   Päivi Valkonen
   Päivi Valkonen
   2022-06-10
   Vahvistettu
   Oikein hyvä ja nopeaa Oikein hyvä ja nopeaa. Löyty heti hyvä laina jossa on matala korko
   Kristina Perälä
   Kristina Perälä
   2022-06-06
   Vahvistettu
   Nopea ja helppo! Nopea ja helppo!
   Jorma
   Jorma
   2022-06-01
   Vahvistettu
   Sain tarjouksen jota en vielä ole… Sain tarjouksen jota en vielä ole hyväksynyt
   Arto Tella
   Arto Tella
   2022-05-31
   Vahvistettu
   Hyvä palvelu Oli nopea ja asianmukainen palvelu
   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.

   Kilpailuta ja hae lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia

   Kilpailuta lainat Summarumin avulla ja hae lainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit kilpailuttaa lainat helposti netissä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit kilpailuttaa ja hakea vakuudetonta lainaa 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita lainojen kilpailuttaminen täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti. Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta lainat helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle lainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa lainaa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin lainaa.

   Kilpailuttamalla lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä kilpailuttamaan lainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen laina kilpailuttamalla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman lainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainojen korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta lainojen koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton laina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen lainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Lainojen kilpailutus – tätä se tarkoittaa

   Onko lainanhaku ajankohtaista ja haluat varmistaa, ettet maksa lainastasi liikaa? Lainojen kilpailutus Summarumin kautta mahdollistaa rahalliset säästöt sekä vaivattomamman lainan hakuprosessin.

   Lainojen kilpailutus asettaa lainan tarjoajat keskinäiseen kilpailuun. Kilpailutuksen avulla on mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahalaitoksilta sen sijaan, että vastaanottaisi ensimmäisen eteen tulevan lainatarjouksen.


   Löydä edullisin laina kilpailuttamalla

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

    

   Näin kilpailutat lainat Summarumilla

   Lainan kilpailutus on prosessi, joka sisältää useita eri vaiheita. Suurin osa lainan kilpailutuksen toiminnoista ei vaadi lainaa hakevalta henkilöltä mitään toimintaa.

   Toisaalta lainan kilpailuttajan voi olla kuitenkin hyvä tietää, miten prosessi taustalla liikkuu. Lainojen kilpailutus Summarumin kautta pitää sisällään seuraavat vaiheet

   • Hakemuksen täyttäminen
   • Analysointi
   • Hakemuksen välittäminen
   • Lainatarjouksen saapuminen hakijalle
   • Päätös lainan hankkimisesta

   Seuraavissa kappaleissa käydään lainojen kilpailuttaminen läpi tarkemmin vielä kohta kohdalta.

   Hakemuksen täyttäminen

   Lainan kilpailutus Summarumin kautta käynnistyy lainaa hakevan henkilön täyttäessä lainahakemuksen. Lainahakemus vaatii muutamien olennaisimpien tietojen täyttämistä haettuun lainaan sekä hakijaan liittyen.

   Hakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään hankintapäätökseen. Hakemuksen voikin tästä syystä täyttää myös ainoastaan tarkastellakseen eri vaihtoehtoja, vaikka kuluttaja ei olisikaan lainan hankkimisesta vielä täysin varma.

   Hakemuksen analysointi ja välittäminen

   Kun hakemus on lähetetty, lainan kilpailutus etenee niin, että Summarum analysoi algoritmien avulla hakemuksen tietoja. Hakemuksen tietojen perusteella lainaa hakevalle henkilölle valikoituu hänelle sopivin lainavälittäjä. Seuraavaksi hakemus lähetetään lainan välittäjälle, joka vertailee eri pankkien sekä rahalaitoksia saatujen tietojen perusteella.

   Nämä prosessin vaiheet ovat sellaisia, jotka eivät vaadi hakijtalta mitään toimintaa. Summarum vastaa hakemuksen analysoimisesta sekä siitä, että hakemus löytää perille eri pankeille ja rahalaitoksille.

   Tietojen palautuminen hakijalle

   Kun tarjouksen kilpailutus on valmis, lopulliset tiedot eri lainojen löydetyistä vaihtoehdoista lähetetään niitä hakeneelle henkilölle suoraan sähköpostiin.

   Mikäli kilpailuttaja valitsee haluavansa hankkia tarjotun lainan, voi hakija siirtyä vastaanotetun lainatarjouksen kautta vaivattomasti hyväksymään lainatarjouksen sen tarjoajan sivuille.

   Mitä sen jälkeen?

   Lainojen kilpailutuksen jälkeen tehtäväksi jää ainoastaan lopullisen hankintapäätöksen tekeminen tai tekemättä jättäminen. Kuten aiemmin mainittiin, mikäli kuluttaja päätyy hankkimaan tarjotun lainan, kannattaa hänen edetä suoraan vastaanotetun tarjouksen linkin kautta eteenpäin.

   Mikäli lainan kilpailuttaja puolestaan päätyy olemaan ottamatta lainaa, ei hänen tarvitse reagoida siinä tapauksessa vastaanotettuihin lainatarjouksiin mitenkään. Sama pätee siihen, mikäli kuluttaja hyväksyy yhden tarjouksista. Myöskään tässä tapauksessa kilpailuttajan ei tarvitse tehdä muille hylätyille lainatarjouksille enää mitään.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

   Moni saattaa miettiä nyt vastausta siihen, miksi lainat kannattaa kilpailuttaa. Lainojen kilpailutukseen on kuitenkin monta hyvää syytä.

   Seuraavissa kappaleissa on esitelty viisi hyvää syytä minkä takia uudet tai nykyiset lainat kannattaa kilpailuttaa.

   Lainojen kilpailutus säästää rahaa

   Kaikista ilmiselvin syy kilpailutukseen on tietysti se, että lainojen kilpailutus säästää rahaa. Kilpailuttamalla lainat jokaisen on mahdollista säästää merkittäviä rahallisia summia.

   Rahallisten säästöjen määrää pohtiessa, voi olla perusteltua miettiä esimerkiksi mikä on markkinoiden kalleimman ja halvimman lainan välinen ero.

   Jokaisen voi olla mahdollista säästää tämän eron suuruinen rahasumma , sillä lainojen kilpailutuksen tarkoituksena on auttaa lainaa harkitsevaa henkilöä löytämään itselle kaikista edullisin laina.

   Lainojen kilpailutus on nopeaa

   Toinen syy lainojen kilpailutukseen on, että lainojen keskinäinen kilpailutus on erittäin nopeaa.

   Kilpailuttaessa lainoja, täytetään yleensä vain yksi lainahakemus. Yhden hakemuksen täyttämällä voit vertailla tarjouksia kymmeniltä lainaa tarjoavilta pankeilta sekä rahalaitoksilta.

   Jokaisen rahoituslaitoksen lainahakemusten yksittäinen täyttäminen ja vertailu eri toimijoiden välillä on erittäin aikaa vievää ja vaivalloista. Lainojen kilpailutuksen avulla on mahdollista rahan lisäksi säästää siis myös aikaa.

   Kilpailuttamalla lainat Summarum kautta jokainen voi säästää aikaa ja saada rahaa nopeasti tilille.

   Tiedät sen avulla markkinoiden hintatason

   Kolmas syy kilpailuttaa lainat on, että ilman lainojen keskinäistä vertailua, ei saa tietoonsa lainamarkkinoiden vallitsevaa hintatasoa.

   Jokainen lainaa harkitseva henkilö haluaa luonnollisesti vastaanottaa aina mahdollisimman edullisen lainan. Osatakseen arvioida sitä, kuinka edullinen jokin laina on, tarvitsee kilpailuttajan tietää lainamarkkinoiden sen hetkinen hintataso.

   Kilpailuttamalla lainat voi varmistua siitä, että vastaanottamassa lainassa on otettu huomioon markkinoiden sen hetkinen hintataso.

   Tämän vuoksi kuluttajan kannattaa mieluummin hyödyntää kolmannen osapuolen lainan kilpailutusta kuin pyrkiä itse valitsemaan lainaa tarjoava yritys.

   Lainojen kilpailuttaminen on helppoa

   Neljäs syy lainojen kilpailuttamiseen on, että sen toteuttaminen kolmannen osapuolen palveluiden avulla on äärimmäisen helppoa.

   Käytännössä yhden lainahakemuksen täyttämisen avulla jokainen voi vastaanottaa tarjouksia kymmeniltä lainaa tarjoavilta yrityksiltä.

   Mikäli lainaa harkitseva henkilö haluaisi toteuttaa lainojen kilpailutuksen omatoimisesti, tulisi kilpailuttajan hakea jokaiselta pankilta sekä rahalaitokselta erillinen lainatarjous.

   Käytännössä laaja-alainen lainatarjousten vastaanottaminen vaatisi henkilöltä kymmenien lainahakemusten erillistä täyttämistä. Lienee selvää, että tämän kaltainen toiminta vie suunnattomasti aikaa verrattuna lainojen kilpailutukseen kolmannen osapuolen avulla.

   Lainojen kilpailuttaminen onkin hyvä keino säästää aikaansa ja vastaanottaa edullisin lainatarjous ainoastaan yhden hakemuksen täyttämisen avulla.

   Lainojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään

   Viides syy kilpailuttaa lainat on, ettei kilpailutus itsessään sido vielä mihinkään hankintaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailuttaja voi halutessaan kilpailuttaa lainat ainoastaan tarkistaakseen mahdollisia lainatarjouksia sekä niiden kustannuksia.

   Mikäli lainaa harkitseva henkilö päättää kilpailutuksen jälkeen hylätä vastaanottamansa lainatarjoukset, on näin toimiminen helppoa. Lainoja kilpailuttava vain jättää tarjoukset hyväksymättä ja näin ollen kilpailutus ei johda mihinkään.

   Lainojen kilpailutus kannattaakin tehdä, sillä se ei itsessään sido vielä mihinkään. Kilpailuttajan on helppo näin halutessaan, tarkastella lainojen hintatasoa tekemättä mitään hankintapäätöstä.

   Lainahakemusten jakauma Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin huhtikuussa 2022 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

   Kilpailuta laina kätevästi tästä

   Näin paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat

   Lainojen kilpailutus auttaa säästämään parhaimmillaan hyvin merkittäviä rahasummia. Alle on eriteltynä kaksi esimerkkiä lainoista, jotka voisivat lainaehtojen osalta olla mahdollista vastaanottaa rahoitusmarkkinoilta.

   Otetaan esimerkki 18 000 euron lainasta 7 vuoden laina-ajalla. Mikäli lainan korko on 4,8%, avausmaksu 70 euroa sekä lainanhoitokulut 2,5 euroa kuukaudessa, jää lainan kokonaiskustannuksia maksettavaksi 21 521 euroa.

   Mikäli saman lainan korkoprosentti onkin 19,5%, avausmaksu 300 euroa sekä lainanhoitokulut 6,5 euroa kuukaudessa, jää lainan kokonaiskustannuksia maksettavaksi 34 220 euroa.

   Kahden lainan lopullinen erotus on 12 699 euroa. Tämä kuvitteellinen esimerkki voisi havainnollistaa esimerkiksi lainamarkkinoiden kalleimman sekä edullisimman autolainan eroa.

   Lainojen kilpailutuksen pyrkimys on auttaa löytämään tämä markkinoiden edullisin laina kalleimman sijaan.

   Lainojen kilpailutus ei koskaan sido mihinkään

   Kuten aiemmissa kappaleissa jo mainittiin, lainojen kilpailutus ei sido koskaan mihinkään. Vaikka lainahakemukseen syötetään hakijan henkilötietoja sekä halutun lainan tietoja, ei tämä velvoita kuitenkaan hakijaa vastaanottamaan lainatarjouksia.

   Täytettyä lainatarjouksen kilpailuttaja saa yleensä sähköpostin välityksellä lainatarjouksia. Mikäli henkilö ei ole tyytyväinen näihin tai ei muista syistä halua vastaanottaa lainaa, on kieltäytyminen mahdollista.

   Tässä kohtaa ei tarvitse kuitenkaan toteuttaa mitään erillistä tarjouksista kieltäytymistä. Edellä kuvatun kaltaisessa tapauksessa riittää ainoastaan, että kuluttaja jättää hyväksymättä tarjoukset.

   Lainojen kilpailutus ei siis sido mihinkään ja onkin tämän vuoksi hyvä työkalu lainatarjousten tarkasteluun.

   Kilpailuta lainatarjoukset nyt ja säästä!

   Lainaa harkitsevan henkilön kannattaa aina pyrkiä kilpailuttamaan lainatarjoukset. Lainatarjousten kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin lainan kilpailuttaminen.

   Lainatarjousten kilpailutus on mahdollista toteuttaa joko itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti tähän erikoistuneen osapuolen avulla.

   Kolmannen osapuolen hyödyntäminen lainatarjousten kilpailutuksessa on usein kannattavaa, sillä näin lainaa harkitsevalle säästää merkittävästi aikaa sekä vaivaa. Summarumin kaltaiset lainavertailupalvelut voivat myös yhdellä hakemuksella kilpailuttaa jopa useita kymmeniä pankkeja.

   Kilpailuta nykyinen laina

   Uuden lainan hakemisen lisäksi jokaisen on mahdollista kilpailuttaa myös nykyiset lainansa.

   Monella saattaa olla sellainen tilanne, jossa kilpailuttajalla on jo ennen uuden lainan hakemista maksettavanaan myös vanhaa lainaa. Lainaa takaisin maksava henkilö saattaa kuitenkin miettiä, olisiko vastaava laina mahdollista saada jostain halvemmalla.

   Tällaisissa tilanteissa kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa nykyinen laina ja tarkastella lainatarjouksia vertaillen niitä sen hetkiseen lainaan.

   Esimerkiksi korkokatto rajoittaa usein kaikki uudet lainat tietyn hintakaton alle. Korkokatto ei kuitenkaan automaattisesti laske vanhoja lainoja sisäänsä. Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa nykyinen laina säästääkseen rahaa.

   Kilpailuta nykyinen laina Summarumin palveluiden avulla jo tänään ja säästä merkittäviä lainasummia!

   Nämä pankit ja rahalaitokset pystyt kilpailuttamaan palvelumme kautta

   Pankkien ja rahalaitoksien keskinäinen kilpailuttaminen on merkittävä palanen edullisimman lainan löytämistä. Kilpailuta lainasi Summarumin palveluiden avulla ja vastaanotat mahdollisesti lainatarjouksia useilta merkittäviltä rahoitusalan palvelun tarjoajilta.

   Alle on listattuna niitä pankkeja ja rahalaitoksia, joiden palveluita kykenet kilpailuttamaan Summarumin lainojen kilpailutuksen avulla.

   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   Lainojen kilpailutuksen hyödyt

   Lainan kilpailutus sisältää useita eri hyötyjä. Käsittelemme seuraavissa kappaleissa tarkemmin erityisesti näitä hyötyjä, joita kuluttaja saa lainojen kilpailutuksen johdosta.

   Edullisimman lainan löytäminen

   Lainan hakijan kannalta merkittävin syy kilpailuttaa lainat on, että kilpailutuksen avulla lainaa hakeva henkilö voi säästää rahaa. Markkinoilla on useita pankkeja ja rahalaitoksia, jotka tarjoavat lainapalveluita. Kilpailuttajan on yleensä erittäin hankala löytää eri tarjoajien joukosta kaikista edullisin laina.

   Lainojen kilpailutus mahdollistaa markkinoiden edullisimman lainan löytämisen. Kilpailutettuaan lainan, kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia laajalta rintamalta. Lainojen keskinäinen vertaileminen on näin huomattavasti helpompaa ja lopputuloksena hakija kykenee löytämään lainavaihtoehtoja, joita henkilö ei välttämättä muutoin olisi kyennyt löytämään.

   Lainojen kilpailutuksen vaivattomuus säästää aikaa

   Rahoitusmarkkinoilla on tarjolla valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja, jotka voidaan suoraan laittaa vertailuun. Lainaa hakevan henkilön on usein erittäin aikaa vievää sekä haastavaa hakea useilta eri lainan tarjoajilta lainatarjouksia.

   Lainan tarjoajien etsiminen, yksittäisten lomakkeiden täyttäminen sekä lainojen keskinäinen vertaileminen ovat äärimmäisen paljon aikaa vieviä työvaiheita. Lisäksi lainanhakijan on näin toimiessa haastava saada todellisuudessa parhaita lainatarjouksia harkittavakseen.

   Lainojen kilpailutus mahdollistaa hakijan vastaanottamaan tarjouksia laajalta rintamalta ainoastaan yhden lomakkeen täyttämällä. Näin ollen kilpailutuksen johdosta kuluttaja säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa.

   Ole tarkkana seuraavien asioiden kanssa

   Lainojen kilpailutukseen liittyy samoja riskejä, joita lainan hakeminen ylipäätään pitää sisällään. Kenenkään ei pitäisi koskaan esimerkiksi hakea lainaa, johon hänellä ei todellisuudessa ole varaa.

   Ennen kilpailutusta, lainaa harkitsevan henkilön kannattaa aina pohtia muut vaihtoehdot ensin läpi. Mikäli lainaa harkitsevan henkilön on esimerkiksi mahdollista lainata rahaa joltain tuttavalta 0 prosentin korolla, on tämä taloudellisesti kannattavampaa.

   Lisäksi lainaa hakiessa tulee lainan kuukausierä suhteuttaa kuukausittaisiin menoihin sekä tuloihin.

   Suhteutus kannattaa toteuttaa niin, että kuluttaja kykenee maksamaan lainansa kuukausierän, vaikka kyseisenä kuukautena tulisi muita äkillisiä menoeriä.

   Näin valmistaudut lainojen kilpailuttamiseen

   Valmistautuessa lainojen kilpailutukseen tulee kilpailuttajan olla tietoinen lainan hakemisen logiikoista ja perusasioista, kuten siitä mikä nimelliskoron sekä todellisen vuosikoron ero on.

   Siinä missä nimelliskorko ilmaisee ainoastaan lainan korkoprosentin määrää, todellinen vuosikorko taas sisällyttää itseensä myös lainan kaikki muut kulut.

   Monissa lainoissa lainanhoitokulut, avausmaksut sekä laskutuslisät saattavat olla merkittävä kuluerä. Tämän takia onkin hyvä olla tietoinen jo kilpailuttaessa siitä, että lainaa hakevan henkilön kannattaa tarkastella aina lainan todellista vuosikorkoa.

   Lisäksi on hyvä tiedostaa, että lainan koroissa voi olla merkittäviä eroja eri toimijoiden välillä. Pankkien välisiä eroja avataan vielä tarkemmin seuraavassa kappaleessa.

   Kilpailuta pankit ja selvitä niiden väliset erot

   Pankkien välisiä eroja on ja tulee aina olemaan lainamarkkinoita tarkasteltaessa. Lainan kilpailuttajan kannalta kaikista merkityksellisin pankkien välinen on  kuitenkin tietysti lainan korko.

   Lainan koroissa saattaa olla eri pankkien välillä useiden prosenttien eroja. Tämän syyn takia, kannattaa aina pyrkiä selvittämään mahdollisimman usean lainan tarjoajan hintataso.

   Lisäksi pankit saattavat erota merkittävästi siinä, kenelle ne myöntävät lainaa. Äärimmäisenä esimerkkinä tästä voidaan pitää perinteisiä pankkeja, jotka myöntävät asuntolainaa ainoastaan henkilöille, joilla on säännöllisiä tuloja.

   Vastapainona rahoitusalalta löytyy taas toimijoita, kuten Bluestep, joiden palveluista voi saada asuntolainaa myös ilman vakituisen työsuhteen omaamista.

   Pankkien välinen ero on siis mahdollista havaita useista asioista. Lainaa tarvotsevan kannalta kaikista merkittävin on kuitenkin yleensä lainan korko.

   Näitä lainan tyyppejä pystyt kilpailuttamaan

   Kilpailuta lainat nopeasti ja vaivattomasti Summarumin palveluiden avulla. Summarumin lainojen kilpailutus mahdollistaa edullisimman lainan löytämisen.

   Lainojen kilpailutus auttaa etsimään useita erilaisia lainan muotoja. Summarumin kilpailutuspalvelun avulla voit kilpailuttaa muun muassa seuraavia lainan muotoja:

   Seuraavissa alakappaleissa käydään tarkemmin läpi näitä erilaisia lainan muotoja, joita Summarumin lainojen kilpailutus tukee.

   Kulutusluottojen kilpailutus

   Kulutusluotto on kertaluonteinen laina, joka haetaan kuluttamista varten. Kulutusluotto voi olla joko vakuudellista tai vaihtoehtoisesti myös vakuudetonta lainaa.

   Kulutusluottoa haetaan useimmiten joihinkin tuhansiin euroihin asti. Summarum mahdollistaa palveluissaan kulutusluottojen keskinäisen vertailun.

   Joustoluottojen kilpailutus

   Joustoluotto on vakuudeton laina, jot on mahdollista nostaa joustavasti. Kuluttajan on mahdollista nostaa lainaa myöntämisen jälkeen tarpeidensa mukaan.

   Joustoluotto on kätevä tilanteissa, joissa kuluttaja tietää tarvitsevansa mahdollisesti pieniä, mutta säännöllisiä nostoja tulevaisuudessa,

   Joustoluotot ovat summaltaan useimmiten suhteellisen pieniä, mutta niiden kilpailutus siitä huolimatta kannattaa, mikäli kuluttaja haluaa säästää lainan kokonaiskustannuksissa.

   Yrityslainan kilpailutus

   Yrityslainat ovat yritysten liiketoimintaa varten myönnettyjä lainoja. Yrityslainan muodot vaihtelevat merkittävästi, mutta ne ovat yleisellä tasolla todella tärkeä osa yrittäjyyttä.

   Harva yrittäjä omaa yrityksensä alkuvaiheessa riittävää rahamäärää rahoittaa kaikkea yrityksensä liiketoiminnan tarpeista, jonka takia yrityslaina on monelle yrittäjistä ajankohtainen yrittäjyyden alkuvaiheissa.

   Halvimman yrityslainan löydät Summarumin kilpailutuksen kautta. Lainojen kilpailuttaminen auttaa tunnistamaan, mikä on paras laina markkinoilla olevien lainan tarjoajien eri vaihtoehdoista.

   Remonttilaina kilpailutus

   Remonttilaina on lainaa, jota otetaan kodin tai muun kiinteistön remontoimista varten. Yleisiä remonttilainan kohteita ovat muun muassa keittiöremontti tai mökin remontti.

   Remonttilainan kilpailuttamisen avulla on mahdollista vastaanottaa itselle sopivin ja paras remonttilaina. Summarumin palveluiden avulla remonttilainan kilpailutus toteutuu nopeasti ja vaivattomasti.

   Sisustuslainan kilpailutus

   Sisustuslaina on lainaa, jota otetaan yleisesti ottaen kodin sisustamista varten. Sisustuslainaa on mahdollista hakea useissa erilaisissa lainan muodoissa riippuen kilpailuttajan hakuhetken taloudellisesta tilanteesta sekä muista tekijöistä.

   Kuten tekstissä on jo aiemmin käsitelty, kannattaa lainaa harkitsevan aina kilpailuttaa lainatarjoukset ennen lopullista lainahankintaa. Vaikka sisustuslaina onkin lainasummaltaan usein suhteellisen pieni, kannattaa myös se kilpailuttaa.

   Pienten lainojen kohdalla lainan kustannukset saattavat nousta alkuperäiseen lainasummaan verraten hyvinkin suureksi. Tämän takia kannattaakin sisustuslainaa harkitessa kilpailuttaa myös kyseinen laina.

   Opintolainan kilpailutus

   Opintolaina on valtion takaamaa lainaa, jonka tarkoituksena on rahoittaa suomalaisten opintoja. Opintolaina on tunnettu hyvin halvasta hinnastaan, mikä johtaa siihen, ettei välttämättä kovin moni henkilö hyödynnä opintolainan kilpailuttamista.

   Opintolainan kilpailuttaminen kannattaa kuitenkin toteuttaa Summarumin palveluiden avulla tästä huolimatta. Vaikka laina on valmiiksi edullinen, auttaa kilpailutus opintolainan kulujen kanssa siitäkin huolimatta.

   Autolainan kilpailutus

   Autolaina on nimensä mukaisesti laina, jolla rahoitetaan auton hankintaa. Autolaina on yksi yleisimmistä lainoista Suomessa ja sitä voikin hakea useissa eri muodoissa.

   Autolainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Kilpailutus mahdollistaa edullisimman autolainan löytymisen ja voi näin parhaimmillaan säästää kilpailuttajalle merkittäviäkin rahasummia.

   Autolaina

   Asuntolainan kilpailutus

   Asuntolaina on laina, jonka avulla saadulla lainarahalla kustannetaan asunnon hankinta. Asuntolainan kilpailutus tuo lainan hakijalle säästöjä, sillä sen avulla hakijan on mahdollista löytää halvin asuntolaina.

   Asuntolainan kilpailutus kannattaa toteuttaa verkon välityksellä, sillä se on kuluttajan kannalta sujuvampi ja mahdollistaa nopeamman kilpailutusprosessin.

   Asuntolainan kilpailutus mahdollistaa matalan todellisen vuosikoron, avausmaksun sekä muut säännöllisesti laskutettavat kulut ja palkkiot. Lisäksi asuntolainan kilpailutus saattaa tarjota lyhennysvapaita kuukausia ja mahdollisesti muita alennuksia valitun pankin tai rahalaitoksen palveluista.

   Näiden syiden takia asuntolainan kilpailutus on tärkeää lainan hintatason kannalta. Lainaa pohtivan kannattaa kilpailuttaa asuntolaina Summarumin lainapalveluiden avulla, jotta henkilö voisi vastaanottaa sen mukanaan tuomia etuja.

   Asp lainan kilpailutus

   ASP-laina on valtion luoma järjestelmä, jonka avulla pyritään avustamaan ja kannustamaan kuluttajia ensiasunnon ostamiseen liittyen. ASP-laina mahdollistaa ensiasunnon ostamisen halvemman koron säästötilillä.

   ASP-lainan edullisuudesta huolimatta kannattaa myös kyseinen asuntolainan muoto kilpailuttaa. Kilpailuta ASP-laina Summarumin lainapalveluiden kautta löytääkseesi edullisimman korkotason.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Paras lainojen kilpailutus

   Paras lainojen kilpailutus on aina sellainen, joka auttaa lainan hakijaa parhaimmalla tavalla täyttämään henkilön omia tavoitteita.

   Yleisin syy lainojen kilpailuttamiseen  on halu löytää edullisin mahdollinen laina. Paras lainojen kilpailutus on siis yleisesti ottaen sellainen, joka auttaa lainaa etsivää löytämään itselle edullisimman lainan

   Hyvä lainojen kilpailuttaminen pitää sisällään muutamia tärkeitä ominaisuuksia. Käymme seuraavassa kappaleessa Summarumin lainavertailun kautta läpi, minkälaisia ominaisuuksia laadukas lainojen kilpailutus pitää sisällään.

   Summarum – hyvän lainojen kilpailutuksen ominaisuudet

   Paras lainojen kilpailutus on aina luotettava. Koemme Summarumilla tärkeäksi tekijäksi sen, että lainoja kilpailuttaessa jokaisen on kyettävä luottamaan käyttämäänsä palveluun. Luottamus syntyy ainoastaan ajan myötä palvelun laadun ollessa riittävän korkealla tasolla.

   Summarumin lainojen kilpailuttaminen on käytettävyydeltään luotettava ja Avainlippu-merkillä varustettu toimija. Näin jokainen voikin sitä käyttäessä luottaa laskurin mahdollistavan käyttäjälle markkinoiden halvimman lainan löytämisen.

   Summarumin lainojen kilpailutus on kotimainen. Kilpailutus on suomalaista kädenjälkeä ja yritys pyrkii tekemään yhteistyötä useiden yritysten kanssa, jotka työllistävät suomalaisia ihmisiä. Kotimaisuus mahdollistaa lisäksi, että lainojen vertailu kattaa useampia pienempiäkin suomalaisia toimijoita.

   Summarumin lainojen kilpailuttaminen on lisäksi yhdenvertainen. Vaikka lainoja hankkiessa, lainan tarjoaja aina yksilöi hakemuksia luonnollisista syistä, uskomme tästä huolimatta Summarumilla kuluttajien yhdenvertaiseen kohteluun.

   Jokaisella, joka täyttää ikärajan sekä muut lain mukaiset vaatimukset, tulee olla sama mahdollisuus hyödyntää lainojen kilpailutusta.

   Lainojen kilpailutus toisen henkilön kanssa

   Lainojen kilpailuttamiseen liittyy eräs seikka, mitä moni kuluttaja ei välttämättä tiedosta ollenkaan, mutta jonka avulla lainaa hakeva henkilö voisi säästää merkittäviä rahallisia summia.

   Lainojen kilpailutus toisen henkilön kanssa on mahdollista yhteislainan avulla. Yhteislaina tarkoittaa sitä, että jotain tiettyä lainaa hakee kaksi henkilöä yhdessä yhden sijaan.

   Erot lainan hintaan tulevat siitä, että lainaa tarjoavan yrityksen ottama riski on pienempi, sillä lainan lyhennyksestä vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan. Yhteislainan avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa siis tavallista edullisempi laina.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Lainojen kilpailuttaminen kokemuksia

   Suomalaisilla on paljon kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta. Tarkastelimme verkkokeskusteluiden kautta hiukan kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta ja seuraavia kokemuksia nousi kirjoittajien parista esiin.

   Lainojen kilpailutuksen vaivattomuus

   Lainojen kilpailuttaminen koettiin useiden toimesta erittäin vaivattomaksi. Lainojen kilpailutus verkon kautta on suomalaisten toimesta koettu pääosin erittäin helpoksi toteutettavaksi matalalla kynnyksellä.

   Moni positiivisista lainojen kilpailutuksen kokemuksista alleviivasi verkossa kilpailuttamisen yksinkertaisuutta.

   Kuluttajan on huomattavasti vaivattomampi asioida kotoa omalta koneeltaan käsin, kuin varata pankkiin tapaamisaika ja käydä tapaamisessa pyytämässä tarjouksia.

   Lisäksi pankissa käydessään useimmat meistä enää harvoin saavat todellisuudessa eri palveluntarjoajien lainatarjouksia. Verkossa lainat kilpailuttaessa kuluttajan on mahdollista käytännössä aina saada lainatarjouksia useammilta eri pankeilta tai rahalaitoksilta.

   Lainojen kilpailutus toi säästöjä

   Monilla suomalaisilla on ollut positiivisia kokemuksia siitä, miten lainojen kilpailuttaminen on tuonut heille säästöjä. Moni kokemus kertoo, että lainojen kilpailutus on mahdollistanut aiempaa halvempien lainatarjousten löytämisen.

   Kilpailutuksen avulla moni suomalainen kokee löytäneensä itselleen halvemman lainatarjouksen, kuin mitä olisi ilman kilpailuttamista kenties kyennyt löytämään.

   Moni on myös kilpailuttanut vanhat lainansa ja saanut säästöä niiden kilpailuttamisen avulla.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Lainojen kilpailuttaminen – Usein kysyttyä

   Mitä on lainojen kilpailuttaminen?
   Lainojen kilpailuttaminen on toimintaa, jonka avulla etsitään edullisinta ja hakijalle sopivinta lainaa.
   Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?
   Lainat kannattaa kilpailuttaa sillä ainoastaan kilpailuttamisen avulla kuluttajan on mahdollista varmistaa, että hän löytää itselleen parhaiten sopivimman lainatarjouksen.
   Mitä eri lainoja voi kilpailuttaa?
   Kuluttaja voi kilpailuttaa lähes kaikkia lainoja, joiden ottaminen on myös mahdollista. Esimerkkejä lainoista joita voi kilpailuttaa ovat esimerkiksi asuntolaina, yrityslaina, kulutusluotto sekä autolaina.
   Mitä pankkeja tavoitan lainavertailun kautta?
   Lainavertailun kautta tavoitat lukuisia eri pankkeja. Löydät sivuiltamme aina tarkan ja päivitetyn listan pankeista sekä rahoituslaitoksista joita palveluidemme kautta tavoitat.
   Kuinka paljon lainojen kilpailuttaminen maksaa?
   Lainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista.
   Sitooko lainan kilpailuttaminen lainan hankintaan?
   Lainan kilpailuttaminen ei sido kuluttajaa lainan hankintaan tai mihinkään muuhun sitoumukseen.
   Onko lainojen kilpailutus turvallista?
   Lainojen kilpailutus on turvallista, mikäli se toteutetaan luottevan toimijan kautta. Mikäli lainoja kilpailuttava toimija vaikuttaa sivustoidensa osalta luotettavalta ja internetistä löytyy muiden kuluttajien positiivisia kokemuksia, on kilpailutus yleisesti ottaen aina turvallista.