Kilpailuta laina – selvitä edullisin korko lainaan

Lainojen kilpailutus mahdollistaa kuluttajalle merkittäviä sekä rahallisia, että ajallisia säästöjä. Miten lainojen kilpailutus tulisi toteuttaa ja mitä eri lainan muotoja kuluttaja voi kilpailuttaa. Vastaamme näihin tässä artikkelissa.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sari Vihavainen Os Rouvari
   Sari Vihavainen Os Rouvari
   2021-07-19
   Vahvistettu
   Lainatarjouksia ei tullut
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .
   Krista Nurmi
   Krista Nurmi
   2021-07-03
   Vahvistettu
   En saanut jostqin syystä lainaa
   Kimmo Alaluusua
   Kimmo Alaluusua
   2021-06-17
   Vahvistettu
   Lloistava Todella onnistunut ja nopea palvelu kiitos siitä.
   Raisa Mattiöa
   Raisa Mattiöa
   2021-06-16
   Vahvistettu
   Nopeaa ja ystävällistä tosi asiakaspalvelua
   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-12
   Vahvistettu
   Lantti-saldolaina on hyvä apu arjen yllättävään menoerään
   Anne Holopainen
   Anne Holopainen
   2021-06-10
   Vahvistettu
   Helppo & selkeä hakuprosessi Olipahan kerrankin helppo, selkeä hakuprosessi. Nopeasti tuli vastauksia eli tarjouksia. Ohjeet selkeitä ja linkit toimivia. Eilen tein hakemuksen ja allekirjoitin sopimuksen, tänään tuli ilmoitus, että rahat ilmestyvät tililleni parin päivän kuluessa. Kiitos.
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen

   Lainojen kilpailutus – tätä se tarkoittaa

   Onko lainanhaku ajankohtaista ja haluat varmistaa, ettet maksa lainastasi liikaa? Lainojen kilpailutus Summarumin kautta mahdollistaa kuluttajalle rahalliset säästöt sekä vaivattomamman lainan hakuprosessin.

   Lainojen kilpailutus asettaa lainan tarjoajat keskinäiseen kilpailuun. Kilpailutuksen avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahalaitoksilta sen sijaan, että kuluttaja vastaanottaisi ensimmäisen eteen tulevan lainatarjouksen.

   Lainan kilpailutus Summarumilla

   Lainan kilpailutus on prosessi, joka sisältää useita eri vaiheita. Suurin osa lainan kilpailutuksen toiminnoista ei vaadi lainaa hakevalta henkilöltä mitään toimintaa.

   Toisaalta kuluttajan voi olla kuitenkin hyvä tietää, miten prosessi taustalla liikkuu. Lainojen kilpailutus Summarumin kautta pitää sisällään seuraavat vaiheet

   Seuraavissa kappaleissa käydään lainojen kilpailuttaminen läpi tarkemmin vielä kohta kohdalta.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Hakemuksen täyttäminen

   Lainan kilpailutus Summarumin kautta käynnistyy lainaa hakevan henkilön täyttäessä lainahakemuksen. Lainahakemus vaatii muutamien olennaisimpien tietojen täyttämistä haettuun lainaan sekä hakijaan liittyen.

   Hakemuksen täyttäminen ei sido vielä kuluttajaa mihinkään hankintapäätökseen. Hakemuksen voikin tästä syystä täyttää myös ainoastaan tarkastellakseen eri vaihtoehtoja, vaikka kuluttaja ei olisikaan lainan hankkimisesta vielä täysin varma.

   Hakemuksen analysointi ja välittäminen

   Kun hakemus on lähetetty, lainan kilpailutus etenee niin, että Summarum analysoi algoritmien avulla hakemuksen tietoja. Hakemuksen tietojen perusteella lainaa hakevalle henkilölle valikoituu hänelle sopivin lainavälittäjä. Seuraavaksi hakemus lähetetään lainan välittäjälle, joka vertailee eri pankkien sekä rahalaitoksia saatujen tietojen perusteella.

   Nämä prosessin vaiheet ovat sellaisia, jotka eivät vaadi kuluttajalta mitään toimintaa. Summarum vastaa hakemuksen analysoimisesta sekä siitä, että hakemus löytää perille eri pankeille ja rahalaitoksille.

   Tietojen palautuminen hakijalle

   Kun tarjouksen kilpailutus on valmis, lopulliset tiedot eri lainojen löydetyistä vaihtoehdoista lähetetään niitä hakeneelle henkilölle suoraan sähköpostiin.

   Mikäli kuluttaja valitsee haluavansa hankkia tarjotun lainan, voi hakija siirtyä vastaanotetun lainatarjouksen kautta vaivattomasti hyväksymään lainatarjouksen sen tarjoajan sivuille.

   Mitä sen jälkeen?

   Lainojen kilpailutuksen jälkeen kuluttajan tehtäväksi jää ainoastaan lopullisen hankintapäätöksen tekeminen tai tekemättä jättäminen.Kuten aiemmin mainittiin, mikäli kuluttaja päätyy hankkimaan tarjotun lainan, kannattaa hänen edetä suoraan vastaanotetun tarjouksen linkin kautta eteenpäin.

   Mikäli kuluttaja päätyy olemaan ottamatta lainaa, ei hänen tarvitse reagoida siinä tapauksessa vastaanotettuihin lainatarjouksiin mitenkään. Sama pätee siihen, mikäli kuluttaja hyväksyy yhden tarjouksista. Myöskään tässä tapauksessa kuluttajan ei tarvitse tehdä muille hylätyille lainatarjouksille enää mitään.


   Muut kilpailutukset & vertailut

   Nämä pankit ja rahalaitokset pystyt kilpailuttamaan palvelumme kautta

   Pankkien ja rahalaitoksien keskinäinen kilpailuttaminen on merkittävä palanen edullisimman lainan löytämistä. Kilpailuta lainasi Summarumin palveluiden avulla ja vastaanotat mahdollisesti lainatarjouksia useilta merkittäviltä rahoitusalan palvelun tarjoajilta.

   Alle on listattuna niitä pankkeja ja rahalaitoksia, joiden palveluita kykenet kilpailuttamaan Summarumin lainojen kilpailutuksen avulla.

   Lainojen kilpailutuksen hyödyt

   Lainan kilpailutus sisältää useita eri hyötyjä joita kuluttaja vastaanottaa kilpailuttaessaan lainansa. Käsittelemme seuraavissa kappaleissa tarkemmin hyötyjä, joita kuluttaja saa lainojen kilpailutuksen johdosta.

   Edullisimman lainan löytäminen

   Kuluttajan kannalta merkittävin syy kilpailuttaa lainat on, että kilpailutuksen avulla lainaa hakeva henkilö voi säästää rahaa. Markkinoilla on useita pankkeja ja rahalaitoksia, jotka tarjoavat lainapalveluita. Kuluttajan on yleensä erittäin hankala löytää eri tarjoajien joukosta kaikista edullisin laina.

   Lainojen kilpailutus mahdollistaa markkinoiden edullisimman lainan löytämisen. Kilpailutettuaan lainan, kuluttaja vastaanottaa lainatarjouksia laajalta rintamalta. Lainojen keskinäinen vertaileminen on näin huomattavasti helpompaa ja lopputuloksena kuluttaja kykenee löytämään lainavaihtoehtoja, joita henkilö ei välttämättä muutoin olisi kyennyt löytämään.

   Lainojen kilpailutuksen vaivattomuus säästää aikaa

   Rahoitusmarkkinoilla on tarjolla valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja kuluttajan vertailtavaksi. Lainaa hakevan henkilön on usein erittäin aikaa vievää sekä haastavaa hakea useilta eri lainan tarjoajilta lainatarjouksia.

   Lainan tarjoajien etsiminen, yksittäisten lomakkeiden täyttäminen sekä lainojen keskinäinen vertaileminen ovat äärimmäisen paljon aikaa vieviä työvaiheita. Lisäksi kuluttajan on näin toimiessa haastava saada todellisuudessa parhaita lainatarjouksia harkittavakseen.

   Lainojen kilpailutus mahdollistaa, että kuluttaja kykenee vastaanottamaan tarjouksia laajalta rintamalta ainoastaan yhden lomakkeen täyttämällä. Näin ollen kilpailutuksen johdosta kuluttaja säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa.

   Näitä lainan tyyppejä pystyt kilpailuttamaan

   Kilpailuta lainat nopeasti ja vaivattomasti Summarumin palveluiden avulla. Summarumin lainojen kilpailutus mahdollistaa kuluttajalle edullisimman lainan löytämisen.

   Lainojen kilpailutus auttaa kuluttajaa etsimään useita erilaisia lainan muotoja. Summarumin kilpailutuspalvelun avulla voit kilpailuttaa muun muassa seuraavia lainan muotoja:

   Seuraavissa alakappaleissa käydään tarkemmin läpi näitä erilaisia lainan muotoja, joita Summarumin lainojen kilpailutus tukee.

   Kulutusluotto kilpailutus

   Kulutusluotto on kertaluonteinen laina, jota kuluttaja hakee kuluttamista varten. Kulutusluotto voi olla joko vakuudellista tai vaihtoehtoisesti myös vakuudetonta lainaa.

   Kulutusluottoa haetaan kuluttajien toimesta useimmiten joihinkin tuhansiin euroihin asti. Summarum mahdollistaa palveluissaan kulutusluottojen keskinäisen vertailun.

   Joustoluotto kilpailutus

   Joustoluotto on vakuudeton laina, jota kuluttajan on mahdollista nostaa joustavasti. Kuluttajan on mahdollista nostaa lainaa myöntämisen jälkeen tarpeidensa mukaan.

   Joustoluotto on kätevä tilanteissa, joissa kuluttaja tietää tarvitsevansa mahdollisesti pieniä, mutta säännöllisiä nostoja tulevaisuudessa,

   Joustoluotot ovat summaltaan useimmiten suhteellisen pieniä, mutta niiden kilpailutus siitä huolimatta kannattaa, mikäli kuluttaja haluaa säästää lainan kokonaiskustannuksissa.

   Yrityslaina kilpailutus

   Yrityslainat ovat yritysten liiketoimintaa varten myönnettyjä lainoja. Yrityslainan muodot vaihtelevat merkittävästi, mutta ne ovat yleisellä tasolla todella tärkeä osa yrittäjyyttä.

   Harva yrittäjä omaa yrityksensä alkuvaiheessa riittävää rahamäärää rahoittaa kaikkea yrityksensä liiketoiminnan tarpeista, jonka takia yrityslaina on monelle yrittäjistä ajankohtainen yrittäjyyden alkuvaiheissa.

   Halvimman yrityslainan löydät Summarumin kilpailutuksen kautta. Lainojen kilpailuttaminen auttaa tunnistamaan, mikä on paras laina markkinoilla olevien lainan tarjoajien eri vaihtoehdoista.

   Remonttilaina kilpailutus

   Remonttilaina on lainaa, jota otetaan kodin tai muun kiinteistön remontoimista varten. Yleisiä remonttilainan kohteita ovat muun muassa keittiöremontti tai mökin remontti.

   Remonttilainan kilpailuttamisen avulla kuluttajan on mahdollista vastaanottaa itselle sopivin ja paras remonttilaina. Summarumin palveluiden avulla remonttilainan kilpailutus toteutuu nopeasti ja vaivattomasti.

   Opintolaina kilpailutus

   Opintolaina on valtion takaamaa lainaa, jonka tarkoituksena on rahoittaa suomalaisten opintoja. Opintolaina on tunnettu hyvin halvasta hinnastaan, mikä johtaa siihen, ettei välttämättä kovin moni henkilö hyödynnä opintolainan kilpailuttamista.

   Opintolainan kilpailuttaminen kannattaa kuitenkin toteuttaa Summarumin palveluiden avulla tästä huolimatta. Vaikka laina on valmiiksi edullinen, auttaa kilpailutus opintolainan kulujen kanssa siitäkin huolimatta.

   Autolaina kilpailutus

   Autolaina on nimensä mukaisesti laina, jolla rahoitetaan kuluttajan auton hankintaa. Autolaina on yksi yleisimmistä lainoista Suomessa ja sitä voikin hakea useissa eri muodoissa.

   Autolainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Kilpailutus mahdollistaa edullisimman autolainan löytymisen ja kuluttaja voi parhaimmillaan säästää lainan sen avulla merkittäviäkin summia.

   Asuntolainan kilpailutus

   Asuntolaina on laina, jonka avulla saadulla lainarahalla kustannetaan asunnon hankinta. Asuntolainan kilpailutus tuo lainan hakijalle säästöjä, sillä sen avulla hakijan on mahdollista löytää halvin asuntolaina.

   Asuntolainan kilpailutus kannattaa toteuttaa verkon välityksellä, sillä se on kuluttajan kannalta sujuvampi ja mahdollistaa nopeamman kilpailutusprosessin.

   Asuntolainan kilpailutus mahdollistaa kuluttajalle matalamman todellisen vuosikoron, avausmaksun sekä muut säännöllisesti laskutettavat kulut ja palkkiot. Lisäksi asuntolainan kilpailutus saattaa tarjota lyhennysvapaita kuukausia ja mahdollisesti muita alennuksia valitun pankin tai rahalaitoksen palveluista.

   Näiden syiden takia asuntolainan kilpailutus on tärkeää lainan hintatason kannalta. Kuluttajan kannattaa kilpailuttaa asuntolaina Summarumin lainapalveluiden avulla, jotta henkilö voisi vastaanottaa sen mukanaan tuomia etuja.

   Asp lainan kilpailutus

   ASP-laina on valtion luoma järjestelmä, jonka avulla pyritään avustamaan ja kannustamaan kuluttajia ensiasunnon ostamiseen liittyen. ASP-laina mahdollistaa ensiasunnon ostamisen halvemman koron säästötilillä.

   ASP-lainan edullisuudesta huolimatta kannattaa myös kyseinen asuntolainan muoto kilpailuttaa. Kilpailuta ASP-laina Summarumin lainapalveluiden kautta löytääkseesi edullisimman korkotason.

   Paras lainojen kilpailutus

   Paras lainojen kilpailutus on aina sellainen, joka auttaa lainan hakijaa parhaimmalla tavalla täyttämään henkilön omia tavoitteita.

   Yleisin syy lainojen kilpailuttamiseen  on kuluttajan halu löytää edullisin mahdollinen laina. Paras lainojen kilpailutus on siis yleisesti ottaen sellainen, joka auttaa kuluttajaa löytämään itselle edullisimman lainan

   Hyvä lainojen kilpailuttaminen pitää sisällään muutamia tärkeitä ominaisuuksia. Käymme seuraavassa kappaleessa Summarumin lainavertailun kautta läpi, minkälaisia ominaisuuksia laadukas lainojen kilpailutus pitää sisällään.

   Summarum – hyvän lainojen kilpailutuksen ominaisuudet

   Paras lainojen kilpailutus on aina luotettava. Koemme Summarumilla tärkeäksi tekijäksi, että kuluttajan on lainoja kilpailuttaessa kyettävä luottamaan käyttämäänsä palveluun. Luottamus syntyy ainoastaan ajan myötä palvelun laadun ollessa riittävän korkealla tasolla.

   Summarumin lainojen kilpailuttaminen on käytettävyydeltään luotettava ja kuluttaja voikin sitä käyttäessä luottaa laskurin mahdollistavan käyttäjälle markkinoiden halvimman lainan löytämisen.

   Summarumin lainojen kilpailutus on kotimainen. Kilpailutus on suomalaista kädenjälkeä ja yritys pyrkii tekemään yhteistyötä useiden yritysten kanssa, jotka työllistävät suomalaisia ihmisiä. Kotimaisuus mahdollistaa lisäksi, että lainojen vertailu kattaa useampia pienempiäkin suomalaisia toimijoita.

   Summarumin lainojen kilpailuttaminen on lisäksi yhdenvertainen. Vaikka lainoja hankkiessa, lainan tarjoaja aina yksilöi kuluttajien hakemuksia luonnollisista syistä, uskomme tästä huolimatta Summarumilla kuluttajien yhdenvertaiseen kohteluun.

   Jokaisella kuluttajalla, joka täyttää ikärajan sekä muut lain mukaiset vaatimukset, tulee olla sama mahdollisuus hyödyntää lainojen kilpailutusta.

   Kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

   Suomalaisilla kuluttajilla on paljon kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta. Tarkastelimme verkkokeskusteluiden kautta hiukan kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta ja seuraavia kokemuksia nousi kirjoittajien parista esiin.

   Lainojen kilpailutuksen vaivattomuus

   Lainojen kilpailuttaminen koettiin useiden kuluttajien toimesta erittäin vaivattomaksi. Lainojen kilpailutus verkon kautta on suomalaisten toimesta koettu pääosin erittäin helpoksi toteutettavaksi matalalla kynnyksellä.

   Moni positiivisista lainojen kilpailutuksen kokemuksista alleviivasi verkossa kilpailuttamisen yksinkertaisuutta.

   Kuluttajan on huomattavasti vaivattomampi asioida kotoa omalta koneeltaan käsin, kuin varata pankkiin tapaamisaika ja käydä tapaamisessa pyytämässä tarjouksia.

   Lisäksi pankissa käydessään kuluttaja harvoin saavat todellisuudessa useiden palveluntarjoajien lainatarjouksia. Verkossa lainat kilpailuttaessa kuluttajan on mahdollista käytännössä aina saada lainatarjouksia useammilta eri pankeilta tai rahalaitoksilta.

   Kilpailutus toi säästöjä

   Monilla suomalaisilla on ollut positiivisia kokemuksia siitä, miten lainojen kilpailuttaminen on tuonut heille säästöjä. Moni kokemus kertoo, että lainojen kilpailutus on mahdollistanut aiempaa halvempien lainatarjousten löytämisen.

   Kilpailutuksen avulla moni suomalainen kuluttaja kokee löytäneensä itselleen halvemman lainatarjouksen, kuin mitä olisi ilman kilpailuttamista kenties kyennyt löytämään.

   Moni kuluttaja on myös kilpailuttanut vanhat lainansa ja saanut säästöä niiden kilpailuttamisen avulla.

   Usein kysyttyä

   Mitä on lainojen kilpailuttaminen?
   Lainojen kilpailuttaminen on toimintaa, jonka avulla etsitään edullisinta ja hakijalle sopivinta lainaa.
   Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?
   Lainat kannattaa kilpailuttaa sillä ainoastaan kilpailuttamisen avulla kuluttajan on mahdollista varmistaa, että hän löytää itselleen parhaiten sopivimman lainatarjouksen.
   Mitä eri lainoja voi kilpailuttaa?
   Kuluttaja voi kilpailuttaa lähes kaikkia lainoja, joiden ottaminen on myös mahdollista. Esimerkkejä lainoista joita voi kilpailuttaa ovat esimerkiksi asuntolaina, yrityslaina, kulutusluotto sekä autolaina.
   Mitä pankkeja tavoitan lainavertailun kautta?
   Lainavertailun kautta tavoitat lukuisia eri pankkeja. Löydät sivuiltamme aina tarkan ja päivitetyn listan pankeista sekä rahoituslaitoksista joita palveluidemme kautta tavoitat.
   Kuinka paljon lainojen kilpailuttaminen maksaa?
   Lainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista.
   Sitooko lainan kilpailuttaminen lainan hankintaan?
   Lainan kilpailuttaminen ei sido kuluttajaa lainan hankintaan tai mihinkään muuhun sitoumukseen.