Kone ja laiterahoitus

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
2 000 - 3 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
5 000 - 2 000 000 €1 kk - 60 kkHae lainaaArrow
CapitalBox yrityslainalla vältät turhat paperityöt ja vaivan. Toisin kuin pankit, saat CapitalBoxilta päätöksen minuuteissa, ei viikoissa. Kun laina on hyväksytty, laina on käytössäsi jopa 1 päivän kuluttua.
1 000 - 350 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.
1 000 - 350 000 €6 kk - 36 kkHae lainaaArrow
CrediNord tarjoaa yrityslainaa ja limiittiluottoa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 350.000 €. Yrityslainan saamisen ei pitäisi olla vaikeaa ja monimutkaista. Siksi CrediNord kehitti helpon ja nopean tavan saada yrityslainaa: Pyydä maksuton lainatarjous ja saat vastauksen normaalisti jo tunnissa arkisin klo 9-17.
1 000 - 300 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Siltaraha Yrityslaina on vaivaton ratkaisu yrityksen akuuttiin rahantarpeeseen.
1 000 - 250 000 €1 kk - 24 kkHae lainaaArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 200 000 €1 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 200.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.
1 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
3 000 - 100 000 €3 kk - 18 kkHae lainaaArrow
Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–18 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.
1 000 - 20 000 €1 kk - 36 kkHae lainaaArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 10 000 €1 kk - 12 kkHae lainaaArrow
Broadenin lainapalvelu on kehitetty suomalaisille yrittäjille. Palvelemme kaikkia yrityksiä - myös niitä kaikkein pienimpiä. Riittää, että yritykselläsi on y-tunnus. Yrityslainaa voi hakea 1000 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Et tarvitse hakemukseen yhtään liitettä, ja selviät hakemuksen täyttämisestä hetkessä, kun sinulla on verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.
2 000 - 10 000 €6 kk - 24 kkHae lainaaArrow
FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen luottoyhtiö, joka tarjoaa 2.000-10.000 euron luottoja 6-24 kuukauden maksuajalla suomalaisille yhtiöille. Luottoja myönnetään kaikille yritysmuodoille. Lainaa myönnetään myös täysin uusille yhtiöille. Edellytyksenä on, että yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Kone ja laiterahoitus

Jokainen yritys tarvitsee jonkinlaisia laitteita, koneita tai työkaluja pystyäkseen toimimaan. Vähintäänkin tarvitaan tietokone, puhelin ja muita toimistotyössä tarvittavia välineitä. Moni aloittava yrittäjä aloittaakin toimintaansa henkilökohtaisilla laitteilla, jotka eivät välttämättä ole tehokkaita ammattimaiseen työskentelyyn, mutta niillä pääsee kuitenkin alkuun. Vaikka yritys olisi jo toiminut vuosikausia, on työkaluja, koneita ja laitteita myös toisinaan uusittava ja yrityksen kassa ei aina tahdo taipua näihin pakollisiin investointeihin.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Laite ja konerahoitus

Ammattikäyttöön suunnitellut koneet, laitteet ja työkalut ovat huomattavasti kestävämpiä kuin kuluttajille suunnatut vastaavat tuotteet. Niiden työskentelyjälkikin on merkittävästi huolellisempi, ja usein hintakin siksi korkeampi. Korkea hinta voi nousta kynnyskysymykseksi laitteiden ja työkalujen uusimisessa, ja rahoitusta mietitään tarkaan.

Rahoitusvaihtoehtoja koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan

Erilaisia rahoitusvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa varten. Mitään yksiselitteistä parasta ratkaisua ei ole, mutta yrityksen näkökulmasta rahoituksen todelliset kustannukset tulee ottaa huomioon ja siksi eri rahoitusmuotoja kannattaa vertailla huolellisesti.

Pienemmissä hankinnoissa laskurahoitus voi olla toimiva

Jos koneiden, laitteiden tai työkalujen hankinnoissa puhutaan pienistä investoinneista voi laskurahoitus olla sopiva rahoitusmuoto. Tämä voi olla toimiva vaihtoehto etenkin silloin, kun investointi tulee akuutisti eteen. Laskurahoituksella harvoin pystytään tekemään suurempia investointeja ja tämän rahoitusmuodon ehdot voivat osoittautua kynnyskysymykseksi.

Muista tehdä varauksia liikevaihdosta tulevia investointeja varten

Koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan voi varautua tekemällä liikevaihdosta varauksia tuleviin investointeihin. Tämä ratkaisu sopii etenkin silloin, kun yrityksellä on jo vakaa toiminta ja kyseessä on työvälineiden päivittäminen tai vaihtaminen uusiin.

Aloittavalle yritykselle tästä ei vielä hyötyä ole, koska vuosittaiset varaukset eivät ole heti käytettävissä ja ne harvoin yksinään kattavat tarvittavia investointeja. Lisäksi tämä vaatii huolellista ja pitkäjänteistä kirjanpidon suunnittelua. Varauksia kuitenkin kannattaa tehdä tulevaisuutta varten, jolloin uusien koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa ja päivittämista varten ei tarvita aivan niin paljon rahoitusta.

Investoinnit osamaksulla tai laskulla

Joitakin laitteita ja koneita voi hankkia myös osamaksulla tai laskulla, mutta tämä voi osoittautua varsin kalliiksi vaihtoehdoksi tehdä yrityksen investointeja. Todelliset vuosikorot voivat nousta osamaksuilla hyvin korkeiksi ja laskutuksella ei välttämättä saa tarpeeksi pitkää maksuaikaa. Myös luottokortilla tehdyt investoinnit voivat osoittautua kalliiksi luottoyhtiön korkojen ja kulujen myötä.

Yrityslainalla koneiden, laitteiden ja työkalujen hankinta on yksinkertaista

Monet rahoitusmuodot ovat varsin monimutkaisia tai kalliita yrityksen kannalta ja siksi yrityslaina onkin varsin varteenotettava rahoitusmuoto yrityksen koneiden, laitteiden tai työkalujen hankinnassa. Laina on yksinkertainen ja nopea hakea ja eri luotonantajien lainojen vertailusta on tehty helppoa ja nopeaa.

Lainat voi vertailla hyödyntämällä erilaisia lainojen kilpailutuspalveluja ja näiden avulla pyytämällä lainatarjoukset suoraan omaan sähköpostiin ja selata sähköposteista sopivia lainatarjouksia. Vielä yksinkertaisempi tapa on esimerkiksi tutkia Summarumin valmista lainojen vertailutaulukkoa ja sen perusteella pyytää kiinnostavilta luotonantajilta henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Kun lainatarjouksia ei ole kymmeniä sähköpostissa, on varsinaisten lainatarjousten vertailukin helpompaa ja nopeampaa. Vertailutaulukko on suuntaa antava, mutta siitä saa silti hyvän käsityksen kyseisen luotonantajan sen hetkisestä korkotasosta. Taulukossa esitetään todelliset vuosikorot, joka sisältää kaikki lainaan ja sen nostamiseen liittyvät kulut.

Yrityslainaa koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa varten

Koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan voi hakea myös yrityslainaa, jolloin investointeja pääsee tekemään nopeammin ja niille saa myös riittävän pitkän maksuajan. Lainojen vertailu on kuitenkin tärkeää, koska lainojen koroissa, kuluissa ja ehdoissa voi olla merkittäviä eroja.

Lainoja usein markkinoidaan nimelliskorolla, mutta lainoihin liittyy aina myös muitakin kuluja. Muut kulut voivat nostaa todellisen vuosikoron varsin korkeaksi ja ne voivat yllättää lainanhakijan. Summarum vertaa lainojen todellisia vuosikorkoja, jossa on mukana niin lainojen avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja muut kustannukset nimelliskoron lisäksi.

Yksinkertaisempaa lainojen vertailua

Nykyään lainoja on helppo vertailla netissä, mutta usein se vaatii lainatarjousten pyytämistä luotonantajilta. Erilaisia kilpailutuspalveluja onkin syntynyt tätä urakkaa helpottamaan ja yhdellä hakemuksella on voinut saada usealta luotonantajalta lainatarjoukset suoraan omaan sähköpostiin. Vaikka tämä on jo merkittävästi helpompaa kuin pyytää jokaiselta luotonantajalta tarjous erikseen, ovat yrittäjät kokeneet tämänkin vertailutavan työlääksi. Lainatarjoukset helposti häviävät muun sähköpostiliikenteen joukkoon ja pahimmillaan voi se paras lainatarjous jäädä siksi huomaamatta.

Summarum halusi yksinkertaistaa yrityslainojen vertailua entisestään ja nyt koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa varten saatavat lainat on koottu yhteen taulukkoon, josta voi yhdellä vilkaisulla nähdä nopeasti millaisia korkotasoja luotonantajilla on. Taulukko on luonnollisestikin suuntaa antava ja henkilökohtainen lainatarjous voi hieman poiketa taulukon korkotasosta. Sen pohjalta näkee kuitenkin nopeasti mikä yrityslaina voisi olla omien koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa varten paras vaihtoehto.

Yrityslainaa laitehankintoja varten ilman vakuuksia

Omasta pankista kannattaa aina kysyä lainatarjous vertailun pohjalle, vaikka pankit ovatkin joutuneet kiristämään lainojen myöntämiskriteereitä viime aikoina. Pankit myös yleensä edellyttävät tarkkoja selvityksiä ja laskelmia koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan tarvittavaa yrityslainaa varten ja selvitysten lisäksi voivat vaatia vakuuksia tai takauksia ennen lainan myöntämistä. Etenkin isompien koneiden, laitteiden ja työkalujen hankinnoissa pankki voi vaatia kokonaisvaltaisempaa rahoitusta, esimerkiksi vaatimalla Finnveran takausta tai Business Finlandin osallistumista investoinnin rahoitukseen.

Sen sijaan markkinoilla on runsaasti myös yksityisiä luotonantajia, jotka voivat tarjota yrityslainaa varsin kilpailukykyisellä korkotasolla koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan, ja vieläpä ilman vakuuksia tai takaajia. Usein yrityslainan käyttökohteista ei tarvitse edes tarkempia selvityksiä tehdä, mutta siihen kannattaa kuitenkin varautua.

Lainojen verailutaulukosta näet heti millaisella korkotasolla luotonantajat tarjoavat yrityksille yrityslainaa. Kun sopiva luotonantaja löytyy, voit pyytää henkilökohtaisen lainatarjouksen suoraan yhtiöltä. Lainatarjous on nimenomaan tarjous eikä vielä velvoita nostamaan lainaa, vaan se tulee vielä hyväksyä ja vahvistaa luotonantajan ohjeiden mukaisesti.

Hae yrityslainaa koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaan heti tilille

Eri luotonantajat ovat tehneet yrityslainan hakemisesta helppoa ja koko prosessi voidaan hoitaa netissä. Prosessi kulkee yksinkertaisuudessaan seuraavasti

  • Vertaa taulukon luotonantajien lainoja
  • Pyydä itsellesi sopivalta tuntuvalta luotonantajalta tarjous täyttämällä lainahakemus
  • Tarkista saamasi henkilökohtainen lainatarjous huolellisesti
  • Hyväksy tai hylkää lainatarjous
  • Kun hyväksyt lainatarjouksen, toimita samalla pyydetyt liitteet sähköisesti luotonantajalle
  • Nosta yrityslaina koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa varten tilille

Yrityslainahakemuksen täyttöön kannattaa hieman panostaa ja käyttää aikaa. Huolellisesti täytetty hakemus takaa parhaimman lainatarjouksen. Hakemuksessa kysytään yrityksen perustietojen lisäksi, lainasummaa, laina-aikaa ja myös yrityksen liikevaihtoon liittyviä kysymyksiä. Takaajia tai vakuuksia ei kysytä, mutta myös muiden osakkaiden suostumus lainahakemuksessa tarvitaan.

Kun sopiva yrityslainatarjous on löytynyt, se hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti pankkitunnuksilla tehtävällä sähköisellä allekirjoituksella. Samassa yhteydessä toimitetaan myös pyydetyt liitteet luotonantajalle, ja nekin sähköisessä muodossa ja luotonantajan tarjoamaa vahvasti salattua yhteyttä pitkin. Tämän jälkeen vielä luotonantaja hyväksyy lainatarjouksen ja laittaa sen jälkeen yrityslainan maksuun. Nyt laina on nostettavissa käyttöön.

Kuinka pitkään lainanhakuprosessi kestää?

Koko hakuprosessi hoituu täysin netin kautta ja sähköisesti. Nopeimmillaan aamulla aloitettu hakuprosessi on voitu käsitellä ja laina saatu maksuun jo yhden arkipäivän aikana, mutta hakuprosessiin kannattaa kuitenkin varata pari arkipäivää. Viikonloppu tai juhlapyhä luonnollisesti venyttää hakuprosessin kestoa ja tyypillisesti lainat laitetaan maksuun virka-aikana.

Millaisten koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa voidaan hakea yrityslainaa?

Missään ei ole tarkemmin määritelty millaisia koneita, laitteita ja työkaluja voidaan investoida yrityslainalla. Tilanteet ovat täysin yrityskohtaisia ja vahvasti toimialaan sidonnaisia. Yrityslainaa voi hakea hyvin suuriakin summia, mutta silloin voidaan vaatia myös takaajia tai vakuuksia.

Pienimuotoisiin lainatarpeisiin ei yleensä reaalivakuuksia tai ulkopuolisia takauksia tarvita, mutta luotonantaja saattaa edellyttää yrittäjän henkilökohtaista takausta lainalle yhtiömuodosta riippumatta. Näin myös osakeyhtiön ollessa lainan hakijana.

Yrityslainalla toimistotyöstä tehokkaampaa

Moni työ hoituu nykyään täysin toimistosta käsin ja vieläpä etätyöskennellen. Silti toimistotyössä tehokkailla laitteilla on suuri merkitys työn sujuvuuteen, ja toimistossa voidaan tarvita monenlaisia laitteita. Investoinnit eivät ole toimistossa useinkaan sieltä kalleimmasta päästä, mutta yrityslainalla saa rakennettua toimivan toimiston, jossa työskentely on mielekästä ja ergonomista.

Monia toimistotöitä hoidetaan läppärillä, mutta toimistotyössä mikä tahansa kannettava tietokone ei toimi. Graafista suunnittelua tekevä tarvitsee tietokoneessa tehoja, että isojen tiedostojen käsittely on sulavaa. Pahimmillaan kotikäyttöön tarkoitettu kone ei jaksa pyörittää tarvittavia ohjelmistoja tai jos pyörittääkin on työskentely hidasta. Tehokas yrityskäyttöön soveltuvan kannettavan tietokoneen hinnat ovat usein nelinumeroisia ja silloinkaan ei vielä ergonomiaa ole huomioitu.

Kunnon tietokoneen lisäksi toimistotyössä tarvitaan vähintäänkin puhelin ja usein myös tulostin. Myös näissä kannattaa yrityksen panostaa laatuun ja kestävyyteen, jolloin edullisimmat merkit ja mallit kannattaa unohtaa. Nämä laiteinvestoinnit voidaan toteuttaa helposti hakemalla yrityslainaa, jolloin niille saadaan edullisesti myös maksuaikaa.

Remonttireiskan koneiden, laitteiden ja työkalujen hankinta yrityslainalla

Remontteja tarjoavat yritykset tarvitsevat monenlaisia koneita, laitteita ja työkaluja ja ammattikäyttöön tarkoitetuista laitteista tulee nopeasti isompi investointi. Kotikäyttöön tarkoitetut vastaavat koneet, laitteen ja työkalut ovat tarkoitettu pienimuotoisempaan käyttöön ja voivat muodostaa myös työturvallisuusriskin hajotessaan kesken työskentelyn. Jatkuva laitteiden korjaaminen syö työskentelytehokkuutta ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

Ammattikäyttöön soveltuvat laitteet ovat alkuinvestointina isompi kustannus, mutta ne maksavat itsensä nopeasti takaisin ja yrityslainalla voi investoida heti kunnolla tarvetta vastaaviin laitteisiin ja saada työskenneltyä kustannustehokkaasti. Usein myös työskentelyn jäljestä näkee mikä on tehty ammattikäyttöön tarkoitetulla laitteella ja mikä kotikäyttöön tehdyllä laitteella. Tavallinen kuluttaja ei ehkä eroa huomaa, mutta ammattilainen kyllä.

Vaikka tilapäisesti voisi käyttää kotikäyttöön tarkoitettuja koneita, laitteita ja työkaluja, tulee niidenkin hankinnasta helposti tuntuva investointi. Yrittäjän kannattaakin harkita ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen koneiden, laitteiden ja työkalujen hankintaa yrityslainalla, jolloin investoinnille saa myös sopivan maksuajan.

Kotipalveluyrityksen investoinnit yrityslainalla

Kotipalveluja tuottavan yrityksen investoinnit voivat tuntua mitättömän pieniltä, mutta käytännössä myös kotipalveluja tuotettaessa tarvitaan monenlaisia erilaisia tarvikkeita, jopa koneita ja laitteita.

Henkilökohtainen avustaja ei koneita ei välttämättä tarvitse kuin paperitöiden tekemiseen toimistossa, mutta silloinkin kannettava tietokone, puhelin ja tulostin ovat usein tarpeen. Usein kuitenkin myös oman auton käyttö on suotavaa ellei jopa vaatimus. Sen sijaan muiden kotipalvelualan palveluiden laadusta riippuen voidaan tarvita hyvinkin erilaisia tarvikkeita, laitteita ja koneita. Esimerkiksi kotisiivouspalveluja tuottava yritys tarvitsee monenlaisia siivoustarvikkeita ja laitteita, että työskentely on tehokasta.

Jos yritys taas keskittyy vanhusten tai muiden erityisryhmien kotiavustamiseen, voi tarvetta ilmetä muun muassa sopivan auton hankintaan, jolloin yrityslaina on enemmän kuin tarpeen. Harvoin yksi asiakas työllistää kokopäiväisesti ja asiakkaat voivat asua hyvin kaukana toisistaan ja yrityksen toimipaikasta. Moni myös haluaa asua kotipaikassaan, joka on usein hankalien kulkuyhteyksien päässä ja kulkeminen julkisilla täysin mahdotonta.