Yrityslainaa lyhyellä maksuajalla

Lyhytaikaiset yrityslainat on tarkoitettu yrityksien yllättäviin rahan tarpeisiin. Lyhyt aikaisella yrityslainalla voidaan paikata yrityksen yllättäviä, mutta väliaikaisia rahoitus tarpeita kuten kassavajetta, varastotuotteiden osto tai muu investointi.

Milloin yrityksen lyhytaikaista lainaa voidaan hakea?

Yrityslainan myöntämiselle on olemassa ehtoja yleisimmät ehdot:

  • Yritystoiminta on kannattavaa ja sillä on kannattavat tulevaisuuden näkymät
  • Yrityksellä on tasainen kassavirta
  • Yrityksen taustatiedot ovat kunnossa

Myöntämisen ehdot ovat riippuvaisia myös eri rahoituslaitoksista. Joillakin ehdot ovat tiukemmat kuin toisilla, mutta jokaista rahoituslaitosta valvoo finanssivalvonta.

Mihin lyhytaikainen yrityslaina sopii

Lyhytaikaiset yrityslainat myönnetään myöskin lyhyellä maksuajalla, jonka vuoksi ne eivät kuitenkaan sovi yrityksen kaikkiin tarpeisiin tai kaikille yrityksille. Tällaiset lainat ovat tarkoitettu tilanteisiin jossa voidaan hetkellisesti korjata yrityksen tulo notkahdusta, mutta tiedostetaan että tilanne on hetkellinen. Yrityksen rahat on saatettu sitoa hetkellisesti projekteihin tai asiakkaiden pitkäaikaisiin maksuaikoihin.

Minkälaisia lainoja lyhytaikaiset yrityslainat ovat?

Lyhytaikaisia yrityslainoja myönnetään tällä hetkellä luoton myöntäjästä riippuen erilaisia.

Lyhytaikaisten yrityslainojen muotoja ovat:

  • Luottolimiitti
  • Yrityslainat ilman vakuuksia
  • Laskurahoitus eli Factoring

Tutustutaan tarkemmin edellä mainittuihin rahoitusmuotoihin

Yrityksen luottolimiitti

Yleensä yrityksen oman pankin myöntämä rahoitusmuoto, jossa yritykselle avataan luottokorttia vastaava luottotili. Luottotiliin ei kuitenkaan liity itse luottokorttia. Tilille myönnetty käyttövara on yrityksen nostettavissa käytettäväksi aina tarvittaessa. Yritys voi maksaa käytetyn luoton tilille, koska tahansa takaisin jolloin se palautuu yrityksen käytettäväksi aina uudelleen. Käytetystä summasta maksetaan pankille korkoa. Korko veloitetaan kuukauden aikana käytetyn summan mukaisesti. Korkokulujen lisäksi pankista riippuen voidaan veloittaa esimerkiksi tilinhoitokuluja. Kulut maksetaan yleensä kuukausittain pois.

Luottolimiitin edut

Etuna luottolimiitissä on ettei sitä tarvitse toistuvasti hakea yrityksen käyttöön. Luottolimiitti pysyy myönnettynä vaikka yritys ei käyttäisi sitä.

Minkälaiselle yritykselle luottolimiitti sopii?

Luottolimiitti on yleensä joustava vaihtoehto yrityksille joilla tulee paljon varasto tavara ostoja tai ostot ovat isoja. Näin voidaan taata yrityksen toimitusten pyöriminen ja samalla rahan liikkuminen ilman toimitus katkoksia. Luottolimiitti sopii ensisijaisesti pienille sekä keskisuurille yrityksille.

Lyhytaikaiset yrityslainat ilman vakuuksia

Perinteinen laina vaihtoehto, joka myönnetään kertasummana yritykselle. Laina maksetaan sovituissa erissä kokonaisuudessaan pois tietyssä ajassa. Maksetut lainaerät tai laina ei palaudu yrityksen käytettäväksi takaisin. Yrityksen tulee hakea lainaa aina uudelleen käytettäväkseen. Yrityslainoja ilman vakuuksia myönnetään useamman luoton myöntäjän puolesta, joten myös laina ehdoissa on eroavaisuuksia. Nämä kannattaa kilpailuttaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Lyhyellä maksuajalla laina muuntautuu lyhytaikaiseksi yrityslainaksi.

Mitä tarkoittaa yrityslaina ilman vakuuksia?

Useat luoton myöntäjät myöntävät yrityslainoja myös ilman vakuuksia, mikä tarkoittaa sitä, että kun yrityksen taustat sekä maksukyky on arvioitu riittäväksi laina summaan verrattuna ei sille edellytetä vakuuksia. Vakuudettomuus helpottaa varsinkin yrityksiä joilla ei ole mitään kiinteää vakuuden arvosta pantattavaa tai vaihtoehtoisesti myöskään omistajan ei tarvitse pantata omaa omaisuuttaan kuten asuntoaan lainaa varten. Vakuudettomissa lainoissa kuitenkin useimmiten koron määrä on korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa. Vakuudetonta lainaa myönnettäessä rahoituslaitoksen riskit kasvavat huomattavasti verrattuna vakuudelliseen lainaan.

Minkälaiselle yritykselle lyhytaikainen yrityslaina ilman vakuuksia sopii?

Laina ilman vakuuksia sopii yrityksille, jotka tarvitsevat kertaluontoisen rahoituksen. Ilman vakuuksia myönnettävät lainat ovat useimmiten määrältään myös isompia kuin luottolimiitillä myönnettävät. Laina sopii erityisesti isoja hankintoja tekeville yrityksille sekä keskisuurille ja suurille toimijoille.

Yhtensä vaihtoehtona laskurahoitus

Myyntisaatavien panttaaminen pankille tai eri rahoitusyhtiöille. Yritys myy myyntisaatavansa laskurahoitusta tarjoavalle yritykselle ja rahoitusyhtiö siirtää tätä vastaavan summan yritykselle käytettäväksi. Rahoitusyhtiö veloittaa muutaman prosentin palkkion perustuen laskutettavan laskun summaan. Joillakin on käytössään myös kiinteä kuukausimaksu perustuen myytävien laskujen määrään.

Mihin kiinnittää huomiota laskurahoitusta valitessa?

Laskurahoitus on yleistynyt Suomessa viime vuosina, tämä on luonnollisesti lisännyt myös kilpailua eri rahoitus yhtiöiden välillä. Yrityksen kannattaa kilpailuttaa erilaiset rahoitusyhtiöt varsinkin niiden veloittamien luottotappioiden osalta. Osa rahoitusyhtiöistä kantaa itse ostettavasta laskusta muodostuvan luottotappion toiset taas veloittavat sen laskun myyjältä. Rahoitusyhtiöt tekevät pääsääntöisesti ennen laskun ostamista laskutettavasta luottotarkistuksen, eivätkä osta luottoluokituksellisesti riskillisiä laskuja.

Minkälaiselle yritykselle laskurahoitus sopii?

Laskurahoitus on suosittu rahoitusmuoto varsinkin rakennusalalla, jossa maksuajat ovat pitkiä. Näin voidaan taata, että yrityksellä on varallisuutta maksaa työntekijöiden kulut sekä tarvikekulut ja pitää yrityksen toiminta vakaana. Laskurahoitus sopii myös yrityksille, jotka laskuttavat asiakkaitaan paljon. Näin voidaan myöntää asiakkaalle pidempi maksuaika ilman, että se vaikuttaa yrityksen omaan kassavirtaan.

Lyhytaikaisen yrityslainan määrä?

Myönnettävän lainan määrä vaihtelee sadoista euroista jopa 100 000 euroon. Myönnettävä summa riippuu yrityksen taustoista, rahoitus tarpeesta sekä takaisin maksu kyvystä. Myös lyhytaikaisen lainan tyypillä on merkitystä luottolimiittiä myönnetään yleensä matalampi määrä kuin perinteistä lainaa, kuten aiemmin mainittiin luottolimiitti palautuu aina yrityksen käyttöön takaisin. Laskurahoitus taas mahdollistaa useimmiten rajattomasti laskujen myyntiä, jolloin rahaakin kiertää kassaan niin paljon kuin laskutettavia laskuja on myytäväksi.

Yrityslaina on riski rahoituslaitokselle

Rahoituslaitos ottaa aina riskin myöntäessään lainaa tästä johtuen useimmiten uudet yritykset joilla ei ole tilinpäätöstä tai muuta historiaa toiminnasta kertynyt on rahoituslaitosten näkökulmassa alakynnessä verrattuna pidempiin toimineisiin yrityksiin. Useasti tuoreille yrityksille myönnettävät lainamäärät ovat myös pienempiä riskin minimoimiseksi.

Lyhytaikainen yrityslaina heti tilille

Pääsääntöisesti kaikki lyhytaikaiset yrityslainat edellyttävät hakemuksen tekemistä, jotta ennen myöntämistä yrityksen taustat on tarkistettu. Kuitenkin prosessi on nopea ja myönnetyt rahat on mahdollista saada heti tilille. Luottolimiitissä sekä yrityslainassa rahat ovat heti lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen käytettävissä, myöntämis aika on riippuvainen käytettävästä rahoituslaitoksesta. Pankit yleisemmin ovat näissä hitaampia kun muut rahoituslaitokset. Laskurahoitusta käytettäessä rahat on nostettavissa heti tilille kun myytävä lasku on läpäissyt luottotarkistuksen ja hyväksytty ostettavaksi. Yrityksen kannattaa puntaroida eri vaihtoehtoja ennen sopimuksen tekemistä.

Lyhytaikainen yrityslaina helposti ja nopeasti

Yrityslainan hakeminen on tehty helpoksi sillä me Summarumilla vertailemme yrityslainat puolestasi, jotta löydät helposti ja nopeasti sinulle edullisimman vaihtoehdon. Ennen vertailua kartoita yrityksesi rahoitustarve sekä maksu mahdollisuudet. Lainojen vertailu vie muutaman minuutin ja laina tarjouksen saat vielä saman päivän aikana. Summarumin kautta tehty laina vertailu ei sido sinua mihinkään. Vertailussamme näet myönnettävien yrityslainojen oleellisimmat tiedot joiden perusteella sinun on helpompi tehdä vertailua ja löytää itsellesi parhain vaihtoehto.

Miksi myös lyhytaikainen yrityslaina kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä aina kun tarkoituksena on hakea lainaa. Erityisen tärkeää se on isommissa lainoissa jolloin myös niiden kuluissa voi olla suuria vaihtelevaisuuksia. Miksi maksaa samasta rahasta enemmän kuluja? Koska vakuudettomissa lainoissa on useimmiten kulut muutenkin suuret niiden kilpailuttaminen kannatta ennen lainan hyväksymistä. Voit yllättyä kuinka paljon kuluissa on eroja.

Hae lyhytaikaista yrityslainaa

Kun olet tehnyt vertailun ja löytänyt yrityksellesi parhaimman vaihtoehdon voit täydentää lainahakemuksen sivustollamme. Hakemusta varten tarvitse liitteitä yritystoiminnastasi, kuten tilinpäätöstietoja. Hakemuksen ensimmäisessä vaiheessa annat yrityksen perustietoja sekä tietoja liittyen lainaan. Toisessa vaiheessa täydennät tarvittavia liitteitä. Hakemuksen täyttämisen jälkeen se välitetään yhteistyökumppaneillemme, jotka tarkistavat tietosi. Tarkistuksen jälkeen he ovat sinuun yhteydessä liittyen päätökseen mikäli heillä on tarjota sinulle sopivaa lyhytaikaista yrityslainaa. Mikäli yhteistyökumppaneidemme antamat lainatarjoukset eivät tunnu yrityksellesi sopivilta voit olla hyväksymättä niitä. Lainan hakeminen Summarumin kautta on täysin ilmaista etkä sitoudu mihinkään.

Tietoa yrityslainoista

Yrityslainaa voi hakea kaikki yritykset yritysmuodosta riippumatta. Yleisimpiä yritysmuotoja, jotka hakevat yrityslainaa ovat:
osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt ja toiminimet.

Myöskään toimiala ei ole rajoite yrityslainan hakemiselle. Yrityslainat ovat yleisiä mm. seuraavilla toimialoilla:
teollisuus, autokorjaamot, eläinlääkäriasemat, hammaslääkärit, huoltoasemat, kauneushoitolat, kauppiaat, start-upit, konsulttiyritykset, kuntosalit, logistiikka- ja kuljetusyritykset, LVI-yritykset, maa- ja metsätilat, matkailuyritykset, parturi-kampaamot, rakennusyritykset, ravintolat, baarit ja pubit, siivousyritykset, taksiyritykset, vähittäis- ja tukkukaupat, sekä verkkokauppiaat.

Yrityslainaa haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä yrityslainan käyttökohteita ovat:
autolaina yritykseelle, kuljetuskaluston rahoitus, investoinnit, kassavaje, toimitilan hankinta tai remontointi, käyttöpääoma, markkinointi, kone- ja laiterahoitus, yrityskaupan rahoitus, kansainvälistyminen, kasvurahoitus, liiketoiminnan kehittäminen, sukupolvenvaihdoksen rahoitus, uuden työntekijän palkkaaminen tai vaikkapa verkkokaupan perustaminen.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: