Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Pikavippi

   Hae lainaa – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae lainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Hae pikavippi jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae nopeasti lainaa, eli pikavippi luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea nopean pikavipin helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pikavippiä 2000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.
   Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

   Kilpailuta ja vertaile pikavipit helposti ja nopeasti

   Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle pikavipin.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pikavippiä. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pikavippi.

   Kilpailuttamalla pikavipit netissä säästät aikaa ja voit saada rahaa nopeasti. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä. Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pikavippiä erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen pikavippi netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pikavipin pienellä korolla – ilman piilokuluja. Erityisesti lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota pikavipin korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pikavippien koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton pikavippi heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjouksien joukosta sopivimman ja edullisen pikavipin, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, pikavippi maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Summarumin kautta voit hakea minimissään 2000 euron lainaa. Lue alta, mitä pikavippi tarkoittaa ja huomaat, miten se eroaa perinteisestä vakuudettomasta luotosta.

   Pikavippi – kaikki mitä pikavipistä tulee nyt tietää

   Pikavippi on tuttu käsite monelle suomalaiselle ja akuuttiin rahan tarpeeseen se on oiva apu, koska pikavippiä on helppo ja nopea hakea netistä.

   Rahat tulevat tilille nopeasti. Pikavipit ovat summaltaan kohtalaisen pieniä vakuudettomia lainoja, jotka myös maksetaan yleensä melko lyhyellä laina-ajalla pois.

   Myös pienituloisten on mahdollista saada pikavippejä ja niitä myönnetään kohtalaisen helposti, kuitenkin aina hakijan maksukyky huomioon ottaen.

   Hakijan luottotiedot tarkistetaan aina ennen pikavipin myöntämistä, ja maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa pääsääntöisesti aina estää pikavippihakemuksen hyväksymisen.

   Pikavippeihin kuuluu aina korkoja ja muita kuluja, kuten toimitusmaksuja sekä tilinhoitopalkkioita, joiden vuoksi ne voivat kasvaa suuriksi veloiksi lyhyessäkin ajassa.

   Pikavippiä ei kannata ottaa, jos sille ei ole oikeasti tarvetta, ja päätöstä pikavipin ottamisesta on syytä harkita huolella samalla varmistuen omasta kyvystä maksaa laina pois ajallaan sopimuksen mukaan.

   Koronaviruspandemian myötä lainamarkkinoille asetettiin vuonna 2020 kuluttajaluottojen korkokatto, joka raja on vaihdellut 10-20% välillä.

   Lokakuun 2021 alusta lähtien väliaikainen korkokatto on päättynyt, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos laina on nostettu väliaikaisen korkokaton aikana, sen korot ovat saattaneet lainaehtojen mukaan muuttua 1.10.2021 lähtien. Ehdot kannattaa aina lukea tarkkaan läpi lainaa ottaessa.

   Pikavippiä valitessa on syytä arvioida myös tarkkaan lainanantajan luotettavuus, ja muutenkin oman elämäntilanteen ja oman talouden maksukyvyn mukaisesti – ja erityisesti lainaehdot, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

    


   Löydä edullisin laina ilman takaajaa

   Summarumin kautta sinulle sopivat nopeat lainat löytyvät helposti. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Mikä on pikavippi?

   Pikavippi on vakuudeton luotto, joka on helppo ja nopea saada käyttöön ja sen suuruus on yleisimmin noin 50 euron ja 1000 euron välillä.

   Pikavipit ovat tulleet erityisen suosituiksi koska niitä on helppo hakea netistä hakemuksella. Tällöin lainapäätös tulee minuuteissa ja parhaimmassa tapauksessa rahatkin ovat omalla tilillä vain hetkessä.

   Lisäksi erilaisia pikavippifirmoja onkin jo nykyään tarjolla runsain määrin. Pikavippejä haetaan yleensä netin kautta täyttämällä hakemus, johon ei tarvitse yleensä erikseen laittaa mukaan liitteitä, koska summa on kuitenkin kohtalaisen pieni.

   Pieni pikavippi heti tilille ei välttämättä edellytä vakituista työpaikkaa, mutta jokin vakituinen tulo hakijalla on oltava. Puhtaat luottotiedot ovat ehdoton edellytys, että voidaan antaa myönteinen lainapäätös.

   Pikavipit ovat tunnettuja niiden kalliista luonteesta, sillä korot ja muut kulut niissä ovat yleisesti hyvinkin korkeita, jonka takia onkin suositeltavaa maksaa ne pois nopealla aikataululla, ennen kuin ne kasvavat suuriksi veloiksi.

   Pikavippien helppouden takia moni on myös joutunut niin sanottuun pikavippikierteeseen, jolloin edellistä lainaa on aina maksettu takaisin uudella pikavipillä. Näin kulut ja korot ovat aina vain kasvaneet.

   Pahimmillaan tämä on voinut johtaa jopa maksuhäiriömerkintään ja ulosottoon.

   Pikavippi eri elämäntilanteissa

   Elämässä tulee aina aika ajoin vastaan yllättäviä tilanteita, vaikka pientä hätävarakassaa pitäisikin, niin kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaisesti.

   Akuutti rahan tarve voi iskeä kaikesta huolimatta esimerkiksi kodinkoneen rikkoutuessa yllättäen, ja silloin pieni pikavippi voikin olla hyvä ratkaisu tilanteeseen.

   Jos palkkapäivään on vielä aikaa, pystyy pikavipin avulla ostamaan uuden pesukoneen, eikä pyykinpesua tarvitse odottaa paria viikkoa. Sairastumisen yllättäessä pikavipit voivat auttaa esimerkiksi korkeiden lääkekustannusten kanssa.

   Kun oma talous on vakaa ja lainan tarve on vain lyhytaikainen, pikavipin ottamisesta ei pitäisi seurata mitään ongelmia. Parhaimmat pikavipit ovatkin sellaisia, jotka sopivat juuri omaan elämäntilanteeseen ja omiin suunniteltuihin tarpeisiin.

   Isompiin menoeriin, kuten matkustamiseen tai remontoimiseen pikavipit eivät ehkä ole paras vaihtoehto, sillä isompia summia varten löytyy muita paremmin sopivia lainatuotteita.

   Huono elämäntilanne pikavippien hakemiseen on esimerkiksi työttömyys tai menojen ollessa korkeammat kuin tulot, eikä uuden lainan ottaminen ole ehkä kannattavaa, jos velkaa on paljon jo ennestään.

   Jokapäiväisen elämisen ja laskujen maksamista pikavippien avulla ei voi suositella, sillä siinä on vaarana vanhojen vippien maksaminen aina uusilla ja velkakierteen syntyminen.

   Huomioi nämä asiat, kun sinulla on pikavippi suunnitteilla

   Pikavippiä hakiessa on tärkeää olla tietoinen siitä, mihin on ryhtymässä, ja pikavipin ehtoihin sekä sääntöihin onkin syytä tutustua aina huolella.

   Lainanhakijalla on aina hyvä olla tietoa sekä lainanantajasta kuten myös kaikesta muusta lainaan liittyvästä. Hakijan on hyvä selvittää, kuinka paljon laina tulee kaiken kaikkiaan maksamaan kuluineen päivineen siihen saakka kunnes se on kokonaisuudessaan maksettu.

   Netissä on valtava määrä eri pikavippejä tarjoavia yrityksiä, joiden toiminnassa ja hinnoittelussa voi olla suuriakin eroja. On hyvin tärkeää käyttää riittävästi aikaa luotettavan ja turvallisen lainanantajan valintaan, kaikkia seikkoja tarkasti punniten.

   Kannattaa valita kotimainen toimija, silloin ongelmatilanteissakin on helpompi saada apua. Lainaa valitessa on tärkeää tarkastella todellista vuosikorkoa, sillä lainan nimelliskorko kertoo pelkästään lainan koron määrän, muttei mitään muita kuluja.

   Todellinen vuosikorko ottaa huomioon tilinhoitomaksut, perustamiskustannukset ja muut kulut. Vain todellista vuosikorkoa tarkasteltaessa lainan kokonaiskustannukset on mahdollista ymmärtää, ja pikavippejä vertailtaessa juuri todellinen vuosikorko kertoo sen, mikä on edullisin laina monista vaihtoehdoista.

   Mitä tahansa lainaa haettaessa on tärkeää olla varma, että lainan takaisinmaksusta ja siihen liittyvistä kuluista pystyy selviytymään. Kuukausierän jälkeen rahaa myös elämiseen on jäätävä riittävästi.

   Millainen on turvallinen pikavippi?

   Turvallinen pikavippi on luotettavan lainanantajan tarjoama laina, jonka takaisin maksaminen ei tuota sinulle vaikeuksia.

   Lainan summa ja takaisinmaksuaikataulu kannattaa valita omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi siten, että ottaa huomioon myös kyvyn selviytyä lainan hoitamisesta elämäntilanteen ja taloudellisen tilanteen muuttuessa yllättävästi esimerkiksi työttömyyden tai äkillisen sairastumisen johdosta.

   Netissä voi törmätä myös pikavippihuijauksiin, joita kannattaa varoa. Kaikkea hämäräperäiseltä vaikuttavaa kannattaa välttää, ja valita sen sijaan toimija, joka vaikuttaa luotettavalta ja avoimelta esimerkiksi ehtojen suhteen.

   Netistä löytyvät pikavippihuijarit voivat esimerkiksi pyytää erilaisia maksuja ennen lainan saamista, mikä ei kuulu ollenkaan luotettavien lainanantajien toimintaan.

   Turvallinen laina on myös sellainen, että lainanantaja on valmis tarvittaessa joustamaan esimerkiksi takaisinmaksuaikataulun kanssa tilanteen niin vaatiessa.

   Jotkin lainanantajat tarjoavat pikavipin yhteydessä maksullisena lisäpalveluna lainaturvaa, joka antaa lainan ottajalle suojaa maksukyvyttömyyttä vastaan vakuutusehtojen mukaisesti elämäntilanteen muuttuessa yllättäin.

   Pikavipin ehtoihin on aina syytä tutustua huolella, jotta sen turvallisuudesta itselle voi varmistua. Netin keskustelupalstoilta voi myös etsiä muiden kokemuksia eri lainanantajista pikavipeistä.

   Tällöin tulee huomanneeksi muiden ihmisten negatiiviset ja positiiviset kokemukset eri lainanantajista. Lisäksi muiden kertomuksista oppii enemmän asioita.

   Lainahakemusten jakauma Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin huhtikuussa 2022 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

   Kilpailuta lainat kätevästi tästä

   Pikavippi ilman luottotietoja

   Luottotietojen avulla lainanantajat pystyvät näkemään, miten hakija on hoitanut raha-asiansa lähimenneisyydessä, ja näin pystytään arvioimaan asiakkaan maksukykyä sekä luotettavuutta.

   Kun on aina maksanut laskut ajallaan ja muutenkin hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, ovat henkilön luottotiedot puhtaat.

   Jos kuitenkin laskut ovat pitkän aikaa jääneet toistuvasti maksamatta muistuksista huolimatta, voi tämä johtaa maksuhäiriömerkintään, joita on erilaisia riippuen siitä, miten ne ovat luottotietorekisteriin päätyneet.

   Koska pikavippien lainanneuvotteluja ei käydä kasvokkain, ei lieventäviin asianhaaroihin voi vedota hakuprosessin yhteydessä.

   Maksuhäiriömerkinnät jo maksetuista veloista säilyvät luottotietorekisterissä pitkään ja estävät lainan saannin, vaikka olisikin jo pidemmän aikaa hoitanut kaikki maksuvelvoitteensa asianmukaisesti.

   Pikavippi on lähtökohtaisesti yleensä miltei mahdotonta saada ilman puhtaita luottotietoja, koska pikavippihakemukset käsitellään nopeasti ja yleensä päätöksen tekee tietokone tiettyjen ehtojen mukaisesti, jolloin luottotiedot tarkistetaan aina automaattisesti ja voimassaoleva maksuhäiriömerkintä evää myönteisen lainanpäätöksen antamisen.

   Lainanantajat haluavat tietysti varmistua, että he saavat lainaamansa summan korkoineen ja kuluineen takaisin, ja luottotiedottomalle lainaaminen voi olla joskus suuri riski lainanantajalle.

   Maksuhäiriömerkintä voi olla henkilölle myös joissain tapauksissa hyvä asia, koska se viimeistään katkaisee velkakierteen, kun uutta lainaa ei enää myönnetä.

   Pikavippitoimija, joka ei tarkista luottotietoja

   Yleisesti ottaen kaikki lainoja ja luottoja myöntävät tahot aina tarkastavat hakijan luottotiedot, koska ei ole lainanantajan edun mukaista myöntää lainaa henkilölle, joka on menneisyydessä hoitanut maksuvelvoitteensa huonosti.

   Pikavippi voi olla luottotiedottaman henkilön mahdotonta saada, mutta on olemassa muita keinoja saada laina luottotiedottomana. Mahdollisuuteen saada lainaa vaikuttavat esimerkiksi seuraavat asiat

   • Avoimien velkojen määrä
   • Maksuhäiriömerkintöjen määrä sekä päivämäärä
   • Onko maksuhäiriömerkinnän aiheuttanut velka maksettu pois
   • Miten raha-asiat on hoidettu sen jälkeen

   Kun lainaneuvottelut voidaan käydä kasvokkain, kaikki lieventävät asianhaarat ja yksilölliset seikat voidaan ottaa huomioon, jolloin yleensä omasta pankista luottotiedottoman onkin helpointa saada lainaa.

   Tällöin pankki tuntee asiakkaansa entuudestaan ja pystyy arvioimaan tämän maksukykyä tietojensa perusteella. Yleensä luottotiedottomalta vaaditaan joitain vakuuksia ennen lainan myöntämistä, kuten esimerkiksi vaikkapa omistusasuntoa tai joskus voidaan käyttää henkilötakausta.

   Laina opiskelijalle on joskus mahdollista saada ilman luottotietoja, koska valtio toimii lainan takaajana. Lisäksi esimerkiksi autoa ostettaessa auto itsessään voi toimia lainan vakuutena. Luottotiedottoman kuitenkin kannattaa miettiä, onko järkevää ottaa velkaa, vaikka sitä saisikin.

   Voiko pikavippi olla koroton?

   Koroton pikavippi olisi kenen tahansa unelma, mutta se ei valitettavasti ole todellisuutta. Korottomia luottoja on mahdollista saada ainoastaan lähipiiriltä lainaamalla.

   Pikavipin tekevät kalliiksi juuri korot ja kulut, mutta juuri ne tekevät liiketoiminnasta lainanantajalle kannattavaa, koska ne takaavat lainanantajalle tuoton.

   Pikavippejä myönnetään automatisoidusti vain muutamissa minuuteissa, jolloin hakijan maksukykyä ei pystytä kattavasti varmistamaan. Pikavippejä on myös pienituloisen helppo saada, jonka johdosta lainanantajan riski on suurempi.

   Sitä kompensoidaan suuremmilla korkoprosenteilla ja kuluilla kuin muissa lainoissa. Joskus jotkut toimijat voivat markkinoida ensimmäistä lainaa ilman korkoja ja kuluja, ja tällöin koroton jakso on yleensä hyvin lyhyt.

   Sen päätyttyä korot nousevat taas normaalille tasolle. Tällaiseen tarjoukseen törmätessä kannattaakin selvittää tarkkaan kaikki siihen liittyvät ehdot ja säännöt.

   On mahdollista myös, että jotkut liikkeet voivat tarjota tuotteen ostamista kuluttomalla osamaksulla, jolloin tuotteen voi todellakin ostaa ilman luotosta aiheutuvia korkoja ja kuluja.

   Ehtona on tällöin maksaa laina tarkassa maksuajassa pois. Korot ja muut kulut ovat kuitenkin olennainen osa pikavippejä, joihin tulee varautua niitä hankkiessa, ja ne voi pitää pienenä maksamalla pikavipin nopeasti pois.

   Voiko pikavipin hakea ilman takaajaa tai vakuuksia?

   Pikavipit myönnetään yleensä aina ilman takaajaa tai vakuuksia, ja nimensä mukaisesti ne ovat nopeita lainoja, ja nopeat lainat ovat yleensä myös vakuudettomia, koska vakuuksien ja takaajien selvittäminen veisi enemmän aikaa.

   Vakuudellisiin lainoihin verrattuna pikavipit ovat kustannuksiltaan huomattavasti kalliimpia, vaikka ne ovat myös aina pieniä lainoja.

   Suurempia summia lainatessa yleensä tarvitaan aina jokin vakuus lainalle, ja lainanantajat ovatkin halukkaampia tarjoamaan sitä suurempia summia lainaa, mitä enemmän lainalle on tarjota vakuuksia tai takaajia.

   Vakuudellisissa lainoissa on yleensä myös pidempi laina-aika, joka mahdollistaa pienet kuukausierät ja toisaalta myös pienemmät korkoprosentit.

   Vakuudettomat pikavipit sopivat kiireelliseen ja kohtalaisen pieneen rahan tarpeeseen silloin, kun on äkillinen tarve rahalle ja tietää pystyvänsä maksamaan pikavipin nopeasti pois.

   Isompiin hankintoihin kannattaa aina hankkia vakuudellinen laina, jonka kustannukset pysyvät kohtuullisina pitemmälläkin laina-ajalla. Vakuus turvaa lainanantajan saatavat, jolloin sen ottama riski on pienempi, ja silloin se on myös lainanhakijalle halvempi.

   Lainanantajat haluavat aina minimoida riskinsä, ja vakuudeton laina on aina lainanantajalle suurempi riski, vaikka se on summana pienempi. Pieni pikavippi maksaa myös lainanhakijalle enemmän kaikkien kulujen ansiosta.

   Uusi pikavippi

   Jos on tullut aika hankkia uusi pikavippi, kannattaa lainatarjontaan tutustua ensin huolella.

   Uusia pikavippifirmoja on viime vuosina tullut markkinoille paljon, ja eri toimijoiden tarjoamat lainat ja ehdot voivat erota toisistaan suurestikin, niin lainasummien, takaisinmaksuaikojen kuin myös kuukausierien koon suhteen.

   Uudet pikavipit kannattaa ehdottomasti aina kilpailuttaa, sillä näin yhdellä hakemuksella saa monta lainatarjousta, eikä esimerkiksi hakemusta tarvitse erikseen kirjoittaa monelle sivustolle.

   Eri tilanteisiin ja tarpeisiin sopii erilainen laina, ja lainatarjousten joukosta voikin sitten valita sen itselle sopivimman vaihtoehdon. Ennen lainan ottamista on syytä varmistua, että lainan kuukausierän jälkeen käytettäväksi jää riittävästi rahaa myös elämiseen.

   Jos ei jää, elämisestä tulee sen myötä liian tiukkaa. Lainaehtoihin tulee tutustua etukäteen huolella siten, että tietää kaiken, mitä sopimus todellisuudessa sisältää, ja näin myös välttyy ikäviltä yllätyksiltä matkan varrella.

   On tärkeää myös varmistaa, lainanantajan luotettavuus ja joustavuus ennen uuden pikavipin ottamista. Jos tulevaisuudessa eteen tulee erilainen elämäntilanne, on hyvä tietää, voiko esimerkiksi laina-aikaa pidentää sopimusaikana tai onko mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia, jonka lisäksi myös mahdollisten myöhästymismaksujen suuruudesta on hyvä olla tietoinen etukäteen.

   Uusi pikavippi vai kerralla isompi laina?

   Uutta pikavippiä hankkiessa kannattaa miettiä myös, onko parempi ottaa uusi pieni vippi, vai kerralla isompi laina isomman lainan tullessa edullisemmaksi.

   Isommissa lainasummissa kulut ja korot ovat yleensä huomattavasti suhteessa pienempiä verrattuna pikavippeihin, mutta toisaalta myös isommissa lainoissa lainan myöntämisen kriteerit voivat olla paljon tiukemmat ja lainapäätöksen saamisessa saattaa myös kestää hieman pidempään.

   Siinä tapauksessa, jos pikavippejä on jo kertynyt useampia, voi olla parempi idea yhdistää ne yhdeksi isommaksi lainaksi. Tälloin laina-aika on yleensä mahdollista sopia pidemmäksi ja kulut ja korot pysyvät maltillisempina.

   Usean pikavipin yhteinen kuukausierä voi olla paljonkin pienempi kuin yhden isomman, pitemmän maksuajan lainan kuukausierä. Näin rahaa muuhun elämiseen jää kuukaudessa enemmän.

   Kuitenkin näissäkin tapauksissa kannattaa katse suunnata todelliseen vuosikorkoon. Jos kuitenkin tarve ylimääräiselle rahalle on pieni ja lyhytaikainen, on pikavippi paras vaihtoehto.

   Tällöin elämäntilanne on sellainen, jossa raha tarvitaan heti eikä myöhemmin. Oma henkilökohtainen elämäntilanne määrittää hyvin pitkälti sen, minkälainen ja minkä suuruinen laina on sillä hetkellä itselle sopivin.

   Loppujen lopulta on hyvä pitää mielessä, että lainaa otetaan vain sen verran, kun tarvitaan.

   Miten hakea isompi pikavippi pienten pikavippien sijaan?

   Jos harkitseman suurempaa pikavippiä, kannattaa miettiä vastaako tarpeesi kuitenkin pikavipin sijaan vakuudetonta luottoa. Vakuudetonta luottoa pohtiessasi voit Summarumin avulla kilpailuttaa hetkessä yli 25 pankkia ja rahoituslaitoista.

   Isompaa pikavippiä haetaan suunnilleen samalla tavalla kuin pienempiäkin pikavippiä, ja isommatkin lainat kannattaa aina kilpailuttaa erilaisilla vertailusivustoilla.

   Lainavertailusivustoilta näkee heti etusivulta helposti, minkä suuruisia lainasummia eri lainanantajat myöntävät, ja itselle sopivan summan ja laina-ajan voi syöttää itse lainahakemukseen.

   Tällöin lainanantaja selvittää, minkä kokoisen lainan hakijan olisi mahdollista saada tuloillaan. Kilpailuttaminen ei vaadi sitoutumista mihinkään lainanantajaan vaan saatuja tarjouksia saa tutkia rauhassa.

   Osa rahoituslaitoksista ovat erikoistuneet juuri isompiin lainoihin, joilla voi maksaa pienemmät lainat pois, ja niidenkin tarjoamiin lainoihin ja lainaehtoihin kannattaa tutustua huolella.

   Isoja pikavippejä haetaan pienten pikavippien tapaan täyttämällä huolellisesti lainahakemus palveluntarjoajan nettisivustolla, jonka yhteydessä lainanantaja tarkistaa hakijan luottotiedot ennen hyväksyvän lainapäätöksen tekemistä.

   Alustavan lainapäätöksen voi saada muutamissa minuuteissa, mutta on myös mahdollista, että hakemuksen hyväksymiseen menee enemmän aikaa.

   Lainanantaja voi pyytää vielä toimittamaan lisää liitteitä hakemukseen, kuten esimerkiksi viimeisin palkkakuitti tai muu tosite vakituisista tuloista tai veroilmoituksen erittelyosan.

   Kun saadut liitteet ovat toimitettu, lainanantaja tekee myönteisen lainapäätöksen, jonka jälkeen isompi pikavippi siirtyy hakijan tilille nopeasti.

   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   • Aktia logo
   • Fellow Pankki logo
   • Bluestep Bank logo
   • Kaarna logo
   • Avida logo
   • Balanzia logo
   • Bank Norwegian logo
   • Bigbank logo
   • Halino logo
   • Instabank logo
   • Credigo logo
   • Credit24 logo
   • LainaFI logo
   • Lainaamo logo
   • MyLender logo
   • Nordax Bank logo
   • Risicum logo
   • Resurs Bank logo
   • TF Bank logo
   • Bondora logo
   • Komplett Bank logo
   • Lainasto logo
   • Aasa logo
   • Collector Bank logo

   Pieni pikavippi heti tilille

   Pienistä pikavipeistä tekee erityisen houkuttelevia se, että rahat on mahdollista saada tilille heti. Lainapäätös tulee yleensä jopa viidessä minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

   Keskellä yötä rahoja ei välttämättä ole mahdollista saada, sillä on tutkittu, että se lisää hakijan velkakierrettä ja yöllä lainan hakeminen tapahtuu yleensä hetken mielijohteesta.

   On tärkeää hakijalle, että kaikki pikavipit ja lainat otetaan aina huolellisesti harkiten eikä hetken mielijohteesta. Pienet pikavipit maksetaan tilille todella nopeasti, ja lainanantajasta riippuen, rahat saattavat olla tilillä jopa muutamissa minuuteissa ja useimmiten ainakin saman päivän aikana.

   Pikavippi on hyvä valinta silloin, kun rahan tarve on äkillinen, jolloin se saadaan myös yleensä nopeasti tilille. Pikavipin hakeminen on helppoa ja nopeaa, eikä hakemukseen yleensä tarvita paljon liitteitä summan ollessa verrattain pieni.

   Hakemus on helppo täyttää nopeasti; täytät vain hakemukseen perustiedot, lainasumman ja takaisinmaksuajan. Pikavipit ovat vakuudettomia luottoja, eli niihin ei tarvita erikseen vakuuksia eikä takaajia.

   Vaikka rahat tulevat nopeasti tilille, on hyvä muistaa, että ne täytyy myös maksaa takaisin, ja mieluiten myös melko nopealla aikataululla, jotta kustannukset eivät kasva kovin suuriksi.

   Helppo ja nopea pikavippi

   Nopea pikalaina voi tulla tarpeeseen yhtäkkiä, ja netin hakukoneiden ansiosta älylaitteen ruudulle tulee hetkessä pitkä lista erilaisista lainanantajista, jotka tarjoavat helppoja ja nopeita pikavippejä.

   Yleensä helppoja ja nopeita pikavippejä tarjoavat yritykset ovat erilaisia pieniä ja suuria kotimaisia sekä ulkomaisia rahoituslaitoksia. Pikavippien hinnoittelussa ja ehdoissa on eroja eri tarjoajien välillä, joten eri tarjousten kilpailuttaminen on järkevää.

   Täyttämällä yhden hakemuksen saa useita erilaisia lainatarjouksia ja niistä voi valita aina sopivimman. Hakemuksen yhteydessä sinun täytyy useimmiten tunnistautua, jolloin sinulle myönnetään lainaa pankkitunnuksilla.

   Kun hakemus on lähetetty, lainanantaja tarkistaa vielä hakijan luottotiedot automaattisesti, ja kaiken ollessa kunnossa, voidaan myönteinen pikavippipäätös antaa vain muutamissa minuuteissa.

   Rahat ovat tällöin hakijan tilillä lainanantajasta riippuen jopa minuuteissa, kuitenkin useimmiten vähintään saman päivän aikana.

   Joskus lainaa hakiessa lainanhakijalta voidaan vielä pyytää erinäisiä liitteitä, kuten viimeisin palkkakuitti tai vastaava, mutta pienien pikavippien ollessa kyseessä ei näitä juurikaan kysytä ja siltäkin osin koko prosessi on siis helpompi ja nopeampi.

   Pikavippi on saavuttanut suuren suosionsa juuri niiden nopeuden ja helppouden vuoksi, ja ne voivatkin tarjota suuren avun äkilliseen rahatarpeeseen.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Lyhyt pikavippi

   Pikavippien luonteeseen olennaisesti kuuluu se, että ne ovat useimmiten verrattain lyhytaikaisia lainoja, jolloin myös niiden korot ja muut kustannukset pystytään pitämään kohtuullisina, kunhan ne maksetaan aina ajallaan.

   Siinä missä esimerkiksi asuntolainojen laina-ajat lasketaan kymmenissä vuosissa, pikavippejä maksetaan takaisin niiden koosta riippuen joko muutamassa kuukaudessa tai enintään muutamassa vuodessa.

   Lainasopimuksessa sovitaan hyvin tarkasti lainan maksuaikataulusta ja kuukausierän suuruudesta, mutta yleensä pikavipin voi maksaa pois myös nopeammalla aikataululla, jopa nopeammin kuin alkuperäinen maksuaikataulu.

   Pikavipin lyhyt laina-aika auttaa myös saamaan paremmin käsityksen siitä, kuinka paljon pikavippi tulee itselle maksamaan kaiken kaikkineen. Pikavipit ovat lyhyitä lainoja, sillä keskimääräisesti pikavippien hakemukset ovat suhteellisen lyhyitä.

   Tällöin aikaa niiden käyttämiseen ei mene ole paljon, ja niille on jokin akuutti ja suunniteltu tarve. Lyhyen pikavipin etuihin kuuluu se, ettei korkoja ja muita kuluja kuten esimerkiksi kuukausittaisia tilinhoitopalkkioita ehdi kertyä yhtä paljon kuin pitemmän laina-ajan lainoissa.

   Kuten aiemmin jo mainittu korko tosin voi olla tästä johtuen suurempi, mutta välillä elämässä saattaa tulla äkillinen tarve, jolloin lyhytaikainen laina on perusteltua. Tällöin lyhyen pikavipin voi hyvällä omalla tunnolla nostaa.

   Klarna pikavippi

   Yksi tunnetuimmista tarjolla olevista maksuvaihtoehdoista on Klarna pikavippi, joka tarjoaa joustoa ostosten maksamiseen. Klarnan voi valita maksutavaksi jo yli 205 000 verkkokaupassa ympäri maailman, ja sen kautta tehdyt ostokset voi maksaa joko heti tai pienemmissä erissä.

   Klarna tarjoaa palveluaan asiakkaille ilmaiseksi, kun he maksavat kyseisen summan takaisin kahden viikon sisällä. Klarnalla on myös oma sovellus älypuhelimille, jonka avulla voi seurata omia ostoksiaan ja avoimia laskujaan.

   Tämä onkin hyvä vaihtoehto, niin maksut eivät unohdu tilausvaiheessa. Maksuvaihtoehtona Klarna voi olla turhan kallis verrattuna muihin tarjolla oleviin rahoitusmalleihin. Toisaalta, jos ostos on välttämätön ja rahaa ei ole juuri sillä hetkellä, voi Klarna olla hyvä vaihtoehto.

   Parasta tietenkin on, jos koko lainasumman pystyy maksamaan pois heti kahden viikon sisällä, jolloin Klarnan käytöstä ei tule asiakkaalle mitään kuluja. Netissä shoppailu voi kuitenkin olla ehkä liiankin helppoa, kun tuotteesta ei tarvitse maksaa mitään heti.

   Tällöinkin on hyvä muistaa ostosten suunnitelmallisuus. Klarna pikavipin ehdot kannattaa myös lukea huolellisesti niin ikäviä yllätyksiä ei tule. Ehdoista löytyy myös klarna pikavipin todelliset luoton kustannukset, jolloin sitä voi vertailla muihin lainavaihtoehtoihin.

   Pikavippi viikonloppuna

   Yllättävä rahan tarve voi iskeä myös viikonloppuna, ja pikavippi on mahdollista saada viikon jokaisena päivänä. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan käsittele lainahakemuksia viikonloppuna.

   Rahojen saaminen tilille ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollista ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa, ja ehtoja pikavipin saamiselle viikonloppuna voi olla muutamia.

   Ensimmäiseksi kannattaa ottaa huomioon lainanantajan sivustolla ilmoitetut asiakaspalvelun aukioloajat, ja lainan tarve. Yleensä akuutti välttämätön tarve ei iske keskellä yötä, joten suunnitelmallisuutta ja harkintaa tarvitaan enemmän yöllä otettuihin pikavippeihin.

   Lainanantajan prosessi tapahtuu öisin ja viikonloppuisin myös samalla kaavalla kuin muulloinkin, mutta silti nopeasti ja helposti. Prosessi on osin automatisoitu esimerkiksi luottotietojen tarkistuksen osalta.

   Hakemuksen täyttäminen ja mahdollisten liitteiden toimittaminen onnistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta hyväksyvä lainapäätös voi tulla vasta seuraavana päivänä.

   Tämä on ihan perusteltua, ettei kaikkia pikavippejä voi saada yöaikaan tai viikonloppuna, sillä yleensä syy niiden ottamiselle on viihdetarkoitus.

   Henkilö voi ottaa pikavipin lähteäkseen yökerhoon tai pelatessaan erilaisia kasinopelejä ja tällöin aamulla katumus voikin iskeä ja olla suurta.

   Kaikista paras tilanne on kuitenkin se, että oli laina milloin tahansa otettu, se on harkittu ja suunnitelmallinen päätös.

   Pikavippi ja korkokatto 2021

   Syyskuussa 2019 lähes kaikille uusille kulutusluotoille määrättiin laissa 20 prosentin korkokatto, ja sen yhteydessä myös muiden luottoon liittyvien kustannusten enimmäismäärää rajoitettiin.

   Kesällä 2020 samaista lakia vielä tiukennettiin koronapandemian vuoksi, asettamalla kulutusluottojen korkokatto 10 prosenttiin, ja säätämällä niille suoramarkkinointikielto sekä rajoittamalla samalla myös luotonantajien oikeutta korottaa lainan muita kuluja.

   Tämän lakimuutoksen tarkoitus oli helpottaa velkarahoitukseen turvautumaan joutuvien tilannetta, sekä pyrkimyksenä oli myös ennaltaehkäistä velkaongelmia.

   Laki tehtiin määräaikaiseksi, ja sen voimassaolo päättyi syyskuun 2021 lopussa, jolloin voimaan tuli takaisin vuoden 2019 laki kulutusluottojen korkokatosta.

   Tällä hetkellä oikeusministeriössä valmistellaan kuluttajaluottoja koskevan lainsäädännön pysyvää muuttamista, ja pohdinnan alla onkin, olisiko korkokaton pysyvälle alentamiselle perusteita.

   Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että pienemmän korkokaton vuoksi pienituloisille ei ehkä myönnettäsi lainaa enää niin helposti. Heidän kohdallaan lainanantajan riski kasvaa, mutta korkokaton vuoksi sitä ei voitaisi ottaa huomioon koron hinnoittelussa.

   Lakimuutos on vasta alkutekijöissään, ja aika näyttää, miten sen kanssa lopulta käy, koska siihen liittyy vielä paljon pohdittavia asioita.

   Pikavippia hakeva henkilö voi ainoastaan aina miettiä omaa harkittua ja suunniteltua tarvetta lainalle ja muita vaihtoehtoja, sillä korkeakorkoinen pikavippi pitäisikin olla viimeinen vaihtoehto.

   Luotettava pikavippi

   On aina ensiarvoisen tärkeää valita luotettava pikavipin tarjoaja, joka hinnoittelee tuotteensa selkeästi ja näkyvästi, sillä pikavipin hakeminen on aina suuri päätös hakijalle.

   Luotettavan ja turvallisen pikavipin tarjoajan löytäminen netin valtavasta tarjonnasta voi joskus tuntua erittäin haasteelliselta tehtävältä, sillä valikoimaa on runsaasti tällä hetkellä.

   Kun kiinnittää huomion muutamiin tärkeisiin asioihin, on sopivan lainanantajan valitseminen helpompaa. Kiinnitä ensin huomio siihen, että sivustolta löytyvät tausta- ja yhteystiedot yrityksestä.

   Näin ollen on helpompi saada yhteys lainanantajaan, jos siihen tulee tarvetta. Epäluotettavan lainanantajan voi tunnistaa esimerkiksi, jos lainanottajaa pyydetään maksamaan erilaisia toimitusmaksuja tai vastaavia ennen lainan saamista, tai jos kaikki tiedot lainan kuluista ja koroista eivät ole selkeästi näkyvillä.

   Hyvä vinkki on myös valita kotimainen, tunnettu lainantarjoaja. Ulkomaisten lainanantajien luotettavuutta on erityisen hankala selvittää, mutta luotettavien suomalaisten lainanantajien tiedot löytyvät aina suomalaisesta yritysrekisteristä ja niiden toimintaa valvovat Finanssivalvonta ja Aluehallintavirasto. Huomaa myös, että kaikki Suomessa toimivat yhtiöt, jotka tarjoavat lainaa ulkomailta, noudattavat kaikkia Suomen lakeja.

   Lainanantajan luotettavuutta arvioitaessa kannattaa aina perehtyä huolella kaikkiin pikavipin ehtoihin sekä lainanantajan tapaan käsitellä henkilötietoja, koska ehdoista tulee aina löytyä selkeästi kaikki lainasta mahdollisesti aiheutuvat kulut ja kustannukset tarkasti eriteltyinä ja kaikki yksityisyydensuojaan liittyvät asiat.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Yksityinen pikavippi

   Kuten jo aiemmin mainittu, pikavippejä tarjoavat lukuisat rahoituslaitokset, joiden joukosta löytyy monia isoja ja pieniä yksityisiä yrityksiä, sekä monia tunnettuja isoja pankkeja.

   Jos rahalaitokset ja muut vastaavat tuntuvat hankalasti lähettyviltä, on yksi vaihtoehdoista valita yksityinen pikavippi. Tämä tarkoittaa rahan lainaamista yksityiseltä henkilöltä, mahdollisesti tutulta tai tutun tutulta.

   Tässä on hyviä puolia, mutta myös huonoja. Läheisiltä lainaamalla laina-ajan voi sopia joustavaksi, eikä korkoa välttämättä tarvitse maksaa, kun kiitollisuuden osoituksena voi tehdä vastapalveluksen vaikka haravoimisella, leipomisella tai siivoamisella tai jollain muulla keinoilla.

   Lainan hakemiseen ja hoitamiseen löytyy enemmän joustoa tuttujen kanssa, kuin isojen rahoituslaitosten kanssa. Tietenkin myös läheisiltä lainatut rahat on syytä maksaa ajallaan pois, ja maksamattomat velat voivatkin hiertää suhteita ja johtaa jopa välien rikkoutumiseen.

   Suomalaisten kotitalouksien velkaantuessa kovaa tahtia, turhaa velanottoa kannattaa aina kun mahdollista välttää ja ainakin kaikkein pienimpien summien kohdalla kannattaa miettiä myös muita mahdollisia vaihtoehtoja.

   Yksityinen pikavippi on laina siinä, missä muutkin lainat, ja sitäkin tulee miettiä tarkoin ja suunnitelmallisesti. Yksityisen pikavipin tulee olla tarkoin harkittu. Hyvä nyrkkisääntö on pitää mielessä, että laina tulee aina maksaa pois, oli se keneltä lainattu.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Kokemuksia pikavipeistä

   Ihmisillä on hyvin monenlaisia kokemuksia pikavipeistä ja kokemuksien suuressa kirjossa on sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia.

   Jos tilanne on sellainen, että päätyy hakemaan pikavippiä, on hyvä tutkia ensin pikavippitoimijan taustat sekä mahdollisia ihmisten kokemuksia siitä.

   Muiden ihmisten kokemuksista pikavippien kanssa saa myös arvokasta tietoa siitä, miten se voi vaikuttaa omaan elämään, ja mitä on syytä ottaa huomioon. Silti kannattaa pitää aina mielessä, että jokaisen ihmisten kokemukset ovat aina henkilökohtaisia ja yksilökohtaisia.

   Yleisesti ottaen ihmisten negatiiviset kokemukset johtuvat pikavippien korkeista koroista ja muista kuluista ja siitä, ettei henkilö enää pystykään maksamaan syystä tai toisesta pikavippiä takaisin ja ajautuu ongelmiin.

   Jotta tällaista tilannetta ei tulisi, kannattaa pikavipin muodostama tarve suunnitella tarkasti ja pikavipin ehdot lukea huolellisesti. Ihmisten positiivisia kokemuksia pikavipeistä on yleensä rahojen hakemisen helppous ja niiden saaminen nopeasti.

   Pikavipeistä on myös positiivisia kokemuksia, sillä ne saattavat pelastaa henkilön täpärältä tilanteelta, kun rahaa ei juuri sillä hetkellä ole.

   Pikavippi voi siis olla hyväkin asia, eikä kaikki sen ympärillä ole aina negatiivista kokemusta. Tällöin sen hakeminen ja maksuaikataulu kannattaa suunnitella hyvin, jolloin ongelmia ei pitäisi tulla.

   Pikavippi – Usein kysytyt kysymykset

   Mikä on pikavippi?
   Pikavippi on heti saatavissa oleva laina. Pikavippi on perinteisesti ollut hinnaltaan suhteellisen kallis, mutta korkokatto on vaikuttanut niiden hintatasoon selkeästi.
   Kuinka pikavippi kannattaa lyhentää pois?
   Pikavippi kannattaa lyhentää pois mahdollisimman pian. Etenkin jos kyseessä on kallis, ennen korkattoa otettu pikavippi, kannattaa kuluttajan kilpailuttaa vanha pikavippinsä.
   Mistä apua jos pikavippien kanssa on ongelmia?
   Pikavipeistä johtuviin maksuongelmiin, kuluttajan on mahdollista saada tukea eri tahoilta. Esimerkiksi kunnallinen velka-apu auttaa talousneuvonnan, järjestelylainojen takaamisen tai velkaneuvottelujen kanssa.