Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Pikavippi

Hae pikavippi heti tilille ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Hae pikavippi heti tilille ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Pikavippi 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan lainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Hae pikavippi jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae pikavippi netistä luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Summarumin kautta helppo pikavippi järjestyy jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Pikavipin hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta pikavippiä 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Kilpailuta ja vertaile pikavipit helposti ja nopeasti

Kun lainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle pikavipin.

Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle sopivaa pikavippiä. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa.

Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin pikavippi.

Vinkki

Kilpailuttamalla pikavipit netissä säästät aikaa ja voit saada rahaa nopeasti. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan pikavippiä erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

Löydä edullinen pikavippi netistä pienellä korolla

Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman pikavipin pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen kannattaa tehdä siten, että kiinnität huomiota erityisesti näihin:

 • pikavipin korko
 • kuukausierä
 • takaisinmaksuaika

Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta pikavippien koroissa ja kustannuksissa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

Avullamme edullinen pikavippi löytyy nopeasti ja vaivattomasti.

Vakuudeton pikavippi heti tilille kotoa poistumatta

Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen pikavipin, seuraava vaihe on hyväksyä tarjous. Kun se on hyväksytty, vakuudeton pikavippi maksetaan useimmiten heti ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Summarumin kautta voit hakea minimissään 2000 euron lainaa.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on tuttu käsite monelle suomalaiselle ja akuuttiin rahan tarpeeseen se on oiva apu, onhan sitä helppo ja nopea hakea netistä.

Rahat tulevat tilille nopeasti. Pikavipit ovat summaltaan kohtalaisen pieniä vakuudettomia lainoja, jotka myös maksetaan yleensä melko lyhyellä laina-ajalla pois.

Myös pienituloisten on mahdollista saada pikavippejä ja niitä myönnetään kohtalaisen helposti, kuitenkin aina hakijan maksukyky huomioon ottaen.

Huom!

Hakijan luottotiedot tarkistetaan aina ennen pikavipin myöntämistä, ja maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa pääsääntöisesti aina estää pikavippihakemuksen hyväksymisen.

Vippi on sopimuksena sellainen, johon kuuluu aina korkoja ja muita kuluja, kuten toimitusmaksuja sekä tilinhoitopalkkioita. Siksi pikavipit voivat kasvaa suuriksi veloiksi lyhyessäkin ajassa.

Pikavippiä ei kannata ottaa, jos sille ei ole oikeasti tarvetta. Päätöstä pikavipin ottamisesta on syytä harkita huolella samalla varmistuen omasta kyvystä maksaa laina pois ajallaan sopimuksen mukaan.

Koronaviruspandemian myötä lainamarkkinoille asetettiin vuonna 2020 kuluttajaluottojen korkokatto, joka raja on vaihdellut 10-20 prosentin välillä.

Lokakuun 2021 alusta lähtien väliaikainen korkokatto on päättynyt, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos pikavippi on nostettu väliaikaisen korkokaton aikana, sen korot ovat saattaneet lainaehtojen mukaan muuttua 1.10.2021 lähtien.

Pikavippiä valitessa on syytä arvioida myös tarkkaan lainanantajan luotettavuus, ja muutenkin oman elämäntilanteen sekä oman talouden maksukyvyn mukaisesti – ja erityisesti lainaehdot, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.


Löydä edullisin pikavippi ilman takaajaa

Summarumin kautta sinulle sopivat nopeat lainat löytyvät helposti. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Millainen on paras pikavippi?

Paras pikavippi on vakuudeton luotto, joka on helppo ja nopea saada käyttöön. Sen suuruus on yleisimmin noin 50 euron ja 2 000 euron välillä.

Pikavipit ovat tulleet erityisen suosituiksi koska niitä on helppo hakea netistä hakemuksella. Tällöin lainapäätös tulee minuuteissa ja parhaimmassa tapauksessa rahatkin ovat omalla tilillä vain hetkessä.

Pieni pikavippi heti tilille ei välttämättä edellytä vakituista työpaikkaa, mutta jokin vakituinen tulo hakijalla on oltava. Puhtaat luottotiedot ovat ehdoton edellytys sille, että halpa pikavippi voidaan myöntää.

Pikavipit ovat tunnettuja niiden kalliista luonteesta, sillä korot ja muut kulut niissä ovat yleisesti hyvinkin korkeita. Siksi onkin suositeltavaa maksaa ne pois nopealla aikataululla, ennen kuin ne kasvavat suuriksi veloiksi.

Pikavippien helppouden takia moni on myös joutunut niin sanottuun pikavippikierteeseen, jolloin edellistä lainaa on aina maksettu takaisin uudella pikavipillä. Näin kulut ja korot ovat aina vain kasvaneet.

Pahimmillaan tämä on voinut johtaa jopa maksuhäiriömerkintään ja ulosottoon.

Hae pikavippiä näin

 1. Laske oma budjettisi tarkasti ja katso, paljon voit lyhentää pikavippiä kaikkien menojen jälkeen.
 2. Täytä pikavippihakemus sivustollamme.
 3. Lähetä hakemus ja jää odottamaan tarjouksia.
 4. Ensimmäiset pikavippitarjoukset saapuvat sähköpostiisi nopeasti, jos täytät rahoitusyhtiöiden kriteerit.
 5. Vertaile tarjouksia kaikessa rauhassa.
 6. Hyväksy paras pikavippi tarjousten joukosta.

Muista, että sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta. Pikavipin hakeminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Kenelle pikavippejä myönnetään?

Kun olet hakemassa pikavippiä kauttamme, sinulta edellytetään muutamien ehtojen täyttämistä. Näitä ovat:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Vakituinen koti Suomessa
 • Säännölliset tulot
 • Luottotiedot kunnossa

Helppo pikavippi eri elämäntilanteissa

Elämässä tulee aina aika ajoin vastaan yllättäviä tilanteita. Vaikka pientä hätävarakassaa pitäisikin, ei kaikki mene aina suunnitelmien mukaisesti.

Akuutti rahan tarve voi iskeä kaikesta huolimatta esimerkiksi kodinkoneen rikkoutuessa yllättäen, ja silloin helppo pikavippi voikin olla hyvä ratkaisu tilanteeseen.

Jos palkkapäivään on vielä aikaa, pystyy pikavipin avulla ostamaan uuden pesukoneen, eikä pyykinpesua tarvitse odottaa paria viikkoa. Sairastumisen yllättäessä pikavipit voivat auttaa esimerkiksi korkeiden lääkekustannusten kanssa.

Helpoin pikavippi järjestyy nopeasti ja on ehdoiltaan fiksu.

Hyvä tietää

Kun oma talous on vakaa ja lainan tarve on vain lyhytaikainen, pikavipin ottamisesta ei pitäisi seurata mitään ongelmia. Parhaat pikavipit ovatkin sellaisia, jotka sopivat juuri omaan elämäntilanteeseen ja omiin suunniteltuihin tarpeisiin.

Suurempiin menoeriin, kuten matkustamiseen tai remontoimiseen, pikavipit eivät ehkä ole paras vaihtoehto, sillä suurempia summia varten löytyy muita paremmin sopivia lainatuotteita.

Huono elämäntilanne pikavippien hakemiseen on esimerkiksi työttömyys tai menot jotka ovat korkeammat kuin tulot. Silloin uuden pikavipin tai muun lainan ottaminen ole ehkä kannattavaa, etenkään jos velkaa on paljon jo ennestään.

Jokapäiväisen elämisen ja laskujen maksamista pikavippien avulla ei voi suositella, sillä tässä on vaarana vanhojen vippien maksaminen aina uusilla ja sitä kautta velkakierteen syntyminen.

Huomioi nämä asiat, kun sinulla on pikavippi suunnitteilla

Pikavippiä hakiessa on tärkeää olla tietoinen siitä, mihin on ryhtymässä. Pikavipin ehtoihin sekä sääntöihin onkin syytä tutustua aina huolella.

Lainanhakijana sinulla on aina hyvä olla tietoa sekä lainanantajasta kuten myös kaikesta muusta lainaan liittyvästä. On hyvä selvittää, kuinka paljon pikavippi tulee kaiken kaikkiaan maksamaan kuluineen päivineen siihen saakka kunnes se on kokonaisuudessaan maksettu.

Netissä on valtava määrä eri pikavippejä tarjoavia yrityksiä, joiden toiminnassa ja hinnoittelussa voi olla suuriakin eroja. On hyvin tärkeää käyttää riittävästi aikaa luotettavan ja turvallisen lainanantajan valintaan, kaikkia seikkoja tarkasti punniten.

Tässä sinun kannattaa hyödyntää meitä. Summarumin kilpailutus on vaivaton, luotettava ja maksuton.

Sopivaa pikavippiä valitessa sinun on tärkeää tarkastella todellista vuosikorkoa, sillä lainan nimelliskorko kertoo pelkästään lainan koron määrän, muttei mitään muita kuluja.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon tilinhoitomaksut, perustamiskustannukset ja muut kulut. Vain todellista vuosikorkoa tarkasteltaessa lainan kokonaiskustannukset on mahdollista ymmärtää.

Pikavippejä vertailtaessa juuri todellinen vuosikorko kertoo sen, mikä on edullisin laina monista vaihtoehdoista.

Mitä tahansa lainaa haettaessa on tärkeää olla varma, että lainan takaisinmaksusta ja siihen liittyvistä kuluista pystyy selviytymään. Kuukausierän jälkeen rahaa myös elämiseen on jäätävä riittävästi.

Esimerkkejä pikavipin mahdollisista kuukausieristä

Laina-aika Nimelliskorko Kuukausierä
3 vuotta 5,0 % 77 euroa
4 vuotta 5,0 % 59 euroa
5 vuotta 5,0 % 49 euroa
6 vuotta 5,0 % 41 euroa

Yllä olevassa esimerkissä on kyseessä 2500 euron suuruinen pikavippi. Nimelliskorko pikavipille on 5,0 prosenttia ja takaisinmaksuajaksi on valikoitunut 3-6 vuotta. Näet taulukosta takaisinmaksun pituuden vaikutukset kuukausierään.

Millainen on turvallinen pikavippi?

Turvallinen pikavippi on luotettavan lainanantajan tarjoama laina, jonka takaisin maksaminen ei tuota sinulle vaikeuksia.

Lainan summa ja takaisinmaksuaikataulu kannattaa valita omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi siten, että otat huomioon myös kyvyn selviytyä lainan hoitamisesta elämäntilanteen muuttuessa yllättävästi esimerkiksi työttömyyden tai äkillisen sairastumisen johdosta on hyvä

Netissä voit törmätä myös pikavippihuijauksiin, joita kannattaa varoa. Kaikkea hämäräperäiseltä vaikuttavaa kannattaa välttää, ja valita sen sijaan toimija, joka vaikuttaa luotettavalta ja avoimelta esimerkiksi ehtojen suhteen.

Netistä löytyvät pikavippihuijarit voivat esimerkiksi pyytää erilaisia maksuja ennen lainan saamista, mikä ei kuulu ollenkaan luotettavien lainanantajien toimintaan.

Turvallinen pikavippi on myös sellainen, jossa lainanantaja on valmis tarvittaessa joustamaan esimerkiksi takaisinmaksuaikataulun kanssa tilanteen niin vaatiessa.

Jotkin lainanantajat tarjoavat pikavipin yhteydessä maksullisena lisäpalveluna lainaturvaa, joka antaa lainan ottajalle suojaa maksukyvyttömyyttä vastaan vakuutusehtojen mukaisesti elämäntilanteen muuttuessa yllättäen.

Pikavipin ehtoihin on aina syytä tutustua huolella, jotta sen turvallisuudesta itselle voi varmistua. Netin keskustelupalstoilta voit toki myös etsiä muiden kokemuksia eri lainanantajista pikavipeistä.

Tällöin tulet huomanneeksi muiden ihmisten negatiiviset ja positiiviset kokemukset eri lainanantajista.

Lainahakemusten jakauma Summarumilla alkuvuonna 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin alkuvuonna 2023 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Pikavippi ilman luottotietoja

Luottotietojen avulla lainanantajat pystyvät näkemään, miten hakija on hoitanut raha-asiansa lähimenneisyydessä, ja näin pystytään arvioimaan asiakkaan maksukykyä sekä luotettavuutta.

Jos olet aina maksanut laskut ajallaan ja muutenkin hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, ovat luottotietosi puhtaat.

Jos kuitenkin laskut ovat pitkän aikaa jääneet toistuvasti maksamatta muistutuksista huolimatta, voi tämä johtaa maksuhäiriömerkintään. Merkintöjä on erilaisia riippuen siitä, miten ne ovat luottotietorekisteriin päätyneet.

Koska pikavippien lainanneuvotteluja ei käydä kasvokkain, ei lieventäviin asianhaaroihin voi vedota hakuprosessin yhteydessä.

Maksuhäiriömerkinnät jo maksetuista veloista säilyvät luottotietorekisterissä pitkään ja estävät lainan saannin, vaikka olisitkin jo pidemmän aikaa hoitanut kaikki maksuvelvoitteesi asianmukaisesti.

Pikavipit ilman luottotietoja eivät onnistu

Pikavipit ilman luottotietoja on tyypillisesti mahdottomia saada, koska pikavippihakemukset käsitellään nopeasti ja yleensä päätöksen tekee tietokone tiettyjen ehtojen mukaisesti.

Silloin luottotiedot tarkistetaan aina automaattisesti ja voimassaoleva maksuhäiriömerkintä evää myönteisen lainanpäätöksen antamisen. Lainanantajat haluavat tietysti varmistua, että he saavat lainaamansa summan korkoineen ja kuluineen takaisin, ja luottotiedottomalle lainaaminen voi olla joskus suuri riski lainanantajalle.

Maksuhäiriömerkintä voi olla henkilölle myös joissain tapauksissa hyvä asia. Kun uutta pikavippiä ei enää myönnetä, katkaisee se viimeistään velkakierteen.

Pikavippitoimija, joka ei tarkista luottotietoja

Yleisesti ottaen kaikki lainoja ja luottoja myöntävät tahot aina tarkastavat hakijan luottotiedot, koska ei ole lainanantajan edun mukaista myöntää lainaa henkilölle, joka on menneisyydessä hoitanut maksuvelvoitteensa huonosti.

Pikavippi voi olla luottotiedottaman henkilön mahdotonta saada, mutta on olemassa muita keinoja saada laina luottotiedottomana. Mahdollisuuteen saada lainaa vaikuttavat esimerkiksi seuraavat seikat

 • Avoimien velkojen määrä
 • Maksuhäiriömerkintöjen määrä sekä päivämäärä
 • Onko maksuhäiriömerkinnän aiheuttanut velka maksettu pois
 • Miten raha-asiat on hoidettu sen jälkeen

Kun lainaneuvottelut voidaan käydä kasvokkain, kaikki lieventävät asianhaarat ja yksilölliset seikat voidaan ottaa huomioon. Tällöin yleensä omasta pankista luottotiedottoman onkin helpointa saada myös pikavippiä.

Pankki tuntee asiakkaansa entuudestaan ja pystyy arvioimaan tämän maksukykyä tietojensa perusteella. Yleensä luottotiedottomalta vaaditaan joitain vakuuksia ennen lainan myöntämistä, kuten esimerkiksi vaikkapa omistusasuntoa tai joskus voidaan käyttää henkilötakausta.

Laina opiskelijalle on joskus mahdollista saada ilman luottotietoja, koska valtio toimii lainan takaajana. Lisäksi esimerkiksi autoa ostettaessa auto itsessään voi toimia lainan vakuutena. Luottotiedottoman kuitenkin kannattaa miettiä, onko järkevää ottaa pikavippiä, vaikka sitä saisikin.

Onko pikavippi koroton?

Koroton pikavippi olisi kenen tahansa unelma, mutta se ei valitettavasti ole todellisuutta. Korottomia pikavippejä on mahdollista saada ainoastaan lähipiiriltä lainaamalla.

Pikavipin tekevät kalliiksi juuri korot ja kulut, mutta juuri ne tekevät liiketoiminnasta lainanantajalle kannattavaa, takaavathan ne lainanantajalle tuoton.

Pikavippejä myönnetään automatisoidusti vain muutamissa minuuteissa, jolloin hakijan maksukykyä ei pystytä kattavasti varmistamaan. Pikavippejä on myös pienituloisen helppo saada, jonka johdosta lainanantajan riski on suurempi.

Sitä kompensoidaan suuremmilla korkoprosenteilla ja kuluilla kuin muissa lainoissa. Joskus jotkut toimijat voivat markkinoida ensimmäistä pikavippiä ilman korkoja ja kuluja, ja tällöin koroton jakso on yleensä hyvin lyhyt.

Sen päätyttyä korot nousevat taas normaalille tasolle. Tällaiseen tarjoukseen törmätessä kannattaakin selvittää tarkkaan kaikki siihen liittyvät ehdot ja säännöt.

On mahdollista myös, että jotkut liikkeet voivat tarjota tuotteen ostamista kuluttomalla osamaksulla, jolloin tuotteen voi todellakin ostaa ilman luotosta aiheutuvia korkoja ja kuluja.

Ehtona on tällöin maksaa laina tarkassa maksuajassa pois. Korot ja muut kulut ovat kuitenkin olennainen osa pikavippejä, joihin tulee varautua niitä hankkiessa, ja ne voi pitää pienenä maksamalla pikavipin nopeasti pois.

Jos haluat varmistaa edullisimmat pikavipit, kilpailuta rahoitusyhtiöt avullamme.

Voiko pikavipin hakea ilman takaajaa tai vakuuksia?

Pikavipit myönnetään yleensä aina ilman takaajaa tai vakuuksia, ja nimensä mukaisesti ne ovat nopeita lainoja. Nopeat pikalainat ovat yleensä myös vakuudettomia, koska vakuuksien ja takaajien selvittäminen veisi enemmän aikaa.

Vakuudellisiin lainoihin verrattuna pikavipit ovat kustannuksiltaan huomattavasti kalliimpia, vaikka ne ovat myös aina pieniä lainoja.

Suurempia summia lainatessa yleensä tarvitaan aina jokin vakuus lainalle, ja lainanantajat ovatkin halukkaampia tarjoamaan sitä suurempia summia pikavippiä, mitä enemmän lainalle on tarjota vakuuksia tai takaajia.

Vakuudellisissa lainoissa on yleensä myös pidempi laina-aika, joka mahdollistaa pienet kuukausierät ja toisaalta myös pienemmät korkoprosentit.

Vinkki

Vakuudettomat pikavipit sopivat kiireelliseen ja kohtalaisen pieneen rahan tarpeeseen silloin, kun on äkillinen tarve rahalle ja tietää pystyvänsä maksamaan pikavipin nopeasti pois.

Suurempiin hankintoihin kannattaa aina hankkia vakuudellinen laina, jonka kustannukset pysyvät kohtuullisina pitemmälläkin laina-ajalla. Vakuus turvaa lainanantajan saatavat, jolloin sen ottama riski on pienempi, ja silloin se on myös lainanhakijalle halvempi.

Lainanantajat haluavat aina minimoida riskinsä, ja vakuudeton laina on aina lainanantajalle suurempi riski, vaikka se on summana pienempi. Pieni pikavippi maksaa myös lainanhakijalle enemmän kaikkien kulujen ansiosta.

Uusi pikavippi

Jos on tullut aika hankkia uusi pikavippi, kannattaa lainatarjontaan tutustua ensin huolella.

Uusia pikavippifirmoja on viime vuosina tullut markkinoille paljon. Eri toimijoiden tarjoamat pikavipit ja ehdot voivat erota toisistaan suurestikin niin lainasummien, takaisinmaksuaikojen kuin myös kuukausierien koon suhteen.

Uudet pikavipit kannattaa ehdottomasti aina kilpailuttaa, sillä näin yhdellä hakemuksella saa monta lainatarjousta, eikä esimerkiksi hakemusta tarvitse erikseen kirjoittaa monelle sivustolle.

Eri tilanteisiin ja tarpeisiin sopii erilainen laina, ja lainatarjousten joukosta voikin sitten valita sen itselle sopivimman vaihtoehdon. Ennen lainan ottamista on syytä varmistua, että pikavipin kuukausierän jälkeen käytettäväksi jää riittävästi rahaa myös elämiseen.

Jos ei jää, elämisestä tulee sen myötä liian tiukkaa. Lainaehtoihin tulee tutustua etukäteen huolella siten, että tietää kaiken, mitä sopimus todellisuudessa sisältää. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä matkan varrella.

On tärkeää myös varmistaa lainanantajan luotettavuus ja joustavuus ennen uuden pikavipin ottamista. Jos tulevaisuudessa eteen tulee erilainen elämäntilanne, on hyvä tietää, voiko esimerkiksi laina-aikaa pidentää sopimusaikana tai onko mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia.

Myös mahdollisten myöhästymismaksujen suuruudesta on hyvä olla tietoinen etukäteen.

Uusi pikavippi vai kerralla isompi laina?

Uutta pikavippiä hankkiessa sinun kannattaa miettiä myös, onko parempi ottaa uusi pieni vippi, vai kerralla suurempi laina edullisemmilla ehdoilla.

Suuremmissa lainasummissa kulut ja korot ovat yleensä huomattavasti suhteessa pienempiä verrattuna pikavippeihin, mutta toisaalta myös lainan myöntämisen kriteerit voivat olla paljon tiukemmat. Lainapäätöksen saamisessa saattaa myös kestää hieman pidempään.

Mikäli pikavippejä on jo kertynyt useampia, voi olla parempi idea yhdistää ne yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin laina-aika on yleensä mahdollista sopia pidemmäksi ja kulut ja korot pysyvät maltillisempina.

Usean pikavipin yhteinen kuukausierä voi olla paljonkin pienempi kuin yhden suuremman, pitemmän maksuajan lainan kuukausierä. Näin rahaa muuhun elämiseen jää kuukaudessa enemmän.

Näissäkin tapauksissa kannattaa katse suunnata todelliseen vuosikorkoon. Jos tarve ylimääräiselle rahalle on pieni ja lyhytaikainen, on pikavippi paras vaihtoehto.

Miten hakea suuri pikavippi pienen sijaan?

Jos harkitset suurempaa pikavippiä, sinun kannattaa miettiä vastaako tarpeesi kuitenkin pikavipin sijaan vakuudetonta luottoa. Vakuudetonta luottoa pohtiessasi voit Summarumin avulla kilpailuttaa hetkessä yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä.

Suurempaa pikavippiä haetaan suunnilleen samalla tavalla kuin pienempiäkin pikavippiä, ja suuremmatkin lainat kannattaa aina kilpailuttaa kauttamme.

Me selvitämme minkä kokoisen pikavipin sinun olisi mahdollista saada tuloillasi. Kilpailuttaminen ei vaadi sitoutumista mihinkään lainanantajaan vaan saatuja tarjouksia saat tutkia kaikessa rauhassa.

Osa rahoitusyhtiöistä on erikoistuneet juuri suurempiin lainoihin, joilla voi maksaa pienemmät pikavipit pois.

Isoja pikavippejä haetaan pienten pikavippien tapaan täyttämällä huolellisesti lainahakemus palveluntarjoajan nettisivustolla. Sen yhteydessä lainanantaja tarkistaa hakijan luottotiedot ennen hyväksyvän lainapäätöksen tekemistä.

Alustavan lainapäätöksen voit saada muutamissa minuuteissa, mutta on myös mahdollista, että hakemuksen hyväksymiseen menee enemmän aikaa.

Lainanantaja voi pyytää vielä toimittamaan lisää liitteitä hakemukseen, kuten esimerkiksi viimeisin palkkakuitti tai muu tosite vakituisista tuloista tai veroilmoituksen erittelyosan.

Kun saadut liitteet ovat toimitettu, lainanantaja tekee myönteisen lainapäätöksen, jonka jälkeen suurempi pikavippi siirtyy tilille nopeasti.

Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Lainasto logo
 • Ferratum logo
 • Saldo logo
 • Collector Bank logo
 • Lea bank logo
 • Brocc logo
 • Svea Bank logo
 • Alisa Bank logo
 • Morrow Bank logo

Pieni pikavippi

Pienistä pikavipeistä tekee erityisen houkuttelevia se, että rahat on mahdollista saada tilille heti. Lainapäätös tulee yleensä jopa viidessä minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Keskellä yötä rahoja ei välttämättä ole mahdollista saada, sillä on tutkittu, että se lisää hakijan velkakierrettä ja yöllä lainan hakeminen tapahtuu yleensä hetken mielijohteesta.

On tärkeää, että kaikki pikavipit ja lainat otetaan aina huolellisesti harkiten eikä hetken mielijohteesta.

Pikavippi on hyvä valinta silloin, kun rahan tarve on äkillinen, jolloin se saadaan myös yleensä nopeasti tilille. Pikavipin hakeminen on helppoa ja nopeaa, eikä hakemukseen yleensä tarvita paljon liitteitä summan ollessa verrattain pieni.

Hakemus on helppo täyttää nopeasti; täytät vain hakemukseen perustiedot, lainasumman ja takaisinmaksuajan. Pikavipit ovat vakuudettomia luottoja, eli niihin ei tarvita erikseen vakuuksia eikä takaajia.

Vaikka rahat tulevat nopeasti tilille, on hyvä muistaa, että ne täytyy myös maksaa takaisin, ja mieluiten myös melko nopealla aikataululla. Silloin kustannukset eivät kasva kovin suuriksi.

Helppo ja nopea pikavippi

Nopea pikalaina voi tulla tarpeeseen yhtäkkiä, ja netin hakukoneiden ansiosta älylaitteen ruudulle tulee hetkessä pitkä lista erilaisista lainanantajista, jotka tarjoavat helppoja ja nopeita pikavippejä.

Yleensä helppoja ja nopeita pikavippejä tarjoavat yritykset ovat erilaisia pieniä ja suuria kotimaisia sekä ulkomaisia rahoitusyhtiöitä. Pikavippien hinnoittelussa ja ehdoissa on eroja eri tarjoajien välillä, joten tarjousten kilpailuttaminen on järkevää.

Täyttämällä yhden hakemuksen saat useita erilaisia lainatarjouksia ja niistä voit valita aina sopivimman. Hakemuksen yhteydessä sinun täytyy useimmiten tunnistautua, jolloin sinulle myönnetään lainaa pankkitunnuksilla.

Kun hakemus on lähetetty, lainanantaja tarkistaa vielä luottotiedot automaattisesti. Kaiken ollessa kunnossa, voidaan myönteinen pikavippipäätös antaa vain muutamissa minuuteissa.

Rahat ovat tällöin tililläsi lainanantajasta riippuen jopa minuuteissa, kuitenkin useimmiten vähintään saman päivän aikana.

Pikavippi on saavuttanut suuren suosionsa juuri niiden nopeuden ja helppouden vuoksi, ja se voikin tarjota suuren avun äkilliseen rahatarpeeseen.

Lyhyt pikavippi

Pikavippien luonteeseen olennaisesti kuuluu se, että ne ovat useimmiten verrattain lyhytaikaisia lainoja. Silloin myös niiden korot ja muut kustannukset pystytään pitämään kohtuullisina, kunhan ne maksetaan aina ajallaan.

Siinä missä esimerkiksi asuntolainojen laina-ajat lasketaan kymmenissä vuosissa, pikavippejä maksetaan takaisin niiden koosta riippuen joko muutamassa kuukaudessa tai enintään muutamassa vuodessa.

Lainasopimuksessa sovitaan hyvin tarkasti lainan maksuaikataulusta ja kuukausierän suuruudesta. Yleensä lyhyt pikavippi on maksettavissa pois myös nopeammalla aikataululla, jopa nopeammin kuin alkuperäinen maksuaikataulu.

Pikavipin lyhyt laina-aika auttaa myös saamaan paremmin käsityksen siitä, kuinka paljon pikavippi tulee maksamaan kaikkineen. Pikavipit ovat lyhyitä lainoja.

Lyhyen pikavipin etuihin kuuluu se, ettei korkoja ja muita kuluja kuten esimerkiksi kuukausittaisia tilinhoitopalkkioita ehdi kertyä yhtä paljon kuin pitemmän laina-ajan lainoissa.

Pikavipin korko tosin voi olla tästä johtuen suurempi, mutta välillä elämässä saattaa tulla äkillinen tarve, jolloin lyhytaikainen laina on perusteltua. Tällöin lyhyen pikavipin voi hyvällä omalla tunnolla nostaa.

Klarna pikavippi

Yksi tunnetuimmista tarjolla olevista maksuvaihtoehdoista on Klarna pikavippi, joka tarjoaa joustoa ostosten maksamiseen. Klarnan voi valita maksutavaksi jo yli 205 000 verkkokaupassa ympäri maailman. Sen kautta tehdyt ostokset voi maksaa joko heti tai pienemmissä erissä.

Klarna tarjoaa palveluaan asiakkaille ilmaiseksi, kun he maksavat kyseisen summan takaisin kahden viikon sisällä. Klarnalla on myös oma sovellus älypuhelimille, jonka avulla voi seurata omia ostoksiaan ja avoimia laskujaan.

Maksuvaihtoehtona Klarnan laina voi olla turhan kallis verrattuna muihin tarjolla oleviin rahoitusmalleihin. Toisaalta, jos ostos on välttämätön ja rahaa ei ole juuri sillä hetkellä, voi Klarnan pikavippi olla hyvä vaihtoehto.

Klarna pikavipin ehdot kannattaa myös lukea huolellisesti, jolloin ikäviä yllätyksiä ei tule.

Pikavippi viikonloppuna

Yllättävä rahan tarve voi iskeä myös viikonloppuna, ja pikavippi onkin onneksi mahdollista saada viikon jokaisena päivänä. Huomaa kuitenkin, että kaikki yritykset eivät kuitenkaan käsittele lainahakemuksia muulloin kuin arkisin. Niiltä pikavippi viikonloppuna ei siis onnistu.

Rahojen saaminen tilille ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollista ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa, ja ehtoja pikavipin saamiselle viikonloppuna voi olla muutamia.

Ensimmäiseksi kannattaa ottaa huomioon lainanantajan sivustolla ilmoitetut asiakaspalvelun aukioloajat ja pikavipin tarve. Yleensä akuutti välttämätön tarve ei iske keskellä yötä, joten suunnitelmallisuutta ja harkintaa tarvitaan enemmän yöllä otettuihin pikavippeihin.

Lainanantajan prosessi tapahtuu öisin ja viikonloppuisin myös samalla kaavalla kuin muulloinkin, mutta silti nopeasti ja helposti. Prosessi on osin automatisoitu esimerkiksi luottotietojen tarkistuksen osalta.

Hakemuksen täyttäminen ja mahdollisten liitteiden toimittaminen onnistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta hyväksyvä lainapäätös voi tulla vasta seuraavana päivänä.

Tämä on ihan perusteltua, ettei kaikkia pikavippejä voi saada yöaikaan tai viikonloppuna, sillä yleensä syy niiden ottamiselle on viihdetarkoitus.

Joku voi esimerkiksi ottaa pikavipin lähteäkseen yökerhoon tai pelatessaan erilaisia kasinopelejä ja tällöin aamulla katumus voikin iskeä ja olla suurta.

Luotettava pikavippi

On aina ensiarvoisen tärkeää valita luotettava pikavipin tarjoaja, joka hinnoittelee tuotteensa selkeästi ja näkyvästi, onhan pikavipin hakeminen aina suuri päätös hakijalle.

Luotettavan ja turvallisen pikavipin tarjoajan löytäminen netin valtavasta tarjonnasta voi joskus tuntua erittäin haasteelliselta tehtävältä, sillä valikoimaa on runsaasti tällä hetkellä.

Kun kiinnität huomion muutamiin tärkeisiin asioihin, on sopivan lainanantajan valitseminen helpompaa. Kiinnitä ensin huomio siihen, että sivustolta löytyvät tausta- ja yhteystiedot yrityksestä. Sinun on helpompi saada yhteys lainanantajaan, jos siihen tulee tarvetta.

Epäluotettavan lainanantajan voi tunnistaa esimerkiksi, jos sinua pyydetään maksamaan erilaisia toimitusmaksuja tai vastaavia ennen pikavipin saamista, tai jos kaikki tiedot lainan kuluista ja koroista eivät ole selkeästi näkyvillä.

Hyvä vinkki on myös valita kotimainen, tunnettu lainantarjoaja. Ulkomaisten lainanantajien luotettavuutta on erityisen hankala selvittää, mutta luotettavien suomalaisten lainanantajien tiedot löytyvät aina suomalaisesta yritysrekisteristä ja niiden toimintaa valvovat Finanssivalvonta ja Aluehallintavirasto.

Huomaa myös, että kaikki Suomessa toimivat yhtiöt, jotka tarjoavat lainaa ulkomailta, noudattavat kaikkia Suomen lakeja.

Lainanantajan luotettavuutta arvioitaessa kannattaa aina perehtyä huolella kaikkiin pikavipin ehtoihin sekä lainanantajan tapaan käsitellä henkilötietoja. Ehdoista tulee aina löytyä selkeästi kaikki lainasta mahdollisesti aiheutuvat kulut ja kustannukset tarkasti eriteltyinä ja kaikki yksityisyydensuojaan liittyvät asiat.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pikavippi yksityiseltä

Pikavippejä tarjoavat lukuisat rahoitusyhtiöt, joiden joukosta löytyy monia yksityisiä yrityksiä sekä monia tunnettuja isoja pankkeja.

Jos rahoitusyhtiöt tuntuvat hankalasti lähettyviltä, on yksi vaihtoehdoista valita yksityinen pikavippi. Luotettava pikavippi yksityiseltä tarkoittaa rahan lainaamista yksityiseltä henkilöltä, mahdollisesti tutulta tai tutun tutulta.

Tässä on hyviä puolia, mutta myös huonoja. Läheisiltä lainaamalla laina-ajan voi sopia joustavaksi, eikä korkoa välttämättä tarvitse maksaa lainkaan.

Pikavipin hakemiseen ja hoitamiseen löytyy enemmän joustoa tuttujen kanssa, kuin suurten rahoitusyhtiöiden kanssa. Tietenkin myös läheisiltä lainatut rahat on syytä maksaa ajallaan pois, ja maksamattomat velat voivatkin hiertää suhteita ja johtaa jopa välien rikkoutumiseen.

Suomalaisten kotitalouksien velkaantuessa kovaa tahtia, turhaa velanottoa kannattaa aina kun mahdollista välttää ja ainakin kaikkein pienimpien summien kohdalla kannattaa miettiä myös muita mahdollisia vaihtoehtoja.

Kannattaako yksityinen pikavippi?

Yksityinen pikavippi on laina siinä missä muutkin lainat. Sitäkin tulee miettiä tarkoin ja suunnitelmallisesti. Yksityisen pikavipin tulee olla tarkoin harkittu. Hyvä nyrkkisääntö on pitää mielessä, että laina tulee aina maksaa pois, oli se keneltä tahansa lainattu.

Pikavippi ja korkokatto 2021

Syyskuussa 2019 lähes kaikille uusille kulutusluotoille määrättiin laissa 20 prosentin korkokatto, ja sen yhteydessä myös muiden luottoon liittyvien kustannusten enimmäismäärää rajoitettiin.

Kesällä 2020 samaista lakia vielä tiukennettiin koronapandemian vuoksi, asettamalla kulutusluottojen korkokatto 10 prosenttiin, ja säätämällä niille suoramarkkinointikielto sekä rajoittamalla samalla myös luotonantajien oikeutta korottaa lainan muita kuluja.

Tämän lakimuutoksen tarkoitus oli helpottaa velkarahoitukseen turvautumaan joutuvien tilannetta, sekä pyrkimyksenä oli myös ennaltaehkäistä velkaongelmia.

Laki tehtiin määräaikaiseksi, ja sen voimassaolo päättyi syyskuun 2021 lopussa, jolloin voimaan tuli takaisin vuoden 2019 laki kulutusluottojen korkokatosta.

Tällä hetkellä oikeusministeriössä valmistellaan kuluttajaluottoja koskevan lainsäädännön pysyvää muuttamista, ja pohdinnan alla onkin, olisiko korkokaton pysyvälle alentamiselle perusteita.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että pienemmän korkokaton vuoksi pienituloisille ei ehkä myönnettäisi lainaa enää niin helposti. Heidän kohdallaan lainanantajan riski kasvaa, mutta korkokaton vuoksi sitä ei voitaisi ottaa huomioon koron hinnoittelussa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Pikavippien edut ja mahdolliset riskit

Edut Riskit
Pikavippi voi ratkaista akuutin rahan tarpeen. Jos pikavippi on summaltaan liian suuri, voi seurauksena olla maksuvaikeuksia.
Pikavippejä tarjoavien yhtiöiden toimintaa rajoitetaan nykyisin laissa. Pikavipeissä voi olla myös piilokuluja, jos haet niitä muualta kuin kauttamme.
Me kilpailutamme pikavippiä tarjoavat rahoitusyhtiöt puolestasi maksuttomasti. Mikäli et ole varma maksukyvystäsi, talouden hallinta saattaa vaikeutua.
Pikavippien korkoa säädellään korkokatolla. Pikavippiä voi saada niin helposti, että huolimaton rahankäyttäjä voi joutua velkakierteeseen.
Pikavippien kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään. Monta pikavippiä samaan aikaan saattavat johtaa maksuvaikeuksiin.

Kokemuksia pikavipeistä

Ihmisillä on hyvin monenlaisia kokemuksia pikavipeistä ja kokemuksien suuressa kirjossa on sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia.

Muiden kokemuksista pikavippien kanssa saat arvokasta tietoa siitä, miten se voi vaikuttaa omaan elämään ja mitä on syytä ottaa huomioon. Silti kannattaa pitää aina mielessä, että jokaisen ihmisten kokemukset ovat aina henkilökohtaisia eivätkä välttämättä kerro sinun tilanteestasi mitään.

Yleisesti ottaen ihmisten negatiiviset kokemukset johtuvat pikavippien korkeista koroista ja muista kuluista. Monesti negatiiviset kokemukset liittyvät siihen, että pikavippejä on kertynyt ajan saatossa useita, eikä niitä olekaan enää helppo maksaa takaisin.

Jotta tällaista tilannetta ei tulisi, kannattaa pikavipin muodostama tarve suunnitella tarkasti ja pikavipin ehdot lukea huolellisesti.

Positiiviset kokemukset pikavipeistä liittyvät tyypillisesti hakemusprosessin helppouteen ja nopeuteen.

Luotettava pikavippi voi siis olla hyväkin asia, eikä kaikki sen ympärillä ole aina negatiivista. Nyt kun tiedät tarkalleen mikä on pikavippi, voit lähteä kilpailuttamaan sen tarjoajia kanssamme!

Pikavippi – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pikavippi?
Pikavippi on heti saatavissa oleva laina. Pikavippi on perinteisesti ollut hinnaltaan suhteellisen kallis, mutta korkokatto on vaikuttanut niiden hintatasoon selkeästi.
Kuinka pikavippi kannattaa lyhentää pois?
Pikavippi kannattaa lyhentää pois mahdollisimman pian. Etenkin jos kyseessä on kallis, ennen korkattoa otettu pikavippi, kannattaa kuluttajan kilpailuttaa vanha pikavippinsä.
Mistä apua jos pikavippien kanssa on ongelmia?
Pikavipeistä johtuviin maksuongelmiin, kuluttajan on mahdollista saada tukea eri tahoilta. Esimerkiksi kunnallinen velka-apu auttaa talousneuvonnan, järjestelylainojen takaamisen tai velkaneuvottelujen kanssa.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja