Yrityslainaa vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle

Vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle voi tulla tilanteita, jolloin tarvitaan nopeasti lainaa erilaisiin investointeihin. Menestyvällä ja kannattavalla liiketoiminnalla voi olla kasvutarpeita, jolloin tarvitaan uusia työntekijöitä tai uutta liiketilaa. Yllättävät tilanteet, kuten rikkoutunut kaluste tai laite, vaatii uuden kalusteen tai laitteen hankkimisen tai vähintäänkin korjauksen tai siitä voi aiheutua merkittäviä tappioita.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Yrityslainaa vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle ilman vakuuksia

Kun etsit yrityslainaa ilman vakuuksia vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle, vertaile sopiva lainavaihtoehto lainavertailutaulukon avulla. Yrityksesi voi säästää jopa tuhansia euroja, kun käyttää hetken aikaa lainakustannusten tutkimiseen ja eri vaihtoehtojen vertailemiseen. Lainataulukon vertailu säästää myöskin aikaa, kun sen perusteella voi pyytää vain muutamilta sopivilta tuntuvilta luotonantajilta henkilökohtaiset lainatarjoukset ja vertailla vain näitä keskenään.

Varsinainen lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen kestää ainoastaan muutaman minuutin. Hakemuksen voi täyttää milloin tahansa, silloin kun se parhaiten sopii ja saat henkilökohtaisen lainatarjouksen yrityslainasta jo muutaman tunnin sisällä. Lainatarjouksia voi odottaa sähköpostiin viimeistään seuraavana päivänä.

Lainatarjous on aina yrityskohtainen, joten sen lainakustannuksiin ja muihin ehtoihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen kuin hyväksyy lainatarjouksen. Jos yrityksesi saama lainatarjous ei mielestäsi vastaa yrityksen tarpeita tai et muuten halua tarjottua lainaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lainahakemus peruuntuu automaattisesti määräajan umpeuduttua, eikä siitä aiheudu mitään kuluja. Lainahakemuksen täyttäminen henkilökohtaisen lainatarjouksen saamiseksi ei ole myöskään yrityksellesi sitovaa.

Yrityslaina ilman vakuutta

Vakuudeton yrityslaina on helppo valinta, koska yrityksen ei tarvitse miettiä lainalle tarvittavia reaalivakuuksia. Yleensä yrityslaina ilman vakuutta on kustannuksiltaan hieman korkeampi kuin vakuudellinen laina, koska lainanmyöntäjä ottaa aina riskin lainaa myöntäessään. Ero kuitenkin on pieni. Vakuudellisessa lainassa lainanmyöntäjä saa vakuuden itselleen, jos yritys ajautuu maksuvaikeuksiin, eikä saakaan lainaa maksettua takaisin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että yleensä vakuudeton laina maksetaan myös lyhyemmässä ajassa takaisin kuin vakuudellinen laina. Yrityslaina ilman vakuutta on saatavilla myös huomattavasti nopeammin kuin vakuudellinen laina, kun pitkiä ja monitahoisia lainaneuvotteluita ei tarvita ja erilaisia selvityksiä, suunnitelmia ja laskelmia ei tarvitse laatia ja toimittaa.

Vakuudellinen yrityslaina

Jos yrityksellä on mahdollisuus hakea vakuudellista yrityslainaa, voi sekin olla vaihtoehto. Reaalivakuutena voi toimia esimerkiksi kiinteistö, tontti, osakkeet tai talletukset. Yrityslainan hakeminen vakuuksilla on pidempi prosessi, koska sen saamiseksi täytyy käydä pankin kanssa lainaneuvottelut ja toimittaa luotonantajalle tarvittavat vakuudet lainan saamiseksi. Laina-aika on tyypillisesti pitempi kuin vakuudettomissa lainoissa ja kustannukset hieman alhaisemmat.

Jos yrityksen rahoitustarve on merkittävän iso on silloin vakuudellinen laina ainoa vaihtoehto rahoittaa investoinnit. Pankit voivat vaatia tässä kokonaisvlataisempia rahoitusneuvotteluja, joihin halutaan mukaan Finnvera tai Business Finland. Näistä Finnvera tarjoaa pääasiassa yrityslainoille takauksia ja takaus on nimenomaan oman pankin yrityslainaan. Tällöin lainoja ei juuri voi kilpailuttaa.

Business Finland voi tarjota varsinaista lainaakin, mutta laina ei kata koko rahoitustarvetta, jolloin tarvitaan vielä lisärahoitusta. Oma pankkikaan ei yleensä tarjoa koko rahoitustarpeen mukaista lainaa, mutta lisärahoitukseen voi hakea vakuudetonta lainaa yksityiseltä luotonantajalta.

Hae yrityslainaa vähittäis- ja tukkukaupan yritykselle heti tilille

Ennen kuin haet yrityksellesi yrityslainaa, on hyvä perehtyä yrityslainojen korko- ja kustannustasoon. Summarumin ylläpitämästä taulukosta näet helposti millaisia yrityslainoja on markkinoilla tarjolla ja millaisilla kustannuksilla. Kun taulukosta löytyy muutama sopivalta tuntuva vaihtoehto, kannattaa näiltä luotonantajilta pyytää henkilökohtainen lainatarjous.

Kilpailuttamalla löytyy edullinen laina

Vahittäis- ja tukkukaupan kannattaa kilpailuttaa lainat ennen lainan nostamista. Netissä on runsaasti tarjolla erilaisia kilpailutussivustoja, joilla myös yrityslainojen kilpailuttaminen on vaivatonta. Yhdellä hakemuksella voi saada usealta luotonantajalta lainatarjouksen ja juuri tässä onkin haaste. Parhaimmillaan lainatarjouksia voi tulla kymmeniä ja näiden vertailu onkin jo varsin työläs prosessi.

Yrityslainat kannattaakin kilpailuttaa hallitusti ja ennen varsinaista kilpailutusta vertailla lainataulukosta eri vaihtoehtoja. Pyytämällä vain muutamalta sopivalta tuntuvalta luotonantajalta henkilökohtaiset lainatarjoukset vähittäis- ja tukkukaupalle, säästää hakuprosessissa melkoisesti aikaa ja koko kilpailutus on selkeämmin hallittavissa.

Vertaile korkotasoa ja kokonaiskustannuksia

Yleinen korkotaso on pitkään ollut alhainen ja se näkyy myös yrityslainojen korkotasossa. Lainoja markkinoidaan näkyvästi nimelliskorolla, joka tosin ei kerro lainasta vielä paljoakaan. Nimelliskorko määräytyy yleisen korkotason ja luotonantajan marginaalin mukaan, ja marginaalit tekevät varsinaisen eron lainojen koroissa. Pankit sitovat marginaalinsa yleensä 3 kuukauden Euriboriin, jolloin korko voi muuttua nopeastikin ja vieläpä usein, jos rahoitusmarkkinoille tulee erityistä painetta korkotason nostoon.

Yksityiset luotonantajat taas voivat tarjota jopa kiinteää korkoa yrityslainoissaan, jolloin korko voi olla hieman pankin korkoa korkeampi, mutta se ei myöskään nouse laina-aikana. Epävakaassa maailman tilanteessa tätä asiaa kannattaa hetki pohtia, koska rahoitusmarkkinoilla on havaittavissa jo pientä painetta korkojen nousuun.

Nimelliskoron lisäksi lainaan tulee myös avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja mahdolliset laskutustuslisät maksettavaksi. Näitä harvoin tulee tarkemmin ajateltua ja vertailtua, mutta lisäämällä ne nimelliskorkoon saadaan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko kertoo ja paljon enemmän lainan edullisuudesta. Lainan todelliset kustannukset myös ilmoitetaan lainatarjouksessa ja tämä huomioi myös laina-ajan. Se kertoo viimeistään miten edullinen tai kallis lainatarjous onkaan.

Hyvä yrityslaina joustaa vähittäis- ja tukkukaupan tilanteen mukaan

Pelkät kustannukset eivät vielä tee lainatarjouksesta hyvää, vaan henkilökohtaisesta lainatarjouksesta on hyvä tarkistaa myös lainaan liittyvät muut ehdot. Vähittäis- ja tukkukaupalla voi tulla äkillisiä menoja, jotka heilauttavat yrityksen maksukykyä tilapäisesti. Tällaisessa tilanteessa maksu- tai lyhennysvapaa jakso voi olla tarpeen, että tilanne saadaan tasapainoon.

Toisaalta vähittäis- ja tukkukaupan tilanne saattaa elää positiivisesti ja yritykselle voi tulla tarve maksaa laina ennakoitua nopeammin pois. Omaehtoinen lainan nopeampi takaisinmaksu ei välttämättä kohdistu luotonantajan päässä oikein, jolloin siitä voi koitua ylimääräistä selvittelyä. Joissakin tilanteissa nopeampi maksuaikataulu voi vaatia myös lainan uudelleen neuvottelua, josta voi aiheutua ylimääräisiä kuluja.

Näma molemmat tilanteet kannattaa tarkistaa lainatarjouksen ehdoista jo ennen kuin tarjousta hyväksyy. Jos tällainen maksusuunnitelman muutoksia vaativa tilanne tulee eteen, siitä kannattaa olla mahdollisimman nopeasti yhteydessä luotonantajaan, jolloin lyhennyserille saadaan lisää maksuaikaa tai alkuperäistä maksusuunnitelmaa suuremmat lyhennyserät saadaan kohdistettua oikein lainan lyhennyksiin.

Lainatarjous on helppo hyväksyä netissä

Hyväksy yrityksellesi räätälöity henkilökohtainen lainatarjous verkkopankkitunnuksilla ja lainanmyöntäjä siirtää lainan maksuun, kun lainasopimus on myös heidän puolelta hyväksytty. Rahat ovat yrityksen käytettävissä nopeasti, yrityksen pankista riippuen joko välittömästi tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluttua.

Kaiken kaikiaan yrityslainan hakuprosessin voi saada suoritettua alusta loppuun jopa yhdessä päivässä. Lainojen vertailuun on kuitenkin hyvä varata pari päivää, että vertailun ehti itehdä huolella ja löytyy se edullisin laina vähittäis- ja tukkukaupan investointitarpeisiin.

Vähittäis- ja tukkukauppayrityksen rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Yleisimmät rahoitustarpeet vähittäis- ja tukkukaupassa liittyvät ennakkotilauksiin, toimitilan uudistamiseen tai uuden tilan hankintaan ja henkilöstön palkkaamiseen.Henkilöstön palkkaaminen.

Toimitilan uudistaminen tai laajentaminen

Vähittäis – ja tukkukaupan toimitilat voivat jäädä toiminnan laajentuessa pieniksi tai vuosien saatossa kulua niin, että tiloja on pakko huoltaa ja ajanmukaistaa. Silloin investoinnin kokoluokka on jo niin merkittävä, että sen toteuttaminen ilman yrityslainaa olisi mahdotonta. Yrityslainan turvin uudistus tai laajennus saadaan toteutettua nopealla aikataululla ja siitä koituu mahdollisimman vähän haittaa yrityksen liiketoiminnalle.

Hajonnut kaluste, laite tai kone vaatii nopeita toimia

Riippuen vähittäis- ja tukkukaupan tuotevalikoimista, voi hajonnut laite, kone tai kaluste olla hyvin kriittinen tilanne. Esimerkiksi elintarvikkeiden tukkukaupassa kylmalaitteen hajoaminen aiheuttaa merkittävän riskin isoihin tappioihin.

Rikkoutunut kylmälaite tulee saada nopeasti korjattua tai vaihdettua uuteen. Silloin uusi laite voi olla tarpeen hankkia nopeasti tai ainakin vuokrata kylmäkontti, jossa säilyttää tuotteita sen aikaa, että kylmälaite saadaan korjattua tai vaihdettua. Tässä pieni vakuudeton yrityslaina voi olla todellinen pelastaja ja se saadaan nopeasti maksettua pois, kunhan tällaisia tilanteita varten otetusta vakuutuksista on ensin saatu korvaukset.

Ennakkotilauksiin tarvittava rahoitus

Etenkin tukkukaupassa tilausmäärät ovat isoja ja niiden toimittamisessa voidaan vaatia käsirahaa tai ennakkotilausta. Nopeasti muuttuvassa maailmantilanteessa kaikki kustannukset ovat nousseet aina rahtikustannuksia myöten, joten kassa ei välttämättä anna mahdollisuuksia tarvittavaan ennakkotilaukseen.

Yrityslainaa voi hakea myös tällaiseen tilanteeseen ja tyypillisesti ennakkotilaus saadaan maksettua nopealla aikataululla pois. Etenkin suositut tuotteet liikkuvat tukkukaupasta nopeasti vähittäiskaupoille ja asiakkaille vaikka tilaus olisi isompi ja hinnakkaampi.

Vakuudettomasta lainasta lisärahoitus vakuudelliseen lainaan

Kun yrityksen investointi on iso ja siihen ei ole kokonaisuudessaan saatu rahoitusta pankista ja muista rahoitusneuvotteluista, on hyvä kilpailuttaa vakuudettomat lainat. Tyypillisesti isompi investointien rahoitustarve keskittyy kasvuvaiheeseen, jolloin laina-aikakin pystytään pitämään kohtuullisena.

Pankkien tarjoamat vakuudettomat yrityslainat ovat pienempiä mitä yksityiset luotonantajat tarjoavat, joten yksityisen luotonantajan yrityslainalla ilman vakuuksia voidaan kattaa rahoituksen puuttuva osuus. Laina-aika kannattaa tässä tapauksessa mitoittaa huolellisesti, että yrityksellä saa kaiken hyödyn irti kasvuvaiheesta.

Vanhojen lainojen uudelleenjärjestely

Toisinaan yrityksillä on vanhoja ja kalliita lainoja vielä jäljellä, joiden lainakustannukset eivät vastaa tämän hetken edullista korkotasoa. Näistä lainoista ja luotoista kannattaa tarkistaa voiko lainat maksaa alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin pois. Yleensä voi, mutta tästä voi koitua ylimääräisiä kustannuksia. Kustannukset kuitenkin ovat yleensä niin pieniä, että niiden takia lainojen uudelleen järjestelystä ei tule kannattamotonta.

Vanhojen lainojen uudelleenjärjestelyssä lasketaan kaikki järjestelyyn sopivat jäljellä olevat lainat ja luotot yhteen ja eritellään myös niiden kokonaiskulut. Tämän jälkeen yrityslainataulukosta on helppo valita muutama tähän tarkoitukseen sopiva luotonantaja ja pyytää heiltä henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Erot vanhoissa lainoissa uusiin nähden voivat olla merkittävät ja kokonaissäästöt nousta jopa tuhansiin. Kun sopiva laina on löytynyt, hyväksytään se ja sillä maksetaan kaikki uudelleen järjestelyyn valitut lainat ja luotot kerralla pois. Tämän jälkeen uutta lainaa lyhennetään maksusuunnitelman mukaan.

Yrityslainojen uudelleenjärjestely näkyy nopeasti yrityksen tuloksessa hienoisena parantumisena. Kunnolla eron huomaa tilikauden lopussa tilinpäätöksessä, jolloin lainojen todellisten kokonaiskustannusten pienentyessä viivan alle jää selvästi enemmän.,Lainojen uudelleen järjestely on helppo toteuttaa.