Lainavertailu – vertaa lainoja ja löydä edullisin korko

Summarumin lainavertailun avulla sinun on mahdollista löytää itsellesi nopeasti ja vaivattomasti se edullisin laina. Lue alta, mitä sinun tulee tietää lainoja vertailtaessa?
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Kilpailuta ja vertaile lainat ilmaiseksi

   Lainavertailu on yksi parhaita ilmaisia työkaluja edullisen lainan vastaanottamiseen. Lainojen vertailun avulla on mahdollista asettaa pankit ja rahalaitokset kilpailemaan henkilön asiakkuudesta. Kilpailutilanteen kääntäminen päälaelleen johtaa lainanottajan kannalta yleensä halvempiin lainakuluihin.

   Ilmainen lainavertailu on helppo toteuttaa ja se mahdollistaa halvimman lainan löytämisen. Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintaan, joten jokaisen on mahdollista jo lainaa harkitessaan vertailla alustavasti lainamahdollisuuksia keskenään.


   Löydä edullisin laina hyödyntämällä lainavertailua

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Vertaa lainoja helposti netissä – säästät rahaa

   Lainavertailu on helppo ja kätevä toteuttaa netissä. Lainaa harkitsevan on helppo toteuttaa lainavertailu netissä, sillä sähköisten lomakkeiden täyttäminen on huomattavasti vaivattomampaa kuin kirjallisten lomakkeiden. Lisäksi lainavertailun avulla on mahdollista säästää rahaa löytäessään edullisin mahdollinen laina.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainavertailun vaiheet

   Lainojen vertailu on nopeaa ja vaivatonta. Myöhemmissä kappaleissa käydään hieman tarkemmin läpi sitä, mitä eri vaiheita lainojen vertailu pitää sisällään. Jokaisen on syytä huomata, että osa lainavertailun vaiheista toteutuu itsenäisesti ilman, että ne vaativat erillisiä toimia. Summarumin lainavertailu pitää sisällään seuraavat vaiheet:

   1. Hakemuksen täyttäminen
   2. Hakemuksen analysoiminen
   3. Lainahakemuksen välittäminen lainan tarjoajille
   4. Tarjousten lähettäminen lainan hakijalle
   5. Hankintapäätös

   Hakemuksen täyttäminen

   Hakemuksen täyttäminen Summarumin lainavertailun kautta on nopeaa ja kestää hakijasta riippuen yleensä ainoastaan muutamia minuutteja. Hakemusta täytettäessä sinun antaa perustiedot itsestään sekä muutamia lainatarjousten kannalta olennaisia asioita.

   Hakija täyttää hakemukseen muun muassa tietoja liittyen sen hetkiseen työhön, koulutukseen, asumiseen sekä olemassa oleviin lainoihin. Tietojen oikeellisuus on tärkeää, sillä se on hyvin pitkälti määrittävä tekijä siinä, minkälaisen lainatarjouksen hakija voi vastaanottaa.

   Suurin osa lainaa tarjoavista yrityksistä vaatii lainaa hakevasta henkilöstä seuraavia tietoja.

   • Lainasumma ja maksuaika
   • Hakijan henkilötiedot
   • Yhteystiedot
   • Käynnissä oleva työsuhde
   • Kuukausittaiset tulot ja menot
   • Taloudessa asuvien henkilöiden määrä
   • Henkilön muut lainat

   Yllä olevat tiedot kerätään sähköisesti eli lainaa hakevan henkilön ei tarvitse lähettää erillisiä paperisia liitetiedostoja lainoja vertaillessa.

   Täytettyään lainan tarjoajan vaatimat tiedot ja lähetettyään lomakkeen, hakemus analysoidaan jonka jälkeen lainavertailu voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

   Lainahakemuksen välittäminen eteenpäin

   Lainan hakijan täytettyä lainavertailun hakemuksen, välittää Summarum seuraavaksi nämä tiedot eteenpäin lainan tarjoajille.

   Lainavertailu osallistaa pankit ja rahalaitokset toteuttamaan yksilöllisiä lainatarjouksia kilpailuttajan edellisessä vaiheessa antamien tietojen perusteella.

   Lainavertailun toteuttaja kerää lopuksi kaikki pankeilta ja rahalaitoksilta saadut lainatarjoukset ja valikoi niistä sopivimmat sekä edullisimmat tarjoukset sinulle esitettäviksi.

   Hankintapäätös

   Lainavertailu on tässä vaiheessa edennyt jo pisteeseen, jossa lainan hankinnasta puuttuu enää hankintapäätös.

   Mikäli kilpailuttaja päätyy hankkimaan tarjotun lainan, kannattaa henkilön siirtyä vastaanotetun lainatarjouksen sisältämän linkin kautta suoraan palveluntarjoajan verkkosivuille hyväksymään lainatarjouksen.

   Mikäli kilpailuttaja taas päätyy olemaan hyväksymättä lainatarjousta, onnistuu sekin helposti. Henkilön ei tarvitse siinä tapauksessa toimittaa erillisiä kieltäviä vastauksia lainatarjouksiin. Pelkkä lainatarjousten lunastamatta jättäminen riittää.

   Vertaa lainat ennen pankkiin menoa

   Valitettavan harva toimii nykyään lainaa hakiessa optimaalisella tavalla. Suuri osa lainaa hakevista henkilöistä toimii vielä tavalla, joka ei mahdollista, että paras lainavertailu ja lainatarjous löytyy.

   Yleinen tapa lainan hakemiseen liittyy vielä vahvasti tapaamisajan varaamiseen pankkiin. Monet varaavat tapaamisen omaan pankkiinsa ja lainatarjouksen saatuaan hyväksyvät sen selvittämättä ollenkaan muita vaihtoehtoja.

   Toimiessa näin lainaa tarvitseva kuitenkin pienentää todennäköisyyksiään löytää markkinoiden edullisin laina. Paras laina löytyykin aina lainavertailun avulla. Pankkiajan sopimisessa ei itsessään ole vikaa. Lainan hakijan kannattaa kuitenkin huolehtia ennen pankkiin astumista, että hänellä on tiedossa muidenkin lainan tarjoajien hintatasoja.

   Parhaimmillaan kilpailuttaja vertaileekin lainoja jo etukäteen ja menee sitten pankkiin pitäen tiedot mukanaan. Mikäli pankki esittelee hakijalle kalliimpaa lainaa, voi henkilö esittää minkälaisia lainatarjouksia hän on muilta pankeilta tai rahalaitoksilta saanut.

   Näin toimiessa hakijan on mahdollista löytää markkinoiden edullisin lähtöhinta ja kenties vielä tiputtaa sitä alemmas, mikäli pankki on valmis tinkimään lainan kustannuksissa saadakseen lainan kilpailuttajasta uuden asiakkuuden.

   Summarum palvelussa voit vertailla lainat täysin ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Täytä vain hakemus sivun yläreunassa niin saat tarjouksia useammalta pankilta. Voit tarkistaa korkotasosi ja tämän jälkeen pyytää omalta pankiltasi kilpailevaa tarjousta.

   Lainahakemusten jakauma Summarumilla huhtikuussa 2022

   Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haettiin huhtikuussa 2022 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

   Kilpailuta lainat kätevästi tästä

   Miksi lainavertailu ja lainojen kilpailuttaminen kannattaa?

   Edellisissä kappaleissa on jo hieman nostettu esiin erilaisia syitä, joiden takia lainavertailu ja lainojen kilpailuttaminen kannattaa.

   Lainavertailu on lainan kilpailuttajan näkökulmasta kannattavaa useista erinäisistä syistä. Alle on listattuna kilpailuttamisen kolme merkittävintä hyötyä:

   • Rahalliset säästöt
   • Nopea lainatarjousten vastaanottaminen
   • Vaivaton toteutus

   Seuraavissa kappaleissa on jokaista edellä mainituista lainavertailun hyödyistä hieman tarkemmin. Lisäksi seuraavissa kappaleissa on pyritty avaamaan sitä, miten kyseiset hyödyt näyttäytyvät lainaa tarvitsevan silmiin.

   Rahalliset säästöt

   Rahalliset säästöt ovat yksi merkittävimmistä hyödyistä, joita lainan kilpailuttaja saa käyttöönsä, kun lainaa hakeva henkilö vertaa lainoja. Lainavertailu tuo säästöjä siten, että yhdellä hakemuksella saa lainatarjouksia useammilta eri rahoitusalan toimijoilta yhden sijaan.

   Mikäli henkilö ei kilpailuta lainojaan keskenään, ovat todennäköisyydet sen puolella, ettei henkilö myöskään osaa valita itselle edullisinta lainaa. Kuluttajakäyttäytymisessä on yleistä, että lainaa hakeva henkilö usein tyytyy hakemaan lainaa vain omalta pankilta.

   Suora lainanhaku omalta pankilta sisältää kuitenkin kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on, että hakija ei saa näin tietoonsa lainamarkkinoiden muiden palveluntarjoajien hintatasoa.

   Toinen ongelma on, että hakijan on usein mahdollista saada myös omalta pankilta edullisempi lainatarjous, mikäli henkilö kilpailuttaa lainansa muillakin pankeilla sekä rahalaitoksilla.

   Ottaessa lainanhakuun vertailun kautta useita toimijoita mukaan, on mahdollista löytää lainamarkkinoiden sen hetkinen yleinen hintataso sekä edullisin ja paras laina.

   Nopea lainatarjousten vastaanottaminen

   Lainaa tarjoavia pankkeja ja rahalaitoksia on olemassa Suomen lainamarkkinoilla niin paljon, että itsenäisesti toteutettava lainavertailu on todella paljon aikaa vievää työtä. Summarumin lainavertailun avulla on kuitenkin mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri palveluntarjoajilta nopeasti.

   Useiden tarjousten vastaanottaminen vaatii ainoastaan yhden lomakkeen täyttämistä ja sen seurauksena mahdollista säästää merkittävästi myös omaa aikaa. Lainavertailu kannattaa jättää kolmannelle osapuolelle, sillä automatisoitu vertailuprosessi auttaa kuluttajaa löytämään sopivimman lainan kaikista nopeimmin.

   Vaivaton toteutus

   Kuten aiemmassa kappaleessa käsiteltiin, on lainavertailu nopeampi tapa toteuttaa lainojen vertailu verrattuna itsenäiseen tarjousten etsimiseen. Nopeuden lisäksi lainojen vertailu on kuitenkin myös vaivattomampi toteuttaa Summarumin vertailupalvelun avulla.

   Lukuisten lomakkeiden täyttäminen on hitauden lisäksi myös usein äärimmäisen vaivalloista. Lainavertailu Summarumin avulla on mahdollista vastaanottaa samat tarjoukset pienellä vaivalla, ainoastaan yhden lomakkeen täyttämisen avulla.

   Varmuus lainan saamiselle

   Pankeilla sekä rahalaitoksilla on olemassa aina ehtoja, joita kuluttajan tulee täyttää saadakseen lainaa. Nämä ehdot vaihtelevat pankin tai rahalaitoksen mukaan, mutta yleisiä ehtoja ovat muun muassa säännölliset palkkatulot sekä puhtaat luottomerkinnät.

   Hyväksytty lainahakemus on aina sitä todennäköisempi, mitä useammasta pankista tai rahalaitoksesta kuluttaja lainaa hakee. Tämän syyn takia lainavertailu nostaakin myös hakijan todennäköisyyksiä vastaanottaa laina itselleen.

   Edullisin laina löytyy vertailun avulla

   Moni lainaa hakeva henkilö tyytyy hakemaan lainaa omalta pankilta ottamatta sen tarkemmin selvää siitä, mistä henkilön olisi mahdollista löytää edullinen laina itselle. Näin toimiessa henkilö erittäin todennäköisesti jättää hyödyntämättä mahdollisuuden rahallisiin säästöihin.

   Lainavertailu kerää lainatarjouksia useilta eri pankeilta sekä rahalaitoksilta. Tämä tarjousten kerääminen ympäri rahoitusalan kenttää mahdollistaa myös halvimman lainan löytämisen. Edullinen laina löytyy siis aina ensisijaisesti lainavertailun avulla.

   Lainavertailussamme on mukana yli 30 pankkia ja lainanantajaa

   Lainanhakijan on mahdollista säästää rahaa vertailemalla lainoja keskenään Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailussa on mukana yli 30 eri pankkia sekä rahalaitosta.

   Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahalaitokset

   Erilaisten lainojen ja luottojen vertailu

   Lainavertailu on mahdollista toteuttaa useilla eri lainatyypeillä. Oli tarkoitus sitten hankkia esimerkiksi kulutusluotto tai joustoluotto, auttaa lainavertailu löytämään edullisimman lainatarjouksen.

   Kulutusluoton sekä joustoluoton lisäksi lainojen vertailua on mahdollista toteuttaa lukuisille muillekin lainan tyypeille. Alle on eriteltynä muutamia esimerkkejä siitä, mitä lainan tyyppejä on esimerkiksi mahdollista vertailla lainavertailun avulla.

   • Kulutusluotto
   • Joustoluotto
   • Asuntolaina
   • Autolaina
   • Remonttilaina
   • Vakuudeton laina

   Alla on esiteltynä tarkemmin eri lainatyyppejä sekä niitä asioita, miksi lainoja kannattaa vertailla keskenään juuri kyseisen lainatyypin kohdalla.

   Kulutusluottojen vertailu

   Kulutusluotto on lainaa, jota haetaan yleistä kulutuskäyttäytymistä varten. Kulutusluoton ominaisuuksiin kuuluu yleensä se, että kulutusluotto on lainasumman sekä laina-ajan osalta usein melko pieni.

   Kulutusluoton lainasummat ovat yleisimmin ainoastaan muutamia tuhansia euroja. Kulutusluottoa haetaan useimmiten lainasumman pienuuden takia vakuudettomana lainana, jolloin sitä hakeva henkilö ei aseta lainalle mitään panttia tai vakuutta.

   Mikäli haettavan lainan tyyppi on kulutusluotto, on vertailu usein paras tapa löytää edullisin lainavaihtoehto. Kulutusluottojen vertailu onnistuu nopeasti ja vaivattomasti Summarumin lainavertailun avulla.

   Autolainojen vertailu

   Autolaina on nimensä mukaisesti laina, jota haetaan auton hankintaa varten. Erilaisia autolainan tyyppejä on olemassa useita ja autolaina onkin yksi yleisimmistä lainoista, joita suomalaiset kuluttajat jossakin vaiheessa elämäänsä hakevat.

   Autolainaa saatetaan hakea lainoille yleiseen tapaan pankilta tai rahalaitokselta. Autolaina on kuitenkin mahdollista vastaanottaa myös autoliikkeeltä itseltään osamaksun avulla. Monissa autolainoissa hankittu auto toimii itsessään kyseisen lainan vakuutena. Hankittavan auton asettaminen lainan vakuudeksi vaatii yleensä kuitenkin auton laajamittaista vakuuttamista.

   Autolainojen vertailu kannattaa, sillä sen avulla hakijan on mahdollista löytää itselleen kaikista sopivin lainavaihtoehto. Paras lainavertailu autolainan kannalta on sellainen, joka ottaa huomioon useita eri lainaa tarjoavia pankkeja ja rahalaitoksia.

   Joustoluottojen vertailu

   Joustoluotto on yleinen lainatyyppi. Joustoluottoa vastaanottaessa kuluttajalle myönnetään lainan maksimiraja, jonka sisällä lainanottaja voi tehdä nostoja tilille haluamansa mukaan.

   Joustoluoton nimi tulee lainan nostamisen joustavuudesta nostorajan sisällä. Joustoluotto on kulutusluoton tapaan vakuudeton laina eli sille ei myönnetä mitään erillistä vakuutta tai panttia.

   Kuten kulutusluotto, myös joustoluotto ja sen vertailu on mahdollista toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Kilpailuttaja syöttää haluamansa tiedot sähköiseen lomakkeeseen, jonka jälkeen lainaa hakevan henkilön tehtäväksi jää ainoastaan hyväksyä halutessaan sähköpostiin toimitettava lainatarjous.

   Pikavippien vertailu

   Pikavipit ovat lainasummalta pieniä, mutta kustannuksiltaan yleensä hyvin kalliita pienlainoja. Kilpailuttajan kannattaa välttää kalliiden pikavippien ottamista aina, mikäli vain mahdollista.

   Lainaa omaavan henkilön on mahdollista päästä niistä eroon yhdistämällä monta pientä lainaa yhdeksi. Tällaisissa tapauksissa tulee kuitenkin aina varmistaa, että yhdistelylaina on todellisuudessa halvempi ja selkeyttää lisäksi lainanottajan henkilökohtaisen talouden hallinnan kanssa.

   Pikavippejä yhdistäessä lainaa hakevan henkilön kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa hakemansa yhdistelylaina. Koska henkilö lyhentää tällaisissa tapauksissa yleensä useita pikavippejä samanaikaisesti, saattavat pienetkin erot yhdistelylainan kustannuksissa saattavat auttaa talouden hallinnassa merkittävästi.

   Asuntolainojen vertailu

   Asuntolaina eroaa kahdesta aiemmin käsitellystä lainan tyypistä eniten siinä, että lainasumma on asuntolainassa usein näitä lainoja merkittävästi suurempi. Lainasumman suuruuden johdosta asuntolaina on lisäksi useimmiten vakuudellista lainaa eli sen vastaanottaminen vaatii jonkun pantin tai vakuuden asettamista.

   Jokaisen on mahdollista kilpailuttaa myös asuntolaina Summarumin lainavertailua hyödyntäen. Asuntolainan vertailu on lainaa hakevan henkilön talouden kannalta erittäin tärkeää, sillä kuluttajan on mahdollista säästää lainan suuruuden takia merkittäviäkin rahasummia.

   Asuntolainan ottaminen on taloudellisesti tärkeä osa monen elämää. Edullisten hintojen ei kannata odottaa löytyvän sattumalta. Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman asuntolainan sitä etsivälle.

   Remonttilainojen vertailu

   Remonttilaina on lainan muoto, jota haetaan pääasiallisesti kodin remontoimista varten. Moni hakeekin remonttilainaa toteuttaakseen esimerkiksi keittiö- tai kattoremontin, mutta yleisiä remonttikohteita ovat myös kesämökit tai muut kodin ulkopuoliset kiinteistöt

   Myös remonttilainojen vertailu löytyy Summarumin palveluvalikoimasta. Etsimällä itselle sopivimman remonttilainan kilpailuttamalla, jokaisen on mahdollista säästää niin aikaa, vaivaa sekä rahaa. Kaikki edellä mainituista saattavat jossain vaiheessa kodin remontin aikana olla vähissä, minkä takia lainojen vertailu kannattaa erityisen paljon.

   Vertailemalla remonttilainoja voi lainanhakija vähentää itseltään myös henkistä kuormaa. Remontit aiheuttavat usein stressiä ja niiden viivästyminen tai yllättävät kulut saattavat kuormittaa samanaikaisesti henkilön taloutta sekä mieltä. Lainavertailu auttaa kuluttajaa löytämään edullisimman remonttilainan ja näin ollen myös lievittämään remontoinnin henkistä stressiä.

   Venelainojen vertailu

   Venelaina on laina, joka otetaan veneen rahoittamista varten. Kuten arvata saattaa, venelaina on huomattavasti harvinaisempi kuin esimerkiksi asuntolaina, autolaina tai remonttilaina.

   Venelainan suuruus riippuu hankittavan veneen hinnasta. Venelainan suuruus saattaakin vaihdella aina tuhannesta eurosta jopa satoihin tuhansiin euroihin saakka. Venelaina voi olla vakuudeton tai vakuudellinen laina, riippuen yleensä juuri veneen arvosta.

   Halvin venelaina löytyy yleensä lainavertailun kautta. Lainavertailun avulla on mahdollista selvittää, miltä rahoitusalan toimijalta henkilö voi saada halvimman mahdollisen rahoituksen veneen hankintaan.

   Vakuudettomien lainojen vertailu

   Vakuudeton laina on lainaa, jonka hakemista varten ei tarvitse asettaa panttia tai vakuutta. Vakuudeton laina on usein vakuuden puuttumisen takia hyvinkin nopeasti saatavissa. Vakuudeton laina on mahdollista vastaanottaa tilille jo saman päivän aikana sen hakemisesta.

   Vakuudettomien lainojen vertailu on mahdollista toteuttaa Summarumin lainapalveluiden avulla. Kyseisen lainatyypin yksi suurimmista eduista on sen vastaanottamisen nopeus.

   Vakuudeton laina jää kuitenkin hintatasoltaan usein hieman vakuudellista lainaa korkeammaksi. Tämän syyn takia lainavertailu on kyseisen lainatyypin osalta erityisen kannattavaa.

   Vakuudellisten lainojen vertailu

   Kuten tekstissä jo aiemmin on mainittu, vakuudellinen laina on siis lainaa, jota hakiessa kilpailuttaja asettaa jonkin vakuuden tai pantin lainaa tarjoavalle yritykselle. Lainan vakuutena voi toimia esimerkiksi kiinteistö, auto tai jokin arvopaperi. Vakuudellinen laina voidaan joissain tapauksissa toteuttaa myös niin, että lainan takaajana toimii joku henkilö.

   Vakuudellisten lainojen vertailu onnistuu helposti Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailun avulla on mahdollista kilpailuttaa haluamansa vakuudellinen laina haluttujen lainaehtojen mukaan.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Ota nämä asiat huomioon lainavertailussa

   Lainavertailu pitää sisällään muutamia asioita, jotka on hyvä tiedostaa ennen siihen ryhtymistä. Lainan vakuus tai vakuudettomuus vaikuttaa moneen lainan ominaisuuksista. Mikäli lainanhakijan tavoite on etsiä absoluuttisesti halvin laina, on vakuuden asettaminen monesti hyödyllistä.

   Jos tavoite on kuitenkin saada esimerkiksi kulutusluotto käyttöön mahdollisimman nopeasti, voi vakuudettomuus olla usein parempi vaihtoehto.

   Vakuuden vaikutuksen lisäksi lainanhakijan tulisi olla tietoinen eräästä toisesta lainan kuluihin vaikuttavasti tekijästä. Mikäli haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jäävät lainan kokonaiskustannukset usein matalammaksi kuin yksin hakiessa.

   Rinnakkaishakijan läsnäolo mahdollistaa lainantarjoajalle lainan myöntämisen pienemmällä riskillä, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa näin toimiessa kaksi henkilöä yhden sijaan.

   Tähän pienemmän riskin logiikkaan perustuen lainavertailun lomaketta täyttäessä kannattaa lainalle pyrkiä saamaan rinnakkaishakija aina, mikäli mahdollista.

   Lainavertailu ja korot

   Lainavertailu on prosessi, jonka tarkoitus on lopulta auttaa lainanhakijaa löytämään halvin mahdollinen korko lainalle. Koron tyyppejä on kuitenkin erilaisia ja kaikista niistä tulisi olla tietoinen.

   Moniin lainoihin sisältyy korkoprosentin lisäksi erilaisia lisämaksuja, kuten avausmaksuja, laskutuspalkkioita sekä tilinhoitokuluja. Lainan nimelliskorko kertoo lainaa hakevalle henkilölle ainoastaan lainan korkoprosentin. Todellinen vuosikorko sisältää taas lainan kaikki kustannukset, jonka takia sen tarkastelu on hedelmällisempää.

   Vertaillessa lainoja keskenään, tulisi lainaa hakevan henkilön pyrkiä tarkastelemaan aina lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Paras lainavertailu

   Saattat miettiä, mikä on juuri sinun kannalta paras lainavertailu. Paras lainavertailu pitää sisällään tiettyjä ominaispiirteitä, jotka on esitelty tarkemmin alla.

   • Edullisin laina
   • Helppo toteuttaa
   • Lainatarjoukset nopeasti
   • Ei velvoita hankintapäätökseen

   Edullisin laina

   Lainavertailulla on yleensä yksi ominaisuus ylitse muiden. Kaikista tärkeintä lainavertailussa useamman kilpailuttajan kannalta on se, että vertailun avulla lainaa hakevan henkilön on mahdollista löytää markkinoiden edullisin laina.

   Paras lainavertailu onkin aina sellainen, joka mahdollistaa sen hetkisten markkinoiden edullisimman lainan löytämisen. Halvin laina löytyy ainoastaan niin, että lainojen vertailua tekevä yritys kerää lainoja useilta tahoilta. Mikäli lainatarjoukset kerätään ainoastaan yksittäisiltä lainan tarjoajilta, ei samaan tulokseen useimmiten päästä.

   Helppo toteuttaa

   Edullisen hinnan lisäksi paras lainavertailu on helppo toteuttaa. Esimerkiksiummarumin lainavertailu täytetään sähköisen lomakkeen kautta, minkä tarkoitus on helpottaa lainan hakemisen prosessia.

   Summarumin sähköisen lainavertailun hakemiseen menee ainoastaan muutamia minuutteja. Liitetiedostot liitetään lainahakemukseen sähköisesti, eikä erillisiä postituksia tarvitse lainan hakemista varten tehdä. Lainaa hakevan henkilön on näin huomattavasti helpompi toteuttaa lainanhakuprosessi

   Lainatarjoukset nopeasti

   Paras lainavertailu myös välittää lainatarjoukset kilpailuttajalle nopeasti. Toteuttamalla lainavertailun Summarumin kautta, on sinun mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia erittäin nopeasti vertailun lähettämisen jälkeen. Nopea tarjousten vastaanottaminen mahdollistaa myös nopean lainanhaun.

   Ei velvoita hankintapäätökseen

   Viimeisenä parhaan lainavertailun ominaisuutena on aina, että paras lainavertailu ei sitouta ketään ennenaikaisesti mihinkään hankintapäätökseen. Hankintapäätöksen tekeminen on parhaissa lainojen vertailuissa on aina lopullinen ratkaisu, joka tehdään vasta kun lainan hankinnasta ollaan täysin varmoja.

   Vertailemalla lainoja Summarumin lainavertailun avulla, jokainen voi toteuttaa vertailun ja halutessaan jättää hankintapäätöksen toteuttamatta. Mikäli kilpailuttaja ei halua toteuttaa hankintapäätöstä voi hän yksinkertaisesti antaa vastaanotettujen lainatarjousten olla, ilman sen kummempaa toimintaa.

   Lainavertailun haasteet

   Kuten muillakin palveluilla, myös lainavertailulla on omat haasteensa. Lainavertailun yhtenä haasteena voidaan pitää sitä, että vaikka palvelun tarjoajien valikoima on erittäin laaja, puuttuu siitä vielä toistaiseksi kaikista suurimmat pankit ja niiden läsnäolo.

   Lainamarkkinoille on kiihtyneen globalisaation seurauksena alkanut kuitenkin tulla lähivuosina merkittäviä pankkeja mukaan myös Suomen ulkopuolelta.

   Vertailtavien pankkien ja rahoituslaitoksien tarjonta laajenee koko ajan ja lainavertailu tavoittaa jatkuvasti entistä laajemman joukon lainaa tarjoavista yrityksistä. Mikäli tavoiteesi on toteuttaa lainavertailu, ovat pankit, joita vertailun avulla voi hyödyntää jatkuvasti kasvamassa päin.

   Esimerkki lainavertailusta

   Tarkastellaan lainavertailua hieman yhden esimerkin avulla. Henkilö nimeltä Pasi päätyy hakemaan kulutusluottoa 5000 euron lainasummalla. Pasi harkitsee aluksi lainojen vertailun toteuttamista itsenäisesti, mutta päättää lopulta hyödyntää lainavertailua.

   Pasi aloittaa lainojen vertailun täyttämällä haluamansa lainan tietoja sähköiseen lomakkeeseen. Lainan ominaisuuksien kannalta olennaisimmat tiedot ovat lainasumma sekä haluttu takaisinmaksuaika.

   Seuraavana Pasi täyttää lomakkeeseen henkilökohtaisia tietojaan, kuten tietoja asumispaikasta sekä kuukausituloista. Muutaman minuutin lomakkeen täyttämisen jälkeen Pasi lähettää lomakkeen eteenpäin.

   Melko pian lomakkeen lähettämisestä Pasi vastaanottaa sähköpostiin niputettuja lainatarjouksia, joista hänen on helppo löytää edullisin ja paras lainatarjous. Vastaanotettu sähköposti sisältää lisäksi suoran linkin, jonka kautta Pasi pääsee vastaanottamaan kilpailutetun lainatarjouksen.

   Useita pieniä lainoja vai yksi suurempi yhdistelylaina?

   Lainojen yhdistäminen sekä lainojen vertailu ovat toisistaan erillisiä lainapalveluita, jotka kuitenkin oikein hyödynnettynä saattavat tukea toisiaan hyvin.

   Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan useamman pienemmän lainan niputtamista yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen auttaa yleensä pienentämään lainojen kokonaiskustannuksia sekä helpottamaan talouden hallintaa. Lainavertailu taas vertailee lainoja keskenään ja auttaa löytämään edullisimman lainan.

   Lainojen yhdistäminen tukee lainavertailua, sillä yhdistelylainan avulla on mahdollista löytää itselleen se halvin laina. Lainojen yhdistämistä pohtivan kannattaa kuitenkin toteuttaa lainojen vertailu yhdistelylainan hankkimista miettiessä. Mikäli kilpailuttaja vertaa lainoja, on hänen todennäköisyys löytää edullisempi laina entistä suurempi.

   Kokemuksia lainojen vertailusta ja kilpailuttamisesta

   Kerätessä kokemuksia lainavertailusta nousee muutama seikka esiin toistuvasti. Eniten esiin nouseva asia on kilpailuttajien kokema tarve lainavertailun suorittamiseen. Alle on listattuna yleisimpiä kokemuksia, joita kuluttajien lainavertailuun liittyen on saatavilla.

   • Vertailun tärkeys
   • Helppo suorittaa
   • Lainatarjoukset nopeasti sähköpostiin

   Seuraavissa kappaleissa on avattu tarkemmin sitä, minkälaisia eri kokemuksia lainavertailu on suomalaisille tuonut.

   Lainavertailun rooli edullisimman lainan löytämisessä

   Yleisimpiin ajatuksiin kuuluu se, että lainojen kilpailutus on tärkeä osa edullisimman mahdollisen lainavaihtoehdon löytämistä. Monet kertovat kokemuksissaan siitä, miten lainavertailu mahdollisti lainaa hakevalle henkilölle edullisemman lainan löytämisen, kuin minkä kuluttaja muutoin olisi todennäköisesti hankkinut.

   Alle on nostettu esiin muutamia internetistä poimittuja kommentteja, jotka hyvin sitä, miten kukin kokee lainavertailun auttavan lainan hakemisen prosessissa.

   ”Kun isompia lainoja miettii, niin vertailu on ihan välttämätön, ettei tulisi otettua ylikalliilla korolla.”

   Lisäksi verkosta kerätyissä kuluttajakokemuksissa korostuu myös se, miten erilaisten lainaa tarjoavien yritysten ehdoissa voi olla isojakin eroja. Tämän vuoksi kuluttajan kannattaa aina varmistaa keräävänsä lainatarjouksia useammilta pankeilta sekä rahalaitoksilta ainoastaan yhden lainaa tarjoavan yrityksen sijaan.

   “Laina kannattaa kilpailuttaa, koska edullisin laina riippuu paljolti niin pankista, omista tuloista ja veloista sekä muista yksilöllisistä asioista.“

   Yleisesti kokemukset osoittavat, että lainojen vertailun kautta on siis mahdollista vastaanottaa taloudellista hyötyä löytämällä edullisin laina. Lainavertailu auttaa kokemusten mukaan lainaa hakevan henkilön löytämään lainan sellaisella hinnalla, joka ei välttämättä muuten olisi ollut mahdollista.

   Lainavertailu on helppo suorittaa

   Lainanhakijoiden kokemuksia lukiessa esiin nousee monesti aiemminkin artikkelissa käsitelty seikka siitä, miten helppoa lainavertailu on. Lainavertailu on äärimmäisen helppo suorittaa, sillä edullisimman lainan löytäminen onnistuu ainoastaan yhden hakemuksen täyttämisen avulla.

   Kokemukset osoittavat, miten kyseinen asia näyttäytyy lainaa hakevan kuluttajan silmiin. Monissa kokemuksissa on esillä vahvasti lainavertailun helppous.

   “Mutta se että yksi hakemus riittää, tekee hommasta helpon.“

   “Yksi hakemus useammalta lainantarjoajalta. Valitset sitten niistä sopivan. Helppoa!”

   Lainojen vertailu voi siis parhaimmillaan olla erittäin helppoa ja sen avulla on mahdollista säästää merkittäviäkin rahallisia summia. Yksinkertaisen ja nopean hakemuksen täyttämisen jälkeen lainojen kilpailuttajan on mahdollista vastaanottaa lainatarjoukset nopeasti sähköpostiin.

   Lainatarjoukset nopeasti sähköpostiin

   Kolmas kokemuksista esiin noussut seikka on, että edullisen lainan löytäminen on sen vaivattomuuden myötä lisäksi myös nopeaa. Jokaisen on mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia jopa muutamissa minuuteissa lainahakemuksen lähettämisestä.

   Tämän lainatarjousten vastaanottamisen nopeus perustuu ennen kaikkea automatisoituun lainan hakemisen prosessiin. Hakemuksen tiedot välitetään lainaa tarjoaville yrityksille, jonka jälkeen päätöksenteko valtaosalla pankeista sekä rahalaitoksista on nykyään jo automatisoitua.

   Tämä mahdollistaa hyvin nopean lainatarjousten vastaanottamisen. Lainatarjousten vastaanottamisen nopeus riippuu kuitenkin paljon myös siitä, sisältyykö lainaan vakuutta vai ei.

   Vakuudeton laina on mahdollista saada hyvinkin nopeasti. Laina vakuuden kanssa taas vaatii usein automatisoidun lainan hyväksymisprosessin sijaan ihmistä tarkistamaan vakuuden riittävyys. Tämän takia vakuudeton laina on mahdollista vastaanottaa yleensä vakuudellista lainaa nopeammin.

   Lainavertailu – milloin lainaa kannattaa vertailuttaa?

   Mikäli kuluttaja on jo tehnyt lainan hankintapäätöksen, lainoja kannattaa vertailla käytännössä aina kun se on mahdollista. Kokonaan oma kysymyksensä onkin sitten, että milloin ylipäätään kannattaa hakea lainaa.

   Lainaa hakiessa tulisi heti alkuun miettiä, onko lainan hakemiseen todella varaa. Edullisimmatkin lainat sisältävät lainasumman lisäksi ylimääräisiä kustannuksia. Mikäli lainaa tarvitseva uskoo, ettei hänellä ei ole varaa näihin kustannuksiin, kannattaa lainavertailu sekä lainan hakeminen jättää suosiolla tulevaisuuteen.

   Lainan eräpäivä kannattaa suunnitella sen mukaan, milloin saat omia tuloja, kuten palkkaa. Paras eräpäivä lainalle onkin pian palkkapäivän jälkeen, jotta takaisin maksajalla on maksimaalinen rahasumma aina käytettävissä lainalyhennyksiä varten.

   Lainavertailu – mitä asioita ottaa huomioon?

   Lainoja vertaillessa moni saattaa tehdä huomion, että eri lainavaihtoehtojen välillä saattaa olla merkittäviäkin eroja muutamiin lainaan liittyvissä avainasioissa. Alla on muutamia lainaehtoja sekä muita tekijöitä, jotka vaihtelevat lainan tarjoajan mukaan.

   Seuraavissa kappaleissa on esitelty näitä tekijöitä, joiden välillä saattaa olla eroja, vielät hieman tarkemmin.

   • Ikäraja
   • Lainasumman suuruus
   • Todellinen vuosikorko
   • Maksuerien määrä

   Miksi vertailla lainoja Summarumilla?

   • Vertailemalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainavertailu ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Lainavertailu 2022 – lainojen hinnat ovat laskeneet

   Koronan johdosta voimaan tullut lakiasetus rajoitti väliaikaisesti lainojen maksimikorot 10% vuonna 2021. Vuoden 2021 korkokatto on  muutos asettui loppuvuodesta 20% ja on edelleen siinä.

   Lain kääntöpuolena merkittävä osa suomalaisista ei ole voinut saada lainaa, koska pankit eivät ole halunneet lainata pankkien näkökulmasta liian matalalla korolla. Jos sinulla on ollut vaikeuksia saada hyviä lainatarjouksia vuonna 2021, kannattaa Summarumin lainavertailua kokeilla uudestaan myöhemmin.

   Ikäraja

   Eri pankkien ja rahalaitosten välillä saattaa olla eroja siinä, minkä ikäisen lainanhakijan on mahdollista vastaanottaa lainaa. Yleinen sääntö on, että lainaa voi vastaanottaa ainoastaan 18-vuotias hakija. Moni pankki tai rahalaitos myöntää kuitenkin lainaa ainoastaan 22 tai jopa 25 vuotta täyttäneille lainanhakijoille.

   Lainasumman suuruus

   Lainasumman suuruudessa saattaa olla merkittäviä eroja eri pankkien sekä rahalaitosten välillä. Lainasumman maksimisuuruus riippuu merkittävästi siitä sisältääkö haettu laina vakuutta vai ei. Mikäli toteutuksen alla on lainavertailu, kannattaa ehdottomasti miettiä rauhassa sopiiko kyseeseen paremmin vakuudellinen vai vakuudeton laina.

   Vakuudettoman lainan lainasummat liikkuvat yleensä jossain 2000 ja 70 000 euron välillä. Joiltakin lainaa tarjoavilta yrityksiltä voi olla mahdollista saada jopa tätäkin suurempaa lainaa. Pienempiäkin lainoja on markkinoilla tarjolla, mutta niiden lainakulut nousevat yleensä niin korkeiksi, ettei niiden hankkiminen yleensä ole taloudellisesti järkevää.

   Todellinen vuosikorko

   Kuten tekstissä jo aiemmin mainittiin, todellinen vuosikorko kertoo paljonko lainan todellinen korkojen määrä on. Todellinen vuosikorko pitääkin sisällään lainan korkoprosentin lisäksi myös kaikki muut piilokulut, joita lainaan sisältyy.

   Lainan korkoprosentti on luonnollisesti se asia, mihin jokaisen tulee lainassaan kiinnittää ensin huomiota. Lainavertailu on työkalu, jonka avulla kuluttajan on mahdollista löytää edullisin korkoprosentti. Kuluttajien vertaillessa lainoja, lainavertailu auttaa merkittävästi, sillä kuluttajan on sen avulla huomattavasti helpompaa löytää markkinoiden edullisin korko.

   Maksuerien määrä

   Yksi kenties vähemmälle huomiolle jäänyt muuttuva tekijä on maksuerien määrä. Moni voi useimmilla pankeilla ja rahalaitoksilla säätää maksuerien määrää haluamansa mukaan. Jotkut lainaa tarjoavat tahot saattavat olla enemmän joustavia maksuerien määrän suhteen ja jotkut hieman vähemmän.

   Maksuerien määrä kannattaa säätää sellaiseksi, että lainaa lyhennetään jatkuvasti maksimaalisen paljon. Samalla erien määrä kannattaa säätää kuitenkin myös niin, ettei yksittäisen lyhennyksen summa nouse liian isoksi. Lainaa hakevalla henkilölle tulisi aina olla varmuus siitä, että henkilö saa lyhennykset eräpäivinä maksettua.

   Vastaanotettu lainatarjous on henkilökohtainen

   Kuluttajan vastaanottama lainatarjous on aina henkilökohtainen. Tämän takia on mahdoton sanoa etukäteen, kuinka edullinen laina jonkun henkilön on mahdollista saada. Pankit sekä rahalaitokset toteuttavat lainojen hinnoittelun kuluttajakohtaisesti, joten lainavertailu onnistuu ainoastaan pyytämällä tarjouksia näistä rahoitusalan toimijoista.

   Summarumin lainavertailu mahdollistaa sen, että nämä asiakaskohtaiset hinnat on mahdollista saada näkyviin, jolloin lainaa harkitseva henkilö kykenee tekemään mahdollisen hankintapäätöksen parhaan saatavissa olevan tiedon mukaan.

   Summarum.fi tarjoaa monipuolisia hintavertailuja, joilla säästät rahaa

   Lainavertailu on siis prosessi, joka auttaa jokaista lainaa tarvitsevaa löytämään markkinoiden edullisimman lainan. Summarumin hintavertailun avulla jokainen voi selvittää vaivattomasti, mikä laina juuri hänelle olisi paras.

   Summarumin lainavertailu sisältää kymmeniä rahoitusalan toimijoita ja täyttämällä yhden nopean hakemuksen jokainen vastaanottaa sähköpostiin sen hetken parhaat lainatarjoukset.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Lainavertailun yhteydessä sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti palvelustamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Miten lainoja vertaillaan?
   Lainavertailussa kuluttaja täyttää lomakkeen halutun lainan ominaisuuksista sekä kuluttajan omista tiedoista. Lomakkeen täyttämisen jälkeen palvelu välittää tiedot useille eri rahoituslaitoksille, joista kuluttaja vastaanottaa jäsennellysti parhaat lainatarjoukset.
   Miksi lainavertailu kannattaa tehdä?
   Lainavertailu kannattaa tehdä, koska sen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sopivin ja edullisin laina. Lisäksi sen avulla kuluttajan on mahdollista säästää aikaa ja rahaa.
   Missä lainat kannattaa vertailla?
   Lainojen vertailu kannattaa toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailu mahdollistaa edullisen lainan löytämisen lukuisten palvelun tarjoajien joukosta.
   Minkälainen on hyvä lainavertailu?
   Hyvä lainavertailu auttaa kuluttajaa löytämään halvimman lainan. Lisäksi hyvä lainavertailu on luotettava, turvallinen sekä helppokäyttöinen.
   Mitä lainavertailua tehdessä tulisi ottaa huomioon?
   Lainavertailua tehdessä hakijan tulisi ottaa huomioon pitääkö laina sisällään vakuutta. Lisäksi kuluttajan kannattaa pitää mielessä, että lainaa on usein edullisempaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.
   Minkä lainan tyyppien hakemiseen lainavertailu auttaa?
   Lainavertailu auttaa lukuisten eri lainan tyyppien kanssa. Yleisimpiä lainan tyyppejä, joita kuluttajat vertaavat ovat kulutusluotto, joustoluotto, asuntolaina sekä autolaina.