Ladataan..25 000 €
Ladataan..14 vuotta
Arvioitu kuukausierä207 €/kkArvio on laskettu 5,0 % nimelliskorolla.
👉 Ilmainen hakemus
👉 Ei sitoutumista
👉 Nopea lainapäätös
Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468 €, nimelliskorko 9 % ja todellinen vuosikorko 9,38 % (sis. 0 € laskutuslisän ja avausmaksun 0 €). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20 % (todellinen vuosikorko 4,5-38 %) ja laina-aika 1–15v. välillä. Luotonmyöntäjät käsittelevät kaikki hakemukset automaattisesti varmistaakseen nopeat ja vastuulliset luottopäätökset.

Lainavertailu 2023

Tee lainavertailu ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Tee lainavertailu ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

Check icon Lainaa 2 000 – 60 000 euroa.

Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

Check icon Ilman vakuuksia ja takaajia.

Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka tekee puolestasi parhaan lainavertailun. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä ilmainen lainahakemus
Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
2
Vertaa lainatarjouksia
Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
3
Hyväksy lainatarjous
Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.
Summarumin lainavertailu tarjoaa sinulle loistavan mahdollisuuden löytää itsellesi nopeasti ja vaivattomasti se järkevin laina. Lue alta, mitä sinun tulee tietää lainoja vertailtaessa!

Vertaile lainat ilmaiseksi

Lainavertailu on yksi parhaita ilmaisia työkaluja edullisen lainan löytämiseen. Lainojen vertailu asettaa pankit ja rahoitusyhtiöt kilpailemaan asiakkuudestasi. Kun kilpailutilanne käännetään näin päälaelleen, johtaa tämä tyypillisesti kannaltasi edullisempiin lainan kokonaiskuluihin.

Ilmainen lainavertailu on helppo toteuttaa ja sen kautta voit löytää itsellesi järkevimmän ja edullisimman lainavaihtoehdon. Lainojen vertaileminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan helpottaa vain lainanmahdollisuuksien arviointia.

Kun siis harkitset lainan hakemista, kannattaa vertailu ehdottomasti tehdä.  Et sitoudu siinä mihinkään-Vertaa lainatarjouksia ja halutessasi valitse niistä itsellesi sopivin ratkaisu.


Vertaa lainat ja löydä edullisin ratkaisu

Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan lainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

Hae lainaa tästä

Summarum Logo

Vertaile lainoja helposti netissä – säästät rahaa

Lainavertailu netissä on helppoa ja kätevää. Kun harkitset lainaa hankintoihisi, onnistuu sähköisen lomakkeen täyttö vaivattomasti ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Useimmat yhteistyökumppanimme käsittelevät lainahakemuksia viikon jokaisena päivänä, jolloin saat alustavat lainatarjoukset nopeasti hakemuksen lähetettyäsi.

Lainojen vertailu säästää paitsi aikaa myös rahaa, sillä vertailun kautta saat useita erilaisia tarjouksia. Niiden joukosta saat valittua itsellesi parhaiten soveltuvan, tietenkin parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
Kilpailuta laina

Vertaa lainat näin

Lainojen vertailu kauttamme on nopeaa ja vaivatonta. Summarumin lainavertailu pitää sisällään seuraavat vaiheet:

 1. Täytä hakemus sivustollamme.
 2. Tarkista tiedot ja lähetä se.
 3. Välitämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme.
 4. Saat lainatarjouksia. Vertaile lainat ja valitse niistä sopivin.
 5. Hyväksy lainatarjous.

Saat avullamme lainaa nopeasti vain yhdellä hakemuksella!

Kuka voi vertailla lainoja?

Lainavertailu Summarumin kautta onnistuu, kun

 • olet vähintään 18-vuotias
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • asut vakituisesti Suomessa
 • maksuhistoriasi on puhdas

Hakemuksen täyttäminen

Hakemuksen täyttäminen Summarumin lainavertailun kautta on kätevää ja kestää useimmissa tapauksissa vain muutamia minuutteja. Hakemusta täyttäessäsi sinun tulee antaa perustiedot itsestäsi.

Lisäksi hakemuksessa kysytään muutamia muita lainatarjousten kannalta olennaisia asioita. Hakemukseen tarvitaan tietojasi liittyen mm. tämän hetkiseen työtilanteeseesi, koulutukseen, asumiseen ja jo olemassa oleviin lainoihin.

Tietojen oikeellisuus on tärkeää, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät tarjouksensa antamiesi tietojen perusteella.

Suurin osa lainaa tarjoavista yrityksistä vaatii lainaa hakevasta henkilöstä seuraavia tietoja:

 • Lainasumma ja maksuaika
 • Hakijan henkilötiedot
 • Yhteystiedot
 • Käynnissä oleva työsuhde
 • Kuukausittaiset tulot ja menot
 • Taloudessa asuvien henkilöiden määrä
 • Muut lainat

Yllä olevat tiedot kerätään sähköisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse lähettää erillisiä paperisia liitetiedostoja lainat vertaillaksesi.

Kun olet täyttänyt kaikki lainanantajan edellyttämät tiedot ja lähettänyt hakemuksen, se analysoidaan lähes reaaliajassa. Sen jälkeen voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Lainahakemuksen välittäminen eteenpäin

Hakemuksen lähetettyäsi välitämme antamasi tiedot eteenpäin jopa kymmenille eri lainantarjoajille.

Lainavertailu pankit ja rahoitusyhtiöt, joilta tarjouksia haemme, ovat kaikki vakavaraisia ja hyvämaineisia toimijoita. Jokainen niistä tuottaa sinulle yksilöllisiä lainatarjouksia niiden tietojen perusteella, joita olet hakemuksessa ilmoittanut.

Kun lainojen vertailu on suoritettu, keräämme kaikki pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä saamamme tarjoukset ja esittelemme ne sinulle. Vertaa ensin niitä rauhassa.

Hankintapäätös

Lainavertailu on tässä vaiheessa edennyt jo siihen pisteeseen, jossa pääset vertailemaan saatuja tarjouksia kaikessa rauhassa. Jos päädyt hyväksymään jonkun saaduista tarjouksista, tulee sinun siirtyä vastaanotetun tarjouksen sisältämän linkin kautta suoraan rahoitusyhtiön omille sivuille. Sieltä voit hyväksyä lainatarjouksen.

Mikäli et löydä lainatarjouksista sellaista, jonka voisit hyväksyä, voit olla valitsematta tarjouksista yhtäkään. Sinun ei tarvitse toimittaa erikseen kieltäviä vastauksia tarjousten antajille, vaan pelkkä lainatarjousten lunastamatta jättäminen riittää.

Vertaa laina ennen pankkiin menoa

Valitettavan harva toimii nykyään lainaa hakiessa optimaalisella tavalla. Suuri osa lainaa hakevista kuluttajista toimii edelleen itselleen epäsuotuisalla tavalla. Vieläkin liian moni lähtee hakemaan lainaa varaamalla tapaamisen omaan pankkiin. Nykyisin toki myös perinteiset pankit tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa nettisivujensa kautta.

Varoitus

Suurin ongelma oman pankin lainatarjouksen pyytämisessä on lopulta se, että oma pankkisi ei välttämättä anna sinulle lainaa parhailla ehdoilla.

Jos lainavertailu jätetään tekemättä, saatat joutua maksamaan lainastasi turhaan lisäkuluja korkojen ja erilaisten tilinhoitomaksujen muodossa.

Paras lainavertailu 2023 säästää sinulta paitsi aikaa myös rahaa.

Lainojen vertailu kasvattaa todennäköisyyksiäsi löytää markkinoiden halvimmat lainat. Voit myös taktikoida tarjousten avulla: sinun kannattaa kilpailuttaa useita eri rahoitusyhtiöitä ennen kuin astelet omaan pankkiisi. Kun sinulla on tarjouksia muilta yhtiöiltä, voi oma pankkisikin madaltaa tarjoukseensa liittyviä hintoja.

Summarumin lainavertailu on palvelu, jossa voit vertailla lainat täysin ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Täytä vain hakemus sivun yläreunassa ja saat tarjouksia useammalta pankilta. Voit tarkistaa korkotasosi ja tämän jälkeen pyytää omalta pankiltasi kilpailevaa tarjousta.

Älä siis suotta aikaile, vaan vertaa lainoja kauttamme jo tänään.

Lainahakemusten jakauma Summarumilla 2023

Lainojen jakauma ympyrädiagrammi Summarumin kautta haetaan 2023 aktiivisesti erilaisia lainoja, alla suosituimmat lainakategoriat.

Kilpailuta lainat kätevästi tästä

Miksi lainavertailu ja lainojen kilpailuttaminen kannattaa?

Edellisissä kappaleissa on jo hieman nostettu esiin erilaisia syitä, joiden takia lainavertailu ja lainojen kilpailuttaminen kannattaa. Tässä osiossa syvennymme aiheeseen tarkemmin.

Lainavertailu on lainan kilpailuttajan näkökulmasta kannattavaa useista erinäisistä syistä. Alle on listattuna kolme merkittävintä hyötyä sille, miksi lainan kilpailutus on järkevä tehdä:

 1. Saat rahallista säästöä
 2. Lainatarjouksia saapuu nopeasti useammalta eri yhtiöltä
 3. Kokonaisuudessaan hakemusprosessi on tehokas ja vaivaton

Seuraavissa kappaleissa on jokaista edellä mainituista lainavertailun hyödyistä hieman tarkemmin. Lisäksi pyrimme avaamaan sitä, miten kyseiset hyödyt näyttäytyvät lainaa tarvitsevan näkökulmasta.

Vertaile lainoja ja säästä

Rahalliset säästöt ovat yksi merkittävimmistä hyödyistä, joita saat käyttöösi lainoja vertailemalla. Lainavertailu tuo säästöjä siten, että yhdellä hakemuksella saat lainatarjouksia useammilta eri rahoitusalan toimijoilta vain yhden sijaan.

Mikäli et kilpailuta lainoja ja vertaile niitä keskenään on varsin todennäköistä, ettet saa itsellesi edullisia lainatarjouksia. Lainavertailut kannattaisi aina tehdä, oli kyseessä sitten pienempi tai suurempi rahan tarve.

Älä siis tyydy oman pankkisi ensimmäiseen tarjoukseen vaan hae tarjouksia meiltä, vertaa lainoja ja tee päätöksesi vasta tämän jälkeen. Näin varmistat sen, että saat lainaa pienellä korolla.

Nopea lainatarjousten vastaanottaminen ja vaivaton toteutus

Lainaa tarjoavia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä on olemassa Suomen lainamarkkinoilla niin paljon, että itsenäisesti toteutettava lainavertailu tietää todella paljon aikaa vievää työtä. Summarumin lainavertailun avulla voit saada vain yhden hakemuksen täyttämällä useita lainatarjouksia nopeasti. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia ja asiointi niiden kanssa turvallista.

Jos päätät hakea lainatarjouksia itse monesta eri paikasta, kannattaa sinun varautua siihen, että saat olla täyttämässä useita lomakkeita. Tämä on paitsi hidasta myös vaivalloista.

Vertaa lainat Summarumin avulla: automatisoitu prosessimme takaa sen, että löydät itsellesi parhaat lainat nopeasti ja vaivattomasti.

LUE LISÄÄ: Parhaat lainatarjoukset

Varmuus lainan saamiselle

Pankeilla sekä rahoituslaitoksilla on olemassa aina ehtoja, joita sinun tulisi täyttää saadaksesi lainaa. Nämä ehdot vaihtelevat pankin tai rahoitusyhtiön mukaan, mutta yleisiä ehtoja ovat muun muassa säännölliset palkkatulot sekä puhtaat luottomerkinnät.

Hyväksytty lainahakemus on aina sitä todennäköisempi, mitä useammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä haet lainaa.  Juuri tästä syystä lainavertailu 2023 nostaa merkittävästi todennäköisyyksiä sille, että saat lainan käyttöösi.

Vertaa lainoja ja löydä edullinen ratkaisu

Moni lainaa hakeva tyytyy hakemaan tarjouksia pelkästään omalta pankilta ottamatta sen tarkemmin selvää siitä, mistä olisi todellisuudessa mahdollista saada järkeviä lainatarjouksia. Näin toimiessa ainakin yksi asia on varmaa: säästöä ei synny.

Hyvä tietää

Lainavertailu kerää lainatarjouksia useilta eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä. Tämä tarjousten kerääminen ympäri rahoitusalan kenttää mahdollistaa myös halvimman lainan löytämisen.

Kun annat meidän kilpailuttaa lainanantajat, saat lainaa edullisesti.

Kenelle lainojen vertailu on tarkoitettu?

Lainavertailu on käytännössä kaikkien 18 vuotta täyttäneiden ulottuvilla, mutta toki tietyin reunaehdoin. Valtaosa yhteistyökumppaneistamme myöntää lainoja 18-vuotiaille, mutta osalla ikäraja on 22 – 25 vuotta. Muita edellytyksiä tarjousten saamiselle ovat

 • vakituinen osoite Suomessa
 • säännölliset tulot
 • moitteeton maksuhistoria

Lainavertailussamme on mukana yli 30 pankkia ja lainanantajaa

Summarum kilpailuttaa puolestasi jopa yli 30 eri rahoitusalan toimijaa. Lainavertailumme kautta saat tarjouksia parhaassa tapauksessa kymmeniltä eri yhtiöiltä vain yhden hakemuksen täyttämällä.

LUE LISÄÄ: Miten lainapalvelumme toimii

Summarumin kautta tavoitat seuraavat pankit ja rahoitusyhtiöt

 • Aktia logo
 • Bluestep Bank logo
 • Kaarna logo
 • Avida logo
 • Balanzia logo
 • Bank Norwegian logo
 • Bigbank logo
 • Halino logo
 • Instabank logo
 • Credigo logo
 • Credit24 logo
 • LainaFI logo
 • MyLender logo
 • Nordax Bank logo
 • Risicum logo
 • Resurs Bank logo
 • TF Bank logo
 • Bondora logo
 • Komplett Bank logo
 • Lainasto logo
 • Aasa logo
 • Collector Bank logo

Lainavertailut eri tuotteiden mukaisesti

Lainavertailu on mahdollista toteuttaa useilla eri lainatyypeillä. Oli tarkoituksenasi sitten hankkia esimerkiksi vakuudeton kulutusluotto tai joustoluotto, auttaa lainojen vertailu löytämään edullisimman lainatarjouksen.

Kulutusluoton sekä joustoluoton lisäksi lainojen vertailua on mahdollista toteuttaa lukuisille muillekin lainan tyypeille. Alle on eriteltynä muutamia esimerkkejä siitä, mitä lainan tyyppejä on mahdollista vertailla:

Kulutusluottojen vertailu

Kulutusluotto on lainaa, jota haetaan yleistä kulutuskäyttäytymistä varten. Kulutusluoton ominaisuuksiin kuuluu yleensä se, että kulutusluotto on lainasumman sekä laina-ajan osalta usein melko pieni.

Kulutusluoton lainasummat ovat yleisimmin ainoastaan muutamia tuhansia euroja. Kulutusluottoa haetaan useimmiten lainasumman pienuuden takia vakuudettomana lainana. Sinun ei siis tarvitse antaa erillisiä vakuuksia lainan saamiseksi.

Mikäli haettavan lainan tyyppi on kulutusluotto, on sen vertailu usein paras tapa löytää edullisin lainavaihtoehto. Kulutusluottovertailu onnistuu nopeasti ja vaivattomasti Summarumin lainavertailun avulla. Vertaa lainaa aina, kun olet aikeissa ottaa sellaisen.

Autolainojen vertailu

Autolaina on nimensä mukaisesti laina, jota haetaan auton hankintaa varten. Erilaisia autolainan tyyppejä on olemassa useita ja autolaina onkin yksi yleisimmistä lainoista, joita suomalaiset kuluttajat jossakin vaiheessa elämäänsä hakevat.

Autolainaa saatetaan hakea lainoille yleiseen tapaan pankilta tai rahoitusyhtiöltä. Auton rahoitus voidaan hoitaa myös autoliikkeiden omien järjestelmien kautta. Monissa autolainoissa hankittu auto toimii itsessään kyseisen lainan vakuutena. Hankittavan auton asettaminen lainan vakuudeksi vaatii yleensä kuitenkin auton laajamittaista vakuuttamista.

Autolainojen vertailu kannattaa, sillä sen avulla voit löytää itsellesi järkevimmät tarjoukset. Paras lainavertailu autolainan kannalta on sellainen, joka ottaa huomioon useita eri lainaa tarjoavia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä.

Joustoluottojen vertailu

Joustoluotto on yleinen lainatyyppi. Joustoluotossa sinulle myönnetään lainan maksimiraja, jonka sisällä voit tehdä nostoja tilillesi haluamasi mukaan.

Joustoluoton nimi tulee lainan nostamisen joustavuudesta nostorajan sisällä. Joustoluotto on kulutusluoton tapaan vakuudeton laina, eli sille ei myönnetä mitään erillistä vakuutta tai panttia.

Kuten kulutusluotto, myös joustoluotto ja sen vertailu on mahdollista toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Syötät vain tarvittavat tiedot sähköiseen lomakkeeseen, jonka jälkeen tehtäväksesi jää ainoastaan hyväksyä sähköpostiin toimitettava lainatarjous.


Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

 • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo

Pikavippien vertailu

Pikavipit ovat lainasummalta pieniä, mutta kustannuksiltaan yleensä hyvin kalliita pienlainoja. Sinun kannattaa välttää kalliiden pikavippien ottamista aina kun vain suinkin mahdollista. Koska pikavipeissä kulut ovat korkeita, on lainojen vertailu näiden kohdalla erityisen tärkeää.

Muista myös, että useammat pikavipit kannattaa yhdistää yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin voit säästää kuluissa merkittävästi.

Asuntolainojen vertailu

Asuntolaina eroaa kahdesta aiemmin käsitellystä lainan tyypistä eniten siinä, että lainasumma on asuntolainassa usein merkittävästi muita lainatyyppejä suurempi. Lainasumman suuruuden johdosta asuntolaina on lisäksi useimmiten vakuudellista lainaa, eli sen vastaanottaminen vaatii jonkun pantin tai vakuuden asettamista.

Voit kilpailuttaa asuntolainat kauttamme. Asuntolainan vertailu on taloutesi kannalta erittäin tärkeää, sillä vain näin sinun on mahdollista säästää lainan suuruuden takia merkittäviäkin rahasummia.

Asuntolainan ottaminen on taloudellisesti tärkeä osa monen elämää. Edullisten hintojen ei kannata odottaa löytyvän sattumalta. Lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman asuntolainan!

Remonttilainojen vertailu

Remonttilaina on lainan muoto, jota haetaan pääasiallisesti kodin remontoimista varten. Moni hakeekin remonttilainaa toteuttaakseen esimerkiksi keittiö- tai kattoremontin, mutta yleisiä kohteita ovat mm. kesämökit tai muut kodin ulkopuoliset kiinteistöt

Myös remonttilainojen vertailu löytyy Summarumin palveluvalikoimasta. Etsimällä itsellesi sopivimman remonttilainan kilpailuttamalla voit säästää aikaa, vaivaa sekä rahaa. Kaikki edellä mainituista saattavat jossain vaiheessa kodin remontin aikana olla vähissä – siksi lainojen vertailu on varsin viisasta.

Vertailemalla remonttilainoja voit vähentää henkistä kuormaa: remontit aiheuttavat usein stressiä ja niiden viivästyminen tai yllättävät kulut saattavat kuormittaa samanaikaisesti niin talouttasi kuin mieltäsikin. Lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman remonttilainan ja näin ollen myös lievittämään remontoinnin aiheuttamaa henkistä stressiä.

Venelainojen vertailu

Venelaina on laina, joka otetaan veneen rahoittamista varten. Kuten arvata saattaa, on venelaina huomattavasti harvinaisempi kuin esimerkiksi asunto-, auto-, tai remonttilaina.

Venelainan suuruus riippuu hankittavan veneen hinnasta ja se saattaakin vaihdella aina tuhannesta eurosta jopa satoihin tuhansiin euroihin saakka. Venelaina voi olla vakuudeton tai vakuudellinen, riippuen yleensä juuri veneen arvosta.

Vakuudettomien lainojen vertailu

Vakuudeton laina on lainaa, jonka hakemista varten sinun ei tarvitse asettaa panttia tai vakuutta. Vakuudeton laina on usein vakuuden puuttumisen takia hyvinkin nopeasti saatavissa ja mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana sen hakemisesta.

Vakuudeton laina jää kuitenkin hintatasoltaan usein hieman vakuudellista lainaa korkeammaksi. Tämän vuoksi lainavertailu on kyseisen lainatyypin osalta erityisen kannattavaa.

Vakuudettomien lainojen vertailu Summarumin kautta onnistuu näppärästi.

Vakuudellisten lainojen vertailu

Vakuudellinen laina taas on lainaa, jota hakiessa sinulla tulee olla vakuus tai pantti. Vakuutena voi toimia esimerkiksi kiinteistö, auto tai jokin arvopaperi. Vakuudellinen laina voidaan joissain tapauksissa toteuttaa myös niin, että lainan takaajana toimii toinen henkilö.

Vakuudellisten lainojen vertailu onnistuu helposti Summarumin avulla.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja

Ota nämä asiat huomioon lainavertailussa

Lainavertailu pitää sisällään muutamia asioita, jotka on hyvä tiedostaa ennen siihen ryhtymistä. Lainan vakuus tai vakuudettomuus vaikuttaa moneen lainan ominaisuuksista. Mikäli tavoitteesi on etsiä absoluuttisesti halvin mahdollinen laina, on vakuuden asettaminen monesti hyödyllistä.

Jos tavoitteesi on kuitenkin saada esimerkiksi kulutusluotto käyttöön mahdollisimman nopeasti, voi vakuudettomuus olla usein parempi vaihtoehto.

Vakuuden vaikutuksen lisäksi sinun tulisi olla tietoinen myös toisesta lainan kuluihin vaikuttavasti tekijästä. Mikäli haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jäävät lainan kokonaiskustannukset usein matalammaksi kuin yksin hakiessa.

Rinnakkaishakija mahdollistaa sen, että rahoitusyhtiöillä on lainan myöntämiseen liittyen pienemmät riskit, onhan lainan takaisinmaksusta on vastuussa yhden sijaan kaksi.

Tähän pienemmän riskin logiikkaan perustuen sinun kannattaa aina – jos vain suinkin mahdollista – pyrkiä saamaan mukaan myös rinnakkaishakija.

Lainojen korko vertailu

Lainavertailu on prosessi, jonka tarkoitus on lopulta auttaa sinua löytämään halvin mahdollinen korko lainalle. Koron tyyppejä on kuitenkin erilaisia ja kaikista niistä olisi hyvä olla tietoinen.

Moniin lainoihin sisältyy korkoprosentin lisäksi erilaisia lisämaksuja, kuten avausmaksuja, laskutuspalkkioita sekä tilinhoitokuluja. Lainan nimelliskorko kertoo ainoastaan lainan korkoprosentin. Todellinen vuosikorko sen sijaan sisältää lainan kaikki kustannukset. Tämän vuoksi todellisen vuosikoron tarkastelu onkin hedelmällisempää.

Paras lainavertailu 2023

Saatat miettiä, mikä on juuri sinun kannalta paras lainavertailu. Paras lainojen vertailu sisältää seuraavia ominaisuuksia:

 • Edullisin laina
 • Helppo toteuttaa
 • Lainatarjoukset nopeasti
 • Ei velvoita hankintapäätökseen

Edullisin laina

Lainavertailulla on yleensä yksi ominaisuus ylitse muiden. Kun vertailet useamman eri rahoitusyhtiön ja pankin tarjouksia, voit kasvattaa todennäköisyyksiäsi löytää edullista lainaa.

Paras lainavertailu onkin aina sellainen, joka mahdollistaa juuri tämän hetkisen markkinoiden edullisimman lainan löytämisen. Järkevät lainatarjoukset löytyvät ainoastaan kilpailuttamisen ja vertailun kautta. Jos haet lainatarjouksia esimerkiksi vain omalta pankiltasi, saatat hyväksyä tarjouksen huonoilla ehdoilla.

Helppo toteuttaa

Edullisen hinnan lisäksi paras lainavertailu on helppo toteuttaa. Esimerkiksi Summarumin lainavertailu täytetään yksinkertaisen, sähköisen lomakkeen kautta. Tarkoituksemme on helpottaa lainan hakemisen prosessia ja nopeuttaa sitä.

Hakemuksen täyttäminen sivustollamme kestää vain muutaman minuutin. Sähköisen lainaprosessin etuna on myös se, että liitetiedostoja ei tarvitse lähettää erikseen etanapostilla, vaan kaikki hoituu kätevästi liitetiedostojen kautta.

Kun harkitset pienlainaa netistä, kokeile hakea sitä kauttamme!

Lainatarjoukset nopeasti

Paras lainavertailu myös välittää lainatarjoukset eri rahoitusyhtiöille sekä pankeille nopeasti. Toteuttamalla lainavertailun Summarumin kautta voit vastaanottaa järkeviä lainatarjouksia erittäin nopeasti jopa muutama minuutti vertailun lähettämisen jälkeen.

Näin lainanhakuprosessiin käytettävä aika lyhenee perinteiseen verrattuna merkittävästi.

Ei velvoita hankintapäätökseen

Paras lainavertailu ei sitouta sinua ennenaikaisesti mihinkään hankintapäätökseen. Lainasopimuksen tekeminen tapahtuu vasta, kun olet vertaillut rauhassa kaikki saamasi tarjoukset ja päätät jonkun niistä hyväksyä.

Summarumin lainavertailupalvelu ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään. Kun siis harkitset lainan ottamista, vertaile lainat avullamme. Näin toimimalla voit säästää huomattavia summia lainan koroissa ja muissa kuluissa.

Laina vertailu tarjoaa hyötyjä mutta sisältää myös haasteita

Kuten muillakin palveluilla, myös lainavertailulla on omat haasteensa. Lainavertailun yhtenä haasteena voidaan pitää sitä, että vaikka palvelun tarjoajien valikoima on erittäin laaja, puuttuu siitä vielä toistaiseksi kaikista suurimmat kotimaiset pankit.

Toisaalta lainamarkkinoille on kiihtyneen globalisaation seurauksena alkanut kuitenkin tulla lähivuosina merkittäviä pankkeja mukaan myös Suomen ulkopuolelta.

Hyödyt Haitat
Vertailemalla lainoja säästät kuluissa. Jos teet lainavertailua yksin, joudut täyttämään monta eri hakemusta.
Lainavertailu on helppoa ja nopeaa palvelussamme. Kaikki suomalaiset pankit eivät ole mukana vertailuissa.
Vertailu paljastaa nopeasti erot lainatarjouksissa.
Lainojen vertaileminen on sinulle maksutonta.

Vertailtavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjonta laajenee koko ajan ja lainavertailu tavoittaa jatkuvasti entistä laajemman joukon lainaa tarjoavista yrityksistä. Mikäli aikeinasi on toteuttaa lainavertailu, näyttää tilanne siis tältä osin kannaltasi varsin hyvältä.

Lainavertailu esimerkki

Tarkastellaan lainavertailua kuvitteellisen esimerkin avulla.

Pasi päätyy hakemaan kulutusluottoa 5000 euron lainasummalla. Pasi harkitsee aluksi lainojen vertailemista itsenäisesti, mutta päättää lopulta hyödyntää lainavertailua.

Pasi aloittaa lainojen vertailun täyttämällä haluamansa lainan tietoja Summarumin sähköiseen lomakkeeseen. Lainan ominaisuuksien kannalta olennaisimmat tiedot ovat lainasumma sekä haluttu takaisinmaksuaika.

Seuraavana Pasi täyttää lomakkeeseen henkilökohtaisia tietojaan, kuten tietoja asumispaikasta sekä kuukausituloista. Muutaman minuutin lomakkeen täyttämisen jälkeen Pasi lähettää lomakkeen eteenpäin.

Melko pian lomakkeen lähettämisestä Pasi vastaanottaa sähköpostiin niputettuja lainatarjouksia, joista hänen on helppo löytää edullisin ja paras lainatarjous. Vastaanotettu sähköposti sisältää lisäksi suoran linkin, jonka kautta Pasi pääsee vastaanottamaan kilpailutetun lainatarjouksen.

Näin yksinkertaista se käytännössä on!

Vertaa lainatarjouksia myös yhdistelylainoissa

Lainojen yhdistäminen sekä lainojen vertailu ovat toisistaan erillisiä lainapalveluita, jotka kuitenkin oikein hyödynnettynä saattavat tukea toisiaan hyvin.

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan useamman pienemmän lainan niputtamista yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä auttaa yleensä pienentämään lainojen kokonaiskustannuksia sekä helpottamaan talouden hallintaa. Lainavertailu taas vertailee lainoja keskenään ja auttaa löytämään edullisimman lainan.

Tyypillisesti monella meistä on luottokorttivelkaa, osamaksusopimuksia ja vaikkapa autolainaa, jolloin näiden kaikkien yhdistäminen on enemmän kuin fiksua.

Lainojen yhdistäminen tukee lainavertailua, sillä yhdistelylainan avulla sinun on mahdollista löytää se paras ratkaisu omaan tilanteeseesi sopien.

Yhdistelylainaa kannattaa hakea ja kilpailuttaa, jos sinulla on useita eri maksuja moneen paikkaan.

Lainavertailu kokemuksia kuluttajilta

Lainavertailuun liittyviä kokemuksia tutkiessa nousee muutama seikka esiin toistuvasti. Eniten esiin nouseva asia on kilpailuttajien kokema tarve lainavertailun suorittamiseen. Alle on listattuna yleisimpiä kokemuksia, joita kuluttajien lainavertailuun liittyen on saatavilla.

 • Vertailun tärkeys
 • Helppo suorittaa
 • Lainatarjoukset nopeasti sähköpostiin

Seuraavissa kappaleissa on avattu tarkemmin sitä, minkälaisia eri kokemuksia lainavertailu on suomalaisille tuonut.

Lainavertailun rooli edullisimman lainan löytämisessä

Yleisimpiin ajatuksiin kuuluu se, että lainojen kilpailutus on tärkeä osa edullisimman mahdollisen lainavaihtoehdon löytämistä. Monet kertovat kokemuksissaan siitä, miten lainavertailu mahdollisti sen edullisemman lainan löytämisen, kuin minkä hakija muutoin olisi todennäköisesti saanut esimerkiksi oman pankkinsa kautta.

Alle on nostettu esiin muutamia internetistä poimittuja kommentteja, jotka hyvin sitä, miten kukin kokee lainavertailun auttavan lainan hakemisen prosessissa.

”Kun isompia lainoja miettii, niin vertailu on ihan välttämätön, ettei tulisi otettua ylikalliilla korolla.”

Lisäksi verkosta kerätyissä kuluttajakokemuksissa korostuu se, miten erilaisten lainaa tarjoavien yritysten ehdoissa voi olla isojakin eroja. Tämän vuoksi sinun kannattaakin aina varmistaa, että keräät lainatarjouksia useammilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä yhden sijaan.

“Laina kannattaa kilpailuttaa, koska edullisin laina riippuu paljolti niin pankista, omista tuloista ja veloista sekä muista yksilöllisistä asioista.“

Yleisesti kokemukset osoittavat, että lainojen vertailun kautta on siis mahdollista vastaanottaa taloudellista hyötyä löytämällä edullisin ja sopivin laina. Lainojen vertailu auttaa kokemusten mukaan löytämään lainan sellaisella hinnalla, joka ei välttämättä muuten olisi ollut mahdollista.

Lainavertailu on helppo suorittaa

Lainanhakijoiden kokemuksia lukiessa esiin nousee monesti aiemminkin artikkelissa käsitelty seikka siitä, miten helppoa lainavertailu on. Lainavertailu on äärimmäisen helppo suorittaa, sillä edullisimman lainan löytäminen onnistuu ainoastaan yhden hakemuksen täyttämisen avulla.

Kokemukset osoittavat, miten kyseinen asia näyttäytyy lainaa hakevan kuluttajan silmiin. Monissa kokemuksissa on esillä vahvasti lainavertailun helppous.

“Mutta se että yksi hakemus riittää, tekee hommasta helpon.“

“Yksi hakemus useammalta lainantarjoajalta. Valitset sitten niistä sopivan. Helppoa!”

Lainojen vertailu voi siis parhaimmillaan olla erittäin helppoa ja sen avulla voit säästää jopa merkittäviäkin rahallisia summia. Yksinkertaisen ja nopean hakemuksen täyttämisen jälkeen saat tyypillisesti useampia tarjouksia omaan sähköpostiisi.

Lainatarjoukset nopeasti sähköpostiin

Kolmas kokemuksista esiin noussut seikka on, että edullisen lainan löytäminen on sen vaivattomuuden myötä myös nopeaa. Voit saada lainatarjouksia itsellesi jopa muutamissa minuuteissa siitä, kun lähetit lainahakemuksen.

Lainatarjousten vastaanottamisen nopeus perustuu ennen kaikkea automatisoituun lainanhakuprosessiin. Hakemuksen tiedot välitetään lainaa tarjoaville yrityksille, jonka jälkeen päätöksenteko valtaosalla pankeista sekä rahoitusyhtiöistä on nykyään jo automatisoitua.

Kiitos automatisaation, tarjoukset voivat tosiaan saapua sähköpostiisi jopa minuuteissa. Muista kuitenkin, että lainatarjousten saapumisen vauhti riippuu pitkälti myös siitä, sisältyykö lainaan vakuutta vai ei.

Vakuudeton laina on mahdollista saada hyvinkin nopeasti. Laina vakuuden kanssa sen sijaan vaatii usein automatisoidun lainan hyväksymisprosessin sijaan ihmistä tarkistamaan vakuuden riittävyys. Tämän takia vakuudeton laina saadaan yleensä vakuudellista lainaa nopeammin.

Oli kyseessä sitten kumpi tahansa lainatyyppi, vertaa lainatarjouksia ensin äläkä hyväksy suoraan ensimmäistä vastaan tullutta.

Lainavertailu – milloin lainaa kannattaa vertailuttaa?

Mikäli olet jo tehnyt päätöksen lainan hakemisesta, vertaile lainoja ensin. Kokonaan oma kysymyksensä onkin sitten, että milloin ylipäätään kannattaa hakea lainaa.

Lainaa hakiessa sinun olisi hyvä heti alkuun miettiä, onko lainan hakemiseen todella varaa. Edullisimmatkin lainat sisältävät lainasumman lisäksi ylimääräisiä kustannuksia. Mikäli lainaa uskot, ettei sinulla ole välttämättä varaa kaikkiin näihin kustannuksiin, kannattaa lainavertailu ja lainan hakeminen jättää suosiolla tulevaisuuteen.

Lainan eräpäivä kannattaa suunnitella sen mukaan, milloin saat omia tuloja, kuten palkkaa. Paras eräpäivä lainalle onkin pian palkkapäivän jälkeen, jotta sinulla on maksimaalinen rahasumma aina käytettävissä lainalyhennyksiä varten.

Lainojen vertailu – mitä asioita ottaa huomioon?

Kun vertailet lainoja, saatat tehdä huomion siitä miten eri lainavaihtoehtojen välillä on usein merkittäviäkin eroja muutamiin lainaan liittyvissä avainasioissa.

Seuraavissa kappaleissa esittelemme tekijöitä, joiden välillä useimmiten löytyy eroja

 • Ikäraja
 • Lainasumman suuruus
 • Todellinen vuosikorko
 • Maksuerien määrä

Miksi vertailla lainoja Summarumilla?

 • Vertailemalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
 • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
 • Lainavertailu ei sido sinua vielä mihinkään

TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

Summarum Logo


Lainavertailu 2023 – lainojen hinnat ovat laskeneet

Koronan johdosta voimaan tullut lakiasetus rajoitti väliaikaisesti lainojen maksimikorot 10 prosenttiin vuonna 2021. Vuoden 2021 korkokatto asettui loppuvuodesta 20 prosenttiin ja meidän kuluttajien onneksi on edelleen siinä.

Lain kääntöpuolena merkittävä osa suomalaisista ei ole voinut saada lainaa, koska pankit eivät ole halunneet lainata pankkien näkökulmasta liian matalalla korolla. Jos sinulla on ollut vaikeuksia saada hyviä lainatarjouksia vuonna 2021, kannattaa Summarumin lainavertailua kokeilla uudestaan nyt.

Ikäraja

Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä saattaa olla eroja siinä, minkä ikäiselle hakijalle lainaa voidaan myöntää. Yleinen sääntö on, että lainaa myönnetään vain 18 vuotta täyttäneille hakijoille.

Toisaalta nykyisin on olemassa useampiakin pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä, joissa lainaa myönnetään vain 22-vuotiaille tai jopa 25-vuotiaille.

Lainasumman suuruus

Lainasumman suuruudessa saattaa olla merkittäviä eroja eri pankkien sekä rahoitusyhtiöiden välillä. Lainasumman maksimisuuruus riippuu merkittävästi siitä sisältääkö haettu laina vakuutta vai ei. Mikäli toteutuksen alla on lainavertailu, kannattaa sinun ehdottomasti miettiä rauhassa sopiiko kyseeseen paremmin vakuudellinen vai vakuudeton laina.

Vakuudettoman lainan lainasummat liikkuvat yleensä jossain 2 000 ja 70 000 euron välillä. Joiltakin lainaa tarjoavilta yrityksiltä voi olla mahdollista saada jopa tätäkin suurempaa lainaa.

Pienempiäkin lainoja on markkinoilla tarjolla, mutta niiden lainakulut nousevat yleensä niin korkeiksi, ettei niiden hankkiminen välttämättä ole taloudellisesti kovinkaan järkevää.

Todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan korkoprosentin lisäksi myös kaikki muut piilokulut, joita lainaan sisältyy.

Lainan korkoprosentti on luonnollisesti se asia, mihin jokaisen meistä tulee tarjouksissa kiinnittää ensin huomiota. Lainavertailu on tärkeä työkalu, jonka avulla sinäkin voit löytää edullisen korkoprosentin.

Maksuerien määrä

Yksi kenties vähemmälle huomiolle jäänyt muuttuva tekijä on maksuerien määrä. Moni voi useimmilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä säätää maksuerien määrää haluamansa mukaan. Jotkut lainaa tarjoavat tahot saattavat olla enemmän joustavia maksuerien määrän suhteen ja jotkut vastaavasti hieman vähemmän.

Maksuerien määrä kannattaa säätää sellaiseksi, että lyhennät lainaa jatkuvasti maksimaalisen paljon. Samalla erien määrä kannattaa säätää kuitenkin myös niin, ettei yksittäisen lyhennyksen summa nouse liian suureksi.

Vastaanotettu lainatarjous on henkilökohtainen

Kun saat kumppaneiltamme lainatarjouksia, ovat ne aina henkilökohtaisia. Tästä johtuen on mahdoton sanoa etukäteen, kuinka edullisia lainatarjouksia voit kauttamme saada.

Pankit sekä rahoitusyhtiöt toteuttavat lainojen hinnoittelun kuluttajakohtaisesti, joten paras lainavertailu onnistuu ainoastaan pyytämällä tarjouksia mahdollisimman monelta eri toimijalta.

Summarumin lainojen vertailu mahdollistaa sen, että nämä asiakaskohtaiset hinnat on nähtävillä nopeasti. Kun siis harkitset lainan ottamista, näet saman tien kaikki saatavilla olevat tarjoukset ja voit vertailla niitä kaikessa rauhassa.

Pankkilaina vertailu

Alla olevassa taulukossa näet suuntaa-antavasti eri pankkien asuntolainojen hintoja. Muista, että pankkilaina vertailu on vain esimerkki, ja todelliset lainan kustannukset ja muut ehdot ovat aina yksilöllisiä. Haettava lainasumma on 85 000 euroa.

Pankki Todellinen vuosikorko Laina-aika Kuukausierä Kokonaissumma
Nordea 2,1 % 35v 284e/kk 119 499e
OP 1,5 % 30v 291e/kk 106 114e
Handelsbanken 2,2 % 30v 323e/kk 116 780e
Ålandsbanken 2,5 % 25v 381e/kk 116 667e

LUE LISÄÄ: Lainaa pankista

Käyttölaina vertailu

Alle olemme lisänneet esimerkin siitä, millaiselta käyttölaina vertailu näyttää. Kuten edellä pankkilainojen kohdalla, myös tässä on hyvä muistaa että kyseessä on esimerkkilainoja. Vain hakemalla lainoja kauttamme saat todelliset tarjoukset.

Laina 15 vuoden maksuajalla Laina 10 vuoden maksuajalla Laina 5 vuoden maksuajalla
5 000 euroa 38 €/kk 5 000 euroa 51 €/kk 5 000 euroa 93 €/kk
10 000 euroa 76 €/kk 10 000 euroa 103 €/kk 10 000 euroa 186 €/kk
15 000 euroa 114 €/kk 15 000 euroa 155 €/kk 15 000 euroa 279 €/kk
20 000 euroa 152 €/kk 20 000 euroa 207 €/kk 20 000 euroa 372 €/kk
30 000 euroa 229 €/kk 30 000 euroa 310 €/kk 30 000 euroa 559 €/kk
40 000 euroa 305 €/kk 40 000 euroa 414 €/kk 40 000 euroa 745 €/kk
50 000 euroa 382 €/kk 50 000 euroa 518 €/kk 50 000 euroa 932 €/kk
* Arvio kuukausierästä on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.

LUE LISÄÄ: Käyttölainat

Luottovertailu

Luottovertailu kannattaa tehdä, oli kyseessä sitten tavallinen kulutusluotto tai luottokortti. Luottoa netistä voit hakea useilta kymmeniltä erilaisilta rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta, mutta muista, että ainoastaan vertailun kautta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Lainojen vertaileminen kannattaa aina – oli kyseessä sitten suurempi tai pienempi luotto.

Vertaa pikalaina ja säästä

Pikalainavertailu toimii käytännössä tismalleen samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin lainojen vertaileminen. Voit kilpailuttaa ensin kaikki pikalainoja tarjoavat yhtiöt kauttamme ja saat hetkessä markkinoiden parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiisi.

Muista, että mikäli sinulle on kertynyt useampia pienempiä lainoja, voit kokeilla yhdistää ne yhdeksi suuremmaksi. Myös tällaisessa tilanteessa vertailu on fiksua.

LUE LISÄÄ: Pikalaina netistä

Summarum.fi tarjoaa monipuolisia hintavertailuja, joilla säästät rahaa

Lainavertailu on siis prosessi, joka auttaa sinua löytämään tilanteeseesi sopivimman lainan. Summarumin hintavertailun voit selvittää vaivattomasti ja maksuttomasti sen, millainen laina olisi juuri sinulle paras vaihtoehto.

Summarumin lainavertailu sisältää kymmeniä rahoitusalan toimijoita ja täyttämällä yhden nopean hakemuksen saat kaikki parhaat lainatarjoukset sähköpostiisi silmän räpäyksessä. Hae laina netistä nyt!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

Lainavertailu – Usein kysyttyä

Miten lainoja vertaillaan?
Lainavertailussa kuluttaja täyttää lomakkeen halutun lainan ominaisuuksista sekä kuluttajan omista tiedoista. Lomakkeen täyttämisen jälkeen palvelu välittää tiedot useille eri rahoituslaitoksille, joista kuluttaja vastaanottaa jäsennellysti parhaat lainatarjoukset.
Miksi lainavertailu kannattaa tehdä?
Lainavertailu kannattaa tehdä, koska sen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sopivin ja edullisin laina. Lisäksi sen avulla kuluttajan on mahdollista säästää aikaa ja rahaa.
Missä lainat kannattaa vertailla?
Lainojen vertailu kannattaa toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailu mahdollistaa edullisen lainan löytämisen lukuisten palvelun tarjoajien joukosta.
Minkälainen on hyvä lainavertailu?
Hyvä lainavertailu auttaa kuluttajaa löytämään halvimman lainan. Lisäksi hyvä lainavertailu on luotettava, turvallinen sekä helppokäyttöinen.
Mitä lainavertailua tehdessä tulisi ottaa huomioon?
Lainavertailua tehdessä hakijan tulisi ottaa huomioon pitääkö laina sisällään vakuutta. Lisäksi kuluttajan kannattaa pitää mielessä, että lainaa on usein edullisempaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.
Minkä lainan tyyppien hakemiseen lainavertailu auttaa?
Lainavertailu auttaa lukuisten eri lainan tyyppien kanssa. Yleisimpiä lainan tyyppejä, joita kuluttajat vertaavat ovat kulutusluotto, joustoluotto, asuntolaina sekä autolaina.