Lainavertailu – vertaa lainoja ja löydä edullisin korko

Lainavertailun avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen nopeasti ja vaivattomasti edullisin laina. Mitä kuluttajan tulisi tietää lainoja verratessa? Vastaamme muun muassa tähän alla.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Sirpa
   Sirpa
   2021-06-06
   Vahvistettu
   saldo-limiitti on hyvä vaihtoehto arjen yllättäviin tarpeisiin
   janina
   janina
   2021-05-10
   Vahvistettu
   Hakemuksen tekeminen oli helppoa ja päätös tuli nopeasti. Miinusta kuitenkin tulee siitä, että hakemusta tehtäessä sivu jumitti välillä.
   Leena Rajala
   Leena Rajala
   2021-05-06
   Vahvistettu
   Infoa tuli jatkuvasti 👍. Ihan mukavasti meni koko ajan
   Pauli Saarnisto
   Pauli Saarnisto
   2021-04-29
   Vahvistettu
   Hyvin selkeä,ja johdonmukainen
   Pirjo
   Pirjo
   2021-04-28
   Vahvistettu
   Lainanhaku Hakuprosessi sujui mutkattomasti ja nopeasti.
   Bogel Jari
   Bogel Jari
   2021-04-23
   Vahvistettu
   Oletin menettelyä hankalammaksi, kaikki meni mielestäni hyvin, olen tyytyväinen
   Nina Leppänen
   Nina Leppänen
   2021-04-07
   Vahvistettu
   Lainan saanti Kokemus pelkästään positiivinen. Sain lainan sujuvasti.
   PP
   PP
   2021-03-31
   Vahvistettu
   Palvelu oli erittäin sujuvaa ja rahat tulivat tilille todella nopeasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä.😊
   Jorma Saloranta
   Jorma Saloranta
   2021-03-08
   Vahvistettu
   sai oikean osoitten mistä kysyä lainaa ja sain sen kiitos
   Seija Lindgren
   Seija Lindgren
   2021-03-01
   Vahvistettu
   Palvelu nopeaa ja asiallista. Helppo selkoinen teksti ja helppi ymmärtää. Kiitos palvelusta.

   Näin lainavertailu toimii

   Lainavertailu on kuluttajan parhaita työkaluja edullisen lainan vastaanottamiseen. Lainojen vertailun avulla kuluttajan on mahdollista asettaa pankit ja rahalaitokset kilpailemaan henkilön asiakkuudesta. Kilpailutilanteen kääntäminen päälaelleen johtaa kuluttajan kannalta yleensä halvempiin lainakuluihin.

   Lainavertailu on helppo toteuttaa ja se mahdollistaa halvimman lainan löytämisen. Lainojen vertailu ei sido kuluttajaa vielä mihinkään hankintaan, joten kuluttajan on mahdollista jo lainaa harkitessaan vertailla alustavasti lainamahdollisuuksia keskenään.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Lainavertailun vaiheet

   Lainojen vertailu on kuluttajan kannalta nopeaa ja vaivatonta. Seuraavissa kappaleissa käydään hieman tarkemmin läpi sitä, mitä eri vaiheita lainojen vertailu pitää sisällään. Kuluttajan on syytä huomata, että osa lainavertailun vaiheista toteutuu itsenäisesti ilman, että kuluttajalta vaaditaan mitään toimimista. Summarumin lainavertailu pitää sisällään seuraavat vaiheet

   1. Hakemuksen täyttäminen
   2. Hakemuksen analysoiminen
   3. Lainahakemuksen välittäminen lainan tarjoajille
   4. Tarjousten lähettäminen kuluttajalle
   5. Hankintapäätös

   Muut vertailumme

   Hakemuksen täyttäminen

   Hakemuksen täyttäminen Summarumin lainavertailun kautta on nopeaa ja kestää kuluttajasta riippuen yleensä ainoastaan muutaman minuutin. Hakemusta täytettäessä kuluttaja antaa perustiedot itsestään sekä muutamia lainatarjousten kannalta olennaisia asioita.

   Kuluttaja täyttää hakemukseen muun muassa tietoja liittyen sen hetkiseen työhön, koulutukseen, asumiseen sekä olemassa oleviin lainoihin. Täytettyään tiedot ja lähetettyä lomakkeen, hakemus analysoidaan jonka jälkeen lainavertailu voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

   Lainahakemuksen välittäminen eteenpäin

   Kuluttajan täytettyä lainavertailun hakemuksen, välittää Summarum seuraavaksi nämä tiedot eteenpäin lainan tarjoajille. Lainavertailu osallistaa pankit ja rahalaitokset toteuttamaan yksilöllisiä lainatarjouksia kuluttajan edellisessä vaiheessa antamien tietojen perusteella.

   Lainavertailun toteuttaja kerää lopuksi kaikki pankeilta ja rahalaitoksilta saadut lainatarjoukset ja valikoi niistä sopivimmat sekä edullisimmat tarjoukset kuluttajalle esitettäviksi.

   Hankintapäätös

   Lainavertailu on tässä vaiheessa edennyt jo pisteeseen, jossa lainan hankinnasta puuttuu enää kuluttajan hankintapäätös. Mikäli kuluttaja päätyy hankkimaan tarjotun lainan, kannattaa henkilön siirtyä vastaanotetun lainatarjouksen sisältämän linkin kautta suoraan palveluntarjoajan verkkosivuille hyväksymään lainatarjouksen.

   Mikäli kuluttaja taas päätyy olemaan hyväksymättä lainatarjousta, onnistuu sekin helposti. Henkilön ei tarvitse siinä tapauksessa toimittaa erillisiä kieltäviä vastauksia lainatarjouksiin. Pelkkä lainatarjousten lunastamatta jättäminen riittää.

   Vertaile lainat ennen pankkiin menoa

   Valitettavan harva kuluttaja toimii nykyään lainaa hakiessa optimaalisella tavalla. Suuri osa lainaa hakevista henkilöistä toimii vielä tavalla, joka ei mahdollista, että paras lainavertailu ja lainatarjous löytyy. Yleinen tapa lainan hakemiseen liittyy vielä vahvasti tapaamisajan varaamiseen pankkiin. Monet kuluttajat varaavat tapaamisen omaan pankkiinsa ja lainatarjouksen saatuaan hyväksyvät sen selvittämättä ollenkaan muita vaihtoehtoja.

   Toimiessa näin kuluttaja kuitenkin pienentää todennäköisyyksiään löytää markkinoiden edullisin laina. Paras laina löytyykin aina lainavertailun avulla. Pankkiajan sopimisessa ei itsessään ole vikaa. Kuluttajan kannattaa kuitenkin huolehtia ennen pankkiin astumista, että hänellä on tiedossa muidenkin lainan tarjoajien hintatasoja.

   Parhaimmillaan kuluttaja vertaileekin lainoja jo etukäteen ja menee sitten pankkiin pitäen tiedot mukanaan. Mikäli pankki esittelee kuluttajalle kalliimpaa lainaa, voi henkilö esittää minkälaisia lainatarjouksia hän on muilta pankeilta tai rahalaitoksilta saanut.

   Näin toimiessa kuluttajan on mahdollista löytää markkinoiden edullisin lähtöhinta ja kenties vielä tiputtaa sitä alemmas, mikäli pankki on valmis tinkimään lainan kustannuksissa saadakseen kuluttajan asiakkuuden.

   Näistä syistä lainavertailu kannattaa

   Lainavertailu on kuluttajan näkökulmasta kannattavaa useista erinäisistä syistä. Alle on listattuna kolme olennaisinta hyötyä, joita kuluttaja voi hyödyntää, mikäli hän vertaa lainoja.

   Seuraavissa kappaleissa on avattu sitä, miten kyseiset hyödyt näyttäytyvät sekä tarkemmin sitä, minkälaisia hyötyjä näistä lainavertailun ominaisuuksista voi kuluttajalle olla.

   Rahalliset säästöt lainavertailun avulla

   Rahalliset säästöt ovat yksi merkittävimmistä hyödyistä, joita kuluttaja saa käyttöönsä, kun lainaa hakeva henkilö vertaa lainoja. Lainojen vertailu tuo kuluttajille säästöjä siten, että kuluttaja saa lainatarjouksia useammilta eri rahoitusalan toimijoilta yhden sijaan.

   Ottaessa lainanhakuun useita toimijoita mukaan, kuluttajan on mahdollista löytää sen hetkinen yleinen hintataso sekä edullisin ja paras laina.

   Nopea lainatarjousten vastaanottaminen

   Lainaa tarjoavia pankkeja ja rahalaitoksia on olemassa Suomen lainamarkkinoilla niin paljon, että itsenäisesti toteutettava lainavertailu on todella paljon aikaa vievää työtä. Summarumin lainavertailun avulla kuluttajan on kuitenkin mahdollista vastaanottaa lainatarjouksia useilta eri palveluntarjoajilta nopeasti.

   Useiden tarjousten vastaanottaminen vaatii ainoastaan yhden lomakkeen täyttämistä ja kuluttajan on seurauksena tästä mahdollista säästää merkittävästi omaa aikaansa. Lainavertailu kannattaa jättää kolmannelle osapuolelle, sillä automatisoitu vertailuprosessi auttaa kuluttajaa löytämään sopivimman lainan kaikista nopeimmin.

   Vaivaton toteutus

   Kuten aiemmassa kappaleessa käsiteltiin, on lainavertailu nopeampi tapa toteuttaa lainojen vertailu verrattuna itsenäiseen tarjousten etsimiseen. Nopeuden lisäksi lainojen vertailu on kuitenkin myös vaivattomampi toteuttaa Summarumin vertailupalvelun avulla.

   Lukuisten lomakkeiden täyttäminen on hitauden lisäksi myös usein äärimmäisen vaivalloista. Lainavertailu Summarumin avulla mahdollistaa, että kuluttajan on mahdollista vastaanottaa samat tarjoukset pienellä vaivalla, yhden lomakkeen täyttämisen avulla.

   Lainalaskurin hyödyntäminen ennen lainavertailua

   Ennen lainavertailun toteuttamista kuluttajan kannattaa pyrkiä arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia parhaansa mukaan. Mikäli esimerkiksi kuukausittaisten erien määrä tuntuu haastavalta arvioida, on lainan kokonaiskustannusten arviointi mahdollista toteuttaa lainalaskurin avulla.

   Lainalaskuriin syötetään lainan kannalta olennaisia tietoja, kuten lainasumma, laina-aika sekä korkoprosentti. Kuluttajan syötettyä tiedot lainalaskuri arvioi mitkä lainan kustannukset tulevat olemaan.

   Tulevien lainatarjousten tarkka tietäminen ei ole luonnollisesti mahdollista ennen tarjousten vastaanottamista. Lainalaskuri kykenee kuitenkin auttamaan kuluttajaa arvioimaan esimerkiksi lainan kuukausittaisia kustannuksia jo etukäteen.

   Lisäksi lainalaskuria kannattaa hyödyntää vielä lainatarjousten vastaanottamisen jälkeen, mikäli kuluttaja haluaa selvittää esimerkiksi lainan todellisen vuosikoron.

   Esimerkki lainojen vertailusta

   Tarkastellaan lainavertailua hieman esimerkin avulla. Kuluttaja nimeltä Pasi päätyy hakemaan kulutusluottoa 5000 euron lainasummalla. Pasi harkitsee aluksi lainojen vertailun toteuttamista itsenäisesti, mutta päättää lopulta hyödyntää lainavertailua.

   Pasi aloittaa lainojen vertailun täyttämällä haluamansa lainan tietoja sähköiseen lomakkeeseen. Lainan ominaisuuksien kannalta olennaisimmat tiedot ovat lainasumma sekä haluttu takaisinmaksuaika.

   Seuraavana Pasi täyttää lomakkeeseen henkilökohtaisia tietojaan, kuten tietoja asumispaikasta sekä kuukausituloista. Muutaman minuutin lomakkeen täyttämisen jälkeen Pasi lähettää lomakkeen eteenpäin.

   Melko pian lomakkeen lähettämisestä Pasi vastaanottaa sähköpostiin niputettuja lainatarjouksia, joista hänen on helppo löytää edullisin ja paras lainatarjous. Vastaanotettu sähköposti sisältää lisäksi suoran linkin, jonka kautta Pasi pääsee vastaanottamaan kilpailutetun lainatarjouksen.

   Lainojen yhdistäminen ja lainojen vertailu

   Lainojen yhdistäminen sekä lainojen vertailu ovat toisistaan erillisiä lainapalveluita, jotka kuitenkin oikein hyödynnettynä saattavat tukea toisiaan hyvin.

   Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan useamman pienemmän lainan niputtamista yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen auttaa yleensä pienentämään lainojen kokonaiskustannuksia sekä helpottamaan kuluttajan talouden hallintaa. Lainavertailu taas vertailee lainoja keskenään ja auttaa kuluttajaa löytämään edullisimman lainan.

   Lainojen yhdistäminen tukee lainavertailua, sillä yhdistelylainan avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen halvin laina. Lainojen yhdistämistä pohtivan kuluttajan kannattaa kuitenkin toteuttaa lainojen vertailu yhdistelylainan hankkimista miettiessä. Mikäli kuluttaja vertaa lainoja, on hänen todennäköisyys löytää edullisempi laina entistä suurempi.

   Eri lainatyyppien vertailu

   Lainavertailu on mahdollista toteuttaa useilla eri lainan tyypeillä. Oli kuluttajan tarkoitus hankkia esimerkiksi kulutusluotto tai joustoluotto, auttaa lainavertailu löytämään edullisimman lainatarjouksen.

   Näiden kahden esimerkin lisäksi lainavertailu on mahdollista toteuttaa lukuisille muille lainan tyypeille. Alle on eriteltynä muutamia esimerkkejä siitä, mitä lainan tyyppejä on esimerkiksi mahdollista vertailla lainavertailun avulla.

   Alla on esiteltynä tarkemmin vielä eri lainan tyyppejä sekä niitä asioita, miksi lainavertailu voi kannattaa kyseisen lainatyypin kohdalla.

   Kulutusluottojen vertailu

   Kulutusluotto on lainaa, jota haetaan yleistä kulutuskäyttäytymistä varten. Kulutusluoton ominaisuuksiin kuuluu, että se on lainasumman sekä laina-ajan osalta usein melko pientä. Kulutusluoton lainasummat ovat yleisimmin ainoastaan muutamia tuhansia euroja.

   Mikäli haettavan lainan tyyppi on kulutusluotto vertailu on usein paras tapa löytää edullisin lainavaihtoehto. Kulutusluottojen vertailu onnistuu nopeasti ja vaivattomasti Summarumin lainavertailun avulla.

   Joustoluottojen vertailu

   Joustoluotto on kuluttajalle myönnettävissä oleva lainan tyyppi. Joustoluottoa vastaanottaessa kuluttajalle myönnetään lainan maksimiraja, jonka sisällä kuluttaja voi tehdä nostoja tilille haluamansa mukaan. Joustoluoton nimi tulee lainan nostamisen joustavuudesta nostorajan sisällä.

   Kuten kulutusluotto, myös joustoluotto ja sen vertailu on mahdollista toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Kuluttaja syöttää haluamansa tiedot sähköiseen lomakkeeseen, jonka jälkeen lainaa hakevan henkilön tehtäväksi jää ainoastaan hyväksyä halutessaan sähköpostiin toimitettava lainatarjous.

   Asuntolainavertailu

   Asuntolaina eroaa kahdesta aiemmin käsitellystä lainan tyypistä eniten siinä, että lainasumma on asuntolainassa usein merkittävästi suurempi. Lainasumman suuruuden johdosta asuntolaina on lisäksi useimmiten vakuudellista lainaa eli sen vastaanottaminen vaatii jonkun pantin tai vakuuden asettamista.

   Kuluttajan on mahdollista kilpailuttaa asuntolaina Summarumin lainavertailua hyödyntäen. Asuntolainan vertailu on lainaa hakevan henkilön talouden kannalta erittäin tärkeää, sillä kuluttajan on mahdollista säästää lainan suuruuden takia merkittäviäkin rahasummia.

   Autolainavertailu

   Autolaina on nimensä mukaisesti laina, jota haetaan auton hankintaa varten. Erilaisia autolainan tyyppejä on olemassa useita ja autolaina onkin yksi yleisimmistä lainoista, joita suomalaiset kuluttajat jossakin vaiheessa elämäänsä hakevat.

   Autolainojen vertailu kannattaa, sillä sen avulla hakijan on mahdollista löytää itselleen sopivin lainavaihtoehto. Paras lainavertailu autolainan kannalta on sellainen, joka ottaa huomioon useita eri lainaa tarjoavia pankkeja ja rahalaitoksia.

   Remonttilainojen vertailu

   Remonttilaina on lainan muoto, jota haetaan pääasiallisesti kodin tai muun kiinteistön remontoimista varten. Moni kuluttaja hakee remonttilainaa toteuttaakseen esimerkiksi keittiö- tai kattoremontin.

   Remonttilainojen vertailu löytyy myös Summarumin palveluvalikoimasta. Etsimällä itselle sopivimman remonttilainan, kuluttajan on mahdollista säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Kaikki edellä mainituista saattavat jossain vaiheessa kodin remontin aikana olla vähissä, minkä takia lainojen vertailu kannattaa erityisen paljon.

   Vakuudettomien lainojen vertailu

   Vakuudeton laina on lainaa, jonka hakemista varten kuluttajan ei tarvitse asettaa panttia tai vakuutta. Vakuudeton laina on usein vakuuden puuttumisen takia hyvinkin nopeasti saatavissa. Vakuudeton laina on mahdollista vastaanottaa tilille jo saman päivän aikana sen hakemisesta.

   Vakuudettomien lainojen vertailu mahdollista toteuttaa Summarumin lainapalveluiden avulla. Kyseisen lainatyypin yksi suurimmista eduista on sen vastaanottamisen nopeus. Vakuudeton laina jää kuitenkin hintatasoltaan usein hieman vakuudellista lainaa korkeammaksi, minkä takia lainavertailu kyseisen lainatyypin osalta kannattaa erityisen paljon.

   Lainavertailu monipuolisesti eri lainatyypeille

   Kuten edellisistä lainan tyyppejä käsittelevistä kappaleista voi huomata, on lainojen vertailu mahdollista toteuttaa lähes lainaan kuin lainaan. Lukuisten eri lainatyyppien vertailu on mahdollista toteuttaa Summarumin palveluiden avulla.

   Näiden syiden takia kuluttajan kannattaakin huomioida vertailun mahdollisuus aina ennen kuin henkilö lähtee täyttämään yksittäisten palveluntarjoajien sähköisiä lomakkeita. Seuraavassa kappaleessa tarkastellaan, mitä asioita kuluttajan tulisi ottaa huomioon lainojen vertailua tehdessä.

   Ota nämä asiat huomioon lainavertailussa

   Lainavertailussa on hyvä tiedostaa muutama lainan hakemisen kannalta olennainen seikka. Lainan vakuus tai vakuudettomuus vaikuttaa moneen lainan ominaisuuksista. Mikäli kuluttajan tavoite on etsiä absoluuttisesti halvin laina, on vakuuden asettaminen monesti hyödyllistä. Mikäli tavoite on kuitenkin saada esimerkiksi kulutusluotto käyttöön mahdollisimman nopeasti, voi vakuudettomuus olla parempi vaihtoehto.

   Vakuuden vaikutuksen lisäksi kuluttajan tulisi olla tietoinen eräästä toisesta lainan kuluihin vaikuttavasti tekijästä. Mikäli kuluttaja hakee lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jäävät lainan kokonaiskustannukset usein matalammaksi kuin yksin hakiessa.

   Rinnakkaishakijan läsnäolo mahdollistaa lainantarjoajalle lainan myöntämisen pienemmällä riskillä, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan. Tähän pienemmän riskin logiikkaan perustuen lainavertailun lomaketta täyttäessä kannattaa lainalle pyrkiä saamaan rinnakkaishakija aina, mikäli mahdollista.

   Lainavertailu ja korot

   Lainavertailu on prosessi, jonka tarkoitus on lopulta auttaa kuluttajaa löytämään halvin mahdollinen korko. Koron tyyppejä on kuitenkin erilaisia ja kuluttajien tulisi olla tietoisia niistä lainaa hakiessa. Vertaillessa lainoja keskenään, tulisi lainaa hakevan henkilön pyrkiä tarkastelemaan aina lainan todellista vuosikorkoa nimelliskoron sijaan.

   Moniin lainoihin sisältyy korkoprosentin lisäksi erilaisia lisämaksuja, kuten avausmaksuja, laskutuspalkkioita sekä tilinhoitokuluja. Lainan nimelliskorko kertoo lainaa hakevalle henkilölle ainoastaan lainan korkoprosentin. Todellinen vuosikorko sisältää taas lainan kaikki kustannukset, jonka takia sen tarkastelu on hedelmällisempää.

   Paras lainavertailu

   Paras lainavertailu on sellainen, joka auttaa kuluttajaa löytämään mahdollisimman edullisen lainan. Paras lainavertailu on käytettävyydeltään helppo ja turvallinen. Lisäksi koko lainavertailu ja sen prosessi tulee olla mahdollisimman läpinäkyvä.

   Uskomme vahvasti, että lainavertailu Summarumin kautta täyttää nämä piirteet. Summarumin laaja yhteistyökumppaneiden lista mahdollistaa edullisen hintatason löytämisen lainojen vertailua tehdessä.

   Palvelu on täysin puolueeton ja lainojen keskinäinen vertailu tapahtuu objektiivisin perustein. Summarum ei toimi lainan välittäjänä, vaan ainoastaan auttaa kuluttajaa löytämään juuri kyseiselle henkilölle sopivimman lainan. Summarumin lainavertailu on lisäksi turvallinen käyttää ja otamme kuluttajan tietoturvan erittäin vakavasti.

   Lainavertailun haasteet

   Kuten muillakin palveluilla, myös lainavertailulla on omat haasteensa. Lainavertailun yhtenä haasteena voidaan pitää sitä, että vaikka palvelun tarjoajien valikoima on erittäin laaja, puuttuu siitä vielä toistaiseksi kaikista suurimmat pankit ja niiden läsnäolo.

   Suomalaisilla lainamarkkinoille on kiihtyneen globalisaation seurauksena alkanut kuitenkin tulla lähivuosina merkittäviä pankkipalveluita myös Suomen ulkopuolelta. Lainavertailun pankkien ja rahoituslaitoksien tarjonta laajenee koko ajan ja lainavertailun avulla on jatkuvasti mahdollista tavoittaa entistä laajempi joukko lainantarjoajia. Mikäli kuluttajan tavoitteena on toteuttaa lainavertailu ovat pankit, joita vertailun avulla voi hyödyntää jatkuvasti kasvamassa päin.

   Usein kysyttyä

   Miten lainoja vertaillaan?
   Lainavertailussa kuluttaja täyttää lomakkeen halutun lainan ominaisuuksista sekä kuluttajan omista tiedoista. Lomakkeen täyttämisen jälkeen palvelu välittää tiedot useille eri rahoituslaitoksille, joista kuluttaja vastaanottaa jäsennellysti parhaat lainatarjoukset.
   Miksi lainavertailu kannattaa tehdä?
   Lainavertailu kannattaa tehdä, koska sen avulla kuluttajan on mahdollista löytää itselleen sopivin ja edullisin laina. Lisäksi sen avulla kuluttajan on mahdollista säästää aikaa ja rahaa.
   Missä lainat kannattaa vertailla?
   Lainojen vertailu kannattaa toteuttaa Summarumin lainavertailun avulla. Summarumin lainavertailu mahdollistaa edullisen lainan löytämisen lukuisten palvelun tarjoajien joukosta.
   Minkälainen on hyvä lainavertailu?
   Hyvä lainavertailu auttaa kuluttajaa löytämään halvimman lainan. Lisäksi hyvä lainavertailu on luotettava, turvallinen sekä helppokäyttöinen.
   Mitä lainavertailua tehdessä tulisi ottaa huomioon?
   Lainavertailua tehdessä hakijan tulisi ottaa huomioon pitääkö laina sisällään vakuutta. Lisäksi kuluttajan kannattaa pitää mielessä, että lainaa on usein edullisempaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.
   Minkä lainan tyyppien hakemiseen lainavertailu auttaa?
   Lainavertailu auttaa lukuisten eri lainan tyyppien kanssa. Yleisimpiä lainan tyyppejä, joita kuluttajat vertaavat ovat kulutusluotto, joustoluotto, asuntolaina sekä autolaina.