Yritysrahoitus ilman vakuuksia

Yritykselle saattaa tulla tilanteita, jolloin tarvitaan ylimääräistä rahoitusta. Äkillinen laiterikko, toimitilojen hankinta, uuden henkilöstön palkkaus tai vaikkapa yritystoiminnan laajentaminen voivat olla sellaisia tilanteita.

Yritys saattaa tarvita rahoitusta käsirahan osuudeksi isompaa hankintaa varten, jolloin sen tarkoituksena on maksaa ensin ja lyhyemmällä ajanjaksolla vakuudeton yritysrahoitus takaisin rahoittajalle. Vakuudellinen laina maksetaan takaisin pitemmällä maksuajalla, koska sen kustannukset ovat yleensä matalammat kuin vakuudettomassa yrityslainassa.

Yritysrahoitusta on myös voitu hakea pankista, mutta yrityksellä ei välttämättä ole ollut riittäviä vakuuksia tai yrittäjän henkilökohtaiset vakuudet eivät riitä yritysrahoituksen saamiseksi. Näissä tilanteissa yritysrahoitus ilman vakuuksia voi olla yritykselle sopiva vaihtoehto.

Vertaile yrityksellesi sopivin vaihtoehto

Kun etsii yritykselle sopivaa yritysrahoitusta ilman vakuuksia, kannattaa käyttää hieman aikaa eri rahoitusvaihtoehtojen vertailuun. Vertailemalla erilaisia vaihtoehtoja voi yritys säästää jopa tuhansia euroja.

Vertaillessa eri yritysrahoitusvaihtoehtoja kannattaa kiinnittää huomiota koron lisäksi myös muihin rahoituskustannuksiin, kuten tilinhoitomaksu tai lainan avausmaksu. Näin saat selville rahoituksen kokonaiskustannukset. Yritysrahoitusvaihtoehto, jossa on matalin korko ei aina ole kokonaiskustannuksiltaan se edullisin vaihtoehto.

Jokainen yritysrahoitustarjous ilman vakuuksia on kuitenkin yrityskohtainen. Rahoittaja tekee lopullisen päätöksen, kun on tutustunut yrityksen taloudelliseen tilanteeseen, yrityksen historiaan ja maksuvalmiuteen, tulevaisuuden näkymiin sekä rahoitustarpeeseen.

Hae yritysrahoitusta ilman vakuutta

Lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa muutaman minuutin. Voit valita tarvittavan lainasumman 200 euron ja 100 000 euron väliltä ja takaisinmaksuajan kuukaudesta yli kolmeen vuoteen.

Yritysrahoituksen tarjoaja on yhteydessä sinuun lisäselvityspyynnön tai lainatarjouksen muodossa jopa tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä, mutta viimeistään seuraavana arkipäivänä. Joten yhteydenottoa ei tarvitse kovin pitkään odotella.

Tutustu rauhassa ja hyväksy tarjous

Kun olet hakenut yritysrahoitusta ilman vakuuksia ja saanut tarjouksen rahoituksesta, tutustu siihen huolella. Rahoitustarjouksesta käy ilmi kaikki rahoituskustannukset ja lainaehdot.

Jos tarjous vastaa yrityksesi tarpeita, hyväksy tarjous. Ellei rahoitustarjous mielestäsi ole sopiva yrityksellesi ja et halua rahoitusta, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Hakemus peruuntuu ilmaiseksi, eikä aiheuta kustannuksia.

Rahat heti yrityksen tilille

Heti yritysrahoitustarjouksen hyväksymisen jälkeen, rahat siirtyvät yrityksen tilille. Pankista riippuen, rahat näkyvät yrityksen tilillä heti hyväksynnän jälkeen tai 1-2 pankkipäivän kuluessa. Tarvittava rahoitus on nopeasti yrityksen käytettävissä, eikä rahoituksen hakeminen vie paljon aikaa.

Helposti ja nopeasti

Perinteisten pankkien kanssa neuvottelu vakuudettoman yritysrahoituksen saamisesta saattaa olla hidas prosessi, varsinkin jos lisärahoituksen tarve on pikainen. Joten lainahakemuksen täyttämiseen ei tarvitse käyttää paljonkaan aikaa ja rahat ovat pian yrityksen käytettävissä. Kaikki sujuu helposti ja nopeasti ja aikaa vapautuu muuhun.

Yritysrahoitus ilman vakuuksia – helposti ja nopeasti

 1. Vertaile yrityksellesi sopivin vaihtoehto
 2. Hae – Täytä lainahakemus yrityksellesi
 3. Hyväksy tarjous – Tutustu tarjoukseen rauhassa ja hyväksy se
 4. Rahat heti tilille – Rahat siirtyvät nopeasti yrityksen tilille
 5. Käytä – Rahat käyttövalmiina yrityksen tarpeeseen

Selkeä, yksinkertainen ja nopea tapa hakea yritykselle rahoitusta ilman vakuuksia.

Vakuudeton yritysrahoitus – hyvät ja huonot puolet

Kun yritykselle etsitään sopivaa rahoitusta, mietitään vakuudettoman yritysrahoituksen hyviä ja huonoja puolia.

Hyvät puolet

 • Nopea rahoituksen hakeminen. Hakemuksen täyttäminen vie parhaimmillaan vain muutaman minuutin.
 • Lainatarjous tulee nopeasti, jopa seuraavan tunnin aikana.
 • Yritys saa rahat nopeasti käyttöönsä.
 • Hakemus ei sido mihinkään, eikä aiheuta kustannuksia.

Huonot puolet

 • Yleensä kalliimpi vaihtoehto kuin vakuudellinen yrityslaina.
 • Vaikka vakuuksia ei tarvita, voidaan vaatia yrittäjän henkilötakaus.

Yrityslainalaskuri – yrittäjän tueksi

Yritysrahoitusta pohtiessa kannattaa tutustua yrityslainalaskuriin. Sen avulla voi saada osviittaa siitä, että mitä tarvittava rahoitus tulee yritykselle kustantamaan. Yrityslainalaskuri auttaa hahmottamaan tarvittavaa rahoitusta eri kanteilta.

Laskuriin voi syöttää tarvittavan lainasumman, maksuajan, korkoprosentin, lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Laskuri kertoo kuukausittain maksettavan lainanmäärän, sekä todellisen vuosikoron ja kuinka paljon on takaisinmaksettava määrä kokonaisuudessaan.

Yrittäjän on tärkeää miettiä etukäteen, että onko yritykselle tarvittava rahoitus mitoitettu oikein suhteessa maksuvalmiuteen tai kuinka kannattavaa rahoituksen ottaminen on liiketoiminnan kannalta. Rahoitusta mietittäessä kannattaa olla mahdollisimman realistinen, jotta saa todellisen käsityksen rahoituksen tuomista kustannuksista.

Miksi hakea yritysrahoitusta ilman vakuuksia?

Pankkien myöntämiin yrityslainoihin tarvitaan yleensä vakuus tai vakuuksia, joita ei välttämättä aina ole saatavilla. Vakuuksiksi yleisesti vaaditaan reaalivakuuksia, kuten esimerkiksi kiinteistö, talletukset, yrityskiinnitys tai osakkeet. Lainaneuvottelut pankkien kanssa vievät aikaa ja koko lainanhakuprosessi voi olla kohtalaisen hidas.

Pankit ovat myös kiristäneet lainanmyöntämisehtojaan ja rahoituksen saaminen saattaa olla vaikeaa, vaikka yrityksellä olisikin kannattavaa liiketoimintaa ja sen maksuvalmiuden tunnusluvut olisivat positiivisia.

Yritysrahoitus ilman vakuuksia on nopeasti ja helposti yrityksen käytettävissä ja useimmiten sitä haetaankin äkilliseen tarpeeseen.

Milloin yritysrahoitus ilman vakuuksia on hyvä vaihtoehto?

Vakavaraisellekin yritykselle tulee tilanteita, jolloin se tarvitsee rahoitusta. Yritysrahoitus ilman vakuuksia on hyvä vaihtoehto silloin, jos vakuuksia ei ole saatavilla, rahoitustarve on tilapäinen ja rahat tarvitaan heti yrityksen tilille.

Vakuudeton yritysrahoitus on tarkoitettu lyhyemmän aikavälin tarpeisiin. Tarvitaan esimerkiksi käsirahan osuus isompaa hankintaa varten, yllättävä laiterikko, henkilökunnan palkkaaminen, uusien toimitilojen hankinta tai yritystoiminnan laajentaminen.

Se voi toimia myös tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen, mutta kannattamatonta liiketoimintaa sillä ei kannata yrittää elvyttää. Vakuudetonta yritysrahoitusta ei kannata hakea, jos yrityksellä on käytössään jo vakuudellista lainaa ja se pystyy sillä kattamaan tarvittavan rahamäärän.

Millaiselle yritykselle vakuudeton yritysrahoitus voidaan myöntää?

Yrityksen tulee olla kaupparekisterissä ja sijaita Suomessa. Yritysrahoitusta hakevalla täytyy olla yrityksen nimenkirjoitus oikeus. Yritysrahoitus ilman vakuuksia voidaan myöntää yritykselle, joka on luottokelpoinen. Yrityksen päätösvastuussa olevilla henkilöillä ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai verovelkoja.

Yrityksellä on hyvä liiketoimintasuunnitelma, jonka mukaisesti yritys on toiminut ja kehittänyt toimintaansa. Toiminnan täytyy olla taloudellisesti kannattavaa ja maksuvalmius täytyy olla hyvä.

Yritysrahoituksen tarjoajista osa saattaa vaatia yrittäjän henkilötakauksen tarvittavaan rahoitukseen, osa taas ei vaadi edes henkilötakausta. Yritysrahoitusta ilman vakuuksia voi hakea kaikki yritykset, yritysmuodosta tai yrityksen koosta riippumatta.

Voiko uusi yritys saada yritysrahoitusta ilman vakuuksia?

Uusi yritys voi saada myös yritysrahoituksen ilman vakuuksia. Yritystoiminnan perusta on luotettava ja realistinen liiketoimintasuunnitelma, jonka perusteella yritys lähtee liiketoimintaansa rakentamaan. Jotkut rahoituksen myöntäjät kuitenkin odottavat tuoreeltakin yritykseltä noin kolmen kuukauden ajalta tasaista kassavirtaa ennen vakuudettoman yritysrahoituksen myöntämistä.

Miksi vakuudeton yritysrahoitus vaikuttaa kalliimmalle kuin vakuudellinen yritysrahoitus?
Yritysrahoitus ilman vakuuksia on aina riskin rahoituksen myöntäjälle, siksi lainakustannukset ovat hieman vakuudellista lainaa korkeammat. Vakuudeton yritysrahoitus on tarkoitettu myös lyhyen aika välin tarpeisiin, jolloin se maksetaan pois lyhyemmässä ajassa kuin tyypillisesti vakuudellisten rahoitusten maksuaika on pidempi.

Vakuudellinen laina on rahoituksenmyöntäjälle riskittömämpi vaihtoehto juuri vakuuksien vuoksi, joten sen vuoksi myös siinä on matalammat lainakustannukset. Kustannusten valossa vakuudellisen rahoituksen hakeminen on aina kannattavampaa, jos tarvittavat vakuudet on saatavilla helposti.

Miten lainakustannukset määräytyvät?

Yritysrahoituksen korko ja kustannukset määräytyvät yrityskohtaisesti. Korkoon ja marginaaliin eniten vaikuttavat asiat ovat yrityksen maksuvalmius ja sen taloudellinen tilanne. Matalamman koron yritys voi saada rahoitukselleen, jos sen liiketoiminta on vakavaraista, kannattavaa ja sen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Yritykselle tehty riskiarvio kertoo sen, kuinka maksukykyisenä sitä pidetään.

Toinen merkittävä asia on yrityksen liiketoiminnan historia. Kuinka mallikkaasti yritys on hoitanut yritystoimintaan liittyvät kustannukset ja onko sillä ollut maksuvaikeuksia. Jos historiassa ei ole moitteita, voi yritys saada rahoitukselleen matalamman koron.

Rahoittajaa kiinnostaa myös yrityksen rahoitustarve. Mihin rahoitusta tarvitaan, minkälainen on tarvittava rahoitussumma ja kuinka pitkä on takaisinmaksuaika. Jos yritys tarvitsee rahoitusta kasvutarpeisiin on rahoituskustannukset todennäköisesti matalammat kuin yrityksellä, joka etsii rahoitusta vanhojen velkojen yhdistämiseksi. Näillä tekijöillä on myös olennainen vaikutus rahoituskustannusten määräytymiseen.

Yrityslaina ilman vakuuksia – Usein kysytyt kysymykset

Kokosimme alle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Millainen yritys voi hakea yritysrahoitusta ilman vakuuksia?

Yrityksen on oltava kaupparekisterissä, sen täytyy toimia Suomessa ja sillä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka paljon yrityslainaa voi hakea ja millaisella maksuajalla?

Yritysrahoitusta ilman vakuuksia voi hakea 200 eurosta 100 000 euroon. Maksuaika voi vaihdella kuukauden ja yli kolmen vuoden väliltä.

Kuinka nopeasti yritykseni saa rahoituksen käyttöönsä?

Tarvittava rahoitus maksetaan heti lainan hyväksymisen jälkeen ja se näkyy viimeistään seuraavan kahden pankkipäivän kuluessa yrityksen tilillä.

Hain yritykselleni rahoitusta, mutta en tarvitsekaan sitä. Mitä minun täytyy tehdä?

Jos yrityslainatarjous ei mielestäsi vastaa yrityksesi tarpeita tai yrityksesi ei tarvitsekaan sitä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Yritysrahoitushakemuksen tekeminen ei sido sinua tai yritystäsi mihinkään ja hakemus peruuntuu kuluttomasti.

Pankki ei myöntänyt yritykselle rahoitusta, voinko silti saada yritysrahoituksen ilman vakuuksia?

Rahoitusten myöntämiskriteerit ovat pankkien osalta kiristyneet huomattavasti ja vakavaraisenkin yrityksen voi olla haasteellista saada yritysrahoitusta. Yritysrahoitus ilman vakuuksia voidaan silti myöntää yritykselle.

Saako vakuudettoman yritysrahoituksen ilman takaajaa?

On mahdollista saada yritysrahoitus ilman vakuuksia, myös ilman takaajaa tai takaajia. Jotkut rahoituksentarjoajat kuitenkin vaativat yrityksen lainalle henkilötakauksen. Tyypillisesti takaajana toimii yrittäjä itse tai päätösvallassa oleva henkilö.

Voiko yritys saada yritysrahoitusta ilman vakuuksia, jos sillä tai sen päättäjillä on maksuhäiriömerkintöjä?

Jos yrityksellä tai sen päättäjillä on maksuhäiriömerkintöjä, voi saadussa lainapäätöksessä olla korkeammat kustannukset tai rahoitusta ei myönnetä ollenkaan.

Voiko vakuudettomaan yrityslainaan saada maksuvapaata?

Yleensä voi. Mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin löytyy yleensä rahoitustarjouksesta. Tarvittaessa maksuvapaita kuukausia voi tiedustella rahoituksenmyöntäjältä.

Voiko yritysrahoituksen ilman vakuuksia maksaa takaisin nopeammin?

Yleensä voi. Mahdollisuus yritysrahoituksen takaisinmaksuun kokonaisuudessaan ennen maksuajan päättymistä selviää yleensä rahoitustarjouksesta. Tarvittaessa tätä voi erikseen kysyä rahoituksenmyöntäjältä.

Yhteenveto – Yritysrahoitus ilman vakuuksia

Vakuudettoman yritysrahoituksen hakeminen on nopeaa ja helppoa, sillä se ei vie aikaa kuin muutaman minuutin. Useimmat rahoitusyhtiöt saavat yrityksen taloustiedot y-tunnuksen ja yrittäjän tietojen perusteella, eikä välttämättä lisäselvityksiä tarvita. Yritysrahoitus ilman vakuuksia on sopiva vaihtoehto silloin, kun rahoitusta tarvitaan nopeasti ja tarvittavia vakuuksia ei välttämättä ole saatavilla.

Lainatarjous tulee nopeasti, monesti jo seuraavan tunnin aikana. Viimeistään kuitenkin seuraavana päivänä. Saatuun tarjoukseen voi tutustua rauhassa, sillä jokainen yritys saa oman yrityskohtaisen tarjouksensa. Kannattaa tarkistaa lainaehdot ja kaikki lainakustannukset. Hyvä on myös muistaa, että välttämättä matalin korko ei takaa kokonaiskustannuksiltaan edullisinta rahoitusta. Jos saatu lainatarjous ei miellytä, ei tarvitse tehdä mitään ja tarjous peruuntuu kuluttomasti. Helppoa ja turvallista.

Kun yritysrahoitus ilman vakuuksia vastaa yrityksen tarpeita ja tarjoukseen hyväksyy sähköisesti pankkitunnuksilla, saa rahat yrityksen tilille nopeasti. Useimmiten rahat siirtyvät yrityksen tilille heti, mutta pankista riippuen voivat näkyä yrityksen tilillä 1-2 pankkipäivän kuluessa. Rahat ovat nopeasti yrityksen käytettävissä.

Koko lainanhakuprosessi tapahtuu nopeasti ja helposti, aikaa vapautuu huomattavan paljon muuhun toimintaan. Pitkiä ja puuduttavia lainaneuvotteluita ei tarvita, eikä niin sanotusti ylimääräistä paperisotaa ole.