Yrityslainaa ilman pääomaa

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Yrityslainaa ilman pääomaa

Liiketoiminnan ylläpito ja kasvattaminen voivat tuoda toisinaan eteen tilanteita, joissa varoja tarvitaan pikaisella aikataululla. Aina niitä ei löydy äkilliseen tarpeeseen omasta takaa, milloin lainarahan hankkiminen voi tulla kyseeseen. Etenkin aloittelevilla yrityksillä oma pääoma on kuitenkin usein rajallinen. Vaikka se asettaa lainan hankinnalle omat vaatimuksensa, se ei ole este kehitykselle – yrityslaina on nimittäin mahdollista saada myös ilmanvakuuksia.

Vakuudeton yrityslaina on saatavilla tilille nopeasti ja helposti Summarumin kautta. Pystyt pyytämään tarjouksia, vertailemaan erilaisia tarjolla olevia vaihtoehtoja ja tutustumaan niihin rauhassa. Kun olet valmis tekemään päätöksesi, voit saada vakuudettoman yrityslainan käyttöösi kätevästi kauttamme.

Yrityslainaa voidaan tarvita monissa tilanteissa

Yritysten lainarahan tarpeet vaihtelevat toimialan, yrityksen koon, tämänhetkisen tilanteen ja monen muun tekijän perusteella. Syynä lainan hakuun voi olla esimerkiksi se, että käyttöpääoma on hetkellisesti liian vähäistä. Käyttöpääomalla tarkoitetaan sitä rahamäärää, joka tarvitaan päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Sitä kasvattavat esimerkiksi asiakkaille lähetetyt myyntilaskut, ja jos näiden suoritukset viivästyvät tai niitä ei ole riittävästi, voi vaje päästä syntymään.

Toinen yleinen syy yrityslainan hakuun on investointitarve. Useimmat yritykset tarvitsevat toimiakseen kalustoa, laitteistoa sekä toimitiloja, ja näiden hankinnasta voi syntyä merkittäviä kustannuksia. Alkuinvestointien jälkeen laitteisto voi vikaantua tai rikkoontua, jolloin on mietittävä uudishankintoja. Ei ole järkevää sitoa kaikkia yrityksen varoja hankintoihin, sillä käyttöpääomaa tarvitaan jatkuvasti. Tällöin yrityslaina voi olla hyvä ratkaisu.

Muitakin yllättäviä syitä voi tulla vastaan aina hyvästä kiinteistökauppatilaisuudesta erilaisiin hankkeisiin, äkillisiin väliaikaisiin talousvaikeuksiin ja niin edelleen. Lainaraha toimii näissä tilanteissa mahdollistajana ja auttaa kehittämään yrityksen toimintaa haluttuun suuntaan. Lainatyyppejä on monia, ja niitä on hyvä vertailla sopivimman ratkaisun löytämiseksi. Yrityslaina ilman pääomaa voi olla hyvä vaihtoehto moneen tilanteeseen.

Joskus tilanne voi olla myös se, että pankin myöntämä vakuudellinen laina ei riitä kattamaan koko lainantarpeen summaa. Syitä on monia: pankki tekee päätöksensä asiakaskohtaisten analyysien perusteella. Tällöin jäljelle jäävä lainantarve voidaan paikata vakuudettomalla lainalla. Tämä on hyvä ratkaisu myös siksi, että näin isompi osa lainaa on edullisempaa vakuudellista lainaa, ja pieni siivu hieman hinnakkaampaa vakuudetonta yrityslainaa.

Yrityslaina ilman pääomaa – vakuudeton yrityslaina heti tilille

Käytännössä yrityslaina ilman vakuuksia on muuten aivan normaali laina, mutta sen hankkimiseen ei tarvita omaa pääomaa. Joissain tapauksissa lainan saamisen ehtona on henkilötakaus, mutta osa rahoituslaitoksista myöntää vakuudettomia yrityslainoja myös ilman takaajaa.

Lainahakemus voidaan jättää verkossa, ja mikäli se hyväksytään, rahat saadaan parhaimmillaan heti tilille. Tämä on siis erittäin nopea ja helppo tapa paikata äkillistä rahantarvetta. Lainan suuruus voidaan määritellä hakemusta tehdessä: suurimmat mahdolliset lainasummat vaihtelevat hieman eri rahoituslaitosten sekä yritysten välillä. Summan suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi yrityksen taloudellinen asema ja luottokelpoisuus.

Kuka voi hakea vakuudetonta yrityslainaa?

Minkä tahansa kokoisen ja tyyppisen yrityksen on mahdollista hakea yrityslainaa ilman pääomaa, olipa kyseessä sitten toiminimiyrittäjä, avoinyhtiö, osakeyhtiö tai muu. Lainan saannin ehdot voivat vaihdella rahoituslaitoksen mukaan, mutta yleisesti ottaen lainanhakijayrityksen tulee olla luottokelpoinen. Lisäksi yleensä yrityksellä tulee jo olla jonkin verran toimintaa taustallaan, ja sen tulee pystyä osoittamaan kassavirran riittävyyden lainan takaisinmaksuun.

Lainan hinta

Vakuudettoman yrityslainan hinta muodostuu sen mukaan, millainen lainantarve on kyseessä. Hinnan muodostavat päätekijät ovat laina-ajan pituus, korko sekä lainattavan summan suuruus. Lainan korko määritellään asiakaskohtaisesti, ja siihen vaikuttaa vahvasti esimerkiksi yrityksen ikä sekä liiketoimintamalli. Kilpailuttamalla yrityslainan pystyt löytämään edullisimmat lainahinnat. Muista tarkastella hintavertailussa todellista vuosikorkoa, jossa on huomioitu myös mahdolliset avaus- ja ylläpitomaksut sekä muut kulut.

Yleisesti ottaen yrityslaina ilman reaalivakuutta tai pääomaa on vakuudellisia lainoja kalliimpi. Tämä johtuu siitä, että rahoituslaitos ottaa suuremman riskin lainaa myöntäessään. Kun vakuutta ei ole, luotonantajalla ei ole varmistusta lainarahojen takaisin saannille. Luonnollisestikin tämä lisääntynyt riski siirtyy lainan hintaan.

Lainan takaisinmaksu

Kuten kaikki lainat, myös yrityslaina ilman pääomaa on toisten omistamaa rahaa, joka on yrittäjällä käytössä väliaikaisesti. Näin ollen lainalle on tehtävä suunnitelma takaisinmaksusta. Tätä varten lainasta sopimisen hetkellä määritellään erät, joissa se tullaan maksamaan takaisin. Samalla sovitaan aikataulusta, jonka mukaisesti erät tulee suorittaa.

Useimmiten lyhennyserät ovat kuukausittaisia, mutta poikkeukset ovat mahdollisia. Rahoituslaitos saattaa myöntää mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin, jolloin kyseisten kuukausien aikana lyhennyserää ei tarvitse suorittaa. Voit aina suorittaa lainanmaksun aikataulua aiemminkin, mikä auttaa säästämään korkokuluissa.

Kun suunnittelet lainan takaisinmaksua, lyhennyserien suuruutta ja aikataulua, kannattaa ottaa huomioon mahdolliset siihen liittyvät kulut. Esimerkiksi lyhennysvapaista kuukausista saatetaan joskus veloittaa jokin pieni summa, ja samoin maksueriin voi liittyä laskutuslisä. Tutustumalla kuluihin etukäteen vältyt yllätyksiltä ja tiedät, mihin varautua.

Yrityslaina ilman reaalivakuuksia on järkevää kilpailuttaa

Lainojen kilpailuttaminen on aina suotavaa, sillä sen ansiosta voidaan säästää tuntuviakin summia. Erityisesti vakuudettomien yrityslainojen kohdalla tämä on kannattavaa, koska niiden kustannukset ovat pääasiallisesti vakuudellisia lainoja korkeampia. Lainakustannuksissa säästetyt rahat voidaan käyttää varmasti järkevämmin, kuten liiketoiminnan kehittämiseen tai vaikkapa yrittäjän oman hyvinvoinnin tukemiseen.

Kilpailutus kattavan Summarum-palvelun kautta on erityisen järkevää juuri yrittäjälle, sillä sen avulla yrittäjä voi säästää rahan lisäksi toista kallisarvoista resurssia – aikaa. Jokainen liiketoiminnassa tiiviisti mukana oleva tietää, että aika on usein kortilla, ja sen käyttäisi mieluusti asioihin, jotka vievät toimintaa eteenpäin. Hintakilpailutuksen kaltaisia asioita kannattaakin ulkoistaa mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon.

Hintavertailu onnistuu verkossa muutamassa minuutissa, joten asia ei jää varmasti ainakaan ajan puutteesta kiinni. Summarum tekee yhteistyötä suuren rahoituslaitosten joukon kanssa, joten vertailu on kattava ja monipuolinen. Kiinnitä vertailussa huomiota sekä vakuudettoman yrityslainan hintaan että ehtoihin, niin löydät juuri itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun. Vertailu ja kilpailutus eivät sido sinua mihinkään, joten voit tehdä päätöksen rauhassa sitten, kun haluat.

Milloin yrityslaina ilman pääomaa voi olla hyvä ratkaisu?

Kuten aiemmin kerrottu, yrityslainan tarve voi ilmetä monissa eri tilanteissa. Samoin viittasimme siihen, että vakuudelliset lainat ovat yleensä vakuudettomia edullisempia. Milloin sitten yrityslaina ilman pääomaa tai reaalivakuuksia kannattaa ottaa?

Ensinnäkin on hyvä alleviivata, että lainan ottaminen on yleensäkin järkevää silloin, kun yritystoiminnan arvioidaan olevan kannattava sekä tällä hetkellä että tulevaisuudessa. Mikäli kassavirran kanssa odotetaan ongelmia, lainan ottaminen ei pelasta tilannetta, vaan saattaa ajaa ojasta allikkoon. Hae siis lainaa silloin, kun se on yritystoiminnan tulevaisuudennäkymiin peilattuna aiheellista.

Ilman vakuuksia saatava yrityslaina on ratkaisu silloin, jos yritykseltä ei löydy riittäviä reaalivakuuksia tai pääomaa vakuuden tarjoamiseen. Se voi tulla kyseeseen myös silloin, kun rahat tarvitaan käyttöön nopealla aikataululla. Vakuudeton yrityslaina on mahdollista saada yrityksen käyttöön nopeammalla aikataululla kuin vakuudellinen laina, mikä tekee siitä ketterämmän. Joskus nopea toiminta voi tuoda isoja voittoja, mikä kannattaa arvioida ja suhteuttaa mahdollisesti korkeampaan korkokantaan.

Yrityslaina ilman reaalivakuuksia vai laskurahoitus – mitkä ovat erot?

Yrittäjällä on valittavinaan monia vaihtoehtoja, jotka tuovat joustavuutta taloudelliseen tilanteeseen. Yksi maksuvarmuutta tuova ratkaisu on varsinaisten yrityslainojen lisäksi laskurahoitus. Siinä rahoituslaitos tarjoaa palvelun, jonka avulla yritys saa heti käyttöönsä tulevaisuudessa erääntyvien myyntilaskujen saldot. Tämän ansiosta voidaan välttää esimerkiksi tilanteita, joissa kassavaje pääsee syntymään.

Laskurahoituksen suurimpiin hyviin puoliin kuuluu se, että siitä ei peritä kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja. Sen sijaan kulut muodostuvat laskukohtaisesti kertamuotoisina maksuina. Se ei kuitenkaan sovi tyypillisesti suuren hankintojen tekemiseen, sillä rahoitus saadaan käyttöön vähän kerrallaan – ei yksittäisenä kertasummana. Kun siis edessä on isompi äkillinen rahantarve, on yrityslaina ilman reaalivakuuksia tai pääomaa parempi vaihtoehto.

Vakuudeton yrityslaina ilman luottotietoja – mahdollista vai ei?

Lainoihin – erityisesti vakuudettomiin sellaisiin – liittyy aina riski luotonantajan näkökulmasta. Jos lainanottaja jättää rahat maksamatta, joutuu rahoituslaitos aloittamaan perintätoimenpiteet. Mikäli laina on ollut vakuudeton ja takaajaton, saattaa luotonantaja jäädä tyystin ilman rahojaan. Tästä syystä ne ovat tarkkoja siitä, kenelle yrityslainoja myönnetään.

Onko yrityslainaa ilman vakuuksia sitten mahdollista saada lainkaan, jos luottotiedot eivät ole kunnossa? Tämä riippuu jälleen yritysmuodosta. Kun kyseessä on toiminimiyritys, yrittäjän luottohäiriömerkinnät ovat käytännössä aina este lainan saannille. Jos sen sijaan on kyseessä osakeyhtiö, asia ei ole niin suoraviivainen. Osakkaiden luottotiedot tarkastetaan myös tällöin, mutta mikäli vain yhden osakkaan luottotiedoissa on häiriöitä, yrityslainan saanti saattaa olla mahdollista.

Rahoituslaitokset arvioivat riskitilanteen aina erikseen, joten yksiselitteistä vastausta ei voida antaa kysymykseen. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että mikäli vakuudeton laina myönnetään mahdollisista riskitekijöistä huolimatta, sen hinta voi olla normaalia korkeampi.

Muista nämä asiat, kun haet vakuudetonta lainaa

Kun päätät hakea yrityslainaa ilman vakuuksia, on hyvä pitää mielessä muutamia tärkeitä asioita. Niitä ovat esimerkiksi nämä:

  1. Vertaile erilaisia tarjolla olevia lainavaihtoehtoja
  2. Tutustu, millaiset korot vakuudettomaan lainaan on mahdollista saada
  3. Tarkasta mahdolliset muut lainan lisäkulut
  4. Varmista, että yritys pystyy suoriutumaanvelasta aikataulun mukaisesti
  5. Mieti tarkkaan, minkä suuruisen summan tarvitset lainaksi

Yrityslaina ilman vakuuksia helposti ja nopeasti

Summarumilla voit vertailla kätevästi useita eri rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja vakuudettomaan yrityslainaan. Täytä ensin hakemuslomake, jossa määrittelet tarpeesi sekä tiedot yrityksestä, jolle lainaa haetaan. Lomake on kaksiosainen: ensin annat yrityksen perustiedot, minkä jälkeen voit liittää tarvittaessa mukaan liitetiedostoja. Huomaa, että tämä ei sido sinua vielä mihinkään.

Hakemus lähetetään reaaliaikaisesti eteenpäin sivustoltamme yhteistyökumppaneillemme, ja kun rahoituslaitokset ovat ottaneet sen vastaan, ne käyvät tiedot läpi. Hakemuksen perusteella ne sitten tekevät tarjouksen, jonka voit saada joko puhelimitse tai sähköpostin kautta. Yleensä tarjouspyyntöjä alkaa saapumaan vauhdikkaasti, jopa tunnin sisään.

Tämän jälkeen on sinun aikasi pohtia ja vertailla saamiasi tarjouksia. Jos mikään niistä ei tunnu sopivalta, voit vain jättää asian sikseen – erillisiä ilmoituksia hakemuksen perumisesta ei tarvitse tehdä. Mikäli taas löydät joukosta tarjouksen, jonka haluat hyväksyä, voit siirtyä solmimaan sopimusta rahoituslaitoksen kanssa. Saat ohjeet lainasopimuksen tekoon samalla, ja parhaimmillaan rahat ovat käytössäsi hyvinkin nopealla aikataululla.

Hae yrityslainaa ilman vakuutta nyt

Yrityslaina ilman pääomaa tai reaalivakuuksia voi olla pelastava tekijä monessa tilanteessa. Voit paikata sen avulla äkillisiä taloudellisia ongelmia tai korjata käyttöpääoman vajetta hetkellisesti. Samoin sen avulla yrityksesi voi pitää yllä kasvua sellaisissakin tilanteissa, joissa se ei välttämättä olisi muuten mahdollista. Harkittu lainanotto on useille yrityksille toiminnan mahdollistaja jossain kohtaa niiden elinkaarta.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen onnistuu Summarumin kautta vaivattomasti ja vauhdikkaasti. Sinua ei sidota mihinkään ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen. Pyydä ensin yhteistyökumppaneiltamme lainatarjouksia, vertaile niiden tarjoamia lainoja ja tee sitten sopimus – helppoa ja nopeaa.