Mökkilaina – lainaa vapaa-ajan asuntoon

Täytä lomake ja hae mökkilaina vaivatta ja nopeasti Summarumin kautta. Saat parhaimmat mökkilainatarjoukset vain muutamassa minuutissa. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.
Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?15 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?10 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Hakemusten tekeminen kestää muutaman minuutin.


   Pyrimme esittämään tarjoukset selkeästi ja ymmärrettävästi.


   Suomalainen palvelu suomalaisille kuluttajille.


   Etsimme aina edullisimmat tarjoukset ilman piilokuluja.

   Summarum Mediassa

   Laura Eeva Maria
   Laura Eeva Maria
   2021-09-29
   Vahvistettu
   Nopea vastaus lainan hakuun Nopea vastaus lainan hakuun. Selkeästi jaoteltu vaihtoehdot. Hakemusprosessin kulku hyvin kuvattu. Vastauksen kestämisestä ilmoitettiin hyvin
   Sami Teittinen
   Sami Teittinen
   2021-08-06
   Vahvistettu
   Saatuani lainatarjouksen toimitin… Saatuani lainatarjouksen toimitin viimeisimmän palkkaerittelyn ja muutaman tunnin kuluttua rahat olivat jo tililläni. Todella nopea ja simppeli prosessi.
   Tuncher Saliev
   Tuncher Saliev
   2021-07-26
   Vahvistettu
   erinomainen palvelu Olen erittäin tyytyväinen nopeaan ja laadukkaaseen palveluun
   Ari Tapio Mattila
   Ari Tapio Mattila
   2021-07-16
   Vahvistettu
   Toimii niin kuin pitkin ja sain… Toimii niin kuin pitkin ja sain palvelua henkilö kohtaisesti ja kysymyksiin vastaukset..suosittelen kylläkin .

   Mökkilaina – näin sitä haetaan

   Mökkilainat ovat vakuudellisia lainoja, eli niiden vakuudeksi tarvitaan esimerkiksi vakituinen asunto, käteisvaroja, osakkeita, arvopapereita tai vaikkapa henkilötakaus. Näistä henkilötakaus on ehdottomasti harvinaisin, sillä sitä ei käytetä juuri ollenkaan enää tänä päivänä. Henkilötakauksella tarkoitetaan siis sitä, että lainalle otetaan vakuus henkilön muodossa.

   Henkilötakaajan taloudellisen tilanteen tulee olla hyvä, sillä hän omalla omaisuudellaan tulee takaamaan toisen henkilön lainan. Koska kyseessä on suuri vastuu, ei henkilötakaajaksi voi kysyä ketä tahansa. Esimerkiksi omat vanhemmat ovat useimmiten käytettyjä henkilötakaajia.

   Valmistaudut huolella

   Ennen lainan hakemista on syytä kartoittaa markkinat. Hakijan tulee päättää, millaisen mökin hän haluaa ja asettaa mökille budjetti. Kun budjetti on valmiina, voikin lähteä täyttämään lainahakemuksia. Tämä kannattaa tehdä jo ennen kuin mieleinen mökki on löytynyt. Tällä tavoin mökin voi ostaa, vaikka heti, jos lainapäätös vain on valmiina odottamassa. On hyvä pitää mielessä myös, että joskus mökkiä joutuu remontoimaan.

   Tätä varten saattaa joutua hakemaan remonttilainaa. Tämäkin on syytä ottaa huomioon budjettia laatiessa.


   Löydä edullisin mökkilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan mökkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Täytä hakemus tästä

   Summarum Logo

   Mökkilainaa saa monesta paikasta

   Kaikki pankit ja useat rahoituslaitokset tarjoavat mökkilainaa. Jos kyseessä on pieni mökkilaina, voi sitä hakea netissä toimivilta pankeilta, kuten vaikkapa Bank Norwegianilta. Bank Norwegianilta lainaa voi hakea aina 60 000 euroon saakka. Jos taas tarve lainalle on suurempi kuin 60 000 euroa, on syytä kääntyä varsinaisten pankkien puoleen.

   Kaikki Suomen pankeista tarjoavat mökkilainaa. Hakemuksen voi täyttää kätevästi netissä. Hakemukseen tulee täyttää omat tulonsa sekä elämiseen kuluvat pakolliset menot. Jos lainalle vaaditaan vakuuksia, hakijan tulee ilmoittaa käyttämänsä vakuudet. On kuitenkin hyvä huomioida, että jos vakuutena käyttää vaikkapa asuntoa, siihen ei saa kohdistua ollenkaan asuntolainaa.

   Niin mökkilainaa kuin kaikkia muitakin lainoja varten tarvitaan puhtaat luottotiedot. Jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä, ei lainaa myönnetä. Näin voidaan suojella niin pankkia kuin asiakasta. Myös silloin, jos asiakkaan työtilanne on epävakaa tai vakituista työtä ei ole, voi lainaa olla hankala saada.

   Mitä säännöllisemmät ja paremmat tulot on, sitä paremmat mahdollisuudet lainan saannille on. Joskus pankki saattaa tarjota suurempaa lainaa kuin hakija on hakenutkaan. Tämä on tyypillistä sellaisessa tilanteessa, jossa hakijan tulotaso on hyvä ja kestäisi helposti suuremmankin lainan.

   Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. TÄYTÄ ILMAINEN HAKEMUS

   Mökkilainan hakemista varten voidaan vaatia pankkineuvottelu. Pankkineuvottelu hoidetaan joko pankin konttorilla tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi puhelimitse. Neuvottelussa käydään läpi lainan ehtoja ja sovitaan muun muassa eräpäivästä ja laina-ajasta.

   Neuvotteluiden jälkeen pankki vetäytyy käymään tietoja läpi ja tekee lainatarjouksen, jos hakijan taloudellinen tilanne mahdollistaa lainan myöntämisen. Lainatarjous sinällään ei vielä sido hakijaa mihinkään. Vaikka hakijalla olisi lainatarjous yhdeltä pankilta, ei se estä kysymästä tarjouksia myös muilta pankeilta.

   Yleensä pankin lainatarjous on voimassa noin kuukauden ajan. Hakija ehtii hyvin pohtimaan sitä, mikä onkaan itselle parhaiten sopiva laina ja pankki. Kun päätös on tehty, tulee siitä ilmoittaa pankille. Lainapaperit allekirjoitetaan konttorilla.

   Tarvitsetko lainaa kesämökin tai muun kesäasunnon hankintaan? Lue tämä artikkeli. 

   Mökkilaina ilman vakuuksia

   Monesta suomalaisesta mökistä voisi saada pienellä ehostuksilla huomattavasti enemmän nautintoa irti. Aina ei kuitenkaan ole tilillä riittävästi säästöjä tai ylimääräistä juuri näitä kustannuksia varten. Mökkilaina ilman vakuuksia voi olla esimerkiksi näissä tapauksissa oiva työkalu mökin ehostamiseen kauniiksi aurinkoisia kesäpäiviä varten.

   Tyypillisesti ihmiset hakevat mökilleen lainaa esimerkiksi remontointia tai pihan koristelua varten. Näissä tapauksissa lainaa ei usein tarvita kovinkaan paljoa. Mökkilaina ilman vakuuksia on tässä tapauksessa monelle kaikkein luontevin ratkaisu. Mökkilainan saa ilman vakuuksia hyvin vaivatta, koska lainasummat eivät ole kooltaan hyvin merkittäviä.

   Kun haet mökkilainaa ilman vakuuksia, sinulta harvemmin kysytään lainan käyttötarkoitusta. Usein riittää, kun täytät verkossa yhden lainahakemuksen. Lainan hakeminen on tehty lainanhakijan kannalta hyvin vaivattomaksi.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Edullisin mökkilaina löytyy vertailemalla

   Edullisin mökkilaina ei ole välttämättä se, jonka viitekorko on alhaisin. Laina on nimittäin paljon muutakin kuin pelkästään sen viitekorko. Viitekorko on ainoastaan yksi osa lainaa, vaikka useat uskovat sen olevan kaikista tärkein tekijä. Kaikista tärkeintä on kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Siihen on laskettu kaikki mahdolliset lainasta koituvat kulut, joten se kertoo sen, onko laina oikeasti edullinen.

   Yksinkertaisesti voisi siis sanoa, että mitä alhaisempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisemmaksi laina tulee. Ennen todellista vuosikorkoa voi kuitenkin selvittää lainan avauspalkkion sekä kuukausittaisten lainanhoitokulujen tason. Niistäkin voi jo päätellä, että miten paljon ylimääräisiä kuluja pankki laskuttaa.

   Edullinen mökkilaina löytyy vertailemalla eri lainoja. Järkevintä on hakea lainatarjous jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta, joka mökkilainaa tarjoaa. Kun lainatarjoukset on saatu, voi niiden vertaileminen alkaa.

   Lainatarjouksissa tulee siis kiinnittää huomiota siihen, minkä suuruisesta lainasta on kyse. Jos kaikkien pankkien lainat ovat saman suuruisia, täytyy hakijan vertailla muita seikkoja. Ensimmäisenä vertailun kohteena on tietenkin todellinen vuosikorko. Alimman todellisen vuosikoron tarjoava pankki on kaikista edullisin. Joskus hakijan tulee kuitenkin painottaa muitakin seikkoja. Aina kaikista edullisin pankki ei ole se kaikkein paras, joten lainaa tulee tarkastella joka puolelta.

   Joskus laina-aika voi olla kaikkein ratkaisevin tekijä. Laina-aikaa ei kannata sopia liian tiukaksi, sillä silloin talous ei kestä niin paljon ylimääräisiä menoja. On siis järkevämpää valita pidempi laina-aika ja maksaa lainaa takaisin omassa tahdissa.

   Pankit, jotka ovat valmiita joustamaan, ovat kaikkein parhaita yksityishenkilön kannalta. Sen vuoksi on tärkeää kysyä pankilta mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista jo neuvotteluvaiheessa.

   Yleensä lyhennysvapaaksi voidaan myöntää kaksi kuukautta vuodessa. Toinen pankin puolelta joustavuutta osoittava tekijä on se, että lainaa voi maksaa enemmän kuin mitä minimikuukausierä on. Joskus pankit myös antavat mahdollisuuden suorittaa ylimääräisiä lyhennyksiä ilman, että niistä koituu kuluja. Tällaiset tekijät kertovat siitä, että pankki on joustava. Se on hyvä asia tulevaisuuden kannalta.

   Myös erilaiset lainaturvavakuutukset tuovat turvaa tulevaisuuden varalle. Elämässä voi tapahtua mitä tahansa. Työttömyys tai sairastuminen voivat vaarantaa koko talouden. Lainaturva tai vakuutus turvaa näiden tilanteiden varalta. Jos hakija ei pysty itse maksamaan lainaansa takaisin työttömyyden tai sairauden vuoksi, maksetaan se hänen puolestaan.


   Miksi kilpailuttaa mökkilainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Mökkilainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään
   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo


   Mikä on matala korko mökkilainaan?

   Lainan korko koostuu monesta eri osasta. Lainalle lasketaan marginaali, joka on täysin pankin päätettävissä. Yleensä marginaali on kuitenkin erittäin maltillinen. Korkealla marginaalilla pankki vain karkottaisi asiakkaat.

   Koska kilpailua on paljon, pankin pitää pystyä vastaamaan siihen. Marginaalin päälle lisätään viitekorko. Viitekorko on rahamaailmassa yleisesti käytetty korko. Sen määrittää korkolaki, joten pankki ei voi siis itse vaikuttaa viitekoron määrään. Kun marginaali ja viitekorko yhdistetään, voidaan lähteä kartoittamaan pankin edullisuutta jossakin määrin.

   Nämäkään eivät kuitenkaan vielä kerro kaikkea, sillä olemassa on myös todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainan kaikki kulut. Näihin kuuluvat niin avauskulut kuin kuukausittaiset lainanhoitomenot. Jos esimerkiksi lainan avauskulut ovat korkeat, voi edulliselta kuulostavasta lainasta tulla kallis. Edullinen korko kuitenkin on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on alhainen.

   Kilpailu suomalaisten pankkien keskuudessa on kovaa. Sen vuoksi ne joutuvat kilpailemaan asiakkaista ja yksi hyvä keino kilpailla on pitää korot kurissa.

   Yleisesti ottaen voidaan ajatella, että mitä vakavaraisempi ja suurempi pankki on kyseessä, sitä parempia korkoja se pystyy tarjoamaan. Suomen suurimmat ja suosituimmat pankit ovat Nordea, Danske Bank, OP, Säästöpankki, S-Pankki ja Handelsbanken. Kaikki näistä pankeista myöntävät mökkilainoja. Parhaiten lopullisen tarjouksen saa selville, kun jättää lainatarjouksen pankille.

   Neuvotteluiden jälkeen selviää, millaisella korolla pankki pystyy lainaa tarjoamaan. Muista kuitenkin tarkistaa myös kaikki muut ehdot ennen kuin hyväksyt lainan. Mitään ei nimittäin koskaan kannata allekirjoittaa ja hyväksyä ilman lopullista tarjouksen läpi käymistä. Kun päätös on tehty, on aika allekirjoittaa lainapaperit ja ostaa mökki.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi mökkilainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:

   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen

   Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Paljonko voi saada mökkilainaa?
   Mökkilainoihin voi saada lainaa jopa 100 000 - 200 000 euron väliltä, mikäli hakijan tulot ja vakuudet ovat hyvät.
   Saako mökkilainaa ilman vakuuksia?
   Mökkilainaa kuten asuntolainaakaan, ei myönnetä tänä päivänä lähes koskaan ilman vakuuksia. Mökkiä voi käyttää vakuutena otettavalle lainalle, mutta mökin vakuusarvo on useimmiten tavallista asuntoa pienempi.
   Minkälainen laina mökkiin?
   Keskimäärin mökkilainaa haetaan 30 000 euron ja 80 000 euron väliltä. Laina tulee aina suhteuttaa omiin tuloihinsa sopivaksi.
   Onko mökkilaina asuntolainaa?
   Mökkilaina vastaa hyvin pitkälti asuntolainaa. Suurin ero on siinä, ettet voi saada vapaa-ajan asuntoa varten valtiontakaamaa ASP-lainaa. Mökkilainaa myös haetaan saman kaavan mukaan kuin asuntolainaa.
   Mitä ottaa huomioon mökin ostossa?
   Mökin ostossa on hyvä ottaa samat asiat huomioon kuin tavallista asuntolainaa hakiessa. On myös hyvä pohtia mökin käyttöastetta, sekä tulevaisuuden arvonkehitystä.