Edullinen mökkilaina helposti netistä

Hakemuslomake

Korko alk. 4,5 %

3 minuutin hakemuslomake

Lainahakemus ei sido mihinkään


3 minuutin
hakemuslomake


Lainahakemus ei
sido mihinkään

Ladataan lomaketta..

 

 

Mökkilainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

Mökkilainojen kilpailuttaminen pähkinänkuoressa

  • Kun haet lainaa kauttamme, voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt kun haet tarjouksen yhden toimijan sijaan useammalta rahoittajalta
  • Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään
  • Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella
    • Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Summarum.fi on puolueeton palvelu – saat kauttamme suosituksen palvelumme edullisimmasta lainasta yhteistyökumppaneidemme avulla. Jos käyttäjän ei ole mahdollista saada edullista lainaa, ilmoitamme myös siitä selkeästi.

Hakemusprosessin kulku

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa ja nopeaa. Hae lainaa ja näet tarjouksesi muutamassa minuutissa.

1. Täytä ilmainen hakemus

Hakemuksen tekeminen vie vain 3 minuuttia. Lainojen kilpailuttamiseen tarvitsemme perustietosi, ja kartoitamme tulotasosi. Välitämme hakemuksen esihyväksyttäväksi yli kymmenelle rahoittajalle, jotka tarjoavat alle 10 % nimelliskorkoa.

2. Katso lainatarjoukset

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjoukset niiltä luotonantajilta, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa.

3. Nosta laina tilillesi

Kun olen tarkastellut lainatarjoukset läpi, voit valita niistä itsellesi sopivimman ja nostaa lainan. Toisaalta jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, voit jättää lainan nostamatta – lainojen kilpailuttaminen ei ole sitovaa.

Palvelun kautta kilpailutat lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Palvelussa hyödynnetään useaa lainanvälittäjää, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Jos haluat lisätietoja palvelusta tai haluat nähdä listan kumppaneistamme, klikkaa tästä. Summarum.fi ei ole lainanvälittäjä vaan markkinoi luottolaitosten tuotteita Yhteistyökumppaneidensa luvalla. Kaikki hakemukset kilpailuttaa ja lainat välittää jokin Yhteistyökumppani.

Kuka voi hakea mökkilainaa?

Voit saada tarjouksia Summarum.fi-palvelun kautta, jos:

  • Olet vähintään 25-vuotias
  • Asut vakituisesti Suomessa 
  • Tienaat vähintään 2000 euroa kuukaudessa ennen veroja 
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä
  • Lainaa voi hakea 10000 eur – 60000eur. Tarjottu summa riippuu aina hakijasta.

Mikä on mökkilaina?

Mökkilainat ovat vakuudellisia lainoja, eli niiden vakuudeksi tarvitaan esimerkiksi vakituinen asunto, käteisvaroja, osakkeita, arvopapereita tai vaikkapa henkilötakaus. Näistä henkilötakaus on ehdottomasti harvinaisin, sillä sitä ei käytetä juuri ollenkaan enää tänä päivänä. Henkilötakauksella tarkoitetaan siis sitä, että lainalle otetaan vakuus henkilön muodossa. Henkilötakaajan taloudellisen tilanteen tulee olla hyvä, sillä hän omalla omaisuudellaan tulee takaamaan toisen henkilön lainan. Koska kyseessä on suuri vastuu, ei henkilötakaajaksi voi kysyä ketä tahansa. Esimerkiksi omat vanhemmat ovat useimmiten käytettyjä henkilötakaajia.

Ennen lainan hakemista on syytä kartoittaa markkinat. Hakijan tulee päättää, millaisen mökin hän haluaa ja asettaa mökille budjetti. Kun budjetti on valmiina, voikin lähteä täyttämään lainahakemuksia. Tämä kannattaa tehdä jo ennen kuin mieleinen mökki on löytynyt. Tällä tavoin mökin voi ostaa, vaikka heti, jos lainapäätös vain on valmiina odottamassa. On hyvä pitää mielessä myös, että joskus mökkiä joutuu remontoimaan. Tätä varten saattaa joutua hakemaan remonttilainaa. Tämäkin on syytä ottaa huomioon budjettia laatiessa.

Mökkilainaa saa monesta paikasta

Kaikki pankit ja useat rahoituslaitokset tarjoavat mökkilainaa. Jos kyseessä on pieni mökkilaina, voi sitä hakea netissä toimivilta pankeilta, kuten vaikkapa Bank Norwegianilta. Bank Norwegianilta lainaa voi hakea aina 60 000 euroon saakka. Jos taas tarve lainalle on suurempi kuin 60 000 euroa, on syytä kääntyä varsinaisten pankkien puoleen. Kaikki Suomen pankeista tarjoavat mökkilainaa. Hakemuksen voi täyttää kätevästi netissä. Hakemukseen tulee täyttää omat tulonsa sekä elämiseen kuluvat pakolliset menot. Jos lainalle vaaditaan vakuuksia, hakijan tulee ilmoittaa käyttämänsä vakuudet. On kuitenkin hyvä huomioida, että jos vakuutena käyttää vaikkapa asuntoa, siihen ei saa kohdistua ollenkaan asuntolainaa.

Niin mökkilainaa kuin kaikkia muitakin lainoja varten tarvitaan puhtaat luottotiedot. Jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä, ei lainaa myönnetä. Näin voidaan suojella niin pankkia kuin asiakasta. Myös silloin, jos asiakkaan työtilanne on epävakaa tai vakituista työtä ei ole, voi lainaa olla hankala saada. Mitä säännöllisemmät ja paremmat tulot on, sitä paremmat mahdollisuudet lainan saannille on. Joskus pankki saattaa tarjota suurempaa lainaa kuin hakija on hakenutkaan. Tämä on tyypillistä sellaisessa tilanteessa, jossa hakijan tulotaso on hyvä ja kestäisi helposti suuremmankin lainan.

Mökkilainan hakemista varten voidaan vaatia pankkineuvottelu. Pankkineuvottelu hoidetaan joko pankin konttorilla tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi puhelimitse. Neuvottelussa käydään läpi lainan ehtoja ja sovitaan muun muassa eräpäivästä ja laina-ajasta. Neuvotteluiden jälkeen pankki vetäytyy käymään tietoja läpi ja tekee lainatarjouksen, jos hakijan taloudellinen tilanne mahdollistaa lainan myöntämisen. Lainatarjous sinällään ei vielä sido hakijaa mihinkään. Vaikka hakijalla olisi lainatarjous yhdeltä pankilta, ei se estä kysymästä tarjouksia myös muilta pankeilta. Yleensä pankin lainatarjous on voimassa noin kuukauden ajan. Hakija ehtii hyvin pohtimaan sitä, mikä onkaan itselle parhaiten sopiva laina ja pankki. Kun päätös on tehty, tulee siitä ilmoittaa pankille. Lainapaperit allekirjoitetaan konttorilla.

Edullisin mökkilaina löytyy vertailemalla

Edullisin mökkilaina ei ole välttämättä se, jonka viitekorko on alhaisin. Laina on nimittäin paljon muutakin kuin pelkästään sen viitekorko. Viitekorko on ainoastaan yksi osa lainaa, vaikka useat kuluttajat uskovat sen olevan kaikista tärkein tekijä. Kaikista tärkeintä on kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Siihen on laskettu kaikki mahdolliset lainasta koituvat kulut, joten se kertoo sen, onko laina oikeasti edullinen. Yksinkertaisesti voisi siis sanoa, että mitä alhaisempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisemmaksi laina tulee. Ennen todellista vuosikorkoa voi kuitenkin selvittää lainan avauspalkkion sekä kuukausittaisten lainanhoitokulujen tason. Niistäkin voi jo päätellä, että miten paljon ylimääräisiä kuluja pankki laskuttaa.

Edullinen mökkilaina löytyy vertailemalla eri lainoja. Järkevintä on hakea lainatarjous jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta, joka mökkilainaa tarjoaa. Kun lainatarjoukset on saatu, voi niiden vertaileminen alkaa. Lainatarjouksissa tulee siis kiinnittää huomiota siihen, minkä suuruisesta lainasta on kyse. Jos kaikkien pankkien lainat ovat saman suuruisia, täytyy hakijan vertailla muita seikkoja. Ensimmäisenä vertailun kohteena on tietenkin todellinen vuosikorko. Alimman todellisen vuosikoron tarjoava pankki on kaikista edullisin. Joskus hakijan tulee kuitenkin painottaa muitakin seikkoja. Aina kaikista edullisin pankki ei ole se kaikkein paras, joten lainaa tulee tarkastella joka puolelta. Joskus laina-aika voi olla kaikkein ratkaisevin tekijä. Laina-aikaa ei kannata sopia liian tiukaksi, sillä silloin talous ei kestä niin paljon ylimääräisiä menoja. On siis järkevämpää valita pidempi laina-aika ja maksaa lainaa takaisin omassa tahdissa.

Pankit, jotka ovat valmiita joustamaan, ovat kaikkein parhaita kuluttajien kannalta. Sen vuoksi on tärkeää kysyä pankilta mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista jo neuvotteluvaiheessa. Yleensä lyhennysvapaaksi voidaan myöntää kaksi kuukautta vuodessa. Toinen pankin puolelta joustavuutta osoittava tekijä on se, että lainaa voi maksaa enemmän kuin mitä minimikuukausierä on. Joskus pankit myös antavat mahdollisuuden suorittaa ylimääräisiä lyhennyksiä ilman, että niistä koituu kuluja. Tällaiset tekijät kertovat siitä, että pankki on joustava. Se on hyvä asia tulevaisuuden kannalta. Myös erilaiset lainaturvat ja vakuutukset tuovat turvaa tulevaisuuden varalle. Elämässä voi tapahtua mitä tahansa. Työttömyys tai sairastuminen voivat vaarantaa koko talouden. Lainaturva tai vakuutus turvaa näiden tilanteiden varalta. Jos hakija ei pysty itse maksamaan lainaansa takaisin työttömyyden tai sairauden vuoksi, maksetaan se hänen puolestaan.

Mikä on matala korko mökkilainaan?

Lainan korko koostuu monesta eri osasta. Lainalle lasketaan marginaali, joka on täysin pankin päätettävissä. Yleensä marginaali on kuitenkin erittäin maltillinen. Korkealla marginaalilla pankki vain karkottaisi asiakkaat. Koska kilpailua on paljon, pankin pitää pystyä vastaamaan siihen. Marginaalin päälle lisätään viitekorko. Viitekorko on rahamaailmassa yleisesti käytetty korko. Sen määrittää korkolaki, joten pankki ei voi siis itse vaikuttaa viitekoron määrään. Kun marginaali ja viitekorko yhdistetään, voidaan lähteä kartoittamaan pankin edullisuutta jossakin määrin. Nämäkään eivät kuitenkaan vielä kerro kaikkea, sillä olemassa on myös todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainan kaikki kulut. Näihin kuuluvat niin avauskulut kuin kuukausittaiset lainanhoitomenot. Jos esimerkiksi lainan avauskulut ovat korkeat, voi edulliselta kuulostavasta lainasta tulla kallis. Edullinen korko kuitenkin on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on alhainen.

Kilpailu suomalaisten pankkien keskuudessa on kovaa. Sen vuoksi ne joutuvat kilpailemaan asiakkaista ja yksi hyvä keino kilpailla on pitää korot kurissa. Yleisesti ottaen voidaan ajatella, että mitä vakavaraisempi ja suurempi pankki on kyseessä, sitä parempia korkoja se pystyy tarjoamaan. Suomen suurimmat ja suosituimmat pankit ovat Nordea, Danske Bank, OP, Säästöpankki, S-Pankki ja Handelsbanken. Kaikki näistä pankeista myöntävät mökkilainoja. Parhaiten lopullisen tarjouksen saa selville, kun jättää lainatarjouksen pankille. Neuvotteluiden jälkeen selviää, millaisella korolla pankki pystyy lainaa tarjoamaan. Muista kuitenkin tarkistaa myös kaikki muut ehdot ennen kuin hyväksyt lainan. Mitään ei nimittäin koskaan kannata allekirjoittaa ja hyväksyä ilman lopullista tarjouksen läpi käymistä. Kun päätös on tehty, on aika allekirjoittaa lainapaperit ja ostaa mökki!

Tutustu lainoihin