Ladataan lomaketta..
Minkä kokoisen lainan tarvitset?20 000 €
  Mikä olisi sopiva laina-aika?12 vuotta
   Arvioitu kuukausierä155 €/kkArvio on laskettu 4,5 % nimelliskorolla.Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40 000 €. Nimelliskorko 4,5 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,86 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50 407 €. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat 1 000-60 000 €, nimelliskorko 4–20 % ja laina-aika 1–15 v välillä.
   ✔️ Ilmainen hakemus
   ✔️ Ei sitoutumista
   ✔️ Nopea lainapäätös
   Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vain tarkistaa millaisia tarjouksia tällä hetkellä saisit.

   Mökkilaina

   Kilpailuta ja hae mökkilainaa netistä – ilman vakuuksia jopa 60 000 €.

   Hae mökkilainaa ja katso henkilökohtainen korkotasosi – palvelu on täysin ilmainen, etkä sitoudu mihinkään lähettämällä hakemuksen.

   Check icon Mökkilaina 2 000 – 60 000 euroa.

   Check icon Edullinen korko, alk. 4,5 %.

   Check icon Nopea ja turvallinen palvelu.

   Summarum.fi on kotimainen palvelu, joka etsii puolestasi parhaan mökkilainan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa yli kolmestakymmenestä yrityksestä.

   Löydä lainatarjousLöydä edullisin lainatarjous

   Nopea lainahakemusSelkeä ja nopea lainahakemus

   Ei sitoutumistaHakemus ei sido mihinkään

   Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

   1
   Täytä ilmainen lainahakemus
   Lomakkeen täyttäminen vie noin 3 minuuttia. Kysymme hakemuksessa perustietojasi ja kartoitamme tulotasoasi.

   Välitämme hakemuksesi esihyväksyttäväksi jopa yli 30 lainanantajalle.
   2
   Vertaa lainatarjouksia
   Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen esihyväksytyt lainatarjoukset niiltä lainanantajilta, jotka voivat myöntää sinulle lainaa.

   Voit myös kirjautua asiakaspaneeliin ja tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksia sieltä.
   3
   Hyväksy lainatarjous
   Kun olen vastaanottanut lainatarjouksia, voit vertailla ja valita niistä sopivimman. Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

   Hae mökkilainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

   Mökkilaina haaveissa? Täytä maksuton lainahakemus Summarumin kautta ja hae mökkilainaa luotettavasti ja turvallisesti verkosta. Tavoitat kauttamme kerralla jopa yli 30 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

   Summarumin kautta voit hakea mökkilainaa helposti netistä jopa 60 000 euroon asti – ilman vakuuksia ja takaajia. Mökkilainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, voit siis kokeilla maksutta kuinka palvelumme toimii ja katsoa millaisia lainatarjouksia saat.

   Palvelumme avulla voit tavoittaa jopa yli 30 pankkia ja lainanantajaa yhdellä hakemuksella. Tällä hetkellä voit hakea vakuudetonta mökkilainaa 2 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla.

   Aloita täyttämällä maksuton mökkilainahakemus ja saat ensimmäiset tarjoukset nopeasti.

   Kaikki palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuutta.

   Kilpailuta ja vertaile mökkilainat helposti ja nopeasti

   Kun mökkilainahakemus on lähetetty, me kilpailutamme pankit ja lainanantajat puolestasi ilmaiseksi. Mikäli lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, saat heti tiedon voimmeko löytää sinulle mökkilainaa.

   Myönteisen vastauksen jälkeen saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat saatavilla usein jopa muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla lainatarjouksia, ja valita sinulle kaikista sopivin ja edullisin mökkilaina.

   Kilpailuta mökkilaina netissä ja säästät aikaa sekä rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainojen kilpailuttaminen netissä käy nopeasti ja helposti – ilman lainaneuvotteluja ja usein jopa ilman liitteitä.

   Summarumin tekemän lainojen kilpailutuksen avulla ei myöskään tarvitse lähteä hakemaan mökkilainaa erikseen jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

   Voit myös käyttää palveluamme nykyisten lainojen kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoitus tai lainojen yhdistäminen.

   Löydä edullinen mökkilaina netistä pienellä korolla

   Pyrimme aina löytämään kilpailuttamalla sinulle sopivimman ja edullisimman mökkilainan pienellä korolla – ilman piilokuluja. Lainojen vertaileminen on fiksua ja siinä kannattaa kiinnittää huomiota mökkilainan korkoihin, kuukausierään ja takaisinmaksuaikaan.

   Tänä päivänä erilaisten lainatuotteiden ja lainanantajien väliset erot ovat melko pieniä, mutta mökkilainan korko ja kustannukset ovat paikka, jossa voit säästää vertailun avulla jopa satoja tai tuhansia euroja.

   Vakuudeton mökkilaina heti tilille kotoa poistumatta

   Kun olet löytänyt lainatarjousten joukosta sopivimman ja edullisen mökkilainan, seuraava vaihe on hyväksyä lainatarjous. Kun lainatarjous on hyväksytty, laina mökkiin maksetaan useimmiten heti tilillesi ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan jopa 15 minuutissa arkipäivien aikana, toimistotyöaikojen sisällä.

   Täytä lomake ja hae mökkilaina vaivatta ja nopeasti Summarumin kautta. Saat parhaimmat mökkilainatarjoukset vain muutamassa minuutissa. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.

   Mökkilaina – näin sitä haetaan

   Mökkilainat ovat vakuudellisia lainoja, eli niiden vakuudeksi tarvitaan esimerkiksi

   • vakituinen asunto
   • käteisvaroja
   • osakkeita
   • arvopapereita
   • henkilötakaus.

   Näistä henkilötakaus on ehdottomasti harvinaisin, sillä sitä ei käytetä juuri ollenkaan enää tänä päivänä. Henkilötakauksella tarkoitetaan siis sitä, että lainalle otetaan vakuus henkilön muodossa.

   Henkilötakaajan taloudellisen tilanteen tulee olla hyvä, sillä hän omalla omaisuudellaan tulee takaamaan toisen henkilön lainan. Koska kyseessä on suuri vastuu, ei henkilötakaajaksi voi kysyä ketä tahansa. Esimerkiksi omat vanhemmat ovat useimmiten käytettyjä henkilötakaajia.

   Valmistaudut huolella

   Ennen kuin mökkilainan hakeminen aloitetaan, on syytä kartoittaa markkinat. Aivan ensimmäiseksi sinun tulee päättää, millaisen mökin haluat ja asetat mökille budjetin. Kun budjetti on valmiina, voitkin lähteä täyttämään lainahakemuksia.

   Tämä kannattaa tehdä jo ennen kuin mieleinen mökki on löytynyt. Tällä tavoin mökin voi ostaa, vaikka heti, jos lainapäätös vain on valmiina odottamassa. On hyvä pitää mielessä myös, että joskus mökkiä joutuu remontoimaan.

   Tätä varten saatat joutua hakemaan mökin remonttilainaa. Tämäkin on syytä ottaa huomioon budjettia laatiessa.


   Löydä edullisin mökkilaina

   Summarumin kautta löydät nopeasti sen sinulle sopivan mökkilainan. Hakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään ja saat joukon lainatarjouksia sähköpostiisi vielä saman päivän aikana.

   Hae lainaa tästä

   Summarum Logo

   Laina mökkiin on haettavissa monesta paikasta

   Kaikki pankit ja useat rahoitusyhtiöt tarjoavat mökkilainaa. Jos kyseessä on pieni mökkilaina, voit hakea sitä netissä toimivilta pankeilta, kuten vaikkapa Bank Norwegian antaa mökkilainaa aina 60 000 euroon saakka. Jos taas tarve lainalle on suurempi kuin 60 000 euroa, on syytä kääntyä varsinaisten pankkien puoleen.

   Kenelle mökkilainaa myönnetään?

   Voit hakea lainaa mökkiin netistä ja pankeista, jos täytät ainakin seuraavat kriteerit:

   • Olet täysi-ikäinen.
   • Tulosi ovat säännölliset.
   • Asut vakituisesti Suomessa
   • Maksutiedoissasi ei ole merkintöjä

   Hae mökkilainaa netistä näin

   Kaikki Suomen pankit tarjoavat mökkilainaa. Hakemuksen voit täyttää kätevästi netissä.

   1. Täytä hakemukseen omat tietosi.
   2. Lähetä hakemus meille.
   3. Me kilpailutamme sen. Saat ensimmäiset tarjoukset mökkilainasta sähköpostiisi heti.
   4. Tarkastele tarjouksia ja hyväksy niistä sopivin.

   Muista, että hakemuksen tekeminen ja tarjousten saaminen eivät vielä sido sinua mihinkään. Voit siis arvioida rauhassa, haluatko ottaa mökkilainaa yhteistyökumppaneiltamme vai et.

   Esimerkkejä mökkilainoista

   Alla näet kaksi erilaista mökkilainatarjousta, joiden välillä on jo merkittävä ero kuluissa. Esimerkki osoittaa, miten tärkeää mökkilainojen vertailu todellisuudessa on myös hieman pienempien summien kohdalla.

   Nimelliskorko Avausmaksu Tilinhoitokulut Laskutuslisä Todellinen vuosikorko Loppusumma
   4,5 % 40e 1e 0e 4,99% 11 291e
   4,5 % 300e 5e 3e 7,67% 12 001e

   Vakuudellinen mökkilaina

   Vakuudellinen mökkilaina on tietenkin se edullisin vaihtoehto. Mikäli vaaditaan vakuuksia, sinun tulee ilmoittaa käyttämäsi mökkilainan vakuudet. On kuitenkin hyvä huomioida, että jos vakuutena käyttää vaikkapa asuntoa, siihen ei saa kohdistua ollenkaan asuntolainaa.

   Niin mökkilainaa kuin kaikkia muitakin lainoja varten tarvitaan puhtaat luottotiedot. Jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä, ei lainaa myönnetä. Näin voidaan suojella niin pankkia kuin sinua asiakkaana. Myös silloin, jos työtilanteesi on epävakaa tai vakituista työtä ei ole, voi mökkilainaa olla hankala saada.

   Mitä säännöllisemmät ja paremmat tulot sinulla on, sitä varmempaa on, että saat lainaa mökkiin. Joskus pankki saattaa tarjota suurempaa lainaa kuin olet alun perin hakenutkaan. Tämä on tyypillistä sellaisessa tilanteessa, jossa tulotasosi on hyvä ja kestäisit sen perusteella helposti suuremmankin lainan.

   Mökkilainan vakuudet

   • Asunto
   • Sijoitukset
   • Metsä
   • Muu omaisuus
   Plus Icon Kilpailuta lainasi, säästä rahaa Kilpailuta lainasi 5 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Kilpailuta lainat ja säästä
   Kilpailuta laina

   Mökkilainan hakeminen pankista

   Mökkilaina voi tarvita toteutuakseen myös pankkineuvottelun. Pankkineuvottelu hoidetaan joko pankin konttorilla tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi puhelimitse. Neuvottelussa käydään läpi mökkilainan ehtoja ja sovitaan muun muassa eräpäivästä ja laina-ajasta.

   Neuvotteluiden jälkeen pankki vetäytyy käymään tietoja läpi ja tekee lainatarjouksen, jos taloudellinen tilanteesi mahdollistaa lainan myöntämisen. Lainatarjous sinällään ei vielä sido sinua hakijana mihinkään.

   Vinkki

   Muista, että vaikka sinulla olisi mökkilainatarjous yhdeltä pankilta, ei se estä kysymästä tarjouksia myös muilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

   Yleensä pankin mökkilainatarjous on voimassa noin kuukauden ajan. Hakijana ehditkin hyvin pohtimaan sitä, mikä onkaan sinulle parhaiten sopiva laina pankista. Kun päätös on tehty, tulee siitä ilmoittaa pankille. Lainapaperit allekirjoitetaan konttorilla.

   Tarvitsetko lainaa kesämökin tai muun kesäasunnon hankintaan? Lue artikkelimme Kesämökin hankinta lainalla.

   Mökkilaina ilman vakuuksia

   Monesta suomalaisesta mökistä voisi saada pienellä ehostuksilla huomattavasti enemmän nautintoa irti. Aina ei kuitenkaan ole tilillä riittävästi säästöjä tai ylimääräistä juuri näitä kustannuksia varten. Mökkilaina ilman vakuuksia voi olla esimerkiksi näissä tapauksissa oiva työkalu mökin ehostamiseen kauniiksi aurinkoisia kesäpäiviä varten.

   Tyypillisesti suomalaiset hakevat mökilleen lainaa esimerkiksi remontointia tai pihan koristelua varten. Näissä tapauksissa mökkilainaa ei usein tarvita kovinkaan paljoa. Mökkilaina ilman vakuuksia on tässä tapauksessa monelle kaikkein luontevin ratkaisu. Mökkilaina ilman vakuutta on yleensä saatavilla hyvin vaivatta, koska lainasummat eivät ole kooltaan hyvin merkittäviä.

   Kun haet mökkilainaa ilman vakuuksia, sinulta harvemmin kysytään lainan käyttötarkoitusta. Usein riittää, kun täytät verkossa yhden lainahakemuksen. Mökkilainan hakeminen onkin siis tehty lainanhakijan kannalta hyvin vaivattomaksi.

   Vakuudellinen vai vakuudeton mökkilaina?

   Vakuudellinen mökkilaina Vakuudeton mökkilaina
   Kaikki suomalaiset pankit myöntävät vakuudettomia mökkilainoja. Voit saada vakuudetonta mökkilainaa jopa 60 000 euroa.
   Vakuudettoman mökkilainan hakeminen onnistuu verkossa ja konttoreissa. Et tarvitse vakuuksia mökkilainallesi.
   Mökkilainan hakeminen on maksutonta. Mökkilainan kilpailutus onnistuu kymmenien rahoitusyhtiöiden välillä.
   Tarjousten vertailu voi säästää sinulta jopa satoja tai tuhansia euroja. Kilpailutamme mökkilainat puolestasi nopeasti.

   Muita aiheeseen liittyviä sivuja

   Halvin mökkilaina löytyy vertailemalla

   Halvin mökkilaina ei ole välttämättä se, jonka viitekorko on alhaisin. Laina on nimittäin paljon muutakin kuin pelkästään sen viitekorko. Viitekorko on ainoastaan yksi osa lainaa, vaikka useat uskovat sen olevan kaikista tärkein tekijä.

   Tärkeintä on kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Siihen on laskettu kaikki mahdolliset mökkilainasta koituvat kulut, joten se kertoo sen, onko kyseessä aidosti edullinen laina.

   Yksinkertaisesti voisi siis sanoa, että mitä alhaisempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisemmaksi mökkilaina tulee. Ennen todellista vuosikorkoa voit kuitenkin selvittää lainan avauspalkkion sekä kuukausittaisten lainanhoitokulujen tason. Niistäkin voit jo päätellä miten paljon ylimääräisiä kuluja pankki laskuttaa.

   Vertaile ja kilpailuta mökkilainat

   Edullinen mökkilaina löytyy vertailemalla eri lainoja. Järkevintä on hakea lainatarjous jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta, joka mökkilainaa tarjoaa. Kun lainatarjoukset on saatu, voi niiden vertaileminen alkaa. Mökkilainan kilpailutus kannattaa aloittaa kauttamme, sillä palvelumme avulla saat useita, vakuudettomia mökkilainatarjouksia samalla hakemuksella.

   Lainatarjouksissa tulee siis kiinnittää huomiota siihen, minkä suuruisesta mökkilainasta on kyse. Jos kaikkien pankkien mökkilainat ovat saman suuruisia, täytyy sinun hakijana vertailla muita seikkoja. Ensimmäisenä vertailun kohteena on tietenkin todellinen vuosikorko.

   Alimman todellisen vuosikoron tarjoava pankki on kaikista edullisin. Joskus sinun tulee kuitenkin painottaa muitakin seikkoja. Aina kaikista edullisin pankki ei ole se kaikkein paras, joten mökkilainaa kannattaa tarkastella monesta eri yhtiöstä.

   LUE LISÄÄ: Paljonko voin saada lainaa

   Laina-aika ja mökkilainan takaisinmaksu

   Joskus mökin laina-aika voi olla kaikkein ratkaisevin tekijä. Laina-aikaa ei kannata sopia liian tiukaksi, sillä silloin talous ei kestä niin paljon ylimääräisiä menoja. On siis järkevämpää valita pidempi laina-aika ja maksaa mökkilainaa takaisin omassa tahdissa.

   Pankit, jotka ovat valmiita joustamaan, ovat kaikkein parhaita yksityishenkilön kannalta. Juuri tästä syystä on tärkeää kysyä pankilta mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista jo neuvotteluvaiheessa.

   Yleensä lyhennysvapaaksi voidaan myöntää kaksi kuukautta vuodessa. Toinen pankin puolelta joustavuutta osoittava tekijä on se, että mökkilainaa voi maksaa enemmän kuin mitä minimikuukausierä on. Joskus pankit myös antavat mahdollisuuden suorittaa ylimääräisiä lyhennyksiä ilman, että niistä koituu kuluja. Tällaiset tekijät kertovat siitä, että pankki on joustava. Se on hyvä asia tulevaisuuden kannalta.

   Myös erilaiset lainaturvavakuutukset tuovat turvaa tulevaisuuden varalle. Elämässä voi tapahtua mitä tahansa. Työttömyys tai sairastuminen voivat vaarantaa koko talouden. Lainaturva tai vakuutus turvaa näiden tilanteiden varalta. Jos et pystykään maksamaan mökkilainaa takaisin työttömyyden tai sairauden vuoksi, maksetaan sen puolestasi.

   Annetaanko mökkilaina ilman säästöjä?

   Mökkilaina ilman säästöjä ei tyypillisesti onnistu vakuudellisena versiona lainkaan. Kuten edellä tässä artikkelissa olemme kuvanneet, edellyttää vakuudellinen mökkilaina aina erilaisia vakuuksia, ja tyypillisesti myös omia säästöjä.

   Jos sen sijaan haet vakuudetonta lainaa, onnistuu mökkilaina ilman säästöjä.


   Miksi kilpailuttaa lainat Summarumilla?

   • Kilpailuttamalla kauttamme lainatarjouksia voit löytää edullisen lainan ja tehdä näin tuntuvaa säästöä
   • Tavoitat kauttamme nopeasti yli 30 pankkia ja rahoitusalan toimijaa
   • Lainojen kilpailuttaminen ei sido kilpailuttajaa mihinkään

   TÄYTÄ LAINAHAKEMUS

   Summarum Logo

   Mökkilainan korko 2023

   Mökkilainan korko 2023 koostuu monesta eri osasta. Lainalle lasketaan marginaali, joka on täysin pankin päätettävissä. Yleensä marginaali on kuitenkin erittäin maltillinen. Korkealla marginaalilla pankki vain karkottaisi asiakkaat.

   Koska kilpailua on paljon, pankin pitää pystyä vastaamaan siihen. Marginaalin päälle lisätään viitekorko. Viitekorko on rahamaailmassa yleisesti käytetty korko. Sen määrittää korkolaki, joten pankki ei voi siis itse vaikuttaa viitekoron määrään. Kun marginaali ja viitekorko yhdistetään, voidaan lähteä kartoittamaan pankin edullisuutta jossakin määrin.

   Nämäkään eivät kuitenkaan vielä kerro kaikkea, sillä olemassa on myös todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mökkilainan kaikki kulut. Näihin kuuluvat niin avauskulut kuin kuukausittaiset lainanhoitomenot.

   Jos esimerkiksi mökkilainan avauskulut ovat korkeat, voi edulliselta kuulostavasta lainasta tulla nopeasti kallis. Edullinen mökkilainan korko kuitenkin on sellainen, jonka todellinen vuosikorko on alhainen.

   Yleisesti ottaen voidaan ajatella, että mitä vakavaraisempi ja suurempi pankki on kyseessä, sitä parempia korkoja se pystyy tarjoamaan. Suomen suurimmat ja suosituimmat pankit ovat Nordea, Danske Bank, OP, Säästöpankki, S-Pankki ja Handelsbanken. Kaikki näistä pankeista myöntävät mökkilainoja. Parhaiten lopullisen tarjouksen saa selville, kun jätät lainahakemuksen pankille.

   Neuvotteluiden jälkeen selviää, millaisella korolla pankki pystyy mökkilainaa tarjoamaan. Muista kuitenkin tarkistaa myös kaikki muut ehdot ennen kuin hyväksyt lainan. Mitään ei nimittäin koskaan kannata allekirjoittaa ja hyväksyä ilman lopullista tarjouksen läpi käymistä. Kun päätös on tehty, on aika allekirjoittaa lainapaperit ja ostaa mökki.

   Mökkilainan lisäksi ajankohtaisiksi saattaa ennemmin tai myöhemmin tulla myös nämä

   Kokemuksia mökkilainoista

   Mökkilaina kokemuksia kuunnellessa ja lukiessa nousee esiin yksi seikka ylitse muiden: se, onko kertoja ottanut mökkilainaa vakuudetta vai vakuutta vastaan. Vakuudellisten mökkilainojen puolesta puhujat peräänkuuluttavat lainan edullisuutta. Toisaalta vakuudettoman mökkilainan saaneet ovat olleet erityisen tyytyväisiä siihen, ettei takaajaa tai omia säästöjä ole tarvittu.

   Mökkilainan kilpailutus on kuluttajien kokemusten mukaan selkeästi helpointa Summarumin ja vastaavien palveluiden kautta.

   Kun kilpailutat mökkilainat avullamme, sinun ei tarvitse lähettää useita eri mökkilainahakemuksia, vaan saat tarjouksia yhden hakemuksen taktiikalla.

   Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

   Pohtiessasi lainaa sinun kannattaa kulujen kaventamisen yhteydessä ottaa kaikki hyöty irti palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti myös muita kulujasi kuten:
   Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen

   Usein kysyttyä

   Paljonko voi saada mökkilainaa?
   Mökkilainoihin voi saada lainaa jopa 100 000 - 200 000 euron väliltä, mikäli hakijan tulot ja vakuudet ovat hyvät.
   Saako mökkilainaa ilman vakuuksia?
   Mökkilainaa kuten asuntolainaakaan, ei myönnetä tänä päivänä lähes koskaan ilman vakuuksia. Mökkiä voi käyttää vakuutena otettavalle lainalle, mutta mökin vakuusarvo on useimmiten tavallista asuntoa pienempi.
   Minkälainen laina mökkiin?
   Keskimäärin mökkilainaa haetaan 30 000 euron ja 80 000 euron väliltä. Laina tulee aina suhteuttaa omiin tuloihinsa sopivaksi.
   Onko mökkilaina asuntolainaa?
   Mökkilaina vastaa hyvin pitkälti asuntolainaa. Suurin ero on siinä, ettet voi saada vapaa-ajan asuntoa varten valtiontakaamaa ASP-lainaa. Mökkilainaa myös haetaan saman kaavan mukaan kuin asuntolainaa.
   Mitä ottaa huomioon mökin ostossa?
   Mökin ostossa on hyvä ottaa samat asiat huomioon kuin tavallista asuntolainaa hakiessa. On myös hyvä pohtia mökin käyttöastetta, sekä tulevaisuuden arvonkehitystä.