Yrityslainaa huoltamoyrittäjälle

Hakemuslomake


Selkeä hakemuslomake
kokonaan netissä


Hakemuksen lähettäminen
ei sido mihinkään

YritysSummaLaina-aikaLinkki
5 000 - 3 000 0001kk - 60kkSiirryArrow
Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.
1 000 - 250 0001kk - 24kkSiirryArrow
Rahalaitos on Suomen johtava lainojen kilpailuttaja. Suomalaiset ovat kilpailuttaneet kauttamme lainoja vuodesta 2011.
1 000 - 20 0001kk - 36kkSiirryArrow
Yrityslaina on suomalaisille pienyrityksille ja yrittäjille suunnattu lainapalvelu, jossa asiakas on OY/AY/KY/TMI-tyyppinen yritys.
1 000 - 100 0003kk - 18kkSiirryArrow
BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle.
1 000 - 350 0001kk - 36kkSiirryArrow
Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja maksutta ja nopeasti. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti.

Näin yrityslainan hakeminen Summarum-palvelussa toimii

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen vertailu on Summarumin avulla helppoa, nopeaa ja läpinäkyvää.

1
Täytä hakemuslomake

Hakemuslomake täytetään kokonaan tällä sivulla.

Hakemuslomake koostuu kahdesta vaiheesta: ensimmäisessä vaiheessa sinulta kysytään yrityksen perustietoja ja toisessa vaiheessa voit ladata mukaan liitetiedostoja.

2
Vertaa lainatarjouksia

Hakemuksesi välitetään reaaliajassa yhteistyökumppaneillemme.

He tarkastelevat hakemustasi ja ottavat sen jälkeen sinuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse lainatarjouksen tai lisätietopyynnön kanssa, yleensä tunnin sisällä.

3
Nosta paras yrityslaina

Kun olen tarkastellut eri tarjouksia, voit valita niistä sopivimman.

Jos et ole tyytyväinen tarjouksiin, sinun ei tarvitse tehdä mitään – hakemus peruuntuu veloituksetta. Yrityslainan kilpailuttaminen ei sido sinua tai yritystänne mihinkään.

Yrityslainaa huoltamoyrittäjälle

Viime vuosien aikana maailmantilanne on muuttunut rajusti useampaan kertaan ja vaikuttanut aina niin kuluttajiin kuin huoltamoyrittäjiin. Maailmantilanteen radikaalit muutokset ovat näkyneet erityisesti huoltamoyrittäjille, kun ihmiset jäivät Koronan tullessa kotiin niin lomille kuin töihinkin väheni huoltoasemalla käyvät ohikulkijat sekä lounastajat.

Korona jätti jäljet moniin huoltoasema yrityksiin, kun toipuminen alkoi maailmalla tapahtui jälleen Ukrainan sodan myötä mikä vaikutti jälleen radikaalisti myös Suomalaisten huoltamoyrittäjien talouteen. Tilanne on monille huoltoasema kuin muunkin alan yrittäjille lähes kaottinen, sillä kulut ovat juosseet kokoajan maailmantilanteesta riippumatta. Huoltoasema yrittäjän tulot koostuvat kuitenkin kuluttajien ostoskäyttäytymisen perusteella.

Summarum mediassa

Summarum mediassa

Mitä huomioida ennen yrityslainan hakemista huoltoasemalle?

Koska lainan hakeminen tulee olla aina harkittu päätös pohdi seuraavia asioita yrityksen näkökulmasta ennen lainahakemuksen tekemistä.

 • Yrityksen maksukyky
 • Takaisin maksuaikataulu

Yrityksen maksukyky vaikuttaa myönnettävään lainaan sekä lainan määrään. Myös takaisin maksuaikataulu kannattaa suunnitella ennen lainan hakemista, jotta tiedät kuinka pitkällä maksuajalla laina on vähintään otettava ja mikä on sopiva kuukausi erä. Vinkki! Suunnittele takaisin maksuaikataulu ennemmin liian pitkällä kuin lyhyellä maksuajalla, jotta tiukan paikan tullen lainassa on muutos varaa eikä lainaerä kasva liian suureksi. Lainaerä tulee kuitenkin hoitaa kuukausittain, vaikka yrityksen tulot olisivat matalammat.

Yrityslainaa huoltoasema yritykselle

Yksi huoltoasema yrittäjää helpottava vaihtoehto voi olla lisärahoituksen hakeminen yrityslainana. Kuitenkin lainan hakeminen tulee olla erittäin harkittua ja hyvin mietittyä sillä raha tulee kuitenkin pystyä maksamaan takaisin korkoineen. Huonosti mietitty ja laskettu lainan hakeminen voi mahdollistaa lopuksi suurempiin ongelmiin vaikka tarkoituksena oli helpottaa yrityksen tilannetta. Kun lainan hakeminen on tarkkaan laskettu sekä mietitty, voidaan alkaa etsimään sopivaa lainan tarjoajaa. Vaikka tilanne voi tuntua siltä, että päätös pitäisi saada nopeasti ei silti kannata ottaa ensimmäistä lainan tarjoajaa. Kilpailuta eri yrityslainan tarjoajat Summarum palvelun, kautta.

Milloin lainan ottaminen on kannattavaa?

Jokainen yrittäjä tietää itse, koska lainan ottaminen on järkevää tai tarpeellista. Lisäksi myös hyvä kirjanpitäjä osaa avustaa asiassa. Yrityslainan hakemiselle on kuitenkin muutamia edellytyksiä.

 • Yritystoiminta on kannattavaa ja sillä on hyvät tulevaisuuden näkymät
 • Tasainen kassavirta
 • Sitoutuneet avainhenkilöt

Vaikka kukaan ei tulevaisuudesta tiedä tulee silti lainan haku hetkellä yrityksellä olla kannattavat tulevaisuuden näkymät, tasainen kassavirta mahdollistaa lainan takaisin maksun ja pystytään arvioimaan minkä suuruisella kuukausierällä lainaa on mahdollista takaisin maksaa. Sitoutuneet avainhenkilöt eli yrityksen vastuuhenkilöt luovat yritykseen luotettavuutta sekä vastuullisuutta.

Yrityslainan kilpailuttaminen Summarum.fi kautta

Lainan kilpailuttaminen kannattaa aina olipa kyseessä pieni tai iso summa. Loppupeleissä maksat aina takaisin otetun lainan summan sekä sen päälle tulevat kulut. Itse lainan summaan kilpailuttaminen ei vaikuta, mutta kilpailuttamisen avulla voit vaikuttaa takaisin maksettaviin ylimääräisiin kuluihin. Kukapa haluaisin maksaa ylimääräisistä kuluista enemmän kuin on pakko. Lainan kilpailuttaminen Summarum palvelun kautta on helppoa ja nopeaa.

Täytä lainahakemus Summarumin sivuilla

Saat samantien useamman lainatarjouksen yhteistyökumppaneiltamme
Vertaile saamiasi lainatarjouksia
Hyväksy itsellesi parhain lainatarjous
Kilpailuttaminen käy nopeasti ja saat tarjoukset jo saman päivän aikana, jolloin voit tehdä myös vertailun rahoituksesta nopeasti ja sopivan lainan myöntäjän löydyttäessä tehdä myös lainasopimuksen.

Lainatarjouksien vertaileminen

Lainojen vertailemiseen kannattaa käyttää aikaa, eikä valita ensimmäistä. Vertailussa kannattaa käyttää hyödyksi omia laskelmia sekä tietoa siitä paljonko on valmis maksamaan lainan kuluja. Vertaile siis ainakin näitä:

 • Tarjottavat lainasumma
 • Takaisin maksuaika
 • Laina summan päälle muodostuvat kulut, kuten korko ja käsittelykulut

Joskus isompi laina voi tarjota paremmat takaisin maksu ehdot sekä edullisemmat kulut. Mikäli saat isommalla lainalla pienemmät kulut tai pidemmän takaisin maksuajan, kannattaa miettiä, onko summa sopiva oman yrityksen tilanteeseen.

Laina vertailun jälkeen

Voit valita Summarum sivustolta saaduista lainoista sopivimman. Saat tehtyä laina sopimuksen suoraan sivuiltamme annetun linkin kautta. Vaikka sopimus tehdään Summarum sivustolla sopimus muodostuu vain yrityksen sekä valitun lainan tarjoajan väliseksi. Summarum palvelun käyttö on sinulle täysin ilmaista, eikä velvoita mihinkään. Sinun ei siis myöskään ole pakko hyväksyä yhtäkään saamaasi tarjousta.

Yrityslainaa huoltoasema yritykselle ilman vakuuksia

Riippuen lainan määrästä lainalle voi olla ehtona erilaiset vakuudet. Useimmiten kuitenkin kun yritysmuotona on osakeyhtiö ja haettava lainan määrä on pieni voidaan lainaa myöntää pelkästään yrityksen luottoluokituksen perusteella. Mikäli luottoluokituksessa on moitittavaa voidaan lainan takaisinmaksu vakuudeksi asettaa yrityksen omaisuutta. Useimmiten kuitenkin yrittäjä itse vastaa yrityksen lainan takaisin maksusta, jolloin lainalle tarvitaan henkilötakaus.

Yrityslainan myöntäminen vakuuksia vastaan

Vaikka lainan myöntäminen ei edellyttäisikään vakuuksien asettamista lainaa vastaan, voi niiden asettaminen kuitenkin olla järkevää mikäli yrityksellä on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Vakuus on pantti lainan takaisin maksulle, jolla ei oikeastaan ole merkitystä mikäli lainan takaisin maksu tapahtuu sovitusti. Vakuuden asettaminen mahdollistaa myös lainan myöntämisen helpommin kuin ilman vakuuksia. Vakuudeksi useimmiten kelpaa:

 • Osakkeet kuten huoltoasema rakennus
 • Metsä tai muut sijoitukset

Vakuudeksi kelpaa myös monet muut asiat. Mikäli vakuudeksi on tarkoitus asettaa huoltoaseman rakennus tulee huomioida, että rakennus on yrityksen oma. Vakuuden arvon tulee olla riittävän suuri, jotta se kelpaa lainan vakuudeksi.

Hae yrityslainaa huoltoasema yritykselle heti tilille

Monet lainantarjoajat myöntävät lainaa heti tilille, eli laina voidaan maksaa vielä saman päivän aikana hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen yrityksen käytettäväksi. Kun olet tehnyt lainasopimuksen valitsemasi lainan myöntäjän nettisivuilla ja lähettänyt tarvittavat liitteet laina siirtyy useimmiten vielä saman päivän aikana yrityksen pankkitilille. Poikkeuksena vakuudellisten lainojen käsittely aika voi olla hiukan pidempi yleensä muutaman arkipäivän. Nopeuttaaksesi lainapäätöksen tekemistä täydennäthän hakemuksen sekä lainasopimuksen huolellisesti ja lisäät tarvittavat liitteet.

Huoltoasema yrityksen rahoitus ja yleisimmät rahoitustarpeet

Laina käyttötarkoitus ei niinkään kiinnosta lainan myöntäjää, myöntäjä on enemmän kiinnostunut takaisin maksu mahdollisuuksista. Yleisimmin lainaa haetaan seuraaviin asioihin.

 • Palkat ja laskujen maksu
 • Isommat investoinnit
 • Markkinointi

Ei ole olemassa hyvää tai huonoa syytä hakea lainaa yritykselle, mutta edellä mainitut ovat yleisimpiä. Varsinkin viime vuosien aikana lainoja on haettu kertyneiden kulujen pois maksuun. Lainan hakemisen rahoituskohde voi olla myös mikä tahansa muu kuin yllämainittu. Useimmiten varsinkin investointi tilanteessa on järkevämpää ostaa investointi kohde lainalla kuin omalla rahalla. Tähän toki vaikuttaa myös investointi kohde sekä tarkoitus, mutta kun investointi on ajankohtaista kannattaa vertailla sen ostamisen järkevyyttä lainalla vs. omalla rahalla.