Yritysluotto

Vakuudeton lyhytaikainen yritysluotto on ponnistuslauta uudelle yritykselle matkalla menestykseen. Suuren lainan hakeminen voi olla vaivalloista, vaatia lomakkeiden kirjoittamista ja pankissa ravaamista. Nyt voit tämän sijasta etsiä yritysluottoa netissä ja katsoa parhaat lainatarjoukset lainavertailutaulukostamme. Ei tule enää turhaa odottamista, jonottamista eikä sitoutumista. Syötät tietosi ja saat selville, millaista luottoa yrityksesi voisi saada.

Kun hakemuksesi on käsitelty, palvelumme tarjoaa nopeasti parhaat lainantarjoajat. Voit hakea yritysluottoa ilman vakuuksia. Kaikki tämä vie muutaman minuutin ja jos löydät mieleisesi lainaehdot, voit hyväksyä yritysluoton ilman vakuuksia. Saat rahat pankkitilille heti, kun tiedot on käsitelty ja hakemus on todettu hyväksytyksi.

Yritysluotto ilman vakuuksia

Monesti luotot ovat vakuudellisia eli vaativat takaajia ja kiinteitä vakuuksia, jotta lainanhakijalla olisi toivoa hyväksyttyyn lainapäätökseen. Sitäkään ei ole luvassa tällä kertaa, sillä voit hakea yrityksellesi luottoa ilman vakuuksia!

Syötä tietosi palveluun ja kilpailuta tarjoukset. Et tarvitse turhaa päänvaivaa sen suhteen, riittävätkö vakuudet haluamaasi lainaan. Olet muutaman klikkauksen päässä lainatarjouksesta, uudesta mahdollisuudesta ja uudesta alusta yrityksellesi.

Tuliko yrityksellesi yllättäviä menoja, joiden hoitamiseen tarvitset rahaa nopeasti? Tai haluatko laajentaa yritystäsi tai investoida uusiin laitteisiin? Vakuudeton yritysluotto tarjoaa apua tilanteissa, joissa yrityksesi tarvitsee lisärahoitusta tai nopeaa reagointia.

Yrityslainaa ilman vakuuksia voi hakea melko suurillekin summille, mutta satojen tuhansien eurojen yritysluotto vaatii edelleen vakuuksia. Pienempää lainaa varten yritykseltä ei vaadita esinevakuuksia kuten kiinteistöjä tai osakkeita.

Yrityslainoissa ilman vakuuksia takaisinmaksuaika on enintään kaksi vuotta, mutta lainan voi maksaa nopeamminkin takaisin.

Vakuudeton yritysluotto netistä – katso vertailu

Viime vuosien aikana maassamme on havaittu luottoyhtiöitä, jotka tarjoavat yritysluottoja täysin ilman minkäänlaisia vakuuksia. Perinteisiin luottoihin verrattuna vakuudeton yritysluotto on kalliimpi, mutta kysyntää rahoitusyhtiöiden tarjonnalle riittävää.

Kun yritys hakee lainaa, suunnataan ensimmäiseksi tutun pankin pakeille. Tämä onkin kustannuksiltaan halvin vaihtoehto. Yritysluotoille asetetut ehdot ovat usein pk-yritysten näkökulmasta tiukat eikä likikään jokaiselle pk-yritykselle myönnetä lainaa. Kielteiset päätökset ovat aukaisseet ikkunaa rahoitusyhtiöille, jotka tarjoavat erikokoisia lainoja ilman vakuuksia.

Vakuudettomien yritysluottojen vertailu saattaa tuntua vaikealta, koska hinnoittelussa on eroavaisuuksia ja hakijoilta vaadittavat seikat poikkeavat lievästi toisistaan. Artikkeliimme olemme keränneet perustietoja netistä haettavista ilman vakuuksia haettavista yrityslainoista, niiden kuluista sekä positiivisista ja negatiivisista puolista.

Mihin käyttötarkoituksiin vakuudeton yritysluotto sopii?

Vakuudettomia yrityslainoja tarvitaan esimerkiksi silloin, kun firmalle ei myönnetä tyypillistä pankkilainaa olemattomien vakuuksien vuoksi. Se saattaa olla paikallaan kasvussa olevalla firmalla, jolla ei ehkä ole käytössä vakuuksia eivätkä henkilön omat vakuudet myöskään riitä lainaan. Perinteisiin pankkeihin verratessa rahoitusyhtiöt ovat ottaneet lainan myöntämisessä enemmän riskejä, jolloin rahaa saattaa herua myös yritykselle, jonka kohdalla luottamus pankin suuntaan ei toimi.

Joskus firma saa lainaa pankilta, mutta ei aivan tarvittavaa summaa. Tällöin vakuudeton yrityslaina otetaan pankkilainan lisäksi, jolloin niiden yhteiskorko pysyy maltillisena. Rahoitusyhtiöltä otettu luotto maksetaan ensimmäisenä, koska se on kalliimpi.

Toisinaan tarve lainalle yllättää yrittäjän vaikkapa laitevian takia ja rahoitus tarvitaan nopeasti. Näissä tapauksissa vakuudetonta lainaa käytetään käsirahana.

Pienyritysten toiminta helpottuu – hae vakuudeton yritysluotto

Vakuudettomia yrityksille tarkoitettuja lainoja tarjoavien rahoitusyhtiöiden liiketuloksia lukemalla voidaan todeta, että verkosta anottaville lainoille on tarvetta, vaikka edullisista tuotteista ei ehkä olekaan kyse. Äkillisten rikkoutumisten lisäksi vakuutta vaatimaton yritysluotto saattaa tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun varastotuotteiden kasvattaminen suosittuun sesonkiaikaan valmistauduttaessa on aiheen.

Väliaikaisen kassavajeen korjaaminen vaatii aina pientä lisärahoitusta, mikäli asiakas on maksanut myöhässä isosta urakasta tai asiakkaalle on luvattu pitkä maksuaika. Kausittaisten vaihtelujen tasaaminen tapahtuu kätevästi yritysluoton avulla, jos liiketoiminta on sesonkeihin painottuvaa. Toisinaan myös yrityksen laajentaminen vaikkapa tuoreen toimipisteen avulla tai työntekijän palkkaaminen tapahtuvat nopeammin juurikin vakuudettoman yrityslainan avulla.

Kaikissa näissä yhteistä on, että luotto sopii lyhytaikaiseen tarpeeseen. Ennen luoton ottamista pitää tehdä laskelma, jotta lainan avulla saatavat tuotot ylittävät kustannukset.

Selkeästi kannattamattoman toiminnan jatkamiseen ei kannata anoa yrityslainaa. Lainaa ei heru, jos firmalla ei ole edellytyksiä takaisinmaksuun. Lainasummalle tarvitaan aina henkilökohtainen takaus, eli toimitusjohtaja on itse vastuussa lainan takaisinmaksusta, jos lainaa ei kyetä hoitamaan.

Vakuudettomien yritysluottojen positiiviset puolet

Vakuudettomista yritysluotoista puhuttaessa nousee esiin tietenkin runsaasti hyviä puolia. Yritysluoton hakeminen on helppoa, sillä haku on netissä. Nopeimmillaan hakemuksen teko vie pari minuuttia.

Päätös lainatarjouksista tulee pien, eli usein jopa alle tunnissa. Lainanantajien luottoluokituskäytännöt ovat melkein täysin automatisoituja, joten ne saavat antamasi y-tunnuksen avulla tiedot alustavaa lainalupausta varten.

Jos yritys on hankkinut tilin jostakin isoimmasta Suomessa olevasta pankista ja hakee lainaa aukioloaikojen puitteissa, saa yritys lainaa usein seuraavana arkipäivänä.

Yritysluoton hakeminen on ilmaista ja sitomatonta. Mikäli et ole täysin tyytyväinen annettuun lainatarjoukseen, luottoa ei kannata hyväksyä. Silloin lainanhausta ei koidu firmalle tai henkilölle kustannuksia.

Vakuudettomien yritysluottojen negatiiviset puolet?

Perinteiseen vakuutta vaativan pankkilainaan verraten on vakuudeton yrityslaina kalliimpi valinta. Koron lisänä myös muut kustannukset (avaus, tilinhoito jne.) on hyvä selvittää.
Vaikkakin netistä haettavalle yrityksen lainalle ei tarvitse reaalivakuuksia, yrittäjä antaa takuun ottamallensa lainalle henkilökohtaisesti.

Silloin yrittäjä on vastuussa velasta samalla tavalla kuin omasta lainastaan. Tämän vuoksi yrityslainaa ei pidä hakea ilman toimivaa takaisinmaksusuunnitelmaa.

Yrityslainojen korkoprosentteja ei ole määrätty kuluttajalainojen tapaisesti. Erot lainayhtiöiden hinnoittelussa saattavat olla isoja.

Onko yritysluoton hakeminen netistä turvallista?

Lainahakemukset käsitellään ja suojataan sellaisilla tietoturvaratkaisuilla, joita esimerkiksi suuret pankitkin käyttävät. Palvelun turvallisuus ja tietenkin ajankohtainen tietoturva ovat rahoitusalalla toiminnan edellytyksiä jokaiselle lainojen parissa liikkuvalle lainoittajalle.

Yritysluotto heti tilille helposti ja nopeasti

Moni luoton hakija on varmasti varuillaan sen suhteen, kuinka nopeasti varat ovat tilillä. Saat lainan osoittamaasi tilinumeroon ja rahansiirto tapahtuu nopeasti jopa saman päivän aikana! Ei ole enää viikkojen odotusta sen suhteen, hyväksytäänkö lainasi vai ei. Hakemukset tulevat käsittelyyn heti ja saat vastauksen nopeasti.

Yrityksillä on paljon kuluja kuten juoksevia menoa, investointeja ja liikkuvia osia. Palkat täytyy maksaa ja yrityksen täytyy sijoittaa rahaa ajan kuluessa. Tämä on selvä asia ja me ymmärrämme sen hyvin. Siksi tarjoammekin yritysluottoa ilman vakuuksia heti tilille.

Hae yritysluotto kätevästi netissä

Kun haet palvelumme kautta yritysluottoa, voit olla varma, että narut ovat omissa käsissäsi sen suhteen, millaisen luoton valitset. Kaikki ehdot ovat luettavissa ja helposti saatavilla, jotta yllätyksiä vaikkapa korkoprosentin suhteen ei pääse sattumaan.

Netin tuoma kätevyys tuo nopeutta koko luottoprosessiin, jolloin tiedot siirtyvät vaivattomasti sähköisesti sinulta lainoittavalle yhtiölle. Enää et siis joudu hankkimaan monia vakuuksia tai varaamaan käyntiaikoja pankkiin, vaan voit hoitaa kaiken omalta kotisohvaltasi.

Yritysluottovertailu pikaisesti sekä luotettavasti

Yritysluotto kannattaa kilpailuttaa lainavertailun kautta. Tavallisimpia yritysten rahoituskohteita ovat sen perustaminen, kehittäminen sekä yllättävien menojen peittäminen. Oman liikkeen perustamista miettiessä pitää harkita säästämistä, että yrityksen aloittaminen on helppoa. Firman voi myös perustaa ilman erityisiä säästöjä, vakuudettomalla yrityslainalla.

Yrittäjyys vaatii rohkeaa asennetta ja mielikuvitusta sekä jonkinlaista rahoitusta. Loistava liikeidea ei toimi ilman hyvää liiketoimintasuunnitelmaa, ja se ei tapahdu, jos firmalle ei saa rahoitusta. Jos liikeidea on loistava, kannattaa tsempata, jotta saa yrityksen asiakkaiden ulottuville. Vakuudeton luotto yritykselle on oiva vaihtoehto, kun tarvitaan nopeasti lainaa yritykselle ilman minkäänlaisia vakuuksia.

Yrityslainan hankkiminen pankista saattaa olla vaikeaa, ja vie aina aikansa. Hakiessa lainaa verkon kautta saa lainan käyttöön heti ja samalla tavalla luotettavasti kuin oman pankin kautta. Netin kautta otettavaa yrityslainaa ja sen saamista vauhdittavat lainan vakuudettomuus sekä anomusten pikainen saapuminen ja niiden käsittely.

Mistä hyvä yritysluotto?

Kun etsii yritysluottoa tuoreelle yritykselle, on hyvä punnita lainan määrää ja millainen on hyvä keino hakea sitä. Yrityslainan hakeminen pankin konttorista on tunnetuin tapa hakea luottoa. Siihen vaaditaan yleensä vakuutta ja erinomaisesti tehty liiketoimintasuunnitelma. Konttorit saattavat olla nihkeitä myöntämään lainaa, mikäli liikeidea ei tunnu heidän korvaan menestyksekkäältä.

Voit saada yritykselle ilman vakuutta, ja niitä tarjoavat monet pankit sekä rahoittajayhtiöt netissä. Näitä luottoja voi yhdistellä, sekä lainan rinnalle on mahdollista ottaa vakuudeton yrityslaina vaikkapa olemaan vakuutena ja lisärahoituksena. Vakuudeton luotto voi olla niin yrityksen rahoittajana kuin muun rahoituksen lisänä. Yritysluotto ilman vakuuksia auttaa hankkimaan rahoituksen yritykselle vaivattomasti.

Firman rahoitusta harkittaessa kannattaa kilpailuttaa lainat, jotta saat hyvän lainan edullisilla ehdoilla. Lainoja voi helposti kilpailuttaa Summarumin lainavertailutaulukolla, minkä avulla voi vertailla lainatarjouksia eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä.

Vakuudeton yritysluotto voi olla kiinteähintainen

Joskus luotonmyöntäjä tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa kiinteällä hinnalla, eli summassa on kuukausittain koituva kiinteä kuluerä lainaerän päälle. Kyseisissä tapauksissa yritysluottojen vertailu onkin yksinkertaista, mutta pari asia kannattaa huomioida.

Tutki aina Euro-summien lisäksi lainan takaisinmaksuehdot. Ajatellaan, että yritys ottaa yrityslainan puolen vuoden ajaksi, mutta haluaakin suorittaa viimeisen maksun pois jo neljän kuukauden kuluttua. Loppuuko laskuttaminen silloin vai kerääntyykö lainakuluja lisäksi lopuilta parilta kuukaudelta?

Mitenkä sitten piilokustannukset, kuten avaus ja laskutusmaksut? Useat vakuudettomat yrityslainat eivät sisällä niitä, mutta joissakin näitä löytyy. Tarkista sopimusehtojen koukerot ja hinnat huolella. Tästä syystä ei voida korostaa turhaan sitä, miten kannattaa hankkia lainatarjoukset yhdellä kertaa lukuisilta eri rahoituslaitoksilta.

Yhden ainoan nettihakemuslomakkeen täyttö vie vain pienen hetken, joten lainan kilpailuttaminen ei ole pitkä operaatio etenkään pankkikonttoreista haettaviin luottoihin verrattuna. Halvimman yritysluoton löydät kilpailutuksen tuloksena.

Yrityslainan korko

Yritysluotto määräytyy hinnaltaan koron ja muiden kulujen myötä. Yritysluottojen korot muodostuvat nimelliskoroista ja mahdollisista marginaaleista. Lopulliset kulut muodostuvat korosta, nostomaksuista ja hallinnointimaksuista.

Yrityslainojen laina-ajaksi on usein määritelty vuodesta kahteen vuoteen. Hyvä laina-aika on kaikille yrityksille erilainen. Toivottu maksuaika määräytyy yrityksen taloudellisen tilanteen, tulevaisuuden näkymien, vakavaraisuuden sekä lainaehtojen mukaan.

Yritysluotto, sen korot ja lainan muut maksut määräytyvät yrityksen luottokelpoisuuden mukaan. Luottokelpoisuutta mittaavia tekijöitä saattavat olla esimerkiksi yrityksen toiminta-aika, varallisuus, maksuhäiriöt, toteutuneet asiakassuhteet sekä arvio firman tulevaisuuden suunnitelmista.

Kaikki luottoyhtiöt arvioivat hakijaa kriteeriensä avulla. Menestynyt ja taloutensa mallikkaasti hoitanut firma voi anoa yrityslainaa.

Yritysluottojen kilpailuttamisessa ja vertaamisessa ei ole riskejä

Kuten kulutusluottoja, myös vakuudettomia yrityslainoja haetaan verkossa. Netissä toimivien yrityslainaa myöntävien yritysten luottoprosessit ovat automaattisia, joten lainaa voi hakea myös ilman mitään liitteitä. Luotonmyöntäjät tarkistelevat yrityksen tiedot y-tunnuksen avulla. Luottosopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla.

Voit anoa yrityslainaa vakuudettomasti, vaikka vuorokauden jokaisena tuntina ja päivästä riippumatta. Lainan hakeminen on myös ilmaista eikä sido hakijaa mihinkään.

Ei liene yllätys, että vakuudettomien lainojen korkoprosentit ovat melko korkeita. Siitä johtuen ei voida liikaa muistuttaa, että kannattaa kilpailuttaa yritysluotto huolella ja tutustua sen sopimusehtoihin etenkin takaisinmaksuun ja mahdollisiin piilokuluihin liittyen.

Yritysluottoa hakiessa yritykselle tehdään luottotietojen tarkistaminen.

Millaiselle yritykselle yritysluotto ilman vakuuksia?

On selviö, että jokainen yritys ei aina voi saada lainaa ilman minkäänlaisia vakuuksia. Rahoituslaitokset tarkastelevat luottokelpoisuuden aina ennen haetun summan lupaamista. Usein yrityksen pitää täyttää erilaisia ehtoja kuten että se on toiminut vähintään parin kuukauden ajan, vuoden liikevaihto ylittää 50 000 euroa, firma on rekisteröity Suomen rekisteriin ja sen raha-asiat on hoidettu moitteettomasti.

Mikäli yrityksellä on verovelkaa tai muita maksuhäiriöitä, ei lainalle saa myönteistä vastausta.

Yritysluottoa haetaan yksityishenkilön takauksella

Kun me mainitsemme, että tarjolla on yrityslainaa ilman minkäänlaisia vakuuksia, tarkoitamme tällä sitä, että yrityksen ei ole pakko kiinnittää omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Se helpottaa lainan hakemista, sillä sinun ei tarvitse toimittaa dokumentteja kiinnitettävästä omaisuudesta.

Haet yritysluottoa helposti verkossa ja saat lainapäätöksen nopeasti. Hyväksytyt lainat tilitetään yrityksesi tilille viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Yritysluoton takaa yksityishenkilö omavelkaisella takauksella. Yleensä yritysluoton takaajana toimii yrityksen vastuuhenkilö, joka on lainanhakija. Yrityslainaa haettaessa voit nimetä toisen henkilön takaamaan yrityslainasi.

Omavelkaisen takauksen antaja vastaa velasta kuin se olisi hänen omansa. Jos alkuperäinen velanhakija ei kykene maksamaan summaa takaisin, se peritään takauksen antaneilta täysimääräisenä kuluineen, kaikkine korkoineen ja erillisine perintäkuluineen.

Huomioi ennen yritysluoton hakemista

Vaikka lainahakemuksen täyttäminen onnistuukin verkossa samaan tapaan kuin kuluttajalainoissa, ja lainan myöntämisen edellytykset ja kulut ovat reiluja hakijan kannalta, kannattaa silti pitää mielessä muutama seikka ennen kuin haet lainaa.

Ennen kun hakee lainaa, on syytä vertailla yksityiskohtia myöden erilaisia keinoja ja pitää silmällä luottoon liittyviä lisäkustannuksia. Aivan kuin yksityislainojen kohdalla, myös yritysluotoissa vaihtoehtoja on runsaasti. Tämä on prosessi, johon kannattaa varata aikaa. Oli yritys minkä kokoinen tahansa, on ensimmäisenä mieleen tuleva vaihtoehto perinteinen pankki.

Aina luottoa yritykselle ei ole saatavilla suoraan pankilta. Syy voi esimerkiksi olla se, että uuden yrityksen tunnusluvut ja luottoluokitus eivät riitä tarvittavan lainan myöntämiseksi tai tarvittavia vakuuksia ei ole mahdollista antaa. Usein pankit vaativat lainan vakuudeksi pääomaa. Tämä onkin usean firman kompastuskivi, kun tarkoituksena on anoa suurempaa lainasummaa.

Tämän lisäksi pankkien yrityslainahakemuksissa voi olla pitkät käsittelyajat, jolloin toiminta tai investointi saattaa viivästyä ja pahimmassa tapauksessa päätös on lopulta kielteinen. Silloin loistava vaihtoehto on vakuudeton yrityslaina, jonka hakeminen onnistuu verkossa.

Vaikkakin netissä haettaviin luottoihin ei aina erillisiä reaalivakuuksia tarvitakaan, on silti jokaisella lainayhtiöllä omat ehdot summan myöntämiselle. On tärkeää selvittää etukäteen, täyttyvätkö ehdot oman liiketoiminnan osalta. Etenkin suurempien lainojen myöntämisen edellytyksenä on asianmukaiset rahoituslaskelmat, viimeisin tilinpäätös sekä erilaiset luottohäiriötodistukset. Pienempien summien kohdalla niitä ei aina vaadita.

On syytä selvittää ajoissa, millaisia dokumentteja luoton myöntäjä pyytää ennen päätöksen antamista. Näin prosessi tulee etenemään sujuvasti, ja lainaraha saadaan käyttöön niin pian kuin mahdollista.

Lainanmyöntäjän erikoisalat

Ennen luoton anomista on hyvä selvittää, millaisiin lainoihin lainan myöntävä yhtiö on keskittynyt. Myös korot saattavat vaihdella tarjoajasta riippuen, vaikka lainan korko on toki tapauskohtainen. Usealla lainantarjoajalla on jokin tietty toimiala, jonka rahoittamiseen he ovat erikoistuneet. Näitä voivat olla esimerkiksi yrityskauppa, erilaiset yritysten alat kuten rakennusala, kryptovaluuttayritykset ja pankkilainan vakuudet.

Vakuudettomien yrityslainojen tarjoajat ovat erikoistuneet investointilainoihin ja uusien yritysten kasvun takaamiseen. He arvioivatkin hakemuksessa kerrottua liikeideaa, henkilön osaamista ja myös kokemusta kyseisellä alalla, lainan käyttötarkoitusta sekä yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia, eikä näin ollen juurikaan yrityksen taloudellista tilaa tai sen kokoluokkaa. Tästä syystä ne ovatkin vaihtoehto uudemmille toimijoille. Toki moni hakee lainaa yllättäviin, esimerkiksi taloustilanteen heilahtelun aiheuttamiin, menoihin.

Nykyisin liiketoiminta keskittyy usein verkkoon, joten toiminnan aloittamiseen tarvittava pääoma ei ole suuri, vaikka liikeidea olisi hyvä. Tällaisissa tapauksissa esimerkiksi pienyritysten rahoitukseen erikoistunut yhtiö voikin olla hyvä vaihtoehto yrityksellesi.

Kannattaa myös miettiä, millainen vaihtoehto on sopiva sinun toiminnallesi sekä lainasummaan ja sen käyttötarkoitukseen. Näin luoton hakeminen hoituu helposti ja pääsee heti toteuttamaan unelmaa yrittäjänä.

Miksi vakuudetonta yritysluottoa haetaan?

Usein vakuudetonta lainaa anotaan joko yllättäviin kuluihin tai firman kasvaessa, jolloin sen kassavirtakaan ei aina pysy yrityksen kasvun kannoilla. Vakuudettomien yritysten lainojen kysyntä on viime vuosina kasvanut entisestään, sillä perinteiset pankkikonttorit ovat nihkeitä rahoittamaan tuoreita yrityksiä.

Tällöin voi kyseeseen tulla vakuudeton yritysluotto. Sen ansiosta firmasi voi tehdä hankintoja, varautua yllättäviin kustannuksiin, laajentua tai uudistaa toimitiloja, korjata tilapäistä kassavajetta, palkata lisätyövoimaa tai täyttää tietyt vaatimukset kasvun suhteen.

Kuten jo todettiin, netistä anottavia vakuudettomia yritysten lainoja käytetään myös suurempien, pankista hankittavien vakuudellisten luottojen täydentäjinä. Tämä merkitsee sitä, että isoin osa rahoituksesta onkin edullisempaa pankin myöntämää lainaa. Pieni uupuva osa voidaankin täydentää korkeakorkoisella lainalla, joka on tarkoitus hoitaa nopeasti.

Lainan hakeminen saattaa olla oiva vaihtoehto pienehköille sekä keskisuurille firmoille silloin, jos pääomaa tarvitaan kiireellisesti. Useilla toimialoilla asiakkaalle saatetaan antaa melko joustavia maksuaikoja, jolloin maksu ei näy kassassa nopeasti.

Tyypillinen esimerkki on rakennusyritys yritys, joka saa tilauksia tuoreista töistä, mutta vanhojen töiden maksut eivät vielä ole tuloutuneet käyttöön. Tällöin firma voi anoa lyhytaikaista luottoa ja hoitaa sen maksun muutaman kuukauden aikana.

Yritysluoton hakemisessa ei ole riskejä, sillä yhdellä hakemuksella voi pyytää tarjoukset useasta eri yhtiöstä ja suorittaa sitten vertailua. Jos et saa lainalle riittävän alhaista korkoa, jätätkin yrityslainan hankkimatta eikä siitä aiheudu yritykselle kustannuksia.

Lainatarjousta arvioitaessa kannattaa huomioida, että vakuudettoman yritysluoton tarjoajalle se on bisnestä. Jos he eivät tekisi asiakkaalle lainaamalla voitollista tulosta, ei myöskään kannata ottaa turhaa riskiä tarjoamalla lainaa. Varsinkin toiminimenä toimimisessa kannattaa muistaa, oma vastuu yrityksen lainoista omalla omaisuudellasi. Laina pitää olla mahdollista maksaa takaisin siinä ajassa, josta haluat maksamaa lainasummasta korkoa.

Useimmin kysytyt kysymykset yrityslainoista

Kuinka yritysluotto vertaillaan?

Teet yritysluottojen vertailun yksinkertaisesti ja aikaa haaskaamatta Summarumin vertailupalvelussa. Yritysluottohakemuksesi kilpailutetaan yritysten lainoihin erikoistuneiden luottoyhtiöiden välillä ja saat samalla hakemuksella useampia lainatarjouksia. Aloita siis yritysluottojen kilpailuttaminen lainavertailutaulukolla.

Voinko hakea vakuudetonta yrityslainaa?

Summarumin kautta voit vertailla yrityslainaa ilman vakuuksia. Kilpailutamme kaikista parhaat yritysluottojen tarjoajat. Hakijan ei tarvitse kuin valkata mieluisin tarjous. Voit aloittaa vakuudettomien yrityslainojen kilpailutuksen vertailutaulukkomme avulla.

Mikä on yritysluoton korko?

Yritysten luottojen korkoprosentti ja muut kulut määräävät yritysluoton hinnan. Yritysluoton korkoprosentti muodostuu nimellissestä korosta ja luottoyhtiön perimästä korkomarginaalista. Koron lisänä yritysluotosta veloitetaan nostomaksu ja tilin hallinnointipalkkio. Vakaa ja raha-asiansa hyvin hoitanut yritys saa aina matalakorkoisempaa lainaa. Kilpailuta yritysluotto vertailutaulukkoamme hyödyntäen.

Kuinka ison yritysluoton voi saada?

Summarumissa kilpailutat pieniä yrityslainoja, sillä suuriin summiin tarvitaan vakuuksia ja pitkää laina-aikaa. Laina-ajat ovat 3-36 kuukauden välillä, jolloin luottoa on mahdollista anoa usean vuoden maksuajalla. Aloita yritysluottojen kilpailuttaminen valitsemalla sopiva lainasumma ja laina-aika sekä tutki taulukkoa yrityksesi tiedoilla.

Kuinka pian yritysluotto myönnetään?

Vakuudettomia yrityslainahakemuksia voidaan käsitellä hyvinkin nopeasti. Mikäli kilpailutat yritysluotot Summarumin vertailussa, saat valmiiksi kilpailutetut tarjoukset jo heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Voit sen jälkeen valikoida parhaan rahoituksen ja lukita tarjouksen. Lainarahat voi siirtää tilillesi saman arkipäivän aikana.

Yritysluotto – Yhteenveto

Yritysluotto ilman erillisiä vakuuksia saattaa olla vaihtoehto, mikäli lainantarve osoittautuu äkilliseksi tai mikäli tarvitaan täydennystä pankista anottavalle lainalle. Toinen ehto onkin, että luotto pystytään hoitamaan takaisin hyvin lyhyessä ajassa.

Eri palveluntarjoajia on syytä verrata ennen lainapäätöksen tekemistä. Halvin yrityslaina löytyy kilpailutuksen jälkeen, ja yritysluoton ottaminen ensimmäisenä vastaan tulevasta paikasta tarkoittaa sitä, että lainasta maksetaan enemmän kuin olisi välttämätöntä. Yrittäjän on syytä muistaa se, että kulutusluottojen korkokatto ei koske yrityslainoja.

Useamman vuoden mittaisella laina-ajalla vakuudettoman yrityslainan hakeminen tulee kalliiksi. Pidempiaikaisissa tarpeissa on syytä kääntyä pankin tarjoamien laina- ja takausvaihtoehtojen puoleen.