Etusivu » Yrittäjälle » Yrityslaina laskuri

Yrityslaina laskuri

Kun haet yrityslainaa tai muuta yritysrahoitusta, on tärkeää pitää mielessä tietyt lainojen ja luottojen myöntämisen perusedellytykset. Lainapäätöstä tehdessä otetaan huomioon muun muassa liikeideasi, lainan tarkoitus ja yrityksesi taloudellinen tilanne.

Yrityslaina laskuri

Kuukautta

%

€/kk

Kuukausittain

Summa, minkä maksat keskimäärin kuukausittain takaisin.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko lasketaan lainan koron ja kaikkien sivukulujen perusteella.

Maksat takaisin yhteensä

Korkojen ja kulujen osuus summasta on

Yrityslaina – vertaile netissä

Yrityslainojen vertailu netissä on tärkeä vaihe lainaa hankkiessa. Lainalaskurin avulla voit selvittää, miten tarjouksien kokonaiskulut vaihtelevat sekä mikä olisi sinulle sopivin yrityslaina korko. Kun olet huolellisesti kilpailuttanut tarjouksia, voit siirtyä suoriin neuvotteluihin pankin kanssa. Voit sitten keskusteluiden jälkeen päättää, mikä tarjous sisältää sopivimmat ehdot.


Löydä paras tieto yrityksen talousasioista

Summarumin kautta löydät selkeää tietoa yrityksen talousasioista.

Lue lisää tästä

Summarum Logo

Yrityslainan hinta

Yrityslainan hinta määräytyy koron ja muiden kustannusten perusteella. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

 • Lainasumma
 • Korko
 • Laina-aika

Normaalisti vuosikorko yrityslainoissa on 10% ja 30% välillä. Yrityslainojen marginaali on kuitenkin lainakohtainen, ja riippuu täysin yrityksen liiketoimintamallista. Marginaaliin vaikuttaa myös suuresti se, onko yritys uusi vai vanha.

Marginaalin suuruuteen vaikuttavia tekijöitä on vielä listattu seuraavaksi. Niitä ovat:

 • Yrityksen ikä
 • Asiakkaan yrityskohtainen maksukyky
 • Henkilökohtaiset tai yrityskohtaiset maksuhäiriöt
 • Mahdollinen muu asiakkuus rahalaitoksen kanssa
 • Analyysit yrityksen liiketoimintamallista sekä sen tulevaisuuden näkymistä

Yrityslaina laskurin  käyttö kannattaa

Markkinoilla on erilaisia ​​lainatarjouksia. Suurin haaste onkin löytää oikea lainatarjous, joka sopii yrityksesi tarpeisiin. Kun käytät reilusti aikaa yrityslainojen vertailuun netissä, sinun on mahdollista löytää itsellesi edullisin yrityslaina.

 1. Markkinoiden sopivin ja edullisin laina
 2. Ei sido mihinkään
 3. Nopein mahdollinen tapa vertailla eri lainoja

Muuta yrittäjyyteen liittyvää

Yrityslainojen ja korkojen laskin

Kun ostat yrityslainaa, korot ovat vain yksi osa kokonaisuutta. Sinun on myös harkittava, kuinka paljon lainaat ja kuinka kauan maksat lainaasi takaisin. Summarum-yrityslainalaskurin avulla saat vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin ja myös muuhun.

Lainalaskurin sisältämät tiedot

Lainalaskuri tarjoaa sinulle nopeasti monipuolisesti tietoa saatavilla olevilla tarjouksista.

Lainasumma. Lainasummalla tarkoitetaan sitä pääomaa, jonka lainanantaja tarjoutuu antamaan sinulle. Toivomasi lainasumman mukaan pankki neuvottelee kanssasi sen ehdoista.

Maksuaika, eli laina-aika mitataan lainasummasta riippuen kuukausissa tai vuosissa. Voit myös lainaa suuremmissa erissä, jos taloustilanteesi antaa periksi. Näin myös lopulliset korkokustannukset pienenevät.

Korkoprosentti. Lainatyypistä riippuen korkoprosentti on kiinteä, tai se voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Lisätietoa ajankohtaisista koroista löydät täältä. 

Avausmaksu. Perustamismaksu tai avausmaksu on pääoma, jonka pankki veloittaa lainan antamisesta. Tämä on yksi kuluista, joka kannattaa ottaa huomioon tarkasti. Pankki voi tarjota esimerkiksi halvan avausmaksun, mutta korkoprosentti kasvaa sen mukana, tai päinvastoin.

Tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksulla tarkoitetaan kulua, jonka pankki velottaa kuukausittain lainan hallinnoimisesta.

Suunnittele strategiasi

Suunnittele strategiasi alusta loppuun huolellisesti. Summarumin laskurin avulla voit syöttää kenttiin seuraavat lainan avainkohdat:

 • Lainan määrä
 • Laina-aika vuosina tai kuukausina
 • Vuotuinen korko

Tulokset osoittavat kuukausimaksusi sekä kuinka paljon korkoa maksat lainan pääomasta. Voit laskurin avulla lisätä ylimääräisiä maksuja ja selvittää, kuinka pienen lisämaksun maksaminen kuukaudessa voi vähentää maksettua korkoasi ja nopeuttaa takaisinmaksuaikataulua.

Koron arviointityökalut auttavat yrityksiä tekemään suunnitelman siitä, kuinka he voivat investoida eri asioihin erikokoisilla lainoilla. Siksi laskurin käyttö on suositeltavaa erityisesti strategiasuunnittelun alussa. Yrityslaina laskuri auttaa sinut alkuun, jonka jälkeen voit jatkaa neuvotteluja.

Plus Icon Kilpailuta yrityslainasi, investoi kasvuun! Kilpailuta yrityslaina 3 minuutin nettilomakkeella, täysin ilman sitoumuksia. Hae yrityslainaa
Kilpailuta yrityslaina

Näin valitset itsellesi sopivan yrityslainan

Kun yrityslaina laskuri on selvittänyt sinulle, minkä kokoiseen lainaan sinulla on varaa, sinun tulee miettiä lainavaihtoehtoja. Yrityslainoja on monia erilaisia, mukaan lukien käyttöpääomalainat. Oikean yrityslainan etsimiseen kannattaa varata hyvin aikaa.

Jokaisella lainatyypillä on myös tiukat, omat ehdot. Määritä sinulle sopiva laina harkitsemalla huolellisesti, mihin yrityksesi tarvitsee lainaa, mitä takaisinmaksuehtoja voit harkita ja mihin sinulla on varaa, sekä kuinka paljon rahaa oikeasti tarvitset.

Oikeiden rahoituslähteiden löytäminen yrityksellesi voi olla vaikeaa. Rahoitusta on monenlaisia ​​- sijoittajat, avustukset, lainat jne. Lisäksi jokaisella lainanantajalla ja rahoituksella on oma hakuprosessinsa ja säännöt.

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista pienyritysten rahoitukseen on yrityslaina. Pienyritysten rahoitus kuulostaa siltä, ​​että sen pitäisi olla tarpeeksi helppo hankkia, mutta rahan lainaus ei ole niin suoraviivaista kuin näyttää.

Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan 27 % pienyrityksistä on vaikeuksia saada riittävää rahoitusta. Yrityksen omistajana sinun on ymmärrettävä vaihtoehtosi, jotta voit räätälöidä hakemuksesi tarvitsemasi lainatyypin mukaan ja laatia tarkalleen suunnitelman siitä, kuinka aiot käyttää varoja.

Yrityslaina laskuri

Laskurin avulla voit siis selvittää, kuinka suuret kuukausierät ja kokonaiskustannukset lainasi aiheuttaa. Huomaat siten, kuinka tärkeää on ennalta arvioida:

 1. Maksetaanko laina nopeasti pois, vai
 2. Sopiiko sinulle pienemmät kuukausierät, mutta isommat kokonaiskustannukset

Muista nämä 5 asiaa

Mitä lainanantaja ottaa huomioon arvioidessaan lainahakemuksia?

Yrityksesi ja liikeidea

Lainanantajan on tiedettävä tarkasti erilaiset analyysit yrityksestä ja liikeideasta. Heidän on tiedettävä muun muassa yrityksesi riskiprofiili tai riskiarviot, liikeidea sekä ala, jolla se toimii. Toisinaan alaan tarvitaan erilaiset markkina-arviot. Tässä lainanantaja arvioi markkinoidesi ja sektorisi tulevaisuuden näkymiä.

Lainan tarkoitus

Lainanantajan on luonnollisesti tiedettävä lainan tarkoitus. Tuleeko lainasi esimerkiksi laitteiden ja toimistokalusteiden hankkimiseen, vai onko syy rahoituksen hankkimiseen esimerkiksi juoksevien menojen kattaminen?

Yrityksen taloudellinen kehitys

Pankin on varmistettava, että luottotiedot eivät vaikuta kannattavuuteesi. Yrityksesi on kyettävä korvaamaan korkomaksut ja lainojen takaisinmaksut. Yrityksen kannattavuuden arvioimiseen ja laskemiseen käytetään hyväksi muun muassa kokonaistulotiedot ja taseesi. Lisäksi lainanantaja tarkistaa omaisuutesi sekä tulosi ja kulusi nyt ja tulevaisuudessa.

Yrityksen omistus ja johtaminen

Lainanantajalle on myös selvitettävä yrityksen rakenne ja organisaatio. Onko yritys esimerkiksi osa ryhmää, kuka omistaa yrityksen ja kuka johtaa yritystä?

Takuu

Kuten kaikissa lainoissa, myös yrityslainaan tarvitaan takaus tai vakuus, jolla minimoidaan molemmille osapuolille aiheutuvat riskit. Takaus voi olla esimerkiksi kiinteä omaisuus, kalusto tai muuta.

Kilpailuta yrityslaina ja säästä

Onko yrityslainan kustannukset selvitetty laskurin kautta, mutta et ole varma mitä seuraavaksi lainan hakuun liittyen kannattaisi tehdä? Ei syytä huoleen, sillä avaamme prosessin jatkumista vielä tässä kappaleessa.

Kun yrityslainan kustannukset on arvioitu ja kuluttaja on toteuttanut niiden perusteella päätöksen lainan hankinnasta, kannattaa seuraavaksi pyrkiä kilpailuttamaan yrityslainat.

Yrityslainojen kilpailutuksella tarkoitetaan prosessia, jossa yrittäjä hakee lainaa liiketoiminnalleen useammalta rahoitusalan toimijalta. Hakemalla lainaa useammalta toimijalta, yrittäjä nostaa sen todennäköisyyksiä, että hän löytää mahdollisen edullisen yrityslainan.

Yrityslainan kilpailutus on mahdollista hoitaa joko itse tai vaihtoehtoisesti kolmannen osapuolen kautta. Kilpailutukseen erikoistuneen yrityksen hyödyntäminen on monesti paras vaihtoehto, mikäli se on mahdollista.

Hyödyntämällä yrityslainat kilpailuttavaa toimijaa, jää yrittäjälle enemmän aikaa oman liiketoimintansa pyörittämiseen. Kilpailutus hoituu yleensä helposti täyttämällä ainoastaan yhden sähköisen lomakkeen.

Yrityslainan kilpailutus voi parhaimmillaan säästää merkittäviäkin rahallisia summia, joten sen tekeminen yleensä kannattaa. Selvitä edullisin yrityslaina ja säästä itseltäsi sekä liiketoiminnaltasi rahaa ja aikaa.

Tietoa yrityslainoista

Yrityslainaa voi hakea kaikki yritykset yritysmuodosta riippumatta. Yleisimpiä yritysmuotoja, jotka hakevat yrityslainaa ovat:
osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt ja toiminimet.

Myöskään toimiala ei ole rajoite yrityslainan hakemiselle. Yrityslainat ovat yleisiä mm. seuraavilla toimialoilla:
teollisuus, autokorjaamot, eläinlääkäriasemat, hammaslääkärit, huoltoasemat, kauneushoitolat, kauppiaat, start-upit, konsulttiyritykset, kuntosalit, logistiikka- ja kuljetusyritykset, LVI-yritykset, maa- ja metsätilat, matkailuyritykset, parturi-kampaamot, rakennusyritykset, ravintolat, baarit ja pubit, siivousyritykset, taksiyritykset, vähittäis- ja tukkukaupat, sekä verkkokauppiaat.

Yrityslainaa haetaan useisiin eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä yrityslainan käyttökohteita ovat:
autolaina yritykseelle, kuljetuskaluston rahoitus, investoinnit, kassavaje, toimitilan hankinta tai remontointi, käyttöpääoma, markkinointi, kone- ja laiterahoitus, yrityskaupan rahoitus, kansainvälistyminen, kasvurahoitus, liiketoiminnan kehittäminen, sukupolvenvaihdoksen rahoitus, uuden työntekijän palkkaaminen tai vaikkapa verkkokaupan perustaminen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Pohtiessasi yrityksesi asioita sinun kannattaa ottaa kaikki hyöty irti myös muista palveluistamme – lähde nyt kilpailuttamaan tehokkaasti omia kulujasi kuten:

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen Asuntolainan kilpailuttaminen Lainojen kilpailuttaminen

Usein kysyttyä

Miten yrityslainalaskuri toimii?
Yrityslainalaskurin avulla voit selvittää, miten tarjouksien kokonaiskulut vaihtelevat sekä mikä olisi sinulle sopivin yrityslaina korko. Laskuriin syötetään lainasumma, maksuaika vuosina, korkoprosentti, avausmaksu sekä tilinhoitomaksu.
Mitä lainapäätöstä tehdessä huomioidaan?
Lainapäätöstä tehdessä otetaan huomioon muun muassa liikeideasi, lainan tarkoitus ja yrityksesi taloudellinen tilanne.
Miten yrityslainan hinta määräytyy?
Yrityslainan hinta määräytyy pääasiassa koron, laina-ajan ja lainasumman perusteella. Hintaan vaikuttavat myös lainaan liittyvät muut kulut.
Miksi käyttää yrityslaina laskuria?
Laskurin käyttö on ilmaista, ei sido mihinkään ja saat vaivatta esille edullisimman lainatarjouksen muutamassa minuutissa.
Kuinka yrityslainan korko lasketaan?
Yrityslainan korko on hyvin ainutlaatuinen joka yrityksellä. Normaalisti vuosikorko yrityslainoissa on 10% ja 30% välillä. Siihen vaikuttavat yrityslainojen marginaali sekä markkinoiden korko.
Mitä asioita voin kilpailuttaa yrityslainaneuvotteluissa?
Voit neuvotella lähes joka kohdasta pankin kanssa, mutta eniten sinulla on neuvotteluvaraa henkilökohtaisissa lisäkuluissa, kuten marginaalikorko, avausmaksu ja lainan käsittelykulut.

Muita aiheeseen liittyviä sivuja: